Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • A intrat în vigoare noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic. 6 noi zone au fost incluse pe lista roşie; Bulgaria şi Franţa, în zona galbenă
 •  

A intrat în vigoare noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic. 6 noi zone au fost incluse pe lista roşie; Bulgaria şi Franţa, în zona galbenă

A intrat în vigoare noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic 6 noi zone au fost incluse pe lista roşie Bulgaria şi Franţa în zona galbenă

Astăzi a intrat în vigoare lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin care țările sunt clasificate pe coduri de culori (roșu, galben și verde), în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. Bulgaria, care s-a aflat în zona roșie, a trecut în zona galbenă, iar Spania în zona verde.

Principalele modificări din Hotărârea nr. 71 a CNSU sunt:

În zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba și Liechtenstein.

În zona galbenă au intrat: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini, Guernsey (din zona roșie, în urma scăderii incidenței); Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar (din zona verde, în urma creșterii incidenței).

În zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat, anunță Mediafax.

Lista țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată aici:

Anexa la HCNSU nr. 71 din 16.09.2021

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinatăsau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ULTIMA ORĂ! Gimnastică junioare – Ana Maria Bărbosu, vicecampioană a României!
 •  

ULTIMA ORĂ! Gimnastică junioare – Ana Maria Bărbosu, vicecampioană a României!

ULTIMA ORĂ Gimnastică junioare Ana Maria Bărbosu vicecampioană a României

Ana-Maria Bărbosu, sportiva pregătită la CSS Focșani de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica, iar din 2019 se pregătește la Centrul Național Olimpic pentru junioare de la Deva, componentă a proiectului “Țară, țară vrem campioane”, finanțat de OMV Petrom, prin Fundația Casa Campionilor, coordonată de Mariana Bitang și Octavian Belu, a devenit, în această seară, vicecampioana României la junioare, titlu obținut la Campionatele Naţionale individual open și pentru echipe reprezentative de club, care are loc în Sala Polivalentă din București. Ana-Maria, care a revenit în concursuri după o accidentare, s-a clasat a doua la Open, cu totalul de 54.90 puncte, după Amalia Puflea, care a avut un total de 55.450. ”Sunt mândră de ea și de revenirea ei în formă. Și de stăpânirea ei. Este un copil superb și foarte cerebral”, mi-a spus după concursul de individual compus profesoara ei, Daniela Trandafir care este arbitra la competiție.

Mâine va fi concursul pe aparate, unde Ana-Maria Bărbosu poate obține alte medalii, inclusiv de aur!

În foto, Ana-Maria Bărbosu împreună cu profesoara ei, Daniela Trandafir, imediat după concursul de astăzi!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Ieri — 18 September 2021Monitorul de Vrancea
 • ULTIMA ORĂ! Doliu în muzica românească. A murit Dorin Anastasiu
 •  

ULTIMA ORĂ! Doliu în muzica românească. A murit Dorin Anastasiu

ULTIMA ORĂ Doliu în muzica românească A murit Dorin Anastasiu

Cântărețul Dorin Anastasiu a murit, la vârsta de 78 de ani.

În ultimii ani din viata, artistul cunoscut pentru melodii precum “Nu pleca”, interpretată cu Mihaela Runceanu, șau “Chiar dacă tu” ori ”Într-un oraș, într-un tramvai”, a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți, conform TVR1.

„RĂMAS BUN, DORIN ANASTASIU!Binecunoscutul interpret de muzică ușoară ne-a părăsit astăzi, lăsând mai săracă lumea noastră artistică, dar înnobilând Galaxia de vedete care strălucesc pe Cer. Avea 78 de ani.

A debutat pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, în concertul – spectacol MELODII ’81 în care, Dorin Anastasiu, Marina Voica, Cornel Constantiniu, Stela Enache, Mihaela Oancea și Janina Matei au cântat numai melodii în primă audiție semnate de Nicolae Kirculescu, Horia Moculescu, Vasile V. Vasilache, Paul Urmuzescu și Petre Mihăescu.A revenit pe scena atât de dragă a Sălii Savoy, ca invitat special în spectacolele – concert ”Glume pe portativ”, în noiembrie 2016 și ”Un Cântec… O Glumă…”, în decembrie 2018.Tot în 2018, artistul a susținut pe aceeași scenă un recital extraordinar la Festivalul Concurs Național de Muzică Ușoară ”Florin Bogardo”.

Se pregătea să își lanseze albumul cu cele mai frumoase şi de succes melodii din repertoriul său, mărturisind cu ceva timp în urmă: ”Încercăm să reînviem vremurile apuse cu muzica noastră, cu piesele care odinioară au fost şlagăre”.

După Premiul I la Festivalul Naţional Studenţesc, în 1966, după debutul cu succes la Radio și Televiziune, în 1969, Dorin Anastasiu câștiga Premiul I la Festivalul de la Mamaia, la egalitate cu Dan Spătaru. Debutanții de atunci au devenit mai târziu mari vedete ale muzicii ușoare româneşti: Dorin Anastasiu, Angela Similea, Aquilina Severin, Doina Spătaru și Aura Urziceanu.Acea performanță i-a adus luI Dorin Anastasiu ”biletul câștigător” pentru ediția 1970 a ”Cerbului de Aur”, unde a reprezentat România alături de Angela Similea și Doina Spătaru. A interpretat piesele “Plop frânt” (compozitor Florin Bogardo) și “Trecea fanfara militară” de Temistocle Popa.La acea ediție memorabilă, spectatorii au avut prilejul să le asculte și să le aplaude pe Josephine Baker, Connie Francis, Marie Laforet, Luminiţa Dobrescu, Anda Călugăreanu şi Mihaela Mihai.

Nu vom uita niciodată vocea, timbrul, talentul și prezența scenică a interpretului Dorin Anastasiu!Ne vom aminti de profesionalismul său, de distincția, modestia și discreția care i-au guvernat viața și cariera artistică.

Condoleanțe familei îndoliate!” (Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ULTIMA ORĂ! Fotbal, Liga a III-a. Victorie normală a focșănenilor!
 •  

ULTIMA ORĂ! Fotbal, Liga a III-a. Victorie normală a focșănenilor!

ULTIMA ORĂ Fotbal Liga a IIIa Victorie normală a focșănenilor
 • Dinamo Bacău – CSM Focșani 2007 2-4 (0-3)

 Formația CSM Focșani 2007: Lazăr (78 Preda) – Juncănaru, Bratu (66 Salaoru), Panaite, Negoiță – Băciuț, Săpunaru, Ciochină, Manu (66 Strătilă) – Dascălu ( 78 Agafiței) – Pasăre (71 Predoiu). Au m ai fost înscriși pe foaia de joc Budeanu și Hoțoi, Stoica.

Antrenori, Marius Bratu – principal și Octavian Bucătaru – secund.

Într-o partidă care a avut loc astăzi, 18 septembrie, de la ora 17:00, pe stadionul din Siretu – Săucești, în etapa a 4-a a Campionatului Ligii a III-a la fotbal, CSM Focșani 2007 a întrecut cu 4-2 (3-0) pe Dinamo Bacău. Golurile focșănenilor au fost marcate de Pasăre, Ciochină și Săpunaru, în prima repriză și Băciuț după pauză. Golurile băcăuanilor au fost înscrise după cele patru ale oaspeților.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ULTIMA ORĂ! FOTO! Ciocnire între două mașini pe strada Mărășești din Focșani
 •  

ULTIMA ORĂ! FOTO! Ciocnire între două mașini pe strada Mărășești din Focșani

ULTIMA ORĂ FOTO Ciocnire între două mașini pe strada Mărășești din Focșani

Un eveniment rutier a avut loc în această seară pe strada Mărășești din Focșani, în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului au fost prezente echipaje ale ISU Vrancea,  și ale SAJ Vrancea. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, a fost vorba despre o tamponare și nu au existat victime, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ULTIMA ORĂ! O femeie din Vulturu, nevaccinată, a murit infectată cu Covid, în secția ATI a Spitalului Județean
 •  

ULTIMA ORĂ! O femeie din Vulturu, nevaccinată, a murit infectată cu Covid, în secția ATI a Spitalului Județean

ULTIMA ORĂ O femeie din Vulturu nevaccinată a murit infectată cu Covid în secția ATI a Spitalului Județean

În județul Vrancea, în data de 18 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind carantina și izolarea, se află:

 • 753 persoane în carantină la domiciliu;
 • 247 persoane în izolare la domiciliu;
 • 107 persoane în izolare instituționalizată, dintre care 11 persoane sunt internate la ATI, în Focșani;
 • 10220 persoane vindecate;
 • 527 persoane decedate (În ultimele 24 de ore a fost raportat decesul unei femei, 81 ani, nevaccinată, din Vulturu, internată în secția de ATI a Spitalului Județean Focșani;).

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a efectuat până acum 68.397 de teste, fiind depistate 11353 persoane pozitiv.

Reamintim faptul că a fost înființată o linie TelVerde – 0800800165, la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Defalcat pe instituții subordonate MAI, situația arată astfel:

ISU Vrancea a executat 14 misiuni cu 50 pompieri și 6 mijloace auto, astfel:                                                                                                                                                                                                                                              

– 1 misiune cu 20 pompieri pentru asigurarea coordonării și conducerii tuturor acțiunilor specifice precum și  suportului tehnic/operațional privind funcționarea echipamentelor si mijloacelor din cadrul CJCCI Vrancea;

– 1 misiune cu 3 pompieri pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional-decizional la nivelul C.J.C.C.I. Vrancea;

– 1 misiune cu 5 pompieri pentru asigurarea transmiterii situațiilor numerice și nominale cu persoanele izolate/carantinate către instituțiile cu atribuții la nivelul județului;

– 1 misiune cu 2 pompieri și 1 AMOP pentru asigurarea, verificarea și întreținerea echipamentelor și materialelor puse la dispoziția Spitalului Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani – Secția Boli Infecțioase, în vederea efectuării pre-triajului persoanelor;

– 5 misiuni cu 5 pompieri pentru dezinfecția autospecialelor folosite pentru transportul persoanelor suspectate/confirmate de infectarea cu COVID – 19.

– 5 alte misiuni.

IJJ Vrancea  a efectuat 56 misiuni cu 83 jandarmi, 16 mijloace auto, astfel:

– 5 acțiuni de control pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-CoV-2;

– 14 misiuni mixte (pol. mun. Focșani, pol. mun. Adjud, pol. oraşului Panciu, pol. orașului Mărășești,  pol. orașului Odobeşti, pol. rurală Năneşti, pol.rurală Gugeşti);

– 2 misiuni mixte ( pol. oraş Panciu), cu  jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău;

– 4 misiuni de asigurare a intervenției în zona de responsabilitate;

– 2 misiuni de menținere a ordinii publice pe traseele montane şi stațiunile turistice;

– 1 misiune pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional – decizional la nivelul C.J.C.C.I. Vn;

– 16 misiuni de asigurare o.p. şi de verificare a respectării măsurilor de protecţie în contextul infecției cu SARS-CoV-2 în zona instituţiilor de învăţământ;

– 4 misiuni de asigurare a ordinii interioare şi de verificare a respectării măsurilor de protecție în contextul infecției cu SARS-CoV-2 la instanțele de judecată;

– 1 misiune de asigurare a măsurilor de ordine publică şi de verificare a respectării măsurilor de protecție în contextul infecției cu SARS-CoV-2 în incinta Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea;

– 1 misiune de asigurare a ordinii publice în zona Centrului de vaccinare din mun. Adjud;

– 1 misiune de asigurare a măsurilor de ordine publică şi de verificare a respectării măsurilor de protecție în contextul infecției cu SARS-CoV-2, în parcarea Casei de Cultură din mun. Focşani , pe timpul desfăşurării   evenimentului culinar ,,Prăvălia cu Raci”;

– 1 misiune de asigurare a măsurilor de ordine publică şi de verificare a respectării măsurilor de protecție în contextul infecției cu SARS-CoV-2, în Piaţa Unirii din mun. Focşani , pe timpul desfăşurării   evenimentului ,,Redescoperă România- Judeţul Vrancea-Musoleele eroilor”;

– 1 misiune de asigurare a măsurilor de ordine publică şi de verificare a respectării măsurilor de protecție în contextul infecției cu SARS-CoV-2, în orşul Panciu , pe timpul desfăşurării   evenimentului artistic ce va consta într-un recital al Muzicii Militare din Garnizoana Focşani ;

– 3 alte misiuni.

Alte structuri

DSP Vrancea a efectuat 21  misiuni cu  participarea unui  numar de  16  cadre  medicale, astfel:

– 2  misiuni cu 3 cadre  medicale  pentru codificarea probelor recoltate la cazurile suspecte  COVID;

– 3 misiuni cu 1 cadru  medical  pentru introducere coduri noi în baza de date;

– 8 misiuni cu 6 cadre medicale pentru efectuarea anchetelor epidemiologice;

– 2 misiuni cu 1 cadru medical  în vederea raportării stocurilor de materiale;

– 2 misiuni cu 1 cadru  medical  pentru recepție și preluare  probe biologice;

– 2 misiune cu  2 cadre  medicale  pentru eliberarea certificatelor digitale Covid – 19;

– 1 misiune cu 1 cadru DSP pentru decontaminare;

– 1 misiune cu un automobil și 1 cadru medical  pentru transport vaccin la Centrele de Vaccinare.

Prefectul Gheorghiță Berbece face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Vrancea, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații precum și evitarea deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

Rata de incidență zilnică cumulată pentru UAT – urile din județul Vrancea poate fi accesată la următorul link: https://vn.prefectura.mai.gov.ro/informatii-referitoare-la-coronavirus/

COMUNICAT DE PRESĂ, Instituția Prefectului, județul Vrancea, 18 septembrie 2021

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Muzeul Țării Vrancei se deschide mâine la Vidra
 •  

Muzeul Țării Vrancei se deschide mâine la Vidra

Muzeul Țării Vrancei se deschide mâine la Vidra

Muzeul Vrancei, sub egida Consiliului Județean Vrancea, vă invită duminică, 19 septembrie 2021, la deschiderea MUZEULUI ȚĂRII VRANCEI, instituție care pune în valoare istoria, cultura, tradiția și universul spiritual din regiunea istorică,numită de Dimitrie Cantemir republică quasi independentă în cadrul fostului Ținut al Putnei. Muzeul Țării Vrancei cuprinde cinci săli, în care vizitatorul va descoperi caracteristicile prin care acest spațiu geografic se individualizează în cadrul istoriei României.

De la covoarele tradiționale specifice satelor de pe Văile Putnei, Zăbalei sau Nărujii și costumele populare care au dus faima artei cămășilor vrâncene, până la ceramica de Irești, pe care Muzeul Vrancei intenționează să o revigoreze, organizând la Vidra, din 2022, o Școală de vară, pentru cei care doresc să se inițieze în arta olăritului. Gândit în spiritul Muzeului Național al Țăranului Român, instituția muzeală din Vidra este și o inițiere în istoria Vrancei arhaice și epoca în care aceasta a fost descoperită de Dimitrie Gusti, în 1927. Grație imaginilor primite de la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, 25 din cele mai reprezentative fotografii realizate de Iosif Berman in 1927 înnobilează pereții Muzeului, aducând în actualitate Vrancea istorică de acum un secol. Nu lipsește din muzeu o incursiune în istoria luptei pentru apărarea Moșiei Vrancei și celebrul proces al dezrobirii, numit de Constantin Constantinescu-Mircești, „Marele proces al Vrancei”. Însă, un Muzeu al Țării Vrancei nu putea omite elementul identitar și anume biserica de lemn.Ultima etapă a excursului prin muzeu o constituie o biserică de lemn stilizată, în care vizitatorul se va întâlni cu arta lemnului și istoricul Schiturilor Obștilor Vrancei: Valea Neagră și Lepșa. Instituția este, din acest punct de vedere, prima etapă din proiectul de reziliență prin care Muzeul Vrancei răspunde ofensivei neomarxiste împotriva credințelor, tradițiilor și a culturii locale. Festivitățile vor începe la ora 13. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Comunei Vidra. Vă așteptăm cu drag la sărbătoarea sufletului Țării Vrancei.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Tur ciclist, concert în Piața Unirii, partide de rugby și futsal, în acest weekend! Jandarmii vor asigura buna desfășurare a evenimentelor
 •  

Tur ciclist, concert în Piața Unirii, partide de rugby și futsal, în acest weekend! Jandarmii vor asigura buna desfășurare a evenimentelor

Tur ciclist concert în Piața Unirii partide de rugby și futsal în acest weekend Jandarmii vor asigura buna desfășurare a evenimentelor

Pentru asigurarea unui climat normal de ordine și siguranță publică, jandarmii vrânceni, alături de polițiști vor acționa și în acest sfârșit de săptămână cu ocazia desfășurării manifestărilor din spațiul public, după cum urmează:

– Sâmbătă la turul ciclist ,,Mausolee pe bicicletă ” ce va pleca de la Mausoleul Eroilor din Cartierul Sud, dar și la concertul ,, Legendele folk vin la Mausolee pe bicicletă ” din Piața Unirii – Municipiul Focșani ;

– Sâmbătă 18 septembrie la partidele de rugby din cadrul Memorialului ,, Viorel Ion”, care vor avea loc pe Stadionul Milcovul din Municipiul Focșani ;

– Duminică 19 septembrie la meciul de futsal din cadrul Ligii I, dintre echipele Sportul Ciorăști și AutoBergamo Deva.

Recomandăm participanţilor să respecte măsurile stabilite de organizatori în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și indicațiile forțelor de ordine, să acorde o atenţie sporită minorilor care îi însoțesc și să solicite ajutorul forţelor de ordine, în mod direct sau prin numărul unic apel de urgență ,, 112” în cazul producerii unor fapte de natură penală sau contravențională.

Tur ciclist concert în Piața Unirii partide de rugby și futsal în acest weekend Jandarmii vor asigura buna desfășurare a evenimentelor

Comunicat IJJ Vrancea, 17 septembrie 2021

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriMonitorul de Vrancea
 • ULTIMA ORĂ! Măsuri restrictive în comuna Broșteni, începând de sâmbătă, stabilite în urma ședinței de astăzi a CJSU
 •  

ULTIMA ORĂ! Măsuri restrictive în comuna Broșteni, începând de sâmbătă, stabilite în urma ședinței de astăzi a CJSU

ULTIMA ORĂ Măsuri restrictive în comuna Broșteni începând de sâmbătă stabilite în urma ședinței de astăzi a CJSU

Astăzi, 17.09.2021, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 la nivelul localităților din județul Vrancea, în urma căreia a fost adoptată următoarea hotărâre:

HOTĂRÂREA nr. 173 din 17.09.2021 privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în funcție de încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile, la nivelul localităților din județul Vrancea, care dispune:

Art. 1 La nivelul localităților, prevăzute în Anexă la prezenta hotărâre, în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 0/00 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3 0/00 de locuitori, se stabilesc următoarele măsuri, pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia, astfel:(1) În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;(2) Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;(3) Activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, se pot desfăşură cu cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună;(4) Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani;(5) Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;(6) Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii;(7) Se permite organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii;(8) Se permite, în condiţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu un număr de maximum 100 de persoane şi cu respectarea următoarelor măsuri:a) purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară mitingul sau demonstraţia;c) menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil;d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfăşurării mitingului sau a demonstraţiei;e) aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2;(9) Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;(10) Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;(11) Activarea aplicării Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.

Art. 2 Direcția de Sănătate Publică Vrancea calculează zilnic, pentru fiecare localitate din județul Vrancea, incidența cumulată la 14 zile și prezintă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea analiza rezultată, în cel mult 24 ore de la data constatării atingerii limitelor prevăzute în prezenta hotărâre.

Art. 3 Prezenta hotărâre va fi înaintată Comitetului Național pentru Situații de Urgență, tuturor instituţiilor și unităților administrativ-teritoriale interesate prin grija Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

ULTIMA ORĂ Măsuri restrictive în comuna Broșteni începând de sâmbătă stabilite în urma ședinței de astăzi a CJSU

Comunicat de presă, Instituția Prefectului, județul Vrancea, 17 septembrie 2021

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Consilierii PNL-USR Plus nu vor să fie refăcute străzile din Focșani! Șantaj la primar pentru continuarea lucrărilor la strada Gheorghe Doja
 •  

Consilierii PNL-USR Plus nu vor să fie refăcute străzile din Focșani! Șantaj la primar pentru continuarea lucrărilor la strada Gheorghe Doja

Consilierii PNLUSR Plus nu vor să fie refăcute străzile din Focșani Șantaj la primar pentru continuarea lucrărilor la strada Gheorghe Doja

Focșănenii le transmit consilierilor locali să înceteze cu circul din ședințele Consiliului Local și să voteze proiecte în care să țină cont de interesul locuitorilor municipiului. Comentariile sunt făcute pe pagina de facebook a municipalității unde sunt transmise online ședințele Consiliului Local. Aici, viceprimarul PNL nu poate cenzura comentariile, cum face în plenul ședințelor pe care le conduce atunci când iau cuvântul primarul Cristi Misăilă sau consilierii PSD.

În ședința de ieri, liberalii focșăneni nu au votat proiectul pentru continuarea lucrării de refacere a străzilor Gheorghe Doja și fundătura Gheorghe Doja, Legumelor, Plantelor, Vasile Pârvan și Bahne pentru că nu au fost trecuți inițiatori la un proiect inițiat de primarul Cristi Misăilă. Într-un scandal de aproape jumătate de oră din ședința Consiliului Local, consilierii PNL și USR Plus au recunoscut că au impus condiții pentru a vota favorabil proiectul inițiat de primarul Cristi Misăilă. Practic, un șantaj ordinar pentru niște interese electorale meschine. După cum le-a replicat edilul, au vrut să se cocoațe „ca musca în lapte” și să își aroge merite pentru un proiect care nu le aparține. Interesul focșănenilor care i-au votat în urmă cu un an de zile nu a contat în fața ambițiilor personale.

Ce importanță are dacă oamenii de pe Gheorghe Doja merg prin noroiul șantierelor? Mai important este ca duzina consilierilor PNL- USR Plus să aibă numele trecut pe o hârtie, să se laude în rapoartele de activitate că au inițiat un proiect de hotărâre; aceiași consilieri care insistau că Primăria trebuie să predea proiectele de investiții către ministerele de la București pentru că bugetul de stat este un sac fără fund pentru guvernarea liberală.

Realitatea a fost diferită. După un an electoral în care au aruncat cu bani pentru câteva voturi, liberalii s-au trezit că nu mai sunt bani pentru investiții. În acest caz, deși Primăria a predat amplasamentul Companiei Naționale de Investiții (CNI), pentru a continua lucrările începute de municipalitate, nici până acum nu s-a întâmplat acest lucru. De altfel, în repetate rânduri, oficialii Ministerului Dezvoltării au anunțat că nu sunt fonduri suficiente pentru lucrările de asfaltare a drumurilor și nu vor mai fi alocați bani pentru acest tip de investiții.

În acest context, primarul Cristi Misăilă a inițiat un proiect prin care a propus ca lucrările pe aceste străzi să fie continuate de municipalitate astfel încât oamenii să nu aibă de suferit. O soluție care nu este acceptată de duzina consilierilor PNL-USR Plus pentru că, potrivit Codului Administrativ, doar primarul poate iniția asemenea proiecte tehnice. De altfel, primarul Misăilă le-a atras atenția asupra ipocriziei de care dau dovadă atunci când vor să fie inițiatori la un proiect pe care l-au blocat luni de zile. „Vreți să fiți inițiatori când ați blocat acest proiect pentru șapte luni de zile”, le-a spus primarul Cristi Misăilă. Atât cât a reușit, pentru că viceprimarul PNL care primește indemnizație fără să aibă atribuții i-a tăiat microfonul la fiecare cuvânt negativ despre guvernul PNL sau Ion Ștefan „Grindă”. Proiectul de hotărâre care vizează lucrările de pe aceste străzi va fi reluat la viitoarea ședință ordinară a Consiliului Local.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • A apărut un nou model de predicție a mișcării solului pentru zona seismică Vrancea
 •  

A apărut un nou model de predicție a mișcării solului pentru zona seismică Vrancea

A apărut un nou model de predicție a mișcării solului pentru zona seismică Vrancea

𝐡𝐚𝐳𝐚𝐫𝐝 𝐬𝐞𝐢𝐬𝐦𝐢𝐜 ≠ 𝐫𝐢𝐬𝐜 𝐬𝐞𝐢𝐬𝐦𝐢𝐜

Hazardul seismic reprezintă mișcarea așteptată a terenului, provocată de cutremure, într-un anumit amplasament. Pentru a determina nivelul riscului seismic trebuie considerat, pe lângă valoarea de hazard seismic, gradul de expunere a elementelor de interes din amplasamentul respectiv (clădiri, oameni și bunuri), precum și vulnerabilitatea acestora la cutremur.

Indiferent de abordarea utilizată în evaluarea nivelului de hazard seismic (probabilistă sau deterministă), utilizarea unui model de predicție a mișcării solului este necesară. Acesta pune în legătură parametrii cutremurului (magnitudine, adâncime, mecanism focal etc.) cu caracteristicile amplasamentului de calcul (clasă de sol, distanță epicentrală sau hipocentrală etc.), facilitând calculul unei valori de accelerație maximă la nivelul solului, accelerație spectrală, viteză sau deplasare.

𝐔𝐧 𝐧𝐨𝐮 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐢𝐜𝐭i𝐞 𝐚 𝐦𝐢𝐬𝐜𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚

Pentru zona seismică Vrancea a apărut recent un nou model de predicție a mișcării solului, elaborat de Elena Florinela Manea (INFP), Carmen Ortanza Cioflan (INFP) și Laurențiu Danciu (ETH) și publicat în 2021 în Earthquake Spectra, cu titlul „Ground-motion models for Vrancea intermediate-depth earthquakes” – https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/87552930211032985. Acesta a fost determinat în baza unui set de peste 30000 de înregistrări seismice de la 207 de cutremure din zona Vrancea și o metodologie ce ia în considerare atât frecvența fundamentală de rezonanță a solului cât și diferențele de atenuare dintre regiunile intra și extracarpatică, precum și de-a lungul arcului carpatic.

Acest model se alătură altora dezvoltate în ultima perioadă pentru zona Vrancea, printre care Sokolov et al. (2008) sau Văcăreanu et al. (2015), fiind de așteptat ca noile modele, cu performanțe din ce în ce mai bune, să contribuie la viitoarea hartă de zonare din codul de proiectare seismică. Aspecte referitoare la acțiunea seismică de proiectare în viitoarea generație de coduri pot fi găsite aici: http://www.aicps.ro/revista/aicps-review-1-2021-1/content#page/n7/mode/2up. De asemenea, implementarea acestora în noua versiune de ShakeMap a INFP va contribui la o reprezentare mai bună a parametrilor mișcării solului, cu impact într-o estimare îmbunătățită a pagubelor seismice prin intermediul SeisDaRo (http://www.infp.ro/index.php?i=srv13). Acesta permite generarea de hărți utile pentru dirijarea eforturilor de căutare și salvare în caz de cutremur puternic sau pentru planificarea resurselor de intervenție în baza scenariilor.

A apărut un nou model de predicție a mișcării solului pentru zona seismică VranceaA apărut un nou model de predicție a mișcării solului pentru zona seismică VranceaA apărut un nou model de predicție a mișcării solului pentru zona seismică Vrancea

sursă foto și text: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Peste 6 milioane de lei, bani alocați localităților vrâncene la rectificarea bugetară
 •  

Peste 6 milioane de lei, bani alocați localităților vrâncene la rectificarea bugetară

Peste 6 milioane de lei bani alocați localităților vrâncene la rectificarea bugetară

64 de primării vrâncene vor primi peste 6 milioane de lei după rectificarea bugetară. Sumele au fost alocate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea care a emis ieri decizia de repartizare pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A. pentru echilibrarea bugetelor locale, în baza art. 6 alin. (3) și (4) din Legea nr.15/2021, modificate și completate  de prevederile art. 28 punctul 5 din O.U.G. 97/2021. Astfel, în urma rectificării, 64 de UAT-uri din Vrancea vor primi peste 6 milioane de lei. Suplimentar, vor fi alocați bani pentru masa caldă a elevilor din 4 localități, respectiv Mărășești, Sihlea, Păunești și Răstoaca, pentru finanțarea învățământului particular acreditat din Focșani și pentru căminele de bătrâni din Focșani, Panciu și Fitionești.  „Din păcate, formula agreată de AJFP Vrancea pune presiune pe bugetele locale, nefiind vorba, din păcate, de o echilibrare în mod real“, susține pe pagina sa de facebook președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Lista completă cu sumele primite de UAT-urile din Vrancea poate fi consultată mai jos

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ULTIMA ORĂ! CINCI persoane din Focșani, cu vârste între 42 și 81 de ani, au MURIT în ultimele 24 de ore, infectate cu Covid! Două dintre ele erau vaccinate
 •  

ULTIMA ORĂ! CINCI persoane din Focșani, cu vârste între 42 și 81 de ani, au MURIT în ultimele 24 de ore, infectate cu Covid! Două dintre ele erau vaccinate

ULTIMA ORĂ CINCI persoane din Focșani cu vârste între 42 și 81 de ani au MURIT în ultimele 24 de ore infectate cu Covid Două dintre ele erau vaccinate

În județul Vrancea, în data de 17 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind carantina și izolarea, se află:

 • 680 persoane în carantină la domiciliu;
 • 150 persoane în izolare la domiciliu;
 • 95 persoane în izolare instituționalizată, dintre care 10 persoane sunt internate la ATI, în Focșani;
 • 10202 persoane vindecate;
 • 526 persoane decedate (În ultimele 24 de ore au fost raportate 5 decese (4 bărbați și 1 femeie):

1) Bărbat, 52 ani, nevaccinat, din Focșani, internat în secția de ATI a Spitalului Județean Focșani;

2) Bărbat, 42 ani, nevaccinat, din Focșani, internat în secția de ATI a Spitalului Județean Focșani;

3) Femeie, 71 ani, vaccinată, schema completă, a prezentat comorbidități, din Focșani, internată în secția de ATI a Spitalului Județean Focșani;

4) Bărbat, 76 ani, nevaccinat, din Focșani, internat în secția de ATI a Spitalului Județean Focșani;

5) Bărbat, 81 ani, vaccinat, schema completă, a prezentat comorbidități, din Focșani, internat în secția de ATI a Spitalului Județean Focșani;

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a efectuat până acum 68.329 de teste, fiind depistate 11297 persoane pozitiv.

Reamintim faptul că a fost înființată o linie TelVerde – 0800800165, la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Defalcat pe instituții subordonate MAI, situația arată astfel:

ISU Vrancea a executat 7 misiuni cu 36 pompieri și 2 mijloace auto, astfel:                                                                                                                                                                                                                                              

– 1 misiune cu 20 pompieri pentru asigurarea coordonării și conducerii tuturor acțiunilor specifice precum și  suportului tehnic/operațional privind funcționarea echipamentelor si mijloacelor din cadrul CJCCI Vrancea;

– 1 misiune cu 3 pompieri pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional-decizional la nivelul C.J.C.C.I. Vrancea;

– 1 misiune cu 5 pompieri pentru asigurarea transmiterii situațiilor numerice și nominale cu persoanele izolate/carantinate către instituțiile cu atribuții la nivelul județului;

– 1 misiune cu 2 pompieri și 1 AMOP pentru asigurarea, verificarea și întreținerea echipamentelor și materialelor puse la dispoziția Spitalului Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani – Secția Boli Infecțioase, în vederea efectuării pre-triajului persoanelor;

– 1 misiuni cu 2 pompieri pentru dezinfecția autospecialei folosite pentru transportul persoanelor suspectate/confirmate de infectarea cu COVID – 19.

– 2 alte misiuni.

 IJJ Vrancea a efectuat 56 misiuni cu 82 jandarmi și 16 mijloace auto, astfel:

– 5 acțiuni de control pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-CoV-2;

– 15 misiuni mixte (pol. mun. Focșani, pol. mun. Adjud, pol. oraşului Panciu, pol. orașului Mărășești,  pol. orașului Odobeşti, pol. rurală Năneşti, pol.ruralăGugeşti);

– 2 misiuni mixte ( pol. oraş Panciu), cu  jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău;

– 4 misiuni de asigurare a intervenției în zona de responsabilitate;

– 2 misiuni de menținere a ordinii publice pe traseele montane şi stațiunile turistice;

– 1 misiune pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional – decizional la nivelul C.J.C.C.I. Vn;

– 16 misiuni de asigurare o.p.şi de verificare a respectării măsurilor de protecţie în contextul infecției cu SARS-CoV-2 în zona instituţiilor de învăţământ;

– 4 misiuni de asigurare a ordinii interioare şi de verificare a respectării măsurilor de protecție în contextul infecției cu SARS-CoV-2 la instanțele de judecată;

– 1 misiune de asigurare a măsurilor de ordine publică şi de verificare a respectării măsurilor de protecție în contextul infecției cu SARS-CoV-2 în incinta Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea;

– 1 misiune de asigurare a ordinii publice în zona Centrului de vaccinare din mun. Adjud;

– 1 misiune de asigurare a măsurilor de ordine publică şi de verificare a respectării măsurilor de protecție în contextul infecției cu SARS-CoV-2, pe stadionul din localitatea Adjud, pe timpul desfăşurării meciul de fotbal din cadrul Superligii Vrancei;

– 4 alte misiuni.

Alte structuri

DSP Vrancea a efectuat 17 misiuni cu 16 cadre medicale și 1 mijloc auto, astfel:

– 2  misiuni cu 3 cadre  medicale  pentru codificarea probelor recoltate la cazurile suspecte  COVID;

– 3 misiuni cu 1 cadru  medical  pentru introducere coduri noi în baza de date;

– 5 misiuni cu 6 cadre medicale pentru efectuarea anchetelor epidemiologice;

– 2 misiuni cu 1 cadru medical  în vederea raportării stocurilor de materiale;

– 1 misiune cu 1 cadru  medical  pentru receptie și preluare  probe biologice;

– 2 misiune cu  2 cadre  medicale  pentru eliberarea certificatelor digitale Covid – 19;

– 1 misiune cu 1 cadru DSP pentru decontaminare;

– 1 misiune cu 1 cadru medical și 1 mijloc auto pentru transport vaccin la Centrele de Vaccinare.

Prefectul Gheorghiță Berbece face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Vrancea, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații precum și evitarea deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

Rata de incidență zilnică cumulată pentru UAT – urile din județul Vrancea poate fi accesatălaurmătorul link: https://vn.prefectura.mai.gov.ro/informatii-referitoare-la-coronavirus/

Comunicat de presă, Instituția Prefectului, județul Vrancea, 17 septembrie 2021

foto cu rol de prezentare: digi24.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • GALERIE FOTO: Poveștile oamenilor în uniformă. Nicușor Daniel Negoiță, salvatorul anului la ISU Vrancea
 •  

GALERIE FOTO: Poveștile oamenilor în uniformă. Nicușor Daniel Negoiță, salvatorul anului la ISU Vrancea

GALERIE FOTO Poveștile oamenilor în uniformă Nicușor Daniel Negoiță salvatorul anului la ISU Vrancea

Ceea ce părea o zi liniștită de februarie, a devenit o aventură de neuitat pentru un pompier vrâncean cu o experiență de 15 ani. Subofițer principal Nicușor Daniel Negoiță este comandant de echipaj și alpinist intervenție la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny‟ al județului Vrancea. De curând, a aflat că a fost desemnat salvatorului anului la ISU Vrancea.

În prima jumătate a lunii februarie din acest an, Daniel Negoiță a intervenit, alături de alți colegi pompieri, polițiști și jandarmi, la o misiune de salvare a unui tânăr urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din Focșani, care amenința că se va sinucide. Astăzi aflăm povestea pompierului-erou originar din Cîmpineanca.          „Generația noastră a avut parte de o copilărie diferită de cea a copiilor din ziua de astăzi. Nu aveam calculator sau telefon, însă colindam tot satul când ieșeam la joacă. Aveam de mers pe joc câțiva kilometri buni până la școală, însă eram fericiți. Sunt absolvent al Liceului nr. 1 din Focșani, profil Electrotehnic. Absolvind imediat după Revoluție, nu prea erau multe oportunități atunci. Cei ai căror părinți aveau posibilități financiare, mergeau la facultate, noi, ceilalți, căutam să ne angajăm și să câștigăm un ban. După câteva joburi pe care le-am avut, în 2000 am auzit că se fac angajări la jandarmi. Așa am ajuns să lucrez ca sergent angajat la IJJ Vrancea până în 2005. Pentru că voiam să câștig mai bine, timp de doi ani am lucrat în străinătate, iar apoi am aflat că ISU Vrancea face angajări din sursă externă. Se întâmpla în 2006, și, din acel moment, fac parte din familia pompierilor vrânceni‟, spune Daniel Negoiță.

Viața de pompier, la limita dintre fericire și tristețe

Cu toate că numărul situațiilor de urgență la care sunt solicitați să intervină pompierii este covârșitor, sunt și misiuni cu final fericit care le aduc zâmbetul pe buze „eroilor în uniformă roșie‟. În cei 15 ani de activitate, Daniel Negoiță a experimentat emoții multiple: de la frică, incertitudine, tristețe, neputință, până la fericire. Dacă la prima intervenție la care a participat și care anunța producerea unui incendiu la o centrală termică din Cîmpineanca, vrânceanul spune că a avut câteva emoții, îngrijorându-se că nu va ști cumva reacționa, după ani și ani „de foc‟, și la propriu și la figurat, Daniel Negoiță a învățat, în fiecare zi, cum să devină un pompier bun. „Au fost și situații în care, în urma incendiilor, au rezultat victime decedate, însă am încercat să mă detașez și să nu mă implic emoțional. Acum avem psiholog, însă, în primii ani de activitate, nu aveam, așa că vorbeam între noi, colegii‟, recunoaște Daniel Negoiță.

Cea mai mare satisfacție profesională a unui pompier este aceea de a salva, pe lângă bunurile aflate în pericol, viața semenilor și a necuvântătoarelor a căror viață este amenințată de o situație de urgență. O misiune din apropierea localității Faraoane îi bucură inima și acum pompierului vrâncean, deși au trecut aproape cinci ani de atunci. „Sunt foarte multe intervenții frumoase la care am participat, una dintre ele se întâmpla în 2017, când am salvat un cățeluș care era căzut de trei zile într-o râpă, aproape de malul unei ape. În ziua aceea, am fost solicitați să intervenim după ce un cetățean a observat cățelul în timp ce se ducea la munca câmpului. Ajunși la fața locului, râpa având undeva la 30 de metri, mi s-a părut a fi un cățeluș, însă, pe măsură ce coboram, ajutat de colegi, am văzut că, de fapt, era un câine destul de mare. Recunosc că mă temeam să nu mă muște însă, odată salvat, cățelușul a început să alerge în jurul nostru bucuros. M-a surprins cu afecțiunea lui și cu bucuria cu care ne-a «răsplătit»‟, mai spune pompierul.

„Persoană urcată pe un panou publicitar la Dedeman, amenință că se sinucide‟

14 februarie 2021, o zi normală de lucru pentru Daniel Negoiță. În jurul orelor după-amiezii, un apel la 112 anunță faptul că un bărbat s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din Focșani și amenință că se va arunca în gol. Imediat, Daniel Negoiță împreună cu un coleg au plecat spre locul intervenției. „Țin minte că am avut pregătire în acea dimineață, așa cum avem în fiecare tură, și în jurul orei 14:30 am fost anunțați de colegii din dispecerat că, în Focșani, o persoană s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune și amenință că se aruncă în gol. Tot de la colegi știam că la locul indicat erau deja echipaje de poliție cu un negociator. Am plecat cu autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime împreună cu un coleg gândindu-ne că totul se va termina repede. Nu a fost să fie așa. Persoana se afla la o înălțime de circa 30 de metri‟, își amintește pompierul.

Între timp, pe lângă polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai SAJ Vrancea, în parcarea magazinului respectiv, dar și în apropierea lui, s-au adunat mai mulți oameni, curioși să vadă cum se va încheia misiunea. Pentru ca salvatorii să intervină în siguranță a fost nevoie ca alimentarea cu energie electrică să fie întreruptă. Cu toate acestea, „echipajele de la Electrica ne-au avertizat să nu atingem cumva firele electrice. Bătea un vânt puternic iar în astfel de condiții, nacela autoscării are un balans foarte mare, iar o mișcare greșită ne-ar fi putut costa viața. Prima dată am urcat cu negociatorul de la poliție până la vreo 15 metri înălțime și, după repetate rânduri în care l-am întrebat pe bărbatul urcat pe stâlp dacă vrea să-l ajutăm, într-un final ne-a auzit, s-a aplecat puțin spre noi și a încuviințat din cap. M-am întors la sol, am lăsat negociatorul și am urcat din nou alături de un alt coleg pentru a-l recupera pe bărbat‟, continuă să povesească Daniel Negoiță.

Când au ajuns aproape de bărbat, salvatorii au constatat că era înghețat și abia putea să se miște. Au reușit să-l urce în nacelă și să înceapă coborârea, timp în care victima nu a schițat niciun gest și nu a scos niciun cuvânt. Odată ajuns jos, bărbatul a fost preluat de ambulanță în stare de hipotermie și transportat la spital. „Ni s-a făcut milă de el când am văzut cât de tânăr era. Avea în jur de 26/27 de ani și era din Vaslui. Din câte am înțeles, în acea zi se mai urcase pe câțiva stâlpi, vrând să atragă atenția. Căuta un loc de muncă. Ulterior, ne-am interesat de starea lui de sănătate și am aflat că este bine‟, a mai spus pompierul.

La finalul misiunii, cetățenii adunați în zonă i-au aplaudat pe salvatorii care au înfruntat frigul, vântul, altitudinea și emoțiile pentru a salva viața unui om. Modest, Daniel Negoiță spune că nu ar fi reușit nimic fără ajutorul și profesionalismul colegilor. Daniel Negoiță nu este doar  „Pompierul lunii februarie 2021‟, ci și „Salvatorul anului‟ la ISU Vrancea. „Această distincție înseamnă recunoașterea muncii pe care am depus-o în 15 ani de activitate aici, la ISU Vrancea. Nu mă așteptam să primesc așa o veste frumoasă. Le mulțumesc colegilor mei pentru faptul că de fiecare dată facem o echipă frumoasă, și le doresc să ne înțelegem și să funcționăm la fel de bine ca și până acum‟, mai spune Daniel Negoiță.

Îl felicităm pe Daniel Negoiță pentru profesionalismul, dedicarea și implicarea de care dă dovadă în îndeplinirea misiunilor și-i dorim sănătate și fericire!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Percheziţii la membri ai unei grupări care ar fi înşelat peste 5.000 de persoane cu anunţuri online fictive
 •  

Percheziţii la membri ai unei grupări care ar fi înşelat peste 5.000 de persoane cu anunţuri online fictive

Percheziţii la membri ai unei grupări care ar fi înşelat peste 5000 de persoane cu anunţuri online fictive

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat, joi, 13 percheziţii domiciliare vizând presupuşi membri ai unei grupări care ar fi înşelat peste 5.000 de persoane, în special din străinătate, cu anunţuri fictive de vânzare bunuri, postate online, prejudiciul fiind de peste 2.000.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Română, ancheta vizează fraude informatice şi spălare de bani, infracţiuni care ar fi fost comise de grupare, ai cărei membri ar fi din judeţele Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj, Ilfov, Călăraşi şi din municipiul Bucureşti.

Percheziţiile au avut loc pentru completarea probatoriului, gruparea fiind în atenţia anchetatorilor încă de anul trecut. În 2020, anchetatorii au stabilit că membrii grupării ar fi modificat conturi legitime de pe portaluri de comerţ online, prin schimbarea datelor personale ale titularilor, vizând în principal conturile bancare asociate. Victimele expediau sumele de bani aferente bunurilor promise/oferite spre vânzare, în conturi bancare controlate de către membrii grupării infracţionale.

De asemenea, gruparea ar fi postat anunţuri fictive pe site-uri internaţionale specializate în vânzarea de autoturisme sau închirieri imobile, şi, ulterior, ar fi deschis sau intermediat deschiderea de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniţi din infracţiuni, atât în România, cât şi în Marea Britanie şi Italia, folosindu-se de documente de identitate falsificate. Pe parcursul cercetărilor efectuate până în noiembrie 2020, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar şi din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia şi Italia.

Sumele de bani obţinute din săvârşirea acestui gen de infracţiuni ar fi fost disimulate de către membrii grupării, fiind, în final, folosite la achiziţionarea unor imobile şi autoturisme de lux. În cursul anului 2021, faţă de 12 membri identificaţi iniţial, au mai fost identificaţi 14 membri ai grupării infracţionale organizate.

Pe parcursul cercetărilor efectuate în acest an, au fost identificate încă 3.000 de victime, în special din Germania, dar şi din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia Italia şi S.U.A., numărul total al acestora fiind de aproximativ 5.000 de persoane. „Până în prezent, s-a conturat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro”, a precizat Poliţia Română.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor au fost ridicaţi 44.928 de lei, 870 de euro, 70 de lire sterline, patru laptop-uri, cinci stick-uri de memorie, opt pliculeţe care conţin o substanţă pulverulentă de culoare albă, 10 telefoane mobile, un card de memorie, o tabletă, 13 cartele SIM, o unitate tip desktop, înscrisuri şi patru carduri bancare. Şase persoane au fost ridicate şi duse la audieri.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 59 de firme înființate prin proiectul CCIA Vrancea „Antreprenoriat – Soluție durabilă pentru ocupare”
 •  

59 de firme înființate prin proiectul CCIA Vrancea „Antreprenoriat – Soluție durabilă pentru ocupare”

59 de firme înființate prin proiectul CCIA Vrancea Antreprenoriat Soluție durabilă pentru ocupare

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea a finalizat proiectul „Antreprenoriat – Soluție durabilă pentru ocupare”. Finanțat din fonduri europene, proiectul a avut ca obiectiv dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Sud-Est prin îmbunătățirea competențelor și abilităților antreprenoriale, sprijinirea înființării și dezvoltării de noi firme. Au fost create 59 de firme, care au beneficiat de ajutorul din schema de minimis și unde au fost angajate 163 de persoane. Celelalate rezultate ale proiectului sunt crearea și administrarea unui website, derularea unei campanii de promovare a antreprenoriatului din perspectiva durabilității, egalității de șanse, inovării sociale, organizare a 6 seminarii cu tema „Valorificarea superioară a resurselor locale prin dezvoltarea antreprenoriatului”, realizarea unei rețele de colaborare pentru susținerea grupului țintă și a oricăror alte persoane interesate privind înființarea și dezvoltarea antreprenoriatului, dobândirea competențelor antreprenoriale de 366 de persoane, care au și elaborat planuri de afaceri. Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Camera de Comert, Industrie și Agricultură Galați și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanta. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți, Prioritatea de investiții – 8iii: Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare. Conferința de închidere a proiectului este programată pentru marți, 21 septembrie, la sediul Camerei de Comerț Vrancea.

Articolul precedentGALERIE FOTO: Incendii de vegetație uscată la Bizighești și Golești
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • GALERIE FOTO: Adjud. Sistem electronic de ordonare a cetățenilor care doresc să plătească taxe și impozite
 •  

GALERIE FOTO: Adjud. Sistem electronic de ordonare a cetățenilor care doresc să plătească taxe și impozite

GALERIE FOTO Adjud Sistem electronic de ordonare a cetățenilor care doresc să plătească taxe și impozite

Serviciul de Taxe și Impozite Locale din Adjud beneficiază de joi de un sistem electronic de ordonare a cetățenilor care doresc să efectueze diverse plăți la ghișeul fizic. „Cele patru casierii care funcționează în incinta clădirii Serviciului de Taxe și Impozite Locale din str. Nicolae Bălcescu nr. 12 sunt asistate tehnic, începând de astăzi, de un sistem electronic de ordonare  a persoanelor! Sistemul este foarte ușor de utilizat și este folosit cu rezultate foarte bune în mai multe instituții din țară: În situația în care doriți să achitați o factură sau o taxă anume, alegeți unul dintre ghișeele SALUBRITATE – Ghișeul 1, CASIERIE PRIMĂRIE – Ghișeul 2, TAXE ȘI IMPOZITE – Ghișeul 3 sau C.U.P. – Ghișeul 4 de pe ecranul tactil al automatului situat în stanga intrării în clădire.

          Ridicați bonul de ordine eliberat de automat, rețineți numărul înscris pe acesta și puteți aștepta în interiorul clădirii sau în afara acesteia, pe o bancă. Așteptați până când se va auzi în difuzor numărul inscripționat pe biletul dumneavoastră.  Un număr de ordine va fi chemat de 2 ori, la un interval de 10 secunde și va apărea și pe afișajul electronic de deasupra ghișeului la care s-a înscris. Urmărind ecranul de informare din interiorul clădirii, veți observa care sunt numerele ce urmează a fi chemate la ghișeu. Un ecran de informare mai mic va fi amplasat, zilele următoare, în exteriorul clădirii, deasupra ușii de intrare. Pentru a evita eventualele neplăceri, în cazul în care doriți să efectuați operațiuni la 2 ghișee, vă adresăm rugămintea să solicitați al doilea bon de ordine doar după ce ați terminat operațiunea la primul ghișeu. Sistemul este folosit în mai multe instituții publice din țară și este foarte ușor de utilizat“, se arată într-un anunț al Primăriei Adjud.

Din cauza măsurilor de distanțare impuse pe perioada stării de alertă, pentru a evita aglomerația în spațiile închise, adjudenii sunt rugați să aștepte în afara clădirii până când se va auzi în difuzor numărul de ordine inscripționat pe biletul de ordine. Numărul va apărea, de asemenea, atât pe ecranul deja amplasat în holul clădirii cât și pe cel din exteriorul acesteia.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • GALERIE FOTO: Șah, Cupa Greșu, ediția a 12-a!
 •  

GALERIE FOTO: Șah, Cupa Greșu, ediția a 12-a!

GALERIE FOTO Șah Cupa Greșu ediția a 12a

În perioada 9-12 septembrie 2021, Clubul Municipal de Șah Speranța Focșani a organizat concursul de șah pentru juniori și seniori ”Cupa Greșu” ediția a XII-a, acesta desfășurându-se în cadrul Complexului Flora din Greșu.

Structura concursului a fost următoarea: Turneu A – open șah clasic pentru seniori și juniori legitimați cu rating FIDE între 1600 – 2000, desfășurat în perioada 9-12 septembrie în sistem elvețian 7 runde cu timp de gândire de 60 min + 30 sec/mutare, omologat național la FR Șah și internațional la FIDE; Turneu B – open șah clasic pentru seniori și juniori legitimați cu rating FIDE sub 1600, desfășurat în perioada 9 – 12 septembrie în sistem elvețian 7 runde cu timp de gândire de 60 min + 30 sec/mutare, omologat național la FR Șah și internațional la FIDE; Turneu C – open șah clasic pentru juniori U10 legitimați, desfășurat în perioada 10-11 septembrie 2021 în sistem turneu închis 6 runde cu timp de gândire de 46 min + 15 sec/mutare, omologat național la FR Șah; Turneu D – open șah blitz pentru seniori și juniori legitimați, desfășurat pe data de 10 septembrie 2021 în sistem elvețian 7 runde cu timp de gândire de 3 min + 2 sec/mutare, omologat național la FR Șah și internațional la FIDE.

Au participat 68 de jucători de la mai multe cluburi din țară (CM De Șah Speranța Focșani, CSM Focșani 2007, ACS Minerva Brăila, ACS Sissa Constanța, CSM Galați,CS Universitar Ploiești, ACS Smart Galați, CS de Șah Alex Brașov, CSM Mihai Viteazu Vulcan, AC de Șah Realitatea Huși,ACS Regional De Șah ”Nord-Est” Bacău, CS Cimentul Bicaz, ASC Olimpic Zărnești, AC de Șah Cavalerul Sfântu Gheorghe, ACS Genius Galați, ACS Pheonix Buzău, ACS Satori Art Slobozia, CS Dinamo București, CS Gambitul Damei Ploiești, CS Logic 64 Brașov, CS Mediator Giarmata Vii, CS Micul Șahist Iași, CS Oxygen București, CS Șah G. Nestianu Bârlad, CSM Jiul Petroșani, CSM Mediaș.)

În funcție de clasamentul final s-au remarcat și au fost premiați următorii șahiști seniori și juniori:

Turneu A (22 participanți seniori și juniori): Marius-Traian Angheluș de la ACS Minerva Brăila, locul 1 în clasamentul general, cu 6 puncte; Emilian-Paul Ioniță de la CSM Focșani 2007, locul 2 în clasamentul general, cu 5,5 puncte; Șimon-Alexandru Barbu de la CSM Galați, locul 3 în clasamentul general, cu 4,5 puncte; Ștefan Dănilă (junior U16) de la CSM Focșani 2007, locul 4 în clasamentul general, cu 4,5 puncte; Sebastian Țăran de la ACS Smart Galați, locul 5 în clasamentul general, cu 4 puncte;

Rating U 1800: Aurelian Groapă de la CS Cimentul Bicaz, locul 1, cu 4,5 puncte; Ioan-Mircea Cucu de la CSM Mihai Viteazu Vulcan, locul 2,. cu 4 puncte; Remus Răduică de la CS de Șah Alex Brașov, locul 3, cu 4 puncte; Dan Cimpoiașu de la CS Universitar Ploiești, locul 1 în clasamentul veterani, cu 4 puncte;

Clasament fete: Daniela Rusu de la ACS Sissa Constanța, locul 1, cu 3,5 puncte.

Turneu B, clasament general (39 participanți seniori și juniori): Cristian-Florin Chipăilă de la CSM Galați, locul 1, cu 6 puncte; Costel-Cristinel Rășcanu de la CS Șah Club Galați, locul 2, cu 5,5 puncte; Sebastian-Ștefan Ciobanu (junior U16) de la CSM Focșani 2007, locul 3, cu 5,5 puncte; Ioan Istrate de la CS Dinamo București, locul 4, cu 4,5 puncte; Ștefan-Valentin Bobude la ACS Satori Art Slobozia, locul 5, cu 4,5 puncte;

Rating U 1400: Dragoș-Lucian Câmpian de la CSM Jiul Petroșani, locul 1, cu 5 puncte; Cristian-Eduard Șimon (junior U16) de la CSM Focșani 2007, locul 2, cu 5 puncte; Ioan-Constantin Chesaru de la ACS Satori Art Slobozia, locul 3, cu 4,5 puncte;

Veterani: Ioan Calcea de la AC de Șah Cavalerul Sfântu Gheorghe, locul 1, cu 4 puncte;

Fete: Ștefania Czika de la CSM Mediaș, locul 1, cu 3,5 puncte.

Turneu C (4 participanți juniori U10), clasament general: Elena-Antonia Gagiu de la ACS Smart Galați, locul 1, ,cu 5 puncte; Bogdan-Ionuț Gherghe de la ACS Smart Galați, locul 2, cu 3 puncte; Vasile Costea de la ACS Satori Art Slobozia, locul 3, cu 2 puncte.

Turneu D (30 participanți seniori și juniori), clasament general: Ștefan Dănilă (junior U16) de la CSM Focșani 2007, locul 1, cu 6 puncte; Petruț Sandor de la ACS Viitorul Urziceni, locul 2, cu 6 puncte; Iulian-Marinică Gălățanu de la ACS Minerva Brăila, locul 3, cu 5,5 puncte; Flavius-Iulian Mihailiuc de la ACS Minerva Brăila, locul, cu 5 puncte;

Rating sub 1800: Adrian Barabancea de la CS Dinamo București, locul 1, cu 4,5 puncte;

Rating sub 1600, clasament general: Sebastian-Ștefan Ciobanu (junior U16) de la CSM Focșani 2007, locul, cu 5 puncte;

Rating U 14: Ioan-Constantin Chesaru de la ACS Satori Art Slobozia, locul 1, cu 4 puncte; Ștefan Munteanu de la ACS Smart Galați, locul 1 în clasamentul rating U12, cu 3 puncte; Andrei-Eugeniu Costache de la CS Micul Șahist Iași, locul 1 în clasamentul rating U10, cu 3 puncte; Ion-Matei Zlate de la CS Universitar de Șah București, locul 1 în clasamentul rating U08, cu 3 puncte.

Organizarea acestui interesant concurs de șah a fost asigurată de către Andrei Arghirescu și Marius Arghirescu iar arbitrajul de către Mihai Strîmbu și Sandu Gurguiatu.

Text și foto: Mihai STRÎMBU

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Locuitorii comunei Suraia sunt invitați la Cinema în aer liber
 •  

Locuitorii comunei Suraia sunt invitați la Cinema în aer liber

Locuitorii comunei Suraia sunt invitați la Cinema în aer liber

Locuitorii comunei Suraia sunt invitați la Cinema în aer liber. Evenimentul va avea loc vineri, în curtea Școlii Gimnaziale Suraia. Intrarea este liberă. „Invităm toți locuitorii comunei Suraia la o seară de film în aer liber, vineri 17 septembrie, de la ora 19.30, la Școala Suraia“, se arată într-un mesaj al Primăriei Suraia. Vă reamintim că și Primăria Municipiului Adjud a organizat un Maraton cinematografic ”Caravana Filmului Românesc – Cartea și Filmul/ Capodopere ale cinematografiei naționale” care a avut mare succes, motiv pentru care municipalitatea a organizat trei ediții în această vară.

Articolul precedentGALERIE FOTO: Incendii de vegetație uscată la Bizighești și Golești
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌