ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 February 2023Ultimele Stiri

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Care sunt marile schimbări pe care le impune 2023 (VIDEO)

4 February 2023 at 22:03
image

Alina Bădic și invitații ei, Ingrid Baciu și Eugen Mîrtz, au discutat, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, despre toate propunerile cu care 2023 vine către noi.

Schimbările pe care le propune anul 2023

Marea schimbare din 2023. Ce strategii ai în acest an? Învață să îți controlezi mintea, faceți conversia de pe frecvențe joase pe frecvențe înalte, hotărâți pe ce direcție mergeți, construiește adevărata ta identitate, știi ce ai de vindecat, care sunt fricile cu care te confrunți, din ce zonă vin umbrele tale, care sunt cele mai puternice atașamente din viețile trecute și ce lecții ai de învățat din viața actuală sau ce îți dorești să apară cel mai mult în viața ta? Sunt întrebări pe care cu siguranță le vom pune în 2023, momente de mare intensitate din punct de vedere energetic. Astăzi vom discuta despre toate propunerile cu care 2023 vine către noi, a spus Alina Bădic la începutul emisiunii.

Citește și: Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 februarie. Nativii berbec au parte de o protecție divină care apare prin intermediul unor persoane care vor foarte mult să ajute (VIDEO)

„Greșeala fundamentală a individului și a societății umane actuale este că nu trăiește în adevăr, cine sunt? De unde vi, educație, pregătire, aspirații, concepte, principii, credințe…Cum se pliază acestea pe matca realității universale. Pot eu să aduc în manifestare ce aș putea deveni? Dacă da, când, la ce moment? Ce trebuie să mai adaug ființei mele, ce trebuie să scot? Sunt suficient de pregătit să intru într-un proces, să fac parte într-un arsenal de luptă în favoarea lucrurilor care trebuie să vină în manifestare.

Ca să îți atingi visul, trebuie să ai frecvență energo-informațională a visului manifestat. Totul e cuantificabil în univers. Dacă ar fi să cuantificăm valoarea energo-informațională a visului visat ai putea constata că are undeva la +100, de la 0 la 100. Energetica ființei poate să aibă -10. Nu ai nicio șansă să îți împlinești visul. Ai emanat ceva frumos, cu adevărat strălucitor, a fost un impuls, a fost un moment, o credință focalizată în acel moment pe acea dorință și atât, te-ai dezacordat din energia dorinței, ai ieșit în afara frecvenței fluxului”,a  explicat Ingrid Baciu.

articolul original.

Armata SUA a doborât balonul-spion al Chinei în largul coastei de est (VIDEO)

4 February 2023 at 21:16
image

Armata americană a folosit avioane de luptă de la baza forțelor aeriene Langley din Virginia pentru a doborî presupusul balon de spionaj chinez, potrivit unui înalt oficial militar american, transmite CNN.

Balonul de spionaj chinez a fost doborât

A fost folosită o singură rachetă, a spus oficialul. Armata SUA a folosit avioane F-22 și a tras o rachetă AIM-9X.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că balonul doborât de SUA peste Oceanul Atlantic sâmbătă este folosit de guvernul chinez „pentru a supraveghea locuri strategice din Statele Unite continentale”.

Președintele Joe Biden a dat miercuri autorizația Pentagonului să dea jos balonul de supraveghere „de îndată ce misiunea ar putea fi îndeplinită fără riscuri nejustificate pentru viețile americane pe calea balonului”, a declarat Austin într-o declarație după ce armata a doborât avionul sâmbătă.

„Departamentul Apărării a dezvoltat opțiuni pentru a coborî balonul în siguranță peste apele noastre teritoriale, în timp ce îi monitorizează îndeaproape calea și activitățile de colectare a informațiilor”, a continuat Austin, adăugând că liderii militari au cooperat cu guvernul canadian în cadrul misiunii.

„Acțiunea deliberată și legală de astăzi demonstrează că președintele Biden și echipa sa națională de securitate vor pune întotdeauna pe primul loc siguranța și securitatea poporului american, răspunzând în mod eficient la încălcarea inacceptabilă a suveranității noastre de către (Republica Populară Chineză)”, a spus Austin.

video: https://t.co/wBTnbDK5Qw

— HaleyFan 🇺🇸🇬🇧 (@NikkiHaleyFan02) February 4, 2023

articolul original.
Ieri — 4 February 2023Ultimele Stiri

Gheorghe Ialomițianu: „E grav că mulți fermieri vor da faliment. Statul trebuie să intervină să îi protejeze” (VIDEO)

4 February 2023 at 20:56
image

Fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu a precizat în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, că statul trebuia să intervină și să îi sprijine pe fermierii români, care se confruntă cu grave probleme după ce piața cerealelor s-a prăbușit ca urmare a produselor aduse din Ucraina:

„Nu suntem într-o funcționare normală a pieței din România. E vorba despre acea criză determinată de războiul din Ucraina. Vedeți niște restricții pe energie, pe gaze au dus la creșterea prețurilor și aici trebuia o superimpozitare pentru că au obținut profituri foarte mari, iar aici la libera circulație a grâului din Ucraina care nu e nici de calitate și a creat un blocaj în import, aici statul trebuia să intervină și să ajute pe fermierii români. Trebuie să venim cu niște facilități fiscale, chiar subvenționarea dobânzilor, niște garanții, aici trebuie să intervină statul, ăsta e rolul statului când apar aceste derapaje de la funcționarea economiei. Aici statul trebuia să intervină până vine ajutorul de la UE”.

Gheorghe Ialomițianu a avertizat că fermierii riscă să dea faliment în absența unui sprijin din partea statului:

„E grav că mulți fermieri vor da faliment, se va pune în pericol producția de anul acesta dacă nu îi ajutăm. E vorba de bani pentru finanțarea activității agricole din acest an, irigații, îngrășământ, aici trebuie să intervină statul pentru că sunt niște situații, nu putem să nu acceptăm ceea ce s-a decis la nivelul Comisiei Europene, dar statul trebuie să intervină să protejeze. E concurență neloială, e blocaj în port. Aici și ministrul Daea, și ministrul Grindeanu trebuiau să intervină, la nivelul Guvernului trebuiau să intervină”.

articolul original.

Laptele din import, faliment pentru fermierii Români: „Suntem sub un asediu permanent. Vorbim de cantități foarte mari de lapte care vin din Ungaria și Polonia” (VIDEO)

4 February 2023 at 20:26
image

Fermierii români atrag atenția că deși România are un milion de tone de lapte deficit, sunt aduse cantități mari de lapte din Polonia sau din Ungaria, comercializate la prețuri mici, ca urmare a subvențiilor și a facilităților de care beneficiază producătorii de lapte în aceste state.

Această situație a creat o criză pentru crescătorii de vaci de lapte din România, care se adaugă problemelor pe care le au deja fermierii ca urmare a cantităților mari de cereale aduse din Ucraina.

Ionuț Lupu, director al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci „HolsteinRo“, a explicat în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, cum se explică diferența foarte mare între prețul laptelui crud, care pleacă de la poarta fabricii și ce văd românii în supermarketuri:

„Distribuția marjelor de profit pe fiecare verigă este inechitabilă. Dacă la fermier vorbim de marjă negativă -5% până la 5-7% în cele mai bune situații, la procesatori poate că lucrurile stau mai bine, dar în zona de retail sunt într-adevăr probleme serioase. Trebuie trase niște semnale. Nici în momentul de față nu este funcțional Observatorul Laptelui.

Suntem sub un asediu permanent. Dacă la finele anului trecut vorbeam de costuri de producție care duceau fermierul într-o zonă de confort, acum suntem în degringoladă totală. Vorbim de cantități foarte mari de lapte care vin din Ungaria și Polonia. Este clar că la nivelul ăsta fermierii români nu pot să reziste, deși în urmă cu câteva luni ministrul Daea făcea repetate solicitări către noi să înțelegem că va veni de curând un ajutor din partea ministerului, o subvenție de 73 de euro, în momentul de față nu avem un act normativ publicat în Monitorul Oficial. Suntem într-o veșnică promisiune”.

articolul original.

Portul Constanța, în continuare blocat de criza cerealelor din Ucraina. Fermier: „Se găsește marfă așa zis contaminată, produse modificate genetic, care se dau deoparte” (VIDEO)

4 February 2023 at 19:57
image

Portul Constanța este în continuare blocat de navele ucrainene încărcate cu cereale, a precizat fermierul Ștefan Năstase în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin. Acesta a spus că este un adevărat haos în port unde se face o selecție la sânge a cerealelor ucrainene, pentru a tria marfa modificată genetic, de cea care nu este contaminată:

„În aceste zile sunt cozi uriașe, acolo se realizează o selecție pe baza analizelor de la intrarea în silozuri, se găsește marfă așa zis contaminată, produse modificate genetic care se dau deoparte, produse non-OMG se dau în altă parte, este o întreagă bulibășeală, oamenii stau și așteaptă.

Cele modificate genetic au anumite piețe, America de Sud sau altele unde se pot duce, celelalte, Arabia Saudită, care dau prețul bun, cei care își doresc calitate, chiar și Egiptul care este unul dintre marii importatori și care selectează la sânge loturile de marfă și le respinge chiar din momentul în care sunt receptate, înainte de a fi încărcate în nave sau unele chiar refuzate la destinație”.

articolul original.

Piața cerealelor din România, dată peste cap de marfa care vine din Ucraina. Fermier: „Trendul de prăbușire a prețurilor în campanie a fost dublat de această maree de cereale care a intrat în țară” (VIDEO)

4 February 2023 at 19:41
image

Ștefan Năstase, producător de cereale din Constanța, a explicat sâmbătă seara în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin care sunt problemele pe care le întâmpină fermierii români după ce piața a fost inundată de cerealele venite din Ucraina. Acesta a spus că producătorii autohtoni au sperat în zadar că piața se va stabiliza. Prețurile la cereale s-au prăbușit, în ciuda faptului că au crescut semnificativ prețurile de producție:

„Problema e ce fac guvernanții noștri ca să asigure un anumit echilibru în economie și în relație cu partenerii externi, atât din punct de vedere geostrategic, dar și sub aspect economic. Dacă este foarte necesar ca noi ca țară și pentru UE ca occidentul să sprijinim efortul de război uriaș al Ucrainei, toți românii cred că înțeleg lucrul ăsta, dar trebuie să ne gândim șic e facem noi cu țara noastră, cu oamenii care trăiesc aici.

În acest moment eu am peste 1.000 de tone de grâu în siloz, undeva la Dunăre în Hârșova, l-am depozitat în ideea de a-mi asigura resursele pentru dezvoltarea unui sistem de irigații. Am sperat că voi putea să beneficiez de o stabilizare a pieței. Piața a luat-o în jos brusc în vară, așa cum se întâmplă în momentul recoltării. Până la recoltare prețurile sunt undeva sus, după ce începe recoltarea piața se prăbușește. Anul acesta trendul de prăbușire a prețurilor în campanie a fost dublat de această maree de cereale care a intrat în România dinspre Ucraina și din spațiul estic și care a creat probleme uriașe tuturor fermierilor.

Oamenii au crezut că piața se va stabiliza, dar piața s-a dus din ce înc e mai jos, la toate produsele și oamenii au rămas cu marfa în stocuri, foarte mulți. Zeci și zeci de mii de tone care stau în stocuri și care vor fi în cele din urmă vândute la prețurile mici, chiar dacă imput-urile cu care s-a realizat producția aceasta au fost de trei-patru-cinci ori mai mult. Combustibilii au crescut și ei, pesticidele, semințele…oamenii au sperat să compenseze cumva acest val de creșteri de prețuri necontrolate de noi ca fermieri”.

Ștefan Năstase a mai precizat că foarte mulți producători foarte greu și-au transportat marfa pentru că nu au mai putut să transporte direct în portul Constanța și au fost nevoiți să o depoziteze în magaziile proprii sau în silozuri:

„Procesul de producție a fost reluat cu prețuri foarte mari și acum încep să scadă prețurile, dar cu ce folos? Prețurile în continuare scad iar seceta bate la ușă.

Transportatorii în vara aceasta au migrat către transporturile dinspre zona estică, către Moldova și Ucraina pentru că acolo s-au oferit tarife duble la transport. Foarte mulți producători foarte greu și-au transportat marfa nu au mai putut să transporte direct în portul Constanța și au fost nevoiți să depoziteze în magaziile proprii sau la silozuri în custodie, pe bani. Când au vrut și ei să transporte marfa, tariful s-a dublat. Nu au avut ce să facă”.

articolul original.

Intervenţie de urgenţă a jandarmilor montani. Au salvat 80 de oameni blocaţi în zăpadă

4 February 2023 at 19:12
image

Jandarmii montani au intervenit pentru a debloca 80 de persoane printre care și copii în Caraș-Severin, ca urmare a zăpezilor masive.

Jandarmii au reușit să deszăpezească și ultimul autoturism blocat în zăpada care a căzut în ultimele ore. Un număr de 30 de mașini în care erau 80 de persoane printre care și copii au fost blocate ore în șir în zăpadă.

Turiștii se aflau în Stațiunea Semenic, mulți pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar căderile de zăpadă din ultimul timp le-a îngreunat deplasarea spre casă, făcând drumurile din stațiunea aproape impracticabile.

Drumarii au reuşit să redeschidă sâmbătă circulaţia pe DJ 608A Borlova-Staţiunea Muntele Mic, după ce, pe parcursul zilei, traficul a fost restricţionat din cauza zăpezii şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

ISU Caraş-Severin a reamintit faptul că începând de sâmbătă seara pentru zonele înalte de peste 1.800 m altitudine va intra în vigoare o avertizare meteo cod portocaliu de viscol puternic.

articolul original.

Argeș. Poliția rutieră, la datorie!

4 February 2023 at 16:00

Argeș. Poliția rutieră, la datorie!

Polițiștii argeșeni au actionat, în continuare, pentru reducerea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cursul zilei de ieri, 3 februarie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat activități specifice, pe drumurile din județ, în vederea prevenirii producerii evenimentelor negative, prin identificarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care utilizează telefonul mobil fără un dispozitiv de tip ,,mâini libere”.

Astfel, pentru neregulile descoperite în ceea ce privește nerespectarea regimului legal de viteză și folosirea telefonului în timpul condusului, polițiștii argeșeni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.500 de lei, dintre care 63 de sancțiuni, în valoare totală de 23.680 de lei, au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar pentru 19, în valoare de 2.820 de lei, pentru folosirea telefonului la volan.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 11 permise de conducere, pentru depășirea cu peste 50 de km/h a limitei legale de viteză.

Acțiunile vor continua și în acest sfârșit de săptămână și vor viza și alte cauze generatoare de evenimente rutiere.

Recomandări pentru conducătorii auto:

Respectați regimul legal de viteză! Întrucât aceasta reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, circulați prudent și cu viteze adaptate condițiilor de trafic.

Nu utilizați telefonul mobil în timpul conducerii unui vehicul pe drumurile publice, fără a folosi un dispozitiv de tip ,,mâini libere”!

Conștientizarea riscurilor în traficul rutier, precum și responsabilizarea fiecăruia dintre noi, nu pot avea ca finalitate decât un climat de liniște și siguranță!

articolul original.

Adrian Mititelu anunță “revoluție” la meciurile Craiovei! “Nu mai vreau galerie! Politica clubului e asta. Nu mai vrem scandaluri, nenorociri, supărări”

4 February 2023 at 15:24
image

Adrian Mititelu vrea să schimbe radical modul în care spectatorii pot să asiste la meciurile echipei pe arena Ion Oblemenco, după meciul de coșmar cu Sepsi.

Schimbare radicală anunțată de Adrian Mititelu

Conducerea clubului ”U” Craiova 1948 a decis ca meciurile de pe teren propriu să le dispute fără susținerea fanilor în tribune, scrie digisport.

„Am câștigat mai multe meciuri fără spectatori în istoria clubului. Ne merge bine fără fani! Am spus că echipa va fi foarte bună în primăvara asta. Avem valoare, avem lot. Putem bate pe oricine, nu exagerez. Dar asta nu înseamnă că îi batem pe tot.

Omul de afaceri a anunțat că intenționează să aplice aceleași reguli precum se întâmplă în campionatul Angliei, mai ales în privința restricțiilor pe care le au spectatorii pe stadion.

“Nu e un conflict, s-a trecut într-o altă etapă a clubului. Sunt niște probleme civile și penale între mine și anumite persoane.

Îmi ameninți familia, spui că dai cu benzină pe mine și îmi dai foc, apoi vrei să ne împăcăm. Niciodată! Mi-au înjurat familia, așa ceva nu se poate! Trebuie să se termine.

Nu mai vreau galerie! Politica clubului e asta. Nu mai vrem scandaluri, nenorociri, supărări. Nu e nicio tragedie dacă echipa pierde. E dreptul lor să facă ce vor. Nu mai vreau ultrași, vreau să vină suporterii în tribune cu familia.

Vreau să schimbăm lucrurile, să venim cu ceva nou, nu vreau să spun că revoluționăm. Lucrăm acum la noul program, la modul de acces pe stadioane. Studiez regulile impuse de două cluburi din Anglia și vom transpune la noi. Nu mai vreau ultrași la noi la echipă! Să se ducă la CSU, dacă vor!

Am avut convenție cu galeria că, dacă promovăm în Liga 1, să nu mă mai înjure, să nu mă mai atace. Le-am dat și bani, le-am dat tot ce au vrut! Dar apoi unii au vrut să facă din asta o afacere. Copiii mei au plecat din Craiova din cauza ultrașilor, s-au mutat la București”.

articolul original.

Un cunoscut luptător MMA este autorul unor jafuri armate, în București. A dat spargere la o farmacie și la un amanet

4 February 2023 at 14:56

Autorul  jafului comis la o farmacie din București ar fi un cunoscut luptător MMA, reținut pentru 24 de ore. Este vorba despre Radu Mihăiță, potrivit antena3.ro.

Autorul jafului din Capitală este un sportiv MMA

Acesta a fost identificat după ce a dat spargerea ca urmare a analizării înregistrării de pe camerele de supraveghere.

Radu Mihăiță  ar fi amenințat cu pistolul un angajat al farmaciei, apoi a sustras nu mai puțin de 3.000 de lei prin același mod de operare.

Sportivul nu s-a oprit aici și ar fi încercat să dea o spargere și la un amanet, în aceeași seară, dar nu a reușit să o intimideze pe angajata de acolo.

Radu Mihăiță urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

El nu este la primul incident de acest fel. Acesta mai are antecedente penale în aceeași cauză, însă nu la noi în țară.

”Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată.

În fapt, acesta, la data de 31 ianuarie, ar fi pătruns în sediul unei societăți comerciale tip amanet din Sectorul 6, unde ar fi amenințat o angajată cu un pistol și ar fi cerut să-i remită încasările societății, însă aceasta nu a dat curs solicitărilor.

De asemenea, în aceeași seară, prin folosirea aceluiași mod de operare, ar fi sustras 3.000 de lei dintr-o farmacie din județul Ilfov.

urma efectuării percheziției, au fost ridicate mai multe bunuri de interes, iar bărbatul a fost depistat și condus la audieri. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

articolul original.

Imagini virale: Un șofer oprește un TIR care se îndrepta spre Pasajul Unirii: ”Dacă nu erai tu, ar fi fost al 4-lea accident pe care l-aș fi văzut” (VIDEO)

4 February 2023 at 14:37
image

Pasajul Unirii a dat din nou bătăi de cap șoferilor. Din fericire de această dată a fost evitat în ultimul moment un nou accident.

O filmare a devenit virală pe rețelele de socializare, în contextul șirului de accidente care au avut loc în zona Pasajului Unirii.

Imaginile surprind  un șofer care își oprește autoturismul în zona Pasajului Unirii pentru a atenționa un alt șofer care conducea un TIR în timp ce se îndrepta spre pasaj.

Clipul, care pare să fi fost realizat cu o cameră de bord, arată cum un șofer își oprește autoturismul după ce vede un TIR venind din sensul opus. El merge apoi în fața vehiculului de tonaj mare și îi face semn să oprească, arătându-i șoferului că există un obstacol în față.

Din înregistrare reiese că șoferul TIR-ului decide să iasă de pe sensul inițial de mers.

Filmarea se încheie cu un mesaj editat pe înregistrarea VIDEO, care precizează: ”Numere de Bulgaria”.

articolul original.

Toni Iuruc a trecut peste despărțirea de Simona Halep: Surprisn în toiul nopții, alături de o brunetă misterioasă

4 February 2023 at 14:12
image

Toni Iuruc a trecut peste despărțirea de Simona Halep, așa cum o dovedește imaginile apărute recent în spațiul public. Omul de afaceri a apărut în compania unei brunete despre care cancan spune că ar fi noua cucerire a fostului soț al Simonei Halep.

Cine ar fi noua parteneră a lui Toni Iuruc

Toni Iuruc s-a afişat alături de posibila sa parteneră de viaţă în zona Floreasca. Acolo ambii au părut destul de joviali având alături de ei un alt cuplu care le-a ţinut de urât.

Au plecat ultimii şi s-au îndreptat apoi spre o locaţie de pe Calea Moşilor. Toţi cei 4 au urcat apoi într-unul dintre blocurile aflate pe artera intens circulată a Capitalei.

După ce s-au căsătorit civil în septembrie 2021, Simona Halep şi Toni Iuruc au anulat căsătoria religioasă programată în toamna trecută. Nu a fost vorba despre faptul că în planurile celor doi ar fi apărut o situaţie neprevăzută. Ci, din contră că ei au căzut de comun acord ca drumurile lor să se despartă. Rică Raducanu a comentat cu umor schimbarea neaşteptată din viaţa Simonei Halep.

Foștii iubiți ai celor doi proaspeți foști soți Simona Halep și Toni Iuruc

Omul de afaceri machidon a mai fost căsătorit de două ori. De prima soție, Arina, de profesie model, și cu care are un copil, s-a despărțit relativ repede, iar de a doua, Liana, a divorţat după ce aceasta l-a înşelat şi chiar a rămas gravidă cu amantul.

Lista foştilor iubiţi ai Simonei Halep a început cu Andrei Mlendea. Pe atunci, sportiva era la vârsta majoratului, dar acest lucru nu a fost un impediment.

Legătura cu cel care i-a fost antrenor a durat până undeva prin 2013. Cel mai mult s-a scris că Simona ar fi avut o relație cu Costa Sponte, fiul lui Teia Sponte, unul dintre apropiații finanțatorului de la FCSB, Gigi Becali. Despre povestea lor de dragoste a vorbit chiar bunica sportivei.

În 2015, au apărut informații că Simona Halep și-a găsit un nou iubit, Sorin Marin, un tânăr afacerist în vârstă de 26 de ani la acea vreme.

Au apărut mai multe fotografii cu ei în ipostaze tandre, iar apropiaţii au spus că era nelipsit de la turneele ei, dar relaţia s-a stins la fel de repede cum a și apărut.

articolul original.

Incendiu în Argeș. O casă a luat foc

4 February 2023 at 10:34

Incendiu în Argeș. O casă a luat foc.

Ora 12.00 Incendiu izbucnit la o casă din localitatea Popești, satul Purcăreni.

Intervin pompierii de la Punctul de Lucru Izvoru și Secția Costești cu două autospeciale de stins incendii, alături de un echipaj SMURD de prim ajutor calificat.

Din primele informații, este vorba despre o casă bătrânească, unde incendiul se manifestă la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

UPDATE ORA 13.30: În urma evenimentului a ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 mp și a fost deteriorat tavanul acesteia.

În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

articolul original.

Argeș. Intervenții de urgență ale forțelor ISU

4 February 2023 at 06:39

Argeș. Intervenții de urgență ale forțelor ISU.

Pe parcursul nopții, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cazul a trei situații de urgență. A fost vorba despre două evenimente rutiere și un incendiu izbucnit la nivelul acoperișului unei locuințe.

Primul eveniment rutier a avut loc pe raza localității Budeasa și au fost implicate două autoturisme. Echipajele SMURD și SAJ, ajunse la locul solicitării, au constatat că în urma evenimentului au rezultat două victime, ambele de sex masculin, pe ce le-au transportat la spital.

Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale unui pacient care a suferit un traumatism la coloană. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.• Pompierii de la Secția Costești și Punctul de Lucru Stolnici au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperișului unei locuințe din localitatea Stolnici, satul Fâlfani.

Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării, au constatat că ardeau aproxinativ 2 mp din acoperișul casei și circa 4 mp din acoperișul unei anexe. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, iar din fericire, în urma producerii acestuia, nu au fost înregistrate victime.

Accident rutier, produs în municipiul Pitești, zona Podul Viilor, în care un autoturism a intrat într-un stâlp.

La locul solicitării au acționat pompierii de la Detașamentul Pitești cu o autospecială de stins incendii și au asigurat zona până la îndepărtare oricărui pericol.

Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime.

articolul original.

UE va obliga Rusia să vândă motorina sub prețul pieței. Orice țara sau companie care încalcă sancțiunea va fi pedepsită

3 February 2023 at 22:01
image

Uniunea Europeană vrea să lovească în Rusia cu noi sancțiuni. Rusia ar putea să exporte motorina doar sub prețul pieței pe viitor.

Motorina din Rusia ar putea fi vândută sub prețul pieței în UE

Împreună cu partenerii internaționali, UE dorește să oblige Rusia să vândă cumpărătorilor din alte țări produse petroliere, cum ar fi motorina, sub prețul pieței, scrie spiegel.de.

Un acord la care au ajuns vineri reprezentanții guvernului prevede o limită inițială a prețului de 100 de dolari SUA (aproximativ 91 de euro) pe baril (159 de litri), după cum au confirmat mai mulți diplomați dpa de la Bruxelles.

Spre comparație: la bursele internaționale, un baril de motorină pentru livrare în Europa a fost tranzacționat ultima dată la prețuri echivalente cu aproximativ 100 până la 120 de euro. Pentru produsele de calitate inferioară se va aplica un plafon de preț de 45 USD (41 EUR) pe baril.

Pentru a impune plafonul de preț, ar trebui reglementat că, în viitor, serviciile importante pentru exportul produselor petroliere rusești să poată fi furnizate cu impunitate numai dacă prețul petrolului exportat nu depășește limita de preț.

Companiile de transport maritim occidental și-ar putea folosi navele pentru a continua să transporte produse petroliere rusești către țări terțe, cum ar fi India. Regulamentul ar trebui să se aplice și altor servicii importante, cum ar fi asigurările, asistența tehnică și serviciile de finanțare și de brokeraj.

articolul original.

Germania a aprobat livrarea a 88 de tancuri Leopard 1 către Ucraina

3 February 2023 at 21:34
image

Guvernul german a aprobat livrarea de către un producător privat de arme a vechilor sale tancuri Leopard 1 la Kiev, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului, scrie Politico.

Câte tancuri va trimite Germania Ucrainei

„Pot confirma că a fost eliberată o licență de export” pentru tancurile Leopard 1, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, la o conferință de presă, fără a confirma cifrele specifice.

În total Germania a promis 100 de tancuri Ucrainei. Vineri mai devreme, Süddeutsche Zeitung a raportat că Berlinul a aprobat planurile producătorului german de arme Rheinmetall de a vinde Kievului 88 dintre Tancurile Leopard mai vechi, odată ce acestea vor fi reparate, pentru un cost total de peste 100 de milioane de euro.

Mișcarea semnalează în continuare o inversare a politicii Berlinului privind tancurile pentru Ucraina, la nouă zile după ce cancelaria a anunțat că va trimite o companie de tancuri Leopard 2 la Kiev, ca parte a unei coaliții europene.

Totuși, acest lucru riscă să creeze blocaje de aprovizionare, deoarece Leopard 1 nu mai sunt produse, iar carcasa lor are un calibru diferit față de noile Leopard 2, a explicat ziarul.

De asemenea, guvernul german are în vedere să cumpere înapoi 15 tancuri Gepard pe care le vânduse Qatarului, dar s-ar putea confrunta și cu unele probleme acolo, deoarece muniția pentru acestea este fabricată în Elveția, care până acum a refuzat să aprobe reexporturile către Ucraina, pe motiv că și-ar încălca neutralitatea. Cu toate acestea, unii parlamentari elvețieni fac presiuni ca țara să-și reconsidere poziția.

După săptămâni de presiune intensă din partea partenerilor săi, Germania a anunțat săptămâna trecută că va aproba livrarea a aproximativ 80 de tancuri Leopard 2 către Ucraina, inclusiv aproximativ 14 tancuri proprii, ca parte a unei coaliții de țări europene. Deoarece tancurile sunt de fabricație germană, alte țări sau companii private care doresc să le trimită în Ucraina au avut nevoie de aprobarea guvernului german.

Kievul își presează aliații să trimită tancuri de luni de zile, spunând că are nevoie de sute pentru a face față unei potențiale contraofensive rusești în primăvară.

Marea Britanie s-a angajat, de asemenea, că va trimite Kievului câteva dintre propriile tancuri Challenger 2, în timp ce SUA au spus că vor trimite 31 de tancuri M1 Abrams.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Vâlcea, decimată de accidentări

3 February 2023 at 21:01

SCM Rm. Vâlcea întâlnește sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor Traian, pe Thuringer HC (Germania), în etapa 4 din Grupa D a EHF European League la handbal feminin. Meciul va fi televizat în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 3 și Prima Sport 4.

Săptămâna trecută, Thuringer s-a impus în Germania, 38-31 cu SCM Rm. Vâlcea și a devenit mare favorită la câștigarea grupei. Vâlcea vrea revanșa, dar meciul retur de sâmbătă o prinde într-o situație delicată, cu patru jucătoare importante indisponibile. Astfel, Daniela De Jong a fost operată recent, Jovana Kovacevic nu a revenit după accidentarea la spate, iar Andreea Ianăși și Raluca Dăscălete sunt și ele accidentate.

Cele patru absențe îi dau mari bătăi de cap antrenorului Bent Dahl, care ar putea improviza pentru postul de coordonator de joc, unde Coman a rămas singura soluție. Nipona Fujita a fost și ea folosită playmaker în jocul de la Galați.

”Pot spune că întâlnim una dintre cele mai bune echipe din EHF European League. Va fi destul de dificil, din cauza absențelor din echipa noastră. Trebuie să găsim soluții pentru postul de coordonator de joc și cred că acesta este cel mai dificil lucru” a declarat Bent Dahl. Echipa germană pregătită de românul Herbert Muller are punctaj maxim după trei jocuri și este cu un pas în sferturile de finală. În plus, Thuringer are cel mai bun atac din grupele EHF European League, cu 100 goluri reușite în trei jocuri. Formația pregătită de Herbert Muller este a doua în Germania, la un punct în spatele liderului Bietigheim, care are și un meci mai puțin disputat.

Chiar în cazul unui eventuale înfrângeri mâine, SCM rămâne cu șanse reale în cursa pentru a doua poziție care duce în sferturile de finală. ”Meciul cu Thuringer nu este cel mai important, ci cele care vor urma, acasă cu Paris și în deplasare, cu Praktiker VAC. Încă avem șanse de calificare și ne vom concentra pe ele. Dar, meciul de mâine nu este decisiv” a mai completat norvegianul de pe banca SCM-ului.

În celălalt joc din grupă, tot mâine,  Paris 92 este favorită în disputa cu Praktiker VAC (Ungaria).

Glibko, în topul marcatoarelor din EHF

Interul stânga Iryna Glibko este a doua marcatoare a competiției, cu 24 de goluri în cele trei jocuri. Prima în top este Csenge Kuczora (Praktiker VAC), cu 27 de goluri. Cu 16 pase decisive în 2 jocuri, Daniela de Jong este a doua în acest top, însă suedeza nu va mai putea evolua în meciurile din grupe. În faza defensivă s-au remarcat Daria Bucur, a doua în topul mingilor blocate (4 blocaje) și Raluca Băcăoanu (3 blocaje), a cincea în același clasament.

Biletele pentru jocul SCM Rm. Vâlcea – Thuringer sa-u pus în vânzare de vineri și se găsesc și sâmbătă, începând de la ora 14.00, la Sala Sporturilor Traian, prețul unui tichet fiind de 30 de lei.

Clasament Grupa D:

1. Thüringer HC              3        3        0        0        100 -83        6p

2. SCM Rm. Valcea         3        1        0        2        93 -92          2p

3. Paris 92                       3        1        0        2        74 -77          2p

4. Praktiker-Vác              3        1        0        2        85 -100        2p

articolul original.

A murit Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, cu doar câteva zile înainte de a fi pronunțată o decizie definitivă în dosarul Carpatica Asig

3 February 2023 at 20:22
image

Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu, a murit vineri. Curtea de Apel Bucureşti era aşteptată să se pronunţe în 7 februarie în acest dosar, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat în luna ianuarie, într-un interviu pentru Europa FM, că Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT Giorgiana Hosu, a fost achitat.

Soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu a murit vineri.

„Într-adevăr, soţul meu a murit la ora 13.52”, a declarat Giorgiana Hosu pentru Libertatea, precizând că „a fost o boală de mult timp, dusă pe picioare până nu s-a mai putut duce pe picioare”.

Fiul său, Vlad Hosu, a scris pe Facebook: ”Nu am cerut niciodată ceva presei. Astăzi o voi face: solicit decenţă! Mulţumesc!”.

Pe 7 februarie, Instanța era așteptată să pronunțe o decizie definitivă în dosarul Carpatica Asig, în care Dan Hosu  fusese trimis în judecată în urmă cu aproape 6 ani și în care s-a antepronunțat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, luna trecută.

Ulterior, Predoiu și-a cerut scuze, spunând că vina îi aparține exclusiv, pentru că nu a „verificat informația parvenită din surse neoficiale”.

El spune că este exclusiv vina sa, pentru că nu a „verificat informația parvenită din surse neoficiale”.

Dan Hosu, fost şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul Direcţiei de combatere a crimei organizate a IGPR, a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi dare de mită. Alături de el, au mai fost trimişi în judecată Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu, un alt poliţist, Cătălin Marian Cataramă, şi patronul unei firme, Ion-Sorin Tatu.

În 24 septembrie 2020, Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupție în care este judecat. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul București, nefiind definitivă.

articolul original.

ANPC, apel la informarea corectă cu privire la produsele care conţin proteine din insecte

3 February 2023 at 19:50
image

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a lansat un apel la informarea corectă a consumatorilor cu privire la produsele  din  Făina de greier care este comercializată și în România după ce Comisia Europeană a dat undă verde

„În legătură cu informarea corecta şi completă a utilizării în produsele alimentare a următoarelor ingrediente aprobate de Comisia Europeana ca surse de proteine provenite din :

  1. Acheta domesticus – greierele de casă
  2. Alphitobitus diaperinus – larvele gândacului de făină
  3. Tenebrio molitor – viermele galben de făină
  4. Locusta migratoria – lăcusta migratoare

Produsele alimentare care conţin ca şi ingrediente proteine de tip „novel food” din insectele mai sus menționate considerați că ar trebuie să fie etichetate în mod clar şi comercializate numai pe rafturile alocate în acest scop?

Consumatorii ar trebuie să fie în măsură să „distingă şi să diferenţieze” produsele care conţin proteine din insecte aprobate de Comisia europeana ca „Novel food” conform noilor reguli”, spune Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC),  pe Facebook.

Ministrul Agriculturii, despre făina de greieri

Petre Daea nu se aliniază trendurilor alimentare moderne. În condițiile în care greierele de casă a fost recunoscut ca aliment în UE, ministrul Agriculturii spune că românii ar trebui să își păstreze tradițiile culinare și să nu renunțe la sarmale și cârnați pentru delicatesele din insecte.

Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiți acum ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea la Antena 3, citat de News.ro.

articolul original.
❌