Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Azi — 28 May 2023Liga 2

CSM Deva a avut probleme la returul barajului cu Șoimii Lipova, dar merge în finala cu CSM Reșița. Ștefan Nanu: ”Nu mă așteptam să suferim atât de mult.” Adrian Abrudean rămâne cu regrete

Reporter: Anghel Marius
27 May 2023 at 23:28

CSM Deva a trăit periculos pe finalul semifinalei barajului de promovare în Liga 2, acasă cu Șoimii Lipova, dar și-a atins scopul, finala cu CSM Reșița.

Echipa lui Ștefan Nanu părea să controleze situația, cu un dublu avantaj luat pe tabelă, prin reușitele semnate Alexandru Ionuț Popescu (47) și Andrei Bedea (68), dar vicecampioana Seriei a 8-a a Ligii a 3-a a revenit în joc prin Denis Giosu (74) și Andrei Gavrilă (82), însă rezultatul final de 2-2 nu i-a fost suficient pentru prelungiri.

Miercuri, formația de la poalele cetății se impusese cu 1-0 la Lipova și câștigă ”dubla” cu scorul general de 3-2.

Puține ocazii în primele 45 de minute în jocul dintre Deva și Lipova

Prima repriză desfășurată pe stadionul Cetate din Deva a fost destul de lipsită de evenimente, devenii și-au concretizat plusul de posesie al balonului doar prin câteva șuturi de la distanță, trimise de Vișan, Bedea și Stelea destul de departe de buturile lui Buta. Totuși, portarul Lipovei a avut o intervenție important în finalul actului întâi, când a parat lovitura de cap a lui Creciunesc.

De cealaltă parte, ”șoimii” au fost destul de timizi în atac, punctând la capitolul statistică doar la execuția lui Modan de pe 16 metri, pe lângă poartă.

CSM Deva a avut probleme la returul barajului cu Șoimii Lipova dar merge în finala cu CSM Reșița Ștefan Nanu Nu mă așteptam să suferim atât de mult Adrian Abrudean rămâne cu regrete

Patru goluri și trei bare – meniul reprizei secunde de la Deva

Așadar, s-a intrat cu 0-0 la cabine și nimic nu anunța ”nebunia” din partea a doua a partidei disputate în fața a aproximativ o mie de spectatori. Deva a deblocat instantaneu tabela, prin golgheterul Alexandru Popescu, care a profitat de eroarea portarului Buta și împins balonul în plasă din doar 2 metri. Era minutul 47, iar 8 minute mai târziu Bloj nu a țintit de puțin vinclul porții adverse.

Vizitatorii au dat primele semne de viață prin dubla ocazie a lui Modan, dar și șutul lui D. Pop. Mai întâi, vârful lui Abrudean a trimis cu capul în bară, iar apoi a reluat de puțin pe lângă prin același procedeu. Nou-intratul David Pop a încercat și el să marcheze de la distanță, dar mingea a lovit bara lateral a porții lui Bădescu (67). Un minut mai târziu, Adrian Bedea părea să încheie socotelile cu finalizare simplă, din 10 metri, după ce a fost lăsat singur cu portarul de Popescu.

Doar că lipovanii au avut o tresărire de orgoliu și le-a dat emoții devenilor până la ultimul fluier al arbitrului vâlcean, Cătălin Buși. După o fază fixă a echipei sale, Denis Giosu l-a surprins pe Bădescu cu un șut din drop din 12 metri și echipa sa credea din nou în calificare. Fundașul Sabău a lovit pentru a treia oară bara în contul echipei sale, din doar 6 metri, iar Andrei Gavrilă a avut execuția meciului, în minutul 82, cea a golului de 2-2.

Mijlocașul crescut de UTA s-a încumentat să tragă de la 20 de metri și goalkeeperul lui Nanu nu a mai putut face nimic. Doar că echipa vizitatoare nu a mai avut puterea să mai marcheze o dată, ba chiar a riscat să piardă disputa, după ce Pencea a ratat, ca și în tur, la o contră rapidă a echipei sale.

Mai departe, Deva va lupta pentru un loc în Liga a 2-a cu CSM Reșița, care a trecut cu 7-2 la general de ACSO Filiași. Dincolo, Lipova încheie un nou sezon fără să-și îndeplinească visul promovării, pe care îl tot îl are de 4 ani încoace.

CSM Deva a avut probleme la returul barajului cu Șoimii Lipova dar merge în finala cu CSM Reșița Ștefan Nanu Nu mă așteptam să suferim atât de mult Adrian Abrudean rămâne cu regrete

Ștefan Nanu: ”O calificare muncită și meritată, dar nu mă așteptam să suferim după 2-0”

Antrenorul de la CSM Deva, Ștefan Nanu, recunoaște că nu se aștepta să tremure pe final în fața unei echipe pe care a dominat-o din punct de vedere tactic în majoritatea minutelor din dubla acestei săptămâni.

”O calificare muncită și meritată, îi felicit pe băieți. Azi am suferit după 2-0, nu mă așteptam să suferim atât de mult în ultimele 20 de minute. Este important că a fost o calificare frumoasă și prin acest final cu adversarul care ne-a dominat. Puteam închide jocul și la 2-2, când a scăpat Pencea singur și putea să marcheze. Azi a fost un joc frumos, am avut 2-0, ne-am văzut cu sacii în căruță și am făcut un pas înapoi. Eu nu le-am spus să facem pasul înapoi, nu știu de ce l-am făcut, a fost probabil dorința de a conserva rezultatul. A fost și accidentarea lui Dănăilă, care avea mari probleme la picior. Am suferit, dar suntem o echipă frumoasă, muncitoare, cu probleme la banca de rezerve, cu mulți copii. Nu am un lot cum mi-aș dori ca să pot face schimbările necesare. În finala pentru promovare, Reșița pleacă cu prima șansă, dar avem și noi șansa noastră. Am încredere în băieți, putem face o surpriză și să promovăm”, a spus Ștefan Nanu.

Înainte de returul cu Lipova, devenii au primit vizita primarului Florin Oancea, care i-a asigurat că vor avea toate condițiile dacă vor obține promovarea în Liga 2. Meciurile decisive pentru CSM vor avea loc sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18:00, la Deva, respectiv miercuri, 7 iunie, de la ora 17:30, pe arena ”Mircea Chivu” din Reșița.

  • CSM Deva: Bădescu – Vișan, Al. Iordache, D. Creciunesc, Doboș (cpt.) – Iana, Bedea, Fl. Stelea (Pencea 87′), Bloj – Al. I. Popescu (Rol. Kelemen 77′), Dănăilă (Țoiu 72′). Rezerve neutilizate: Frumuzache – Chițimia, Branea, Mih. Neagoe, Maroșan, Opriș.

CSM Deva a avut probleme la returul barajului cu Șoimii Lipova dar merge în finala cu CSM Reșița Ștefan Nanu Nu mă așteptam să suferim atât de mult Adrian Abrudean rămâne cu regrete

Adrian Abrudean: ”Astăzi am avut mare ghinion, dar am satisfacția că am crezut în șansa noastră”

Dincolo, Șoimii Lipova încheie un nou sezon fără să-și îndeplinească visul promovării, pe care îl tot îl are de 4 ani încoace. Șoimii au făcut finaluri de meci bune contra Devei, dar a fost insuficient pentru a accede în finala cu Reșița.

”Ne pare foarte rău că nu am reușit să ne calificăm mai departe. Cel puțin după partida de astăzi avem mari regrete, datorită faptului că la numărul de ocazii și după aspectul jocului meritam cu prisosință. Am nimerit de trei-patru ori, plus două ocazii rarisime ale lui Modan din apropierea porții. Cu excepția fazelor la care am primit cele două goluri, jucătorii merită felicitați pentru maniera în care au abordat partida. Am satisfacția că am crezut împreună cu toții, cei din interiorul echipei, în șansa noastră, iar astăzi într-adevăr am avut un mare ghinion. Până la urmă și șansa sau ghinionul fac parte din fotbal, iar nouă acum nu ne rămâne decât să fim mulțumiți de ce am realizat în acest sezon, unul extrem de dificil. Cred că ne-am făcut datoria cât am putut de bine și, din punctul meu de vedere, acesta este cel mai important aspect. În numele echipei vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor, oamenilor din jurul echipei, domnului primar Florin Pera și domnilor și doamnelor consilieril locali, conducerii clubului, în mod special lui Radu Pop care este inima și sufletul acestui club. Le mulțumim pentru sprijinul acordat, la rândul nostru am încercat să le răsplătim eforturile și încrederea prin rezultalele noastre. Repet, din punctul meu de vedere, cred că pentru echipa Șoimii Lipova a fost un an bun”, a spus Adrian Abrudean, antrenorul lipovanilor

  • Șoimii Lipova: Buta – Petruț (Clej 46′), P. Sabău, A. Popa (cpt.), Giosu (Pamfile 74′) – Andr. Gavrilă, Jichici (Dav. Pop 50′), Susan – Al. Popovici, Modan, D. Rusu (Bulza 46′, Angheli 86′). Rezerve neutilizate: Bujor – Criștiu, Al. Nagy, Angheli, Chelea.

CSM Deva a avut probleme la returul barajului cu Șoimii Lipova dar merge în finala cu CSM Reșița Ștefan Nanu Nu mă așteptam să suferim atât de mult Adrian Abrudean rămâne cu regrete

Foto: CSM Deva

CSM Deva a avut probleme la returul barajului cu Șoimii Lipova dar merge în finala cu CSM Reșița Ștefan Nanu Nu mă așteptam să suferim atât de mult Adrian Abrudean rămâne cu regrete

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Dezamăgire mare pentru ACSO Filiași după eliminarea din lupta pentru Liga 2. Victor Naicu, după eșecul drastic cu Reșița: ”N-am reușit să realizăm că mingea nu se poate căra”

Reporter: Anghel Marius
27 May 2023 at 23:01

ACSO Filiași a avut vise după ce a remizat acasă cu CSM Reșița, dar totul s-a transformat într-un coșmar la meciul retur al fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2, în care trupa din Valea Domanului s-a impus pe teren propriu cu scorul de 5-0.

În tur a fost 2-2, sub cu totul alte coordonate, mai ales meteorologice, iar antrenorul principal Victor Naicu a punctat că elevii săi au păcătuit cel mai mult la adaptarea la condițiile de joc și, per ansamblu, la capitolul tactic.

Doljenii s-au înecat în bălțile din Caraș-Severin

A plouat torențial înainte de meciul disputat pe stadionul ”Mircea Chivu” și în prima repriză, iar gazonul de la Reșița, chiar dacă destul de bun mai ales pentru Liga 3, tot a avut de suferit.

”Ne-am pus mari speranțe în jocul retur. Știam că va fi foarte greu după ce am văzut la Filiași. Din păcate, echipa care s-a adaptat astăzi mai bine la suprafața de joc a avut câștig de cauză. N-am reușit să realizăm nici în minutul 90 că mingea nu se poate căra, chiar dacă am discutat la începutul jocului și am anulat orice tactică pe care ei o adoptaseră pentru astăzi. Din păcate, nu am reușit să ne adaptăm la terenul îmbibat de apă, la bălțile care, practic, au făcut imposibilă orice pasă. A fost o luptă surdă în apa, câștigată de echipa care s-a adaptat mai bine la suprafața de joc”, a declarat Victor Naicu după meci.

Nicușor Fota (20), Bogdan Szijj (34), Marian Drăghiceanu (45+1) și Sebastian Velcotă (70, 84) au marcat golurile Reșiței, care a puctat ultima dată când era în superioritate numerică.

Dezamăgire mare pentru ACSO Filiași după eliminarea din lupta pentru Liga 2 Victor Naicu după eșecul drastic cu Reșița Nam reușit să realizăm că mingea nu se poate căra

Teodor Chirițoiu, ”roșu” pentru că a scuipat

Din minutul 83, oltenii au fost în zece. Deși echipele se pregăteau de o fază fixă, arbitrul de centru Nagy a venit și i-a dat roșu direct lui Teodor Chirițoiu. În raport s-a consemnat că fundașul a scuipat un adversar pe tricou, aspect văzut de arbitrul asistent.

Naicu a comentat puțin și arbitrajul, după ce o făcuse și la finalul jocului tur., când Filiașiul a avut alt eliminat, pe golgheterul Moses Baidoo. ”Nu știu. Era departe de noi. Noi am fost cei care am primit cartonașele cele mai multe. Ne-a liniștit imediat, în cinci minute am luat două cartonașe galbene. Nu știu dacă a reușit să ia vreun cartonaș galben echipa gazdă, chiar dacă au fost intrări destul de dure. Una peste alta, nu cred că aici s-a făcut diferența. Echipa care s-a adaptat la această luptă în bălți a avut câștig de cauză. Sper să învățăm ceva din această experiență. Vreau să-i felicit pe jucătorii mei pentru ceea ce au realizat până acum și să sperăm că viitorul ne va mai oferi șansa să ajungem aici”, a mai spus Naicu, întrebat de eliminare.

Dezamăgire mare pentru ACSO Filiași după eliminarea din lupta pentru Liga 2 Victor Naicu după eșecul drastic cu Reșița Nam reușit să realizăm că mingea nu se poate căra

ACSO Filiași în meciul retur cu CSM Reșița: Dr. Constantinescu (Boșnea 46’) – Teo. Chirițoiu, Iul. Bălașa (Rovența 37’), Stăiculescu, C. Calu (cpt.) – Ct. Manolache (Eshun 46’), Ad. Voinescu, Rogoveanu (I. Crețu 66’), Al. Vulpe – Scuturoiu, Al. Fotescu. Rezerve neutilizate: Paliu, Udrea, Bg. Călin, Andr. Militaru.

ACSO Filiași a ratat, astfel, calificarea în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 și va evolua și în sezonul următor tot în Liga 3.

Declarațiile date de Victor Naicu și Daniel Rogoveanu la finalul meciului CSM Reșița – ACSO Filiași 5-0:

Foto: CSM ReșițaVideo: ACSO Filiași

Dezamăgire mare pentru ACSO Filiași după eliminarea din lupta pentru Liga 2 Victor Naicu după eșecul drastic cu Reșița Nam reușit să realizăm că mingea nu se poate căra

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Ieri — 27 May 2023Liga 2

UTA, la ora barajului de menținere în SuperLigă, în fața Buzăului! Mircea Rednic: ”Să ne gândim la suporteri, Aradul trăiește prin fotbal”

Reporter: Anghel Marius
27 May 2023 at 19:46

”Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a ajuns la momentul decisiv al sezonului, barajul de menținere în SuperLigă contra echipei din Liga 2 Gloria Buzău.

Este pentru a cincea oară în istoria sa presărată cu șase titluri de campioană și două Cupe ale României când UTA dispută un baraj. Unul la promovarea din Liga a 4-a în Liga a 3-a în 2014, la Lugoj, cu Hațegul, și restul pentru accederea în prima divizie, încheiate nefericit pentru ”roș-albi”. În anul 1999 în fața Rocarului, în 2016, în fața celor de la Voluntari, după ce în semifinala barajului trecuse de Călărașiul lui Adi Mihalcea, iar în 2017 în compania lui ACS Poli Timișoara, antrenată de regretatul Ionuț Popa.

În postura de acum, arădenii nu au mai fost niciodată și anume să lupte pentru poziția din elită deținută în stagiunea 2022-2023.

Mircea Rednic: ”Este vorba de imaginea, de ambiția noastră… Zici că suntem Barcelona”

În calea celor de la UTA iese tot o echipă antrenată de Adrian Mihalcea, Gloria Buzău, care a terminat a 5-a în play-off-ul Ligii a 2-a, dar care profită de faptul că Steaua, clasată pe locul 2, direct promovabil, nu are drept de accedere în elită.

Cel puțin pe foaie, gruparea de pe Mureș pleacă net favorită, dar însuși Mircea Rednic încearcă să-și țină elevii cu picioarele pe pământ, dar și să-i responsabilizeze pentru a încerca să tranșeze soarta barajului încă din meciul tur, de duminică, de la ora 14:00, de pe arena din Parcul Crâng.

”Zici că suntem Barcelona, dar noi suntem la baraj, cum să ne tratăm adversarul cu superioritate? Știu că am pățit-o puțin, în prima repriză a meciului de la Mioveni, dar acum nu se va mai întâmpla. Este vorba de imaginea noastră, de ambiția noastră. Dacă suntem băieți deștepți și tratăm cu mare seriozitate meciul tur, avem șanse mari să rămânem în Liga 1. Eu sunt sută la sută cu jucătorii, dar trebuie să înțeleagă că din cauza noastră s-a ajuns aici. Noi trebuie să scoatem clubul ăsta, iar echipa asta să rămână în prima ligă pentru suporteri, pentru oraș, pentru investițiile care s-au făcut aici, pentru bugetul care a fost aici. Deci, trebuie să înțeleagă că nu mai poți doar să ceri, ai și obligații. Dar, e clar, există și o primă specială de baraj, iar dacă rămân în Superligă sunt și primele celelalte de luat. Nu sunt prea multe, pentru că nu s-a prea câștigat, dar se ajunge la vreo 5000 de euro. Toți ne-am trezit la viață și toți trebuie să punem umărul pentru a ne îndeplini obiectivul, acela de a rămâne în Superligă. Trebuie să ne gândim la suporteri și la  atmosfera de la ultimul meci de acasă. Aradul e un oraș care trăiește prin fotbal, trăiește prin UTA”, afirmă antrenorul echipei UTA.

UTA la ora barajului de menținere în SuperLigă în fața Buzăului Mircea Rednic Să ne gândim la suporteri Aradul trăiește prin fotbal

”Buzăul – o echipă muncitoare, periculaosă pe contraatac și la fazele fixe”

Rednic a vorbit și ceva mai aplicat despre Gloria Buzău, adversar pe care nu-l vede capabil să reziste în primul eșalon cu actualul lot de jucători.

”Eu zic că în afară de Iași, restul echipelor din Liga a 2-a nu știu dacă ar face mai sus față cu loturile pe care le au acum. Dar, trebuie să fim atenți, Buzăul e o echipă muncitoare, se apără foarte bine, iar la ultimul lor meci de acasă (n.r. 1-0 cu SC Oțelul Galați) am văzut că pe contraatac au fost periculoși. Totodată, îți pune probleme la fazele fixe, căci au o echipă masivă. Dar, există și probleme în jocul lor, pe care vrem să le arătăm jucătorilor noștri înainte de acest meci. Voi alege jucătorii care sunt în formă și sistemul tactic cu care să atacăm și să câștigăm”, a adăugat Rednic, care a vorbit și despre absența (pentru suspendare) lui Adi Mihalcea de pe banca buzoienilor: ”Pentru orice echipă contează antrenorul, e o relație care s-a acumulat acolo. În plus, mai poți merge să dai o indicație, mai pui presiune…” 

Adrian Mihalcea: ”Trebuie să fim cea mai bună versiune a noastră și fizică și psihică”

Adrian Mihalcea trebuie să stea două etape în tribune, după ce a fost eliminat de pe banca echipei sale spre finalul confruntării cu SC Oțelul. Antrenorul nu a stat pe banca echipei sale în Ghencea, în ultima partidă a play-off-ului ligii secunde și va reveni pe marginea terenului de abia la Arad, în returul barajului.

”Obiectivul nostru principal este acela de a promova, dacă am ajuns la baraj înseamnă că încă suntem în obiectiv. Practic, suntem în fața celor mai dificile meciuri din acest campionat pentru noi, suntem în fața unor jocuri care ne pot aduce o performanță dorită de toată lumea de aici din Buzău. În acest an, echipele de Liga 1 sunt favorite în duelurile cu echipele din Liga a 2-a. Trebuie să dăm dovadă de caracter în primul rând, trebuie să fim cea mai bună versiune a noastră și fizică și psihică și atunci vom avea o șansă. Dacă vom fi la jumătate de măsură, nu trebuie să sperăm la nimic. Ce-ți dorești mai mult decât să joci cu o promovare pe masă? E ca și cum te-ai bate la campionat, pentru mine înseamnă același lucru. În momentul în care întâlnești o echipă cu o calitate individuală mai mare, ai nevoie de o atitudine pozitivă, o atitudine care să suplinească poate lipsa acestei calități. Ai nevoie și de noroc, sunt două meciuri și se poate întâmpla orice și, poate, o abordare mult mai directă și realistă în faza de atac”, afirmă Adrian Mihalcea (46 de ani), cel care a preluat-o pe Gloria la începutul lunii octombrie a anului trecut din mâna lui Cristian Pustai.

UTA la ora barajului de menținere în SuperLigă în fața Buzăului Mircea Rednic Să ne gândim la suporteri Aradul trăiește prin fotbal

Probleme de lot în ambele tabere

Mihalcea nu se poate baza în dubla cu UTA pe mai vechii accidentați, mijlocașul Cârstocea (și el cu trecut utist) și atacantul Angelov. În fine, portarul Relu Stoian și ”aripa” Valentin Munteanu nu mai fac parte din planurile buzoienilor.

Dincolo, Mircea Rednic a deplasat la Buzău 20 de jucători, din lot lipsind accidentații Balauru, Marrone, Erico, Benzar, Benga și Milosevic, plus Cascini, care a ajuns la un acord pentru rezilierea din timp a contractului cu arădenii.

Formații probabile:

Gloria Buzău: D. Rusu – Oteliță, A. Lopez, Wiktorski, Sălceanu – Gaitan, Trebotic – Dudu, Greu, Blejdea – Boiciuc.UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, A. Chindriș, Hoxhallari, Abeid – Batha – R. Pop, Ubbink, Roger, Stahl – Postolachi.Arbitri: Andrei Chivulete (București) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Andrei Constantinescu (București). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).Camera VAR: Iulian Dima (București) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț).Observatori FRF: Liviu Ciubotariu (galați), Miodrag Daniel Mihai (București).

UTA la ora barajului de menținere în SuperLigă în fața Buzăului Mircea Rednic Să ne gândim la suporteri Aradul trăiește prin fotbal

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Meciurile din faza finală a barajului de promovare în Liga 2 și datele în care se joacă. Foresta – Ceahlăul e cel mai important duel. Vor urca în Liga 2 o echipă din Moldova, una din Ilfov și cel puțin una din Ardeal

Reporter: Anghel Marius
27 May 2023 at 18:24
Meciurile din faza finală a barajului de promovare în Liga 2 și datele în care se joacă Foresta  Ceahlăul e cel mai important duel Vor urca în Liga 2 o echipă din Moldova una din Ilfov și cel puțin una din Ardeal

S-a încheiat faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, odată cu disputarea, sâmbătă, a meciului retur, iar echipele calificate în faza finală sunt Foresta Suceava, Ceahlăul Piatra Neamț, SC Popești Leordeni, CS Tunari, Viitorul Dăești, CSM Alexandria, CSM Deva, CSM Reșița, Corvinul Hunedoara și Unirea Ungheni.

Față de rezultatele din jocurile tur, echipele care au reușit să întoarcă scorul și să obțină calificarea mai departe sunt CS Tunari și Viitorul Dăești, în fața celor de la Farul Constanța 2, respectiv CS Blejoi.

Astfel, partidele tur din faza finală a barajului de promovare în Liga 2 sunt următorele:

  • F1: Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamţ
  • F2: SC Popeşti Leordeni – CS Tunari
  • F3: Viitorul Dăeşti – CSM Alexandria
  • F4: CSM Deva – CSM Reșița
  • F5: Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara

Jocurile tur, cele enumerate mai sus, au loc sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18:00. Returul are loc miercuri, 7 iunie, de la ora 17:30.

CS Tunari, CSM Reșița și Corvinul Hunedoara (sub denumirea de CS Hunedoara) au evoluat și în sezonul trecut în faza finală a barajului de promovare în Liga 2, însă au pierdut în fața celor de la Progresul Spartac, CSC Dumbrăvița, respectiv Minaur Baia Mare.

  • În urma abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Ulterior, dacă și după prelungiri echipele sunt la egalitate, atunci se trece la executarea loviturilor de departajare.

Meciurile din faza finală a barajului de promovare în Liga 2 și datele în care se joacă Foresta  Ceahlăul e cel mai important duel Vor urca în Liga 2 o echipă din Moldova una din Ilfov și cel puțin una din Ardeal

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Ovidiu Burcă a analizat ”la sânge” Campionii FC Argeș! Antrenorul lui Dinamo, despre șansele ”câinilor” la promovare, ce se întâmplă în cazul ratării obiectivului și problemele de efectiv

Reporter: Răzvan Stîngă
27 May 2023 at 15:21
Ovidiu Burcă a analizat la sânge Campionii FC Argeș Antrenorul lui Dinamo despre șansele câinilor la promovare ce se întâmplă în cazul ratării obiectivului și problemele de efectiv

Ovidiu Burcă a făcut ce a promis: o analiză detaliată a echipei Campionii FC Argeș, pe care Dinamo o întâlnește în barajul care o poate readuce în prima ligă după un singur sezon în Liga 2. Antrenorul ”câinilor” a participat, sâmbătă, la conferința de presă premergătoarea jocului tur, de luni.

Ovidiu Burcă a analizat ”la sânge” Campionii FC Argeș

”Principalul” lui Dinamo a identificat minusurile și plusurile piteștenilor, după cum afirma și zilele trecute, și va pregăti echipa pentru două partide de foc, pentru tur și retur. Asta deși, după cum a declarat Ovidiu Burcă, Bogdan Argeș Vintilă, antrenorul formației Campionii FC Argeș, a fost încrezător când a spus că vrea să tranșeze partida încă din tur.

În primul rând, Burcă vrea să vadă Dinamo jucând la un nivel superior celui arătat în partidele solide din play-off, iar rezultatul nu are cum să nu fie unul pozitiv. Antrenorul speră ca elevii săi să înceapă returul de la Pitești cu un avantaj pe tabelă.

”Am rămas, am fost optimiști, indiferent de momentele prin care am trecut, pozitivi că putem realiza încă din primul an promovarea. Avem câteva probleme medicale, dar pentru orice problemă, există și soluție.

Sunt convins că jucătorii care vor intra o vor face la un nivel foarte bun. Din punct de vedere mental, toți băieții conștientizează importanța momentului. Astfel de meciuri le pregătești un an întreg. Nu am făcut nimic special față de ce am făcut până acum.

Sunt încrezător în șansele noastre, le pregătești un an întreg. Am lucrat foarte bine, am creat o stare de spirit fantastică, din punct de vedere al filozofiei, avem mare încredere și convingere.

E clar că e un meci în două manșe, am văzut că Bogdan Vintilă vrea să tranșeze în primul meci, eu în două meciuri. Indiferent de jucători sau antrenor, nu există echipa perfectă. Orice echipă, la orice nivel, are puncte forte sau mai puțin bune. I-am analizat, știm clar ce avem de făcut tactic, sper să fiu și eu inspirat, planul l-am început săptămâna asta. Băieții au în cap harta meciului, dar, încă o dată, astfel de meciuri este important să le joci organizat, disciplinat, cu încredere și entuziasm.

Nu avem multe de pierdut, e important pentru club să revină în prima ligă. Dar dacă ne uităm la ce era în urmă aici cu câteva luni în urmă, va fi o experiență. Ne dorim să trecem, va fi extraordinar, dacă nu, o vom lua de la capăt la anul”, a spus Ovidiu Burcă la conferința de presă.

Ovidiu Burcă vede o dublă echilibrată între Dinamo și Campionii FC Argeș

Dacă Dinamo nu va promova, Ovidiu Burcă nu crede că va fi vreo problemă, modul în care a evoluat echipa după un început modest de Liga 2 fiind în continuare prezent în gândurile sale, ale jucătorilor și, probabil, ale fanilor.

Chiar dacă mai toată lumea din fotbalul românesc vede favorite certe formațiile din SuperLiga României în baraj, Campionii FC Argeș și UTA, Burcă e de părere că meciurile echipei sale cel puțin, dacă nu chiar și ale Gloriei Buzău, vor fi echilibrate.

”Indiferent cum a fost sezonul, dacă nu se va promova, va fi o dezamăgire foarte mare, asta este realitatea. Avem presiunea, e un privilegiu să joci la Dinamo cu asemenea fani în spate. Cu presiunea asta, de a te autodepăși zi de zi.

Nu cred că Argeș ne ia cineva peste picior, e o echipă care vine din Liga 1, are un lot foarte bun de jucători, nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo, ca nume și lot, FC Argeș are jucători foarte valoroși, nu arată sub nicio formă de locul pe care îl ocupă acum, dar vom vedea. E mai bine să pleci cu șansa a doua pe teren întotdeauna, voi, din exterior, faceți procente, analize, știm care sunt șansele noastre.

Va fi un duel echilibrat, procentele le dați voi din exterior, asta înseamnă să joci la Dinamo, indiferent de adversar. Trebuie să îl respecți până începe partida. Reprezentăm un club care înseamnă forță, nu există teamă în vocabularul clubului. Agresivitatea e un factor determinant în fotbal, nu să lovim adversarii, nu la asta se referă, dar trebuie să ne definească”, a mai afirmat Burcă.

Dinamo, în pericol să nu mizeze pe câțiva jucători în turul cu Campionii FC Argeș

Răzvan Patriche, Quentin Bena, Ahmed Bani și Nelut Roșu sunt incerți pentru partidele cu Campionii FC Argeș, în urma jocului cu Poli Iași, din ultima etapă a play-off-ului.

Deși nu a declarat pe care dintre ei nu va miza în tur, Ovidiu Burcă a recunoscut că are ceva probleme de efectiv. Oricum, Ahmed Bani nu va evolua sigur în tur, indiferent de gravitatea problemei medicale, pentru că e suspendat din cauza cartonașelor galbene acumulate până acum.

Antrenorul bucureștenilor a vorbit și despre alte detalii, precum faptul că meciul va beneficia de sistemul VAR, dar și cât de importantă va fi prezența fanilor în număr mare pe Arena Națională.

”Trebuie să recuperăm niște jucători care au ieșit accidentați, dacă nu, vom găsi soluții să îi înlocuim. Decât să forțăm jucător care nu este sută la sută, un principiu a fost următorul, să începem meciurile cu cei care sunt sută la sută. Dacă sunt probleme de ordin fizic, vor prefera jucătorii aflați la potențial maxim.

Vom avea și sistemul VAR, e un lucru bun, erorile umane care pot apărea se vor diminua foarte mult, e în avantajul dreptății și lucrul asta e bine pentru noi.

Eu îi aștept pe fani să vină în număr cât mai mare alături de noi, am trecut prin momente frumoase și mai puțin frumoase împreună. Am arătat că suntem vii, totul a culminat cu energia de la meciul cu Steaua, energia a fost incredibilă, de mult nu am mai văzut o așa atmosferă la Dinamo, sunt convins că vor veni în număr cât mai mare, avem nevoie de sprijinul lor, să ne dea forță, să îi depășim pe cei de la Argeș. Ei sunt un atu important al nostru”, a mai declarat Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă a analizat la sânge Campionii FC Argeș Antrenorul lui Dinamo despre șansele câinilor la promovare ce se întâmplă în cazul ratării obiectivului și problemele de efectiv

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌