Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriStiri de Actualitate

Răzvan de 27 de ani din Italia a MURIT într-un grav accident de circulaţie. Soția și copilaşul plâng după el…

7 August 2022 at 15:40
Răzvan de 27 de ani din Italia a MURIT întrun grav accident de circulaţie Soția și copilaşul plâng după el

O tragedie fără margini s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 6 august 2022. Atunci a fost momentul când familia lui Răzvan a fost anunţată de tragicul accident, scriu cei de la rotalianul.com

Răzvan Constantin Zaharia avea numai 27 de ani și era originar din Gărbeni, comuna Havârna din județul Botoșani. Acesta era rezident în localitatea Castelvetrano, provincia Trapani din Sicilia. Despre tânărul nostru conațional se ştie că era însurat și împreună cu soția sa, Felicia, aveau un băiețel de aproximativ 2 anişori.

Băieţelul va trebui să crească acum fără tată, având în vedere că viața lui Răzvan a fost răpusă în jurul orei 01:30 din noaptea de 6 august, conform celor relatate de site-ul de știri locale newsicilia.it.

Conform ediţiei locale, tânărul român se deplasa la acea oră, la bordul unui scuter de 125 de centimetri cubi, pe via IV Novembre din Castelvatrano. Răzvan a pierdut controlul vehiculului și s-a izbit apoi de un zid aflat la capătul străzii menționate mai sus.

Insuportabilă durerea persoanelor dragi din viața lui Răzvan care, în ultimele ore, au transmis nenumărate mesaje de regret pe rețelele de socializare.

„Drum lin fratele meu, prea devreme ne-ai lăsat, inimă și suflet bun, o să fii întotdeauna in inimile noastre, Dumnezeu să te ierte…”, a scris sora tânărului român, Nicoleta.

„Nepoate ne-ai lăsat cu inima ruptă”, au transmis Marinela și Gheorghe Zaharia.

„Condoleanțe! Dumnezeu să îl ierte! Foarte mare păcat, băiat tânăr, ai rupt sufletul la toți, Răzvan. Drum lin la îngeri!”, a scris și Daniela Sandu într-un comentariu.

Sursă VIDEO: Stiri De Actualitate

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Un român de 41 de ani, plecat la muncă în Germania, este dat dispărut de familie. Nu a mai dat niciun semn de viață.

5 August 2022 at 14:46
Un român de 41 de ani plecat la muncă în Germania este dat dispărut de familie Nu a mai dat niciun semn de viață

În acest moment, o familie de oameni cinstiţi din judeţul Botoşani este disperată, deoarece nu-şi poate contacta ruda plecată la muncă în Germania, scriu cei de la jurnalemigrant.com

Românul nostru are vârsta de doar 41 de ani, este originar din comuna Vorniceni, județul Botoșani şi a dispărut după ce a plecat la muncă în Germania, iar de o săptămână nu a mai dat niciun semn de viață.

Conform Poliției Române, Constantin Sandu a plecat de acasă pe data de 20 iulie, spre Dusseldorf, împreună cu un consătean. De vineri, 22 iulie, el nu a mai putut fi contactat de membrii familiei.

Conaționalul nostru are aproximativ 1,70 metri înălțime și 65 de kilograme. În momentul plecării, el purta un trening de culoare neagră și încălțăminte sport de culoare albă.

„Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție”, a transmis IPJ Botoșani. Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate

Alte 12 persoane de cetățenie română sunt date dispărute în Germania, conform sursei citate:

Nedelcu Costel, 47 de ani. Locul dispariției: Frankfurt; Mănăilă Marian, 50 de ani. Locul dispariției Werdau; Rusu Cristinel, 47 de ani. Locul dispariției: Griesheim; Petcu Vasile, 43 de ani. Locul dispariției: Germania; Popa Constantin, 33 de ani. Locul dispariției: Kotz – landul Bavaria; Nechifor Marius, 32 de ani. Locul dispariției: Berlin; Grijincu Leonica Maria, 45 de ani. Locul dispariției: Germania; Raicu Vasile, 52 de ani. Locul dispariției: Germania; Ardeleanu Maria Monica, 46 de ani. Locul dispariției: Germania; Fulga Daniel, 39 de ani. Locul dispariției: Zucken Roth; Mitrache Ana, 43 de ani. Locul dispariției: Berlin; Verdeș Ady Aurelian, 51 de ani. Locul dispariției: Germania. FOTO și mai multe detalii aici. Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul jurnalemigrant.com

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Surpriză „ŞOCANTĂ” pentru o şoferiţă, după ce a găsit un bilet şi un plic cu bani pe maşină.

31 July 2022 at 13:48
Surpriză CANTĂ pentru o şoferiţă după ce a găsit un bilet şi un plic cu bani pe maşină

O şoferiţă din România a rămas înmărmurită, în momentul când a ajuns în parcarea unde îşi lăsase maşina. Aceasta a observat că maşina ei era stropită toată de noroi, după care a văzut un plic. A deschis imediat plicul şi în el era un bilet ce conţinea un mesaj, alături de o sumă de bani, scriu cei de la realitatea.net

„Îmi pare rău. Nu am vrut să vă murdăresc mașina. Aveți în plic 30 de lei pentru spălat”, scria în bilet.

Impresionată de ceea ce găsise, dar și ușor amuzată, aceasta a făcut pățania publică, ţinând să transmită un mesaj frumos celui sau celei care i-a făcut aceasta surpriza neaşteptată.

„Oamenii buni sunt din ce in ce mai rari, dar… SUNT!”, a scris femeia pe o rețeaua de socializare, unde a și postat câteva fotografii cu mașina, biletul și banii primiți.

Surpriză CANTĂ pentru o şoferiţă după ce a găsit un bilet şi un plic cu bani pe maşină

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

SECETA loveşte România! 214 localităţi din țară au serviciul de alimentare cu apă restricţionat

20 July 2022 at 11:00
SECETA loveşte România 214 localităţi din țară au serviciul de alimentare cu apă restricţionat

Specialiştii în domeniul apelor sunt cei care ne explică faptul că, au trecut zece luni de zile în care ploile au fost insuficiente în România Aceasta este una din cauzele principale care au dus la dispariţia mai multor râuri. Numai în regiunea Moldovei sunt patru care au secat complet, în timp ce din altele au rămas doar câteva fire de apă, conform celor de la QubTVregional.

În acest context, Dunărea este la jumătate din debitul ei normal, iar la centrala nucleară de la Cernavodă mai este un metru de apă până se declașează restricțiile pre-alertă. Seceta a favorizat și incendiile. Conform datelor statistice, în ultimele zi au fost peste o sută de focuri care au distrus mai bine de 500 de hectare cultivate cu grâu și rapiță.

În prezent, 214 localităţi din țară au serviciul de alimentare cu apă restricţionat, din cauza secetei şi a consumului foarte mare, a anunțat marți Administraţia Naţională Apele Române (ANAR). Instituția a precizat că rezerva de apă, deși în scădere, este suficientă, însă, în continuare, populația ar trebui să folosească rațional resursele de apă, astfel încât acestea să fie suficiente, scriu cei de la libertatea.ro

Localitățile care au consumul restricționat sunt din 17 județe, respectiv Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Sibiu, Hunedoara, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița, Dolj și Bihor. „Restricțiile au fost impuse de operatorul de apă în scopul refacerii rezervei, deoarece consumul a crescut foarte mult și apa din sursă nu mai ajunge să umple rezervoarele de înmagazinare. Aceeași situație, de creștere a consumului prin utilizarea apei din rețea pentru udarea terenurilor agricole, a condus la instituirea restricțiilor în localitățile din județele sus-menționate”, precizează ANAR. În același timp, conform datelor, în 345 de localităţi din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Bacău, Suceava, Vrancea, Olt, Gorj, Hunedoara şi Sălaj, sunt fântâni secate parţial, iar autorităţile locale şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau măsuri de transport al necesarului de apă.

Seceta nu este singura problemă cu care se confruntă autorităţile. Au apărut incendiile care se extind în Europa. Mii de cetăţeni sunt evacuaţi în acest moment, iar autorităţile anunţă noi recorduri de căldură. Incendiile forestiere şi de vegetaţie se extind în Spania, Croaţia şi Grecia, relatează BBC. Autorităţile franceze au evacuat peste 14.000 de persoane ameninţate de incendii în sud-vestul ţării. Portugalia ţine sub control flăcările, dar autorităţile spun că cel puţin 238 de persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate din ultima săptămână, termometrele ajungând până la 47 de grade în unele zone.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Elvira a murit departe de România, după o grea suferință. „O femeie deosebită, cu o căldură sufletească greu de găsit”

18 July 2022 at 14:39
Elvira a murit departe de România după o grea suferință O femeie deosebită cu o căldură sufletească greu de găsit

Tragedie mare în comunitatea românilor din Germania. Conaţionala noastră Elvira Tutu a decedat la numai 39 de ani, în urma unei boli necruțătoare, scriu cei de la jurnalemigrant.com

Elvira era iubită şi cunoscută pentru produsele de cofetărie pe care le făcea la comandă. „Mi-am sărbătorit ziua de naștere la locul de muncă cu prăjiturile savuroase făcute de mâna doamnei Elvira Tutu. O femeie deosebită, cu o căldură sufletească greu de găsit”, scrie pe pagina Lupta Pt Seby.

Elvira Tutu era din comuna Vânători, județul Galați și a luptat cu leucemia timp de patru ani. După ce inițial părea că a învins cancerul, boala a recidivat și Elvira nu i-a mai putut face față. A decedat la spital, iar săptămâna aceasta trupul neînsuflețit va fi repatriat pentru înmormântare. Lasă în urmă un copil nevoit să crească de acum fără mamă.

„Îmi exprim profundul regret pentru pierderea unei femei atât de respectată, iubită și apreciată de toți românii din Hamburg, Germania, și toți cei ce au cunoscut-o. Dumnezeu să o odihnească în pace”, a mai menționat sursa citată.

„Ne exprimăm profundul regret pentru doamna Elvira Tutu ce poate fiecare am gustat prăjiturile și torturile făcute de ea! O veste extrem de tristă. Ai plecat să îndulcești îngerii! Drum lin spre rai”, a mai scris un român.

La începutul lunii mai din acest an, Elvira Tutu scria pe Facebook:

„Și când viața te încearcă și pentru a 4-a oară, nu-ți rămâne decât să ai încredere in continuare în Dumnezeu, și să lupți…. Important este să nu ne întoarcem împotriva Lui, El știe cel mai bine pentru ce ne pregătește. Îmi cer iertare pentru anularea comenzilor! O să mă deconectez o perioada de pe Facebook. Sănătate și toate cele bune tuturor.”

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌