Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Azi — 28 May 2023Obiectiv

IGSU: Atenție la mesajele false!

Reporter: Razvan M.
27 May 2023 at 18:19

Având în vedere sesizările primite din partea cetățenilor cu privire la un mesaj care circulă prin intermediul aplicației WhatsApp referitor la măsurile de autoprotecție pentru populație în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din țară, facem precizarea că IGSU se delimitează clar de aceste informații care se înscriu în spectrul datelor de tip Fake News.

IGSU Atenție la mesajele false

publicitateIGSU Atenție la mesajele false

Mai mult, adresa de contact a instituției noastre nu este cea menționată în textul mesajului!

În acest sens, pentru combaterea dezinformării, facem un apel către cetățeni să se informeze și să verifice datele și informațiile primite prin diferite canale de comunicare!

sursa: IGSU

IGSU Atenție la mesajele false

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

AlaltaieriObiectiv

Comunicat de presă: USR lansează Cartea neagră a guvernării Ciucă. Cătălin Drulă, președintele USR: „Singura realizare a Guvernului Ciucă: salvarea pensiilor speciale”

Reporter: Razvan M.
25 May 2023 at 18:22
Comunicat de presă USR lansează Cartea neagră a guvernării Ciucă Cătălin Drulă președintele USR Singura realizare a Guvernului Ciucă salvarea pensiilor speciale

Cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, grevă generală în Educație și alte proteste în pregătire, ratarea aderării la spațiul Schengen, PNRR întârziat și pensii speciale intacte. Acestea sunt câteva dintre „realizările” Guvernului Ciucă.Cătălin Drulă, președintele USR, a prezentat, joi, o nouă ediție a Cărții negre a guvernării PSD-PNL – Bilanțul Guvernului Ciucă, înainte de producerea rocadei și preluarea funcției de prim-ministru de către liderul PSD Marcel Ciolacu.

„Suntem la finalul primei părți dintr-un film de groază care se numește «Guvernarea PSD-PNL». Înțelegem că mâine se încheie partea numită «Nicolae Ciucă» și începe episodul «Marcel Ciolacu». Premierul Ciucă va intra probabil în istorie ca având cel mai dezastruos mandat de premier de după Revoluție. Guvernarea PSD-PNL nu ar fi fost posibilă fără patronul Klaus Werner Iohannis, cel care a adus PSD la guvernare, cel care a distrus PNL și l-a făcut o remorcă la PSD, cel care a oprit modernizarea României, cel care a eșuat în mod catastrofal în proiectul «România Educată», cel care a trădat România. Klaus Iohannis este marele trădător al României și patronul acestei guvernări”, declară Cătălin Drulă.

În urma guvernării PSD-PNL rămân cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani – inflație de 20% la alimente -, dublarea ratelor românilor, o gaură la bugetul de stat de cel puțin 30 de miliarde de lei, o economie frânată, un curs euro care a făcut trei recorduri succesive săptămâna trecută.

În plan extern, guvernarea PSD-PNL se poate lăuda cu cea mai mare ratare din ultimii 20 de ani: ratarea aderării la spațiul Schengen.

„Cifrele economice ale acestei guvernări sunt dezastruoase și ele au impact direct în buzunarul oamenilor. De aceea avem profesori în stradă astăzi, de aceea se pregătesc să iasă alte categorii. De aceea există o nemulțumire colosală în societatea românească: aproape 4 din 5 români cred că România merge într-o direcție greșită și s-au săturat de această guvernare. Singura realizare a Guvernului PSD-PNL: salvarea pensiilor speciale. Nicolae Ciucă pleacă din mandat cu pensia specială de 18.000 de lei intactă. S-a luptat cu dinții și cu ghearele să își păstreze această pensie, să păstreze în România sfidarea, nesimțirea și privilegiul”, precizează președintele USR.

Liderul opoziției a mai punctat că este momentul cel mai de jos al mandatului dezastruos de 9 ani al președintelui Iohannis. Momentul în care va da din nou, a patra oară, mandatul către PSD să continue acest film de groază numit guvernarea PNL-PSD.

Cartea neagră a guvernării PSD-PNL – Bilanțul Guvernului Ciucă – https://usr.ro/wp-content/uploads/2023/05/Cartea-neagra-a-guvernarii-PSD-PNL.pdf.

Comunicat de presă USR lansează Cartea neagră a guvernării Ciucă Cătălin Drulă președintele USR Singura realizare a Guvernului Ciucă salvarea pensiilor speciale

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

ISU Ialomița: Luna mai, luna concursurilor!

Reporter: Razvan M.
25 May 2023 at 13:50

Ca în fiecare an, luna mai, stă sub semnul pregătirii elevilor din județul nostru în domeniul situațiilor de urgență, fapt pentru care, Serviciul de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa organizează competiţiile şcolare cu caracter tehnico-aplicativ „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Astăzi debutează faza judeţeană a concursurilor, astfel că, începând cu ora 10:00 echipaje de elevi de la numeroase şcoli din judeţ îşi vor demonstra abilităţile de mici pompieri, urmând ca mâine, 26.05.2023, începând cu aceeaşi oră, să se desfăşoare concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa.”

publicitateISU Ialomița Luna mai luna concursurilor

Gazda celor două concursuri va fi în acest an Liceul Tehnologic ,,Al.I.Cuza” din Slobozia, unde elevii îşi vor etala cunoştinţele teoretice, urmând ca, pe stadionul Municipal ,,1 Mai”, aceştia să îşi demonstreze şi îndemânarea practică.

În cadrul concursului „Prietenii Pompierilor”, elevii vor avea de parcurs două probe practice – „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole” – în cadrul cărora vor simula toate etapele de stingere a unui incendiu: de la transportul rolei de furtun peste obstacole, la predarea ei, traversarea diferitelor capcane precum şi recunoaşterea diferitelor instrumente de lucru specifice pompierilor şi executarea unor noduri de sfoară utilizate de pompieri.

Cât priveşte competiţia cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, aceasta presupune de asemenea susţinerea unei probe teoretice şi a 2 probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţă de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Concursurile au caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv și sunt organizate de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița, în colaborare cu Consiliul Județean Ialomița și Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, având ca scop, dezvoltarea  capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu, promovarea atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor, precum și formarea și dezvoltarea unor trăsături moral-volitive, cum ar fi: inițiativă, spiritul de echipă, curajul, disciplina și spiritul de fair-play.

Le urăm succes tuturor participanților!

sursa: ISU Ialomița

ISU Ialomița Luna mai luna concursurilor

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Măsuri de ordine publică asigurate de jandarmii ialomițeni în acest final de săptămână

Reporter: Razvan M.
25 May 2023 at 13:46

În zilele următoare, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor fi la datorie la evenimentele ce vor avea loc în spațiul public, astfel:

  • Vineri, 26 mai a.c., începând cu ora 18.00, pe stadionul din Amara, unde se va desfăşura partida de fotbal dintre echipele C.S. Amara și A.F.C. Dunărea Călărași;
  • Sâmbătă, 27 mai a.c., între orele 09.30-12.00, în Slobozia, la competiția sportivă ”Crosul Libertății 2023” și începând cu ora 18.00, pe stadionul comunal din Gheorghe Doja, unde se va desfăşura partida de fotbal dintre echipele A.C.S. Recolta Gheorghe Doja și S.C. F.C. Voluntari 2;
  • Sâmbătă, 27 mai a.c. și duminică 28 mai a.c., la evenimentul sportiv ”Cu bicicleta la mare”;
  • Duminică, 28 mai a.c., începând cu ora 20.00, la activitățile organizate în Piața Revoluției din Slobozia, cu ocazia ”Zilei copilului”. 

Totodată, sâmbătă, 27 mai a.c., în Grivița, Gheorghe Lazăr, Sudiți, Bărcănești și duminică, 28 mai a.c. în Scânteia, începând cu ora 13.00,  jandarmii ialomițeni vor fi prezenți la manifestările cultural-artistice ocazionate de zilele localităților. Ținând cont de faptul că se preconizează prezenţa unui număr mare de persoane, pentru prevenirea incidentelor, Jandarmeria Ialomița recomandă participanţilor să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale, să respecte regulile stabilite de organizatori și să acorde atenție minorilor pentru a nu se rătăci în mulțime. De asemenea, reamintim participanților faptul că folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) este strict interzisă. Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere și prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe interzise.

publicitateMăsuri de ordine publică asigurate de jandarmii ialomițeni în acest final de săptămână

Desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor din acest sfârșit de săptămână este una dintre prioritățile noastre, iar în caz de urgență, adresați-vă cu încredere jandarmilor din dispozitivele de ordine publică sau apelați numărul unic de urgență 112.

 sursa: IJJ Ialomița

Măsuri de ordine publică asigurate de jandarmii ialomițeni în acest final de săptămână

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

IPJ Ialomița: Acțiune cu efective mărite pe raza localităților Urziceni și Bărbulești

Reporter: Razvan M.
25 May 2023 at 13:15

Ieri, 24 mai, între orele 15.00-18.00, polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, pe raza localităților Urziceni și Bărbulești,

pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, asigurarea și întărirea climatului de ordine și siguranță publică și disciplină rutieră, respectarea prevederilor legale privind legalitatea șederii în țară a cetățenilor străini imigranți, verificarea stării tehnice a autovehiculelor și combaterea evaziunii fiscale.

publicitateIPJ Ialomița Acțiune cu efective mărite pe raza localităților Urziceni și Bărbulești

La acțiune au participat 61 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, rutieră, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului pentru Protecția Animalelor precum și jandarmi ialomițeni și reprezentanți ai DSVSA Ialomița și RAR Ialomița.

Timp de 3 ore polițiștii au instituit 38 de filtre rutiere, au legitimat 598 de persoane și au oprit, pentru control, 458 de autovehicule ce transportau material lemnos, mărfuri, precum și autovehicule de transport persoane.

În urma verificărilor au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.280 de lei, dintre care 152 pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice și au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 10 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant delict 2 infracțiuni la regimul rutier și a fost confiscat material lemnos în valoare de 2.345 de lei.

Exemple:

Pe raza comunei Bărbulești a fost depistat un minor de 15 ani în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat de mama sa, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Totodată, în cadrul unui filtru rutier instituit pe raza municipiului Urziceni a fost oprită, pentru control, o autoutilitară încărcată cu 1,7 m3 de cherestea, pentru care conducătorul auto nu deținea documente de proveniență.Șoferul a fost sancționat pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și dispusă confiscarea cherestelei, în valoare de 2.345 de lei.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța comunității continuă și în perioada următoare.

IPJ Ialomița Acțiune cu efective mărite pe raza localităților Urziceni și Bărbulești

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌