Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • Peste 6.000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni
 •  

Peste 6.000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni

Peste 6000 de pachete de țigări de contrabandăampnbspdescoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani au descoperit în cadrul unei acţiuni specifice, la malul râului Prut, pe direcția localității de frontieră Teioasa, județul Botoșani, peste 6.000 de pachete de țigări de contrabandă.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul unei misiuni specifice poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani - I.T.P.F. Iași, au observat la malul râului Prut, pe raza localității Teioasa, mai multe persoane care nu-și justificau prezența în zonă.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au supus şi au fugit. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului împădurit și a întunericului, acestea au fugit spre râul Prut.

În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma cercetării amănunțite a zonei, colegii noștri au descoperit la malul râului Prut patru colete. La inventarierea conținutului coletelor, s-a stabilit că acestea conțin cantitatea totală de 6.150 de pachete de țigări, fără timbru de acciză.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 86.100 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore
 •  

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Situaţia la frontieră ampicircn ultimele 24 de ore

În data 18.09.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 147.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 37.600 mijloace de transport (dintre care 10.500 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 74.400 persoane cu 19.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 72.600 persoane cu 18.300 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 40.900 de persoane şi 17.600 de mijloace de transport (4.700 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 22.100 de persoane cu 8.400 mijloace de transport.

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

 • 63 fapte ilegale (28 infracţiuni şi 35 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 270.600 lei;
 • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 24.100  lei.
 • nu s-a permis intrarea în ţară a 35 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 19 cetăţeni români din diferite motive legale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Şapte cetăţeni din Vietnam opriţi din drumul ilegal către Europa de Vest
 •  

Şapte cetăţeni din Vietnam opriţi din drumul ilegal către Europa de Vest

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat şapte cetăţeni străini, care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria, pe direcţia localităţii Cămin, cu intenţia de a trece fraudulos în ţara vecină.

În data de 17 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, judeţul Satu Mare, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.00, colegii noștri au depistat, la aproximativ 2 km  fața de linia de frontieră cu Ungaria, pe direcţia localităţii Cămin, şapte persoane care se deplasau pe jos spre ţara vecină, cu intenţia de a trece ilegal frontiera din România în Ungaria. Persoanele au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că cele şapte persoane sunt bărbaţi, cetățeni din Vietnam cu vârste cuprinse între 29 şi 51 de ani.  Cei şapte intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei, însă nu aveau documentele de călătorie legale care să le permită acest lucru. De aceea, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din România în Ungaria.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei şapte cetăţeni străini au fost preluaţi de către Biroul pentru Imigrări Satu Mare în vederea luării măsurile legale ce se impun. 

 • pte cetăţeni din Vietnam opriţi din drumul ilegal către Europa de Vest

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Intervenție a  Gărzii de Coastă la Marea Neagră pentru salvarea a șapte turiști aflați în pericol
 •  

Intervenție a  Gărzii de Coastă la Marea Neagră pentru salvarea a șapte turiști aflați în pericol

Intervenție aampnbsp Gărzii de Coastă la Marea Neagră pentru salvarea a șapte turiști aflați ampicircn pericol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit la Marea Neagră cu două nave proprii pentru salvarea a șapte persoane care practicau sporturi nautice și se aflau  în imposibilitatea de a se întoarce la țărm din cauza vântului puternic.

 În data de 18.09.2021, în baza unei informații primite de la C.C.C. SCOMAR, două mijloace de mobilitate navală ale Gărzii de Coastă - Grupul de Nave Mangalia și Grupul de Nave Constanța au acționat în zona Olimp pentru salvarea a șapte persoane a căror viață era pusă în pericol.

Astfel, în urma unui apel telefonic în jurul orei 12.35, prin care s-a semnalat faptul că un grup de șapte persoane care practicau sporturi nautice cu plăci de surf în zona pescăriei Olimp se află în imposibilitatea de a se întoarce la țărm din cauza vântului puternic, a fost inițiată de către Serviciul M.R.C.C. al Autorității Navale Române o acțiune SAR pentru căutarea și salvarea persoanelor.

La operațiune au participat, alături de cele două nave ale Gărzii de Coastă, o navă aparținând A.R.S.V.O.M și o ambarcațiune pescarească.

Ajunși la fata locului, polițiștii de frontieră au salvat și preluat la bordul navei PFR patru persoane, celelalte trei fiind salvate de către ambarcațiunea pescărească.

Toate cele șapte persoane au ajuns la mal in siguranță, nefiind nevoie de îngrijiri medicale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Ieri — 18 September 2021Politia de Frontiera
 • Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore
 •  

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Situaţia la frontieră ampicircn ultimele 24 de ore

În data 17.09.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 141.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 39.200 mijloace de transport (dintre care 13.000 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 66.000 persoane cu 18.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 75.000 persoane cu 20.400 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 41.000 de persoane şi 18.400 de mijloace de transport (6.000 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 23.300 de persoane cu 9.500 mijloace de transport.

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

 • 55 fapte ilegale (41 infracţiuni şi 14 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 214.900 lei;
 • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 28.500  lei.
 • nu s-a permis intrarea în ţară a 50 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriPolitia de Frontiera
 • 420 de posturi vacante scoase la concurs, prin încadrare directă, la nivelul Poliției de Frontieră Române
 •  

420 de posturi vacante scoase la concurs, prin încadrare directă, la nivelul Poliției de Frontieră Române

420 de posturi vacante scoase la concurs prin ampicircncadrare directă la nivelul Poliției de Frontieră Romampacircne

Poliția de Frontieră Română a inițiat procedura de ocupare prin concurs, prin încadrare directă, a 420 de  posturi vacante de ofiţeri, agenţi de poliţie de frontieră şi personal contractual, în vederea reducerii deficitului de personal existent la nivelul instituției.

Într-o prima etapă, vor fi organizate concursurile pentru ocuparea a 192 de posturi vacante de agenți de poliție, din structurile operative, în specialitatea supravegherea și controlul trecerii frontierei, ture serviciu repartizate Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii  Frontierei Aeroporturi București-Otopeni din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și la nivelul inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră Române.

Cele 192 de posturi de agenți de poliție scoase la concurs prin încadrare directă (structuri operative) sunt repartizate astfel:

 • 30 posturi vacante în cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei București-Otopeni, detalii la:

https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-anunt-in-vederea-ocuparii-a-30-de-posturi-vacante-de-agent-de-politie-prevazute-cu-specialitatea-supravegherea-si-controlul-trecerii-frontierei-25168.html  

 • 20 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, detalii la:

https://www.politiadefrontiera.ro/ro/iasi/i-anunt-de-concurs-din-sursa-externa-agenti-de-politie-25167.html

 • 15 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, detalii la:

https://www.politiadefrontiera.ro/ro/giurgiu/i-itpf-giurgiu-organizeaza-concurs-in-vederea-ocuparii-unui-numar-de-15-posturi-vacante-de-agenti-de-politie-prin-incadrare-directa-25166.html

 • 15 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, detalii la:

https://www.politiadefrontiera.ro/ro/oradea/i-anunt-privind-incadrarea-directe-a-15-posturi-agenti-de-politie-la-compartimentele-ture-serviciu-ale-spf-nadlac-si-spf-varsand-25170.html

 • 34 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, detalii la:

https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-anunt-de-concurs-pentru-ocuparea-unor-posturi-vacante-de-agent-de-politie-prin-incadrare-directa-25164.html

 • 48 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, detalii la:

https://www.politiadefrontiera.ro/ro/timisoara/i-anunt-pentru-incadrare-directa-a-48-posturi-vacante-de-agent-de-politie-la-itpf-timisoara--sursa-externa-25165.html

 • 30 posturi vacante în cadrul Gărzii de Coastă, detalii la:

https://www.politiadefrontiera.ro/ro/garda-de-coasta/i-anunt-in-vederea-ocuparii-a-30-de-posturi-vacante-de-agent-de-politie-prevazute-la-structurile-operative-ale-garzii-de-coasta-prin-incadrare-directa-25169.html

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și structurile teritoriale organizatoare  au publicat anunțurile de concurs, conform prevederilor legale în vigoare, pe paginile oficiale ale instituţiei.

Înscrierea la concurs se realizează prin trimiterea dosarului de concurs exclusiv în format electronic la adresele de e-mail menționate în anunțurile concurs postate pe site-ul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și cele ale structurilor subordonate  (dosarul poate fi trimis inclusiv în zilele nelucrătoare) .

Data limită de depunere a dosarelor de concurs este 30.09.2021, ora 14.00!

Informații complete privind modalitățile de înscriere și participare la concurs, condițiile de recrutare, probele de selecție și criteriile de departajare, precum și tematica și bibliografia necesare concursului pentru posturile scoase la concurs se regăsesc pe site-urile instituţionale şi pot fi obținute şi de la structurile de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră, Gărzii de Coastă, precum şi avizierele de la sediile instituțiilor.

Această activitate, care presupune reducerea deficitului de personal existent în acest moment în cadrul structurilor operative, la nivelul Poliției de Frontieră Române, se înscrie între obiectivele instituționale de creștere și consolidare a capacității de acțiune la nivelul structurilor teritoriale și, implicit, întărirea componentei operative a Poliției de Frontieră Române.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 71 din 16.09.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență
 •  

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 71 din 16.09.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Lista cu clasificarea țărilorteritoriilor ampicircn funcție de rata de incidență cumulată conform Hotărampacircrii nr 71 din 16092021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Pentru vizualizarea și salvarea documentului: descarcă PDF.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Hotărârea nr. 71 din 16.09.2021 privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată
 •  

Hotărârea nr. 71 din 16.09.2021 privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată

Hotărampacircrea nr 71 din 16092021 privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilorteritoriilor ampicircn funcție de rata de incidență cumulată

Pentru vizualizarea și salvarea documentului: descarcă PDF.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore
 •  

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Situaţia la frontieră ampicircn ultimele 24 de ore

În data 16.09.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 121.700 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 35.700 mijloace de transport (dintre care 14.000 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 55.900 persoane cu 17.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 65.800 persoane cu 18.400 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 35.800 de persoane şi 16.100 de mijloace de transport (6.200 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 21.600 de persoane cu 8.800 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

 • 64 fapte ilegale (43 infracţiuni şi 21 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 000 lei;
 • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 11.700 lei.
 • nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 31 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de 13 cetăţeni români din diferite motive legale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Anunț în vederea ocupării a 30 de posturi vacante de agent de poliție prevăzute cu specialitatea supravegherea și controlul trecerii frontierei
 •  

Anunț în vederea ocupării a 30 de posturi vacante de agent de poliție prevăzute cu specialitatea supravegherea și controlul trecerii frontierei

Anunț ampicircn vederea ocupării a 30 de posturi vacante de agent de poliție prevăzute cu specialitatea supravegherea și controlul trecerii frontierei

Anexa 1 https://www.politiadefrontiera.ro/files/anexa-1---tematica-si-bibliografia.docx

Anexa 2 https://www.politiadefrontiera.ro/files/anexa-2---cererea-de-inscriere.docx

Anexa 3 https://www.politiadefrontiera.ro/files/anexa-3---autobiografia.docx

Anexa 4 https://www.politiadefrontiera.ro/files/anexa-4---tabel-cu-rude.doc

Anexa 5 https://www.politiadefrontiera.ro/files/anexa-5---declaratia-de-confirmare-a-cunoasterii-si-acceptarii-conditiilor-de-recrutare.docx

Anexa 6 https://www.politiadefrontiera.ro/files/anexa-6---traseu-practic-aplicativ.docx

Anexa 7 https://www.politiadefrontiera.ro/files/anexa-7---adeverinta-medicala.docx

Anexa 8 https://www.politiadefrontiera.ro/files/anexa-8---cv.docx

Anexa 9 https://www.politiadefrontiera.ro/files/anexa-9---consimtamantul-privind-solicitarea-extrasului-de-pe-cazierul-judiciar.docx

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vizită de lucru a directorului executiv al Agenţiei Frontex în România
 •  

Vizită de lucru a directorului executiv al Agenţiei Frontex în România

Vizită de lucru a directorului executiv al Agenţiei Frontex ampicircn Romampacircnia

Astăzi, 16.09.2021, o delegaţie a Agenţiei  Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), condusă de domnul Fabrice Leggeri, director executiv, s-a aflat în vizită de lucru în ţara noastră.

Vizita a avut ca principal obiectiv întâlnirea în teren cu participanţii implicați direct în ”Multipurpose Maritime Operation in the Black Sea 2021” (MMO),  operatiune organizată la Marea Neagră, în România și Bulgaria, sub coordonarea Agenției Frontex.

Directorul agenției s-a întâlnit, la Mangalia, cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, domnul chestor general de poliţie Bogdan Despecu și cu inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, domnul chestor principal de poliţie Liviu Bute.

Cu acest prilej, s-au purtat discuții privind colaborarea instituţională, abordând şi alte aspecte de interes atât pentru Poliția de Frontieră Română, cât și pentru Agenția Frontex. De asemenea, oficialii români și reprezentantul FRONTEX au fost prezenți la un exercițiu de abordaj şi control organizat de Garda de Coastă la Marea Neagră, în cadrul operaţiunii maritime aflată în desfășurare în România şi Bulgaria.

Operaţiunea Maritimă cu Scopuri Multiple la Marea Neagră 2021 (MMO Black Sea 2021) se derulează, în perioada 31.03.-06.10.2021, sub coordonarea Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). Statele membre participante în cadrul operaţiunii sunt România şi Bulgaria, prin Poliţia de Frontieră din cele două state.

MMO Black Sea 2021 are ca obiectiv operațional specific prevenirea, detectarea și combaterea migrației ilegale, a activităților de pescuit ilegal, a poluării marine și a altor infracțiuni transfrontaliere.

Poliţia de Frontieră Română găzduieşte, pentru a 4-a oară, o astfel de operaţiune, scopul principal fiind punerea în aplicare a competenţelor aflate în responsabilitatea structurilor de Gardă de Coastă, după cum urmează: 

 • Supravegherea frontierelor maritime, inclusiv sprijin pentru căutare și salvare (SAR);
 • Impunerea legii în zona de competenţă;
 • Controlul pescuitului prin supraveghere și verificări comune în urma Planului de desfășurare comună al EFCA pentru Marea Neagră;
 • Protecţia mediului.

În cadrul operațiunii, Agenția Frontex, împreună cu EMSA (Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă) și EFCA (Agenția Europeană de Control al Pescuitului), asigură sprijinul autorităților naționale care îndeplinesc funcții ale gărzii de coastă, pentru a crește gradul de cunoaştere a situației prin furnizarea de servicii şi informații, respectiv a capacității de reacție.

În activităţile operaţionale desfăşurate în 2020 şi 2021, P.F.R. a folosit mijloace de mobilitate aeriană care au asigurat supravegherea spațiului maritim aflat în competența instituției noastre la Marea Neagră, constând în sisteme de zbor fără pilot la bord, acționate de la distanță - tip UAS (Unmanned Aerial System), utilizate de la bordul navei proiect OPV (sistemul Light RPAS), respectiv de la sediul Grupului de Nave Mangalia (sistemul MALE RPAS-Medium Altitude Long Endurance Remotely Piloted Aircraft System). Ambele servicii sunt oferite instituției noastre de către EMSA.

Informatii de background

Începând cu anul 2007, când a fost semnat acordul de parteneriat cu Agenţia FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Managementul Frontierelor UE), Poliţia de Frontieră Română sprijină toate ariile de activitate ale Agenţiei, fiind implicată în activitatea acesteia, de la nivel strategic (prin membrul cu drepturi depline în cadrul Consiliului de Adminstraţie al Agenţiei - forumul decizional) până la nivelul operaţional, prin detaşarea de experţi cu profilul profesional menţionat de Agenţie. 

În anul 2021, Poliţia de Frontieră Română a fost implicată în 16 operaţiuni comune și o operatiune de intervenție rapidă la frontieră, organizate sub egida FRONTEX, participând cu 200 de poliţişti de frontieră, experţi în diverse profiluri și membrii de echipaj. În cadrul operaţiunilor Frontex, au fost detaşate trei nave maritime de patrulare, echipaje canine, autospeciale de patrulare, autospeciale cu termoviziune şi  autospeciale transport echipaj chinotehnic. 

Implicarea Poliţiei de Frontieră în activitățile Agenției FRONTEX constă în participarea cu experţi/echipament tehnic la operaţiunile comune, organizarea de operaţiuni comune pe teritoriul ţării noastre, acordarea de asistenţă operativă pentru perioade limitate de timp, sub forma unor echipe de intervenţie la frontiere, participarea cu mijloace de mobilitate navală în cadrul activităților de prevenire și combatere a migrației ilegale la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene, participarea la realizarea analizei de risc la nivel european cu ajutorul specialiștilor din structura de specialitate a Poliţiei de Frontieră Române, precum și prin pregătirea poliţiștilor de frontieră în cadrul sesiunilor / cursurilor special organizate. 

Este important de menţionat faptul că de la începutul acestui an, România beneficiază de suportul Agenţiei la graniţa cu Serbia. Practic, în zona de responsabilitate a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, se derulează o operațiune comună, care vizează prevenirea și combaterea migrației ilegale pe respectivul segment de frontieră externă a Uniunii Europene. 

În cadrul unei medii multianuale, România, prin Poliţia de Frontieră Română, se află în top-ul Statelor Membre, din punct de vedere al contribuţiei cu experți şi mijloacele de mobilitate terestră şi navală, în operaţiunile derulate sub egida Frontex.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vizită de lucru a directorului executiv al Agenţiei Frontex în România
 •  

Vizită de lucru a directorului executiv al Agenţiei Frontex în România

Vizită de lucru a directorului executiv al Agenţiei Frontex ampicircn Romampacircnia

Astăzi, 16.09.2021, o delegaţie a Agenţiei  Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), condusă de domnul Fabrice Leggeri, director executiv, s-a aflat în vizită de lucru în ţara noastră.

Vizita a avut ca principal obiectiv întâlnirea în teren cu participanţii implicați direct în ”Multipurpose Maritime Operation in the Black Sea 2021” (MMO),  operatiune organizată la Marea Neagră, în România și Bulgaria, sub coordonarea Agenției Frontex.

Directorul agenției s-a întâlnit, la Mangalia, cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, domnul chestor general de poliţie Bogdan Despecu și cu inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, domnul chestor principal de poliţie Liviu Bute.

Cu acest prilej, s-au purtat discuții privind colaborarea instituţională, abordând şi alte aspecte de interes atât pentru Poliția de Frontieră Română, cât și pentru Agenția Frontex. De asemenea, oficialii români și reprezentantul FRONTEX au fost prezenți la un exercițiu de abordaj şi control organizat de Garda de Coastă la Marea Neagră, în cadrul operaţiunii maritime aflată în desfășurare în România şi Bulgaria.

Operaţiunea Maritimă cu Scopuri Multiple la Marea Neagră 2021 (MMO Black Sea 2021) se derulează, în perioada 31.03.-06.10.2021, sub coordonarea Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). Statele membre participante în cadrul operaţiunii sunt România şi Bulgaria, prin Poliţia de Frontieră din cele două state.

MMO Black Sea 2021 are ca obiectiv operațional specific prevenirea, detectarea și combaterea migrației ilegale, a activităților de pescuit ilegal, a poluării marine și a altor infracțiuni transfrontaliere.

Poliţia de Frontieră Română găzduieşte, pentru a 4-a oară, o astfel de operaţiune, scopul principal fiind punerea în aplicare a competenţelor aflate în responsabilitatea structurilor de Gardă de Coastă, după cum urmează: 

 • Supravegherea frontierelor maritime, inclusiv sprijin pentru căutare și salvare (SAR);
 • Impunerea legii în zona de competenţă;
 • Controlul pescuitului prin supraveghere și verificări comune în urma Planului de desfășurare comună al EFCA pentru Marea Neagră;
 • Protecţia mediului.

În cadrul operațiunii, Agenția Frontex, împreună cu EMSA (Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă) și EFCA (Agenția Europeană de Control al Pescuitului), asigură sprijinul autorităților naționale care îndeplinesc funcții ale gărzii de coastă, pentru a crește gradul de cunoaştere a situației prin furnizarea de servicii şi informații, respectiv a capacității de reacție.

În activităţile operaţionale desfăşurate în 2020 şi 2021, P.F.R. a folosit mijloace de mobilitate aeriană care au asigurat supravegherea spațiului maritim aflat în competența instituției noastre la Marea Neagră, constând în sisteme de zbor fără pilot la bord, acționate de la distanță - tip UAS (Unmanned Aerial System), utilizate de la bordul navei proiect OPV (sistemul Light RPAS), respectiv de la sediul Grupului de Nave Mangalia (sistemul MALE RPAS-Medium Altitude Long Endurance Remotely Piloted Aircraft System). Ambele servicii sunt oferite instituției noastre de către EMSA.

Informatii de background

Începând cu anul 2007, când a fost semnat acordul de parteneriat cu Agenţia FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Managementul Frontierelor UE), Poliţia de Frontieră Română sprijină toate ariile de activitate ale Agenţiei, fiind implicată în activitatea acesteia, de la nivel strategic (prin membrul cu drepturi depline în cadrul Consiliului de Adminstraţie al Agenţiei - forumul decizional) până la nivelul operaţional, prin detaşarea de experţi cu profilul profesional menţionat de Agenţie. 

În anul 2021, Poliţia de Frontieră Română a fost implicată în 16 operaţiuni comune și o operatiune de intervenție rapidă la frontieră, organizate sub egida FRONTEX, participând cu 200 de poliţişti de frontieră, experţi în diverse profiluri și membrii de echipaj. În cadrul operaţiunilor Frontex, au fost detaşate trei nave maritime de patrulare, echipaje canine, autospeciale de patrulare, autospeciale cu termoviziune şi  autospeciale transport echipaj chinotehnic. 

Implicarea Poliţiei de Frontieră în activitățile Agenției FRONTEX constă în participarea cu experţi/echipament tehnic la operaţiunile comune, organizarea de operaţiuni comune pe teritoriul ţării noastre, acordarea de asistenţă operativă pentru perioade limitate de timp, sub forma unor echipe de intervenţie la frontiere, participarea cu mijloace de mobilitate navală în cadrul activităților de prevenire și combatere a migrației ilegale la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene, participarea la realizarea analizei de risc la nivel european cu ajutorul specialiștilor din structura de specialitate a Poliţiei de Frontieră Române, precum și prin pregătirea poliţiștilor de frontieră în cadrul sesiunilor / cursurilor special organizate. 

Este important de menţionat faptul că de la începutul acestui an, România beneficiază de suportul Agenţiei la graniţa cu Serbia. Practic, în zona de responsabilitate a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, se derulează o operațiune comună, care vizează prevenirea și combaterea migrației ilegale pe respectivul segment de frontieră externă a Uniunii Europene. 

În cadrul unei medii multianuale, România, prin Poliţia de Frontieră Română, se află în top-ul Statelor Membre, din punct de vedere al contribuţiei cu experți şi mijloacele de mobilitate terestră şi navală, în operaţiunile derulate sub egida Frontex.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore
 •  

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Situaţia la frontieră ampicircn ultimele 24 de ore

În data 15.09.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 121.800 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 36.600 mijloace de transport (dintre care 14.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 57.700 persoane cu 17.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 64.100 persoane cu 19.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 33.600 de persoane şi 17.000 de mijloace de transport (6.600 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 20.100 de persoane cu 9.600 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

 • 51 fapte ilegale (30 infracţiuni şi 21 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 395.000 lei;
 • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 24.000 lei.
 • nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 25 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Plățile efectuate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră în luna august 2021
 •  

Plățile efectuate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră în luna august 2021

Plățile efectuate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră ampicircn luna august 2021

Pentru vizualizarea și salvarea documentului: descarcă PDF.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Lista cu veniturile salariale nete achitate personalului pentru luna august 2021
 •  

Lista cu veniturile salariale nete achitate personalului pentru luna august 2021

Lista cu veniturile salariale nete achitate personalului pentru luna august 2021

                                                                                                                                                                                                                                                                                       (lei) Pag.   1

Nr. Crt.

CATEGORIE

Funcții cu comandă

Funcții fără comandaă

minim

maxim

minim

maxim

1

Personal contractual

0

0

1.862

3.351

2

Ofițeri de poliție

4.850

11.977

2.369

7.905

3

Agenți de poliție

0

0

2.318

5.253

NOTĂ

* În valorile maxime ale veniturilor salariale nete, pot fi incluse si veniturile acordate in baza unor Hotărâri Judecătorești sau ca urmare a recalculării unor diferențe neacordate din lunile precedente.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Focuri de armă pentru oprirea în trafic a două autoturisme încărcate cu ţigări de contrabandă
 •  

Focuri de armă pentru oprirea în trafic a două autoturisme încărcate cu ţigări de contrabandă

Focuri de armă pentru oprirea ampicircn trafic a două autoturisme ampicircncărcate cu ţigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș au desfăsurat o actiune pentru combaterea contrabandei cu tigari, in cadrul careia au depistat în trafic două autoturisme încărcate cu aproximativ  29.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 331.500 lei. Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, deoarece cei doi şoferi nu s-au oprit la semnalele regulamentare, fiind trase mai multe focuri de arma spre pneurile masinilor. Cei doi conducători auto au fost retinuti pentru 24 de ore.

Ieri, 14.09.2021, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au fost declanșate două acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, primul caz a fost înregistrat, în jurul orei 19.15, când politistii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control în trafic, pe o strada din municipiul Sighetu Marmației, a unui autoturism înmatriculat în România. 

Șoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în mare viteză., motiv pentru care s-a folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase patru focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport.

Astfel, s-a reușit oprirea autoturismului și reținerea persoanei care îl conducea, un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza județul Maramureș, iar în interiorul mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete cu țigări de provenineță Duty-Free.

La sediul instituției, în urma inventarierii coletelor din mașină a rezultat cantitatea de 24.464 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 286.300 lei.

Al doilea caz a fost a fost înregistrat, câteva ore mai târziu, în jurul orei 21.00, când poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu, au identificat în trafic un alt autoturism, de data aceasta pe raza localității Nănești.  Şi în acest caz, șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, motiv pentru care s-a folosit din nou armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, conform prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit oprirea autoturismului, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla tot un maramureșean, în vârstă de 23 de ani, iar în interior a fost descoperită cantitatea de 3.865 pachete țigări, de aceeași proveniență, în valoare de peste 45.200 lei. Pe timpul acțiunii, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul DGA – Structura Centrală.

În ambele cazuri, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești, iar faţă de conducătorii autoturismelor s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Anunț în atenția candidaților care și-au depus cererile de înscriere la sediul I.G.P.F., privind susținerea evaluării psihologice
 •  

Anunț în atenția candidaților care și-au depus cererile de înscriere la sediul I.G.P.F., privind susținerea evaluării psihologice

Anunț ampicircn atenția candidaților care șiau depus cererile de ampicircnscriere la sediul IGPF privind susținerea evaluării psihologice

Pentru vizualizarea și salvarea documentului: descarcă PDF.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Focuri de armă pentru oprirea în trafic a două autoturisme încărcate cu ţigări de contrabandă
 •  

Focuri de armă pentru oprirea în trafic a două autoturisme încărcate cu ţigări de contrabandă

Focuri de armă pentru oprirea ampicircn trafic a două autoturisme ampicircncărcate cu ţigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș au desfăsurat o actiune pentru combaterea contrabandei cu tigari, in cadrul careia au depistat în trafic două autoturisme încărcate cu aproximativ  29.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 331.500 lei. Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, deoarece cei doi şoferi nu s-au oprit la semnalele regulamentare, fiind trase mai multe focuri de arma spre pneurile masinilor. Cei doi conducători auto au fost retinuti pentru 24 de ore.

Ieri, 14.09.2021, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au fost declanșate două acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, primul caz a fost înregistrat, în jurul orei 19.15, când politistii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control în trafic, pe o strada din municipiul Sighetu Marmației, a unui autoturism înmatriculat în România. 

Șoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în mare viteză., motiv pentru care s-a folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase patru focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport.

Astfel, s-a reușit oprirea autoturismului și reținerea persoanei care îl conducea, un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza județul Maramureș, iar în interiorul mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete cu țigări de provenineță Duty-Free.

La sediul instituției, în urma inventarierii coletelor din mașină a rezultat cantitatea de 24.464 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 286.300 lei.

Al doilea caz a fost a fost înregistrat, câteva ore mai târziu, în jurul orei 21.00, când poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu, au identificat în trafic un alt autoturism, de data aceasta pe raza localității Nănești.  Şi în acest caz, șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, motiv pentru care s-a folosit din nou armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, conform prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit oprirea autoturismului, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla tot un maramureșean, în vârstă de 23 de ani, iar în interior a fost descoperită cantitatea de 3.865 pachete țigări, de aceeași proveniență, în valoare de peste 45.200 lei. Pe timpul acțiunii, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul DGA – Structura Centrală.

În ambele cazuri, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești, iar faţă de conducătorii autoturismelor s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore
 •  

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Situaţia la frontieră ampicircn ultimele 24 de ore

În data 14.09.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 118.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 35.000 mijloace de transport (dintre care 14.100 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 54.800 persoane cu 17.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 63.200 persoane cu 17.900 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 30.800 de persoane şi 15.100 de mijloace de transport (5.900 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 17.700 de persoane cu 8.500 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

 • 51 fapte ilegale (27 infracţiuni şi 24 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 000 lei;
 • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 5.700 lei.
 • nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 21 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de 26 cetăţeni români din diferite motive legale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌