ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 8 August 2022Ultimele Stiri

FC Braşov a semnat cu încă doi jucători. Unul a evoluat în sezonul trecut la Dinamo, iar altul la Metaloglobus

8 August 2022 at 16:30

Fundașul central croat Igor Jovanovic și mijlocașul Vadim Covalciuc, jucători care s-au alăturat FC Brașov de câteva zile, au semnat contract cu clubul și pot evolua sub conducerea lui Dan Alexa începând din etapa a 2-a.

Igor Jovanovic a semnat cu FC Brașov

Jovanovic (33 de ani, dublă cetăţenie, croată şi germană) a mai jucat în România la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Astra și Dinamo. Croatul a ratat ultimele antrenamente de la finalul săptămânii trecute, fiind învoit pentru rezolvarea unor probleme familiare. A revenit duminică seară la Brașov, iar luni a început antrenamentele sub comanda lui Dan Alexa.

Jovanovic ar putea debuta duminică în tricoul echipei FC Brașov, în meciul cu Minaur Baia Mare, contând pentru etapa a 2-a a Ligii 2. V

Ultima dată a activat la echipa din ”Ștefan cel Mare”, pentru care a prins 7 meciuri (521 minute).

Vadim Covalciuc, împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov

Vadim Covalciuc (19 ani) este jucătorul echipei Kids Tâmpa Brașov, iar în ultimele două sezoane a jucat în Liga 2 la Metaloglobus București.

Covalciuc a evoluat pentru naționala de juniori a Republicii Moldova, după care a făcut pasul către reprezentativele României, în prezent fiind internațional U19.

În ultimele două sezoane a jucat la Metaloglobus, în Liga 2. Are 22 de jocuri în total, 13 în ediția 2020-2021 și 9 în campionatul trecut, 2021-2022.

Covalciuc este am doilea jucător împrumutat de FC Brașov de la Kids Tâmpa, după Dan Spătaru, cel care a și debutat in prima etapă în meciul de la Râmnicu Vâlcea cu CS Comunal Șelimbăr.

Alte 12 achiziții făcute de FC Brașov în această vară. Opt au jucat în prima etapă

Zvonimir Mikulic, Sebastian Micu, Tomislav Sorsa, Andrei Marc, Rareș Lazăr, Alexandru Saim Tudor, Joao Amorim, Alexandru Martinov, Adi Chică-Roșă, Adis Hodzic, Tudor Oltean și Kirill Kirilenko sunt celelalte achiziții făcute de FC Brașov în această vară.

În meciul cu Șelimbăr, în primul 11 și-au făcut loc cinci jucători transferați în această vară: Sebastian Micu – Andrei Marc, Tomislav Sorsa, Rareș Lazăr și Alexandru Saim Tudor. În repriza secundă au debutat oficial în tricoul Brașovului și Adi Chică-Roșă, Tudor Oltean și Dan Spătaru.

”Igor Jovanovic şi Vadim Covalciuc cei mai noi jucători de la FC Braşov

Încă doi jucători au semnat contracte cu FC Braşov. Experimentatul fundaş central croat Igor Jovanovic cu multe meciuri în primele ligi din Finlanda, Israel, Grecia, Coreea de Sud, Lituania şi România, dar şi tânărul Vadim Covalciuc, născut în Republica Moldova, dar crescut la Braşov în pepiniera celor de la ACS Kids Tâmpa.

Igor Jovanovic, fundaş central, 33 de ani, croat cu cetăţenie germană – Fundaşul şi-a început cariera în Germania, acolo unde a jucat la mai multe echipe în tinereţe, apoi a mai evoluat în campionatele din Finlanda, Israel, Grecia, Coreea de Sud, Lituania şi România. În ţara noastră a mai evoluat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Astra Giurgiu, în Liga 1, iar la FC Braşov a venit de la Dinamo Bucureşti tot din Liga 1, acolo unde a evoluat sezonul trecut.

Vadim Covalciuc, mijlocaş central, 19 ani, născut în Republica Moldova, cu cetăţenie română – Tânărul mijlocaş a jucat în ultimele două sezoane în Liga a 2-a la Metaloglobus Bucureşti. La FC Braşov a venit împrumutat de la ACS Kids Tâmpa. Este internațional de tineret în echipa de Under 19 a României, unde a jucat două meciuri, dar are meciuri şi în echipa naţională de Under 17 a Republicii Moldova”, sună comunicatul celor de la FC Brașov.

articolul original.

FRF recunoaște că, regulamentar, nu a putut stabili ultima retrogradată din sezonul trecut de Liga 3! Acum a introdus un nou criteriu de departajare, care, culmea, nu clarifică nimic și necunoscuta e aceeași!

8 August 2022 at 15:48
image

Federația Română de Fotbal recunoaște, printr-o decizie luată în cadrul celei mai recente ședințe din Comitetul Executiv, că a avut o problemă în a determina regulamentar ultima echipă retrogradată sportiv din Liga 3 la finalul sezonului 2021-2022.

FRF nu a anunțat public numele celor 21 de echipe care sportiv au retrogradat din Liga 3 nici măcar până în acest moment, al publicării acestui articol, deși sezonul pentru formațiile din play-out s-a încheiat la 28 mai, iar în curând va începe noua ediție de campionat.

Liga2.ro a făcut, la vremea respectivă, demersuri către FRF să obțină un răspuns oficial din partea Departamentului Juridic sau chiar și cel de comunicare privind modul în care se determină ultima retrogradată sportiv din Liga 3, formația cel mai slab clasată pe locul 4 în seriile de play-out, însă nici până în prezent nu i s-a răspuns. S-a preferat tăcerea sau ignorarea, deși la nivelul cluburilor din Liga 3 au fost multe necunoscute și semne de întrebare care așteptau și ele un răspuns.

FRF a stabilit modul în care se face departajarea echipelor aflate pe locul 4 în seriile de play-out pentru determinarea ultimei clasate din Liga 3

Motivul îl aflăm acum, după ședința din 5 august a Comitetului Executiv al FRF, când s-a aprobat ”cu unanimitate de voturi sistemul de desfășurare al competiției Liga 3 în sensul clarificării criteriilor de retrogradare (modalitate de determinare a celei mai slabe linii de clasament în situația în care unele echipe au un număr mai mic de jocuri disputate).”

Completarea din regulament privind această lacună existență la finalul sezonului recent încheiat sunt astfel:

”Ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii vor retrograda în eșalonul interior împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament (numărul total de puncte).

Dacă la încheierea play-out-ului există cel puțin o serie cu un număr mai mic de participante, dintre ocupantele locurilor 4 din toate seriile va retrograda echipa cu cel mai mic coeficient de puncte calculat și rezultat din totalul punctelor obținute în raport cu numărul meciurilor disputate în campionat (punctaj total: număr de jocuri din campionat).

În cazul în care și după acest criteriu de departajare cel puțin 2 echipe se află la egalitate sunt aplicabile prevederile art. 29 alin 4, coroborat cu art. 27 alin 3 și 4 toate din ROAF.”

Noua completare de regulament, incompletă! Se poate ajunge în aceeași situație

Rezultă că, într-o situație asemănătoare celei din Seria 8 a Ligii 3 din sezonul trecut, în care echipele au jucat mai puține meciuri după ce ACS Poli Timișoara a fost exclusă din competiție, departajarea între echipele clasate pe locul 4 în grupele de play-out pentru a o afla pe cea mai slabă se va face pe baza coeficientului rezultat în urma punctelor obținute împărțit la numărul de meciuri disputate în campionat.

La finalul sezonului trecut, clasatele pe locul 4 în cele zece serii play-out au următorul punctaj: Ştiinţa Miroslava (31 puncte, Seria 1), Dinamo Bacău (36 puncte, Seria 2), Înainte Modelu (37 puncte, Seria 3), Academica Clinceni 2 (30 puncte, Seria 4), SR Brașov (32 puncte, Seria 5), Petrolul Potcoava (33 puncte, Seria 6), Aurul Brad (28 puncte, Seria 7), Avântul Periam (24 puncte, Seria 8), Avântul Reghin (30 puncte, Seria 9) și CSM Satu Mare (40 puncte, Seria 10).

Aplicând regula adăugată acum ar rezulta că echipa ar avea următorul coeficient: Ştiinţa Miroslava (31 puncte – 28 meciuri = 1,107), Dinamo Bacău (1,285), Înainte Modelu (1,321), Academica Clinceni 2 (1,321), SR Brașov (1,142), Petrolul Potcoava (1,178), Aurul Brad (1), Avântul Periam (24 puncte – 24 meciuri = 1), Avântul Reghin (1,321) și CSM Satu Mare (1,428).

Aurul Brad și Avântul Periam sunt la egalitate cu coeficient 1, astfel că se trece la următorul criteriu de departajare: prevederile articolului 29 aliniatul 4. Însă și aici este o problemă, fiindcă Aurul Brad a avut la finalul sezonului regular 18 meciuri disputate, în timp ce Avântul Periam a avut doar 16 jocuri, deci și prilejul de a câștiga mai multe puncte. Alte criterii regulamentare pentru departajarea într-o asemenea situație nu există!

Rezultă, astfel, că această completare de regulament făcută acum de FRF este incompletă!

Mai jos vedeți articolele din ROAF pe baza cărora se poate face departajarea în caz de egalitate între cel puțin două echipe:

Articolul 29 | Sistemul competiţional
4. În situația în care, la finalul play-off-ului sau play-out-ului, două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate și după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform numărului de puncte cu care fiecare dintre echipe a terminat sezonul regular. Dacă și în această situație egalitatea persistă, departajarea se va efectua potrivit art. 27.

Articolul 27 | Clasament
3. Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:
a. Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
b. golaverajul mai bun în jocurile directe;
c. numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
d. numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;
e. golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
f. numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat;
4. Dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea se menţine, se vor disputa jocuri de baraj pentru a se stabili câştigătoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea în competiţiile europene.

articolul original.

Cornel Șfaițer este optimist că Poli Iași va arăta tot mai bine de la meci la meci: ”Vrem să producem și fotbal, nu doar rezultate. Vor mai veni doi jucători”

8 August 2022 at 12:56
image

Politehnica Iași a remizat alb la Galați, 0-0 cu SC Oțelul, în prima rundă a noului sezon de Liga 2, derby-ul Moldovei fiind singurul meci de până acum în care nu s-a marcat în etapa inaugurală.

Ieșenii au avut câteva ocazii de a marca, însă la fel de bine și gazdele ar fi putut obține cele trei puncte, astfel că remiza, chiar dacă nu mulțumește pe deplin niciuna dintre tabere, poate fi considerată echitabilă.

Atmosferă de sărbătoare la Galați, lăudată de Șfaițer

Președintele Politehnicii, Cornel Șfaițer, a apreciat atmosfera creată de cei 8.000 de spectatori gălățeni, spunând că rar mai găsești la un meci din eșalonul secund tribune pline.

”E clar că ne-am dorit victoria, știam că ne așteaptă un meci destul de dificil, cu un stadion plin. A fost o atmosferă rar întâlnită la un meci de Liga 2, cu 8.000 de oameni în tribune și o galerie foarte frumoasă a Politehnicii, care a susținut echipa extraordinar. A fost un meci de sărbătoare la Galați. Ambele echipe au căutat să greșească mai puțin și să pornească în noul sezon cu un rezultat pozitiv. Am avut și noi oportunități de a marca, cu puțină șansă puteam obține cele trei puncte, dar și adversarul ne-a pus probleme. În final a ieșit o remiză, dar noi ne doream victoria, clar. Se vede că încă mai avem de muncă”, a declarat președintele Cornel Șfaițer.

Așteaptă mai mult curaj în joc la următorul meci

Oficialul clubului din Copou a admis că echipa nu este încă omogenizată, dar a subliniat că timpul nu așteaptă și că trebuie să vină victoriile: ”Claudiu Niculescu a trimis în teren zece jucători noi față de sezonul trecut. Este o echipă nouă, căreia îi mai trebuie jocuri pentru a se cunoaște mai bine, dar timpul nu ne așteaptă. Nu ne asteaptă nimeni și de la următorul meci trebuie să abordăm jocul cu mai multă încredere și să luăm cele trei puncte.”

Președintele Politehnicii le-a transmis jucătorilor un mesaj în vestiar și speră ca elevii lui Claudiu Niculescu să conștientizeze că următoarele partide vor fi la fel de dificile precum cel de la Galați, indiferent de adversar.

”Mulți dintre jucătorii noi au luat acum contact cu Liga 2, și-au dat seama că se joacă un fotbal bun, agresiv. Le-am spus și în cabină, acesta a fost mesajul meu, că o să avem parte la fiecare joc de adversari care vor pune probleme și care vor juca cu mare ambiție împotriva Politehnicii Iași. Sper că băieții au înțeles mesajul și sunt sigur că de la următorul meci vor avea mai mult curaj, să dea dovadă de mai multă consistență în joc”, a mai spus Șfaițer, care a făcut un apel la suporterii ieșeni să vină în număr cât mai mare la primul meci de pe teren propriu din acest sezon: ”Am fost încântat să vedem un număr atât de mare de spectatori la Galați, ceea ce ne dorim și noi la Iași, în meciurile de pe teren propriu. Sper să vină cât mai mulți suporteri, chiar la primul meci din Copou și să susținem echipa împreună.”

Mai vin doi jucători la Poli Iași!

Cornel Șfaițer este în asentimentul antrenorului Claudiu Niculescu, care a anunțat după meciul cu Oțelul că Poli mai are nevoie de doi-trei jucători, asta cu toate că în această vară a primit nu mai puțin de 22 de achiziții.

”Ne trebuie și rezultate, dar trebuie să producem și fotbal, de aceea vom mai aduce jucători. O să mai vină un mijlocaș central, iar atacantul Harrison va semna și el. Eu cred că Politehnica Iași poate să arate mai bine de la meci la meci”, a completat Cornel Șfaițer.

Potrivit oficialului ieșean, atacantul britanic Shayon Harrison (25 de ani) a trecut cu bine testele medicale efectuate la București și va semna un contract pe un sezon, cu opțiune de prelungire.

articolul original.

OFICIAL | Două cluburi din Liga 3 și-au schimbat denumirea, unul chiar și sediul social. Câmpulung va avea echipă la nivel național, în timp ce Coloneștiul a trecut de la privat la public!

8 August 2022 at 12:23
image

În cadrul celei mai recente ședințe a Comitetului Executiv al FRF, din data de 5 august, membri acestuia au luat mai multe decizii privind echipe care vor participa în noul sezon de Liga 3, ediția 2022-2023.

Au fost aprobate două schimbări de denumire și una de sediu social, o cesionare de loc în campionat și o asociere între două cluburi în ceea ce privește juniorii.

Someșul Dej s-a transformat în Minerul Ocna Dej

Anunțată de Someșul Dej încă de la mijlocul lunii iunie, fuziunea cu AS Minerul Ocna Dej 1947 și continuarea sub denumirea de CS Minerul 1947 Ocna Dej a devenit oficială abia acum la începutul lunii august. FRF, prin CEx, a aprobat schimbarea denumirii.

”Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii clubului ACS Fotbal Club Someșul Dej în Club Sportiv Minerul 1947 Ocna Dej”, a fost decizia CEx.

În sezonul trecut, Someșul Dej, la a doua participare în Liga 3, a terminat sezonul regular pe locul 3 în Seria 10, cu 35 de puncte acumulate în 18 meciuri, iar în play-off a căzut o poziție, pe 4, cu un total de 40 de puncte, fiindcă în nouă jocuri a strâns doar cinci puncte.

CS Rucăr s-a mutat la Câmpulung și se numește ACS Muscelul Câmpulung Elite! 

Tot o schimbare de denumire, ba chiar și de sediu social au fost aprobate de federație și în cazul unei nou-promovate în Liga 3. CS Rucăr, campioana din acest an a județului Argeș, câștigătoare a barajului de promovare cu Dunărea Calafat (1-1 la Calafat și 1-0 la Rucăr), s-a transformat în ACS Muscelul Câmpulung Elite!

Rucărul nu va mai avea, astfel, reprezentantă în Liga 3, ci echipa a fost mutată la Câmpulung, iar FRF a acceptat acest lucru.

”Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii și a sediului social a clubului Clubul Sportiv Rucăr, cu sediul în str. Brașovului nr. 58, comuna Rucăr, județul Argeș în Asociația Club Sportiv Muscelul Câmpulung Elite, cu sediul în str. Ion Giurculescu, nr. 24, Câmpulung, județul Argeș”, sună decizia Comitetului Executiv al FRF.

Vedița Colonești s-a transformat din club de drept privat într-unul de drept public!

O modificare de structură organizatorică în ceea ce privește clubul din Colonești a trecut și ea cu brio de votul membrilor CEx.

Astfel ACS Vedița Colonești M.S., persoană juridică de drept privat, și-a cesionat activitatea și lotul din Liga 3 către o echipă cu aceeași denumire, fără M.S. la final, însă noua formă juridică este una de drept public.

S-a aplicat o schimbare, de la privat la public, la care visează, însă în sens invers, suporterii Stelei în privința echipei din Ghencea. Prin absurd, dacă Vedița ar promova în Liga 2 și apoi ar dori să acceadă în prima ligă, nu ar putea să facă acest lucru, deoarece nu ar avea drept, așa cum nu are nici Steaua.

”Aprobă cu majoritate de voturi (un vot împotrivă) cesionarea activității fotbalistice și a dreptului de participare în competițiile organizate de FRF, de la Asociația Clubul Sportiv Vedița Colonești M.S., persoană juridică de drept privat către Asociația Clubul Sportiv Vedița Colonești, persoană juridică de drept public”, a fost decizia CEx, ai căror membri au aprobat și dezafiliarea ACS Vedița Colonești M.S. și afilierea ACS Vedița Colonești.

15 dintre cele 21 de nou-promovate în Liga 3 au fost afiliate la FRF

Totodată, în aceeași ședință a CEx, a fost aprobă cu unanimitate de voturi asocierea CSM Avântul Reghin, club din Liga 3, cu Clubul Sportiv Școlar Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Reghin, club cu activitate exclusivă de juniori.

A fost aprobat și referatul Departamentului de Licențe și Afilieri și s-a dispus afilierea mai multor cluburi de juniori (12 la număr), feminin (3) și masculin seniori (15).

Acestea din urmă sunt: Unirea Braniștea (Galați), ACS Muscelul Câmpulung Elite (Argeș), Cozia Călimăneşti (Vâlcea), Voinţa Limpeziş (Buzău), Rapid Brodoc (Vaslui), CS Universitatea din Alba Iulia (Alba), CSM Cetatea Turnu Măgurele (fosta CS Dunărea Turris) (Teleorman), CSM Sighetu Marmaţiei (Maramureș), Retezatul Hațeg (Hunedoara), Viitorul Darabani (Botoșani), Gloria Băneasa (Constanța), Victoria Carei (Satu Mare), CS Amara (Ialomița), Phoenix Buziaş (Timiș) și CS Păuleşti (Prahova). Adică 15 dintre cele 21 de nou-promovate în Liga 3.

Lipsesc Speranţa Răuceşti (Neamț), ACS Târgu Mureş (Mureș), Olimpic Zărneşti (Brașov), ACB Ineu (Arad), CS Dinamo Bucureşti (București) și Silvicultorul Maieru (Bistrița Năsăud), dintre acestea doar prima anunțând că nu vrea să continue în Liga 3.

articolul original.

Camping pe stadion! Zeci de corturi au fost instalate pe terenul unei arene pe care își dispută meciurile o echipă din Liga 3

8 August 2022 at 10:07

Stadionul Bucegi din Râșnov, pe care își dispută meciurile oficiale din campionatul Liga 3 echipa Olimpic Cetate Râșnov, a fost aproape o săptămână, cea trecută, loc de cazare pentru fanii rock-ului prezenți la Rockstadt Extreme Fest 2022, un important festival de muzica rock.

Camping pe stadionul din Râșnov, cu ocazia Rockstadt Extreme Fest 2022

Concertele au loc în vecinătatea arenei, iar organizatorii festivalului au amplasat o zonă de camping chiar pe terenul de joc al stadionului.

Arena aparține primăriei din Râșnov și a fost pusă la dispoziția turiștilor, iar aceștia au instalat zeci de corturi pe suprafața de joc!

Cum terenul de joc arăta și așa deplorabil de câțiva ani, e de așteptat ca săptămâna aceasta, după plecarea turiștilor, suprafața să arate și mai rău! Asta cu doar câteva zile înainte ca reprezentanții FRF să vină în inspecție pentru omologarea stadionului care găzduiește meciurile echipei Olimpic Cetate.

Stadionul din Râșnov în sezonul de iarnă.

Rockstadt Extreme Fest 2022 s-a desfășurat în perioada 3-7 august. Imagini cu modul în care arată gazonul stadionului din Râșnov după ce corturile au fost strânse poți vedea în galeria foto a articolului.

  • Prețul unui bilet de acces în campingul de la stadionul din Râșnov, pentru 6 zile, a fost de 90 de lei pentru o persoană, iar ca facilități avea dușul și toaleta, nu și, de exemplu, o sursă de curent pentru încărcarea telefonului mobil.
Imagine cu scena și publicul dintr-una din serile de la Rockstadt Extreme Fest 2022.

Pe Cluj Arena a fost ”nebunie” la UNTOLD

Dacă la Râșnov s-a stat cu cortul pe gazon, pe alte stadioane din România au loc concerte cu zeci de mii de spectatori în tribune și pe teren. Ca de exemplu Arena Națională și Cluj Arena.

Chiar săptămâna trecută, în perioada 4-7 august, pe stadionul din Cluj-Napoca s-a desfășurat festivalul UNDOLD. Din acest motiv, Universitatea Cluj a fost nevoită să se mute cu meciurile de pe teren propriu din prima ligă la Mediaș.

Cluj Arena într-un din serile de UNTOLD 2022
articolul original.

Auraș Brașoveanu e îngrijorat pentru Gloria Buzău după meciul cu Ripensia: ”N-am fost așa cum ne-am crezut.” Președintele trupei din Crâng admite că achizițiile n-au fost încheiate

8 August 2022 at 09:30
image

Gloria Buzău a învins la limită Ripensia, scor 1-0, în meciul de debut din noul sezon de Liga 2, prin golul marcat de Alin Cârstocea în minutul 61. Trupa lui Cristian Pustai era mare favorită să se impună în fața echipei timișorene conduse de un preparator sportiv, însă a avut ceva probleme în a face acest lucru.

Alin Cârstocea, după victoria cu Ripensia: ”A ieșit cu bine și am reușit să câștigăm”

Echipa din Crâng a trecut cu bine peste acest prim meci oficial, iar întâiul ei marcator în acest nou campionat de Liga 2 spune că mai presus de reușita sa conteaza victoria.

”Nu este numai meritul meu, e bine că am reușit să câștigăm. Am început cu dreptul, asta era important. Ne bucurăm pentru cele trei puncte, dar acum trebuie să muncim, pentru că ne așteaptă un meci dificil la Metaloglobus. Și jucătorii Ripensiei și-au dorit să câștige, normal. Asta își dorește orice echipă, când vine la noi. Ne bucurăm că, până la urmă, a ieșit cu bine și am reușit să câștigăm”, a comentat Alin Cârstocea (30 de ani) la finalul jocului de la Buzău.

Auraș Brașoveanu: ”Ar trebui să ne îngrijoreze faptul că parcă nu suntem atât de omogeni pe cât am crezut”

La jocul cu Ripensia, președintele Auraș Brașoveanu spune că a văzut destul de multe emoții, dar și un nivel mai mic de omogenitate față de cât se credea.

”Se pare că emoțiile inerente ale debutului de sezon și-au pus amprenta mai mult decât, cel puțin eu, m-aș fi așteptat. Știam că vom avea un joc relativ greu, pentru că am întâlnit o echipă foarte bine organizată pe faza defensivă, de altfel, acest lucru s-a văzut atâta timp cât pe tabelă a fost rezultatul egal. Încă suntem la ritmul pe care ni-l dorim cu toții. E îmbucurător faptul că am luat cele trei puncte și sunt convins că echipa va crește de la joc la joc.

N-ar trebui să ne îngrijoreze faptul că am marcat printr-un șut de la distanță. Până la urmă, dacă nu tragi la poartă, nu marchezi. Ar trebui să ne îngrijoreze faptul că parcă nu suntem atât de omogeni pe cât am crezut, lucru care ne-a grevat în anumite faze de atac, în a construi cu adevărat un atac periculos. Au apărut câteva greșeli neforțate, dar, repet, o pun pe seama emoțiilor și pe faptul că încă nu suntem foarte foarte omogeni încă”, a spus Auraș Brașoveanu.

Laude pentru Sălceanu și Pîrvulescu și posibilitatea aducerii a încă unui atacant

Conducătorul a apreciat evoluțiile tinerilor din lot Robert Sălceanu (18 ani) și Sergiu Pîrvulescu (19 ani), fundașii laterali utilizați de Cristian Pustai în acest meci.

”Cred eu că jucătorii «underi» și-au făcut datoria, cel puțin pe final de joc, la Sălceanu, care a avut un adversar greu, cu o îndemânare bună, cu o viteză bună, dar și-a îndeplinit sarcinile de joc bine și foarte bine. La fel și la Pîrvulescu, despre care zic eu că a fost la nivelul la care ne așteptam. Încă avem speranțe că fiecare dintre jucătorii aduși vor crește ca joc”, a declarat Brașoveanu, care a mai spus că se dorește în continuare încă un atacant: ”Da, facem analiză, avem mai mulți jucători pe care îi analizăm, pentru că încercăm să aducem jucători care să aducă un plus, și am încercat în toată această perioadă. Avem în analiză doi-trei jucători care să acopere acest post, jucători cu experiență, care au jucat inclusiv la nivelul Ligii 1.”

Brașoveanu, despre pretențiosul public buzoian iubitor de fotbal

Întreb cum a regăsit publicul buzoian și dacă ce are de spus despre faptul că unii dintre spectatori au început să le aducă reproșuri jucătorilor încă de la jumătatea primei reprize, președintele Gloriei a spus că anticipa astfel de reacții.

”M-am antepronunțat vizavi de modul în care se va manifesta publicul spectator. Eram convins că așa se vor manifesta, pentru că este unul cunoscător de fotbal, avid de performanță și care dorește foarte mult de la echipă. Acele admonestări care au apărut la un moment dat imediat au fost dublate de aplauze și susține, de care avem nevoie. Asta nu înseamnă că tot timpul trebuie să ne laude dacă lucrurile din teren nu sunt chiar la nivelul pe care ni-l dorim cu toții. Dar, îmbucurător este faptul că publicul a simțit că echipa are nevoie de susținere și s-a alăturat și a devenit al 12-lea jucător, lucru care sunt convins că se va întâmpla și în alte ocazii”, a comentat Auraș Brașovenu.

În etapa a 2-a a Ligii 2, Gloria Buzău va juca în deplasare la Metaloglobus București. Brașoveanu spune că meciul este programat pentru sâmbătă, 13 august, de la ora 12:00. Metaloglobus încă nu a jucat în această primă rundă, urmând a o întâlni marți, de la ora 20:00, pe Steaua.

Reacțiile lui Alin Cârstocea și Auraș Brașoveanu după Gloria Buzău – Ripensia Timișoara 1-0:

articolul original.

Optimism general la FC Brașov, chiar și după eșecul cu Șelimbăr. ”Jocul bun ne dă încredere. Avem lot bun și sunt convins că ne vom bate la play-off”

8 August 2022 at 07:45
image

Deși FC Brașov a pierdut primul meci al sezonului, 0-1 la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, optimismul nu a dispărut din tabăra brașovenilor.

Marin Mitran, președintele clubului, spune că echipa este puternică și se va bate cu șanse reale la play-off. ”Echipa a făcut un joc bun la Vâlcea, chiar dacă s-a disputat pe o căldură infernală, la peste 35 de grade. Am avut marile ocazii ale jocului, am dominat Șelimbărul și doar neșansa a făcut să nu obținem un rezultat bun. Am avut și cel puțin un penalty clar neacordat. Din păcate, atât s-a putut la primul meci. Eu am încredere totală în jucători și stafful tehnic”, a spus Mitran.

Marin Mitran: ”Avem lot bun și sunt convins că ne vom bate la play-off”

Conducătorul FC Brașov este convins că echipa va obține prima victorie etapa viitoare, când pe Tineretului va ajunge nou-promovata Minaur Baia Mare.

”Jocul bun de la Vâlcea ne dă încredere și sunt convins că vor veni și rezultatele. Vine meciul cu Baia Mare, este primul joc pe teren propriu și nu avem decât varianta victoriei. Echipa începe să se omogenizeze, încercăm să rezolvăm și transferul lui Izata. Avem lot bun și sunt convins că ne vom bate la play-off”, a încheiat Mitran.

În meciul cu Șelimbăr, în primul 11 și-au făcut loc cinci jucători transferați în această vară: Sebastian Micu – Andrei Marc, Tomislav Sorsa, Rareș Lazăr și Alexandru Saim Tudor. În repriza secundă au debutat oficial în tricoul Brașovului și Adi Chică-Roșă, Tudor Oltean și Dan Spătaru.

Etapa viitoare, FC Brașov va juca pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, nou-promovată care a început cu un eșec dur, 0-3 la Unirea Slobozia.

Foto: FC Brașov

articolul original.
Ieri — 7 August 2022Ultimele Stiri

Dinamo nu apelează la ”varianta de backup” și se mută din București pentru meciul cu SC Oțelul Galați, primul de pe teren propriu din Liga 2. Ce se întâmplă cu arena ”Arcul de Triumf” | EXCLUSIV

7 August 2022 at 18:37

În așteptarea aprobării de a-și disputa meciurile de pe teren propriu pe arena ”Arcul de Triumf”, Dinamo nu apelează la ”varianta de backup” anunțată de administratorul special Vlad Iacob, ci își va disputa primul joc de ”acasă” în Liga 2 pe un alt stadion.

Dinamo va organiza jocul cu SC Oțelul Galați, din etapa a doua a eșalonului secund, pe stadionul din Clinceni, unde a desfășurat și prima partidă din acest sezon, cu Progresul Spartac, găzduită de nou-promovată.

  • Tot la Clinceni își dispută meciurile de pe teren propriu o altă echipă din Liga 2, Unirea Constanța, care în etapa 2 o va întâlni pe Progresul Spartac.

Dinamo va juca la Clinceni cu SC Oțelul Galați

Fără soluții pe termen scurt, în așteptarea aprobării de a juca pe ”Arcul de Triumf”, cei de la Dinamo au găsit varianta de a juca la Clinceni, una care le convine și suporterilor, din moment ce aceștia au mers în număr mare la partida cu Progresul Spartac, prima disputată de echipă în Liga 2.

FRF încă nu a anunțat oficial programul etapei a 2-a a Ligii 2, însă s-a aflat că Dinamo – SC Oțelul se vor întâlni marți, 16 august, de la ora 19:00.

”Obiectivul nostru, al tuturor dinamoviștilor, este să jucăm în fața propriilor suporteri pe «Arcul de Triumf», cel mai frumos stadion din sectorul 1 al Capitalei. O arenă nouă va readuce, cu siguranță, suflarea dinamovistă alături de echipă. Am făcut toate demersurile necesare și pot spune că avem o promisiune informală că vom putea evolua în cel mai scurt timp pe «Arcul de Triumf». Stadionul Dinamo rămâne doar varianta de backup până la soluționarea situației arenei «Arcul de Triumf»”, a declarat Vlad Iacob la mijlocul săptămânii despre problema stadionului unde Dinamo își va disputa meciurile de pe teren propriu.

Pe ”Arcul de Triumf” se schimbă gazonul

Dinamo nu știe însă când și dacă ar putea juca pe ”Arcul de Triumf”. Din informațiile ProSport, conducerea ”câinilor” a fost informată pe anumite căi despre faptul că se va schimba gazonul pe stadionul unde joacă echipa națională de rugby a României. Cum arena din ”Ștefan cel Mare” se pregătește de demolare, varianta de avarie este Clinceni, acolo unde însă nu există nocturnă.

Dinamo și-ar fi dorit să joace împotriva Oțelului pe arena ”Arcul de Triumf”, însă gazonul va fi schimbat pe acest stadion, astfel că roș-albii se mută la Clinceni.

Cei de la Dinamo vor lua legătura cu Ministerul Tineretului și Sportului pentru a vedea exact când pot să joace pe arena atât de îndrăgită de iubitorii rugby-ului.

Arena Națională ar putea fi luată în calcul doar pentru marele derby cu Steaua, având în vedere costurile ridicate pentru cel mai mare stadion al țării.

Dinamo a început prima participare în Liga 2 cu o victorie

Dinamo s-a impus cu 1-0 în primul meci disputat în istoria sa în Liga 2, cu Progresul Spartac, iar cu cele trei puncte este la egalitate cu alte șapte formații care au câștigat în prima etapă.

În etapa a 2-a, ”câinii” întâlnesc nou-promovata SC Oțelul Galați, care în prima rundă a remizat acasă cu Poli Iași, scor 0-0.

Altfel, după despărțirea de portarul Mihai Eșanu, Dinamo nu se va mai baza nici pe fundașul Marco Ehmann, care a semnat cu o nou-promovată în prima ligă din Cipru, EN Paralimniou. Antoni Ivanov și-a reziliat și el contractul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

articolul original.

Claudiu Niculescu e împăcat cu punctul obținut de Poli Iași în derby-ul Moldovei cu SC Oțelul: ”E important, va conta foarte mult”

7 August 2022 at 16:03

Poli Iași a debutat cu o remiză albă în acest sezon de Liga 2, 0-0 în deplasare cu nou-promovata SC Oțelul Galați, în derby-ul Moldovei. Un rezultat ce ar trebui să-i nemulțumească pe ieșeni, ținând cont de pretențiile din Copou, dar și de statutul celor două formații.

Galațiul – o nou-promovată, în timp ce Iașiul – o pretendentă la promovare, cu mulți jucători experimentați și valoroși transferați în această vară.

Claudiu Niculescu, după debutul cu remiză la Galați: ”Având în vedere condițiile grele în care s-a jucat, e un punct important”

Antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a admis după meci că remiza nu îl mulțumește, dar a subliniat că acest punct obținut ar putea conta în economia luptei pentru play-off.

”Sunt mulțumit de atitudine. Normal că nu mă mulțumește rezultatul, dar, până la urmă, este un punct câștigat în fața unei echipe foarte bune. Chiar dacă Oțelul este o nou-promovată, nu arată deloc așa și acest punct câștigat la Galați va conta foarte mult. Am întâlnit o echipă exact cum mă așteptam să fie, agresivă, compactă, foarte periculoasă pe contraatac și la fazele fixe, o echipă construită după chipul și asemănarea lui Dornel Munteanu, care va pune probleme mari în acest sezon. Cred că Oțelul va fi una dintre echipele care se vor lupta pentru calificarea în play-off. Este un punct important, nemulțumitor, pentru că ne-am fi dorit să începem cu dreptul în acest sezon, dar, având în vedere condițiile grele în care s-a jucat acest meci, căldură de 45 de grade la nivelul gazonului, plus presiunea suporterilor, e un punct important”, a declarat Claudiu Niculescu.

Niculescu, mulțumiri către suporterii face au însoțit echipa în deplasare

Acesta a ținut să le mulțumească suporterilor ieșeni pentru faptul că au făcut deplasarea la malul Dunării: ”Am avut și noi o galerie care a participat la acest spectacol și vreau să le mulțumesc suporterilor că au venit și ne-au susținut. Băieții au simțit de pe teren suportul lor și asta i-a încurajat foarte mult. Îi așteptăm să vină în număr mare și la Iași, pentru a ne susține, Sunt convins că împreună ne vom îndeplini obiectivul în acest sezon.”

Galeria Oțelului, mesaj către Iași.
Suporterii echipei Poli Iași care au mers la Galați.

Își tot avertizează jucătorii: ”E un campionat foarte greu”

Claudiu Niculescu a punctat din nou faptul că Liga 2 nu înseamnă fantezie, ci luptă și agresivitate. ”Este mult mai agresivă Liga a 2-a decât Liga 1, e un fotbal pe care îl cunosc foarte bine. Dacă nu te adaptezi și vrei să joci fantezie, e posibil să ai de suferit. Este o Liga a 2-a grea, e foarte dificil de jucat și asta le explic jucătorilor mei. O să le explic și celor care au venit mai târziu, de dimineață până seara la culcare dacă se poate, că e un campionat foarte greu”, a mai spus Claudiu Niculescu, care are mai multe echipe antrenate în acest eșalon și nicio promovare bifată.

Antrenorul Politehnicii a completat chiar că mai așteaptă doi-trei jucători, deși Poli are până acum 22 de achiziții făcute, din care a început deja să împrumute și în alte părți!

Poli Iași în meciul cu SC Oțelul: Knoflach – Fosu-Mensah (Martac 78′), V. Lică, Tincu, Finica, Vașvari (cpt.), Marchioni (Fr. Cristea 58′), Al. Anton (Bujor 66′), A. Roman, Hunte (Ștefanovici 78′), Plokhotnyuk (Tomczyk 46′). Rezerve neutilizate: Jankov – Fl. Plămadă, Ciaun, Kouadio.

Poli Iași și SC Oțelul au fost singurele echipe care au remizat în prima etapă, din care a mai rămas de disputat un singur meci. În runda a doua, echipa din Copou joacă pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care a început sezonul cu un rezultat surpriză, eșec acasă cu nou-promovata CSC Dumbrăvița (scor 0-1).

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

articolul original.

FK Miercurea Ciuc, primire ”prietenoasă” la Dej din partea galeriei Unirii, la chiar prima deplasare din noul sezon! ”Brigada Someșeană” a avut mesaje speciale pentru ciucani

6 August 2022 at 23:43

FK Miercurea Ciuc a avut parte de o primire ”prietenoasă” la Dej, din partea suporterilor Unirii, la meciul din prima etapă a noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023.

Ultima acțiune a clubului din Secuime a intrigat și mai mult populația naționalistă a României, iar jucătorii lui Francisc Dican cel mai probabil vor fi nevoiți să simtă ostilitate din partea suporterilor echipelor adverse oriunde vor merge să evolueze de acum înainte, cel puțin pentru o perioadă. Mai ales atunci când vor întâlni în deplasare echipe cu galerie, cum a fost cazul Unirii Dej, FK Miercurea Ciuc va fi mereu pusă la zid pentru faptul că promovează așa-zisul Ținut Secuiesc, al cărui nume apare mai nou și pe sigla clubului, comunică doar în maghiară și este mai atrasă de Ungaria decât de România.

Galeria Unirii Dej, coregrafie naționalistă și mesaje împotriva așa-zisului Ținut Secuiesc promovat de FK Miercurea Ciuc

Decizia clubului din Miercurea Ciuc de a-și inaugura noua tribună a stadionului Municipal cu un amical între Ungaria U18 și o națională U18 a așa-zisului Ținut Secuiesc a fost sancționată în primul rând de galeriile cluburilor de fotbal din România. Ulterior, FRF a intervenit și ea și a interzis un astfel de amical și nu și-a trimis reprezentanții invitați, însă jocul a avut loc fără probleme, printr-o manevră a ciucanilor. Au schimbat numele echipei în programul evenimentului cu FK Miercurea Ciuc U18 și au îmbrăcat jucătorii în echipamentul clubului. Oricum majoritatea jucătorilor convocați erau chiar din grupa respectivă a FK Miercurea Ciuc. La acțiunea respectivă desfășurată în data de 23 iulie, au participat inclusiv prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, dar și ministrul Tineretului și Sportului din România, Eduard Novak, care a felicitat inițiativa clubului ciucan printr-un discurs în limba maghiară.

”Brigada Someșeană”, galeria Unirii Dej, nu a uitat evenimentul de la Miercurea Ciuc și a pregătit o primire specială pentru harghiteni. Înainte de startul jocului desfășurat sâmbătă pe stadionul Municipal din Dej, fanii Unirii au realizat o coregrafie specială. Au desfășurat în tribună un tricolor imens pe care era desenată harta României, iar pe gard au afișat mesajul ”Ardealul, pământ românesc”, fiecare cuvânt fiind scris cu una dintre cele trei culori ale steagului României. Mesajul a și rămas pe gard pe întreaga durată a meciului.

În plus, au avut și alte bannere cu mesaje pentru oaspeți, precum: ”Deșteaptă-te, române / ținutul secuiesc nu există!”

FK Miercurea Ciuc, învinsă după ce a condus la Dej

În ceea ce privește meciul, Unirea Dej a obținut o victorie entuziasmantă în fața celor de la FK Miercurea Ciuc, văzuți favoriți să câștige chiar dacă evoluau în deplasare.

Ciucanii au și deschis scorul în minutul 62, printr-un penalty executat e Lorant Kovacs. Unirea a egalat însă după 11 minute prin Alex Pop (73), cu o lovitură de cap. Un gol frumos a marcat și Vlad Bogdan, în minutul 83, astfel că echipa antrenată de Dragoș Militaru a întors rezultatul și s-a impus cu 2-1, debutând cu victorie în noul sezon de Liga 2.

La final, așa cum obișnuiesc după fiecare meci acasă, indiferent de rezultat, jucătorii Unirii Dej au mers în fața galeriei și au sărbătorit împreună. Acum, pe gardul din fața grupului ”Brigada Someșeană” era și bannerul ”Ardealul, pământ românesc”.

Fizic, Dejul este situat mai aproape de Ungaria decât este Miercurea Ciuc, însă municipiul din județul Cluj nu utilizează limba maghiară și nu promovează așa-zisul Ținuț Secuiesc sau autonomia.

Foto și video: Unirea Dej și Brigada Someșeană

articolul original.

Încă un ”filosof” în fotbalul românesc! Dacian Nastai, despre scopul existenței Unirii Constanța: ”Punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală.” Ce spune despre denumirea clubului ”satelit” al

6 August 2022 at 22:29

Unirea Constanța, ”satelit” neoficial al vicecampioanei FCSB, a pierdut în prima etapă a noului sezon de Liga 2 pe terenul Politehnicii Timișoara, scor 0-1, sâmbătă seară.

Antrenorul formației mutate de la Constanța la Techirghiiol, apoi la Buftea și acum la Clinceni, Dacian Nastai a punctat că la clubul salvat de la retrogradare prin apariția unor locuri libere în eșalonul secund obiectivul nu este unul de rezultate, ci de formare de jucători. El a ținut o adevărată explicație ”savantă” despre acest lucru.

Scopul echipei Unirea Constanța e de formare de jucători pentru FCSB

Altfel, Nastai a punctat că la antrenamente mereu se urmărește îmbunătățirea jocului și la meciuri nu există presiunea rezultatului.

”Obiectivul nostru în fiecare joc este să jucăm, să punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală. Adică avem niște lucruri pe care le repetăm sistematic săptămână de săptămână. Dacă se recunosc aceste lucruri în fiecare săptămână și sunt tot mai evidente, de la o săptămână la alta, înseamnă că lucrăm bine. Drept urmare, vor veni și rezultatele. Nu ne gândim la cele trei puncte și nu ne gândim la victorie. Sigur, ne-o dorim. Dar ne-o dorim prin mijloacele noastre. Astăzi un pic am început greu și e normal, pentru că, după cum ați văzut, suntem o echipă foarte tânără, jucători de la 2000 la 2004. Astăzi s-a văzut datorită și atmosferei și a orașului de tradiție, cu o echipă de tradiție, și asta un pic ne-a afectat. Dar eu zic că, încet-încet, cu trecerea timpului, am reușit să ne impunem ceea ce dorim să jucăm”, a spus Nastai.

Dacian Nastai crede că jucătorii săi nu au avut nici noroc

Totuși, antrenorul numit în această vară la Unirea Constanța a admis că o înfrângere afectează fotbaliștii și că elevii săi au fost și ghinioniști după ce au reușit să domine, pe alocuri, partida.

”Dorim să câștigăm fiecare joc. Și la antrenamente vrem să transmitem că vrem să câștigăm fiecare duel și fiecare parte de joc pe care o facem la antrenament. Dar asta se întâmplă prin mijloacele noastre. Sigur, e dureros că faci un drum lung și pierzi 1-0 în condițiile în care am avut, zic eu, patru bare. Cu un pic de șansă, puteau să se transforme în gol. Dar, a început o nouă săptămână, va urma un nou joc, care nu va semăna din niciun punct de vedere cu acest joc care s-a încheiat”, a mai punctat Nastai.

Puțin nelămurit de numele oficial al echipei

Despre schimbarea numelui echipei în FCSB A Clinceni, denumire aflată pe sigla cu care echipa s-a reunit în această vară și a jucat meciurile amicale, și Dacian Nastai e puțin contrariat.

”Și pe mine trebuie să mă lămurească alții. Toți copii sunt de la Academie (n.r. – a FCSB). S-a considerat că în dezvoltarea lor lipsește o treaptă. Avem Liga 3 (n.r. – unde joacă FCSB 2) și direct în Liga 1 este imposibil să joci. Pot sări unul sau doi copii. Dar, în general, ei au nevoie și de această treaptă între Liga 3 și Liga 1. Acesta este scopul acestei echipe. Acum, că ea se numește Unirea Constanța sau FCSB A Clinceni, asta rămâne de văzut și vor stabili comisiile care se ocupă de acest lucru. În contractul meu, în acest momen, apare Unirea Constanța”, a mai declarat principalul de la Unirea Constanța, despre cum se numește oficial echipa la care activează.

În primul meci oficial al noului sezon, Unirea Constanța a evoluat într-un echipament complet negru, fără sigla clubului pe el, nici cea veche, nici cea nouă, cu ”FCSB A Clinceni” pe ea. Pe pieptul jucătorilor a stat scris ”Consiliul Județean Ilfov”.

Unirea Constanța în meciul cu Poli Timișorea: Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir (Rob. Tudor 81′), Cană, C. Tudose, Șuteu – Al. Enache (Timiș 64′), Ciuciulete, L. Mitrică – Horșia, Chirițoiu (Malama 81′), Ad. Niță (R. Trif 46′). Rezerve neutilizate: M. Popescu – Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Șerbănescu.

Runda viitoare, a doua a noului sezon de Liga 2, la Clinceni, Unirea Constanța, rămasă tot cu 0 puncte, va primi vizita nou-promovatei Progresul Spartac, formație care în prima etapă a pierdut chiar la Clinceni, în propria găzduire, meciul cu Dinamo (scor 0-1).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

Început cu stângul pentru Florin Stîngă la Viitorul Pandurii. Gorjenii, surprinși acasă de nou-promovata CSC Dumbrăvița: ”A trecut timpul, am pierdut din încredere și a apărut o frustrare”

6 August 2022 at 21:53
image

Deși avea aspiratii de play-off și era considerată favorită să câștige primul meci din noul sezon de Liga 2, Viitorul Pandurii a pierdut, surprinzător, meciul cu nou-promovata CSC Dumbrăvița, scor 0-1, pe propriul teren, pe arena Municipală din Târgu Jiu.

Viitorul Pandurii a pierdut primul meci oficial cu Florin Stîngă antrenor, chiar la debutul campionatului, cu o nou-promovată

Timișenii au marcat singurul gol al partidei de la Târgu Jiu în minutul 24, din penalty, prin Răzvan Ghinescu, după ce Petre Simion a fost faultat în careu de Denis Brînzan. Per ansamblu, meciul a fost unul anost, cu puține faze clare de poartă.

La finalul partidei, antrenorul gorjenilor, Florin Stângă, a pus eșecul și pe seama căldurii infernale de la ora jocului și consideră că victoria bănățenilor este nemeritată.

”Am făcut una sau două greșeli pe fază defensivă, am încasat un gol foarte simplu, apoi nu am mai avut puterea să înscriem. Suferim pe fază ofensivă, dar am știut de la început acest lucru. Trebuie să muncim mai mult și să reglăm și acest lucru. E greu să alergi 90 de minute pe o asemenea căldură. Sunt convins că dacă am fi avut avantaj, altcumva s-ar fi desfășurat jocul.

Din păcate, astăzi rezultatul a fost nedrept, dar așa este în fotbal. Îmi pare rău că am început așa prost, am fi avut mare nevoie de această victorie, pentru că ne așteaptă un campionat greu și ar fi fost un rezultat de moral.

Nu cred că adversarul a avut vreun șut pe poartă în repriza secundă, dar noi nu am reușit să marcăm. Ce n-a mers? A trecut timpul, am pierdut din încredere și a apărut o frustrare. Am știut că Dumbrăvița se va apăra pe două linii, ne-am pregătit pentru asta, dar pe teren jucătorii fac diferența. Astăzi nu am reușit, dar sunt convins că, pe viitor, lucrurile se vor schimba, a spus Florin Stîngă, aflat, la rândul său, la debut oficial pe banca echipei gorjene.

  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu în meciul cu CSC Dumbrăvița: Opric – Caba, Core, Ad. Stoian, Al. Băican (Banu 83), Brînzan (Fl. Răsdan 46) – Mitrică (Vespe 64), Țegle, Gîrbiță (Al. Dulca 46) – Dodoi (cpt.)(Rogac 83), Cl. Dragu. Rezerve neutilizate: Geantă – Vulpe, Godja, Geană.

Fără punct acumulat după prima etapă sunt alte nouă echipe din Liga 2. În etapa a 2-a, Viitorul Pandurii are programat meci în deplasare cu Politehnica Iași, echipă care în prima etapă a remizat la Galați cu nou-promovata SC Oțelul.

Foto: Radio Accent

articolul original.

Debut cu victorie pentru Bogdan Andone la Poli Timișoara, cu ”satelitul” neoficial al FCSB: ”Suntem departe de ceea ce trebuie”

6 August 2022 at 21:21

Poli Timișoara s-a impus cu 1-0 în prima rundă a noului sezon de Liga 2, acasă, pe arena Știința, cu Unirea Constanța, satelitul neoficial al celor de la FCSB.

Căpitanul Cosmin Bîrnoi a marcat unicul gol al întâlnirii, semn că banderola i-a prins bine. Altfel, oaspeții au avut momente de dominare, mai ales în ultima jumătate de oră, când, timișorenii au rămas în zece, după eliminarea lui Denis Radu.

Bogdan Andone a punctat importanța debutului cu victorie, dar a recunoscut că jocul nu arată bine deloc.

Poli Timișoara, norocoasă după ce a marcat repede cu Unirea Constanța

Golul a venit la prima fază importantă a meciului. În minutul 8, Bîrnoi a avut o acțiune personală și, după ce a fost blocat în fază, mingea a revenit la el și a înscris. S-a jucat fragmentat, dar, pe măsura trecerii timpului, Unirea începea să prindă tot mai mult curaj și tupeu. Din minutul 36, Poli a început să aibă probleme, iar Gologan a ieșit, după ce a fost lovit la gleznă. Oaspeții au avut o mare ocazie să egaleze, în minutul 41, dar Chirițoiu a trimis din careu ca o transformare la rugby, o execuție complet ratată.

Alb-violeții au rămas în inferioritate și au jucat să mențină rezultatul

Poli nu a putut să-și mai construiască ocazii foarte concludente după ce a marcat, iar acest aspect s-a menținut și în repriza a doua. În minutul 61, Denis Radu, încă necopt ca jucător, a luat aiurea un al doilea cartonaș galben, după un fault la o fază fără pericol.

Rămași cu om în minus, bănățenii au jucat să conserve rezultatul. Peste șapte minute, Chirițoiu a prins un șut bun, dar care a nimerit transversală. Timișorenii au reușit să păstreze însă, până la urmă, rezultatul și să debuteze în noul sezon cu o victorie.

Poli Timișoara în meciul cu Unirea Constanța: Murariu – D. Radu, Germinio, Tsvetkov, Taub (Oanea 46’) – Plantak – Mudrazija (Ignea 72′), Gologan (Pureca 36’), Sil. Pană (Bryneus 46’), Rz. Milea – Bîrnoi (cpt.)(C. Jurj 64’). Rezerve neutilizte: Isvoranu – M. Andone, Bătănași, Zaluschi.

Bucuros că la meci nu vin doar bărbați

Cu toate că pe Știința nu au fost mai mult de 400 de oameni la meci, Bogdan Andone e bucuros pentru că a văzut familii și nu doar un public masculin. Firește, antrenorul s-a bucurat și pentru rezultat.

”Singurul lucru care rămâne este victoria, cele trei puncte foarte importante. Dacă ne uităm puțin în trecut, cred că pentru Poli e prima victorie după cinci ani în debutul sezonului de Liga 2, după cea de la Brăila. Să nu uităm și de sezonul trecut, care s-a terminat cum s-a terminat (n.r. – cu retrogradare sportivă în Liga 3). A fost o presiune în plus pentru jucători, fiind și primul meci pe teren propriu. Vreau să le mulțumesc suporterilor în mod special, oamenilor care au venit în număr mare astăzi la teren. Familii cu copii. Femei am văzut foarte multe la meci, e un lucru extraordinar. Țin să le mulțumesc în numele meu și al echipei”, a punctat antrenorul Politehnicii.

Andone a spus că nu a dorit neapărat ca alb-violeții să facă pasul înapoi. ”Nu că s-a făcut pasul înapoi, dar nu am pregătit lucrul acesta. Tot timpul am încercat să punem presiune. Dar trebuie să ținem cont că a fost prima etapă, o căldură extraordinar de mare. Ok, și pentru advesar. Să nu uităm, adversarul e grupa de 2002-2003 de la FCSB, o grupă care joacă de ani de zile împreună, cu jucători în cadrul echipelor naționale de juniori, care au fost la Campionatul European, cu calități foarte bune. Cu o idee de joc, cu o filosofie de joc de ani de zile, care se cunosc foarte bine între ei. În momentul când am rămas în inferioritate numerică era clar că trebuie să găsim resurse și calea de a ne apăra rezultatul”, a spus Bogdan Andone.

Bogdan Andone, nemulțumit de joc

Antrenorul a admis că Poli nu a jucat deloc grozav. ”Jocul nu a fost cum ne-am dorit. Cum mi-am dorit eu sau își doresc suporterii. Ne-am creat destul de puține situații de a marca. Mă bucur că am reușit să concretizăm poate prima sau singura mare ocazie pe care am avut-o. Avem multe de făcut, mult de muncit. Suntem încă departe de ceea ce trebuie. Avem nevoie și de ritm de joc, să ne cunoaștem mai bine, ca jucătorii să aibă o personalitate mai mare în teren, să ia decizii singuri. Sunt momente când trebuie să decizi, mai ales pe faza ofensivă, să iei o acțiune. Ai nevoie de personalitate, de încredere . Lucrurile acestea vor veni cu timpul, cu siguranță. Le-am spus și astăzi băieților că îi felicit pentru victorie, munca pe care au depus-o. De luni începem să muncim din nou, pentru că suntem departe de ceea ce ar trebui să fim”, a mai admis Andone.

Accidentările continuă la Poli

Altfel, poliștii cad ”secerați” ca spicele, fie că se împiedică și fac entorse, fie că le e rău de la căldură. ”Gologan practic, o accidentare stupidă. A călcat cumva pe piciorul adversarului și a făcut entorsă. Așa ceva n-am pomenit. Taub, pur și simplu, din cauza căldurii, i-a fost rău. Din primele minute, chiar i-am spus doctorului să-l cheme să discute cu el, pentru că era buimac de când a început jocul. A zis că nu se simțea în stare să se mai miște. La fel și Denis (n.r. – Denis Radu) la pauză. Dacă aș fi putut sau situația mi-ar fi permis, aș fi făcut cel puțin patru sau cinci schimbări din cauza căldurii. Silviu Pană, la fel, din aceleași motive. Până la pauză am făcut trei schimbări forțate, iar apoi a venit acea eliminare, când am făcut încă două schimbări forțate”, a mai declarat Bogdan Andone, antrenor al cărei echipă a făcut demersurile să joace la ora 18:00, nu la 11:00.

Cu cele trei puncte câștigate în prima rundă, Poli Timișoara e la egalitate cu alte șapte formații. Etapa viitoare, a doua, weekendul următor, Poli joacă în deplasare la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, care a început cu o victoria cu FC Brașov, tot la Vâlcea.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Eugen Beza, după victoria cu FC Brașov: ”Omogenitatea noastră a fost superioară. Soarta ne-a surâs.” Antrenorul Șelimbărului e convins că echipa lui Dan Alexa va arăta altfel

6 August 2022 at 20:50
image

CS Comunal Șelimbăr a început noul sezon de Liga 2 cu o victorie, 1-0 pe teren propriu, pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, cu FC Brașov. Golul a fost marcat în minutul 49 de Lucian Buzan.

Antrenorul Eugen Beza era bucuros că formația pe care o conduce de pe margine a obținut primul succes după ce, în cele șase amicale din această vară, a remizat în două și a pierdut celelalte patru. ”Nu a fost o planificare să nu câștigăm în amicale, a fost o consecință a multor momente de dezorganizare ale noastre, dar astăzi (n.a. sâmbătă) am reușit să ne capacităm cu toții, să fim pragmatici, să avem și șansă și să obținem o victorie importantă”, a spus Beza.

Eugen Beza: ”Soarta ne-a surâs și eu nu pot decât să fiu fericit”

Acesta crede că omogenitatea a fost ”cheia” acestei victorii, dar susține că echipa din orașul de la poalele Tâmpei se va înscrie în lupta pentru un loc în play-off, anul acesta.

În primul rând, omogenitatea noastră este superioară, pentru că cei de la Brașov încă sunt în căutări. Vor deveni o echipă foarte bună, sunt convins, o echipă care, veți vedea, se va bate la play-off. Atuul nostru, astăzi (n.a. sâmbătă), a fost grupul, pentru că, în Liga 2, în primul rând grupul și munca depusă în toate aceste șapte săptămâni de când am repornit la drum, astăzi (n.a. sâmbătă) și-au spus cuvântul. Suferința lor (n.a. a jucătorilor din Șelimbăr), pe o căldură extrem de mare… Soarta ne-a surâs și eu nu pot decât să fiu fericit pentru ei în primul rând, pentru munca lor, pentru că este victoria lor și să-i felicit pe această cale”, a mai spus Beza, care a dedicat cele trei puncte jucătorilor săi:”Eu vreau să le dedic această victorie băieților, pentru că am avut o săptămână complicată, veneam după șase amicale în care n-am câștigat și au avut puterea să se capaciteze, să aducă această frumoasă victorie.”

Satisfăcut de concurența pe posturi

Eugen Beza este mulțumit, de asemenea, că are un lot echilibrat, cu concurență pe fiecare post, și spune că e capabil să gestioneze situația.

”Mi-am dorit să am «probleme» și o să am «probleme» în continuare, dar am capacitatea de a gestiona lucrurile, pentru că am o experiență în spate, cu mulți jucători străini, mulți jucători de valoare, când eram la Hermannstadt. Pe de altă parte, sunt conștient că nu voi putea mulțumi pe toată lumea, dar am capacitatea să îi fac înțeleagă pe fiecare că este important, că rolul lui e mai mic sau mai mare, este important pentru a câștiga un meci de asemenea manieră”, a completat antrenorul ”călăreților roșii”.

Lucian Buzan: ”Mă bucur că am înscris, sper să o fac de multe ori și să îmi ajut echipa”

Autorul singurului gol din meciul cu FC Brașov, mijlocașul Lucian Buzan, a declarat, la final, că mai important decât faptul că a marcat e că a câștigat echipa sa. El a adăugat că dedică reușita în primul rând familiei, dar și tuturor celor care sunt alături de echipa din Șelimbăr.

”A fost un joc greu, sincer. Sunt foarte bucuros pentru cele trei puncte. Am început foarte bine. Îi felicit pe băieți pentru atitudine. A fost o căldură foarte mare, a fost foarte greu, sincer, dar sunt fericit că ne-am adaptat și că am câștigat. Nu contează cine marchează, e important că a luat cele trei puncte. Mă bucur că am înscris, sper să o fac de multe ori și să îmi ajut echipa. Golul îl dedic în primul rând familiei mele, în rest suporterilor și tuturor celor care ne-au susținut și au fost alături de noi”, a spus Buzan.

Lucian Buzan a fost lăudat de antrenorul Eugen Beza: ”Este un băiat serios, un băiat care a muncit mult, a suferit mult în această jumătate de an de când este la noi. A profitat de șansă. Am avut încredere mare în el. Am fost inspirat titularizându-l și ne-a adus victoria, ceea ce a încununat munca întregii echipe.”

Declarațiile date de Eugen Beza și Lucian Buzan după meciul CS Comunal Șelimbăr – FC Brașov 1-0:

Foto: FC Brașov
Video: CS Comunal Șelimbar

articolul original.

CSC Dumbrăvița a pășit cu o victorie în Liga 2, la Târgu Jiu. Cosmin Stan spune care crede că a fost cheia succesului cu Viitorul Pandurii

6 August 2022 at 15:07
image

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 1-0 în primul ei meci din istorie în Liga 2, jucat în deplasare, sâmbătă, 6 august, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe stadionul Municipal din orașul lui Brîncuși.

Văzută ca mare favorită la acest joc, formația olteană nu a arătat mare lucru, iar dumbrăvițenii au jucat ce au știut mai bine, au dat o dată lovitura și au obținut ceea ce au dorit de la acest prim meci în eșalonul secund, adică un prim succes.

Cosmin Stan jubilează după victoria cu Viitorul Pandurii

CSC Dumbrăvița a marcat din penalty, în minutul 26. Petre Simon a obținut lovitura de la 11 metri, după ce a fost faultat de Denis Brînzan. Răzvan Ghinescu a executat și a marcat în poarta lui Opric.

Firește, în vestiar a fost euforie la final. Cosmin Stan spune că echipa sa are un mare potențial de creștere. ”E normal să fie bucurie în vestiar. Am debutat cu dreptul în Liga 2, am obținut o victorie și chiar aveam mare nevoie de acest succes pentru moral. Suntem o echipă tânără, cu foarte mulți jucători debutanți în acest eșalon. O să creștem foarte mult în joc în viitorul apropiat și, dacă vom avea și moral, cred că vom fi o echipă greu de bătut”, a punctat Cosmin Stan.

”Ei au trebuit să construiască, să alerge mult și nu au avut vitalitate. Cred că aici a fost cheia”

Antrenorul timișenilor a apreciat că temperaturile ridicate au influențat desfășurarea jocului.

”Astăzi și-a pus și căldura amprenta pe jocul celor două echipe. Poate mai mult i-a afectat pe jucătorii gazdelor, pentru că noi am stat mult în jumătatea noastră de teren, în încercarea de a-i surprinde pe contraatac, iar ei au trebuit să construiască, să alerge mult și nu au avut vitalitate. Cred că aici a fost cheia, lipsa de vitalitate a adversarilor noștri. Dacă aveau această vitalitate, probabil ne puneau mult mai multe probleme. Așa, a fost un joc lent, previzibil din partea lor, iar pentru noi a fost destul de ușor să închidem culoarele către poarta noastră”, a mai spus Stan.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Viitorul Pandurii: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri, Andr. Olaru, I. Tănase, Grancea (Curea 69′), Ghinescu (Sg. Sabău 76′) – P. Simon (Ad. Ungureanu 81′), L. Bodri. Rezerve neutilizate: Mikloș – Amariei, Ciui, Ilan, Grigoriu, Pașcalău.

Nu doar CSC Dumbrăvița a fost la debutul în Liga 2, ci și antrenorul Cosmin Stan (48 de ani), care în trecutul său a mai condus Ripensia și Becicherecu Mic..

CSC Dumbăvița a început primul ei sezon în Liga 2 perfect, are trei puncte după primul meci și în etapa a doua va juca primul meci acasă, cu Unirea Dej, câștigătoare cu 2-1 cu FK Miercurea Ciuc.

Foto și video: CSC Dumbrăvița

articolul original.

Au fost stabilite meciurile din Turul 1 al Cupei României. Echipa norocoasă anunțată de FRF drept calificată direct în faza următoare

6 August 2022 at 14:29
image

Federația Română de Fotbal a anunțat sâmbătă, 6 august, meciurile din Turul 1 al noului format al Cupei României, ediția 2022-2023, fază în care vor evolua cele șapte câștigătoare ale Fazei Regionale și 68 de echipe din sezonul precedent de Liga 3, nu 69, cum eta stabilit inițial.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, calificată în Turul 2 al Cupei României fără să joace

74 de cluburi care se vor întâlni în 37 de meciuri programate a se disputa într-o singură manșă, eliminatorie, în data de 17 august.

  • A 75-a echipă, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, clasata pe locul 2 în play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii 3 în sezonul trecut, a fost anunțată de FRF drept calificată din oficiu în Turul 2.

Vor fi însă, cu siguranță, și alte echipe care se vor califica la ”masa verde” mai departe, ca de exemplu Sporting Juniorul Vaslui, care va profita ca a fost pusă să joace cu Hușana Huși, echipă desființată. Probleme au și Luceafărul Oradea și Pandurii Târgu Jiu, de situația lor urmând să profite Crişul Chişineu Criş și CSM Jiul Petroşani.

Program meciuri Turul 1 Cupa României, ediția 2022-2023:

Viitorul Darabani – Bucovina Rădăuţi
Şomuz Fălticeni – ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ
CSM Paşcani – Ştiinţa Miroslava
Sporting Juniorul Vaslui – Hușana Huși
CSM Bacău – Dinamo Bacău
Sporting Lieşti – Aerostar Bacău
CSM Râmnicu Sărat – Metalul Buzău
Sportul Chiscani – Viitorul Ianca
CS Făurei – Recolta Gheorghe Doja
CSM Feteşti – Agricola Borcea
Axiopolis Cernavodă – Gloria Albeşti
ACSM Olteniţa – Înainte Modelu
Dunărea Turris – CSM Alexandria
Petrolul Potcoava – Sporting Roşiori
ACSO Filiaşi – Vediţa Coloneşti
Real Bradu – Unirea Bascov
Atletic United Ploieşti – Flacăra Moreni
CSO Plopeni – CS Blejoi
Kids Tâmpa Braşov – KSE Târgu Secuiesc
SR Braşov – Olimpic Cetate Râşnov
Minerul Costeşti – Flacăra Horezu
Gilortul Târgu Cărbuneşti – Viitorul Şimian
CSM Jiul Petroşani – Pandurii Târgu Jiu
Progresul Ezeriş – Voinţa Lupac
CSM Lugoj – Aurul Brad
Avântul Periam – Pobeda Star Bisnov
Frontiera Curtici – Progresul Pecica
Gloria Lunca Teuz Cermei – Şoimii Lipova
Luceafărul Oradea – Crişul Chişineu Criş
Crişul Sântandrei – Lotus Băile Felix
Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureş
Sticla Arieşul Turda – Viitorul Cluj
Sănătatea Cluj – Minerul Ocna Dej
Sportul Şimleu Silvaniei – SCM Zalău
Progresul Şomcuta Mare – CSM Satu Mare
Avântul Reghin – Gloria Bistriţa Năsăud
ACS Târgu Mureş – Unirea Ungheni

Echipele notate primele vor fi gazde, în urma clasării mai slabe față de adversar în sezonul precedent.

  • În urma finalelor din Faza Regională s-au calificat în Turul 1 șapte echipe: Viitorul Darabani (Botoșani), Crișul Sântandrei (Bihor), ACS Târgu Mureș (Mureș), CSM Lugoj (Timiș), Dunărea Turris Turris Măgurele (Teleorman), Atletic United Ploiești (Prahova) și Axiopolis Cernavodă (Constanța).

Ulterior, Turul 2 este programat să aibă loc în data de 31 august, când vor juca 58 de cluburi, 38 calificate din Turul 1, ultimele 19 din sezonul precedent de Liga 3 și una din Liga 2, conform programului stabilit inițial de FRF.

articolul original.

Dan Alexa, debut cu eșec la FC Brașov: ”Sunt bucuros că am avut multe momente bune, supărător este rezultatul.” Acuză arbitrajul din meciul cu Șelimbăr: ”Am avut două penalty-uri evidente”

6 August 2022 at 13:47

FC Brașov a început noul sezon al Ligii 2 cu o înfrângere, 0-1 la Râmnicu Vâlcea cu CS Comunal Șelimbăr. La fel ca în sezonul trecut, sibienii și-au trecut în cont cele trei puncte.

Șelimbărul a arătat ca o echipă mai legată, în timp ce FC Brașov a ieșit la joc doar după primirea golului, venit în primele minute ale reprizei secunde.

FC Brașov a pierdut meciul de debut în noul sezon de Liga 2, la Vâlcea

Prima repriza a fost echilibrată, însă cu puține ocazii la cele două porți. Gele, respectiv Angelov, au avut șansa deschiderii scorului, însă nu au găsit spațiul porții din situații favorabile. Lucian Buzan a deschis scorul în debutul părții secunde, în minutul 49, cu un șut din plasat din mijlocul careului, după o centrare a lui Jele.

Jucătorii lui Dan Alexa s-au aruncat în atac, antrenorul a mutat ofensiv cu Chică-Roșă și Dan Spătaru, dar fără efect pe tabelă. Chică-Roșă a ratat cea mai mare ocazie, cap din 6 metri, după o centrare a lui Dumbravă, dar portarul gazdelor a fost salvat de transversală (74). În prelungiri, FC Brașov a cerut două lovituri de la 11 metri.

Dan Alexa: ”A fost un meci bun, dar tot ce contează este rezultatul. Am pierdut trei puncte care vor conta enorm”

Dan Alexa a debutat cu o înfrângere pe banca FC Brașov. Antrenorul bănățean spune că echipa sa a avut multe momente bune, dar a plătit scump o greșeală în defensivă.

Alexa a acuzat arbitrajul lui clujeanului Sorin Vădana, despre care spune că nu a acordat ”două penalty-uri evidente”.

”Supărator este rezultatul, mai ales că am primit gol la primul șut pe spațiul porții! A doua repriză am controlat jocul de la un capăt la altul. Din păcate pentru noi, am ratat patru-cinci situații mari de gol, am avut și o bară, dar și două penalty-uri care eu spun că au fost evidente. Sunt bucuros că am avut multe momente bune, dar trebuie să fim mai concentrați, pentru că o singură greșeală ne-a costat scump. Una peste alta, a fost un meci bun, dar tot ce contează este rezultatul. Am pierdut trei puncte care vor conta enorm”, a spus Dan Alexa la finalul meciului de la Vâlcea.

FC Brașov în meciul cu CS Comunal Șelimbăr: Micu – M. Burlacu (Chică-Roșă 58′), Fustar, Marc (Negrean 90′), Dumbravă (cpt.) – Sorsa, R. Lazăr, Rz. Iorga (Tud. Oltean 84′) – Lambrinoc (Spătaru 58′), Angelov, Saim Tudor (Vas. Constantin 84′). Rezerve neutilizate: Mikulic – Leonte, Lascu, Martinov.

Dan Alexa, pe lângă debutul său oficial la FC Brașov, a utilizat în primul ”11” mai mulți jucători care s-au alăturat echipei în această vară, precum Micu, Marc, Sorsa, Lazăr și Saim Tudor. Nou-veniții intrați pe parcurs au fost Chică-Roșă, Oltean și Spătaru.

Etapa viitoare, FC Brașov va juca pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, nou-promovată care a început cu un eșec dur, 0-3 la Unirea Slobozia.

Concluziile lui Dan Alexa după CS Comunal Șelimbăr – FC Brașov 1-0:

Foto și video: FC Brașov

articolul original.

Ripensia a cedat în prima rundă, la Buzău. Iulian Muntean e mulțumit de joc, dar ”din păcate, ne-a lipsit golul”

6 August 2022 at 12:59
image

Ripensia Timișoara a pierdut cu scorul de 0-1 meciul din debutul noului sezon de Liga 2, jucat la Buzău, cu Gloria. Alin Cârstocea a înscris unicul gol al întâlnirii desfășurate sâmbătă, una în care gazdele nu au dominat neapărat copios, dar roș-galbenii au dovedit că nu au depășit ”boala” ineficienței în atac, care îi ”macină” de câteva sezoane.

Contraatacurile ripensiste, fără rezultat la Buzău

Ripensia a presat în prima repriză de multe ori prin Piftor, care a avut mai multe urcări pe contraatac, însă niciuna nu s-a soldat cu vreo acțiune prea periculoasă.

Și Tudor Călin a avut un șut care s-a dus peste poartă, în timp ce gazdele au avut și ele câteva ocazii irosite, chiar dacă nu foarte multe. Chiar pe finalul reprizei, Trebotic a bătut mult peste poartă o lovitură liberă dintr-o pozitie bună.

Alin Cârstocea a marcat golul victoriei Gloriei

Altfel, deși nu au arătat superioritatea lotului și bugetului în prima repriză, buzoienii au ”rezolvat” meciul în minutul 61. Fără a fi presat de ripensiști, Alin Cârstocea a tras de la 25 de metri și l-a învins pe picior greșit Toroc, ieșit prea în față.

În minutul 73, Piftor a centrat bine, dar nici Gavra, nici Mitrov, nu au putut ajunge la minge, problemă cu care Ripensia s-a mai confruntat la faze similare de câteva sezoane.

Iulian Muntean, mulțumit de cum au jucat fotbaliștii

Iulian Muntean (foto), cel care se ocupă, de fapt, de pregătirea echipei timișorene și de dat indicații în timpul meciurilor, însă fiindcă e ne-licențiat e trecut în raportul de joc ca preparator sportiv, a spus că jocul elevilor săi l-a mulțumit.

”A fost un joc bun din partea noastră, din păcate ne-a lipsit golul. Am avut câteva situații mari de gol, dar, din nefericire, nu am concretizat aceste șanse. Sunt mulțumit de joc, chit că s-au comis câteva greșeli, de pildă la transmiterea balonului, dar aceste erori sunt oarecum inerente pentru startul sezonului. Mă bucur că Gloria Buzău nu și-a creat situații foarte mari la poarta noastră, cu excepția execuției spectaculoase de la unicul gol. Cred că gazdele au mai avut un singur șut pe spațiul porții. I-am felicitat pe băieți la final în vestiar, i-am îmbărbătat, pentru că au avut o prestație bună. Jocul prestat ne dă încredere pentru etapele următoare”, a spus Muntean.

Antrenorul principal din acte este Robert Ivan.

Au apărut problemele medicale la Ripensia

Înainte de prima deplasare, ripensiștii nu aveau probleme medicale care să facă vreun jucător indisponibil. Vlad Chera nu devenise liber de contract și, prin urmare, nici nu a făcut deplasarea.

De asemenea, nici talentatul Ioan Vermeșan, tânăr pe care patronul Mihu speră să-l vândă, nu s-a regăsit pe foaia de joc, deoarece abia ieri a terminat cantonamentul cu naționala U16.

După primul meci în noul sezon, iată că au apărut deja unele probleme. ”Din păcate, avem probleme medicale după acest duel. Ene a cerut schimbare înaintea pauzei, după ce a primit o lovitură puternică în picior, iar Morariu, pe final, a suferit o disjuncție la umărul drept. Vom vedea luni care este situația lor”, a mai punctat Muntean.

Ripensia în meciul cu Gloria Buzău: Toroc – Rz. Morariu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Stoi (cpt.), Tud. Călin (Vidrăsan 78’) – Piftor (Zamfirescu 89’), Mih. Ene (Mitrov 46’), Mogoș (Agapie 89’) – Gavra. Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – A. Macrițchii, Mihart, Rob. Stoica, Gladun.

Ripensia rămâne, astfel, fără punct după prima rundă a Ligii 2. Săptămâna viitoare va primi vizita Unirii Slobozia, în primul meci jucat acasă. Ialomițenii au început sezonul cu un 3-0 acasă cu Minaur Baia Mare.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

Liga 2, etapa 1 | Derby-ul Moldovei s-a încheiat la egalitate. Nou-promovatele CSM Slatina și CSC Dumbrăvița încep sezonul cu victorii în deplasare. Oltenii au umilit Chiajna. Unirea Dej s-a impus spectaculos cu FK Miercurea Ciuc

6 August 2022 at 10:25
image

Jumătate dintre meciurile primei etape a noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, sunt programate să se dispute astăzi, începând de la ora 11:00. Un altul are startul de la ora 11:30, iar ultimul stabilit astăzi, sâmbătă, debutează de la ora 18:00.

Noul sezon a început deja de joi, atunci când s-a desfășurat partida Progresul Spartac – Dinamo, încheiată cu victoria retrogradatei din Liga 1 cu 1-0. Și ieri, vineri, s-a disputat un meci, la Slobozia, unde Unirea s-a impus cu 3-0 în fața nou-promovatei Minaur Baia Mare. Etapa se va încheiat tocmai marți seară, atunci când este programată să se dispute partida dintre Steaua și Metaloglobus.

  • Noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, se va desfășura exact în același mod ca precedentul campionat. Toate detaliile despre structura competiției le puteți citi AICI.
  • Programul sezonului regular al Ligii 2, ediția 2022-2023, îl puteți vedea AICI.

Derby-ul Moldovei din Liga 2, în prima etapă a noului sezon

Astăzi, de la ora 11:00, sunt stabilite să se dispute cinci partide, la Buftea, Buzău, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu și Dej. Printre echipele care vor intra la joc se regăsesc una care în sezonul trecut a evoluat în play-off, Concordia Chiajna, șapte care au evoluat în play-out, cât și o nou-promovată, CSM Slatina.

Tot sâmbătă, dar de la ora 11:30, la Galați se anunță din nou un stadion arhiplin, la prima partidă a nou-promovatei SC Oțelul. Aceasta o va întâlni pe Poli Iași. Va fi un derby al Moldovei.

În fine, de la ora 18:00 a fost mutată partida dintre Poli Timișoara și Unirea Constanța. Inițial, jocul era anunțat de la ora 11:00, însă bănățenii au dorit mutarea sa, iar oaspeții au fost de acord.

Steaua – Metaloglobus pune punct primei etape

Duminică și luni nu se joacă în Liga 2, iar etapa se va încheia marți seară.

De la ora 20:00, cu o jumătate de oră mai devreme față de cum se anunțase inițial, în Ghencea, Steaua primește vizita unei alte echipe bucureștene din competiție, a Metaloglobusului.

Desfășurarea LIVE-TEXT a tuturor meciurilor din campionatul Liga 2 o poți urmări doar pe Liga2.ro, singurul site național care promovează fotbalul din ligile inferioare.

Meciuri etapa 1 Liga 2, sezon 2022-2023:

sâmbătă, 6 august 2022, ora 11:00

CONCORDIA CHIAJNA – CSM SLATINA 0-3

Stadion: CNAF Buftea iarbă (Buftea – Ilfov).
Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi). Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Marian Carson (Constanţa). Rezervă: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu). Observator arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat joc: Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Concordia Chiajna: Chesneau – R. Simion, Palmeș, Maric, Bușu, D. Codrea (cpt.), Llullaku, Negoi, Mih. Constantinescu, Ad. Voicu, Ndiaye
Rezerve: Chudy – Goge, Stănică, L. Alexandrescu, Pațurcă, Ghimfus, Mustacă, Alb. Voinea, Catrina
Antrenor: Ianis Zicu

CSM Slatina: I. Pop – M. Șerban, Al. Popovici, Doman (cpt.), Dav. Oprescu, Sălcianu, M. Manea, D. Toma, Cr. Dinu, Pisăru, Mitran
Rezerve: Preduț – Rob. Gherghe, Neicu, A. Stan, Trancă, Necșulescu, C-tin. Radu, Trașcu, Leață
Antrenor: Daniel Oprescu

CSM Slatina realizează surpriza și învinge la Buftea cu 3-0 Concordia Chiajna. Debut de coșmar pentru echipa lui Ianis Zicu și unul de vis pentru trupa lui Dan Oprescu
Min 87 0-3 Contraatac al Slatinei, 2 contra 5 și pe final 2 contra 4, Doman avansează totuși greu din propria jumătate până în fața careului adversa, pasează în stânga, la Cristinel Dinu, care trage din prima, cu dreptul, de la 18 metri, direct în vinclul din dreapta
Min 46 0-2 Centrare din stânga, Chesneau respinge cu un braț aproape de sub transversală, în partea opusă, direct la Oprescu, care pune latul din 6 metri și trimite din prima la bara a doua, acolo unde apare nemarcat Alexandru Popovici, care plonjează și împinge mingea cu piciorul în plasă, din 4 metri
Min 28 0-1 Doman centrează lejer dintr-o lovitură liberă de la 23 de metri lateral stânga, Alexandru Sălcianu se înalță și reia cu capul dintre trei adversari, din 10 metri, la colțul scurt, în stânga, și înscrie în ciuda plonjonului lui Chesneau

GLORIA BUZĂU – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-0

Stadion: Gloria (Buzău).
Arbitru: Sergiu Anton (Bucureşti). Asistenți: Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Petruţa Iugulescu (Buftea). Rezervă: Mihai Motan (Târgovişte). Observator arbitri: Ionel Popa (Paşcani). Delegat joc: Petre Badea (Tulcea).

Gloria Buzău: R. Stoian (cpt.) – Sg. Pîrvulescu, Wiktorski, Vîrtej, Sălceanu, Trebotic, Honciu, Al. Munteanu, Rz. Matiș, Val. Munteanu, Val. Alexandru
Rezerve: Alb. Popa – Cr. Ciobanu, D. Burlacu, A. Manea, Oteliță, A. Lopez, Gaitan, Cârstocea, Uțiu
Antrenor: Cristian Pustai

Ripensia: Toroc – Rz. Morariu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Stoi (cpt.), Tud. Călin – Piftor, Mih. Ene, Mogoș – Gavra
Rezerve: Șt. Dobre – Zamfirescu, Vidrăsan, Mitrov, A. Macrițchii, Mihart, Agapie, Rob. Stoica, Gladun
Preparator sportiv: Iulian Muntean / Antrenor: Robert Ivan

Gloria Buzău câștigă la limită cu Ripensia, scor 1-0
Min 61 1-0 Alin Cârstocea, intrat pe parcurs pe teren pentru Gloria, primește o minge la circa 25 de metri ușor lateral stânga, jucătorii Ripensiei nu-l presează și mijlocașul prinde un șut puternic la prima bară și îl învinge pe Toroc
Min 45 Trebotic bate mult peste poartă o lovitură liberă de la 19 metri central, dintr-o poziție bună de trimis pe poartă

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – FC BRAŞOV 1-0

Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea).
Arbitru: Sorin Vadana (Cluj-Napoca). Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Ioan Daniel Humita (Armeniş – Caraş Severin). Rezervă: Marius Nechita Chioran (Floreşti – Cluj). Observator arbitri: Gheorghe Moise (Bucureşti). Delegat joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

CS Comunal Șelimbăr: Mitrov – Arhirii, Natea, Dandea (cpt.), Monea, Rob. Boboc, Al. Luca, Mir. Manole, Buzan, Gele, Ciocâlteu
Rezerve: Silveanu – Vișa, Oct. Ursu, Hulpușiu, Curtean, R. Crișan, Riza, Visic, Cîrstean
Antrenor: Eugen Beza

FC Brașov: Micu – Fustar, Marc, M. Burlacu, Rz. Iorga, Dumbravă (cpt.), Sorsa, R. Lazăr, Lambrinoc, Angelov, Saim Tudor
Rezerve: Mikulic – Leonte, Tud. Oltean, Spătaru, Vas. Constantin, Lascu, Negrean, Martinov, Chică-Roșă
Antrenor: Dan Alexa

CS Comunal Șelimbăr începe cu dreptul noul sezon, victorie cu 1-0 în meciul de pe teren propriu cu FC Brașov. Alexa debutează cu eșec pe banca oaspeților
Min 90+6 Emoții în careul sibienilor, oaspeții cer din nou penalty, Angelov trage în brațele lui Mitrovic, dar ”centralul” Vădana dictează un fault în atac, la Ursu
Min 90+3 Octavian Ursu scapă pe contraatac, dar trage imprecis, la prima bară, din alergare, de la 20 de metri lateral dreapta
♦Min 90 Alexandru Negrean intră în locul fundașului Andrei Marc
Min 88 Spătaru șutează peste transversală de la 25 de metri
Min 89 Cîrstean șutează în blocajul unui adversar și sibienii obțin doar un corner
Min 84 Intră Vasile Constantin și Tudor Oltean și ies Alexandru Saim Tudor și Răzvan Iorga
Min 82 Robert Riza și Adrian Cîrstean intră pe teren, ies Alexandru Ciocâlteu și Gele Youri
Min 75 Mingea reluată cu capul de Chică-Roșă în urma unei centrări din flancul stâng lovește transversala, apoi iese în aut de poartă
Min 74 Alexandru Curtean intră în locul lui Lucian Buzan
Min 72 Gele șutează în blocajul unui adversar din centrul careului mare
Min 66 Brașovenii cer penalty pentru un presupus henț în careu dar ”centralul” Vădana nu dictează nimic
Min 63 Ciocâlteu trimite peste transversală din marginea careului mare, cu boltă, după o pasă a lui Alex Luca
Min 62 Spătaru șutează de puțin pe lângă poartă, de la 22 de metri
Min 60 La Șelimbăr, intră Octavian Ursu și iese Mircea Manole
Min 58 La FC Brașov, intră Dan Spătaru și Adi Chică-Roșă și ies Eduard Lambrinoc și Marius Burlacu
Min 54 Angelov trimite în brațele lui Mitrovic din marginea careului mare
Min 49 1-0 Lucian Buzan reia în plasă, din prima, de la 9-10 metri, un balon trimis în careu de Manole. A fost primul șut pe poartă al sibienilor
Min 45+3 Gele șutează peste transversală de la 20 de metri
Min 30 Dandea trimite peste transversală, din centrul careului, cu capul, în urma unui corner
Min 27 Buzan reia imprecis, cu capul, în urma unei centrări în cros de pe flancul stâng
Min 25 Angelov șterge cu fruntea mingea centrată din flancul drept, care se scurge mult pe lângă poartă, la bara a doua
Min 24 Rareș Lazăr șutează îm blocaj, după prima lovitură de la colțul terenului a meciului, apoi mingea reluată de Marc din centrul careului e deviată în corner de un sibian;
Min 8 Gele trimite alături, cu capul, de pe 6 metri, din centrarea lui Ciocâlteu

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – CSC DUMBRĂVIŢA 0-1

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj).
Arbitru: Valentin Porumbel (Olteniţa). Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Gabriel Neagu (Călăraşi). Rezervă: Ionela Alina Peşu (Craiova). Observator arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare). Delegat joc: Horaţiu Stănescu (Craiova).

Viitorul Pandurii: Opric – Caba, Core, Ad. Stoian, Al. Băican, Brînzan, Gîrbiță, Mitrică, Dodoi (cpt.), Țegle, Cl. Dragu
Rezerve: Geantă – Vespe, Vulpe, Al. Dulca, Godja, Banu, Fl. Răsdan, Geană, Rogac
Antrenor: Florin Stîngă

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri, Andr. Olaru, I. Tănase, Grancea, Ghinescu – Simon, L. Bodri
Rezerve: Mikloș – Amariei, Ciui, Ilan, Sg. Sabău, Curea, Ad. Ungureanu, Grigoriu, Pașcalău
Antrenor: Cosmin Stan

CSC Dumbrăvița debutează cu dreptul în Liga 2, cu o victorie la Târgu Jiu, 1-0 cu Viitorul Pandurii
Min 89 Dragu bate peste poartă o lovitură liberă de la 20 de metri
Min 83 La Viitorul Pandurii, ies Alex Băican și Gabriel Dodoi și intră Paulian Banu și Radu Rogac
Min 81 Adrian Ungureanu intră în locul lui Petre Simon
Min 75 Iese Răzvan Ghinescu, accidentat, și intră Sergiu Sabău
Min 73 Florin Răsdan șutează de la 20 de metri peste poartă
Min 69 Ocazie mare pentru gorjeni. Vulpe centrează, Dulca reia cu capul, mingea lovește gazonul și trece peste poartă
Min 68 Iese Cristian Grancea și intră Denis Curea
Min 66 Șut puternic al lui Vespre puțin pe lângă țintă
Min 64 Iese Paul Mitrică și intră Răzvan Vespe
Min 59 Simon trage pe lângă poartă, foarte aproape de bara din stânga porții lui Opric
Min 50 Dulca are un șut puternic din lovitură liberă, Trifon respinge
Min 46 La Viitorul Pandurii, ies Alex Gîrbiță și Denis Brînzan și intră Alexandru Dulca și Florin Răsdan
Min 33 Țegle șutează mult peste poartă dintr-o poziție bună, de la 17 metir ușor lateral dreapta, din lovitură liberă
Min 26 0-1 Brînzan îl faultează în careu pe Simon și arbitrul dictează penalty. Răzvan Ghinescu deschide scorul de la punctul cu var
♦Min 23 Grancea șutează de la marginea careului, Opric respinge
Min 14 Gîrbiță are un un-doi cu Dodoi, iar acesta din urmă șutează puternic, de la marginea careului, puțin peste poartă
Min 7 Ghinescu centrează din corner, Simon reia cu capul spre poartă, mingea se îndreaptă sub transversală, dar Opric e atent și scoate în corner
Min 5 Mitrică centrează în forță în careu, Trifon respinge în față, la Dodoi, jenat, care trimite puțin pe lângă poartă. Căpitanul gorjenilor cere corner, dar nu primește

UNIREA DEJ – FK MIERCUREA CIUC 2-1

Stadion: Municipal (Dej – Cluj).
Arbitru: Robert Avram (Piteşti). Asistenți: Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare). Rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat joc: Romeo Malac (Timişoara).

Unirea Dej: Railean – Roș, Burdeț, D. Pop, Gîț, Ad. Pop, Al. Militaru, Cocian, Al. Pop, Blaj (cpt.), Fulga
Rezerve: Cl. Chindriș – Vomir, Dav. Maftei, Chira, Ed. Meszaros, I. Frăsineanu, Vl. Bogdan, Andr. Pop, Călugăr
Antrenor: Dragoș Militaru

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – R. Takacs, Nemanic, Apro, M. Kovacs, Csuros (cpt.), L. Kovacs, Gal-Andrezly, Jebari, P. Ivanovici, El-Sawy
Rezerve: Karacsony – Kelemen, T. Hadnagy, Vita, Csiszer, Schieb, Bărăbaș, T. Suciu, Jelena
Antrenor: Francisc Dican

Unirea Dej a întors scorul în meciul cu FK Miercurea Ciuc și începe noul sezon de Liga 2 cu un succes pe teren propriu, scor 2-1.
Min 83 2-1 Pe o fază de contraatac, pornită pe o degajare a portarului Railean, mingea ajunge în careu, în colțul din stânga, la Vlad Bogdan, care șutează din voleu la poartă, Gyenge e surprins ușor în față, pe picior greșit, intervine, însă respinge balonul în plasă
♦Min 77 Alex Pop primește pe culoar în careu, e într-o poziție ideală, e față în față cu portarul, trimite cu latul, plasat, mingea trece de Gyenge, însă un fundaș repliat aproape pe linie respinge și salvează golul
Min 73 1-1 Centrare din flancul drept a lui Cocian, Alex Pop, nemarcat, avansează și reia cu capul din 7 metri și înscrie la prima bară, în dreapta. Gyenge e surprins și respinge mingea tot în poartă. Poziția lui Alex Pop e suspectă de offside, însă asistentul Soporan nu a dictat nimic
Min 62 0-1 Lorant Kovacs bate penalty-ul cu sânge rece, în dreapta, sus, și îl învinge pe Railean, sărit în partea opusă
Min 61 El-Sawy pătrunde în careu pe dreapta, pierde posesia în fața lui Burdeț, însă e mai rapid și reușește să intre din nou în fața fundașului, care voia să protejeze mingea să iasă afară, îl agață din spate și arbitrul dictează penalty
Min 45+1 Fulga are o nouă situație de a deschide scorul, însă o irosește cu ușurință
Min 41 Takacs șutează de la distanță, Railean prinde fără probleme
Min 39 Gal-Andrezly centrează bine pentru El-Sawy, care ratează de puțin ținta, cu o lovitură de cap
Min 26 Fulga are cea mai mare ocazie de gol a meciului. A profitat de o gafă în defensiva ciucanilor, a tras în forță, însă Gyenge a respins spectaculos
Min 23 Jebari trage peste țintă din marginea careului mare, mingea fiind deviată
Min 20 Alex Pop reia și el tot cu capul, tot peste poartă, după ce mingea a fost centrată dintr-o lovitură liberă de pe stânga
Min 15 El-Sawy trimite cu capul, peste poartă
Min 4 Cocian scapă pe stânga, șutează la poartă, însă Gyenge reține fără probleme

sâmbătă, 6 august 2022, ora 11:30

SC OŢELUL GALAŢI – POLITEHNICA IAŞI 0-0

Stadion: Oţelul (Galaţi).
Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Asistenți: Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti) și Erchian Ionus (Medgidia). Rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina). Observator arbitri: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc). Delegat joc: Ciprian Anton (Suceava).

SC Oțelul: Dur-Bozoancă – Sil. Rus, Azinovic, Yabre, Nedelea, Markovic, Jardan, Gorovei, Mitroi, Cîrjan (cpt.), A. Nica
Rezerve: R. Pop – Farcaș, Sîrghi, Mih. Adăscăliței, Cireș, Kip, Laur. Maxim, Berisha, Dav. Ilie
Antrenor: Dorinel Munteanu

Poli Iași: Knoflach – Fosu-Mensah, V. Lică, Tincu, Finica, Vașvari (cpt.), Marchioni, Al. Anton, A. Roman, Hunte, Plokhotnyuk
Rezerve: Jankov – Martac, Fl. Plămadă, Ciaun, Fr. Cristea, Ștefanovici, Bujor, Kouadio, Tomczyk
Antrenor: Claudiu Niculescu

SC Oțelul și Poli Iași termină meciul la egalitate, scor 0-0. Derby-ul Moldovei din Liga 2, singurul joc fără gol marcat în această primă etapă a noului sezon de Liga 2
Min 83 Dublă schimbare și la SC Oțelul. Intră Valmir Berisha și Denis Cireș și ies George Cîrjan și Răzvan Gorovei
Min 78 Dublă schimbare la Iași. Intră Mădălin Martac și Ștefan Ștefanovici și ies Paul Fosu-Mensah și Torino Hunte
Min 67 Centrare din stânga, Yabre reia cu capul din 7 metri, din poziție ideală, peste poartă
Min 57 Iese Vanja Markovic și intră Mihai Adăscăliței
Min 46 Intră Pawel Tomczyk și iese Mykhailo Plokhotnyuk
Debutul în acest eșalon și faptul că pe teren se întâlnesc singurele reprezentante ale Moldovei în Liga 2 nu i-a mai atras atât de mult pe gălățeni pe stadion, așa cum s-a întâmplat la returul promovării cu Dante Botoșani și la amicalul cu FCSB, când arena a fost arhiplină. Și acum sunt mulți spectatori, cum rar poți vedea și în prima ligă, însă sunt multe locuri în care scaunele sunt libere. Galeria Oțelului este surprinzător de subțire, cu doar vreo 100 de suporteri. Peluza cealaltă este și ea aproape goală.
Poli Iași are în primul ”11” un singur jucător din cei care au încheiat sezonul trecut: pe ucraineanul Mykhailo Plokhotnyuk. Pe bancă mai sunt Florin Plămadă, Francisc Cristea și Christ Kouadio

sâmbătă, 6 august 2022, ora 18:00

POLITEHNICA TIMIȘOARA – UNIREA CONSTANŢA

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş);
Arbitru: Mircea Ardelean (Arad). Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare). Observator arbitri: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin). Delegat joc: Radu Bitea (Oradea).

marți, 9 august 2022, ora 20:00

STEAUA – METALOGLOBUS BUCUREŞTI

Stadion: Steaua (Bucureşti).
Arbitru: . Asistenți: . Rezervă: . Observator arbitru: . Delegat: George Constantinescu (Slatina).

COMENTARIUL LIVE

joi, 4 august 2022, ora 17:00

PROGRESUL SPARTAC – DINAMO 0-1

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov).
Arbitru: Claudiu Marcu (Constanţa). Asistenți: Alexandru Filip (Constanţa) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova). Rezervă: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Observator arbitru: Laurenţiu Vărgatu (Brăila). Observator de joc: Adrian Petre (Buzău).

♦Min 90+6 Matei Andrei, intrat de câteva minute pe teren, primește direct cartonașul roșu pentru gest nesportiv. Tânărul jucător a luat mingea pentru a o pune pe linia de 6 metri, ca Oncescu să degajeze, apoi a scuipat în direcția unui fundaș al lui Dinamo. Arbitrul a văzut și i-a acordat direct cartonașul roșu
Min 76 Costin Amzăr primește al doilea cartonaș galben, pentru o intrare haotică asupra lui Costea, și este eliminat
Min 27 0-1 Primul gol în noul sezon de Liga 2 îl înscrie Dinamo, prin Antonio Bordușanu. Pe o aruncare de la margine din stânga și mai apoi după o pasă pe culoar a lui Lazăr, Antonio Bordușanu urmărește și rămâne cu mingea la picior pe linia de 16 metri, central, îl fentează mult în dreapta pe goalkeeperul Ciontoș, ieșit haotic, și înscrie în poarta goală, cu toate că doi jucători ai Progresului au alergat pentru a bloca pe linie. Înainte ca Bordușanu să ajungă la minge, Lixandru i-a luat fața și putea respinge din fața careului, însă a dat pe lângă balon

vineri, 5 august 2022, ora 17:00

UNIREA SLOBOZIA – MINAUR BAIA MARE 3-0

Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomița).
Arbitru: Vlad Baban (Iaşi). Asistenți: Cosmin Vatamanu (Bucureşti) și Daniel Vlase (Galaţi). Rezervă: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Observator arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat joc: Lucian Cîrjă (Constanţa).

Min 71 3-0 Prejmerean întoarce mingea înapoi din stânga, aproape de pe linia de fund, Aflana luftează la 8 metri, însă balonul merge mai departe, la Ionuț Coadă, care prinde un șut bombă de la circa 18 metri și înscrie. Mingea a șters transversala, ușor în dreapta, și a intrat în poartă, fără șanse pentru Costache
Min 24 2-0 Donca pasează slab, Ekollo interceptează mingea și pasează în față pentru Christ Afalna, care pătrunde în careu, îl întoarce din fente pe Oiță și trage cu dreptul la colțul lung, în dreapta, executându-l simplu pe Costache
Min 16 1-0 Minge trimisă lung din jumătatea Unirii, Ibrian preia pe piept în dreapta și trimite mai departe pentru pătrunderea lui Silaghi, care centrează aproape de pe linia de fund în fața porții, unde Ciprian Rus, nemarcat, profită de faptul că Alexandru Costache ”dormea” pe linie și reia cu capul din 4 metri printre mâinile portarului și înscrie pe centru. Unirea marchează la chiar prima sa acțiune de poartă din acest meci, pe o fază care a curs rapid, cu pase din prima

articolul original.
❌