Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriStirile Romanesti
 • Ludovic Orban și Florin Cîțu, la egalitate în județul natal al premierului - PNL Vâlcea a votat, la fel, ambele moțiuni pentru 25 septembrie
 •  

Ludovic Orban și Florin Cîțu, la egalitate în județul natal al premierului - PNL Vâlcea a votat, la fel, ambele moțiuni pentru 25 septembrie

Ludovic Orban și Florin Cîțu la egalitate în județul natal al premierului PNL Vâlcea a votat la fel ambele moțiuni pentru 25 septembrie

PNL Vâlcea a validat, marţi seară, ambele moţiuni înscrie în cursă la Congresul din 25 septembrie.  

Comitetul Director Judeţean al PNL Vrancea a acordat acelaşi număr de voturi: 75 ”pentru” şi 1 ”împotrivă”. De asemenea, s-au înregistrat, de fiecare dată, 9 voturi nule.  

Lupta este din ce în ce mai strânsă între cei doi candidați, în ultimele zile, Ludovic Orban avertizând de mai multe ori tabăra Cîțu după interzicerea mai multor membri din filialele din Moldova la congresul din 25 septembrie.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, în cazul în care Ludovic Orban va fi furat de „echipa câștigătoare”, va pleca din PNL cu un număr semnificativ de parlamentari liberali în ALDE, ducând mai departe proiectul liberal. Decizia lui Ludovic Orban de a părăsi PNL după congresul din 25 septembrie vine după ce mai mulți primari din Suceava au fost suspendați din delegația care va participa la alegerile de la congres.

MUTARE surpriză în PNL după congresul din 25 septembrie! Decizia lui Ludovic Orban, anunțată la Culisele statului paralel

Congresul PNL va avea loc în 25 septembrie, cu prezenţa fizică a 5.000 de delegaţi din întreaga ţară, la Romexpo. Potrivit unui document intern transmis filialelor marți, intrarea la congres a delegaților se va face potrivit regulilor anti-COVID-19.

Strategia „echipei câștigătoare” la congresul PNL din 25 septembrie: Cîțu se teme și vrea să-și asigure victoria prin TRIAJ - DOCUMENT

  

Ludovic Orban și Florin Cîțu la egalitate în județul natal al premierului PNL Vâlcea a votat la fel ambele moțiuni pentru 25 septembrie

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ultrascurte
 •  

Ultrascurte

Ultrascurte

Bursucii care ne explică doct toată ziua despre cum șoarecele își prinde capul în capcană pentru că nu înțelege de ce cașcavalul e gratis ne spun ceva despre faptul că ei își iau curentul pentru mașinile lor electrice absolut gratuit?

A reacționat vreun partid politic la mizeria cu statuia de la Sibiu? Nu?! Aceeași mizerie e peste tot.

O puștoaică născută la Toronto, cu un tată român și o mama chinezoaică, care locuiește la Londra, a învins la tenis o grecoaică din Barcelona.

La 1833, Charles Joseph Edmond de Bois-le-Comte, diplomat francez, ne spunea că fiecare familie de țărani moldoveni avea 4-5 boi, 2-3 cai și 14-15 oi. Peste numai 33 de ani, majoritatea țăranilor vor fi nevoiți să împrumute câțiva saci cu porumb de la boier, ca să nu moară de foame iarna, împrumut pe care unii îl vor putea restitui abia în 15 ani.

Dacă nu vă e clară ideea din paragraful de mai sus, gândiți-va ce vor face facturile dublate sau triplate la utilități, creșterea prețurilor și înghețarea salariilor/pensiilor în câțiva ani.Părarea mea este ca să nu se aștepte de la mine să le plătesc datoriile făcute de ei. Dacă premierul semnează zi de zi noi împrumuturi, să și le asume pe persoană fizică. Desigur, părerea mea e doar a mea.

Am aflat că onor’ România educată tocmai a modificat câte ceva prin gramatică. Ce a modificat, mi-e greu să spun, pentru că nu înțeleg nimic din noua păsărească întocmită de niște indivizi care par să lucreze la normă, interesandu-i mai mult să lustruiască decât să ascută. Nu-i bai, acum o sumă de ani niște genii similare propuneau “peșinealergător” în loc de “tramvai” și “gâtlegău” în loc de “cravată”. Băieți, schimbați ce vreți voi, că la fel o să scriu și o să vorbesc. Ați băgat voi forma “nicio” în loc de “nici o”, că nu știau proștii să scrie corect, dar tot cum am învățat eu la școală scriu.

Apropo de schimbările gramaticale, ce înseamnă “desființarea diatezelor reflexivă și pasivă”? Nu vor mai putea fi folosite sau se vor folosi dar se vor numi altfel? În propoziția “Te-ai supărat ca măgaru’ pe sat” la ce diateză va fi verbul?

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Centre sociale pentru tineri și vârstnici la Biserica „Petru și Pavel”
 •  

Centre sociale pentru tineri și vârstnici la Biserica „Petru și Pavel”

Centre sociale pentru tineri și vârstnici la Biserica Petru și Pavel

În Parohia „Sf. Apostoli” din Bacău a fost sfințit Centrul Socio-Cultural „Sf. Mc. Filofteia” din incinta Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, care va găzdui Centrul de sprijin și formare pentru tineri și a Centrul de socializare pentru persoane vârstnice.

Seria manifestărilor a început cu Sf. Liturghie, la care au participat enoriașii și beneficiarii centrelor, după care părintele paroh Constantin Abageru a prezentat obiectivele și tipurile de activități care se vor desfășura în cele două centre sociale. Apoi a fost oficiată slujba de sfințire a Centrului Socio-Cultural „Sf. Mc. Filofteia”, slujbă susținută de un sobor de preoți sub ascultarea arhimandritului Pimen Costea, vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. La final, au adresat cuvinte de binecuvântare arhimandritul Pimen Costea, protopopul de Bacău Eugen-Ciprian Ciuche, parohul Constantin Abageru și părintele inspector Adrian Alexandru.

Centrele dedicate tinerilor și persoanelor vârstnice au fost înființate printr-un Program social implementat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului.

„Am sfințit acum Centrul Socio-Cultural Sf. Mc. Filofteia – a precizat părintele Constantin Abageru -, pentru că am finalizat câteva lucrări de modernizare, dar și pentru că acolo încercăm să facem o punte de legătură între biserică și persoanele binecuvântate de Dumnezeu cu ani de viață frumoși și persoanele tinere care pășesc către viață și uneori au nevoie de un sprijin material, dar mai ales de solidaritate. Avem, pentru aceasta, sprijinul părintelui inspector Adrian Alexandru și al părintelui pensionar Romel Zaharia, al asistentei sociale Carla Pișcu, al părintelui protopop Eugen Ciuche, dar și al enoriașilor și colaboratorilor parohiei noastre”.

Ce oferă noile centre de sprijin și socializare

Proiectul Centrului pentru Tineret a pornit de la identificarea nevoilor prioritare de educare și de la analizarea realităților prezente a diferitelor familii aflate în dificultate. Va oferi elevilor din familii aflate în situații de criză sau în dificultate un ajutor material sau financiar – burse de studii în liceu și facultate, dar și un adaos educațional creștin-ortodox (activități de informare, orientare, consiliere, educație și petrecere a timpului liber cu formarea/definitivarea caracterului, contribuind astfel la pregătirea integrării sociale și profesionale, la dobândirea deprinderilor de viață independentă, la pregătirea pentru întemeierea unor familii bazate pe valorile ortodoxiei). Totodată acest proiect oferă posibilitatea diverselor persoane să conștientizeze importanța oferirii unui sprijin necondiționat elevilor și tinerilor care au o situație materială precară. Până în prezent au fost oferite ocazional burse constând în meditații specializate, plata taxelor de cazare și masă.

Proiectul Centrului pentru vârstnici are în vedere că ponderea populației cu vârsta de 65 de ani și peste se va dubla până în anul 2060, iar cea mai acută dintre probleme este marginalizarea socială a acestora, odată cu pensionarea. Proiectul a pornit de la identificarea nevoii de a fi activ, a nevoilor de socializare a persoanelor vârstnice și de implicare a acestora în activități cultural-catehetice, a nevoii de a împărtăși din experiența și cunoștințele acumulate, de a fi utili comunității. Dincolo de lipsa resurselor pentru asigurarea nevoilor primare pentru multe dintre aceste persoane, există suferința pricinuită de singurătate, de sentimentul de a nu mai fi utili nimănui.

Arhimandrit vicar Pimen Costea: „Cei care vor trece pe aici, fie tineri, fie vârstnici, își vor găsi, în această lume complicată, un gram de identitate. Se vor regăsi pe ei înșiși, în tumultul acesta cotidian. Dar de ce să vorbim mereu și de bătrânețe? Haideți să fim mereu tineri, să fim entuziaști, să fim riguroși și viguroși în tot ceea ce avem de făcut. M-aș bucura să trăim mereu cu sentimentul acesta al tinereții în Cristos. Bătrânii vor veni la acest Centru să socializeze, dar și pentru că biserica este aproape, unde ei pot socializa chiar cu Dumnezeu, când omul tace și vorbește numai Dumnezeu. Iar când ies din biserică vor socializa cu toți semenii lor. Iar tinerilor am a le spune doar atât: Mântuitorul îi primește cu brațele deschise și le recomandă celor care se consideră adulți: Lăsați-i pe copii să vină la Mine!”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Phascismul, un nou început 
 •  

Phascismul, un nou început 

Phascismul un nou început

Ne-a sancționat Facebook și ne-a restricționat pagina. Articolele noastre vor fi vizibile pentru  mai puțini cititori. ,,Motivul este că, în trecut, ai postat conținut care a încălcat Standardele comunității noastre. Deoarece această postare încalcă standardele noastre privind persoanele și organizațiile periculoase, (s.n) doar persoanele care administrează Deșteptarea de Bacău pot vedea postarea (….) Pagina ta riscă să îi fie anulată publicarea și face obiectul reducerii distribuției și altor restricții, datorită încălcărilor repetate a Standardelor comunității.” Am reprodus textual misiva primită de la Facebook.

Dar să vedem ce anume i-a supărat așa de tare pe dregătorii care administrează adevărul planetar. În ultimul nostru număr, preponderent, am citat surse publice care prezentau poziția unor oficiali japonezi din sănătate privind vaccinurile ,,Moderna”. Astfel, am citat postul național japonez de radio Nikkei care, după decesul câtorva persoane injectate cu serul Moderna, a intervievat un oficial al Ministerului sănătății ce declara că; ,,… milioane de doze de vaccin Covid-19 Moderna au fost scoase din uz … Este o substanță care reacționează la magneți. … ar putea fi metal… “. Citând surse din interiorul Takeda Pharmaceutical,  distribuitorul vaccinului Moderna din Japonia, https://asia.nikkei.com  titra;  ,,Flacoanele de vaccin coronavirus dezvoltate de Moderna conțin particule de oțel inoxidabil…..”,de asemenea, am citat poziția publică a europarlamentarului dr. Tudor Ciuhodaru care confirma ceea ce știam deja, că; ,,… vaccinații pot fi și neimunizați și pot face forme severe de boală. Uitați-vă și pe statisticile oficiale, au fost în România persoane vaccinate cu ambele doze, chiar cu anticorpi dezvoltați, care au ajuns în stare critică la terapie intensivă și nu au putut fi salvate,…. a confunda vaccinarea cu testarea, cu împiedicarea transmiterii bolii, este o mare eroare și duce la o strategie fundamental greșită”. Dacă acestea sunt înformații care încalcă standardele comunității, rugăm comunitatea să facă publice acele standarde.

Dacă aceste informații publice republicate ne încadrează în categoria  ,,persoanelor și organizațiilor periculoase” înțelegem fără multe explicații, prin antiteză, care sunt cu adevărat persoanele și organizațiile periculoase. Ministerul Adevărului la nivel planetar tocmai  a început să emită decizii cu autoritate transnațională. Și dacă informațiile publice și verificabile de natura celor mai sus menționate, disipate în media, au putut circula nestingherite  până acum, presupunerea logică e că, doar analiza lor într-un ansamblu coerent/articulat deranjează. Și deranjează, întrucât prin regruparea lor se creionează și se poate identifica, măcar parțial, față ascunsă a unui sistem totalitar de o nouă factură. Grobianismul deșănțat, exhibat uneori pe această rețea de socializare, insulta ori calomnia par a se înscrie în ,,standardele comunității” pe care le invocă  noii dregători  ai facebook, întrucât acestea nu sunt suprimate. Faptul că judeci și îndrăznești să analizezi în termeni de logică formală noua doctrină politico-medicală, te califică automat ca ,,persoană/organizație periculoasă”. Dacă așa stau lucrurile înseamnă că ne aflăm pe drumul cel bun. Asta trebuie să facă presa. Să fie incomodă. Să pună întrebări, să caute răspunsuri. În încercarea de a verifica ce presupun standardele comunității facebook o să începem prin a publica datele oficiale aflate pe sit-ul ministerului sănătății din România de la începutul acestei săptămâni, 13.09.2021, privind incidența ratelor de infectare COVID. După http://www.cnscbt.ro/index.php/situatia-la-nivel-global-actualizata-zilnic/2684-situatie-infectii-coronavirus-covid-19-13-09-2021/file țara dată ca exemplu de vaccinare, Israelul (cu  2.870.182 de locuitori înjectați deja cu doza nr. 3, adică 31% din populație, la începutul acestei săptămâni), se află de ceva vreme în zona roșie cu o rata de incidentă cumulată la 1.000 locuitori de 14,0.

În China continentală, duminică 12.09 a.c., în  24 de ore fuseseră 46 cazuri confirmate de infectare, adică ceva sub 0,000 raportat la populația acestei țări. Marea Britanie raporta 6,8 cazuri la mia de locuitori și SUA 7,1 la mie. Aceste ultime două țări, cu sisteme medicale bine puse la punct și peste jumătate din populație vaccinată, se află în zona roșie. Vă amintiți de sperietoarea de serviciu? De acolo a venit varianta delta. India are doar 0,4 rata de incidentă cumulată la 1.000 locuitori. India produce sub licență proprie ivermectina și o administrează populației. India săracă și nevaccinată de departe stă cel mai bine în comparație cu țările bogate și vaccinate. România, conform aceleiași statistici oficiale are o rata de incidență cumulată de 0,8 la 1.000 de locuitori și se află în scenariul verde. După alegerile din PNL vom trece și noi în rând cu lumea bună și vor crește cazurile de infectare. (E o prezumpție, sper ca aceasta  să nu încalce ,,standardele comunității facebook”.) Revenind la Israel, narațiunea că vaccinul te protejează și dacă e să te infectezi faci o formă ușoară a bolii este infirmată brutal și fără echivoc de realitatea israeliană. Conform publicației https://www.timesofisrael.com/145000-schoolkids-in-quarantine-as-transmission-rate-drops-to-4-month-low/  din 09.09 a.c. care citează datele ministerului sănătății, spune că în prima săptămână a lunii septembrie au murit de coronavirus, 194 persoane, 94 nu erau vaccinate, 75 erau complet vaccinate (două doze), iar  25 primiseră a treia doză. A fost spulberată astfel și cealaltă narațiune a imunității de turmă  care ar fi trebuit să se manifeste după vaccinarea a 70% din populație.

Incepe școala în România și vor fi făcute presiuni asupra părinților în vederea vaccinării copiilor lor, fără a le explica acestora din urmă în ce constă concret eficiența acestui act medical și riscurile asociate. Indiferent de opțiune, părinții trebuie legal să fie informați. Să cunoască faptul că nu pot fi obligați să răspundă la chestionare, să semneze angajamente sau acorduri, oricare ar fi acestea, sau să accepte restricționarea la educație a elevilor pe criterii de vaccinare. Un regulament școlar sau ordin de ministru nu poate încălca Constituția României. Și dacă părinți fiind, alegeți totuși să vă vaccinați pruncii, întrebați medicul  pentru ce tulpină de virus este vaccinul, care sunt contraindicațiile și ce efecte adverse poate avea. Și dacă vi se spune că totul e în regulă, că nu sunt decât efecte adverse  minore, întrebați medicul de unde știe care vor fi efectele pe termen lung în condițiile când producătorii au declarat că nu își asumă nici o responsabilitate în acest sens. Cine răspunde concret în eventualitatea unor efecte adverse și unde poate fi identificată această responsabilitate în documentul pe care vi se cere să-l semnați? Sunt multe întrebări și prea puține răspunsuri. Sunt medici și cercetători care susțin ca vaccinurile ANRm sunt periculoase și alți medici, cercetători și autorități care promovează vaccinarea copiilor cu un vaccin experimental, susținând că nu sunt riscuri. Ce studii de cercetare proprie au în CV și unii și alții. Ce îi animă? Din această confruntare de opinii, cei care sustin vaccinarea nu par sa riște nimic, dimpotrivă. Ceilalti, specialiștii care ne semnalează riscurile,  iși periclitează  statutul, cariera si ajung să fie marginalizați în încercarea de a ne  comunica adevărul lor, plătind pentru asta prețul. Nouă ne rămâne doar să alegem.  E  suficientă oare pentru un părinte speranța/credința că poate nu i se va întâmpla  nimic rău tocmai lui ? Alegerea și responsabilitatea nu aparțin guvernului, nici medicului  și nici jurnalistului. Nu ei semnează acordul de vaccinare…. Căutați, verificați chiar și opiniile repudiate oficial, apoi… decideți.

Jr. Adrian M. Ionescu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Horoscop
 •  

Horoscop

Horoscop

BerbecCariera este în schimbare și poate cunoaște cote nesperate sau o răsturnare de planuri. Apar la tot pasul semne care sugerează faptul că vei intra pe calea cea bună, chiar dacă acțiunile te vor scoate din zona de confort.

TaurStarea de bine se simte în jurul tău. Poate că o să ai și momente de sarcasm, dar îți sporesc șarmul, te ajută să atragi atenția cuiva din anturaj. Socializează, azi sunt șanse sporite de a reuşi material și de a asigura cele necesare traiului.

GemeniVestea că trebuie să faci azi o treabă sau o călătorie neașteptată în interes de serviciu s-ar putea să te indispună. Nu te simți în formă bună și de aceea faci tot posibilul să o amâni, dar amânarea treburilor nu este o soluție bună.

RacExistă șanse să spui vorbe grele sau să faci acțiuni pe care le vei regreta. Capacitatea de comunicare este foarte bună. Este momentul să laşi în urmă parteneriatele vechi ce nu funcționează și nu exagera cu acțiuni care se dovedesc inutile.

LeuPe plan financiar ești dispus să îți asumi noi responsabilități, dar reușita pe termen lung depinde și de înscrierea pe care ai putea să o faci azi la un program de perfecționare. O zi plină de creativitate, inspirație și încredere în viitor.

FecioarăAr trebui să preiei inițiativa pentru a limpezi o situație, ai idei creative. Caută ajutor în familie, aceasta te cunoaște cel mai bine, iar împreună veți găsi soluția cea mai bună. Ai tăi își fac griji pentru tine, liniștește-i pentru a nu le crea alte probleme.

BalanţăȚi se arată o cale de a implementa tot ceea ce a venit nou în ultima perioadă. Încearcă să organizezi totul pe calea logică, rațională, concentrează-ți energia pe ceea ce ai de făcut. Profesional, ziua aduce posibilitatea unei promovări, avansări, vânzări.

ScorpionEste posibil să ai o zi dificilă în relația de cuplu. Partenerul dă vina pe tine pentru o situație inopinată, care va genera o problemă. Mai bine nu cere ajutor din exterior, tot ce ai nevoie se găsește în interior, tu ești conectat acum la intuiție.

SăgetătorAbundența ideilor și soluțiilor care îți trec prin minte te vor transforma într-o persoană greu de suportat. Încearcă să-ți faci ordine în minte și să comunci în mod, clar și concis. Poţi încerca să rezolvi unele chestiuni administrative, gospodărești.

CapricornSunt șanse mari să întâlneşti o persoană grijulie de care ai nevoie pentru a reuși în ceea ce ţi-ai propus. Pe seară auzi de un chilipir: o casă, o mașină, un teren, un obiect pe care ţi-l doreai de mult. Nu încerca să-ţi impui punctul de vedere.

VărsătorTendința de a filosofa te va îndepărta de la problemele financiare și te va ajuta să te echilibrezipe plan psihic. Lăsă-ţi instinctul de proprietate să se activeze, iar dorința de a face bani să te conducă spre noi provocări financiare.

PeştiUn fost colaborator îţi propune întoarcerea la un loc de muncă sau să intri într-un proiect. Nu eşti tentat de mirajul unei reușite de moment, depune eforturi pentru a te remarca profesional. Dacă ţi se propune o investiție mare, fii chibzuit.

Horoscop

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Bancul Zilei
 •  

Bancul Zilei

Bancul Zilei

Un rus, un american şi oblondă discută.Rusul spune:

 • Noi am fost primii caream ajuns în spaţiu!Americanul:
 • Noi am fost primii caream ajuns pe lună!Blonda:
 • Noi vom fi primele carevom ajunge pe Soare.Rusul şi americanul:
 • Idioato, nu se poateajunge pe Soare. Veţi ardeînainte de a ajunge acolo.Blonda:
 • Da’ ce, crezi că suntemaşa de proaste, ne vomduce noaptea…

Bancul Zilei

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Greu fără Messi: Barcelona, zdrobită pe Camp Nou, de Bayern Munchen
 •  

Greu fără Messi: Barcelona, zdrobită pe Camp Nou, de Bayern Munchen

Greu fără Messi Barcelona zdrobită pe Camp Nou de Bayern Munchen

FC Barcelona a pierdut fără drept de apel în fața celor de la Bayern Munchen, în meciul de debut al noului sezon UEFA Champions League. Catalanii au fost dominați categoric pe teren propriu, în fața propriilor suporteri.

Muller a deschis scorul în minutul 33, iar Lewandowski a făcut 2-0 în minutul 56. Cu nemții în avantaj, Koeman a părut că și-a pierdut speranța la un rezultat onorabil și a introdus doi puști, în vârstă de 17 și 18 ani, pe Gavi și Demir, care i-au înlocuit pe Busquets și Roberto.

Mircea Lucescu, la un pas de un rezultat mare, în seara în care Barcelona a fost umilită de Bayern Munchen

De asemenea, Koeman i-a mai introdus și pe Mingueza și pe Countinho în minutul 66, în locul lui Garcia și Luuk de Jong. Brazilianul a amenințat poarta adversă, dar nu a reușit să înscrie.

Orice speranță a fost năruită pentru catalani în minutul 85, când polonezul Lewandowski a bifat dubla. Astfel, s-a terminat 0-3, iar Barcelona este codașa grupei, cu 0 puncte. Bayern este lider, cu 3 puncte, urmat de Benfica și Dinamo Kiev. Ucrainenii, cu Mircea Lucescu pe bancă, au remizat, 0-0 cu portughezii. Românul a sperat la o victorie mare pe final. Shaparenko a înscris, dar după consultarea VAR s-a stabilit că golul a fost marcat din offside.

În etapa viitoare, Bayern va juca împotriva lui Dinamo Kiev, iar Barcelona, care se descurcă destul de greu fără Messi, va trebui să obțină 3 puncte în deplasarea din Portugalia.

Greu fără Messi Barcelona zdrobită pe Camp Nou de Bayern Munchen

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • România cere Franței „o perspectivă clară” pentru aderarea la Spațiul Schengen, așteptată de 10 ani - Ce răspuns a primit
 •  

România cere Franței „o perspectivă clară” pentru aderarea la Spațiul Schengen, așteptată de 10 ani - Ce răspuns a primit

România cere Franței o perspectivă clară pentru aderarea la Spațiul Schengen așteptată de 10 ani Ce răspuns a primit

Țara noastră cere o „perspectivă clară” de aderare la spaţiul Schengen, a anunțat secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Iulia Matei, într-o declaraţie de presă comună cu omologul francez, Clement Beaune.

Deși autoritățile comunitare au spus, la nivel declarativ, de acum 10 ani că România îndeplinește condițiile pentru a intra în Spațiul Schengen, acest lucru nu s-a întâmplat. În această perioadă,  Olanda, Franța sau Finlanda au fost rezervate în legătură cu aderarea României la Schengen, invocând corupția și monitorizarea din cadrul MCV pe Justiție.

Anunțul despre cererea României a fost făcută în contextul vizitei oficialului francez la București și  înainte ca Franța să preia președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, pentru șase luni, de la 1 ianuarie 2022.

Ministrul afacerilor externe , Bogdan Aurescu, l-a primit marți, 14 septembrie 2021, pe Clément Beaune, secretarul de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului pentru Europa şi al Afacerilor Externe al Republicii Franceze, aflat în vizită de lucru în România. 

„Am discutat, desigur, despre Schengen şi aderarea României la spaţiul Schengen. Am retransmis aşteptarea României ca o decizie favorabilă privind aderarea la spaţiul Schengen să fie luată cât mai curând, având în vedere că România îndeplineşte toate criteriile de aderare, iar criza pandemică ne-a arătat cât este de important să avem un spaţiu Schengen eficient, care să nu mai menţină fragmentări şi care să valorizeze contribuţia reală a statelor care participă de facto printr-o serie de mecanisme care ţin de angrenajul cooperării la nivel european din perspectiva Afacerilor Interne, precum România”, a afirmat Matei, după întrevederea cu Beaune, informează Agerpres.

Diplomatul francez a declarat că „România trebuie să adere la Schengen, așteaptă de un deceniu”.

„În ceea ce priveşte Schengen, ştiu că vorbim de un punct sensibil şi important pentru România, de mai mulţi ani, pentru că, de aproape de un deceniu, România aşteaptă aderarea la Schengen. Trebuie să adere. Nu ştiu să vă spun exact când. Cred sincer că s-a adâncit criza din domeniul migraţiei, chiar în timpul pandemiei de COVID, când am avut restricţii la frontiere. Dacă o ţară e serioasă, iar România este serioasă în ceea ce priveşte apărarea frontierelor, este un atu al Schengen, pentru că astfel controlează mai bine frontierele Europei”, a spus oficialul francez.

„Ne dorim să construim împreună, pentru că lărgirea spaţiului Schengen nu înseamnă fragilizarea acestuia, ci fiecare ţară care intră în spaţiul Schengen nu face altceva decât să consolideze, să întărească acest spaţiu şi securitatea sa”, a mai spus Clement Beaune.

Cea mai recentă recomandare de integrare a României la Schengen este din această vară, când Parlamentul European a adoptat raportul anual de funcționare a Spațiului Schengen. Documentul recomandă integrarea cu drepturi depline a României și Bulgariei, în plus e menționată și Croația, care îndeplinește cerințele tehnice. Raportul a fost adoptat la 8 iulie 2021, cu 505 voturi pentru, 134 împotrivă și 54 abțineri. În plus, și Comisia Europeană a prezentat în iunie o nouă strategie pentru un spațiu Schengen mai puternic și mai rezilient, printre obiective fiind și acceptarea țărilor pregătite de aderare: România, Bulgaria și Croația.

Recunoașterea oficială a îndeplinirii de către România a criteriilor prevăzute în acquis-ul Schengen a fost la 9 iunie 2011, după ce Parlamentul European a avizat favorabil proiectul Deciziei privind aderarea României și Bulgariei la Schengen.

Spațiul Schengen este format din 26 de state europene, fiind incluse toate țările UE, cu excepția Bulgariei, a României, a Croației, a Ciprului și a Irlandei. Din afara UE sunt incluse în Schengen  Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein.

România cere Franței o perspectivă clară pentru aderarea la Spațiul Schengen așteptată de 10 ani Ce răspuns a primit

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum arată Mioara Roman? Boala a schimbat-o mult
 •  

Cum arată Mioara Roman? Boala a schimbat-o mult

Ajunsă la vârsta de 80 de ani, Mioara Roman se confruntă cu probleme de sănătate delicate. În prezent fosta soţie a lui Petre Roman se află internată într-o clinică de reabilitare, acolo unde primeşte toate îngrijirile necesare. Fiica sa, Oana Roman a făcut noi dezvăluiri despre stare sa de sănătate.

A suferit două operații în decurs de numai o lună și se cunfruntă cu un Parkinson agresiv. Starea de sănătate a Mioarei Roman s-a deteriorat vizibil în ultimul an, în perioada pandemiei. Aceasta a ajuns să-și nu-și mai poată mișca o mână și are nevoie în permanenţă de ajutor. Fiica sa, Oana a fost cea care a avut grijă ca în toată această perioadă să nu îi lipsească nimic.

De asemenea, Oana s-a ocupat personal de îngrijirea mamei sale atunci când cele două locuiau în aceeaşi casă. Apoi, Mioara Roman a fost internată într-o clinică specializată.

„Mama are multe afecțiuni, dacă o vezi nu o recunoști. La ea îmbătrânirea a fost bruscă. Am vrut să o internez, dar nu am putut din cauza pandemiei. Are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-și folosească o mână! E greu, nu ești pregătit! Tata știe, dar ce poate să facă? Eu nu merg decât la un spital privat, pentru că acolo mi-au salvat viața. Mama are boală degenerativă ce nu poate fi controlată”, a povestit Oana, plângând, în emisiunea Andreei Mantea.

Oana Roman, noi dezvăluiri despre starea Mioarei Roman

Recent, soţia lui Marius Elisei şi-a vizitat mama la clinică. Cele două au ieşit la terasa complexului, acolo unde au servit o băutură răcoritoare, semn că starea de sănătate a acesteia este mult mai bună.

Mai mult, Oana Roman a fost cea care a confirmat acest lucru printr-un mesaj pe Instagram:

„Am ieşit cu mama la o cola… Este încă la recuperare şi merge înspre bine”

Cum arată Mioara Roman Boala a schimbato mult

Cum arată Mioara Roman Boala a schimbato mult

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • INFOMANIA • Calendarul zilei de 15 septembrie | VIDEO
 •  

INFOMANIA • Calendarul zilei de 15 septembrie | VIDEO

INFOMANIA </div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • GALERIE FOTO: Karate SKDUN – Sportivii de la CSM Focșani 2007 și Satori, 30 de medalii la Cupa României și Cupa de Toamnă!
 •  

GALERIE FOTO: Karate SKDUN – Sportivii de la CSM Focșani 2007 și Satori, 30 de medalii la Cupa României și Cupa de Toamnă!

GALERIE FOTO Karate SKDUN Sportivii de la CSM Focșani 2007 și Satori 30 de medalii la Cupa României și Cupa de Toamnă
 • Șapte medalii de aur, zece de argint și 13 de bronz 

          Cupa României pentru seniori și Cupa de Toamnă pentru copii, minicadeți cadeți și juniori la karate SKDUN, care a avut loc la Voluntari, în Sala Gabriela Szabo, la sfârșitul săptămânii trecute, a răsplătit cu 30 de medalii evoluțiile sportivilor de la CSM Focșani 2007 și CS Satori, pepiniera clubului Municipiului. Pe primul loc s-au clasat șapte dintre karatiștii pregătiți de sensei Daniel Fusaru, alți zece au terminat pe locul al doilea iar 13 au încheiat concursurile pe locul al treilea.  

La seniori,George Dochioiu a terminat pe locul III la kumite shobuippon și loc la kumite shobu sanbon.

La tineret, Ștefan Gotu a câștigat medalia de aur la kumite shobuippon și pe cea de argint la kumite shobu sanbon, Andrei Paraschiv a fost primul la kumite shobu sanbon și al doilea la kumite shobuippon cat + 78 kg iar Sebastian Condruz s-a clasat pe locul II la kumite shobu ippon, și pe locul la III kumite shobu sanbonla  60 kg.

La juniori, Irina Paraschiv a terminat pe primul loc la kumite shobuippon și pe locul II la kumite shobu sanbon cat + 57 kg, Alexandru Racoviță, pe locul III kumite shobu ippon, dar nu a mai putut concura, din cauza unei accidentări și în  proba de kumite shobu sanbon.

La minicadeți,Andrei Ungureanu s-a clasat pe primul loc la kumite shobuippon, și kumite shobu sanbon – 45 kg., Lian Ioniță a fost al treilea la kumite shobuippon iar Mario Dogaru s-a clasat pe locul V la jiyu kumite.

CadetulCristian Milea a câștigat proba de kumite shobuippon, Eusebiu Velisar a încheiat pe primul loc competiția la kihon kumite, și a fost al treilea la kata și jiyu kumite.

La copii 1, Teodora Vrabie: locul II la kata și ippon kumite; locul III la kihon kumite.

La copii 2,Vlad Flavius: locul II la kata, jiyu kumite și kihon kumite.

La copii 3, Tudor Necula; locul III la kata, jiyu kumite și kihon kumite; Maria Vrabie: locul II la kata, locul III la jiyu kumite și kihon kumite.

La revenirea acasă, sensei Danile Fusaru a declarat: ”Sportivii au avut șansa să participe la probele de kata, jiyu kumite shobuippon, kumite shobu sanbon, sanbon kumite, ippon kumite, kihon kumite, în funcție de categoria de vârstă din care fac parte și, bineințeles, de categoria de grad. Aproape toți din cei care au participat la acest concurs au avut prilejul să evolueze, practic, în trei probe. A fost un concurs bun, rezultatele au fost pe măsură. Se vede că nu am avut vacanță anul acesta!Mulțumesc sportivilor pentru determinare și părinților pentru susținere și ajutor. Sperăm ca situația CSM Focșani 2007 să revină odată la normal pentru că avem nevoie de stabilitate și susținere pentru a face în continuare performanță!”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ședință privind rectificarea bugetară, astăzi, la Consiliul Județean
 •  

Ședință privind rectificarea bugetară, astăzi, la Consiliul Județean

Ședință privind rectificarea bugetară astăzi la Consiliul Județean

Consiliul Judeţean Vrancea se reunește azi în ședință extraordinară, cel mai important proiect de pe ordinea de zi fiind cel privind aprobarea rectificării bugetelor proprii ale UAT Județul Vrancea și instituțiilor publice de sub autoritatea CJ, pe anul 2021. Rectificarea bugetară survine ca urmare a necesității alocării unor sume de bani pentru cofinanțarea unor proiecte de investiții. Un astfel de proiect este cel privind „Reabilitare energetică și lucrări conexe Centrul de zi de recuperare și reabilitare copii cu dizabilități, Corp CI, C2, C3, C4, Str. Cuza Vodă, nr. 52 “. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.  Depunerea proiectului a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean Vrancea nr. 46/30.03.2020, iar cheltuielile aferente proiectului au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Vrancea nr. 31/23.02.2021.

Președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma mai propune modificarea programului privind necesarul de fonduri pentru activitățile de întreținere și modernizare a drumurilor județene pe anul 2021. Suma propusă ar urma să fie alocată pentru activitățile de întreținere și modernizare a următoarelor drumuri județene: DJ204P dintre localitățile Gugești-Dragosloveni- Gura Caliței- Dealu Lung; DJ 205E dintre localitățile limita de județ Galați – Ciușlea -Răchitosu -E85(DN2); DJ 205 H dintre localitățile Domnești Târg-Domnești Sat-Pufești- Ciorani-Călimănești- Pădureni-E85(DN2); DJ 205P dintre localitățile Ivăncești – Făurei- Precistanu – Balta Raței – Mircești și DJ 204D – Mândrești – DN 23. „S-a constatat că starea tehnică a acestora este necorespunzătoare iar circulația nu se desfășoară în condiții de siguranță pentru toți participanții la trafic“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Tot în cadrul rectificării bugetare de azi, Centrul Militar Zonal Vrancea „Regele Carol I“ solicită scoaterea din lista utilajelor, dotărilor și a altor cheltuieli de investiții pe anul 2021 a proiectului „Elaborare documentatii – SF, studii, avize, acorduri, autorizatii, consultanta, construire imprejmuire gard sediu CMZ“ în sumă de 121.550 lei si suplimentarea listei utilajelor, dotărilor și a altor cheltuieli de investiții pe anul 2021 cu 9 aparate de aer condiționat, în valoare de 58.400 lei și un generator trifazic automat în valoare de 36.150 lei.

Plenul Consiliului Județean va mai dezbate azi și proiectul de hotărâre privind aprobarea taxei de școlarizare, a taxei pentru cursurile din perioada vacanțelor școlare și a taxei pentru semestrul pregătitor pentru anul școlar 2021- 2022 la Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Cultural Vrancea.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • IPJ Vrancea angajează 11 ajutoare de șef de post în județ
 •  

IPJ Vrancea angajează 11 ajutoare de șef de post în județ

IPJ Vrancea angajează 11 ajutoare de șef de post în județ

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a declarat vacante 11 posturi de ajutor șef de post, specialitatea ordine publică. Pentru ocuparea acestora a fost demarată procedura de încadrare directă din sursă externă, dosarele putând fi depuse începând de luni, 13 septembrie. Este vorba despre ajutor șef de post la Postul de Poliție Chiojdeni și ajutor șef de post la Postul de Poliție Dumitrești – ambele din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Gugești, ajutor șef de post la Postul de Poliție Nereju și ajutor șef de post la Postul de Poliție Nistorești – din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vidra, ajutor șef de post la Postul de Poliție Corbița, la Postul de Poliție Homocea, Postul de Poliție Păunești și la Postul de Poliție Ruginești – din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Adjud, ajutor șef de post la Postul de Poliție Ciorăști din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Nănești, precum și ajutor șef de post la Postul de Poliție Bârsești și la Postul de Poliție Negrilești – din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Tulnici.

Potrivit anunțului de concurs, își pot depune dosarele persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în România, cunosc limba română, scris şi vorbit, au capacitate deplină de exerciţiu și sunt apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (aptitudinea/ inaptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu, exclusiv pentru candidatul declarat „admis”). Totodată, candidații trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi, studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv studii medii, absolvite cu diplomă de bacalaureat, să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist, să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă   pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani și să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

În același timp, IPJ Vrancea specifică și faptul că aceștia nu trebuie să aibă, la încadrarea ca poliţist, calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic, fiindu-le interzise totodată tatuajele ori elementele ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/ în corp, neacoperite de vestimentație, în ţinuta de vară (condiție ce va fi verificată cu ocazia examinării medicale, în cazul candidatului declarat ”admis”). O altă condiție ține de faptul că, odată cu încadrarea directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate, nu trebuie să dobândească grade profesionale mai mici decât gradele militare echivalente deţinute în rezervă. Pentru a participa la concurs, candidații trebuie să facă dovada că dețin permis de conducere, categoria „B” și că au/ sau să obțină atât autorizaţie de acces la informaţii clasificate cu caracter secret de serviciu cât și avizul pentru desemnarea în structurile poliţiei judiciare şi poliţist rutier.

Perioada de înscriere la concurs se încheie pe 24 septembrie, dosarele urmând a fi depuse exclusiv online la adresa de e-mail sursaexterna@vn.politiaromana.ro. „Este interzisă înscrierea prin fax, prin poștă, inclusiv poștă militară sau prin orice alte mijloace decât prin e-mail la adresa indicată în anunț, astfel că cererile transmise în aceste moduri nu vor fi luate în considerare. Dosarul de recrutare va cuprinde următoarele documente:

 1. a) cererea de înscriere;
 2. b) copii ale documentelor care atestă nivelul studiilor impuse de cerinţele postului (diploma de bacalaureat şi anexele aferente (foaie matricolă sau, după caz); (se vor accepta adeverinţele de studii numai dacă aceste documente sunt în termenul de valabilitate, respectiv 12 luni de la finalizarea studiilor). Termenul de valabilitate al adeverinței de studii este până la eliberarea actului de studiu, dar nu mai mult de 12 luni de la data eliberării acesteia (cetăţenii români care au absolvit studii în alte state vor prezenta documentele echivalate de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice)
 3. c) copie a actului de identitate şi, dacă este cazul, a carnetului de muncă/ certificatului stagiu de cotizare şi/ sau altor documente doveditoare care să ateste vechimea în muncă sau ale livretului militar;
 4. d) copii ale certificatului de naştere al candidatului, soţului/soţiei şi fiecărui copil, ale certificatului de căsătorie, precum şi, după caz, ale hotărârilor judecătoreşti privind starea civilă;
 5. e) copie a permisului de conducere, categoria „B”;
 6. f) autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului şi soţul/soţia candidatului;
 7. g) extras de pe cazierul judiciar/ certificat de cazier judiciar (extrasul de pe cazierul judiciar se solicită de către compartimentul cu sarcini de recrutare, pe baza consimțământului expres al candidatului);
 8. h) o fotografie color 9×12 cm;
 9. i) adeverinţă eliberată de către medicul de familie, însoțită de consimțământ informat, în condiţiile ordinului ministrului afacerilor interne privind examinarea medicală a candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care formează personal pentru nevoile MAI, precum şi la concursurile de încadrare în MAI, din care să rezulte că este clinic sănătos pentru participarea la concursul de încadrare în MAI, eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării selecţiei.
 10. j) aviz psihologic din care să rezulte aptitudinea privind deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiilor letale sau neletale supuse autorizării, emis cu cel mult 6 luni anterior derulării selecţiei, de către un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de examinări, atestat în condiţiile legii;
 11. k) declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare”, se arată în anunț.

Potrivit calendarului de concurs, pe 5 octombrie va fi publicat anunțul de validare/ invalidare a candidaturilor, iar între 11 – 19 octombrie este programată proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, inclusiv rezolvarea eventualelor contestații. Pe 23 octombrie se va desfășura proba scrisă, iar între 25 și 26 octombrie, după soluționarea eventualelor contestații, vor fi publicate rezultatele finale. „Sunt declarați „admis” candidații care au obţinut nota finală cea mai mare, în ordine descrescătoare, dintre candidații înscriși, în limita locurilor scoase la concurs. (…) După afişarea/ postarea tabelului cu rezultatele finale, candidatul declarat „admis” la concursul pentru ocuparea postului vacant prin încadrare directă susţine examinarea medicală şi evaluarea psihologică. În situaţia constatării inaptitudinii medicale sau psihologice, se aplică în mod corespunzător prevederile art. 57^1 alin. (5) din OMAI nr. 140/2016, respectiv în cazul neîndeplinirii uneia dintre aceste condiții, oferta de ocupare a postului se face candidatului clasat pe următorul loc, în ordinea descrescătoare a notelor obținute. Candidaților declarați „admis” la concurs şi care îndeplinesc condiţiile legale de încadrare în Poliţia Română, li se vor acorda gradele profesionale în funcţie de pregătirea lor şi de vechimea în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerinţele postului. Aceștia sunt încadrați în funcțiile minime prevăzute de lege corespunzătoare gradelor profesionale acordate, pe o perioadă de probă de 6 luni, conform prevederilor Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare. În cazul candidaților declarați „admis”, nu li se vor putea modifica raporturile de serviciu prin delegare, detașare, mutare sau transfer timp de cel puțin 2 ani de la numirea în prima funcție, cu excepția situației în care intervine reorganizarea unității”, se mai arată în anunț.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO: Vrâncioaia. A fost inaugurată școala de la Ploștina
 •  

VIDEO: Vrâncioaia. A fost inaugurată școala de la Ploștina

Primăria Vrâncioaia a inaugurat, ieri, noua Școală de la Ploștina prin care sunt asigurate cele mai bune condiții de educație elevilor din acest sat. Noua școală de la Ploștina face parte din proiectele inițiate de primarul Ionică Danțiș pentru a moderniza unitățile de învățământ din comuna Vrâncioaia, astfel încât să fie respectate toate criteriile pentru obținerea autorizațiilor sanitare. Construcția noii școli nu a fost un proiect ușor, mulți locuitori, inclusiv cadre didactice, fiind reticenți că elevii vor învăța în școală nouă din acest an școlar. Evenimentul de ieri a început cu o slujbă religioasă de sfințire a noii unități de învățământ și un mic spectacol artistic al copiilor din comună. „Pentru realizarea acestei investiții prin PNDL m-am zbătut cu echipa de la Primărie, cu Eugen Curmei, cu domnul secretar, cărora le mulțumesc, inclusiv constructorului, inițial oamenii nu credeau că va fi gata la timp această investiție. Este o construcție care face cinste comunei, un proiect bine conceput, care respectă toate normativele de igienă și de sănătate publică”, a spus primarul Ionică Danțiș.

Edilul a adăugat că, după finalizarea acestei investiții, copiii din Ploștina au condiții moderne la această școală, cu toalete în interior, centrală termică, fosă septică. „Copiii trebuie să fie doar atenți la cursuri și să ducă mai departe tradiția școlii din Vrâncioaia. La urez succes copiilor în noul an școlar, multă sănătate și să fie foarte atenți la orele de curs”, a spus primarul Danțiș. Următoarea investiție la această unitate școlară va fi amenajarea curții și a unui loc de joacă. Aceste lucrări nu au fost cuprinse în proiectul inițial care a fost finanțat prin PNDL dar vor fi realizate de administrația locală în perioada următoare. În prima etapă va fi achiziționat un teren lângă școală după care se va trece la realizarea împrejmuirii și amenajarea lui. „Împreună cu membrii Consiliului Local am găsit o soluție, să cumpărăm o suprafață de teren, după care se va face următoarea investiție, împrejmuire și amenajarea terenului”, a explicat primarul din Vrâncioaia.

Valoarea investiției de la Ploștina a fost de 700 mii lei, inclusiv achiziția de dotări, mobilierul școlar, centrala termică, din care 633 mii de la bugetul de stat. În Vrâncioaia sunt în derulare mai multe proiecte de investiții însă finalizarea acestora nu depinde doar de eforturile administrației locale. Lucrările se derulează în funcție de fondurile alocate de minister iar situația economică actuală este una delicată din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție. În acest context economic, firmele de construcții sunt reticente în preluarea unor lucrări ale căror valori au fost estimate în baza prețurilor materialelor de acum 3-4 ani.

VIDEO Vrâncioaia A fost inaugurată școala de la Ploștina

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Moștenitoarea unui fost comerciant din Nereju a obținut în instanță despăgubiri pentru un imobil confiscat și demolat în 1960
 •  

Moștenitoarea unui fost comerciant din Nereju a obținut în instanță despăgubiri pentru un imobil confiscat și demolat în 1960

Moștenitoarea unui fost comerciant din Nereju a obținut în instanță despăgubiri pentru un imobil confiscat și demolat în 1960

Moștenitoarea unui fost comerciant din Nereju a obținut în instanță despăgubiri pentru imobilul care îi fusese confiscat acestuia și care fusese demolat în 1960. Cu o decizie favorabilă din partea Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, femeia nu a fost tocmai mulțumită de suma cu care urma a fi despăgubită, așa că a acționat în judecată instituția. Inițial, tribunalul a considerat că valoarea calculată a fost cea corectă, așa că a respins acțiunea. În apel, instanța a majorat suma care urmează să îi fie plătită reclamantei, însă nu la valoarea pe care o dorea aceasta. „Pronunţă o nouă hotărâre. Admite apelul declarat de reclamanta S. N.. Schimbă sentinţa civilă a Tribunalului Vrancea astfel: admite contestaţia. Anulează Decizia (…) CNCI şi o obligă pe intimata – pârâtă la emiterea unei noi decizii de compensare în favoarea apelantei – reclamante, în care să se reţină un cuantum de 90.281,51 lei. Obligă pe intimată către apelantă la plata a 1.500 lei cheltuieli de judecată în apel”, se arată în hotărârea definitivă.

Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor calculase că pentru imobilul respectiv, situat în Nereju, suma potrivită ar fi acordarea de 76.315 puncte, unde 1 punct are valoarea de 1 leu, or reclamanta dorea ca instituția să fie obligată să emită o nouă decizie și să aibă în vedere o altă valoare a imobilului. „Instanțele au statuat, cu autoritate de lucru judecat, că reclamanta din cauză este îndreptățită la acordarea de despăgubiri pentru imobilul ce a aparținut antecesorului său, prin puncte”, se arăta în motivarea soluției, publicată pe rolii.ro.

Concret, era vorba despre o casă cu patru camere și o sală, plus o cameră la etaj, neterminată. „Reclamanta a arătat că imobilul ridicat de antecesorul său a avut destinație comercială (magazie, cârciumă, han). (…) În considerarea valorii imobilului pentru care urmează a fi acordate despăgubiri, reclamanta a apreciat că nu se impune aplicarea vreunei corecții întrucât, pe lângă faptul că imobilul a fost individualizat cuprinzând și caracteristicile lui tehnice, la evaluarea acestuia a fost aplicată o corecție, constând în aplicarea unui procent de 0,73 coeficient de uzură a imobilului din anul construirii (1933) și anul demolării (1960), rezultând astfel valoarea de 215.302 lei. În consecință, reclamanta a argumentat că valoarea imobilului evaluat (…) în raport de grila notarială din 2013 este de 29.700 Euro = 128.981,70 lei (curs valutar la 20.05.2013)”, se preciza în cursa citată.

Tribunalul nu a considerat însă că era nevoie de vreo modificare din partea CNCI, reținând că existau acte din care rezulta că imobilul avea o suprafața utilă de 170 mp, la care se adăuga un beci de 33,6 mp. „Astfel, nu poate fi primită susținerea că imobilul construcție preluată ar avea suprafața de 270 mp în loc de 170 mp. În aceste circumstanțe, este corect modul de calcul pentru valoarea orientativă a proprietății efectuată de către pârâta CNCI pentru imobilul din litigiu”, se mai arăta în motivarea instanței de fond.

Foto cu rol de prezentare, sursa: digi24.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Comemorare în Italia. S-au împlinit 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri
 •  

Comemorare în Italia. S-au împlinit 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri

Comemorare în Italia Sau împlinit 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri

Italia a comemorat marţi 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri (1265-1321), „summo poeta”, care a scris „La Divina Commedia” şi care este considerat părintele limbii italiene, relatează AFP şi EFE.

Dante Alighieri a murit exact în urmă cu 700 de ani, pe 14 septembrie 1321, bolnav de malarie, repudiat şi exilat din Florenţa sa natală, într-o ţară care va mai aştepta încă cinci secole pentru a putea exista ca stat.

Dante a contribuit la naşterea limbii italiene, alegând dialectul toscan mai degrabă decât latina pentru a scrie capodopera sa. „Divina Comedie” este o călătorie imaginară în infern, purgatoriu şi paradis publicată la începutul secolului al XIV-lea.

Succesul acesteia i-a îndemnat şi pe alţi autori ai Renaşterii, ca Petrarca şi Boccacio, să scrie în acest dialect punând astfel bazele limbii italiene moderne. Instituţia ce are ca misiune difuzarea în lume a limbii italiene se numeşte de altfel „Societa Dante Alighieri”.

În mod curios, ziua naţională a poetului marcată sub numele ”Dantedi” nu are legătură nici cu moartea nici cu anul naşterii sale (în 1265, deşi nu se ştie exact), ci cu ziua în care se crede că Dante a început să scrie ”Divina Comedie”, la 25 martie.

Capodoperă a literaturii universale, ”Divina Comedie” se întrepătrunde cu viaţa lui Dante deoarece cuprinde gândurile, sentimentele şi trăirile marelui poet, informează Agerpres.ro.

Însă la şapte secole după moartea autorului său, opera sa poate fi citită, nu doar ca o conjuncţie perfectă a ideilor Evului Mediu cu începutul Renaşterii, ci şi sub o nouă focalizare, având similitudini cu vremurile noastre.

Dintre cele trei etape – Infernul, Purgatoriul şi Paradisul – pe care le parcurge Dante prin călătoria în lumea de dincolo, Infernul, prin care este însoţit de poetul clasic Vergiliu, este cea în care „summo poeta” îşi exprimă cu cea mai mare claritate ideile asupra unor teme multiple, de la filosofie şi până la dragoste, trecând prin politică şi religie.

Comemorare în Italia Sau împlinit 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Sinucideri, servicii secrete și înalți ierarhi
 •  

Sinucideri, servicii secrete și înalți ierarhi

Sinucideri servicii secrete și înalți ierarhi

Parchetul general din Georgia a anunţat marţi deschiderea unei anchete după publicarea unor documente afirmând că membri ai bisericii ortodoxe din această ţară caucaziană au fost spionaţi de serviciile de informaţii, notează AFP conform Agerpres.

Cu o zi înainte, peste 35.000 de presupuse documente ale serviciilor georgiene au fost puse la dispoziţie timp de câteva ore pe un site împărţit cu mai multe redacţii.

Acestea conţineau informaţii sensibile despre membri ai puternicei biserici ortodoxe şi se concentrau pe legăturile acestor persoane cu Rusia, cercurile de afaceri şi viaţa lor privată, a indicat canalul independent Pirveli TV.

Parchetul a precizat că a deschis o anchetă, pe baza acestor informaţii transmise de presă, pentru „încălcarea secretului corespondenţei”.

La rândul lor, serviciile de informaţii georgiene au afirmat că sunt dispuse „să coopereze îndeaproape în fiecare etapă a anchetei”, dar nu au confirmat şi nici nu au negat autenticitatea documentelor.

Premierul Irakli Garibaşvili a denunţat o „provocare murdară vizând serviciile de securitate georgiene”.

Mai mulţi jurnalişti şi politicieni au confirmat că aceste materiale conţineau transcrieri ale conversaţiilor telefonice şi mesajelor de pe reţele sociale cu responsabili ai clerului.

O prezentatoare a canalului opoziţiei Mtavari TV, Eka Kvesitadze, a prezentat AFP unul din aceste documente arătând conţinutul uneia dintre conversaţiile sale cu un episcop.

Potrivit Mtavari TV, un agent al serviciilor georgiene care s-a sinucis în urmă cu două luni se numără printre cei care au organizat presupusa scurgere de documente.

În trecut, criticii partidului la putere, Visul Georgian, l-au acuzat de supravegherea ilegală a activiştilor şi jurnaliştilor, reaminteşte 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Mărul discordiei dintre talibani: Structura guvernului și cine a dus la victoria grupului în Afganistan
 •  

Mărul discordiei dintre talibani: Structura guvernului și cine a dus la victoria grupului în Afganistan

Un purtător de cuvânt al talibanilor a negat că Abdul Ghani Baradar ar fi fost ucis într-un conflict în interiorul grupului, așa cum dădea de înțeles rețeaua zvonurilor și speculațiilor, dar la vârful Emiratului Islamic există disensiuni confirmate chiar de talibani, scrie BBC. Mărul discordiei îl reprezintă structura noului guvern de la Afganistan pe de o parte, iar, pe de alta, cui i se datorează victoria, scrie hotnews.ro

Un conflict major a izbucnit între viceprim-ministru al Afganistanului, Abdul Ghani Baradar, și ministrul de Interne în noul guvern, Sirajuddin Haqqani, liderul reţelei Haqqani, cu baza în apropierea graniței cu Pakistan şi considerată a fi vinovată de cele mai violente atacuri sinucigașe.

Conflictul a avut loc chiar la palatul prezințial au confirmat oficiali talibani pentru BBC.

Asta, după ce au fost informații neconfirmate că au existat disensiuni la nivelul conducerii talibanilor, după dispariția lui Baradar din vizorul publicului.

Ba, chiar au fost speculații și zvonuri că Baradar ar fi murit într-un conflict armat cu Sirajuddin Haqqani. Informația a fost negată astăzi de Sulail Shaheen, un purtător de cuvânt al talibanilor, care a spus că mullahul i-a transmis un mesaj vocal în care dezminte că a fost ucis sau rănit cu o armă de foc în urma unei confruntări.

”El spune că sunt minciuni și în întregime fără nicio bază”, a spus Shaheen într-un mesaj pe Twitter.

Talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului luna trecută, iar de atunci au declarat țara ”Emirat Islamic”. Noul cabinet interimar este compus în întregime din bărbați și figuri centrale ale liderilor talibani, unii dintre ei fiind foarte cunoscuți pentru atacurilor lor asupra forțelor americane în ultimele decenii.

O sursă talibană a spus pentru BBC Pashto că Baradar și Haqqani au avut un schimb foarte dur de cuvinte, în timp ce adepții lor s-au certat între ei în apropiere.

Un membru de seamă al talibanilor de la Qatar și o persoană apropiată de cei implicați au confirmat, de asemenea, că o ceartă a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Sursele au declarat că cearta a izbucnit deoarece Baradar, noul vicepremier, nu era mulțumit de structura guvernului lor interimar. De asemenea, toate disensiunile ar fi pornit de la cine ar fi avut meritul pentru victoria grupului în Afganistan.

Baradar consideră că accentul ar trebui pus pe discuțiile diplomatice, în timp ce Haqqani este de părere că membrii grupului său sunt cei care au înfăptuit victoria prin lupte.

Baradar a fost primul lider taliban care a vorbit în mod direct cu un președinte american după ce a purtat o conversație telefonică cu Donald Trump în 2020. Înainte de aceasta, el a semnat în numele talibanilor acordul de la Doha privind retragerea trupelor americane.

Sursele talibane au spus pentru BBC că Baradar a părăsit Kabulul după ceartă și s-a dus în Kandahar.

Într-o înregistrare audio atribuită lui Baradar, acesta a spus că ”oriunde mă aflu la acest moment, suntem cu toții bine”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ce înseamnă, de fapt, liniile de la încheietura mâinii. Cine face mulți bani și cine este fericit
 •  

Ce înseamnă, de fapt, liniile de la încheietura mâinii. Cine face mulți bani și cine este fericit

Ce înseamnă de fapt liniile de la încheietura mâinii Cine face mulți bani și cine este fericitLiniile de la încheieturile mâinii nasc foarte multe întrebări, dar puțini oameni știu că ele dețin răspunsuri extrem de importante pentru viitor. Află că, prin intermediul lor, poți știi dacă o să te confrunți cu anumite probleme de sănătate sau dacă o să câștigi mulți bani.

Cum îți dai seama de semnificația vieții tale. Secretele au fost divulgate

Liniile de la încheietura mâinii poartă denumirea și de ‘brățările vieții’ în chiromanția orientală, așa că numerologul Mihai Voropchevigi a făcut dezvăluiri inedite despre ceea ce semnifică ele în viața noastră, de fapt. Mai cu seamă, acestea pot să spulbere misterul cu privire la rolul pe care îl ai în viață.

Chiromanția este o artă a prezicerii viitorului. Acest obicei a apărut în Grecia Antică, fiind practicat și în Egipt, Siria, China și India. Ele indică atât prosperitatea, dar și problemele de sănătate pe care le poți avea în viață. Semnificația liniilor de la încheietura mâinii îți poate oferi multe informații despre cine ești cu adevărat.

Brățara sănătății

Brățara sănătății, prima linie de la încheietura mâinii, îți indică problemele de sănătate. Urmărește modul în care este conturată și o să îți dai seama de ce o să se întâmplă.

Mai cu seamă, dacă aceasta este adâncă și vizibilă, nu o să treci prin multe provocări. În schimb, dacă ea este întreruptă, ținând cont că fiecare brățară este egală cu 30 de ani, poți să scazi în jur de 5 ani din cauza sănătății precare.

Brățara banilor

Cei ce speră să aibă un venit financiar cât mai bun trebuie neapărat să vadă dacă linia este una bine conturată. În cazul în care aceasta este întreruptă, bogăția nu o să vină așa de ușor precum își doresc foarte mult oameni.

De asemenea, Mihai Voropchievici a anunțat că este nevoie de multă muncă pentru a atinge un venit stabil, așa că nu este bine să ne culcăm pe o ureche în momentul în care vine vorba despre sacrificiile din viață.

„Vă mai spun un secret ca să ştiţi dacă veţi avea sau nu bani în viaţă: luaţi frumos mâna, ridicaţi ca să fie liber şi faceţi aşa. Dacă se fac pliuri, încreţături.

În momentul în care ai aceste striaţii, nu vei muri sărac. Adică, Dumnezeu te va ajuta în permanenţă şi îţi va oferi o mulţime de oportunităţi de a obţine acei bani.”, a transmis Mihai Voropchievici.

Brățara fericirii

Această brățară trebuie să fie analizată cu multă atenție. Dacă linia este dreaptă și bine conturată, atunci mai multe vise o să fie îndeplinite și se va ajunge la fericire într-un mod cât mai ușor. Din păcate, dacă linia este una întreruptă, acest lucru simbolizează pierderi și probleme financiare.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌