Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriMesagerul Hunedorean

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

25 May 2023 at 19:26
BÂRFE ZVONURI ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj impor­tant de la noi s-a cer­tat așa de tare cu ne­vasta, că a fost nevoit să plece de acasă. Și, omul nostru a plecat. Cu valize, cu laptop, cu tot ce trebuie. A ajuns la o tinerică, el pro­gra­mând și cearta cu ne­vasta, astfel ca să aibă motive de plecat. A stat respectivul la ti­ne­rica noastră, s-a sim­țit bine, până ce a venit consoarta după el. A căzut în genunchi femeia, a plâns să vina omul acasă. Și a reușit. Nu se știe până când, deoarece omul e pe plecate mereu.

Zvonerii au aflat că mai mulți edili din zonă au fost chemați la ra­port. Auziți, mai există așa ceva în ziua de azi! Să fie certați primarii! Că or fi copii de gră­diniță și nu știu ce fac! Gurile rele povestesc că respectivii trebuie să justifice anumite decizii în fața unora. Acum, nu știm dacă oamenii vor fi as­cul­tători și vor merge în fața celor care i-au convocat. Cârcotașii spun că s-ar putea să iasă ceva scântei dacă întâlnirea se va pro­duce. Ceilalți colegi de-ai edililor spun că este urât ce se în­tâmplă și că nu au cre­zut vreodată că se va putea întâmpla așa ceva.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Bulina albă

25 May 2023 at 19:24
Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul echipei de fotbal Corvinul Hunedoara

Pentru că elevii săi au câștig turul din barajul de promovare, fiind la un meci distanță de a ajunge în Liga a II-a.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Bulina neagră

25 May 2023 at 19:24
Bulina neagră

Teodor F., din Valea Jiului

Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat de înșelăciune, reușind să obțină sume importante de bani din vânzări fictive de produse.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Eroii neamului, cinstiți la Țebea

25 May 2023 at 19:18

Magdalena Șerban

În zi sfântă, precum Sărbătoarea Înălțării Domnului, Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Mo­nu­mente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, alături de Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara au organizat în cadrul Complexului de Monumente Țebea un eveniment dedicat Zilei Eroilor, come­mo­rându-i pe cei care și-au pierdut viața în timp ce serveau în forțele armate. Alegerea locației nu a fost deloc întâmplătoare, Pan­teonul Moților fiind, probabil, cel mai repre­zentativ și grăitor pentru aceia care au ales să-și slujească țara cu prețul propriei vieți.

Eroii neamului cinstiți la Țebea

Eroii neamului cinstiți la Țebea

Glorie eternă!Au fost prezenți primari, reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum pre­ședintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor și administratorul public al județului, Costel Avram, manageri ai diferitelor instituții hu­nedorene și simpli cetățeni ai căror inimă este îndreptată către cei care au scris file ma­jore în istoria neamului, cu propriul sânge. Evenimentul a primit binecuvântare creștină, un sobor de preoți oficiind o slujbă religioasă, iar Ansamblul „Bujorii Muntelui” din Petrila și îndrăgitul interpret de muzică populară Ciprian Roman au adus plusvaloare ma­ni­fes­tării prin momentele artistice susținute. ,,Vegheați de spiritul Eroului Național Avram Iancu și de gorunii seculari, dintre care se dis­tinge străvechiul gorun al lui Horea, cinstim înaintașii care au luptat pentru țară, eroi cunoscuți sau necunoscuți. Avram Iancu este Eroul Național al românilor dar, mai întâi de toate, este Eroul sufletelor noastre pe care, la fiecare început de septembrie, îl omagiem cu toate onorurile care se cuvin unei asemenea personalități uriașe a istoriei noastre na­țio­nale. (…) Pământul românesc a văzut și a în­du­rat multe, de-a lungul timpului istoria con­semnând lupte grele pentru apărarea pă­mân­tului moștenit de la străbuni, dar poate că cele mai importante exemple de eroism au apărut odată cu zorii epocii moderne. Revo­luția de la 1848, care a cuprins întreg teritoriul româ­nesc, este astfel un exemplu. Atunci, Ardealul l-a dat pe moțul Avram Iancu, omul care a crezut cu convingere în reușita mișcării revo­lu­țio­nare, în libertate, renaștere și re­câș­tiga­rea demnității românilor. A urmat, mo­mentul 1877, când România și-a câștigat inde­pen­dența pe câmpul de bătălie, iar ro­mânii arde­leni au privit cu speranță și încredere această măreață victorie. (…) Cele două războaie mondiale au fost marile încercări ale secolului trecut. S-au pierdut sute de mii de vieți. În cinstea tuturor, ne ple­căm astăzi fruntea. Eroii nu mor niciodată în conștiința neamului, amin­tirea lor rămânând mereu vie în istoria și su­fle­tele noastre. Glorie eternă eroilor României! Doamne ajută”, a transmis, în alocuțiunea sa, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor. De adăugat că potrivit organizatorilor, acțiu­nea de ieri a avut un dublu rol: s-a dorit atât cinstirea eroilor că­zuți în luptele pentru drep­turile națiunii ro­mâne, cât și promovarea Com­plexului de Monumente Țebea, aflat în ad­ministrarea DGAMPT Hunedoara. Acesta găzduiește o serie de obiective de o reală importanță pen­tru istoria poporului nostru. În cimitir se află mormântul eroului național Avram Iancu, cel al lui Ioan Buteanu și al lui Simeon Groza, ambii revoluționari de la 1848, morminte și cruci comemorative ale eroilor din Războiul de Independență al României, din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial, go­ru­nul lui Horea, precum și alți goruni.

Eroii neamului cinstiți la Țebea

Eroii neamului cinstiți la Țebea

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Interlop periculos învinuit că a vrut să omoare doi soți din Orăștie

25 May 2023 at 19:10
Interlop periculos învinuit că a  vrut să omoare doi soți din Orăștie

Victimele sunt din zona Orăștie, soț și soție, și au fost lovite de interlop cu o lopată, un scaun și o măsuță. Individul din zona Constanța a mai fost implicat în mai multe dosare cu infracțiuni co­mise cu violență, dar a scăpat în câteva cazuri pentru că victimele și-au retras plângerile. Acum este judecat la Tri­bunalul Hunedoara pentru tentativă de omor.

A sunat la 112Conform anchetei, interlopul a ajuns în zona Orăștie alături de mama lui cu in­tenția declarată de a cumpăra o pen­siune. S-a cazat la doi localnici, iar pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri, între acesta şi cei doi soțis-a iscat un conflict spontan. Individul a luat o lopată și a lovit-o pe soția gazdei în zona picioarelor. Soțul femeii a sărit să o apere dar a fost lovit cu aceeași lo­pa­tă de două ori în zona capului. Omul a căzut la pământ, iar individul s-a nă­pustit asupra lui, l-a lovit în cap cu lopata și apoi cu picioarele. Cei doi soți s-au refugiat în casă iar interlopul a intrat du­pă ei și a continuat să-i lovească. Pentru că fe­meia încerca să ceară ajutor la 112, sce­le­ratul a luat o măsuță și a lovit-o iar apoi a continuat cu un scaun. Sesizați, po­lițiștii din Orăștie au ajuns în timp util la victime și l-au și reținut pe agresor. Hu­nedoreanul bătut a fost găsit incon­știent și dus la Spitalul de Urgență Deva, iar apoi la Timișoara, starea sa fiind extrem de gravă. Inițial, interlopul a fost cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie, dar fiindcă medicii legiști au stabilit că viața victimei a fost pusă în primejdie, cauza a ajuns la procurorii de la tribunal.

Îi serbaseră ziua de naștereCei doi soți bătuți se ocupaseră ca in­terlopul să aibă cele necesare pentru a-și serba ziua de naștere fără să realizeze că peste câteva ore vor fi la un pas de moarte. Inculpatul n-a recunoscut acu­zația de tentativă de omor, ba chiar a susținut prin intermediul apărătorului său că a fost în legitimă apărare. Indi­vi­dul le-a spus magistraților că gazda ar fi vrut să-și elibereze câinii de talie mare asu­pra lui, dar și că avea armă de foc și dacă ar fi ajuns să o ia ar fi putut fi îm­puș­cat, atât el cât și mama lui. Tribunalul Hunedoara a rămas în pronunțarea sen­tinței în dosar. Inculpatul se află după gratii pentru o altă infracțiune comisă în sudul țării, iar în urmă cu trei ani a fost acuzat că a pă­truns, înarmat cu două ciocane și un topor, în locuința unei per­soane și a distrus mai multe bunuri. Apoi, a plecat că­tre locuința fostei soții, pe care a agre­sat-o și a violat-o. A scă­pat de închisoare după ce victimele și-au retras plângerile. (M.Gânju)

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌