Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023Special Arad

Doi arădeni, aleși în conducerea Crucii Roșii România

Reporter: Dan Lazăr
27 May 2023 at 20:22
Doi arădeni aleși în conducerea Crucii Roșii România

La București a avut loc, sâmbătă, Adunarea Generală a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, în cadrul căreia s-au desfășurat alegeri pentru ocuparea noilor funcții de conducere în cadrul societății.

Noul președinte ales pentru următorii 4 ani este Camelia Sucu, cea care o înlocuiește pe Majestatea Sa Custodele Coroanei, Margareta.

În cadrul acestei adunări s-au ales președintele, vicepreședinții, membrii Comitetului de Direcție cât și membrii în Consiliul Național din cadrul SNCRR. Printre cei 11 candidați care și-au depus candidatura pentru cele 6 poziții de vicepreședinte, a fost și președintele filialei arădene, dr. Dragoș Beniamin, cel care după numărarea voturilor exprimate s-a clasat al doilea.

Pentru funcția de membru în Consiliul Național a candidat și un alt arădean, dr. Samuel Dragoș, cel care a și reușit să câștige una din cele 3 poziții eligibile.

Din delegația arădeană au mai făcut parte Cuvineanu Iudita, directorul filialei din Arad, și Erika Monori, lider de tineret

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Român prins după ce a furat curent de la o Primărie din Italia pentru a-și încărca mașina Tesla

Reporter: -
27 May 2023 at 17:05
Român prins după ce a furat curent de la o Primărie din Italia pentru ași încărca mașina Tesla

Un român de 46 de ani a fost suprins de carabineri în timp ce își încărca mașina electrică la o priză aparținând primăriei Vergato, o comună din provincia Bologna, scrie presa italiană. Autoritățile l-au denunțat și acum este acuzat de furt calificat în formă continuată, scrie HotNews.

Bărbatul care și-a pus la încărcat mașina electrică Tesla la priza deținută de autoritățile unei localități din Apenini a fost prins de un angajat al primăriei, notează publicațiile locale Il Resto del Carlino și Reno News.

Carabinierii l-au prins în flagrant pe 23 mai, după ce au constatat că bărbatul a mai încărcat mașina de patru ori în total, la ore și zile diferite în zilele precedente.

Sursa: hotnews.ro

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

UE a amendat cu 1.3 miliarde de dolari Meta, compania care deține Facebook, pentru încălcarea GDPR

Reporter: -
27 May 2023 at 16:44
UE a amendat cu 13 miliarde de dolari Meta compania care deține Facebook pentru încălcarea GDPR

Autoritățile de reglementare a protecției datelor din Uniunea Europeană au amendat compania Meta cu 1.3 miliarde de USD pentru transferul datelor personale ale utilizatorilor din UE în SUA și obligă compania ce deține Facebook să șteargă datele stocate și procesate ilegal, până în octombrie 2023, potrivit dnsc.ro.

Decizia se aplică datelor precum nume, adrese de e-mail și de IP, istoric de vizualizare, date de localizare geografică și alte informații pe care Meta le folosește pentru anunțurile online direcționate.

Amenda de 1.3 miliarde de USD este cea mai mare de la intrarea în vigoare a regimului strict privind confidențialitatea datelor în Uniunea Europeană, din urmă cu 5 ani. Meta a indicat că intenționează să atace hotărărea, numind amenda „nejustificată și inutilă” și a menționat că există „un conflict fundamental de legi” între regulile din SUA privind accesul la date și drepturile europene la confidențialitate.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Noi demersuri pentru preluarea Polivalentei, a bazinului „Delfinul” și a terenurilor de tenis de la Subcetate

Reporter: Special Arad
27 May 2023 at 15:13
Noi demersuri pentru preluarea Polivalentei a bazinului Delfinul și a terenurilor de tenis de la Subcetate

Comunicat. Consiliul Județean dorește să preia de la Ministerul Sporturilor trei obiective: Sala Polivalentă, Bazinul „Delfinul” și complexul de tenis „Subcetate” (fosta bază „Riviera”). În acest sens, consilierii județeni au votat o nouă hotărâre, necesară pentru încheierea protocolului între Minister și CJA.

Aceste baze sportive au avut, în decursul anilor, un grad redus al investițiilor, pentru întreținerea, funcționarea și modernizarea lor.

Prin această preluare, Consiliul Județean dorește să le modernizeze. În prezent, obiectivele avute în vedere nu mai corespund cerințelor de calitate și siguranță practicării diverselor activități sportive, având o stare avansată de uzură și necesitând lucrări ample de reabilitare.

•  Citește și: Potopul după Abel… Baza Riviera a intrat în paragină! • Special Arad · ultimele știri din Arad

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Un avion nu a putut ateriza la Iaşi din cauza furtunii

Reporter: -
27 May 2023 at 15:02
Un avion nu a putut ateriza la Iaşi din cauza furtunii

Un avion care zbura pe ruta Viena – Iaşi nu a putut ateriza, sâmbătă după-amiază, pe aeroportul ieşean din cauza furtunii puternice, avionul fiind redirecţionat către aeroportul din Budapesta, conform news.ro.

Avionul aparţinând companiei Austrian Airlines urma să ajungă la Iaşi la ora 15.20, însă cu doar câteva minute înainte de aterizare în zona aeroportului s-a pornit o furtună puternică. Aeronava s-a rotit de câteva ori deasupra judeţului Iaşi, iar potrivit flightradar.ro a fost redirecţionată către aeroportul din Budapesta.

Pe aeroportul din Iaşi aşteptau zeci de pasageri ce urmau să se îmbarce în aceeaşi aeronavă care avea programat la ora 16.00 zborul retur către Viena.

Atât reprezentanţii companiei aeriene austriece, cât şi cei ai aeroportului Iaşi nu au precizat dacă pasagerii vor ajunge la destinaţie cu o altă aeronavă care va sosi în cursul zilei la Iaşi sau dacă vor fi reprogramaţi pentru zborurile din zilele următoare.

Judeţul Iaşi se află până la ora 23.00 sub cod galben de instabilitate atmosferă temporară accentuată.

Citește și: Cod portocaliu de averse torențiale pentru 25 localități din județul Arad • Special Arad · ultimele știri din Arad

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌