Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriRiga Crypto

Immersve se asociaza cu Mastercard pentru a oferi o solutie de plata cu USDC

Reporter: Ion Barbu
24 February 2023 at 12:55
Immersve se asociaza cu Mastercard pentru a oferi o solutie de plata cu USDC

Immersve, inovator in domeniul tehnologiei web3, a incheiat un parteneriat cu Mastercard pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a utiliza criptomonedele direct din portofelul lor web3 pentru a face achizitii digitale, fizice sau chiar in metavers, oriunde este acceptat Mastercard.

In premiera mondiala, solutia Immersve nu necesita ca activele digitale ale unui utilizator sa fie detinute ca garantie de catre o terta parte, ceea ce inseamna ca utilizatorii vor ramane in control complet asupra activelor lor digitale.

Immersve utilizeaza protocoale descentralizate, cum ar fi contractele inteligente, pentru a face legatura intre aplicatiile web3 si web2. Acest lucru inseamna ca utilizatorii vor pastra controlul asupra fondurilor lor pana cand vor dori sa achizitioneze bunuri sau servicii, precum si confortul de a-si putea folosi banii digitali la orice comerciant care accepta Mastercard online.

Immersve va colabora cu un furnizor tert de servicii de decontare, iar clientii sai vor folosi USDC pentru toate achizitiile. USDC vor fi apoi convertiti in moneda fiat si decontati in reteaua Mastercard.

Immersve va colabora cu Mastercard pentru a aborda KYC/AML, detectarea fraudelor online si analiza blockchain, valorificand solutiile Mastercard Identity Services si CipherTrace.

Utilizatorii trebuie doar sa faca clic pe butonul Immersve din orice portofel digital web3 popular pentru a accesa functionalitatea si au posibilitatea de a cheltui, semnand tranzactia cu cheia lor privata pentru a o aproba.

“Colaborarea cu un brand bine cunoscut si de incredere precum Mastercard reprezinta un pas important catre adoptarea la scara larga a portofelelor web3”, spune Jerome Faury, CEO la Immersve, potrivit comunicatului publicat pe blogul companiei.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Upland si Decentraland aduc Carnavalul brazilian in Metavers

Reporter: Ion Barbu
16 February 2023 at 09:41
Upland si Decentraland aduc Carnavalul brazilian in Metavers

In onoarea celui mai faimos carnaval brazilian, doua dintre cele mai mari metaversuri, Decentraland si Upland, se reunesc pentru a aduce festivitatile in spatiul virtual joi, 16 februarie. Upland, jocul virtual de tranzactionare a proprietatilor construit pe blockchain, si Decentraland, lumea virtuala descentralizata, isi unesc fortele pentru a aduce cea mai captivanta si captivanta experienta virtuala posibila. Cu puterea Metaverses Web3, cele doua platforme sparg barierele si consolideaza visul interoperabilitatii, permitand utilizatorilor din intreaga lume sa urmareasca cele mai importante momente ale Carnavalului de pe strazile din Salvador, São Paulo si Rio de Janeiro.

“Acesta este un prim exemplu al viitorului, in care interoperabilitatea intre lumi si metaversuri alimenteaza imbogatirea vietii digitale a utilizatorului”, a declarat Dirk Lueth, cofondator al Upland. “Momentele culturale majore precum Carnavalul sunt tenturi pentru oportunitatile de a continua sa exploram acest viitor inevitabil.”

Carnavalul brazilian este o celebrare de notorietate mondiala a vietii, culturii si muzicii, care atrage de obicei milioane de oameni pe strazile din Brazilia. Cu toate acestea, din cauza pandemiei, evenimentul a fost anulat in 2021. Pentru a mentine viu spiritul Carnavalului, Decentraland si Upland duc petrecerea in metavers, oferind un mod unic si interactiv de a participa la festivitati. Carnavalul brazilian virtual va avea loc pe parcursul lunii februarie 2023. Oricine poate participa si urmari cele mai importante momente vizitand Cartierul Carnavalului din Decentraland sau Palatul virtual al Samba din Upland.

MAi multe detalii pe NFT Plazas.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

PayPal suspenda proiectul sau pentru lansarea unui stablecoin

Reporter: Ion Barbu
15 February 2023 at 10:04
PayPal suspenda proiectul sau pentru lansarea unui stablecoin

Gigantul platilor online, PayPal, isi suspenda proiectul legat de emiterea unui stablecoin dupa ce partenerul sau principal Paxos, emitent al stablecoin-urilor Pax dollar si Binance USD, se confrunta cu o investigatie a Departamentului de Servicii Financiare din statul New York.

PayPal spera sa lanseze un stablecoin garantat unu la unu cu dolarul american in urmatoarele saptamani, dar efortul a fost amanat din cauza mediului de reglementare in schimbare pentru criptomonede, potrivit unor persoane familiarizate cu aceasta chestiune.

“Exploram emiterea unui stablecoin si, bineinteles, vom colabora indeaproape cu autoritatile de reglementare relevante daca vom cauta sa mergem mai departe”, a declarat Amanda Miller, purtator de cuvant al PayPal, intr-o declaratie trimisa prin e-mail, conform LockMeta.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Reguli cripto mai restrictive pentru bancile din UE

Reporter: Ion Barbu
13 February 2023 at 14:20
Reguli cripto mai restrictive pentru bancile din UE

Bancile din UE ar trebui sa aplice o pondere de risc maxima posibila activelor cripto, conform unui proiect de lege publicat vineri de Parlamentul European.

Normele preconizate ar putea determina modul in care sectorul financiar traditional se angajeaza cu activele digitale. In conformitate cu acordul, asa cum a fost raportat anterior de CoinDesk, bancile ar trebui sa dezvaluie expunerea lor directa si indirecta la cripto, in timp ce Comisia Europeana pregateste norme mai detaliate pentru acest sector.

“Implicarea potential crescanda a institutiilor [financiare] in activitati legate de criptoactive ar trebui sa fie reflectata in mod temeinic in cadrul prudential al Uniunii Europene, pentru a atenua in mod adecvat riscurile acestor instrumente pentru stabilitatea financiara a institutiilor”, se arata intr-un text explicativ al Comisiei pentru afaceri economice si monetare a Parlamentului, potrivit CoinDesk, preluat de Binance. “Acest lucru este si mai urgent in lumina evolutiilor negative recente de pe pietele de criptoactive.”

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Sorare semneaza un parteneriat important cu Premier League

Reporter: Ion Barbu
2 February 2023 at 11:19
Sorare semneaza un parteneriat important cu Premier League

Sorare a semnat un contract pe 4 ani cu Premier League, confirmand adoptia continua a NFT in lumea sportului.

Fanii fotbalului din intreaga lume pot acum sa colectioneze, sa cumpere, sa vanda si sa tranzactioneze carduri digitale licentiate oficial, cu fiecare jucator de la cele 20 de cluburi din prima liga engleza – construind si concurand cu echipe personalizate pentru a castiga recompense importante, exact ca un proprietar de club profesionist.

Managerii Sorare pot juca cu vedetele lor preferate din Premier League in competitii de fotbal specifice Premier League sau globale (Sorare are parteneriate cu peste 300 de cluburi si echipe de fotbal din intreaga lume, inclusiv cu ligile de top din Europa).

Noua competitie Premier League urmeaza regulile si gameplay-ul existente din sectiunea fotbalistica Sorare. Nu exista costuri pentru inscriere sau pentru a juca. Iata o prezentare generala a modului de joc in videoclipul de mai jos:

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌