Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriGZT

Concert The Motans la „Tomis – Luminile istoriei“

25 August 2022 at 09:49
Concert The Motans la Tomis  Luminile istoriei

Doar două zile au mai rămas până spectacolul organizat în Piața Ovidiu în cadrul proiectului „Tomis – Luminile istoriei“, ultimul și cel mai amplu din acest final de vară. Sâmbătă seară, cu începere de la ora 19, fiecare constănțean sau turist aflat în vacanță pe litoral, este așteptat să redescopere istoria Constanței și a Dobrogei într-o abordare cu totul diferită, pentru ca la final să fie purtat într-o lume a melancoliei și a visării pe melodiile celor de la The Motans.Fiind în primul rând un eveniment care îmbină cultura și istoria prin intermediul new art media, reflectând atmosfera Tomisului antic până la Constanța zilelor noastre, proiectul avea nevoie și de o latură artistică, actuală și care să antreneze, în mod obligatoriu, pe absolut toți cei prezenți.Iar cea mai potrivită pentru asta s-a dovedit a fi The Motans, una dintre trupele în vogă, ale căror refrene au fost fredonate aproape de fiecare dintre noi. Indiferent de preferințele muzicale, este imposibil să nu fi auzit fie și în treacăt acordurile melodiilor „Înainte să ne fi născut”, „Poem“, „August“, „Versus“ și, mai nou, „Café de flore“.

„Când am gândit proiectul am decis că nu trebuie să fie unul pur istoric și nici pur tehnic, doar cu lasere, lumini, focuri și cu restul echipamentelor noastre. Așa că am hotărât să le combinăm și, mai mult decât atât, să adăugăm și un pol de atracție. Iar acesta s-a concretizat prin aducerea unei formații de renume, The Motans, care va fi invitatul principal al spectacolului «Tomis – Luminile istoriei». Astfel, cei care nu vor veni neaparat pentru un eveniment artistic istoric, dar ajungând aici, dorind să vadă pe The Motans, vor descoperi și cealaltă parte a evenimentului, care sperăm noi să le și placă. Pe lângă The Motans, evident.“ – Jean Vlad, organizator „Tomis – Luminile istoriei“

La rândul său, Denis Roabeș, creierul, inima și sufletul trupei The Motans, și-a recunoscut admirația pe care o poartă publicului constănțean, cu care abia așteaptă să se revadă la sfârșitul acestei săptămâni.

„Salutare dragilor! Vă aștept pe 27 august în Piața Ovidiu, la «Tomis – Luminile istoriei» să cântăm împreună, să ne distrăm împreună, să zâmbim împreună și să petrecem împreună ultimul weekend din această vară. Vă îmbrățișez pe toți și vă salut cu mare drag.“ – Denis Roabeș, The Motans

Proiectul „Tomis – Luminile istoriei“ este, în primul rând, un omagiu adus istoriei județului Constanța prin intermediul luminilor, sunetului și dansului. În cadrul acestuia viața, natura, locurile, obiceiurile sau formele vechi de cultură ale locului vor fi readuse în atenția spectatorilor prin intermediul unor alternative de expresie evoluate, noi, moderne, din care enumerăm doar mapparea video, show-ul cu lasere și lumini, dansuri cu efecte pirotehnice și efecte sonore. Întregul spectacol va avea loc în Piața Ovidiu, din zona peninsulară a Municipiului Constanța, pentru a fi aproape de două dintre elementele definitorii ale Dobrogei: statuia primului poet al spiritualității românești, Publius Ovidius Naso, și una dintre clădirile simbol ale Județului Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța„Tomis – Luminile Istoriei“ este un proiect desfășurat de Asociația Culturală Obsidian și finanțat de către Consiliului Județean Constanța.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Povestea Tomisului – de la antic până la laser

18 August 2022 at 08:30
Povestea Tomisului  de la antic până la laser

Primul sezon estival fără restricții este pe sfârșite, la fel și timpul rămas până la spectacolul „Tomis – Luminile Istoriei“, ultimul și spunem noi cel mai important eveniment dedicat Constanței și Dobrogei din această vară.

După o lungă perioadă de pregătiri, măsurători la milimetru, schițe, regii, antrenamente și scenarii pentru ca totul să iasă perfect, spectacolul „Tomis – Luminile istoriei“ este aproape gata de pus în scenă pentru a-i încânta pe constănțenii și turiștii care vor fi prezenți în Piața Ovidiu pe 27 august.

 „De aproape două luni lucrăm la repetiții, la scenariu, la absolut tot ce înseamnă acest eveniment. Mai important este că în spatele lui se află o echipă de aproape o sută de profesioniști, oameni pregătiți în domeniu, oameni capabili, care își fac treaba așa cum trebuie și suntem convinși că va ieși un spectacol cu adevărat memorabil“ – Jean Vlad, organizator „Tomis – Luminile istoriei“

Anticul și modernul, simbolistica și echipamentele ultra moderne, trecutul și viitorul nostru se vor îmbina de această dată într-o armonie deloc întâmplătoare și vor da astfel naștere unuia dintre cele importante spectacole de new art media care au avut loc la malul mării, între zidurile fostei Cetăți Tomis. 

Maparea video sau video mapping-ul este un mediu nou, inovator care combină proiecția imaginilor pe diferite obiecte sau clădiri, cu iluzia optică. Această tehnologie de proiecție video are la bază proiectoare profesionale și software specializat care transformă orice obiect sau spațiu într-un mediu virtual interactiv, oferind astfel o experiență inedită spectatorilor. Această tehnologie este atât prezentul, cât și viitorul, fiind un curent new media la nivel internațional, una dintre cele mai apreciate noi tehnologii și creații artistice.

„Evenimentul acoperă o gamă variată de gusturi, are o poveste interesantă în spate, este plin de culoare, de sunet și de emoție. Nu avem nici o îndoială că întregul spectacol nu se va bucura de aprecierea publicului. Și spun asta pentru că știu ce presupune realizarea lui. Vorbim despre dansatori cu foc care vor crea simula lupte din trecutul nostru folosind bile și săbii de foc.  Vom avea și dansatori acrobați, care vor dansa pe fațada Muzeului de istorie, suspendați la înălțime, lasere, echipamente ultra moderne pentru video mapping și proiecții laser, instalații de fum, cu ajutorul cărora, dar și a altor efecte, vom crea un «tunel al timpului» foarte spectaculos. În cazul de față, al celor peste 2500 de ani de istorie ai Cetății Tomis și ai Dobrogei în special. Iar acestea sunt doar câteva dintre elementele care vor alcătui întregul eveniment. Celelalte vor fi descoperite doar venind în Piața Ovidiu, pe 27 august.“ – Jean Vlad, organizator „Tomis – Luminile istoriei“

Conținutul de videomapping de pe 27 august este un spectacol care îmbină divertismentul cu o componentă culturală – aduce în prim plan istoria vs prezentul, trecutul antic al Tomisului alături de prezentul modern și tehnologizat, și o viziune artistică a viitorului, povestea de peste 2.500 de ani a orașului Tomis spusă de nimeni altul decât Publius Ovidius Naso, „adus la viață“ prin proiecții speciale din spectacolul Tomis – Luminile Istoriei.

Și pentru ca spectacolul să fie total și să satisfacă absolut toate gusturile, seara se va încheia cu un super concert susținut de The Motans. Cu acest prilej, Denis Roabeș promite să îi poarte pe ritmurile muzicii pe toți prezenți într-o incursiune cu suflet și către suflet.

„Tomis – Luminile Istoriei“ este un proiect desfășurat de Asociația Culturală Obsidian finanțat de către Consiliului Județean Constanța. 

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

„Tomis – Luminile Istoriei“, o poveste milenară modernă

10 August 2022 at 09:53
Tomis  Luminile Istoriei o poveste milenară modernă

În ultimul week-end din această vară, pe 27 august, transformăm Piața Ovidiu în cea mai mare scenă a Constanței din ultimii ani. 

Zeci de artiști, dansatori și acrobați vor face din kilometrul zero al Tomisului antic locul în care trecutul nostru milenar se va întrepătrunde cu prezentul modern și tehnologizat, dând naștere astfel unui grandios spectacol de new media art organizat la malul Mării Negre.

Iar amfitrionul virtual al spectacolului va fi, binențeles, Publius Ovidius Naso, care va fi „adus la viață“ prin proiecții speciale 3D și ne va spune povestea de peste 2.500 de ani a orașului.

„Tomis – Luminile Istoriei“, este cel mai nou proiect desfășurat la Constanța și constă într-un experiment fusion, un regal de imagini, culori, efecte speciale, dans și muzică, având ca temă centrală nașterea localității antice Tomis, metamorfozată în Constanța de astăzi.

Cu această ocazie, pe 27 august, constănțenii, dar și turiștii veniți în vacanță pe litoral, vor putea afla istoria localității și, totodată, a Dobrogei, într-o manieră complet nouă, care va rămâne adânc întipărită în memorie.

„În cadrul proiectului «Tomis – Luminile Istoriei» ne propunem să aducem în fața publicului, în primul rând, un omagiu istoriei județului Constanța prin intermediul luminilor, sunetului și dansului. Astfel, viața, natura, locurile, obiceiurile sau formele vechi de cultură ale locului vor fi readuse la viață prin intermediul unor alternative de expresie evoluate, noi, moderne, precum mapare video, show lasere, dansuri cu efecte pirotehnice și efecte sonore. Am ales ca loc de desfășurare Piața Ovidiu, din zona peninsulară a Municipiului Constanța, din câteva motivele ușor de înțeles. Este una dintre cele mai cunoscute zone din oraș, ușor de găsit de către spectatori, pietonală, generoasă ca spațiu, și totodată încărcată emoțional și istoric, cu două elemente simbolistice și definitorii pentru evenimentul nostru: statuia primului poet al spiritualității românești – Publius Ovidius Naso, și una dintre clădirile simbol ale Județului Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța“ – Camelia Vlad, președinte Asociația Culturală Obsidian.

Și pentru ca spectacolul să fie întreg, îmbinarea dintre antic și modern va fi completată de un concert susținut de una dintre cele mai în vogă trupe ale momentului, The Motans. Astfel, spectatorii vor putea cânta în Piața Ovidiu din Constanța împreună cu binecunoscuții artiști basarabeni hit-urile precum „Versus“, „Valuri mari“, „August“ sau „Înainte să ne fi născut“.

„Tomis – Luminile Istoriei“ este un proiect desfășurat de Asociația Culturală Obsidian realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Șaorma cu toate de-argint

Reporter: Bogdan Papacostea
27 June 2021 at 17:17
Șaorma cu toate deargint

La intervale regulate, Sorin Lucian Ionescu își strânge spiritele risipite pe pagina personală de facebook și construiește o butaforie în mai multe acte. De data asta e vorba de piesa în două personaje și 11 tablouri, „Șaorma”.

Șaorma, într-o exprimare poate prea pretențioasă, este „Axis Mundi”ul celor două personaje care construiesc o lume închinată lui Caragiale, deși piesa duhnește-n subțiori a Grand Bazar. 

Nea Titi și Leni sunt români 100%, cocliți în rele, inocenți ca niște iepurași pierduți pe islazul politic și conectați la tot ce înseamnă stricăciune. Vorbesc pocit, le știu pe toate, copulează pe interes și răspund cu parțial respect doar în fața Șefului, oricare i-ar fi numele. 

Deliciul maxim se produce când șaormarii pierduți în traducere își apără cu dragoste verde produsul de-aceeași nuanță. În fața asaltului de hamburgheri și pizze, naționaliștii de tejghea răspund cu afurisanie și cinism: nimeni n-o să ne ia șaorma străbună. 

Textele lui SLI au un aer comun și-o sumă de situații care se repetă cu încăpățânare. Până la urmă, avem toți dreptul la câte-o obsesie, deși chiar ar trebui să se dea câte una, să ne-ajungă la toți. În teatrul lui Ionescu Sorin-Lucian mișună de șefi și șefuți, de influențe și telefoane obscure, scot ca niște rozătoare capetele politicieni mai vechi și mai noi: Băsescu, Năstase, Werner, de-a valma cu #reziștii și alte caractere nemuritoare, într-o comedie bufă care înșiră în mod categoric mai multe personaje decât pretinde autorul. 

Dar miezul textului se află în Tabloul VII, în poiezia „Bețivul cu moț de argint”, o calchiere inteligentă și hazlie a „Mistrețului…” care l-ar fi făcut și pe Doinaș să râdă:

„…Sub ulmi, el zorea risipite alaiuri:

-Priviți cum pufnește și scurmă stingher

Alcoolul cu colți de argint, peste plaiuri,

Veniți să îl bem cu paharul de fier!

-Maestre-i bacșișul, foșnind sub copaci, 

Zicea ospătarul zâmbind îndrăzneț.

Dar el rîgîi, întorcându-se: – Taci!…

Și romul sclipea, ca scuipat de mistreț.”

Îmi imaginez că piesele de teatru ale lui Sorin-Lucian Ionescu vor fi citite peste 500 de ani de antropologi curioși și că, în felul ăsta, vor putea înțelege și în viitor cum e România de astăzi!

Poftă bună! 

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Anunț privind începerea proiectului „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”, instituită prin OUG nr. 130/2020

Reporter: Bogdan Papacostea
1 April 2021 at 18:32

Anunț privind începerea proiectului „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”, instituită prin OUG nr. 130/2020.

SC INTERBRAND RICHTIG SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „CAPITAL DE LUCRU” proiect nr. RUE 3858 din 22.10.2020 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020.

Proiectul se derulează pe o perioadă de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri/AIMMAIPE, respectiv 24.03.2021.

Anunț privind începerea proiectului Granturi pentru capital de lucru acordate IMMurilor instituită prin OUG nr 1302020

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea societății S.C. Interbrand Richig S.R.L. cu ajutorul de stat acordat sub forma de grant pentru capital de lucru, în baza formularului electronic de înscriere și a documentației anexe, prin măsura „Granturi pentru capital de lucru”, implementată de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) și Agenția pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului Constanța (AIMMAIPE) în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitatea 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, cu completările ulterioare.  

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele: 

  • menținerea activității pe o perioadă de minim 6 luni,
  • menținerea  numărului locurilor de muncă față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 574.821,75 (valoarea totală) din care: 499.845 lei grant și 74.976,75 lei co-finanțare.

Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Persoană de contact: PUȘCAȘU SIMONA MIRELA

Telefon : 0724.083.694 

www.interbrandrichtig.ro

contact@interbrandrichtig.ro

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌