Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • Patru tone de cocaină într-un container care transporta lemn în Rotterdam
 •  

Patru tone de cocaină într-un container care transporta lemn în Rotterdam

Captură uriașă de droguri în portul olandez Rotterdam. Peste patru tone de cocaină au fost descoperite într-un container care transporta lemn și care venea din America de Sud.

Stupefiantele valorează 300 de milioane de euro și urmau să ajungă în Polonia.

Și chiar dacă vorbim de o cantitate impresionantă, nu este cea mai mare descoperită aici: recordul datează de acum 15 ani și este de peste patru tone și jumătate de cocaină.

Olanda și Belgia au devenit în ultimii ani principalele porți de intrare a drogurilor în Europa.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO: Golf? Reacția Ambasadei Suediei la recomandarea lui Iohannis
 •  

VIDEO: Golf? Reacția Ambasadei Suediei la recomandarea lui Iohannis

O filmare în care un golfer este alergat de un pui de elan pe un teren a fost postată pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei la Bucureşti după ce preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat la practicarea acestui sport.

”Doar dacă faci şi jogging”, este mesajul care însoţeşte filmuleţul de pe pagina ambasadei, în care un bărbat este fugărit de un elan la Clubul de golf Karlstad, imaginile fiind dublate de hohotele de râs ale celui care filmează.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la evenimentul organizat de compania Dacia Renault cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă”, că golful, ”un sport care nu e deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură”, se poate practica la orice vârstă, încurajând pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii.

Aflați amănunte de pe news.ro și Facebook.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf. Cât de scump este acest sport?
 •  

Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf. Cât de scump este acest sport?

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf. Dar cât de scump este, de fapt, jocul recomandat de șeful statului? 

”Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a spus sâmbătă Președintele.

Dar cât de scump este acest sport deloc exclusivist? Să ne uităm la prețuri.

 • Mai ai nevoie de mănuși, perie de curățat crosa, câteva tees-uri (acele cuie pe care stă mingea înainte de a o lovi), dar toate acestea nu trec de 300 de lei.

Adunate, toate acestea fac în jur de 10.750- 10.850 de lei. Rotunjit, 11.000 de lei.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Chirica, de partea lui Cîțu. Se dezice pe Simion, îl acuză pe Orban
 •  

Chirica, de partea lui Cîțu. Se dezice pe Simion, îl acuză pe Orban

Liberalii ieșeni nu au ales un candidat pe care să îl susțină la Congresul de săptămâna viitoare. Unii vor vota cu Cîțu, alții îl vor susține pe Orban la alegerile din interiorul partidului. Primarul Mihai Chirica și-a arătat susținerea pentru actualul premier, acuzându-l pe Ludovic Orban pentru intrarea AUR în Parlament, partid care nu îi mai este la inimă.

Mihai Chirica îl considera pe George Simion un român adevărat în 2019, atunci când co-președintele AUR candida pentru alegerile europarlamentare, iar el era independent. Acum îl vede doar ca pe un om care se crede Mesia pentru România pe fondul unui dereglaj de personalitate.

Edilul nu mai este independent, ci este membru important în Partidul Național Liberal și are o relație bună cu Florin Cîțu, pe care-l susține ca premier al României. De cealaltă parte, George Simion se luptă pentru a-l da jos pe Cîțu din funcția de prim-ministru.

Întrebat ce părere are despre evenimentele recente, Chirica a declarat că AUR există în Parlament din cauza deciziilor luate de PNL când țara era guvernată de Orban.

”Acum, dacă nu l-aș cunoaște pe George Simion, mi-aș vedea de treaba mea sau aș rosti o înjurătură printre dinți. AUR reprezintă o formațiune politică care s-a născut din nesăbuința PNL! Dacă nu se lua acele decizii total nefirești pentru România de a închide piețile, cu supermarketurile deschise și de a bloca accesul în biserici la un popor eminamente ortodox, AUR nu exista astăzi. Dar au scris cu litere de AUR pentru asta și ar fi fost o formațiune înființată, dar neparlamentară. Ei s-au trezit cu mai mulți parlamentari decât au visat, ca și USR de altfel, din cauza acestor decizii de ultim moment al lui Orban total eronate, total negândite social și puse în practică fără minte. Și acum câțiva ”deștepți” au aruncat bolovanul la apă și mai trebuie o armată de deștepți ca să scoată bolovanul”, a explicat primarul.

Aflați amănunte de pe fanatik.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Încarcerat după accident lângă prietenul său mort o noapte întreagă
 •  

Încarcerat după accident lângă prietenul său mort o noapte întreagă

Un tânăr a murit și un altul este grav rănit în urma unui accident rutier petrecut în zona localității Topraisar. Elicopterul sosit la fața locului a preluat victima rănită și a transportat-o la Spitalul Județean din Constanța. Polițiștii spun că accidentul rutier s-a produs pe un drum de exploatare agricolă.

Un tânăr în vârstă de 20 de ani se afla pe scaunul din dreapta într-o maşină condusă de prietenul său, în vârstă de 26 de ani, când, la un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a plonjat într-un canal de irigaţii secat.

În urma impactului violent, şoferul a murit, iar pasagerul din dreapta a fost grav rănit. Cei doi au rămas încarceraţi, iar cel care a supravieţuit nu a putut apela serviciul de urgenţă. Astfel, el şi-a petrecut noaptea lângă prietenul său mort şi abia a doua zi, în jurul orei 12.00, un localnic care trecea prin zonă a observat maşina căzută în canal şi a sunat la 112.

Aflați amănunte de pe ordinea.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Franţa şi Rusia au convenit să negocieze pentru rezolvarea disputei legate de şampanie
 •  

Franţa şi Rusia au convenit să negocieze pentru rezolvarea disputei legate de şampanie

Franţa şi Rusia au fost de acord să negocieze pentru a rezolva o dispută cu privire la o nouă lege rusă care îi obligă pe producătorii de şampanie francezi să îşi eticheteze băutura drept vin spumant, a declarat ministerul francez al Agriculturii.

Din iulie, toţi furnizorii străini din Rusia trebuie să utilizeze descrierea ”vin spumant” pe spatele sticlelor. Numai producătorii locali pot folosi eticheta ”şampanskoie” - echivalentul rusesc al şampaniei.

Legea a indignat producătorii francezi de şampanie, care au oprit livrările către Rusia, şi a determinat guvernul francez să ameninţe cu o acţiune la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Ministrul francez al Agriculturii, Julien Denormandie, a afirmat într-o postare pe Twitter că a fost de acord cu Serghei Levin, viceministrul rus al agriculturii, să lucreze în vederea unei soluţii pentru această problemă.

Aceasta ar presupune înfiinţarea unui grup de lucru format din oficiali şi reprezentanţi ai industriei din ambele ţări, a adăugat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Mişcarea vine la câteva zile după ce producătorii francezi de şampanie, care produc vinul spumant din struguri din regiunea Champagne, din nord-estul Franţei, şi a căror etichetă este protejată în multe ţări, au decis să reia exporturile către Rusia.

Aflați amănunte de pe news.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO: Cei patru pasageri privaţi ai SpaceX au revenit pe Terra după trei zile în spaţiu
 •  

VIDEO: Cei patru pasageri privaţi ai SpaceX au revenit pe Terra după trei zile în spaţiu

Primii patru turişti spaţiali ai capsulei SpaceX au revenit pe Terra sâmbătă seară după ce au petrecut trei zile în spaţiu, încoronând cu succes prima misiune orbitală din istorie fără astronaut profesionist la bord.

Capsula Dragon a rezistat coborârii vertiginoase datorită scutului său termic, apoi a fost frânată de patru paraşute uriaşe. Amerizarea în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Floridei, a avut loc la ora prevăzută, 23.06 GMT (19.06 ora locală).

"A fost o călătorie deosebită pentru noi şi asta abia începe", a spus căpitanul, miliardarul Jared Isaacman, la scurt timp după amerizare, al cărui scop a fost să deschidă mai mult porţile spaţiului.

O navă a companiei SpaceX a recuperat apoi capsula, înainte ca trapa să fie deschisă. Cei patru pasageri, cu zâmbete până la urechi şi fluturându-şi braţele în aer în semn de bucurie, au ieşit după aceea unul câte unul.

Cei patru novici - Jared Isaacman, care a închiriat misiunea, şi alţi trei americani - au petrecut trei zile pe orbită în jurul Pământului, călătorind dincolo de Staţia Spaţială Internaţională (ISS), până la 590 kilometri altitudine. Zburând cu o viteză de aproximativ 28.000 kilometri pe oră, ei au înconjurat globul de peste 15 ori în fiecare zi.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum e să ai COVID-19 într-o țară în care oficial boala nu există
 •  

Cum e să ai COVID-19 într-o țară în care oficial boala nu există

Turkmenistanul este una dintre puținele țări, alături de Coreea de Nord, care se declară „liberă de Covid”. Asta deși datele neoficiale sugerează că se confruntă cu al treilea și posibil cel mai puternic val de Covid-19.

Sayahat Kurbanov se sufoca. Gâfâia de parcă ar fi alergat la un maraton, iar durerea din piept era insuportabilă. Pe scurt, avea toate simptomele coronavirusului. Problema era că se afla în Turkmenistan, unde pacienții ca el nu există.

Când a chemat o ambulanță luna trecută, medicul i-a spus că are pneumonie și că ar trebui să meargă urgent la spital. Domnul Kurbanov (nu este numele său adevărat) știa că, mai nou, medicii țării se refereau la cazurile de Covid când spuneau ”pneumonie”.

În drum spre spital, dl Kurbanov a reușit să sune la clinica la care făcuse un test Covid cu câteva zile mai devreme. "Este pozitiv", a auzit o voce liniștită spunând. "Ce este pozitiv", a strigat el, "Am Covid"? „Da”, a venit răspunsul. Abia mai târziu a descoperit că nu vei primi niciodată o hârtie care să confirme oficial că ești pozitiv în Turkmenistan.

Primul spital la care au mers a refuzat să-l ducă pentru că era plin. "Simțeam că mor pe drum", a spus dl Kurbanov. "Am început să lovesc fereastra ambulanței și am strigat "Te rog, oprește-te, nu mai pot respira". Mi-au dat oxigen, dar nu a ajutat prea mult".

Următorul spital a refuzat, de asemenea, să-l primească, pentru că le era interzis să primească pacienți care nu erau înregistrați în capitala Ashgabat. "Am început să intru în panică. L-am întrebat pe doctor: "Ce ar trebui să fac? O să mor aici?".

A chemat un medic pe care îl cunoștea și a cerut ajutor. După numeroase apeluri telefonice și conversații aprinse a fost în cele din urmă primit. Starea lui nu s-a îmbunătățit în următoarele cinci zile. "Nu puteam respira și făceam atacuri de panică din cauza asta. Parcă m-aș fi scufundat sub apă și nu mai ieșeam la suprafață". A strigat după asistente medicale care să-i dea ceva pentru a-i atenua durerea.

A cheltuit aproximativ 2.000 de dolari pentru medicamente și mită, o sumă imensă în Turkmenistan și a fost externat după 10 zile.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Românii se refac după excesele din concedii
 •  

Românii se refac după excesele din concedii

Vara e sezonul exceselor, fiindcă oamenii vor să se simtă altfel în concediu decât în restul anului (între noi fie vorba, anotimpuri ale exceselor sunt şi toamna, că se face vinul, şi iarna, cu porcul, şi primăvara, când le iese românilor drobul pe ochi), aşadar o perioadă de refacere este acum binevenită. 

Am aflat că există o staţiune în care cei care au exagerat în concediu se pot reface; stăm de vorbă cu iniţiatorul proiectului:

  *         *         *

- Bună ziua! De unde ideea unei "staţiuni de refacere după excesele din concedii"?

- Există deja "concedii de refacere", am fost într-un aşa concediu şi am cheltuit mai mult decât la mare; noi venim în întâmpinarea turiştilor care chiar vor să se refacă!

- Cum veniţi în întâmpinarea lor?

- Venim în întâmpinarea lor la gară şi îi cărăm în cârcă, dacă trebuie, că unii de-abia mai pot merge de la excese. Îi ducem la noi, pe mâini bune...

- De ce fel de excese se pot trata turiştii la dumneavoastră?

- Fiecare exces beneficiază de tratamentul corespunzător: în vila galbenă sunt cazaţi cei care au exagerat cu berea sau cu şpriţul. Avem un contract cu firma Murat...

- O firmă a domnului Murat, marele om de afaceri investitor în turism?

- Firma Murat din comună, care pune varză şi castraveţi la murat şi de la care luăm zeama de murături. Pentru aceiaşi pacienţi mai avem ciorbă de burtă şi cuie.

- Cuie? Ce să facă pacienţii cu cuiele? Şi le bat în cap?

- Nu, că îi doare capul. Cuie de scos cuie, vorba aia. Adică nişte ceva de dres, să nu le mai tremure mâinile când duc la gură zeama de varză şi să verse medicamentul...

 *         *         *

- Tot n-am înţeles...

- Câte o sută, două, câteva de ceva, dimineaţa, şi bere rece, să se poată apuca după aia de dezintoxicare!

- Dar dacă le daţi alcool de dimineaţă mai mult îi intoxicaţi, nu?

- Alcoolul face bine la ficat, îl păstrează! Când eram elev aveam în laboratorul şcolii un ficat conservat în alcool şi nu se strica. Şi vi se pare că ce se aude de la ei sunt vaiete de bolnavi?

- Ce-i drept, n-am prea auzit suferinzi care să zbiere "Dă-i cu şpriţul pân-la ziuă" şi "Ia, mai toarn-un păhărel"... În celelalte vile ce excese trataţi?

- Avem turişti care au fost la turci şi acum suferă din lipsă de oligoelementele care se găsesc doar în purcel, că la turci n-ai porci. Prezintă simptome asociate cu lipsa de ceafă şi de mici la grătar, aşa că îi tratăm corespunzător, simţiţi fumul... Sunt şi turişti care au făcut excese la cumpărături, au rămas fără bani şi vor să se refacă...

- Păi cum se refac financiar? Care e tratamentul?

- Le dăm să joace table, şah, "Nu te supăra, frate!" sau cărţi. Pe bani. Unul câştigă, alţii pierd, echilibrul în natură se păstrează!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Ieri — 18 September 2021Ziarul de Iasi
 • FCSB a câștigat partida cu FCU Craiova datorită golului lui Claudiu Keșeru
 •  

FCSB a câștigat partida cu FCU Craiova datorită golului lui Claudiu Keșeru

FCSB a reușit să se impună cu 1-0 pe terenul lui FCU Craiova, la capătul unui joc anost în care ambele formații au părut preocupate de partiturile tactice și au lăsat fotbalul mai la urmă.

Claudiu Keșeru a înscris unicul gol al meciului în minutul 61, când a transformat, nu fără emoții, o lovitură de la 11 metri acordată de centralul Iulian Călin.

FCSB a obținut primul succes în deplasare și a urcat pe loc de play-off, cu un total de 15 puncte.

FCU Craiova a ajuns la al cincilea joc consecutiv în care nu reușește să marcheze, iar postul lui Adrian Mutu este în pericol. Echipa se află pe locul 12 în clasament, însă Dinamo și Sepsi ar putea să o devanseze în cazul unor victorii.

Pentru FCSB urmează meciul cu CS Hunedoara din Cupa României.

Aflați amănunte de pe prosport.ro și sport.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • O mașină condusă de o femeie a intrat în plin într-o terasă din Fontainebleau
 •  

O mașină condusă de o femeie a intrat în plin într-o terasă din Fontainebleau

O femeie se afla la volanul mașinii care a lovit sâmbătă după-amiază mai mulți oameni care stăteau la o terasă din apropierea Castelului Fontainebleau, în departamentul Seine-et-Marne. Șase persoane au fost rănite în urma incidentului, dintre care două au suferit leziuni grave.

Conform martorilor, inițial, mașina a mers înapoi, după care șoferița a accelerat în direcția terasei.

Femeia a fost reținută. Ea nu figura în evidențele Poliției, însă era cunoscută cu probleme psihice.

„Era șocată, nu vorbea, plângea. Într-un prim dialog, Poliția nu a putut să obțină nicio informație de la ea”, a spus primarul din Fontainebleau, Frédéric Valletoux.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO-ȘOC: Mire scăpat de nuntașii care l-au aruncat în sus. Are coloana ruptă
 •  

VIDEO-ȘOC: Mire scăpat de nuntașii care l-au aruncat în sus. Are coloana ruptă

Ce trebuia să fie cea mai frumoasă zi din viața lor s-a terminat în lacrimi pentru doi miri din Bihor. Liviu, un tânăr de 31 de ani, a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri după ce a fost scăpat din brațe de invitații care l-au luat pe sus.

Întâmplarea a avut loc vineri seara la o sală de nunți din stațiunea Băile Felix. În jurul orei 21:00, la puțin timp după dansul mirilor, Liviu a fost luat pe sus de prieteni, chiar în mijlocul sălii.

“După circa 40 de minute de la dansul mirilor, în jurul orei 20:40, au venit să mă ia pe sus, dar nu m-au luat cum trebuie. M-au aruncat odată în sus, pe urmă când m-au aruncat a doua oară, m-au scăpat și am căzut pe spate”, a declarat, de pe patul de spital, Liviu Filimon.

Liviu Filimon recunoaște spune că încă se gândește dacă să îi dea sau nu în judecată pe cei responsabili de cumplita întâmplare. “Am luat legătura cu un avocat, însă mă gândesc pe mai departe ce voi face”.

Aflați amănunte de pe bihorjust.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un primar din Vaslui s-a sinucis în clinica în care fusese internat cu depresie puternică
 •  

Un primar din Vaslui s-a sinucis în clinica în care fusese internat cu depresie puternică

Cristi Spiridon, primarul comunei Pogana din Vaslui, a fost găsit mort într-o cameră din clinica privată unde se internase pentru a se vindeca de depresie.

Cristi Spiridon avea 53 de ani, iar vineri seară (17 septembrie), la ora 19:00, a fost găsit fără viaţă în camera în care fusese internat la o clinică privată din municipiul Alba Iulia. Conform primelor informații, s-ar fi spânzurat cu un cablu.

Cadrele medicale din clinică au sunat la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului a intervenit un echipaj SMURD, însă, din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru primar.

Cristi Spiridon, care avea doi copii, un băiat și o fată, a fost ales ca primar, la primul mandat, la alegerile locale din 2020. Ulterior a început să sufere de o puternică depresie, motiv pentru care a şi ales să se interneze la clinica privată din Alba Iulia. Edilul ar fi căzut în depresie după ce în urmă cu câteva luni ar fi primit un alt diagnostic neașteptat.

Cristi Spiridon, primarul din Pogana, judeţul Vaslui, a absolvit Facultatea de Zootehnie din Iaşi. Apoi s-a specializat la Școala Superioară de Agricultură "Marcelline" din Luassane, iar lucrurile pe care le-a învăţat acolo l-au ajutat să îşi deschidă o afacere acasă.

Aflați amănunte de pe antena3.ro și libertatea.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • N-a fost loc de surprize neplăcute
 •  

N-a fost loc de surprize neplăcute

Unirea Constanţa – Politehnica Iaşi 0-6 (0-2), în etapa a VII-a a Ligii a II-a de fotbal

Unirea: Udrea – Cireşoiu, Gogor, Tălmaciu (’83 - Stavrositu), Carabela - Trucă (’56 - Jerdea), Ardelean, Nicola - Niţă (’74 - Căruţă), Chiriţoiu (’83 - Lăcătuş), Şerbănescu (’56 - Tudor). Antrenor: Leo Strizu.

Poli: L. Popescu – Onea, Cană, Plămadă, Iuraşcu – Mihalache – Stan (’56 - Torres), Fr. Cristea (’56 - Târşa), Mărieş (’83 - Aftanache) – Istrate (’56 - Asăvoaei), Camara (’69 - Zaharia) Antrenor: Costel Enache.

Cartonaşe galbene: Şerbănescu (‘8), Tălmaciu (’30), Ardelean (’85) – Istrate (’38), Cană (’53), Iuraşcu (’55), Plămadă (’60).

Arbitri: Valentin Porumbel; Doru Zamfir, Doru Petre.

0-1, min. 16: Camara, cu un şut de la marginea careului mare; 0-2, min. 35: Stan a transformat un penalty acordat în urma unui fault comis asupra lui Mărieş; 0-3, min. 53: Istrate a dejucat jocul la ofsaid al gazdelor, l-a driblat şi pe Udrea şi a finalizat după o pasă a lui Fr. Cristea;0-4, min. 64: Torres a scăpat singur pe dreapta, în careu, după pasa lui Camara, şi a şutat plasat; 0-5, min. 88: Asăvoaei, de la şapte metri, după o pasă a lui Torres; 0-6, min. 90: Aftanache a finalizat o acţiune personală.

Fără şase jucători, cu “calificarea” de mijlocaş sau folosiţi în linia mediană, având în faţă o echipă tânără, total necunoscută, Poli a mers încă din start pe o singură carte, atacul. Deşi ieşenii nu abordaseră niciodată registrul amintit, fiind în startul sezonului o echipă reactivă, tactica aleasă de Enache, care a mizat şi pe un modul nou, 4-1-3-2, a funcţionat. Oaspeţii au luat jocul pe cont propriu încă din primul act, în care au înscris de două ori, prin Camara (’16) şi Stan (’35, din penalty) şi au mai avut şi alte ocazii, semnate de Istrate (’11 – nu a reuşit să împingă în plasă mingea centrată în faţa porţii de Camara; 19 – gol anulat pe motiv de ofsaid), Camara (’13 – şut de la 18 metri respins de portar de sub transversală), Onea (’31 – şut din lovitură liberă de la 30 de metri, respins de portar).

Politehnica nu a redus turaţia nici după odihnă, Istrate (’54) şi Torres (’64) ducând scorul la un liniştitor 4-0. Chiar dacă apoi Iaşi a trecut apoi pe un modul economic, ocaziile au continuat să apară la poarta Unirii. Iar după ce Asăvoaei (’77) a irosit o bună oportunitate de gol, tot el a marcat în minutul 88, drumul spre gol fiind găsit peste două minute şi de Aftanache.Poli a bifat astfel un nou succes în deplasare şi posibilii nori negri care s-ar fi adunat deasupra Copoului în cazul unui insucces au plecat, din nou, spre alte zări, spre disperarea celor care stau pe la colţurile din Iaşi.

Călătorului îi şade bine cu drumul

^ Partida s-a disputat la Techirghiol. ^ Planurile lui Enache, limitate deja din cauza celor cinci absenţe ştiute (Stoenac, Deretti, Puşcaş, Pop – accidentaţi, Okan – suspendat), au fost date peste cap şi de accidentarea de ultimă oră a lui Serediuc. În locul acestuia a fost preferat Iuraşcu, care a jucat pentru prima dată titular. Intrarea lui Iuraşcu l-a dus pe banca de rezerve pe Pelivan, (de regulă, prima opţiune pentru acoperirea postului de jucător născut în 2003) şi pe Mărieş în primul “11”. ^ Gazdele au aliniat o echipă foarte tânără. Născuţi înainte de 2000 sunt doar cunoscuţii Carabela (cel mai în vârstă jucător al Unirii, la 25 de ani) şi Nicola (24 ani). În rest, au fost câte doi jucători de 20 de ani, 18 ani şi 17 ani şi trei de 19 ani. Şi banca Unirii, pe care au stat doar şapte jucători, în loc de nouă, cum e permis, a fost crudă: Căruţă are 25 de ani, iar celelalte rezerve au 17 ani (patru) şi 18 ani (două). ^ Tălmaciu, titular la gazde, a fost legitimat la Poli în sezonul trecut. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Axinte, Ungurenaşu, Pelivan şi Defta. ^ Poli a revenit acasă imediat după meci, iar azi se pregăteşte de un alt drum foarte lung, spre Baia Mare. Asta pentru că mâine, de la ora 16:00, va juca în Maramureş, în şaisprezecimile de finală ale Cupei României, cu Minaur. ^ Costel Enache: “Ne-am temut puţin de acest meci, pentru că nu ştiam nimic despre adversari, am avut multe absenţe şi am ajuns la Constanţa vineri noapte, pe la ora 22:00, după un drum de zece ore. Spre lauda lor, băieţii s-au mobilizat însă şi au jucat aşa cum am stabilit, inteligent, ca o echipă matură, în faţa unui adversar cu mulţi jucători talentaţi, însă lipsiţi de experienţă. Ne-am atins astfel obiectivul şi privim mai liniştiţi spre viitor”. (IC & OM)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Șeful Cancelariei ÎPS Calinic, înmormântat luni la Mănăstirea Cetățuia din Iași
 •  

Șeful Cancelariei ÎPS Calinic, înmormântat luni la Mănăstirea Cetățuia din Iași

Protosinghelului David Oprea, coordonator al Cabinetului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic și slujitor al Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava va fi înmormântat luni, 20 septembrie, la Mănăstirea Cetățuia din Iași.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a informat, sâmbătă, că slujba de înmormântare va începe luni, la ora 13.00 și va fi oficiată de un sobor de arhierei, preoți și diaconi.

Șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea, a murit vineri, 17 septembrie, din cauza complicațiilor produse de Covid-19.

Preotul călugăr David Oprea, în vârstă de 47 de ani, a fost confirmat cu Covid la începutul săptămânii trecute. A fost internat în secția Boli Infecțioase și ulterior la Terapie Intensivă, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu o formă gravă de boală. La solicitarea familiei, miercuri, 8 septembrie, a fost transferat, intubat, la Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

VEDEȚI ȘI:

A murit de COVID la 47 ani șeful cabinetului ÎPS Calinic, fost slujitor la Mitropolia din Iași - AICI

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Simona Halep a plecat în luna de miere. Destinația, dezvăluită de altă campioană
 •  

Simona Halep a plecat în luna de miere. Destinația, dezvăluită de altă campioană

Simona Halep s-a căsătorit cu Toni Iuruc la Constanța, iar acum cei doi au plecat în luna de miere. Pentru vacanță, ei au ales ca destinație Turcia.

Destinația Simonei Halep și a lui Toni Iuruc a fost dezvăluită de Simona Radiș, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Halep a plecat în luna de miere Destinația dezvăluită de altă campioană

”Ce coincidență... Același nume, același avion”, a scris Simona Radiș, care își petrece vacanța în Bodrum, Turcia, pe Instagram, postând și o poză cu Simona Halep la aeroport.

Aflați amănunte de pe digisport.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Încă un focar de COVID în Iași: nouă infectați la Oftalmologie, la Sfântul Spiridon
 •