Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Azi — 28 May 2023B1 TV

Tab francez implicat într-un accident în București. O persoană rănită și transportată la spital (VIDEO)

Reporter: Ionescu Vladimir
27 May 2023 at 21:49
Tab francez implicat întrun accident în București O persoană rănită și transportată la spital VIDEO

Un tab francez a fost implicat într-un accident pe Splaiul Unirii din București, la ieșirea către Autostrada Soarelui, a relatat Aneta Sângeorzan, sâmbătă seară, la Știrile B1 TV.

Un tab francez a fost implicat într-un accident în București

Accidentul ar fi fost provocat de un șofer care a pierdut controlul volanului și s-a izbit de o coloană militară, după care s-a lovit de alte trei autoturisme.

O persoană a fost rănită în accident și a fost transportată de urgență la un spital din București.

Cei cinci șoferi implicați în cele întâmplate au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au arătat că aceștia nu consumaseră băuturi alcoolice.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Marius Pașcan: N-au făcut niciun fel de reformă în niciun domeniu – și nici nu au de gând. Ministrul Budăi, ca Petre Inspirescu cu „Povești nemuritoare” (VIDEO)

Reporter: Ionescu Vladimir
27 May 2023 at 21:33
Marius Pașcan Nau făcut niciun fel de reformă în niciun domeniu  și nici nu au de gând Ministrul Budăi ca Petre Inspirescu cu Povești nemuritoare VIDEO

Marius Pașcan, vicepreședinte PMP, i-a acuzat pe guvernanți că „n-au făcut în anii aceștia niciun fel de reformă în niciun domeniu”, sâmbătă, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și l-a comparat pe Marius Budăi cu Petre Inspirescu și „Povești nemuritoare”, o aluzie la faptul că ministrul Muncii „în fiecare zi vine cu alt narativ”.

Marius Pașcan, pe B1 TV: Celor de la guvernare nu le pasă de această țară

Referitor la faptul că guvernanții par să nu aibă de gând să elimine cumulul pensie-salariu, vicepreședintele PMP a spus: „Ceea ce este foarte grav și vădește absolut pur și simplu că nu le pasă celor de la guvernare de această țară, deci sunt mai importante acele privilegii, acele privilegii nu numai pe pensii speciale, și la nivel salarial, din agenții, instituții ale statului, consilii de administrație, că în esență, dacă vă uitați, n-au făcut în anii aceștia niciun fel de reformă în niciun domeniu – și nici nu au de gând”.

„Acum, cu pensiile speciale, vă dați seama despre vorbim de atâta amar de vreme. Cu pensii speciale sunt vreo 10.000 de privilegiați în diverse instituții și pentru diverse profesii, 10.000 de oameni, deci ceilalți, vreo 20 de milioane din această țară, stau într-o stare de prostație și tot așteaptă absolut supărați și necăjiți oamenii și nu mai înțeleg nimic, și tot le văd aceste discuții și pe acest ministru Budăi, care merge la Uniunea Europeană”, a adăugat Marius Pașcan.

„Cred că ăia îl văd acum ca pe Petre Inspirescu, ceva de genul acesta, cu «Povești nemuritoare». În fiecare zi vine cu un alt narativ. Sigur că acum nu mai poate să zică că n-a înțeles bine sau că nu știe cum să aplice proiectul acesta, cum să îl promoveze, că a stat mai multe zile acolo și sigur a văzut că n-are loc de întors, dar acum, văzând că nu se mai întâmplă rotativa, nu mai depune ceea ce i s-a cerut, cum au convenit la Uniunea Europeană, proiectul în Legislativ, și așteaptă așa, să mai curgă întâmplările, mai continuă greva asta, mai vine cea din Sănătate, mai vine cea de la CFR”, a mai spus el.

„Sunt tot felul de conflicte sociale și, iată, încet-încet problema pensiilor speciale trece în fundal, trece pe un loc nesemnificativ, mai trece timpul, mai vom vedea. Ceea ce este clar este că nu au de gând să modifice nimic”, a subliniat Marius Pașcan.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Politologul Ioan Stanomir: Vladimir Putin are mulți simpatizanți și în Occident, și în România. Ei se recrutează și de la stânga extremă, și de la dreapta extremă

Reporter: Ionescu Vladimir
27 May 2023 at 21:16
Politologul Ioan Stanomir Vladimir Putin are mulți simpatizanți și în Occident și în România Ei se recrutează și de la stânga extremă și de la dreapta extremă

Politologul Ioan Stanomir s-a arătat de părere că președintele Rusiei, Vladimir Putin, „are mulți simpatizanți și în Occident, și în România”, precum și că aceștia „se recrutează și de la stânga extremă, și de la dreapta extremă”, transmite Agerpres.

Ce a spus politologul Ioan Stanomir despre Vladimir Putin al Rusiei

Participând la lansarea cărții „Cartea neagră a lui Vladimir Putin”, politologul a vorbit despre simpatia de care se bucură liderul rus în rândul anumitor occidentali.

„Vladimir Putin are mulţi simpatizanţi şi în Occident, şi în România. Şi, în mod interesant, ei se recrutează şi de la stânga extremă, şi de la dreapta extremă. Şi în momentul în care, Doamne fereşte, invoci faptul că în Rusia există o problemă mai veche de Vladimir Putin care este şi responsabilă pentru apariţia lui Vladimir Putin, vei fi acuzat şi dintr-o parte şi din alta că ai o gândire esenţialistă şi dai vina pe poporul rus”, a declarat Ioan Stanomir.

El consideră că Vladimir Putin a reuşit „să unească autoritarismul ţarist cu centralizarea de tip sovietic” și că așa se explică, în parte, „forța sa de atracție”.

„Pentru că la baza ideologiei lui Putin se află, evident, naţionalismul radical rus, care s-a desfăşurat mult înainte de 1917 şi în al doilea rând este o altă componentă, dimensiunea sovietică (…). Şi tot ceea ce pe unii i-a surprins este perfect inteligibil în logica lui Vladimir Putin, fiindcă Vladimir Putin este violent, este vulgar şi agresiv, pentru că asta este lumea în care a crescut. Cine are o minimă memorie despre timpurile sovietice ştie că pe lângă înalta cultură a pianiştilor, a balerinilor, a cineaştilor, a scriitorilor, exista şi cultura, la fel de bine dezvoltată, a bătăuşilor, a asasinilor şi a activiştilor de partid”, a mai spus politologul.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Anca Dragu, despre oferta Guvernului: Este insultătoare această soluție a voucherelor și nici nu se poate aplica pentru toți profesorii. Ar putea să vină, în paralel, cu o reformă pe pensiile speciale (VIDEO)

Reporter: Ionescu Vladimir
27 May 2023 at 20:50
Anca Dragu despre oferta Guvernului Este insultătoare această soluție a voucherelor și nici nu se poate aplica pentru toți profesorii Ar putea să vină în paralel cu o reformă pe pensiile speciale VIDEO

Senatoarea USR Anca Dragu a declarat, sâmbătă seară, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, că oferta Guvernului pentru angajații din sistemul de învățământ „este insultătoare și nici nu se poate aplica pentru toți profesorii”.

Ce a spus Anca Dragu (USR), pe B1 TV, despre oferta Guvernului pentru profesori

Întrebată despre voucherele propuse de Guvern în replică la protestele din sistemul de educație, senatoarea USR a afirmat: „Este insultătoare această soluție a voucherelor și nici nu se poate aplica pentru toți profesorii, pentru că în PNRR este acest sprijin pentru cariera didactică, deci cu siguranță că nu toți se pot încadra în faza în care ei se află acum (…). Anumiți profesori pot beneficia de acest sprijin”.

„Au găsit această soluție pentru că, da, pe de o parte, nu au bani, dar n-au nici respect, adică ați văzut că a ieșit să comunice purtătorul de cuvânt, șeful SGG, în loc să vină în primul rând, în prima linie să fie prim-ministrul”, a adăugat Anca Dragu.

Referitor la faptul că președintele Klaus Iohannis este profesor de profesie și ar fi părut mai potrivit să discute el cu sistemul de învățământ, Anca Dragu a spus: „Asta e și mai și. Vă dați seama, după două mandate atât de liniștite, spre sfârșit de mandat (…) i-au stricat apele pur și simplu Președintelui – și mai era și președintele Germaniei, unde știți că a făcut acea scenetă, aia a fost de foarte mare prost gust”.

Întrebată dacă e de părere că ar putea Guvernul să aloce 8 miliarde pentru majorarea salariilor din învățământ, senatoarea a confirmat: „Sigur că ar putea, pentru că ar putea să vină, în paralel, cu o reformă pe pensiile speciale. Dați-mi voie să spun că, da, tot ce înseamnă pensie dincolo de contributivitate e special”.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

FCSB, umilită de Rapid în ultima etapă din Superligă. Ploaie de goluri pe Arena Națională

Reporter: Ionescu Vladimir
27 May 2023 at 20:27
FCSB umilită de Rapid în ultima etapă din Superligă Ploaie de goluri pe Arena Națională

Rapid București a învins-o cu 5-1 pe Rapid, duminică seară, pe Arena Națională, într-un meci cu o miză a orgoliilor, având în vedere că ambele formații își cunoșteau deja poziția finală în clasament încă de dinaintea ultimei etape din Superligă.

FCSB, umilită de Rapid, scor 1-5

Pentru „alb-vișinii” au înscris Luckassen (7`), Pănoiu (17`), Iacob (26`) și Bamgboye (68`, 79`), în timp unicul gol al gazdelor a fost marcat de Octavian Popescu (58`), care a primit cartonaș roșu la doar cinci minute după reușită.

FCSB a terminat pe 2 într-un campionat câștigat de Farul lui Gică Hagi chiar după o victorie în compania „roș-albaștrilor”, 3-2 la Ovidiu duminica trecută.

Rapid București a încheiat sezonul pe poziția a 5-a.

Play-off-ul Superligii se va încheia duminică seară, cu partidele dintre CFR Cluj și Farul Constanța, respectiv Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe, proaspăta câștigătoare a Cupei României.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌