ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 30 September 2022Ultimele Stiri

Horoscopul de weekend

29 September 2022 at 22:16
image

BERBEC
Vă aflaţi în compania unei persoane de a cărei moralitate vă cam îndoiţi. Nu doriţi ca reputaţia dumneavoastră să aibă de suferit din cauza eventualei asocieri cu astfel de oameni, de aceea staţi deoparte, tăcut, suspicios, aşteptând să scăpaţi cât mai repede de această tovărăşie care nu vă onorează.

TAUR
Apucaţi-vă de treabă, nu aşteptaţi de la alţii să facă ceea ce puteţi face şi singur. Deţineţi toate resursele potrivite pentru un succes deplin: aveţi şi răbdare, şi ambiţie, şi energie, şi motivaţie, deci ajunge doar să puneţi mâna pe unelte şi să începeţi să clădiţi.

GEMENI
Gândul zboară spre locuri însorite, calde, luminoase, şi, dacă aveţi ocazia să evadaţi din spaţiul în care vă aflaţi aţi fi cel mai fericit. Dacă nu puteţi călători de adevărat, vă veţi mulţumi şi cu vizite imaginare, citind sau răsfoind fotografii cu locuri exotice. Poate sunteţi printre norocoşii care deja îşi planifică viitorul concediu. Pe de altă parte, un proiect început mai demult dă semne că se apropie de final.

RAC
Deşi sunteţi tentat să spuneţi că nimic nu merge, că sunteţi ţinut pe loc de cine ştie ce piedici imposibil de trecut, după ce veţi depăşi acest moment vă veţi da seama că acel hop era chiar benefic. Nu vă supăraţi că unele lucruri nu evoluează în ritmul sau direcţia pe care o vreţi.

LEU
Vă simţiţi bine şi vă permiteţi să vă şi distraţi din când în când. Zâmbiţi, amuzaţi-vă, glumiţi, pentru că e atitudinea perfectă în situaţia de faţă. Inima vă îndeamnă să priviţi lucrurile dintr-un unghi ceva mai distractiv, pentru că aşa veţi trece mult mai uşor peste hopuri.

FECIOARĂ
Situaţia financiară e în creştere, aveţi încredere în sensul promiţător în care evoluaţi, dar încercaţi să vă domoliţi nerăbdarea. Nu puteţi atinge bunăstarea peste noapte, nici afacerile nu ajung la profit cât aţi bate din palme, deci încercaţi să evoluaţi lent, după tehnica paşilor mărunţi. Un succes îl naşte pe altul, și sunteţi încă pe parcurs către rezultatele pe care le visaţi.

BALANŢĂ
Vă sare ţandăra pentru că vi se răspunde agresiv, nepoliticos și nu găsiţi nicăieri un dram de amabilitate şi înţelegere. Dacă aveţi de a face cu instituţiile statului, birocraţia vă va duce la exasperare, pentru că nu găsiţi nicăieri persoane care să vă asculte şi să vă înţeleagă doleanţele.

SCORPION
Cu ajutorul potrivit, totul vă merge de minune, deci aici trebuie să faceţi cele mai mari eforturi de a găsi tovarăşii cei mai buni pentru situaţia în care vă aflaţi, să le câştigaţi simpatia şi dorinţa de a vă sări în ajutor. Apelaţi la tot arsenalul de cucerire, pentru că aveţi nevoie de prieteni care să participe la problema în care sunteţi implicat.

SĂGETĂTOR
Dacă nu vă ţineţi sub control nervii, riscaţi să porniţi într-o direcţie care nu va avea efectele dorite. Riscurile de a rupe o relaţie care durează de mulţi ani, de a pleca de la un loc de muncă într-un moment de iritare maximă, de a renunţa la un proiect doar pentru că aţi ajuns într-un impas, sunt mai mari, de aceea ar fi bine să vă calmaţi înaintea oricărei decizii.

CAPRICORN
Nedreptatea devine insuportabilă pentru dumneavoastră şi vă ridicaţi cu vehemenţă împotriva celor care nu ştiu să respecte adevărul sau legea. Că e vorba de legi scrise încălcate de unii cu bună ştiinţă sau de nişte legi ale bunului-simţ de care unii nu ţin cont, vă irită atitudinea obraznică a unora şi încercaţi să luaţi unele măsuri severe.

VĂRSĂTOR
Nu puteţi coopera eficient cu nişte persoane mai tinere, cu o atitudine mai modernă, dar cu care nu puteţi fi de acord. Daţi dovadă de un dram de rigiditate, pentru că nu vă puteţi adapta deloc la ideile lor un pic cam prea avansate pentru modul caracteristic de a privi lucrurile.

PEȘTI
Dacă discutaţi şi cu alţii despre planurile cele mai frumoase, aţi putea primi o mulţime de sfaturi folositoare care v-ar putea trimite mai repede spre scopul final. Nu păstraţi proiectele la care visaţi, oricât de ciudat ar suna pentru alţii, pentru că aţi putea descoperi şi alte persoane cu vise similare şi puteţi urma sfaturile venite de la acestea.

articolul original.

Bancul zilei

29 September 2022 at 22:00
image

Obama își invită soţia la o cină.
Bucătarul din acel restaurant era fostul iubit al lui Michelle.
Obama îi spune soţiei:
-Dacă te măritai cu el, erai probabil și tu acum bucătăreasă.
La care Michelle răspunde:

 • Nu, dragul meu, dacă mă măritam cu el, probabil el era acum președinte!

Se intâlnesc doi ardeleni:

 • Salut Ioane. Ce faci?
 • No servus Vasile… iaca plimb melcu’.
 • Apăi mă Ioane… frumos melc ai.
 • Am avut altul mai frumos, dar mi-a scăpat și nu l-am mai putut prinde!

Doi prieteni stau de vorbă la o bere:

 • Oare ce să fac, că iubita îmi bate apropouri că suntem de 2 ani împreună și ea vrea îmbrăcată în alb?
 • O înscrii la karate.
articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Horoscop

28 September 2022 at 22:15
image

BERBEC
În prima parte a zilei este de aşteptat să vă simţiţi plin de energie şi să vă implicaţi în activităţi care necesită efort fizic intens. Vă sfătuim să nu vă supraestimaţi capacitatea de efort, fiindcă riscaţi să suferiţi mici accidente sau chiar să vă alegeţi cu probleme de sănătate.

TAUR
În plan profesional şi în afaceri este o zi bună pentru discutarea unor chestiuni importante, pentru negocieri şi pentru semnarea unor documente oficiale. În activitatea profesională, reuşita depinde de hotărârea cu care acţionaţi. Este momentul să puneţi în aplicare ideile şi proiectele pe care le-aţi pregătit în ultima vreme.

GEMENI
Parcurgeţi o perioadă favorabilă în viaţa sentimentală şi în plan social și e momentul să vă ocupaţi de problemele dificile pe care le aveţi de rezolvat în aceste domenii. Relaţia cu partenerul de viaţă ar trebui să fie armonioasă şi să vă ajute să duceţi la bun sfârşit tot ce v-aţi propus să faceţi împreună.

RAC
La locul de muncă sau în afaceri este posibil să vă confruntaţi cu probleme delicate, care necesită multă atenţie şi perseverenţă. Aveţi şanse mari să duceţi la bun sfârşit tot ce v-aţi propus pentru azi şi să obţineţi satisfacţii profesionale deosebite.

LEU
Configuraţia astrală a zilei de azi este favorabilă Leilor pe toate planurile şi vă ajută să reuşiţi în tot ce v-aţi propus. Sunt favorizate în mod special tranzacţiile comerciale, proiectele de viitor în plan financiar şi investiţiile pentru îmbunătăţirea confortului în locuinţă.

FECIOARĂ
În activitatea profesională şi în afaceri aveţi posibilitatea să puneţi în aplicare proiecte ambiţioase pe termen lung şi să luaţi decizii importante pentru viitor. În prima parte a zilei s-ar putea să fiţi nevoit să amânaţi o călătorie în interesul familiei, din motive financiare.

BALANŢĂ
Se întrevede o zi favorabilă călătoriilor şi iniţiativelor în interesul familiei. De asemenea, aveţi posibilitatea să obţineţi câştiguri materiale neaşteptate. Sunteţi foarte încrezător şi aveţi tendinţa să riscaţi mai mult decât este cazul.

SCORPION
În prima parte a zilei aveţi posibilitatea să vă ocupaţi de probleme familiale pe care le-aţi tot amânat. S-ar putea să fie nevoie să faceţi mai multe drumuri scurte şi cheltuieli neplanificate. Este posibil să vă confruntaţi cu situaţii neprevăzute şi să vă schimbaţi planurile din mers, dar în final aveţi şanse să realizaţi tot ce v-aţi propus.

SĂGETĂTOR
Se pare că începeţi ziua plin de energie şi elan. Este momentul să demaraţi o afacere pe care o pregătiţi de ceva timp şi care v-ar putea îmbunătăţi situaţia materială. În a doua parte a zilei, o persoană apropiată v-ar putea propune o colaborare.

CAPRICORN
Pentru Capricorni se întrevede o zi favorabilă, care le oferă ocazia să facă schimbări importante în plan profesional, cu efecte benefice pe termen lung. Este un moment bun pentru a lua decizii importante, pentru a finaliza negocieri şi pentru a semna contracte şi alte documente oficiale.

VĂRSĂTOR
Probabil că vă simţiţi în formă, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental, şi plin de energie. Vă implicaţi serios la locul de muncă sau în afaceri şi reuşiţi să îi mobilizaţi şi pe cei din jur. În această perioadă vi se oferă şanse să obţineţi satisfacţii profesionale şi materiale importante şi să puneţi bazele unor realizări frumoase din perioada următoare.

PEȘTI
Pragmatismul şi claritatea mentală de care vă bucuraţi vă pot ajuta să faceţi planuri de viitor realiste, care au şanse mari să se concretizeze şi să vă aducă satisfacţiile scontate. Este posibil ca situaţia financiară să nu vă mulţumescă pe deplin.

articolul original.

Bancul zilei

28 September 2022 at 22:00
image

O femeie primește în casă un bărbat care o curta de mult timp.
Deodată, ea aude un zgomot în hol.
– Vai, s-a intors bărbatul meu acasa! Repede, pleacă de aici!Sari pe fereastră!
– Cum să fac asta? Suntem la etajul 13!
– Crezi că acum e momentul să fii superstiţios?


Un excursionist vede un cioban înfipt pe gânduri, în mijlocul pășunii, fără turma, și îl întreabă:

 • Da ce faci aici, bade?
 • Mă gândesc!
 • Dar unde îţi sunt oile?
 • Na, la asta mă gândesc!

Doi scoţieni beţivi:

 • As vrea ca Ia moartea mea tu să îmi torni o sticlă de whisky pe mormânt.
 • De acord, dar mai întâi o să o trec prin rinichi.
articolul original.

Biblioteca Aman îşi deschide larg porţile pentru „O noapte la bibliotecă”

28 September 2022 at 21:51
image

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează vineri, 30 septembrie 2022, începând cu ora 18.00, o nouă ediție a evenimentului „O noapte în bibliotecă”, desfășurat anul acesta sub sloganul „Share location @ Bibliotecă”.

Timp de șase ore, biblioteca își deschide larg porțile pentru cititorii de toate vârstele, care sunt invitați să ia parte la numeroasele evenimente organizate cu scopul de a cunoaște mai bine biblioteca, serviciile și spațiile în care își desfășoară activitatea.

Până la miezul nopții, craiovenii vor participa la un adevărat maraton. Printre surprizele pregătite se află: numere de magie, ora de colorat, ateliere de pictură pe față, desene pe asfalt, hand-made, vizite si prezentări ale secțiilor bibliotecii, vizionări de filme, o cabina foto pentru instantanee. Începând cu ora 21, craiovenii sunt invitați în curtea bibliotecii, la concertele oferite de trupele „Your Midwife On Ice” și „2Normal”. În interior, bibliotecarii au pregătit expoziții, prezentări video ale unor colecții din fondul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, vizionări de filme, sesiune de discuții și lecturi publice, dezbatere cu tema „Fenomenul bullying”.

Programul activităților pregătite pentru „cea mai lungă zi a anului în bibliotecă” și spațiile în care se desfășoară:

●18.00 – „Jocurile copilăriei”- desene pe asfalt, pictură pe față, ateliere de lucru, în curtea bibliotecii

●19.00 – 20.00 – „Ora de magie”, cu magicianul Mario Popescu, în curtea bibliotecii

●19.00 – 22.00 – „Cabina foto”, instantanee și amintiri de la „O noapte în bibliotecă”

●19.00 – 20.00 – „Târg de locuri de muncă”, acțiune pentru integrarea pe piața locurilor de muncă a persoanelor defavorizate”, coordonator Constantin Crăițoiu – sala „Acad. Dinu C. Giurescu”

●20.00 – 21.00 – „Fenomenul bullying”, o discuție cu adolescenții, condusă de psihologul Mihail Jianu – sala „Acad. Dinu C. Giurescu”

●20.00 – 21.00 – sesiune de lecturi publice –sala Biblioteca Exilului din Paris „Basarab Nicolescu”

●20.00 – 23.00 – vizionare de filme- „Pinguinii din Madagascar” (film pentru copii, durată 88 minute) și „Cats” (durata 110 minute) – sala American Corner

●21.00 – 22.00- concert trupa „2NormaL” – curtea bibliotecii

●22.00 – 23.00 – concert trupa „Your Midwife On Ice”

Pe toată durata desfășurării evenimentului „O noapte în bibliotecă”, craiovenii pot vizita expozițiile:

●„Emoții de toamnă prin file de carte”, expoziție de carte – holul de la parterul instituției

●„Arhivele Olteniei 1922- 2022 – Arc secular peste timp” – sala „Acad. Dinu C Giurescu”

●„Cărți, documente, manuscrise, corespondență, fotografii din exil” – sala Biblioteca Exilului din Paris „Basarab Nicolescu”

●„Horia Vintilă”, expoziție de mobilier, obiecte personale și fotografii – holul de la etajul instituției

●„Mircea Milcovitch și Maria Mesterou”, expoziție de artă – holul de la etajul instituției

●„Basarab Nicolescu” – film de prezentare

●„Horia Vintilă” – film de prezentare

●„Leonid Mămăligă” – film de prezentare

●„Nicolae Romanescu” – film de prezentare

Proiectul național „O noapte în bibliotecă” se desfășoară anual sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și are ca scop promovarea lecturii și a bibliotecilor publice în comunitățile locale.

articolul original.

Osteoporoza poate afecta inclusiv bărbații

28 September 2022 at 02:15
image

Osteoporoza este în general o afecțiune specifică vârstei mai înaintate și, deși nu putem schimba vârsta sau informațiile genetice cu care am fost înzestrați, putem totuși face unele ajustări ale dietei și ale stilului de viață pentru a reduce riscul dezvoltării acestei afecțiuni.

Popular osteoporoza este privită ca o afecțiune specifică femeilor, dar acest lucru nu este neapărat adevărat. Inclusiv bărbații pot fi afectați de osteoporoză, dar asta se întâmplă într-un procentaj mai scăzut, femeile prezentând un risc de patru ori mai ridicat comparativ cu bărbații. Explicația constă în principal în faptul că majoritatea bărbaților încep cu o densitate osoasă mai mare, în comparație cu femeile. În plus, o dată cu trecerea anilor, bărbații pierd din densitatea osoasă într-un ritm mai lent decât femeile.

Osteoporoza a fost studiată cu preponderență în cazul femeilor, dar se știe că și în cazul bărbaților, antecedentele familiale, nivelul scăzut de calciu sau vitamina D și lipsa activității fizice constante sunt factori de risc. În plus, nivelul scăzut de testosteron, consumul de alcool, anumite medicamente și fumatul predispun spre declanșarea osteoporozei.

O boală tăcută

Osteoporoza este o boală care slăbește oasele, făcându-le mai fragile și crescând astfel riscul de fracturare. Afecțiunea este cea mai frecventă boală osoasă și este cauzată de pierderea densității osoase și implicit reducerea masei osoase.

Deoarece în primele stadii nu prezintă simptome, osteoporoza este adesea catalogată ca o „boală tăcută” ce este conștientizată abia atunci când o lovitură sau o căzătură conduce la o fractură de os.

Deși toată lumea este expusă riscului de a dezvolta osteoporoză în timp, unii factori pot crește riscul de a dezvolta această afecțiune. De exemplu, femeile prezintă un risc mai crescut comparativ cu bărbații să dezvolte boala, mai ales în perioada postmenopauzei. În plus, greutatea scăzută, poliartrita reumatoidă și deficiențele de vitamina D și calciu pot conduce la osteoporoză.

Fumatul, factor de risc în osteoporoză

Deoarece după ce se atinge densitatea și rezistența osoasă maximă, în general în jurul vârstei de 30 de ani, masa osoasă începe să scadă în mod natural, vârsta în sine reprezentând un factor de risc pentru osteoporoză .

Fumatul poate crește riscul de osteoporoză deoarece reduce alimentarea cu sânge a oaselor și poate afecta capacitatea organismului de a produce hormoni care joacă un rol în sănătatea oaselor. De asemenea, s-a demonstrat că și consumul excesiv de alcool scade densitatea oasoasă și prin urmare se recomandă evitarea acestuia, mai ales că la momentul actual nu se cunoaște o cantitate de alcool ce poate fi consumată și care să fie considerată sigură pentru sănătate. Anumite medicamente utilizate în tratamentul durerilor sau epilepsiei cresc și ele riscul de osteoporoză.

Calitatea somnului joacă un rol important în prevenirea osteoporozei, lucru demonstrat de cercetările care au arătat că deficitul de somn de-a lungul vieții poate crește riscul de a dezvolta osteoporoză.

Concluzie

Creșterea riscului de fracturi o dată cu înaintarea în vârstă este o caracteristică a persoanelor diagnosticate cu osteoporoză. Deși prevenirea completă a aceste afecțiuni nu este posibilă, există modalități prin care se poate reduce riscul de a dezvolta osteoporoză, de la a avea un stil de viață sănătos ce include activitate fizică regulată și o alimentație bogată în calciu și vitamina D, la un consum limitat de alcool și excluderea tutunului.

Valentina Ghimpău

Sănătate de la Farmacist specialist,

Vă mulțumesc că m-ați citit!

articolul original.

Bancul zilei

27 September 2022 at 22:00
image

Niște copii de școală primară mergeau cu autocarul la Gradina Zoologică.
Unul dintre ei zice:
– Dacă tata era un leu și mama un leu eu aș fi fost un leu mai mic. Dacă mama era elefant și tata elefant eu aș fi fost un elefant mai mic… și tot așa, a zis toate animalele de la Gradina Zoologică.
Soferul plin de nervi îi zice copilului:
– Mă, dacă mama ta era o nebună și tata un beţiv, tu ce erai?
La care copilul:
– Șofer de autobuz.


– Imi aduc aminte că prin anii ’70 am fost luat prizonier … povestea un bătrânel nepotului său.
– Da’ ce, bunicule, pe atunci eram in razboi?! întrebă nepotul, mirat.
– Nu, băiete … răspunse bunicul. Atunci m-am căsătorit cu bunică-ta!

articolul original.

Astăzi începe Târgul Contex, la Centrul Comercial Mercur

27 September 2022 at 21:42
image

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2022, Târgul Contex își redeschide porțilela Centrul Comercial Mercur din Craiova. Producători din toata țara își dau întâlnire la Craiova pentru a prezenta noutăți vestimentare pentru toată familia.

Începând de miercuri, 28 septembrie, expozanții târgului CONTEX vor prezenta produsele zilnic, între orele 10.00 –20.00. Produsele la prețuri de producători sau distribuitori sunt articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și hand made.

Târgul CONTEX sărbatorește anul acesta majoratul, aducând cât mai aproape de craioveni produse de calitate la prețuri accesibile.

articolul original.

Biblioteca Aman organizează cea de-a XIII-a ediție a proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”

27 September 2022 at 21:14
image

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează cea de-a XIII-a ediție a proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, proiect care se adresează preșcolarilor și elevilor din ciclul primar.

Ediția de față este structurată în șaptesprezece teme, programate astfel:

●10-13 Octombrie – Nuanțe de toamnă (pictură/desen/colaj)

●17-20 Octombrie – Mănânc sănătos, cresc frumos! (fișe de lucru)

●7-10 Noiembrie – În lumea poveștilor (pictură/desen/colaj)

●14- 17 Noiembrie – Corpul meu (planșe cu imagini)

●5-8 Decembrie – Colinde, colinde…e vremea colindelor!

●12-15 Decembrie – Scrisoare către Moș Crăciun

●16-19 Ianuarie – Mihai Eminescu (recitări poezii)

●23-26 Ianuarie – Banii pe înțelesul copiilor (fișe de lucru/educație financiară)

●13-16 Februarie – Dezvoltare personală (bunele maniere în imagini)

●27 Februarie – 2 Martie – Zâmbete de primăvară (confecționare Mărțișoare)

●6 – 9 Martie – De ziua mamei (realizarea unei felicitări pentru ziua de 8 Martie)

●27 – 30 Martie – Elena Farago, prietena copiilor (recitări poezii)

●24 – 27 Aprilie – Primăvara în culori (desen/pictură)

●8 – 11 Mai – Micii pietoni (fișe de lucru)

●15-18 Mai – „L-ați văzut cumva pe zdreanță?” (recitări poezii de Tudor Arghezi)

●29 – 31 Mai – Pe aripile poeziei (concurs)

●5 – 8 Iunie – A venit vacanța! (diverse activități)

Proiectul „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, desfășurat de secția „Împrumut carte pentru copii și tineret”, este unul dintre cele mai longevive și apreciate programe cultural-educative ale Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, dedicat celor mici.

Activitățile desfășurate în cadrul temelor din proiect se desfășoară în afara spațiilor bibliotecii, respectiv la școală, grădiniță, sau la domiciliile participanților. Ulterior realizării acestor teme, cadrele didactice trimit fișierele digitale, fie sub formă de clip audio-video (mp4), cu o durată de maxim cinci minute, fie sub formă de imagini (jpeg), pe adresa de e-mail [email protected]. Toate fișierele primite, care respectă tematica activității, vor fi apoi promovate pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Trimiterea către bibliotecă a fișierelor digitale realizate de participanți presupune existența anterioară a acordului părinților pentru difuzarea acestora în scop cultural și educațional pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Înscrieriile se pot realiza exclusiv de către cadrele didactice, la numărul de telefon 0251.532.267, interior 104, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 16.00, începând de luni, 3 octombrie 2022.

articolul original.

Horoscop

26 September 2022 at 22:15
image

BERBEC
Nu trebuie să vă grăbiţi să terminaţi repede ce aţi început, pentru că un ritm susţinut nu naşte decât extenuare ce poate duce la atingerea limitelor maxime. Cu cât vă străduiţi mai mult, cu atât piedicile vor părea mai mari, de aceea azi trebuie să faceţi totul lent şi chibzuit.

TAUR
Lucruri care nu mai aduceau nimic nou în peisaj par dintr-o dată să dea semne de revigorare, înfloresc, renaşte speranţa în inima dumneavoastră şi sunteţi încântat de perspectivele promiţătoare care se văd la orizont. Puneţi pasiune chiar şi în cele mai banale lucruri, nu pretindeţi doar evenimente ieşite din comun.

GEMENI
Drumul pe care aţi pornit nu demult duce la un nivel demn de toată aprecierea, pentru că pe parcurs veţi acumula noi şi noi informaţii care vor crea, la final, un nivel superior pe care vă veţi putea baza mai apoi o viaţă. Călătoria în care aţi pornit e o şcoală a vieţii şi fiecare etapă mai pune o cărămidă la cel care veţi deveni cândva.

RAC
Nu sunteţi în apele dumneavoastră, se vede că vă macină nişte griji cărora nu le mai daţi de capăt, dar dacă aţi fi atent, aţi primi de la cineva drag din preajma dumneavoastră exact sfatul de care aveţi nevoie. Dacă sunteţi încăpăţânat, s-ar putea să respingeţi exact cele mai de preţ îndrumări.

LEU
Ţineţi-vă sub control atitudinea un pic cam agresivă care nu va fi interpretată corect de cei din jur, chiar dacă e modul dumneavoastră de a vă ridica pentru cine ştie ce nedreptăţi, chiar dacă e ca o revoluţie personală prin care vreţi să vă eliberaţi de un blocaj care v-a ţinut pe loc.

FECIOARĂ
Dacă primiţi susţinerea potrivită de la cei din jur, sunteţi capabil de succese răsunătoare, deci cel mai greu e să vă alegeţi tovarăşii potriviţi. Sunteţi în faţa unei provocări interesante cu mari sorţi de izbândă.

BALANŢĂ
Nu fiţi niciodată atât de sigur că un lucru, odată ajuns pe un teren aparent stabil, se va menţine aşa multă vreme. Oricând poate apărea o surpriză care vă dă peste cap tot echilibrul şi vă obligă s-o luaţi de la capăt cu eforturile depuse până în acel moment.

SCORPION
Nu vă puteţi detaşa de problemele majore de serviciu, ci simţiţi nevoia să discutaţi cu cât mai multe persoane despre sarcinile nerezolvate încă. Discuţiile au un efect eliberator, pentru că, spunând altuia ce aţi realizat până acum şi încotro vreţi să mergeţi, descoperţi ori o altă viziune asupra evenimentelor, ori o soluţie salvatoare.

SĂGETĂTOR
Unele persoane vă descriu viitorul în culori foarte promiţătoare, dar, deşi sunteţi genul optimist, de data aceasta aveţi rezerve dacă să-i credeţi sau nu. De fapt, aşteptaţi dovezi mai clare că va fi chiar aşa de bine pe cât promit ei şi staţi în expectativă, precaut şi un pic temător, ca nu cumva tot ce spun ei să fie doar un scenariu fantezist dus la extrem.

CAPRICORN
Deciziile bune sunt o combinaţie între ceea ce vă transmite inima şi ceea ce vă sfătuieşte mintea. Dacă aţi găsi o variantă care să unească ambele laturi, aţi avea numai de câştigat. Nimic în exces nu e bun, iar o fire echilibrată ca dumneavoastră nu va turna nici prea multă emoţie, nici prea multă logică în reţeta acestui moment.

VĂRSĂTOR
Deşi vă apropiaţi cu mari rezerve de un grup de persoane, veţi descoperi din partea lor o reală bunăvoinţă de a vă accepta printre ei. Sunteţi bine primit cu braţele deschise într-un colectiv faţă de care, iniţial, nu simţiţi că aţi avea vreo afinitate.

PEȘTI
Proiectul la care contribuiţi de ceva vreme ajunge într-un impas care vă obligă să luaţi o pauză. Profitaţi de acest răgaz, pentru că vă poate fi de folos pentru a vă face ordine prin gânduri şi a găsi alte variante pentru a ajunge la rezultatele dorite.

articolul original.

Bancul zilei

26 September 2022 at 22:00
image

Vine Bulă acasă de la servici și îi spune soţiei:

 • Nevastă, pregătește-mi costumul cel negru, că mi-a murit un coleg și mă duc la înmormântare, zice Bulă.
  La intoarcere îi spune soţiei:
 • Vai, dragă, ce lume prost crescută a luat
  parte la înmormântare. Să vezi, când
  a inceput să cânte fanfara, eu am fost
  singurul care m-am dus s-o invit
  pe văduvă la dans.

Intrebare:

 • Ce este un burlac?
  Răspuns:
 • Un domn care vine dimineaţa la serviciu din direcţii diferite.
articolul original.

9% dintre româncele care au născut anul trecut au între 15 și 19 ani

26 September 2022 at 02:10
image

Ziua de 26 septembrie este Ziua Mondială dedicată contracepției, când specialiștii din întreaga lume au ocazia să tragă din nou semnale de alarmă privind nevoia de informare a femeilor cu privire la metodele contraceptive şi planningul familial. Lipsa de informare, posibilitățile financiare limitate și nivelul scăzut al educației se traduc în sarcini nedorite în rândul femeilor și adolescentelor, iar România stă foarte prost la acest capitol.

În anul 2019, în România au fost efectuate 47.492 de întreruperi de sarcină, mai mult de jumătate dintre acestea fiind realizate la cerere. Iar statisticile din 2021 arată că aproape 9% din femeile care au născut au între 15 și 19 ani. 0,4% dintre acestea au sub 15 ani, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

Contracepția în alte țări

În alte state europene, cifra avorturilor este mai mică. De exemplu, Olanda înregistrează anual în jur de 31.000 de întreruperi de sarcină, iar o treime dintre aceste paciente nu s-au aflat la prima procedură, conform Societății Europene de Contracepție și Sănătatea Reproducerii. Femeile care provin din categoriile sociale defavorizate sunt mult mai expuse sarcinilor nedorite. La această concluzie au ajuns și specialiștii din alte țări. Tot în Olanda, a fost demarată o campanie prin care femeile care au efectuat un avort au fost consiliate de către medicii ginecologi cu privire la metodele contraceptive care li se potrivesc.

Campania a evidențiat, de fapt, că există în continuare lacune de informare, iar femeile au o mare nevoie de sprijin și de consiliere pentru a face o alegere sănătoasă și care li se potrivește. În același timp, medicii au ajuns la concluzia că este important să existe o gamă variată de metode contraceptive cu efect reversibil.

Metodele contraceptive disponibile pentru femei

În prezent, sunt disponibile pe piață mai multe metode contraceptive cu diferite grade de eficiență, folosite de femeile din toată lumea, conform nevoilor, posibilităților financiare și sfatului medicului ginecolog:
99% EFICIENȚĂ – implant, DIU hormonal (Dispozitiv Intrauterin), DIU din cupru, sterilizare permanentă
91-94% EFICIENȚĂ – pilula zilnică, plasturele săptămânal, inelul vaginal sau injecția
72-82% EFICIENȚĂ – retragerea, capac col uterin, metoda calendarului, prezervativul (unica metodă care reprezintă și o protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală).

Fiecare dintre metode cuprinde atât beneficii, cât și posibile efecte adverse asupra organismului în funcție de metoda contraceptivă aleasă. De aceea, discuția cu medicul ginecolog este esențială pentru a alege opțiunea potrivită, în funcție de starea de sănătate, istoricul medical și stilul de viață al pacientei.

articolul original.

Bancul zilei

25 September 2022 at 22:00
image

Ce ne așteaptă la iarnă:
„La ora 08:49 dimineaţa, la uşa garsonierei lui Mircea s-au auzit puternice bătăi:

 • Deschideţi, poliţia termică!
  Buimac, Mircea deschise uşa şi o echipă intră în vestibul, cu nişte aparate de măsură.
 • Exact cum am depistat cu camera termică din maşina noastră de patrulă: aveţi 21 de grade în apartament. Mai sunteţi şi în pantaloni scurţi.
 • Dar… dar… îmi pregăteam micul dejun. Mi-am… mi-am fiert nişte spaghete. E-e normal să se încălzească puţin casa… de la abur, ştiţi?
 • Gătiţi cu gaz?
 • Jur că-l urăsc pe Putin! Spaghetele au fost fierte cu metan european din butelie, provenit din ferme europene, de la oi şi vaci hrănite cu furaj european, la standarde europene.
 • Spaghetele sunt cu făină de greieri?
 • Bineînţeles, nici n-aş putea concepe altfel.
 • Aveţi steagul Ucrainei deasupra patului?
 • Să trăiţi, am şi prosoape de baie cu acesta!
 • În regulă. Veţi primi doar un avertisment. Când mai gătiţi, deschideţi geamul, să mai intre nişte frig în casă, altfel se face prea cald şi riscaţi amendă. O zi bună.”
articolul original.

Horoscopul de weekend

22 September 2022 at 22:15
image

BERBEC
E timpul să vă ocupaţi de toate sarcinile pe care le-aţi amânat, de curăţenie la birou, acasă sau în… minte. E o zi bună pentru activităţi care necesită grijă pentru detalii, dar și pentru a te disciplina în tot ce faci și a deveni mai riguros, inclusiv în ceea ce privește dieta și stilul de viaţă.

TAUR
Se lămuresc animozităţile vechi, atât în relaţia cu persoana iubită, cât și în relaţia cu copiii. Totuși, discordia este prezentă, astfel că mai pot apărea discuţii aprinse și controverse. Cu puţin efort și deschidere mentală sinceră spre dialog și cooperare, totul se poate rezolva favorabil pentru toată lumea.

GEMENI
În urma discuţiilor cu un prieten sau cu o persoană de încredere din segmentul profesional, în tihnă şi în taină veţi lua decizii majore pentru mersul lucrurilor în viaţă de acum înainte. Vă sunt favorizate meditaţiile interioare, detaşarea de cotidian şi aflarea unor informaţii secrete despre relaţiile în care sunteţi implicat.

RAC
Exista multă forfotă în zona comunicării, negocierilor, schimburilor. Chiar dacă unele relaţii se cer încă ajustate, iar modul în care se derulează unele colaborări nu e deloc pe gustul dumneavoastră, aveţi totuși resursele și abilitatea necesare să întoarceţi lucrurile în favoarea dumneavoastră.

LEU
E necesar să vă reconfiguraţi activităţile profesionale, să vă repoziţionaţi faţă de o serie de colaboratori și/sau angajaţi, să deveniţi mai disciplinat, în primul rând, în gândire, apoi în acţiune. E timpul să vedeţi opţiunile cu luciditate, fără înflorituri și fără să vă mai amăgiţi că va veni un noroc de undeva din afară.

FECIOARĂ
E posibil ca ziua să înceapă cu o dezamăgire sau o deziluzie, dar asta nu face decât să vă trezească la realitate și vă ajută să înţelegeţi o dată în plus că așteptările de la ceilalţi nu sunt de folos nimănui. Una peste alta, o zi de așezare, ordonare, schimbare a priorităţilor, atenţie la felul în care faceţi lucrurile.

CAPRICORN
Sunteţi animat de gânduri măreţe, idealuri nobile și de filozofii noi de viaţă. Sunt momente speciale în care vă veţi schimba radical mentalitatea și felul în care vă raportaţi la oameni și fapte. Se conturează o perioadă în care studiile, cercetările, documentarea și călătoriile îndepărtate vor reprezenta subiecte de mare interes.

VĂRSĂTOR
Se deschide o etapă de câștig de la și prin alţii, se lămuresc chestiuni financiare și materiale trenante. Documentele financiare și demersurile privitoare la investiţii și la achitarea datoriilor reprezintă teme importante pe termen lung. Recomandabil este să evitaţi contractarea creditelor.

PEȘTI
Se animă foarte mult segmentul partenerial începând cu această săptămână. Este rost de parteneriate noi, fie că este vorba de planul personal, fie de cel profesional. Unele colaborări sau un mariaj se pot destrăma rapid, fără echivoc. Este important acum să vă concentraţi pe interesele personale.

articolul original.

Horoscop

21 September 2022 at 22:15
image

BERBEC
Veştile bune din familie au un efect tonic asupra voastră: vă dau chef de viaţă, de distracţie, energie din belşug pentru orice activitate dinamică. Faceţi planuri frumoase alături de cei dragi, convins că şi ei vor participa trup şi suflet la ceea ce le propuneţi.

TAUR
Aranjaţi-vă şi ieşiţi în lume, în medii cât mai populate şi cât mai diverse, pentru că există şansa de a fi remarcat de cineva special. Dacă dragostea lipseşte din viaţa voastră azi se poate rezolva cu bine şi acest punct lipsă, pentru că apare ocazia de a întâlni pe cel care ar putea deveni partenerul potrivit pentru visele voastre romantice.

GEMENI
Lumea vă recunoaşte azi talentul de judecător corect în situaţii cu mai multe direcţii de interpretare, ca atare veţi interveni în mod salvator în problema altei persoane. Datorită judecăţii voastre juste şi la obiect, detaşat de orice influenţe din afară, se face lumină în viaţa celuilalt, care vă va privi ca pe eroul zilei.

RAC
Ceea ce gândiţi se reflectă excelent în ceea ce atrageţi spre voi, pentru că realitatea e o proiecţie a viselor voastre. Practic, ce gândiţi asta obţineţi, ce doriţi asta vine spre voi, şi, în asemenea condiţii, ştiţi cum se spune: ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să primeşti.

LEU
Vă gândiţi la ceva anume, dar nu vă opriţi la o singură variantă! E un moment în care vi se dă voie să emiteţi cât mai multe variante ale aceluiaşi scop, pentru că se poate ajunge la el din mai multe direcţii. Nu există o singură cale de a accede la acel mare vis, ci vă aflaţi pe tărâmul tuturor posibilităţilor.

FECIOARĂ
Sunteţi implicat într-un proiect care cere enorm de la voi. Aveţi toate resursele necesare pentru a-i face faţă cu brio, ca atare implicaţi-vă cu tot ce aveţi şi tot ce ştiţi, deoarece roadele vor fi demne de laudă.

BALANŢĂ
Imaginaţia e la cote maxime şi tot ce iese acum din mintea voastră e de calitate, demn de mândrie. Spuneţi ce aveţi în gând, pentru că merită arătat, folosit, valorificat. Poate fi un nou început într-o direcţie care va construi, pas cu pas, ceva de care veţi fi încântat la final.

SCORPION
Dacă aţi fost plecat o vreme din locul obişnuit, acum e vremea să vă întoarceţi acasă. E ca şi cum s-ar termina concediul sau o vizită într-o altă locaţie decât cea normală, dar ca la orice final de perioadă în care vă detaşaţi de toate, revenirea la viaţa cotidiană e un pic decepţionantă.

SĂGETĂTOR
Nu sunteţi în apele voastre, se vede că vă macină o problemă, dar pe care preferaţi să o ţineţi, deocamdată, doar pentru voi. Vă e teamă că o eventuală destăinuire ar spune despre voi mai mult decât aţi dori, şi anume că aveţi slăbiciuni, că aveţi puncte nevralgice de care alţii se pot folosi.

CAPRICORN
Priviţi spre trecut cu luare aminte, pentru că aţi trecut cândva printr-o situaţie care v-ar putea fi lecţie pentru ceea ce se petrece acum. Nu e prima oară când aţi trăit aşa ceva, aţi mai avut câteva momente similare mai demult, deci ajunge doar să priviţi înapoi cu atenţie.

VĂRSĂTOR
Iubirea e cel mai frumos lucru de care aveţi parte azi, pentru că vă simţiţi răsfăţat în gesturi de afecţiune şi de simpatie din partea celor din jur. Nu doar partenerul de suflet vă alintă şi vă învăluie în cuvinte calde, ci reuşiţi să intraţi în graţiile oricui datorită talentelor pe care le puneţi în joc: amabilitate, un zâmbet plăcut pe chip, o vorbă bună.

PEȘTI
Sunteţi implicat într-o acţiune care se clădeşte etapă cu etapă, dar acum simţiţi că vă apropiaţi cu paşi mari de momentul în care veţi vedea şi roadele acestui efort. A fost un proces de lungă durată în care aţi investit tot ce aţi avut mai bun, dar sunteţi mândru de rezultate.

articolul original.

Bancul zilei

21 September 2022 at 22:00

Bancul zilei - GAZETA de SUD

Profesoara:

 • Măi puturosule, cum poţi dormi la oră la mine?
 • Cu greu, însă dacă aţi vorbi în șoaptă…

Barbatul perfect:

 • se trezeste la 5 am in fiecare zi
 • isi face singur patul
 • merge la sala in fiecare zi
 • isi curata camera
 • munceste din greu
 • nu se atinge de alcool
 • ajuta in bucatarie
 • nici macar nu vede alte femei
 • nu umbla noaptea aiurea
 • este extrem de punctual
 • se roaga zilnic
 • citeste
 • este in pat la 9 seara.
  Acesti barbati se gasesc in puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

articolul original.

Horoscop

20 September 2022 at 22:15
image

BERBEC
Activitatea profesională vă solicită mult. Se întrezăreşte o etapă nouă vizavi de muncă, serviciu, relaţii colegiale. În funcţie de caz vi se pot oferi sarcini de lucru noi, se pot schimba condiţiile de muncă sau ambientul colegial. Însă, fiţi prudent la sănătatea aparatului digestiv şi a picioarelor.

TAUR
Aveţi parte de promisiuni amoroase deosebite. Distracţiile abundă în jur şi la fel şi pretendenţii în ale iubirii de o vară sau de un an. Tot ce ţine de iubire şi implicaţiile ei se va desfăşura de acum încolo pe alte coordonate favorabile dumneavoastră.

GEMENI
Pe de o parte, discuţiile cu persoanele din anturajul apropiat se desfăşoară anost. Însă pe de altă parte, parcă nu aveţi nevoie de cuvinte. Comunicarea este viciată la toate nivelurile, de aceea fiţi prudent. A doua parte a zilei vă aduce noutăţi la capitolul domestic. Este rost de îmbunătăţirea ambientului casnic şi de planuri măreţe alături de familie.

RAC
Prima parte a zilei este potrivită cumpărăturilor mărunte necesare traiului cotidian. Este bine să cheltuiţi strictul necesar, întrucât există şanse de fraudare, neplăceri ale produselor achiziţionate sau pur şi simplu vă puteţi încurca în socoteli.

LEU
Se întrezăresc noutăţi la capitolul financiar. Posibil să primiţi bani, bunuri sau favoruri de pe urma eforturilor depuse la serviciu. Sunt momente bune, mai ales după-amiază, de a vă gândi pe îndelete la noi variante de câştig din activităţi profesionale diverse. Însă, feriţi-vă să faceţi planuri financiare care, deocamdată, nu au acoperire.

FECIOARĂ
Ziua vă aduce dorinţa de schimbare pe toate planurile vieţii. Sunt momente favorabile pentru a vă opri din iureşul cotidian şi pentru a medita în tihnă la situaţiile în care sunteţi implicat. Gândirea vă este obiectivă şi aţi putea avea revelaţii deosebite.

BALANŢĂ
Anturajul este astăzi o sursă de oboseală şi neplăceri. Mai ales în prima parte a zilei este posibil să luaţi o decizie fermă de a renunţa la persoanele care vă solicită nepermis de mult. După-amiază, recomandabil este să vă retrageţi în locuri liniştite. Afecţiunile sistemului digestiv şi picioarelor se vor accentua, de aceea fiţi prudent şi îngrijiţi-vă mai mult.

SCORPION
Primele ore vă aduc multă forfotă în planul socio-profesional. Neplăcerile întâmpinate în relaţiile cu şefii sau cu autorităţile în general vă vor duce cu gândul fie la schimbarea profesiei, a locului de muncă, fie la a vă redefini raportarea la conducere şi respectarea ordinelor.

SĂGETĂTOR
Se conturează un nou început în planul socio-profesional. Poate fi vorba despre primirea unor sarcini de lucru, care se vor desfăşura pe un an de zile de acum încolo. Şefii vă susţin, însă colegii ţes în taină conflicte deosebite. Este bine să ţineţi cont şi de reacţiile celorlalţi vizavi de schimbările care vi se propun.

CAPRICORN
Dacă în prima parte a zilei sunteţi prins în chestiunile materiale ale vieţii cotidiene, orele amiezei vă vor schimba dispoziţia şi vă vor deschide sufleteşte către domeniile imateriale. Vi se aştern în faţă culoare favorabile de a călători în străinătate, de a colabora cu parteneri străini şi de a studia pe termen lung.

VĂRSĂTOR
Se întrezăresc noutăţi la capitolul partenerial. Posibil să primiţi oferte avantajoase de colaborare care se vor întinde pe un an de zile de acum încolo. Indiferent ce tip de parteneriat vi se propune sau intuiţi că vi se va propune este bine să analizaţi pe îndelete despre ce este vorba.

PEȘTI
În urma discuţiilor purtate cu partenerul de viaţă sau colaboratorii profesionali vă veţi putea focaliza pe variantele de administrare a banilor și bunurilor comune cu aceștia. Începe o etapă nouă la capitolul financiar, fiind posibil să primiţi sprijin material substanţial.

articolul original.

Bancul zilei

20 September 2022 at 22:00

Bancul zilei - GAZETA de SUD

 • O iubesc pe fiica dumneavoastră de 5 luni!
 • De unde pot să știu eu asta?
 • Mai așteptaţi 4 luni și o să vă convingeţi.

 • Ieri am fost la doctor.
 • Si ce a spus?
 • 10.000 de lei!
 • Nu, vroiam sa știu ce ai avut?
 • 8.000!
 • Nu ai înteles! Ce ţi-a lipsit??
 • Păi 2.000!!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

articolul original.

Horoscop

19 September 2022 at 22:15
image

BERBEC
Vor fi multe de pus la punct, iar răbdarea nu va fi punctul forte în această perioadă. Încercaţi să nu fiţi încăpăţânat şi, mai ales, nu daţi curs pornirilor impulsive, care pot determina apariţia unor neînţelegeri cu partenerul de suflet.

TAUR
Luna se află astăzi în Fecioară, îngroşând rândurile planetelor aflate în acest semn. Este o zi şi o perioadă a creativităţii, dar o creativitate organizată, pragmatică. Acum e important nu doar să aveţi idei, ci şi să le alegeţi pe cele cu adevărat funcţionale şi apoi să le puneţi în practică.

GEMENI
Pentru dumneavoastră, totul pare să se învârtă în jurul vieţii de familie şi căminului. S-ar putea ca astăzi să vă decideţi să începeţi nişte reparaţii, renovări, reamenajări în locuinţă sau la sediul firmei. E un moment propice şi pentru a vă redefini priorităţile şi a vă îngriji mai mult, din interior către exterior.

RAC
Există multă forfotă în zona comunicării, negocierilor, schimburilor. Chiar dacă unele relaţii se cer încă ajustate, iar modul în care se derulează unele colaborări nu vă place, aveţi totuşi resursele şi abilitatea necesară să întorceţi lucrurile în favoarea dumneavoastră, dacă sunteţi dispus să renunţaţi la unele puncte de vedere limitative şi la unele rigidităţi.

LEU
E necesar să reconfiguraţi activităţile profesionale, să vă repoziţionaţi faţă de o serie de colaboratori şi angajaţi, să deveniţi mai disciplinat în primul rând în gândire, apoi în acţiune. E timpul să vă vedeţi opţiunile cu luciditate, fără înflorituri şi fără să vă mai amăgiţi că va veni un noroc de undeva din afară.

FECIOARĂ
E posibil ca ziua să înceapă cu o dezamăgire sau o deziluzie, dar asta nu face decât să vă trezească la realitate şi vă ajută să înţelegeţi o dată în plus că aşteptările de la ceilalţi nu sunt de folos nimănui.

BALANŢĂ
O perioadă destul de apăsătoare, care vă obligă la introspecţie şi acceptarea cu smerenie a consecinţelor unor alegeri şi fapte trecute. E timpul să vă împăcaţi cu dumneavoastră, să renunţaţi la încrâncenare şi la dorinţa de a avea dreptate, pentru a vă reconcilia cu o persoană care contează.

SCORPION
Această zi vă arată foarte clar unde aveţi de recunoscut nişte greşeli şi ce ajustări e nevoie să faceţi în relaţiile personale şi în modul în care v-aţi construit poziţia în anumite proiecte. S-ar putea să constataţi că nu v-aţi negociat bine rolul, contribuţia şi onorariul, de aceea e momentul să reveniţi asupra unor discuţii şi să îndreptaţi lucrurile.

SĂGETĂTOR
Veţi fi cam impulsiv, cam agitat, ceea ce v-ar putea pune în situaţia de a avea neînţelegeri cu superiorii ierarhici. Foarte multă energie primeşte zona carierei, autorităţii şi puterii. Acum e momentul să vă uitaţi mai atent la nişte detalii în ce priveşte evoluţia profesională şi, poate, să luaţi în calcul şi alte opţiuni de afirmare.

CAPRICORN
Partenerul se va confrunta cu o situaţie mai dificilă, iar sprijinul dumneavoastră i-ar putea fi de un real folos. Confuzia şi lipsa de orizont, pe care le-aţi tot experimentat în ultima vreme, nu mai pot fi un mod de viaţă, aşa că începeţi să vă stabiliţi nişte ţinte clare şi un traseu pe care să-l urmaţi pe viitor.

VĂRSĂTOR
E posibil să realizaţi că v-aţi făcut iluzii cu privire la un sprijin promis sau că aţi supralicitat contribuţia într-un parteneriat. Aşadar, e momentul să vă clarificaţi poziţia şi să vă mobilizaţi cu adevărat în sensul rezultatelor pe care le doriţi, privind lucrurile ceva mai practic.

PEȘTI
Nu prea înţelegeţi ce vrea toată lumea de la dumneavastră pentru că e ca şi când totul în jur se mişcă mai repede decât vă doriţi în acest moment. Este o zi bună, totuşi, dacă aveţi de gând să vă aşezaţi la masa tratativelor, să stabiliţi nişte direcţii mai clare de lucru.

articolul original.
❌