Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023Iasi TV

Volkswagen furat din Cehia, descoperit la Albița!

Reporter: Ciobanu Diana
27 May 2023 at 14:14
Volkswagen furat din Cehia descoperit la Albița

Volkswagen furat din Cehia, descoperit la Albița! Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Volkswagen, care figura în bazele de date ca fiind furat din Cehia.

În data de 25 mai 2022, în jurul orei 22.55, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Republica Cehă.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Republica Cehă, la data de 03.02.2023.Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul în cauză de la un conațional, îl utilizează în baza unei împuterniciri și nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 22.500 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Buletinele cu cip ar putea deţine informaţii despre istoricul medical, înlocuind cardul de sănătate

Reporter: Ciobanu Diana
27 May 2023 at 14:10
Buletinele cu cip ar putea deţine informaţii despre istoricul medical înlocuind cardul de sănătate

Mai avem de aşteptat până când vom primi noile buletine cu cip. Realizarea lor s-a împiedicat în mai multe contestaţii şi o plângere penală. În plus, că nu avem nici măcar infrastructura necesară pentru editarea lor sau citirea cipurilor în instituţiile publice. 

În câteva luni, cărțile de identitate electronice vor începe să ia locul buletinelor pe care le folosim acum. Noile acte ar ajuta la eliminarea birocrației. Doar că încă sunt câteva obstacole.

Bogdan Dinu, reporter Observator: De la începutul licitației și până în prezent, trei firme au depus patru contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. La acestea se adaugă și o plângere penală depusă la Curtea de Apel din București.

CITESTE MAI DEPARTE AICI

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

FOTO! Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit civil. Vezi primele imagini de la eveniment

Reporter: Ciobanu Diana
27 May 2023 at 14:01
FOTO Smiley și Gina Pistol sau căsătorit civil Vezi primele imagini de la eveniment

Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit civil!

Gina Pistol a purtat la cununia civilă o rochie lungă, albă, vaporoasă și a avut un buchet de floarea miresei.

Smiley a ales să îmbrace un costum lejer, de culoare bej și o cămașă albă.

Pe 27 aprilie, cu o lună înainte de nuntă, Smiley și Gina Pistol au anunțat că se vor căsători. Cei doi au făcut marele anunț într-un video realizat în același loc în care le-au spus fanilor că Gina este însărcinată.

„Este firesc să primiți vestea aceasta de la noi, înainte să citiți în presă sau să o auziți de la alții. Dacă tot există această bancă în curtea casei noastre pe care ne-am așezat acum 2 ani și jumătate și am anunțat că vom fi părinți, ne-am gândit să o folosim din nou și când vă spunem că vom deveni soț și soție, pentru că este un moment la fel de important pentru noi pe care ne dorim să-l împărțim cu voi”, și-a explicat Smiley decizia.

Smiley și Gina Pistol sunt împreună de 6 ani, iar cu 2 ani în urmă au devenit părinți.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Cod galben de ploi abudente în judeţul Iaşi de la ora 12 până la 23.00

Reporter: Ciobanu Diana
27 May 2023 at 13:50
Cod galben de ploi abudente în judeţul Iaşi de la ora 12 până la 2300

Judeţul Iaşi este astăzi, 27 mai 2023, sub avertizare de Cod Galben de ploi abundente. 

Conform meteorologilor în intervalul orar 12:00-23:00 se vor înregistra instabilitate atmosferică accentuată, averse 20-25 l/mp, grindină, vânt cu aspect de  vijelie, descărcări electrice. Aproximativ aceeaşi situaţie va fi înregistrată şi la nivel naţional. ”În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul şi sudul Moldovei, precum şi la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, precizează ANM.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

VIDEO: Un pasager a deschis uşa avionului în zbor pentru că simţea că se sufocă şi a vrut să iasă repede

Reporter: Ciobanu Diana
27 May 2023 at 13:47
VIDEO Un pasager a deschis uşa avionului în zbor pentru că simţea că se sufocă şi a vrut să iasă repede

Pasagerul unui zbor al companiei Asiana Airlines, care a deschis vineri o ieşire de urgenţă în plină procedură de aterizare, a declarat poliţiei sud-coreene că a simţit că se „sufocă” şi a vrut să iasă „repede” din avion, informează sâmbătă AFP.

Avionul se afla încă la aproximativ 200 de metri de sol când pasagerul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a deschis ieşirea de urgenţă lângă care era aşezat. Bărbatul, care a fost reţinut de poliţia din Daegu, le-a spus ofiţerilor că era „într-o stare de stres după ce şi-a pierdut recent locul de muncă”, a explicat pentru AFP un anchetator din acest caz.

„I s-a părut că zborul a durat mai mult decât ar fi trebuit şi a simţit că se sufocă în interiorul cabinei. A vrut să iasă repede”, au precizat forţele de ordine. Aproape 200 de pasageri se aflau la bordul avionului în timp ce acesta se apropia de pista aeroportului internaţional Daegu din Coreea de Sud, la aproximativ 240 de kilometri sud-est de Seul, la finalul unui zbor intern.

Individul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare pentru încălcarea legislaţiei privind securitatea aeriană. Un oficial al Ministerului Transporturilor de la Seul a declarat pentru AFP că, din câte se ştie la nivelul instituţiei, este „primul incident de acest fel” din istoria aviaţiei sud-coreene.

Un pasager a deschis uşa avionului în zbor

Avionul Airbus A321-200 a aterizat în siguranţă în jurul orei 12.40 (03.40 GMT). Aparatul de zbor a decolat de pe insula Jeju cu o oră mai devreme, potrivit orarului de plecări al aeroportului. Nimeni nu a fost rănit în incident, dar nouă persoane, toţi adolescenţi, au mers la spital după ce au suferit probleme respiratorii, a declarat un oficial al departamentului de pompieri din Daegu.

„Am crezut că avionul va exploda… Părea că pasagerii de lângă uşă au leşinat”, a declarat pentru agenţia Yonhap un pasager de 44 de ani sub protecţia anonimatului. El a mai spus că echipajul a întrebat prin sistemul audio de la bord dacă în avion se află vreun doctor.

SURSA: Agerpres

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌