Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023Jurnalul

5 cele mai toxice alimente. Nutriționistul Marius Văduva spune ce trebuie să evităm total

Reporter: Redacția Jurnalul
27 May 2023 at 22:05
5 cele mai toxice alimente Nutriționistul Marius Văduva spune ce trebuie să evităm total

Folosirea îngrășămintelor chimice pentru cultivarea și creșterea legumelor și fructelor, precum și procesarea alimentelor, ne determină să căutăm alimentele sănătoase.

Onco-fitoterapeutul Marius Văduva şi soţia sa onco-nutriţionist Annemarie Văduva au întocmit astfel o listă cu cele mai toxice alimente pentru a ști ce să evităm. 

Annemarie Văduva s-a vindecat de cancer fără chimioterapie ori radioterapie. Ea a urmat un tratament nutriționist despre care spune că este cea mai ușoară și eficientă metodă de a învinge această boală. Metodă de tratament este rezultatul a zeci de studii citite, sute de articole și cărți, cursuri de specialitate în oncologie genetică, nutriție, fitoterapie, cursuri de terapii alternative, cursuri de navigatori de pacienți oncologici și a experienței în lupta cu cancerul.

5 alimente cancerigene 

1. Ulei de palmier 2. Zahăr3. Arahide

4. Grătarul pe cărbuni5. Băuturi carbogazoase

Ea era vegetariană de 18 ani și raw vegană de 4 ani atunci când s-a îmbolnăvit. La 5 ani după vindecare a pus la punct, împreună cu soțul ei, metoda Detox Nutri Fit și au deschis o clinică.

"Când am descoperit că am cancer, atunci mi-am dat seama că nu mănânc chiar atât de sănătos. Alimentele pe care le consumam aveau pesticide", a spus ea la Antena 3 CNN.

"Prima dată ne-am făcut o mică grădină în curte și ne-am luat două găinușe. Astea au fost primele noastre modificări ale dietei. N-am văzut altă soluție. Apoi am apelat la soacra mea. Am mai consumat din când în când, și aici ne uităm la pește să nu conțină mercur", a mai spus onco-nutriţionistul Annemarie Văduva.

50% din tratarea unei boli grave este nutriția. 

"Când vine un pacient și intră la noi, îi spun de la început. Când veți pleca după această întâlnire, veți pleca cu liste de alimente permise și interzise. Iar dacă aceste liste de alimente permise și interzise nu le putem găsi împreună, un acord în care să funcționăm de acum încolo, să fim împreună, noi nu vă luăm de pacient. 50% din tratamentul unei boli grave, și nu numai oncologice, considerăm că este nutriția", a explicat onco-fitoterapeutul Marius Văduva.

Top 5 cele mai toxice alimente pe care nu trebuie să le mâncăm niciodată

   

5 cele mai toxice alimente Nutriționistul Marius Văduva spune ce trebuie să evităm total

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Alegeri decisive în Turcia: "Vom avea o victorie istorică". Va câștiga sau nu încă un mandat Recep Erdogan?

Reporter: Redacția Jurnalul
27 May 2023 at 22:05
Alegeri decisive în Turcia quotVom avea o victorie istoricăquot Va câștiga sau nu încă un mandat Recep Erdogan

Preşedintele în funcţie al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi adversarul său, Kemal Kilicdaroglu, îndeamnă alegătorii să se prezinte în număr mare la urne în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, programat duminică.

Într-un discurs rostit la Istanbul, Recep Erdogan, susţinut de Alianţa Poporului, formată în jurul Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, dreapta), şi-a îndemnat simpatizanţii să se prezinte încă de dimineaţă la urne. "Vom avea o victorie istorică", a afirmat Erdogan, citat de publicaţia Die Zeit.

"Toţi cei care îşi iubesc patria trebuie să iasă la vot şi să protejeze urnele", a afirmat, la rândul său, Kemal Kilicdaroglu, candidatul alianţei opoziţiei. Kemal Kilicdaroglu este susţinut de şase partide de opoziţie şi s-a angajat să relanseze sistemul democratic din Turcia.

Recep Erdogan este favorit să obţină un nou mandat, mai ales că Sinan Ogan, candidatul care s-a clasat pe locul trei în primul tur de scrutin, şi-a îndemnat simpatizanţii să îl susţină pe actualul lider de la Ankara.

În primul tur de scrutin, prezenţa la urne a fost de 87%. Recep Erdogan a obţinut 49,51% din voturi în primul tur, iar candidatul alianţei opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, 44,9%. Sinan Ogan a primit 5,17% din voturi.

Kilicdaroglu speră să convingă o parte din simpatizanţii lui Sinan Ogan să voteze cu el. În discursul de sâmbătă, Kilicdaroglu s-a pronunţat în favoarea expulzării refugiaţilor sirieni, în speranţa că va atrage voturi ale naţionaliştilor. În plus, Kilicdaroglu pledează pentru o serie de reforme economice şi sociale, în contextul erodării nivelului de trai din cauza inflaţiei masive.

Actualul președinte Recep Tayyip Erdogan promite măriri salariale fără precedent, de aproape 50% pentru mare parte din funcționarii și muncitorii publici.

Kemal Kilicdaroglu, promite că a doua zi după alegerea sa va șterge datoriile în bănci pentru sute de mii de turci. 

El a trimis o serie de mesaje SMS populației prin care spune că dobânzile la cardurile de credit care au explodat în ultimii doi ani vor fi șterse, pentru că au fost rezultatul politicii dezastruoase a lui Erdogan, acuză Kilicdaroglu. 

Ambii se acuză că ar colabora sau ar fi susținut de organizația teroristă PKK, responsabilă de-a lungul timpului de organizare a unor atentate în Turcia. 

Alegeri decisive în Turcia quotVom avea o victorie istoricăquot Va câștiga sau nu încă un mandat Recep ErdoganAlegeri decisive în Turcia quotVom avea o victorie istoricăquot Va câștiga sau nu încă un mandat Recep ErdoganAlegeri decisive în Turcia quotVom avea o victorie istoricăquot Va câștiga sau nu încă un mandat Recep ErdoganAlegeri decisive în Turcia quotVom avea o victorie istoricăquot Va câștiga sau nu încă un mandat Recep ErdoganAlegeri decisive în Turcia quotVom avea o victorie istoricăquot Va câștiga sau nu încă un mandat Recep Erdogan››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Turcia

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Președinta Ungariei, mesaj controversat de la Șumuleu Ciuc: Nu lăsa Transilvania să se piardă, Dumnezeul nostru!

Reporter: Redacția Jurnalul
27 May 2023 at 21:45
Președinta Ungariei mesaj controversat de la Șumuleu Ciuc Nu lăsa Transilvania să se piardă Dumnezeul nostru

Președinta Ungariei, Katalin Novák, se află în aceaste zile în România, cu prilejul Rusaliilor Catolice, iar astăzi a mers la Șumuleu Ciuc, unde se desfășoară cel mai mare pelerinaj din Europa.

"O mamă este fericită când familia ei este împreună" s-a spus astăzi în predică. În mod similar, ca șef de stat este întotdeauna înălțător să vezi că națiunea este împreună, așa cum am putea experimenta această unitate națională aici. La revedere. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe unguri!", a transmis Katalin Novák.

Președinta Ungariei mesaj controversat de la Șumuleu Ciuc Nu lăsa Transilvania să se piardă Dumnezeul nostruPreședinta Ungariei mesaj controversat de la Șumuleu Ciuc Nu lăsa Transilvania să se piardă Dumnezeul nostruPreședinta Ungariei mesaj controversat de la Șumuleu Ciuc Nu lăsa Transilvania să se piardă Dumnezeul nostruPreședinta Ungariei mesaj controversat de la Șumuleu Ciuc Nu lăsa Transilvania să se piardă Dumnezeul nostru››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Presedinta Ungaria

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Bayern Munchen este campioana Germaniei! Echipa obţine al 11-lea titlu consecutiv în Bundesliga

Reporter: Redacția Jurnalul
27 May 2023 at 21:30
Bayern Munchen este campioana Germaniei Echipa obţine al 11lea titlu consecutiv în Bundesliga

Bayern Munchen a obţinut sâmbătă cel de-al 11-lea titlu consecutiv în Bundesliga, la capătul ultimei etape, a 34-a, în confruntarea indirectă cu Borussia Dortmund, care era lider la zi.

Jucând în deplasare, la Koln, Bayern Munchen, ocupanta locului secund înainte de runda de sâmbătă, s-a impus cu 2-1, prin reuşitele lui Kingsley Coman (8) şi Jamal Musiala (89), pentru gazde punctând Dejan Ljubicic (81, penalty).

În schimb, Borussia Dortmund, care avea 2 puncte peste bavarezi, avea nevoie de victorie în meciul de acasă, cu Mainz 05, însă nu a obţinut decât un rezultat de egalitate, 2-2, după ce la pauză era chiar condusă cu 2-0. Oaspeţii au punctat prin Andreas Hanche-Olsen (15) şi Karim Onisiwo (24). Gazdele au marcat în mitanul secund prin Raphael Guerreiro (69) şi Niklas Sule (90+6). În prima repriză, Dortmund a ratat un penalty prin Sebastien Haller.

Bayern şi Borussia Dortmund au terminat cu acelaşi număr de puncte, 71, bavarezii având însă un golaveraj superior.

Bayern Munchen este campioana Germaniei Echipa obţine al 11lea titlu consecutiv în Bundesliga

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Opera Națională București organizează, pe esplanadă, Ziua Copilului

27 May 2023 at 21:00
Opera Națională București organizează pe esplanadă Ziua Copilului

Opera Națională București, în parteneriat cu Obswim, are bucuria să anunțe organizarea Festivalului KidZilla, un eveniment destinat copiilor și tinerilor de toate vârstele, dar și părinților lor. Festivalul se va desfășura la data de 1 iunie 2023, pe esplanada Operei Naționale București, între orele 08:00 și 20:00. Intrarea este gratuită pentru toată lumea.

KidZilla își dorește să aducă în atenția celor mici, dar și al părinților, un eveniment în care cultura și arta se împletesc cu mișcarea și sportul, conform principiului „Mens sana in corpore sano”.

Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București, Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” și Corul de Copii al Operei Naționale București vor prezenta în cadrul evenimentului momente artistice special dedicate Zilei Internaționale ale Copilului. Totodată, Editura Arthur, parte a grupului editorial ART, va fi prezentă cu un stand de carte în cadrul căruia va fi invitată autoarea cărții „Apă, Praf și Soare”, Adriana C. Grigore.

Începând cu ora 10:30, pe scenă vor dansa copiii Studioului de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București, iar de la ora 10:50 vor prezenta un program tinerii artiști din cadrul Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”. Ora 11:15 va pune în prim-plan Corul de copii al Operei Naționale București.

Totodată, KidZilla va aduce pe scenă sportivi și campioni remarcabili care îi vor inspira pe cei mici să adopte un stil de viață sănătos.

Festivalul va găzdui un parc de distracții, piscină, tobogane, mini teren de fotbal, jocuri video, echitație și demonstrații. De asemenea, vor fi organizate concerte, peste 15 ateliere pentru copii și părinți, plus multe alte surprize.

KidZilla este un festival inovator care promovează sportul, educația, cultura, arta și muzica prin joc, oferind oportunități captivante pentru tineri de a învăța și de a se dezvolta într-un mod distractiv și interactiv. Cu o abordare holistică, evenimentul încurajează participanții să descopere valoarea activităților artistice, sportive și jocurilor în dezvoltarea lor personală.

Prin activități variate, de la ateliere, până la concerte cu peste 10 artiști, KidZilla creează o atmosferă în care copiii și tinerii sunt încurajați să își exploreze abilitățile, să învețe de la modele demne și să se distreze în același timp. Festivalul pune accent pe educarea prin cultură, sport și joc, recunoscând că acestea sunt modalități eficiente și pline de bucurie pentru învățare și dezvoltarea copiilor. Festivalul este conceput pentru a stimula imaginația și curiozitatea copiilor, oferindu-le o gamă variată de activități distractive și creative. De la ateliere de artă și teatru, la jocuri interactive și experimente științifice, copiii au oportunitatea de a-și exprima creativitatea și de a se bucura de momente pline de distracție.

Pentru mai multe informații despre Festivalul KidZilla by Obswim, vă invităm să accesați website-ul https://kidzilla.eu// sau telefonic la numărul de telefon dedicat: 0753 397 232. Atât pe site, cât și pe rețelele de socializare veți găsi detalii despre programul evenimentului, artiștii invitați, atelierele disponibile și multe alte surprize pregătite pentru această zi specială.

Despre Opera Națională București:

Opera Națională București este una dintre cele mai prestigioase instituții de artă lirică și balet din țară, recunoscută pentru spectacolele de operă, balet și muzică clasică de înaltă calitate. În calitate de partener al Festivalului KidZilla, Opera Națională București oferă un cadru impresionant și inspirațional pentru desfășurarea evenimentului, îmbinând arta cu activitățile recreative și educaționale pentru copii.

Opera Națională București organizează pe esplanadă Ziua Copilului

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌