Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Ziarul Olteniei
 • AG Travel aduce paradisul mai aproape de tine
 •  

AG Travel aduce paradisul mai aproape de tine

AG Travel aduce paradisul mai aproape de tine

Ag Travel – de la idee la o vacanță de neuitat

Ag Travel  este o agenție tour-operatoare, ce are ca obiectiv turismul intern și internațional, oferind clienților vacanțele dorite la cele mai bune prețuri de pe piață, garanția calității find o marcă de prestigiu dar și o carte de vizită pentru cei care aleg să meargă în vacanță cu agenția noastră.

Ag Travel s-a făcut remarcată încă de la început prin faptul că statisfacția clienților este o prioritate pentru agenție, bazându-se permanent pe feedbackul acestora pentru crearea și dezvoltarea de noi pachete si servicii adaptate în funcție de profilul și necesitățile fiecărui client ce o vizitează.

Consilierea clienților este foarte apreciată atunci când vor să aleagă o destinație de vacanță aceștia fiind mereu surprinși de alegerile noastre, reușim astfel să construim o relație de durată ce se bazează pe reciprocitate  dar și garanția celor mai bune alegeri având siguranța că prețul plătit este cel corect pentru vacanța aleasă.

Ag Travel oferă o gamă extinsă de produse și servicii turistice atât în țară cât și în străinătate, fiind pe placul celor care caută destinații unice la prețuri avantajoase. Biletul de avion nu mai reprezintă o grijă atunci când alegerea vacanței a fost deja făcută.  Colaborăm cu cele mai bune firme pentru a avea exclusivitate la prețuri la biletele de avion, pentru orice destinație, siguranța fiind mereu pe primul loc.

Managementul solid și inovația reprezitnă o combinație câștigătoare  pentru a avea o agenție de turism eficientă, funcțională și sustenabilă. Acesta este o parte din secretul succesului la Ag Travel.

Gradul de personalizare a ofertelor variază de la turistul individual la grupuri, oameni de afaceri, fiind adresat tuturor categoriilor de vârstă. Pe durata vacanței un alt aspect important îl reprezintă oferirea de suport și asistență permanentă, pentru ca experiența să fie într-adevăr de neuitat.

Dorința Ag Travel este să ducă turismul la următorul nivel, atingând noi praguri, monitorizând și îmbunătățind permanent activitatea pentru a fi considerată un reper atunci când vei dori să-ți alegi „partenerul„ pentru noua  vacanță de neuitat.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriZiarul Olteniei
 • Imprumut cu aplicare online si gestionare optionala la domiciliu: intrebari si raspunsuri
 •  

Imprumut cu aplicare online si gestionare optionala la domiciliu: intrebari si raspunsuri

Varianta unui imprumut cu aplicare online, de tip IFN, este ideala in cazul in care nu ai posibilitatea sau pur si simplu nu-ti doresti sa te deplasezi de acasa pentru formalitatile care trebuie realizate, precum completarea documentelor sau pentru a primi consultanta din partea reprezentantilor unei institutii financiare.

Mai mult decat atat, pentru a te bucura pe deplin de rapiditatea si confortul oferit de un imprumut cu aplicare online, Provident Financial Romania iti pune la dispozitie inclusiv serviciul optional si auxiliar de gestionare a creditului la domiciliu.

Astfel, aplici de acasa, primesti banii la domiciliu si platesti ratele din confortul propriei locuinte! Afla mai multe detalii in continuare despre un imprumut cu aplicare online si despre serviciul optional si auxiliar de gestionare a acestuia la domiciliu!

Conditiile sunt minime si constau in:

– persoana majora, cu cetatenie romana;

– venit fix lunar, dovedibil (prin adeverinta de salariu, talonul de pensie sau printr-o interogare de la ANAF, pe care Provident o poate realiza la cerere);

– adresa de domiciliu sau resedinta pe teritoriul Romaniei (aceeasi cu cea din cartea de identitate);

– un numar de telefon valabil (pentru a mentine legatura cu reprezentantii institutiei).

 • Cum pot aplica online?

Acceseaza site-ul Provident.ro si completeaza formularul online cu urmatoarele date: nume, prenume, numar de telefon, e-mail. In cel mai scurt timp, vei fi contactat telefonic de catre un reprezentant al companiei, iar acesta va prelua solicitarea ta si te va ajuta sa obtii creditul.

Imprumut cu aplicare online si gestionare optionala la domiciliu intrebari si raspunsuri
 • Ce este serviciul de gestionare la domiciliu a creditului?

Acesta este un serviciu optional si auxiliar, oferit contra cost, gratie caruia poti primi banii in mana, in maximum 48 de ore, chiar la tine acasa. Nu ai nevoie de un cont bancar pentru a lua un imprumut, iar ratele poti sa le platesti din confortul casei tale, respectand un grafic de rambursare stabilit de comun acord cu reprezentantul tau Provident.

 • Pe durata desfasurarii contractului, pot renunta la serviciul optional de gestionare a creditului la domiciliu si pot opta pentru rambursarea ratelor prin transfer bancar? Sau pot trece de la rate saptamanale la rate lunare?

Clientii pot renunta oricand pe perioada contractului la serviciul optional de gestionare a creditului la domiciliu, prin trimiterea unei solicitari in acest sens. Astfel, poti suna la 021 9877 (apel cu tarif normal), poti scrie un e-mail la adresa relatiicuclientii@provident.ro sau poti contacta compania prin posta (trimitand o scrisoare cu confirmare de primire) la adresa sediului social Provident Financial Romania. Dupa renuntarea la serviciul de gestionare la domiciliu, clientii vor plati ratele prin transfer bancar in contul Provident.

Este important de mentionat ca, pe intreaga perioada pentru care clientii beneficiaza de serviciul optional de gestionare la domiciliu, Provident nu aplica dobanda penalizatoare pentru intarzierile la plata. Scadenta ratelor unui imprumut nu se poate modifica pe parcursul contractului. Daca indeplinesc criteriile de eligibilitate, clientii cu imprumuturi cu rate saptamanale le pot refinanta pe acestea cu imprumuturi cu rate lunare.

Mai multe intrebari si raspunsuri, aici!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Alexandru Gavrilescu, la „Visuri la Cheie”
 •  

Alexandru Gavrilescu, la „Visuri la Cheie”

Alexandru Gavrilescu la Visuri la Cheie

Alexandru Gavrilescu este unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți din țară. Alexandru Gavrilescu s-a născut la Târgu Jiu. Gorjeanul deține o firmă de arhitectură și design în București. Practic, un gorjean talentat a ajuns să performeze în Capitala României.

Alexandru Gavrilescu a devenit unul dintre arhitecții care vor activa la emisiunea „Visuri la cheie”. Celebra emisiune este difuzată pe canalul PROTV. T

Alexandru Gavrilescu a absolvit studiile liceale la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Așadar, arhitectura și arta sunt pasiuni pe care le-a cultivat încă din fragedă tinerețe.

A urmat apoi Facultatea de Arhitectură din București. Arhitectul gorjean este pasionat de sculptură. De aceea, el a studiat sculptura în cadrul Universității Naționale de Arte din București.

Este o mare onoare pentru Gorj și Târgu-Jiu să aibă un arhitect la una din cele mai urmărite emisiuni de profil din România.

Românii au început în ultimele două decenii să fie atrași de designul modern al locuințelor. Vizitele peste granițe, internetul, călătoriile le-au schimbat percepția. În plus, hypermarket-urile specializate apărute în România contribuie la ideea de modernizare.

Mulți români apelează la emisiuni de tip reality show pentru a-și vedea visurile împlinite.

Gorjul este județul care l-a dat lumii întregi pe Constantin Brâncuși, unul din marii sculptori din arta conemporană universală.

„Visuri la cheie” este o emisiune care aduce speranța românilor. O casă, un spațiu d elocuit în general, pot să fie transformate din spații obișnuite, în veritabile paradisuri.

Echipa adună povești, transformă visele în realitate. Emisiunea rezistă de ani de zile în grila canalului de televiziune Pro Tv.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Doljul își premiază pompierii eroi
 •  

Doljul își premiază pompierii eroi

Doljul își premiază pompierii eroi

Doljul a decis să-și premieze eroii zilelor noastre. Doljul a contribuit cu 9 pompieri militari la acțiunile de stingere a incendiilor din Grecia. Cei 9 eroi lucrează la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia“.

În luna august, ei au efectuat misiuni de stingere a incendiilor de pădure din Grecia. Din aceste considerente, Doljul i-a răsplătiti pe cei 9 cu distincții onorifice. Acestea au acordate de către Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Premierea celor 9 eroi care au arătat că Doljul sprijină Grecia, s-a desfășurat la sediul Detașamentului 2 de Pompieri Craiova. Premierea s-a făcut în semn de recunoaștere a profesionalismului de care au dat dovadă în cadrul acțiunilor lor. Acestea se încadrează în activitățile Mecanismului European de Protecție Civilă.

România a venit în ajutorul Greciei pentru a ține sub control incendiile de pădure. Foarte mulți doljeni își fac vacanțele în Grecia. În Dolj, la Craiova și Calafat sunt doup comunități etnice grecești cunoscute și active pe plan local.

Cosmin Vasile, Președintele Consiliului Județean Dolj a declarat:

”Privim cu admirație tot ceea ce pompierii noștri au făcut în Grecia, țară grav afectată de incendiile de pădure din această vară. Știu că a fost o misiune dificilă, că s-au confruntat cu un teren pe care nu îl cunoșteau, dar și cu o amploare deosebită a incendiilor, pe care nu au întâlnit-o la noi în țară. Mă bucur și apreciez faptul că pompierii doljeni au făcut față cu brio acestei provocări, îndeplinindu-și datoria în mod remarcabil”

Doljul intră așadar în rândul județelor României care au trimis oameni și echipamente pentru stingerea incendiilor de pădure din Grecia, din luna august.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Utilitatea și importanța cursurilor de prim ajutor
 •  

Utilitatea și importanța cursurilor de prim ajutor

Utilitatea și importanța cursurilor de prim ajutor

De ce este importantă cunoașterea acordării manevrelor de prim ajutor ?Cunoștințele de prim ajutor sunt vitale atât la nivel de individ cât și la nivel desocietate, deoarece permit asistarea persoanelor rănite în caz de accident sausituație de urgență, până la sosirea cadrelor medicale.Primul ajutor poate fi acordat la locul de muncă, la domiciliu sau în spațiilepublice, drept urmare cu cât sunt mai mulți oameni acreditați pentru primul ajutorîntr-o comunitate, cu atât aceasta devine mai sigură. Beneficiile ce vin odată cuobținerea certificării în acordarea primului ajutor, aduce beneficii reale atât capersoana fizică dar se extinde și asupra familiei, prietenilor, comunității înansamblu.In caz de accident acasă, la locul de muncă, sau într-un spațiu public, ultimul lucrupe care ți-l dorești este să fii un martor neputincios la o situație de urgență, iar astanu face decât să agraveze situația. De aceea este bine să ai cunoștințe elementaredespre acordarea primului ajutor.Câteva motive pentru care formarea în acordarea primului ajutor este atât deimportantă:

 Un grad crescut de siguranță. Acest lucru promovează sentimentul desiguranță și bunăstare în rândul oamenilor, determinându-i să fie maiatenți, pentru a conștientiza dorința de a nu avea accidente reducândastfel și numărul acestora. Ajută la salvarea vieților omenești. Dacă o persoană este instruită înacest sens, se pot lua măsuri imediate pentru salvarea vieții acesteia,în cazul în care situația o impune. Firesc din natura umană este să îțiajuți aproapele la nevoie, dar o persoană instruită este mult maiîncrezătoare în acțiunile sale de acordare a primului ajutor. Ameliorează durerea. Unele leziuni necesită o soluție rapidă și simplăcum ar fi aplicarea unui pachet de gheață sau o frecare rapidă. Astfelevităm o călătorie la camera de urgență. Reducerea durerii prin

proceduri simple poate ajuta la ameliorarea acesteia cel puțintemporar. Oamenii devin mai siguri. Sentimentul de securitate promovează unmediu sănătos și mai încrezător în jurul tău, știind că poți acordaajutorul în cazul în care situația o cere. Împiedică situația să se înrăutățească. Dacă ești instruit poți aplicaprocedurile necesare pentru a evita ca starea victimei sa sedeterioreze, până la sosirea cadrelor medicale.

Astfel de cursuri de prim ajutor sunt organizate de Asociatia Succes inEducatie si Sport in Bucuresti, Constanta si Cluj-Napoca.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • CHARTER AVION CRAIOVA -EGIPT!
 •  

CHARTER AVION CRAIOVA -EGIPT!

CHARTER AVION CRAIOVA EGIPT

Chiar dacă vara a trecut, nu înseamnă că nu ne putem încă gândi la vacanţă. Soarele este generos cu noi, astfel că putem să petrecem clipe minunate pe plajele însorite în continuare.

Sunt multe opţiuni de vacanţă, iar agenţia noastră de turism din Craiova, Duo Travel, îţi oferă cele mai bune variante. Îţi poţi alege o vacanţă în Egipt, Maldive, Grecia, Turcia, şi multe alte zone deosebite.

Acum poţi chiar să călătoreşti cu un charter Craiova Hurghada, Aeroportul din Craiova având zbor direct către această destinaţie şi nu numai. Te poţi delecta pentru câteva zile în această frumoasă locaţie din Egipt.

O noua ruta a fost introdusa de pe aeroportul din Craiova direct catre Dubai. Da, este adevarat! Din aceasta toamna puteti lua charter avion Craiova Dubai pentru o vacanta de vis.

Sunt multe detinatii deosebite unde poţi ajunge cu avionul chiar din Craiova. Poţi călători cu un charter Antalya din Craiova astfel în câteva ore poţi fi pe plaja liniştită savurând o îngheţată. De asemenea, însorita Creta te aşteaptă să faci baie în apele ei limpezi şi strălucitoare. Poţi ajunge imediat acolo cu un charter avion din Craiova, scurtând deplasarea lungă cu maşina, cu ore bune.

Fie că îţi doreşti să prelungeşti vacanţa de vară cu un sejur la mare, fie că te pregăteşti de Revelion 2022 sau să petreci Crăciunul împreună cu familia într-o staţiune deosebită, agenţia noastră de turism vă stă la dispoziţie.

La Duo Travel găseşti cele mai bune oferte pentru charter pe Turcia, Grecia, Spania, Italia, şi multe altele, circuite în orice colţ al lumii, sau cazare individuală România, Bulgaria, Grecia.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Prețurile la apartamentele din Craiova, în continuă creștere: costul pe metru pătrat ajunge până la 1.260 euro
 •  

Prețurile la apartamentele din Craiova, în continuă creștere: costul pe metru pătrat ajunge până la 1.260 euro

Prețurile la apartamentele din Craiova în continuă creștere costul pe metru pătrat ajunge până la 1260 euro

Piața imobiliară craioveană, trend ascendent: terenurile și proprietățile de la periferia orașului sunt tot mai căutate, iar prețurile la apartamente sunt în continuă creștere.

Interesul către zonele din apropierea Craiovei se menține ridicat, la fel ca anul trecut, ceea ce explică și creșterea prețului pe metru pătrat pentru terenuri – de la 60 și până la 100 euro în Banul Mărăcine, cea mai bine cotată zonă rezidențială din Craiova.

Motivele pentru care viitorii proprietari sunt interesați de achiziționarea unui teren sau a unei case – în defavoarea apartamentelor – sunt nevoia de a locui într-o zonă liniștită, dar suficient de aproape de punctele de interes ale orașului.

Mai mult decât atât, dezvoltatorii imobiliari văd potențialul zonelor limitrofe și vin cu proiecte îndrăznețe cu prețuri oscilând între 1.150 și 1.500 euro pe metru pătrat.

Conform datelor actuale din piața imobiliară, prețul pe metru pătrat la apartamentele de vânzare din zonele centrale și semicentrale ale Craiovei, este în continuă creștere. Acesta s-a majorat cu 4,8%, față de primul trimestru al anului 2021, ajungând la prețul mediu de 1.260 euro/mp, cu o creștere cumulată de 9% față de perioada similară a anului trecut.

“Creșterea cererii la terenuri, respectiv case din zonele periferice ale Craiovei vine pe fondul nevoii de o suprafață mai mare. Adesea, clienții interesați sunt familiști, dar și persoane ce văd potențialul zonei limitrofe, în continuă dezvoltare și sunt pregătiți să facă o investiție imobiliară.” spune Anamaria Cruceru, manager franciză Blitz Craiova

Specialiștii Blitz sunt de părere că piața imobiliară din Craiova își va păstra caracterul ascendent al cererii în zonele limitrofe, simțindu-se un apetit crescut de tranzacționare în rândul viitorilor proprietari de case, terenuri și spații comerciale.

Servicii și consiliere imobiliară de calitate superioară pentru craioveni

Începând cu luna mai 2021, biroul Blitz din Craiova și-a deschis porțile, iar echipa de peste 20 brokeri imobiliari este pregătită să pună la dispoziția rezidenților o gamă largă de servicii. Aceștia vor oferi consiliere și informații relevante atât în sfera imobiliară, cât și în domeniile conexe precum bancar, juridic și de investiții.

”Pe baza noilor pachete comerciale pentru vânzători, cumpărători, proprietari sau viitori chiriași, clienții Blitz beneficiază de numeroase avantaje imobiliare printre care: promovarea intensă în mediul online a proprietăților pentru vânzători și proprietari, verificarea actelor din punct de vedere legal, întocmirea antecontractelor sub semnătura privată, menținerea unei bune relații între cumpărător și vânzător/ chiriaș și proprietar, precum și asistență de specialitate prin serviciul de call-center, ” a explicat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

Indiferent de intențiile tranzacționale și bugetul clienților, portofoliul agenției acoperă toate palierele de buget, punând la dispoziția viitorilor proprietari sau chiriași apartamente în principalele cartiere, în blocuri nou construite sau în imobile vechi.

În acest moment,portofoliul de oferte Blitz Craiova conține peste 300 de proprietăți, atât pentru potențiali cumpărători cât și pentru cei ce își doresc să închirieze o locuință.

Blitz este o companie antreprenorială în imobiliare din Cluj-Napoca, prezentă pe piață de 11 ani, fiind înființată de Cătălin Priscorniță, cu o largă experiență în imobiliare.

Compania a crescut an de an, fiind în prezent cea mai mare din Cluj-Napoca și din Transilvania, având în 2020 peste 2.5 milioane de euro cifră de afaceri, și peste 150 de angajați și colaboratori, care au realizat peste 1000 de tranzacții totalizând mai mult de 65 milioane euro.

Blitz este membru fondator al Comunității Elitelor în Imobiliare din România (CEIR) și un reper de bune practici în industria imobiliarelor.

În 2020, Cătălin Priscorniță a primit premiul ”Leadership-ul anului în imobiliare”, iar în 2021 a fost desemnat ”Antreprenorului anului” în cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare. La același eveniment, Blitz a câștigat distincțiile “Agenția anului 2020”și “Brandul anului 2020”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • DJ DEGIANNY continua sa isi incante fanii cu noi mixuri de senzatie!
 •  

DJ DEGIANNY continua sa isi incante fanii cu noi mixuri de senzatie!

DJ DEGIANNY continua sa isi incante fanii cu noi mixuri de senzatie

… house, progressive house, electro, edm, trance, festival sunt parte a DJ DEGIANNY – muzica fiind cea mai mare pasiune a acestuia.

Topurile reverbnationnu rateaza niciodata acest DJ roman, care face senzatie in tari precum SUA, Spania, Italia si nu numai!

Fii la current cu noile evenimente pe pagina https://www.facebook.com/djdegianny si nu uita sa te abonezi la https://www.youtube.com/user/degianny pentru a nu rata urmatoarele live streaminguri de senzatie!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vremea, un factor important cand decizi sa achizitionezi bilete de avion in Zakynthos
 •  

Vremea, un factor important cand decizi sa achizitionezi bilete de avion in Zakynthos

Vremea un factor important cand decizi sa achizitionezi bilete de avion in Zakynthos

Insula preferata a zeilor Artemis si Apollo, Zakynthos este locul ideal pentru un sejur in care iti doresti sa te desprinzi de toate grijile cotidiene si sa te bucuri de un peisaj idilic. Odata ce ai ajuns acolo, te vei simti purtat in alta lume, unde frumusetea, relaxarea si voia buna sunt la ordinea zilei.

Insa, inainte de ajunge acolo, este important sa rezervi un zbor spre Zakynthos, insula care iti va fura inima definitiv. In cazul in care vrei sa afli mai multe despre acest subiect, ai ajuns unde trebuie pentru ca, in cele ce urmeaza, vei descoperi care sunt cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont inainte de a achizitiona bilete avion Zakynthos de pe animawings.com.

Cum ajungi in Zakynthos?

Din moment ce acest loc face parte din grupul de insule Ioniene, nu poti ajunge aici decat cu barca sau cu avionul. Pentru un plus de confort, este recomandat sa achizitionezi bilete de avion in Zakynthos, avand in vedere ca preturile sunt accesibile, iar zborul dureaza aproximativ o ora si jumatate.

Compania aeriana Animawings iti pune la dispozitie bilete de avion in Zakynthos cu plecare de la Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti sau de la Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca. In pretul biletului, este inclus- un bagaj- de cabina: o piesa de cel mult 6 kilograme.

Cand alegi bilete de avion in Zakynthos poti opta pentru optiunea Light Wings, unde toate facilitatile descrise anterior sunt gratuite sau Speedy Wings unde aditional beneficiezi de al doilea bagaj de mana de 10 kilograme si de selectarea gratuita a locului in avion, iar, contra-cost, poti modifica data de calatorie, poti beneficia de un meniu cald in timpul zborului si ai posibilitatea de a aduce un bagaj de cala. Compania romaneasca de zboruri Animawings iti ofera si varianta de Comfort Wings, prin care ai parte de toate beneficiile enumerate mai sus complet gratuit, plus alte avantaje.

Alege pachetul care ti se potriveste si ai garantia ca vei avea parte un zbor placut si confortabil, care te va duce in siguranta la destinatia de vis!

Cand este cel mai bine sa achizitionezi bilete avion Zakynthos?

Desi majoritatea turistilor ajung pe aceasta insula in lunile de vara, exista un secret pe care nu foarte multa lume il cunoaste. Zakynthos este un loc idilic in timpul toamnei, cand temperaturile scad putin sub 30 de grade. In plus, cei care aleg sa viziteze oraselul grecesc la inceputul sezonului rece vor evita aglomeratia si se vor bucura de o atmosfera intima pe aceasta insula paradisiaca.

Iarna este singurul anotimp in care ploile ajung pe insula greceasca, ocazie cu care vegetatia devine spectaculoasa, iar peisajele sunt de vis. In plus, pe plajele din Zakynthos isi depun ouale testoasele Caretta Caretta, un moment deosebit pentru oricine iubeste natura.

Dupa cum vezi, vremea este un factor important atunci cand planuiesti sejurul in Zakynthos pentru ca aceasta poate influenta atmosfera care te va intampina in momentul in care ajungi pe insula. Daca preferi agitatia si distractia, opteaza pentru lunile de vara. In schimb, daca vrei sa te bucuri de peisaj in tihna, alege cu incredere urmatoarea perioada!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Avantaje și dezavantaje în utilizarea unui container de locuit
 •  

Avantaje și dezavantaje în utilizarea unui container de locuit

Avantaje și dezavantaje în utilizarea unui container de locuit

În ciuda faptului că locuințele din containere reprezintă, în mare parte, un concept nou, acestea au fost pentru prima oară gândite în anul 1987. În zilele noastre, ele sunt des întâlnite și utilizate în străinătate, motiv pentru care în țara noastră există o oarecare reticență atunci când se ia această opțiune în considerare. Nici nu este de mirare, întrucât conceptul este unul nou și total diferit față de ceea ce are de oferit o locuință tradițională. Mulțumită prețurilor reduse și a aspectului inedit, nu ai nevoie decât de un furnizor de containere de încredere și pe care te poți baza, astfel încât rezultatul să fie întocmai cel scontat. În cazul în care iei în considerare achiziționarea unui container de locuit însă nu cunoști care sunt beneficiile și dezavantajele acestuia, am pus la punct pentru tine un ghid corespunzător!

Beneficiile utilizării unui container de locuit

Ori de câte ori luăm în considerare achiziționarea unor Containere de Locuit, lipsa informației este cea care ne face să ne răzgândim. Din nefericire, acest gând este unul irațional și nu explică prea bine de ce o astfel de opțiune nu este indicată. De altfel, containerele de locuit pun la dispoziția oricărui client numeroase beneficii, printre care se numără timpul scăzut de instalare a acestora și faptul că prețul este mult mai mic în comparație cu locuințele tradiționale. Pentru a te ajuta să-ți faci o imagine mult mai clară cu privire la aceste lucruri, mai jos găsești o listă completă cu beneficiile oferite inclusiv de către un furnizor de containere!

 • Cost total foarte mic – atunci când ne gândim la un container de locuit, primul lucru pe care mulți dintre noi îl iau în considerare este prețul. Spre deosebire de o locuință tradițională, prețul acestuia poate pleca de la 2.500 euro. Astfel, reușești să faci reduceri substanțiale, ceea ce te va ajuta pe termen lung și inclusiv în ceea ce privește bugetul familiei!
 • Timp redus de construcție – cu siguranță că, până la acest moment, te-ai interesat cu privire la perioada pe care construirea unei locuințe de la zero o necesită. În comparație cu acest timp, cu ajutorul unui furnizor de containere ai la dispoziție posibilitatea de a te muta în noua locuință chiar în mai puțin de 30 de zile!
 • Rezistență crescută – unul dintre principalele aspecte care scad valoarea unui imobil sau chiar o fac destul de îndoielnică este rezistența la diferite probleme și catastrofe naturale. Spre deosebire de o locuință clasică, un container de locuit este rezistent la coroziune, soare puternic, condiții meteo nefavorabile și chiar și la cutremur;
 • Greu de vandalizat – chiar dacă pare greu de crezut, containerele de locuit sunt greu de vandalizat. Tocmai din acest motiv, materialele utilizate sunt extrem de avantajoase atunci când ne gândim la ridicarea unei case de vacanță sau chiar a unor magazine;
 • Beneficii crescute în ceea ce privește mediul înconjurător – potrivit unui furnizor de containere de calitate, un container poate avea o greutate de până la 3,5 tone. Tocmai de aceea, acesta poate fi refolosit, acest lucru conducând la salvarea a 3 t de oțel. Mai mult decât atât, în ceea ce privește izolarea termică, proprietarul nu trebuie decât să apeleze la construirea unui acoperiș verde.

Dezavantajele utilizării unui container de locuit

Pe lângă beneficiile crescute pe care un container de locuit le aduce în viața fiecăruia dintre noi, există și mici dezavantaje care pot să ne schimbe decizia. Cu toate acestea, este indicat să iei legătura cu un furnizor de containere, care să îți prezinte toate informațiile de care ai nevoie.

 • Este posibil să existe substanțe toxice – în anumite situații, vopselele care acoperă containerele pot fi toxice sau pot avea substanțe pesticide asupra lor;
 • O perioadă de viață destul de mică – în general, containerul de locuit are o durată de viață care se întinde pe o perioadă cuprinsă între 15 și 25 de ani. În anumite situații, acest termen poate să cuprindă încă 10 ani;
 • Presupune existența unui strat gros de izolație termică – motiv pentru care vei avea nevoie de persoane specializate, capabile să realizeze acest lucru pentru tine. În același timp, acest procedeu reprezintă o investiție destul de costisitoare.

Având la dispoziție toate avantajele și dezavantajele unui container de locuit, poți să iei cea mai bună decizie pentru tine.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Alertă, comuna Dragotești intră în scenariul roșu!
 •  

Alertă, comuna Dragotești intră în scenariul roșu!

Alertă comuna Dragotești intră în scenariul roșu

Comuna Dragotești a înregistrat azi o rată de încidență de 3,33 la mia de locuitori.

În ultimele două săptămâni au fost raportate opt cazuri de infectări coronavirus la o populație de 2.406 locuitori.

Comuna Dragotești intră în scenariul roșu!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Drama de la SJU Dolj. Ce ascunde conducerea?
 •  

Drama de la SJU Dolj. Ce ascunde conducerea?

Drama de la SJU Dolj Ce ascunde conducerea

Drama de la SJU Dolj are implicații profunde. Mult mai profunde decât a arătat sfidător doctorița care a vorbit cu presa.

Drama este cuvânt de ordine la SJU Dolj. Dacă pui întrebări, tot ce știu medicii de la SJU, e să cheme paza.

Drama declarării decesului viu este o dovadă de amatorism. Să nu zic habarnism. Doamna care a întors spatele presei a spus că este de vină stresul. Totuși, stresul e compensat de faptul că salariile medicilor au crescut de mult la nivelul care trebuia atins în 2022. Și abia suntem în 2021.

Cum Dumnezeu să spui că e stresul de vină când este limpede ca lumina zilei că au fost încurcate fișele pacienților. Se o naște o întrebare și dacă ai terminat patru clase primare. Tratamentul celui declarat mort a ajuns la cel decedat cu adevărat sau invers? Nu cumva este malpraxis? Oare nu cumva cel mort a primit tratament greșit? Cum se numește asta? Posibil malpraxis care duce la moartea unui om nevinovat. Poliția și Parchetul precis vor avea de lucru. Oare pacientul declat din greșeală mort ce tratament a primit? Cel a adevăratului decedat? O anchetă serioasă va trebui să facă lumină.

Drama încurcării pacienților nu e o pură întâmplare

Pur și simplu, nu poți încurca doi oameni. În spital, orice om știe că un om este asimilat unei fișe. O fișă care stă lângă patul bolnavului. Drama este îngrozitoare. Să fii sunat că ți-a murit tatăl, dar el să fie în viață este grav. Oare cine plătea dacă șocul se lăsa cu un infarct? Oamenii se pregătiseră de înmormântare. Ori, în Oltenia, înmormântarea are o întreagă rânduială. Numai cine nu e oltean nu știe ce înseamnă.

Nebunia a continuat când ginerele celui declarat mort din greșeală a declarat că i se cerea să recunoască un mort care nu era al lui. Ba chiar a fost pur și simplu luat la mișto.

Este greu pentru cei de la SJU Dolj să dea impresia profesionalismului. Un medic, soțul îndrăgitei actrițe Natașa Raab a așteptat să intre în operație multe zile, ca pacient în stare gravă, pentru că nu s-a ajuns la o înțelegere referitor la ce doctor îl va opera. Adică nu se decideau ce medic va opera un coleg medic devenit pacient. Presa centrală a relatat pe larg cazul acum câțiva ani. Ce speranță să mai aibă oamenii simpli?

Familia pacientului declarat mort din greșeală spune că va apela la Colegiul Medicilor. Din punctul meu de vedere, vor pierde timpul. Colegiul Medicilor va îngropa dosarul pentru totdeauna.

Mai bine ar cere ca pacientul declarat mort să fie supus unor investigații suplimentare. Trebuie să se știe dacă i s-a administrat tratamentul corect.

Probabil că se va face lumină în acest caz.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ludovic Orban la Vâlcea: alegeți între bine și rău
 •  

Ludovic Orban la Vâlcea: alegeți între bine și rău

Ludovic Orban la Vâlcea alegeți între bine și rău

Ludovic Orban a fost prezent azi la PNL Vâlcea, pentru a-și promova candidatura la șefia PNL.

Ludovic Orban și-a atacat competitorul direct, Florin Cîțu, afirmând că a început să se folosească de orice mijloace ca să obțină sprijinul cât mai multor filiale în teritoriu. Ludovic Orban a declarat că și secretul votului la moțiuni în filiale nu a fost repsectat.

Actualul președinte al PNL și al Camerei Deputaților a ajuns în județul din care provine Florin Cîțu.

Ideea centrală a candidatului Orban a fost aceea că., la început, a crezut în sinceritatea competiției între doi lideri importanți din PNL și din statul român. Delegații PNL vor putea vota între ceva bun și ceva mai puțin bun. Mai bine zis a crezut că va fi o competiție fair play.

Liderul actual al PNL a declarat că membrii PNL și delegații vor trebui să citească atent textul moțiunii, fiindcă moțiunea de candiatură la PNL se va transpune în programul politic al partidului.

Liderul PNL l-a evocat pe Rareș Bogdan care a avut un discurs coerent și frumos ambalat. A citat proverbul latin care tradus înseamnă „scrisul contează”. Degeaba echipa lui Florin Cîțu vorbete frumos, dacă se vorbește, nu trece în textul moțiunii ceea ce vorbește.

Ideea centrală a discursului de la Vâlcea este aceea că echipa lui Florin Cîțu este o alegere rea.

Anterior, liderul PNL declarase că este o chestiune de ordin penal ca să folosești banii publici la care ai acces . Acești bani trebuie să îi gestionezi obiectiv, ca să obții voturi pentru a deveni lider de partid.

Așadar, liderul PNL a atacat la baionetă moțiunea lui Cîțu și a cosniderat că echipa Orban va fi cea mai potrivită pentru PNL și implicit pentru evoluția politică a României.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Corturi pentru nunta – o alegere care te va incanta
 •  

Corturi pentru nunta – o alegere care te va incanta

Corturi pentru nunta o alegere care te va incanta

Atunci cand ne gandim la evenimentul cel mai asteptat din viata noastra, banuiesc ca deja ati ghicit, da, este vorba despre nunta, stim cu totii ca dorim ca acesta sa fie un eveniment deosebit, pe placul nostru. Pe langa tot ceea ce tine de mancarea pe care dorim sa o servim, de bauturi, sau de alte aspecte ce tin de gusturile invitatilor, stim ca este importanta si locatia pe care o alegem, muzica, echipa care se ocupa cu foto-video si bineinteles, trebuie sa fim atenti la alte zeci de detalii. Toate cele mentionate sunt foarte importante, dar am omis un aspect deosebit de pretios, si anume, alegerea unei locatii ideale pentru mult asteptatul eveniment. 

In ceea ce priveste locatia aleasa, fie ca alegem ceva extravagant, fin, fie ca optam pentru o varianta tipica stilului american, intr-un hambar cu paie, sau poate ca ne dorim sa facem nunta in natura, oricare dintre aceste optiuni trebuie sa fie cea ce se pliaza pe gusturile noastre. Alegerea pe care o facem in ceea ce priveste locatia, cu siguranta, este deosebit de importanta si isi va pune amprenta asupra intregului eveniment. Atat in ceea ce tine de modul in care este amplasata locatia, de zona care o inconjoara, cat si in ceea ce priveste aspectul acesteia, stim cu toti ca sunt detalii de care orice cuplu tine cont. 

Asa cum conteaza foarte mult ca locatia aleasa sa ne ofere aspectul vizual la care am visat ani si ani, in aceeasi masura este important ca locatia aleasa sa se afle intr-o zona frumoasa, linistita, de preferat la periferia oraselor, ci nu in centrul acestora, iar asta deoarece dorim sa avem parte de o petrecere pe cinste, nici pe departe de restrictii. Pentru a reusi sa avem parte de o locatie la care am visat, ideea de a alege corturi pentru nunta se pare ca este din ce in ce mai adoptata, iar tinerii casatoriti par foarte incantati de alegerea acestora.

De ce iubesc tinerii sa aleaga corturi pentru nunta?

In primul rand, faptul ca aceste corturi pentru nunta permit tinerilor casatoriti sa isi amenajeze petrecerea in aer liber, acolo unde ei doresc, fie pe malul apei, fie la marginea unei paduri, sau poate chiar in propria curte, face ca optiunea aceasta sa le trezeasca interes. Pe langa toate cele mentionate, atuncic and alegeti corturi pentru nunta beneficiati si de faptul ca va puteti amenaja foarte multe alte detalii din interiorul corturilor, puteti sa alegeti mobilierul dorit, candelabrele, felul in care sa fie amplasata scena sau ringul de dans, ceea ce va transforma nunta visurilor voastre in realitate. 

Totodata, asteptarea unui local care sa fie liber pentru a putea alege o zi dedicata evenimentului vostru va lua sfarsit, iar asta deoarece atunci cand alegeti corturi pentru nunta, automat alegeti si intocmai data la care visati, fara a fi nevoiti sa faceti compromisuri. Totodata, nu este de neglijat faptul ca spatiul este unul generos, ce va va permite sa dansati in largul vostru, iar invitatii se vor putea simti relaxati si vor avea suficient loc.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Opinia specialistului, despre alunecările de teren din Oltenia: „În acest moment, nivelul tehnologiei în monitorizarea zonelor afectate ne permite să nu mai fim «surprinși» ”
 •  

Opinia specialistului, despre alunecările de teren din Oltenia: „În acest moment, nivelul tehnologiei în monitorizarea zonelor afectate ne permite să nu mai fim «surprinși» ”

Opinia specialistului despre alunecările de teren din Oltenia În acest moment nivelul tehnologiei în monitorizarea zonelor afectate ne permite să nu mai fim surprinși

Subiectul alunecărilor de teren a fost mereu unul spinos. Prea des ne îndreptăm cu toții atenția înspre știrile care ne arată cum case au fost înghițite din nou de ape, cum inundațiile au măturat din calea lor construcții importante, cum terenul a destabilizat în calea lui locuințe, familii, vieți.

Din păcate, pentru regiunea Oltenia acest fenomen este unul familiar, de asemenea. Cunoaștem sate care se confruntă cu problema alunecărilor de teren și care încearcă să găsească soluții de câțiva ani deja.

Ce este de făcut? Știați că serviciile de monitorizare geotehnică sunt parte din soluție? Cine trebuie să ia măsuri? Am întrebat-o despre toate acestea pe doamna Mariana Garștea, specialist în monitorizare geotehnică și structurală și în soluții pentru transformarea digitală a mediului construit. Mariana Garștea este și Directorul General al unei companii care chiar cu acest lucru se ocupă: oferă expertiză și soluții digitale pentru sănătatea mediului construit.

Iată ce ne-a explicat.

 • Dacă analizăm situația mediului construit local, vedem că alunecările de teren afectează puternic case, drumuri, sate întregi (Satul Dâmbova și Seciurile sunt două exemple relevante). Care este soluția corectă pentru a preveni astfel de situații?

Îmi sunt cunoscute din mass-media exemplele pe care le menționați și poate multe altele din zonă.

Așa cum spunem mereu atunci când vine vorba despre protejarea mediului construit în fața unui fenomen cum este cel al alunecărilor de teren, este nevoie de o înțelegere în profunzime a situației. Ceea ce înseamnă că, mai întâi, se cere o analiză a zonelor sensibile, un studiu care să ne arate exact care este situația în teren.

Apoi, este nevoie de un program de monitorizare geotehnică a zonei respective, a construcțiilor și a infrastructurii care pot fi afectate si bineînțeles, soluțiile potrivite pentru stabilizarea zonei date.

Mai mult decât atât, dezvoltarea tehnologiei și evoluția soluțiilor ne permit astăzi să avem la dispoziție soluții digitale prin care să monitorizăm o anumită zonă, încât să intervenim proactiv, să luăm decizii înainte să lovească dezastrul, să avem acces la date în baza cărora autoritățile să poată lua măsuri clare și în timp util

Ce este important de spus este că, în general, de prea multe ori situațiile de acest fel sunt tratate superficial sau neluate în serios. Nu sunt suficiente inspecțiile vizuale făcute o dată pe lună sau mai rar, nu sunt suficiente studiile făcut din birou (fără legătură directă cu realitatea din teren sau cu date eronate), nu sunt suficiente intervențiile retroactive, nu folosesc nimănui reparațiile făcute să reziste până la următoarea alunecare de teren mai puternică.  

Însă, pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, este nevoie și de deschidere față de nou și față de tehnologie, precum și de specialiști cu adevărat profesioniști pe care să ne bazăm.

 • Înțelegem că foarte multe dintre soluțiile care ar ajuta la protejarea și sănătatea mediului construit local (și nu numai) sunt acum de natură digitală. Credeți că este pregătită administrația locală pregătită să adopte un astfel de model? Care sunt beneficiile lui?

Primesc deseori întrebarea legată de „cât de pregătiți suntem” ca țară, ca administrație locală, ca factori de decizie.

Sunt de părere că trebuie doar să facem pasul. Inovația este uneori privită cu ochi mai reticenți; doar de-asta este inovație. Însă pot să spun că există în România specialiști foarte bine pregătiți în acest sens, iar acesta este deja un pas extrem de important.

Pe de altă parte, vorbim despre soluții deja demonstrate în nenumărate contexte, care sunt folosite și adoptate la scară largă în afară. Știu că încrederea uneori se dobândește destul de greu, iar rezistența la schimbare este omenească, cu toții ne lovim de ea într-o măsură sau alta.

Însă cred și că ne îndreptăm puternic spre înțelegerea faptului că avem o infrastructură care trebuie întreținută corespunzător și protejată; că nu ne mai permitem să pierdem fonduri din bugetul de stat apelând la soluții de avarie sau la reparații atunci când e prea târziu; că standardele de calitate cresc și că organizațiile internaționale pun presiune pe România să devină conștientă în ce privește sănătatea mediului construit și măsurile care trebuie luate în acest sens.

Iar toți acești factori depind și de integrarea tehnologiei, ce poate fi un aliat foarte bun în situații de risc major, cum ar fi alunecările de teren. Beneficiile? Sunt enorme: erorile umane sunt înlăturate sau reduse considerabil, totul poate fi urmărit și gestionat remote, se primesc alerte în timp real atunci când există vreun pericol, se pot face planuri de intervenție proactivă, iar toți decidenții au acces non-stop și transparent la evoluția proiectului.

Toate acestea se traduc în cele din urmă în economisire și eficientizare: de timp, de resurse, de bugete. Și, bineînțeles, în evitarea unor tragedii majore: evacuări de persoane, case distruse, drumuri afectate, ca să amintesc doar câteva.

Restul depinde doar de cât de mult și cât de devreme deschidem ochii față de această realitate.

 • Ce presupune, mai concret, monitorizarea geotehnică și cum se face? Cine sunt decidenții care trebuie să ia în calcul o astfel de soluție și cât de complicată este implementarea ei?

La baza acestui demers ar trebui să stea studiile de teren, care sunt absolut obligatorii: studiile geotehnice și de geofizică aplicată, dar care să meargă în mod obligatoriu până la adâncimea potrivită, astfel încât să monitorizăm corect și relevant alunecarea de teren. După ce avem aceste informații, este necesară implementarea unui program de monitorizare geotehnică a alunecării de teren și, bineînțeles, de monitorizare structurală a construcțiilor din zona afectată, toate coroborate astfel încât să avem o imagine globală a fenomenului și astfel încât autoritatea gestionară să poată avea un proces decizional bazat pe informații și acțiuni concrete.

De asemenea, este extrem de important să existe un proces de informare continuă a proprietarilor din zonele afectate. În acest moment, nivelul tehnologiei ne permite  „să nu mai fim surprinși”.

Acest tip de exercițiu și proces nu ar trebui să lipsească din niciun demers major de construire și este responsabilitatea celui care îl inițiază: proprietar, dezvoltator sau gestionar de infrastructură.

În cazul proiectelor menționate de dvs. mai sus, administrației locale îi revine această misiune de a menține sănătatea mediului construit și de a se asigura că vorbim despre construcții sigure și protejate în fața riscurilor.

 • De ce credeți că e nevoie și ce ar trebui să se schimbe, ca să nu mai existe situații ca cele cu care se confruntă Oltenia?  

Cred că este nevoie de o mai mare deschidere și dorință de a construi durabil. Atât timp cât ne punem mai des întrebarea „ce pot să fac încât situații dezastruoase să nu se mai întâmple?”, răspunsul și soluțiile apar cu siguranță sau cel puțin apare preocuparea de a le căuta, de a porni de undeva.

Este nevoie de o mentalitate care să ne ducă acolo, de voință și interes mai mari pentru bunăstarea comunității, pentru gestionarea eficientă și înțeleaptă a bugetelor, pentru o grijă reală față de ceea ce lăsăm în urmă. Restul se rezolvă apoi.  

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Joi sunteți invitați la Festivalul Lăutarilor Gorjeni de la Ohaba, Bolboși
 •  

Joi sunteți invitați la Festivalul Lăutarilor Gorjeni de la Ohaba, Bolboși

Joi sunteți invitați la Festivalul Lăutarilor Gorjeni de la Ohaba Bolboși

Anul acesta va avea loc ediția cu numărul XXXII a Festivalului Lăutarilor Gorjeni din dumbrava Ohaba-Bolboși.

Sunteți așteptați cu mic cu mare pentru a asculta cele mai apreciate tarafuri, cei mai apreciați rapsozi ai zonei Gorjului, joi 16 septembrie, începând cu ora 16.00.

O să fie prezenți și cei de la «Doina Gorjului».

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ilie Balaci ar fi împlinit 65 de ani
 •  

Ilie Balaci ar fi împlinit 65 de ani

Ilie Balaci a fost jucătorul de legendă al Craiovei Maxima, una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din România. Ilie Balaci a fost supranumit “Minunea blondă”.

Ilie Balaci s-a născut la Bistreț Dolj, la 13 septembrie 1956. În dreptul numelui Ilie Balaci pot fi așezate recorduri și performanțe greu de egalat azi. Nu împlinise încă 17 ani când a debutat la Universitatea Craiova, care din 1964 juca în Divizia A. Era august 1973. În 1976, Universitatea Craiova cucerea primul titlu de campioană a României, cu Balaci titular, „Minunea blondă” a fost considerat ca fiind cel mai mare jucător descoperit, crescut, format și consacrat în Bănie.

La 23 martie 1974, Balaci realiza un alt record. Avea 17 ani, 6 luni și 10 zile când a debutat ca titular în prima reprezentativă a tricolorilor în meciul disputat cu Franța pe stadionul “Parc des Princes”. A fost un amical, pierdut de România cu 0 la 1. Azi, când abia dăm un gol în Liechtenstein și ne rugăm la toate icoanele să nu ne bată Macedonia de Nord, acel meci pare o performanță incredibilă.

Ilie Balaci a fost de 3 ori campion național și a adus în panoplia alb-albastră 4 cupe ale României. El a fost emblema Universității Craiova în era „Craiova Maxima”. A cucerit râvnitul titlu de ”Cel mai bun fotbalist român al anului”, în anii 1981 și 1982.

În total, a jucat în 454 meciuri oficiale și a înscris de 99 de ori. Defalcat, în campionatul intern a jucat de 347 de ori, marcând 84 de goluri. A jucat 38 partide de cupe europene unde a marcat 7 goluri. S-a remarcat la Campionatul European de fotbal din 1984. A jucat în echipa națională de 69 de ori, înscriind de 8 ori.

După 1989, Ilie Balaci a fost un adevărat „prinț al deșertului”, având o fulminantă carieră de antrenor în afara României. A antrenat, cu perfomanțe extraordinare în Tunisia, Maroc, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Ilie Balaci, un prinț pentru fotbalul din lumea arabă

De numele lui Balaci se leagă: Cupa Campionilor Africii, câștigată de Club Africain Tunis din Tunisia, în 1992. A urmat câștigarea Cupei Cupelor Țărilor Arabe, în anii 1993 și 1994 de către echipa antrenată de el, Olimpique Casablanca din Maroc. În 1997, Cupa Campionnilor Golfului poposea în vitrina echipei Al Nassr Riad, din Arabia Saudiă. În anul următor, în 1998, Balaci a câștigat ca antrenor al echipei din Arabia Saudită Al Hilal, același trofeu. În anul 2000, Cupa Cupelor Țărilor Arabe a fost cucerită de echipa Al Ain din Emiratele Arabe Unite pe care a pregătit-o tot el. Balaci i-a condus pe cei de la Al Ain spre câștigarea Supercupei Asiei, tot în anul 2000.

Balaci a fost decorat, în martie 2008, cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru participarea ca jucător al Naționalei, la Campionatul European din 1984, dar și pentru întreaga sa activitate.

Ilie Balaci era o prezență activă în Craiova, după ce nu a mai antrenat în străinătate. Totuși, omul care a dus numele oltenilor în lume ca nimeni altul, unul din primii antrenori români de fotbal care s-au impus în lume, nu a fost valorificat la echipa națională. Iar din 2002, Naționala României a decăzut complet.

Din păcate, la 21 octombrie 2018, Ilie Balaci a decedat subit la Craiova, în urma unui infarct miocardic. Vestea a cutremurat întreaga Românie și a îndoliat Oltenia pentru totdeauna.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • PNL Gorj, poziționat în tabăra lui Florin Cîțu
 •  

PNL Gorj, poziționat în tabăra lui Florin Cîțu

PNL Gorj a votat moțiunea pe care se bazează candidatura premierului Florin Cîțu la președinția PNL. Astfel, gorjenii și-ar dori o nouă direcție de dezvoltare a PNL. PNL este principalul partid de guvernământ.

PNL Gorj a avut o reacție previzibiă pentru că din această organizație, Ministru de Finanțe a fst numit Dan Vîlceanu.

PNL Goj a câștigat și alegerile pentru Primăria Târgu-Jiu, ceea ce arată că PNL a luat un avans serios în acest județ, dominat, în trecut de PSD. PSD păstrează Consiliul Județean și mai multe primării din județ.

PNL Gorj îl vrea pe Florin Cîțu ca lider

Premierul Florin Cîţu, care candidează la funcţia de preşedinte al PNL, și-a exprimart mulțumirea pentru votul de încredere dat de PNL Gorj, într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare: „Mulţumesc colegilor liberali care au votat până acum moţiunile, indiferent de opţiunea lor!

Mulţumesc în mod deosebit colegilor care au arătat încă o dată susţinerea pentru #echipacastigatoare şi au dat, zilele acestea, un vot de susţinere pentru moţiunea România Liberală!

Din 25 septembrie, noi, toţi liberalii, construim #RomaniaLiberala!”.

PNL Gorj este printre filialele PNL Dolj, Mehedinţi, Olt, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Suceava, Covasna, Botoşani, Vaslui şi Sectorul 2, care au votat „doar moţiunea echipei câştigătoare”. PNL Alba a votat ambele moțiuni,

Congresul PNL se va desfășura pe 25 septembrie 2021, când 5 000 delegați naționali vor vota noua conducere a celui mai vechi partid din România,

Trebuie spus că aceste voturi pentru cele două moțiuni ale candidaților, Ludovic Orban și Florin Cîțu au rolul de a arăta cum stau cei doi candidați în optica organizațiilor județene. Votul lor este unul consultativ, votul final aparținând delegaților la Congresul PNL.

Florin Cîțu a înercat să atragă de partea sa muși lideri locali care îl susținuseră în trecut pe Ludovic Orban. Lupta pentru putere în PNL este încă strânsă. Până acum, niciun candidat nu este sigur că va câștiga.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un bătrân, mort în hypermarket la Craiova
 •  

Un bătrân, mort în hypermarket la Craiova

Un bătrân a murit la Craiova într-un hypermarket din oraș. Un bătrân care aștepta să prindă o promoție la pui, a murit în timp ce se afla la o coadă. Bătrânul a muncit o viață pe un salariu de mizerie. Un bătrân a încasat probabil o pensie de mizerie. Un bătrân de care PSD și-a bătut joc 20 de ani din cei 30 a murit. În restul de 10 ani și-au bătut joc PDL, PNL, USRPLUS.

Bătrânul a murit voind să trăiască. Oare politicienii înțeleg drama oamenilor simpli? Știu oare ei că un bătrân dorise să aibă pui la masă în weekend. Probabil, voia să sărbătorească ceva . Nu a mai apucat.

Moartea lovelte nemilos. Politicienii par deasupra ei. Bătrânii mor neajutorați. Chiar dacă SMURD a venit la timp, omul nu a mai putut fi salvat.

Poate că inima lui nu a mai putut suporta umilința. Probabil nu era prima coadă la care a stat. Cu siguranță, a fost ultima.

Un bătrân a murit. Politicenii se încaieră golănește

Poate se vor gândi politicienii că oamenii simpli mai și mor de foame, de lipsuri, de boli. În prezent, se încaieră ca chiorii prin Parlament pentru putere.

Se joacă tare, cu armele la vedere. Circul nu se mai face de mult în spatele scenei. Este mult circ și este prea puțină pâine. După ce că e puțină, mai e și scumpă!

Moartea bătrânului arată că politicienilor nu le pasă. Poate acel om nu putea trimite pe nimeni pentru el fiindcă poate nu avea pe nimeni. Poate copiii și nepoții lui au plecat din țară. Au plecat sătui de politicieni și politică. Nu contează cine era. Contează că de azi, Craiova a mai pierdut un cetățean. Un cetățean care a lăsat o urmă în viața orașului. Cui îi pasă? Pe cât punem pariu că prin 2024, în liste, bietul bătrân va apărea ca votant care și-a exercitat dreptul la vot?

Bătrânul mort ne arată cât de scurtă e viața. Cât de repede poți ajunge la capătul ei. Într-o zo, stând la coadă, mori. Mori după ce ai muncit o viață.

Mori fiindcă te-ai săturat de zeamă chioară de cartofi. Că te-ai săturat de conserve luate înainte să expire. Că te-ai săturat să rabzi de foame. Că poate strânsesei bani din ultimele trei pensii să poți pune pui pe masă. Poate îți venea un nepot în vizită.

Dragi politicieni, când vă îndopați cu grătare, gândiți-vă la omul care a murit stând să ia un pui mai ieftin la hypermarket.

Prin moartea acestui om, politicianul român își pierde încă puțin din respectul pe care îl mai are. Nu mai contează de la ce partid sunt politicienii. Vorba lui Victor Socaciu..„ăia hoți.. ăștia hoți… mama lor, la toți!” Și mai e o vorbă.. a celor de la „Parazitzii”: „mulți ai dracu… și n-au nicio boală…” A propos! Când ați auzit că a murit vreun politician stând la coadă? Sau sărac lipit? Precis, politicienii se gândesc acum ce promoții sunt la vacanțele de Crăciun…la șpritzurile de Revelion…

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌