Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021News In
 • Protest la Sibiu față de statuia lui Samuel von Bruckenthal, dezvelită de Klaus Iohannis
 •  

Protest la Sibiu față de statuia lui Samuel von Bruckenthal, dezvelită de Klaus Iohannis

Protest la Sibiu față de statuia lui Samuel von Bruckenthal dezvelită de Klaus Iohannis

Aproximativ 200 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la un protest organizat în Piaţa Mare din municipiul Sibiu, lângă noua statuie a baronului Samuel von Brukenthal, faţă de amplasarea acestui monument, considerat de aceştia inadecvat, având în vedere rolul pe care von Brukenthal, ca guvernator al Transilvaniei, l-ar fi avut în răscoala de la 1784, cunoscută şi ca “Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan”.

Acţiunea de protest a fost organizată de către Asociaţia “Calea Neamului” şi Societatea cultural-patriotică “Avram Iancu”, fiind autorizată de către Primăria Sibiu, începând cu ora 16,00. Cele două organizaţii au lansat zilele trecute un apel către membrii şi simpatizanţii lor să vină la Sibiu, pentru a participa la această acţiune de protest.

Participanţii la protest, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume naţionale, au fluturat steaguri tricolore, au scandat “Jos statuia”, “Brukenthal, ucigaş de români”, “Jos criminalul”, au intonat imnul naţional şi cântece patriotice şi au afişat două bannere uriaşe, unul cu portretele celor trei conducători ai răscoalei iobagilor de la 1784, iar celălalt cu executarea lui Horea şi Cloşca, prin tragere pe roată. Printre cei prezenţi la protest s-au aflat şi cântăreaţa de muzică populară Veta Biriş şi politicianul Gheorghe Funar.

“Asta-i ţara noastră ! (…) Protestăm şi cerem Primăriei Sibiu să înlăture statuia cotropitorului, fost guvernator, care se face direct răspunzător de prigonirea ţăranilor români din Transilvania şi reprimarea în sânge a răscoalei lui Horea, Cloşca şi Crişan”, a spus preşedintele Asociaţiei “Calea Neamului”, Mihai Târnoveanu, care a arătat că la protest au venit şi sibieni, dar şi români din Covasna, Braşov, Bucureşti, Craiova sau Bacău.

Statuia a fost dezvelită în urmă cu o săptămână, în cadrul unui eveniment la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Iniţiativa instalării monumentului este a Primăriei Sibiu şi a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, cu ocazia împlinirii, în acest an, a trei secole de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal, considerat un adevărat patron cultural al oraşului.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriNews In
 • Vladimir Putin recunoaște că la Kremlin sunt zeci de cazuri de persoane infectate cu Covid-19
 •  

Vladimir Putin recunoaște că la Kremlin sunt zeci de cazuri de persoane infectate cu Covid-19

Vladimir Putin recunoaște că la Kremlin sunt zeci de cazuri de persoane infectate cu Covid19

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că în anturajul său s-au îmbolnăvit de COVID-19 “nu unul, nu doi”, ci zeci de persoane.

“Din păcate, am fost nevoit în ultimul moment să-mi amân vizita la Duşanbe. Îmi pare foarte rău, însă acest lucru are legătură cu faptul că în anturajul meu apropiat au fost, după cum ştiţi, depistate cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus”, a spus liderul rus.

“Nu este vorba despre unu sau doi, ci de câteva zeci de oameni”, a subliniat Putin.

Preşedintele rus a anunţat că intenţionează să rămână în autoizolare câteva zile. “Acum sunt nevoit să respect câteva zile regimul de autoizolare”, a spus liderul rus.

Liderul rus s-a vaccinat în primăvară cu Sputnik V. El a declarat de mai multe ori că anticorpii săi “se menţin la un nivel ridicat”.

În luna iulie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov anunţa că persoanele care intră în contact cu Vladimir Putin respectă măsuri stricte.

Pe de altă parte, Vladimir Putin, le-a cerut joi concetăţenilor săi să dea dovadă de ”patriotism” la alegerile legislative din această săptămână, din care au fost excluşi majoritatea criticilor Kremlinului, relatează AFP.

”Mă bazez pe simţul vostru civic de responsabilitate, pe cumpătarea şi patriotismul vostru, pe preocuparea voastră de a alege deputaţi care vor lucra pentru binele şi în numele iubitei noastre Rusii”, a declarat Putin într-o înregistrare video postată în cursul nopţii pe site-ul Kremlinului.

Preşedintele rus a lansat acest apel în timp ce se află în izolare după ce un focar de zeci de cazuri de COVID-19 a fost identificat în anturajul său, ilustrând dificultăţile Rusiei de a limita epidemia pe fondul unei campanii lente de vaccinare.

Scurtul său discurs vine cu doar câteva ore înainte de începerea alegerilor parlamentare care vor avea loc între 17 şi 19 septembrie. Primele secţii de votare se vor deschide joi, la ora 20:00 GMT, în Kamceatka, în Extremul Orient. Rezultatele sunt aşteptate duminică, după ora 18:00 GMT.

Opoziţia anti-Putin a fost în mare parte exclusă de la vot, după luni de represiune care au dus la încarcerarea liderului acesteia Aleksei Navalnîi. Întreaga sa mişcare a fost interzisă pentru “extremism”.

Opozantul le-a cerut susţinătorilor săi să voteze “inteligent”, susţinând în fiecare circumscripţie electorală candidatul cel mai bine plasat pentru a-l pune în dificultate pe cel al partidului de guvernământ, Rusia Unită.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Hrebenciuc și ”Pinalti”, condamnați cu executare în dosarul Giga TV
 •  

Hrebenciuc și ”Pinalti”, condamnați cu executare în dosarul Giga TV

Hrebenciuc și Pinalti condamnați cu executare în dosarul Giga TV

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

Tot în acest dosar, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a primit 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

De asemenea, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare, instanţa impunându-i acesteia să desfăşoare o activitate neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 120 de zile în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau Administraţiei Domeniului Public Sector 6. Iniţial, Iorga primise o pedeapsă cu executare.

În iulie 2015, Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi Narcisa Iorga au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

Laura Georgescu era acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru folosirea de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Ştefan, care controla postul de televiziune Giga TV, şi Narcisa Iorga au fost deferiţi justiţiei pentru instigare la folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Potrivit DNA, în data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri prezenţi), retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Parlamentul European obligă România să recunoască parteneriatele și căsătoriile între persoane de același sex
 •  

Parlamentul European obligă România să recunoască parteneriatele și căsătoriile între persoane de același sex

Parlamentul European obligă România să recunoască parteneriatele și căsătoriile între persoane de același sex

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat o rezoluţie în care solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când îşi exercită drepturile fundamentale, indică un comunicat postat pe site-ul legislativului european.

În document, adoptat cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă şi 123 abţineri, Parlamentul European subliniază că aceşti cetăţeni ar trebui să îşi poată exercita pe deplin drepturile, inclusiv dreptul la liberă circulaţie, oriunde în Uniunea Europeană.

Potrivit rezoluţiei, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate constituite într-un stat membru ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform, iar soţii şi partenerii de acelaşi sex ar trebui trataţi în acelaşi mod ca şi cei de sex opus.

În urma hotărârii Curţii de Justiţie a UE (CJUE) în cazul ‘Coman & Hamilton’, care a constatat că dispoziţiile referitoare la “soţ/soţie” din Directiva privind libera circulaţie se aplică şi cuplurilor de acelaşi sex, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României în cazul în care guvernul nu actualizează legislaţia naţională pentru a reflecta această hotărâre, solicită eurodeputaţii.

De asemenea, rezoluţia îndeamnă toate ţările UE să accepte ca părinţi legali adulţii menţionaţi în certificatul de naştere al unui copil. În general, deputaţii doresc ca familiile LGBTIQ să aibă acelaşi drept la reîntregirea familiei ca şi cuplurile de sex opus şi familiile acestora. Pentru a se asigura că copiii nu devin apatrizi atunci când familiile lor se mută într-un alt stat membru, eurodeputaţii susţin că familiile ar trebui să beneficieze de acelaşi tratament în întreaga UE.

În cele din urmă, eurodeputaţii iau act de discriminarea cu care se confruntă comunităţile LGBTIQ din Polonia şi Ungaria. Parlamentul European solicită luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE (proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, măsuri judiciare şi instrumente bugetare) împotriva acestor ţări.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ce ar trebui sa contina un cos cadou corporate pentru Craciun?
 •  

Ce ar trebui sa contina un cos cadou corporate pentru Craciun?

Ce ar trebui sa contina un cos cadou corporate pentru Craciun

Cosurile cadou corporate contin produse alimentare si / sau articole care nu sunt comestibile, care sunt trimise sau oferite unui partener, angajat, sef sau client ca parte a cultivarii unor relatii de afaceri pozitive. Chiar daca sunt numite „cosuri”, cadourile corporate pentru Craciun pot veni in cutii sau in alte ambalaje atractive. Cosurile cadou contin diverse tipuri de produse alimentare, inclusiv ciocolata, cafea, produse de patiserie, biscuiti, branza sau alte tipuri de gustari. Cosurile pot include un singur tip de mancare, cum ar fi un cos plin doar cu bomboane sau pot fi concepute dintr-un un amestec, cum ar fi un cos cu cafea, chipsuri si ciocolata. Unele cosuri au articole care nu sunt comestibile, precum pixuri, cani, decoratiuni sau alte articole utile, in timp ce altele sunt create in jurul unei teme.

Un cos cadou – cel mai potrivit dar de Craciun in cadrul unei companii

Ideea acestor cosuri cadou este de a oferi un dar de care sa se poata bucura toata lumea. Unele persoane vor trimite un cos catre seful companiei sau catre un sef de departament, fara a preciza ca este destinat intregii companii sau intregului departament. Cu toate acestea, se intelege ca, deoarece este un cadou mare si a fost trimis companiei, destinatarul va imparti bunatatile cu ceilalti angajati sau colegi. Cele mai multe persoane aleg sa lase cosul intr-o locatie centrala, pentru ca toti angajatii sa aiba acces la gustarile primite.

Cosurile cadou gourmet sunt cadouri corporate exceptionale, deoarece alimentele si bauturile sunt de cea mai buna calitate, fiind ideale pentru persoanele cele mai importante din companie. Asadar, produsele delicioase precum ciocolata, bomboane, prajituri, biscuiti, vin si bauturi fine, ceai sau cafea, aranjate cu grija intr-o cutie cu motive de Craciun, se pot transforma in cadoul perfect, care va uimi cu siguranta orice destinatar. Pentru a alege cadoul potrivit pentru fiecare persoana din companie, inspira-te de pe Debonaire unde poti vedea mai multe detalii despre cosurile corporate de Craciun.

Motive pentru care se trimit cosuri cadou corporate

Cosurile cadou corporate pot fi trimise din mai multe motive, inclusiv pentru a felicita o companie pentru succesul sau, cu ocazia pensionarii unui angajat, cu ocazia sarbatorilor de iarna sau pur si simplu ca o modalitate de a mentine relatii bune cu partenerii de afaceri; un expeditor poate trimite cosuri cadou corporate unui client pe care doreste sa-l impresioneze sau caruia doreste sa-i reaminteasca de prezenta companiei pe piata. Unele persoane isi vor pune numele si sigla companiei pe ambalaj sau pe un articol din cos pentru a-si promova afacerea.

Cosurile cadou pot fi oferite in cadrul companiilor si pentru a spori moralul angajatilor. Sefii ar putea sa felicite angajatii pentru finalizarea cu succes a proiectelor, pentru zilele de nastere, cu ocazia Craciunului sau sarbatorilor de Paste, pentru nasterea unui copil, o casatorie sau o promotie.

Este de preferat sa eviti achizitionarea de cosuri cadou prea specifice sau prea stilizate. Un aspect profesional, standard este cel mai bun, iar un cos plin de alimente de care sa se bucure mai multe persoane va fi alegerea potrivita indiferent de domeniul afacerii tale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Florin Cîţu taie-n carne vie: a dat afara secretarii de stat USR PLUS; urmeaza prefectii si subprefectii
 •  

Florin Cîţu taie-n carne vie: a dat afara secretarii de stat USR PLUS; urmeaza prefectii si subprefectii

Florin Cîţu taien carne vie a dat afara secretarii de stat USR PLUS urmeaza prefectii si subprefectii

Deciziile privind eliberarea din functie a secretarilor de stat din partea USR PLUS au fost publicate in Monitorul Oficial.

E vorba de 26 de persoane avand functia de secretar de stat sau subsecretar de stat. 21 activau in ministere, unul la Departamentul Romanilor de Pretutindeni, unul la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna. Eliberarea din functie a celor 26 are efect imediat. Joi, 9 septembrie, urmeaza demiterea prefectilor si subprefectilor USR PLUS.

Intr-un interviu televizat, premierul Florin Cîţu a declarat ca, intrucat USR PLUS “a negociat cu AUR si cu PSD” nu poate sa mai aiba incredere in secretarii de stat din ministere care apartin celor doua formatiuni.

Ieri, ministrii USR PLUS si-au dat demisia din guvernul condus de Florin Cîţu.

Prima reactie vine de la Dacian Ciolos

Co-presedintele USR PLUS, Dacian Ciolos, a scris pe Facebook, la cateva minute dupa anuntul premierului, ca isi intelege colegii din administratie care au fost sau vor fi demisi.

“Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi. Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru.

Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor. Credința mea este că nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauză de guvernare și voi veți face ce ați început cu profesionalism“ – a scris Dacian Ciolos pe reteaua de socializare.

Monica

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 5 pasi de urmat pentru o petrecere reusita
 •  

5 pasi de urmat pentru o petrecere reusita

5 pasi de urmat pentru o petrecere reusita

Ai nevoie de ajutor pentru organizarea petrecerii tale? Nu mai trebuie sa cauti, pentru ca aici vei gasi informatiile de care ai nevoie!

Primul pas: alegerea temei

In primul rand, trebuie sa decizi ce tema va avea petrecerea. Dupa ce alegi tema, vei sti ce decoratiuni si articole pentru petrecere iti vor trebui! Petrecerile tematice sunt distractive, unice, pot fi educative si interactive. Mai mult, o tema te poate ajuta sa creezi un eveniment memorabil pentru ca va avea un concept diferit fata de cele mai multe petreceri! Cu toate astea, daca intampini probleme in a gasi decoratiuni si farfurii de petrecere potrivite, nu iti face griji. Te poti inspira de aici in legatura cu articolele de petrecere. Diversitatea va fi interesanta! Alegerea unei teme si utilizarea acesteia nu fac evenimentul sa fie distractiv de la sine. Tema este doar un cadru. Va trebui sa te gandesti la activitati si divertisment – acolo va fi distractia.

Pasul doi: planifica din timp

Incepe sa planifici petrecerea din timp! Daca este posibil, organizeaza-te cu cel putin o luna inainte. Incearca sa te gandesti cum ai putea sa creezi o petrecere distractiva si fa o lista cu toate lucrurile de care ai nevoie. Apoi alege o data si o locatie. Cu cat incepi mai repede, cu atat mai bine. Poti alege locatia pe care o vrei pentru petrecere, acasa la tine sau intr-un local. Daca ai un buget redus, atunci casa este cel mai bun loc pentru a organiza petrecerea.

Pasul trei: decoratiunile potrivite pentru petrecerea ta

Asigura-te ca petrecerea ta va fi unica. Gandeste-te la amenajarea mesei, la palarii de petrecere, baloane si ghirlande. Cu o investitie minima, iti poti delecta invitatii cu un decor unic care poate fi amplasat oriunde in casa. Daca zona de petrecere este mai mare, poti decora casa cu ghirlande. Iata alta idee prin care poti face o atmosfera festiva la petrecere si anume cu ajutorul baloanelor:  acestea pot fi atasate la o cutie postala sau aranjate afara ca un semn, pentru a informa oaspetii unde pot gasi cheful. Sunt decoratiuni minunate, iar copiilor le place sa le ia acasa.

Pasul patru: creeaza amintiri

Daca ai bifat ce trebuia sa faci, atunci implementarea petrecerii ar trebui sa fie un fleac! Incarca toate camerele video si digitale cu o seara inainte. In plus, asigura-te ca toate cardurile de memorie au spatiu suficient de stocare. Nu ar fi o idee rea sa ai la dispozitie si un card de memorie suplimentar. Nu vrei sa ratezi nicio clipa din momentele perfecte.

Pasul cinci: este timpul petrecerii!

Acesta este momentul in care toata munca ta grea da roade. Pregateste mai intai bauturile. Nu uita sa le pui la rece si sa ai gheata la indemana! Orice mancare pe care o vei servi poate fi aranjata cu cincisprezece minute inainte de inceperea distractiei. Asigura-te ca ai lumanari in jurul mancarii, acestea vor imbuntatati cu siguranta ambianta generala. Este timpul sa te relaxezi si sa te bucuri de petrecere!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Haos la meciul Brazilia-Argentina. DSP-ul brazilian opreste meciul pentru carantinarea sportivilor
 •  

Haos la meciul Brazilia-Argentina. DSP-ul brazilian opreste meciul pentru carantinarea sportivilor

Haos la meciul BraziliaArgentina DSPul brazilian opreste meciul pentru carantinarea sportivilor

Autoritatile sanitare au intrat pe teren imediat dupa ce a inceput partida pentru ca patru jucatori argentinieni ar fi trebuit sa stea in carantina.

Autoritatile braziliene afirma ca jucatorii Cristian Romero, Giovani Lo Celso, Emiliano Martinez si Emi Buendia au incalcat regulile carantinei la sosirea in Brazilia.

Partida, care conteaza pentru calificarea la Cupa Mondiala, se desfasoara la Sao Paulo. Meciul de-abia incepuse de cinci minute, cand pe teren au navalit reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica din Brazilia si au oprit jocul. Fotbalistii au plecat spre vestiare. In teren a ramas capitanul Argentinei, Leo Messi, care pur si simplu a facut o criza de nervi.

Cei patru argentinieni joaca in Marea Britanie, in Premier League. Brazilienii ii acuza ca nu au declarat ca au fost in regat in ultimele 14 zile. Potrivit legii, la sosirea din Marea Britanie in Brazilia, carantina de 14 zile e obligatorie. Argentienii sustin insa ca fotbalistii fac parte dintr-o categorie care primeste derogare de la carantina.

Anvisa, autoritatea de sanatate publica din Brazilia sustine ca : “E vorba de un risc grav de sanatate. Am cerut carantinarea imediata a jucatorilor. Ei nu au voie sa participe la nicio activitate sportiva si nu au voie sa mai ramana pe teritoriul Braziliei.”

Monica

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ion Caramitru 1942-2021
 •  

Ion Caramitru 1942-2021

Ion Caramitru 19422021

Omul de cultura s-a stins duminica, la spitalul Elias. Avea 79 de ani. Cauzele mortii sunt neclare: ar fi vorba despre o boala de sange, pe care medicii nu au reusit sa o elucideze. Ion Caramitru era de o luna in spital.

Ion Caramitru a fost, pana in ultima clipa, directorul Teatrului National Bucuresti si preşedinte al Uniunii Teatrale din Romania – UNITER.

Avea origini aromane, iar numele complet, putini stiu, era Ion Horia Leonida Caramitru.

A absolvit IATC-ul in 1964 si in acelasi an a debutat pe scena TNB in “Eminescu”.

Actor si regior prolific, Ion Caramitru a interpretat peste 60 de roluri in piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Süto Andras, Rolf Hochhuth. De asemenea, a jucat in nenumarate filme. Intre ele, “Padurea Spanzuratilor”, premiat la Cannes, pentru regie (Liviu Ciulei). A jucat si in multe productii straine de calitate.

Ion Caramitru, figura respectata si apreciata inainte de 1989, a fost primul pe care l-au vazut romanii la televizor la Revolutie. Pe 22 decembrie la pranz, dupa fuga Ceausestilor, Caramitru si Mircea Dinescu au fost primii care le-au vorbit romanilor si i-au anuntat ca dictatura a luat sfarsit. Imediat dupa revolutia din decembrie ’89 a detinut mai multe functii politice si a fost ministru al culturii in perioada 1996-2000.

Boala a debutat in primele zile din august

Potrivit apropiatilor, in primele zile din august, Ion Caramitru s-a simtit rau. Nu doar fizic. A avut cateva momente de incoerenta, care apoi i-au trecut, dar medicii de la Elias au decis sa-l interneze. I s-ar fi descoperit o boala de sange, dar, in pofida tratamentului, se pare ca doctorii nu au reusit sa-si dea seama despre ce e vorba.

Monica

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Șoc în Parlament: USR PLUS se aliază cu AUR pentru demiterea lui Florin Cîțu
 •  

Șoc în Parlament: USR PLUS se aliază cu AUR pentru demiterea lui Florin Cîțu

Șoc în Parlament USR PLUS se aliază cu AUR pentru demiterea lui Florin Cîțu

Șoc pe scena politică, după ce premierul l-a revocat din funcție pe ministrul Justiției, USR-istul Stelian Ion, revocare aprobată de președintele Klaus Iohannis.Liderii USR PLUS nu vor să lase nepedepsită acțiunea lui Florin Cîțu și sunt dispuși să îl demită pe premier printr-o moțiune de cenzură.

Așa că, usr-iștii și cei din PLUS și-au căutat aliați în misiunea lor și s-au îndreptat spre inamicii declarați, cei din AUR.

Astfel, liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, a declarat că reprezentanţii Uniunii au contactat toate partidele politice în vederea susţinerii unei eventuale moţiuni de cenzură.

În cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului, acesta a arătat că USR PLUS şi AUR ar avea împreună 122 de semnături, dar a subliniat că nu îşi doreşte să se ajungă la depunerea moţiunii de cenzură.

“Am discutat cu toate partidele politice despre o eventuală moţiune de cenzură. USR PLUS are 80 de semnături şi 80 de parlamentari, care aşa cum l-au pus pe premierul Cîţu şi i-au dat şansa să arate că poate să conducă un guvern de coaliţie, îl vor da şi jos. Asta să fie foarte clar. Am discutat cu cei de la AUR, pentru a vedea dacă avem o variantă de a strânge semnăturile. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moţiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text. Bineînţeles, aş vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde doar de maturitatea politică a lui Florin Cîţu. Mâine vom avea o discuţie, aştept să facă un pas în spate, să continuăm cu un nou premier PNL, într-un ritm accelerat, pentru că e foarte mult de recuperat din ultimele luni şi din acest aproape un an de zile în care Florin Cîţu a avut frâiele Guvernului şi nu a mers la turaţie maximă”, a spus Moşteanu.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Idei de cadouri pentru angajații tăi
 •  

Idei de cadouri pentru angajații tăi

Idei de cadouri pentru angajații tăi

Ai reușit să îți creezi propria afacere, iar lucrurile au mers bine pentru tine. De la an la an ai evoluat foarte mult, iar acest lucru nu poate decât să te mulțumească. La succesul tău în afaceri au contribuit din plin și angajații tăi, așa că pentru a le arăta că efortul lor contează pentru tine, le poți mulțumi verbal, îi poți lăuda, dar le poți oferi și unele cadouri, din când în când. Nu ai nici cea mai vagă idee despre ce ai putea să le dăruiești? Nicio problemă, suntem aici pentru tine, pentru a-ți sugera unele dintre ele, și din care ai putea să te inspiri.

Obiecte vestimentare personalizate

Cu siguranță toți apreciem cadourile personalizate, iar acest lucru rămâne valabil și în cazul cadourilor pe care le poți oferi angajaților tăi. Obiectele vestimentare sunt de preferat, iar pentru a le personaliza adaugă pe ele logo-ul companiei tale. Atenție, locul ales pentru imprimarea lui să fie suficient de discret pentru a nu deranja, dar în același timp vizibil pentru ceilalți, pentru că este o bună metodă de a te face mai bine cunoscuți. Un hanorac, o vestă, eșarfă, un tricou sunt câteva sugestii.

Dacă vrei să mergi mai departe, poți să personalizezi și alte obiecte pe care mai apoi să le oferi în dar salariaților tăi: cutie de pachet și termos, etui pentru ochelari, husă pentru telefon și multe altele.

Coșuri cadou

La finalul unui proiect important, în afară de mulțumirile și laudele verbale, dai lovitura cu cosuri cadou. Sunt apreciate de toată lumea, iar produsele care intră în alcătuirea lor sunt pe placul tuturor. Și aici le poți personaliza după cum vrei, poți să alegi varianta cu produse tradiționale, sau cele de lux, după cum dorești. Nu uita să strecori printre ele și un card de carton cu logo-ul firmei, cu câteva cuvinte trecute pe spate, semnat chiar de tine.

De asemenea, acest gest este foarte apreciat și de Sărbători, și nu te poți plânge că nu găsești cosuri Craciun, perfecte în această perioadă. Și, un plic în care să strecori și o recompensă financiară și o scrisoare de mulțumire, trebuie să se regăsească în coșul pe care îl oferi acum în dar. Moșul chiar va fi unul generos în acest an, nu?

Plantă de birou

Decorarea spațiului de lucru ne face să ne simțim mai bine, deoarece parcă biroul nu mai este chiar atât de impersonal acum. Dar, cum nu există posibilitatea ca acesta să fie decorat chiar după bunul plac, o plantă decorativă este o idee bună. Alege una naturală, deoarece va purifica aerul din jur, te va face să te simți mai bine și va crește puterea de concentrare.

O zi la SPA sau o ședință de masaj

Pentru a mai scăpa puțin din stresul acumulat la muncă, o zi petrecută la SPA este perfectă. Așadar, o nouă sugestie de cadou care va fi foarte apreciată de angajații tăi. Dacă însă nu ești dispus să cheltui atât de mulți bani, o ședință de masaj, la final de săptămână, este o modalitate excelentă de a începe un week-end relaxant, mai ales după ce ai petrecut ore lungi în fața monitorului calculatorului.

Voucher cadou

Un voucher cadou, cu reduceri la anumite produse și servicii sunt oricând bine venite. Poți să le obții chiar ușor, prin negocieri cu partenerii de afaceri. Atunci când le vor primi, angajații tăi le vor aprecia cu siguranță, și chiar le vor folosi din plin. Vor fi atât o recompensă pentru efortul depus, cât și o motivație excelentă. Și, câteva exemple pentru tine: abonament la sală, la un salon de înfrumusețare, un club sportiv, sau poate anumite reduceri în anumite magazine.

Cărți

Oricât am fi de ocupați, este important să citim măcar 5 pagini pe zi. De aceea, un cadou foarte inspirat pentru angajații tăi ar putea fi o carte dintr-un domeniu despre care știi că îi interesează. Sau, chiar și o carte motivațională este tot o sugestie excelentă. Vrei să ridici puțin ștacheta? Atunci ce părere ai despre un abonament la o bibliotecă virtuală, un ID și o parolă pentru a avea acces la un site de unde pot citi ceea ce îi interesează. Eventual, dacă sunt mai mulți cu această pasiune pentru lectură, organizarea unui club de carte, care să aibă loc o dată pe lună nu este o idee chiar atât de nebunească.

Decorațiuni

Un obiect decorativ pentru birou este perfect pentru a oferi un nou look acestuia. În acest fel le încurajezi creativitatea, iar ei vor aprecia preocuparea ta. Oferirea unui obiect decorativ mic, dar de efect, este perfectă. Poți să dăruiești o cană personalizată, un calendar de birou, sau poate tablouri canvas, inscripționate cu peisaje sau mesaje personalizate, care să îi facă pe salariații tăi să se simtă mai bine atunci când privirea li se oprește asupra lor.

Oferirea unor cadouri pentru angajații tăi nu este un semn de slăbiciune din partea ta. Dimpotrivă, în acest fel le arăți că sunt importanți pentru tine, că îți pasă de ei și nu sunt doar niște simple unelte prin care îți atingi mai ușor scopurile. Oamenii au nevoie de motivație, iar aceasta poate să vină nu numai cu ajutorul unei promovări sau recompense financiare, ci și cu mici gesturi care să le completeze. Un feed-back onest, cuvinte de laudă, apreciere sau mulțumire, iar dacă la toate acestea se mai adaugă și câteva cadouri, poți fi sigur că echipa ta va deveni, rapid, una dintre cele mai bune. Pentru că da, chiar vor veni la serviciu cu plăcere, și vor fi mult mai motivați să dea totul pentru ca afacerea ta să fie una de succes.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vinul faurar alb de Ceptura 2018 este nemaipomenit!
 •  

Vinul faurar alb de Ceptura 2018 este nemaipomenit!

Vinul faurar alb de Ceptura 2018 este nemaipomenit

Atunci cand deschizi o sticla de vin ar fi bine sa fie una de calitate. Vinul faurar alb de Ceptura 2018 este o bautura extraordinara care se adreseaza tuturor si in special adevaratilor degustatoti de vinuri albe fine. Aceasta productie apartine vinurilor Ceptura, din soiuri maturate in Dealu Mare Romania.

Indiferent daca este rosu sau alb, practic toti strugurii produc suc clar. Secretul culorii unui vin nu consta in pulpa, ci in coji. La prepararea vinului alb, cojile de struguri sunt indepartate inainte de fermentare, rezultand un suc limpede care, in cele din urma, produce un vin alb transparent. De obicei, aceste coji sunt albe, dar multe vinuri albe (inclusiv un procent mare de sampanie) sunt de fapt facute din struguri rosii – un stil cunoscut sub numele de „blanc de noir”.

Pe de alta parte, in timpul productiei de vin rosu, cojile raman in contact cu sucul pe masura ce fermenteaza. Acest proces, cunoscut sub numele de „macerare”, este responsabil pentru extragerea culorii si aromelor unui vin rosu.

Ganditi-va la asta ca la inmuierea unei pungi de ceai: cu cat lasati mai mult timp frunzele sa ramana in contact cu apa clocotita, cu atat va fi mai inchisa la culoare, mai bogata si cu o aroma mai intensa. Acelasi principiu se aplica si vinului. Timpii de macerare mai lungi au ca rezultat vinuri rosii cu culori mai profunde, cu arome mai intense. Acesta este motivul pentru care strugurii cu coaja deschisa, precum Pinot Noir, produc un vin rosu mai proaspat si mai luminos, in timp ce strugurii cu coaja groasa, precum Cabernet Sauvignon, produc o culoare cu mai multa putere si concentrare.

In virtutea acestor metode distincte de productie, este firesc ca vinurile rosii si albe sa prezinte profiluri stilistice unice, care pot fi defalcate in doua aspecte principale: aroma fructelor si „structura”.

Primul ar trebui sa fie auto-explicativ. Pur si simplu, vinurile rosii si albe tind sa evoce diferite seturi de gusturi. Desi este greu de generalizat, vinurile rosii invoca de obicei fructele din familia fructelor de padure, progresand de la capsuni si cirese (in rosu mai deschis), prin casis, mure si plumb in cele mai bogate. Uneori am putea observa arome „secundare” (adica non-fructe) precum ierburi, frunze de tutun sau piele, care adauga inca o alta dimensiune. Pentru vinurile albe, gama variaza de la citrice (pentru expresii mai usoare si mai stralucitoare) la fructe de livada (ganditi-va la  pere, mere) si, in intensitate, chiar si fructe exotice „tropicale” precum guava, mango si ananas. Unele vinuri albe prezinta o calitate salmoasa sau cretoasa, adesea descrisa ca „mineralitate”, in timp ce vinurile albe mai bogate ar putea dobandi arome secundare uleioase sau nuci.

Conceptul de structura este mai greu de definit. In esenta, se refera la relatia dintre toate elementele care determina cum se simte efectiv un vin in gura ta. Este clar si proaspat sau larg si plusat? Neted sau ascutit? Greu sau usor?

Pe langa furnizarea acelui frumos pigment, cojile de struguri rosii sunt responsabile si de transmiterea principalului component structural al vinului rosu: taninurile. Taninurile sunt compusii fenolici astringenti gasiti in multe plante, inclusiv piei de struguri. Daca ati muscat vreodata o coaja de mar si ati simtit gura inundata de arome, sunteti deja familiarizati cu efectele lor. Taninurile functioneaza ca scheletul unui vin rosu, oferind coloana vertebrala subiacenta in jurul careia pot fi construite aromele sale complexe. De asemenea, ajuta la conservarea vinurilor rosii, permitandu-le sa imbatraneasca mai mult decat majoritatea vinurile albe.

Deoarece vinul alb este fermentat fara contact cu pielea, taninurile nu intra cu adevarat in ecuatie. Cu toate acestea, aciditatea joaca un rol sporit in structura vinului alb. Exista trei acizi principali gasiti in vin – malic, tartric si citric – si sunt in mare masura mai pronuntati in vinul alb decat in cel rosu. Aceasta coloana de aciditate explica profilul acru si clar al vinului alb. De asemenea, accentueaza aromele de baza ale vinului si il ajuta sa se imperecheze cu mancarea, cam ca si cand ai stoarce o lamaie.

Intelepciunea conventionala ne instruieste sa bem alb cu alimente mai usoare, cum ar fi fructe de mare si legume si vin rosu cu mancaruri mai grele pe baza de carne. Acest lucru, desigur, are sens. Cine ar putea nega armonia dintre o friptura bogata, consistenta si o sticla mare de Cabernet, sau o farfurie cu midii citrice si un Sauvignon Blanc fermecator si racoritor?

Aceste perechi au aparut ca clasice, totusi, nu din orice motiv autoritar, ci dintr-o intelegere intuitiva a modului in care diferite stiluri de vin interactioneaza cu diferitele componente din alimente, cum ar fi grasimea, sarea, zaharul si aciditatea. Cheia este potrivirea aromelor si texturilor complementare.

In cea mai mare parte, mantra traditionala „alb cu peste, rosu cu carne” se aliniaza la acest principiu de baza – dar nu intotdeauna. Un peste mai carnos si mai gras, cum ar fi somonul, de exemplu, nu trebuie intotdeauna asociat cu vin alb, mai ales daca este gatit intr-un sos de ciuperci intepator care solicita un vin rosu pamantesc. In mod similar, frigaruile de vita cu ananas intr-un sos de scufundare cu arahide si ardei iute ar putea merge mai bine cu un alb exotic, cu aroma completa.

Desigur alegerea vinului faurar alb de Ceptura 2018 este un soi conceput pentru cei care adora mancarea buna, distractia si conversatia. Vinurile Ceptura se remarca prin gustul fin, preturile avantajoase si versabilitata lor. Magazinul 24drinks.ro este o alegere foarte buna pentru cei care doresc sa cumpere bauturi originale la preturi fara egal!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ministerul Sănătății: Peste 70 de copii infectați cu Covid sunt internați în spitale
 •  

Ministerul Sănătății: Peste 70 de copii infectați cu Covid sunt internați în spitale

Ministerul Sănătății Peste 70 de copii infectați cu Covid sunt internați în spitale

Peste 70 de copii infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi în secţii de terapie intensivă, unii dintre aceştia cu forme “deosebit de severe”, alţii cu forme moderate şi “relativ uşoare”, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

“Ieri, numărul de copii raportat în secţiile de terapie intensivă depăşea 70. Sunt peste 70 de copii cu infecţie cu coronavirus internaţi. Unii dintre ei sunt cu forme deosebit de severe şi ventilaţi, avem un număr mic de astfel de copii. Alţi sunt cu forme moderate, alţii sunt cu forme relativ uşoare. Ce trebuie să înţelegem, că fiecare dintre copiii care sunt internaţi pe secţiile de terapie intensivă şi au forme moderate şi severe provin din familii nevaccinate şi vorbim aici inclusiv de bebeluşi de sub şase luni care sunt internaţi împreună cu mamele pozitive nevaccinate”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Ioana Mihăilă a afirmat că se va accepta învăţământ online pentru copiii de până la 12 ani cu afecţiuni cronice “dintr-o sferă mai largă”.

“Pentru copiii de peste 12 ani, se recomandă ca aceşti copii care au boli cronice care sunt la risc să se vaccineze, dar pentru copiii care au imunodeficienţe fie ca o boală primară, fie dobândite ca urmare a unor tratamente, chiar dacă sunt vaccinaţi, se permite să continue învăţământul online”, a explicat demnitarul.

Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, copiii cu imunodepresie moderată sau severă, pacienţii oncologici, cei cu boli autoimune cu certificare medicală au dreptul să rămână, la solicitarea lor, în sistem online, şcoala având datoria să le asigure acest tip de predare.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • După 20 de ani, americanii au părăsit Afganistanul și i-au lăsat pe talibani în control
 •  

După 20 de ani, americanii au părăsit Afganistanul și i-au lăsat pe talibani în control

După 20 de ani americanii au părăsit Afganistanul și iau lăsat pe talibani în control

Moment istoric pe aeroportul din Kabul. Ultimii soldaţi americani au părăsit Afganistanul după un război de 20 de ani, fapt confirmat chiar de către oficialii de la Pentag printr-un comunicat sec.

“Ultimul avion C-17 a decolat de pe aeroportul din Kabul pe 30 august”, la orele 19:29 GMT, a declarat într-o conferinţă de presă generalul Kenneth McKenzie care conduce comandamentul central de care depinde Afganistanul.

Statele Unite au lăsat astfel ţara în mâinile talibanilor, duşmanii lor de 20 de ani, după cel mai lung război din istoria SUA.

Ambasadorul american la Kabul, Ross Wilson, şi un general, Chris Donahue, au fost ultimii americani care au părăsit ţara. Cei doi au fost ultimii care au urcat în avion.

“Dacă evacuările militare sunt finalizate, continuă misiunea diplomatică pentru a ne asigura că mai mulţi cetăţeni americani şi afgani eligibili dorind să plece pot face acest lucru”, a adăugat generalul McKenzie.

Pentru că, în pofida unui uriaş pod aerian, armata americană a recunoscut că nu a reuşit să evacueze din Afganistan atâtea persoane cât a dorit.

“Nu am reuşit să îi evacuăm pe toţi cei care am vrut să îi evacuăm”, a spus generalul, precizând că evacuările au fost finalizate “cu aproximativ 12 ore” înainte de retragerea finală, dar forţele americane au stat pregătite să evacueze pe oricine ar fi putut ajunge la aeroport “până în ultimul moment”.

Armata americană a făcut inutilizabile avioane, vehicule blindate şi un sistem de apărare antirachetă înainte de a părăsi aeroportul din Kabul în cursul nopţii de luni spre marţi, a indicat un înalt responsabil militar american, generalul Kenneth McKenzie, citat de AFP.

Şeful comandamentului central al armatei americane, generalul Kenneth McKenzie, a declarat presei că soldaţii americani au “demilitarizat”, adică au scos din uz, 73 de avioane înainte de a încheia podul aerian de două săptămâni pentru a evacua civilii fugind din calea regimului taliban.

“Aceste aparate nu vor mai zbura niciodată”, a spus el. “Nu vor putea fi folosite de nimeni”, a subliniat generalul McKenzie.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dacia Jogger, noul model Renault
 •  

Dacia Jogger, noul model Renault

Dacia Jogger noul model Renault

Este un nou model de familie, cu 7 locuri. Autoturismul va prezentat pe 3 septembrie, in cadrul unui eveniment on-line si apoi la Salonul International Auto de auto de la Munchen.

Renault nu a dat, deocamdata, niciun fel de detalii privind pretul. “ Evocand sportul, natura si energia pozitiva, Dacia Jogger se pozitioneaza ca un vehicul de familie perfect adaptat iesirilor in aer liber. Jogger reflecta spiritul pragmatic si autentic al marcii Dacia si mediul „outdoor” al noii identitati de marca” – precizeaza, printre altele, grupul Renault.

Va fi disponibila si configuratia cu 5 locuri

Va fi un model de familie versatil, disponibil in doua configuratii: cu 5 sau 7 locuri. Renault afirma ca e un model ideal pentru familie si pentru traseele urbane, dar si vacante.

In design vom sesiza probabil influente din recentul Dacia Bigster Concept, Dacia Spring EV si Dacia Duster, apreciaza jurnalistii auto din Marea Britanie.

Grupul Renault doreste sa inlocuiasca trei modele Dacia existente – modelul Logan MCV, care oricum nu mai e in productie, Dokker si Lodgy. Scopul este reducerea costurilor si axarea pe vehicule profitabile. Evenimentul digital in care va fi dezvaluit modelul Jogger va avea loc pe 3 septembrie la ora 11 (ora Romaniei). Pe 6 septembrie, la Salonul International Auto IAA Mobility de la Munchen, in prezența lui Denis Le Vot, Director General Dacia, Jogger va fi prezentat publicului larg. Noutatile Dacia la IAA Munchen vor putea fi urmarite de la distanta pe platforma Dacia events.dacia.com.

Monica

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • In Israel, pasapoartele COVID expira la 6 luni de la a doua doza
 •  

In Israel, pasapoartele COVID expira la 6 luni de la a doua doza

In Israel pasapoartele COVID expira la 6 luni de la a doua doza

Cei care sunt vaccinati doar cu doua doze de ser anti-COVID Pfizer o iau, practic, de la zero, daca nu-si fac si doza a treia. Ministerul Sanatatii din Israel a decis ca valabilitatea certificatului COVID expira la 6 luni de la vaccinare.

Dupa cum scrie ministrul Sanatatii din Israel, intr-o postare pe Twitter, nici a treia doza, asa-numitul booster Pfizer, nu va avea o valabilitate mai mare de jumatate de an.

Israelul a inceput vaccinarea cu doza a treia initial cu persoanele cu probleme de sanatate si in varsta de peste 60 de ani, apoi a scazut varsta, iar acum a decis ca absolut toti israelienii de peste 12 ani sa primeasca doza a treia de vaccin, cu conditia sa fi trecut cinci luni de la injectarea celei de-a doua doze. Este vorba desprevaccinul Pfizer.

Practic, cei care nu se prezinta pentru a treia doza vor fi considerati nevaccinati.

Desi este prinre cele mai vaccinate tari din lume si a fost dat exemplu luni de zile pentru ca, prin vaccinare masiva ar fi stavilit pandemia COVID, Israelul se lupta de mai bine de o luna de zile cu cresterea numarului de cazuri de infectare, inclusiv in randul vaccinatilor, din cauza prevalentei variantei Delta. Solutia aleasa de guvernul israelian a fost introducerea masiva a celei de a treia doze, acum si la copii.

Desi vaccinati cu doua doze, israelienii revin in centrele de vaccinare pentru a treia runda

Toti cei care au sase luni de la ultima doza de ser anti-COVID vor trebui sa se vaccineze cu cea de a treia. Din mesajul ministrului israelian al Sanatatii reiese insa ca si a treia doza, booster-ul, va fi valabil tot 6 luni.

Premierul israelian recunoaste ca e vorba de un experiment

Organizatia Mondiala a Sanatatii critica statele care au inceput vaccinarea cu a treia doza. Argumentul nu tine insa de siguranta vaccinului ci de faptul ca aceste state ar trebui sa lase serul anti COVID zonelor sarace din lume, unde rata vaccinarii e foarte scazuta. In replica, premierul israelian Naftali Bennett a declarat ca administrarea acestor doze in Israel, tara cu noua milioane de locuitori, nu ar afecta stocurile mondiale  “si ar permite testarea eficacitatii celei de-a treia doze.”

Monica

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cea mai dureroasa tendinita la mana
 •  

Cea mai dureroasa tendinita la mana

Cea mai dureroasa tendinita la mana

Maladia de Quervain este o stare patologica invalidanta ce cauzeaza dureri intense in zona articulatiei mainii si probleme la utilizare, in special a degetului mare (denumit si police). Cunoscuta si sub denumirea de tenosinovita sau sindromul de Quervain, maladia de Quervain este considerata a fi cea mai dureroasa tendinita la mana, fiind descrisa pentru prima data de catre Fritz de Quervain in anul 1895.

Boala de Quervain este, mai exact, o inflamatie a sinovialei ce traverseaza primul compartiment al ligamentului carpian dorsal.

Ce cauzeaza maladia de Quervain?

Aceasta tendinita apare din cauza folosirii intense a mainii, care provoaca o suprasolicitare a sinovialei in compartimentul de Quervain. Astfel, compartimentul se inflameaza, iar lichidul sinovial se diminueaza. In lipsa unei cantitati suficiente de lichid sinovial, tendonul aluneca mai greu, iar inflamatia creste si mai mult. Este ca un cerc vicios, unde inflamatia si scaderea lichidului sinovial se mentin reciproc.

Printre activitatile ce suprasolicita degetul mare sau incheietura mainii, ducand la aparitia tendinitei, se numara coaserea, tastarea, cantatul la pian sau la chitara, gradinaritul, tenisul, pescuitul si voleiul.

Care sunt semnele maladiei de Quervain?

Durerea la baza policelui, simtita in special la miscarea degetului, este principalul simptom al bolii. De asemenea, pacientii se pot confrunta dimineata cu un fenomen de “dezruginire” a degetului mare, adica isi misca degetul mare mai greu dimineata decat in restul zilei. In plus, in timpul diminetii, durerile sunt mai intense.

Pacientii care se confrunta cu maladia de Quervain in stare avansata au parte de dureri suparatoare pe toata perioada zilei.

De asemenea, degetul mare si incheietura mainii sunt slabite, ceea ce ingreuneaza efectuarea anumitor miscari.

Un video interesant despre aceasta Tendinita De Quervain poti urmari aici:

Cum este diagnosticata maladia de Quervain?

Pacientii care prezinta unul sau mai multe simptome specifice acestei tendinite trebuie sa se prezinte cat mai curand la un specialist in chirurgia mainii. Clinic, diagnosticul se pune in urma efectuarii testului Finkelstein. Acesta presupune ducerea policelui in palma si mentinerea acestuia cu celelalte degete, in timp ce mana este deviata ulnar. In cazul in care la nivelul stiloidei radiale apare o durere, testul este pozitiv.

Pentru a diferentia maladia de Quervain de alte boli precum artrita carpo-metacarpiana a degetului mare sau sindromul Wartenberg, se poate cere efectuarea unei ecografii in parti moi sau a unui test RMN.

Cum se trateaza maladia de Quervain?

In faza incipienta, boala poate fi tratata prin aplicarea unor antiinflamatoare locale si infiltratii locale cu corticosteroizi. De asemenea, pacientul trebuie sa poarte in mod obligatoriu o orteza specifica.

In cazul in care metodele nechirurgicale de tratament nu functioneaza sau daca durerea este atat de intensa incat afecteaza calitatea vietii, se impune interventia chirurgicala. Aceasta presupune efectuarea unei incizii in tesutul care acopera tendonul. In acest fel, se va detensiona conflictul dintre tendoane, retinacul si teaca acestora (teaca sinoviala), iar presiunea si durerile vor disparea.

Operatia este, de fapt, singurul tratament eficient si cu rata de recidiva aproape nula pentru maladia de Quervain.

Poti afla de la Bestetic toate detaliile despre aceasta tendinita dureroasa a mainii.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un angajat al AUR a vrut să introducă droguri în Parlament
 •  

Un angajat al AUR a vrut să introducă droguri în Parlament

Un angajat al AUR a vrut să introducă droguri în Parlament

Un angajat al partidului extremist AUR a fost dus vineri la Secţia 17 Poliţie, după ce oamenii legii au fost solicitaţi de lucrători de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) să se prezinte la Palatul Parlamentului care ar fi descoperit asupra sa un plic cu marijuana, potrivit reprezentanților Poliției.

Poliţia Capitalei a anunţat vineri că a fost solicitată de SPP să se prezinte la unul din punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat care avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni.

“Lucrarea întocmită a fost transmisă unităţii competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti, la acest moment fiind în instrumentarea DIICOT – Structura Centrală”, a precizat sursa citată.

Copreşedintele AUR George Simion a afirmat se vor lua măsurile adecvate, după desfăşurarea anchetei.

“Aşteptăm desfăşurarea anchetei şi apoi vom lua măsurile adecvate. Cu siguranţă, domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru”, a declarat, pentru AGERPRES, copreşedintele AUR George Simion.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a confirmat că un angajat al grupului parlamentar al AUR, Mircea Gheorgheosu, a fost depistat cu substanţe interzise asupra lui, joi, la controlul pentru accesul în clădirea Parlamentului, fiind reţinut şi predat Poliţiei.

“Este adevărat, ieri, la controlul regulamentar pentru accesul în clădirea Parlamentului, un angajat de la grupul parlamentar AUR a fost depistat cu substanţe interzise asupra lui, a fost reţinut şi predat Poliţiei şi este o anchetă în derulare”, a precizat Dragu.

Întrebată dacă Senatul poate lua anumite măsuri asupra celui în cauză, ea a menţionat că acesta este angajat al grupului AUR, însă cazul va fi pus în discuţie la Comisia de disciplină.

“Este angajat al grupului AUR la Senat, este o menţiune importantă pe care trebuie să o facem aici, este grupul AUR care trebuie să facă ceva, noi vom pune în discuţie în Comisia de disciplină acest caz, mai ales că trebuie să arătăm ce se poate întâmpla, trebuie să arătăm că lucrurile nu pot merge în felul acesta”, a afirmat preşedintele Senatului.

Cât despre faptul că angajatul AUR le-ar fi spus celor de la SPP că asupra lui s-a găsit o cantitate foarte mică de substanţă interzisă, pentru folos propriu, Anca Dragu a spus că legea nu permite acest lucru.

“Legea nu permite nici pentru consum propriu şi categoric este o infracţiune gravă, dar acest caz este instrumentat deja de Circa 17 Poliţie”, a conchis preşedintele Senatului.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cine sunt autorii macelului din Kabul: ISIS-K, o grupare mai sangeroasa chiar si decat talibanii
 •  

Cine sunt autorii macelului din Kabul: ISIS-K, o grupare mai sangeroasa chiar si decat talibanii

Cine sunt autorii macelului din Kabul ISISK o grupare mai sangeroasa chiar si decat talibanii

In dublul atentat sinucigas din apropierea aeroportului din capitala afgana, Kabul, au murit cel putin 60 de oameni, din care 13 militari americani. Macelula fost pus la cale de ISIS-K, o grupare in razboi pe viata si pe moarte cu talibanii.

ISIS-K e desprinsa din gruparea Stat Islamic – ISIS – care infiintase un califat in parti din Siria si Irak, dar a fost aproape decimata in timpul administratiei Donald Trump. ISIS-K a strans recruti din alte grupari jhadiste locale si regionale.

ISIS-K versus talibani

ISIS-Khorasan ii considera pe talibani – cunoscuti pentru brutalitatea lor – ca fiind insuficient  devotati Islamului. ISIS si talibanii sunt in razboi declarat de mai multa vreme. Au pus la cale mai multe atacuri la Kabul, in ultimii ani, iar serviciile americane de informatii au atras atentia in repetate randuri ca sunt celule de fanatici bine organizate, chiar daca gruparea mica. ISIS-K a comis atacuri barbare la Kabul in ultimii ani, in scoli si maternitati, ucigand sute de femei si copii, inclusiv nou-nascuti. Nu exista nicio dovada ca pentru sangerosul dublu-atentat de acum talibanii ar fi colaborat in vreun fel cu ISIS-K.

Biden promite ca teroristii vor fi prinsi

Presedintele SUA, Joe Biden, e acuzat chiar si de voci influente din propriul partid, ca e slab si e autorul dezastrului din Afganistan, prin plecarea haotica, fara un plan si fara sa anunte aliatii. La mai bine de opt ore de la atacurile in care au murit puscasi marini americani, Biden a iesit sa faca declaratii. Liderul de la Casa Alba a precizat ca se mai asteapta si la alte atacuri teroriste, dar a confirmat ca va respecta data-limita, 31 august, pentru retragerea trupelor americane din Afganistan. Casa Alba recunoaste ca nu ii va putea evacua pe toti americanii si pe toti afganii care au colaborat cu americanii.

Monica

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌