ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 1 December 2022Vasluianul

Doi militari din garda de onoare, care au dat onorul în Centrul Vasluiului, au leșinat! Ambulanța este în Centrul Civic!

1 December 2022 at 09:12

Incidente în Centrul Vasluiului, de Ziua Națională a României. Doi militari din garda de onoare, din detașamentul de militari din Centrul Civic, care participă la ceremonialul dedicat Zilei Naționale a României, au leșinat, probabil din cauza temperaturilor scăzute. Deși temperatura este de minus 1 grad Celsius, temperatura resimțită este minus 5 grade. Ambulanța este la fața locului și acordă primul ajutor. Jandarmii, polițiștii locali și jandarmii au acordat ajutor militarilor.

image
articolul original.

Mesaj de 1 Decembrie, Pensiunea Mira

1 December 2022 at 08:34
image
articolul original.

Mesajul de Ziua Națională a României, din partea deputatului PSD de Vaslui, Eduard Andrei Popica: ”Să ne amintim de generalul Rășcanu, fost primar al Vasluiului”

1 December 2022 at 08:30

Dragi vasluieni, 

Va îndemn sa privim in urma, pentru a-i omagia pe martirii neamului nostru, cei care au realizat Marea Unire și pe toți aceea care și-au dat viața pentru idealul unirii și libertății, pe care l-au aparat chiar cu prețul vieții.

Este de-ajuns sa-l evocam pe generalul Ioan Rascanu, fost primar, deputat și prefect al Vasluiului, care s-a aflat in fruntea infanteriștilor in Primul Război Mondial, ca sa ne dam seama ca strămoșii noștri au murit cu credință ca jertfa lor nu a fost inzadar.

Astăzi, mândri de a ne fi născut pe aceste meleaguri, uniți de aceleași sentimente și idealuri cu cei ce au înfăptuit Marea Unire, ne simțim datori să păstrăm mostenirea ce ne-a fost lăsată și să o transmitem mai departe generațiilor următoare.

La mulți ani, dragi vasluieni!

La mulți ani, România! – Deputat PSD de Vaslui, Eduard Andrei Popica

image
articolul original.

De 1 Decembrie, echipele Viacons Rutier sunt la datorie, în Vaslui

1 December 2022 at 06:30

În timp ce mii de bugetari vasluieni se bucură de minivacanta oferită de Guvern, la privat se muncește chiar și de 1 decembrie, fiind vorba de încasări pe final de an, pentru plata salariilor, taxelor și impozitelor. Echipele Viacons Rutier au împânzit strada Traian încă de la ora 7.30, mai ales ca termenul de predare al trotuarelor, pe marele proiect de modernizare a străzii, este stabilit la finele acestui an, așa cum și-a propus conducerea companiei. Și magazinele din zona Traian se pregătesc de deschidere, joi dimineață.

image
articolul original.

Incendiu la Huși, noaptea trecută! O casă a fost la un pas de a se face scrum, din cauza unui coș defect!

1 December 2022 at 05:19

Sectia de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială multifuncțională, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și 14 subofițeri, pentru limitarea și lichidarea incendiului izbucnit într-o locuință din municipiul Huși, pe strada Neagoe Basarab. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul mansardei și acoperișului pe o suprafață de aproximativ 90 metri pătrați și exista pericolul de propagare la întreaga locuință.

După aproximativ două ore și jumătate, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate persoane rănite sau intoxicate. Au ars aproximativ 90 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, doi pereți din lemn, circa 80 metri pătrați polistiren și vată minerală, 25 grinzi și căpriori din lemn, mobilier din lemn, diverse obiecte din material plastic.

S-au degradat aproximativ 80 metri pătrați acoperiș, circa 70 metri pătrați tavan, pereții a trei camere, o centrală termică și accesoriile acesteia, piese de mobilier, obiecte din material plastic și diverse produse textile. Au fost salvate cinci camere de locuit și aproximativ 100 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

image
articolul original.

Mesaj Asociația Comunelor din România, Filiala județului Vaslui

30 November 2022 at 23:27
Flag of Romania
image
articolul original.

Mesaj Dumitru Buzatu, Președintele Consiliului Județean Vaslui

30 November 2022 at 23:15
image
articolul original.

Mesaj Eduard Andrei Popica, deputat PSD Vaslui

30 November 2022 at 23:14
image
articolul original.

Mesaj Daniel Onofrei, Prefectul județului Vaslui

30 November 2022 at 23:13
Flag of Romania
image
articolul original.

Mesaj Ing. Adrian Tighici, Director General SC GAZ EST SA

30 November 2022 at 23:11
image
articolul original.

Mesaj Dan MIhai Marian, Vicepreședinte Consiliul Județean Vaslui

30 November 2022 at 23:09
Flag of Romania
image
articolul original.
Before yesterdayVasluianul

S-au aprins luminile de sărbători pe strada Traian, miercuri seara! Vasluienii așteaptă prima zăpadă!

30 November 2022 at 18:53

Primăria Vaslui a aprins luminile de sărbători, miercuri seara, cu 24 de ore înainte de deschiderea oficială a iluminatului festiv în tot orașul. Bulevardul Traian, care trece prin vast proces de modernizare și reabilitare, a fost prima arteră importantă din oraș în care s-au aprins mii de beculețe, alături de brazi, globuri sau alte ornamente. Vasluienii spun că iluminatul arată foarte bine, așa că tot ce lipsește este un strat de zăpadă consistent.

image
articolul original.

Accident înainte de Ziua Națională a României, pe DN 24 Vaslui-Iași! Un ofițer ISU a intervenit salvator! (GALERIE FOTO)

30 November 2022 at 18:38

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru asigurare măsuri PSI, evaluare și acordare prim ajutor în urma producerii unui accident rutier în localitatea Văleni, comuna Văleni.

În accident au fost implicate două autoturisme (unul dintre acestea fiind staționat pe marginea drumului). În autoturismul aflat în deplasare se afla o singură persoană. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat în vârstă de 62 ani. Până la sosirea echipajelor de intervenție, victima a fost extrasă din autoturism de către locotenentul George Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISUJ Iași, ofițerul aflându-se în tranzit prin localitatea Văleni.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite două autoturisme avariate. Dintr-un autoturism fumegând se scurgeau lichide combustibile, iar cel de-al doilea se afla răsturnat în afara carosabilului.

Victima accidentului a fost evaluată și i s-a acordat primul ajutor medical, ulterior, bărbatul refuzând transportul la spital. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI specifice în cazul unor astfel de accidente și au curățat carosabilul de benzina scursă.
Cauza și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști.

image
articolul original.

UPDATE EXPLOZIE BLOC 359 Vaslui: Un apartament a ars, o persoană autoevacuată, cinci locatari scoși afară de pompieri! (VIDEO)

30 November 2022 at 10:25

COMUNICAT ISU, ORA 12.45:

Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Vaslui, pe strada Feroviari, bloc 359. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată, focarul principal fiind în bucătărie.

O persoană s-a autoevacuat, alte cinci persoane din scară fiind evacuate de pompieri. Nu sunt înregistrate victime sau persoane intoxicate.
Incendiul este localizat. Actiunea este în dinamică.

ȘTIREA INIȚIALĂ: În urmă cu puțin timp, la blocul 359, din municipiul Vaslui, în zona Gării, s-a produs o explozie la un apartament. O centrală termică a sărit în aer, nefiind înregistrate victime. Poliția, ISU și Ambulanța sunt în alertă maximă. Vom reveni cu amănunte.

image
articolul original.

Vasluienii vor petrece Ziua Națională a României în deplină siguranță, dă asigurări prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei

29 November 2022 at 18:38

Sub coordonarea prefectului județului Vaslui, Daniel Onofrei, instituțiile de ordine publică din județ sunt pregătite să facă față oricăror evenimente care ar putea apărea în aceste zile de sărbătoare. La o conferință de presă organizată, vineri, la sediul Instituției Prefectului Județul Vaslui, au fost prezentate principalele măsuri care vor fi luate de instituțiile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru ca minivacanța de 1 Decembrie să decurgă fără evenimente.

În perioada următoare, cu prilejul organizării evenimentelor publice, în special cu ocazia Sărbătorii Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României, peste 90 de pompieri vasluieni vor fi zilnic la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor. Pompierii militari sunt pregătiți cu 16 de autospeciale de lucru cu apă și spumă, dintre care șase cu modul de descarcerare, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, cinci ambulanțe SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM), două autospeciale pentru descarcerare, 20 de motopompe și patru bărci, trei autospeciale multifuncționale, o autospecială pirotehnică și trei autocamioane transport efective și materiale de intervenție PSI.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, un pluton format din 16 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui va participa la festivitatea organizată în municipiul Vaslui. Pentru prevenirea evenimentelor care pot umbri activitățile cu public numeros, la nivelul unității au fost dispuse măsuri privind planificarea, organizarea și desfășurarea de controale de prevenire a situațiilor de urgență la obiectivele din categoria supermarketurilor, structurilor de turism, cazare, alimentație publică, precum și la biserici/mănăstiri.

Vor fi avute în vedere măsurile privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor unde se vor organiza diferite evenimente, inclusiv slujbe religioase.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui va asigura ordinea publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public, iar prin măsurile pe care le-am pregătit vom avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă timpul liber în siguranță. În această perioadă jandarmii vor acționa și în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiștii, pentru prevenirea producerii faptelor antisociale și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

Pentru siguranța cetățenilor, pe data de 1 decembrie, jandarmii vor fi prezenți la activitățile festive organizate cu prilejul ,,Zilei Naționale” în localitățile Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești, dar și la spectacolul cultural-artistic ce va continua în Piața Civică din municipiul Vaslui. Tot pe data de 1 decembrie, vor participa cu un pluton de defilare la ceremonialul militar organizat în Centrul Civic din municipiul Vaslui.

”Vasluienii trebuie să știe că nu vom precupeți niciun efort, pentru ca aceste zile de zile de sărbătoare să nu fie tulburate de evenimente nedorite. Vom fi la datorie, alături de celelalte instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a spus prefectul județului Vaslui, dl. Daniel Onofrei.

image
articolul original.

Felicitări, domnule prefect Daniel Onofrei! Președintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul și Medalia ”Bărbăție și Credință”!

29 November 2022 at 18:05

Prefectului de Vaslui, Daniel Garincha Onofrei, i-a fost conferit Ordinul și Medalia Bărbăție și Credință. Acest ordin în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili a fost acordat cu ocazia Zilei Naționale a Romaniei „în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne”.

Decretul a apărut deja în Monitorul Oficial al Romaniei chiar azi, 29 noiembrie. Decretul este semnat de președintele României, Klaus Iohannis.

image
articolul original.

Vestea BUNĂ primită de mii de bugetari vasluieni, înainte de minivacanța de 1 Decembrie! Se majorează salariile, de la 1 ianuarie 2023!

29 November 2022 at 17:36

Salariile bugetarilor se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie 2023, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat marți de Ministerul Finanțelor. Majorarea nu se aplică la salariile demnitarilor, considerându-se că au ajuns la un maxim în privința salarizării.

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie 2023, faţă de nivelul din decembrie 2022, dar fără a depăşi grila, iar indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora se menţin la nivelul de la finalul acestui an, potrivit unui Proiect Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicat marţi de Ministerul Finanţelor.

„Art. I. – (1) Prin derogare de la prevederile alin. (2) al art. 12 din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăşi valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu 2.500 lei”, se arată în proiectul menţionat.

În document se precizează că pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale, pentru care nu există funcţie similară în plată, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară se stabileşte la nivelul reglementat pentru anul 2022 în anexele la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare la care se aplică, după caz, prevederile art. 10 privind gradaţia corespunzătoare vechimii în muncă.

De asemenea, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, cu excepţia soldei de grad şi a salariilor de grad, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii. Pe de altă parte, conform proiectului, „prin derogare de la prevederile alin. (1) al art. 13 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se menţin la nivelul aferent lunii decembrie 2022”.

image
articolul original.

Profesioniștii de la Viacons Rutier, în acțiune! Trotuarele de pe strada Traian au prins contur în câteva zile!

29 November 2022 at 17:12

Aproape 100 de muncitori, ingineri, utilaje diverse, de la buldoexcavatoare la compactoare și betoniere, zeci de mașini înșirate pe o distanță de aproape 1 kilometru, din Crucea Gării și până la Sensul Giratoriu de la Penny. O desfășurare de forțe impresionantă, menită să finalizeze lucrările la trotuarele de pe strada Traian, partea care trece prin fața Pieții Traian.

De altfel, în urmă cu câteva zile, managerul general al companiei Viacons Rutier, ing. Ioan Ciomaga, anunța că, până pe 18 decembrie, echipele de la compania condusă de domnia-sa vor termina de amenajat trotuarele de pe Traian, urmând ca, de la începutul anului viitor, să se treacă la realizarea zonei de asfalt, pe întreaga distanță a străzii Traian.

Chiar și în ziua de marți, o zi ploioasă, profesioniștii de la Viacons Rutier au lucrat la turnat betoane și amenajat pavele, fiind pregătită infrastructura pentru stratul de asfalt, care va marca pista de biciclete.

image
articolul original.

Ultima poză cu Valjean în viață! Nu bănuia că va muri, imediat ce s-a despărțit de fiica adorată și fosta soție, la aeroport!

29 November 2022 at 06:36

A murit la doar 46 de ani, cu durere în suflet, după ce s-a despărțit de fiica adorată și de fosta soție, pe aeroportul de la Iași. În imaginea de mai sus, Constantin Neculae, poreclit Jean Valjean de Vaslui, zâmbește alături de bunul său prieten, taximetrist de o viață, Crocker, alături de care și-a dus fetița la Aeroport, la Iași, cu mașina lui Crocker. Nu bănuiește că, câteva ore mai târziu, inima îi va ceda și nimeni nu va avea cum să-l ajute, fiind singur în casă.

”Se cumințise, era foarte încântat de faptul că va deveni taximetrist. Urma ca marți să dea atestatul. Atunci, noaptea, am fost amândoi la aeroport. Când ne-am întors de la Iași, m-a sunat de mai multe ori să mă întrebe despre taximetrie, despre subiectele care ar putea să-i cadă, își dorea să lase în urmă trecutul. Din păcate, a murit atât de tânăr, nu am cuvinte să exprim durerea pe care ne-a pricinuit-o moartea sa”, a spus Crocker. Când s-au întors de la Iași, noaptea, mașina lui Crocker a rămas la Valjean, în fața casei unde a și murit.

image
articolul original.
❌