Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023Mesagerul Neamt

Performanță deosebită a echipei Ceahlăul – a învins la Buzău și s-a calificat în finala barajului de promovare pentru liga a II-a

Reporter: Mesagerul
27 May 2023 at 17:49
Performanță deosebită a echipei Ceahlăul a învins la Buzău și sa calificat în finala barajului de promovare pentru liga a IIa
După egalul de la Piatra Neamț, din prima manșă a semifinalei barajului pentru promovare în liga a II-a, echipa Ceahlăul a demonstrat că este mai valoroasă decât competitoarea din Buzău. A reușit să obțină victoria în deplasare cu scorul de 2-1.

Prima repriză a meciului a avut o desfășurare în oglindă ceea ce s-a petrecut în tur. Ceahlăul a deschis repede scorul, în minutul 11 prin Mihai Petra care a marcat cu o lovitură de cap din careul mic. Buzoienii au egalat în minutele de prelungire a primei reprize din penalty. Golul decisiv a venit la chiar la începutul reprizei secunde, marcat de Mihai Neicuțescu cu un șut din marginea careului de 16 metri.

În urma acestui rezultat, echipa va juca finala pentru promovare împotriva Forestei Fălticeni, vechea noastră cunoștință care s-a calificat în urma victoriei împotriva formației din Râmnicu Sărat. Primul meci se va disputa la Suceava, urmând ca partida decisivă pentru promovare să se joace la Piatra Neamț.

Dubla manșă va avea loc în date de 3, respectiv 7 iunie și reprezintă o șansă aproape nesperată la un moment dat pentru Ceahlăul de a juca la anul în liga a II-a.

Merită felicitați jucătorii, antrenorii, staff-ul, publicul și, nu în ultimul rând, cei care susțin echipa din punct de vedere financiar.

Echipa Ceahlăul care a obținut rezultatul de la Buzău, conform liga2.prosport.ro

CSM Ceahlăul: Krell – Moroșanu, Forizs, Vișinar (cpt.), Lăcustă, Mih. Petra, Akwasi, P. Petre, Neicuțescu, Al. Anton, Rob. CiobanuRezerve: Al. Barna – Copoț-Barb, Acasandrei, Apetrei, Ct. Ștefănescu, Cătău, Nemțanu, Pîntea, Ahmed MubarakAntrenor: Cristian Pustai

M.N.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Dulcinella – povestea noastră

Reporter: Mesagerul
27 May 2023 at 15:00
Dulcinella povestea noastră

Dorim să vorbim despre POVESTEA NOASTRĂ, a celor 18 ani de activitate urmată de «lupta» continuă cu noi înșine de a deveni mai buni! Ne aflăm în AFACEREA chemată să creeze emoții pozitive, senzații plăcute și amintiri dulci, concepute pentru a face viața mai frumoasă, a apropia oamenii și a întări valorile familiale.

Compania Dulcinella a fost înființată în anul 2005, în mun. Chișinău, Republica Moldova, activând pe o suprafață de producție de 70 mp și 10 angajați, pentru ca spre finele anului 2020 să ajungă la 2.300 mp de producție, peste 300 de angajați și 30 magazine specializate proprii.

Crezând în ceea ce facem, am hotărât să lărgim afacerea noastră și după hotarele țării. Astfel, în luna august a anului 2019, în România,  deschideam un Laborator de Producție, pe o suprafață de 1.000 mp, în or. Târgu Neamț, iar în 2021, deschideam al 2-lea Laborator de Producție în mun. Piatra Neamț (cu o suprafata de 600 mp).

Producția noastră, este realizată prin intermediul celor 23 de ateliere de cofetărie amplasate de la Rădăuți la București, respectiv în următoarele orașe – Iaşi (4), Vaslui, Pașcani, Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Botoşani, Dorohoi, Bacău, Moineşti, Piatra Neamţ (2), Târgu Neamţ, Roman (2), Bucureşti (5).

Momentan, în cadrul companiei activează în jur de 150 de angajați cetățeni ai României.

Urmând MISIUNEA de a crea și a realiza produsele noastre cu o asemenea grijă și atenție, astfel încât să îmbunătățim calitatea vieții clienților noștri oferindu-le momente de neuitat, muncim pentru a crea emoții pozitive, senzații plăcute și amintiri dulci, concepute pentru a face viața mai frumoasă, a apropia oamenii și a întări valorile familiale.

În Relații cu Clienții, stabilim ca PRIORITĂȚI MAJORE: lărgirea rețelei proprii de puncte de desfacere specializate; lărgim gama sortimentală preponderent de produse proprii; menținem formatul preluării comenzilor pentru sărbători.

Avantajul nostru CONCURENȚIAL UNICAT este axat pe străduința noastră de a fi cea mai bună ALEGERE în calitate, gust și aspect.

Am stabilit ca Motto pentru strategia de dezvoltare a produsului  – Dulcinella revoluționează, motto ce are la bază diferențierea produsului, anume tortul, de tot ce este pe piață și elaborarea unor gusturi noi specifice doar companiei Dulcinella la baza cărora stau elementele avantajului nostru concurențial unicat. Astfel, produsele noi inovaționale marca Dulcinella au fost clasificate în 3 Serii:

 1. Seria Autor
 2. Seria Tradițională
 3. Seria Raw&Veg
La baza produselor de autor stau următoarele elemente comune:
 • DORINȚA de a fi continuu în proces de INOVARE și REDESCOPERIRE a unor noi produse ce ar permite formarea unor gusturi excepționale pe care dorim să le împărtășim tuturor
 • MII DE TESTĂRI, cu succes și fără succes, ce stau în spatele produselor finale cunoscute de către consumatori fapt realizat prin prisma LABORATORULUI de Cercetare și Inovații special creat în cadrul companiei.
 • Materie primă de cea mai înaltă calitate, controlată riguros conform normativelor în domeniu; prelucrată, modelată, ambalată și depozitată în spații de producție certificate de către instituțiile abilitate în materie.
 • AMBALAJUL, parte integrală a produsului, la crearea căruia se iau în considerare factorii ce țin de: identitate, comoditate, caracter practic și conformitate cu normativele legale.
 • ECHIPA de cofetari, specialiști în domeniu, determinați în ideea fixă a respectării MISIUNII companiei: a crea și a realiza produsele noastre cu o asemenea grijă și atenție, astfel încât să îmbunătățim calitatea vieții consumatorilor noștri oferindu-le momente de neuitat.

Avem peste 70 de produse de cofetărie și patiserie, aici incluzând tort, prăjituri, biscuiţi fabricați manual şi nu în ultimul rând  – plăcinta tradițională moldovenească coaptă la tigaie.

În scopul realizării celor expuse mai sus, compania își stabilește ca VALORI FUNDAMENTALE următoarele:
 • disciplina în execuție – „am spus – am făcut”;
 • spirit de echipă – „unul pentru toți, toți pentru unul”;
 • respectul reciproc – „respectăm și încurajăm păreri diferite”;
 • dezvoltarea profesională și personală – „vom avansa doar împreună”.

Motto-ul de comunicare a esenței brandului este „ZIUA TA UN PIC MAI DULCE”.

Noi credem că oricine merită o viață un pic mai dulce. O viață care ar putea-o savura zi de zi, indiferent de statut, mijloace, stil de viață, preferințe și necesități. În fiecare produs celebrăm emoțiile sincere și oamenii care trăiesc cu dedicație față de tot ceea ce fac.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Cadoul USR pentru guvernanți: “Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”

Reporter: Mesagerul
27 May 2023 at 13:40
Cadoul USR pentru guvernanți Cartea neagră a guvernării PSDPNL
Astăzi, 27 mai, la sediul Uniunii Salvați România din Piatra-Neamț a avut loc o… lansare de carte inedită. Rodul gândirii unui partid politic care a părăsit guvernarea și acum cugetă la parabola strugurilor acri, este mai mult o broșură decât un roman, așa cum ar fi trebuit să fie. Se numește “Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”, și a fost lansată de USR în cadrul unei conferințe de presă susținută de Radu Mihail, senator care reprezintă Diaspora și liderul grupării USR din Senat. Alături de el, în absența lui Iulian Bulai, care culege roadele fostei colaborări la guvernare cu PNL într-o delegație în străinătate, consilierul județean Maria Apostol, președintele USR Piatra-Neamț, Manuel Iacob și Marius Irimia, viceprimarul de Piatra-Neamț, netrecut pe lista de participanți în invitație.

Despre broșura ce înșiruie problemele românilor – creșterea prețurilor la utilități, nivelul de trai scăzut, numărul prea mare de angajați bugetari, nivelul pensiilor speciale nesimțite, împrumuturile statului la dobânzi foarte mari, greva din educație – a vorbit Manuel Iacob, președintele USR Piatra-Neamț care a concluzionat “Oamenii ăștia au făcut o țară praf!”. Maria Apostol, senatorul Radu Mihail și viceprimarul Marius Irimia au vorbit despre problemele românilor, despre plecarea populației în masă peste hotare, despre “România educată”, rămasă la nivel de slogan în contextul miniștrilor cu doctorate plagiate și acuzații de abuz în serviciu.

La capitolul soluții USR pentru ieșirea din marasm, una dintre singurele spuse cu subiect și predicat a fost cea pentru creșterea salariilor dascălilor care s-ar putea rezolva dacă s-ar reduce sau renunța definitiv la pensiile speciale. Radu Mihail a vorbit chiar despre faptul că pensia specială de 18.000 de lei a premierului Nicolae Ciucă ar ajunge pentru ca 2-3 profesori să trăiască decent. În rest, s-a amintit destul de vag despre faptul că bani s-ar putea găsi dacă s-ar respecta condițiile impuse prin PNRR și cam atât. Probabil, va trebui să citim broșura…

Foarte entuziast, viceprimarul Marius Irimia a început prin a spune că această Carte neagră a guvernării este cadoul pe care USR îl face celor două partide de la conducere, îndemnându-i să o citească foarte bine, să urmeze exemplul USR și să meargă să se întâlnească cu oamenii simpli să le afle probleme și a încheiat astfel: “Să o învățați pe de rost, în ea găsiți și problemele și soluțiile. Va trebui doar să le aplicați!”.Evident că toți cei care urmăresc mersul politicii românești așteaptă și cartea albă a guvernării USR, alături de aliații de atunci. Așa, pentru un mic remember.

Angela Croitoru

N.R. Participarea presei la conferința USR ( în afară de Mesagerul de Neamț a mai ajuns o televiziune din Pașcani) a fost pe măsura atenției pe care partidul o acordă mass-mediei, preferând o autopromovare prin intermediul rețelelor sociale, unde nu riscă păreri contrare și nici nu este sâcâit cu întrebări.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

EK Instal Gaze Naturale –  siguranță și profesionalism!

Reporter: Mesagerul
27 May 2023 at 13:00
EK Instal Gaze Naturale siguranță și profesionalism
EK Instal Gaze Naturale din Iași, cu puncte de lucru în țară și în județul Neamț, este una dintre cele mai mari firme din România care se ocupă, în principal, cu servicii de verificări și revizie a instalațiilor de gaze naturale atât la utilizatorii casnici, cât și la firme și instituții.

Verificările și reviziile se efectuează nu numai în termenul legal (2 ani -verificări și 10 ani – revizie), ci și atunci când apar defecțiuni sau se simte miros de gaz. Este obligatorie revizia și după întreruperea utilizării instalației pentru o perioadă mai mare de 6 luni, lucru pe care, de pildă, foarte puțini dintre cei care lucrează în străinătate și vin acasă doar în concediu îl fac. Această revizie trebuie să aibă loc după orice eveniment ce ar putea afecta instalația.

EK Instal G. N., firmă autorizată ANRE, asigură cu profesionalism servicii în domeniul instalațiilor de utilizare a gazelor naturale:

 • Verificări instalații de gaze naturale – obligatorii o dată la maxim 2 ani;
 • Revizii instalații gaze naturale – obligatorii o dată la maxim 10 ani;
 • După verificări sau revizie asigură gratuit remedierea defecțiunilor minore sau scăpărilor de gaze;
 • Montare detectoare gaze naturale;
 • Reconstituire proiect instalații de utilizare gaze.

Pentru siguranța și liniștea dumneavoastră aveți grijă ca persoanele care vin pentru efectuarea verificărilor și reviziilor să se legitimeze și să dețină echipamentul și aparatura inscripționate cu sigla firmei EK Instal G.N.

Programări și informații la telefon: 0755/330011; [email protected]; www.ekinstal.ro

Firma EK Instal G.N. este condusă de un profesionist în domeniu, cu 55 de ani de expertiză în spate, domnul Ioan Lupu, care a reușit să-și atragă în portofoliu clienți cu greutate precum Lidl, Metro, CFR Iași, școli, grădinițe spitale, instituții ale statului din județele Neamț, Iași, Bacău, Cluj, Baia Mare, Suceava, Bistrița Năsăud, Deva, Alba, Sibiu și Harghita. Firma se bazează pe echipe formate din profesioniști, are în acest moment 160 de angajați cu expertiză în domeniu, toți absolvenți ai unor cursuri de calificare acreditate.

“Noi ne bazăm pe profesionalism, pe calitate. De aceea și suntem numărul II în topul național de profil, după E.ON Asist și am luat locul I, an de an, în Topul firmelor. Ca și cotă de piață suntem tot pe locul II la nivel național. Pentru că facem lucruri de calitate și prețurile sunt pe măsură, ceva mai mici decât cele ale E.ON. În gaze nu te poți juca. După fiecare revizie sau verificare, dacă se constată scăpări de gaze sau alte probleme acestea sunt remediate pe loc de specialiștii noștri. Cunosc toți angajații, fiecare cu problemele lor și le sunt alături ori de câte ori au nevoie. Principala problemă în acest domeniu o constituie  firmele mici, care apar și dispar, merg pe prețuri de dumping, nu fac lucruri de calitate și de multe ori suntem chemați de oameni după ce o astfel de firmă a fost acolo. Sunt un pericol public!”, spune managerul Ioan Lupu.

Salariul este motivant, reprezintă un anumit procent din realizări și pornește  de la minim 4.800 lei net, până la aproximativ 8.000 lei net.

Obligaţiile consumatorilor de gaze naturale:

– Clientul final are obligaţia să efectueze, exclusiv prin intermediul unui operator economic selectat de către acesta, verificările şi reviziile tehnice atât ale instalaţiei individuale de utilizare, cât şi ale instalaţiei comune de utilizare (în cazul apartamentelor la bloc).

– Verificările şi reviziile tehnice periodice ale instalaţiilor de utilizare, se realizează până la data scadentă specificată în notificarea data de furnizor, în baza unui contract de prestări servicii.

– Clientul final are obligaţia să pună la dispoziţia firmei care face aceste verificări sau revizii documentaţia tehnică ce a stat la baza execuţiei instalaţiei de utilizare, avizată de către operatorul de sistem sau de către un verificator de proiecte atestat, după caz. În cazul în care clientul final nu deţine documentaţia tehnică a instalației are obligaţia să solicite, direct sau prin intermediul firmei care execute verificarea, o copie a acesteia de la operatorul de sistem sau de la operatorul economic autorizat ANRE care a executat instalaţia de utilizare. Dacă operatorul de sistem sau operatorul economic autorizat ANRE care a executat instalaţia de utilizare nu deţine documentaţia tehnică, dar tipul şi debitul nominal al aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi puse în funcţiune corespund cu cele din notificarea transmisă de furnizorul de gaze naturale, clientul final are obligaţia să reconstituie, prin intermediul unui operator economic care deţine autorizaţie ANRE pentru proiectarea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, tip PDIB, în baza unui contract de prestări servicii, următoarele documente:

 1. a) releveul construcţiei pe care se trasează instalaţia de utilizare;
 2. b) schema izometrică a instalaţiei de utilizare;
 3. c) memoriul tehnic cu privire la respectarea condiţiilor tehnice pentru funcţionarea în siguranţă a instalaţiei de utilizare, în conformitate cu prevederile Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate prin Ordinul preşedintelui ANRE nr. 5/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

– În situaţia în care clientul final deţine documentaţia tehnică, tipul şi debitul nominal al aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi corespund cu cele din notificarea transmisă de furnizorul de gaze naturale, dar nu corespund cu cele constatate la locul de consum, clientul final are obligaţia să procedeze în conformitate cu una dintre următoarele variante:

 1. a) să întocmească, prin intermediul unui operator economic care deţine autorizaţie ANRE pentru proiectarea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, tip PDIB, în baza unui contract de prestări servicii, documentaţia tehnică privind modificările survenite, în conformitate cu prevederile Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate prin Ordinul preşedintelui ANRE nr. 5/2009, cu modificările şi completările ulterioare;
 2. b) să dezafecteze tronsonul/tronsoanele din instalaţia de utilizare executat/executate fără forme legale, prin intermediul unei firme, în baza unui contract de prestări servicii.

– Clientul final are obligaţia să prezinte documente din care:

 1. a) să rezulte că a fost efectuată curăţarea şi verificarea coşurilor şi canalelor de evacuare a gazelor de ardere de către operatori economici autorizaţi, cu maximum 6 luni înainte de data verificării sau reviziei tehnice a instalaţiei de utilizare;
 2. b) să rezulte efectuarea în termen a verificării tehnice periodice a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi.

– Dacă în urma verificării sau reviziei tehnice a instalaţiei de utilizare sunt constatate defecte, clientul final are obligaţia remedierii acestora prin intermediul operatorului economic care a efectuat verificarea ori revizia tehnică sau prin intermediul altei firme autorizate, în baza unui contract de prestări servicii.

– Clientul final semnează Fişa de evidenţă întocmită în urma verificării sau reviziei tehnice a instalaţiei de utilizare.

– În situaţia în care o instalaţie de utilizare deserveşte mai mulţi clienţi finali, aceştia pot hotărî să efectueze, la aceeaşi dată, verificarea sau revizia tehnică a instalaţiei comune de utilizare în condiţiile stabilite de comun acord. Data la care se fac acestea nu poate depăşi prima dată scadentă a verificării sau a reviziei tehnice periodice a instalaţiei de utilizare, notificată unuia dintre clienţii finali deserviţi de către instalaţia comună de utilizare.

Angela CROITORU

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Semn bun? Ministerul Educației nu decalează calendarul bacalaureatului, deși greva continuă

Reporter: Mesagerul
27 May 2023 at 10:56
Semn bun Ministerul Educației nu decalează calendarul bacalaureatului deși greva continuă

Singurul examen național rămas în calendarul obișnuit este bacalaureatul. Profesorii au anunțat răspicat ieri, 26 mai, în a cincea zi de grevă generală, că nu cedează și că vor ieși masiv, din nou, în stradă. La mitingul din 30 mai de la București vor participa și profesori din țară, după ce la mitingul și marșul din 25 mai au fost doar cei din Capitală și împrejurimi.

În aceste condiții, ministerul publică pe site o informare adresată direct directorilor de școli – să respecte calendarul de bacalaureat, etapa înscrierii absolvenților. Fără nici o referire la faptul că, pentru a se înscrie, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a trebuie să aibă situația școlară încheiată pe acest an, informarea de ieri a ME pune accent pe asigurarea resursei umane. „Conform Calendarului examenului de bacalaureat 2023, în perioada 29 mai – 7 iunie este programată înscrierea candidaților la prima sesiune de examen. Directorii unităților de învățământ care pot asigura resursa umană necesară acestui tip de activitate vor comunica părinților și elevilor toate aspectele necesare pentru realizarea înscrierii. Ministerul Educației continuă să comunice permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București pentru evitarea situațiilor care ar putea crea sincope în desfășurarea activităților care vizează atât elevii, cât și cadrele didactice, cu respectarea cadrului legal impus de contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar”, transmite ME.

Cursurile sunt suspendate în multe școli din 22 mai, când a început greva și mulți profesori, care sunt și diriginți, și-au suspendat raportul de muncă pe timpul protestului. Există școli în care participarea la grevă este de 100% în rândul profesorilor. Comunicatul ministerului are cel puțin două mesaje: unul este că li se sugerează profesorilor diriginți, în principal, să renunțe la grevă și să se ocupe de bac, iar celălalt că este posibil ca și în plină grevă școala să-și poate urma cursul. Dacă poate fi și un mesaj că dinspre Guvern se caută soluții reale pentru dezamorsarea conflictului de muncă, vom vedea în acest week-end. Sindicaliștii s-au arătat dispuși să fie chemați la negocieri în orice moment. Din lista celor 7 revendicări majore, s-au limitat acum la majorarea salarială cu 25% anul acesta pentru toți angajații și cu 40% începând cu grila aplicabilă de la 1 ianuarie 2024.

Reamintim că până acum au fost decalate cu cel puțin o săptămână admiterea la liceu – probele de aptitudini, testele la limbi moderne, înscrierea copiilor cu cerințe educaționale speciale, a copiilor romi, înscrierea și reînscrierea la grădiniță, înscrierea în clasa pregătitoare.

C.I.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌