Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Wall-Street
 • Restricții în opt localități din județul Ilfov
 •  

Restricții în opt localități din județul Ilfov

Restricții în opt localități din județul Ilfov

Mai multe restricții au fost dispuse la nivelul localităţilor Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumaţi, Mogoşoaia şi Snagov, judeţul Ilfov, după ce acestea au trecut de incidența de 3 la mia de locuitori.

Anunțul a fost făcut de Instituţia Prefectului - Judeţul Ilfov, potrivit Agerpres.

„În aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 932/09.09.2021 modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 990/17.09.2021, astăzi, 18 septembrie 2021, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov a prezentat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov propunerile de aplicare a măsurilor prevăzute de actul normativ sus-menţionat, pentru localităţile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumaţi, Mogoşoaia şi Snagov, care la data prezentei înregistrează următoarele valori ale ratei de incidenţă:

 • Berceni - 3,52/1000 locuitori
 • Bragadiru - 3,14/1000 locuitori
 • Ciorogârla - 3,82/1000 locuitori
 • Copăceni - 3,04/1000 locuitori
 • Corbeanca - 3,66/1000 locuitori
 • Afumaţi - 5,70/1000 locuitori
 • Mogoşoaia - 3,79/1000 locuitori
 • Snagov - 3,21/1000 locuitori

Pe cale de consecinţă, astăzi, 18 septembrie 2021, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 161 din 18.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localităţile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumaţi, Mogoşoaia şi Snagov”, anunță Instituţia Prefectului - Judeţul Ilfov.

Restricții în opt localități din județul Ilfov

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Estimări sumbre: Se anunță peste 15.000 de cazuri pe zi, la final de octombrie
 •  

Estimări sumbre: Se anunță peste 15.000 de cazuri pe zi, la final de octombrie

Estimări sumbre Se anunță peste 15000 de cazuri pe zi la final de octombrie

5.388 de cazuri noi au fost confirmate azi, 18 septembrie 2021, potrivit celor mai recente date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (CGS), acesta fiind primul record de cazuri noi înregistrate în 24 de ore, din valul 4. Dacă România va menține susținut acest ritm, am putea ajunge să avem și 15.000 de cazuri pe zi, avertizează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

„Undeva la finalul lunii octombrie vom depăși 15.000 de cazuri pe zi dacă o ținem tot așa, ceea ce nu am avut în valurile precedente”, a spus Adriana Pistol, reprezentanta Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit Digi24.

Specialistul de la INSP spune că dacă românii nu se vor vaccina și nu vor fi precauți, cifrele ajunge să fie cu adevărat alarmante.

„Vom ajunge la astfel de cifre dacă nu respectam toate măsurile de protecția. Dacă ne vom mobiliza cu toții, după aceasta vacanța, nu vom ajunge aici. Capacitatea de vaccinare e peste 100.000 pe zi. Să facem o socoteala, cât ne ia să vaccinam 1 milion? Un milion ar face diferența”, a mai precizat Adiana Pistol, în cadrul unei declarații de presă pe care a susținut-o alături de Raed Arafat.

Beatrice Mahler: Suntem în situația în care mutam paturi pe hol

La rândul său, dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Marius Nasta” din București a readus în discutie la Digi 24 o problemă care începe să fie tot mai presantă în spital, aceea a lipsei de paturi.

„Din păcate suntem într-o situație pe care nu am mai întâlnit-o, cu creșteri galopante, cu măsuri ocolite de foarte multă lume, dar din păcate îl resimțim cu toții, mai ales noi, în spitale.

Avem două paturi disponibile în acest moment, la ATI avem pacienți cu complicații severe. Mâine nu știm unde vom interna pacienții cu. Suntem în situația în care mutam paturi pe hol”, a precizat medicul.

Estimări sumbre Se anunță peste 15000 de cazuri pe zi la final de octombrie

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Angajații, în fața alegerii supreme: un salariu mai mare sau confortul unui job remote?
 •  

Angajații, în fața alegerii supreme: un salariu mai mare sau confortul unui job remote?

Angajații în fața alegerii supreme un salariu mai mare sau confortul unui job remote

Un studiu realizat în perioada 15 iulie- 15 august de GI Romania cu ajutorul Dora Market Research by Happy Recruiter a încercat să afle care sunt efectele încă nevăzute ale pandemiei asupra pieței muncii, ce îi motivează pe candidați să aleagă un job nou, ce ar alege dintre confortul unui job de acasă versus un venit mai mare, sau mai multe beneficii.

Anxietatea este în creștere

Pandemia are efecte dincolo de cele vizibile în plan economic și medical, iar unul din doi respondenți au declarat că au început un proces de identificare al unui nou job, dar au renunțat la acesta cel puțin o dată în ultimele 12 luni.

Dintre motivele invocate:

 • 27,8% susțin că noul loc de muncă nu aducea un plus de avantaje
 • 21% susțin că le e teamă de schimbare
 • 16% susțin că ofertele noi implică venituri mai mici decât cele actuale

Concluzia pe care o putem trage pe baza acestor statistici este că într-o perioadă de anxietate generalizată, candidații vor alege predominant angajatori cunoscuți, percepuți ca stabili în comparație cu posibilitatea unor venituri mai mari la angajatori fără nume. Cu toate acestea, 51% din totalul respondenților ar alege un angajator mai puțin cunoscut, dacă ar primi un venit cu 15% mai mare decât cel actual.

Totuși, distribuția pe domenii de activitate arată că în domeniile de producție și retail, se preferă o companie cunoscută, în timp ce în domeniile serviciilor și office se preferă un salariu mai mare.

Pandemia a transformat viața tuturor în ultimul an și jumătate, iar un salariu nu mai este suficient pentru un angajat. Pe lângă atragerea de noi talente, focusul companiilor a devenit retenția de personal.

Cristian Huzău, Country Manager GI Group

Pentru 3 din 4 respondenți, munca la distanță nu este posibilă

Cu toate acestea, dacă ar putea alege, 39,61% ar prefera să lucreze hibrid, 31,44% ar prefera să lucreze de la birou și 28,95% ar prefera să lucreze de acasă.

83,66% dintre respondenți declară că s-au gândit cel puțin o dată în ultima perioadă să își schimbe domeniul de activitate. Cu toate acestea, doar 1 din 4 angajați au început acțiuni concrete în această direcție prin cursuri de formare sau recalificare.Din acest punct de vedere, angajații din România continuă să rămână pe ultimele locuri în EU la indicatorii privind învățarea permanentă/ lifelong learning.

Mai mult:

 • 76% dintre respondenți declară că ar prefera creșterea venitului în raport cu posibilitatea de a munci remote.
 • 55% dintre respondenți declară că nu ar renunța la venit dacă ar fi puși să aleagă între a munci de acasă și a beneficia de un venit mai mic.
 • 5% ar renunța chiar și la 20% din venitul lunar pentru posibilitatea de a lucra de acasă.

“Plecând de la datele studiului realizat de către Happy Recruiter și informațiile pe care le-am adunat de la începutul pandemiei, am luat decizia de a dezvolta GI Wellbeing Program. Prin intermediul acestui program partenerii și angajații acestora au acces la o platformă privată de bunăstare ce oferă o suită de instrumente special create, ateliere online, pentru a-i susține în această perioadă dificilă”, declară Cristian Huzău, Country Manager GI Group.

Angajații în fața alegerii supreme un salariu mai mare sau confortul unui job remote

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • O vedetă a șahului sovietic a dat Netflix în judecată din cauza unei replici din „The Queen's Gambit”
 •  

O vedetă a șahului sovietic a dat Netflix în judecată din cauza unei replici din „The Queen's Gambit”

O vedetă a șahului sovietic a dat Netflix în judecată din cauza unei replici din The Queens Gambit

Fosta campioană sovietică la şah Nona Gaprindashvili a intentat un proces de defăimare împotriva Netflix solicitând plata unor despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari, din cauza unei replici din serialul ''The Queen's Gambit'' care este, potrivit avocaţilor şahistei, falsă şi sexistă.

Vedetă a şahului sovietic din anii 1980, considerată o adevărată eroină în Republica Georgia din Caucazul de Sud, jucătoarea a fost portretizată în ultimul episod al serialului drept o campioană care nu a ''înfruntat niciodată bărbaţi'', scrie Agerpres.

În plângerea depusă în numele şahistei la un tribunal federal din Los Angeles, se spune că referinţa la persoana acesteia ''îi dezonorează realizările în faţa milioanelor de oameni care urmăresc serialul''.

Potrivit documentelor juridice consultate de Reuters, şahista, de cinci ori campioană mondială, a fost prima ''femeie din istorie care a obţinut titlul de maestră internaţională a şahului într-un sport dominat de bărbaţi''.

Gaprindashvili concurase împotriva a cel puţin 59 de jucători bărbaţi până în 1968, anul în care este plasată acţiunea episodului serialului, potrivit documentelor judiciare.

Netflix nu a dat curs imediat unei solicitări de a comenta pe marginea acestui subiect, dar, potrivit presei americane, a spus că-şi va apăra ''cu fermitate punctul de vedere''.

''Credem că afirmaţia nu are niciun temei'', a spus un purtător de cuvânt al gigantului american din domeniul streamingului, potrivit articolelor apărute în presă.

''The Queen's Gambit'', ecranizarea unui roman din 1983 semnat de Walter Tevis, spune povestea unei tinere orfane, Beth Harmon, care devine cea mai bună jucătoare de şah din lume în perioada Războiului Rece.

Harmon, care e interpretată de Anya Taylor-Joy, este descrisă de Netflix ca fiind ''hotărâtă să cucerească graniţele tradiţionale stabilite în lumea dominată de bărbaţi a şahului competitiv''.

Serialul a fost recompensat cu două Globuri de Aur în 2021 şi a obţinut 18 nominalizări la cea de-a 73-a ediţie a Primetime Emmy Awards care va avea loc în acest weekend.

Avocaţii lui Gaprindashvili susţin că serialul, lansat în octombrie 2020, i-a adus prejudicii profesionale şi doresc eliminarea replicii în care se spune că şahista nu ar fi jucat niciodată cu bărbaţi, replică pe care o etichetează ca fiind ''grosolan de sexistă şi depreciativă''.

Netflix i-a angajat pe rusul Garri Kasparov, fost campion mondial la şah, şi pe americanul Bruce Pandolfini, maestru naţional, drept consultanţi de specialitate ai serialului.

O vedetă a șahului sovietic a dat Netflix în judecată din cauza unei replici din The Queens Gambit

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Florin Cîțu: Eu sunt cel mai bun antrenor al României, nu Rădoi
 •  

Florin Cîțu: Eu sunt cel mai bun antrenor al României, nu Rădoi

Florin Cîțu Eu sunt cel mai bun antrenor al României nu Rădoi

Florin Cîțu a făcut câteva declarații cu prilejul Consiliului Național al PNL, ce a avut loc cu doar o săptămână înainte de Congresul mult așteptat, în care liberalii își vor alege liderul. Premierul a transmis, fără niciun fel de modestie că el este cel mai bun antrenor al României, și nu Mirel Rădoi, actualul antrenor al echipei de fotbal a României.

„Am văzut în spațiul public...întotdeauna vor fi cârcotași, ne-am obișnuit. Vă spun și despre mine că sunt cel mai bun antrenor la echipa națională, nu Mirel Rădoi. Dar după ce se termină meciul, îmi dau seama că realitatea este alta”, a spus Florin Cîțu, în cadrul unui discurs susținut în fața colegilor liberali, potrivit Digi24.

Premierul a spus că sunt 34 de filiale care au votat doar moțiunea echipei sale, „România liberală” și astfel îl susțin, iar în total sunt 40 de filiale care au votat pentru aceasta, potrivit sursei citate.

În discursul său, Cîțu s-a mai lăudat și cu faptul că România a fost prima țară din UE în care oameni s-au putut vaccina cu buletinul și a marcat acest lucru ca fiind un succes al guvernării liberale, chiar și în ciuda eșecului campaniei de vaccinare.

La polul opus, Ludovic Orban, contracandidatul său la șefia partidului anunță că voturile ar putea fi fraudate și ca se fac presiuni asupra delegațiilor de către echipa condusa de Cîțu.

Florin Cîțu Eu sunt cel mai bun antrenor al României nu Rădoi

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un milionar american a mărturisit fără să vrea că și-a ucis cea mai bună prietenă
 •  

Un milionar american a mărturisit fără să vrea că și-a ucis cea mai bună prietenă

Un milionar american a mărturisit fără să vrea că șia ucis cea mai bună prietenă

Miliardarul american Robert Durst, unul din cei mai cunoscuți afaceriști din industria de real estate a fost condamnat pentru uciderea celei mai bune prietene, Susan Berman. Acesta și-a ucis prietena în anul 2000 pentru că se temea ca aceasta să nu discute cu poliția despre dispariția soției sale.

Susan Berman, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită împușcată în cap în casa ei din Beverly Hills, scrie BBC.

Robert Durst ește moștenitorul unui adevărat imperiu imobiliar și a fost subiectul unui documentar realizat de HBO, care are legătură cu uciderea prietenei sale.

„Ce naiba am făcut? I-am ucis pe toți, desigur”, a spus Durst cu nonșalanță în timpul filmărilor pentru serial, fără să știe că mai are asupra sa un microfon.

Procurorii l-au numit pe Durst, în vârstă de 78 de ani, „psihopat narcisist”. Se pare omul de afaceri va muri în închisoare.

Un milionar american a mărturisit fără să vrea că șia ucis cea mai bună prietenă

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Județele din România cu cea mai mare incidență. Satu Mare a intrat în scenariul roșu
 •  

Județele din România cu cea mai mare incidență. Satu Mare a intrat în scenariul roșu

România a atins sâmbătă, 18 septembrie cel mai mare număr de cazuri din valul patru al pandemiei: 5.388, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (CGS).

Câte cazuri sunt în fiecare județ

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Nr. crt.

Județ

Număr de cazuri confirmate(total)

Număr de cazuri nou confirmate

Incidența înregistrată la 14 zile

1.

Alba

21960

70

0,99

2.

Arad

24831

91

1,17

3.

Argeș

28339

63

0,71

4.

Bacău

27815

112

1,17

5.

Bihor

30245

107

0,83

6.

Bistrița-Năsăud

13357

78

2,34

7.

Botoșani

15256

110

1,38

8.

Brașov

44910

83

0,94

9.

Brăila

13722

48

0,54

10.

Buzău

13126

58

0,53

11.

Caraș-Severin

12224

51

1,23

12.

Călărași

10931

80

1,11

13.

Cluj

60737

243

2,03

14.

Constanța

45311

120

1,47

15.

Covasna

8724

24

0,37

16.

Dâmbovița

23323

48

0,78

17.

Dolj

28527

133

1,61

18.

Galați

28975

101

1,13

19.

Giurgiu

11708

64

1,34

20.

Gorj

9701

39

0,78

21.

Harghita

8591

27

0,50

22.

Hunedoara

23761

78

0,88

23.

Ialomița

11313

38

0,88

24.

Iași

44748

188

1,12

25.

Ilfov

47726

180

2,55

26.

Maramureș

22263

119

2,11

27.

Mehedinți

8837

50

0,90

28.

Mureș

24739

76

0,67

29.

Neamț

20235

82

1,08

30.

Olt

15566

100

1,29

31.

Prahova

37244

163

1,13

32.

Satu Mare

14946

133

3,11

33.

Sălaj

11483

67

1,33

34.

Sibiu

27603

57

1,19

35.

Suceava

26562

136

1,65

36.

Teleorman

14798

68

1,54

37.

Timiș

57828

199

2,30

38.

Tulcea

8756

25

0,64

39.

Vaslui

17117

115

1,14

40.

Vâlcea

17047

41

0,91

41.

Vrancea

11353

56

0,91

42.

Mun. București

193541

617

2,33

43.

Din străinătate**

1329

18

44.

Cazuri noi nealocate pe județe

3785*

1.032

TOTAL

1.144.893

5.388

Rata de incidență din fiecare județ

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Județele din România cu cea mai mare incidență Satu Mare a intrat în scenariul roșu

Satu Mare este județul care a intrat în scenariul roșu. Aici rata de incidență este de 3,11. Municipiul București se află în scenariul galben, cu o rată de incidență de 2,33. Media națională este de 1,58 la mie, raportat la populația României, conform datelor de la INS.

Județele din România cu cea mai mare incidență Satu Mare a intrat în scenariul roșu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Raed Arafat: Cum vor fi aplicat restricțiile la evenimete. „Certificatul verde nu discriminează”
 •  

Raed Arafat: Cum vor fi aplicat restricțiile la evenimete. „Certificatul verde nu discriminează”

Raed Arafat Cum vor fi aplicat restricțiile la evenimete Certificatul verde nu discriminează

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis câteva precizări cu privire la certificatul verde digital din România și la modalitățile de implementare ale acestui în cadrul evenimentelor.

Reamintin că CNSU a aprobat decizia prin care în România, certificatul verde digital care atestă faptul că o persoană este vaccinată, a trecut prin boală sau a fost testată recent.

Iată principalele declarații ale lui Raed Arafat:

 • Certificatul verde nu discriminează
 • Reguli la nunți: Oamenii, la nunți, spre exemplu, știm că nu vor sta doar într-un loc, vor umbla pe la mese, vor dansa. Organizatorul este obligat să respecte regulile. Ospătarii și cei care servesc sunt obligați să poarte masca tot timpul, complet, nu sub nas, nu sub bărbie. Trebuie să fie dezinfectant la fiecare masă. Dacă lumea nu respectă regulile, aceste evenimente vor fi unele în care se va răspândi cel mai mult virusul.
 • Certificatul verde reduce riscul, nu elimina 100% riscurile, dar face ca riscurile să fie mai mici. Important e să se respecte regulile la interior.
 • Maximum 150 de persoane interior, pentru evenimente
 • Varianta delta se răspândește mult mai rapid, mult mai ușor.
 • În discoteci și în cluburi vor intra numai persoane vaccinate. Nu se schimbă situația, e la fel ca până acum.
 • Reguli pentru săli de sport, fitness: se permite capacitatea până la 50%, acolo unde incidența e mai mică sau egală de 4 la mie, cu condiția prezentării certificatului verde
 • Reguli pentru sălile de jocuri de noroc: capacitate maximă de 50%, unde incidența e între 3-6 la mie
 • Reguli pentru piscine interioare: 50% capacitate, unde incidența e între 3-6 la mie
 • Reguli pentru spațiile de joacă pentru copii, în intervalul orar 05-24:00: 50% capacitate acolo unde se depășește rata de incidență de 3 la mie
 • Regulile pentru intrarea cu certificatul verde intră în vigoare de mâine noapte (n.red. 19 septembrie), deci nu de acum tocmai că să aibă timp operatorii economici să se pregătească.

-știre în curs de actualizare-

Raed Arafat Cum vor fi aplicat restricțiile la evenimete Certificatul verde nu discriminează

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Coronavirus update 18 septembrie: RECORD de infectări în valul 4
 •  

Coronavirus update 18 septembrie: RECORD de infectări în valul 4

Coronavirus update 18 septembrie RECORD de infectări în valul 4

5.388 de cazuri noi au fost confirmate azi, 18 septembrie 2021, arată cele mai recente date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (CGS).

Până astăzi, 35.456 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 17.09.2021 (10:00) – 18.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 97 de decese (47 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.Unul dintre decesele înregistrate este al unui pacient infectat în Italia și raportat de DSP Suceava.

Dintre cele 97 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 la categoria de vârstă 40-49 ani, 11 la categoria de vârstă 50-59 ani, 25 la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 la categoria de vârstă 70-79 ani și 28 la categoria de vârstă peste 80 ani.

92 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.980. Dintre acestea, 798 sunt internate la ATI.Din totalul pacienților internați, 178 sunt minori, 162 fiind internați în secții și 16 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.374.307 teste RT-PCR și 2.849.358 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 19.677 de teste RT-PCR (7.730 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.947 la cerere) și 32.637 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 26.229 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.372 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.174 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 343 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.877 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 574 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Coronavirus update 18 septembrie RECORD de infectări în valul 4

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Satu Mare intră în scenariul roșu, duppă ce incidența a depășit 3 la mia de locuitori
 •  

Satu Mare intră în scenariul roșu, duppă ce incidența a depășit 3 la mia de locuitori

Satu Mare intră în scenariul roșu duppă ce incidența a depășit 3 la mia de locuitori

Satu Mare este practic primul oraș în care se folosește certificatul verde digital. Doar prin intermediul acestuia, persoanele vor fi primite în restaurante, cafenele, săli de fitness, nunți și alte evenimente private.

Satu Mare a trecut de incidența de 3 la mia de locuitori și intră oficial în scenariul roșu, a anunțat Realitatea TV. Vineri, rata de incidență din județ ajungea la 2,9 la mia de locuitori.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • PNL invită USR PLUS la negocieri, dar le cere să se dezică de AUR
 •  

PNL invită USR PLUS la negocieri, dar le cere să se dezică de AUR

PNL invită USR PLUS la negocieri dar le cere să se dezică de AUR

Liberalii au anunțat că sunt pregătiți să invite USR PLUS la dialog pentru a reface coaliția întrunită în decembrie 2020 și care s-a destrămat în urmă cu câteva săptămâni, la scurt timp după demiterea ministrului Stelian Ion.

Liberalii îi invită pe cei de la USR PLUS la negocieri, însă „fără precondiții inacceptabile” și le cere să se dezică de orice colaborare cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), despre care susțin că este „o formațiune extremistă, xenofobă și anti-europeană.

Conducerea PNL a adoptat o rezoluție în care au fost incluse toate aceste aspecte, un document adresat mediului de business și cetățenilor României, care au exprimat îngrijorări cu privire la stabilitatea politică din România, scrie Digi24.

Iată chestiunile cuprinse în documentul rezoluției de la PNL:

 • Rămânem ferm angajați în actul guvernării României
 • Asigurăm cetățenii și mediul de afaceri, care au exprimat îngrijorări cu privire la stabilitatea politică din România, că suntem perfect conștienți de responsabilitățile PNL și că toate eforturile noastre sunt îndreptate către asigurarea stabilității și funcționarea cât mai bună a guvernării, dincolo de orice dispută de pe scena politică.
 • Salutăm recenta aprobare în Guvernul României a Programului național de investiții „Anghel Saligny” și considerăm acest program o soluție bună și necesară pentru modernizarea țării, pentru dezvoltarea multor comunități locale.
 • Solicităm Guvernului României luarea tuturor măsurilor posibile pentru a proteja cetățenii în contextul scumpirilor care au avut loc în sectorul energetic și care le afectează nivelul de trai.
 • Reafirmăm susținerea categorică pentru parteneriatul dintre partidul nostru și președintele României, Klaus Iohannis. Acest parteneriat este esențial pentru buna conducere a României, pentru succesul guvernării liberale și pentru credibilitatea ei în plan intern și extern.
 • Cerem clasei politice din România, tuturor partidelor care se definesc drept democratice, să izoleze ferm extremismul politic și să refuze orice colaborare cu extremiștii, colaborare care nu face decât să credibilizeze ideologii nocive și să erodeze democrația. Niciun interes de partid nu poate justifica alianțe cu cei al căror ultim obiectiv este, de fapt, distrugerea democrației românești.
 • Facem apel la denunțarea imediată și totală de către USR PLUS a oricărei colaborări sau acțiuni politice comune cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), o formațiune extremistă, xenofobă și anti-europeană. Niciun partid care se pretinde democratic și pro-european nu poate intra în parteneriate de vreun fel – fățișe sau tacite – cu apologeți ai legionarismului sau ai comunismului, cu susținători ai lui Corneliu Zelea Codreanu sau Nicolae Ceaușescu.
 • Invităm USR PLUS la un dialog direct, nemijlocit, fără precondiții inacceptabile, pentru a reconstrui încrederea și a reface majoritatea parlamentară creată imediat după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.
 • Reamintim tuturor membrilor PNL obligația lor de corectitudine față de partidul din care fac parte, obligație care include solidaritatea cu echipa guvernamentală liberală și susținerea Guvernului condus de PNL, în fața celor care îl atacă în mod politicanist și care urmăresc să-l slăbească ori să-l demită.
 • Mandatăm premierul Guvernului României, Florin Cîțu, pentru a lua măsurile și deciziile necesare pentru asigurarea în continuare a stabilității guvernamentale și pentru respingerea tentativelor parlamentare de demitere a Guvernului prin moțiune de cenzură.

PNL invită USR PLUS la negocieri dar le cere să se dezică de AUR

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cine se poate vaccina cu a treia doză. Recomandările oficiale ale FDA
 •  

Cine se poate vaccina cu a treia doză. Recomandările oficiale ale FDA

Cine se poate vaccina cu a treia doză Recomandările oficiale ale FDA

Consilierii din cadrul Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA au votat cu privire la categoriile care ar urma să primească primele a treia doză de vaccin.

Specialiștii recomandă ca persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste 65 de ani, alături de persoanele vulnerabile (în ideea unui risc crescut de a contractat COVID-19) să fie cele care să primească o a treia doză de vaccin Pfizer, după ce s-au vaccinat deja cu schema completă, notează CNN.

Aceasta a treia doza ar urma să fie realizată la șase luni de la vaccinarea cu ultima doză.

Comitetul consultativ al FDA pentru vaccinuri și produse biologice conexe a respins, însă, ideea de a aproba această a treia doză pentru toate categoriile de persoane de peste 16 ani. Membrii comitetului și-au exprimat o serie de îndoielicu privire la siguranța unei doze de rapel la adulții mai tineri și la adolescenți și au spus că încă lipsesc date privind siguranța și eficacitatea pe termen lung a unei singure doze de rapel.

Oficialii administrației Biden au anunțat anterior un plan pentru a începe administrarea dozelor de rapel populației generale săptămâna viitoare, iritând unii membri ai comitetului.

Cine se poate vaccina cu a treia doză Recomandările oficiale ale FDA

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • S-au găsit vinovații în cazul agresării jurnaliștilor și a activistului de mediu. Poliția a reținut mai multe persoane
 •  

S-au găsit vinovații în cazul agresării jurnaliștilor și a activistului de mediu. Poliția a reținut mai multe persoane

Sau găsit vinovații în cazul agresării jurnaliștilor și a activistului de mediu Poliția a reținut mai multe persoane

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, au fost reţinuţi în urma agresării a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu care realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din judeţul Suceava, anunță Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit sursei citate, agresiunea s-a produs pe raza unui ocol silvic privat, din zona comunei Panaci, notează Agerpres.

"Peste 30 de poliţişti din cadrul IGPR şi IPJ Suceava au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligenţele necesare pentru exprimarea şi obţinerea calităţii procesuale a victimelor, dar şi pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Au fost continuate activităţile de cercetare în teren, pentru completarea materialului probator cu suportul structurilor criminalistice şi s-au desfăşurat activităţi investigative complexe, pentru stabilirea cercului de suspecţi şi individualizarea gradului de participaţie penală", precizează IPJ Suceava într-un comunicat.

Reprezentanţii instituţiei afirmă că 12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliţiei din Vatra Dornei, iar, la finalul activităţilor procedurale, patru bărbaţi, domiciliaţi în comunele Şaru Dornei şi Panaci, au fost reţinuţi pentru 24 de ore fiind cercetaţi pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă.

Cei patru bărbaţi au fost încarceraţi în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi apoi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sau găsit vinovații în cazul agresării jurnaliștilor și a activistului de mediu Poliția a reținut mai multe persoane

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriWall-Street
 • Apple a retras o aplicație electorală anti-Kremiln, după ce au primit amenințări cu arestări
 •  

Apple a retras o aplicație electorală anti-Kremiln, după ce au primit amenințări cu arestări

Apple a retras o aplicație electorală antiKremiln după ce au primit amenințări cu arestări

Compania Apple a eliminat o aplicaţie electorală mobilă anti-Kremlin de teama represaliilor împotriva angajaţilor săi, după ce a primit ameninţări cu arestarea în Rusia, unde alegeri legislative au început vineri, potrivit unei surse apropiate dosarului, citată de agenția France Presse, relatează Agerpres.

Aplicația a fost retrasă și din Google Play, dar sursele nu au spus nimic despre posibile amenințări îndreptate și către Google.

Opoziţia rusă a acuzat giganţii Google şi Apple de "cenzură", pentru că au cedat presiunii guvernului, retrăgând acest program privind "votul inteligent" creat de mişcarea opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi care permite oamenilor să voteze împotriva partidului preşedintelui Vladimir Putin, Rusia Unită.

”Întregul stat rus și chiar companiile big tech sunt împotriva noastră, dar asta nu înseamnă că renunțăm”, a spus echipa lui Navalnîi pe Telegram.

Decizia intervine după luni de represiune, care i-a eliminat de la scrutin pe criticii preşedintelui Vladimir Putin.

Apple a retras o aplicație electorală antiKremiln după ce au primit amenințări cu arestări

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cîțu: Ludovic Orban, "cel mai mare" susținător al moțiunii. Nu las România fără Guvern
 •  

Cîțu: Ludovic Orban, "cel mai mare" susținător al moțiunii. Nu las România fără Guvern

Cîțu Ludovic Orban quotcel mai marequot susținător al moțiunii Nu las România fără Guvern

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că preşedintele PNL, Ludovic Orban, pare "cel mai mare" susţinător al moţiunii de cenzură şi a reiterat că nu va lăsa România fără Guvern, relatează Agerpres.

"Nu comentez. Domnul Orban se pare că este cel mai mare susţinător al acestei moţiuni şi al celor de la USR. Ideea este următoarea: nu voi lăsa România fără Guvern. Orice variantă în care pleacă Florin Cîţu înseamnă că lăsăm România fără Guvern şi, după aceea, nu este nicio garanţie cât va dura o negociere. În acest moment, gândiţi-vă, şi o zi dacă nu am avea Guvern.

Trebuie să adoptăm, în fiecare zi apar noi probleme, avem o OUG pentru compensarea facturilor la iarnă, suntem în plină pandemie, poate este nevoie să alocăm resurse. Astăzi, am dat o hotărâre de Guvern pentru a aloca resurse de care era nevoie pentru calamităţi şi toată România a fost afectată de calamităţi şi aşa mai departe", a spus Cîţu.

Potrivit acestuia, cei care doresc ca actualul Guvern să cadă se gândesc doar la propriul interes.

"Nu ne permitem şi oricine spune că ar trebui să cadă acest Guvern este o persoană iresponsabilă, o persoană care se gândeşte la propriul interes şi nu la interesul românilor. În acest moment să te gândeşti să dai jos Guvernul este un act iresponsabil şi acei oameni ar trebui să răspundă şi vor răspunde în faţa românilor la un moment dat", a susţinut Florin Cîţu.

Întrebat dacă ia în calcul o negociere cu PSD pentru sprijin în Parlament având în vedere că USR a anunţat că nu va susţine Guvern minoritar, el a răspuns: "Există o alianţă clară a USR - AUR în Parlamentul României şi ştim foarte bine că USR negociază cu PSD pentru voturi pentru a da jos acest Guvern. (...) Eu nu ştiu de alte negocieri".

Şeful Executivului a participat vineri seară la dineul oficial ce marchează închiderea evenimentelor organizate la Bucureşti cu prilejul Anului European al Căilor Ferate.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Arad, joi seară, că o soluţie la criza politică poate fi "demisia premierului".

Cîțu Ludovic Orban quotcel mai marequot susținător al moțiunii Nu las România fără Guvern

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Românii și polonezii au rămas cei mai numeroși cetățeni UE din Marea Britanie
 •  

Românii și polonezii au rămas cei mai numeroși cetățeni UE din Marea Britanie

Românii și polonezii au rămas cei mai numeroși cetățeni UE din Marea Britanie

Populaţia actuală estimată a Marii Britanii este de 66,282 milioane de cetăţeni, iar cei mai mulţi rezidenţi din UE sunt din Polonia (738.000), România (384.000), Irlanda, India şi Italia, arată datele pe 2020 publicate vineri de Oficiul Naţional de Statistică (ONS).

Numărul cetăţenilor din UE care trăiesc în Regatul Unit a scăzut în ultimul an cu 200.000, de la 3,7 milioane la 3,5 milioane în 2020. Analiştii susţin că declinul este cauzat de efectele pandemiei de Covid-19 şi de Brexit, relatează Agerpres.

"Deciziile de a migra sunt complexe şi decizia unei persoane de a sta în Marea Britanie va fi întotdeauna influenţată de o serie de factori, inclusiv de motive economice şi sociale. Este posibil ca impactul pandemiei, alături de alţi factori, cum ar fi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, să fi influenţat comportamentul şi deciziile populaţiei non-britanice care locuieşte în Regatul Unit. Aceasta ar putea include o creştere a celor care pleacă dar şi o scădere a celor care vin să locuiască în Marea Britanie", a declarat un purtător de cuvânt al ONS.

Numărul rezidenţilor non-britanici născuţi în Regatul Unit se ridică la 9,5 milioane, în timp ce numărul rezidenţilor non-britanici totalizează 6,1 milioane.

Ţările cu cei mai mulţi cetăţeni care trăiesc în Marea Britanie sunt India, Polonia, Pakistan, Irlanda şi Romania.

Regiunea cu cel mai ridicat procent de persoane care nu s-au născut în Regatul Unit şi nu sunt britanici continuă să fie Londra.

Joi, presa britanică anunţa că peste 5,5 milioane de cetăţeni europeni au cerut un statut de rezident în Regatul Unit până pe 30 iunie, data la care a expirat termenul pentru depunerea acestor cereri după terminarea libertăţii de circulaţie cu UE în urma Brexitului.

Din aceste cereri primite în cadrul programului ''EU Settlement Scheme'', au fost aprobate 4.908.760 pentru acordarea statutului de rezident permanent ('settled status') sau de rezident temporar ('pre-settled status'). În total, 2.846.820 de cetăţeni europeni au primit statutul de rezident permanent şi 2.327.850 pe cel de rezident temporar.

Statutul de rezident permanent poate fi obţinut de către persoanele care au trăit în Regatul Unit cel puţin cinci ani. Cele care au trăit în această ţară mai puţin de cinci ani pot primi statutul de rezident temporar, ce poate fi transformat în cel de rezident permanent odată ce solicitantul cumulează cei cinci ani de reşedinţă în Regatul Unit.

Defalcat pe naţionalităţi, cei mai numeroşi solicitanţi au fost polonezii, românii şi italienii. Potrivit The Guardian, până pe 30 iunie, 1,067 milioane de cetăţeni români au cerut un statut de rezident, românii fiind pe locul doi după polonezi, cu 1,09 milioane de cereri.

Românii și polonezii au rămas cei mai numeroși cetățeni UE din Marea Britanie

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Mercedes-Benz deschide un Pop-Up Store în Piața Victoriei
 •  

Mercedes-Benz deschide un Pop-Up Store în Piața Victoriei

Mercedes-Benz deschide Mercedes-EQ Pop-Up Store în Piața Victoriei, un spațiu care îi invită pe vizitatori să descopere universul electric al Mercedes-Benz.

Instalația temporară va găzdui timp de patru săptămâni o expoziție de mașini electrice Mercedes-EQ și îi invită pe vizitatori să facă pasul în lumea mobilități electrice Mercedes-Benz printr-o serie de activități și evenimente.

Zona dedicată va ocupa partea sudică a parcării din Piața Victoriei, iar vizitatorii vor putea viziona și interacționa îndeaproape cu mai multe modele Mercedes-EQ care vor fi expuse alături de construcția principală de 60 de metri pătrați.

Mașinile vor putea fi cunoscute în cele mai mici detalii, atât vizuale cât și tehnice, iar în incinta Pop-Up Store vizitatorii se vor putea bucura de experiențe marca Mercedes-Benz.

Printre mașinile care pot fi admirate se numără modelele electrice ale Mercedes-EQ: EQA, EQC, și EQV.

MercedesBenz deschide un PopUp Store în Piața Victoriei

Mercedes-EQ Pop-Up Store va fi deschis publicului zilnic între orele 10 și 22, din 17 septembrie până pe 14 octombrie.

MercedesBenz deschide un PopUp Store în Piața Victoriei

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Nicușor Dan vrea să colaboreze cu Guvernul pentru dezvoltarea trenului metropolitan
 •  

Nicușor Dan vrea să colaboreze cu Guvernul pentru dezvoltarea trenului metropolitan

Nicușor Dan vrea să colaboreze cu Guvernul pentru dezvoltarea trenului metropolitan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că va continua proiectul trenului metropolitan și s-a arătat deschis unei colaborări cu Guvernul și autoritățile din localitățile limitrofe pentru a-l dezvolta.

Edilul Capitalei spune că a discutat cu comisarul european pe Transport, Adina Vălean, ministrul Finanțelor și ministrul interimar al Transporturilor și Infrastructurii, Dan Vîlceanu, cu ocazia sosirii în București a trenului-simbol al Uniunii Europene, «Connecting Europe Express».

„2021 e anul european al căilor ferate, iar Uniunea Europeană promovează din ce în ce mai mult acest mijloc de transport sigur și ecologic. În mesajul meu către cei prezenți, am vorbit despre șansa pe care o are Bucureștiul de a-și dezvolta transportul de cale ferată prin construirea trenului metropolitan pe infrastructura CFR. Am reafirmat că acest proiect poate fi finanțat din fonduri europene (inclusiv din PNRR) și că e vorba despre o soluție absolut necesară pentru sporirea mobilității urbane și reducerea aglomerației de pe șoselele Capitalei.

Am toată deschiderea pentru colaborarea cu Guvernul României și cu autoritățile locale ale localităților limitrofe Capitalei pentru a pune pe picioare acest proiect. Bucureștiul are nevoie de el!”, a notat Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

În primăvară, Nicușor Dan, anunțase că a cerut 530 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii feroriare metropolitane, bani urmând să fie obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Nicușor Dan vrea să colaboreze cu Guvernul pentru dezvoltarea trenului metropolitan

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cîțu despre certificatul verde COVID: Nu reprezintă o restrângere a drepturilor
 •  

Cîțu despre certificatul verde COVID: Nu reprezintă o restrângere a drepturilor

Cîțu despre certificatul verde COVID Nu reprezintă o restrângere a drepturilor

Premierul Florin Cîțu este de părere că introducerea certificatului verde COVID, decizie care a fost luată la nivelul Guvernului, nu reprezintă o restrângere a drepturilor, relatează Agerpres.

Declaraţia acestuia a fost făcută în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a afirmat că măsura introducerii certificatului sanitar nu ar trebui să fie adoptată printr-o hotărâre de Guvern, ci printr-o lege votată de Parlament, pe motiv că ar reprezenta "o condiţionare sau limitare a exerciţiului drepturilor sau libertăţilor fundamentale".

"Eu nu văd o restrângere a drepturilor aici, dar îi las pe specialişti să se pronunţe. Până atunci, vom folosi această metodologie. (...) A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara. Nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi. Nu văd de ce ar fi o restrângere a acestor drepturi aici în România. Din contră, sunt trei categorii foarte clare - persoane care sunt vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane testate", a spus Cîţu, la Mureş.

Guvernul va adopta, vineri după-amiază, un act normativ prin care certificatele verzi COVID-19 să devină o condiţie de intrare în orice spaţiu public sau privat, dacă rata de infectare depăşeşte trei cazuri la 1.000 de locuitori.

Florin Cîţu s-a aflat, vineri, la Târgu Mureş pentru a prezenta în faţa Colegiului Director Judeţean al filialei PNL moţiunea "România liberală", cu care candidează la preşedinţia partidului.

Cîțu despre certificatul verde COVID Nu reprezintă o restrângere a drepturilor

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌