Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023Revista Biz

Abonamentele Concierge Medical, un beneficiu real pentru companii și angajații lor

Reporter: Cristi Dorombach
27 May 2023 at 11:32

Atunci când vine vorba de sănătatea angajaților, companiile caută mai ales să le ofere acestora un beneficiu medical de calitate, care se traduce prin accesibilitate, promptitudine, grijă, empatie și eficiența dovedită a serviciilor și a actului medical, toate centrate pe nevoile și așteptările acestora.

Abonamentele corporate Concierge Medical cuprind servicii atent analizate și personalizate pe aceste nevoi, care presupun: găsirea celor mai bune soluții medicale (programări în maximum 3 zile în rețeaua proprie, privată sau de stat), acces facil și necondiționat la diverse consultații și investigații medicale oferite de furnizori de servicii medicale de elită și mai ales acces necondiționat la un medic dedicat, Concierge Doctor, care îi îndrumă și este alături de abonați pe tot parcursul traseului medical.

Inovație și adresabilitate prin abonamente medicale centrate pe pacient

Ana Maria Marian, managing director Enayati Medical City,: ”Concierge Medical, divizia de abonamente din Enayati Medical City, reprezintă un serviciu inovativ de îngrijire medicală, ce pune accent pe rezolvarea eficientă a problemelor de sănătate și care se axează pe o relație apropriată între medic și pacient, prin ghidarea si gasirea celor mai bune solutii in intreg sistemul medical”.

Abonamentele Concierge Medical un beneficiu real pentru companii și angajații lor

Câteva motive pentru care Abonamentul Concierge Medical este cea mai bună opțiune pentru compania și angajații tăi

  1. Îngrijire medicală personalizată prin medicul Concierge Doctor, care are grijă ca drumul pacientului către diagnostic și tratament să fie cât mai scurt cu putință, ajutându-l cu îndrumare și programări la medici specialiști, medici primari, profesori, conferențiari, inclusiv medici cu experiență din străinătate, respectiv clinici din străinătate. Acest medic este la dispoziția pacientului pentru a discuta orice problemă potențială sau existentă de sănătate (oferă sfaturi privind stilul de viață, modalități de a preveni diverse afecțiuni, investigații de tip screening etc.).
  2. Acces la o rețea medicală deschisă, în care pacientul nu este limitat la serviciile unui singur furnizor de servicii medicale, ci are posibilitatea de a accesa necondiționat servicii medicale private de top – cu prioritate în Enayati Medical City, diverși parteneri medicali din România sau din străinătate, precum și servicii medicale de stat.
  1. Acoperă aproximativ 95% dintre serviciile de policlinică: acces la orice consultație indiferent de specialitate, un număr foarte mare de teste laborator, inclusiv investigații de tip  RMN, CT, precum și acces la diverse proceduri de recuperare medicală.
  2. Timp de așteptare mai mic: oferim soluții în tot sistemul sanitar – datorită expertizei medicale și rețelei de parteneri timpul de așteptare pentru o programare medicală sau consultație se realizează în maximum 3 zile lucrătoare.
  3. Examinări medicale preventive: credem în prevenție, de aceea abonamentele Concierge Medical includ examinări preventive periodice, care pot ajuta la detectarea problemelor de sănătate aflate în stadii incipiente.
  4. Acces la tehnologii și tratamente medicale avansate: Enayati Medical City este Orașul Medical care integrează elita furnizorilor de servicii medicale pentru a oferi cele mai bune soluții abonaților atat prin medici de top, cât și prin tehnologii și tratamente moderne.
  5. Servicii de tip Second Opinion (a doua opinie medicală) incluse: aceste servicii medicale pot fi utile în a ajuta abonatii să ia decizii informate și fundamentate în ceea ce privește parcursul și îngrijirea sa medicală. O evaluare medicală suplimentară efectuată de un alt medic sau de o echipă medicală poate oferi o altă perspectivă asupra diagnosticului, tratamentului sau prognosticului unei boli.
  6. Acces prin consultații incluse la Visiting Professors: abonații au acces la unii dintre cei mai recunoscuți medici din străinătate care, la invitația policlinicii din Enayati Medical City, vin special în România pentru a oferi consultații specializate de oncologie, ortopedie, urologie, chiropractică și neurochirurgie.
  7. Servicii de recuperare medicală în Baza de recuperare Ioana Elisei din Enayati Medical City: abonații au acces la o serie de proceduri terapeutice care vizează inclusiv, dar nu se limitează la ameliorarea simptomelor patologiei musculo-scheletice și îmbunătățirea funcției kinetice globale a corpului și a coloanei vertebrale.
  8. Servicii de consiliere psihologică: abonații pot apela la ajutorul unui psiholog experimentat pentru a fi îndrumat și pentru a clarifica problemele cu care se confruntă.
  9. Confort și satisfacție: abonamentul Concierge Medical oferă abonaților un nivel mai ridicat de confort și satisfacție, datorită accesului la servicii medicale de elită, personalizate, necondiționate și la un nivel superior de atenție și grijă față de pacient.

Vrei o ofertă personalizată? Contactează-ne: 021.9362 | www.enayatimedicalcity.ro

Enayati Medical City este un Oraș Medical cu suflet, primul ecosistem medical din România, bazat pe inovație, empatie și parteneri medicali de elită. Un complex ce ridică standardele actuale prin integrarea armonioasă a două spitale, unul operat de Grupul Memorial Healthcare și Enayati Hospital, împreună cu un centru rezidențial premium pentru seniori, Enayati Home, și o policlinică cu peste 60 de cabinete. Enayati Medical City se bazează pe parteneri medicali de elită pentru a oferi servicii medicale de top. Situat în nordul Bucureștiului pe strada Gh. Ionescu Sisești nr. 8A, orașul medical este fondat de Dr. Wargha Enayati – fondatorul primei rețele medicale private din România și al abonamentelor medicale.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Claudiu Vrînceanu: Investițiile străine în al doilea an cu turbulențe – ce oportunități are România

Reporter: Team
27 May 2023 at 08:08
Claudiu Vrînceanu Investițiile străine în al doilea an cu turbulențe  ce oportunități are România

România traversează un context geopolitic aparent dificil, însă perioada actuală (2022-2024) este și o fereastră de oportunitate care se caracterizează prin situații de creștere. Crearea unui organism guvernamental dedicat, folosirea lecțiilor din bunele practici ale altor țări când vine vorba de atragerea de investitorii străini, raportarea la anumite oportunități și priorități investiționale și abordarea sectorială, în funcție de domenii și industrii, ar putea reprezenta căi concrete de stimulare a fluxurilor de capitalîn România, dublate de noi investiții greenfield.

de Claudiu Vrînceanu

Contextul rămâne optimist: chiar dacă planurile de investiții ale companiilor sunt deja influențate de problemele actuale precum inflația, războiul sau criza de pe piața energiei, foarte mulți investitori prezenți în regiune vor să continue să investească în țara noastră.

Contextul macro: unde ne aflăm. Cum arată tabloul investițiilor străine directe

Primul bilanț al investițiilor directe străine (ISD) în România în 2022, un an influențat de război și de noua situația geopolitică: acestea au urcat cu 33,37% în 2022, la 10,698 miliarde de euro, comparativ cu 8,021 miliarde de euro în 2021, relevă datele Băncii Naționale a României.

Atunci când analizăm investițiile străine, e util să analizăm și distribuția acestora. Astfel, investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat 10,698 miliarde de euro în 2022. În 2021, un an istoric din punctul de vedere al fluxurilor de capital atras, investițiile străine s-au ridicat la 8,021 miliarde de euro. Participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 7,924 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 2,774 miliarde de euro. Se păstrează acest ritm de creștere și dacă analizăm numărul entităților străine care au venit în România? Răspunsul este afirmativ. Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut, în 2022, cu 25,5%, comparativ cu 2021, la 7.368 de unități.

O analiză relevantă a primului an influențat de război ar trebui să ia în calcul și domeniile din care provin firmele cu participare străină la capitalul social. În funcție de domenii de activitate, cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în comerțul cu ridicată și amănuntul, repararea auto și moto (25,05% din total), activități profesionale, administrative, științifice și tehnice (20,81%), și transport, depozitare și comunicații (19,6%).

2023, un an la fel de bun pentru investiții străine?

Pentru a înțelege cu adevărat efectele crizelor din ultimul an, inclusiv impactul războiului din Ucraina, e ilustrativ să ne uităm la evoluția investițiilor din anul 2023 întrucât un context politic, social sau economice are efecte vizibile asupra comportamentului investitorilor cu o întârziere de 6-12 luni. Astfel, investițiile străine anunțate în primele luni ale anului 2023 au urcat cu 4% în primele luni din 2023.

Marile oportunități ale României în noul context economic și geopolitic

Până să vedem regulile sistemului internațional post război și Noua Ordine Mondială, o urgență națională economică trebuie să fie prioritizarea unei strategii de atragere a investitorilor străini. Așa cum s-a văzut în ultimele 12-15 luni de zile, au fost multe oportunități în contextul actual din perspectiva investitorilor straini. Așa cum mulți dintre noi am anticipat, actualul context geopolitic nu a avut ca efect anularea planurilor de investiții străine din România și din țările vecine și nici mutarea investițiilor existente în zone mai sigure. Din contră. România poate avea mai multe mai multe oportunități din perspectiva atragerii investitorilor străini în noua lume post război, de altfel aceasta fiind principala pârghie pentru o revenire economică rapidă.

Bune practici globale. Modelul catalan

Cum ar putea România să încurajeze atragerea acestui tip de investitori? Dacă ne uităm la anumite bune practici internaționale, vedem că totul pleacă de la strategia autorităților locale și regionale de a privi proactiv atragerea de investitori străini. Barcelona, Porto și Newcastle sunt orașele europene de top ale viitorului, pe baza strategiei lor de atrage a investițiilor străine, potrivit fDi Intelligence. La categoria strategie pentru atragerea investitorilor, Barcelona este un exemplu în rândul orașelor mari, Porto și Newcastle în categoria orașelor de talie medie spre mare. Credem că autoritățile locale din orașe ca București, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca pot învăța din aceste studii de caz.

Încă o dată, Barcelona se află în fruntea orașelor mari care au o strategie sănătoasă de atragere a ISD. Tehnologia și sustenabilitatea se află în centrul abordării consiliului orașului Barcelona cu privire la investițiile străine și continuă să obțină câștiguri pe două fronturi: tehnologie și sustenabilitate.

Ecosistemul tehnologic în creștere al orașului catalan a fost stimulat anul trecut de decizia Intel de a colabora cu Barcelona Supercomputing Center pentru a înființa un laborator de proiectare a microcipurilor. În acest sens, orașele din România ar putea alege la nivelul managementului administrativ o prioritate strategică care să privească industria tehnologică și să aleagă un domeniu de bază al economiei care poate fi susținut de digitizare și investitori străini în tehnologie. În opinia noastră, un domeniu poate fi cel medical datorită prezenței unor start-up-uri în domeniul medtech și a posibilității de a implica spitalele de stat și mediul universitar, care pot aduce mai mulți investitori străini. Pentru a promova orașul, consiliul local a lansat o platformă interactivă numită Plaça de Barcelona în locații din întreaga Europă, care include și o experiență de realitate virtuală. Pe baza acestei rețete, prin rețeaua diplomatică și prin noi investiții în străinătate similare cu cele ale orașului Barcelona, Cluj-Napoca și-ar putea arăta numeroasele sale puncte forte în fața publicului și a actorilor economici, media, culturali și științifici, în vederea atragerii de noi proiecte, investiții și talente noi.

Un alt proiect inovator este programul Workation, care sprijină nomazii digitali care doresc să lucreze de la distanță din Barcelona. Bucureștiul și Cluj-Napoca ar putea împrumuta această bună practică. Să ne amintim că România are o viză de nomad digital, dar care, atenție, nu are norme de aplicare! Proiectul legislativ este blocat. Viza de nomad digital a României se adresează cetățenilor din afara UE. Solicitanții trebuie să aibă asigurare de sănătate, cazier curat și dovada veniturilor de peste 3.300 euro pe lună de la o firmă din afara României.

Claudiu Vrînceanu are experiență mixtă de 15 ani în business, media și administrație publică. Lucrează zi de zi cu firme antreprenoriale și multinaționale pe zona de PR, public affairs și investiții.

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 373 (16 mai – 16 iunie 2023). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

AlaltaieriRevista Biz

Life Dental Spa, plan de investiții de peste 7 milioane de euro în următorii ani

Reporter: Ovidiu Neagoe
26 May 2023 at 16:08

Grupul de companii din spatele clinicilor stomatologice Life Dental Spa, care a investit peste 10 milioane de euro în ultimii trei ani, vizează atingerea unui prag de 30 de clinici dentare în următorii ani, extindere pentru care alocă investiții de 7,5 milioane de euro

Investițiile realizate de Grupul de firme din spatele Life Dental Spa din ultimii 3 ani se ridică la peste 10 milioane de euro și cuprind, în cea mai mare parte, deschiderea unui număr de nouă locații în principalele orașe din țară, training în personal, promovare și campanii de conștientizare a nevoilor de îmbunătățire a calității vieții, prin tratarea problemelor dentare.

În prezent, clinicile Life Dental Spa se regăsesc în orașele București (3 locații), Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Brașov, Arad, Sibiu, Pitești și Constanța

„Până la sfârșitul acestui an ne mai dorim cel puțin o nouă clinică în București, pentru care căutăm activ spațiu, și câte una în Ploiești, Timișoara sau Craiova, ce ar duce totalul la 15 unități. Investițiile din acest an vor depăși 2 milioane de euro”, a mai adăugat Ștefan Obreja.

În perspectiva următorilor ani, Grupul, condus de Ștefan Obreja, are în plan să ajungă la cel puțin 30 de clinici la nivelul întregii țări, investiții ce vor depăși 7,5 milioane euro.

Life Dental Spa plan de investiții de peste 7 milioane de euro în următorii ani

„Ne dorim să ajungem în principalele orașe din România, cu peste 100.000 de locuitori. Planul nostru pentru acest an este să acoperim principalele mari orașe din România cu cel puțin o clinică Life Dental Spa, iar pentru următorii 3 ani este să ajungem și în orașele cu cel puțin 100.000 de locuitori, prin parteneriate strategice. Analizăm inclusiv posibilitatea de a identifica parteneri care să se alăture business-ului nostru. Luăm în calcul și locații existente, cu echipe medicale care își doresc să ajungă la nivelul următor și suntem deschiși să colaborăm cu antreprenori sau intraprenori care vor să investească, alături de noi, pentru un return-on-investment bun într-un timp foarte scurt”, a precizat Ștefan Obreja.

Potrivit reprezentantului Life Dental Spa, bugetul de investiții pentru o locație în regim de parteneriat pornește de la 10.000 de euro pentru o participație minoritară din afacere și poate ajunge până la 49% din business.

„Am decis ca din acest an să ne extindem la nivelul țării și sub diferite forme de parteneriate, alături de antreprenori, medici sau clinici dentare care vor să aibă un ROI garantat. Domeniul stomatologic este o afacere sigură, indiferent de situatia economică a unei țări, conflicte politice sau un context oarecum nefavorabil ori sensibil, cum poate fi în alte industrii. Oamenii au nevoie să își îngrijească dantura, indiferent de ce se întâmplă în exterior. Este o investiție cu risc minim de eșec”, a mai adăugat Ștefan Obreja.

Investiție de peste jumătate de milion de euro la Constanța

La începutul lunii mai, Life Dental Spa a inaugurat cea de-a 11-a unitate, la Constanța, investiție care s-a ridicat la peste 500.000 de euro.

Noua clinică Life Dental Spa din Constanța, ce beneficiază de o tehnologie unică, prin utilizarea laserului dentar, este situată pe strada Farului 2B, într-o zonă rezidențială, foarte aproape de stadionul echipei Farul Constanța.

Clinica Life Dental Spa Constanța dispune de o suprafață totală de peste 400 mp, în care sunt amenajate cinci cabinete, unde vor lucra peste 10 medici stomatologi profesioniști și este singura din zona de sud-est a țării dotată cu tehnologie laser, atât pentru tratarea țesuturilor tari, cât și a celor moi.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Cea mai veche carte românească, expusă la Bookfest

Reporter: Ovidiu Neagoe
26 May 2023 at 15:30

Cea mai veche carte românească, aflată într-o colecție private, „Evangheliarul lui Macarie” (denumită și „Biblia lui Macarie”) este expusă în acest weekend la Salonul Internațional de Carte Bookfest, într-un stand inedit

Casa de Licitații Artmark aduce, în premieră, la cea de-a XIV ediție, exemplarul rarisim tipărit la Târgoviște în 1512, în timpul domnitorului Neagoe Basarab.

Expunerea publică a Evangheliarului reprezintă, pentru piața românească de carte, un eveniment major. Evangheliarul nu este doar cea mai veche carte românească aflată într-o colecție privată, ci una dintre primele 3 tipărite pe teritoriul României.

Opera, imprimată la mânăstirea Dealu lângă Târgoviște, unde ieromonahul Macarie fusese instalat ca tipograf de predecesorul lui Neagoe Basarab, domnitorul Radu cel Mare, a marcat un punct de cotitură în evoluția literaturii est-europene, punând bazele viitoarelor traduceri și tipărituri de cărți în limba română. În România se mai păstrează un singur exemplar al acestei tipărituri rarisime, în colecția Bibliotecii Academiei Române.

Cea mai veche carte românească expusă la Bookfest

Alături de Evangheliarul lui Macarie, una dintre cele mai prețioase și valoroase obiecte din patrimoniul cultural și religios românesc, va fi expusă și „Cartea românească de învățătură” (zisă și „Cazania lui Varlaam”) de la 1643. Capodopera culturii românești medievale a fost editată de mitropolitul Varlaam și tipărită în tipografia domnească de la Mănăstirea „Trei Ierarhi”, în timpul domnitorului Vasile Lupu.

„Evangheliarul lui Macarie” și „Cazania lui Varlaam”, alături de alte obiecte de colecție ce provin din patrimoniul criticului literar Șerban Cioculescu, pot fi găsite în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediția XVI, în perioada 26-28 mai, Romexpo, Pavilionul B2, spațiul B06.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Pikito, soluție omnichannel pentru retailerii online mici și medii, vine în România

Reporter: Gabriel Barliga
26 May 2023 at 12:52

Pikito, proiect care reunește cumpărăturile online și cele offline prin intermediul unor spații comerciale fizice comune, a devenit operațional și în România. Compania cehă a făcut inaugurarea locației din Lemon Retail Park, București.

Pikito simplifică procesul prin care magazinele online pot deschide magazine fizice, punându-le la dispoziție un spațiu unde își pot vinde produsele. Acest loc este împărțit cu alți retaileri de pe piață, care nu intră însă în sfera concurenților direcți.

„România este o piață cheie pentru magazinele virtuale care se extind în Europa Centrală și de Est, unde potențialul este dat nu doar de dimensiune, ci și de concurența relativ mică. Localizarea este, de asemenea, importantă pentru succesul pe piața din România, prin adrese locale, numere de telefon sau asistență pentru clienți. În mod ideal, e-shop-ul ar trebui să aibă și o formă de prezență concretă în țară – conform sondajelor, până la 40% dintre utilizatorii online din România nu au încredere într-un magazin virtual dacă nu există concomitent și un magazin fizic sau o sucursală. Așadar, Pikito oferă servicii transfrontaliere prin spații comerciale fizice, pentru a stimula încrederea și creșterea conversiilor pe piețele Europei Centrale și de Est. În plus, simplifică deschiderea unui magazin în câteva săptămâni, fără investiții sau procese legislative dificile, oferind un avantaj pe piață”.

Marcel Vargaestok, proprietarul PikitoConceptul Pikito

Pikito soluție omnichannel pentru retailerii online mici și medii vine în România

Spațiul comercial comun din România lansat de Pikito poate găzdui până la 14 e-taileri. Până acum, s-au încheiat deja colaborări cu retaileri precum Made In Japan, Kulina, Nedeto, Parfimo.

Datele interne ale Pikito arată că până la 40% dintre clienți aleg să li se livreze comenzile în magazin, în cazul în care acel magazin este situat într-o zonă din proximitatea lor.

În România, Pikito își propune să devină soluția de bază, în special pentru magazinele online medii și mari care doresc să valorifice experiența fizică, fără implicații financiare extreme. Pentru astfel de e-taileri, un spațiu comercial comun este cea mai bună soluție din punctul de vedere al profitabilității. În acest fel, fiecare dintre magazinele partenere obține un outlet sau un showroom modern la costuri accesibile.

Prin Pikito, cei care au un magazin online își pot deschide un magazin propriu într-o locație cu potențial, beneficiind de puncte de preluare, client service performant, alături de spații publicitare dedicate, cu un design modern și informații relevante despre comerciant.

Pikito soluție omnichannel pentru retailerii online mici și medii vine în România

Primul astfel de magazin comun a fost deschis la Praga, în august 2022 și, în doar 6 luni, rata de conversie a achizițiilor se situa între 5-10%. În prezent, toate unitățile Pikito sunt complet ocupate în Cehia și Slovacia.

După lansarea din România, fondatorii Pikito au deschis un magazin și în Bratislava, dar au în plan și alte lansări în Europa Centrală și de Sud-Est.

O unitate de vânzare Pikito are între 500-1.000 mp și poate conține până la 12 magazine neconcurente, care își împart costurile, fiind o oportunitate pentru afacerile desfășurate actualmente exclusiv online. Esența este reprezentată de împărțirea costurilor între e-shop-urile neconcurente. Brandurile beneficiază de fundal comun, zonă de serviciu, cabine de probă și personal bine pregătit.

Pikito este deținut de Kulina Group, companie specializată în comercializarea produselor pentru casă și lifestyle. Kulina Group a fost înființat în 2009, este activ în 5 țări europene (Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, România), are o valoare de piață de circa 15 miliarde de euro, reunind 70 de branduri, peste 8.000 de produse și având 80.000 de clienți unici din 2020.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌