Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023Ieseanul

Ipostază inedită pentru Ion Sapdaru: regizor de film în Republica Moldova. Pe platoul de filmare la „În căutarea cailor pierduți”

Reporter: Iesean Iesean
27 May 2023 at 09:20
Ipostază inedită pentru Ion Sapdaru regizor de film în Republica Moldova Pe platoul de filmare la În căutarea cailor pierduți
Râs cu plâns

Binecunoscut și apreciat în calitățile sale de regizor de teatru, actor de teatru și film, Ion Sapdaru trece în premieră în spatele camerei de filmat. Actorul ieșean tocmai a terminat filmările la prima sa producție cinematografică în postura de regizor, mai exact un scurt metraj intitulat „În căutarea cailor pierduți”. Filmul a fost turnat în întregime în satul Ivancea din Republica Moldova, după ce a obținut o finanțare din partea Centrului Național al Cinematografiei de peste Prut. Ion Sapdaru semnează regia și scenariul acestui film, pelicula aflându-se acum în faza de postproducție.

Sapdaru (foto stânga, pamflet): Ca regizor de film, sper că în sfârșit am pariat pe calul câștigător al unui trofeu la Cannes sau la Berlin

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

AlaltaieriIeseanul

Invitată la cea mai prestigioasă gală a cinematografiei indiene. Iulia Vântur, împreună cu Salman Khan în Abu Dhabi

Reporter: Iesean Iesean
25 May 2023 at 14:32
Invitată la cea mai prestigioasă gală a cinematografiei indiene Iulia Vântur împreună cu Salman Khan în Abu Dhabi
D’ale vedetelor
Invitată la cea mai prestigioasă gală a cinematografiei indiene Iulia Vântur împreună cu Salman Khan în Abu Dhabi

Iulia Vântur va fi alături de Salman Khan la cea de-a 23 – a ediție a International Indian Film Academy Awards, cea mai importantă gală în care sunt decernate premii celor mai bune producții cinematografice de la Bollywood, dar în care sunt recompensate și alte arte, precum muzica și dansul indian. Ceremoniile vor avea loc pe 26 și 27 mai la Etihad Arena, cea mai mare sală de spectacole din Orientul Mijlociu, aflată în luxoasa insulă Yas din Abu Dhabi. Organizatorii evenimentului o prezintă pe Iulia într-o manieră entuziastă, spunând că „Iulia Vântur este pregătită să atragă lumina reflectoarelor în Yas Islands, Abu Dhabi, prin spectacolul pe care-l va oferi la prestigioasa Sobha Realty IIFA Rocks, într-o interpretare incendiară și plină de dinamism!”. Pe aceeași scenă cu Iulia va urca și Salman Khan, invitat la festivități împreună cu alte celebrități de la Bollywood.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

La trei mese savurate în foodcourt-ul Palas, facem cinste cu a patra!

Reporter: Iesean Iesean
24 May 2023 at 14:28
La trei mese savurate în foodcourtul Palas facem cinste cu a patra
Iașul sub lupă

Aromele proaspete ale verii se simt din ce în ce mai tare, iar deliciile de sezon nu au întârziat să apară în meniurile restaurantelor din cel mai mare foodcourt din regiunea Moldovei. Sărbătorește vara printr-un „mountain rousse” culinar, la Palas și profită de campania „For the love of food”, unde la trei mese savurate în foodcourt, a patra este din partea casei! Vino în Palas și bucură-te de savorile bucătăriilor internaționale!

O „uzină” a gusturilor exotice, a aromelor excentrice, a preparatelor tradiționale, dar și unde poți găsi „confort food” te așteaptă în foodcourt-ul Palas, unde peste 30 de operatori pregătesc zilnic preparate din toate colțurile lumii.

Dacă ești un împătimit al aventurilor culinare, ți-am pregătit o campanie, care te va ajuta să descoperi și mai multe feluri de mâncare. Dacă îți cumperi de mâncare de trei ori, în trei zile diferite, din foodcourt-ul Palas, iar pe fiecare bon ai suma de minimum 35 de lei, și vii cu bonurile la Centrul de Premiere (aflat la intrarea în foodcourt), primești din partea noastră un voucher la restaurantele tale favorite. Citește regulamentul campaniei postat pe site-ul Palas! Bucură-te de campania „Fot the love of food” până pe 18 iunie 2023!

Nu mai trebuie să zbori până la Roma ca să te bucuri de pizza autentic italiană, nici să prinzi zborul de legătură spre China sau Japonia ori să visezi cu ochii deschiși la un burger făcut după rețetele americanilor. În foodcourt-ul Palas te bucuri de toate vedetele culinare, într-un singur loc: pizza, paste, sushi, burgeri, clătite sărate și dulci, noodles, specialități chinezești sau indiene, dar și preparate cu specific american. Iar în curând va fi lansat și catalogul operatorilor din foodcourt, unde vei găsi inspirație pentru o masă delicioasă în oraș.

Foodcourt-ul Palas are peste 1.000 de locuri în interior, dar și două terase exterioare, cu peste 400 de spații unde poți să te bucuri de mic dejun, prânz sau cină.

„For the love of food”, te așteptăm în Palas!

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Stelian Turcu, primar de renume european, tocmai până la raionul Fălești! Pe harta doinei internaționale

Reporter: Iesean Iesean
22 May 2023 at 16:08
Stelian Turcu primar de renume european tocmai până la raionul Fălești Pe harta doinei internaționale
Satiră cu ștaif

Cum sezonul sărbătorilor comunale a început în forță, a venit rândul comunei Lețcani să preia ștafeta și să pregătească un show galactic pe scena din vatra satului. Primarul Stelian Turcu n-a scăpat ocazia de a se da în spectacol, chemându-și consătenii pe 25 mai, de Înălțare, la un concert cu „artiști de renume naționali și internaționali”. Doar că, citind afișul, nu ies la socoteală „internaționalii”. „Ne vor încânta artiști de renume naționali și internaționali la sărbătorirea celor 507 ani de atestare documentară a localității noastre: Jean de la Craiova, Shondy, Igor Cuciuc, Claudia Martinică, Constantin Bahrin, Bianca Martinică, Cristinel Iordăchioaia Artist, Beatrice Duca, Loredana Colotin, Ana Maria Ignat, Bianca Pascu, Alesia Hanganu, Medeea Pătrașcu, Georgia Turcu, Lavinia Răutu, Iovu Denisa – Natalia și cluburile Power Box Lețcani și CS Taeback Iași – Taekwondo WTF Lețcani”, zice Turcu pe Facebook. Să fie acel Cuciuc din Republica Moldova dimensiunea renumelui internațional? Hai dom’le, omul e din raionul Fălești, la două strigături de Prut!

Turcu (foto, pamflet): Doamna artistă, vă rog eu, ziceți ceva de jale și din zona Caraibelor, să dăm oleacă de lustru internațional Zilelor comunei!

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Ovidiu Lipan Țăndărică dă startul distracției pe litoral. Colaborare cu Admiral C4C și Jessie

Reporter: Iesean Iesean
20 May 2023 at 15:29
Ovidiu Lipan Țăndărică dă startul distracției pe litoral Colaborare cu Admiral C4C și Jessie
D’ale vedetelor

Ovidiu Lipan Țăndărică deschide sezonul estival cu un hit în care își adaptează stilul tradițional la cel latino, alături de exoticul Admiral C4C și senzuala Jessie. „Meninas Morenas” este titlul piesei în al cărei videoclip maestrul Țăndărică are doar câteva intervenții vocale, fără a mai folosi instrumentele de percuție care l-au făcut celebru. În câteva zile, melodia a strâns deja peste 60.000 de vizualizări pe Youtube, cu potențial de creștere astfel încât să devină una dintre preferatele publicului în lunile de vară. De altfel, piesa scrisă de Ovidiu Lipan nu este nouă, ea făcând parte din concertele pe care maestrul le-a susținut cu câțiva ani în urmă împreună cu Fanfara Zece Prăjini, la acea dată cu sonorități ceva mai diferite față de versiunea actuală, unde predomină stilul dancehall și influențele tropicale.

Lipan (foto stânga, pamflet): Măi copii, mai exotic decât ritmul piesei nu poate fi decât nivelul prețurilor de pe litoralul românesc

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌