Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • Cel mai căutat terorist al Indoneziei a fost ucis în junglă. Timp de un deceniu, Ali Kalora s-a ascuns de autorități
 •  

Cel mai căutat terorist al Indoneziei a fost ucis în junglă. Timp de un deceniu, Ali Kalora s-a ascuns de autorități

ACASĂ   »   Extern   »   Cel mai căutat terorist al Indoneziei a fost ucis în junglă. Timp de un deceniu, Ali Kalora s-a ascuns de autorități

Cel mai căutat militant al Indoneziei, cu legături cu gruparea Statul Islamic, a fost ucis, sâmbătă, în timpul unui schimb de focuri de armă cu militari şi poliţişti, în junglă, a anunţat armata indoneziană, potrivit AP.

Cel mai căutat terorist al Indoneziei a fost ucis în junglă Timp de un deceniu Ali Kalora sa ascuns de autorități

Timp de un deceniu, Ali Kalora s-a ascuns de autorități

Doi militanţi au fost ucişi, unul dintre ei fiind Ali Kalora. Celălalt extremist ucis este Jaka Ramadan, a precizat Farid Makruf, conducător regional al armatei indoneziene. Cei doi au fost împuşcaţi mortal în timpul unui raid al unei echipe de militari şi poliţişti în districtul Parigi Moutong din Sulawesi.

“Ali Kalora era cel mai căutat terorist şi lider al MIT” a spus Makruf, făcând referire la grupul Mujahedinii Indoneziei Orientale, care s-a declarat responsabil de uciderea mai multor poliţişti şi creştini.

În ultimele luni, operaţiunile forţelor de ordine s-au intensificat în Sulawesi în tentativa de a-i captura pe membrii reţelei teroriste, în special ţintă fiind Ali Kalora, liderul grupului.

Kalora a reuşit să fugă de autorităţi mai mult de un deceniu. El a devenit liderul grupului MIT după ce Abu Wardah Santoso a fost ucis de armată în iulie 2016.

Cel mai căutat terorist al Indoneziei a fost ucis în junglă Timp de un deceniu Ali Kalora sa ascuns de autorități

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Azi, de la 20:00, pe Antena 1, un nou episod Asia Express - Drumul Împăraților
 •  

Azi, de la 20:00, pe Antena 1, un nou episod Asia Express - Drumul Împăraților

ACASĂ   »   TV   »   Azi, de la 20:00, pe Antena 1, un nou episod Asia Express - Drumul Împăraților

Premiera sezonului patru al celui mai dur reality-show a debutat în forță aseară, la Antena 1, impunându-se ca lider detaşat de audienţã la nivelul tuturor categoriilor de public.

Azi de la 2000 pe Antena 1 un nou episod Asia Express Drumul Împăraților

Azi, de la 20:00, pe Antena 1, un nou episod Asia Express - Drumul Împăraților

Conform datelor oferite de Kantar Media, la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, Antena 1 a fost lider cu o medie de 7.3 puncte de rating și 27% cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 4.7 puncte de rating și 17.3% cota de piață. Şi la orașe, prima ediţie a show-ului de la Antena 1 a fost lider detașat cu o medie de 7.4 puncte de rating și 21.1% cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 5.3 puncte de rating și 15.1 procente din cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării, show-ul a fost lider cu o audiență medie de 6.7 puncte de rating și 18.3% cota de piață, Pro Tv ocupând şi de această dată locul al doilea cu 5.8 puncte de rating și 15.6% cota de piață. Aproape 1.7 milioane de telespectatori urmăreau aseară, la nivel național, prima etapă din Turcia pe pe Drumul Împăraților, în minutul de aur de la 20:50.

Antena 1 a fost lider de audiență şi în Prime Time, pe toate categoriile de public. Astfel, în intervalul 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat la nivelul publicului comercial din mediul urban cuprins între 18-49 de ani o audiență medie de 6.2 puncte de rating și 24% cotă de piață, în timp ce Pro Tv se situa pe poziția secundă cu 4.8 puncte de rating și 18.5% cotă de piață. Ierarhia se păstrează şi la nivelul publicului urban şi naţional.

Diseară, de la 20:00, pe Antena 1, cele 9 cupluri de vedete care au acceptat provocarea inedită de a parcurge Drumul Împăraților continuă aventura vieții lor într-o nouă ediție plină de adrenalină și de suspans. Traseul fragmentat de nenumărate misiuni și distanța considerabilă de parcurs între steagurile Asia Express sub regulile stricte ale pandemiei își vor spune cuvântul asupra stării de spirit a concurenților: ”Mă pun în genunchi, pup și pământul! Fac orice doar să ne ia cineva!”, va mărturisi Lidia Buble.

Agitația continuă a cursei contracronometru va fi întreruptă și de apariția jandarmilor locali, iar momentul va isca tensiune: ”Nu ne-a venit să credem! Eram șocați! Erau 20 de oameni care încercau să se înțeleagă din turcă în engleză, din engleză în turcă. Am fost cercetați, verificări după verificări”, va mărturisi Emi. Cum s-au descurcat vedetele în cea de-a doua zi pe Drumul Împăraților și care dintre echipe va câștiga jocul de amuletă ce oferă 1000 de Euro, dar și un avantaj considerabil în cursă, telespectatorii vor putea urmări diseară, de la ora 20.00, pe Antena 1.

Azi de la 2000 pe Antena 1 un nou episod Asia Express Drumul Împăraților

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Mii de voluntari au strâns munţii de gunoaie lăsaţi în urmă de turiştii nepăsători: ''Oamenii nu ştiu să respecte natura''
 •  

Mii de voluntari au strâns munţii de gunoaie lăsaţi în urmă de turiştii nepăsători: ''Oamenii nu ştiu să respecte natura''

ACASĂ   »   Social   »   Mii de voluntari au strâns munţii de gunoaie lăsaţi în urmă de turiştii nepăsători: ''Oamenii nu ştiu să respecte natura''

A fost ziua curăţeniei de toamnă, sâmbătă. Voluntarii au ieşit din case şi au strâns în saci tonele de deşeuri lăsate prin păduri sau pe maluri de râu de turiştii nepăsători. Numai în Gorj, şapte mii de voluntari au adunat peste 20 de mii de saci plini cu gunoaie. Şi în Neamţ, oamenii au ieşit să adune PET-urile de pe malul lacului Izvorul Muntelui.

Mii de voluntari au strâns munţii de gunoaie lăsaţi în urmă de turiştii nepăsători Oamenii nu ştiu să respecte natura

Sub sloganul Let's Do It, Romania, mii de voluntari au ieşit ieri din case pentru a aduna gunoaiele lăsate la voia întâmplării, în natură. În Gorj, numărul oamenilor care au răspuns chemării i-a surprins pe organizatori.

Luis Popa, director SJGDAS Gorj: Anul acesta am reușit să scoatem în stradă aproximativ 7000 de voluntari. Noi ne așteptam la 6 mii, dar numărul acestora a crescut între timp.

Voluntarii au umplut saci întregi de gunoi

Deşeurile au sufocat până şi pădurile. Numai la Drăgoieni, fiecare din cei 100 de voluntari a umplut câte doi saci. La acțiune au participat și reprezentanți de la Garda de Mediu, Consiliul Județean și Direcția Silvică.

Elena Achim, reprezentant Direcția Silvică Gorj: Din păcate, avem și acest nivel de educație și se aruncă gunoiul necivilizat, cel mai des prin pădure.

''Oamenii nu ştiu să respecte natura. Ar trebui mult mai multa atenţie şi perseverenţă în a proteja natura.''

Într-o singură zi, voluntarii din Gorj au reuşit să adune 20 de mii de saci de gunoaie.

Oamenii şi-au suflecat mânecile şi în judeţul Neamţ. Aici, voluntarii s-au strâns în jurul lacului Izvorul Muntelui. Este o zonă unde golurile lacului sunt sufocate de gunoaie aduse din amonte, de fiecare data când apele cresc.

Alexandra Silvaș, organizator acțiune de ecologizare: Am fost marcată de ce se întâmplă aici aşa că am încercat să organizez această acţiune de ecologizare.

Voluntarii s-au adunat în portul din Bicaz şi au fost aduşi cu vaporul spre locurile încărcate de deşeuri. Speră ca munca lor să nu fie în zadar. Abandonarea deşeurilor în natură se sancţionază cu amendă între trei şi şase mii de lei, pentru persoanele fizice. Cei care lasă gunoaiele la întâmplare, însă, sunt foarte rar prinşi.

Mii de voluntari au strâns munţii de gunoaie lăsaţi în urmă de turiştii nepăsători Oamenii nu ştiu să respecte natura

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Arcul de Triumf din Paris, învelit într-un material reciclabil. Proiectul este visul de tinereţe al unui artist de origine bulgară
 •  

Arcul de Triumf din Paris, învelit într-un material reciclabil. Proiectul este visul de tinereţe al unui artist de origine bulgară

ACASĂ   »   Inedit   »   Arcul de Triumf din Paris, învelit într-un material reciclabil. Proiectul este visul de tinereţe al unui artist de origine bulgară

Schimbare la faţă la Arcul de Triumf din Paris. Monumentul de 50 de metri înălţime a fost împachetat complet în material reciclabil din polipropilenă.

Arcul de Triumf din Paris învelit întrun material reciclabil Proiectul este visul de tinereţe al unui artist de origine bulgară

Proiectul este visul de tinereţe al unui artist de origine bulgară

Instalaţia inedită prinde viaţă şi se mişcă în bătaia vântului şi reflectă lumina. Operaţiunea de împachetare a Obiectul de artă a devenit rapid un punct de atracţie al capitalei franceze atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

Arcul de Triumf poate fi vizitat în această ipostază timp de trei săptămâni, iar cei care vor urcă până pe acoperiş pot păşi pe material. Proiectul este visul de tinereţe al aritstului de origine bulgar Christo, care în 1985 a împachetat Pont-Neuf şi care s-a stins din viaţă anul trecut. Instalaţia ar fi trebuit să acopere Arcul de Triumf în toamna lui 2020, dar pandemia a amânat evenimentul.

Arcul de Triumf din Paris învelit întrun material reciclabil Proiectul este visul de tinereţe al unui artist de origine bulgară

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Italienii au strâns suficiente semnături pentru a organiza un referendum în vederea legalizării consumului de cannabis
 •  

Italienii au strâns suficiente semnături pentru a organiza un referendum în vederea legalizării consumului de cannabis

ACASĂ   »   Extern   »   Italienii au strâns suficiente semnături pentru a organiza un referendum în vederea legalizării consumului de cannabis

Susţinătorii legalizării consumului de cannabis din Italia au anunţat, sâmbătă, că au strâns suficiente semnături pentru organizarea unui referendum în acest sens, la începutul anului viitor, transmite Reuters.

Italienii au strâns suficiente semnături pentru a organiza un referendum în vederea legalizării consumului de cannabis

Italienii au strâns suficiente semnături pentru a organiza un referendum în vederea legalizării consumului de cannabis

Propunerea de referendum urmăreşte legalizarea cultivării cannabisului pentru uz personal şi reducerea sancţiunilor pentru alte infracţiuni legate de cannabis, pentru ca cei care încalcă legea să nu mai rişte pedepse cu închisoarea pentru vânzarea unor cantităţi mici de droguri.

Organizatorii petiţiei au adunat cele 500.000 de semnături necesare în şapte zile, mult mai repede decât de obicei, datorită unei legi aprobate în iulie care permite colectarea semnăturilor online. Anterior, era permisă doar semnarea personală a petiţiei.

"Acesta este un rezultat extraordinar, dar nu este surprinzător", a declarat comitetul de organizare a referendumului, care este alcătuit dintr-o serie de grupuri de susţinere.

"Rapiditatea sprijinului arată dorinţa de schimbare", a adăugat comitetul într-un comunicat.

Semnăturile trebuie verificate oficial înainte de a fi validate

Semnăturile trebuie verificate oficial, iar organizatorii au cerut oamenilor să îşi adauge numele înainte de termenul limită de la sfârşitul lunii septembrie, pentru a evita orice risc de respingere a referendumului dacă unele dintre ele sunt considerate invalide.

Organizarea referendumurilor în Italia este mult mai uşoară prin noua lege care permite semnăturile online. O campanie pentru un vot popular pentru legalizarea eutanasiei, lansată înainte de campania pro-canabis, a adunat deja peste 900.000 de semnături. Principalele partide politice ale Italiei au însă păreri împăriţite cu privire la legalizarea cannabisului.

Italienii au strâns suficiente semnături pentru a organiza un referendum în vederea legalizării consumului de cannabis

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ''I-a dat câteva palme, a căzut cu capul de asfalt.'' O femeie de 47 de ani a fost ucisă de bărbatul cu care îşi dăduse întâlnire, în faţa unei pensiuni din Sinaia
 •  

''I-a dat câteva palme, a căzut cu capul de asfalt.'' O femeie de 47 de ani a fost ucisă de bărbatul cu care îşi dăduse întâlnire, în faţa unei pensiuni din Sinaia

ACASĂ   »   Eveniment   »   ''I-a dat câteva palme, a căzut cu capul de asfalt.'' O femeie de 47 de ani a fost ucisă de bărbatul cu care îşi dăduse întâlnire, în faţa unei pensiuni din Sinaia

Crimă şocantă, sâmbătă, în Sinaia. O femeie în vârstă de 47 de ani a fost ucisă în faţa unei pensiuni de un bărbat cu care îşi dăduse întâlnire. Deşi era beat şi nu avea permisul valabil, acesta s-a urcat în maşină după incident şi a încercat să fugă. A fost prins de poliţişti la Comarnic. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Ia dat câteva palme a căzut cu capul de asfalt O femeie de 47 de ani a fost ucisă de bărbatul cu care îşi dăduse întâlnire în faţa unei pensiuni din Sinaia

''Femeia a rămas întinsă acolo pe asfalt şi...A murit.A murit, normal.''

''Din câte am înţeles de la doamna care e recepţioneră şi de la doamnele chelneriţe, dânsa mâncase mai devreme acolo şi era voioasă. Urca treptele voioasă şi, deodată...''

"Se certau, se...I-a dat şi vreo câteva palme. Apoi a coborât jos, a luat frumos de aici (arata la fata), i-a făcut un vânt şi a căzut cu capul de asfalt, acolo.''

Femeia, operată recent la cap, s-a lovit puternic în cădere și a murit. Era în jurul orei 16.30.

Purtator de cuvant IJP Prahova: Bărbatul a plecat de la fața locului, fiind identificat de către polițiști la scurt timp pe raza orașului Comarnic.

Deşi era băut şi nu avea permisul valabil, bărbatul s-a urcat în maşină şi a fugit de la faţa locului

Agresorul conducea haotic pe şosea, aşa că un şofer a anunţat poliţia. Oamenii legii şi-au dat seama că bărbatul este cel căutat pentru omor, mai ales că fusese înregistrat pe camerele de supraveghere ale pensiunii. Mai mult, agenţi au descoperit că individul avea permisul de coducere suspendat, dar şi o alcoolemie de 1,40 miligrame de alcool în aerul expirat.

''Mergeam cu băiatul să facem poze şi am urcat nişte scări...şi când am văzut că i-a zis: mâinile la cap! Şi un domn înalt, cu părul sur, aşa. Şi dânsul risposta. Şi, binenţeles, l-au pus să pună mâinile la cap, l-au băgat în maşină. Aproximativ 55 de ani, 60.''

Oamenii din staţiune sunt socaţi de cele întamplate.

''Dacă au ajuns chiar în stradă să se omoare...mi se pare groaznic!''

''Sa vii intr-o statiune sa ce ? Sa omori pe cineva?''

Individul a fost reţinut de criminalişti şi dus la Poliţia Sinaia pentru audieri.

Ia dat câteva palme a căzut cu capul de asfalt O femeie de 47 de ani a fost ucisă de bărbatul cu care îşi dăduse întâlnire în faţa unei pensiuni din Sinaia

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ. Nava a călătorit cu 27.000 km/oră
 •  

Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ. Nava a călătorit cu 27.000 km/oră

ACASĂ   »   Extern   »   Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ. Nava a călătorit cu 27.000 km/oră

Primul echipaj al unei nave cosmice format numai din civili a revenit pe Pământ după un voiaj de trei zile la bordul capsule SpaceX Crew Dragon. Capsula a amerizat în largul coastei Floridei.

Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ Nava a călătorit cu 27000 kmoră

Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ. Nava a călătorit cu 27.000 km/oră

După ce a călătorit cu mai mult de 27.000 de kilometri pe oră, nava a folosit pătura groasă de aer a Pământului pentru a încetini, exteriorul navei atingând temperaturi de aproape 2.000 de grade în acest proces.

Capsula Crew Dragon a folosit scutul termic pentru a proteja echipajul împotriva căldurii intense și a acumulării de plasmă în timp se îndrepta spre ocean. După ieșirea din nava spațială, echipajul a fost văzut zâmbind și făcând semn către camerele de televiziune.

Splashdown! Welcome back to planet Earth, @Inspiration4x! pic.twitter.com/94yLjMBqWt

— SpaceX (@SpaceX) September 18, 2021

"Am avut câteva probleme"

Zborul nu a fost impecabil din punct de vedere tehnic. "Știți că am avut câteva probleme la care am lucrat, am muncit ceva la sistemul de gestionare a deșeurilor", a declarat Benji Reed, directorul SpaceX pentru managementul misiunii echipajului, în timpul unui briefing post-zbor. „Dar a fost bine iar echipajul a fost fericit și sănătos”, a adăugat el.

Reed a mai spus că a existat o problemă cu un senzor de temperatură într-unul din propulsoarele Draco utilizate pentru a controla capsula în spațiul cosmic, dar compania a răspuns a oprit senzorul „dublu redundant”. „Și, de fapt, că Draco în sine a fost redundant, nu a fost niciodată un risc”, a spus Reed.

Oficialii NASA au spus că Crew Dragon este probabil cel mai sigur vehicul care a zburat vreodată.

Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ Nava a călătorit cu 27000 kmoră

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare. Bulgaria şi Franţa, în zona galbenă. Spania este în zona verde
 •  

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare. Bulgaria şi Franţa, în zona galbenă. Spania este în zona verde

ACASĂ   »   Social   »   Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare. Bulgaria şi Franţa, în zona galbenă. Spania este în zona verde

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare duminică, iar printre ţările intrate în zona roşie se află Bahamas şi Liechtenstein. În zona galbenă au intrat Bulgaria şi Franţa, după scăderea incidenţei, dar şi Republica Moldova, după creşterea numărului de cazuri. Spania a trecut în zona verde. Noua listă intră în vigoare în 19 septembrie, la ora 0.00.

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare Bulgaria şi Franţa în zona galbenă Spania este în zona verde

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare. Bulgaria şi Franţa, în zona galbenă. Spania este în zona verde

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat joi Hotărârea numărul 71 privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Principalele modificări sunt:

 • în zona roşie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius şi Saba şi Liechtenstein;
 • în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Bulgaria, Franţa, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini şi Guernsey; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent şi Grenadine şi Gibraltar;
 • în zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc şi Montserrat.

Lista actualizată a intrat în vigoare duminică, la ora 00.00. Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate, scrie News.ro. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare Bulgaria şi Franţa în zona galbenă Spania este în zona verde

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Ieri — 18 September 2021Observator
 • Marea Britanie începe vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani de săptămâna viitoare
 •  

Marea Britanie începe vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani de săptămâna viitoare

ACASĂ   »   Extern   »   Marea Britanie începe vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani de săptămâna viitoare

Un studiu britanic va analiza răspunsurile imune ale copiilor la schemele de vaccinare anti COVID-19, în timp ce oficialii încearcă să stabilească cea mai buna abordare a dozelor de rapel pentru adolescenţi, relatează Reuters.

Marea Britanie începe vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani de săptămâna viitoare

Marea Britanie începe vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani de săptămâna viitoare

Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani din Marea Britanie vor fi vaccinaţi începând cu săptămâna viitoare, în timp ce adolescenţii cu vârste între 16 şi 17 ani sunt elibigili pentru vaccin din luna august. Cu toate acestea, în timp ce copiilor li se va oferi o prima doză de vaccin Pfizer-BionTech, oficialii au spus că sfaturile cu privire la a doua doză vor fi date mai târziu, odată cu strângerea datelor necesare, scrie Mediafax.

Comitetul britanic mixt pentru vaccinare şi imunizare (JCVI) a refuzat iniţial să recomande vaccinul pentru toţi copiii cu vârsta cuprinse între 12 şi 15 ani, invocând incertitudinea cu privire la impactul pe termen lung. Unul dintre efectele secundare ale vaccinului pe bază de mesager ARN este miocardita, inflamaţia muşchiului inimii.

Marea Britanie începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 16 ani

Oficialii de la Hong Kong au sfătuit copiii să primească o singură doză de vaccin, din cauza îngrijorărilor legate de inflamaţia inimii. Studiul, numit Com-COV3, va testa diferite scheme de vaccinare la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani, analizând răspunsurile imune şi efectele secundare mai uşoare.

„Îngrijorarea noastră este legată de riscurile miocarditei, în special în urma dozei a doua de vaccin aplicată bărbaţilor tineri”, a declarat cercetătorul principal al studiului, Matthew Snape de la Oxford Vaccine Group.

„Studiul va oferi JCVI informaţii esenţiale privitoare la imunizarea adolescenţilor din Marea Britanie”, a adăugat Snape, potrivit sursei citate.

Cercetarea va oferi tuturor participanţilor o primă doză de vaccin Pfizer-BioNTech. Aceasta va fi urmată, opt săptămâni mai târziu, fie de o a doua doză completă, fie de o jumătate de doză de vaccin Pfizer, o doză completă de vaccin Novavax sau o jumătate de doză de vaccin Moderna.

Procesul recrutează 360 de voluntari, nu suficient de mari pentru a evalua în mod direct riscul de miocardită al diferitelor combinaţii de vaccin. Potrivit declaraţiilor profesorului Snape, riscul dezvoltării de inflamaţii cardiace în urma a două doze de vaccin Pfizer este de 1 la 15.000.

Snape desfăşoară, în paralel, un alt studiu pe adulţi, oferind programe de vaccinare mixte atât la patru, cât şi la 12 săptămâni. Potrivit profesorului, rezultatele vor fi publicate în curând.

Marea Britanie începe vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani de săptămâna viitoare

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Damian a dispărut fără urmă în lacul Viverone din Italia sub ochii soţiei şi a fiicei sale. După câteva zile, trupul românului a fost găsit
 •  

Damian a dispărut fără urmă în lacul Viverone din Italia sub ochii soţiei şi a fiicei sale. După câteva zile, trupul românului a fost găsit

ACASĂ   »   Mapamond   »   Damian a dispărut fără urmă în lacul Viverone din Italia sub ochii soţiei şi a fiicei sale. După câteva zile, trupul românului a fost găsit

A vrut să petreacă o zi de neuitat împreună cu soţia, fiica şi iubitul acesteia, însă nimeni nu bănuia că avea să fie ultima din viaţa sa. Damian, un român din Italia, a dispărut fără urmă în lacul Viverone, duminică chiar sub ochii partenerei şi copilului său.

Damian a dispărut fără urmă în lacul Viverone din Italia sub ochii soţiei şi a fiicei sale După câteva zile trupul românului a fost găsit

Damian a dispărut fără urmă în lacul Viverone din Italia sub ochii soţiei şi a fiicei sale. După câteva zile, trupul românului a fost găsit

Bărbatul de 43 de ani din Settimo Torinese, Torino, a ieşit cu barca împreună cu familia sa, iar într-un loc adânc a decis să se scufunde. A făcut-o de câteva ori, după care a dispărut fără urmă. Soţia şi fiica sa au dat imediat alarma.

A murit sub ochii soţiei şi fiicei sale

După câteva zile, trupul lui Damian a fost găsit la o adâncime de peste 40 de metri, scrie stiridiaspora.ro.

Nimeni nu mai spera într-o minune. Căutările scafandrilor pompieri au durat 48 de ore. Românul de 43 de ani a fost într-un final descoperit şi adus familiei. Dar din păcate, doar pentru a-şi lua un ultim rămas bun de la el.

Damian a dispărut fără urmă în lacul Viverone din Italia sub ochii soţiei şi a fiicei sale După câteva zile trupul românului a fost găsit

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Anchetă a poliţiştilor doljeni, după moartea unui bebeluş de doar o lună
 •  

Anchetă a poliţiştilor doljeni, după moartea unui bebeluş de doar o lună

ACASĂ   »   Eveniment   »   Anchetă a poliţiştilor doljeni, după moartea unui bebeluş de doar o lună

 Polițiștii din Dolj au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, după decesul unui copil în vârstă de aproximativ o lună, anunță Poliția Dolj.

Anchetă a poliţiştilor doljeni după moartea unui bebeluş de doar o lună

Bebeluşul a fost găsit mort în casă

Polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Rurală au fost sesizați prin apel 112 de către membrii unui echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Dolj, relatează Mediafax. În urma unei solicitări de natură medicală, efectuată de către o femeie de 39 ani, din localitatea Urzicuța, medicul şi asistentul de pe ambulanţă au constatat decesul unui copil în vârstă de aproximativ o lună.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție legală. Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea cauzei decesului.

Anchetă a poliţiştilor doljeni după moartea unui bebeluş de doar o lună

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Concurenţii Asia Express au pornit în aventura noului sezon. Nouă echipe, în lupta pentru o amuletă de 30.000 de euro
 •  

Concurenţii Asia Express au pornit în aventura noului sezon. Nouă echipe, în lupta pentru o amuletă de 30.000 de euro

ACASĂ   »   TV   »   Concurenţii Asia Express au pornit în aventura noului sezon. Nouă echipe, în lupta pentru o amuletă de 30.000 de euro

Maratonul Asia Express – Drumul Împăraților a început, iar concurenții sunt gata să se ia la întrecere și să se lupte să facă față provocărilor din dorința de a câștiga marele premiu. Cu toate acestea, regulile pe care trebuie să le respecte nu sunt deloc de neglijat.

Concurenţii Asia Express au pornit în aventura noului sezon Nouă echipe în lupta pentru o amuletă de 30000 de euro

Nouă echipe au intrat în cursa pentru amuleta de 30.000 de euro

Pe lângă faptul că au misiuni complicate pe care trebuie să le ducă zilnic la capăt, că sunt în lupta contra-cronometru, că trebuie să se lupte să ajungă primii, uitând de foame și de oboseală, concurenții Asia Express din sezonul 4 au un set de reguli bine definite pe care trebuie să le respecte pentru a nu fi descalificați din competiție.

Concurenții la dispoziție zilnic 1 euro pentru cheltuială. De acești bani își pot cumpăra apă sau mâncare. Concurenții sunt responsabili să își caute singuri cazare, fără a plăti, în toate țările în care călătoresc, pe listă înscriindu-se Turcia, Georgia, Iordania și Israel.

Marele premiu, o amuletă de 30.000 de euro

Echipa care ajunge prima la destinația din misiuni va primi imunitate. Imunitatea constă într-o zi de odihnă, mâncare, bani pentru cazare, distracție și o mașină care să îi aștepte în fața locului de cazare.

Fizicul și psihicul le vor fi puse la încercare, iar o parte dintre vedete vor ceda încă din primele momente ale competiției: ”Emoțional eram la pământ. Când sunt dărâmată îmi apar doar scenarii negre. Îmi era frică de starea mamei de sănătate, că s-ar putea înrăutăți. Începusem aproape să fac atacuri de panică”, va mărturisi Alexandra Ungureanu într-un moment tensionat.

Connect-R și Shift, Mihai și Elwira Petre, Lidia Bluble și sora ei, Estera, Patrizia Paglieri și fiul ei, Francy, Cosmin Natanticu și soția lui Eliza, Alexandra Ungureanu alături de mama ei, Cuza și Emy de la Noaptea Târziu, Adriana Trandafir și fiica ei, Maria Speranța și Lorelei și Zarug, două nume celebre în zona digital, sunt cele 9 perechi dornice de aventură și adrenalină.

Concurenţii Asia Express au pornit în aventura noului sezon Nouă echipe în lupta pentru o amuletă de 30000 de euro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vremea 19 septembrie. Revin ploile, iar temperaturile scad
 •  

Vremea 19 septembrie. Revin ploile, iar temperaturile scad

ACASĂ   »   Vremea   »   Vremea 19 septembrie. Revin ploile, iar temperaturile scad

Vremea se răceşte în jumătatea nordică a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi ploi slabe izolate, noaptea, mai ales în sud-vest. Iată prognoza meteo pentru 19 septembrie.

Vremea 19 septembrie Revin ploile iar temperaturile scad

Vremea 19 septembrie. Revin ploile, iar temperaturile scad

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice, unde pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi 70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei şi 17 grade pe litoral. În zonele depresionare vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea 19 septembrie Revin ploile iar temperaturile scad
Vremea 19 septembrie în ţară

În regiunile din jumătatea nordică a ţării se vor înregistra valori de temperatură mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă din an, cerul va avea înnorări şi temporar va ploua pe arii restrânse. În restul zonelor, regimul termic va fi în continuare caracterizat de temperaturi în jurul celor specifice datei, uşor chiar mai mari local în cele sudice şi sud-estice; cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi ploi slabe izolate, noaptea, mai ales în sud-vest. Pe parcursul zilei temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă va sufla tare, cu peste 70 km/h. Noaptea vântul va slãbi semnificativ în intensitate urmând a sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 13 şi 26 de grade, iar cele minime între 5 şi 17 grade. Dimineaţa şi noaptea, în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.Presiunea atmosferică se va mentine la valori joase, de regim slab ciclonic.

Vremea 19 septembrie Revin ploile iar temperaturile scad
Vremea 19 septembrie în Capitală

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 12...13 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul se va intensifica treptat pe parcursul zilei când la rafală se vor înregistra viteze în general de 45...50 km/h, apoi va diminua în intensitate. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade, iar cea minimă de 11...13 grade. Presiunea atmosferică va fi aproape stationara la o valoare mai mică decât cea normală.

Vremea 19 septembrie Revin ploile iar temperaturile scad
Vremea 19 septembrie la munte

Valorile termice vor mai scădea uşor faţă de intervalul precedent. Cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse va ploua. Vântul va avea intensificări, mai ales pe parcursul zilei şi îndeosebi în zona înaltă, unde va sufla tare, cu peste 70 km/h.

Vremea 19 septembrie Revin ploile iar temperaturile scad
Vremea 19 septembrie pe litoral

Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua (cu rafale, în general, de 40 - 50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 25 de grade, iar cele minime între 15 şi 17 grade. Temperatura apei mării va fi de 19...21 de grade.

Vremea 19 septembrie Revin ploile iar temperaturile scad
").insertAfter( $(this).find("h2") ).hide().css("background-color", "black"); $(this).find("a.news-item").each(function(){ if ( !$(this).data("guid") ) return; $(this).click(function(ev){ ev.preventDefault(); __secel = $(this).closest("section.video-widget"); __secel_player = __secel.find("div.main-video"); __secel.find("a.main-video").hide(); __secel_player.empty().show(); var s = document.createElement( 'script' ); s.setAttribute( 'src', "//ivm.antenaplay.ro/js/embed_weegoo.js?id=" + $(this).data("guid") + "&width=" + __secel_player.width() + "&height=" + Math.floor( __secel_player.width() * 0.56 ) + "&autoplay=1&wide=true&div_id=" + __secel_player.attr("id") ); document.body.appendChild( s ); if ( !$(this).hasClass("main-video") ){ __secel.find("a.news-item.active").removeClass("active"); $(this).addClass("active"); } }); }); }); if ( $(".__content").length ){ $(".__content").children().each(function(index){ if( $.trim( $(this).text() ).startsWith("CITEȘTE ȘI:") || $.trim( $(this).text() ).startsWith("Citește și:") ){ var el = $(''); $(this).find("a").each(function(){ el.find("ul:first").append('' + $(this).text() + '') }); $(this).replaceWith(el); } }); $(".__content blockquote p").each(function(){ if ( $(this).find("u").length ){ $(this).addClass("semnatura-citat"); $(this).find("u").replaceWith(function(){ return $(this).html();}); } }); $(".__content img").each(function(){ gallery_id = $(this).data("galleryid");if( 'undefined' === gallery_id ) return; gallery_item = gallery[$(this).data("galleryid")];if( 'undefined' === typeof gallery_item ) return; pel = $(this).parent("p");if ( !pel.length ) return; $(this).detach().insertAfter(pel); $(this).wrap(''); $('').insertAfter( $(this) ); pcel = $('').insertAfter( $(this).closest("a.article-image-container") ) .append('

' + gallery_item.description + '

') .append( gallery_item.credits ? '' : '' ); $('section.main-article-image .link-galerie').clone().insertAfter( $(this).closest(".thumb") ); }); } // new WOW().init(); const images = document.querySelectorAll('.lazy'); const config = {rootMargin: '50px 0px',threshold: 0.01}; function onIntersection(entries) { entries.forEach(entry => { if (entry.intersectionRatio > 0) { observer.unobserve(entry.target); preloadImage(entry.target); } }); } if (!('IntersectionObserver' in window)) { Array.from(images).forEach(image => preloadImage(image)); }else{ observer = new IntersectionObserver(onIntersection, config); images.forEach(image => {observer.observe(image);}); } function preloadImage(image){ image.src = image.dataset.src; } $(function() { $('a[href*="#"]:not([no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-href="#"])').click(function() { if (location.pathname.replace(/^\//,'') == this.pathname.replace(/^\//,'') && location.hostname == this.hostname) { var target = $(this.hash); target = target.length ? target : $('[name=' + this.hash.slice(1) +']'); if (target.length) { $('html, body').animate({ scrollTop: target.offset().top }, 750); return false; } } }); }); if ( $(".box-antenaplay.__rap").length ){ $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabs a").click(function() { $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabs a").removeClass("selected"); $(this).addClass("selected"); $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabel tr").hide(); $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabel tr.__wday" + $(this).data("weekday") ).show(); }); now = new Date(); now_wday = now.getDay(); if ( !now_wday) now_wday=7; $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabs a[data-weekday=" + now_wday + "]").click(); }

Vremea 19 septembrie Revin ploile iar temperaturile scad

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Sport extrem în valurile mării. Pasionaţii de kitesurfing testează adrenalina la maxim
 •  

Sport extrem în valurile mării. Pasionaţii de kitesurfing testează adrenalina la maxim

Sport extrem în valurile mării Pasionaţii de kitesurfing testează adrenalina la maxim
ACASĂ   »   Social   »   Sport extrem în valurile mării. Pasionaţii de kitesurfing testează adrenalina la maxim

Cei care au ales să-şi petreacă acest sfârşit de săptămână pe litoral au avut numai motive de bucurie. Preţurile sunt mai mici, iar plajele mai libere. În plus, vremea este tocmai bună pentru pasionaţii de kite surfing. Pentru ei, sezonul abia începe.

Ultimele zile cu soare blând au adus pe plajă turiştii care n-au venit pe timpul verii, ca să evite aglomeraţia. "Îmi place când e mai multă linişte, nu mai sunt nici vânzătorii ambulanţi de diverse", spune un turist.

Litoralul în septembrie este raiul pasionaţilor de kitesurfing. Aşezaţi pe o placă, curajoşii sunt traşi de zmeu cu viteză, printre valuri. Iar când vântul e bun, se ridică metri buni deasupra apei şi zboară. "În larg ne simţim foarte bine, este modul nostru de a ne relaxa, de a fi noi cu noi, de a ne deconecta de probleme", spune un practicant.

Sport extrem în largul mării

Nu e însă pentru oricine, aşa că cei care vor să urce pe placă trebuie să se pregătească înainte. "În primul rând trebuie să ştiţi să înotaţi, să nu vă fie frică de apă adâncă. A doua condiţie este să cauţi un instructor. Niciodată nu se învaţă sportul ăsta, nu ai cum să-l înveţi singur", spune instructorul Adrian Constantinescu.

Prețurile pentru un echipament nu sunt chiar mici. Un zmeu bun costă cel puţin 500 de euro, plăcile încep de la 400 de euro, iar vesta de salvare - 150. Cursurile ajung şi ele la 450 de euro. Vântul este însă gratis. Iar privirile admirative de pe plajă, nepreţuite. Cum de săptămâna viitoare vremea se răceşte la mare, turiştii mai au doar puţin timp să se bucure de temperaturi de vară pe plajă.

Sport extrem în valurile mării Pasionaţii de kitesurfing testează adrenalina la maxim

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Două palate regale cu destine diferite în România şi Bulgaria: În Mamaia, vila stă să cadă. În Balcic, înfloreşte
 •  

Două palate regale cu destine diferite în România şi Bulgaria: În Mamaia, vila stă să cadă. În Balcic, înfloreşte

Două palate regale cu destine diferite în România şi Bulgaria În Mamaia vila stă să cadă În Balcic înfloreşte
ACASĂ   »   Eveniment   »   Două palate regale cu destine diferite în România şi Bulgaria: În Mamaia, vila stă să cadă. În Balcic, înfloreşte

Ne amanetăm istoria, clădire cu clădire. Vila Regală din Mamaia, construită pentru Regina Maria stă să se prăbuşească. Captivă într-o luptă din care nu câştigă nimeni. Imobilul, vândut de stat şi deţinut acum de-o firmă, a fost vandalizat, transformat în groapă de gunoi și adăpost pentru oamenii străzii.

La doar 65 de kilometri distanță de România, castelul de suflet al Reginei Maria de la Balcic este mai înfloritor ca oricând. Mamaia și Balcic. Două reședințe regale, cu două destine complet diferite. Poate pare greu de crezut, dar în spatele zidurilor azi ruinate, s-au relaxat, au visat şi au trăit cândva regii şi reginele României. Şi chiar ai Europei.

Palatul regal din Mamaia, o ruină care stă să cadă

Diana Slav – ghid de turism: Acolo se ţineau foarte multe recepţii oficiale. Toţi viitorii regi din Europa se adunau acolo, inclusiv acele fotografii de epocă inclusiv cu regele Mihai în copilărie plimbându-se inclusiv cu prinţul Filip.

Înainte să fie construită în Mamaia, vila Regală a luat naştere, în anii '20, în inima Reginei Maria. Ea şi-a imaginat, la malul mării, un loc în care să-şi petreacă vacanţele de vară. Un arhitect italian, Mario Stoppa, a desenat proiectul. Regina însăşi ar fi decorat palatul cu peste 30 de camere, terase şi-o grădină impresionantă. Mai târziu, clădirea i-a aparţinut principesei Elena, mama Regelui Mihai. Naţionalizată de comunişti, vila regală a adăpostit după 89, baruri, restaurante, ba chiar şi o discotecă.

Mădălin Sopoglu - activist: De atunci, acest castel a fost în paragină, a fost club de noapte, a fost orice altceva, dar nu monument istoric.

În 2003, imobilul a fost vândut fără avizul Minsterului Culturii, adică ilegal. Aşa a început declinul.

Andreea Filip, reporter Observator: Construcţia este înregistrată în lista monumentelor istorice. de mai bine de 20 de ani, e obiectul unor interese meschine, ceea ce face ca degradarea ei să fie progresivă şi continuă.

Mădălina Cliante – Direcția de Cultură: Noi am amendat pentru neîngrijire. Era efectiv distrus. Foarte multă mizerie, foarte mult gunoi. Nu mai spunem de acoperiş cum arăta.

Când amenda maximă e 8.000 de lei, însă, nimeni nu e impresionat.

Alin Vintilă, Primăria Constanța: Au făcut ceva actualii proprietari până în momentul de faţă? Vorbim de 20 de ani în care nu s-a făcut nimic. Va trebui să-i întrebaţi pe dumnealor. Noi deocamdată le-am mărit impozitul de patru ori.

Statul încearcă să câştige în instanţă dreptul de proprietate asupra clădirii şi terenului.

Nicoleta Ploscaru – initiator proiect Constanța Regala: Se bat două ministere. Două ministere ale României, ale Guvernului României, mai exact ministerul Economiei şi ministerul Culturii. Cele două ministere se bat pentru castel.

În timp ce România îşi lasă în paragină o parte de istorie, vecinii bulgari au transformat-o în paradis turistic.

Palatul regal din Balcic, înfloritor

Balcic. Cândva pământ românesc, locul de suflet al Reginei Maria, unde a rămas inima ei o vreme. Castelul de aici vibrează şi acum de viaţă.

Andreea Filip, reporter Observator: Construcţia din piatra, grădinile suspendate, icoanele dar și lucrurile Reginei ii fascineaza pe vizitatori. Bulgarii ne dau o lecție usturatoare, au un profit de 1,5 miliaone de europe an doar din vanzaea biletelor de acces.

Cramele cu vinuri fine, suvenirurile cu însemne regale, poveștile spuse și nespuse ale locului vrăjesc orice trecător. Iar bulgarii știu să profite. Dima Pusnava a lăsat Constanţa pentru Balcic. A descoperit Bulgaria în 77 şi de ani buni le vinde vacanţe românilor - acolo. Ştie de ce ţara noastră şi-a pierdut valorile.

Dima Pusnava – director de marketing hotel 5 stele Bulgaria: S-au dat unor oameni care nu aveau niciun potenţial financiar şi nu au investit nimic. Şi dacă nu investeşti cade. Şi probabil interesul e să cadă de tot şi să apară acolo un hotel... Aici vin turişti, putem spune cu miile în fiecare zi.

Andreea Filip, reporter Observator: Aici este livingul, care încă păstrează mobilier original, din acele vremuri, din acea epocă. Şi vorbim despre masa la care Regina Maria stătea şi scria sau scaunele cu vedere spre mare.

Unii dintre românii care trec pragul castelului din Balcic nici nu au auzit de vila Reginei Maria din Mamaia. Mamaia și Balcic. Două iubiri ale Reginei. Două castele pe acelaşi ţărm. Unul înfloritor, altul topit pe zi ce trece de neputința unei ţări.

Două palate regale cu destine diferite în România şi Bulgaria În Mamaia vila stă să cadă În Balcic înfloreşte

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Fiul lui Sergiu Celibidache, despre filmul Cravata galbenă în care va juca actorul John Malkovich: Pentru tata a fost un fel de dor de ţară
 •  

Fiul lui Sergiu Celibidache, despre filmul Cravata galbenă în care va juca actorul John Malkovich: Pentru tata a fost un fel de dor de ţară

Fiul lui Sergiu Celibidache despre filmul Cravata galbenă în care va juca actorul John Malkovich Pentru tata a fost un fel de dor de ţară
ACASĂ   »   Entertainment   »   Fiul lui Sergiu Celibidache, despre filmul Cravata galbenă în care va juca actorul John Malkovich: Pentru tata a fost un fel de dor de ţară

Ce au în comun legendarul dirijor Sergiu Celibidache şi celebrul actor John Malkovich? Cravata galbenă este răspunsul, filmul în care megastarul cinematografiei americane îl va întruchipa pe român. Artistul american nu a fost ales întâmplător. Îl recomandă ... nebunia din rolurile sale de ciudat, cu bogate trăiri interioare, mărturiseşte pentru Observator fiul dirijorului care este şi regizorul şi scenaristul filmului.

Sergiu Celibidache, dirijorul român, asemănat cu un vulcan, artistul care hipnotiza audienţa chiar de la primele acorduri ale orchestrei. Într-o lume rigidă, maestrul născut la Roman în urmă cu peste un secol trăia intens fiecare sunet, iar mişcările lui şocau şi încântau în acelaşi timp.

Sunt trăiri pe care numai actorul John Malkovich le putea reda pentru a recompune personalitatea marelui dirijor, povesteşte fiul lui Sergiu Celibidache, cel care a regizat şi scris scenariul filmului "Cravata galbenă."

Serge Ioan Celibidache, fiul dirijorului: Are capacitatea de a acoperi nişte extreme. Tatăl meu era şi foarte sensibil şi puţin nebun. Era nevoie de cireaşa de pe tort, să avem şi noi un reprezentant cultivat, un om cu mare statură şi cu nişte referinţe intelectuale.

De la critic muzical la dirijor

Carismaticul actor a făcut roluri memorabile în peste 70 de filme, cu predilecţie în cele de psihopat, ciudat sau criminal. Nu este însă la prima sa legătură cu muzica. În urmă cu opt ani a apărut pe scena festivalului George Enescu, într-un spectacol-concert în care a dat viaţă unui alt personaj diabolic. Anul trecut, John Malkovich s-a întors din nou printre instrumentele muzicale, pe post de critic muzical.

De la critic muzical la dirijor nu a fost decât un pas. Filmările pentru pelicula "Cravata galbenă" vor începe în primăvara anului viitor. Un titlu cu profunde semnificaţii, mărturiseşte fiul maestrului român.

Serge Ioan Celibidache, fiul dirijorului: A fost un cadou dat de la tatăl lui, Demostene, după nişte rezultate bune la şcoală. Când a anunţat la 18 ani că el are alte gânduri decât să continue şcoala normală sau de matematici a fost, bineînţeles o mare dezamăgire pentru tatăl lui. Când a anunţat că pleacă, a întrebat dacă poate să plece cu cravata şi Demostene a spus că nu: cravata asta rămâne aici. A rămas un fel de punct de referinţă, un fel de dor de ţară.

Sergiu Celibidache a plecat din ţară în 1936 şi nu şi-a mai revăzut părinţii. A dirijat concerte pe marile scene ale lumii, dintre care peste 400 numai cu filarmonica din Berlin. Filmul despre viaţa sa va fi lansat în 2023.

Fiul lui Sergiu Celibidache despre filmul Cravata galbenă în care va juca actorul John Malkovich Pentru tata a fost un fel de dor de ţară

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Franţa: Şase persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat într-o terasă aglomerată
 •  

Franţa: Şase persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat într-o terasă aglomerată

ACASĂ   »   Extern   »   Franţa: Şase persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat într-o terasă aglomerată

Şare persoane au fost rănite, sâmbătă după-amiază, în centrul oraşului francez Fontainebleau, după ce o femeie a intrat cu maşina într-o terasă aglomerată, relatează presa din Franţa.

Franţa se persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat întro terasă aglomerată

Şase persoane au fost rănite

Dintre cele şase persoane, două au fost rănite grav. Femeia care se afla la volan a fost reţinută şi dusă la o unitate de urgenţe psihiatrice, potrivit News.ro. Maşina sa a fost verificată pentru a nu avea dispozitive explozive.

Martori spun că mai întâi maşina a dat înapoi, după care a accelerat în direcţia terasei.

🇫🇷 ALERTE INFO - Une conductrice aux tendances suicidaires a foncé sur la terrasse d'un café face au château de #Fontainebleau. Au moins 3 personnes seraient blessées. (Le Point) pic.twitter.com/Y8nl2BM1nU

— Mediavenir (@Mediavenir) September 18, 2021

Franţa se persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat întro terasă aglomerată

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Noi restricţii în opt localităţi din Ilfov, care au incidența peste 3/1000 locuitori
 •  

Noi restricţii în opt localităţi din Ilfov, care au incidența peste 3/1000 locuitori

ACASĂ   »   Social   »   Noi restricţii în opt localităţi din Ilfov, care au incidența peste 3/1000 locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat sâmbătă o hotărâre privind instituirea de restricții în opt localități din județ.

Noi restricţii în opt localităţi din Ilfov care au incidența peste 31000 locuitori

Noi restricţii în opt localităţi din Ilfov, care au incidența peste 3/1000 locuitori

Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov a prezentat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov propunerile de aplicare a măsurilor prevăzute pentru localitățile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumați, Mogoșoaia și Snagov.

Localitățile înregistrează următoarele valori ale ratei de incidență: Berceni – 3,52/1000 locuitori, Bragadiru – 3,14/1000 locuitori, Ciorogârla – 3,82/1000 locuitori, Copăceni – 3,04/1000 locuitori, Corbeanca – 3,66/1000 locuitori, Afumați – 5,70/1000 locuitori, Mogoșoaia – 3,79/1000 locuitori, Snagov – 3,21/1000 locuitori.

Noi restricţii în opt localităţi din Ilfov care au incidența peste 31000 locuitori

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • România, împărţită între două anotimpuri: Frig în vest, temperaturi record în sud
 •  

România, împărţită între două anotimpuri: Frig în vest, temperaturi record în sud

România împărţită între două anotimpuri Frig în vest temperaturi record în sud
ACASĂ   »   Vremea   »   România, împărţită între două anotimpuri: Frig în vest, temperaturi record în sud

O ţară, două anotimpuri. În jumătatea de sud, vara îşi trăieşte ultimele zile de splendoare. După o noapte tropicală, astăzi am avut cea mai calduroasă dimineață de 18 septembrie din ultimii 60 de ani. În cealaltă jumătate de ţară, scoatem deja gecile din dulap: acolo au ajuns frigul şi ploile. De săptămâna viitoare, vom avea temperaturi chiar şi de zero grade.

În sudul însorit, cine s-a trezit de dimineaţă s-a bucurat de un început de zi ca de vară. În Bucureşti, Constanţa şi Alexandria, dar şi în deltă, mercurul din termometre depăşise deja 20 de grade înainte de răsăritul soarelui, cu 10 grade peste normalul perioadei. De departe, a fost ziua recordurilor, din 1961 nu am mai trăit o dimineață de 18 septembrie cu minime atât de ridicate. Ba chiar şi la "polul frigului", în Miercurea Ciuc, a fost cald. Iar veştile bune continuă: şi mâine va fi vară, cu maxime de 30 de grade în Capitală.

Temperaturi record în sudul ţării

Vremea nu este însă la fel de generoasă cu cealaltă jumătate de ţară. La Cluj-Napoca, toamna a venit peste noapte. In urma cu doar doua zile, o plajă de pe malul Somesului arăta exact ca în mijlocul verii, cu 27 de grade în termometre şi zeci de oameni veniti la bronzat. Astăzi avem doar 16 grade şi după cum vedeţi, totul este pustiu. Mai mult decât atât, pentru a ieşi din casă, avem nevoie şi de o geacă

Gros ne vom îmbrăca şi în nordul ţării, unde este deja prea rece pentru septembrie, cu doar 12 grade ziua. De săptămână viitoare, toamna va cuceri tot mai multe zone, odată cu extinderea valului de aer rece. Pentru cei din estul Transivaniei, dimineţile cu temperaturi de zero grade vor deveni o obişnuinţă.

România împărţită între două anotimpuri Frig în vest temperaturi record în sud

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌