Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Bugetul
 • EXCLUSIV Poliția nu a terminat nici până azi renumărarea voturilor de la Sectorul 1! Noi solicitări de prelungire a termenului fixat pentru finalizarea procedurii
 •  

EXCLUSIV Poliția nu a terminat nici până azi renumărarea voturilor de la Sectorul 1! Noi solicitări de prelungire a termenului fixat pentru finalizarea procedurii

EXCLUSIV BUGETUL.RO. Poliția Capitalei nu a încheiat nici până azi procedura de renumărare a voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1, deși această procedură trebuia finalizată până la 31 august. Într-un răspuns oferit la solicitarea Bugetul.ro, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ne-a precizat că activitățile dispuse de procurorul de caz nu au fost finalizate, deoarece Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a solicitat prelungirea termenelor fixate, motivându-și cererea prin volumul mare de muncă și prin celelalte activități desfășurate conform profilului de activitate.

„În cauza la care faceți referire, aflată în instrumentarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție și care a făcut obiectul comunicatului de presă din data 13 mai 2021, publicat pe site-ul Ministerului Public, activitățile dispuse de procurorul de caz nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat de volumul mare de muncă și de celelalte activități desfășurate conform profilului de activitate, prelungirea termenelor stabilite succesiv pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Menționăm că art. 285 alin. 2 din Codul de procedură penală statuează caracterul nepublic al procedurii în cursul urmăririi penale, în același sens stipulând și art. 12 alin. 1 lit. e) și f) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.

Având în vedere prevederile legale anterior menționate, precum și pe cele ale Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197 din 17 septembrie 2019, cu modificările și completările ulterioare, alte informații nu vă pot fi furnizate în acest moment”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Parchetul General.

EXCLUSIV Poliția nu a terminat nici până azi renumărarea voturilor de la Sectorul 1 Noi solicitări de prelungire a termenului fixat pentru finalizarea procedurii

Iată ce comunica, la 13 mai, Parchetul General:

„În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror”.

Cum s-a ajuns aici:

La alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Ulterior, Tudorache a contestat rezultatul şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Polițiștii au gurile ferecate

Recent, Bugetul.ro a scris că în Poliția Capitalei s-a impus o adevărată „Omerta”, în cazul alegerilor locale din Sectorul 1, acolo unde Partidul Social Democrat acuză o fraudă comisă de Clotilde Armand, actualul edil. Pe cale oficială nu se permite o comunicare în acest sens, fiind impusă o reală „Lege a tăcerii”, scriam AICI.

Ulterior, Poliția Capitalei a reacționat la ancheta Bugetul.ro.

„În atenția redacției Bugetul

Urmare materialului de presă difuzat, cu privire la un dosar aflat în instrumentarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, facem următoarele precizari.: Direcția Generală de Poliţie a Municipiului este delegată de către procurorul titular să efectueze anumite activități procesual penale.

Având în vedere competențele materiale, Poliția Capitalei nu este îndreptățită a comunica cu privire la această cauză, singura instituție abilitată fiind cea a Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție.”, a comunicat DGPMB.

EXCLUSIV Poliția nu a terminat nici până azi renumărarea voturilor de la Sectorul 1 Noi solicitări de prelungire a termenului fixat pentru finalizarea procedurii

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriBugetul
 • EXCLUSIV SURSE din MAI răspund la acuzațiile sindicaliștilor, referitoare la angajările din sursă externă! ‘Pregătirea este o etapă obligatorie!’
 •  

EXCLUSIV SURSE din MAI răspund la acuzațiile sindicaliștilor, referitoare la angajările din sursă externă! ‘Pregătirea este o etapă obligatorie!’

EXCLUSIV SURSE din MAI răspund la acuzațiile sindicaliștilor referitoare la angajările din sursă externă </div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • SURSE Planul lui Florin Cîțu, scos la suprafață! De ce a intrat ‘all-in’ în lupta cu USR-PLUS
 •  

SURSE Planul lui Florin Cîțu, scos la suprafață! De ce a intrat ‘all-in’ în lupta cu USR-PLUS

SURSE Planul lui Florin Cîțu scos la suprafață De ce a intrat </div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • România, în situația firmei lui Florin Cîțu: Cifra de afaceri e zero și acumulează datorii peste datorii!
 •  

România, în situația firmei lui Florin Cîțu: Cifra de afaceri e zero și acumulează datorii peste datorii!

România în situația firmei lui Florin Cîțu Cifra de afaceri e zero și acumulează datorii peste datorii

România de azi pare că se află în situația fostei firme a premierului Florin Cîțu: o afacere falimentară, care acumulează doar pierderi și datorii.

Puțini își mai amintesc că, în 2012, după ce a fost dat afară de la ING Bank, Florin Cîțu a înființat o firmă care îi purta numele, FLORIN CITU ADVISORY SRL.

Firma a fost înregistrată în 20 septembrie 2012 și avea ca principal obiect de activitate „consultanța pentru afaceri si management”, iar sediul social era chiar acasă la Florin Cîțu.

Unic fondator, asociat și administrator era Cîțu Florin Vasile, în prezent prim-ministru.

După 4 ani, firma a fost radiată și lichidată

Firma lui Florin Cîțu a funcționat 4 ani și câteva luni, până în aprilie 2017 când a fost dizolvată și lichidată. Motivul declarat al lichidării a fost acela că FLORIN CITU ADVISORY SRL ajunsese în imposibilitatea de a-și realiza obiectul de activitate, Florin Cîțu, adică patronul și administratorul unic al firmei, fiind ales senator pe listele PNL.

Chiar dacă acesta a fost motivul oficial, datele declarate de Florin Cîțu ne arată că firma era deja falimentară. Problema lui Florin Cîțu este însă că, și până să devină senator, firma fusese, practic, tot în „imposibilitatea de a-și realiza obiectul de activitate”. Și asta datorită incompetenței lui Florin Cîțu. 

În cei 4 ani de funcționare NIMENI nu a apelat la serviciile de „consultanța pentru afaceri si management” ale FLORIN CITU ADVISORY SRL. Firma a avut an de an ZERO cifră de afaceri, înregistrând doar pierderi și acumulând datorii, inclusiv la bugetul de stat.

Rezultatele anuale, oficiale, ale FLORIN CITU ADVISORY SRL:

2012

– cifra de afaceri: 0 lei

– pierderi: 418 lei

– datorii totale: 969 lei

– angajați: 1 (probabil același cu asociatul unic și administratorul unic, adică Florin Cîțu)

2013

– cifra de afaceri: 0 lei

– pierderi: 6.035 lei (mai mari cu 1.344% față de anul precedent)

– datorii totale: 7.191 lei (mai mari cu 642% față de anul precedent)

– angajați: 1 

2014

– cifra de afaceri: 0 lei

– pierderi: 6.651 lei (mai mari cu 10% față de anul precedent)

– datorii totale: 13.141 lei (mai mari cu 83% față de anul precedent)

– angajați: 1 

2015

– cifra de afaceri: 0 lei

– pierderi: 7.708 lei (mai mari cu 16% față de anul precedent)

– datorii totale: 21.956 lei (mai mari cu 67% față de anul precedent)

– angajați: 2 

2016

– cifra de afaceri: 0 lei

– pierderi: 8.732 lei (mai mari cu 13% față de anul precedent)

– datorii totale: 29.803 lei (mai mari cu 36% față de anul precedent)

– angajați: 2 

O parte dintre datoriile FLORIN CITU ADVISORY SRL erau față de bugetul de stat. Florin Cîțu, care avea să devină ulterior ministru de Finanțe și prim-ministru, nu a plătit datoriile firmei sale la stat decât după ce a devenit senator. 

În decembrie 2016, FLORIN CITU ADVISORY SRL avea obligații restante totale la stat de 4.031 lei (2.803 –  Contributii Asigurari Sociale, 1.121 lei – Contributii Fond Asigurari Sociale, 715 lei – Impozite Taxe Neplatite, 107 lei – Contribuții Șomaj)

Ca multe alte informații, și faptul că a fost 4 ani unic asociat, unic administrator și, foarte probabil, angajat al FLORIN CITU ADVISORY SRL lipsește din biografia oficială a actualului prim-ministru al României.

Și, la fel ca în cazul celorlalte informații, motivul este acela că lui Florin Cîțu îi e rușine cu trecutul lui. În cazul FLORIN CITU ADVISORY SRL, îi e rușine de trecutul lui de antreprenor, manager și consultant.

Florin Cîțu a fost un consultant pe care nu îl angaja nimeni, un manager catastrofal și un antreprenor falimentar.

România în situația firmei lui Florin Cîțu Cifra de afaceri e zero și acumulează datorii peste datorii

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Omul lui Dan Barna s-a sucit la 180 de grade! USR-PLUS face blat cu PSD și PER, în goana după funcții
 •  

Omul lui Dan Barna s-a sucit la 180 de grade! USR-PLUS face blat cu PSD și PER, în goana după funcții

În goana după funcții, „oamenii noi” din politica românească calcă în picioare tot ce promit în campania electorală. Andrei Gheorghiu, lider local al USR-PLUS și viceprimar al orașului Râmnicu  Vâlcea, susținător al lui Dan Barna la alegerile interne din USR-PLUS, a făcut blat cu PSD și PER, pentru a ajunge locțiitor al primarului Mircia Gutău. Cel puțin, asta susține presa locală.

După ce în urmă cu un an îl desființa pe primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, acum Gheorghiu va fi votat locțiitorul edilului PER, susținut de PSD.

Mutare s-ar face pe fondul unei înțelegeri tacite între USR-PLUS, PSD și PER. Despre blatul de la Vâlcea, Bugetul.ro a mai scris în trecut.

Iată ce scrie presa locală:

„Useristul-șef care și-a câștigat locul de muncă în urmă cu fix un an de zile printr-o campanie anti-primar va fi votat ca și rezerva principală a liderului PER. De la #FaraGutauAjungemDeparte până la locțiitorul principal al acestuia, epopeea politică a lui Andrei Gheorghiu și-a atins, finalmente, cel de-al 180-lea grad în aproape un an de zile!Miercuri, 15 septembrie 2021, legislativul municipiului capitală de județ se reunește în regim extraordinar pentru a dezbate și vota următoarele patru proiecte de pe ordinea de zi:1.Proiect de hotărâre privind aprobarea Contractului pentru finanțarea în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară a lucrărilor de înregistrare sistematică inițiate de Municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru sectoare cadastrale;2.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local și a listelor de investiții pe anul 2021;3.Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local care să facă parte din comisia de evaluare a ofertelor pentru închirierea prin licitație publică a unui spațiu situat în incinta Dispensarului Medical Ostroveni;4.Proiect de hotărâre privind desemnarea viceprimarului care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului municipiului Râmnicu Vâlcea”, scrie Curierul.ro.

Postarea făcută de Andrei Gheorghiu pe Facebook, la 30 iulie 2020:

„Gutău cumpăra Râmnicu bucată cu bucată❗❌Azi 16 consilieri marionetă au aprobat vânzarea unui teren din domeniul public privat al orașului pentru suma de 11.660 de euro, către familia Gutău!Râmnicenii trebuie să stie asta!#FaraGutauAjungemDeparte🔊Este timpul să dăm cetățenilor VOCE la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea! #FărăPenali#FărăHoțieLaPrimărie”.

Omul lui Dan Barna sa sucit la 180 de grade USRPLUS face blat cu PSD și PER în goana după funcții

În iunie, Bugetul.ro a publicat acuzațiile unui membru al Birolului Politic al PLUS Vâlcea, candidat la șefia USR-PLUS Vâlcea. Mihail Andrei Cismaru, candidat la șefia USR-PLUS Vâlcea, a făcut acuzații grave la adresa conducerii formațiunii. În contextul alegerilor ce au avut loc sâmbătă, 19 iunie, în USR-PLUS Vâlcea, Mihail Cismaru a afirmat, pentru Bugetul.ro, că rezultatul era deja știut și că viceprimarul Andrei Gheorghiu avea fotoliul de președinte USR-PLUS asigurat. Mihail Cismaru a declarat, pentru Bugetul.ro, la acea vreme, că sistemul actual după care se organizează alegerile interne este „un fel de fraudă legală, făcută prin statutul USR-ului”. Astfel, potrivit lui Cismaru, sistemul de organizare a alegerilor face să dispară PLUS-ul și îi asigură lui Dan Barna un mandat la șefia USR-PLUS.

„Oamenii noi”, mai răi decât PSD-ul

„E vorba despre cum se organizează alegerile, e o chestiune valabilă în toate filialele, că peste tot sunt acum alegeri, inclusiv la București. Sistemul e un fel fraudă legală, făcută prin statutul USR-ului. În momentul ăsta, face să dispară PLUS-ul complet și îi asigură lui Barna un mandat în plus. În fiecare filială în parte e câte un baron local, să-i zic așa, care își face jocurile cum vrea”, a declarat, pentru Bugetul.ro, candidatul la șefia USR-PLUS Vâlcea.

„Cu absolut nimic (n.r. – nu se diferențiază USR-PLUS-ul de astăzi față de partidele vechi). E chiar mult mai rău decât era înainte PSD-ul. Măcar PSD-ul face recrutare de oameni, să își schimbe cumva imaginea. Aici nu e vorba deloc de așa ceva. Pur și simplu, sunt niște băieți care au fost primii când s-au făcut filialele, iar statutul îi ajută pe cei care au venit primii să rămână „forever”. Și toată mocirla asta se poate extrapola până sus.

Toate alegerile se fac în urma fuziunii, iar bătălia e cumva câștigată dinainte de USR și de Barna, de aripa asta, pentru că votul se face prin delegați, iar ei controlează delegații. De exemplu, dacă un președinte de filială locală are niște probleme penale sau probleme de altă natură, nu va putea să fie înlăturat de la centru de Barna sau de gașca lui de acolo, de Ghinea și cei care mai sunt în jurul lui, pentru că pierd un vot și atunci închid ochii la aceste mișmașuri și prostii din fiecare filială locală, pentru a se asigura.

La Vâlcea, problema este că băiatul care candidează și care a pus mâna pe filială a pierdut toate jocurile în care a intrat. Poziția de viceprimar, pe care o ocupă el acum, este singura pe care a câștigat-o USR-ul în județ. Gândiți-vă că primarul de la Vâlcea, actual, este, cred, primul primar din țara asta care a făcut pușcărie. După aia, a fost ales din nou. Acum, a ajuns acest băiat de la USR să susțină un fost penal, ceea ce iar este complet absurd. În plus, el și-a dorit să candideze la Camera Deputaților, la alegerile parlamentare, dar a fost invalidat de Comisia de Etică a partidului. Reușise să pună mână și pe prima poziție din lista pentru alegerile parlamentare, dar nu i-a mers până la capăt. Dar nu puteau să-l dea afară cu totul, pentru că pierdeau unica poziție din județ. Și așa a ajuns să facă blat cu PSD și PER.

Asta în condițiile în care exista un tratat semnat cu PNL, pe care băiatul ăsta l-a încălcat de nenumărate ori. A trecut bugetul, pe care Alianța nu-l accepta sub nicio formă, a votat alegerea city-managerului, care este unul dintre foștii viceprimari ai actualului primar și care e tot din PER.

Orașul ăsta e mic și nenorocit și, probabil, nimeni nu dă atenție la acest lucru. Însă, e un studiu de caz care se aplică la București și în toată politica noastră.

Alegerile pentru delegați au fost fraudate, iar în condițiile astea s-a ales o listă de delegați, adică cei care vor vota, care este exclusiv controlată de băiatul ăsta și de familia lui. Practic, în lista aia sunt doar cinci familii, se vede după nume, sunt repetate de 3-4 ori”, a mai declarat, pentru Bugetul.ro, Mihail Cismaru.

EXCLUSIV Scurtcircuit în Ministerul de Interne, în mandatul lui Lucian Bode! Ancheta în cazul polițistului-campion de la Trupele Speciale, luată de la zero!

Vești bune pentru elevi și studenți! Guvernul ar putea crește bursele școlare Situație dură pentru români! Acești proprietari riscă să fie executați silit

Discuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române. Cazul suspect al polițistului-campion de la Trupele Speciale, care acuză că fost executat de cei pe care îi pregătea

Omul lui Dan Barna sa sucit la 180 de grade USRPLUS face blat cu PSD și PER în goana după funcții

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • EXCLUSIV Scurtcircuit în Ministerul de Interne, în mandatul lui Lucian Bode! Ancheta în cazul polițistului-campion de la Trupele Speciale, luată de la zero!
 •  

EXCLUSIV Scurtcircuit în Ministerul de Interne, în mandatul lui Lucian Bode! Ancheta în cazul polițistului-campion de la Trupele Speciale, luată de la zero!

EXCLUSIV Scurtcircuit în Ministerul de Interne în mandatul lui Lucian Bode Ancheta în cazul polițistuluicampion de la Trupele Speciale luată de la zero

Luni, 13 septembrie, Bugetul.ro v-a prezentat o primă parte a anchetei referitoare la polițistul-campion Paul Feroiu, care susține că a fost executat de la Serviciul de Acțiuni Speciale Gorj, după ce a reclamat că 70% din cadrele IPJ Gorj sunt slab și foarte slab pregătite. În ianuarie 2020, în perioada în care era director de Cabinet al ministrului Marcel Vela, Traian Berbeceanu, anunța că Ministerul de Interne a deschis o anchetă în cazul lui Feroiu și că „vinovații vor fi trași la răspundere”. Paul Feroiu ne-a declarat că ancheta Corpului de Control nu s-a finalizat nici azi. Mai mult, în mandatul lui Lucian Bode la șefia MAI pare că s-a produs un scurtcircuit la nivelul Ministerului de Interne. Astfel, ancheta în cazul lui Paul Feroiu a fost reluată de la zero, după un nou memoriu depus la MAI de către fostul luptător SAS.  Secretarul de stat Aurelian Păduraru și comisarul-șef Radu Corozel – cei care se ocupă în prezent de cazul Feroiu – au declarat, pentru Bugetul.ro, că nu știau de această speță, până la memoriul din primăvară. Bugetul.ro a încercat să-l contacteze astăzi și pe Traian Berbeceanu, pentru a afla în ce stadiu era ancheta în momentul în care a părăsit Ministerul de Interne.

„Campion la judo și la tir, Feroiu a fost însărcinat, în anul 2018, să se ocupe de pregătirea fizică și tactică a polițiștilor din cadrul IPJ Gorj. Acesta fost tras pe linie moartă în toamna anului 2019. La acea vreme, el a fost declarat inapt psihologic de psiholoaga din cadrul IPJ Gorj. Practic, din acel moment, i-a fost interzis să mai continue la SAS, astfel că a ajuns să lucreze la Ordine Publică. Ulterior, la ordinul șefului IPJ Gorj, s-a încercat internarea sa cu forța la Psihiatrie.  La ora actuală, șefii Ministerului de Interne vor ca Paul Feroiu să se testeze la o Comisie Psihiatrică a MAI. În schimb, Feroiu insistă să fie testat psihologic, fără a se prezenta în fața Comisiei de Psihiatrie, deoarece nu consideră că trebuie să fie controlat psihiatric. Paul Feroiu susține că totul i se trage de la un raport întocmit la finalul anului 2018, când a reclamat faptul că 70% din polițiștii din cadrul IPJ Gorj sunt slab și foarte slab pregătiți fizic. Facem precizarea că Paul Feroiu susține că îi pregătea inclusiv pe psihologii care l-au declarat inapt psihologic”, am scris AICI, ieri.

În ianuarie 2020, în perioada în care era director de Cabinet al ministrului Marcel Vela, Traian Berbeceanu, anunța că Ministerul de Interne a deschis o anchetă în cazul lui Feroiu și că „vinovații vor fi trași la răspundere”.

„Cazul este în atenția Corpului de Control și este verificat cu prioritate. În următoarele zile ofițerii vor ajunge la Târgu Jiu”, a declarat, pentru EvZ, Traian Berbeceanu.

Întrebat de jurnaliștii citați ce măsuri pot fi luate împotriva psihologului care a luat decizia de a-l declara inapt pe Feroiu, în același an în care conducerea IPJ îl declara cel mai bun luptător SAS, Traian Berbeceanu a precizat: „Nu pot să apreciez eu dacă a fost o evaluare subiectivă sau poate polițistul a fost testat într-un moment în care era obosit ori stresat….Trebuie să așteptăm rezultatul verificărilor efectuate de membrii Corpul de Control. În funcție de constatări și concluziile raportului, cu siguranță vor putea fi dispuse măsuri iar cei vinovați vor putea fi sancționați”.

La această oră, persoanele responsabile, la nivelul MAI, de cazul lui Feroiu sunt secretarul de stat Aurelian Păduraru și comisarul-șef Radu Corozel. Ambii ne-au declarat că, până la memoriul depus de Paul Feroiu în acest an, niciunul nu a știut de cazul fostului luptător SAS.

Aurelian Păduraru, secretar de stat MAI: „Nu, nu! Ce avem noi, la nivel este de anul acesta, cu două luni în urmă”

„În momentul de față, sunt verificări la nivelul ministerului, iar, până nu finalizăm aceste verificări, nu putem da niciun fel de informație sau rezultat.  Vă dați seama că nu am pregătirea necesară ca să evaluez pe cineva, ca să pot pune diagnostice. Dată fiind experiența profesională, ca orice om pot avea o anumită părere, dar, în momentul de față, nu este cazul să mi-o exprim. Este o cercetare în curs și nu contează părerea mea, nici nu este binevenită o astfel de părere, pentru a o expune public.”, a declarat, pentru Bugetul.ro, secretarul de stat MAI.

Întrebat dacă există vreun termen pentru finalizarea cercetărilor, Aurelian Păduraru ne-a răspuns: „Cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

Eugen Dinu: S-a făcut vreun progres în anchetă? Din ce știu, cazul dânsului este de ceva timp.

„Nu, nu! Ce avem noi, la nivel este de anul acesta, cu două luni în urmă. De atunci avem noi o solicitare din partea domnului Feroiu adresată ministerului. Nu a avut o solicitare lăsată la minister până la acest moment”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Aurelian Păduraru.

R: Știți de ce vă întreb? Pentru că și domnul Berbeceanu, când era la minister, a vorbit despre cazul dânsului public.

„Da, este posibil. Nu sunt la curent cu ce a precedat domnul Berbeceanu”, ne-a declarat Aurelian Păduraru.

Comisarul-șef Radu Corozel: „Eu habar n-am avut nici de domnul Berbeceanu, nici că au mai fost situații similare în trecut. După ce am înregistrat lucrarea și am discutat cu el, am aflat că înainte el mai făcuse sesizări”

„Acestea sunt niște decizii luate de colegii de la IPJ Gorj. Nu am ajuns să finalizăm exact și să concluzionăm cum și de ce s-au luat acele decizii.

Principala noastră preocupare a fost să reușim să-l testăm. Încă încercăm să găsim o variantă ca să-l testăm. Cere (să fie testat – n.r.). În schimb, există niște proceduri și încercăm să găsim o variantă.

El cere să fie testat, însă, în același timp, în stadiul în care se află, trebuie să se prezinte la o comisie la care el refuză să se prezinte. Aici e problema. 

În momentul în care ai dat o testare la Poliția Română, nu mai poți fi retestat. Următorul pas este să mergi la o comisie formată dintr-un psiholog și un psihiatru, iar el refuză să se prezinte. Aici e problema. Vom încerca să găsim o soluție. Eu nu sunt abilitat să dau mai multe detalii.

Nu pot să vă spun un număr de zile. El se află într-o situație total inconfortabilă, în sensul că este suspendat și noi vrem să rezolvăm cât mai repede, ca să încheiem această situație. După cum știți, este în atenția ministerului și încercăm să găsim o variantă, împreună cu Poliția Română, să ieșim din situația asta.

Noi am primit lucrarea în primăvara acestui an. Eu habar n-am avut nici de domnul Berbeceanu, nici că au mai fost situații similare în trecut. După ce am înregistrat lucrarea și am discutat cu el, am aflat că înainte el mai făcuse sesizări, dar, în momentul ăla, n-am știut.

„El solicită să fie testat psihologic. În același timp, el e conștient că refuză să se prezinte la comisie”

E vorba de un memoriu adresat domnului ministru de Interne. El a fost primit în audiență de domnul ministru Bode. Cu ocazia audienței, a depus și memoriu. Eu nu am participat la audiență. El a depus un memoriu, cu ocazia audienței, memoriu care a fost repartizat domnului secretar de stat Păduraru. În memoriu, el solicită să fie testat psihologic. În același timp, el e conștient că refuză să se prezinte la comisie”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, comisarul-șef Radu Corozel.

Paul Feroiu, pentru Bugetul.ro: „Pentru ce psihiatru?”

„Pentru ce psihiatru? Eu trebuie să dau testarea psihologică. Eu nu am fost testat la IGPR, să facă dovada că am fost testat la IGPR. Tocmai asta cer! Eu cer să fiu testat la IGPR sau la Centrul de Testări MAI. Eu nu am de ce să mă prezint în fața unei Comisii psihiatrice. De ce nu dispun Corpul de Control să verifice?

Cazul meu e doi ani. Dar lucrarea mea e din aprilie, la domnul Corozel. În aprilie, am fost din nou la ministru și i-am cerut să fiu testat psihologic. Iar dânsul le-a încredințat cazul domnului Corozel și domnului Păduraru. Iar ei, în loc să-mi răspundă în trei luni, nu mi-au răspuns nici acum. Atunci (n.r. – în perioada lui Traian Berbeceanu), ancheta Corpului de Control nu s-a terminat deloc. Spun că nu au găsit documentele prin care fac dovada că m-am ocupat de pregătirea cadrelor IPJ Gorj. 

Eu am cerut tot timpul testarea mea. Și în ianuarie am cerut testarea mea, dar mi-a dispărut raportul. Întrebați-l pe domnul Corozel unde-i raportul din ianuarie sau unde-i cel februarie? În ianuarie am făcut către ei, în februarie către IGPR, în aprilie către ministru”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Paul Feroiu.

EXCLUSIV Scurtcircuit în Ministerul de Interne în mandatul lui Lucian Bode Ancheta în cazul polițistuluicampion de la Trupele Speciale luată de la zero

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Discuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române. Cazul suspect al polițistului-campion de la Trupele Speciale, care acuză că fost executat de cei pe care îi pregătea
 •  

Discuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române. Cazul suspect al polițistului-campion de la Trupele Speciale, care acuză că fost executat de cei pe care îi pregătea

Bugetul.ro vă va prezenta astăzi o primă parte a anchetei privitoare la cazul agentului-șef principal Paul Feroiu, fost luptător la Trupele Antitero ale Jandarmeriei Române și la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS). Campion la judo și la tir, Feroiu a fost însărcinat, în anul 2018, să se ocupe de pregătirea fizică și tactică a polițiștilor din cadrul IPJ Gorj. Acesta fost tras pe linie moartă în toamna anului 2019. La acea vreme, el a fost declarat inapt psihologic de psiholoaga din cadrul IPJ Gorj. Practic, din acel moment, i-a fost interzis să mai continue la SAS, astfel că a ajuns să lucreze la Ordine Publică. Ulterior, la ordinul șefului IPJ Gorj, s-a încercat internarea sa cu forța la Psihiatrie.  La ora actuală, șefii Ministerului de Interne vor ca Paul Feroiu să se testeze la o Comisie Psihiatrică a MAI. În schimb, Feroiu insistă să fie testat psihologic, fără a se prezenta în fața Comisiei de Psihiatrie, deoarece nu consideră că trebuie să fie controlat psihiatric. Paul Feroiu susține că totul i se trage de la un raport întocmit la finalul anului 2018, când a reclamat faptul că 70% din polițiștii din cadrul IPJ Gorj sunt slab și foarte slab pregătiți fizic. Facem precizarea că Paul Feroiu susține că îi pregătea inclusiv pe psihologii care l-au declarat inapt psihologic. 

„În anul 2018, am scris, am tras un semnal de alarmă că 70% din polițiștii din IPJ Gorj sunt nepregătiți. S-a încercat eliminarea mea din IPJ Gorj, din sistem, pentru că am spus adevărul”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Paul Feroiu.

În această primă parte, pe care Bugetul.ro v-o prezintă astăzi, facem publice o serie de conversații de pe grupurile interne de WhatsApp ale IPJ Gorj. Discuțiile de pe WhatsApp datează din august 2019, când peste 300 de cadre au fost puse să facă raport că nu au fost la ședințele de tragere și pregătire.

După cum se poate observa în conversațiile de mai jos, sunt polițiști care acuză că totul a plecat de la Paul Feroiu care „știe doar filmele lui cu ninja pe care le are în cap”.

Discuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române Cazul suspect al polițistuluicampion de la Trupele Speciale care acuză că fost executat de cei pe care îi pregăteaDiscuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române Cazul suspect al polițistuluicampion de la Trupele Speciale care acuză că fost executat de cei pe care îi pregăteaDiscuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române Cazul suspect al polițistuluicampion de la Trupele Speciale care acuză că fost executat de cei pe care îi pregăteaDiscuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române Cazul suspect al polițistuluicampion de la Trupele Speciale care acuză că fost executat de cei pe care îi pregătea

Pe un alt grup de WhatsApp, polițiștii de la Rutieră se plâng că n-au cum să le facă cetățenilor de etnie rromă.

În replică, unul dintre colegii lui Paul Feroiu îi ceartă pe polițiștii de la Rutieră – „Gata cu văicăreala!” și îi cheamă la sală.

Discuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române Cazul suspect al polițistuluicampion de la Trupele Speciale care acuză că fost executat de cei pe care îi pregătea

Va urma…

Discuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române Cazul suspect al polițistuluicampion de la Trupele Speciale care acuză că fost executat de cei pe care îi pregătea

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Politică de ‘oameni noi’. Cosette Chichirău (USR-PLUS), prinsă cu minciuna! ‘N-am folosit niciodată expresia Ciuma Roșie’
 •  

Politică de ‘oameni noi’. Cosette Chichirău (USR-PLUS), prinsă cu minciuna! ‘N-am folosit niciodată expresia Ciuma Roșie’

Am prins-o cu minciuna! Cosette Chichirău, unul dintre liderii USR-PLUS, a mințit, în direct, la TV. Ea a declarat, luni, că nu a folosit – ATENȚIE! – niciodată expresia „Ciuma Roșie”, referindu-se la Partidul Social Democrat.

Numai că, în septembrie 2018, când România era condusă de un Guvern PSD, ea spunea că USR-PLUS trebuie să câștige alegerile din 2020, pentru a scoate „ciuma roșie de la guvernare pentru totdeauna”.

Cosette Chichirău, septembrie 2021:

„În primul rând, eu n-am folosit NICIODATĂ expresia asta. Vreau să clarific. Eu cred că orice partid poate acționa corect în anumite situații. 

Etichetele derivă din acțiuni. Nu există rău sau bun, în mod absolut. Poți să faci bine, poți să faci rău.

Noi ne așteptăm ca toate partidele să facă ceea ce e bine pentru România, adică să-l demită pe domnul Cîțu”, a declarat Cosette Chichirău, luni, în emisiunea lui Ionuț Cristache, de la TVR 1.

Cosette Chichirău, septembrie 2018:

„O zi neagră în Parlament:

1. PSD a votat împotriva înființării comisiei de anchetă a pestei porcine. Dau foc țării și își acoperă urmele.

2. PSD a votat împotriva înființării comisiei de anchetă a evenimentelor din 10 August. Au gazat românii și nu vor să dea socoteală!

3. PSD a modificat regulamentul Camerei Deputaților astfel încât orice deputat care protestează vizibil, chiar și tăcut și pașnic (de exemplu cu o pancartă), să fie scos din sală cu forța și sancționat cu eliminarea de la lucrările Parlamentului pentru 2-30 de zile! PSD vrea Opoziția tăcută, făcând blat cu ei, sau în Dubă. Sau la Canal!

Încet încet, instaurează dictatura. Nu putem ceda acum! Trebuie să câștigăm alegerile din 2020 și să scoatem ciuma roșie de la guvernare pentru totdeauna!”.

Politică de </div>
<span class= articolul original.

COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Poliția Capitalei reacționează la articolul Bugetul.ro, privind cazul renumărării voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1
 •  

Poliția Capitalei reacționează la articolul Bugetul.ro, privind cazul renumărării voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1

Poliția Capitalei reacționează la articolul Bugetulro privind cazul renumărării voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1

Poliția Capitalei a reacționat, miercuri, la ancheta publicată de Bugetul.ro, referitoare la „Omerta” introdusă în cadrul DGPMB în ceea ce privește cazul posibilei fraudări a alegerilor de la Sectorul 1 de către Clotilde Armand, actualul edil.

DGPMB ne-a transmis că singura instituție abilitată să comunice pe acest subiect este Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – asta în condițiile în care Poliția Capitalei se ocupă de renumărarea voturilor.

„În atenția redacției Bugetul

Urmare materialului de presă difuzat, cu privire la un dosar aflat în instrumentarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, facem următoarele precizari.: Direcția Generală de Poliţie a Municipiului este delegată de către procurorul titular să efectueze anumite activități procesual penale.

Având în vedere competențele materiale, Poliția Capitalei nu este îndreptățită a comunica cu privire la această cauză, singura instituție abilitată fiind cea a Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție.”, ne-a transmis Poliția Capitalei.

O adevărată „Omerta” s-a impus în Poliția Capitalei, în cazul alegerilor locale din Sectorul 1, acolo unde Partidul Social Democrat acuză o fraudă comisă de Clotilde Armand, actualul edil.

Conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, finalizarea procesului de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1 este pusă sub semnul întrebării.

Mai mult, pe cale oficială nu se permite o comunicare în acest sens, fiind impusă o reală „Lege a tăcerii”.

Se știe doar că polițiștii din cadrul Biroului Control Intern au fost delegați să se ocupe de acest caz.

În rest, dat fiind că speța este de competența Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, este o tăcere mormântală pe acest subiect, polițiștilor fiindu-le teamă să-l deschidă pentru a nu se trezi cu dosare penale.

Așadar, nu putem să nu ne întrebăm de ce s-a impus această „Omerta” pe cazul alegerilor de la Sectorul 1, dacăt totul s-a desfășurat legal?

Ce se știe până acum?

În luna februarie, un procuror de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a dispus, printr-o ordonanţă, ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile exprimate la alegerile locale din septembrie 2020 pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei.

Ulterior, la cererea Poliția Capitalei, termenul privind renumărarea voturilor a fost fixat pentru 1 august.

„În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 Bucureşti, aflată în instrumentarea Secţiei pentru infracţiunilor din justiţie, activităţile dispuse de procurorul de caz prin ordonanţa din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate. Luând în considerare complexitatea procedurilor şi volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menţionată şi a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. Menţionăm că, din verificările efectuate, nu s-a putut stabili diferenţa de voturi între candidaţi, nefiind finalizate activităţile dispuse de către procuror”, a transmis Parchetul General, într-un comunicat de presă din luna mai.

Însă, nici la 1 august procesul de renumărare a voturilor nu a fost finalizat.

La alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Ulterior, Tudorache a contestat rezultatul şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Poliția Capitalei reacționează la articolul Bugetulro privind cazul renumărării voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • SURSE ‘Omerta’ impusă în Poliția Capitalei, pe cazul alegerilor locale din Sectorul 1, unde PSD o acuză pe Clotilde Armand de fraudă/Update. Poliția Capitalei reacționează
 •  

SURSE ‘Omerta’ impusă în Poliția Capitalei, pe cazul alegerilor locale din Sectorul 1, unde PSD o acuză pe Clotilde Armand de fraudă/Update. Poliția Capitalei reacționează

SURSE </div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • SURSE După dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, șefa Poliției și-a certat subalternii: ‘Nu mor caii de cursă când vor câinii maidanezi’
 •  

SURSE După dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, șefa Poliției și-a certat subalternii: ‘Nu mor caii de cursă când vor câinii maidanezi’

SURSE După dezvăluirea făcută de Bugetulro șefa Poliției șia certat subalternii </div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • EXCLUSIV George Simion, mesaj tranșant: ‘Nu există nicio șansă să guvernăm împreună cu USR sau cu PSD’
 •  

EXCLUSIV George Simion, mesaj tranșant: ‘Nu există nicio șansă să guvernăm împreună cu USR sau cu PSD’

EXCLUSIV George Simion mesaj tranșant </div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • EXCLUSIV George Simion, despre moțiunea de cenzură depusă de PSD: ‘Votăm orice moțiune’
 •  

EXCLUSIV George Simion, despre moțiunea de cenzură depusă de PSD: ‘Votăm orice moțiune’

EXCLUSIV George Simion despre moțiunea de cenzură depusă de PSD </div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Foto. Florin Cîțu, în adidași la întâlniri oficiale! Valoarea pensiei minime, sub prețul adidașilor premierului!
 •  

Foto. Florin Cîțu, în adidași la întâlniri oficiale! Valoarea pensiei minime, sub prețul adidașilor premierului!

O serie de fotografii care îl înfățișează pe premierul Florin Cîțu purtând adidași la întâlniri oficiale au fost primite pe adresa redacției.

După cum se poate observa în imaginile de mai jos, în timp ce Emil Boc sau Lucian Bode poartă pantofi, Cîțu este încălțat adidași.

Ceea ce merită subliniat e faptul că valoarea pensiei minime este mai mică decât prețul adidașilor premierului Florin Cîțu.

Conform informațiilor apărute în spațiul public, perechea de adidași a lui Florin Cîțu costă 218 euro – circa 1.000 de lei. Ei bine, valoarea pensiei sociale este de 800 de lei.

„Perechea de pantofi sport pe care o avea premierul din dotare costă 218 euro (1.073,78 RON), sumă de care se folosesc mulți români diversele trebuințe din casă în cazul bun în care își achită totalmente chiria și facturile”, conform Playtech.ro.

Sute de mii de români cu pensie de 800 de lei

În luna ianuarie a acestui an, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, dezvăluia că 900.000 de români trăiesc cu pensia socială.

Turcan declara că sunt 9.600 de persoane care beneficiază de pensii speciale, care ajung la 41.000 de lei, de 50.000 de lei sau 18.000 de lei lunar. Asta în vreme ce 900.000 de români trăiesc cu pensii de 800 de lei.

Foto Florin Cîțu în adidași la întâlniri oficiale Valoarea pensiei minime sub prețul adidașilor premieruluiFoto Florin Cîțu în adidași la întâlniri oficiale Valoarea pensiei minime sub prețul adidașilor premierului