Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Azi — 27 May 2023Informaţia Zilei

Ce contează când alegi un cazino? Ce criterii NU ştiai că trebuie să ai în vedere!

Reporter: I. Z.
28 May 2023 at 01:01

Ce contează când alegi un cazino Ce criterii NU ştiai că trebuie să ai în vedere

Jocurile de cazino pot să fie un hobby distractiv şi, în funcţie de noroc, chiar şi profitabil. Pentru a te bucura pe deplin de experienţe este foarte important să înţelegi că este nevoie să te implici pentru a cunoaşte cât mai bine domeniul, astfel încât să iei decizii cât mai bune. 

Înainte de a-ţi crea cont la un operator trebuie să ştii la ce să fii atent. Contează enorm unde şi cum îţi desfăşori activitatea, astfel încât să nu întâmpini probleme, ci să ai parte de beneficii. Spre exemplu, trebuie luată în calcul acreditarea agenţiei, dar şi programul de fidelizare al cazinourilor de top. Însă, există multe alte aspecte pe care ar fi bine să le ai în vedere.

În acest articol sunt prezentaţi factorii pe care ar fi indicat să îi iei în considerare atunci când vrei să joci la cazino şi eşti în punctul de a alege un operator. În funcţie de agenţia unde îţi vei face cont, vei avea mai multe sau mai puţine beneficii, dar şi experienţe mai plăcute ori mai puţin plăcute. Aşadar, alege informat şi asumat! Criterii de selecţionare a unui cazino ideal pentru tine!

Când alegi un cazino online, există mai multe aspecte importante pe care ar trebui să le ai în vedere, pentru a te asigura că este legal, sigur şi distractiv. Iată câteva aspecte esenţiale de luat în considerare:

  • Legalitatea şi stabilitatea platformei: Verifică dacă operatorul online este autorizat şi reglementat de o organizaţie de încredere în domeniul jocurilor de noroc, în România fiind vorba de ONJN. Este important să verifici dacă el are licenţă de funcţionare şi să citeşti recenziile altor membri care au avut experienţe la agenţia respectivă. 
  • Securitatea: Informează-te şi află dacă operatorul are o conexiune protejată corespunzător, prin intermediul protocolului SSL, astfel încât toate datele tale să fie criptate împotriva hackerilor. De asemenea, asigură-te că agenţia utilizează un generator de numere aleatorii (RNG) pentru a oferi jocuri corecte şi echitabile.
  • Distracţia şi portofoliu: Verifică dacă cazinoul oferă o selecţie largă şi diversă de jocuri, inclusiv jocuri de masă, sloturi, versiuni live şi titluri cu jackpot-uri progresive. Este important să te asiguri că agenţia are categoriile tale preferate şi că există suficiente opţiuni pentru a experimenta şi a încerca ceva nou, oricând doreşti.
  • Programele de fidelizare: Vezi ce oferte sunt disponibile la cazinoul online unde ai vrea să-ţi faci cont. Majoritatea operatorilor oferă pachete de bun venit, dar există şi alte tipuri de recompense pe care ar trebui să le iei în considerare. Este important să citeşti termenii şi condiţiile înainte de a accepta orice cadou.
  • Serviciul Relaţii Clienţi: Află dacă cazinoul oferă suport prin mai multe canale, inclusiv chat live, telefon sau e-mail. Este important să ai acces la un serviciu de asistenţă în caz de probleme sau întrebări.
  • Metodele de plată: Verifică dacă operatorul acceptă metodele de plată preferate de tine şi alternative ai mai avea. De asemenea, ia în calcul dacă există taxe sau comisioane impuse pentru depuneri sau retrageri. Asigură-te că tranzacţiile sunt securizate corespunzător.

În general, alegerea unui cazinou online trebuie făcută cu atenţie şi prudenţă, pentru a te asigura că vei avea o experienţă de joc sigură şi plăcută. Ţine cont de ce are de oferit, luând în calcul factori de selecţie generali, dar şi preferinţele personale. Oriunde ţi-ai face cont, joacă responsabil şi distrează-te!

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

La 100 de ani, fermierul Gavril Verdeş din Aciua a semnat cererea unică de plată

Reporter: Ioan Aniţaş
27 May 2023 at 17:00

La 100 de ani fermierul Gavril Verdeş din Aciua a semnat cererea unică de plată

În ultimii ani, la nivelul Uniunii Europene – UE au fost date presei o serie de cifre îngrijorătoare referitoare la îmbătrânirea populaţiei din agricultură, mai precis, a fermierilor.

Statistici similare au fost formulate şi la nivelul României. Din statistica naţională la care facem referire, rezulta faptul că, în anii anteriori, aproximativ 5.000 de fermieri cu vârste între 90 şi 100 de ani au depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA, cereri unice de plată. Cum  acest gen de statistici, dar şi alte informaţii din domeniu sunt deţinute centralizat la APIA Central, din păcate nu vă putem spune câţi sunt fermierii sătmăreni care au vârste între 90 şi 100 de ani, care se încăpăţânează să trudească în agricultură.

După cum am aflat de la Ionel Cosmin Krişan, primarul comunei Pomi, în această unitate administrativ teritorială sunt sub 10 asemenea persoane.

Una dintre ele este Gavril Verdeş, din satul Aciua, care încă mai are energie pentru a lucra alături de fiul său, fost funcţionar public la Baia Mare, la Curtea de conturi, cele câteva hectare de teren pe care le deţine familia.

În semn de respect faţă de persoanele care au cultul muncii, care o viaţă întreagă au lucrat pentru prosperitate familiei, Gavril Verdeş a fost distins în acest an cu titlul de Cetăţen de Onoare al comunei Pomi.

Ca o supriză plăcută, în cursul zilei de miercuri, 24 mai, Ionel Cosmin Krişan, primarul comunei Pomi, a însoţit în satul Aciua pe directorul executiv APIA Satu Mare – Virgil Dragoş, alături de o echipă, în gospodăria lui Gavril Verdeş.

Alături de mici atenţii oferite de oaspeţi, fermierului i s-a dat posibilitatea să semneze la el acasă cererea unică de plată pentru anul 2023. Desigur n-au lipsit tradiţionalele urări de sănătate, urmate de momente de socializare, chiar în Aciua.

“În semn de recunoştinţă pentru cei care au clădit ţara noastră, ne-am deplasat la Aciua, unde baciu Gavrilă Verdeş, un fermier în vârstă de 100 de ani, şi-a semnat cererea unică de plată. Am primit o adevărată lecţie de viaţă de la un om cu un optimism debordant, lucru pentru care îi mulţumim! Îi dorim multă sănătate şi putere să-şi mai lege via!”, a transmis Virgil Dragoş, directorul executiv APIA Satu Mare.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

A crezut că poate să iasă din ţară cu permisul suspendat

Reporter: I. Z.
27 May 2023 at 16:37

A crezut că poate să iasă din ţară cu permisul suspendat

Vineri, 26 mai, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, judeţul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din judeţul Suceava. Acesta conducea un autovehicul marca Renault Traffic, înmatriculat în România.

Poliţiştii care au efectuat controlul documentelor i-au solicitat bărbatului şi permisul de conducere, iar la verificări au constatat că bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

10 tone de ronghiuri interzise să intre în Satu Mare

Reporter: I. Z.
27 May 2023 at 16:35

10 tone de ronghiuri interzise să intre în Satu Mare

Vineri, 26 mai, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România un cetăţean român, în vârstă de 28 de ani, din judeţul Botoşani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Mijlocul de transport era încărcat cu 10 tone de haine şi saltele second-hand, provenite de la o firmă din Austria, ce urmau să ajungă în judeţul Maramureş.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu îndeplinesc condiţiile legale (şoferul nu a putut prezenta certificatul de dezinsecţie).

Drept urmare, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Emisiune despre expoziţia „Impresioniştii – opere grafice”, la Informaţia TV

Reporter: Mihai Sălceanu
27 May 2023 at 11:24
Emisiune despre expoziţia Impresioniştii  opere grafice la Informaţia TV

Emisiune Muzeul Judetean

După expoziţiile de mare succes în mai multe ţări europene, în premieră pentru judeţul Satu Mare, expoziţia unică „Impresioniştii – opere grafice” din colecţia familiei Chesauri din Letonia, ajunge şi la Castelul Károlyi din Carei.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 30 mai – 27 iulie şi cuprinde 38 de lucrări grafice originale ale celor mai mari maeştri ai artei moderne, impresioniştii – artişti care au schimbat pentru totdeauna percepţia lumii şi au creat premisele artei moderne. Vizitatorii vor avea posibilitatea de a admira lucrări grafice originale ale celor mai mari artişti ai impresionismului – Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec, Pierre Auguste Renoir, Edouard Manet, Armand Guillaumin, Alfred Sisley şi Paul Cezanne.

Despre această expoziţie dar şi alte evenimente organizate de Muzeul Judeţean Satu Mare, au vorbit în cadrul unei emisiuni Liviu Marta – managerul Muzeului, Chesauri Vasilii – colecţionar de artă şi Fetykó Amália Erika – muzeograf şi traducător cu această ocazie. Chesauri Vasilii (care a vorbit destul de mult şi în limba română) a subliniat că familia sa deţine zeci de lucrări de artă pe care le-a organizat în 27 de expoziţii care “se plimbă” prin Europa. Dealtfel, familia Chesauri a organizat şi în toamna lui 2021, împreună cu Muzeul Judeţean, o expoziţie cu lucrări ale lui Salvadore Dali. Vizitatorii vor putea afla istoria din spatele fiecărei lucrări citind explicaţiile de lângă tablori, dar şi accesând codurile QR amplasate în zonă. Totodată, vor beneficia de un ghidaj audio în limbile română, maghiară şi engleză.

Emisiunea “Cultură” se transmite duminică, 28 mai, de la orele 13.00 şi 20.00.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌