Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriRiga Crypto
 • Gypsycoin Finance lanseaza moneda GypsyFootball
 •  

Gypsycoin Finance lanseaza moneda GypsyFootball

Gypsycoin a lansat o noua initiativa pe piata cypto, numita GYPSYFOOTBALL. Acest proiect este sustinut de infrastructura Gypsycoin si reprezinta moneda oficiala a Federatiei de Fotbal a Romilor din Romania.

GYPSYFOOTBALL – Moneda oficiala a Federatiei de Fotbal a Romilor din Romania. Din acest punct de vedere, proiectul GYPSYFOOTBALL este prezent ca un promotor al integrarii fotbalului in randul comunitatilor de romi. Aceasta moneda reprezinta metoda de finantare a activitatilor federatiei. Federatia de Fotbal a Romilor este o asociatie dedicata organizarii si promovarii fotbalului in comunitatea roma. Aceasta federatie sportiva este o initiativa coerenta a fanilor si jucatorilor de fotbal romi. Viziunea acestei federatii este pe termen lung. Aceasta isi propune sa creeze echipe organizate in divizii si grupe. Structura si organigrama federatiei sunt similare cu cele ale federatiilor nationale de fotbal din Europa. In acest sens, organizatia are ca scop organizarea de campionate, formarea jucatorilor si performanta sportiva.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cuba ia in calcul recunoasterea si reglementarea criptomonedelor
 •  

Cuba ia in calcul recunoasterea si reglementarea criptomonedelor

Popularitatea criptomonedelor a crescut in Cuba, in parte si din cauza restrictiilor impuse asupra transferurilor de bani din SUA.

Cuba a declarat ca va recunoaste – si va reglementa – criptomonedele pentru platile de pe insula, aceasta fiind o masura care ar putea contribui la eludarea sanctiunilor americane.

O rezolutie publicata joi in Monitorul Oficial a precizat ca banca centrala va stabili reguli privind criptomonedele si va determina modul de acordare a licentelor pentru furnizorii de servicii conexe in statul comunist, releateaza Al Jazeera.

Anuntul survine in contextul in care popularitatea criptomonedelor a crescut in Cuba in randul unor grupuri de persoane cu experienta in domeniul tehnologiei, in conditiile in care a devenit din ce in ce mai dificil sa trimiti si sa folosesti dolari americani pe insula, in parte din cauza inaspririi normelor de embargo impuse sub fostul presedinte al Statelor Unite, Donald Trump.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Noutati din ecosistemul DEFI
 •  

Noutati din ecosistemul DEFI

Ecosistemul DEFI este intr-o continua miscare. Iata cateva noutati din aceasta luna.

Dolphin Finance va integra Chainlink. Platforma DeFi urmeaza sa utilizeze fluxurile de preturi de la Chainlink pe Binance Smart Chain.

Token-urile Harvest Finance (FARM) vor fi disponibile si pe Binance Smart Chain. Perechile de tranzactionare cele mai importante vor fi FARM/USDT, FARM/BUSD, FARM/BNB si FARM/BTC.

BitDAO a anuntat un parteneriat strategic cu SushiSwap.

Fantom FDN a anuntat doua parteneriate strategice. Primul, cu Graviton, care s-a alaturat ecosistemului Fantom. Al doilea, cu Shield Protocol, va integra protocolul de securitate 2FA pe Fantom Opera Chain.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Adoptia criptomonedelor este in crestere la nivel global
 •  

Adoptia criptomonedelor este in crestere la nivel global

Locuitorii din tot mai multe tari din intreaga lume incep sa foloseasca criptomonede sau vad cum creste gradul de adoptare a acestora.

La sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anului 2020, după o perioada de crestere redusa, adoptia totala la nivel mondial se situa la 2,5, pe baza scorurilor insumate ale indicilor de tara. La sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anului 2021, acest scor total se situează la 24, ceea ce sugereaza ca adoptia globala a crescut cu peste 2300% din trimestrul al treilea al anului 2019 si cu peste 881% in ultimul an. Cercetarile facute de Chainalysis sugereaza ca motivele acestei cresteri a adoptiei difera in intreaga lume – pe pietele emergente, multi se indreapta catre criptomonede pentru a-si pastra economiile in fata devalorizarii monedelor nationale, pentru a trimite si a primi sume de bani si pentru a efectua tranzactii comerciale, in timp ce adoptia in America de Nord, Europa de Vest si Asia de Est in ultimul an a fost alimentata in mare parte de investitiile institutionale.

Adoptia criptomonedelor este in crestere la nivel global
Imagine: Chainalysis

Adoptia pe pietele emergente creste, alimentata de platformele P2P

Mai multe tari de pe pietele emergente, printre care Kenya, Nigeria, Vietnam si Venezuela, ocupa locuri fruntase in indexul Chainalysis , in mare parte pentru ca au volume uriase de tranzactii pe platformele peer-to-peer (P2P), atunci cand sunt ajustate in funcție de puterea de cumparare pe cap de locuitor si de populatia utilizatoare de internet. Experti din aceste tari au aratat ca multi rezidenti folosesc platformele de criptomonede P2P ca rampa principala de acces la criptomonede, adesea pentru ca nu au acces la platformele centralizate.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Adolescentii profita de boom-ul NFT
 •  

Adolescentii profita de boom-ul NFT

In toamna anului trecut, Randi Hipper a decis, dupa cum a spus recent, “sa aprofundeze spatiul criptografic”. Dupa ce a auzit despre NFT-uri pe Twitter si pe alte platforme de socializare, Hipper, pe atunci in varsta de 17 ani, eleva in ultimul an la Liceul Xaverian din New York, a inceput sa lanseze propriile lucrari de arta digitala – piese caricaturale si autoreferentiale care o arata plimbandu-se intr-o masina cu numar de inmatriculare Bitcoin sau mergand pe Roata Minunilor din Coney Island.

Potrivit TheIndianExpress, Hipper vine cu conceptele si colaboreaza cu artisti digitali, inclusiv cu un adolescent din India, cunoscut sub numele de Ajay Toons, oferind lucrarile spre vanzare prin intermediul pietei NFT Atomic Hub. Un NFT, sau un token nefungibil, este un fisier digital creat cu ajutorul blockchain. Acesta este cumparat folosind criptomonede precum Ethereum sau Wax si exista ca fisier unic care nu poate fi duplicat, adesea doar pentru a fi admirat digital.

“In momentul de fata, incerc sa fac o livrare pe saptamana”, a declarat Hipper, care acum este cunoscuta sub numele de Miss Teen Crypto si care a împlinit 18 ani. “Incerc sa nu-mi supraincarc feed-ul, colectionarii mei”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Povestea “uzinei” de Bitcoin a spalatoriei auto din incinta fabricii istorice de geamuri din Buzau
 •  

Povestea “uzinei” de Bitcoin a spalatoriei auto din incinta fabricii istorice de geamuri din Buzau

O firma ce detine o spalatorie auto intr-o hala inchiriata de la producatorul de geamuri insolvent Gerom SA din Buzau a atras fonduri europene nerambursabile de aproape 200.000 euro prin Programul Operational Regional (POR) si ar fi cumparat echipamente IT de procesare de date pe care le-ar fi dat in folosinta pentru operatiuni de minare de criptomonede in hala din incinta istoricei fabrici buzoiene.

Firma ar fi folosit pentru aceasta activitate intens consumatoare de electricitate instalatiile de alimentare cu energie ale Gerom.

Citeste mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/foto-documente-povestea-uzinei-de-bitcoin-a-spalatoriei-auto-din-incinta-fabricii-istorice-de-geamuri-din-buzau-20309001

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Inginerii unei retele de metrou din Rusia, prinsi furand curent electric pentru a mina Bitcoin
 •  

Inginerii unei retele de metrou din Rusia, prinsi furand curent electric pentru a mina Bitcoin

Inginerul sef al unei retele de metrou din Rusia a demisionat dupa ce a fost prins furand curent electric de la metrou pentru a mina Bitcoin.

Demisia a fost confirmata si de MUP Metroelectrotrans, compania care administreaza reteaua de metrou din Kazan (Tatarstan), inginerul sef fiind acuzat de a fi furat curent in valoare de mii de dolari.

Inaintea acestei demisii, Comitetul de investigatii din Tatarstan anuntase deja, conform Finbold, ca a deschis un dosar pentru abuz in serviciu, fiind implicati doi angajati de la metrou.

Angajatii sunt acuzati de instalarea ilegala de echipament pentru minerit de criptomonede la o centrala subterana. Paguba este estimata la aproximativ 4.700 de dolari.  

Imaginea CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0, via Wikimedia Commons.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Planul Uniunii Europene pentru Bitcoin: ce schimbari sunt pregatite
 •  

Planul Uniunii Europene pentru Bitcoin: ce schimbari sunt pregatite

Noile propuneri ale Uniunii Europene in ceea ce priveste criptomonedele forteaza companiile care transfera Bitcoin sau alte astfel de monede sa pastreze detalii despre expeditor, dar si despre destinatar.

Propunerile in cauza ar putea face ca transferurile cu criptomonede sa fie mai usor de depistat, stopand, astfel, spalarea de bani sau finantarea terorismului. In plus, noile reguli interzic crearea de portofele anonime de criptomonede.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Enjin se alatura United Nations Global Compact
 •  

Enjin se alatura United Nations Global Compact

Un nume important in ecosistemul NFT si creator al standardului ERC-1155, Enjin se alatura organizatiei United Nations Global Compact.

Enjin a dezvaluit intr-un comunicat de presa ca se alatura UN Global Compact ca Participant, cel mai inalt nivel din organizatie. 

United Nations Global Compact este o organizatie globala care sustine companiile pentru a adopta programul Sustainable Development Goals (SDGs), avand niste reguli stricte cu privire la sustenabilitate si egalitate in domanii cum ar fi drepturile omului, mediu sau legislatia muncii.

Prin crearea JumpNet Blockchain, un blockchain eco-friendly care se presupune ca utilizeaza mult mai putina energie decat Ethereum si prin aderarea la Crypto Climate Accord, Enjin a sprijinit in mod direct unul dintre principiile de baza ale organizatiei UN Global Compact.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Minerit, сripto și cele mai bune practici din industrie. (P)
 •  

Minerit, сripto și cele mai bune practici din industrie. (P)

Exploatarea criptomonedelor a fost o practică de afaceri de câteva decenii. Mii și poate chiar milioane au făcut avere. Evoluția industriei a modelat diferiți algoritmi de consens, care au dus la un proces mai complicat de a găsi criptomoneda potrivită pentru a mea.Este demn de remarcat faptul că a fi conștienți de toate avantajele și dezavantajele industriei ar putea crește semnificativ rentabilitatea investiției (ROI) în luarea deciziilor. Deci, să studiem alternativele disponibile astăzi și proiectele de perspectivă, care perturbă activ industria actuală.

Minerit ripto și cele mai bune practici din industrie P

Exploatarea tradițională rămâne scumpăÎn prezent, exploatarea criptomonedelor poate fi aplicată atât activelor de top, cât și mult mai mult decât atât. Poate fi destul de scump să fii implicat în extracția Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau alte active. Achiziționarea hardware necesară pentru a începe exploatarea minieră are nevoie destul de des de o investiție bruscă în avans. În plus, este obligat să plătească taxele tradiționale de întreținere legate de minerit.Este un fapt frecvent cunoscut faptul că electricitatea extrage nucleul criptomonedelor. Algoritmul Proof-of-Work, utilizat în mod activ de Bitcoin, Ethereum și alții, necesită o capacitate minieră semnificativă în timp.Alimentarea acestor mașini necesită mult mai multă energie electrică. În ultimul timp, acest concept a fost examinat din plin. În ciuda faptului că majoritatea energiei miniere Bitcoin provine din surse regenerabile, chiar și Elon Musk critică rețeaua Bitcoin pentru impactul său sever asupra mediului.În prezent, actualul concept minier depășește cu mult dovedirea muncii, creând astfel oportunități noi și interesante pentru spectatori și entuziaști, în ciuda faptului că poate fi costisitor, competitiv și riscant. Este extrem de important să comparați diferite opțiuni, disponibile în tabel și să dezvăluiți abordarea, care va funcționa cel mai bine

Traseul minier tradiționalExistă mai multe opțiuni de explorat pentru acei utilizatori, străduindu-se să aleagă opțiunea mai tradițională și apoi să extragă criptomonede în timp ce utilizează propria placă grafică (GPU). Deci, totul se reduce la găsirea unui GPU, capabil să exploateze la viteze competitive și să aleagă rețeaua potrivită pentru a maximiza profiturile. Este demn de remarcat faptul că această din urmă opțiune poate fi un pic dificilă, în ciuda faptului că există opțiuni demne de remarcat, capabile să surprindă câteva persoane.În zilele noastre, Ravencoin este cea mai profitabilă monedă pe care o obțin în timpul utilizării GPU-ului. În ciuda faptului că algoritmul X16 este destul de ușor de utilizat și accesibil oricui, având o placă grafică recentă, acest fapt poate fi puțin surprinzător. Recompensele depind de obicei de prețul RVN, dar moneda are o recompensă de bloc RVN de 5000. În funcție de suma, electricitatea plătită, este relativ simplu să câștigi câțiva dolari pe zi prin extragerea altcoinului actual.

Exploatarea minieră Ethereum este o opțiune mai favorabilă. Astăzi rămâne unul dintre cele mai populare active criptografice de pe piață, deși există o mare concurență în rețea. Mai mult, oamenii se așteaptă ca valoarea ETH să crească în următoarele luni datorită viitoarei treceri la dovada mizei. Explorarea diferitelor oportunități se poate dovedi utilă, în ciuda faptului că nu există nicio garanție că acest lucru se întâmplă. Nu este clar când va avea loc trecerea de la dovada muncii la dovada mizei. Asigurarea unei rentabilități a investițiilor pentru persoanele care încep să exploateze Ethereum astăzi ar putea fi imposibilă, în funcție de calendarul dezvoltatorilor.

Găsirea cardului potrivit este extrem de importantă pentru cei care se străduiesc să participe la extragerea GPU. NVIDIA GeForce RTX 3090, cu un profit maxim de 7,23 USD pe zi, este considerat cel mai profitabil card, conform WhatToMine. Dar este imposibil să găsești un astfel de card la prețuri medii. AMD Radeon VII este încă competitiv, în ciuda faptului că a fost lansat în 2017. Nimeni nu ar trebui să se aștepte să se îmbogățească peste noapte din exploatarea criptomonedelor, deoarece este un fapt cunoscut în mod obișnuit că costurile nu vor depăși întotdeauna câștigurile.

Explorarea opțiunilor alternativeExistă alte opțiuni de explorat, mai degrabă decât să optați pentru extragerea GPU sau să cumpărați hardware special pentru a extrage Bitcoin. De exemplu, există moneda Crypton, care oferă o soluție, care implică Utopia Mining Bot. Este demn de menționat faptul că acest bot nu participă la tranzacționarea criptomonedelor, deoarece acceptă rețeaua operând un nod pentru a colecta recompense. Oferă o rotație diferită asupra conceptului tradițional de minerit, stimulând în același timp utilizatorii. În plus, rețeaua împiedică extragerea egoistă, ceea ce este extrem de important.

Singura cerință pentru aceștia, care se străduiesc să maximizeze rentabilitățile miniere, este să ruleze Mining Bot 24/7. Nodurile au sarcina de a furniza RAM, rutare de pachete și generarea de pachete «false» pentru a acoperi pachete de date reale. Toate tranzacțiile, care au loc prin rețeaua Utopia prin Crypto, sunt pe deplin confidențiale și nu pot fi urmărite. Pentru a oferi această funcționalitate, nodurile sunt esențiale, făcându-le eligibile pentru o recompensă. Datorită faptului că utilizatorii furnizează resurse în schimbul recompenselor actuale, este posibil să se concluzioneze că «minerit».

Rularea unui server de alimentare virtual sau VPS este cea mai bună modalitate de a menține nodul în funcțiune continuă. Instalarea Utopia Mining Bot pe un VPN ar trebui să ofere proprietarilor de noduri o șansă mare de a-și maximiza rentabilitatea și profitul. Alte dispozitive hardware, cum ar fi un computer sau un smartphone, nu vor garanta 100% uptime pe nod. Astfel, poate fi benefic să alegeți o abordare diferită, care necesită mai puțină întreținere.

Merită menționat faptul că Utopia Mining Bot nu este o caracteristică, care poate fi activată în aplicația proprie. Aceasta este o aplicație separată pentru descărcare manuală de către utilizatori. Optarea pentru abordarea actuală face ca implicarea în mineritul Crypton să fie una conștientă și deliberată, împuternicind în continuare utilizatorii, străduindu-se să se alăture ecosistemului actual.

ConcluzieConceptul de exploatare a criptomonedelor vine în multiple forme. Unii oameni preferă opțiunea tradițională de GPU sau achiziționarea de unități miniere dedicate pentru a concura pentru cota de recompense bloc. Alți utilizatori vor încerca ceva mai accesibil, necesitând mult mai puțină expertiză și bătăi de cap, oferind în același timp rezultate acceptabile.Deci, când vine vorba de minarea criptomonedelor, nu există o abordare corectă sau greșită. Abordarea utopică diferă de ceva, cu care oamenii ar putea fi obișnuiți astăzi. Dar este demn de remarcat faptul că rularea unui nod, furnizarea de recompense și utilizarea resurselor, inclusiv hardware și lățime de bandă pentru a împuternici o rețea, poate fi considerată «minaret», chiar dacă nu este în sens tradițional. Modul de gândire nestandard nu este niciodată o idee proastă, mai ales dacă poate face criptomoneda mai atrăgătoare și mai accesibilă.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un stat vrea sa legalizeze Bitcoin ca mijloc legal de plata
 •  

Un stat vrea sa legalizeze Bitcoin ca mijloc legal de plata

Preşedintele unui stat a anuntat ca va legaliza Bitcoin ca mijloc de plata in tara, criptomoneda urmand sa circule alaturi de moneda oficiala, scrie BBC, preluat de Adevarul.

Nayib Bukele, presedintele micului stat El Salvador din America Centrala, spune ca va legaliza Bitcoin ca mijloc de plata in tara, statul devenind astfel primul din lume care legalizeaza Bitcoin si ar circula alaturi de moneda oficiala, dolarul american

Citeste mai mult: adev.ro/qu9sn1

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Costul tranzactiilor in reteaua Ethereum, in continua scadere
 •  

Costul tranzactiilor in reteaua Ethereum, in continua scadere

Dupa ce costurile unei tranzactii in reteaua Ethereum devenisera aproape prohibitive nu cu mult timp in urma, acestea au scazut constant in ultima saptamana.

Practic, exceptand ziua de 1 ianuarie a acestui an, este pentru prima data cand costul mediu al unei tranzactii scade sub pragul de 5 dolari.

Conform BitInfoCharts, varful in 2021 a fost atins in 12 mai, cand costul mediu al unei tranzactii a fost de ~ 70 de dolari.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌