Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriPolitia Romana
 • REȚINUT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC
 •  

REȚINUT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

REȚINUT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog au depistat, în staţiunea Neptun, judeţul Constanţa, în zona în care se desfăşura un festival de muzică electronică, un bărbat, de 22 de ani, care, la vederea polițiștilor, ar fi devenit agresiv şi ar fi aruncat, în vegetaţia din apropierea autoturismului, un recipient de mici dimensiuni.

La verificarea acestuia, s-a stabilit faptul că, în interiorul său, se aflau 30 de comprimate MDMA și 6 punguţe ce conţineau amfetamină, iar, în urma controlului corporal, asupra bărbatului au fost găsiți 1.256 de lei.

Ulterior, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost ridicate alte 455 de comprimate MDMA, 46 de grame de amfetamină și aproximativ 10 grame de cannabis.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, urmând ca mâine, 18 septembrie, să fie prezentat Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC
 •  

ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

La data de 15 septembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu-Mureș, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județul Mureș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținerea de droguri de risc și de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu, operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și constituirea unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, 8 persoane, din județul Mureș, ar fi traficat droguri de risc și de mare risc. Totodată,  aceștia ar fi efectuat operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și ar fi comercializat asemenea produse către mai multe persoane. 

5 dintre cele 8 persoane sunt bănuite că s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi acționat, în mod coordonat, în baza unei structuri bine stabilite.  

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, substanțe etnobotanice și sisteme informatice. 

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu-Mureș și B.C.C.O. Târgu Mureș au fost conduse, pentru audieri, 8 persoane.

În urma administrării probatoriului, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, faţă de 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 36 de ani, iar, în cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, față de 5 dintre aceștia.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La  acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • INVITAȚIE
 •  

INVITAȚIE

INVITAȚIE

Jurnaliştii acreditaţi pe lângă Inspectoratul General al Poliţiei Române sunt invitaţi să participe astăzi, 17 septembrie, la o declarație de presă, susținută de un reprezentant al Inspectoratului General al Poliției Române, pe tema activităților desfășurate, în primele 8 luni ale acestui an, pentru combaterea ilegalităților din domeniul silvic, atât la nivel național, cât și în județul Suceava.

De asemenea, vor fi prezentate detalii despre evenimentul care a avut loc ieri, 16 septembrie, în județul Suceava.

Reprezentanţii mass-media sunt aşteptaţi la sediul Centrului de Informare și Relații Publice din București, strada Domnița Anastasia, nr. 1, sector 5 (Cupolă), începând cu ora 15.30.

Declarația de presă va începe la ora 16.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ROADPOL SAFETY DAYS
 •  

ROADPOL SAFETY DAYS

ROADPOL SAFETY DAYS

În perioada 16 - 22 septembrie a.c., la nivel național, polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului ROADPOL - Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În această perioadă, la nivel european, se va desfășura operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități informativ - preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

Polițiștii rutieri vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FRAUDĂ INFORMATICĂ ȘI SPĂLAREA BANILOR, CU RAMIFICAȚII TRANSFRONTALIERE
 •  

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FRAUDĂ INFORMATICĂ ȘI SPĂLAREA BANILOR, CU RAMIFICAȚII TRANSFRONTALIERE

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FRAUDĂ INFORMATICĂ ȘI SPĂLAREA BANILOR CU RAMIFICAȚII TRANSFRONTALIERE

În această dimineață, polițiștii din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia - Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Sibiu, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii fraudelor informatice și pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, în județele Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj, Ilfov, Călărași și în municipiul București.

            Video: https://youtu.be/pQzpxQa6xu0

Au fost efectuate 13 percheziții domiciliare și puse în executare 6 mandate de aducere.

Acțiunea vizează completarea probatoriului într-o cauză penală în care este cercetată o grupare de criminalitate organizată, specializată în infracțiuni de fraudă informatică și spălarea banilor, cu ramificații transfrontaliere, o primă etapă a activităților fiind desfășurată la data de 11 noiembrie 2020.

Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi modificat conturi legitime de pe portaluri de comerț online, prin alterarea unor date personale ale titularilor, vizând în principal conturile bancare asociate.

Persoanele vătămate expediau sumele de bani aferente bunurilor promise/oferite spre vânzare, în conturi bancare controlate de către membrii grupării infracționale.  

De asemenea, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe site-uri internaționale specializate în vânzarea de autoturisme sau închirieri imobile, și, ulterior, ar fi deschis sau intermediat deschiderea de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniți din infracțiuni, atât în România, cât și în Marea Britanie și Italia, folosindu-se de documente de identitate falsificate.

Pe parcursul cercetărilor efectuate până la data de 11 noiembrie 2020, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia și Italia.

Sumele de bani obținute din săvârșirea acestui gen de infracțiuni ar fi fost disimulate de către membrii grupării, fiind, în final, folosite la achiziționarea unor imobile și autoturisme de lux.

În cursul anului 2021, față de cei 12 membri identificați inițial, au mai fost identificați 14 membri ai grupării infracționale organizate.

Pe parcursul cercetărilor efectuate în anul 2021, au fost identificate încă 3.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia Italia și S.U.A., numărul total al acestora fiind de aproximativ 5.000 de persoane.

Până în prezent, s-a conturat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 44.928 de lei, 870 de euro, 70 de lire sterline, 4 laptopuri, 5 stick-uri de memorie, 8 pliculețe care conțin o substanță pulverulentă de culoare albă, 10 telefoane mobile, un card de memorie, o tabletă, 13 cartele SIM, o unitate tip desktop, înscrisuri și 4 carduri bancare.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii de Intervenție Specială a Jandarmeriei și al echipelor de intervenție și acțiuni speciale din cadrul I.P.J. Sibiu, I.P.J. Argeș, I.P.J. Vâlcea, I.P.J. Olt, I.P.J. Dolj, I.P.J. Hunedoara, precum și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În vederea soluționării cauzei penale, se cooperează cu autorități ale altor state, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoția, Olanda.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • REȚINUT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI DEȚINERE DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC
 •  

REȚINUT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI DEȚINERE DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

REȚINUT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI DEȚINERE DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

Ieri, 15 septembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Timișoara, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Timișoara, la o persoană bănuită de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în cursul acestui an, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, ar fi cultivat mai multe plante, susceptibile a fi droguri de risc, în vederea comercializării, în scopul obținerii de bani.

În urma percheziției domiciliare, polițiștii au descoperit o cultură outdoor de cannabis, formată din 37 de plante, aflate în diferite stadii de dezvoltare. Totodată, au fost descoperite și ridicate, în continuarea cercetărilor, 25 de grame de cannabis, 2 grame de amfetamină, 2 grame de metamfetamină, o pușcă de calibru 4.5 milimetri și un telefon mobil.

Bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI
 •  

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI

În perioada 6 - 13 septembrie a.c., polițiștii secțiilor regionale de poliție transporturi şi ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au desfășurat acțiunea „RAIL ACTION WEEK”, care s-a derulat la nivel european, sub egida RAILPOL.

Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor partenere, au verificat 1.511 persoane și 982 de autovehicule, în zona a 1.079 de treceri la nivel cu calea ferată.

De asemenea, au fost testați, pentru detectarea consumului de alcool, 91 de mecanici de locomotivă și 92 de alte persoane cu atribuții pe linie de siguranță feroviară, nefiind depistate cazuri în care să fie confirmat consumul de alcool.

În cadrul acţiunilor, au fost sancționate contravențional, pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise sau pentru că se aflau în zona de siguranță a căii ferate, 15 persoane.

Pe parcursul activităților, a fost semnalată o distrugere adusă echipamentelor de semnalizare și a echipamentelor esențiale pentru siguranța traficului feroviar.

Totodată, au fost efectuate 215 verificări în zone de siguranță considerate critice (tuneluri, pasarele, poduri etc.).

Împreună cu pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a fost efectuat un control al unui transport feroviar de mărfuri periculoase, nefiind semnalate nereguli. 

Polițiștii au desfășurat activități de patrulare în stațiile de cale ferată, fiind informați călătorii cu privire la pericolele la care se expun, prin nerespectarea prevederilor legale aplicabile în domeniul transportului feroviar de persoane și a celor care vizează zona de siguranță feroviară.

Au mai fost desfășurate activități de informare și instruiri ale personalului C.F.R.      

     Exemplu:

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila, din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi, în timp ce acționau în zona unei trecerii la nivel cu calea ferată, din localitatea Țepeș Vodă, au depistat o persoană care conducea un ansamblu de vehicule, compus dintr-un tractor rutier neînmatriculat sau înregistrat și o remorcă neînmatriculată sau înregistrată, fără a deține permis de conducere. A fost întocmit dosar penal.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • BĂRBAT BĂNUIT DE ȘANTAJ, REŢINUT DE POLIŢIŞTI
 •  

BĂRBAT BĂNUIT DE ȘANTAJ, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

BĂRBAT BĂNUIT DE ȘANTAJ REŢINUT DE POLIŢII

Ieri, 14 septembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Caracal, județul Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au prins în flagrant delict un bărbat, de 24 de ani, din județul Dolj, bănuit de șantaj.

Video: https://youtu.be/IANXQ3f_zTw

Din cercetări a reieșit că, în perioada 31 august-14 septembrie a.c., bărbatul, folosindu-se de o rețea de socializare, ar fi amenințat, cu acte de violență, un bărbat, de 29 de ani, în vederea obținerii de foloase materiale. Acesta este bănuit că ar fi primit de la persoana vătămată aproximativ 32.000 de lei.

La data de 14 septembrie, a fost realizată o prindere în flagrant delict, asupra tânărului fiind descoperiți 990 de lei.

Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ACȚIUNI DESFĂȘURATE ÎN PERIOADA SEZONULUI ESTIVAL
 •  

ACȚIUNI DESFĂȘURATE ÎN PERIOADA SEZONULUI ESTIVAL

ACȚIUNI DESFĂȘURATE ÎN PERIOADA SEZONULUI ESTIVAL

În perioada sezonul estival, Poliția Română a derulat acțiuni, la nivel național, în special în locuri sau zone aglomerate (gări, aeroporturi, piețe, târguri, oboare, zone de agrement etc.), în proximitatea lăcașurilor de cult și zonelor pretabile desfășurării manifestărilor culturale, sportive sau de altă natură (piețe, parcuri, arene sportive etc), pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În fiecare an, sezonul estival reprezintă perioada caracterizată de un grad ridicat de mobilitate a persoanelor, atât din țară, cât și din străinătate, pe fondul concediilor de odihnă și a vacanței școlare.

Astfel, în perioada 1 iunie – 12 septembrie a.c., la activităţile desfăşurate zilnic, în medie, au participat 8.667 de polițiști, precum și 4.126 de mijloace auto, fiind folosite 342 de aparate radar.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 65.780 de permise de conducere, dintre care 10.005 pentru conducerea sub influența alcoolului, 24.947 pentru depășirea vitezei legale şi 30.828 pentru alte abateri, fiind retrase şi 24.694 de certificate de înmatriculare.

În perioada sezonului estival, au fost desfășurate 4.375 de misiuni de ordine publică şi au fost derulate 10.402 activități comune cu alte instituții.

La nivel național, polițiștii au constatat 93.588 de infracțiuni, dintre care 37.806 infracțiuni contra persoanei, 29.798 contra patrimoniului, 12.423 la regimul siguranței rutiere,  1.162 de natură economică și 12.399 alte genuri de infracțiuni.

47.887 de persoane sunt cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite.

De asemenea, au fost depistate 1.366 de persoane urmărite, dintre care 1.228 urmărite la nivel național și 138 urmărite la nivel internațional.

Polițiștii au aplicat 857.001 sancțiuni contravenţionale, dintre care 156.574 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 607.725 la O.U.G. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice,  804 la O.G. 21/1992R privind protecția consumatorilor, 980 la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, 1.332 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 120 la Legea 295/2004 privind regimul armelor, componentelor esențiale și al munițiilor.

Au mai fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 407/2006  privind regimul vânătorii și a protecției fondului cinegetic, 14 la Legea nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităților de picnic, 433 la H.G. nr. 301/2010 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 34 la H.G. nr. 237/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structuri de primire turistice, 1.229 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, 832 la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, precum și 86.906 la alte acte normative.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale este de 311.012.247 de lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri, în valoare totală de 14.454.475 de lei.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • CERCETAȚI PENTRU PORNOGRAFIE INFANTILĂ
 •  

CERCETAȚI PENTRU PORNOGRAFIE INFANTILĂ

CERCETAȚI PENTRU PORNOGRAFIE INFANTILĂ

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, 4 percheziții, la locuințele unor persoane bănuite de pornografie infantilă și viol, precum și la sediul redacției unei instituții de presă.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a două persoane, bănuite de pornografie infantilă și viol.

În cauză, s-a reținut faptul că, în vara anului 2020, persoanele bănuite ar fi constrâns persoana vătămată minoră să întrețină raporturi sexuale cu unul dintre aceștia. Activitatea infracțională ar fi fost filmată cu un telefon mobil, iar, ulterior, filmarea ar fi fost distribuită către alte persoane.

La data de 13 septembrie a.c., materialul conținând scene cu caracter pornografic explicit ar fi fost publicat și pe site-ul unui cotidian local.

Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 6 telefoane mobile, un laptop, precum și date informatice.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • POSTURI DE AJUTOR ȘEF DE POST, SCOASE LA CONCURS, PENTRU REDUCEREA DEFICITULUI DE PERSONAL
 •  

POSTURI DE AJUTOR ȘEF DE POST, SCOASE LA CONCURS, PENTRU REDUCEREA DEFICITULUI DE PERSONAL

POSTURI DE AJUTOR ȘEF DE POST SCOASE LA CONCURS PENTRU REDUCEREA DEFICITULUI DE PERSONAL

Poliția Română scoate la concurs 412 posturi de ajutor șef de post, prin încadrare directă din sursă externă, în scopul reducerii deficitului de personal. Înscrierile se fac online, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs.

Sunt scoase la concurs prin încadrare directă, din sursă externă, 412 posturi în cadrul inspectoratelor de poliție județene ale Inspectoratului General al Poliției Române.

Înscrierile se fac on-line, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs, în perioada 13 – 24 septembrie a.c., inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc, începând de astăzi, pe site-urile inspectoratelor de poliție județene: https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.        

În perioada 11 - 19 octombrie a.c., candidații, ale căror dosare au fost validate, vor participa la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice.

La data de 23 octombrie a.c., va fi desfășurată proba scrisă, de tip test grilă.

Înscrierea candidaților se va realiza pe toate posturile de ajutor şef de post din cadrul inspectoratului, urmând ca numirea candidaţilor declaraţi „admis” să se realizeze în ordinea descrescătoare a notelor finale obţinute.

SUCCES TUTUROR CANDIDAȚILOR!

         

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ACȚIUNILE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CONTINUĂ
 •  

ACȚIUNILE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CONTINUĂ

ACȚIUNILE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CONTINUĂ

În perioada 6 – 12 septembrie a.c., la nivel național, polițiștii rutieri au derulat acțiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În această săptămână, polițiștii de la rutieră, împreună cu polițiști de ordine publică, au aplicat celor care nu au respectat legislația 47.110 sancțiuni contravenționale, dintre care 42.445 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, au fost aplicate 13.597 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 537 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 307 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 2.205 pentru abateri săvârșite de pietoni, 3.549 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 1.055 pentru abateri ale căruțașilor, 816 pentru depășiri neregulamentare și 585 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 5.138 de permise de conducere, dintre care 1.938 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 628 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 816 pentru depășire neregulamentară, 307 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 537 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 1.681 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 431 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și 253 de infracțiuni de altă natură.

Exemple:

La data de 7 septembrie a.c., în Călărași, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier a depistat un bărbat, care conducea un autovehicul, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența substanțelor psihoactive (cannabis).     

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și furt în scop de folosință.

* * *

La data de 12 septembrie a.c., pe Drumul Național 31, în  localitatea Chiselet, județul Călărași, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, în timp ce conducea un auto, iar, în urma legitimării, acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile de Republica Bulgaria. Din verificările efectuate a rezultat că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere în baza de date a autorităților din Republica Bulgaria.

A fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale, precum și uz de fals.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • POLIŢIŞTII, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR
 •  

POLIŢIŞTII, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR

POLIŢIII ALĂTURI DE ELEVI LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN OLAR

Mâine, 13 septembrie, peste 13.000 de polițiști, alături de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, vor acționa în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

Emoțiile, speranța, bucuria revederii colegilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor vor defini această zi, la fel ca în fiecare an, zi în care ne bucurăm să vă fim aproape.

Pentru Poliția Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale Poliţiei, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Polițiștii birourilor de siguranță școlară se vor deplasa la sediul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea relaționării cu conducerea acestora şi cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc sau vulnerabili.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ.

La nivel național, polițiștii intensifică activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie și respectării normelor de protecție privind răspândirea virusului Covid-19.

Totodată, sunt controlate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială.

Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare și să intervină ori de câte ori este nevoie.

Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și succes!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ACȚIUNE ÎN DELTA DUNĂRII, PENTRU PROTEJAREA FONDULUI PISCICOL
 •  

ACȚIUNE ÎN DELTA DUNĂRII, PENTRU PROTEJAREA FONDULUI PISCICOL

ACȚIUNE ÎN DELTA DUNĂRII PENTRU PROTEJAREA FONDULUI PISCICOL

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au acționat, în perioada 4 – 9 septembrie a.c.,  pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat 9 controale, în Delta Dunării, în zona navigabilă și terestră.

Au fost efectuate 7 percheziții domiciliare și constatate 12 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale, prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Polițiștii au legitimat 16 persoane și au verificat 12 mijloace de transport.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 382 de kilograme de pește, 224 de kilograme de icre (1,32 de kilograme de icre negre), 138 de unelte de pescuit (95 de setci tip monofilament, 38 de setci din fir textil, în lungime totală de aproximativ 8.470 m, 2 prostovoale, un ohan și două capcane pentru raci), 2 ambarcațiuni, 2 motoare pentru ambarcațiuni și un autovehicul.

Valoarea aproximativă a bunurilor confiscate este de 97.000 de lei.

În cauzele instrumentate, 13 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru cercetări.

Exemple:

1.       La data de 4 septembrie a.c., pe lacul Sinoe, zona Canal 2, județul Constanța, au fost depistați 2 bărbați, în timp ce desfășurau activități de braconaj, folosind o  ambarcațiune de tip papuc și 24 de plase de pescuit, tip setcă monofilament, având capturate 73 de kilograme de peşte, din diferite specii.

Ambarcațiunea, motorul și cele 24 de setci din fir textil au fost ridicate, în vederea confiscării. Cantitatea de peşte a fost ridicată şi predată unei societăţi de profil, spre valorificare.

A fost întocmit un dosar penal, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

2.       La data de 9 septembrie a.c., în apropierea localității Vadu Oii, județul Constanța, au fost depistați 2 bărbați, în timp ce ofereau spre vânzare 41 de kilograme de peşte proaspăt, de diferite specii și 1,32 de kilograme de icre negre.

Cantitățile de peşte și icre au fost ridicate, fiind sesizată D.S.V.S.A. Tulcea, în vedere dispunerii măsurilor legale ce se impun.

A fost întocmit dosar penal, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • GRUP INFRACŢIONAL ORGANIZAT SPECIALIZAT ÎN OBȚINERE ILEGALĂ DE FONDURI, DESTRUCTURAT DE POLIŢIŞTI
 •  

GRUP INFRACŢIONAL ORGANIZAT SPECIALIZAT ÎN OBȚINERE ILEGALĂ DE FONDURI, DESTRUCTURAT DE POLIŢIŞTI

GRUP INFRACŢIONAL ORGANIZAT SPECIALIZAT ÎN OBȚINERE ILEGALĂ DE FONDURI DESTRUCTURAT DE POLIŢII

Ieri, 9 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în judeţele Neamţ (4), Dâmboviţa (3), Iaşi (1) şi Ilfov (1), la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, obținere ilegală de fonduri, tentativă la obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, iar 3 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore.                                                      

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite s-ar fi constitutit într-un grup infracţional care, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, ar fi înființat 3 societăți comerciale, cu sediile în județele Neamț, Dâmbovița și Ilfov, în cadrul cărora ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de  persoane. 

Ulterior, membrii grupului infracţional ar fi solicitat de la agenţii pentru ocuparea forţei de muncă din județele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov, subvenţii în baza unor prevederi legale.

Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.439.000 de lei.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat, până în prezent, au fost instituite măsuri asigurătorii, de aproximativ 1.988.351 de lei, sumă ce urma să fie încasată de membrii grupului infracțional. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare şi 21.000 de dolari. 

Totodată, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani, din județele Neamţ şi Dâmboviţa, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore. 

Astăzi, aceştia urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. 

La activităţi au participat poliţişti specializați în investigarea criminalității economice din județele Dâmboviţa, Ilfov şi Iaşi, luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Neamţ şi Dâmboviţa, precum şi poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sagna. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ARESTAT PREVENTIV PENTRU TRAFIC ȘI DEȚINERE DE DROGURI DE RISC
 •  

ARESTAT PREVENTIV PENTRU TRAFIC ȘI DEȚINERE DE DROGURI DE RISC

ARESTAT PREVENTIV PENTRU TRAFIC ȘI DEȚINERE DE DROGURI DE RISC

Ieri, 8 septembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au desfășurat acțiuni specifice, pentru prinderea, în flagrant delict, a unui bărbat, de 26 de ani, cetățean italian, bănuit de trafic și deținere de droguri de risc. Bărbatul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai 2020  – august 2021, bărbatul ar fi procurat și comercializat droguri de risc către mai multe persoane. Totodată,  începând cu luna iulie a anului 2019, acesta ar fi procurat și deținut, în vederea consumului propriu, droguri de risc.

În urma unei percheziții domiciliare, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 50 de grame de canabis, 5 telefoane mobile, un laptop, 30.000 de lei, 4 grindere, un aparat de vidat, un cântar electronic și 3 recipiente cu urme de substanță vegetală.

În urma probatoriului administrat, față de bărbat, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • UPDATE: 29 DE PERCHEZIȚII PE LINIE PISCICOLĂ
 •  

UPDATE: 29 DE PERCHEZIȚII PE LINIE PISCICOLĂ

UPDATE 29 DE PERCHEZIȚII PE LINIE PISCICOLĂ

În această dimineață, polițiștii Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., Serviciului de Poliție Delta Dunării și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat 29 de percheziții domiciliare, în județul Călărași și municipiul București, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni la regimul piscicol. 

Video: https://youtu.be/OCtUTI1VajE

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 295 de plase monofilament, de diferite dimensiuni, 37 de plase multifilament, 50 de plase din fir textil, de diferite dimensiuni, 19 capcane profesionale folosite pentru prinderea crustaceelor, 5 prostovoale, 2 bărci pneumatice, 2 costume impermeabile și 22.288 de lei.

Totodată, au fost retrase de la comercializare 266 de kilograme de pește și 282 de kilograme de icre din specia crap, deținute fără documente legale de proveniență, acestea fiind trimise, spre distrugere, de către reprezentanții D.S.V.S.A. Călărași și București.

Acțiunea s-a derulat sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Poliției Române și a Parchetului de la lângă Judecătoria Lehliu Gară, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tăinuire, deținere, transport și comercializare fără documente legale a peștelui, precum și pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice prin curentare.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, mai multe persoane din județul Călărași ar fi sustras pește dintr-un lac, proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deținere.

Peștele ar fi fost depozitat, transportat și comercializat, fără documente legale, către diverse societăți sau piețe agroalimentare din județul Călărași și municipiul București.

Totodată, polițiștii au pus în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul I.P.J. Călărași, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC
 •  

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC

Ieri, 8 septembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 5 percheziții domiciliare,  în municipiul București, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc și constituirea unui grup infracțional organizat. 

Video: https://youtu.be/N9-gAzN_EgE

Din cercetări a reieșit că 6 persoane s-ar fi ocupat cu vânzare de droguri de mare risc, în municipiul București.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 200 de grame de heroină, ambalate în punguțe din plastic de diverse gramaje, 3.500 de lei, despre care există indicii rezonabile că provin din activități de trafic de droguri, 4 cântare electronice, folosite pentru cântărirea drogurilor și 4 telefoane mobile.

Au fost puse în executare 6 mandate de aducere.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. -Structura Centrală, în vederea audierii.

Procurorul de caz a dispus reținerea a 4 persoane și cercetarea uneia, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc și constituirea unui grup infracțional organizat.

La activități au participat și polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și ai Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Anterior, în perioada 4-5 august a.c., polițiștii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, în județul Ilfov, în urma căreia au fost capturate 4 kilograme de heroină și 80.000 de euro, iar 3 persoane au fost arestate preventiv.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • BĂRBAT CONDAMNAT LA 7 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU TRAFIC DE MINORI, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI
 •  

BĂRBAT CONDAMNAT LA 7 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU TRAFIC DE MINORI, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

BĂRBAT CONDAMNAT LA 7 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU TRAFIC DE MINORI DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, împreună cu polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au efectuat o acțiune, pentru depistarea persoanelor urmărite, în municipiul București.

Video: https://youtu.be/bqyW_UtqrX8

Astfel, a fost identificat un bărbat, de 23 de ani, din municipiul Giurgiu, pe numele căruia 

Tribunalul Giurgiu a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, la data de 30 martie a.c., fiind condamnat la o pedeapsă de 7 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Persoana depistată a fost condusă la sediul unității de poliție, pentru întocmirea documentației necesare și depusă, ulterior, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌