Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Flux 24
 • Cât ne costă golful la care ne trimite Iohannis
 •  

Cât ne costă golful la care ne trimite Iohannis

Cât ne costă golful la care ne trimite Iohannis

”Golful se poate practica la orice vârstă”, a transmis președintele Klaus Iohannis sâmbătă, din județul Alba, unde a participat la un eveniment organizat de compania Dacia Renault, la terenul de golf de la Pianu de Sus.

CÂT COSTĂ GOLFUL CONFORM CRONICA CÂRCOTAȘILOR:

Cât ne costă golful la care ne trimite Iohannis

-Un abonament de 4 luni la un teren de golf variază între 1800-2200 de lei. Poate fi și mai scump, dar media după ce am consultat mai multe site-uri e cam pe-acolo.-Pantofii sunt în jur de 300 de lei (găsești și la 800, dar nu ne aruncăm la asemenea prețuri)-Cel mai ieftin cărucior de golf este 1400 de lei (următorul nivel de preț e 6000 de lei)-Un set de crose de golf e în jur de 3600 de lei.-O pereche de pantaloni de golf pornește de la 200 de leiUn tricou de golf, pornește de la 150 de lei.-Un set de 15 mingi noi de golf te duc la 105 lei. Un începător ar avea nevoie de vreo 200 de mingi, spun cunoscătorii. Asta înseamnă 1400 de lei.-Mai ai nevoie de mănuși, perie de curățat crosa, câteva tees-uri (acele cuie pe care stă mingea înainte de a o lovi), dar toate acestea nu trec de 300 de lei-Un pachet de 10 lecții de golf pornește de la 1600 de lei-Adunate, toate acestea fac în jur de 10.750- 10.850 de lei. Rotunjit, 11.000 de lei.”

Acum o intrebare: ce inseamna „nu este scump” pentru Iohannis? Banii astia-s pentru el cat ar fi o merdenea pentru noi? Sau doar a pierdut de tot contactul cu realitatea?

Articolul precedentArafat vrea turnători în cârciumi
Cât ne costă golful la care ne trimite Iohannis
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Arafat vrea turnători în cârciumi
 •  

Arafat vrea turnători în cârciumi

Arafat vrea turnători în cârciumi
Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii sustine o conferinta de presa cu ocazia semnarii proiectului dintre Ministerul Sanatatii si Colegiul de Servicii de Urgenta din Finlanda, in Bucuresti, vineri, 11 iunie 2010. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Dragos Stoica

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat, sâmbătă, că o persoană care participa la o petrecere dintr-un restaurant poate anunţa autorităţile, dacă observă că oamenii sunt lăsaţi să intre în unitatea respectivă fără a fi verificaţi în conformitate cu regulile impuse pentru stoparea pandemiei. 

„Dumneavoastră n-aveţi cum să-i identificaţi pe ei, dar dumneavoastră, ca şi client, puteţi să faceţi un singur lucru: dacă vedeţi că lasă oamenii să intre fără să verifice, să anunţaţi. Şi asta nu este pâră, nu este absolut deloc cum o să aud mulţi care spun: ‘Arafat îi învaţă pe oameni să anunţe când văd nereguli’. Este normal”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.

Articolul precedent500 de clauze secrete în PNRR
Articolul următorCât ne costă golful la care ne trimite Iohannis
Arafat vrea turnători în cârciumi
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 500 de clauze secrete în PNRR
 •  

500 de clauze secrete în PNRR

500 de clauze secrete în PNRR

Succesul negocierii PNRR nu e dat de simpla aprobare, ci mai ales de condițiile agreate. Corespondenta cu Comisia Europeana, începând cu luna iunie, a fost secretizata pe motiv ca erau negocieri in curs. Atât timp cat premierul anunță furtunos aprobarea, nu vad de ce clauzele de atragere a banilor din PNRR sa ramana secretizate. Domnul Citu declara recent, aflat in vizita in Teleorman, ca nu crede ca a exista vreun premier mai transparent ca el. Așadar, când vom putea consulta pe site-ul Guvernului clauzele pe care le conține forma finala a PNRR? Sper ca nu dupa aprobarea finala ca sa nu pună o tara întreaga in fata faptului împlinit…PNRR, in forma in care urmează sa fie aprobat de Comisia Europeana are una dintre cele mai consistente anexe de conditionalitati raportat la celelalte state membre, afirmă pe Facebook fostul ministru liberal al Finanțelor, Alexandru Nazare.

Avem de îndeplinit peste 500 de “milestone-uri” si “target-uri” ca sa putem atrage toti banii din granturi si împrumuturi.Un alt aspect omis permanent de premier in graba de a capitaliza la congresul PNL, pe baza aprobării PNRR, este faptul ca validarea PNRR de către Comisie este doar un pas intermediar. PNRR-ul Romaniei va fi considerat aprobat numai dupa validarea sa in unanimitate de către consiliul miniștrilor de finante (ECOFIN), asta dupa ce va trece de COREPER (Consiliul Reprezentanților Permanenți) , FICO(Grupul de lucru al consilierilor financiari) si EFC (Comitetul Economic si Financiar).Numai atunci Romania va avea acces la avans, mai afirmă Nazare.

Articolul precedentVIDEO/Deținuți români, chef într-o pușcărie austriacă, vedete în presa vieneză
Articolul următorArafat vrea turnători în cârciumi
500 de clauze secrete în PNRR
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO/Deținuți români, chef într-o pușcărie austriacă, vedete în presa vieneză
 •  

VIDEO/Deținuți români, chef într-o pușcărie austriacă, vedete în presa vieneză

VIDEODeținuți români chef întro pușcărie austriacă vedete în presa vieneză

Un videoclip postat pe YouTube arată cum sărbătorește un grup de deținuți români de la o închisoare din Austria cu manele, băuturi alcoolice, mâncare și prăjituri. Telefoane mobile par a avea majoritatea deținuților, lucru care este interzis. După publicare, sute de comentarii negative au apărut pe site-urile publicațiilor, scrie Ziarul Românesc din Viena.

Mai multe publicații austriece (Krone, Kurier, Heute, Tiroler, Die Presse, etc.) au publicat despre videoclipul din închisoarea Wiener Neustadt, care arată deținuții sărbătorind și cu telefoanele mobile în mână. 

Înregistrarea de 57 de minute a fost publicată pe Youtube. Arăta starea de spirit exuberantă a deținuților care se cinstesc cu băutură, țigări și tort. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Secretarul general al PNL București, nașul interlopilor
 •  

Secretarul general al PNL București, nașul interlopilor

Secretarul general al PNL București nașul interlopilor

Secretarul general al PNL București, care ocupă totodată și funcția de prim vicepreședinte al PNL Sector 4, a devenit cumătrul liderului interlop Fardin Amet, cel care, de ani buni, conduce cu o mână de fier un clan ce controlează o zonă importantă din sudul Capitalei, scrie Evenimentul Zilei.

Fardin a ținut să se căsătorească înainte ca judecătorii să se pronunțe definitiv asupra dosarului în care este deja condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Cu această ocazie a tăiat și moțul fetiței sale. Naș de botez, Silviu Mototolea, secretarul general adjunct al PNL București. Acesta ajunsese în atenția presei anul trecut când fusese numit în Consiliul de Administrație de la Romfilatelia. El este și cumnatul interlopului Emi Pian care și-a schimbat numele din Duduianu în Mototolea după o verișoară a liberalului.La momentul respectiv, Silviu Mototolea a negat că ar avea legături cu lumea interlopă. Dezmințirea nu l-a împiedicat să devină cumătrul lui Amet Fardin și să petreacă toată noaptea alături de clanurile Caran, Donea, Ștoacă sau de Bebe Cămătaru.Silviu Mototolea este Secretar General Adjunct al PNL București. Practic el ocupă a treia funcție din ierarhia liberalilor Bucureșteni după primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu și viceprimarul Capitalei, Stelian Budjuveanu. Cumnatul lui Emi Pian este și Prim-Vicepreședinte al PNL Sector 4. El este adjunctul deputatului Pavel Popescu.

Articolul precedentMarele crah City Insurance și cum Statul a acoperit Marea Fraudă
Articolul următorVIDEO/Deținuți români, chef într-o pușcărie austriacă, vedete în presa vieneză
Secretarul general al PNL București nașul interlopilor
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Marele crah City Insurance și cum Statul a acoperit Marea Fraudă
 •  

Marele crah City Insurance și cum Statul a acoperit Marea Fraudă

Marele crah City Insurance și cum Statul a acoperit Marea Fraudă

La doar patru ani după falimentul Astra Asigurări şi Carpatica, o companie care încaseaza prime de aproape 500 mil euro şi plăteşte daune de 270 milioane de euro în 2020 se dovedeşte falimentară. Se spune că ar fi prezentat documente false privind existenţa unor conturi de câteva zeci de milioane de euro la o bancă elveţiană. De patru ani tot prezintă ASF-ului aceste conturi şi abia acum ASF a descoperit. Dupa ce a aşteptat vreo şase luni un investitor iluzoriu despre care nimeni nu ştia nimic, vine dezastrul.Când vrei sa deschizi un cont de 1 leu la o  bancă, eşti întrebat unde lucrezi, cât câştigi, daca ai legaturi cu sau eşti persoana publică. 50 de întrebări. Reguli de prudenţialitate, aşa cere BNR-ul, ţi se spune. Când primul asigurător din România, despre viabilitatea căruia existau semne de întrebare încă din 2017, vine şi prezintă că are într-un cont la o banca elveţiană 50 milioane de euro, nu mai există prudenţialitatea BNR?, scrie Sorin Pîslaru în Ziarul Financiar.

CE MAI SUSȚINE SORIN PÎSLARU:

Toata lumea spune acum: nu-i nimic, dă guvernul o ordonanţă de urgenţă şi se preiau răspunderile celor 3 milioane de poliţe la Fondul de Garantare administrat de ASF. Serios? Dar Fondul de Garantare de unde are bani, din aer? Nu. Are din taxele suplimentare pe poliţele de asigurări. Acum daunele Astra şi Carpatica se plătesc din 1% pe fiecare primă de asigurare RCA. Mâine, pentru City probabil va fi nevoie de 5% din fiecare poliţă, pentru a acoperi daune şi garanţii de sute de milioane de euro.

SAFI, FNI, Bancorex, Bankcoop, Banca Religiilor, Banca Turco-Româna, Banda de Investiţii şi Dezvoltare, Banca Româna de Scont, Banca Populara Româna, Metropol, Grup As, Astra, Carpatica Asigurari. Acum City Insurance.

Salarii lunare de zeci de mii de euro la instituţiile care supraveghează sistemul financiar-bancar, de asigurări şi de pensii private. De ce? Păi ca se ne asigurăm ca vin oameni competenţi şi incoruptibili. Că nu avem SAFI, FNI, Bancorex, City Insurance… (…)

ASF trebuie desfiinţată cu totul, toată supravegherea trecută la BNR sau la altă instituţie capabilă se exercite un mandat interimar. Nu te poţi juca cu stabilitatea financiară a României. ASF are sub supraveghere piaţa pensiilor private, unde sunt sub administrare 20 miliarde de euro.

Dacă au trecut în patru ani de la 200 milioane de euro crahul Astra plus Carpatica Asigurări la unul de 500 de milioane de euro City Insurance ce facem? Îi aşteptăm să treacă la unul de un miliard de euro sau de 5 miliarde de euro cu pensiile care trebuie plătite  românilor peste 20-30 de ani?

Unde este Comitetul de Supraveghere Macro-Prudenţială? Unde sunt corifeii care povestesc cât de buni au fost timp de 30 de ani şi cât de neînlocuit sunt? Unde este BNR, ANAF, Oficiul de Spălare a Banilor, Curtea de Conturi, SIE, SRI, Parlamentul, Guvernul, Preşedintele? Oare ştiu oamenii ăştia că sunt plătiţi ca să nu ajungem la crahuri de 500 milioane de euro?

Ce aşeaptă? Falimentul unei ţări cu totul?

România se împrumută cu zeci de miliarde de euro pe an pentru refinanţarea datoriei publice şi a deficitului bugetar record azi – de 7% din PIB. Chiar în acest moment, pe Reuters şi Bloomberg scrie: cea mai mare companie de asigurări din România, cu 500 milioane de euro prime, în faliment. Aha, România. Dar pe piaţa bancară ce-o fi? Este bine supravegheată? Nu cumva vine şi pe acolo vreun faliment? Dar guvernul, are de unde să ramburseze datoriile deja făcute? Hmm. Ce să faci cu România, mereu instabilă…Ia să umblăm la rating… Ia să majorăm dobânzile…

Cazul City ar trebui să fie un moment zero. Toţi angajaţii, inclusiv membrii boardului, puşi să dea înapoi salariile din ultimii cinci ani şi să fie ţinuţi să acopere din propriile salarii dauna care va fi acoperit de cei 6 milioane de asiguraţi RCA.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Americanii recunosc ultima gafă din Afganistan
 •  

Americanii recunosc ultima gafă din Afganistan

Americanii recunosc ultima gafă din Afganistan

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a prezentat vineri scuze pentru eroarea forţelor americane de la Kabul, produsă cu puţin timp înaintea retragerii şi în urma căreia şi-au pierdut viaţa zece civili, informează AFP conform Agerpres.

„Ofer cele mai profunde condoleanţe rudelor supravieţuitoare ale celor care au fost ucişi”, a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, care a recunoscut că bărbatul vizat era „doar o victimă nevinovată, la fel ca celelalte persoane ucise în mod tragic”.

„Ne cerem scuze şi vom face tot posibilul să învăţăm din această greşeală oribilă”, a adăugat el.

Tot vineri, un general american a recunoscut că atacul cu dronă din 29 august de la Kabul, care a ucis zece civili, printre care până la şapte copii, a fost „o greşeală tragică”.

„Nicio armată nu lucrează la fel de mult ca a noastră pentru a evita victimele civile. Când avem motive să credem că am luat vieţi nevinovate investigăm şi, dacă acest lucru este adevărat, îl recunoaştem”, a declarat generalul Kenneth McKenzie, şeful forţelor americane în Afganistan.

„Este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fi avut legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K) sau să reprezinte „o ameninţare directă pentru forţele SUA”, a declarat presei generalul Kenneth McKenzie.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriFlux 24
 • Franța își recheamă ambasadorii din SUA și Australia în scandalul Contractului Secolului
 •  

Franța își recheamă ambasadorii din SUA și Australia în scandalul Contractului Secolului

Franța își recheamă ambasadorii din SUA și Australia în scandalul Contractului Secolului

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a anunţat vineri că ambasadorii acreditaţi în Statele Unite şi Australia au fost rechemaţi pentru consultări ca urmare a „gravităţii excepţionale” a anunţului încheierii unui parteneriat strategic între Washington, Londra şi Canberra, care a condus la anularea de către Australia a unui contract de achiziţii de submarine din Franţa, informează AFP.

„La solicitarea preşedintelui Republicii, am decis rechemarea imediată la Paris pentru consultări a celor doi ambasadori ai noştri în Statele Unite şi Australia. Această decizie excepţională este justificată de gravitatea excepţională a anunţurilor făcute pe 15 septembrie de Australia şi Statele Unite”, se arată într-un comunicat al şefului diplomaţiei franceze.

Tot vineri, şefa diplomaţiei australiene, Marise Payne, a declarat, la Washington, că Australia înţelege dezamăgirea Franţei după decizia sa de a nu respecta angajamentul de a cumpăra submarine franţuzeşti, dar doreşte să colaboreze în continuare cu Parisul.

„Înţeleg pe deplin dezamăgirea. Evident, acestea sunt chestiuni foarte dificile de gestionat”, a spus Marise Payne.”Vom continua însă să cooperăm constructiv şi în strânsă colaborare cu colegii noştri francezi”, a promis şefa diplomaţiei australiene. 

Australia a rupt „contractul secolului” cu partea franceză în ceea ce privește construcția a 12 submarine, un program gigant care se ridica la aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Decizia Australiei a venit după ce în prealabil constructorul francez Naval Group a mărit costul programului, acesta aproape dublându-se, iar procentul de implicare în program al industriei din Australia a fost redus substanțial. Australia a rupt contractul și a decis să se îndrepte spre submarine nucleare americane, intrând astfel, după înzestrare, într-un club select al statelor care dețin submarine nucleare.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO: Ce se face pe DJ 670 Malovăț-Marga
 •  

VIDEO: Ce se face pe DJ 670 Malovăț-Marga

VIDEO Ce se face pe DJ 670 MalovățMarga

DJ 670, Malovăț – Marga: S-a turnat asfalt pe o distanță de 6 km, între Malovăț – intersecția cu Bîrda și pe alți 6 km, de la Marga spre Bâlvănești, anunță CJ Mehedinți.

Se fac reparații și se pregătește un nou eșantion de asfalt, către Bâlvănești. Reabilitarea DJ 670, 21,350 km cuprinși între Malovăț (DN 67) – Bobaița – Bâlvănești – Godeanu – Marga, proiect implementat de Consiliul Județean Mehedinți, cu fonduri europene, mai afirmă CJM.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Alina Gorghiu a șters postarea care condamna bătăia încasată de jurnaliști în regatul lui Flutur
 •  

Alina Gorghiu a șters postarea care condamna bătăia încasată de jurnaliști în regatul lui Flutur

Alina Gorghiu a șters postarea care condamna bătăia încasată de jurnaliști în regatul lui Flutur

Senatoarea PNL Alina Gorghiu si-a sters pe de pe pagina de Facebook o postare in care condamna bataia incasata de jurnalisti si de activistii de mediu in padurea din Suceava, a constatat un utilizator al forumului Reddit Romania.

„Acum 30 de minute pe pagina Alinei Gorghiu era stirea cu jurnalisti batuti in padure si cerea autoritatilor sa isi faca treaba. (Imi pare rau ca nu am facut screenshot) si spunea ca nu asa ar trebui sa facem tocmai in ziua in care UE cere protectie sporita jurnalistilor. Acum dintr-un motiv sau altul a disparut si a fost inlocuit cu o postare despre o plangere penala pentru aia de la AUR care cica l-au agresat pe Roman.Ce se poate intelege din asta? Gheorghe Flutur este in echipa castigoare, keep that in mind. Voi ce credeti?”, a scris utilizatorul forumului Reddit Romania.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dacă până pe 25.09 Bucureștiul depășeste incidența de 3/mie, Congresul PNL, la care sunt asteptați 5000 de delegați, nu va putea avea loc nicăieri, nici în spațiu închis, nici pe stadion
 •  

Dacă până pe 25.09 Bucureștiul depășeste incidența de 3/mie, Congresul PNL, la care sunt asteptați 5000 de delegați, nu va putea avea loc nicăieri, nici în spațiu închis, nici pe stadion

Dacă până pe 2509 Bucureștiul depășeste incidența de 3mie Congresul PNL la care sunt asteptați 5000 de delegați nu va putea avea loc nicăieri nici în spațiu închis nici pe stadion

Daca pana pe 25.09 Bucurestiul depaseste incidenta de 3/mie, Congresul PNL, la care sunt asteptati 5000 de delegati, nu va putea avea loc nicaieri, nici in spatiu inchis nici pe stadion, potrivit HG-ului adoptat astazi.Desigur, cu exceptia situatiei in care congresul va fi considerat o competitie sportiva (!). Juridic el este un eveniment privat in spatiu inchis (Romexpo) la care pot participa doar maximum 200 de persoane si asta doar daca toti au certificat verde, afirmă pe Facebook avocatul Adrian Toni Neacșu.

Daca il vor considera conferinta in spatiu inchis pot fi maximum 150 de participanti, iar daca il vor considera alt eveniment cultural in spatiu deschis (sa zicem pe stadion) pot participa maxim 1000 de persoane cu certificat verde.Ca atare, credeti ca vom depasi pana pe 25.09, ora 24.00, rata de incidenta de 3/mie?, mai spune Neacșu.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ce a decis cea mai puternică filială din PNL în războiul care macină partidul
 •  

Ce a decis cea mai puternică filială din PNL în războiul care macină partidul

Ce a decis cea mai puternică filială din PNL în războiul care macină partidul

Conducerea județeană a #PNLGiurgiu a votat în unanimitate ambele moțiuni – “PNL-Forța Dreptei”, depusă de președintele PNL, Ludovic Orban și ”România liberală”, depusă de premierul Florin Cîțu – pentru a putea fi prezentate și votate în cadrul Congresului PNL din 25 septembrie.Potrivit statutului PNL, un proiect de moțiune devine moțiune acceptată ce se dezbate în congres dacă întrunește susținerea a cel puțin zece conduceri județene, a anunțat deputata PNL de Giurgiu Gabriela Horga.

Conducerea județeană nu poate da mandat imperativ delegaților la congres pentru a vota sau nu o anumită moțiune. Cei care au dreptul să hotărască viitorul PNL sunt membrii din organizațiile de bază.  Respectând spiritul democratic și statutul partidului, președintele #PNLGiurgiu, Dan Motreanu, a anunțat că fiecare dintre delegații organizației Giurgiu la Congresul din 25 septembrie va vota aşa cum îi dictează conştiinţa: “Las la opţiunea fiecărui delegat de a alege aşa cum îi dictează conştiinţa şi cum înţelege el că trebuie să fie condus Partidul Naţional Liberal”. Ne dorim o competiție onestă, bazată pe principii, la finalul căreia PNL să fie un partid mai puternic. Principalul obiectiv al PNL este îndeplinirea promisiunilor pe care le-am făcut cetățenilor în campania electorală. Avem angajamente luate în fața românilor și trebuie să păstrăm respectul oamenilor, să le spunem adevărul, să nu le spunem că albul este negru sau că negrul este alb. Suntem într-o criză politică și, pentru a ne realiza program, mai spune Horga.

PNL Giurgiu este filiala cu cel mai scor obținut la precedentele alegeri.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vicepremierul maghiar i-a bătut obrazul lui Cîțu la Congresul UDMR: Ungaria are probleme cu România
 •  

Vicepremierul maghiar i-a bătut obrazul lui Cîțu la Congresul UDMR: Ungaria are probleme cu România

Vicepremierul maghiar ia bătut obrazul lui Cîțu la Congresul UDMR Ungaria are probleme cu România

Guvernul ungar are o relaţie de încredere cu UDMR din 2010 încoace, a declarat Zsolt Semjén, viceprim-ministrul Ungariei responsabil pentru politici naţionale, în discursul său festiv rostit la Sângeorgiu de Mureş, la cel de-al 15-lea congres al UDMR, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Politicianul a adăugat: la Budapesta nu poate fi luată niciodecizie esenţială privind Transilvania sau România fără consultareaprealabilă cu Hunor Kelemen, preşedintele UDMR.

Adresându-se delegaţilor congresului, dar şi preşedinţilorpartidelor româneşti şi prim-ministrului României, el a declarat:interesul Ungariei şi al tuturor maghiarilor este ca relaţiileromâno-ungare să fie cât mai bune. A menţionat că Ungaria areaceleaşi probleme cu Ucraina ca şi România, legile adoptate înaceastă ţară afectează deopotrivă comunitatea naţională maghiară şicea românească. Cu restul ţărilor vecine însă Ungaria a reuşit săajungă la compromis. A remarcat de asemenea că în Serbia s-arealizat autonomia culturală a comunităţii maghiare. 

“S-a creat un compromis istoric sârbo-ungar cuprinzător. Dacăam reuşit acest lucru cu sârbii, de ce n-am putea s-o facem şi cuprietenii noştri români”, a pus întrebarea vicepremierul. 

Zsolt Semjén a amintit de asemenea, că maghiarii dinTransilvania nu au cerut niciodată ceva care nu ar fi fost generalacceptat în UE.

“Dacă ar fi să acceptăm că există drepturi în UE care le revinaltor comunităţi naţionale, dar nu şi nouă, am accepta că suntemmai prejos de celelalte naţionalităţi din Europa. Ceea ce nu esteadevărat. Nu suntem mai prejos faţă de nimeni. Ceea ce alţii pot,putem şi noi, ceva ce este permis altora, ne este permis şi nouă,ceea ce li se cuvine altora, ni se cuvine şi nouă”, a afirmatvicepremierul. El a menţionat oricine a dorit să fie cetăţeanungar, a avut această posibilitate.

Katalin Novák, vicepreşedintele Fidesz, ministru fărăportofoliu responsabil pentru familii, a citit scrisoarea de salutadresată congresului de Viktor Orbán. Prim-ministrul a citatavertismentul formulat de Kós Károly cu 100 de ani în urmă: “vomputea avea numai ceea ce ne vom obţine noi înşine”. El a adăugat:atât la Bucureşti, cât şi la Bruxelles. 

“În apărarea limbii, culturii şi identităţii noastre creştine,noi, maghiarii, şi acum putem conta doar pe noi înşine. Iar acestlucru trebuie să ne îndemne ca primăvara viitoare să apărăm cuforţe unite realizările obţinute prin politicile naţionale din 2010încoace” – a formulat Viktor Orbán în scrisoarea sa.

Katalin Novák a completat mesajul menţionând măsurilepoliticilor familiale din Ungaria care produc efecte şi dincolo degraniţele ţării. “Scopul nostru este ca viaţa de maghiar să fie oviaţă demnă de trăit, să fie bine să creşti copii maghiari, în paceşi în iubire. Aceasta este garanţia ca, noi maghiarii, să câştigămîn cele din urmă viitorul, nu împotriva celorlalţi, ci împreună cualţii”, a spus ministrul responsabil pentru familii.

În cuvântarea sa de salut, István Pásztor, preşedintele UniuniiMaghiare din Voivodina, a menţionat că politicienii minoritaritrebuie să facă politică în interesul comunităţii şi al pământuluinatal. “Să vină momentul în care să nu mai aveţi conflicte interneprivind reprezentarea celor două interese”, le-a uratparticipanţilor la congres. 

László Brenzovics, preşedintele Asociaţiei Culturale Maghiaredin Ucraina Subcarpatică, a spus că pentru organizaţiile maghiaredin ţările vecine Ungariei este un lucru important că pot conta pesolidaritatea celorlalte organizaţii.

Krisztián Forró, preşedintele Partidului Comunităţii Maghiaredin Slovacia, a vorbit despre unitatea maghiarilor dinTransilvania, care este un exemplu pentru maghiarii din Slovacia. 

János Mezei, preşedintele Partidului Civic Maghiar dinTransilvania, a promis că partidul său va participa la munca înechipă alături de UDMR. 

Uniunea Democrată Maghiară din România organizează al 15-leacongres al său sub deviza “Împreună pentru familie”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Deputata PSD de Neamț, Oana Bulai, e revoltată: Românii îi celebrează prin lege pe Tudor Vladimirescu, Avram Iancu și alți eroi naționali, însă nu și pe Ștefan cel Mare!
 •  

Deputata PSD de Neamț, Oana Bulai, e revoltată: Românii îi celebrează prin lege pe Tudor Vladimirescu, Avram Iancu și alți eroi naționali, însă nu și pe Ștefan cel Mare!

Deputata PSD de Neamț Oana Bulai e revoltată Românii îi celebrează prin lege pe Tudor Vladimirescu Avram Iancu și alți eroi naționali însă nu și pe Ștefan cel Mare

#Moldova are cu ce se mândri, iar eroii noștri merită să fie apreciați la adevărata lor valoare!#Românii îi celebrează prin lege pe Tudor Vladimirescu, Avram Iancu și alți eroi naționali, însă nu și pe #Ștefan_cel_Mare! Domnitorul Moldovei trebuie să aibă o zi a lui recunoscută prin lege, pentru că UNUL este Ștefan cel Mare pentru noi, românii. Împreună cu colegii din #PSD_Roman am sesizat că o asemenea lege de recunoaștere a rolului marcant al Domnitorului Moldovei în istoria poporului român nu există, a anunțat pe Facebook deputata PSD de Neamț, Oana Bulai.

De aceea, în această săptămână am depus la Parlament #proiectul_de_lege pentru declararea lui Ștefan cel Mare drept erou național și patron istoric al culturii românești. Astfel, în ziua de #2_iulie vor putea fi organizate evenimente de comemorare și cinstire a memoriei lui Ștefan cel Mare.Ștefan cel Mare este simbolul Moldovei și cu el ne mândrim peste tot în lume. Iubirea sa față de neam, spiritul său aprig împotriva nedreptăților arată esența noastră, a moldovenilor! Este un demers pornit din Roman #în_numele_tuturor_moldovenilor!, mai spune Bulai.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Prefectul Vetuței, Ceaușescu de Hunedoara
 •  

Prefectul Vetuței, Ceaușescu de Hunedoara

Prefectul Vetuței Ceaușescu de Hunedoara

Domnule prefect, umblați pe poteci greșite!Până în momentul în care i s-a permis să facă politică din funcția de prefect, domnul Călin Petru Marian se comporta civilizat, era o persoană rezonabilă, cu care mi-a fost drag să colaborez pentru binele hunedorenilor. Împreună am deblocat situații complicate și am demonstrat că barierele politice nu-și au rostul în administrația județului.Numai că, domnul prefect a primit „liber” de la „Guvernul Meu” să se implice activ în viața politică. Din acel moment, Călin Petru Marian a îmbrăcat haina populismului ieftin și își face zilnic campanie de imagine pentru propria persoană folosind resursele Instituției Prefectului.Făcând dovada pierderii pe poteci a educației primite, Călin Petru Marian își permite să facă „vizite de lucru” la obiectivele administrate de către Consiliul Județean Hunedoara. Eu, și ca mine mulți alți hunedoreni, știu că atunci când mergi la cineva acasă, îți anunți prezența, bați la ușă, acestea fiind gesturi firești care fac dovada bunului simț. Numai că, fără să aibă vreo legătură cu proiectul de reparații capitale care se derulează la SJU Deva, prefectul liberal își permite să „verifice” lucrări despre care nu are habar, afirmă președintele CJ Hunedoara Laurențiu Nistor.

CE MAI AFIRMĂ LAURENȚIU NISTOR:

Domnule Călin Petru Marian, cu ce sumă contribuie Instituția Prefectului Județului Hunedoara la proiectul de reparații capitale? ZERO LEI. Știu, veți riposta spunând că acest contract este încheiat între Ministerul Sănătății și DSP Hunedoara, situație în care aveți „dreptul” să băgați capul în poză. Nu aveți acest drept cu atât mai mult cu cât, liberalii dumneavoastră, în anii în care au condus administrația județeană, nu numai că au pus în pericol și blocat acest proiect, dar au „retezat” din pix câteva etaje de la corpul nou de clădire, deși acestea erau necesare pentru extinderea serviciilor medicale.Tot pe o potecă greșită ați pornit și când v-ați dus în Valea Jiului să dezinformați societatea civilă implicată în elaborarea Planului Teritorial pentru Tranziție Justă. Vă victimizați susținând că nu sunteți informați despre progresul acestui demers, când instituția care coordonează PTTJ este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Cine vă împiedică să vă faceți datoria și să vă informați, iar la rândul dumneavoastră să aduceți noutățile în teritoriu? Mai mult, pe site-ul Consiliului Județean Hunedoara se regăsesc toate informațiile de care aveți nevoie, sunt la un click distanță. Ca să nu mai adaug faptul că, la toate întâlnirile on-line care au avut loc pe acest proiect, reprezentantul prefecturii avea alte preocupări.Domnule prefect, dacă erați într-adevăr preocupat de Tranziția Justă în Valea Jiului, ați fi invitat la întâlnirile pe care le regizați, pe toți primarii, nu numai pe domnul Tiberiu Iacob Ridzi, superiorul dumneavoastră pe linie politică în PNL. Pentru că este clar că v-ați pierdut busola, vă reamintesc că, în Valea Jiului, pe lângă Petroșani, mai există încă cinci localități: Lupeni, Vulcan, Petrila, Uricani și Aninoasa, vizate de acest demers al Comisiei Europene. Lăsați deoparte politica și populismul dacă vreți să faceți cu adevărat ceva util.Ca prefect, aveți suficiente atribuții stabilite prin lege, și vă sugerez să le onorați, pentru că niciodată nu puteți ști când va trebui să dați socoteală pentru felul în care ați condus Instituția Prefectului.Vă înțeleg nerăbdarea de a deveni o persoană importantă în plan politic, dar să nu uitați că faptele și experiența sunt cele care definesc profilul unui om politic. Spoiala pe care o dirijați din biroul prefectului nu va face altceva decât să vă atașeze niște pene cu care vă puteți mândri, dar nu și zbura.

PNL HUNEDOARA este condus de Vetuța Stănescu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • EXCLUSIV/Mihail Neamțu vrea în AUR
 •  

EXCLUSIV/Mihail Neamțu vrea în AUR

EXCLUSIVMihail Neamțu vrea în AUR

Mihail Neamțu, fost purtător de cuvânt al PMP, ex-PNL, M 10, Noua Republică, ARD, PNȚCD, negociază pentru a deveni membru AUR, au spus surse politice pentru FLUX 24. El vizează chiar funcția de purtător de cuvânt al partidului lui George Simion și Claudiu Târziu.

În adolescență, Neamțu a publicat texte favorabile lui C.Z. Codreanu, liderul Mișcării Legionare. Astfel, în numărul 11/47, p. 14 din anul 1994 al revistei sibiene Puncte Cardinale, încă minorul Neamțu scria următoarele:

„Să ne mai întrebăm atunci de ce acești numeroși «intelectuali», mulți dintre ei gazetari, istorici sau analiști politici […], nu pot înțelege Legiunea și pe Căpitanul ei? Nu pot înțelege de ce Garda de Fier a fost înainte de toate o mișcare spirituală, o școală de refacere a sufletului românesc, în care, după cum spunea Codreanu (ascultând povața lui Hristos, Marcu 11, 23), «intră cel ce crede nelimitat» și rămâne afară «cel ce are îndoieli»”.

Într-un volum publicat în 2010, Mihail Neamțu a explicat simpatiile trădate de acest articol publicat la 16 ani, denumindu-le „paragrafe infantile” și punându-le pe seama unei „ignoranțe istorice și sentimentale” pe fondul căruia s-a lăsat influențat de discuțiile purtate cu foști deținuți politici din Arad în contextul unei „crize de valori [și al unei] nevoi de repere a unei întregi generații formate după 1989”. El a dezavuat acele texte, afirmând că nu avea nicio argumentație pentru a „pune semn de egalitate între excelența culturală a generației de la 1927 și opțiunea ei politică” și că nu era „în temă cu violența endemică și politicile rasiale ale guvernului legionar din 1940”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Festivalul Democrației de la PNL face kaput
 •  

Festivalul Democrației de la PNL face kaput

Festivalul Democrației de la PNL face kaput

de Bogdan Tiberiu Iacob preluare Inpolitics

O manevră ilegală și fără precedent în politica românească se pregătește, din informațiile noastre, pentru mîine, la Consiliul Național al PNL, despre a cărui convocare bizară am relatat în premieră, zilele trecute. O manevră a disperării taberei Iohannis-Cîțu, menită să asigure victoria actualului premier cu prețul încălcării oricăror norme ale democrației. Concret, tabăra Cîțu vrea să recurgă mîine la o prevedere din statutul PNL, unică pe scena politică și ilegală, prin care se permite modificarea statutului în afara congresului. Și să se introducă posibilitatea votului online la congres. Art.80 prevede, astfel, că ”în cazul în care împrejurările impun de urgență o schimbare majoră a statutului sau a programului politic, Consiliul Național poate adopta astfe de hotărîri cu obligația de a le supune ratificării congresului în termen de 60 de zile”. O asemenea prevedere nu s-a regăsit vreodată în statutele altor partide și e explicabil de ce.Legea partidelor politice 14/2003 spune clar Articolul 25(1) Modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc în condițiile prevăzute de statut.(2) Orice modificare se comunică Tribunalului București, în termen de 30 de zile de la data adoptării, cu îndeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) și (3). Tribunalul București o examinează potrivit procedurii prevăzute la art. 20 și 21. Ceea ce înseamnă că nicio modificare a statutului unui partid nu poate fi aplicată pe loc, ci numai după aprobarea sa de către Tribunal, adică abia la următorul congres. O măsură de bun simț introdusă tocmai pentru a proteja scena politică de cel mai mare pericol: abuzul de putere prin schimbarea arbitrară a regulilor în timpul jocului. Partidele de la noi au ignorat, de regulă, această importantă interdicție, recurgînd la o așa-zisă interpretare a legii conform căreia atît timp cît deciziile sunt parte a bucătăriei interne și nu afectează terțe părți, e totul în regulă. Că nu e așa s-a dovedit chiar în PNL atunci cînd, în 2014, un liberal a contestat aplicarea unor modificări la statut înaintea aprobării lor de către tribunal, iar justiția i-a dat dreptate, anulînd respectivele modificări. Dacă cineva ar fi mers mai departe după acea decizie și ar fi cerut, conform legii partidelor, dizolvarea juridică a PNL, situația s-ar fi complicat dramatic. Spre norocul PNL, nu a cerut-o nimeni. Scriam acum 4 zile despre dubioasa convocare a Consiliului Național peste capul lui Orban: ”Conform surselor noastre, CN-ul va dezbate sîmbătă, teoretic, anumite modificări ale statutului pe care ar urma să le adopte congresul, de asemenea o procedură neobișnuită pentru că se presupune că însuși congresul e un for de dezbatere mai înaintea adoptării modificărilor. Pe de altă parte – și aici e punctul fierbinte – CN va lua în discuție aspecte ținînd de organizarea congresului, aceleași surse afirmînd că se va forța reducerea drastică a numărului de de delegați, de la 5000, cît s-a stabilit la CN-ul din primăvară, la sub 3000, cu argumentul că numărul infecțiilor din București e în creștere și trebuie recurs la măsuri extraordinare.Ori, reducerea numărului de delegați e clar în avantajul lui Florin Cîțu și în dezavantajul actualului președinte. Decizia ar veni pe fondul constatărilor că Orban are un sprijin mult mai mare din partea aleșilor locali ai partidului decît se estima la un moment dat, altfel spus, la firul ierbii, rupe”. Iată că informațiile de atunci se confirmă: surse de încredere spun că mîine se va forța  reducerea numărului de delegați ori introducerea votului digital la congres, dacă nu chiar amîndouă, prin modificarea statutului cu cîteva zile înainte de congres. Pe motiv că Bucureștiul, intrat azi în cod galben de pandemie, va ajunge, probabil, pe bune sau nu, în cod roșu pînă la congres. Niciodată nu s-a mai întîmplat așa ceva în România, să modifici regulile nici măcar în timpul jocului, ci chiar înainte de începerea lui.Scandalul produs în USRPLUS în aceste zile din cauza votului online denotă limpede că e o procedură periculoasă, lesne de viciat.Cu vot online, procedură contestată pe tot mapamondul, la congres, nu se mai poate vorbi de vreo bătălie pentru președinția partidului, ci doar de proporțiile scorului cu care va cîștiga Superman-Cîțu șefia partidului și toate celelalte funcții puse în joc. La ultima ședință de Birou Permanent al PNL, conform unor surse din interior, gruparea Cîțu a propus deja modificarea statutului, care să fie aprobată de Consiliul Național, în sensul introducerii votului online, dar Ludovic Orban a contracarat cu o mișcare care i-a pus pe picior greșit. Mai exact, el a fost de acord cu votul online, cu excepția acelor decizii pentru care statutul și legea partidelor reclamă vot secret, adică fix alegerea conducerii. Pentru că vot online înseamnă că președinții de organizații adună delegații în birourile lor și îi pun să voteze ”cum trebuie” sub directa lor supraveghere. Case closed. Dar asta nu înseamnă că propunerea e îngropată, ci ea va fi reluată în mod cert mîine, la CN. Iar dacă gruparea Orban nu va reuși să blocheze și mîine schimbarea statutului, actualului președinte nu prea îi rămîn multe variante. Caz în care Ludovic Orban fie va contesta în instanță modificările la statut, dar asta înseamnă un verdict peste săptămîni ori luni.Fie va lua taurul de coarne și își va anunța retragerea cu fruntea sus dintr-o cursă necinstită, în afara normelor democrației.O intrare a lui Orban în congres drept candidat, cu șmenuirea digitală a votului, nu va face decît să valideze procedura și să îi ofere contracandidatului său aureola victoriei ”muncite” și ”meritate”. 
Articolul precedentComisia Europeană taie „specialiștii” lui Kovesi
Articolul următorEXCLUSIV/Mihail Neamțu vrea în AUR
Festivalul Democrației de la PNL face kaput
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Comisia Europeană taie „specialiștii” lui Kovesi
 •  

Comisia Europeană taie „specialiștii” lui Kovesi

Comisia Europeană taie specialiștii lui Kovesi

Comisia Europeană a oprit nou creata instituție a procurorului european de la angajarea de personal specializat, scrie EUObserver. Publicația notează că Parchetul European a fost creat pentru a investiga infracțiunile financiare cu fonduri europene (mită, spălare de bani, fraude fiscale).

Această informație a fost confirmată pentru EUObserver de președintele comisiei pentru buget din Parlamentul European, Monika Hohlmeier.

”Comisia nu a fost de acord ca Parchetul European să angajeze specialiști care să permită Parchetului să-și îndeplinească misiunea. Nu înțeleg și nici nu încerc să înțeleg orice justificare pentru acest comportament din partea Comisiei”, a declarat Hohlmeier, citată de EUObserver.

Articolul precedentScandalul votului trucat din USRPLUS
Articolul următorFestivalul Democrației de la PNL face kaput
Comisia Europeană taie specialiștii lui Kovesi
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Scandalul votului trucat din USRPLUS
 •  

Scandalul votului trucat din USRPLUS

Scandalul votului trucat din USRPLUS

Tocmai am trimis o solicitare oficială către Biroul Național, Secretariatul General și Comisia Electorală să suspende procesul de vot și înaintea reluării lui să asigure integritatea registrului electoral. Problemele legate de oameni care nu au dreptul să voteze și totuși primesc link de vot sunt sistemice și apar peste tot. Am primit numeroase sesizări și date statistice, iar din păcate nu există altă soluție decât oprirea acestui proces și reluarea lui „pe curat”. Dacian Cioloş și Dan Barna, vă rog din suflet să recunoaștem o greșeală și să luați decizia înțeleaptă fără întârziere. Sunteți și candidați și co-președinți, deci trebuie să puteți garanta integritatea și echitatea procesului de votare, afirmă senatorul Irineu Darău, candidat la șefia USRPLUS.

Aveți în poze mai multe solicitări și acțiuni concrete deja făcute intern, din 1 septembrie până acum. Nu am primit răspuns la niciuna. Din păcate, pare că doar presiunea publică funcționează și regret că am ajuns aici. Însă e momentul asumării responsabilității și luării deciziilor corecte.Nu acuz vreo intenție de fraudă, dar – dacă se va continua astfel – starea actuală a registrului electoral va duce indubitabil la un rezultat fraudulos. Subliniez că voi apela la toate căile statutare și legale pentru a clarifica această situație și a face dreptate. Orice vot exprimat în ciuda inexistenței dreptului la vot poate duce la compromiterea și lipsa de legitimitate a întregului proces.Tot azi am solicitat un audit relevant al sistemului de vot, al registrului electoral și al întregului proces de votare. De asemenea, am cerut să existe și observatori, ceea ce azi nu este posibil.Dincolo de multele cazuri individuale primite sau de problemele sistemice de la Tulcea, las aici date statistice care compromit indubitabil procesul de vot. Numărul celor care apăreau suspendați în baza de date, dar acum primesc drept de vot este absolut îngrijorător și viciază tot procesul: 822, cu top județe (având în vedere procentul celor suspendați care acum sunt înregistrați drept de vot):100% Dolj 100% Tulcea 91% Vrancea 86% Gorj 80% Buzau79% Bistrita-NasaudȘi câteva detalii tehnice:- În SimplyVoting nu se pot retrage buletine din urna virtuală în cazul constatării lipsei dreptului de a vota, așadar procesul este viciat și situația nu poate fi rezolvată altfel decât prin suspendarea întregului proces de votare- Conform Art. 55 din Statut, durata votului nu este stabilită la 7 zile => există posibilitatea să fie oprit totul și bazele de date să fie corectate, iar apoi să se reia votul cu perioade ceva mai scurte pentru fiecare tur- Din nou subliniez că un vot de o asemenea importanță fără autentificare prin două metode (mail+SMS) înseamnă o lipsă de securitate și de respect față de democrație, mai afirmă Darău.

Articolul precedentEfect al creșterii prețului la energie: Apa îmbuteliată se scumpește cu 20%
Articolul următorComisia Europeană taie „specialiștii” lui Kovesi
Scandalul votului trucat din USRPLUS
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌