Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriAgro Impact

P64LP170 și P64LP180 – Nivelul următor în tehnologia Clearfield® Plus

Reporter: Redactie
3 November 2021 at 12:59

Aproximativ jumătate din suprafața cultivată cu floarea soarelui din România este ocupată de hibrizii Clearfield® sau Clearfield® Plus, ce au la bază toleranța la substanța activă imazamox, care ajută la combaterea unor buruieni problemă pentru această cultură.

P64LP170 și P64LP180  Nivelul următor în tehnologia Clearfield<!--googleoff: all--><p id=Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

FMC Agro România a încheiat un nou sezon de monitorizare prin aplicația ARC™ farm intelligence

Reporter: Redactie
21 October 2021 at 07:03

În luna septembrie, compania FMC Agro România a încheiat cu succes un nou sezon de monitorizare a celor doi dăunători deosebit de periculoși din culturile de porumb: Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera prin aplicația ARC™ farm intelligence.

Prin intermediul celor peste 500 de capcane feromonale (cu feromoni și atractanți alimentari) clasice și automate, amplasate în 120 de puncte de monitorizare de pe întreg teritoriul țării, FMC a colectat informații valoroase despre activitatea celor doi dăunători, pe care le-au transmis mai apoi fermierilor cultivatori de porumb din România.

FMC Agro România a încheiat un nou sezon de monitorizare prin aplicația ARC<!--googleoff: all--><p id=Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Zorvec Zelavin Bria, în prim planul prezentării Corteva la Viticon 2021

Reporter: Redactie
11 March 2021 at 08:28

Cea de-a treia ediție VITICON, Conferința Viticulturii Românești, organizată de AGRICOVER cu sprijinul VINARIUM International Wine Contest, a avut loc, în premieră pentru mediul online, într-un format dedicat de emisiune TV.

Zorvec Zelavin Bria în prim planul prezentării Corteva la Viticon 2021

Printre companiile producătoare de tehnologii agricole la nivel global participante la VITICON 2021 s-a numărat și CORTEVA AGRISCIENCE.

“Corteva, ca entitate, e apropiată de cultura vinului. De altfel, compania a susținut și emisiunea Frați de viță de pe TVR și m-am simțit obligat, pe unde am ajuns în țară, să întreb dacă lucrurile funcționează cu Corteva și mi s-a spus de fiecare dată că da. Am făcut această introducere și ca o reverență pentru faptul că sunteți mai aproape de consumatori, intermediind cumva mesajul producătorului către consumatorul final”, a punctat moderatorul emisiunii, Cătălin Păduraru, Președinte VINARIUM International Wine Contest, în preambului prezentării realizate de George Andron, National Key Account Manager Culturi Speciale Corteva România și Republica Moldova.

Tema propusă de Corteva la Viticon 2021 și anume “Tratamente performante pentru cultura viței-de-vie”, i-a oferit lui George Andron oportunitatea prezentării portofoliului companiei de produse pentru protecția plantelor destinat acestei culturi.

“Vedem că avem o presiune din ce în ce mai mare din partea Uniunii Europene asupra moleculelor. Vom fi afectați și noi de această ieșire a Mancozeb-ului, dar trebuie să mergem mai departe cu molecule noi și aici mă refer la gama excepțională ZORVEC. Pe lângă ZORVEC, ne adresăm și cu produse din grupe chimice noi, cu substanțe chimice noi, cu produsul CLOSER care este un insecticid destinat legumiculturii și DELEGATE, un produs destinat pomiculturii. În ceea ce privește vița-de-vie, Corteva Agriscience are un portofoliu complet. Ne focusăm atât pe mană, cât și pe făinare, dar nu uităm nici de molia viței-de-vie, care în ultimii ani a început să apară din ce în ce mai mult în culturile viticole și aici mă refer la zona de est a României. Dacă până acum granița era la Vrancea, Lobesia Botrana a început să urce spre Iași, ca și presiune. De aceea, propunem insecticidul LASER 240, un produs destinat combaterii moliei viței-de-vie, foarte important corelat cu acele capcane feromonale care trebuie instalate din timp. Noutatea absolută pe care Corteva o aduce în cultura viței-de-vie este ZORVEC. ZORVEC Zelavim Bria este produsul care s-a impus în marile ferme din România prin eficiență dovedită în toate condițiile neprielnice culturii viței-de-vie. Vremea este imprevizibilă întotdeauna în cultura viței-de-vie și fermierul are o presiune foarte mare în controlul manei dar, dacă identificăm momentele cheie în care trebuie să introducem un produs în schema de tratamente, fermierul nu va mai fi stresat de decizia pe care trebuie să o ia în funcție de condițiile meteo. Putem spune că Zorvec Zelavin Bria a creat deja istorie în România”, a precizat George Andron.

Noul standard în combaterea manei, Zorvec Zelavin Bria revoluționeză lupta împotriva manei viței de vie. Zorvec Zelavin Bria aparține unei noi familii chimice de fungicide pentru combaterea bolilor cauzate de ciupercile oomycete. Este o combinație în co-pack de Oxathiapiprolin și Folpet, cu o activitate biologică remarcabilă împotriva patogenilor, cu o excelentă activitate translaminară și sistemică acropetală. Zorvec Zelavin Bria are efecte multiple asupra ciclului de viață al agentului patogen (acțiune preventivă, curativă, eradicantă și antisporulantă) pentru o eficacitate sporită de lungă durată. Zorvec Zelavin Bria protejează frunzele tratate pe măsură ce cresc și se dezvoltă, inclusiv frunzele nou formate și prezintă rezistență la spălare. Este recomandat să se aplice preventiv, în 2 tratamente succesise. Oferă până la 28 de zile de protecție pentru cultură în stadiile cele mai vulnerabile.

Alte produse destinate controlului manei, prezentate cu prilejul Viticon 2021, au fost: CURZATE F un produs pe bază cimoxanil + folpet, EQUATION PRO (famaxadon și cimoxanil) și DITHANE M 45, fungicid cu spectru larg de acțiune.

Pentru controlul făinării, specialiștii Corteva propun produsele: SYSTHANE FORTE, TALENDO, TALENDO EXTRA și KARATHANE GOLD 350 EC.

Prezentarea susținută de George Andron la Viticon 2021 a fost întregită cu informații la fel de interesante despre portofoliul de produse pentru protecția plantelor destinate culturii viței-de-vie oferite de alți 2 reprezentanți ai companiei Corteva și anume Alexandru – Alin Staicu, Key Account Manager Specialty Crops Farms și Alfred Ștefan, Key Account Manager Specialty Crops Farms.

Related posts:
  1. Corteva Agriscience va evalua utilizarea capsulelor fără conţinut de plastic în baza contractului cu Eden Research plc
  2. Corteva premiază cu 12 000 $ proiectele dedicate securității alimentare
  3. CORTEVA/TalentA – o zi până la încheierea perioadei de înscriere online
  4. Rebranding pentru DowDuPont – Corteva Agriscience

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Syngenta – Forumul OptiTech pentru Pomicultură

Reporter: Redactie
3 March 2021 at 07:32

Derulat pe 2 martie, în organizarea companiei Syngenta, Forumul OptiTech pentru Pomicultură ediția 2021 i-a avut ca amfitrioni pe Andreea Caimac, director de marketing culturi horticole România și Republica Moldova și Andrei Măruțescu, director relații publice și comunicare pentru Europa de Sud-Est.

Syngenta  Forumul OptiTech pentru Pomicultură

De la distanță, au fost alături Emil Nedelcu, director vânzări divizia pentru protecția plantelor, Marieta Larion, reprezentant vânzări culturi horticole, Mihail Coman, director general ICDP Mărăcineni și Ronald Damme, consultant pomicultură, Syngenta Olanda.

La deschiderea evenimentului, din studio, gazdele au prezentat conceptul evenimentului “Să fii pomicultor este o artă”, ca o recunoaștere a eforturilor speciale din ultima perioadă a tuturor celor care lucrează în pomicultură, și pentru că administrarea unui business în pomicultură (o livadă), în vremuri atât de dificile, este o provocare: “Arta de a fi pomicultor reprezintă astăzi o provocare: schimbările climatice, finanțarea, reglementările europene: noul Pact Verde European (Green Deal) și sustenabilitatea în agricultură, reglementarea substanțelor active și utilizarea produselor de protecție a plantelor. Avem nevoie de încredere, dialog, știință și inovație! Sunt multe și va trebui sa colaborăm și să lucrăm împreuă pentru a duce mai departe pomicultura… Arta de a fi pomicultor!”, a menționat Andrei Măruțescu.

Emil Nedelcu a prezentat contextul în care se desfășoară Forumul OptiTech din acest an și a vorbit despre angajamentul Syngenta pentru pomicultură pe viitor. “Am fost implicat în organizarea întâlnirilor OptiTech încă de la începuturi, din anul 2005 și mă bucur să vă cunosc personal, pe mulți dintre dumneavoastră, pomicultorii, și să fi fost martor la dezvoltarea businessurilor pe care le conduceți. Acest concept al forumurilor s-a dezvoltat în timp, iar Forumul OptiTech pentru Pomicultură reprezintă în ziua de astăzi un eveniment anual de referință, unde discutăm despre tehnologii noi și împărtășim experiența ultimului an în pomicultură.”

Prezentarea rapănului, boală provocată de Venturia sp., una dintre cele mai păgubitoare boli care afectează livezile, a fost realizată dintr-o livadă din județul Vrancea de către Marieta Larion: “Bazat pe datele înregistrate în sistemele de suport pentru lucarea deciziilor, cum sunt stațiile meteo, determinăm strategia de combatere și momentul optim de aplicare: înainte de apariția bolii, se recomandă utilizarea produselor preventive de contact precum cupru. Syngenta recomandă produsul Coprantol Duo, omologat la doza de 2.5 kg/ha, iar după confirmarea infecției cu rapăn și a intensității acesteia, utilizarea produselor cu acțiune curativă: Chorus 50 WG și Score 250EC. Recomandăm aplicarea fiecăruia împreună cu un alt produs partener de contact, în doză intreagă din fiecare produs.”

Noutățile cu privire la suprafețele de livezi nou inființate prin submasura 4.1a, au fost prezentate de către domnul Mihail Coman, director general al ICDP Mărăcineni, alături de criteriile de accesare a fondurilor pentru pomicultură, în perioada următoare: “Ne așteptăm ca, în linie cu recomandările Comisiei, pomicultorii să se confrunte cu eliminarea mai multor produse de pe piață. Până în anul 2025, 8 substanțe fungicide (echivalentul a 29%) vor disparea din portofoliul substanțelor disponibile astăzi la îndemâna pomicultorilor; 11 insecticide, echivalentul a 39% vor dispărea, iar 3 substanțe erbicide, reprezentând 11%, vor fi eliminate. Ne asteptăm ca aceste substanțe să fie eliminate până la momentul când livezile moderne vor fi în plină producție și sperăm ca, din timp, împreună cu companiile din industrie, să putem veni cu soluții pentru a susține dezvoltarea speciilor pomicole și o plajă suficientă de tehnologii de protecție la îndemâna pomicultorilor.”

La solicitarea pomicultorilor din România, în cadrul Forumului OptiTech a fost organizată o sesiune dedicată tehnicii răritului chimic, cu ocazia căreia, Ronald Damme a prezentat experiențele din Olanda cu privire la această tehnologie și a făcut recomandări pentru utilizarea Brevis, pentru a ajunge la producții optime: “Beneficiul net al răritului chimic este o producție mai timpurie, cu cât efectuați mai repede răritul, cu atât mai mari ca dimensiuni vor fi merele dumneavoastră. Avem acum un nou instrument, mai “previzibil”, cu Brevis, luând în calcul condițiile meteo, putem estima ce doză trebuie aplicată. Pentru cele mai bune rezultate tehnice, prima aplicare Brevis trebuie să fie făcută la fructul central de 8-10 mm. Dacă e nevoie de a 2-a aplicare, trebuie făcută la o dimensiune a fructului de aproximativ 15-16 mm. Dacă așteptați prea mult, Brevis nu va fi eficient! De aceea, trebuie să estimați de la început, împreuna cu specialiștii Syngenta, dacă este nevoie de tratament.”

Ana Munteanu, un invitat special mai vechi al Forumurilor OptiTech pentru Pomicultură, artist plastic care activează în București, a pictat în deschiderea evenimentului un tablou în tehnica picturii în culori acrilice pe pânză, sursa inspirației venind din activitatea Forumului OptiTech Syngenta pentru Pomicultură.

Syngenta a fost și rămâne un partener de încredere, mereu #aproapedefermieri care își propune să vină în întâmpinarea cerințelor și nevoilor tuturor agricultorilor din toată țara cu un portofoliu performant de semințe, produse pentru protecția culturilor, consiliere personalizată dar și cu soluții inovatoare care să ofere sprijin industriei agro-alimentare. Syngenta a lansat platforma de e-commece “Toți pentru Vin” care vine să susțină angajamentele de sustenabilitate lansate la începutul lunii iulie 2020 de către Syngenta, prin formarea parteneriatelor și sprijinirea lanțurilor de aprovizionare. Astfel de proiecte și parteneriate au un impact pozitiv asupra întregului sector agro-alimentar, aducând beneficii atât viticultorilor, cât și consumatorilor.

Related posts:
  1. Întâlnirile tehnice OptiTech dedicate pomiculturii și viticulturii
  2. Syngenta a lansat platforma “Toți pentru vin”
  3. Syngenta Summit 2016
  4. Syngenta, Ziua demonstrativă dedicată legumiculturii

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Descoperiți pachetele FMC pentru cereale și porumb!

Reporter: Redactie
16 February 2021 at 09:05

Anul acesta, FMC Agro România vine în ajutorul fermierilor cu pachete special concepute pentru cultivatorii de cereale păioase și porumb.

Descoperiți pachetele FMC pentru cereale și porumb

Formate dintr-un erbicid, un fungicid și un insecticid, pachetele OMNERA® și GRANSTAR® SUPER asigură un control eficient al buruienilor, bolilor și dăunătorilor care ar putea periclita buna dezvoltare a culturilor dumneavoastră de cereale păioase. Prin achiziția pachetului OMNERA® (pentru 25 de ha), veți beneficia de o reducere de 10% comparativ cu prețul de listă al produselor individuale, în timp ce pachetul GRANSTAR® SUPER (pentru 25 de ha) vă aduce un avantaj comercial de 13%. Erbicidul OMNERA® (fluroxipir 135 g/l + tifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l) este cel mai complex erbicid pentru cultura de cereale păioase și are o formulare lichidă modernă, dispersie în ulei (OD), bazată pe tehnologia LQM®. Erbicidul OMNERA® este selectiv pentru toate culturile de cereale păioase şi combate cu ușurință buruienile cu frunză lată anuale și perene, inclusiv buruieni dificil de combătut, cum ar fi: pălămida, turița, volbura, Veronica, samulastra de rapiță și de floarea soarelui rezistente la imazamox şi tribenuron metil. Fereastra largă de aplicare (de la înfrățit, până la frunza stindard), doza flexibilă, între 0.5 – 1 L/ha, lipsa restricțiilor în rotația culturilor şi eficacitatea foarte bună, fac din OMNERA® un produs etalon în combaterea buruienilor cu frunză lată din culturile de cereale păioase. Erbicidul GRANSTAR® SUPER (tifensulfuron metil 25% + tribenuron metil 25%) este deja foarte cunoscut și apreciat de fermieri. Se aplică în post-emergență la culturile de cereale, de la infrățit până la apariția completă a frunzei stindard și combate peste 70 de specii de buruieni cu frunză lată. Fungicidul IMPACT® 125 SC (flutriafol 125 g/l) combate un spectru larg de boli foliare și ale spicului din culturile de cereale păioase (făinare, septorioză, fuzarioză, rugini, sfâșierea frunzelor, pătarea brună și arsura frunzelor). Știm foarte bine că producția de grâu se poate pierde ușor, în special la sfârșitul perioadei de vegetație datorită atacului de fuzarioză și septorioză la spic sau datorită atacului de ploșnița cerealelor (Eurygaster integriceps) la spic. Fungicidul IMPACT® 125 SC protejează atât ultimele frunze, care sunt bucătăria culturii, cât și spicul împotriva septoriozei și fuzariozei, iar cu insecticidul VANTEX® 60 CS (gamma cihalotrin 60 g/l) veți controla atacul de afide, gândacul bălos și ploșnița din culturile de cereale.

Pentru cultivatorii de porumb, FMC a pregatit alte două pachete pentru combaterea buruienilor. Pachetul SUCCESSOR® (pentru 5 ha) este conceput pentru combaterea în pre-emergență și post-emergență a buruienilor graminee și cu frunză lată anuale și perene, oferind cumpărătorilor o reducere de 12% comparativ cu prețul de listă al produselor individuale. Pachetul INNOVATE® (pentru 50 de ha) este recomandat utilizării în post-emergență pentru o combatere eficientă și completă a spectrului de buruieni, aducând fermierilor un avantaj comercial de 14%. SUCCESSOR® TX (petoxamid 300 g/l + terbutilazin 187,5 g/l) este omologat la cultura de porumb pentru aplicare atât în pre-emergență cât și în post-emergență timpurie. SUCCESSOR® TX combate un spectru larg de buruieni monocotiledonate anuale precum mohor (Setaria spp), costrei (Sorghum halepense), meișor (Digitaria sanguinalis), iarba bărboasă (Echinochloua crus-galli) sau mei (Panicum miliacenum) și dicotiledonate anuale precum știr (Amaranthus retroflexus), spanac sălbatic (Chenopodium spp), turița (Galium aparine), traista ciobanului (Capsela bursa-pastoris), fumarița (Fumaria oficinalis), mușetel (Matricaria chamomilla), macul roșu (Papaver rhoeas), zarna (Solanum nigrum), rocoina (Stellaria media), pungulița (Thlaspi arvense), ventrilica (Veronica spp). INNOVATE® 240 SC (nicosulfuron 240 g/l) este un erbicid cu aplicare în post-emergență pentru porumb, ce are un spectru larg în combaterea buruienilor graminee anuale și perene (inclusiv Costrei din rizomi) și unele buruieni cu frunză lată. Erbicidul INNOVATE® 240 SC nu are restricții pentru liniile parentale, porumb zaharat și de floricele și este compatibil cu alte erbicide utilizate la cultura de porumb pentru completarea spectrului de combatere, cum ar fi STARSHIP® 100 SC. STARSHIP® 100 SC (mesotrione 100 g/l) este un erbicid selectiv pentru porumb, pentru combaterea în pre-emergență și post-emergență a buruienilor cu frunză lată anuale și perene și a unor buruieni graminee anuale. Doza recomandată este 1,2-1,5 l/ha, în funcție de gradul de îmburuienare și stadiul de dezvoltare al buruienilor. STARSHIP® 100 SC are o fereastră largă de aplicare, putând fi aplicat atât în pre-emergență cît și în post-emergență până la stadiul de 8 frunze ale porumbului și este selectiv pentru toți hibrizii de porumb.

Pentru mai multe detalii despre produsele din pachete si datele de contact ale echipei de vanzari FMC, accesati www.fmcagro.ro

Related posts:
  1. Erbicidarea din toamnă a rapiței, cheia către o cultură profitabilă
  2. KORVETTO – cea mai avansată soluție tehnologică pentru controlul buruienilor cu frunza lată din cultura de rapiță
  3. Lobby pentru limitarea producerii de biocombustibili din cereale
  4. Portofoliul de cereale păioase Limagrain

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌