Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Ziarul Argesul
 • Video: Clasele Palatului Copiilor din Pitești au fost sfințite
 •  

Video: Clasele Palatului Copiilor din Pitești au fost sfințite

Video Clasele Palatului Copiilor din Pitești au fost sfințite

Emoția. A fost starea dominantă la una dintre cele mai vechi și mai îndrăgite instituții din Pitești, Palatul Copiilor, astăzi la prânz, la ceasul deschiderii oficiale a noului „sezon”. Un an provocator prin multitudinea ofertelor educaționale, peste 30 de „cercuri” dintre cele mai diverse: de la creație literară unde excelează profesoara Simona Marineață și matematică aplicată ori informatică până la limbi străine sau ecoturism ori jurnalism, pentru a nu mai adauga și celelalte cursuri, toate extrem se atrăgătoare pentru elevi. Cum acestea sunt accesibile oricui fiind gratuite, interesul este enorm. Drept dovadă cele câteva sute de persoane care s-au adunat pe terenul de sport al edificiului de pe Strada Trivale, pentru a fi prezente la festivitate. Emoția se simțea și în vibrația vocii noii directoare, Corina Alina Voicilă aflată la început de mandat, atunci când a rostit primele cuvinte de „bun venit”. Preoți de la parohia Sf. Ioan Botezătorul au săvârșit o scurtă slujbă de binecuvântare apoi au mers prin toate clasele Palatului Copiilor sfințindu-le prin stropirea cu agheasmă.

După discursuri adecvate momentului ale conducerii instituției și prezentarea cadrelor didactice, a urmat un mini-spectacol pregătit cu minuțiozitate și profesionalismul binecunoscut de Adina Sima, distinsa profesoară de la cursul de canto al Palatului Copiilor. Câțiva dintre elevii ei au cântat piese diverse de muzică ușoară și populară, antrenante pentru întreaga asistență formată deopotrivă din copii, părinți și bunici. Un sentiment de nostalgie profundă se citea pe chipul multora, unii dintre părinții care își aduc odraslele astăzi la Palat, fiind elevii de ieri ai acestuia. Printre ei, consilierul local Sorin Apostoliceanu, de altfel singurul reprezentant al administrației locale deoarece, spre surprinderea multor piteșteni, edilii nu au fost prezenți la eveniment.

Liberalul a mărturisit că este legat sufletește de acest loc în care, în urma cu 40 de ani descoperea tainele biologiei și privea pentru prima data printr-un microscop. O zi specială pentru consilierul local. Ca și pentru ceilalți care cândva au trecut pragul Palatului Copiilor și astăzi se reîntorc aici, ca un arc peste timp. Festivitatea s-a încheiat într-o notă optimistă. Când soarele scaldă chipuri neprihănite de copii, nu are cum sa fie altfel.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Numărul cazurilor Covid a explodat în Argeș
 •  

Numărul cazurilor Covid a explodat în Argeș

Numărul cazurilor Covid a explodat în Argeș

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:

-incidența pe ultimele 14 zile: 0,71 (ieri 0,66);

-persoane internate la ATI: 14 (ieri 17);-persoane internate în spital: 155 (ieri 144);

-persoane diagnosticate pozitiv: 28.339 (ieri 28.276);-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 63 (ieri 89);

-raportare decese: 1205 (ieri 1202);

-persoane decedate in ultimele 24 de ore: 3;

-numar teste RT-PCR efectuate în spitalele publice în ultimele 24 de ore: 217 (ieri 136);

-numar teste rapide (antigen) efectuate în spitalele publice în ultimele 24 de ore: 420 (ieri 449);număr persoane care au primit doza 1: 138.213 (ultima raportare 138.016);

-număr persoane care au primit doza 1 de la ultima raportare: 197;

-număr persoane care au primit doza 1 și doza 2: 113.657 (ultima raportare 113.613);

-număr persoane care au primit doza 2 de la ultima raportare: 44;

-număr total persoane complet vaccinate: 135.380 (ultima raportare 135.202);

-număr total persoane complet vaccinate de la ultima raportare: 178;

Datele despre incidența pe localități, prezentate sub forma unei hărți interactive sau prin grafice, precum și multe alte informații utile despre situația epidemiologică și despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt disponibile accesând site-ul: https://www.covidarges.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • A fost reabilitată grădinița cu tavanul rupt din Negrești
 •  

A fost reabilitată grădinița cu tavanul rupt din Negrești

A fost reabilitată grădinița cu tavanul rupt din Negrești

Cu tavanul care stătea să cadă peste copii și cu mucegaiul sub pardoseală, Grădinița cu Program Normal Negrești, din comuna Beleți-Negrești, a fost reabiliată pe timpul verii. Lucrările s-au încheiat la timp, așa încât noul an școlar a debutat cu imobilul renovat. Atât preșcolarii, cât și personalul grădinței își desfășoară activitățile în siguranță. 

Construită în urmă cu mai bine de 30 de ani, Grădinița Negrești a suferit, în vacanța de vară, reparații serioase. „Tot interiorul a fost reabilitat. Clădirea veche, nereparată de trei decenii, avea tavanul deteriorat. Era aproape să cadă și l-am dărâmat cu totul. I-am construit un tavan nou. Din păcate, Consiliul Local nu mi-a aprobat să îi pun un alt acoperiș, așa cum mi-au recomandat toți proiectanții. În situația asta, am ranforsat acoperișul vechi, am pardosit tot podul; am pus trei rânduri de izolație. În spațiile de jos am scos 30 de centimetri din pardoseală, am pus folie, am turnat șapă, am pus polistiren de 10, am turnat iar șapă, am pus izolația specifică și în final am montat parchetul. Am reparat pereții și instalația electrică. Am schimbat ușile de la cancelarie și de la toaletă…”, a explicat primarul Mihai Marin. 

O școală cu toaleta afară

În vacanța de vară, forfota specifică șantierului s-a auzit și în alte unități de învățământ din localitate. Bunăoară, Școala Gimnazială Beleți-Negrești a fost vopsită în exterior. Iar la Școala Primară Lențea a fost realizată împrejmuirea în totalitate cu gard de beton. Lucrarea a fost executată în regie proprie. Materialele necesare au fost cumpărate de administrația publică locală, iar muncitorii – recrutați din rândul oamenilor care primesc ajutoare sociale și al prestatorilor de muncă în folosul comunităţii. Școala Primară Lențea întâmpină o problemă: grupurile sanitare sunt construite în exterior. Primarul Mihai Marin s-a gândit să „lege” toaleta de școală printr-o construcție anexă. Edilul-șef a motivat că lucrarea nu a fost executată până acum fiindcă nu a avut prevedere bugetară.

„Nu mai sunt timpurile care au fost… Când eu eram viceprimar, am avut proiecte pentru reabilitarea tuturor unităților de învățământ. Din păcate, fostul primar nu le-a înregistrat la Consiliul Județean. În 2017, am avut alocați 300.000 lei pentru grădinițe, iar fostul primar a refuzat finanțarea; a primit bani și nu a vrut să-i folosească”, a spus edilu-şef Mihai Marin.

În comuna Beleți-Negrești sunt funcționale trei grădinițe și două școli. Iar recent, clopoțelul a sunat pentru aproximativ 200 de preșcolari și școlari.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriZiarul Argesul
 • Salvat de jandarmi, după ce a amenințat că se sinucide la Vidraru
 •  

Salvat de jandarmi, după ce a amenințat că se sinucide la Vidraru

Salvat de jandarmi după ce a amenințat că se sinucide la Vidraru

Un mesaj text primit de la un prieten, care spunea că se află pe baraj și urmează să se sinucidă, l-a facut pe un bărbat să sune la 112 și să ceară ajutorul polițiștilor. Întrucât nu știau pe care baraj din zona Curtea de Argeș se află persoana, polițiștii Secției Rurale Albeștii de Argeș au cerut sprijinul jandarmilor aflați în postul de pază de la barajul Vidraru.

Aceștia au găsit pe coronamentul barajului un bărbat de aproximativ 40 de ani, care amenința că se sinucide. Colegul nostru, plutonier major Mălăncioiu Cristian a vorbit cu bărbatul și, până la sosirea colegilor de la poliție, a reușit să îl facă să renunțe la gestul său.

Ulterior, bărbatul a fost preluat de echipajul de poliție și condus la Spitalul Curtea de Argeș în vederea efectuării de investigații medicale. Acesta și-a motivat gestul pe fondul unor neînțelegeri cu soția.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Tânăr de 16 ani, bătut lângă stadionul Dobrin din Pitești
 •  

Tânăr de 16 ani, bătut lângă stadionul Dobrin din Pitești

Tânăr de 16 ani bătut lângă stadionul Dobrin din Pitești

În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o intervenție a polițiștilor în zona Stadionului Nicolae Dobrin din municipiul Pitești, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În după-amiaza zilei de 17 septembrie, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, aflați în serviciul de patrulare în zona Stadionului Nicolae Dobrin din municipiul Pitești, au observat mai mulți tineri, care agresau un alt tânăr, fapt pentru care au intervenit, în vederea încetării acțiunii agresive și aplanare a stării conflictuale.

Cei implicați au fost conduși la sediul poliției, pentru verificări și luarea măsurilor legale care se impun.

Conflictul s-a iscat între fostul și actualul iubit al unei fete, cel agresat fiind fostul, un minor de 16 ani.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Preţul energiei creşte din cauza noilor tehnologii
 •  

Preţul energiei creşte din cauza noilor tehnologii

Preţul energiei creşte din cauza noilor tehnologii

Energia verde, regenerabilă, a viitorului, obţinută prin tehnologii de nivel înalt, decarbonarea spaţiilor în care trăim, puritatea aerului respirat şi multe alte teme au fost abordate la emisiunea „Subiect de presă” difuzată, vineri după-amiază, de „Antena 3” Piteşti. Realizatorii ei, Cristina Munteanu şi Mihai Golescu, l-au avut invitat pe dr. ing. Cătălin Lungu, profesor la Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti. Preţ de o oră, acesta a vorbit pe înţelesul tuturor despre problemele din sectorul energetic şi, în afara multor chestiuni interesante pentru specialişti, a făcut o afirmaţie surprinzătoare referitoare la scumpirea energiei…

Unde vă place să locuiţi? 

După anii regimului comunist în care românii, de bună voie sau nu, forţaţi de împrejurările economico-sociale, părăseau satele mutându-se la oraş, astăzi mulţi orăşeni se îndreaptă spre localităţile de obârşie ori îşi cumpără proprietăţi în mediul rural, în zone apropiate de oraş. Dar fie că locuiesc la ţară sau la oraş, cu toţii sunt preocupaţi de confort. Iar acesta, dincolo de latura strict arhitecturală a spaţiului locativ, este asigurat şi prin energia care generează căldură, lumină şi aer curat. 

În acest context a debutat emisiunea de vineri, Cristina Munteanu întrebându-l pe Mihai Golescu unde îi place mai mult să locuiască? Declaraţia celui chestionat a avut valoarea unei mărturisiri: „Şi într-o parte, şi în cealaltă. Când stau două-trei zile la oraş, mi se face dor de ţară, iar când sunt la ţară, tot după câteva zile simt nevoia de a mă reîntoarce la oraş”. De altfel, jurnalista i-a ridicat, indirect, mingea la fileu invitatului, care a spus că la o simplă privire de ansamblu asupra unui sat, se poate constata că mulţi localnici deţin panouri solare, spre exemplu, cu ajutorul cărora economisesc energia clasică. 

Caravana cu surprize

În noul context global, utilizarea surselor de energie trebuie să ne preocupe pe toţi. La simpozionul organizat recent la Piteşti de Ordinul Auditorilor Energetici din România, în cadrul unui vast proiect de informare a opiniei publice, au fost prezentate noutăţi legislative, aparate şi dispozitive de ultimă generaţie, care purifică aerul, dar a fost pus şi degetul pe o rană ignorată de majoritatea cetăţenilor: resursele naturale sunt epuizabile! Realitatea este că, în afara specialiştilor, a celor care activează în domeniu sau care au de-a face măcar tangenţial cu el, oamenii de rând sunt prea puţin interesaţi de acest crud adevăr. Şi din acest punct de vedere, oprirea „Caravanei Ordinului Auditorilor Energetici” în marile oraşe ale ţării este de bun augur şi duce la o familiarizare mai mare a populaţiei, prin intermediul mass-media, cu probleme stringente ale ţării, ale continentului şi ale întregii planete, în definitiv. Pentru că resursele naturale ale Terrei, secătuite, vor duce la un moment dat la mari convulsii sociale. Tocmai de aceea, specialiştii trag semnale de alarmă şi tot ei cercetează şi propun soluţii alternative.

Să stopăm schimbările climatice!

În privinţa energiei regenerabile, unde suntem, unde ne aflăm azi, în ce stadiu? A fost întrebarea directorului Mihai Golescu, cel care a sesizat că limbajul specialiştilor trebuie adaptat nivelului de înţelegere al omului de rând, astfel încât oricine să aibă acces la informaţii şi să le priceapă. Dr. ing. Cătălin Lungu a precizat că România stă destul de bine deocamndată, drept dovadă că au fost luate în serios avertismentele şi recomandările Uniunii Europene: „Se consumă foarte multă energie din surse fosile, gaze naturale, petrol şi cărbune. Arderea acestor combustibili, ştim cu toţii, produce poluare. Pentru a reduce poluarea şi a încerca să stopăm schimbările climatice, trebuie să consumăm energie curată. Evident că în momentul de faţă sunt multe tehnologii prin care utilizăm această energie curată, dar care nu sunt deloc ieftine. Dar panourile solare, fie că vorbim de cele termice sau de cele fotovoltaice, au devenit mai abordabile, accesibile pentru omul de rând, pentru cumpărător. Alte tehnologii, precum pompele de căldură, sunt echipamente interesante, care îşi pot lua căldura din aer, din apă sau din pământ, dar nu sunt încă ieftine pentru cetăţeni. Nu suntem departe de momentul în care vom putea folosi mai multă energie din surse regenerabile. Conform statisticilor, stăm bine în România, procentele sunt mulţumitoare, referitoare la cât din energia folosită este din categoria celei regenerabile”. 

Casa viitorului va arăta altfel

Catalin Lungu a vorbit şi despre viitor, în condiţiile în care, de la 1 ianuarie, cei care vor construi imobile trebuie să ţină cont, obligatoriu, ca noile construcţii să aibă prevăzut un consum de energie de 30% din surse regenerabile: „Să construim ecologic! Să avem în vedere permanent decarbonarea din spaţiile în care locuim, din materialele de construcţie. Conform acordurilor internaţionale ale statelor membre ale UE, semnate şi de România, se va acţiona foarte mult nu neapărat pentru producerea de energie, ci pentru economisirea ei. Există un prag al anului 2030; va trebui ca emisiile de CO2 să fie reduse cu minim 55%!”    

De ce cresc preţurile?

„Tehnologiile de producere a energiei din surse regenerabile sunt scumpe, foarte scumpe!” A spus-o răspicat prof. univ. Cătălin Lungu. Paradoxul, sesizat de directorul cotidianului „Argeşul”, este că, în timp ce se tot vorbeşte despre energia regenerabilă, despre surse neconvenţionale precum vântul şi soarele, totuşi, periodic, preţul energiei electrice creşte, iar estimările pentru iarnă sunt îngrijorătoare, dau fiori multor oameni cu venituri mici, care vor face faţă cu greu scumpirilor. Care să fie explicaţia? Pe înţelesul tuturor şi al celor neavizaţi, invitatul a spus că tocmai utilizarea acestor tehnologii pentru a transforma sursele neconvenţionale în energie electrică generează creşteri de preţuri pentru consumatorul final, cel casnic ori pentru agenţii economici! „Panourile fotovoltaice, centralele eoliene, investiţii de acest fel duc la creşteri de preţuri în faza de implementare, în faza iniţială; apoi, după ce vor fi tot mai mulţi utilizatori ai acestor tehnologii, preţurile se vor stabiliza, se vor plafona”. 

Conform unor calcule matematice se estimează că va veni vremea în care tehnologiile de acest fel – cele ce folosesc numai energie regenerabilă – vor duce la preţuri mici ale energiei, însă deocamdată nu ne aflăm, din păcate, într-o astfel de etapă.     

Să nu se sperie nimeni!

Vrem sau nu vrem, vremurile se schimbă, chiar sub ochii noştri se petrec transformări uimitoare din toatre punctele de vedere, inclusiv în domeniul energiei. „Trebuie să găsim cele mai bune variante pentru a folosi cât mai puţină energie, pentru a nu o risipi, fiindcă până la urmă despre acest lucru este vorba” – a concluzionat Cristina Munteanu, care îşi pune toată încrederea în specialişti. În aceeaşi notă optimistă, zâmbind, Cătălin Lungu i-a îndemnat pe telespectatori să nu se sperie de ceea ce va urma: „Ar trebui să ne informăm, ar trebui să avem încredere în specialişti şi, bineînţeles, să fim optimişti!” 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Tunisian prins pe autostrada A1 la miezul nopții
 •  

Tunisian prins pe autostrada A1 la miezul nopții

Tunisian prins pe autostrada A1 la miezul nopții

În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind depistarea unui cetățean străin în zona Autostrăzii A1 București-Pitești, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În noaptea de 16 spre 17 iulie, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi – Autostrada A1 au depistat, în zona Km 86, o persoană de cetățenie străină, care se deplasa pe jos, pe banda de urgențe. Din verificări s-a stabilit că cel în cauză este un cetățean străin, posibil de cetățenie tunisiană, în vârstă de 27 de ani.

În continuare au fost desfășurate verificări de polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Argeș, cu privire la modul de intrare în țară și șederea cetățeanului străin pe teritoriul României, în urma cărora a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, conform art. 262 din Codul Penal.

De asemenea, a fost dispusă cazarea persoanei străine pentru o perioadă de 14 zile, la un centru de carantină, urmând ca, în funcție de rezultatul verificărilor și de opțiunea exprimată de persoana în cauză, referitor la solicitarea azilului, să fie luate măsurile legale care se impun.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • CJSU anunță restricții în mai multe localități din Argeș
 •  

CJSU anunță restricții în mai multe localități din Argeș

CJSU anunță restricții în mai multe localități din Argeș

Comitetul pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeș, întrunit vineri, 17 septembrie, a adoptat următoarea hotărâre:

Art.1. (1) Pentru localitățile prevăzute în anexa nr.1 (AICI) la prezenta hotărâre, localități în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1.000 locuitori se stabilesc următoarele măsuri:

a) În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;b) În spaţiile închise sau deschise competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;c) Se permite organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie;d) Se permite organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;e) Se permite organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilorpublice şi private sau a altor evenimente culturale, cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;f) Se permit activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 50 de persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, după caz, cu ministrul tineretului şi sportului, ministrul mediului, apelor şi pădurilor sau ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale;g) Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în exterior sau de maximum 150 de persoane în interior .La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani;h) Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 400 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;i) Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) până la capacitatea maximă a spaţiului în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;j) Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;k) Se permite organizarea de evenimente private aferente meselor festive, cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în exterior sau în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;l) Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 250 de persoane în interior şi de maximum 300 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii;m) Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene cu un număr de participanţi mai mare de 250 de persoane în interior şi mai mare de 300 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;n) Se permite organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii;o) Se permite organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi mai mare de 300 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;p) Se permite, în condiţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 500 de persoane cu respectarea următoarelor măsuri:● purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;● dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară mitingul sau demonstraţia;● menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil;● dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfăşurării mitingului sau a demonstraţiei;● aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2;r) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, în intervalul orar 05.00 – 02.00, la capacitatea maximă a spațiului;s) Se permite activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum şi la terasele acestora, în intervalul orar 05.00 – 02.00, la capacitatea maximă a spațiului;ș) Măsurile prevăzute la literele (r,s) se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent .t) Se permite activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, la capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5.00-02.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;ț) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, la capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;u) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, la capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;v) Se permite activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, la capacitatea maximă a spațiului;w) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului;x) Se permite activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri, la capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5.00-02.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;y) Se permite activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise, fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5.00-24.00.

Art.2. (1) Pentru localitățile Cetățeni, Hârtiești și Suseni, localități în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 locuitori și mai mică de 3/1.000 de locuitori se stabilesc următoarele măsuri:

a) În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;b) În spaţiile închise sau deschise competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;c) Se permite organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie;d) Se permite organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;e) Se permite organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilorpublice şi private sau a altor evenimente culturale, cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;f) Se permit activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, după caz, cu ministrul tineretului şi sportului, ministrul mediului, apelor şi pădurilor sau ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale;g) Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior .La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani;h) Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;i) Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) până la capacitatea maximă a spaţiului în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;j) Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;k) Se permite organizarea de evenimente private aferente meselor festive, cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în exterior sau în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;l) Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii;m) Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene cu un număr de participanţi mai mare de 250 de persoane în interior şi mai mare de 300 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;n) Se permite organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii;o) Se permite organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi mai mare de 300 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;p) Se permite, în condiţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane cu respectarea următoarelor măsuri:● purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;● dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară mitingul sau demonstraţia;● menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil;● dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfăşurării mitingului sau a demonstraţiei;● aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2;r) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, în intervalul orar 05.00 – 02.00, la capacitatea maximă a spațiului;s) Se permite activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum şi la terasele acestora, în intervalul orar 05.00 – 02.00, la capacitatea maximă a spațiului;ș) Măsurile prevăzute la literele (r,s) se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent .t) Se permite activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5.00-02.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;ț) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, la capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;u) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, la capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;v) Se permite activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, la capacitatea maximă a spațiului;w) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului;x) Se permite activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri, fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5.00-02.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;y) Se permite activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise, fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5.00-24.00.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Numărul claselor închise de Covid în Argeș a ajuns la 13
 •  

Numărul claselor închise de Covid în Argeș a ajuns la 13

Numărul claselor închise de Covid în Argeș a ajuns la 13

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:

-incidența pe ultimele 14 zile: 0,66 (ieri 0,58);

-persoane internate la ATI: 17 (ieri 17);-persoane internate în spital: 144 (ieri 134);

-persoane diagnosticate pozitiv: 28.276 (ieri 28.197);-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 89 (ieri 42);

-raportare decese: 1202 (ieri 1199);-persoane decedate in ultimele 24 de ore: 3;

-numar teste RT-PCR efectuate în spitalele publice în ultimele 24 de ore: 136 (ieri 158);-numar teste rapide (antigen) efectuate în spitalele publice în ultimele 24 de ore: 449 (ieri 429);

 • număr persoane care au primit doza 1: 138.016 (ultima raportare 137.692);
 • număr persoane care au primit doza 1 de la ultima raportare: 324;
 • număr persoane care au primit doza 1 și doza 2: 113.613 (ultima raportare 113.553);
 • număr persoane care au primit doza 2 de la ultima raportare: 60;
 • număr total persoane complet vaccinate: 135.202 (ultima raportare 134.906);
 • număr total persoane complet vaccinate de la ultima raportare: 296;
 • număr de elevi confirmați COVID (aflați în online): 19;
 • număr profesori confirmați COVID (aflați în online): 9;
 • număr total personal didactic auxiliar și nedidactic confirmați covid: 2;
 • număr total de clase cu activitatea suspendată ca urmare a cazurilor confirmate de covid: 13;
 • număr total copii în clase suspendate COVID: 330;

COLEGIUL NAȚIONAL „ION C. BRĂTIANU” PITEȘTI – X I; XI JCOLEGIUL NAȚIONAL „ALEXANDRU ODOBESCU” PITEȘTI – X CGRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „CASTELUL MAGIC” PITEȘTI(Grupa mijlocie „Piticii Veseli” si Grupa mică „Piticii Isteți”)LICEUL TEHNOLOGIC „FERDINAND I” CURTEA DE ARGEȘ- XI DȘCOALA GIMNAZIALĂ „I.L. CARAGIALE” PITEȘTI – VIII AȘCOALA GIMNAZIALĂ „MATEI BASARAB” PITEȘTI –II AȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIN PREDA” PITEȘTI – CP AȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI EMINESCU” PITEȘTI – VI CȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIRCEA CEL BĂTRÂN” PITEȘTI – VIII CȘCOALA „SF. IACOB” CÂMPULUNG – Gr. Mixtă, VI

Datele despre incidența pe localități, prezentate sub forma unei hărți interactive sau prin grafice, precum și multe alte informații utile despre situația epidemiologică și despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt disponibile accesând site-ul: https://www.covidarges.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Şoferii cu poliţe la City Insurance, refuzaţi de service-uri
 •  

Şoferii cu poliţe la City Insurance, refuzaţi de service-uri

ferii cu poliţe la City Insurance refuzaţi de serviceuri

Şoferii cu poliţe de asigurare RCA încheiate la „City Insurance” au început să fie refuzaţi de service-uri. Practic, clienţii cu daune şi poliţe RCA la „City” nu mai reuşesc să-şi repare autovehiculele în condiţiile în care service-urile nu au mai fost plătite de firma de asigurări de câteva luni pentru reparaţiile efectuate. 

Amintim că „City Insurance” este cu un picior în groapa falimentului, iar jumătate dintre şoferii cu asigurare RCA şi mii de service-uri riscă să-şi piardă banii din cauza fraudei înregistrate la cea mai importantă societate de asigurare auto. ASF a anunţat miercurea trecută că în conturile „City Insurance” nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP HOLDING BV.

Subscrierile vizau capitalizarea cu 150 milioane euro, necesare firmei pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Secția Covid de la Mioveni este tot închisă!
 •  

Secția Covid de la Mioveni este tot închisă!

Secția Covid de la Mioveni este tot închisă

„Aripa” Covid de la Spitalul Mioveni se află… în conservare. Motivul: lipsesc medicii în specialitatea ATI! Până la închiderea ușilor, aici au fost tratați și vindecați peste o mie de pacienți infectaţi cu noul coronavirus. Evident, au fost şi bolnavi care n-au putut fi salvați…

Autoritățile din Mioveni au reușit să atragă fonduri europene de peste 10 milioane de euro, bani din care secţia Covid, ce funcționează complet autonom față de restul spitalului, a fost dotată cu toată aparatura necesară. Cu toate aceste avantaje, secția este pustie. Niciun pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2 nu este internat la Mioveni din cauza lipsei de personal. 

„Aripa” Covid a spitalului are condiții de cazare dintre cele mai bune. Saloanele au fiecare baie proprie, paturile sunt noi, accesorizate cu telecomandă pentru confortul pacientului. Fiecare pat are prize de oxigen și de aer comprimat. În secția de Terapie Intensivă pentru pacienții Covid opt paturi sunt dotate cu tot ce le trebuie – de la guri de oxigen și ventilatoare până la injectomate și monitoare de funcții vitale. 

Spitalul Mioveni este pregătit pentru valul al patrulea al pandemiei; în caz de urgență maximă, în compartimentul ATI Covid pot fi suplimentate paturile, până la 17. Iar secția de Boli Infecțioase are disponibile 67 de locuri. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Provocare pentru angajații Primăriei Pitești
 •  

Provocare pentru angajații Primăriei Pitești

Provocare pentru angajații Primăriei Pitești

Campania de încurajare a utilizării transportului alternativ de către cetățenii orașelor din România în scopul reducerii poluării și, implicit, a emisiilor de carbon, program implementat de către Primăria Municipiului Pitești din luna aprilie a acestui an, se alătură, astăzi, acțiunilor din cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, aflată în desfășurare în perioada 16 – 22 septembrie.

Scopul inițiativei „Vinerea Verde”, la nivel local, este ca, până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați din administrația publică locală să vină la serviciu, în zilele de vineri, pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe, astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

De asemenea, alături de salariații administrației locale care s-au înscris în campania „Vinerea Verde” sunt invitați cât mai mulți piteșteni, care doresc să contribuie, prin renunțarea la transportul cu mașina personală în ziua de vineri a fiecărei săptămâni și prin alegerea unei alte modalități de a veni la serviciu – mers pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun, la trecerea spre o mobilitate urbană cu emisii scăzute, cât mai aproape de zero.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Autoturism intrat în parapet la ieșirea de pe A1
 •  

Autoturism intrat în parapet la ieșirea de pe A1

Autoturism intrat în parapet la ieșirea de pe A1

Autoturism intrat în parapetul de la ieșirea de pe autostradă – Bascov. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat.

Un bărbat de 52 de ani a suferit răni la nivelul bazinului ( pasager dreapta). În urma îngrijirilor medicale, acesta a fost transportat la spital.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Flori, diplome și bani pentru elevii de 10 ai Argeșului
 •  

Flori, diplome și bani pentru elevii de 10 ai Argeșului

Flori diplome și bani pentru elevii de 10 ai Argeșului

Elevii de 10 ai județului au fost premiați de conducerea Inspectoratului Școlar Argeș. Ceremonialul a avut loc la Colegiul Național „I.C. Brătianu”. Pe lângă felicitări, flori și diplome, elevii merituoși au primit și bani. Câte 1.000 lei absolvenții de clasa a VIII-a și câte 3000 de absolvenții de clasa a XII-a.

„Și viața să vă fie de 10!”

La nivelul județului Argeș, patru eleve au luat media perfectă la bacalaureat: două de la Colegiul Național „I.C.Brătianu” Pitești, una de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Pitești și una de la Colegiul Național „Dinicu Golescu” Câmpulung. Elevii de 10 la evaluarea națională au fost de la: Școala „Mircea cel Bătrân” Pitești (doi), Școala „Ion Pillat” Pitești (unul), Școala „Alexandru Davila” Pitești (unul), Școala „Basarab I” Curtea de Argeș (unul) și Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești (unul). Recompensele financiare au fost acordate de Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

„Și viața să vă fie de 10! Să aveți succes mai departe, indiferent ce cale veți îndrăzni să parcurgeți. Să o parcrgeți în continuare cu 10!”, le-a urat elevilor premiați Cătălina Dumitrașcu, inspector școlar general adjunct.

„Sunteți stâlpii unei societăți normale, unei societăți performante, unei societăți care poate așeza lucrurile așa cum fiecare dintre noi ne dorim”, li s-a adresat elevilor merituoși Cristinel Crețu, inspector școlar general adjunct.

„Trebuie să vă mândriți cu Argeșul! Chiar dacă toată lumea spune că școala este cu multe probleme, că are imperfecțiuni… Nu știu, în afară de Dumnezeu, cine poate să fie perfect. Dar eu vă rog în numele tuturor colegilor mei să pledați pentru normalitate pentru că ne confruntăm în continuare cu problemele de pandemie. Și mă gândesc că voi sunteți niște modele la care ceilalți colegi se uită și cu invidie, dar se uită și cu supușenie. Și atunci va fi bine dacă voi veți pleda alături de noi pentru a veni la școală fizic și a respecta normele astea care să ne protejeze pe toți. Școala trebuie să se facă față în față”, a conchis inspectorul școlar general Alina Manea.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Bazinul „Costache Negri” va avea balon presostatic
 •  

Bazinul „Costache Negri” va avea balon presostatic

Bazinul Costache Negri va avea balon presostatic

Primarul Piteștiului Cristian Gentea vine cu vești bune pentru înotători. Bazinul de pe strada Costache Negri va fi amenajat astfel încât sportivii legitimați la cluburile argeșene să se poată antrena în condiții bune și în sezonul rece.

Le-am promis părinților micilor înotători de performanță că le vom crea condiții de antrenament astfelîncât să nu mai fie nevoiți să plece la Mioveni sau în alte părți, până când Bazinul Olimpic va reintra în circuitul competițiilor sportive. La începutul lunii octombrie montăm balonul presostatic peste bazinul din Costache Negri, dar și vestiarele adiacente. Toate acestea, fără nicio implicare bugetară locală. Doar cu sprijinul partenerului nostru, Grupul Caroli Foods (parte din Sigma), căruia îi mulțumesc pentru implicare!

1.000 de sportivi legitimați în cluburile argeșene de natație, afiliate FNRPM, se vor antrena în sezonul rece în condiții excelente!”, transmite primarul Gentea. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Video: La Pitești mortul are tot confortul
 •  

Video: La Pitești mortul are tot confortul

# Mașină de lux pentru ultimul drum

Sporul demografic e constant în municipiul nostru. Se nasc oameni. Si mor oameni. Precum e rostuit pe pământ. Pe tinerii părinți îi preocupă venirea pe lume a pruncilor lor. Pe bătrâni plecarea.

În ultimii ani dar mai cu seamă în 2020 când Covid a decimat vieți, firmele de pompe funebre au prosperat. Unele au făcut angajări, altele și-au extins spațiul locativ ori și-au îmbunătățit parcul auto. Recent o astfel de firmă a achiziționat o mașină de lux adaptată la transportul sicrielor. Caroseria strălucitoare în bătaia soarelui atrage privirile tuturor.

Video La Pitești mortul are tot confortul

Designul special, liniile care definesc spațiul interior extrem de generos, farurile, oglinzile, totul la superlativ. Familiile îndoliate caută tot mai mult această limuzină pentru ultimul drum al celui drag, răposat. O data se naște omul. Și tot o singură dată este dus pe drumul fără întoarcere. Și dacă se poate, e preferabil ca mortu’ să aibă tot confortu’.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Accident cu motociclist rănit în Argeș
 •  

Accident cu motociclist rănit în Argeș

Accident cu motociclist rănit în Argeș

Accident rutier între un autoturism și o motocicleta, o singură victimă conștientă, motociclistul, com Bogați, sat Chitești.

Victima prezintă dureri membre inferioare. Intervin pompierii cu o autospecială SMURD. Revenim!

(Foto: descriptiv)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • La Palatul Copiilor, binecuvântare la deschiderea noului an școlar
 •  

La Palatul Copiilor, binecuvântare la deschiderea noului an școlar

La Palatul Copiilor binecuvântare la deschiderea noului an școlar

Şcoala a început la 13 septembrie, dar mulţi copii de diferite vârste găsesc resurse, timp şi energie pentru pasiuni diverse. Iar oferta educaţională a Palatului Copiilor din Piteşti, situat pe Strada Trivale, este extrem de bogată, cum a fost de altfel în fiecare an. 

Instituţia, una de tradiţie în municipiu, este locul plăcutelor amintiri pentru generaţii de copii care îşi vor fi găsit aici, de-a lungul vremii, spaţiul ideal pentru desfăşurarea activităţilor preferate. Câţi dintre piteşteni nu au participat în copilărie la un curs de îndemânare, artistic, tehnic ori sportiv? Astăzi ei îşi aduc copiii aici, iar Palatul Copiilor s-a adaptat în ultimul timp cerinţelor prin noi oferte tentante, precum informatică, jurnalism, limba, literatura şi cultura engleză şi atâtea altele. De altfel, cele 31 de cercuri pentru care pot opta elevii sunt grupate în trei mari categorii: cultural-artistice, tehnico-ştiinţifice şi sportiv-turistice. Trebuie reţinut că, precum a fost şi în trecut, toate cursurile sunt gratuite; tocmai de aceea şi cererea este foarte mare. Spaţiile sunt suficiente, bine aerisite şi toate programele educaţionale se desfăşoară respectându-se regulile sanitare. 

Sâmbătă, la ora 10, va avea loc, pe terenul de tenis al Palatului, festivitatea de deschidere oficială a noului an. Moment de mare emoţie deopotrivă pentru copii, părinţi, bunici, dar şi pentru Corina Alina Voicilă, noul director al instituţiei, care este şi coordonatoarea cercului de „dans popular”. Deşi, se-nţelege, fiecare nou manager doreşte să schimbe ceva şi să îşi pună amprenta asupra instituţiei pe care o păsatoreşte, noua conducere va păstra totuşi bunul obicei de a chema slujitori ai altarului în ziua deschiderii, pentru a săvârşi o scurtă slujbă de binecuvântare. Părintele Florin Iordache de la parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” va fi unul dintre ei, în virtutea faptului că a fost prezent şi în anii trecuţi cu prilejuri asemănătoare. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Teatrul „Al. Davila” din Pitești are o nouă structură de conducere
 •  

Teatrul „Al. Davila” din Pitești are o nouă structură de conducere

Teatrul Al Davila din Pitești are o nouă structură de conducere

La Teatrul „Al. Davila”, noul sezon a debutat cu o nouă organigramă. Managerul Felix Goldbach a cooptat în echipa de conducere două nume sonore. Astfel, Beatrice Rancea – regizor, coregraf, interpret, scenarist și dramaturg – este noua șefă a secției Dramă. Iar orchestra și soliștii teatrului din Pitești sunt conduși de la pupitru de maestrul Lucian Vlădescu. 

Pe Beatrice Rancea, una dintre cele mai cunoscute balerine din România, publicul o cunoaște și ca fostă jurată în show-urile de televiziune „Dansez pentru tine” sau „Îmi place dansul”. Dirijor și compozitor, Lucian Vlădescu este un profesionist autentic; cariera sa artistică este de peste două decenii legată de activitatea Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” București. 

Managerul teatrului din Pitești i-a reconfirmat în funcții pe Cătălin Ilina (director tehnic) și pe George Deaconescu (șef al secției Revistă). Totodată, Felix Goldbach a numit-o pe Cristina Dumitru șefă a secției de copii și tineret „Așchiuță”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌