Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • Vladimir Putin, prins cu minciuna. A votat înainte de a fi deschis votul - L-a dat de gol ceasul (VIDEO)
 •  

Vladimir Putin, prins cu minciuna. A votat înainte de a fi deschis votul - L-a dat de gol ceasul (VIDEO)

Vladimir Putin prins cu minciuna A votat înainte de a fi deschis votul La dat de gol ceasul VIDEO

Vladimir Putin, într-un videoclip difuzat de Kremlin pe 17 septembrie, în prima zi a alegerilor pentru Duma de Stat, spune că a votat de la distanță pentru că se auto-izolează din cauza cazurilor de infecție cu coronavirus din mediul său. Jurnaliștii notează că nu exista posibilitatea de a vota online la alegeri înainte de termen, iar pe 10 septembrie, președintele rus nu era încă în carantină.

Ce indica ceasul lui Putin în timp ce acesta își exprima votul online

Alte videoclipuri și fotografii pe care serviciul de presă de la Kremlin le-a publicat pe 17 septembrie arată, de asemenea, că ceasul lui Putin arată data de 10. În special, este vorba despre o fotografie de la întâlnirea online a liderilor țărilor din cadrul Organizației de Cooperare din Shanghai, care ar fi avut loc pe 17 septembrie, nu pe 10 septembrie, așa cum indică ceasul președintelui rus.

Kremlinul nu a comentat, deocamdată, situația.

Anterior, președintele a intrat în autoizolare din cauza faptului că, se presupune că angajații serviciilor de securitate și protocol, precum și serviciul de presă, au fost infectați cu Covid-19. Astfel, Putin a fost obligat să voteze la alegerile pentru Duma de Stat de la distanță prin internet. Vineri, 17 septembrie, a fost lansat un videoclip care îl arăta pe președinte votând pe computerul său de lucru, și în care îndeamnă oamenii să-i urmeze exemplul.

Vladimir Putin prins cu minciuna A votat înainte de a fi deschis votul La dat de gol ceasul VIDEO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • FOTO Deși i s-a transmis de către primarul din Vama Veche că e persona non grata, Florin Cîțu își petrece weekend-ul la mare
 •  

FOTO Deși i s-a transmis de către primarul din Vama Veche că e persona non grata, Florin Cîțu își petrece weekend-ul la mare

FOTO Deși i sa transmis de către primarul din Vama Veche că e persona non grata Florin Cîțu își petrece weekendul la mare

Premierul Florin Cîțu se relaxează la mare. Acesta a postat pe Instagram mai multe fotografii cu Marea Neagră, acolo unde se pare că își petrece weekend-ul, așa cum a promis în urmă cu ceva timp. Asta deși primarul PSD al comunei Vama Veche i-a transmis remierului Florin Cîțu că nu e binevenit,  pentru că localitatea nu a primit banii ceruți.

”Cu tot respectul, îi recomand domnului premier, Florin Câțu, să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche și să se reorienteze în această vară spre Ciocârlia sau Aliman. Sunt localități care își permit pâine și sare din banii publici! În plus, domnul Premier va avea astfel și ocazia să cerceteze, în amănunt, programele ambițioase de dezvoltare ale acestor localitati, premiate de managerii PNL Constanța cu alocări financiare record!”, a scris primarul în comunicatul citat.

FOTO Deși i sa transmis de către primarul din Vama Veche că e persona non grata Florin Cîțu își petrece weekendul la mare

FOTO Deși i sa transmis de către primarul din Vama Veche că e persona non grata Florin Cîțu își petrece weekendul la mare

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Fostul ciclist danez Chris Anker Sørensen a murit într-un accident rutier, la doar 37 de ani
 •  

Fostul ciclist danez Chris Anker Sørensen a murit într-un accident rutier, la doar 37 de ani

Fostul ciclist danez Chris Anker Sensen a murit întrun accident rutier la doar 37 de ani

Fostul ciclist danez Chris Anker Sørensen a murit într-un accident rutier, la doar 37 de ani, sâmbătă, în Belgia.

Sorensen se afla pe bicicletă când a fost răsturnat de o maşină. El se afla în Belgia pentru a comenta Campionatele Mondiale de ciclism care încep duminică.

Campion al Danemarcei în 2015, el a participat de mai multe ori la Turul Franţei.

Fostul ciclist danez Chris Anker Sensen a murit întrun accident rutier la doar 37 de ani

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Inter Milano a învins sâmbătă seara la scor de tenis, 6-1, pe Bologna
 •  

Inter Milano a învins sâmbătă seara la scor de tenis, 6-1, pe Bologna

Inter Milano a învins sâmbătă seara la scor de tenis 61 pe Bologna

Inter Milano, cu portarul Ionuţ Radu pe banca de rezerve, a învins sâmbătă seara la scor de tenis, 6-1, pe Bologna, într-un meci care a avut loc pe stadionul Giuseppe Meazza, în etapa a 4-a din Serie A, preluând momentan şefia clasamentului.

Lautaro Martinez (6), Milan Skriniar (30), Nicolo Barella (34), Matias Vecino (54) şi Edin Dzeko (62, 68) au marcat pentru gazde, golul de onoare al oaspeţilor fiind reuşit de Arthur Theate (86). Cu 10 puncte acumulate, Inter este lider provizoriu cel puţin până la meciul lui AS Roma cu Verona de duminică seara, conform agerpres

Pe Stadio Luigi Ferraris din Genoa, echipa gazdă s-a înclinat cu 1-2 în faţa celor de la Fiorentina. Toate cele trei goluri au fost marcate în mitanul secund, Ricardo Sapponara (60) şi Giacomo Bonaventura (89) punctând pentru ''violeţi'', Domenico Criscito (80+9) reuşind golul gazdelor dintr-un penalty.

Fiorentina este pe locul 5, cu 9 puncte, Genoa ocupând momentan poziţia a 14-a cu 3 puncte.

Tot în deplasare s-a impus sâmbătă seara şi Atalanta, 1-0 contra celor de la Salernitana, printr-un gol reuşit în minutul 75 de Duvan Zapata. Atalanta este pe 7, cu 7 puncte, Salernitana fiind ''lanterna roşie'' cu 0 puncte.

După cum se ştie, vineri, în prologul etapei, Torino s-a impus pe terenul lui Sassuolo cu 1-0.

Alte meciuri ale etapei vor avea loc duminică seara şi luni, capul de afiş fiind meciul de la Torino, dintre Juventus şi AC Milan.

Podiumul este format în prezent din echipele Inter, AS Roma şi AC Milan, cu 10, respectiv câte 9 puncte.

Inter Milano a învins sâmbătă seara la scor de tenis 61 pe Bologna

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Grupul Tronos a concertat la Seminarul „Sf. Vladimir” din statul american New York
 •  

Grupul Tronos a concertat la Seminarul „Sf. Vladimir” din statul american New York

Grupul Tronos a concertat la Seminarul Sf Vladimir din statul american New York

Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale a cântat miercuri la Capela „Sfinții Trei Ierarhi” a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Vladimir” din statul American New York.

Românilor dirijați de Arhid. Mihail Bucă li s-a alăturat și Corul de Muzică Bizantină al capelei americane, condus de Nicholas Fine și dr. Harrison Russin, profesor de muzică liturgică.

„Am fost învăluiți de rugăciune prin felul incredibil în care continuați tradiția bizantină”, le-a spus psalților români Președintele Seminarului, dr. Chad Hatfield.

Grupul Psaltic Tronos se află în turneu în Arhiepiscopia celor două Americi până în 19 septembrie. Cu o zi înainte de sosirea lor în statul New York, românii cântaseră la Catedrala Ortodoxă Română „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Chicago.

Grupul Tronos a concertat la Seminarul Sf Vladimir din statul american New York

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Parlamentul Republicii Moldova vrea să schimbe Legea pensionării: Există un asemenea model în Franța și România
 •  

Parlamentul Republicii Moldova vrea să schimbe Legea pensionării: Există un asemenea model în Franța și România

Parlamentul Republicii Moldova vrea să schimbe Legea pensionării Există un asemenea model în Franța și România

„Vrem să creăm o alternativă la vârsta de pensionare. Pentru cei care au stagiul de cotizare mai mare decât stagiul deplin, să nu există vârstă de pensionare, în generall”, a declarat Dan Perciun, preşedintele Comisiei parlamentare pentru protecţie socială, sănătate şi familie. „Să mergem pe ideea că, dacă o persoană a contribuit un anumit număr de ani, indiferent de vârsta pe care o are, să poată ieşi la pensie. Noi am numi această măsură o pensie de carieră lungă”, a spus Dan Perciun, transmite Tvr Moldova.

Deputatul a dat exemplu unui asemenea sistem care există în Franţa şi România.

„Există un asemenea model în Franţa. În România există o pensie anticipată pentru limită de vârstă, care permite o pensionare mai rapidă decât standardul. Doar că în România se aplică o mică penalitate. Dacă nu vrei să te pensionezi la vârsta standard de pensionare, te poţi pensiona mai devreme, dar ai un cuantum al pensiei diminuat. Nu vrem să mergem pe ideea unui cuantum diminuat, dar vrem să ştim foarte clar care ar fi acel stagiu de cotizare suficient de lung ca să asigurăm, pe de o parte, sustenabilitatea sistemului, iar pe de altă parte, să recunoaştem oamenilor care au muncit o perioadă mai îndelungată dreptul să iasă la pensie”, a declarat Dan Perciun.

Expertul economic Viorel Gârbu a afirmat în cadrul emisiunii că vârsta de pesnionare este mai mare în ţările cu economii dezvoltate.

„Noi, fiind săraci, ne permitem luxul ca, din conturile bugetare, să acoperim acest gen de politici care se implementează în Republica Moldova. Este foarte important să creştem încrederea populaţiei că, odară ce a contribuit la sistemul de pensionare, cetăţeanul nu va fi jefuit, iar pensia care o va primi va fi onestă”, a spus expertul economic.

Potrivit lui Viorel Gârbu, dacă cetăţenii vor crede în sistemul de pensionare din Republica Moldova, dorinţa de pensionare mai rapidă va dispărea.

„Aici este foarte important să vedem cum aplicăm ceea ce se se numeşte în legislaţia noastră principiul de solidaritate, astfel încât mărimea pensiei să corespundă cu volumul contribuţiei”, a spus Viorel Gârbu, care a mai menţionat că principiul de solidaritate să fie realizat de către stat.

Parlamentul Republicii Moldova vrea să schimbe Legea pensionării Există un asemenea model în Franța și România

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un medic din Republica Moldova a fost înlăturat pe viață de la testarea sportivilor
 •  

Un medic din Republica Moldova a fost înlăturat pe viață de la testarea sportivilor

Un medic din Republica Moldova a fost înlăturat pe viață de la testarea sportivilor

Agenția Internațională de Testare (ITA) i-a interzis, pe viață, medicului moldovean Dorin Balmuș să lucreze în domeniul sportului după ce a fost găsit vinovat de aranjarea unor substiuiri a probelor de depistare a substanțelor interzise la halterofili.

Agenția a declarat joi că Dorin Balmus a subsemnat pentru trei sportivi moldoveni în 2015, când acestora li s-au cerut probe cu puțin timp înainte de a concura la campionatul mondial de la Houston, SUA, transmite IPN.

Probele sportivilor au fost înlocuite cu mostre ale altor persoane și toți trei au putut concura la întrecere, deși fiecare dintre ei „urma un ciclu de dopaj în acel moment”. Încălcarea a ieșit la iveală mai târziu, sportivii primind interdicțiile de rigoare.

Altă sursă precizează că în 8 noiembrie 2015, „Dorin Balmus, medic care lucrează pentru Federația de haltere a Republicii Moldova, a autentificat că 3 atleți – Iurie Bulat, Ghenadie Dudoglo și Artiom Pipa – a făcut teste în ziua respectivă”.

Euronews menționează că suspendările pe viață sunt o raritate în sport, dar ITA a considerat că sacțiunea pentru Balmuș este potrivită, „având în vedere natura și gravitatea încălcării regulilor”. Despre înșelăciune a relatat inițial un documentar din anul 2020 al radiodifuzorului german ARD. Filmul, consacrat neregulilor financiare și corupției legate de acoperirea fenomenului de dopaj în Federația Internațională de Haltere, a provocat un scandal de proporții, soldat cu demisia președintelui Tamas Ajan.

Agenția Mondială Antidoping declarase anul trecut că practica utilizării unor terțe persoane pentru testele de dopaj a fost larg răspândită în haltere și a declarat că investighează 18 cazuri de „substituire de urină suspectată” în șase țări.

Un medic din Republica Moldova a fost înlăturat pe viață de la testarea sportivilor

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Acum 100 de ani, Henry Ford propunea o 'monedă energetică' pentru a înlocui aurul
 •  

Acum 100 de ani, Henry Ford propunea o 'monedă energetică' pentru a înlocui aurul

Acum 100 de ani Henry Ford propunea o monedă energetică pentru a înlocui aurul

În 1921, industrialul american Henry Ford a propus crearea unei „monede energetice” care ar putea sta la baza unui nou sistem monetar - oferind asemănări izbitoare cu sistemul electronic de numerar peer-to-peer descris în cartea albă Satoshi Nakamoto Bitcoin ( BTC ) din 2008.

Bitcoin ca monedă energetică

La 4 decembrie 1921, New York Tribune a publicat un articol care subliniază viziunea lui Ford de a înlocui aurul cu o monedă energetică care credea că ar putea rupe strânsoarea elitelor bancare asupra bogăției globale și ar putea pune capăt războaielor. El a intenționat să facă acest lucru construind „cea mai mare centrală electrică din lume” și creând un nou sistem valutar bazat pe „unități de putere”.

Ford, care a fondat Ford Motor Company în 1903, a declarat publicației:

„În cadrul sistemului valutar al energiei, standardul ar fi o anumită cantitate de energie exercitată timp de o oră, care ar fi egală cu un dolar. Este pur și simplu un caz de a gândi și a calcula în termeni diferiți de cei stabiliți de grupul bancar internațional la care ne-am obișnuit atât de mult încât credem că nu există un alt standard dorit. ”

Detaliile referitoare la valorile valutare „vor fi elaborate atunci când Congresului îi va fi interesat să audă despre asta”, a spus el.

Deși Ford nu a reușit niciodată să-și promoveze viziunea asupra unei monede complet susținute, bitcoin a apărut ideea aparent un secol mai târziu. Din 2009, mai mult de 18,8 milioane BTC au fost create prin extragerea intensivă a energiei, care necesită calculatoare pentru a rezolva probleme matematice din ce în ce mai complexe. Acest proces de extragere a dovezilor de muncă a atras critici grele asupra presupusului său impact asupra mediului - o afirmație miopă care ignoră abilitatea Bitcoin de a accelera trecerea la energia regenerabilă, conform cointelegraph.com

Înlocuirea aurului, încheierea războaielor

Despre relația dintre aur și război, Ford a explicat:

„Răul esențial al aurului în relația sa cu războiul este faptul că acesta poate fi controlat. Rupe controlul și oprești războiul. ”

Unele dintre cele mai înflăcărate suporturi ale Bitcoin consideră că principiile solide ale criptomonedei ar putea elimina războiul prin reducerea capacității statului de a finanța conflictele prin inflație. În timp ce standardul aur face ca guvernele să își umfle moneda mai greu, „bancherii internaționali”, așa cum a explicat Ford, au controlat cea mai mare parte a ofertei de lingouri. Acest proces de control și acumulare a mărfurilor prețioase a permis elitei financiare să creeze o piață activă pentru bani, care a prosperat în timpul războiului.

Resturile etalonului aurului au fost abandonate în 1971 de președintele american Richard Nixon, care a spus că guvernul său va suspenda temporar convertibilitatea între dolari și lingouri. Așa-numitul standard cvasi-aur va dura până în 1973, toate definițiile care leagă dolarul de lingouri înlăturate până în 1976. Cu toate acestea, efectiv, sistemul etalonului aur a fost eliminat de guvernul britanic în 1931, SUA urmând procesul de doi ani. mai tarziu.

Articolul New York Tribune a circulat sâmbătă pe pagina r / CryptoCurrency a Reddit, unde a primit voturi pozitive considerabile. În timp ce Satoshi Nakamoto nu l-a menționat niciodată pe Henry Ford în postările de pe forum online, unii utilizatori ai Reddit au speculat că creatorul Bitcoin ar fi putut fi influențat de regretatul industrial. Alții au spus în glumă că Satoshi era de fapt reîncarnatul lui Ford, având în vedere credința aparentă a acestuia din urmă în reîncarnare.

Acum 100 de ani Henry Ford propunea o monedă energetică pentru a înlocui aurul

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dumitru Crudu prezintă: Fiatul ăla alb ca untul dăruit de Vlad Filat și Legea Lustrației
 •  

Dumitru Crudu prezintă: Fiatul ăla alb ca untul dăruit de Vlad Filat și Legea Lustrației

Dumitru Crudu prezintă Fiatul ăla alb ca untul dăruit de Vlad Filat și Legea Lustrației

Dumitru Crudu este un poet și dramaturg de limbă română din Republica Moldova. Este câștigător al Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului”, organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER) și de Fundația Principesa Margareta a României, ediția 2003. Este membru al Uniunii Scriitorilor și al Uniunii Teatrale din Republica Moldova, cât și al ASPRO.

Ne strângeam unul câte unul în foișorul de pe terasa Uniunii Scriitorilor pentru a vota un apel către parlamentari ca aceștia să adopte legea lustrației, dar nu găseam apelul. Toată lumea își răscoli e-mailurile și nimeni nu dădu de el. Țineam minte foarte bine că-l primisesem pe grupul nostru de discuții de pe gmail de la colegul nostru Matei Albu, care nu putu să vină la ședința noastră, dar iată că nu-l găseam. Apelul către parlament dispăru într-un mod miraculos.

În cele din urmă, îl dibăci Val Ciubotaru.

După ce sciitoarea Andreea Munteanu ni-l citi, sări ca ars în picioare romancierul Noe Mălăiescu și strigă că acest apel seamănă cu a scoate apă din fântână cu o căldare fără fund, atâta timp cât toate dosarele au fost duse la Tiraspol.

- Ce să mai deconspiri atunci?

- Asta-I o minciună. Minciuna asta a lansat-o KGB-ul ca să ne descurajeze să mai cerem adoptarea legii lustrației, îl contrazise pe marele scriitor născut într-un sat de sub Tiraspol tânărul scriitor Nicu Agachi.

- Nu-I minciună. Asta-I realitatea, o ținu pe a lui nonagenarul Noe Mălăiescu. Când am fost deputat eu i-am cerut lui Plugaru, tipului acela din fruntea securității în primii ani de independență să mă lase să-mi văd dosarul și acesta mi-a spus că nu am ce să văd, fiindcă dosarul meu nu e . A fost transferat la Tiraspol. Toate dosarele au fost mutate la Tiraspol.

- Nu cred. Ne-au pus bărbi. Ne-au dezinformat. Dosarele sunt, nu se dădu bătut Nicu Agachi.

- De unde știi dumneata că sunt sau nu sunt? îi sări muștarul bătrânului romancier, al cărei romane s-au bucurat de un mare succes atât în perioada comunistă, cât și după.

- Dar dumneavoastră de unde știți că nu sunt? îl înfruntă Nicu Agachi.

Spiritele se încinseră și oamenii de la mesele de pe terasă își ridicară capetele din farfuriile cu borș și se uitau contrariați cum scriitorii din foișor răcneau unul la altul. Veni chelnerița cu o tavă și cearta se potoli câtă vreme scriitorii își transmiteau cănile cu ceai și cafea. Apoi gâlceava s-a aprins iar. Interveni și academicianul Mihai Oboi, cu un glas domol.

- Eu însă nici nu vreau să-mi văd dosarul.

- De ce? vru să afle poetul Vlad Gheață. De ce nu ați vrea să vă vedeți dosarul?

- Nu vreau să mă dezamăgesc.

- În cine să vă dezamăgiți?

- În prietenii mei.

- Și eu cred că de această lege nimeni nu are nevoie, țipă poetul și traducătorul Tolea Soare, cel care a tradus mai tot ce au scris avangardiștii ruși în română. Ea ar fi fost actuală în urmă cu treizeci de ani. Noi avem azi alte probleme. De exemplu…

- Nu-I depășită, îl luă vorba din gură Nicu Agachi. Cei care au colaborat cu poliția politică sovietică sunt și azi în capul meselor. E foarte actuală.

- De ce dumneata vrei atât de mult să se voteze această lege? De ce te interesează pe dumneata atât de tare povestea asta cu securitatea? se luă Noe Mălăiescu de poetul Nicu Agachi.

- Fiindcă securitatea mi-a propus de două ori să lucrez pentru ea. Prima dată, când am devenit student la Chișinău și a doua oară, pe când eram student la Brașov, le povesti tuturor Nicu Agachi.

- Ți-au propus de două ori, iar tu ai acceptat de trei ori, strigă Tolea Soare și toată lumea izbucni în hohote molipsitoare de râs. Râdea chiar și Mariana care veni să adune cănile goale de pe masă.

- Nu am acceptat niciodată, țipă Nicu Agachi.

- Ei, asta să i-o spui surdului că el o să te creadă.

- Dar chiar nu am colaborat cu ei. Eu vreau să văd cine m-a turnat.

-Aha, deci dumneata vrei să-ți vezi dosarul pentru a te răzbuna pe cei care te-au turnat. Vrei să le afli numele ca să-I dai în gât, tună nonagenarul.

- Nu-I vorba despre asta.

- Ba, despre asta-I vorba. De legea asta se vor folosi tot felul de frustrați pentru a se răzbuna pe dușmanii lor, bubui nonagenarul.

- Noi, în loc să discutăm adevăratele probleme ale breslei noastre, pierdem timpul cu acest apel depășit, îl susținu și poetul și traducătorul avangardei ruse, Tolea Soare.

- Și care probleme ale breslei noastre ar fi mai importante sau cele mai importante?

- De exemplu, cui va rămâne automobilul după alegerea unui nou președinte?

- Chiar, cui va rămâne? îl susținu Noe Mălăiescu.

- Stați așa, despre asta vorbim după adunare. Acum haideți să ne întoarcem la apel. Cine e pentru a-l vota, ridicați mâna! interveni poetulTimofei Orășeanu, președintele Uniunii.

- Eu sunt contra, dar am să-l votez, declară nonagenarul și ridică mâna. Îl votă chiar și Tolea Soare , cu toate că era și el contra. Odată votat de toți oamenii din consiliu, apelul urma să fie publicat pe pagina Uniunii Scriitorilor, trimis parlamentului și preșidenției și citit la Adunarea Scriitorilor pentru a fi votat și de ceilalți scriitorii, nu doar din cei din Consiliu.

Trecură câteva săptămâni, vreme în care avu loc congresul scriitorilor în timpul căruia fu ales un nou președinte, dar apelul nu fu citit.

Apelul nu apăru nici pe saitul scriitorilor. Nicu Agachi intra zilnic pe pagina Uniunii și nu-l văzu nicăieri și se gândi că, neapărând nicăieri, era ca și cum nu ar fi fost conceput și nu ar exista . Era ca și cum nu ar fi fost votat de scriitorii adunați în foișor într-o zi luminoasă de vară.

Nicu Agachi trecu într-o zi pe la Uniunea Scriitorilor ca să-l întrebe pe noul președinte de ce nu publică apelul și văzu mașina albă. Mașina aia albă dăruită cândva de Vlad Filat Uniunii Scriitorilor. Fiatul ăla alb ca zăpada. Sau alb ca făina de grâu. La volanul lui era fostul președinte al Uniunii, poetul Timofei Orășeanu și Nicu Agachi se gândi:

- Poate, într-adevăr, acest automobil este adevărata problemă a scriitorilor. Iar problema e cui ar trebui să-i revină? Sau să-i rămână? Fostului sau actualului președinte? Sau, poate, altcuiva?

Dumitru Crudu prezintă Fiatul ăla alb ca untul dăruit de Vlad Filat și Legea Lustrației

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Francezii tună și fulgeră împotriva americanilor: Este vorba despre `dispreț`,`minciună`şi o `criză gravă de pierdere a încrederii`
 •  

Francezii tună și fulgeră împotriva americanilor: Este vorba despre `dispreț`,`minciună`şi o `criză gravă de pierdere a încrederii`

Francezii tună și fulgeră împotriva americanilor Este vorba despre disprețminciunăşi o criză gravă de pierdere a încrederii

Şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a vorbit sâmbătă despre "criza gravă" provocată de torpilarea unui uriaş contract de submarine franceze pentru Canberra, denunţând o "minciună (...), o duplicitate (... ), o pierdere majoră a încrederii" şi "un dispreţ" din partea aliaţilor Franţei, notează AFP preluat de agerpres.

Întrebat la jurnalul televizat al postului public France 2, Jean-Yves Le Drian a justificat rechemarea ambasadorilor francezi la Canberra şi Washington prin faptul că există "o criză gravă între noi".

NATO will have to take account of submarine crisis with US and Australia – French FM Jean-Yves Le Drian pic.twitter.com/mo0iQ23PnI

— TRT World Now (@TRTWorldNow) September 18, 2021

Această măsură, prima din istoria relaţiilor dintre Paris şi Washington, "este foarte simbolică. A fost minciună, a fost duplicitate, a fost o pierdere majoră a încrederii, a fost dispreţ, deci aşa nu merge între noi", a declarat el.

"Am rechemat ambasadorii pentru a încerca să înţelegem şi pentru a le arăta fostelor ţări partenere că avem o nemulţumire foarte puternică, că există cu adevărat o criză gravă între noi", a spus ministrul de externe.

Rechemarea ambasadorului francez la Londra a fost, în schimb, considerată inutilă: "Cunoaştem oportunismul lor permanent", a spus el ironic la câteva luni după Brexit. "Marea Britanie în această afacere este un fel de a cincea roată la căruţă", a adăugat Jean-Yves Le Drian.

Statele Unite, Australia şi Marea Britanie au anunţat miercuri un parteneriat strategic pentru a contracara China, AUKUS, incluzând furnizarea de submarine americane cu propulsie nucleară pentru Canberra care i-a scos efectiv pe francezi din joc.

În 2016, Franţa a semnat un contract în valoare de 90 de miliarde de dolari australieni (56 miliarde de euro) pentru a furniza Australiei 12 submarine cu propulsie clasică, considerat frecvent "contractul secolului" din cauza valorii şi importanţei sale strategice.

Pe de altă parte, ministrul de externe a mai apreciat că criza va cântări asupra definirii noului concept strategic al NATO, fără a evoca, totuşi, o retragere din Alianţa Nord-Atlantică.

"NATO a iniţiat o reflecţie, la solicitarea preşedintelui Franţei, asupra fundamentelor sale. La următorul summit NATO de la Madrid va fi prezentat noul concept strategic. Evident, ceea ce tocmai s-a întâmplat va avea legătură cu această definire", a spus Jean-Yves Le Drian.

"În acelaşi timp, Europa trebuie să se doteze cu busola sa strategică şi va fi sub responsabilitatea Franţei în prima jumătate a anului 2022", a adăugat el, referindu-se la preşedinţia franceză a Uniunii Europene cu începere de la 1 ianuarie.

După retragerea brutală a americanilor din Afganistan, fără consultarea aliaţilor lor, şi acest dosar al submarinelor, "dacă europenii nu simt că, pentru a rămâne în istorie, trebuie să se unească şi să-şi apere împreună propriile interese, atunci soarta lor va fi complet diferită", a subliniat Jean-Yves Le Drian.

Francezii tună și fulgeră împotriva americanilor Este vorba despre disprețminciunăşi o criză gravă de pierdere a încrederii

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO | Momentul în care o cisternă plină cu vin se răstoarnă pe DN76
 •  

VIDEO | Momentul în care o cisternă plină cu vin se răstoarnă pe DN76

VIDEO Momentul în care o cisternă plină cu vin se răstoarnă pe DN76

Momentul în care o cisternă se răstoarnă în mers pe DN76, între Deva și Brad, a fost surprins de camera de bord a unui şofer, potrivit Antena3.ro.

Incidentul a avut loc vineri dimineaţa pe DN76, în zona Dealu Mare între Deva și Brad, acolo unde o cisternă care transporta vin s-a răsturnat în mers.

Potrivit presei locale, bărbatul care conducea autocisterna, un cetățean polonez în vârstă de 29 de ani, a derapat urmare neadaptării vitezei în curbă.

Camera de bord a unui alt şofer a surprins momentul în care cisterna s-a răsturnat în afara părții carosabile, capul-tractor rămânând pe roți.

Din fericire evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. În acest caz, conducătorul auto a fost sancţionat contravențional.

VIDEO Momentul în care o cisternă plină cu vin se răstoarnă pe DN76

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dezastru pentru Gigi Becali - Falimentul City Insurance lasă FCSB fără milioane de euro
 •  

Dezastru pentru Gigi Becali - Falimentul City Insurance lasă FCSB fără milioane de euro

Dezastru pentru Gigi Becali Falimentul City Insurance lasă FCSB fără milioane de euro

FCSB a încasat sume importante de bani în ultimele sezoane doar de la sponsori și din vânzări de jucători, echipa ratând patru sezoane la rând calificarea în grupele unei competiții europene. Față de stagiunile trecute, clubul patronat de Gigi Becali va rămâne și fără banii primiți de la principalul sponsor, compania de asigurări City Insurance, intrată în faliment.

Companiei i-a fost retrasă autorizația de funcționare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară și falimentul pare inevitabil. Astfel, City Insurance nu își va mai putea respecta contractul încheiat cu FCSB, care era valabil încă patru ani.

Conform angajamentului, compania de asigurări plătea către FCSB 1.5 milioane de euro anual, ceea ce înseamnă că, odată apărute problemele firmei, din cauza cărora poate intra în faliment, clubul patronat de Gigi Becali pierde 6 milioane de euro, notează digisport.ro.

Gigi Becali afirma, în urmă cu doi ani, că anual în conturile clubului intră 4 milioane de  euro doar din sponsorizări.

Dezastru pentru Gigi Becali Falimentul City Insurance lasă FCSB fără milioane de euro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO - Susținătorii lui Donald Trump au organizat din nou un protest la Capitoliul SUA: polițiștii au fost prezenți în număr mare
 •  

VIDEO - Susținătorii lui Donald Trump au organizat din nou un protest la Capitoliul SUA: polițiștii au fost prezenți în număr mare

VIDEO Susținătorii lui Donald Trump au organizat din nou un protest la Capitoliul SUA polițiștii au fost prezenți în număr mare

Poliţiştii au dominat ca număr protestatarii în zona Capitoliului SUA, sâmbătă, la o manifestaţie pro-Donald Trump, relatează Reuters, informează News.ro.

La protest s-au prezentat aproximativ 100, cel mult 200 de persoane, unele purtând steaguri ale grupului de dreapta Three Percenters. Numărul manifestanţilor a fost mult mai mic decât cel la care se aşteptau organizatorii, şi anume 700, sau decât miile de au provocat haos la Capitoliu în 6 ianuarie.

Sute de poliţişti au patrulat zona Capitoliului şi un gard înalt care a încorjurat clădirea aproximativ şase luni după atacul din ianuarie a fost reinstalat înainte de protest.

Pregătiţi să intervină au fost 100 de membri ai Gărzii Naţionale.

Ca parte a eforturilor unor susţinători de extremă dreapta ai lui Trump de a rescrie istoria asaltului de la Capitoliu, fiecare vorbitor a insistat că sutele de oameni arestaţi în ziua asaltului sunt “deţinuţi politici”, scrie Reuters.

Procurori şi experţi juridici spun încă că respectivele cazuri sunt tratate corect.

Mulţimea a fost mică, însă din când în când au existat dispute între participanţii la protest şi contramanifestanţi. Poliţiştii au intervenit pentru a calma spiritele. Un grup de poliţişti a scor sin mulţime un bărbat care ţinea un cuţit mare la şold.

Organizatorii protestului “Justice for J6” au făcut apel pentru ca evenimentul să fie unul paşnic, însă vineri J. Thomas Manger, reprezentant al poliţiei, a afirmat vineri că au existat ameninţări de violenţe legate de protest, unele având ca ţintă membri ai Congresului.

Here’s a quick look around protest site outside #USCapitol More press than protestors. Lots of police staging nearby. @nbcwashington pic.twitter.com/J911ElXE9W

— Mark Segraves (@SegravesNBC4) September 18, 2021

VIDEO Susținătorii lui Donald Trump au organizat din nou un protest la Capitoliul SUA polițiștii au fost prezenți în număr mare

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Ieri — 18 September 2021Stiri pe Surse
 • Emanuel Ungureanu (USR-PLUS) îl critică pe Iohannis, după ce președintele le recomandă românilor să joace golf: 'Am ales răul cel mai mic. Ghinion'
 •  

Emanuel Ungureanu (USR-PLUS) îl critică pe Iohannis, după ce președintele le recomandă românilor să joace golf: 'Am ales răul cel mai mic. Ghinion'

Emanuel Ungureanu USRPLUS îl critică pe Iohannis după ce președintele le recomandă românilor să joace golf Am ales răul cel mai mic Ghinion

Emanuel Ungureanu (USR-PLUS) se arată nemulțumit de atitudinea avută de Klaus Iohannis, după ce președintele le-a recomandat românilor să joace golf.

„Am ales răul cel mai mic. Ghinion. Vă aduceți aminte? Domnul Iohannis ne explica cu tupeu că profesorii care nu își pot lua mai multe case din meditații au...ghinion. Și noi l-am ales, pentru că nu puteam cu Ponta și apoi cu Dăncilă. El a rămas același, astăzi ii îndemna pe românii îngrijorați de creșterea facturilor la utilități să învețe să joace...golf.

Tot el, îl susține în fruntea guvernului României pe unul care se crede Superman. Ghinion”, a spus Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Deputatul Iulian Bulai (USR) îl atacă pe Iohannis: 'Țara arde și primul om din stat ne îndemnă să jucăm golf'

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la evenimentului organizat de compania Dacia Renault cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă”, că golful se poate practica la orice vârstă, încurajând pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâţia oameni pasionaţi de golf, un sport care nu este deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mişcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Emanuel Ungureanu USRPLUS îl critică pe Iohannis după ce președintele le recomandă românilor să joace golf Am ales răul cel mai mic Ghinion

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO șocant - Un mire a ajuns de la nuntă direct la spital, cu coloana fracturată: Nuntașii l-au luat pe sus și l-au scăpat
 •  

VIDEO șocant - Un mire a ajuns de la nuntă direct la spital, cu coloana fracturată: Nuntașii l-au luat pe sus și l-au scăpat

VIDEO șocant Un mire a ajuns de la nuntă direct la spital cu coloana fracturată Nuntașii lau luat pe sus și lau scăpat

Un mire s-a ales cu coloana fracturată în două locuri după ce câțiva nuntași l-au luat pe sus, l-au aruncat şi nu l-au mai prins, în Băile Felix, informează bihorjust.ro.

Totul s-a întâmplat vineri seara la o sală de nunți din stațiunea Băile Felix, la scurt timp după dansul mirilor. Liviu Filimon, în vârstă de 31 de ani, a fost luat de prieteni, chiar în mijlocul sălii, şi după ce l-au aruncat în sus nu l-au mai prins cum trebuie, acesta căzând pe spate. După incident nuntașii l-au luat de mâini şi picioare şi l-au așezat pe scaun, înrăutățindu-i şi mai mult starea.

Potrivit presei locale, pentru că mirele nu îşi mai simțea picioarele, la faţa locului a fost chemată o ambulanță, care l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență din Oradea, urmând a fi supus mai multor investigații de specialitate.

Din primele informaţii, mirele ar fi suferit răni grave la două vertebre. Urmare acestui incident, tânărul a contactat un avocat şi se gândește să îi dea în judecată pe cei care i-au stricat nunta şi i-au pus în pericol sănătatea şi viaţa.

„Am luat legătura cu un avocat, însă mă gândesc pe mai departe ce voi face”, a declarat tânărul potrivit sursei citate.

VIDEO șocant Un mire a ajuns de la nuntă direct la spital cu coloana fracturată Nuntașii lau luat pe sus și lau scăpat

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vești MARI pentru mii de români! Acest ajutor va putea fi cumulat cu salariul
 •  

Vești MARI pentru mii de români! Acest ajutor va putea fi cumulat cu salariul

Vești MARI pentru mii de români Acest ajutor va putea fi cumulat cu salariul

Mii de romani vor avea parte de noi avantaje de la Guvern! Aceștia vor beneficia de cumularea unui anumit tip de ajutor acordat de statul roman cu salariul pentru o anumită perioadă de timp.

ATENȚIE! Noul avantaj se aplică doar persoanelor care primesc acest ajutor. Citește mai multe AICI și vezi cine va avea parte de mai mulți BANI!

Vești MARI pentru mii de români Acest ajutor va putea fi cumulat cu salariul

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • S-a aflat cât câștigă Lionel Messi la Paris Saint-Germain. O mică parte din acest salariu va fi plătită de criptomoneda PSG/ Reacția clubului
 •  

S-a aflat cât câștigă Lionel Messi la Paris Saint-Germain. O mică parte din acest salariu va fi plătită de criptomoneda PSG/ Reacția clubului

Sa aflat cât câștigă Lionel Messi la Paris SaintGermain O mică parte din acest salariu va fi plătită de criptomoneda PSG Reacția clubului

Atacantul Lionel Messi ar putea câştiga 110 milioane de euro în trei sezoane la Paris Saint-Germain, conform lequipe.fr.

El va câştiga 30 de milioane de euro pe an salariu, plus o "primă de fidelitate".

"Prima de fidelitate" va fi de 10 milioane de euro, pentru fiecare sezon în care stă la PSG. Dacă îşi duce contractul la bun sfârşit, el va putea ajunge la un total de 110 milioane de euro.

O mică parte din acest salariu, un milion de euro, va fi plătit în PSG Fan Token, criptomoneda PSG.

În schimb, directorul sportiv al clubului francez de fotbal Paris SG, Leonardo, a infirmat sâmbătă informaţiile apărute în cotidianul L'Equipe privind salariul pe care l-ar primi superstarul Lionel Messi.

''Şi cifra indicată şi durata sunt departe de realitate. Ceea ce a apărut nu ne-a plăcut. Există clauze de confidenţialitate, dar pot spune că nu este adevărat ce s-a scris'', a spus Leonardo. ''Durata contractului este de doi ani şi nu de trei, fără condiţii pentru jucător sau club. Este o lipsă de respect'', a adăugat Leonardo.

Sa aflat cât câștigă Lionel Messi la Paris SaintGermain O mică parte din acest salariu va fi plătită de criptomoneda PSG Reacția clubului

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Lovitură pentru sectorul construcțiilor - PNRR vine la pachet cu o măsură care va duce la scăderea salariilor
 •  

Lovitură pentru sectorul construcțiilor - PNRR vine la pachet cu o măsură care va duce la scăderea salariilor

Lovitură pentru sectorul construcțiilor PNRR vine la pachet cu o măsură care va duce la scăderea salariilor

Programul PNRR, prin care România poate lua 29 mld. euro de la Uniunea Europeană, va aduce şi anumite condiţii care trebuie îndeplinite de autorităţile de la Bucureşti, notează Mediafax.

Una dintre condiţii este legată de eliminarea facilităţilor fiscale din construcţii care au fost introduse de către PSD în 2019.

Cea mai importantă facilitate este legată de salariile plătite în construcţii: angajaţii au o reducere a contribuţiei de asigurări sociale de la 25% la 21,75% şi exceptarea de la plata contribuţiei la asigurărilor sociale de sanătate (10%) şi de la plata impozitului pe venit care este în cotă de 10%.

La schimb salariul minim brut în construcţii a crescut la 3.000 de lei de la 2.350 lei în restul economiei.

Aceste facilităţi au fost cuprinse în celebra OUG/114.

Premierul Florin Cîţu şi-a exprimat de mai multe ori opoziţia faţă de această facilitate susţinând că „cum s-a creat aceea măsura din construcţii a creat numai probleme. Dacă susţii un sector creezi distorsiuni în restul economiei. Pentru companii această facilitate le-a uşurat factura de plată salarială, salariile din construcţii au crescut, dar bugetul a pierdut.”

Lovitură pentru sectorul construcțiilor PNRR vine la pachet cu o măsură care va duce la scăderea salariilor

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO - Francezii nu sunt impresionați: al zecelea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva vaccinării şi paşaportului sanitar
 •  

VIDEO - Francezii nu sunt impresionați: al zecelea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva vaccinării şi paşaportului sanitar

VIDEO Francezii nu sunt impresionați al zecelea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva vaccinării şi paşaportului sanitar

Pentru al zecelea weekend consecutiv, în Franţa s-au organizat, sâmbătă, 180 de manifestaţii împotriva paşaportului sanitar şi a obligativităţii vaccinării angajaţilor cu anumite profesii, relatează Ouest France, informează News.ro.

“Nu m-am vaccinat şi am demisionat. Nu ştim ce este în vaccin, noi nu suntem cobai”, a afirmat Hager, o îngrijitoare din domeniul sanitar în vârstă de 37 de ani.

Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, anunţa joi că aproximativ 3000 de suspendări s-au decis în cazul angajaţilor din sistemul de sănătate care nu s-au vaccinat împotriva covid-19, după intrarea în vigoare miercuri a obligativităţii de imunizare în ceea ce îi priveşte.

Armelle, educatoare specializată în psihiatrie infantilă din Val-d’Oise, suspendată din 16 septembrie, a afirmat la protestul de la Paris că nu va renunţa la dreptul său de a alege

Din cei aproape 58 de milioane de francezi cu vârsta de peste 12 ani eligibili pentru vaccinare, peste 86 la sută au primit deja cel puţin o doză. Noile manifestaţii au avut loc în momentul în care s-a atins pragul simbolic de 50 de milioane de oameni care au primit cel puţin o doză.

Poliţia se aştepta sâmbătă la aproximativ 17.000 de manifestanţi la Paris şi la 80.000 până la 120.000 în restul Franţei.

La Toulouse au protestat 1.500 de persoane, la Montpellier 3.000 şi la Lille 2.100. Au avut loc manifestaţii şi în alte oraşe.

Sâmbăta trecută, autorităţile au anunţat că la proteste au participat 121.000 de oameni.

Vue du cortège contre le #PassSanitaire rue de chateaudun à Paris #GiletsJaunes #Manifs18septembre #manifestation18septembre pic.twitter.com/k2gMSdzKDd

— Charli☀️???? (@CharliB97783485) September 18, 2021

????????????️????Paris, France, Happening Now : protestation contre la santé et la vaccination obligatoire a lieu à Paris / Paris, France, Happening Now: Protest against Health Pass and mandatory vaccination takes place in Paris. pic.twitter.com/mESW7y8ZOr

— France Résistance (@FranceRsistanc1) September 18, 2021

VIDEO Francezii nu sunt impresionați al zecelea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva vaccinării şi paşaportului sanitar

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌