Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriStirile Agenda Constructiilor
 • MDLPA: Plati de 400 milioane lei efectuate catre antreprenori, pentru lucrari PNDL
 •  

MDLPA: Plati de 400 milioane lei efectuate catre antreprenori, pentru lucrari PNDL

Actualitatea interna

MDLPA Plati de 400 milioane lei efectuate catre antreprenori pentru lucrari PNDLMinisterul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) a virat suma de 395.254.002 lei, in vederea decontarii facturilor pentru 539 de obiective de investitii realizate prin etapele I si II ale Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL).

Astfel, pentru etapa I, a fost achitata suma de 46.071.759 de lei pentru 63 de obiective, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate facturi in valoare de 349.182.243 de lei pentru 476 de obiective.

”Sprijinul pentru administratiile locale ramane un obiectiv esential pentru dezvoltare la nivelul intregii tari, de aceea continuam sa facem plati catre primariile care au contractat investitii prin proiecte de dezvoltare locala”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltarii.

Situatia platilor efectuate este disponibila pe site-ul MDLPA.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Bitdefender: Victimele REvil isi pot recupera datele blocate fara sa mai plateasca
 •  

Bitdefender: Victimele REvil isi pot recupera datele blocate fara sa mai plateasca

Bitdefender Victimele REvil isi pot recupera datele blocate fara sa mai plateascaCercetatorii in securitate informatica de la Bitdefender au anuntat disponibilitatea unui instrument universal pentru decriptare destinat amenintarilor ransomware REvil/Sodinokibi. Dezvoltat in colaborare cu un partener de incredere in domeniul aplicarii legii, acest instrument ajuta victimele cu datele blocate de catre REvil sa primeasca acces la fisiere fara sa le mai dea bani hackerilor.

Instrumentul de decriptare functioneaza pentru atacurile efectuate inainte de 13 iulie 2021, cata vreme dupa aceasta data anumite parti ale infrastructurii folosite de REvil nu au mai functionat, lasand victimele infectate care nu au platit rascumpararea in imposibilitatea de a-si mai recupera datele criptate. Acest instrument de decriptare va oferi acum acelor victime posibilitatea de a prelua din nou controlul asupra datelor blocate.

Investigatia este in prezent in curs de desfasurare, iar reprezentantii Bitdefender nu pot oferi detalii legate de acest caz pana cand nu obtin autorizare de la institutia de aplicare a legii care conduce investigatia. Ambele parti considera insa ca este important ca decriptorul universal sa fie pus la dispozitia oamenilor inainte de finalizarea investigatiei pentru a ajuta rapid cat mai multe victime.

„Credem ca noi atacuri REvil sunt iminente, intrucat serverele si infrastructura din spatele gruparii infractionale au revenit recent in activitate dupa o pauza de doua luni. Recomandam companiilor sa fie in alerta maxima si sa ia masurile de precautie necesare”, spun specialistii in securitate informatica de la Bitdefeder.

Cine este REvil/Sodinokibi?

REvil este un operator de Ransomware-as-a-Service (RaaS), cel mai probabil cu sediul intr-o tara din fosta URSS. A aparut in 2019 ca succesor al ransomware-ului GandCrab, acum disparut, si este unul dintre cele mai prolifice tipuri de ransomware de pe dark web, deoarece gruparea inroleaza afiliati carora le pune la dispozitie toate uneltele pentru a conduce atacuri. Pana acum, tinte au fost mii de companii de tehnologie, furnizori de servicii gestionate si comercianti cu amanuntul din intreaga lume.

Dupa ce reusesc sa blocheze cu succes datele unei companii, afiliatii REvil cer recompense consistente, de pana la 70 de milioane de dolari, in schimbul unei chei de decriptare si a promisiunii ca nu vor publica datele interne sustrase in timpul atacului.

Ransomware continua sa castige popularitate pe parcursul anului 2021 si ramane amenintarea informatica preferata a hackerilor pentru ca poate viza organizatii de toate dimensiunile din toate domeniile de activitate.

Victimele ransomware-ului REvil pot descarca gratis noul instrument de decriptare pentru a-si recupera datele.

Recomandari

In 2020, peste un milion de persoane au folosit instrumentele de decriptare furnizate gratis de catre Bitdefender pentru a-si recupera datele blocate fara sa plateasca vreo recompensa.

Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender ii sfatuiesc pe infectati sa nu plateasca atacatorilor taxele de decriptare solicitate, ci sa creeze copii ale datelor compromise si sa se adreseze organelor de politie. Odata ce platesc recompensa, victimele nu au nicio garantie ca infractorii isi vor onora promisiunea si le vor reda accesul la date si, in plus, ar putea fi tintite din nou de aceeasi grupare, intrucat au deja un istoric de bun platnici. Nu in ultimul rand, incasarile ii vor ajuta pe atacatori sa dezvolte amenintari informatice din ce in ce mai sofisticate, ceea ce va duce pe termen lung la si mai multe victime infectate.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ZACARIA reorganizeaza portofoliul industrial si investeste in proiecte rezidentiale
 •  

ZACARIA reorganizeaza portofoliul industrial si investeste in proiecte rezidentiale

ZACARIA reorganizeaza portofoliul industrial si investeste in proiecte rezidentialeCompania Zacaria, cu sediul principal in Sibiu, a vandut o parte din portofoliul de parcuri industriale catre CTP. Capitalul obtinut permite companiei sibiene sa sustina o crestere organica centrata pe dezvoltarea de parcuri industriale, centre comerciale si proiecte rezidentiale.

„Dorim in primul rand sa multumim clientilor, care ne-au fost aproape si cu care am reusit sa dezvoltam o relatie de parteneriat si prietenie, si sa le uram succes in demersurile lor viitoare. In ceea ce priveste planurile noastre imediate, vom continua dezvoltarea de noi parcuri industriale, in prima faza in Sibiu si Pitesti si, mai mult, vom accelera constructia ansamblurilor rezidentiale, avand deja cateva terenuri pregatite. In acelasi timp, infuzia de capital va fi directionata si catre noi linii de business pe care dorim sa le deschidem in Romania, indeosebi in sectorul de retail”, a declarat Jonathan Scifo Diamantino, CEO Zacaria.

Tranzactia record a anului, intermediata de Avison Young prin David Canta, a vizat patru parcuri industriale din Sibiu, Craiova, Oradea si Arad, cu un grad de ocupare de 100%. Zacaria a beneficiat si de sprijinul unei echipe experimentate de avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii, coordonate de avocatii asociati Razvan Gheorghiu-Testa si Dragos Apostol.

Investitii imediate in proiecte rezidentiale

„Un capitol s-a inchis pentru Zacaria, insa un altul mai incitant abia incepe. In ultimele luni am lucrat intens pentru a putea demara cat mai rapid trei proiecte rezidentiale, in Sibiu, Craiova si Bucuresti. Eforturile au dat rezultate si suntem incantati ca putem incepe lucrarile in perioada imediat urmatoare, astfel ca vom scoate pe piata aproximativ 550 de apartamente la standardul de calitate demonstrat deja prin proiectele anterioare”, a declarat Jonathan Scifo Diamantino, CEO Zacaria.

In continuare, Zacaria va demara in luna octombrie a acestui an un proiect rezidential in Sibiu ce totalizeaza 3 blocuri si 121 de apartamente. Situat in imediata vecinatate a viitorului spital judetean, cartierul privat Valletta Park va dispune de apartamente cu 2, 3 si 4 camere cu suprafete generoase. Vanzarile vor incepe in aceeasi luna, existand deja un interes ridicat din partea cumparatorilor.

Pentru finalul anului 2021, Zacaria a programat debutul unui alt proiect major situat in centrul Craiovei. Valletta Towers insumeaza 191 de apartamente dispuse in 4 blocuri. Cu parcare subterana pe doua niveluri si acces direct intr-un viitor boutique mall, planificat pentru faza a doua a proiectului, ansamblul va fi un reper in materie de proiecte rezidentiale de lux, intr-un oras aflat in continua dezvoltare.

Totodata, in prima jumatate a anului 2022, compania intentioneaza sa demareze si faza a doua a proiectului situat in Pipera, American Village. Vanzarea vilelor din cartierul bucurestean a ajuns aproape de final, astfel ca dezvoltatorul pregateste lansarea pe piata a 234 de apartamente de 2, 3 si 4 camere.

Diversificarea portofoliului spre segmentul de retail

Dupa succesul reconvertirii unui parc industrial in centru de shopping in zona de Vest a Sibiului, unde Zacaria a reusit sa asigure prezenta unor retaileri de top din segmentul home&deco, precum Jysk, Casa Rusu sau Naturlich, compania a hotarat sa dezvolte un nou proiect de tip strip mall, in centrul orasului Cisnadie.

Securizand deja Lidl ca ancora de food, dezvoltatorul intentioneaza sa construiasca doua cladiri cu o suprafata inchiriabila de aproape 9.000 mp. Cisnadie Retail Park va reprezenta primul proiect de acest tip din oras. “Locatia ultra-centrala si accesul facil sunt doua atuuri extrem de importante pentru chiriasi, si avem deja discutii cu nume importante din segmentul de retail. Ne dorim ca acest proiect sa devina principalul centru de shopping si de relaxare pentru populatia din Cisnadie si nu numai, iar conceptul deja creat tine cont de regenerarea urbana a zonei”, a declarat Marius Moga, director de vanzari si marketing al Zacaria.

ZACARIA reorganizeaza portofoliul industrial si investeste in proiecte rezidentiale
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • FNGCIMM: Credite de 8,2 miliarde lei si 10.259 de garantii, prin IMM Invest in 2021
 •  

FNGCIMM: Credite de 8,2 miliarde lei si 10.259 de garantii, prin IMM Invest in 2021

FNGCIMM Credite de 82 miliarde lei si 10259 de garantii prin IMM Invest in 2021Prin Programul IMM Invest au fost acordate 10.259 de garantii, iar valoarea creditelor alocate de banci este de 8,2 miliarde de lei, a anuntat Dumitru Nancu, director general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

"IMM Invest este cel mai mare program pe care Guvernul Romaniei il deruleaza in ultimii 30 de ani. In anul 2020 un numar de 25.368 de intreprinderi mici si mijlocii au beneficiat de garantii in nume si constat de 12,9 miliarde de lei, cu o finantare de 15 miliarde de lei. Anul acesta, la aproximativ 3 luni de la derularea programului am depasit cifra de 10.000 de intreprinderi mici si mijlocii care beneficiaza de acest program. Avem pana la aceasta ora un numar de 10.259 de garantii. Valoarea creditelor alocate de catre cele 23 institutii financiar bancare cu care avem conventie, adica toate bancile din Romania, este de 8,2 miliarde de lei", a spus Dumitru Nancu, la Forumul Antreprenorilor din industria agricola.

El a mentionat ca prin acest program Guvernul Romaniei aloca doua tipuri de credite. O linie de capital de lucru a carei valoare nu poate sa depaseasca 5 milioane de lei, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire inca trei ani, si un credit de investitii pe 6 ani si o valoare maxima de 10 milioane de lei. Cele doua nu pot sa depaseasca impreuna 10 milioane de lei.

Dumitru Nancu a precizat ca atat anul acesta cat si anul trecut 85% dintre creditele solicitate de intreprinderile mici si mijlocii au fost pentru capital de lucru, iar 15% pentru investitii.

"La aceasta data, din total plafon alocat de Guvernul Romaniei de 15 miliarde, din care un miliard este pe Agro Invest, s-a consumat 60% plafonul pe IMM Invest", a precizat Dumitru Nancu.

De asemenea, el a spus ca in cadrul Agro Invest s-au aprobat 1.275 de credite a caror valoarea de finantare este de 1,5 miliarde de lei. In acest moment a fost depasit plafonul alocat de la inceputul anului.

Agro Invest este un subprogram in cadrul IMM Invest.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Interes major pentru construire 63 km din Autostrada A7 Ploiesti (Dumbrava) - Buzau
 •  

Interes major pentru construire 63 km din Autostrada A7 Ploiesti (Dumbrava) - Buzau

Interes major pentru construire 63 km din Autostrada A7 Ploiesti Dumbrava BuzauAu fost depuse 39 de oferte la licitatia pentru construirea celor 63 km din Autostrada A7 Ploiesti (Dumbrava)-Buzau. Mai exact sunt 13 oferte pentru Lotul I Dumbrava-Mizil, 12 pentru Lotul II Mizil-Spataru si 14 pentru Lotul III Spataru-Buzau.

Numarul mare de oferte demonstreaza pregatirea temeinica a documentatiei, precum si importanta proiectului in general.

Autostrada A7 - coloana vertebrala a Moldovei - este un proiect de suflet pentru mine, pentru care m-am luptat inca din 2014, de la momentul dezbaterii Masterplanului de Transport, in 2016 pentru a fi licitata proiectarea la cheie si, mai apoi, in cele 8 luni de mandat la Ministerul Transporturilor.

Ce am facut concret in acest an impreuna cu echipa mea pentru Autostrada A7:

- am obtinut includerea proiectului pana la Pascani in PNRR, securizand astfel finantarea viitoarelor lucrari;

- am finalizat studiul de fezabilitate, am obtinut avizele, acordul de mediu, am realizat exproprierile si am licitat la inceputul verii primul sector Ploiesti-Buzau;

- am lasat celelalte sectoare din PNRR intr-un stadiu avansat, cu studii de teren in faza finala, studiile de fezabilitate si proiectele tehnice predate si in diverse etape de aprobare, procedurile de mediu in linie dreapta, in grafic pentru lansarea licitatiilor de lucrari si pentru aceste sectoare;

- am aprobat traseul si am dat drumul la investigatiile detaliate de teren pe celelalte sectoare Pascani-Suceava-Siret.

Ne-am asigurat in aceste 259 de zile de mandat ca proiectul autostrazii A7 va fi unul modern, proiectat la standarde de secol 21 si prietenos cu mediul.

Cateva cifre in acest sens din cadrul sectorului Ploiesti-Buzau:

- lungime - 63 km;

- 6 noduri rutiere;

- 160 de ha de perdele forestiere;

- 42 de poduri + pasaje;

- 4 spatii de servicii moderne, dotate si cu statii de incarcare electrice.

Ma astept ca evaluarea ofertelor depuse astazi sa se desfasoare extrem de rapid si sa avem un castigator pana la finalul anului.

Pana la termenul limita au depus oferte pentru:

LOT 1 Dumbrava - Mizil, km 0+000 - km 21+000

1. Asocierea CONSTRUCTII ERBASU SA (lider de asociere)- BERTONI CONSTRUCT SRL - ACVATOT

2. Asocierea BOG’ART SRL (lider de asociere)- TANCRAD SRL - COSEDIL SRL

3. Asocierea YDA INSAAT SANAYI VE TICARET (lider de asociere) - NESS PROIECT EUROPE SRL - ALPENSIDE SRL

4. Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (lider de asociere) - MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET ANONIM SIRKETI

5. WEBUILD SPA

6. Asocierea IMPRESA PIZZAROTTI & C SPA (lider de asociere)- PIZZAROTTI SA - RETTER PROJECTMANAGEMENT SRL

7. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S.

8. Asocierea DOGUS INSAAT VE TICARET A.S (lider de asociere) - CONCELEX SRL

9. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI

10. CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

11. Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (lider de asociere) - FERNAS INSAAT ANONIM SIRKETI,

12. Tekfen Insaat ve Tesisat A.S. (Tekfen Construction & Installation Co., Inc.)

13. LIMAK INSAAT SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI

LOT 2 Mizil - Pietroasele, km 21+000 - km 49+350

1. Asocierea SC CONI SRL (lider de asociere) - TRACE GROUP HOLD PLC

2. Asocierea SC BOG ART SRL (lider de asociere) - TANCARD SRL- COSEDIL SPA

3. Asocierea CONSTRUCTII ERBASU SA (lider de asociere) - BERTONI CONSTRUCT SRL - ACVATOT SRL

4. SC STRABAG SRL

5. Asocierea YDA INSAAT SANAY VE TICARET AS (lider de asociere) - NESS PROIECT EUROPE SRL - ALPENSIDE SRL

6. Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (lider de asociere) - MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. -

7. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S.

8. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI

9 Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.

10. Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (lider de asociere) - FERNAS INSAAT ANONIM SIRKETI - OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S.

11. TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. (TEKFEN CONSTRUCTION & INSTALLATION Co., Inc.)

12. LIMAK INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

LOT 3 Pietroasele - Municipiul Buzau, km 49+350 - km 63+250”.

1. Asocierea YDA INSAAT SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKET (lider de asociere) - NESS PROIECT EUROPE - ALPENSIDE

2. Asocierea CONSTRUCTII ERBASU (lider de asociere) - BERTONI CONSTRUCT - ACVATOT

3. Asocierea - DANLIN XXL (lider de asociere) - HYDROSTROY AD - VDH AD (VODSTROI 98 AD)

4. Asocierea DRUM ASFALT (lider de asociere) - ILGAZ INSAAT TICARET ANONIM SIRKETI - OPR ASFALT - OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS - TRAMECO

5. Asocierea Nurol Insaat ve Ticaret A.S. (lider de asociere) - MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.

6. Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S.

7. Asocierea DOGUS INSAAT VE TICARET A.S (lider de asociere) - CONCELEX,

8. IMFALT YOL YAPI SANAYI TICARET A.S.

9. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI

10. CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

11. Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (lider de asociere) - FERNAS INSAAT ANONIM SIRKETI,

12. Tekfen Insaat ve Tesisat A.S. (Tekfen Construction & Installation Co., Inc.)

13. Trace Group Hold

14. LIMAK INSAAT SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI

Interes major pentru construire 63 km din Autostrada A7 Ploiesti Dumbrava Buzau
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • DEBUT inscriere in program Casa Eficienta Energetic destinat pentru cladiri publice
 •  

DEBUT inscriere in program Casa Eficienta Energetic destinat pentru cladiri publice

DEBUT inscriere in program Casa Eficienta Energetic destinat pentru cladiri publiceAutoritatile si institutiile publice care doresc sa participe in Program pot accesa aplicatia informatica pusa la dispozitie de Administratia Fondului pentru Mediu pentru a-si crea contul de utilizator. Aplicatia a fost dezvoltata cu sprijinul specialistilor AFIR - Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, in baza parteneriatului semnat intre cele doua institutii.

”Astazi, sectorul cladirilor este unul din cei mai mari consumatori de energie si cea mai mare sursa de gaze cu efect de sera. Pierderile de energie ajung pana la 30% doar prin peretii exteriori, sau la 25% prin geamuri sau acoperis. Comisia Europeana impune tinte foarte clare: reducerea cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), pana in 2030, si de obtinere a neutralitatii climatice, pana in 2050. Iar in ceea priveste sectorul cladirilor publice, Statele Membre vor avea tinte specifice - sa renoveze anual cel putin 3% din suprafata totala a cladirilor publice. Prin demararea acestui program de finantare, Romania se pregateste deja sa atinga obiectivele stabilite la nivel european, chiar inainte ca acestea sa devina obligatorii”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Din data de 20 septembrie 2021, ora 10.00, beneficiarii pot depune cererile de finantare si pot incarca documentele aferente, prin intermediul conturilor deja create.

Programul se adreseaza unitatilor administrativ-teritoriale organizate la nivel de comuna, oras, municipiu, judet, subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului Bucuresti si institutiilor publice din subordinea/in coordonarea autoritatilor deliberative ale administratiei publice locale.

”Programul nostru, lansat in premiera in Romania, are o mare componenta de mediu, dar si una economica si sociala: indirect, o astfel de investitie duce la reducerea la jumatate a facturilor de energie si, implicit, la scaderea consumului national de energie. Si pentru a facilita accesul beneficiarilor la finantare, intregul proces de aplicare se deruleaza exclusiv online, prin intermediul noii aplicatii dezvoltate AFM cu sprijinul colegilor de la AFIR. Reducem astfel birocratia prin digitalizare si reducem semnificativ timpul de asteptare pentru aprobarea dosarelor si obtinerea fondurilor”, a adaugat ministrul.

Suma alocata sesiunii de finantare este de 1,40 miliarde lei, iar finantarea se acorda in procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investitie si in limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanti.

In cadrul unei sesiuni de finantare, suma maxima care poate fi acordata unui solicitant, prin una sau mai multe cereri de finantare, este:

- 3 milioane lei pentru comune cu o populatie de pana la 5.000 de locuitori inclusiv;

- 6 milioane lei pentru comune cu o populatie de peste 5.001 locuitori;

- 8 milioane lei pentru orase;

- 14 milioane lei pentru consilii judetene;

- 14 milioane lei pentru municipiul de rang 0;

- 14 milioane lei pentru municipii de rang I;

- 10 milioane lei pentru municipii de rang II;

- 12 milioane lei pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucuresti.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • CERTIFICATUL de urbanism pentru constructia drumului expres Arad-Oradea a fost emis
 •  

CERTIFICATUL de urbanism pentru constructia drumului expres Arad-Oradea a fost emis

CERTIFICATUL de urbanism pentru constructia drumului expres AradOradea a fost emisIustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad, a semnat certificatul de urbanism pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea.

Traseul este amplasat pe teritoriul administrativ a doua judete: judetul Bihor: de la km 0+000 pana la km 58+550 (localitatile: Oradea, Santandrei, Nojorid, Sannicolau Roman, Gepiu, Cefa, Madaras, Salonta, Ciumeghiu, Avram Iancu) si judetul Arad: de la km 58+550 pana la km 118+595 (localitatile: Zerind, Chisineu-Cris, Socodor, Simand, Zimandu Nou, Sofronea, Arad). Lungimea totala a traseului este de cca. 119 km.

,,Am semnat certificatul de urbanism pentru drumul expres Arad-Oradea. Pe teritoriul judetului Arad, drumul expres incepe in partea de vest a localitatilor Zerind si Iermata Neagra si se desfasoara spre sud printre localitatile Chisineu-Cris si Socodor. Traseul continua in lungul DN79, pe partea de vest a localitatilor Nadab, Simand si Zimandu Nou. In continuare, drumul expres ocoleste municipiul Arad pe partea de nord-vest si face jonctiunea cu varianta de ocolire Arad la nivel de autostrada in nodul rutier proiectat la intersectia variantei de ocolire cu DN7”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

In judetul Bihor, drumul expres incepe din sud-estul localitatii Oradea, din drumul de legatura Centura Oradea-A3, aflat in faza de executie, si se desfasoara spre sud, ocolind localitatea Livada de Bihor pe partea de est. Traseul drumului expres continua in lungul caii ferate Oradea-Arad, pe partea de vest a localitatilor Nojorid, Gepiu si pe partea de est a localitatii Inand. In continuare, drumul expres ocoleste localitatea Salonta pe partea de est si revine pe partea de vest a caii ferate Oradea-Arad si DN79, la vest de localitatile Ciumeghiu si Avram Iancu.

CERTIFICATUL de urbanism pentru constructia drumului expres AradOradea a fost emis
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • PORR Construct continua sa investeasca in achizitia de echipamente si digitalizare
 •  

PORR Construct continua sa investeasca in achizitia de echipamente si digitalizare

PORR Construct continua sa investeasca in achizitia de echipamente si digitalizareCompania PORR Construct, parte a grupului austriac PORR, se mentine pe un trend ascendent si in 2021, dupa ce in 2020 a inregistrat o cifra de afaceri de 175,7 milioane de euro, dupa o crestere de 67,8% fata de nivelul din 2019. Potrivit datelor companiei, rezultatele din prima jumatate a acestui an sunt in conformitate cu previziunile realizate si in linie cu evolutia planificata de managementul societatii. In aceasta perioada, PORR Construct se concentreaza pe executia mai multor proiecte publice, dintre care cele mai mari sunt lotul 1 al autostrazii Sibiu-Pitesti (Sibiu-Boita) si centura ocolitoare a orasului Giurgiu (drumul de legatura DN5 - Soseaua De Centura - Pod Prieteniei). In primele luni ale acestui an, compania a obtinut contracte pentru executia mai multor proiecte de infrastructura, precum Sectiunea 4 a autostrazii Sibiu-Pitesti (10 km), in valoare de peste 340 de milioane de euro (fara TVA), dar si reabilitarea unor linii de tramvai in Timisoara (18 milioane de euro). In perioada urmatoare, compania va continua sa investeasca in dezvoltarea pe piata locala, strategia investitionala vizand cu precadere zona de echipamente de constructii.

Interviu cu Mario Proell, COO Divizia Infrastructura si membru al board-ului director al PORR Construct, si Vladimir Spirescu, COO Divizia Constructii Civile si membru al board-ului director al PORR Construct.

- Ce estimari aveti privind evolutia activitatii companiei in perioada urmatoare?

- De regula, primele luni ale anului sunt la un nivel mai scazut in privinta activitatii, iar acest aspect are legatura cu sezonalitatea specifica industriei. Cu toate acestea, in 2021, ne-am incadrat in nivelul planificat al veniturilor, iar perioada care a urmat s-a conturat promitator pentru noi. In prezent, portofoliul PORR Romania este stabil si diversificat, avem multe proiecte de investitii publice care sunt deja in procese de licitatie sau urmeaza sa intre in procedura de licitatie, iar clientii publici ne arata deschidere catre colaborare si noi parteneriate. Ne asteptam ca 2022 sa fie, de asemenea, un an plin, care sa ne aduca rezultate la fel de bune.

PORR Construct continua sa investeasca in achizitia de echipamente si digitalizare

- Care sunt principalele proiecte la care lucrati?

- Lotul 1 al autostrazii Sibiu-Pitesti reprezinta unul dintre cele mai mari si importante proiecte de infrastructura la care lucram in prezent. Contractual, Lotul 1 trebuie sa fie gata pana in 2023, dar avem toate sansele sa il finalizam mai repede, la inceputul anului 2023, poate chiar finalul anului 2022. Depindem foarte mult de conditiile atmosferice. In aceeasi categorie, mentionam si proiectul DN5, ce are ca scop principal asigurarea conexiunii rutiere intre DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu, precum si lucrarile de modernizare a liniei CF Comana - Gradistea, pe care le vom demara in perioada imediat urmatoare. Acestora li se adauga si proiecte de constructii civile, precum si alte lucrari de infrastructura de diferite dimensiuni pe care le efectuam in vestul, sudul si sud-estul tarii, unde avem clienti diverse autoritati publice.

In prezent, valoarea proiectelor contractate si a lucrarilor pe care le avem de realizat asigura continuitatea afacerii si a planurilor de dezvoltare pentru urmatorii ani.

- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?

PORR Construct continua sa investeasca in achizitia de echipamente si digitalizare

- In spiritul traditiei care ne-a consacrat, ne concentram sa consolidam cresterea inregistrata pana in prezent si sa asiguram totodata o dezvoltare sustenabila a afacerilor PORR in Romania. Acesta este motivul pentru care prioritatea noastra o reprezinta colegii nostri si investitia constanta in dezvoltarea, motivarea si loializarea acestora, fara de care orice alte investitii ar fi de prisos. O alta directie de investitie este cea privitoare la echipamente, aceasta atingand, in fiecare an, un nivel de aproximativ 2%-3% din cifra de afaceri. Vizam echipamentele fixe si mobile pentru a asigura servicii de constructii de calitate in toate zonele geografice unde suntem prezenti si unde ne dorim sa activam pe viitor, dar si in vederea asigurarii mix-ului de proiecte (mici, medii, mari si diversificate) necesar pentru dezvoltarea sustenabila dorita. Foarte importanta este si investitia in acele echipamente care ne permit sa utilizam tehnologii inovatoare pe piata constructiilor. Pe unele dintre acestea le testam deja in cateva dintre proiectele noastre, pentru a fi siguri ca suntem pregatiti de utilizarea lor la scara larga atunci cand industria constructiilor din Romania va permite acest lucru. Suntem, de asemenea, deschisi si catre asocieri si colaborari pe proiecte de nisa din industrie si acolo unde experienta locala sau a grupului nu este de ajuns. Pentru moment, insa, ariile unde nu avem experienta necesara si am dori sa activam sunt foarte limitate, iar piata nu ofera prea multe proiecte pe care sa le vizam. Strategia noastra ramane aceeasi pentru cea mai mare parte a portofoliului nostru: vom licita acele proiecte care se pliaza profilului de experienta si de risc al organizatiei noastre si pe care le putem implementa si finaliza cu resursele locale si/ sau cu sprijin din partea altor companii ale grupului PORR.

In plus, continuam procesul de transformare digitala prin implementarea proiectului pilot “Deep soil”, prin care urmarim optimizarea procesului de proiectare cu BIM 5D, controlul automatizat 3D al masinilor pe santier, gestionarea flotei de vehicule grele, inregistrarea rezultatelor in timp real, inclusiv elaborarea de rapoarte automate, identificarea rapida a oricaror abateri prin utilizarea instrumentelor de realitate augmentata, precum si verificarea datelor prin utilizarea dronelor.

PORR Construct continua sa investeasca in achizitia de echipamente si digitalizare

- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in lucru?

- Una dintre provocarile cu care ne confruntam in prezent se refera la recrutarea specialistilor in contextul deficitului de talente si al competitiei de pe piata muncii pentru anumite competente tehnice.

In ceea ce priveste cresterea preturilor materialelor de constructii aceasta are, fara indoiala, un impact negativ in rezultatele financiare ale proiectelor noastre. In contractele unde pretul serviciilor noastre este fix sau all in, acest impact negativ este chiar semnificativ. Noi continuam lucrarile conform planului de executie agreat cu clientii nostri si la acelasi nivel calitativ ridicat pe care ni l-am asumat dar, din pacate, suntem nevoiti sa sustinem pierderile rezultate din aceste cresteri de preturi din resurse financiare care erau destinate dezvoltarii viitoare a business-ului PORR in Romania. Consideram ca adaptarea legislativa a formulei de calcul pentru escaladarea preturilor la actuala evolutie a pietei materialelor si serviciilor de constructii ar echilibra mai echitabil presiunea acestor cresteri de preturi.

PORR Construct continua sa investeasca in achizitia de echipamente si digitalizare
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ATOS lanseaza un nou serviciu de detectare a vulnerabilitatilor organizatiilor
 •  

ATOS lanseaza un nou serviciu de detectare a vulnerabilitatilor organizatiilor

ATOS lanseaza un nou serviciu de detectare a vulnerabilitatilor organizatiilorAtos si Intigriti, una dintre cele mai importante platforme europeane de bug bounty si hacking responsabil, vor colabora in vederea lansarii unui serviciu integrat de bug bounty dedicat organizatiilor. Bug bounty consta in utilizarea abilitatilor unor cercetatori, experti si hackeri etici, selectati conform unui protocol precis, pentru a cauta vulnerabilitati intr-o aplicatie sau sistem. Introdusa pentru prima data in 1995, aceasta abordare reprezinta continuarea logica si complementara a testelor de penetrare pentru detectarea continua a vulnerabilitatilor de securitate dintr-o organizatie.

Combinand platforma Intigriti cu serviciile de securitate cibernetica ale Atos, clientii vor avea acces la o abordare mai simpla si mai amanuntita a proceselor de detectare si remediere a vulnerabilitatilor. Consultantii Atos vor sprijini organizatia clientului pe tot parcursul crearii si gestionarii programelor bug bounty, oferind mai multe servicii esentiale, cum ar fi audit, teste de penetrare, analiza rapoartelor platformei, clasificarea vulnerabilitatilor, monitorizare, remediere si detectare gestionata, precum si servicii de raspuns.

Parteneriatul extinde expertiza si serviciile Atos in testarea vulnerabilitatii pe pietele private si publice din intreaga lume. De asemenea, permite Intigriti sa isi extinda prezenta pe o piata franceza foarte competitiva si sa isi mareasca vizibilitatea internationala prin valorificarea prezentei mondiale a Atos.

"Suntem impresionati de feedbackul excelent din partea clientilor nostri cu privire la calitatea serviciilor si la maturitatea platformei Intigriti. Prin integrarea serviciilor noastre de securitate cibernetica la platforma Intigriti, putem oferi companiilor cele mai bune servicii de hacking responsabil, pe langa solutiile de securitate cibernetica existente", a declarat Jean-Claude Tapia, director servicii de securitate cibernetica, Atos France.

"Atos are o vasta experienta in programe de tip bug bounty pentru companii, ceea ce reprezinta un adevarat atu pentru dezvoltarea noastra pe piata franceza. Suntem incantati sa ne unim fortele si sa ajutam tot mai multe companii sa-si consolideze securitatea sistemelor", a declarat Stijn Jans, CEO de Intigriti.

***

Atos este lider global in transformare digitala, avand peste 105.000 de angajati si venituri anuale de peste 11 miliarde euro. Compania ocupa prima pozitie la nivel european in domeniile securitatii cibernetice, cloud si performance computing. Grupul ofera solutii personalizate end-to-end, pentru toate industriile din 71 de tari. Pionier in servicii si produse de decarbonizare, Atos se angajeaza sa furnizeze un sistem digital securizat si decarbonizat pentru clientii sai. Atos este o societate europeana (Societas Europaea), listata la Bursa de la Paris cu indicele bursier CAC40. Compania opereaza sub marcile Atos si Atos|Syntel.

Intigriti este o companie pioniera in materie de securitate cibernetica, ce reuneste o comunitate de hackeri responsabili pentru testarea vulnerabilitatilor websiteurilor si aplicatiilor clientilor. Hackerii etici pot castiga pana la 50.000 de euro pentru raportarea unui singur bug pe platforma, iar pana in prezent Intigriti a platit recompense de peste 3 milioane de euro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ARTEMIS: Precautie in prognoze, din cauza conjuncturii economice instabile
 •  

ARTEMIS: Precautie in prognoze, din cauza conjuncturii economice instabile

Instalatii de apa & sisteme HVAC

ARTEMIS Precautie in prognoze din cauza conjuncturii economice instabileGrupul Artemis, ce integreaza operatiunile Franke, a obtinut o crestere organica pronuntata a vanzarilor in semestrul intai din 2021, precum si o consolidare vizibila a profitabilitatii. In mod concret, cifra neta de afaceri a sporit cu 32,7% pana la 1,64 miliarde CHF, iar veniturile operationale EBIT s-au majorat de la 14,7 milioane CHF pana la 124,4 milioane CHF, cu o marja de 7,6% (in crestere de la 1,2%). De asemenea, fluxul de numerar a sporit cu 97,7% atingand 201,3 milioane CHF. Divizia Franke a beneficiat de efectul de crestere a cererii pe fondul majorarii consumului in perioada care a urmat ridicarii restrictiilor cauzate de pandemie, precum si de diversele imbunatatiri structurale ce au dus la un avans organic de 31%. La nivel de grup, investitiile din perioada analizata au cumulat ...

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • KPMG: Liderii de business investesc in extindere, in pofida iminentei Valului 4
 •  

KPMG: Liderii de business investesc in extindere, in pofida iminentei Valului 4

KPMG Liderii de business investesc in extindere in pofida iminentei Valului 4Liderii celor mai mari companii din lume sunt din ce in ce mai optimisti in ceea ce priveste evolutia afacerii lor, chiar daca varianta Delta a coronavirusului intarzie “revenirea la normal”. Increderea lor in economie a crescut la un nivel fara precedent de la inceputul pandemiei. KPMG 2021 CEO Outlook, in care au participat peste 1.300 de lideri executivi, analizeaza strategiile si viziunea lor pentru urmatorii trei ani si arata ca 60% dintre lideri sunt increzatori in perspectivele de crestere ale economiei globale, comparativ cu 42%, procentul estimat in urma cercetarii desfasurate in ianuarie/februarie.

"In linie cu evolutiile la nivel global pe care le detaliem in aceasta cercetare, pot spune din interactiunea cu liderii organizatiilor din Romania ca majoritatea au reactionat foarte eficient in timpul pandemiei, demonstrand rezilienta in fata schimbarilor, incertitudinii si provocarilor. Dintre companiile din sectoarele direct afectate de efectele pandemiei am vazut, de asemenea, exemple de succes in 2021 cu afaceri redeschise si/sau transformate. Rezilienta se bazeaza pe o echipa motivata si implicata, energizata de scopul, misiunea si valorile companiei, astfel incat sa gestioneze riscurile si oportunitatile, dar sa reuseasca, in acelasi timp, sa tina pasul cu impactul tehnologiei. O cultura orientata spre mediul digital confera oamenilor abilitatea de a integra in mod natural tehnologia in activitatile lor. In plus, se construieste fundatia pentru o forta de munca distinsa prin competente digitale performante, capabila sa opereze cu rapiditate si agilitate", spune Ramona Jurubita, Country Managing Partner, KPMG in Romania.

Perspectiva unei cresteri puternice ii incurajeaza pe liderii executivi sa investeasca in expansiune si transformarea afacerii, 69% dintre lideri indicand optiuni anorganice (fuziuni si achizitii, asocieri, aliante strategice) ca principala strategie de crestere. Majoritatea liderilor globali (87%) au afirmat ca intentioneaza sa finalizeze achizitii in urmatorii trei ani care sa le sustina cresterea si transformarea afacerii.

Cercetarea a indicat ca 30% dintre CEO planuiesc sa investeasca peste 10% din venituri in masuri si programe sustenabile in urmatorii trei ani.

"Desi exista inca incertitudine in ceea ce priveste pandemia, liderii sunt din ce in ce mai increzatori in revenirea puternica a economiei. Aceasta incredere a determinat liderii sa adopte o abordare agresiva de crestere. In timp ce strategiile de crestere anorganice sunt prioritare, liderii iau in considerare extinderea organica si continua evaluarea viitorului muncii astfel incat sa poata atrage talentul de top. Unul dintre elementele pozitive din ultimele 18 luni este faptul ca liderii pun din ce in ce mai des ESG (Mediu, Strategie, Guvernanta) in centrul strategiilor pentru revenire si crestere pe termen lung. Crizele privind aspectele de mediu si sociale au demonstrat ca trebuie sa ajustam abordarile si sa lucram impreuna", a explicat Bill Thomas, Global Chairman & CEO, KPMG.

Atingerea statusului net-zero cu suport guvernamental este o prioritate

Intre multele provocari socio-economice, sociale si de mediu, companiile sunt supuse presiunii sa contribuie la combaterea schimbarilor climatice si sa aiba un impact pozitiv in societate. Ca rezultat, peste un sfert (27%) dintre liderii in afaceri sunt ingrijorati ca un eventual esec in ceea ce priveste asteptarile in domeniul schimbarilor climatice ar putea determina pietele publice sa nu mai investeasca in afacerile lor. Peste jumatate (58%) dintre respondenti au afirmat ca exista o cerere in crestere din partea partilor interesate (investitori, autoritati de reglementare, clienti etc.) pentru o raportare mai ampla pe aspecte ESG.

Trei din patru (77%) lideri executivi considera ca vor fi necesari stimuli guvernamentali ca toate afacerile sa poata ajunge la obiectivul de “net-zero”. Mai mult, trei sferturi dintre liderii globali au identificat COP26 ca un moment esential pentru constientizarea urgentei in agenda schimbarii climatice.

Cercetarea a relevat ca, pentru acest scop, impactul companiei asupra comunitatilor si planetei determina 74% dintre CEO sa abordeze nevoile partilor interesate. A fost observata, de asemenea, o crestere de 10 puncte fata de inceputul anului 2020 in numarul liderilor care afirma ca obiectivul principal este sa implementeze scopul companiei in deciziile pe care le iau ca sa creeze valoare pe termen lung pentru partile interesate (64%). Mai mult de 8 din 10 lideri globali (86%) considera ca misiunea companiei va determina alocarea de capital, dar si strategiile de crestere anorganica.

Atentia se muta spre riscurile operationale si de mediu

Analizand riscurile pentru urmatorii trei ani, liderii executivi au identificat trei zone prioritare: lantul de aprovizionare, securitatea cibernetica si schimbarea climatica. 56% dintre lideri au afirmat ca lantul lor de aprovizionare este supus stresului in timpul pandemiei. 

Perspective in schimbare pentru viitorul muncii

Doar 21% dintre lideri considera necesara o reducere a prezentei fizice, o schimbare substantiala fata de august 2020, in perioada de varf a primului val al pandemiei, cand 69% dintre lideri afirmau ca vor reduce spatiile in care isi desfasurau activitatea. Liderii s-au concentrat asupra flexibilitatii crescute pentru forta de munca, 51% (fata de 14% in ianuarie/februarie) intentionand sa investeasca in spatii colaborative de birou colaborative. 37% dintre liderii globali au implementat un model de lucru hibrid, in care majoritatea angajatilor lucreaza de la distanta 2-3 zile pe saptamana.

Reformele fara precedent in fiscalitatea internationala reprezinta un punct esential

Trei din patru lideri considera ca presiunea asupra finantelor publice exercitata de raspunsul necesar pandemiei a accentuat necesitatea cooperarii intre state pentru sistemul fiscal global. In acelasi timp, 77% dintre CEO considera ca propunerea unui sistem global cu un impozit minim reprezinta “o ingrijorare semnificativa” pentru obiectivele de crestere ale organizatiei. Sunt, insa, mai ingrijorati de riscurile de reglementare si fiscalitate decat erau inainte de pandemie. 

Cercetarea arata ca 74% dintre lideri sunt constienti de legatura puternica dintre increderea mediului extern in afacerea lor si cum se aliniaza abordarea fiscala cu valorile organizationale. In timp ce afacerile incearca sa se reconstruiasca mai bine, majoritatea liderilor (69%) resimt o presiune in crestere pentru raportarea transparenta a impozitelor si taxelor, ca parte din agenda ESG.

***

Editia 2021 a KPMG CEO Outlook s-a desfasurat in perioada 29 iunie - 6 august si a inclus viziunea a 1.325 de lideri din cele mai influente companii din lume in ceea ce priveste mediul economic si de afaceri, precum si impactul pandemiei Covid-19 asupra viitorului afacerii lor. Toti respondentii au venituri de peste 500 milioane USD, iar o treime dintre companii au venituri anuale de peste 10 miliarde USD. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VITALIS coordoneaza derularea constructiei noului spital Medicover din Bucuresti
 •  

VITALIS coordoneaza derularea constructiei noului spital Medicover din Bucuresti

VITALIS coordoneaza derularea constructiei noului spital Medicover din BucurestiMedicover a inceput colaborarea cu Vitalis Consulting, companie de project management si consultanta in constructii, pentru coordonarea proiectului de dezvoltare a noului spital pe care il va construi in Bucuresti. Proiectul va atrage o investitie in valoare de peste 20 de milioane de euro din partea Medicover si presupune transformarea unei cladiri de birouri cu o suprafata de 15.000 mp, amplasata pe Soseaua Fabricii de Glucoza nr. 11, intr-un spital cu abordare integrata, construit la standarde occidentale. Viitorul spital va beneficia astfel de o infrastructura urbana dezvoltata, asigurata si de apropierea de autostrada Bucuresti-Ploiesti, de spatii generoase si luminoase la interior, si numeroase locuri de parcare. Toate acestea vor permite ca nevoile pacientilor sa fie cat mai bine deservite.

Noul spital Medicover va avea un bloc operator de inalta performanta, imagistica High Tech, ambulatoriu integrat si peste 150 de paturi.

Proiectul beneficiaza de constructori profesionisti, avand ca manager de proiect compania Vitalis Consulting, companie de top din domeniul consultantei si managementului in constructii, o garantie a calitatii proiectelor pe care le supervizeaza fiind cei peste 15 ani de experienta in administrarea proiectelor pe plan local si international. Vitalis va asigura servicii de management de proiect si costuri, dirigentie de santier si coordonarea serviciilor de securitate a muncii.

"Atragerea unui partener cu expertiza vasta in dezvoltarea de centre medicale moderne este un pas important in atingerea obiectivului nostru principal de a raspunde cat mai prompt nevoilor pacientilor nostri intr-o perioada in care sistemul medical romanesc este greu incercat. Alaturi de dezvoltarea acestui proiect din Bucuresti, vizam activ si noi achizitii in tara prin care sa punem experienta noastra medicala de peste 25 de ani in serviciul pacientilor", a declarat dr. Florinela Cirstina, director general Medicover Romania.

Viitorul spital Medicover va deservi o populatie extinsa din zona metropolitana Bucuresti, de circa 2,2 milioane de locuitori.

***

Vitalis Consulting este una dintre cele mai importante companii din piata de constructii si imobiliare din Romania, cu peste 15 ani de experienta interna si internationala. Compania a oferit de-a lungul anilor servicii de management de proiect, management al costurilor, dirigentie de santier, coordonare SSM, due diligence tehnic, monitorizare de proiect, fit-out si multe altele, pentru peste 600 de proiecte de constructii. Printre cele mai importante proiecte in domeniul medical se numara dezvoltarea a cinci centre de dializa Nefromed, constructia Spitalului Sfantul Spiridon din Mioveni, Centrul de Radioterapie Amethyst din Bucuresti, cladirea Hospice Casa Sperantei din Bucuresti, precum si centrele de radioterapie MedEuropa din Bucuresti, Oradea, Brasov si Constanta.

Un interviu cu Florin Popa, Managing Partner al Vitalis Consulting, referitor la activitatea si planurile companiei, poate fi citit in Agenda Constructiilor.
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • INS: Crestere cu 12,7% la lucrarile de constructii noi, in primele 7 luni din 2021
 •  

INS: Crestere cu 12,7% la lucrarile de constructii noi, in primele 7 luni din 2021

INS Crestere cu 127 la lucrarile de constructii noi in primele 7 luni din 2021Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut, pe total, cu 4,4%. Pe elemente de structura a avut loc o crestere la lucrarile de constructii noi cu 12,7%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (-14,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-9,0%). Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere la cladirile rezidentiale (+28,0%). Cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au scazut cu 3,6%, respectiv cu 1,6%.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,1%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+10,0%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 12,8%, respectiv cu 9,2%. Pe obiecte de constructii, o crestere a avut loc la cladirile rezidentiale (+19,1%). Cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au scazut cu 4,0%, respectiv cu 0,7%.

Iulie 2021 comparativ cu iulie 2020

Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut, pe total, cu 2,4%. Pe elemente de structura, scaderi s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (-28,6%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-14,5%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 7,3%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale (+31,6%). Cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au scazut cu 18,8%, respectiv cu 6,7%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, cu 0,3%. Pe elemente de structura s-a evidentiat o crestere la lucrarile de constructii noi cu 11,4%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (-26,2%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-16,6%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale (+32,2%). Cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au scazut cu 16,9%, respectiv cu 3,2%.

Iulie 2021 comparativ cu iunie 2021

Volumul lucrarilor de constructii a scazut, ca serie bruta, cu 5,8%, scadere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (-14,6%), lucrarile de constructii noi (-5,8%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-1,8%). Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi astfel: cladirile nerezidentiale (-16,9%), lucrarile de constructii ingineresti (-1,6%) si la cladirile rezidentiale (-0,8%).

Volumul lucrarilor de constructii a scazut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,6%, scadere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (-10,2%) si la lucrarile de constructii noi (-4,6%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 1,9%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale cu 16,8%. Cladirile rezidentiale si constructiile ingineresti au crescut cu 0,9%, respectiv cu 0,6%.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • EcoVadis premiaza REHAU pentru sustenabilitatea lantului de aprovizionare
 •  

EcoVadis premiaza REHAU pentru sustenabilitatea lantului de aprovizionare

EcoVadis premiaza REHAU pentru sustenabilitatea lantului de aprovizionareREHAU se angajeaza in mod constant in practici comerciale responsabile in toate domeniile organizatiei, obtinand un succes evident. Datorita acestui angajament, Grupul a fost medaliat cu aur pentru managementul sustenabilitatii de la agentia de rating EcoVadis.

Cu un scor total de 71 din 100 de puncte posibile, Grupul REHAU a obtinut medalia de aur pentru prima data si se afla astfel printre primele 5% din toate companiile participante si printre primele 1% din companiile din industria de prelucrare a materialelor plastice.

Din anul 2007, agentia independenta de rating EcoVadis evalueaza performantele de sustenabilitate ale societatilor din domeniile mediului, drepturilor lucratorilor si drepturilor omului, eticii si achizitiilor durabile. Cu 21 de criterii de sustenabilitate, EcoVadis se asigura ca activitatile companiilor cu lanturi de aprovizionare internationale sunt masurabile si comparabile in domeniul practicilor sustenabile, creand astfel incredere si transparenta fata de partenerii de afaceri. EcoVadis ofera companiilor ratinguri globale in domeniul responsabilitatii corporative. Responsabilitatea sociala corporativa, pe scurt RSC, reprezinta responsabilitatea sociala a companiilor in sensul unei afaceri durabile. Marile companii multinationale colaboreaza cu EcoVadis pentru a face transparenta sustenabilitatea lanturilor lor de aprovizionare globale si pentru a imbunatati aceasta sustenabilitate.

Dezvoltare continua la REHAU

Grupul REHAU progreseaza constant si acest lucru se reflecta in scorurile de rating acordate de EcoVadis in ultimii ani: 58 de puncte in 2019, apoi 65 de puncte in 2020 care au fost depasite din nou anul acesta, cand au fost acordate 71 de puncte.

„Acesta este un efort de echipa depus de multi colegi din departamentele specializate, precum Departamentul Juridic, Resurse Umane, Managementul Mediului si al Energiei si Sustenabilitate. Putem fi mandri de acest lucru, dar nu vrem sa ne culcam pe lauri”, a spus Andreas Jenne, Responsabilul pentru Sustenabilitate in cadrul Grupului REHAU.

EcoVadis premiaza REHAU pentru sustenabilitatea lantului de aprovizionare
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • MMPS: Sprijin pentru accesul pe piata muncii a beneficiarilor de ajutor social
 •  

MMPS: Sprijin pentru accesul pe piata muncii a beneficiarilor de ajutor social

MMPS Sprijin pentru accesul pe piata muncii a beneficiarilor de ajutor socialGuvernul a aprobat Ordonanta de urgenta care modifica si completeaza Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat si Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Principalele modificari vizeaza stimularea participarii pe piata muncii a beneficiarilor de ajutor social, prevenirea dependentei de acest beneficiu, precum si masuri pentru reducerea somajului in randul tinerilor NEET (care nu au loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu participa la activitati de formare profesionala).

Scopul noilor reglementari este de a sustine persoanele care vor sa iasa din starea de vulnerabilitate, asigurandu-le acces la educatie si calificare, precum si sprijin financiar, prin decontarea transportului pentru cei care merg la scoala si prelungirea ajutorului social pentru cei care se angajeaza.

Principalele modificari aduse Legii nr. 416/2001:

- Mentinerea ajutorului social, timp de inca 6 luni din momentul angajarii, daca beneficiarul se angajeaza pentru o perioada de cel putin 24 luni. In cazul in care contractul de munca al unui beneficiar inceteaza din initiativa angajatorului in mai putin de 24 de luni, sumele acordate cu titlu de ajutor social nu vor constitui debit si nu vor fi recuperate. In schimb, daca raporturile de munca inceteaza din motive imputabile angajatului, sumele acordate cu titlu de ajutor social vor fi recuperate pe intreaga perioada.

- Posibilitatea ca persoanele beneficiare de ajutor social sa urmeze cursuri de tip ”A doua sansa”, la recomandarea agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca. Refuzul de participare va conduce la incetarea ajutorului social si interzicerea solicitarii unui nou drept pentru o perioada de 12 luni, ca si in cazul refuzului unui loc de munca.

- Introducerea obligativitatii prezentarii persoanelor apte de munca beneficiare de ajutor social la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, pentru aplicarea masurilor de stimulare a ocuparii, din 6 in 6 luni sau ori de cate ori sunt solicitate. Neprezentarea la agentia pentru ocuparea fortei de munca se va asimila refuzului unui loc de munca si va conduce la incetarea ajutorului social si posibilitatea depunerii unei noi solicitari dupa o perioada de 12 luni. Aceasta obligatie a existat si anterior, pana in anul 2016, si a fost reintrodusa pentru mentinerea legaturii intre serviciile de ocupare si beneficiarii de ajutor social.

- Decontarea transportului pentru persoanele apte de munca din familiile beneficiare de ajutor social care urmeaza cursurile programului ” A doua sansa”, la o distanta mai mare de 5 km fata de locuinta. Se propune decontarea, catre autoritatile administratiei publice locale, a sumei de 500 lei/persoana/semestru scolar, din bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, prin Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala si agentiile teritoriale.

Se estimeaza ca anul acesta vor beneficia de masura prelungirii acordarii ajutorului social aproximativ 10.000 persoane, iar de includerea in programul ”A doua sansa”, aproximativ 5.000 de beneficiari.

In ceea ce priveste Legea nr. 76/2002, principala modificare adusa acesteia prin ordonanta de urgenta consta in faptul ca a fost extinsa grupa de varsta pentru care se aplica masurile destinate tinerilor NEET, de la 16 – 25 de ani, cat este in prezent, la 16 – 30 de ani.

Acest lucru va permite includerea unui numar mai mare de tineri care nu au loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu participa la activitati de formare profesionala in proiectele cu finantare din fonduri europene nerambursabile.

Aproximativ 2.000 de tineri NEET vor beneficia in acest an de masuri finantate din bugetul asigurarilor de somaj, impactul financiar fiind estimat la 5.625.000 lei.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • NORDIS a vandut 550 de proprietati, in valoare de 53 milioane euro, in 2021
 •  

NORDIS a vandut 550 de proprietati, in valoare de 53 milioane euro, in 2021

NORDIS a vandut 550 de proprietati in valoare de 53 milioane euro in 2021Nordis Group, singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere si rezidentiale premium din Romania, a inregistrat vanzari de 53 de milioane de euro in intervalul ianuarie – august 2021. Cele peste 550 de proprietati achizitionate fac parte din proiectele Nordis Mamaia, Sinaia, Brasov si Nordis View.

Un procent de peste 50% dintre apartamente s-a vandut in ansamblul Nordis Mamaia atat in corpurile dezvoltate in prima etapa, cat si in etapa a doua a proiectului. Cea din urma fiind lansata spre vanzare in urma cu doar o luna si jumatate.

Peste 550 de unitati, precum studiouri, apartamente cu doua, trei si patru camere au fost achizitionate anul acesta. Cele mai multe vanzari au avut loc in luna august, in plin sezon estival, atunci cand s-au vandut peste 200 de proprietati.

In urma statisticilor referitoare la profilul clientilor Nordis, peste 88% dintre cumparatori detin si alte investitii in domeniul imobiliar. Totodata, o proportie de 67% dintre acestia sunt antreprenori sau manageri.

„Vanzarile inregistrate de Nordis anul acesta confirma inca o data interesul romanilor pentru proprietati premium, in ansambluri frumoase si bine pozitionate, care ofera un stil de viata unic. Prin fiecare ansamblu pe care il dezvoltam, ne propunem sa aducem un suflu nou in turismul romanesc atat pentru vizitatori, cat si pentru rezidenti. Ne bucura faptul ca Nordis devine tot mai cunoscut pe plan national, iar investitorii indragesc si, mai ales, descopera potentialul financiar al proiectelor noastre de la mare, munte si din Capitala”, a declarat Florin Postoaca, Sales Manager Nordis Group.

Anul acesta, Nordis Group a lansat spre vanzare etapa a doua a proiectului Nordis Mamaia 5*****, care cuprinde 1.000 de apartamente rezidentiale si multe facilitati fara competitie pe litoralul romanesc: sala polivalenta cu 1.000 de locuri, cazino premium, zona de promenada, piscine exterioare, centru de recuperare medicala, spatii comerciale si food court.

In aceasta vara, Nordis a demarat constructia a doua proiecte importante: Nordis Sinaia 5*****, situat in statiunea cu acelasi nume, foarte aproape de partia de schi si cu priveliste montana superba si Nordis View 5*****, imobilul rezidential premium de pe Soseaua Fabrica de Glucoza din Bucuresti, care beneficiaza de proximitati ofertante din punct de vedere profesional si al petrecerii timpului liber.

In luna octombrie a acestui an, Nordis Group va incepe lucrarile pentru ansamblul Nordis Brasov, proiectul hotelier si rezidential de 5 stele care va fi dezvoltat pe Drumul Poienii.

NORDIS a vandut 550 de proprietati in valoare de 53 milioane euro in 2021
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • SIMTEL: Crestere de 30% a afacerilor, datorita diviziei de energie regenerabila
 •  

SIMTEL: Crestere de 30% a afacerilor, datorita diviziei de energie regenerabila

SIMTEL Crestere de 30 a afacerilor datorita diviziei de energie regenerabilaSimtel Team, companie romaneasca de inginerie si tehnologie listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, raporteaza o cifra de afaceri record de 18,5 milioane de lei in primele sase luni din 2021, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit net de 0,76 milioane de lei, o majorare cu 41% comparativ cu aceeasi perioada din 2020. Proiectele de energie regenerabila au contribuit cu 79% la cifra de afaceri totala.

„In primele sase luni din 2021 am avut parte de o activitate intensa pe toate cele trei linii de business principale, energie regenerabila, telecomunicatii si automatizari. Totodata, este important sa subliniem ca rezultatele din primul semestru din 2021 au fost realizate in mod organic, deoarece capitalul atras in timpul plasamentului privat a intrat in bilant la sfarsitul lunii mai 2021 si nu a fost utilizat inainte de sfarsitul primei jumatati a acestui an. In continuare credem ca ne aflam intr-un moment unic, deoarece contextul este favorabil pentru toate liniile de activitate ale companiei noastre. In urmatoarea perioada avem in plan atragerea de capital nou pentru a ne accelera si mai mult dezvoltarea, prin implicarea in mai multe tranzactii de tip M&A care sa completeze gama noastra de servicii. Ne uitam in special la companii care activeaza in zona de servicii de operare parcuri fotovoltaice, predictie productie/consum energie, statii de incarcare electrice precum si companii care activeaza in nisa de robotica industriala. Le multumim tuturor investitorilor care au decis sa investeasca in actiunile Simtel si sa aiba incredere in planul nostru de dezvoltare a afacerii,” a declarat Iulian Nedea, CEO al Simtel Team.

Divizia de energie regenerabila a companiei a contribuit cu 79% la cifra de afaceri totala, aproximativ 14,6 milioane de lei, pe fondul cererii tot mai ridicate pentru solutiile oferite de Simtel in domeniu. Pe parcursul primelor sase luni ale anului, compania a fost implicata intr-o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea sectorului de energie regenerabila in Romania. Unul dintre aceste proiecte a fost construirea pentru Kaufland Romania a doua centrale electrice ce au presupus instalarea a peste 1300 de panouri fotovoltaice. Acestea au o capacitate de 490,5 KWp si vin in sprijinul mediului inconjurator prin reducerea cu peste 760 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon. De asemenea, tot in aceasta perioada, Simtel a realizat constructia unui parc fotovoltaic de peste 0.6MWp in Bucuresti pentru un retailer international de mobila.

Pe langa activitatea de construire de centrale fotovoltaice pe acoperisuri, in prima jumatate a anului, Simtel a realizat servicii de mentenanta totala pentru un numar de 20 de parcuri fotovoltaice construite pe teren, ce insumeaza peste 100 MWp, alte 110 centrale electrice fotovoltaice construite in Romania, pe acoperis cu o putere instalata de peste 25 MWp si mentenanta doar la invertoare in peste 50 de parcuri fotovoltaice ce insumeaza peste 200 MWp. Astfel, Simtel continua sa fie lider de piata in solutii de design, achizitionare, constructie si intretinere centrale electrice fotovoltaice, in Romania.

In ceea ce priveste viitorul acestei linii de business, compania are in derulare, in momentul de fata, contracte pentru constructia a 5 MW de centrale fotovoltaice, ce insumeaza peste 10.000 de panouri fotovoltaice. Aceste contracte includ peste 25 de proiecte realizate pe acoperis, cu dimensiuni cuprinse intre 50kWp si 1000kWp. Totodata, Simtel continua colaborarea in acest domeniu cu clientii fideli ai companiei, precum Dedeman, Mega Image, Rewe-Penny Market si Kaufland.

Divizia de telecomunicatii a contribuit cu 20% la cifra de afaceri totala a companiei, in prima jumatate a anului 2021, si a adus venituri de 3,7 milioane de lei, cu 15% mai mult decat anul anterior. In aceasta perioada, Simtel a continuat colaborarea cu Telekom Romania, fix si mobil, Vodafone Romania la dezvoltarea retelelor de comunicatii sau eficientizarea consumului de energie, dar si la constructia retelei RoNET in parteneriat cu Telekom ce are drept scop construirea unei infrastructuri nationale de broadband in zonele defavorizate. Divizia de automatizari a contribuit cu 1% la cifra de afaceri in prima jumatate a anului 2021, inregistrand venituri de 0,2 milioane de lei. Activitatea Simtel in acest domeniu a fost axata pe lucrari de punere in functiune si mentenanta pentru partenerii companiei, ABB Romania si Nidec.

Pe langa cele trei linii de business principale, compania a dezvoltat si continua sa dezvolte noi domenii de activitate, dar care sunt inca in faze incipiente, respectiv retele de statii de incarcare masini electrice si distributie de echipamente necesare construirii de proiecte fotovoltaice.

Simtel Team este listata pe piata AeRO incepand cu data de 1 iulie 2021. Compania are o capitalizare de piata de peste 230 milioane de lei. Inainte de publicarea rezultatelor financiare din primele sase luni al anului, actiunile SMTL erau tranzactionate la 32,95 lei/actiune.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • EDEN Capital investeste 60 milioane euro in dezvoltarea Colina North, in Pipera
 •  

EDEN Capital investeste 60 milioane euro in dezvoltarea Colina North, in Pipera

EDEN Capital investeste 60 milioane euro in dezvoltarea Colina North in PiperaEDEN CAPITAL DEVELOPMENT, unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari autohtoni din capitala, a vandut 35% din prima faza a proiectului rezidential Cortina North, din zona de nord a Bucurestiului, cu un an inainte de data de livrare. Proiectul, reprezentand cea mai mare investitie rezidentiala in derulare pe Bulevardul Pipera, va reconfigura zona printr-un concept modern, care ofera o varietate de facilitati, adaptate cererii existente pe piata in acest moment.

Prima faza a complexului va include 2 corpuri de cladire totalizand un numar de aproximativ 500 de apartamente, lucrarile de constructie desfasurandu-se intr-un ritm sustinut. In prezent, structura este la etajul 8 si deja au fost incepute inchiderile exterioare. In prima faza de livrare vor fi date in folosinta si zonele de facilitati care vor deservi proiectul, respectiv bazinul de inot si centrul de fitness/wellness. Vanzarile in prima faza a proiectului au inceput in luna februarie, iar locuintele se bucura de un real succes in conditiile in care au fost contractate deja peste 175 de apartamente, din cele aproximativ 500 de unitati cate va avea in total. Mai mult decat atat, odata cu venirea toamnei interesul din partea clientilor este in crestere semnificativa.

”Finalizarea primei faze este prevazuta pentru toamna anului viitor, asadar, daca se va mentine ritmul actual de vanzari, vom reusi sa vindem intreaga faza inainte de livrarea completa a acestei etape de dezvoltare. Facilitatile de care dispune complexul Cortina North sunt puncte extrem de atractive pentru cei care doresc sa cumpere o locuinta, acestea completand celelalte avantaje ale proiectului, respectiv locatia, cu un potential foarte bun de dezvoltare, si calitatea exceptionala a constructiei”, a declarat Elena Dumitrache, directorul de vanzari al EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

Cortina North este dezvoltat pe un teren de peste 37.000 de metri patrati, iar, in total, va implica fonduri estimate la 60 de milioane de euro, cea mai mare investitie in curs in zona Pipera.

Complexul va include un numar de peste 1.500 de apartamente si va oferi o serie de facilitati, printre care bazin semiolimpic de inot, centru de fitness-wellness modern si complet, 1,5 km pista de alergare amenajata in interiorul complexului si finisaje premium in stilul tuturor ansamblurilor dezvoltate sub marca Cortina.

Centrul de fitness-wellness va avea 500 metri patrati si va fi dotat cu aparate de ultima generatie de la Technogym, 100 metri patrati vor fi alocati pentru clasele de aerobic (yoga, pilates si clase din programul Les Mills). De asemenea, centrul va avea cabinete de masaj si un studio pilates cu Reformer, precum si vestiare separate pentru fitness si pilates.

In ceea ce priveste bazinul de inot, aici vor fi oferite lectii de inot, iar clientii vor avea vestiare separate pentru piscina, echipate, de asemenea, cu sauna uscata la fiecare vestiar.

Un accent deosebit de important este pus de catre dezvoltator si pe spatiile comune de exterior ale ansamblului rezidential, astfel incat sa fie creat un mediu relaxant, in care pot fi desfasurate activitati in aer liber, atat de importante mai ales in contextul actual al crizei sanitare. In acest sens, proiectul va include peste 10.000 metri patrati de spatii verzi amenajati pe baza unui plan peisagistic modern.

In acelasi timp, cladirile vor avea la parter spatii comerciale operate de retele de retail care vor oferi o gama diversificata de produse si servicii.

”Focusul nostru este sa cream o comunitate si un spatiu in care locatarii sa aiba cat mai multe facilitati incluse. Pe de alta parte, amplasarea Cortina North este un atuu important avand in vedere ca zona este in plin proces de dezvoltare, atat din punct de vedere al infrastructurii, cat si al facilitatilor care urmeaza sa fie dezvoltate in imediata apropiere. Astfel, urmeaza sa fie deschise cate un magazin Kaufland si Lidl, iar chiar in fata complexului va fi amplasat un sens giratoriu care va imbunatati accesul in Cortina North”, a declarat Elena Dumitrache, directorul de vanzari al EDEN CAPITAL DEVELOPMENT

Finisajele si dotarile complexului incadreaza locuintele, care pot fi achizitionate atat ca investitie, cat si ca rezidenta, in categoria premium, conceptul oferind un stil de viata complet si echilibrat,la fel ca si celelalte ansambluri Cortina.

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT este cunoscut pe piata rezidentiala din Bucuresti din anul 2013 si are in portofoliu alte sase ansambluri de succes construite deja sau aflate in curs de dezvoltare – Cortina Academy, Cortina Residence Baneasa, Dinamic City, Four City North si Delta City.

Recent, compania a anuntat ca va incepe constructia a inca doua complexuri rezidentiale sub marca Cortina, in zona Erou Iancu Nicolae, care vor includ aproximativ 800 de apartamente de lux.

Compania va avea astfel in portofoliu peste 3.900 de apartamente premium si de lux, dezvoltate in ultimii 8 ani, toate parte a unor proiecte de succes, adresate acestui segment de piata cu o evolutie spectaculoasa in ultimii ani.

EDEN Capital investeste 60 milioane euro in dezvoltarea Colina North in Pipera
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • BestJobs: Andrei Frunza este noul CEO al platformei de recrutare online
 •  

BestJobs: Andrei Frunza este noul CEO al platformei de recrutare online

BestJobs Andrei Frunza este noul CEO al platformei de recrutare onlineBestJobs, una dintre cele mai importante companii din domeniul recrutarii online din Romania, anunta numirea lui Andrei Frunza in pozitia de Chief Executive Officer. Noul CEO va coordona strategia de crestere a BestJobs in pietele in care activeaza, cu obiectivul de a accelera dezvoltarea companiei pe termen lung si de a oferi angajatorilor si candidatilor solutii relevante de recrutare.

Andrei Frunza preia conducerea operatiunilor BestJobs de la Calin Fusu, care a fondat platforma de recrutare online in 2001. Cu o experienta de peste 20 de ani in managementul mai multor business-uri din domeniul tehnologiei, din care aproape jumatate in rol de CEO, Andrei Frunza se va concentra pe dezvoltarea BestJobs si a portofoliului de solutii, cu un rol major in consolidarea pietei de recrutare online din Romania.

„Expertiza lui Andrei in business-uri online si in domeniul din care face parte BestJobs, abilitatile de leadership si de management, precum si istoria lui cu business-urile din grupul Neogen sunt atuuri foarte valoroase care vor accelera planurile BestJobs. Ii predau stafeta cu incredere si stiu ca, prin viziunea lui, va continua transformarea BestJobs intr-un trendsetter in industrie”, a spus Calin Fusu, fondatorul BestJobs.

BestJobs ofera companiilor o suita complexa de solutii prin care ajuta companiile sa identifice talentele de care au nevoie si angajatii sa-si gaseasca jobul ideal. Pe langa optiunile pentru recrutare, platforma include si servicii de agentie, prin care asigura o solutie completa pentru selectia si angajarea candidatilor, simplificand procesul de identificare si recrutare a candidatilor relevanti, dar si servicii de coaching si mentorat pentru retentia si dezvoltarea echipelor existente.

„Piata de recrutare se schimba, iar dinamica din ultimul an si jumatate a transformat nevoile angajatorilor si candidatilor. BestJobs este si va ramane un partener stabil, pregatit sa ofere solutii relevante adaptate tendintelor de recrutare, retentie si dezvoltare personala din piata. Ma bucur sa revin intr-un domeniu drag, intr-un rol din care voi putea sustine dezvoltarea companiei mai departe, alaturi de o echipa ambitioasa si dinamica, orientata pe rezultate”, spune Andrei Frunza, noul CEO BestJobs.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌