Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023Jurnal Mm

Florile păducelului sunt cele mai puternice medicamente naturale în tratarea bolilor de inimă şi a celor vasculare! Mod de administrare

Reporter: jurnalmm
27 May 2023 at 17:30

Florile păducelului sunt cele mai puternice medicamente naturale în tratarea bolilor de inimă şi a celor vasculare Mod de administrareFlorile păducelului sunt cele mai puternice medicamente naturale în tratarea bolilor de inimă şi a celor vasculare.

Acestea protejează sănătatea inimii, contribuie la funcţionarea normală a aparatului cardiovascular şi-l susţine în perioade de stres, menţine în limite normale ritmul cardiac şi tensiunea arterială.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Beneficii asupra aparatului cardiovascularCele mai importante proprietăţi terapeutice ale păducelului se manifestă în ceea ce priveşte aparatul cardiovascular, planta având multiple efecte benefice asupra inimii.

Toate preparatele din păducel au o acţiune tonică asupra muşchiului inimii, ducând la o creştere a capacităţii acestuia de a se contracta şi de a pompa sângele în organism.

Foarte interesant este faptul că această proprietate se coroborează cu alte două proprietăţi remarcabile şi pozitive asupra inimii bolnave:– dilatarea arterelor coronare, ceea ce duce la o mai bună irigare a inimii;– economisirea consumului de oxigen de către miocard.

Datorită proprietăţilor sale antiaritmice, păducelul poate ameliora chiar şi unele tulburări de ritm cardiac.

De asemenea, nu trebuie uitate alte două efecte importante ale preparatelor din păducel, şi anume: diminuarea tensiunii arteriale generale şi efectul de sedare a sistemului nervos central.

Pulberea din flori de păducelDin florile de păducel culese la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, şi uscate în strat subţire, în locuri umbroase, se obţine pulberea, indicată în special în cazurile în care aportul de alcool este contraindicat: ulcerul gastric, gastrită hiperacidă, bolile hepatice grave.

Pulberea se obţine prin măcinarea cu râşniţa de cafea a florilor de păducel uscate. Se administrează pe stomacul gol, însă, înainte de a fi înghiţită cu apă, se ţine sub limbă timp de câteva minute.

Pulberea din flori de păducel poate fi utilizată în afecţiuni precum:

1. Sechele postinfarctFlorile de păducel protejează inima. Administrate după infarctul miocardic, favorizează revascularizarea muschiului cardiac, reglează valorile tensiunii arteriale şi ajută la mărirea calibrului vaselor de sânge care alimentează inima.

Se administrează 1 linguriţă rasă de pulbere din flori de păducel, de 3 ori pe zi, în cure de minimum 3 luni.

2. Valori ridicate ale colesterolului şi arteritaStudiile făcute în China au demonstrat că tratamentele cu păducel reduc cu până la 40% nivelul colesterolului din sânge.

Se iau 3-4 linguriţe de pulbere, zilnic, în cure de 48 de zile, urmate de o pauză de 7 zile.

Acelaşi tratament a oferit efecte benefice şi în ceea ce priveşte tratarea arteritei, inclusiv a arteritei obliterante.

3. Tulburări de ritm cardiac (palpitaţii)În tulburările de ritm cardiac, efecte maxime se pot obţine prin utilizarea unei pulberi din flori şi fructe, în amestec.

Se ia 1 linguriţă de pulbere (amestec egal din flori şi fructe de păducel), de 4 ori pe zi, timp de 6-12 luni.

În cazul unor aritmii pregnante, cura trebuie menţinută încă 3-4 săptămâni după dispariţia completă a simptomelor neplăcute.

4. Hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantăPersoanele cu grad crescut de nervozitate, care se confruntă cu accese de furie, sunt sfătuite să asocieze florile de păducel cu plante medicinale calmante mai puternice: sunătoare, talpa-gâştei.

Se ia 1 linguriţă de pulbere din flori şi fructe de păducel (amestec în proporţii egale), de 4 ori pe zi, în cure de minimum 6 luni.

Maceratul la rece din flori de păducelSe prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Infuzia din flori de păducelSe prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

PrecauţiiÎn cazul tratamentelor cu flori de păducel, foarte rar pot apărea simptome precum hipotensiunea arterială sau bradicardia, caz în care tratamentul va fi întrerupt şi va fi consultat medicul specialist.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

 MALDIVE-Culoare, arome și parfumuri exotice.  Plecari cu avionul  din Cluj.  Detalii AICI

Reporter: jurnalmm
27 May 2023 at 17:13

MALDIVECuloare arome și parfumuri exotice Plecari cu avionul din Cluj  Detalii AICI MALDIVE-Culoare, arome și parfumuri exotice.  Plecari cu avionul  din Cluj

 Detalii AICI

Insulele Maldive sunt o destinație exotică situată în Oceanul Indian, la sud-vest de Sri Lanka. Ele sunt renumite pentru peisajele lor idilice, plajele cu nisip fin, apa cristalină și biodiversitatea marină uimitoare.

Insulele Maldive sunt alcătuite dintr-un arhipelag format din peste 1.000 de insule coralice, grupate în atoli. Aceste insule sunt înconjurate de ape turcoaz și recife de corali ce oferă o experiență unică de snorkeling și scufundări. Maldivele găzduiesc o mare varietate de specii marine, inclusiv corali colorați, pești exotici, rechini și broaște țestoase.

MALDIVECuloare arome și parfumuri exotice Plecari cu avionul din Cluj  Detalii AICIMajoritatea insulelor Maldive sunt dedicate turismului și sunt echipate cu hoteluri de lux și stațiuni care oferă facilități excelente pentru vacanțe relaxante și romantice. Multe dintre acestea au vile private situate direct pe plajă sau pe piloni deasupra apei, oferind o atmosferă intimă și privată.

Pe lângă relaxare și plajă, insulele Maldive oferă și o gamă variată de activități. Puteți explora viața marină în timpul unei excursii cu barca cu podea de sticlă sau puteți practica sporturi acvatice precum scufundări, snorkeling, windsurfing sau pescuitul în larg. De asemenea, puteți descoperi cultura și tradițiile locale vizitând satele insulare și participând la evenimente culturale.

Clima în insulele Maldive este tropicală, cu temperaturi constante și ridicate pe tot parcursul anului

În concluzie, insulele Maldive sunt un paradis tropical cu plaje spectaculoase, recife de corali impresionante și servicii de lux. Ele oferă o experiență de vacanță de vis pentru cei care doresc să se relaxeze, să se bucure de activități acvatice și să se conecteze cu frumusețea naturii tropicale.

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii sau oferte

Pentru rezervari si detalii, va asteptam  la sediul agentiei Mara International Tour din Bd. Unirii nr. 5, Baia Mare (vis a vis de magazinul Maramuresul) sau ne puteti contacta telefonic la 0262.221.038/ 0744.380.184, pe email, la adresa info@mara-tour.ro, pe pagina de Facebook www.facebook.com; www.instagram.com/marainternational  sau pe websit-ul nostru

www.mara-tour.ro

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Victorie şi calificare la turneul final! Fotbal Feminin Baia Mare U15 – United Bihor U15 3-2 (1-1)

Reporter: jurnalmm
27 May 2023 at 16:55

Victorie şi calificare la turneul final Fotbal Feminin Baia Mare U15  United Bihor U15 32 11Victorie şi calificare la turneul final! Fotbal Feminin Baia Mare U15 – United Bihor U15 3-2 (1-1).

Cele două echipe au oferit astăzi la amiază un meci viu disputat. Fotbal Feminin Baia Mare U15 a punctat la capitolul determinare,  iar acest aspect a înclinat balanța pe tabela de marcaj.

Victorie şi calificare la turneul final Fotbal Feminin Baia Mare U15  United Bihor U15 32 11Pentru echipa din Baia Mare Cristina Maroşan a inscris 2 goluri.  Emma Drule a inscris 1 gol – a executat impecabil o lovitură liberă de la 20 metri direct în vinclu. Golurile echipei oaspete au fost marcate de Tunduc Sofia

Felicitări echipei din Baia Mare pentru această performanță deosebită, calificare la turneul final care ca avea loc în perioada 3-4 iunie.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Spitalul Județean de Urgență Baia Mare: campanie de testare gratuită pentru HPV și Babeș-Papanicolau, în derulare!

Reporter: jurnalmm
27 May 2023 at 07:20

SJUBM împreună cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au demarat și în acest an campania de testare gratuită pentru HPV și Babeș-Papanicolau.Spitalul Județean de Urgență  Baia Mare campanie de testare gratuită pentru HPV și BabeșPapanicolau în derulareAceste testări se efectuează de către personal medical specializat pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin. Testările se efectuează în cadrul SJUBM la camera 75, parter între orele 12-14 și la CENTRUL DE PLANIFICARE FAMILIALĂ ( Policlinica nr. 2, str. Progresului nr.17), tel: 0262 220445 Orar: 10.00-14.00 de luni până vineri. La campania de testare pot participa femeile asigurate sau neasigurate, fără bilet de trimitere, doar cu buletin/ CI care atestă vârsta și domiciliul în Regiunea Nord-Vest.ℹ️ Cine se poate testa? Sunt invitate toate femeile cu domiciliul în regiunea Nord-Vest cu vârsta între 24 şi 64 de ani. Testul Babeş-Papanicolau se face femeilor cu vârsta cuprinsă între 24-29 de ani, recoltarea efectuându-se în mediu clasic, pe lamă. Testul HPV se face femeilor cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani, recolatarea efectuându-se în recipient special HPV.Cancerul de col uterin reprezintă a patra cauză de cancer la femei la nivel mondial și principala cauză de mortalitate la femeile de vârstă activă, respectiv 15-45 ani. La nivel european, mortalitatea prin cancerul de col uterin a scăzut cu peste 30% în ultimii 30 de ani prin programe de prevenție coerente și consecvente. În România, în fiecare an, peste 3.300 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar aproximativ 1.800 de femei pierd lupta cu această boală, cifre care poziționează România pe primul loc în Europa privind ratele de incidență și mortalitate. Cancerul de col uterin poate fi prevenit prin vaccinare și testare periodică. Aplicate împreună, vaccinarea împotriva virusului human papilloma (HPV) și screening-ul reprezintă strategia optimă de protecție împotriva cancerului de col uterin. Participarea periodică la astfel de campanii permite depistarea leziunilor precanceroase și a cancerului de col uterin în stadii incipiente.Această campanie urmărește informarea, educarea și conștientizarea populației țintă la nivel național și regional cu privire la serviciile de screening ale cancerului de col uterin. Este important să mențineți o monitorizare regulată a sănătății dumneavoastră și să efectuați testul Papanicolau în mod regulat pentru depistarea precoce a eventualelor anomalii cervicale. Dacă sunteți interesată de o campanie specifică de recoltare a analizelor Papanicolau, vă recomandăm să contactați instituția medicală din zona dumneavoastră, cum ar fi spitalul SJUBM. Acesta poate furniza informații actualizate despre campaniile sau programele disponibile în comunitatea noastră, inclusiv despre aceasta campanie de recoltare a analizelor Papanicolau.Pentru a beneficia de aceasta campanie la Spitalul Județean, vă puteți programa la nr. de telefon 0262-205100 interior 2233 sau 2270. Pentru eliberarea rezultatelor sunați în prealabil la telefon 0262 205100 interior 2270, în aproximativ 30 de zile de la recoltare.(Manager, Oros George Alexandru)

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Primăria Mireșu Mare: eveniment cultural, concert de muzică clasică în pădurea Bavna, 5 iunie 2023!

Reporter: jurnalmm
27 May 2023 at 07:14

Primăria Mireșu Mare  eveniment cultural concert de muzică clasică în pădurea Bavna 5 iunie 2023Academia Română în parteneriat cu Primăria Mireșu Mare , Primăria Satulung și Direcția Silvică Maramureș  (Ocolul Silvic Șomcuta Mare) vă invită în data de 5 iunie 2023, de la ora 17,00, la un concert de muzică clasică. Evenimentul va avea loc într-un cadru mirific din Rezervația naturală de stejar pedunculat Bavna.„Luni, 5 iunie, în a doua zi de Rusalii (Sfânta Treime), vă invit la un eveniment cultural deosebit: un concert de muzică clasică în pădurea Bavna.Pentru a ajunge la locul de desfăşurare, de pe strada Bavna din satul Lucăceşti urmăriţi indicatoarele speciale dedicate evenimentului.”, a transmis primarul comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌