Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriNews In

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

Reporter: Monica
26 May 2023 at 19:40
OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de deschidere. Dar in afara unor generalitati, nu a dezvaluit presei punctele aflate in negociere. Drept este ca nici nu a fost intrebat.

Carantina, limitarea calatoriilor, pasapoartele de vaccinare, schimbarea obiectului de activitate al unor fabrici  si multe altele sunt printre prevederile propuse pentru noul Acord Pandemic, prin care Organizatia Mondiala a Sanatatii va deveni un fel de organism supranational, care dicteaza tuturor tarilor semnatare ce sa faca in caz de pandemie. Si OMS nu se sfieste sa ne anunte, in mod repetat, ca viitoarele pandemii vor fi mult mai grave si vor face mult mai multe victime decat COVID.

Inclusiv prestigioasa publicatie britanica The Telegraph atrage atentia ca „Organizatia Mondiala a Sanatatii poate obtine prerogative de a impune carantina in Marea Britanie. Membrii Parlamentului se tem ca puterile sporite pe care le-ar obtine OMS vor permite forului mondial sa impuna inchiderea granitelor si pasapoarte vaccinale”.

Doua procese paralele, acelasi rezultat

In paralel cu noul Tratat/Acord pandemic, negociat la Geneva, se discuta si despre schimbarea Regulamentului International Sanitar. Scopul este acelasi : teoretic, pregatirea omenirii pentru a face fata cu brio viitoarelor pandemii. Practic, daca vor fi aprobate propunerile controversate, OMS va putea dicta statelor semnatare ce masuri sa ia. Printre acestea, vaccinarea obligatorie (pasapoarte vaccinale) instituirea de carantine, inchiderea granitelor, obligarea unor unitati de productie sa-si schimbe profilul de activitate, pentru a fabrica articolele cerute de guvern in lupta impotriva pandemiei. Si lista e lunga. Sunt in total 300 de propuneri, iar unele sunt ridicole. Mai mult decat atat, directorul general OMS, care in prezent e Tedros Adhanom, poate declara starea de pandemie sau de urgenta de sanatate publica doar daca exista riscul unei pandemii, asadar inainte de a avea un tablou clar si complet al situatiei respective.

Toate noile reglementari vor fi supuse la vot anul viitor, dupa ce reprezentantii guvernelor din OMS se pun de acord asupra textului final.

Ce comunica ministerul Sanatatii de la Bucuresti, mai bine zis ce NU comunica !

Un comunicat de presa fara nicio substanta ! Suntem anuntati, fara detalii despre adevaratele chestiuni discutate la Geneva, ca : „delegatia Romaniei, condusa de Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila participa la cea de-a 76-a Adunare Mondiala a Sănătății. Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila a avut intervenții în cadrul plenului și lucrărilor adunării, în care a apreciat eforturile remarcabile ale profesioniștilor din domeniul sănătății în timpul pandemiei, problemele principale cu care aceștia se confruntă și a susținut necesitatea adoptării de măsuri concrete la nivelul comunitatii internationale”.

Monica

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Tarom vrea să bată un record pentru cea mai eficientă cursă

Reporter: Eugen
24 May 2023 at 17:02
Tarom vrea să bată un record pentru cea mai eficientă cursă

Compania TAROM participă, pentru al doilea an consecutiv, la provocarea zborului sustenabil organizată de alianţa SkyTeam, iar operatorul aerian ţinteşte să autodepăşească recordul stabilit anul trecut pentru cea mai eficientă cursă mediu-curier.

Potrivit unui comunicat al companiei, cursa Bucureşti-Madrid-Bucureşti de luni, 22 mai, a fost dedicată protejării şi conservării Deltei Dunării, având în vedere că zborul are loc chiar de Ziua Internaţională pentru Diversitate Biologică.

“Un consum eficient este cheia sustenabilităţii în aviaţie. Provocarea noastră este să eficientizăm şi să inovăm o cursă mediu-curier prin acţiuni, unele simple, altele complexe care, adunate, să genereze un efect pozitiv asupra mediului. Recordul stabilit de TAROM acum un an se datorează profesioniştilor noştri, din toate departamentele, care au demonstrat că se poate să efectuezi o cursă în condiţii maxime de eficienţă, siguranţă dar şi cu emisii reduse de CO2 în atmosferă. Ne propunem să repetăm performanţa şi anul acesta”, a declarat Dragoş Preda, manager eficientizare consum combustibil, în cadrul TAROM.

Provocarea SkyTeam Sustainable Flight Challenge adună 22 dintre cele mai importante companii de transport aerian din lume în jurul scopului de a demonstra, într-un mod inovativ, că impactul ecologic al întregii industrii de transport aerian poate fi redus, iar astfel întreaga industrie îşi poate optimiza activitatea operaţională pentru a reduce la minim amprenta pe care o lasă asupra mediului. Printre altele, provocarea se concentrează pe diminuarea consumului de combustibil şi în consecinţă a emisiilor de carbon în atmosferă.

Cursa sustenabilă TAROM Bucureşti-Madrid-Otopeni, operată cu o aeronavă Boeing 737-800, a însemnat o economie la combustibil de aproximativ 800 de kg. În esenţă, economia de combustibil atrage după sine o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, de peste 2,5 tone.

TAROM a fost desemnată câştigător la trei categorii distincte în ediţia anterioară a competiţiei. “Compania aeriană cu cele mai scăzute emisii de CO2 pe distanţă medie”, “Compania aeriană cu cel mai bun management al deşeurilor” şi “Compania aeriană cu cea mai bună implicare a angajaţilor” în Provocarea Zborului Sustenabil.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Ford nu renunță la radioul AM pe modelele noi

Reporter: Eugen
23 May 2023 at 19:57
Ford nu renunță la radioul AM pe modelele noi

Constructorul auto american Ford Motor Co nu va elimina, până la urmă, radioul AM din noile sale vehicule, a anunţat directorul general Jim Farley, transmite Reuters.

Într-o postare pe social media, Jim Farley a informat că producătorul auto a decis să revină asupra deciziei sale anterioare, de a elimina radioul AM, după ce a vorbit cu o serie de oficiali guvernamentali, îngrijoraţi cu privire la posibilitatea de a trimite mesaje de alertă prin intermediul staţiilor radio AM.

“Am decis să includem radioul AM în toate vehiculele Ford şi Lincoln din 2024”, a scris Jim Farley pe Twitter. “Pentru orice proprietar de vehicul electric Ford fără capacitatea de a recepţiona radio AM vom oferi un software update pentru a restabili această capacitate”, a adăugat Farley.

Decizia celor de la Ford vine după ce săptămâna trecută un grup de parlamentari americani din ambele partide au introdus un proiect de lege în care li se interzice constructorilor auto să elimine radiourile AM din noile lor vehicule, citând îngrijorările cu privire la posibilitatea de a trimite mesaje de alertă. Senatorul Ed Markey, unul dintre promotorii actului normativ, susţine că cel puţin opt producători auto au optat pentru eliminarea radiourilor AM din vehiculele lor electrice, inclusiv Tesla, BMW, Ford şi Volkswagen.

Sponsorii legii “AM for Every Vehicle Act” au pus accentul pe rolul istoric al radioului AM în transmiterea de informaţii vitale în situaţii de urgenţă, precum dezastre naturale, în special în zonele rurale.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, ce are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea şi întreţinerea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are circa 45.000 de angajaţi la unităţile sale deţinute în totalitate şi la întreprinderile mixte consolidate şi aproape 59.000 de oameni, când sunt incluse afacerile neconsolidate.

În luna martie a anului trecut, constructorul auto Ford a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, acest proces fiind condiţionat de aprobările autorităţilor relevante şi ca urmare a consultărilor.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Ciucă le cere profesorilor să revină în clase

Reporter: Eugen
22 May 2023 at 19:18
Ciucă le cere profesorilor să revină în clase

Guvernul este pregătit să pună în aplicare viziunea educaţiei centrate pe elev, a transmis premierul Nicolae Ciucă, luni, într-un mesaj în care a salutat adoptarea noilor legi ale educaţiei în Parlament şi, totodată, a făcut apel la cadrele didactice să revină la catedră în această perioadă extrem de importantă pentru elevi.

“Salut aprobarea noilor legi ale educaţiei de către Parlamentul României, ce includ soluţii de creştere a accesului la educaţie fiecărui copil şi susţin performanţele celor meritorii. Guvernul României este pregătit să pună în aplicare viziunea educaţiei centrate pe elev. Măsurile aflate deja în implementare pentru prevenirea abandonului şcolar vor fi completate de altele noi precum “O carte pentru fiecare”, dar şi de soluţii pentru combaterea analfabetismului funcţional, asigurarea siguranţei în unităţile de învăţământ şi combaterea violenţei în şcoli, o mai bună pregătire a cadrelor didactice”, a afirmat Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina de Facebook a Executivului.

El a subliniat că Guvernul pe care îl conduce înţelege importanţa Educaţiei pentru întreaga societate.

“Dincolo de modificările şi reformele în plan legislativ, asigurăm resursele necesare şi avem determinarea să găsim soluţii la toate problemele acumulate de-a lungul timpului. Rămânem deschişi dialogului pentru ca împreună cu reprezentanţii sindicatelor să găsim soluţiile care să reflecte importanţa pe care o acordăm, şi de o parte şi de cealaltă, elevilor, personalului din învăţământ şi calităţii actului educaţional”, a adăugat Ciucă.

În context, şeful Executivului a reluat apelul adresat întregului personal din sistemul de învăţământ de a reveni la activităţile curente.

“Fac apel la cadrele didactice şi la întreg personalul din educaţie să revină la catedră mai ales în această perioadă extrem de importantă pentru elevi, în care au nevoie de susţinerea şi încurajarea noastră!”, a mai transmis Ciucă.

Totodată, acesta a dat asigurări că Executivul lucrează în această perioadă la noua lege a salarizării.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Eficienta si siguranta in trafic cu masini inchiriate de calitate

Reporter: StiriBune
19 May 2023 at 21:32

CarHunt este un serviciu de închiriere auto de încredere, care se mândrește cu furnizarea unei game largi de vehicule de calitate pentru a satisface nevoile clienților săi. Fie că aveți nevoie de o mașină pentru o călătorie de afaceri, o vacanță în familie sau o escapadă romantică, CarHunt are opțiunea perfectă pentru dvs.

Cu o gamă diversă de mașini disponibile, de la sedanuri mici până la SUV-uri de lux, CarHunt oferă servicii de închiriere auto care se potrivesc cu bugetul și stilul de viață al fiecărui client. Echipa CarHunt se străduiește să ofere cele mai bune soluții de închiriere auto pentru clienții lor. Cu o experiență vastă în domeniul rent a car services, CarHunt este o alegere excelentă pentru orice nevoie de închiriere auto.

Agentia este o opțiune excelentă pentru orice persoană care caută să închirieze o mașină de calitate, la un preț accesibil. Există mai multe motive pentru care se remarcă față de alte companii de închiriere auto:

 1. Diversitatea de opțiuni: CarHunt oferă o gamă largă de vehicule pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor fiecărui client. Puteți alege între mașini economice, sedan-uri spațioase, SUV-uri robuste sau chiar mașini de lux.
 2. Prețuri competitive: CarHunt se mândrește cu oferirea unor tarife competitive în piața de închiriere auto. Astfel, clienții pot beneficia de servicii de calitate la prețuri accesibile.
 3. Servicii de închiriere flexibile: CarHunt oferă opțiuni flexibile pentru închirierea mașinilor, adaptate nevoilor fiecărui client. Fie că aveți nevoie de o mașină pentru o zi, o săptămână sau o lună, CarHunt vă oferă soluția ideală.

CarHunt oferă o gamă largă de opțiuni de închiriere auto pentru a satisface nevoile fiecărui client. Iată câteva exemple de vehicule pe care le puteți închiria de la CarHunt:

 1. Mașini economice: Dacă aveți un buget limitat sau pur și simplu doriți o mașină eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, opțiunile economice oferite de CarHunt sunt ideale pentru dvs. Aceste mașini sunt perfecte pentru călătorii scurte în oraș sau pentru a explora împrejurimile.
 2. Sedan-uri: Pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu pentru pasageri și bagaje, sedan-urile oferite de CarHunt sunt o alegere excelentă. Aceste mașini oferă un echilibru perfect între confort și performanță și sunt ideale pentru călătorii lungi sau pentru familii.
 3. SUV-uri: Dacă preferați un vehicul mai robust și versatil, SUV-urile disponibile la CarHunt sunt opțiunea ideală. Aceste mașini sunt echipate pentru a face față diferitelor condiții de drum și sunt perfecte pentru aventuri off-road sau pentru a explora terenuri accidentate.
 4. Mașini de lux: Pentru cei care doresc să experimenteze o călătorie de neuitat într-un vehicul de lux, CarHunt oferă o selecție de mașini de lux de la mărci renumite. Aceste mașini asigură un nivel înalt de confort și performanță și sunt ideale pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona partenerii de afaceri.

Alegerea serviciilor de închiriere auto oferite de CarHunt vine cu numeroase beneficii, printre care:

 1. Flexibilitate: CarHunt oferă opțiuni flexibile pentru închirierea mașinilor, adaptate nevoilor fiecărui client. Astfel, puteți închiria o mașină pentru o zi, o săptămână sau o lună, în funcție de necesități.
 2. Economisirea timpului: Prin utilizarea serviciilor CarHunt, economisiți timpul pe care l-ați petrece căutând și comparând oferte de închiriere auto. Echipa vă va ajuta să găsiți mașina potrivită, astfel încât să vă puteți concentra pe planificarea călătoriei.
 3. Mașini întreținute și de încredere: Toate mașinile oferite de CarHunt sunt bine întreținute și verificate în mod regulat pentru a vă asigura o experiență sigură și plăcută. De asemenea, în cazul unei probleme tehnice, agentia oferă asistență rutieră pentru a vă ajuta să vă continuați călătoria cât mai curând posibil.
 4. Asigurare completă: CarHunt oferă asigurare completă pentru toate mașinile închiriate, astfel încât să vă puteți bucura de călătorie fără a vă face griji în legătură cu eventualele daune sau accidente. Aceasta include asigurare de răspundere civilă, protecție împotriva furtului și asigurare pentru daunele produse mașinii.

Eficienta si siguranta in trafic cu masini inchiriate de calitate

Eficienta si siguranta in trafic cu masini inchiriate de calitate

CarHunt oferă serviciile sale de inchirieri auto Bucuresti și în zona Otopeni, oferind astfel o soluție convenabilă pentru cei care sosesc în București prin Aeroportul Internațional Henri Coandă. Procesul de închiriere a unei mașini la car rental Otopeni este simplu și rapid, permițându-vă să vă începeți călătoria în cel mai scurt timp posibil.

Agentia pune la dispoziție o gamă largă de mașini pentru închiriere la Otopeni, astfel încât să puteți alege vehiculul care vi se potrivește cel mai bine. Puteți beneficia de servicii suplimentare, cum ar fi închirierea unui GPS sau a unui scaun auto pentru copii, pentru a vă asigura că aveți tot ceaveți nevoie pentru a fi confortabil și în siguranță pe drum.

În plus, car rental Otopeni oferă și posibilitatea de a returna mașina într-un alt punct de pe teritoriul României, astfel încât să vă puteți planifica călătoria în mod flexibil, fără a fi legat de un singur punct de destinație.

Rezervarea unei mașini de închiriat la CarHunt este un proces simplu și rapid, permițându-vă să beneficiați de serviciile lor de închiriere auto în cel mai scurt timp posibil. Iată cum să rezervați o mașină de închiriat cu CarHunt:

–  Accesați site-ul web CarHunt și selectați destinația și perioada închirierii. Veți putea alege dintr-o gamă largă de vehicule disponibile.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌