Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriZiarul de Roman
 • Doar soluții de avarie la avariile repetate de la rețeaua de apă
 •  

Doar soluții de avarie la avariile repetate de la rețeaua de apă

Doar soluții de avarie la avariile repetate de la rețeaua de apă

Problema calității serviciului de alimentare cu apă a municipiului Roman de către compania județeană Apa Serv a revenit în actualitate și în această săptămână, după avariile repetate care au lăsat orașul fără apă în ultima perioadă, un oraș în care există rețele de apă și cu o vechime de aproape 100 de ani. În acest context, primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, a convocat joi, 16 septembrie, o întâlnire cu reprezentanții Apa Serv, pentru a discuta despre soluțiile de avarie care pot fi luate în perioada imediat următoare.

Planuri urgente, probleme vechi

Conform declarațiilor primarului Achiriloaei, în urma urgențelor discutate joi, s-a stabilit că reprezentanții companiei ApaServ vor interveni în perioda următoare cu lucrări la stația de captare și înlocuirea conductei de distribuție de pe strada Libertății (unde s-a produs și o avarie recent) și și-au asumat efectuarea lucrării de înlocuire  în cursul anului 2022 a conductei de transport pe strada Anton Pann (unde a avut loc o altă avarie).

În acest timp, Primăria și-a asumat continuarea procesul de sectorizare a rețelelor. „Urmează ca noi să intervenim în zona de sectorizare – avem deja șase sectoare deja făcute, în șase puncte (Cartierul Muncitoresc, Cartierul Lipovenesc, Cartierul Favorit, Cartierul Nicolae Bălcescu, Cartierul Danubiana și zona Gară – Dedeman), să rezolvăm debitmetria, pentru a putea asigura monitorizarea acestor zone, cu fonduri de la municipiul Roman. Noi avem nevoie de sectorizare în primul rând, pentru a se putea lucra în acele zone, iar sectorizarea să se facă și cu debitmetre, pentru că e important să identificăm o avarie monitorizând fluctuațiile debitului”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, în cadrul conferinței de presă de vineri, 18 septembrie.

Primarul a mai precizat că, în cadrul întâlnirii de joi, a insistat ca Apa Serv să își asume lucrările menționate și să găsească resurse pentru a le efectua. „E foarte dificil și pentru municipiul Roman să asigure resurse, deși în perioada anterioară municipiul Roman a făcut suficiente investiții în rețelele de apă: din analiza realizată la nivelul Direcției Tehnice și de Investiții din primărie, circa 30-35% din rețeaua de apă este înlocuită, sunt lucrări care s-au făcut în decursul anilor, cu sume importante – în cartierul Petru Rareș, în cartierul Nicolae Bălcescu, lucrări prin PIDU în zona Cuza Vodă și zonele adiacente. Consider eu că e de datoria companiei să intervină să rezolve cât mai curând aceste probleme, mai ales că nimeni nu stă chiar pe roze cu sumele. Am avut chiar surpriza că, la ultima rectificare de buget la nivelul Consiliului Județean Neamț, municipiul Roman a primit «minunata» sumă de zero lei”, a mai declarat primarul Achiriloaei.

Apa Romanului, în instanță

În ceea ce privește procesul de renunțare la furnizorul de apă din Neamț și aderarea la compania Apavital Iași, primarul a afirmat că, deocamdată, este un litigiu blocat în instanță – diferendul dintre municipalitatea și ApaServ constând în sumele pe care ar trebui să le achite Romanul dacă părăsește asociația de apă din Neamț: „Odată cu contestarea hotărârii de ieșire din ADI Aqua Neamț, la primul termen am câștigat noi, la al doilea termen au câștigat dumnealor, suntem iarăși în etapa de contestații. Ei consideră că sumele pe care trebuie să le plătească municipalitatea pentru ieșirea din companie înseamnă sumele de proiectul POS care s-a făcut pe Roman, plus profitul care ar trebui estimat că îl recuperează compania. Noi nu am vrut o ieșire din ADI Aqua Neamț din pură dorință, ci din cauza nefurnizării serviciilor conform contractului de delegare, pentru nerespectarea clauzelor. Romanul nu are o problemă cu cine este operatorul de apă, Romanul este are o problemă cu furnizarea unui serviciu de calitate”.

Citește și:   O săptămână de controale pentru sancționarea abaterilor de natură a distrage atenția la volan
160 de ore de întrerupere în 2021

Conform primarului Achiriloaei, compania Apa Serv a efectuat lucrări în municipiul Roman în acest an de circa 830.000 de lei – în zonele Toma Stelian, Favorit, Roman Mușat și Ștefan cel Mare. „Știm că există o redevență care este pentru anul 2021 de aproximativ 1.900.000 de lei, care ar trebui să se regăsească tocmai în zona investițională de dezvoltare a companiei. Am insistat să își asume aceste lucrări pe care le-am pomenit, să găsească resurse, pentru toți este dificil, nu sunt sume mari la dispoziție”, a declarat primarul.

Conform datelor Compartimentului Monitorizare Servicii Publice din Primăria Roman, numărul de ore de întrerupere a furnizării apei potabile în municipiul Roman a fost în 2021 de 160 de ore – cele mai multe în luna februarie, 39 de ore, iar în septembrie – 29.

„Sper ca, ușor, ușor, cu pași mici, să mai eliminăm din probleme. Sunt convins că ceea ce facem acum, intervențiile pe care vi le-am prezentat, nu sunt de natură a crea deodată o situație extraordinară, dar măcar să începem să limităm și să ținem sub control anumite lucruri, și asta cât mai rapid”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Despre ce vorbim

Datele companiei Apa Serv – prezentate în cadrul unor conferințe de presă desfășurate acum doi ani, când în Romanul a fost afectat de mai multe restricții la alimentarea cu apă – arată că alocarea actuală de fonduri pentru înlocuirea rețelelor al finaliza acest proces… în 100 de ani.

„Noi, ca să schimbăm la nivel de companie toată rețeaua, am avea nevoie mâine de circa 223 de milioane de lei, pe tot județul. Și Romanul are, din păcate, probleme mari în ceea ce privește rețelele expirate. Pe Roman, avem expirată o rețea de apă de 107 kilometri, adică 83% din total conducte, cu o valoare de înlocuire la 31 decembrie 2016 de 62.893.028 de lei. În ce privește rețelele de canalizare din Roman, porțiunea de rețele expirate are o lungime de 53,4 kilometri, adică 78% din total, cu o valoare de înlocuire de 21.643.598 de lei. Pentru tot județul, cele 223 de milioane de care ar fi nevoie, împărțite la cele 2 milioane pe an pe care le avem (n.r. – programul de investiții și bugetul aferent Apa Serv la nivelul anului 2019 a fost de 2.000.000 de lei pentru tot județul, din care 500.000 de lei pentru municipiul Roman) înseamnă 100 de ani pentru bugetul companiei județene și ar trebui să fie o întrebare destul de grea pentru toți factorii de decizie din județ”, declara în toamna anului 2019 Vlad Angheluță, directorul de atunci al companiei ApaServ.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Scenariul de funcționare pentru școlile din județ din 20 septembrie
 •  

Scenariul de funcționare pentru școlile din județ din 20 septembrie

Scenariul de funcționare pentru școlile din județ din 20 septembrie

Prefectura Neamț a anunțat vineri scenariul de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Neamț, începând de luni, 20 septembrie. Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având în vedere propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Documentul are în vedere prevederile Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății privind scenariile de funcționare pentru școli în noul an școlar, verde și galben. Scenariul 1 (verde) prevede participarea zilnică cu prezenţă fizică a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în localitățile cu incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 6/1000 locuitori.

Scenariul 2 (galben) prevede participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor antepreşcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepţia celor din învăţământul special, în localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1000 locuitori, până la instituirea stării de carantină.

Citește și:   Restricții și în satul Tupilați, după creșterea cazurilor COVID-19. Restaurante închise, evenimente private interzise, carantină de noapte în weekend

În județul Neamț, de luni, 20 septembrie, o singură școală va funcționa în Scenariul 2 (galben), Școala Gimnazială Tupilați, comună în care incidența a trecut în această săptămână de 6/1000. Scenariul pentru toate unitățile de învățământ din județ, începând din 20 septembrie, conform hotărârii de vineri a CJSU, este următorul (listă în format pdf disponibilă și la acest link):

anexa la HCJSU nr. 88_2021
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 54.000 de clienți în ștrand, în această vară
 •  

54.000 de clienți în ștrand, în această vară

54000 de clienți în ștrand în această vară

Odată cu încheierea sezonului estival, municipalitatea a făcut bilanțul activității în ștrandul din Complexul de Agrement „Moldova” din Roman. Conform reprezentanților Primăriei, în această vară au fost 54.370 de persoane care au cumpărat tichete de acces în ștrand, care au adus încasări de peste 665.000 de lei.

„Fiind la final de sezon estival, s-a încheiat activitatea și la ștrandul municipal. Anul acesta am avut un număr total de 54.370 de persoane care au plătit pentru accesul în ștrand – pe lângă cei care au beneficiat de tichete gratuite. Valoarea totală a încasărilor este de 665.318 lei, o sumă rezonabilă, dar care își va găsi repede și întrebuințare, pentru că întreținerea și funcționarea ștrandului necesită cheltuieli substanțiale. În perioada următoare, ștrandul va intra în conservare și se vor face lucrări specifice, vor fi achiziționate șezlonguri și umbrele noi, în locul celor care s-au deteriorat, este și un automat pentru taxare de parcare care trebuie înlocuit, fiind stricat. Sunt lucruri normale care trebuie făcute, iar anul care vine sperăm să ne găsească cel puțin la fel de bine pregătiți. Rămâne în continuare deschis sectorul de foișoare”, a precizat primarul Leonard Achiriloaei.

Citește și:   Ploi în averse și vânt puternic, până sâmbătă dimineață
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • O săptămână de controale pentru sancționarea abaterilor de natură a distrage atenția la volan
 •  

O săptămână de controale pentru sancționarea abaterilor de natură a distrage atenția la volan

O săptămână de controale pentru sancționarea abaterilor de natură a distrage atenția la volan

În perioada 16-22 septembrie, la nivel județului Neamț, polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, informează IPJ Neamț.

În această perioadă, la nivel european se va desfășura operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Citește și:   Restricții și în satul Tupilați, după creșterea cazurilor COVID-19. Restaurante închise, evenimente private interzise, carantină de noapte în weekend

„Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa. Polițiștii rutieri vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Restricții și în satul Tupilați, după creșterea cazurilor COVID-19. Restaurante închise, evenimente private interzise, carantină de noapte în weekend
 •  

Restricții și în satul Tupilați, după creșterea cazurilor COVID-19. Restaurante închise, evenimente private interzise, carantină de noapte în weekend

Restricții și în satul Tupilați după creșterea cazurilor COVID19 Restaurante închise evenimente private interzise carantină de noapte în weekend

Joi, 16 septembrie, Prefectura Neamț a anunțat adoptarea în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a unei hotărâri referitoare la adoptarea unor restricții în satul Tupilați, din comuna Tupilați, pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de infecții COVID-19. Conform Direcției de Sănătate Publice (DSP) Neamț, în comuna Tupilați au fost înregistrate 13 cazuri noi de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile, la o populație de 2.123 de locuitori, ajungându-se joi la o incidență cumulată a cazurilor la 1.000 de locuitori de 6,12/1.000. Pentru satul Tupilați, incidența cumulată a cazurilor la 1.000 de locuitori era joi de 4,71/1.000

Astfel, Hotărârea 86/2021 a CJSU Neamț adoptată joi, privind constatarea încadrării în limitele incidenţei cumulate la 14 zile, în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 826/2021, prevede, între altele, pentru satul Tupilați, interzicerea organizării şi desfăşurării concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale în interior şi/sau în aer liber, a activităţilor recreative şi sportive desfăşurate în interior şi/sau în aer liber, precum și organizarea de evenimente private – nunţi, botezuri, mese festive etc.

Totodată, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, dar și activitatea în baruri, cluburi şi discoteci sau activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. 

Sunt aplicate măsuri și mai restrictive în weekend: se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00 – 18,00. De asemenea, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 – 5,00, cu unele excepții (serviciu, tranzit, cazuri medicale etc.).

Măsurile sunt aplicabile pentru o perioadă de 14 zile calculată începând de miercuri, 15 septembrie, urmând a fi analizate la expirarea acestei perioade, în timp ce măsura privind interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 – 5,00 va înceta dacă nu se mai aplică dacă incidenţa cumulată la 14 zile va ajunge mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori, mai precizează hotărârea CJSU, al cărei conținut integral în puteți citi în continuare:

HCJSU nr. 86_2021_stabilire masuri domeniul sanatatii
Citește și:   Iulian Jugan, din nou subprefect al județului Neamț
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 80 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 4.441 la nivel național
 •  

80 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 4.441 la nivel național

Până joi, 16 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.135.027 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), iar 1.073.552 de pacienți au fost declarați vindecați, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS) de pe lângă Guvernul României.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare de ieri, au fost înregistrate 4.441 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

80 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț 4441 la nivel național

80 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț 4441 la nivel național

Pentru localitățile din județul Neamț, tabloul numărului infectărilor din ultimele 14 zile și al incidenței comunitare (infectări cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori) este joi, conform DSP Neamț, următorul:

80 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț 4441 la nivel național80 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț 4441 la nivel național

Până joi, 35.286 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 15.09.2021 (10:00) – 16.09.2021 (10:00) au fost raportate de către Institutul Național de Sănătate Publică 71 de decese (35 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Alba, Bihor, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 71 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 la categoria de vârstă peste 80 ani. 66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Citește și:   Iulian Jugan, din nou subprefect al județului Neamț

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.271. Dintre acestea, 741 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 182 sunt minori, 170 fiind internați în secții și 12 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.335.522 de teste RT-PCR și 2.789.771 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 18.946 de teste RT-PCR (8.610 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.336 la cerere) și 24.450 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 22.230 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.668 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.438 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 326 de persoane.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 15 septembrie, 832 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 199.480 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 4 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Iulian Jugan, din nou subprefect al județului Neamț
 •  

Iulian Jugan, din nou subprefect al județului Neamț

Iulian Jugan din nou subprefect al județului Neamț

Miercuri, 15 septembrie, în ședința de Guvern s-a decis numirea noului subprefect de Neamț, în persoana lui Iulian Jugan, până astăzi director al Agenției pentru Protecția Mediului Neamț. Acesta o să fie numit în funcție în cadrul unei ceremonii ce va avea loc joi, 16 septembrie, la Piatra Neamț. Numirea noului subprefect vine după ce joi, 9 septembrie, Ioan Meraru și Florin Zaharia, ambii din partea USR PLUS, au fost demiși din funcția de subprefect, în urma neînțelegerilor din coaliția de guvernare.

Iulian Jugan s-a născut pe 21 iunie 1972 la Fălticeni, județul Suceava. Este absolvent al Institutului Militar de Intendenţă şi Finanţe Gheorghe Lazăr Sibiu, promoţia 1992. În anul 2018 a obținut titlul de Doctorand al Facultăţii de Inginerie Chimică și Protecția Mediului la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi. În anul 2002 a obţinut Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a (pentru militari), conferită prin Decretul Prezidenţial nr. 968 din 29.11.2002. A urmat mai multe cursuri de formare, are experienţă în managementul organizaţiilor, fiind un specialist în comunicare intra şi interinstituţională.

Citește și:   67 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

Din  octombrie 2016 până în aprilie 2018, Iulian Jugan a mai ocupat funcția de subprefect al judeţului Neamţ

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 67 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ
 •  

67 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

Până miercuri, 15 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.130.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 1.070.645 de pacienți au fost declarați vindecați, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS) de pe lângă Guvernul României.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare de ieri, au fost înregistrate 4.004 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

67 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț Care este incidența pe localități în județ

67 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț Care este incidența pe localități în județ

Pentru localitățile din județul Neamț, tabloul numărului infectărilor din ultimele 14 zile și al incidenței comunitare (infectări cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori) este miercuri, conform DSP Neamț, următorul:

67 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț Care este incidența pe localități în județ67 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț Care este incidența pe localități în județ

Până miercuri, 35.215 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 14.09.2021 (10:00) – 15.09.2021 (10:00) au fost raportate de către Institutul Național de Sănătate Publică 83 de decese (35 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București. Unul dintre decese a fost raportat de DSP Satu Mare și este al unui pacient care s-a infectat din străinătate.

Dintre cele 81 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 11 la categoria de vârstă 50-59 ani, 22 la categoria de vârstă 60-69 ani, 27 la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 la categoria de vârstă peste 80 ani. 78 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități. Sunt raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, unul din județul Ialomița și unul din județul Covasna, ambele din august 2021. În intervalul de referință (24 de ore), au fost raportate 81 de decese.

Citește și:   IPJ Neamț angajează din sursă externă polițiști pentru comune din zona Roman

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.868. Dintre acestea, 696 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 167 sunt minori, 158 fiind internați în secții și 9 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.316.576 de teste RT-PCR și 2.765.321 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 19.673 de teste RT-PCR (9.372 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.301 la cerere) și 24.935 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 20.142 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.373 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.470 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 225 de persoane.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 14 septembrie, 916 sancțiuni contravenționale, în valoare de 228.650 lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Amenzi de peste 160.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna august
 •  

Amenzi de peste 160.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna august

Amenzi de peste 160000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna august

În luna august, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 168 de acţiuni de control, din care 86 în domeniul relaţiilor de muncă şi 82 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 150 de măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate. 74 angajatori au fost sancţionaţi cu 104 sancţiuni contravenţionale, din care 87 de avertismente contravenţionale şi 17 amenzi în cuantum de 164.000 de lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna august 2021, inspectorii de muncă au realizat 82 de vizite de control şi evaluare la angajatori şi au dispus 93 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 53 de angajatori au fost sancţionaţi cu 79 de sancţiuni contravenţionale, din care 70 de avertismente contravenţionale şi nouă amenzi în valoare de 34.000 de lei.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate luna trecută 14 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă şi accidentele de circulaţie.

Citește și:   IPJ Neamț angajează din sursă externă polițiști pentru comune din zona Roman

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna august, inspectorii de muncă au efectuat 86 de controale, au dispus 57 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 25 de sancţiuni contravenţionale, din care opt amenzi în cuantum de 130.000 de lei şi 17 avertismente contravenţionale. La patru angajatori, inspectorii de muncă au identificat șase persoane care prestau muncă nedeclarată, din care cinci persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, iar o persoană nu avea contractul individual de muncă transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt: creşterea animalelor, baruri şi construcţii, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Creștere majoră a numărului de noi infecții COVID-19: 3.929 la nivel național, 59 în Neamț
 •  

Creștere majoră a numărului de noi infecții COVID-19: 3.929 la nivel național, 59 în Neamț

Până marți, 14 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.126.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), iar 1.068.122 de pacienți au fost declarați vindecați, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS) de pe lângă Guvernul României.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare de ieri, au fost înregistrate 3.929 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv – cele mai ridicate valori zilnice din luna aprilie încoace. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Creștere majoră a numărului de noi infecții COVID19 3929 la nivel național 59 în Neamț

Creștere majoră a numărului de noi infecții COVID19 3929 la nivel național 59 în Neamț

Pentru localitățile din județul Neamț, tabloul numărului infectărilor din ultimele 14 zile și al incidenței comunitare (infectări cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori) este marți, conform DSP Neamț, următorul:

Creștere majoră a numărului de noi infecții COVID19 3929 la nivel național 59 în NeamțCreștere majoră a numărului de noi infecții COVID19 3929 la nivel național 59 în Neamț

Până marți, 35.132 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 13.09.2021 (10:00) – 14.09.2021 (10:00) au fost raportate de către Institutul Național de Sănătate Publică 96 de decese (55 bărbați și 41 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 96 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 29 la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 la categoria de vârstă 70-79 ani și 24 la categoria de vârstă peste 80 ani. 88 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Citește și:   Vizită în Polonia a elevilor și profesorilor Colegiului Tehnic „Petru Poni”, în cadrul proiectului „Program yourself in logic”

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.622. Dintre acestea, 675 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 155 sunt minori, 145 fiind internați în secții și 10 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.296.903 teste RT-PCR și 2.740.386 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 18.645 de teste RT-PCR (8.417 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.228 la cerere) și 28.804 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 18.504 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.050 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.073 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 238 de persoane.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 13 septembrie, 723 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 185.200 lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Peste 350 de șoferi amendați de polițiști din cauza vitezei, săptămâna trecută
 •  

Peste 350 de șoferi amendați de polițiști din cauza vitezei, săptămâna trecută

Peste 350 de șoferi amendați de polițiști din cauza vitezei săptămâna trecută

În perioada 6-12 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au derulat acțiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, informează IPJ Neamț.

În această săptămână, polițiștii de la rutieră, împreună cu polițiști de ordine publică, au aplicat celor care nu au respectat legislația 1.129 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.104 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, au fost aplicate 353 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, nouă pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, șapte pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 58 pentru abateri săvârșite de pietoni, 76 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 40 pentru abateri ale căruțașilor, 23 pentru depășiri neregulamentare și nouă pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Citește și:   24 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 128 de permise de conducere, dintre care 64 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, nouă pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 23 pentru depășire neregulamentară, șapte pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și nouă pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 69 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 13 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și o infracțiune de altă natură, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 24 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ
 •  

24 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

Până luni, 13 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.122.653 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), iar 1.065.989 de pacienți au fost declarați vindecați, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS) de pe lângă Guvernul României.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare de ieri, au fost înregistrate 1.849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În județul Neamț, numărul cazurilor de infecție COVID-19 a ajuns la 19.867, după ce vineri au fost înregistrate 42 de cazuri noi, sâmbătă – 56, duminică – 34, iar luni – alte 24. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

24 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț Care este incidența pe localități în județ

24 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț Care este incidența pe localități în județ

Pentru localitățile din județul Neamț, tabloul numărului infectărilor din ultimele 14 zile și al incidenței comunitare (infectări cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori) este luni, conform DSP Neamț, următorul:

24 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț Care este incidența pe localități în județ24 de cazuri noi de infecție COVID19 în Neamț Care este incidența pe localități în județ

Până luni, 35.036 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 12.09.2021 (10:00) – 13.09.2021 (10:00) au fost raportate de către Institutul Național de Sănătate Publică 46 de decese (28 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș și Vaslui. Dintre cele 46 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 la categoria de vârstă peste 80 ani. 41 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Citește și:   Condamnat la închisoare, prins de polițiști pe podul peste Moldova

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.288. Dintre acestea, 633 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 162 sunt minori, 152 fiind internați în secții și 10 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.278.258 de teste RT-PCR și 2.711.582 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.126 de teste RT-PCR (2.701 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.425 la cerere) și 15.906 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 17.693 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.683 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 53.571 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 236 de persoane.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 12 septembrie, 875 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 223.800 lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
 •  

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Zilele cu vreme caldă pentru luna septembrie vor lăsa loc, de la finalul acestei săptămâni, unora cu temperaturi maxime în scădere semnificativă, în timp ce precipitații sunt așteptate de meteorologi tot în acest weekend, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 13-26 septembrie, publicată luni.

În Moldova, până pe data de 17 septembrie, maximele temperaturii aerului vor fi, în medie, de 26-27 de grade, iar media celor minime nocturne se va situa între 12 și 15 grade, aceste valori indicând o vreme caldă pentru această regiune. În intervalul 18-21 septembrie, răcirea vremii va conduce la valori termice apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 15-18 grade și minime de 7-11 grade. În intervalul 22-26 septembrie, valorile termice vor mai scădea ușor și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie. Deși regimul pluviometric va fi deficitar în tot intervalul de referinţă, vor fi câteva zile cu ploaie slabă, mai ales în intervalul 17-19 septembrie.

Citește și:   271 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

La munte, valorile termice se vor menține ridicate până pe 17 septembrie, cu o medie regională a maximelor în jurul a 17 grade, iar a celor minime de 8 grade. Ulterior, procesul de răcire a vremii se va resimți mai ales în a doua săptămână, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8-10 grade, iar cele minime de 2-4 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod obișnuit în a treia decadă a lunii septembrie. Deși regimul pluviometric va fi deficitar în intervalul celor două săptămâni, local vor fi aproape zilnic ploi slabe, iar în intervalul 17-20 septembrie, izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 271 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman
 •  

271 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

271 de locuri de muncă pentru romașcani Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) Roman oferă romaşcanilor, pentru săptămâna aceasta, 271 de locuri de muncă. Date suplimentare pot fi obţinute de la sediul ALOFM Roman, de pe strada Olteniei, telefon 0233.743848, sau la agenții economici care oferă locurile de muncă:   Partajează articolul        

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Trei arestări după perchezițiile la persoanele cercetate pentru constituirea unui grup infracţional de obținere ilegală de fonduri
 •  

Trei arestări după perchezițiile la persoanele cercetate pentru constituirea unui grup infracţional de obținere ilegală de fonduri

Trei arestări după perchezițiile la persoanele cercetate pentru constituirea unui grup infracţional de obținere ilegală de fonduri

În urma perchezițiilor organizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamţ, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, vineri, 10 septembrie, magistrații au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, față de cele trei persoane reținute, informează IPJ Neamț.

În fapt, joi, 9 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au efectuat nouă percheziții domiciliare, în judeţul Neamţ (4), Dâmboviţa (3), Iaşi (1) şi Ilfov (1), în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obținere ilegală de fonduri, tentativă la obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

În activităţi au fost angrenaţi poliţişti specializați în investigarea criminalității economice din Dâmboviţa, Ilfov şi Iaşi, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiune Speciale Neamţ şi Dâmboviţa şi poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sagna. În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare şi 21.000 de dolari.

„Cercetările privesc un grup infracţional specializat care, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, ar fi înființat trei societăți comerciale ce aveau sediile în Neamţ, Dâmbovița și Ilfov, în cadrul cărora ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane. Ulterior, membrii grupului infracţional ar fi solicitat, de la agenţii pentru ocuparea forţei de muncă din Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov, subvenţii în baza unor prevederi legale. Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.439.704 de lei. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat, până în prezent, au fost instituite măsuri asigurătorii de aproximativ 1.988.351 de lei, sumă ce urma să fie încasată de membrii grupului infracţional”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Citește și:   Incendiu la o gospodărie din satul Bârjoveni

Totodată, au fost puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției. În baza probatoriului administrat, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani, din Neamţ şi Dâmboviţa, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Doi dintre aceștia sunt din comuna Sagna, unde s-au desfășurat și două dintre perchezițiile de joi.

Apoi, vineri, 10 septembrie, magistrații Tribunalului Neamţ au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față inculpații Samoilă Raul Cristian, Blaj Alin Ionuţ și Bacoşcă Adrian. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ (…). Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.09.2021 până la data de 09.10.2021 inclusiv, a inculpaților: 1. S.R.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat (…) și obținere ilegală de fonduri în formă continuată (…) – șapte acte materiale; 2. B.A.I., pentru săvârşirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat (…) și obținere ilegală de fonduri în formă continuată – șapte acte materiale (…) şi 3. B.A., pentru săvârşirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat (…) şi tentativă la obținere ilegală de fonduri (…) – două acte materiale (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare (…)”, se arată în încheierea dispusă vineri de Tribunalul Neamț. Cei trei au contestat decizia magistraților.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Accident rutier pe drumul spre Tămășeni, două persoane au fost rănite
 •  

Accident rutier pe drumul spre Tămășeni, două persoane au fost rănite

Accident rutier pe drumul spre Tămășeni două persoane au fost rănite

Sâmbătă dimineață, 11 septembrie, în jurul orei 9.30, pe drumul județean 201C ce duce spre Tămășeni s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia două persoane au fost rănite.

Pompierii au fost înștiințați despre producerea accidentului rutier prin apel la 112. La locul solicitării s-au deplasat pompierii romașcani cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD – TIM și EPA. „Accidentul rutier s-a produs între două autoturisme, în care se aflau patru persoane. Unul din cele două autoturisme a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț. Două pasagere, din același autoturism, au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD, ulterior fiind transportate la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Din primele cercetări efectuate polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman a reieșit că în timp ce un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Tămășeni, conducea un autoturism pe drumul județean 201C, în afara localității Cordun, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din Tămășeni, care se deplasa în fața sa, pe același sens de mers.

Citește și:   Șmenar din Roman, reținut de polițiștii din Bacău

„În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea unei tinere de 21 de ani și a unei femei de 44 de ani, pasagere în autoturismul condus de bărbatul din Tămășeni. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a precizat agent principal de poliție Georgiana Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Foto: ISU Neamț

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Apă cu presiune redusă duminică în Roman, din cauza unei avarii
 •  

Apă cu presiune redusă duminică în Roman, din cauza unei avarii

Apă cu presiune redusă duminică în Roman din cauza unei avarii

Compania județeană Apa Serv a anunțat duminică dimineață că, pentru remedierea unei avarii la rețeaua publică de distribuție, identificată la intersecția dintre strada Libertății și bulevardul Roman Musat din municipiul Roman, este pusă în situația de a furniza apă cu presiune redusă, existând și posibilitatea întreruperii temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, duminică, 12 septembrie, în intervalul orar 08.00-18.00, în municipiul Roman.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim pentru înțelegere! Relații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0233233340 sau consumatorii noștri pot accesa site-ul companiei, www.apaserv.eu”, au transmis reprezentanții Apa Serv.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Șmenar din Roman, reținut de polițiștii din Bacău
 •  

Șmenar din Roman, reținut de polițiștii din Bacău

Șmenar din Roman reținut de polițiștii din Bacău

Polițiștii de investigații criminale din Bacău au reținut un bărbat din municipiul Roman, acesta fiind bănuit de înșelăciune prin metoda „șmen”. Conform IPJ Bacău, din investigațiile polițiștilor a rezultat că, la data de 19 august, în jurul orei 13:00, în timp ce se afla pe bulevardul Unirii din municipiul Bacău, bărbatul de 53 de ani, din Roman, ar fi abordat o femeie de 49 de ani, din comuna Filipești, oferindu-se să-i schimbe valută în lei.

„Ulterior, bărbatul, profitând de neatenția femeii, ar fi sustras din suma de bani oferită în schimbul valutei, cauzând un prejudiciu de 1.300 de lei. Față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune”, a precizat inspector principal de poliţie Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

În scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „șmen”, polițiștii atrag atenţia cetățenilor să efectueze schimb valutar doar la unitățile de profil. Totodată, angajaţilor societăţilor comerciale li se recomandă să fie foarte atenţi în momentul în care primesc de la clienţi bancnote mari pentru a fi schimbate în altele mai mici sau pentru a achita diferite produse.

Citește și:   Accident cu două victime pe DN 15D, la Horia

Aşa-zişii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a sustrage din banii primiţi rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar şi în ceea ce priveşte cumpărarea produselor respective. În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare. Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Scenariul de funcționare pentru școlile din județ, începând de luni
 •  

Scenariul de funcționare pentru școlile din județ, începând de luni

Scenariul de funcționare pentru școlile din județ începând de luni

Prefectura Neamț a anunțat vineri, 10 septembrie, scenariul de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Neamț în noul an școlar, începând de luni, 13 septembrie. Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având în vedere propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Documentul are în vedere prevederile Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății privind scenariile de funcționare în noul an școlar, verde și galben. Scenariul 1 (verde) prevede participarea zilnică cu prezenţă fizică a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în localitățile cu incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 6/1000 locuitori.

Citește și:   Trei persoane amendate pentru cules ilegal de trufe negre

Scenariul 2 (galben) prevede participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor antepreşcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepţia celor din învăţământul special, în localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1000 locuitori, până la instituirea stării de carantină.

Incidența cumulată pentru localitățile din județ este vineri cuprinsă între 0 și 3,59/1000, astfel că de luni, 13 septembrie, pentru toate unitățile de învățământ este prevăzut Scenariul 1 (verde), arată hotărârea adoptată vineri de CJSU Neamț (lista în format pdf este disponibilă și la acest link):

anexa10septembrie
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌