Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Gândul
 • Klaus Iohannis le recomandă românilor să joace golf: „Se poate practica la orice vârstă”
 •  

Klaus Iohannis le recomandă românilor să joace golf: „Se poate practica la orice vârstă”

Klaus Iohannis le recomandă românilor să joace golf Se poate practica la orice vârstă

Prezent la Pianu de Jos, unde se află primul teren de golf amenajat în România după 1989, președintele Klaus Iohannis a declarat că golful se poate practica la orice vârstă și încurajează pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții. 

Klaus Iohannis le recomandă românilor să joace golf Se poate practica la orice vârstă

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un mire a fost transportat la spital cu coloana fracturată, după ce nuntașii l-au aruncat şi nu l-au mai prins  – VIDEO
 •  

Un mire a fost transportat la spital cu coloana fracturată, după ce nuntașii l-au aruncat şi nu l-au mai prins  – VIDEO

Un mire a fost transportat la spital cu coloana fracturată după ce nuntașii lau aruncat şi nu lau mai prins VIDEO

Liviu Filimon, în vârstă de 31 de ani, a fost luat de prieteni, chiar în mijlocul sălii, şi după ce l-au aruncat în sus nu l-au mai prins cum trebuie, acesta căzând pe spate.

În urma incidentului, nuntașii l-au luat de mâini şi picioare şi l-au așezat pe scaun, înrăutățindu-i şi mai mult starea.

Conform informațiilor apărute în presei locale, pentru că mirele nu îşi mai simțea picioarele la faţa locului a fost chemată o ambulanță care l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență din Oradea, urmând a fi supus mai multor investigații de specialitate.

Din primele informaţii, mirele ar fi suferit răni grave la două vertebre. Urmare acestui incident, tânărul a contactat un avocat şi se gândește să îi de în judecată pe cei care i-au stricat nunta şi i-au pus în pericol sănătatea şi viaţa.

“Am luat legătura cu un avocat, însă mă gândesc pe mai departe ce voi face, a declarat tânărul sursei citate.

Un mire a fost transportat la spital cu coloana fracturată după ce nuntașii lau aruncat şi nu lau mai prins VIDEO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Arafat le recomandă românilor să anunţe autorităţile dacă unele persoane nu sunt verificate în restaurante, la petreceri: Nu e pâră, e normal
 •  

Arafat le recomandă românilor să anunţe autorităţile dacă unele persoane nu sunt verificate în restaurante, la petreceri: Nu e pâră, e normal

Arafat le recomandă românilor să anunţe autorităţile dacă unele persoane nu sunt verificate în restaurante la petreceri Nu e pâră e normal

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat, sâmbătă, că o persoană care participa la o petrecere dintr-un restaurant poate anunţa autorităţile în condițiile în care observă că oamenii sunt lăsaţi să intre în unitatea respectivă fără a fi verificaţi în conformitate cu regulile impuse pentru stoparea pandemiei. 

„Personalul tău trebuie să fie vaccinat, ideal. Nu – atunci minim să fie testat periodic. Dacă vrei ca entitatea ta să funcţioneze mai departe, dacă interesul tău este într-adevăr să faci bani din unitatea ta şi să nu o închizi. Dacă ai cinci ospătari şi unul nu-l testezi, şi este nevaccinat şi mai sunt doi nevaccinaţi şi transmit boala, nu mai ai niciunul, gata, ai închis. Partea asta este obligativitatea celor care rulează astfel de activităţi. Dumneavoastră n-aveţi cum să-i identificaţi pe ei, dar dumneavoastră, ca şi client, puteţi să faceţi un singur lucru: dacă vedeţi că lasă oamenii să intre fără să verifice, să anunţaţi. Şi asta nu este pâră, nu este absolut deloc cum o să aud mulţi care spun: ‘Arafat îi învaţă pe oameni să anunţe când văd nereguli’. Este normal”, a afirmat șeful DSU Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.

„Să fie verificat certificatul verde”

Oficialul a mai declarat că siguranţa unei petreceri depinde de verificarea certificatelor de vaccinare.

„Dacă noi am spus că poţi intra după 3 la mie, până la 6 la mie, dar să fie verificat certificatul verde, siguranţa ta ca persoană, când intri acolo, este garantată numai dacă operatorul verifică certificatele. Deci dacă nu ţi-a verificat ţie certificatul, şi tu eşti un om conştient şi ai certificatul verde şi nu ţi l-a verificat, înseamnă că foarte probabil nu-l verifică la unul care este total inconştient, şi vine şi fără certificat, şi poate că este şi puţin simptomatic. Adică asta e ideea. Împreună putem să ne asigurăm că regulile astea se respectă. Sunt mecanisme de control, oricând poate să vină un control să verifice prin sondaj dacă persoanele care sunt în interior sunt cu certificatele sau nu, inclusiv angajaţii dacă trebuie. Nu ştiu dacă este prevăzut în hotărâre, dar o luăm ca pe o sugestie”, a mai declarat demnitarul.

Arafat le recomandă românilor să anunţe autorităţile dacă unele persoane nu sunt verificate în restaurante la petreceri Nu e pâră e normal

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Porumbei morți plutesc pe lacul din Parcul Kiseleff, dar Clotilde Armand vrea și Cișmigiul. Dezastrul din parcurile Sectorului 1 | GALERIE FOTO
 •  

Porumbei morți plutesc pe lacul din Parcul Kiseleff, dar Clotilde Armand vrea și Cișmigiul. Dezastrul din parcurile Sectorului 1 | GALERIE FOTO

Parcul Cișmigiu, cel mai vechi din București, care are o istorie de peste 170 de ani, și Parcul Herăstrău, construit un secol mai târziu, perlele Capitalei, au ajuns mai rău decât au fost vreodată, iar vinovatul este Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, care le administează.

Clotilde Armand vrea să obțină în Consiliul General al Municipiului București acordul pentru preluarea parcurilor Cișmigiu și Herăstrău, argumentând cu ”starea deficitată” a celor două grădini publice.

Edilul-șef al Capitalei, Nicușor Dan, nu numai că nu vrea să renunțe la cele două parcuri, ci îi atrage atenția primăriței că are „multe alte probleme de rezolvat” în sectorul pe care ar trebui să îl gospodărească. Și nu se referea doar la criza gunoaielor din cel mai bogat sector al Capitalei, ci și la curățenia din cele peste 20 de parcuri pe care deja le are în administrare Clotilde Armand, dintre care mai bine de jumătate au mare și urgentă nevoie de îngrijire, iar printre ele sunt două dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri ale Bucureștiului.

Am fost în parcurile din Sectorul 1 administrate de autoritatea locală pentru a vedea ce exemple de bun gospodar ar avea Clotilde Armand ca să justifice nu doar cererea, dar și o eventuală preluare în administrarea ei a parcurilor Cișmigiu și Herăstrău, pline de gunoaie și cu vegetație crescută ca în junglă.

Unul dintre parcuri – Kiseleff – poate fi comparat cu Cișmigiul râvnit de Clotilde Armand: sunt amenajate în aceeași perioadă, de același arhitect peisagist, în timpul domniei lui Gheorghe Bibescu, în zone centrale ale Bucureștiului. Unul este acum aproape de sediul Primăriei Capitalei, celălalt, vecin cu Palatul Victoria care găzduiește Guvernul.

Parcul Kiseleff

Cândva unul dintre cele mai îngrijite și mai cochete parcuri din București – amenajat acum aproape 190 de ani, pe 32.000 de metri pătrați, de același arhitect peisagist care s-a ocupat și de Coșmigiu, Wilhelm Mayer, fost director al Grădinilor Imperiale din Viena secolului a XIX-lea -, Parcul Kiseleff este acum degradat.

Nici încadrarea lui ca monument istoric și nici faptul că este chiar la intrarea pe bulevardul care leagă Piața Victoriei de Arcul de Triumf sau că se aflată la doar câteva sute de metri de sediul Guvernului nu l-au ajutat în a-i convinge pe gospodarii de la Primăria Sectorului 1 să îl facă o grădină publică demnă de centrul unei capitale europene. Ba chiar intrarea dinspre Kiseleff este și cea mai afectată a parcului.

Micul lac de lângă Muzeul de Geologie a ajuns groapă de gunoi, apa nu a mai fost schimbată și pe ea plutesc sticle și porumbei morți. Apa din lac este plină și de vegetație putrezită, iar mirosul din zonă este respingător. Locul este plin de țânțari și alte insecte, iar o plimbare pe lângă lac nu poate fi deloc plăcută.

Porumbei morți plutesc pe lacul din Parcul Kiseleff dar Clotilde Armand vrea și Cișmigiul Dezastrul din parcurile Sectorului 1 GALERIE FOTO

Parcul are probleme și cu mobilierul, cele câteva coșuri de gunoi sunt rupte, iar pe ce a mai rămas din spațiul verde sunt aruncate gunoaie. Tartanul de la locurile de joacă, mai ales de la mesele de tenis, este degradat și plin de găuri.

Ce a mai rămas din gazon, s-a uscat, iar copacii au nevoie urgentă de toaletare, unii fiind un real pericol.

Parcul Bazilescu

Amenajat în nord-vestul Bucureștiului, Parcul Bazilescu are o istorie de aproape 70 de ani, care începe odată cu semnătura pe care juristul Nicolae Bazilescu a pus-o pe actul de donație a terenului din zona care avea să devină în timp cartierul Bucureștii Noi. Parcul imens, în care sunt și specii de arbori crescuți din semințele arborilor din străvechii Codri ai Vlăsiei, avea încă de la amenajare și un Teatru de vară, proiectat de arhitectul Paul Emil Miclescu. Construit în perioada comunistă din anii ’50, clădirea în care cândva se jucau piese de teatru sau se difuzau filme a ajuns o ruină.

Construcția este în pericol să se prăbușească, are găuri în tavan, coloane decojite și tencuiala căzută aproape în totalitate. În interiorul teatrului inspirat de arhitectura greco-romană, cu coloane care îți dau impresia că se pot rupe, sunt bălării înalte chiar și de doi metri. În ciuda mai multor demersuri ale instituțiilor statului, nu s-a reușit nici acum reabilitarea clădirii din Parcul Bazilescu. Tabloul dezolant este completat de vechea toaletă a parcului, aflată lângă teatru, o clădire murdară și degradată.

Privit în ansamblu, Parcul Bazilescu nu este murdar, dar imaginea Teatrului de vară îți atrage privirea mai mult decât mulțimea copacilor, care formează o adevărată pădure în mijlocul orașului.

Parcul Floreasca

În ambele parcuri, Primăria Sectorului 1 ar trebui să intervină urgent. Probleme sunt însă și în alte parcuri din Sectorul 1 al Capitalei:

Parcul Floreasca: mobilierul este foarte vechi, iar în unele locuri este rupt; aleile sunt pline de gropi sau de dale ieșite în relief, care fac plimbarea cu bicicleta sau cu trotineta periculoasă. Vegetația uscată în cele mai multe locuri face din parcul aflat într-una dintre cartierele de lux ale Bucureștiului o zonă neatractivă pentru plimbare și relaxare.

Parcul I.C. Brătianu: situat pe Bulevardul Dacia, foarte aproape de Calea Victoriei, într-o zonă căutată de turiști, este total neîngrijit. Aici, nu există deloc verdeață, iar coșurile de gunoi sunt rupte sau sparte și trebuie înlocuite. Lângă statuia lui Ion I. C. Brătianu a rămas o cabină pentru pază degradată, iar dalele monumentului sunt rupte.

Parcul Luigi Cazzavillan: aflat pe strada cu același nume, în apropiere de strada Știrbei Vodă sau de Parcul Cișmigiu, micuțul parc se degradează de la o zi la alta. Monumentul și fântâna Luigi Cazzavilan, construite în 1905 de un sculptor de la Școala de Arte Frumoase și menționat în acea vreme ca reper notabil în București, este uitat de autorități și, în lipsa pazei, transformat în loc de distracție.

Parcul Dionisie Lupu: situat foarte aproape de Piața Romană, în capătul străzii Jules Michelet, este neîngrijit și plin de excremente de porumbei, semn că nu a mai fost curățat de multă vreme, deși este unul dintre puținele locuri de relaxare dintr-o zonă foarte aglomerată și frecventată de mulți studenți.

Parcul Constantin Brâncuși: situat în Piața Dorobanți, este plin de excremente de păsări, la fel și statuia marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Parcul Eva: aflat în spatele blocului unde pe vremuri era Magazinul Eva, între străzile George Enescu și Arthur Verona, este degradat, murdar, iar coșurile de gunoi sunt foarte vechi și rupte. Locul de joacă pentru copii se menține însă curat, fiind renovat de câțiva ani.

Parcul Elisabeta Rizea: situat chiar lângă Casa Presei, nu are alee la intrare, ci pietriș sau pământ, ceea ce face accesul cu cărucioare pentru copii aproape imposibil, mai ales după ploaie. În parc lipsesc și locurile de relaxare.

Porumbei morți plutesc pe lacul din Parcul Kiseleff dar Clotilde Armand vrea și Cișmigiul Dezastrul din parcurile Sectorului 1 GALERIE FOTO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Valeriu Gheorghiţă: ”Situaţia e cât se poate de serioasă. La 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 de infectări pe zi”
 •  

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Valeriu Gheorghiţă: ”Situaţia e cât se poate de serioasă. La 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 de infectări pe zi”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 Valeriu Gheorghiţă Situaţia e cât se poate de serioasă La 15 octombrie am putea să depăşim 17000 de infectări pe zi

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că va exista o medie săptămânală de 17.000 de cazuri, în 15 octombrie, cu vârfuri care pot ajunge la 20.000 de cazuri zilnic. Specialistul spune că nu se poate să nu fie luate măsuri, cum ar fi certificatul verde. Citește mai mult…

O fetiță de un an a fost găsită înecată într-o găleată cu apă. Copila a fost transportată la spital, în comă profundă

O fetiță în vârstă de un an și o lună din județul Vaslui a fost transportată la Spitalul din Bârlad, în comă profundă, după ce a fost găsită de familie cu capul într-o găleată cu apă. Citește mai mult…

Alexandru Rafila: „Varianta Delta nu îi afectează mai mult pe copii”. Soluția pentru a păstra școlile deschise

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a precizat, vineri seară, că datele statistice arată că persoanele cu vârste de peste 60 de ani sunt în continuare categoria cea mai afectată de tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2. Totodată, profesorul a infirmat informaţiile conform cărora copiii ar fi foarte afectaţi. Citește mai mult…

Accident grav cu victime multiple, în Capitală

Un accident a avut loc vineri seară, în Sectorul 4 al Capitalei. Patru persoane au fost implicate în accident. Mai multe maşini au fost avariate. Citește mai mult…

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 Valeriu Gheorghiţă Situaţia e cât se poate de serioasă La 15 octombrie am putea să depăşim 17000 de infectări pe zi

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • EXCLUSIV | Culisele afacerii „Unifarm”, devoalate în instanță chiar de importatorul măștilor neconforme: „Adrian Ionel mi-a spus că mi-a trecut glonțul pe la ureche!”
 •  

EXCLUSIV | Culisele afacerii „Unifarm”, devoalate în instanță chiar de importatorul măștilor neconforme: „Adrian Ionel mi-a spus că mi-a trecut glonțul pe la ureche!”

EXCLUSIV Culisele afacerii Unifarm devoalate în instanță chiar de importatorul măștilor neconforme Adrian Ionel mia spus că mia trecut glonțul pe la ureche

Administratoarea firmei care a adus în România echipamentele de protecție neconforme și le-a livrat anul trecut Companiei Naționale Unifarm a dezvăluit în instanță, vineri, întreaga „afacere” care i-a adus lui Adrian Ionel un dosar penal. DNA îl acuză pe Adrian Ionel că ar fi cerut mită, printr-un intermediar, suma de 760.000 de euro, comision pentru importul a 250.000 de măști de protecție și 3 milioane de combinezoane, la începutul pandemiei.

Martora Simona Ciulavu este cea care s-a ocupat de aducerea în țară a echipamentelor de protecție, importate din Turcia, cu ajutor de la vârful statului român. Doar că Simona Ciulavu și firma în care a devenit administrator cu singurul scop de a pune mâna pe contract, adică BSG Business Select SRL, l-au deranjat pe un alt afacerist – libanzul Andre Jaderian -, un apropiat al lui Ionel Adrian.

Simona Ciulavu a fost audiată la Tribunalul București, în dosarul în care Adrian Ionel este judecat pentru luare de mită. Trei ore a durat depoziția martorei, timp în care aceasta a explicat culisele „afacerii” cu măști neconforme, al cărei beneficiar a fost Unifarm, adică statul român.

Simona Ciulavu a relatat că este asociată într-o firmă cu Petru Pitcovici, fost comisar șef în cadrul Direcției Generale Anticorupție, achitat, recent, într-un dosar de răsunet în care fusese acuzat că ar fi favorizat un traficant de droguri – și cu fostul avocat Robert Ionescu.

Cum au „mirosit” afaceriștii că este rost de făcut bani la începutul pandemiei

Femeia a aflat pe 11 martie 2020 – chiar când OMS a anunțat că virusul SARS-CoV-2 este pandemic – că doi turci au un contract cu Unifarm pentru achiziție de echipamente de protecție. Simona Ciulavu a simțit afacerea de când a vorbit cu turcii în biroul ei. Yousefi Alireza și Mehmet Turan au venit din proprie inițiativă la Simona Ciulavu și i-au zis că ei au un contract cu Unifarm pentru achiziție de măști de protecție, dar că nu se descurcă să-l onoreze deoarece nu au bani. Turcii – care dețineau firma BSG Business Select SRL – justificau nevoia de bani spunând că producătorul cu care au vorbit vrea banii pe loc, altfel nu face livrarea. Așa că Simona Ciulavu s-a consultat cu partenerii ei – Pitcovici și Ionescu – și a luat decizia să intre ca asociat principal în firma turcilor.

Femeia spune că în câteva zile a ajuns administrator în firma BSG Business Select SRL, numai că a constatat între timp că turcii nu vorbiseră cu niciun producător în țara lor pentru a vinde României măști de protecție. În plus, Simona Ciulavu a aflat că Turcia nici nu voia să audă de exportul materialelor de protecție în alte țări, deoarece începuse, oficial, pandemia de COVID-19.

De aceea, cel desemnat să plece în Turcia și să caute un furnizor a fost Petru Pitcovici.

„Pitcovici s-a dus, a încheiat contractul cu producatorul și a depus actele acolo, la Ministerul turc al Sănătății, pentru că ei interziseseră exportul. Trebuia sa obțină licență de export. Contractul a fost încheiat între producător și SC BSG SRL. S-au făcut demersuri de către Petru Pitcovici pe lângă Ambasada României de la Ankara. Între timp, la București am făcut demersuri pentru deschiderea unui acreditiv pentru a se face plata produselor în Turcia la momentul livrarii acestora. S-a plătit un avans de la Unifarm către SC BSG SRL: 900.000 de lei era suma, urmând ca restul banilor sa fie achitați toți odată după livrarea produselor”, a declarat Simona Ciulavu în fața instanței.

Simona Ciulavu spune că, pe 16 martie 2020, l-a contactat pe directorul Unifarm de atunci, Adrian Ionel, pentru a-i dat detalii cu privire la contract. Acesta nu a fost prea bucuros să îi audă numele și i-a închis telefonul.

„Să-i spui ăleia că aseară am vrut să o iau cu mascații din casă”

Pe data de 19 martie a ajuns în țară transportul de echipamente de protecție din Turcia, adus cu camioanele, care le-au descărcat în curtea Unifarm. La recepția mărfii ar fi participat Adrian Ionel, din partea companiei de stat, și avocatul Robert Ionescu, din partea firmei BSG SRL.

După recepție, Robert Ionescu i-a relatat Simonei Ciulavu cum a decurs tranzacția și ce a vorbit cu șeful Unifarm.

„Acesta (Robert Ionescu – n.r.) mi-a spus că recepția s-a făcut fără probleme, dar că a discutat cu domnul Adrian Ionel în birou. A spus că a fost întrebat (de către Adrian Ionel – n.r) dacă cunoaște un domn pe nume Andre Jaderian (denunțătorul lui Adrian Ionel în dosarul Unifarm – n.r.), arătându-i inclusiv o poză a acestuia. A mai întrebat de când suntem noi în firmă, eu și Ionescu Robert, de ce s-a dus Pitcovici în Turcia… Apoi i-a zis: «Să-i spui ăleia că aseară am vrut să o iau cu mascații din casă! I-a trecut glonțul pe la ureche!»”, a relatat martora.

Simona Ciulavu a spus că s-a dus personal la Adrian Ionel, însoțită de avocat, deoarece i s-a părut „dubioasă” reacția directorului Unifarm, mai ales că ea venea în ziua recepței mărfii.

„Am zis să merg să văd despre ce e vorba. Acolo, s-a reluat discuția: m-a întrebat și pe mine dacă îl cunoasc pe domnul Andre Jaderian și mi-a arătat o poză. I-am spus că nu îl cunosc și că n-am auzit numele acesta niciodată. El (n.r. – Adrian Ionel) a ieșit din birou și a revenit cu o adresă de reziliere a contractului. Eram în data de 19, pe adresa de reziliere era trecută data de 16. Mi-a repetat și mie că mi-a trecut glonțul pe la ureche. Am luat adresa de reziliere și am plecat”, a relatat martora.

Simona Ciulavu avea să afle în curând din ce motiv Adrian Ionel a avut acest comportament. Mai exact, la câteva zile de la livrarea echipamentelor de protecție, firma BSG a fost contactată de Andre Jaderian, cel despre care Adrian Ionel o întrebase dacă îl cunoaște.

”Andre Jaderian spunea că are influență, că a lucrat la SIE”

„Robert (Ionescu – n.r.) mi-a spus că l-a contactat persoana despre care întreba Ionel Adrian și l-a invitat la sediul Akyle Security în vederea purtării unor discuții. S-au întâlnit cum au stabilit și Jaderian i-a spus lui Robert că el este persoana care a încheiat contractul cu Unifarm și că el a negociat direct cu Adrian Ionel. A spus că are și un contract de intermediere cu BSG, de 18% din valoarea contractului încheiat cu Unifarm. Jaderian a spus că pretul materialelor a fost stabilit de el cu Adrian Ionel. A fost luat în calcul cât costau produsele, cât voia Adrian Ionel să primească și cât voia Jaderian să-i rămână lui, ca profit. Cu privire la combinezoane, Adrian Ionel a vrut 2 euro/bucată. La măști prețul era ok, la combinezoane era destul de mare”, a spus martora.

Simona Ciulavu a adăugat că a avut ocazia să îl cunoască pe Andre Jaderian la o a doua întâlnire.

„Mi-a adus factura când a venit la noi la sediu. 4,7 milioane de lei era factura. Aceasta era valoarea comisionul lui pentru tot contractul, dacă se derula. I-am arătat notificarea de reziliere și facturile în baza cărora a fost livrată marfa la Unifarm. Și atunci, Jaderian a emis o altă factură, de 800.000 lei, ceea ce reprezenta 18% din valoarea produselor deja livrate”, a spus Simona Ciulavu.

Procurorul de ședință al DNA a vrut să afle „dacă  Jaderian a spus că încheierea contractului se datorează, în parte, relațiilor pe care el le are cu alte persoane și instituții”.

„Spunea că are influență, că a lucrat la SIE (n.r. – Serviciul de Informații Externe), că poate încheia multe contracte. Despre Unifarm a spus că el are o relație personală cu Adrian Ionel, dar poate să meargă și mai sus, la șeful lui”, a răspuns Simona Ciulavu.

Procuror: Dar cine era șeful lui? Cine v-ați închipuit că e șeful lui?Simona Ciulavu: Eu am înțeles că era ministrul Șănătății.

”Adrian Ionel era nemulțumit de prețul măștilor, îi revenea prea puțin”

După procuror, a venit rândul avocatului lui Adrian Ionel să pună întrebări martorei.

Avocat Alexandru Morărescu: Precizați când și în ce împrejurare a avut loc discuția cu Andre Jaderian în care acesta a comunicat că Adrian Ionel i-a solicitat 2 euro/ combinezon cu titlul de mită.Martora Simona Ciulavu: Discuția a avut loc la sediul nostru, când s-a prezentat prima dată Andre Jaderian. Atunci a spus care era rolul lui în încheierea acestui contract. Că el s-a ocupat de negocierea prețului acestui contract, că dacă nu era el, nu era nici contractul.

Avocat: De ce numai el?Martora: Mi-a spus că el are relații personale cu domnul Adrian Ionel. Cu aceeași ocazie mi-a spus cum anume a negociat comisionul pe care trebuia să îl încaseze, pentru că trebuia să îi dea și domnului Adrian Ionel. Trebuia să îi dea 2 euro pentru fiecare bucată de combinezon și o sumă mai mică pentru măști. Mi-a spus că domnul Ionel a fost nemulțumit cu privire la suma  (ce îi revenea – n.r.) pentru măști.

Judecător: Cum s-a ajuns la 2 euro/combinezon?Martora: Așa a vrut el. Nu a detaliat cum s-a ajuns la suma de 2 euro/combinezon. Fac precizarea ca Jaderian a fost de 3-4 ori la sediul Akyle Security. El venea, practic, să își ia comisionul. Am avut discuții de fiecare dată cu privire la contract.

Avocat: De ce decis să intre în afacere, ca business privat sau pentru interesul național?Martora: Pentru business privat, că doar nu sunt instituție a statului! Unifarm trebuia să se ocupe de interesul național, să se gândească la populație.

Premierul ar fi intervenit în Turcia pentru importul de echipamente de protecție

Avocat: Cum vă explicați implicarea atașatului militar al României, a Consulului României la Ankara, a premierului (n.r. – la acea vreme, Ludovic Orban), a lui Nicolae Ciucă (ministrul Apărării), a ministrului Finanțelor Florin Cîțu în această afacere privată, cum o numiți dumneavoastră?Martora: Pentru că a fost singurul transport și primul de felul acesta. Toate ambasadele negociau în acea perioadă, toate firmele erau la ambasade, dată fiind lipsa materialelor de protecție la nivel european. Toate instituțiile statului au asigurat suport firmelor pentru a putea să aducă în țara astfel de materiale. Unele firme au beneficiat de avioane militare pentru importul unor astfel de echipamente.

Avocat: Când v-a spus (Adrian Ionel – n.r.) că reziliază contractul, i-ați spus să îl sune pe primul-ministru? Sau i-ați spus că va fi sunat de primul-ministru?Martora: Nu.

Avocat: (Citește un mesaj de pe WhatsApp) «Vă rog să îl sunați pe domnul prim-ministru». Mesajul dvs. către Adrian Ionel, în data de  18.03.2020. În ce context ați spus asta?Martora: Aveam nevoie de o scrisoare din partea Guvernului României pentru a fi eliberată licență de export din Turcia.

Avocat: Și l-a sunat (pe premier – n.r.)?Martora: Probabil că da, pentru ca domnul Adrian Ionel mi-a trimis scrisoarea respectivă (n.r. – din partea Guvernului), pe care eu am trimis-o în Turcia și s-a eliberat licența de export (pentru echipamentele de protecție – n.r.)”.

Denunțătorii lui Adrian Ionel, condamnări cu suspendare

În dosarul Unifarm, afaceristul libanez Andre Jaderian a fost condamnat, pe 16 noiembrie 2020, de Tribunalul București, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influență, instanța dispunînd și confiscarea de la acesta a sumei de 30.000 de euro. Decizia a fost dată într-un dosar separat, după ce omul de afaceri a pledat vinovat și a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovației.

În același dosar, și iranianul Alireza Yousefi Jouybari și-a recunoscut faptele, a încheiat un acord cu DNA, admis de Tribunalul București, care l-a condamnat, pe 7 octombrie 2020, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru cumpărare de influență.

Și turcul Memet Turan a primi o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, tot pentru că și-a recunoscut faptele, iar instanța i-a admis acordul încheiat cu DNA. Decizia a fost dată pe 3 noiembrie 2020 de Tribunalul București.

EXCLUSIV Culisele afacerii Unifarm devoalate în instanță chiar de importatorul măștilor neconforme Adrian Ionel mia spus că mia trecut glonțul pe la ureche

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriGândul
 • Mircea Badea: ”Libertatea linșează un judecător. Se poate, Tolontan? Ne-am sucit?”
 •  

Mircea Badea: ”Libertatea linșează un judecător. Se poate, Tolontan? Ne-am sucit?”

Mircea Badea Libertatea linșează un judecător Se poate Tolontan Neam sucit

În timpul emisiunii ”În gura presei” de la Antena 3, Mircea Badea i-a adresat câteva întrebări jurnalistului Cătălin Tolontan, după ce Libertatea a publicat un articol în care o judecătoare a fost criticată vehement pentru sentința dată împotriva ziarului.

Mircea Badea a transmis un mesaj tranșant, totodată, spunând că este vorba despre ”linșarea” mediatică a unui judecător după ce Libertatea a fost ”pedepsită” în conformitate cu legislația audiovizuală.

Numai că, în articolul respectiv, semnat ”Redacția Libertatea”, se transmite că această legislație audiovizuală nu se aplică și presei scrise, motiv pentru care Mircea Badea i-a solicitat lui Tolontan explicațiile necesare.

”Ia uite, aici! Cum ar zice haștagiștii: ziarul Libertatea linșează un judecător. Păi, ce facem, Tolontan? Parcă apăram Justiția? Acum ce facem, o atacăm?”, a întrebat Mircea Badea în timpul emisiunii.

”Păi, ce ești tu, userist, să te sucești, în legătură cu Justiția și cu orice?”

Mircea Badea a continuat criticile la adresa lui Cătălin Tolontan – coordonator editorial Libertatea -, pornind de la premisa că o decizie judecătorească, chiar dacă îi este nefavorabilă cuiva – de data aceasta ziarului Libertatea  -, nu înseamnă că este și greșită.

În ultimă instanță, a punctat Mircea Badea, ”onorata instanță are întotdeauna dreptate”, iar deciziile judecătorești trebuie respectate.

”Ia uite ce zice pe prima pagină: judecătoarea care a pedepsit Libertatea a motivat cu legislația audiovizuală, care nu se aplică presei scrise. Eee? Păi și? Faptul că nu vă convine această decizie nu înseamnă că onorata instanță nu are dreptate. Onorata instanță întotdeauna are dreptate. Tolontan, adu-ți aminte, totuși, tătuțule! Deci tu, sclavetele media, vorba aia, lui Kovesi și a tuturor plutoanelor de execuție din așa-zisa justiție din România… Se poate, Tolontan? Ne-am sucit? Păi, ce ești tu, userist, să te sucești, în legătură cu Justiția și cu orice?”, a mai spus Mircea Badea în timpul aceleiași emisiuni.

Mircea Badea Libertatea linșează un judecător Se poate Tolontan Neam sucit

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Secretarul general adjunct al PNL București s-a cumetrit cu un temut lider interlop. Silviu Mototolea a petrecut cu Duduienii și Caranii
 •  

Secretarul general adjunct al PNL București s-a cumetrit cu un temut lider interlop. Silviu Mototolea a petrecut cu Duduienii și Caranii

Secretarul general adjunct al PNL București sa cumetrit cu un temut lider interlop Silviu Mototolea a petrecut cu Duduienii și Caranii

Secretarul general adjunct al PNL București, Silviu Mototolea, care ocupă și funcția de prim-vicepreședinte al PNL Sector 4, a devenit cumătrul liderului interlop Fardin Amet, cel care, de ani buni, conduce cu o mână de fier un clan ce controlează o zonă importantă din sudul Capitalei. La un an după ce l-a botezat pe cel de-al treilea copil al temutului lider interlop, Silviu Mototolea, în calitate de naș, a tăiat și moțul finei sale, așa cum cere tradiția. Evenimentul a avut loc miercuri după-amiază și a fost organizat odată cu petrecerea de nuntă a lui Fardin Amet, la care, pe lângă Mototolea, au fost prezenți, printre mulți alții, membri ai clanurilor Caran, Ștoacă și Duduianu.

Primele informații legate de posibila legătură a omului politic Silviu Mototolea cu lumea interlopă au ajuns în presă după ce acesta a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Romfilatelia. Atunci, în spațiul public s-au vehiculat informații potrivit cărora Mototolea ar fi membru al clanului Duduianu, fiind văr al soției fostului lider intrelop Emi Pian, înjughiat mortal, vara trecută, în urma unui conflict izbucnit într-o locuință în care se organizau jocuri de noroc ilegale.

La momentul respectiv, Silviu Mototolea a negat orice legătură cu mediile intrelope. „Mă numesc Silviu Mototolea și declar public nu doar că nu sunt interlop, dar nici măcar nu știu ce înseamnă acest lucru”, anunța acesta la momentul respectiv.

Deși susținea că nu știe ce înseamnă lumea interlopă și nici nu are grade de rudenie, de vreun fel, cu astfel de oameni, Mototolea a devenit cumătru cu Fardin Amet, un lider interlop periculos, din cartierul Apărătorii Patriei, Sector 4.

Potrivit unor surse din Poliție, acest Fardin este, de ani buni, liderul clanului Amet, care controlează familiile de etnici turci din zona respectivă.

Numele acestuia a fost asociat, de-a lungul anilor, cu infracțiunile violente, dar și cu fapte de criminalitate organizată, cum este traficul de droguri. Mai mult, în contextul dosarului de trafic de droguri, Fardin Amet a fost trimis la dezintoxicare de către magistrații Curții de Apel București.

Acesta a revenit la penitenciar în anul 2017, ca urmare a unei tentative de omor. Atunci, Fardin Amet a fost acuzat că a lovit un tânăr, cu un topor, pentru recuperarea unei datorii.

Mototolea, alintat de interlopi ca „dulceața cartierului”

După ce mandatul de arestare preventivă a fost prelungit în mai multe rânduri, magistrații au decis că liderul interlop poate fi judecat și în stare de libertate.

Scăpat din închisoare, acesta a devenit tată după ce iubita lui i-a dăruit o fetiță, iar naș de botez a fost politicianul Silviu Mototolea.

Miercuri, Mototolea a fost prezent și la nunta lui Fardin, ocazie pentru el să taie și moțul finei sale. La petrecere, dedicațiile pe numele său au curs „fără număr”, fiind alintat, prin intermediul lăutarilor, drept „dulceața cartierului”.

La evenimentul care a avut loc într-o locație de lux au participat reprezentanți ai celor mai importante clanuri din București și din țară, între care Duduienii, reprezentați de fiul lui Emi Pian, Caranii și Ștoacă.

Din punct de vedere politic, Silviu Mototolea, cumătrul lui Fardin Amet, ocupă funcția de secretar general adjunct al PNL București, a treia funcție din ierarhia organizației, după primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și viceprimarul Capitalei, Stelian Budjuveanu. Cumătrul lui Fardin este și prim-vicepreședinte al PNL Sector 4, filială condusă de deputatului Pavel Popescu.

Secretarul general adjunct al PNL București sa cumetrit cu un temut lider interlop Silviu Mototolea a petrecut cu Duduienii și Caranii

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Secretele Cazinoului din Sinaia. Tunelul prin care erau trecuți banii și amantele, sinuciderile ascunse și arginții din fântâna arteziană
 •  

Secretele Cazinoului din Sinaia. Tunelul prin care erau trecuți banii și amantele, sinuciderile ascunse și arginții din fântâna arteziană

Cazinoul din Sinaia s-a transformat în gazda selectă a unor conferințe, simpozioane, congrese sau reuniuni naționale și internaționale, însă în alte timpuri strălucea, la propriu, prin bijuteriile afișate de doamnele protipendadei, prin cascada de lumini revărsată de candelabre, dar și prin clinchetul inconfundabil al bilei de ruletă care, căzând pe roșu, negru, par sau impar, schimba destine în doar câteva secunde.

Drumul de la extaz la agonie – sau invers – era jalonat de fantasma îmbietoare a chintei royale, de agresivitatea reconfortantă a unui careu de ași sau de un full intrat exact atunci când trebuia în mâna norocosului, însă nu lipseau de la mesele de joc ale cazinoului nici cei care jucau la cacealma, cu chipuri impenetrabile, și nici trișorii ordinari.

Cine a fost primul acționar al Cazinoului din Sinaia

Cazinoul din Sinaia a fost ridicat la inițiativa Regelui Carol I, iar primul său acționar a fost baronul Edgar de Marçay. Cu o avere considerabilă, baronul era și acționar al cazinoului din Monte Carlo – după arhitectura căruia a fost construit și cel din Sinaia -, iar în anul 1912 a devenit și concesionar al Cazinoului din Constanța, care fusese inaugurat în 1910.

Printre acționarii Cazinoului din Sinaia s-au aflat și frații baronului Edgar de Marçay, Iv și Edmond – aceștia deținând acțiuni și la cazinourile din Nisa și Monte Carlo -, dar și Eforia Spitalelor Civile, Primăria Sinaia sau politicieni de marcă ai vremurilor, cum ar fi prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino (supranumit ”Nababul”, fost prim-ministru și primar al Capitalei, descendent al lui Constantin Brâncoveanu) și diplomatul Nicolae Lahovary.

”Cu modul acesta (n.red. – prin Cazinoul din Sinaia), în intenţiunea noastră este de a opri ca banii să iasă din ţară şi de a căuta să aducem la noi banii străini. În această privinţă nu trebuie să uitaţi că Elveţia, Franţa şi alte state sunt ţări cari fac avuţii însemnate cu banii vizitatorilor străini. Că Eforia a avut acest scop şi n-a avut un moment intenţia câştigului, este hotărârea luată ca să-şi vândă acţiunile societăţei pe care le posedă în valoare de un milion, pentru ca aceşti bani să-i întrebuinţeze la nevoile spitaliceşti”, preciza un reprezentant al Eforiei Spitalelor Civile – extras din articolul “Din România – Inaugurarea Cazinoului din Sinaia” – publicat în Gazeta Transilvaniei, ediția 11/27 iulie 1912.

Secretele Cazinoului din Sinaia Tunelul prin care erau trecuți banii și amantele sinuciderile ascunse și arginții din fântâna arteziană
Cazinoul din Sinaia, foto de epocă / FOTO Facebook, Casino Sinaia

La două zile de la inaugurarea Cazinoului, o dublă sinucidere a ținut ”capul de afiș” în presa europeană

Construcția Cazinoului din Sinaia – situat în parcul ”Dimitrie Ghica” și ridicat la inițiativa lui Carol I – a început în anul 1911, iar lucrările au fost încheiate în mai puțin de 7 luni, cazinoul – construit după planurile arhitectului Petre Antonescu  – fiind inaugurat pe data de 5 iulie 1912.

Veştile despre inaugurarea luxosului stabiliment din staţiunea reşedinţă de vară a Casei Regale a României s-au răspândit rapid, evident, iar marile ziare ale Europei au publicat articole laudative. Francezii au făcut reclamă stațiunilor de pe Valea Prahovei, cu accent pe Sinaia, scriind că stațiunea are tot ceea ce își poate dori un turist, de la hoteluri de lux la tripouri.

În Austria și nu numai, însă, capul de afiș a fost ținut de știrea potrivit căreia frații Loebel s-au sinucis la două zile după inaugurarea Cazinoului din Sinaia, din cauză că își pierduseră întreaga avere la jocurile de noroc. Alte informații din perioada respectivă transmit că până și regele Carol I s-a plâns – într-o scrisoare trimisă surorii sale, prințesa Maria de Flandra – că la noul cazinou ”din păcate se joacă mult prea mult”. Baronii de Marçay au trecut ”la contraatac”, făcând donaţii pentru văduve şi pentru orfanii de război, iar regele a devenit ceva mai indulgent cu activitatea desfășurată în Cazinoul din Sinaia. Totodată, s-a dus o ”politică” asiduă, de-a lungul timpului, pentru ca astfel de tragedii survenite în urma pierderii unor sume imense la mesele de joc ale cazinoului să nu mai fie mediatizate în presă.

La scurt timp de la inaugurare, însă, Cazinoul din Sinaia a fost închis temporar, prin decret regal, în contextul tensionat al conflictelor din Balcani.

Secretele Cazinoului din Sinaia Tunelul prin care erau trecuți banii și amantele sinuciderile ascunse și arginții din fântâna arteziană
Cazinoul din Sinaia

Tânărul George Enescu a susținut un concert la reinaugurarea Cazinoului din Sinaia

În anul 1913, Cazinoul din Sinaia a fost reinaugurat, la eveniment participând Familia Regală a României, dar și prim-ministrul Titu Maiorescu.

Cu această ocazie, George Enescu – care avea atunci 32 de ani – a susținut un concert extraordinar, iar dramaturgul Alexandru Davila (directorul Teatrului din București, la momentul respectiv), a organizat un spectacol special la finalul căruia oaspeții s-au delectat cu un impresionant foc de artificii.

Secretele Cazinoului din Sinaia Tunelul prin care erau trecuți banii și amantele sinuciderile ascunse și arginții din fântâna arteziană
George Enescu a susținut un concert la reinaugurarea Cazinoului din Sinaia | Foto – festivalenescu.ro

După cel de-al Doilea Război Mondial, Cazinoul din Sinaia a trecut în proprietatea statului, iar o perioadă a fost folosit de Societatea de Cruce Roșie. Cazinoul din Sinaia a funcționat până în 1947, atunci când regimul comunist din România a interzis jocurile de noroc.

În 1995, clădirea a trecut în Administrația Protocolului de Stat, iar în luna aprilie 2013 a intrat în circuitul turistic.

Tunelul secret dintre Hotelul Palace și Cazinoul din Sinaia. Nu numai banii erau protejați, ci și… amantele

Plimbându-te prin Parcul ”Dimitrie Ghica” și îndreptându-te către Cazinoul din Sinaia, treci, fără să îți dai seama, peste un tunel secret care a fost construit între Hotelul Palace și stabilimentul unde o Fata Morgana a câștigurilor fabuloase atrăgea jucătorii precum un magnet.

La vremea respectivă – cu mai bine de o sută de ani în urmă -, a construi un tunel de trei metri înălțime și doi metri lățime nu era un demers facil, însă protecția unor sume de bani impresionante și teama că astfel de câștiguri vor atrage infractorii au fost motive esențiale pentru demararea lucrărilor.

Hotelul Palace a fost construit – tot după planurile arhitectului Petre Antonescu – chiar în timp ce era ridicat și Cazinoul din Sinaia, în doar opt luni fiind terminată clădirea. Turiștii care veneau pentru a respira aerul curat din Sinaia aveau posibilitatea nu numai să joace la cazinou, dar și să fie cazați în condiții de lux, la doar câteva zeci de metri de mesele de joc.

Cei care aveau buzunarele pline cu bani puteau ajunge, nevăzuți, din hotel în cazinou, feriți de priviri indiscrete și știindu-și câștigurile în siguranță, tunelul de 25 de metri lungime – luminat și încălzit – fiind calea cea mai bună pentru un du-te-vino nu numai financiar, ci și amoros. Amantele îmbrăcate după ultima modă putea ajunge, la rândul lor, alături de cei care le protejau și întrețineau, iar astfel de secrete de alcov erau ținute departe de ochii curioșilor și, mai ales, ai ziariștilor gazetelor mondene.

În sala mare a Cazinoului din Sinaia – ”Sala Oglinzilor”, cu o suprafață de 650 mp – se aflau 13 mese unde se putea juca la ruletă. În cazinou exista însă și o cameră privată, de 80 mp, acolo unde mizele erau de cinci ori mai mari decât în alte săli. Aici erau mese unde nu se așezau decât reprezentanții high-life-ului vremii, oameni de afaceri interbelici precum Nicolae Malaxa (unul dintre cei mai mari industriași interbelici) sau Max Auschnitt, administrator delegat al Uzinelor și Domeniilor de Fier din Reșița (U.D.R.), cea mai mare societate pe acțiuni care a existat în România înainte de instaurarea regimului comunist.

În ”Sala Baccara” erau amplasate mesele pentru jocurile de cărţi, iar acolo se jucau Black Jack, Poker şi Baccara.

Secretele Cazinoului din Sinaia Tunelul prin care erau trecuți banii și amantele sinuciderile ascunse și arginții din fântâna arteziană
”Sala Oglinzilor” | Foto: casino-sinaia.ro

”Casa Diavolului”. Arginții aruncați în fântâna arteziană a Cazinoului din Sinaia

Orice jucător împătimit are și superstițiile sale, iar cei care treceau pragul Cazinoului din Sinaia nu puteau face excepție de la această regulă nescrisă prin care încercau să îl înduplece pe Zeul Norocului și să îl convingă să fie de partea lor la mesele de joc.

Se spune că amatorii de câștiguri rapide – mulți dintre ei plecând, în dimineața următoare, cu buzunarele goale – aruncau arginți în fântâna arteziană din apropierea Cazinoului din Sinaia, tocmai pentru a avea noroc și pentru a se îmbogăți rapid.

Numai că astfel de perspective minunate și superstițiile aferente nu ajutau, în cele mai multe dintre cazuri, iar împătimiții erau seduși de ceea ce putem numi și azi ”beția jocului”, își plasau toți banii, pierdeau, apoi iscăleau polițe pentru sume impresionante. Și femeile erau ”prinse” în acest carusel al dorințelor exacerbate, ajungând să își joace chiar și blănurile de lux sau bijuteriile, în vreme ce bărbații plusau cu ceasurile cu lanț de aur.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care, în perioada interbelică, Cazinoul din Sinaia s-a ales și cu o etichetă nedorită – ”Casa Diavolului”.

Bazarul de lângă Cazinoul din Sinaia și turcul Hagi Benlian

Dacă la mesele de joc ale Cazinoului din Sinaia se desfășurau scenarii nocturne în care norocul și ghinionul schimbau în bine sau în rău destinele multora dintre jucători, în exteriorul stabilimentului viața curgea în ritmul acelor vremuri și avea, firește, un farmec cu totul aparte.

Puțini știu că în apropierea Cazinoului din Sinaia exista un bazar, poate unul dintre cele mai vizitate ale stațiunii. Iar dacă ajungeai în acest bazar era imposibil să eviți contactul cu turcul Hagi Benlia – cunoscut de toată lumea ca Benli -, cel care, purtând turban roşu-visiniu şi şalvari de mătase, aducea Orientul în Sinaia și încerca să îi convingă pe vizitatori să cumpere argint filigranat, încrustaţii în metal, obiecte de jad, chihlimbar, sidef, corali sau mărgean.

Dar Benli avea și o ofertă ”dulce” – adusă din cămările Istanbulului – în fața căreia nimeni nu putea rezista mai mult de câteva minute: siropuri, sugiuc, rahat, nuga, susan, baclavale, pistil de caise, dulceţuri şi serbeturi.

Doritorii puteau să-și cumpere de la Benli tutun, țigarete şi cafea, iar turcul știa să… ghicească.

”Benli ştia să şi ghicească. Îşi alegea din clientele o cucoană, făcându-i un semn discret să-şi întoarcă ceaşca de cafea, după care venea personal cu tava să adune ceştile. La plecare, curioasa afla de la turc 2-3 numere (din cele de la 1 la 9) pentru care femeia îi strecura în palmă, tot discret, câţiva poli. Apoi fugea la „ruletă” să-şi încerce norocul”, nota Gh. Nistorescu în ”Din plaiul Prahovei la Sinaia”.

Averi colosale au fost pierdute într-o singură noapte, celebritățile vremii i-au trecut pragul pentru a se răsfăța cu băuturi fine și pentru a-și încerca norocul la mesele de joc, s-au scris povești de amor, au avut loc tragedii despre care s-a scris în gazetele de scandal sau care, de foarte multe ori, au fost trecute sub tăcere.

Dar povestea Cazinoului din Sinaia, în pofida trecerii inexorabile a timpului, își păstrează și astăzi farmecul incontestabil, cu inflexiuni de legendă interbelică transpusă în realitate.

Secretele Cazinoului din Sinaia Tunelul prin care erau trecuți banii și amantele sinuciderile ascunse și arginții din fântâna arteziană

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • CNSU a adoptat noua listă a statelor aflate în zona de risc epidemiologic. Bulgaria și Franța ies din zona roșie, Spania trece în zona verde
 •  

CNSU a adoptat noua listă a statelor aflate în zona de risc epidemiologic. Bulgaria și Franța ies din zona roșie, Spania trece în zona verde

CNSU a adoptat noua listă a statelor aflate în zona de risc epidemiologic Bulgaria și Franța ies din zona roșie Spania trece în zona verde

– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini și Guernsey;

– din zona verde, în urma creșterii incidenței: Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar;

– Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.

ZONA ROSIE

Grenada 18,6Israel 13,9Guam 13,0Polinezia Franceză 12,6Muntenegru 12,1Dominica 11,9Mongolia 10,5Bermuda 10,0Georgia 9,7Serbia 9,5Cuba 9,4Saint Lucia 9,1Suriname 8,6Malaysia 8,5Saint Kitts și Nevis 8,3Kosovo 7,6Sint Maarten 7,5Marea Britanie** 7,3Seychelles 6,9Anguilla 6,8Palestina 6,0Antigua și Barbuda 6,0Statele Unite ale Americii 5,7Costa Rica 5,6Aruba 5,5Slovenia 5,1Insula Man 4,4Elveția 4,3Albania 4,3Bahamas 4,2Azerbaidjan 4,2Botswana 4,2Iran 4,2Irlanda 4,1Insulele Virgine ale Statelor Unite 4,1Bonaire, Saint Eustatius și Saba 4,1Estonia 4,0Macedonia de Nord 3,9Lituania 3,9Belize 3,9Brunei Darussalam 3,9Maldive 3,8Turcia 3,7Jersey 3,6Norvegia 3,6Barbados 3,5Guyana 3,5Fiji 3,3Grecia 3,2Cipru 3,2Jamaica 3,1Liechtenstein 3,0Sri Lanka 3,0Kazahstan 3,0Africa de Sud** 1,6Brazilia** 0,7Nepal** 0,7India** 0,4

ZONA GALBENĂ

Curaçao 2,9Thailanda 2,9Noua Caledonie 2,9Bulgaria 2,8Austria 2,8Insulele Turks și Caicos 2,8Guernsey 2,8Gibraltar 2,8Croația 2,6Letonia 2,6Guatemala 2,5Armenia 2,5Filipine 2,5Mauritius 2,4Belarus 2,4Franța 2,4Libia 2,4Belgia 2,4Insulele Virgine Britanice 2,4Capul Verde 2,4Monaco 2,4Puerto Rico 2,3Bosnia și Herțegovina 2,2Olanda 2,0Tunisia 2,0San Marino 1,9Portugalia 1,9Irak 1,9Trinidad și Tobago 1,9Republica Moldova 1,9Vietnam 1,8Liban 1,8Federația Rusă 1,8Germania 1,8Eswatini 1,8Japonia 1,7Saint Vincent și Grenadine 1,7Timorul de Est 1,6Islanda 1,6Honduras 1,6

ZONA VERDE

Luxemburg 1,5Suedia 1,5Canada 1,5Spania 1,4Maroc 1,4Mexic 1,4Finlanda 1,4Malta 1,3România 1,3Danemarca 1,3Italia 1,3Panama 1,3Emiratele Arabe Unite 1,2Iordania 1,1Groenlanda 1,1Argentina 1,1Insulele Cayman 1,0Sao Tome și Principe 1,0Slovacia 1,0Australia 0,9El Salvador 0,9Qatar 0,8Bahrain 0,8Ucraina 0,8Insulele Feroe 0,8Guineea Ecuatorială 0,8Myanmar 0,7Singapore 0,7Andorra 0,7Uruguay 0,6Benin 0,5Venezuela 0,5Columbia 0,5Coreea de Sud 0,5Uganda 0,5Rwanda 0,5Laos 0,4Montserrat 0,4Indonezia 0,4Cambodgia 0,4Cehia 0,4Gabon 0,4Peru 0,4Bolivia 0,4Mauritania 0,3Chile 0,3Kuweit 0,3Kârgâzstan 0,3Republica Dominicană 0,3Ungaria 0,3Insulele Falkland (Malvine) 0,3Togo 0,3Uzbekistan 0,3Pakistan 0,2Ecuador 0,2Bangladesh 0,2Kenia 0,2Ghana 0,2Oman 0,2Nicaragua 0,2Burundi 0,1Guinea Bissau 0,1Paraguay 0,1Zimbabwe 0,1Djibouti 0,1Algeria 0,1Zambia 0,1Angola 0,1Mozambic 0,1Etiopia 0,1Noua Zeelandă 0,1Arabia Saudită 0,1Guineea 0,1Polonia 0,1Coasta de Fildeș 0,1Siria 0,1Gambia 0,1Somalia 0,1Senegal 0,0Malawi 0,0Nigeria 0,0Liberia 0,0Congo 0,0Haiti 0,0Afghanistan 0,0Yemen 0,0Burkina Faso 0,0Mali 0,0Sudan 0,0Taiwan 0,0Eritrea 0,0Niger 0,0Sierra Leone 0,0Bhutan 0,0Madagascar 0,0Tadjikistan 0,0Camerun 0,0Lesotho 0,0Tanzania 0,0Comore 0,0Republica Democrată Congo 0,0Egipt 0,0Papua Noua Guinee 0,0Republica Centrafricană 0,0Wallis și Futuna 0,0Insulele Mariane de Nord 0,0Ciad 0,0Sudanul de Sud 0,0Republica Populară Chineză 0,0Vatican 0,0Insulele Marshall 0,0Micronezia 0,0Insulele Solomon 0,0Vanuatu 0,0Sahara de Vest 0,0

*Date publicate de ECDC joi 16 septembrie 2021 pentru perioada 30 august – 12septembrie 2021** Ca urmare a detectării la populația umană a unor variante de virus SARS-CoV-2cu transmitere mai ridicată

CNSU a adoptat noua listă a statelor aflate în zona de risc epidemiologic Bulgaria și Franța ies din zona roșie Spania trece în zona verde

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un nou studiu arată cum scade în timp protecţia oferită de vaccinul anti-COVID de la Moderna
 •  

Un nou studiu arată cum scade în timp protecţia oferită de vaccinul anti-COVID de la Moderna

Un nou studiu arată cum scade în timp protecţia oferită de vaccinul antiCOVID de la Moderna

Datele unui studiu extins pe vaccinul propriu anti-COVID-19 realizat de Moderna Inc arată că protecţia scade în timp.

Studii realizate recent au sugerat că vaccinul produs de Moderna ar fi mai bun decât cel similar produs de Pfizer şi de partenerul său german, BioNTech SE, în ceea ce priveşte menţinerea eficienţei pe parcursul timpului, relatează BBC.

Diferenţa ar fi fost legată de doza mai ridicată de ARN mesager (mARN) din vaccinul Moderna şi de intervalul uşor mai mare dintre prima şi cea de-a doua inoculare.

Ce arată o analiză a Moderna

O analiză publicată miercuri de compania Moderna arată însă că lucrurile nu stau aşa: Se pare că protecţia oferită persoanelor imunizate în urmă cu 13 luni e mai mică, în comparaţie cu cele imunizate acum 8 luni. Analiza urmează să fie supusă evaluării specialiştilor independenţi.

Moderna a aplicat la 1 septembrie o solicitare pentru obţinerea autorizaţiei pentru o a treia doză de rapel pentru vaccinul său, din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Un nou studiu arată cum scade în timp protecţia oferită de vaccinul antiCOVID de la Moderna

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Marcel Ciolacu, despre Mihai Tudose: „Nu a atins alcool de 25 de ani, nu-i place. Dar îl ajută faţa ca povestea asta să meargă mai departe” (VIDEO)
 •  

Marcel Ciolacu, despre Mihai Tudose: „Nu a atins alcool de 25 de ani, nu-i place. Dar îl ajută faţa ca povestea asta să meargă mai departe” (VIDEO)

Marcel Ciolacu despre Mihai Tudose Nu a atins alcool de 25 de ani nui place Dar îl ajută faţa ca povestea asta să meargă mai departe VIDEO

În cadrul unui interviu acordat postului Radio Guerilla, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre începuturile sale în politică şi despre relaţia pe care o are cu fostul premier Mihai Tudose. Întrebat cine a lansat în spaţiul public ideea că Mihai Tudose ar face parte din „statul paralel”, Ciolacu a spus că nu poate fi vorba despre aşa ceva cum la fel de neadevărată este şi teoria conform căruia fostului șef al executivului i-ar plăcea să consume alcool.

„Cred că eu și Tudose ne cunoaștem de peste 20 de ani, suntem și prieteni, chiar prieteni de familie (….) Teoria că Tudose e bețiv, vreau să vă anunț că Mihai Tudose nu atinge alcool. Niciodată. Nu doar că nu atinge alcool, nu a atins alcool de 25 de ani. Niciodată. Am fost împreună în concedii, revelioane, nu-i place, nu atinge. Tudose și soția lui nu ating alcool. Astea sunt povești. Acuma, că pe Mihai îl ajuta fața să meargă aceasta teorie, e cu totul altceva”, a declarat amuzat Marcel Ciolacu pentru Radio Guerilla.

Liderul social-democrat a precizat că din punctul său de vedere „Guvernul Cîţu e căzut şi nu există o altă variantă decât cea a alegerilor anticipate”.

Marcel Ciolacu despre Mihai Tudose Nu a atins alcool de 25 de ani nui place Dar îl ajută faţa ca povestea asta să meargă mai departe VIDEO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Raluca Turcan: Mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim, în contextul creșterii prețurilor
 •  

Raluca Turcan: Mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim, în contextul creșterii prețurilor

Raluca Turcan Mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim în contextul creșterii prețurilor

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a afirmat joi, la Oradea, că ia în calcul o majorare semnificativă a salariului minim pe economie, care ar trebui, în mod normal, să intre în vigoare de la începutul anului viitor, după ce ideea creşterii salariului minim a fost agreată de patronate, sindicate şi instituţiile statului.

„Salariul minim este o prioritate zero pentru Guvern şi un mare pas înainte comparativ cu modul în care s-au comportat alte guverne până acum. De obicei, majorarea salariului minim intră în vigoare la începutul anului viitor. De la 1 ianuarie, în mod normal, trebuie să avem o majorare a salariului minim. Eu mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim întrucât creşterile de preţuri sunt mult peste ce s-a întâmplat în România în ultima perioadă”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a subliniat că pentru a răspunde problemelor de pe piaţa muncii, este nevoie de creşterea salariului minim în România, întrucât nivelul actual nu este doar insuficient, ci este şi factor generator de migraţie.

Nevoia de creștere a salariului minim

„Sunt probabil cel mai pro ministru pentru creşterea salariului minim în România. Românii noştri aleg să plece în străinătate din cauza salariului şi datorită serviciilor de care beneficiază în alte ţări. Nu mai putem accepta şi duce cu toţii, ca societate, acest nivel al salariului minim. Pentru prima dată, într-un guvern, într-un mandat de opt luni, la aceeaşi masă, patronate, sindicate, instituţii ale statului, am reuşit să agreăm că salariul minim trebuie să crească, că această creştere trebuie să fie făcută predictibil şi cât mai repede astfel încât mediul economic să poată să-şi pregătească activitatea pe anul următor şi, de asemenea, să nu fie făcută subiectiv, la presiunea diferiţilor factori, ci ancorată în nişte indicatori economici astfel încât şi în anii următori să putem evalua cum va evolua salariu minim”, a spus ministrul Muncii.

Demnitarul a menţionat faptul că toate confederaţiile patronale au ajuns la concluzia că salariul minim trebuie crescut şi s-a agreat, atât în discuţiile cu primul-ministru, cât şi în discuţiile cu patronatele şi sindicatele, ca până la finalul lunii octombrie să existe o primă formă de negociere a nivelului de salariu minim.

Principalele probleme ale pieței muncii

În opinia ministrului, probleme principale sunt nivelul de salarizare, lipsa forţei de muncă, „acută şi deja cronică”, pentru cele 40.00 de locuri de muncă „oferite pe masă” şi pentru 200.000 de cereri de locuri de muncă, dar şi pregătirea potenţialilor angajaţi, adesea deficitară.

Răspunsul Guvernului, a precizat ministrul, merge pe direcţiile: educaţie axată pe calificări şi competenţe prin întărirea învăţământului profesional dual, calificare şi formare profesională adaptate la nevoile de pe piaţa muncii, precum şi digitalizarea şi flexibilizarea relaţiilor de muncă, scrie Agerpres.

Ministrul Raluca Turcan a participat, joi, la o conferinţă internaţională de lansare a unui proiect transfrontalier organizată de AJOFM Bihor şi a vizitat bursa locurilor de muncă organizată de aceeaşi instituţie, unde angajatorii au etalat o ofertă de peste 1.000 de job-uri. Ministrul a mai participat la discuţii cu reprezentanţi ai mediului privat, cu angajatori şi angajaţi, cu şefi de instituţii, cu preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, şi angajaţi simpli din instituţiile statului.

Raluca Turcan Mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim în contextul creșterii prețurilor

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Percheziții de amploare la hackeri români. Gruparea de criminalitate informatică a făcut 8.000 de victime și un prejudiciu de 2 milioane de euro
 •  

Percheziții de amploare la hackeri români. Gruparea de criminalitate informatică a făcut 8.000 de victime și un prejudiciu de 2 milioane de euro

Percheziții de amploare la hackeri români Gruparea de criminalitate informatică a făcut 8000 de victime și un prejudiciu de 2 milioane de euro

Șase persoane bănuite că ar face parte dintr-o rețea internațională de hackeri au fost duse la audieri, joi, în urma a 13 percheziții în București și șase județe, în cadrul unei operațiuni a DIICOT Sibiu. Gruparea de hackeri – despre care se știe până acum că ar fi formată din 26 de membri – ar fi păgubit peste 8.000 de victime din state vest-europene cu aproximativ 2 milioane de euro.

Polițiștii BCCO Alba Iulia și procurorii DIICOT Sibiu au descins, joi, la 16 adrese din județele Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj, Ilfov, Călărași și în municipiul București.

Potrivit DIICOT, acțiunea vizează completarea probatoriului într-o cauză penală în care este cercetată o grupare de criminalitate organizată, specializată în infracțiuni de fraudă informatică și spălarea banilor, cu ramificații transfrontaliere, o primă etapă a activităților fiind desfășurată la data de 11 noiembrie 2020.

„Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi modificat conturi legitime de pe portaluri de comerț online, prin alterarea unor date personale ale titularilor, vizând în principal conturile bancare asociate”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cum acționau hackerii

Procurorii spun că  persoanele vătămate expediau sumele de bani aferente bunurilor promise/oferite spre vânzare, în conturi bancare controlate de către hackeri.

De asemenea, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe site-uri internaționale specializate în vânzarea de autoturisme sau închirieri imobile, și, ulterior, ar fi deschis sau intermediat deschiderea de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniți din infracțiuni, atât în România, cât și în Marea Britanie și Italia, folosindu-se de documente de identitate falsificate.

„Pe parcursul cercetărilor efectuate până la data de 11 noiembrie 2020, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia și Italia. Sumele de bani obținute din săvârșirea acestui gen de infracțiuni ar fi fost disimulate de către membrii grupării, fiind, în final, folosite la achiziționarea unor imobile și autoturisme de lux. În cursul anului 2021, față de cei 12 membri identificați inițial, au mai fost identificați 14 membri ai grupării infracționale organizate”, arată DIICOT.

Peste 8.000 de victime online

Pe parcursul cercetărilor efectuate în anul 2021, au fost identificate încă 3.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia Italia și S.U.A., numărul total al acestora fiind de aproximativ 5.000 de persoane. Până în prezent, s-a conturat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 44.928 de lei, 870 de euro, 70 de lire sterline, 4 laptopuri, 5 stick-uri de memorie, 8 pliculețe care conțin o substanță pulverulentă de culoare albă, 10 telefoane mobile, un card de memorie, o tabletă, 13 cartele SIM, o unitate tip desktop, înscrisuri și 4 carduri bancare.

„Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii de Intervenție Specială a Jandarmeriei și al echipelor de intervenție și acțiuni speciale din cadrul I.P.J. Sibiu, I.P.J. Argeș, I.P.J. Vâlcea, I.P.J. Olt, I.P.J. Dolj, I.P.J. Hunedoara, precum și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. În vederea soluționării cauzei penale, se cooperează cu autorități ale altor state, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoția, Olanda”, mai arată DIICOT.

Percheziții de amploare la hackeri români Gruparea de criminalitate informatică a făcut 8000 de victime și un prejudiciu de 2 milioane de euro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • CCR a amânat decizia pe moțiunea de cenzură până după Congresul PNL
 •  

CCR a amânat decizia pe moțiunea de cenzură până după Congresul PNL

CCR a amânat decizia pe moțiunea de cenzură până după Congresul PNL

Curtea Constituțională a stabilit joi ca data la care conflictul dintre Parlament și Guvern, pe tema moțiunii de cenzură, să aibă loc pe data de 28 septembrie, la trei zile după congresul PNL.

Judecătorii au decis ca ședința de judecată pentru conflictul formulat de prim-ministru să se desfășoare pe data de 28 septembrie la ora 10.00, potrivit surselor Gândul. Ședința va fi  transmisă pe pagina web a instituției.

Pe 29 septembrie, cu o zi mai târziu, se va discuta sesizarea făcuta de președintele senatului, Anca Dragu.

CCR a evitat implicarea în acest conflict

Sursele Gândul susțin că astfel CCR a ocolit să se implice în acest conflict, deși această amânare îl poate avantaja pe Florin Cîțu, care în cazul în care va câștiga șefia PNL va fi mult mai greu de înlăturat din fruntea executivului.

Sesizarea la CCR a fost făcută de Guvern, semnată de premierul Cîțu, cu privire la un posibil conflict juridic între Parlament şi Guvern generat în urma nerespectării procedurilor în cazul moţiunii de cenzură depuse de foștii parteneri de la USR PLUS, cu sprijinul celor de la AUR.

După ce parlamentarii din echipa lui Florin Cîțu au boicotat ședințele în care ar fi trebuit stabilit calendarul moțiunii, președintele PNL, Ludovic Orban, a hotărât deblocarea demersurilor, informând Guvernul cu privire la moțiunea depusă împotriva sa.

În sesizarea la CCR, Guvernul reclamă în primul rând acțiunile liderului PNL, Ludovic Orban. Florin Cîțu a declarat că dacă CCR îi va da dreptate va cere demisia actualului său contracandidat din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

CCR a amânat decizia pe moțiunea de cenzură până după Congresul PNL

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Filosoful Mihai Șora: „M-a pus Ălcucoarne să citesc comentarii pe paginile unor politicieni. Nu mai fac”
 •  

Filosoful Mihai Șora: „M-a pus Ălcucoarne să citesc comentarii pe paginile unor politicieni. Nu mai fac”

Filosoful Mihai Șora Ma pus Ălcucoarne să citesc comentarii pe paginile unor politicieni Nu mai fac

Filosoful român Mihai Șora a postat miercuri seară pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spune că „l-a pus Ălcucoarne” să citească comentarii pe paginile unor politicieni, el trăgând concluzia că nu merită să mai repete acest gen de acțiune, pentru că „timpul este prețios și înseamnă viață”.

Filosoful român a subliniat importanța timpului și modul în care ni-l petrecem, el completând că nu ar trebui să ne trăim viețile sub semnul certurilor sterile, invidiilor, ostilității docte sau agramate.

Omul de cultură a încheiat spunând că sunt atâtea admirabile și necesare lucruri de făcut, de învățat pe lumea aceasta, „decât să vă risipiți entuziasmul și inteligența în sluțenii care nu duc nici prea sus, nici prea departe”.

Mihai Șora este una dintre vocile civice de vârf din România ultimilor ani, el participând la mai multe proteste anti-corupție și luând deseori poziție împotriva tentativelor de destabilizare a democrației.

„M-a pus Ălcucoarne să citesc comentarii pe paginile unor politicieni.

Nu mai fac.

Oameni buni,

timpul este prețios, iar timpul înseamnă viață. Care nu merită să fie umplută cu certuri sterile, invidii, ostilități docte sau agramate. Sunt atâtea admirabile și necesare lucruri de făcut, de învățat pe lumea aceasta…, decât să vă risipiți entuziasmul și inteligența în sluțenii care nu duc nici prea sus, nici prea departe”, a scris filosoful pe Facebook.

Filosoful Mihai Șora Ma pus Ălcucoarne să citesc comentarii pe paginile unor politicieni Nu mai fac

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • YouTube a blocat contul oficial al Senatului României din cauza declarațiilor antivacciniste ale Dianei Șoșoacă
 •  

YouTube a blocat contul oficial al Senatului României din cauza declarațiilor antivacciniste ale Dianei Șoșoacă

YouTube a blocat contul oficial al Senatului României din cauza declarațiilor antivacciniste ale Dianei Șoșoacă

Platforma YouTube a blocat canalul de YouTube al Senatului României, în urma intervențiilor antivacciniste ale senatoarei Diana Șoșoacă. Mai precis, pe respectiva pagină a Camerei superioare a Parlamentului României nu vor mai putea fi postate transmisii live.

YouTube a blocat contul oficial al Senatului României din cauza declarațiilor antivacciniste ale Dianei Șoșoacă

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Supraviețuitor Covid-19, după internarea la ATI: „Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat, iar după 20 de minute era mort”(VIDEO)
 •  

Supraviețuitor Covid-19, după internarea la ATI: „Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat, iar după 20 de minute era mort”(VIDEO)

Supraviețuitor Covid19 după internarea la ATI Foarte ușor se moare Discutau asistentele cu colegul de pat iar după 20 de minute era mortVIDEO

Platforma oficială RO Vaccinare a distribuit pe pagina de Facebook povestea lui Josef Balla, un bărbat de 46 de ani din Cluj-Napoca, care a petrecut mai mult de o lună internat în spital, infectat cu Covid-19, inclusiv la ATI. Clujeanul spune că a fost puternic marcat de moartea unor colegi de salon.

A stat o săptămână acasă, sub medicamentație, iar după 5 zile a chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire. Ajuns la UPU, a trebuit să aștepte mai bine de 4 ore până s-a eliberat un pat în ATI. După ce a ieșit din ATI a fost puternic marcat de moartea unor colegi de salon.

„Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat 5-10 minute, iar după 20 de minute era mort, era în sacul de nailon” – povestește Josef Balla.

Chinul său a durat mai bine de două luni de zile. O lună și câteva zile în spital și încă o lună a mai folosit oxigenul acasă, relatează RO Vaccinare.

Toată familia s-a vaccinat. El și cele două fiice s-au vaccinat cu Pfizer, iar soția cu Astra Zeneca.

„În afară de vaccin, altă soluție nu avem. Este singura șansă să scăpăm” – îndeamnă Josef Balla.

„O poveste tristă cu final fericit, dar multe povești au avut un sfârșit tragic. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!”, transmit reprezentanții CNCAV pe pagina RO Vaccinare.

Supraviețuitor Covid19 după internarea la ATI Foarte ușor se moare Discutau asistentele cu colegul de pat iar după 20 de minute era mortVIDEO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ludovic Orban: Klaus Iohannis poate rezolva criza politică în 15 minute
 •  

Ludovic Orban: Klaus Iohannis poate rezolva criza politică în 15 minute

Ludovic Orban Klaus Iohannis poate rezolva criza politică în 15 minute

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis poate rezolva criza politică, iar soluţia o reprezintă “un tete-a-tete de 15 minute”.

Președintele liberalilor a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că singura soluţie corectă pentru România o reprezintă refacerea coaliţiei.

“Singura soluţie corectă pentru România, corectă pentru noi este refacerea coaliţiei şi învestirea unui guvern cu deplină capacitate de exerciţiu pentru că ne confruntăm cu provocări extrem de grave cărora nu le poate face faţă un guvern care sare într-un picior.

Este nevoie cât mai rapid de învestirea unui guvern responsabil care să vină cu soluţii imediat la toate problemele cu care ne confruntăm, valul patru al pandemiei, problemele care sunt legate de explozia preţurilor în domeniul energiei şi nu numai în domeniul energiei, ci şi în alte domenii”, a spus Orban.

Președintele Camerei Deputaților a mai adăugat că preşedintele Klaus Iohannis poate rezolva criza, are tot ce îi trebuie pentru acest lucru:

“Preşedintele poate să rezolve criza astăzi, are tot ce îi trebuie la dispoziţie pentru soluţionarea crizei şi este apanajul său constituţional, este obligaţia sa constituţională să se implice pentru rezolvarea acestei crize. Soluţia e simplă, un tete-a-tete de 15 minute, în sensul deblocării situaţiei politice. (…)

Colegii mei care blochează procedura parlamentară a moţiunii sau care se fac scut uman toţi defilează sub stindardul parteneriarului cu preşedintele Iohannis. Sunt convins că preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucrurile pe care eu văd că nu pot să-i conving, care sunt constituţionale şi în interesul României”.

Ludovic Orban Klaus Iohannis poate rezolva criza politică în 15 minute

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌