ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 6 December 2022Tion

Ce facem astăzi, 6 decembrie 2022, în Timișoara?

5 December 2022 at 22:00
By: Tion
foto: arhivă

Reactualizat la:

Marți, 6 decembrie, la Muzeul Satului Bănățean se deschide Parcul Crăciunului, unde sunteți așteptați cu patinoar, piese de teatru și căsuțe cu mâncare. Accesul este gratuit. Tot marți are loc și vernisajul expoziției „Sfinți printre blocuri”.

Scris de Tion - Marți, 6 decembrie, la Muzeul Satului Bănățean se deschide Parcul Crăciunului, unde sunteți așteptați cu patinoar, piese de teatru și căsuțe cu mâncare. Accesul este gratuit. Tot marți are loc și vernisajul expoziției „Sfinți printre blocuri”.

Adblock test (Why?)

articolul original.
Ieri — 5 December 2022Tion

FOTO. S-a deschis Parcul de Crăciun din Dumbrăvița

5 December 2022 at 17:13
foto: Tion

Luni, 5 decembrie, la Dumbrăvița a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun, ocazie cu care au fost aprinse și cele peste 100.000 de luminițe din Parcul Central.

Scris de Amalia Kui - Luni, 5 decembrie, la Dumbrăvița a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun, ocazie cu care au fost aprinse și cele peste 100.000 de luminițe din Parcul Central.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Concert de Muzică Tradițională la Timișoara, cu invitați din Serbia și studenți Erasmus

5 December 2022 at 17:00
Foto: Pixabay/neelam279

Reactualizat la:

Marți, 13 decembrie, începând cu ora 18:00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, va avea loc un nou Concert de Muzică Tradițională, cu artiști studenți și membrii Societății Academice pentru Cultivarea Muzicii Gusle din Kikinda.

Scris de Oana Bocănici - Marți, 13 decembrie, începând cu ora 18:00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, va avea loc un nou Concert de Muzică Tradițională, cu artiști studenți și membrii Societății Academice pentru Cultivarea Muzicii Gusle din Kikinda.

Adblock test (Why?)

articolul original.

FOTO. Expoziție de sculpturi în lemn, la Spitalul Județean Timișoara

5 December 2022 at 16:51

Timp de două luni, în clădirea principală a Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, chiar la intrare, vor fi expuse sculpturi semnate de Ciprian Surulescu. Acesta este nu numai angajat al spitalului, ci și membru al Asociației artiștilor „Romul Ladea” din Timișoara, având în portofoliu mai multe participări la expoziții de grup

Ciprian Surulescu s-a angajat la Spitalul Județean Timișoara, ca tâmplar, în urmă cu 21 de ani, iar de cinci ani s-a apucat de sculptură în lemn.

„Vreau să învăț mai multe despre cioplitul lemnului și despre olărit apoi despre turnarea în piatră și în bronz. Toate aceste elemente naturale au un punct comun: pământul iar lutul, lemnul și piatra se lasă îmblânzite când le lucrezi cu sufletul tău”, spune sculptorul.

Opera sa include lucrări mici și mari, de la 20 cm până la 2 m, din lemn și rădăcini de nuc, stejar, tei, plop, cais, salcâm, tuia etc. În formele simple, minimaliste, este transpusă realitatea vieții de zi cu zi, fiind surprins esențialul, deși Ciprian Surulescu spune despre sine că este doar un începător.

Vernisajul expoziției va avea loc în 16 decembrie, de la ora 12. Curator este Reghine Tîrnoveanu, artist plastic. Lucrările rămân permanent în spațiul amenajat, până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

foto: Spitalul Județean Timișoara

Adblock test (Why?)

articolul original.

Investiții de 1,2 milioane de euro la Liceul Calderon. PMT a semnat contractul pentru proiectarea reabilitării termice

5 December 2022 at 14:00

Vă reamintim, în luna septembrie, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau că au demarat licitația pentru „Creșterea eficienței energetice prin reabilitare termică construcții și instalații la Liceul Teoretic «Jean Louis Calderon», faza de proiectare (DALI+PT+AT)”. Aceasta a fost câștigată de o firmă din Târgoviște, județul Dâmbovița, și anume TERRA INVEST MANAGEMENT SRL, având ca subcontractant pe DIAGAB DESIGN SRL.

Potrivit lege5.ro, TERRA INVEST MANAGEMENT SRL este pe piață de nouă ani, iar în 2021 avea doi angajați, o cifră de afaceri în creștere comparativ cu anii anteriori, de peste 1 milion de lei, un profit de cca. 235.000 de lei, dar și datorii de aproape 900.000 de lei. Cea de-a doua firmă, DIAGAB DESIGN SRL, este tot din județul Dâmbovița (din comuna Brănești); în 2021 avea un angajat, o cifră de afaceri de peste 200.000 de lei, un profit de 147.000 de lei și datorii de numai 5.000 de lei.

Valoarea contractului se ridică la 190.400 lei cu TVA inclus, echivalentul a aproape 40.000 de euro. Documentația ar trebui să fie gata în 8 luni (4 pentru DALI și 4 pentru PT), la care se adaugă 12 luni pentru asistența tehnică.

„Modernizăm școlile timișorene prin fonduri europene. Doar anul acesta, primăria a obținut finanțare pentru reabilitarea energetică a 5 școli și grădinițe, în valoare de 80 de milioane de lei. Corpul de clădire de la Calderon care va intra în reabilitare datorită acestei finanțări este separat de clădirea principală și nu a beneficiat de reabilitări. Dorim ca și elevii care învață în acest corp de clădire să aibă parte de cele mai bune condiții și de o infrastructură școlară modernă. În plus, în urma lucrărilor de eficientizare energetică pe care le vom face aici, costurile pentru încălzirea clădirii se reduc cel puțin la jumătate”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Investiții de peste 1 milion de euro

Investiția propriu-zisă vizează reabilitarea termică a clădirii aflate pe str. Cornelia Sălceanu, nr. 11, inclusiv termoizolarea și hidroizolarea acoperișului, recompartimentarea claselor, reabilitarea instalațiilor electrice și de apă caldă, instalarea unui sistem de management integrat al clădirii și instalarea unor surse regenerabile de energie pentru consum propriu.

După realizarea investiției, facturile la utilități și emisiile echivalente de gaze cu efect de seră ar urma să scadă. Pe lângă lucrările menționate anterior, școala va beneficia de cel puțin o stație de încărcare pentru vehicule electrice, în valoare de 25 de mii de euro.

Valoarea totală a investiției se ridică la 6.165.441,53 de lei cu TVA inclus, peste 1,2 milioane de euro, bani care sunt asigurați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta „Valul Renovării”.

Pe lângă Liceul Teoretic Jean Louis Calderon, alte două școli mari din Timișoara – Colegiul Tehnic Henri Coandă și Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară – urmează să fie complet renovate prin PNRR, toate cele trei proiecte depuse de primărie fiind acceptate.

Pe aceeași temă:

Primăria Timișoara plătește peste 100.000 de euro pentru renovarea acoperișului unui corp de clădire de la Calderon

Adblock test (Why?)

articolul original.

Program bogat la Parcul Crăciunului, organizat de Consiliul Județean Timiș cu aproape 300.000 de euro

5 December 2022 at 12:00

Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean se deschide marți, de Sfântul Nicolae. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Muzeul de la Pădurea Verde va găzdui singurul festival de iarnă cu zonă încălzită pentru spectacole, patinoar acoperit și căsuțe cu mâncare protejat de ploaie și zăpadă.

Intrarea este gratuită, la fel accesul la patinoar, precum și la atelierele și spectacolele zilnice pentru copii.

Evenimentul ajuns la cea de-a doua ediție vine și cu un nou concept vizual inedit. Pentru patinoarul de 500 de metri pătrați au fost pregătite efecte speciale, iar zecile de luminițe vor întregi atmosfera festivă.

În Laboratorul Crăciunului, zona încălzită pentru spectacole, vor avea loc seară de seară, începând cu ora 20:30, momente muzicale live.

Spre deosebire de anul trecut, acum spectatorii nu vor avea parte de concerte cu artiști de top.

„Ne propunem ca anul acesta să susținem artiștii locali care vor veni în fața publicului cu sesiuni de muzică live și concerte. Avem încredere în potențialul lor, suntem dornici să îi promovăm și încurajăm timișenii să guste și altceva decât artiștii mainstream care vin punctual, pe onorarii substanțiale. Mai ales în contextul Capitalei Europene a Culturii, pe lângă organizarea și finanțarea evenimentelor din Programul Cultural, avem datoria de a crea condițiile necesare pentru ca viața culturală a comunității să se dezvolte”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Accesul la Muzeul Satului Bănățean se poate face fie folosind cursa regulată a STPT, dar și cu un autobuz pus la dispoziția celor interesați, care va pleca de lângă parcarea Modex din centrul Timișoarei.

Parcul Crăciunului va fi deschis timp de trei săptămâni, din 6 decembrie până pe 27 decembrie, în intervalul orar 17:00 – 22:00.

Vă reamintim, deși anul acesta pe scena Parcului Crăciunului nu vor urca decât artiști locali, spre deosebire de anul trecut, când au concertat Anda, Adda, Delia sau Irina Rimes, Consiliul Județean Timiș a scos din buzunar aproape 300.000 de euro pentru organizarea evenimentului.

Programul complet al evenimentelor

Marți, 6 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

19:00 – 20:00 – Spectacol pentru copii „Ghetuțele vesele”, susținut de actorii Teatrului Merlin. Cel mai drăguț iepuraș din lume, guralivul Urechilă, e în căutarea unui prieten pentru că nu vrea să stea singur chiar în ziua în care îl sărbătorim pe Sf. Nicolae. (3ani+)

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Phaser

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Miercuri, 7 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de creație: realizare felicitări, cărți poștale tematice și decorațiuni de Crăciun, susținut de Muzeul Național de Artă Timișoara.

19:00 – 20:00 – Teatrul Merlin scoate o nouă poveste din Cufărul cu povești, de data aceasta cu tematică de Crăciun.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Tembaza

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Joi, 8 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de creație: realizare felicitări, cărți poștale tematice și decorațiuni de Crăciun, susținut de Muzeul Național de Artă Timișoara.

19:00 – 20:00 – Copii, pregătiți-vă de distracție cu personaje de poveste! Atelier cu Magic Oz.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Benson Joel Mixtapes

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Vineri, 9 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de creație: realizare felicitări, cărți poștale tematice și decorațiuni de Crăciun, susținut de Muzeul Național de Artă Timișoara.

19:00 – 20:00 – Atelier de jonglerie cu actorii Teatrului Merlin – Atelier ce dezvoltă abilitățile tactile, reflexul ochi-mână, o bună coordonare, dezvoltare interioară a învățării prin joc.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE George Indru

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Sâmbătă, 10 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de creație: realizare felicitări, cărți poștale tematice și decorațiuni de Crăciun, susținut de Muzeul Național de Artă Timișoara.

19:00 – 20:00 – Visul omului de zăpadă, spectacol pentru copii. Oare oamenii de zăpadă au vise? Sau visele oamenilor de zăpadă se împlinesc? Hai să aflăm împreună! (3 ani+)

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Jazzybit

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Duminică, 11 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Magie de iarnă – atelier creativ cu tematică de iarnă în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. În cadrul atelierului, copiii vor putea realiza cu mânuțele lor un glob de zăpadă folosind figurine și praf magic de iarnă.

19:00 – 20:00 – Laboratorul veseliei, spectacol interactiv pentru copii. (3ani+)

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Joe Jazz Junktion

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Luni, 12 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de creație: realizare felicitări, cărți poștale tematice și decorațiuni de Crăciun, susținut de Muzeul Național de Artă Timișoara.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Vest Phoenix Band

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Marți, 13 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de creație: realizare felicitări, cărți poștale tematice și decorațiuni de Crăciun, susținut de Muzeul Național de Artă Timișoara.

19:00 – 20:00 – Teatrul Merlin scoate o nouă poveste din Cufărul cu povești, de data aceasta cu tematică de Crăciun.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Jazz a la jais

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Miercuri, 14 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de pictură pe ceramică: Decorațiuni de Crăciun, defășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. În cadrul acestui atelier copiii au ocazia să își dezvolte imaginația folosind culori acrilice.

19:00 – 20:00 – Spectacol de muzică – Spectacol muzical vocal cu elevii Incubatorul de Arte.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: DJ session Zolevee

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Joi, 15 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de creație: Felicitări de Crăciun desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. Imaginația și îndemânarea vor fi puse la lucru. Felicitarea poate fi adresată Moșului sau celor dragi, iar copiii pot pleca acasă cu ea.

19:00 – 20:00 – Copii, pregătiți-vă de distracție cu personaje de poveste! Atelier cu Magic Oz.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE The Case

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Vineri, 16 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:00 – Atelier Podoabe de Crăciun desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. În cadrul acestui atelier copiii realizează podoabe de pus în brad folosind materiale reciclabile. Atelierul contribuie la stimularea creativității, imaginației și îndemânării la orice vârstă, având chiar efect terapeutic.

18:00 – 19:00 – Atelier de picioroange: copii intră în tainele deplasării pe picioroange alături de Teatrul pe Roți.

19:00 – 20:30 – Ansamblul Profesionist Banatul cu un moment special, alături de artiști consacrați: Vasile Conea, Carmen Popovici Dumbravă, Zorica Savu, Dumitru Teleagă, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Antoanela și Liviu Buțiu, precum și Dorinel Gavriluț și Iasmina Iova.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Sweet Wednesday

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Sâmbătă, 17 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de pictură pe pietre: Roca dorințelor, desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. În cadrul acestui atelier copiii pictează cu culori acrilice pe pietre. Pictatul pe piatră este considerată o terapie prin artă, ce relaxează și hrănește mintea copilului.

19:00 – 20:00 – Cufărul magic, spectacol pentru copii mari și mici. Aceștia se pot bucura de fascinanta lume a poveștilor într-un teatru care se transformă. (3ani+)

20:00 – 21:00 – Lecturi Aprinse. Lecturi în surse inedite de lumină. Lecturi care pun și la propriu, și la figurat, literatura și scriitorul într-o lumină diferită.

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Duminică, 18 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de creație: realizare felicitări, cărți poștale tematice și decorațiuni de Crăciun, susținut de Muzeul Național de Artă Timișoara.

19:00 – 20:00 – Veselie la cutie, spectacol interactiv pentru cei mari și mici. (3ani+)

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Allover

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Luni, 19 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:00 – Cor de colinde cu susținerea Mitropoliei Banatului.

18:30 – 20:00 – Atelier de creație: realizare felicitări, cărți poștale tematice și decorațiuni de Crăciun, susținut de Muzeul Național de Artă Timișoara.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE The Other You

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Marți, 20 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier confecționare brăduți decorativi doar prin folosirea aței și a lipiciului. Copiii vor fi originali și creativi în aceeași măsură. Atelier desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara.

19:00 – 20:00 – Atelier creativ de podoabe animate. Împreună cu artiștii Teatrului Merlin copii învață să-și construiască podoabe de iarnă, iar apoi să le și mânuiască.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Bruno & The blues

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Miercuri, 21 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de confecționare și decorare ornamente de Crăciun: Cutia dorințelor, desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. În cadrul acestui atelier copiii vor primi o cutiuță din lemn pe care o vor decora cât mai frumos prin tehnica șervețelului, colaj și pictură etc. La final cei mici pun bilețele cu dorințe ce vor fi împlinite de Moș Crăciun.

19:00 – 20:00 – Spectacol muzical vocal cu elevii Incubatorul de Arte.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: DJ Border

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Joi, 22 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier creativ: Magie de iarnă. În cadrul atelierului, copiii vor realiza cu mânuțele lor un glob de zăpadă folosind figurine și praf magic de iarnă. Atelier desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara.

19:00 – 20:00 – Spectacol de Crăciun susținut de copii școlii „Arta de a vorbi”.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Benson Joel Mixtapes.

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Vineri, 23 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier decorațiuni de Crăciun din ceramică, desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. Copiii vor picta în culori acrilice figurine din ceramică specifice iernii în forma unor accesorii de brad: globuri, reni, pinguini, om de zăpadă etc.

19:00 – 20:00 – Poveste de iarnă, spectacol cu cel mai drăguț iepuraș, Urechilă, constată că nu are nici un prieten. Pentru că nu vrea să stea singur în seara sosirii lui Moș Crăciun pornește în căutarea unui prieten. (3ani+)

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Monokron

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Sâmbătă, 24 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 21:30 – Colinde de Crăciun

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Duminică, 25 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de creație: Felicitări de Crăciun, desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. Imaginația și îndemânarea vor fi puse la lucru. Felicitarea poate fi adresată Moșului sau celor dragi, iar copiii pot pleca acasă cu ea.

19:00 – 20:00 – Spectacol de teatru „Rățușca cea urâtă”. Oare rățușca din spectacolul celor de la Teatrul Merlin este așa de urâtă, sau ceilalți cred că este așa, pentru că pur și simplu, nu seamănă cu ei?! Vă invităm să aflăm răspunsul împreună. (3ani+)

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Luni, 26 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier Podoabe de Crăciun desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. În cadrul acestui atelier copiii realizează podoabe de pus în brad folosind materiale reciclabile. Atelierul contribuie la stimularea creativității, imaginației și îndemânării la orice vârstă, având chiar efect terapeutic.

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Ioan Popovici

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Marți, 27 decembrie

Laboratorul Crăciunului:

17:00 – 18:30 – Atelier de pictură pe pietre: Roca dorințelor, desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. În cadrul acestui atelier copiii pictează cu culori acrilice pe pietre. Pictatul pe piatră este considerată o terapie prin artă, ce relaxează și hrănește mintea copilului.

19:00 – 20:30 – Spectacol de teatru „Aventurile unui pinguin”. Există oare ceva mai important decât dorința de a-ți regăsi familia? (3ani+)

20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: LIVE Volga ARM

În întregul Parc:

17:00 – 22:00 – Patinoar (4 ani+)

17:00 – 22:00 – Foodcourt – specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

17:00 – 22:00 – Aleea Artizanilor – Căsuțe cu obiecte lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.

Pe aceeași temă:

Parc de Crăciun cu aproape 300.000 de euro, la Muzeul Satului Bănățean. Se deschide de Moș Nicolae

Adblock test (Why?)

articolul original.

Bărbat ridicat de poliție după ce a furat o căciulă de la târgul de Crăciun din Piața Victoriei

5 December 2022 at 11:48

Reactualizat la:

Prezență sporită a polițiștilor locali în zona centrală, în minivacanța de 1 Decembrie, la Timișoara. Oamenii legii au prins un individ care a furat o căciulă de la un comerciant și au dat mai multe amenzi vânzătorilor ambulanți de baloane cu led și bețe de Moș Nicolae.

Scris de Raoul Jurchela - Prezență sporită a polițiștilor locali în zona centrală, în minivacanța de 1 Decembrie, la Timișoara. Oamenii legii au prins un individ care a furat o căciulă de la un comerciant și au dat mai multe amenzi vânzătorilor ambulanți de baloane cu led și bețe de Moș Nicolae.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Lucrările avansează încet pe drumul de legătură dintre A1 și DN 69 Timișoara – Arad

5 December 2022 at 11:11

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, la începutul lunii decembrie, pe șantierul drumului de legătură A1 – DN 69 Timișoara – Arad, stadiul de execuție este de aproximativ 20,2%.

În noiembrie, antreprenorul Todini Costruzioni S.p.A a finalizat lucrările în vederea descărcării de sarcină arheologică, a executat lucrări la viitoarele pasaje și podețe, precum și aprovizionare cu armături, balast și piatră spartă. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu a realizat lucrări la terasamente.

Pentru începerea lucrărilor pe șantier s-a dat undă verde în luna martie a anului trecut. La începutul lunii iulie, în 2021, ministrul Transporturilor de la acea vreme anunța că a fost emisă autorizația de construire, iar din toamnă au început și lucrările pe șantier. Acestea ar trebui să fie gata într-un an și șase luni.

Viitorul drum de legătură între autostradă și Sânandrei va avea zece kilometri și va începe cu 300 de metri înaintea intersecției existente deja între drumul Timișoara – Arad și cel ce duce spre localitatea Sânandrei. De aici se va face un nod rutier spre A1. Viteza maximă de circulație pe acest drum de legătură va fi de 100 km/oră. Drumul va avea două poduri noi, șase pasaje și trei noduri rutiere.

Licitația pentru proiectarea și execuția drumului de legătură Autostrada A1 Arad-Timișoara – DN69 a avut un singur ofertant, contractul fiind semnat cu Todini Costruzioni Generali S.p.A., la valoarea de lucrarea cu 222,5 milioane de lei cu tot cu TVA. Banii vin prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 în proporție de 85%, iar restul de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Drumul va avea șapte ani garanție.

Vă reamintim, vizavi de șantier au existat nemulțumiri venite atât din partea Consiliului Județean Timiș, cât și a ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. În plus, CNAIR l-a punctat negativ de două ori, la interval de 90 de zile, pe constructor, pentru situația lucrărilor.

Pe aceeași temă:

FOTO. Stadiul lucrărilor la drumul de legătură dintre A1 și DN 69 Timișoara – Arad, sub 20%

Adblock test (Why?)

articolul original.

George Simion, scandal la Ministerul Energiei: „Vreau să vorbesc cu Virgil Popescu!”

5 December 2022 at 11:02
foto: captură video

Reactualizat la:

Virgil Popescu, ministrul Energiei, urma să susțină luni, de la ora 12:30, o conferință de presă. În locul lui însă, la pupitru a apărut George Simion, liderul AUR. Acesta a plecat apoi pe holurile instituției, încercând să dea de Virgil Popescu.

Scris de Amalia Kui - Virgil Popescu, ministrul Energiei, urma să susțină luni, de la ora 12:30, o conferință de presă. În locul lui însă, la pupitru a apărut George Simion, liderul AUR. Acesta a plecat apoi pe holurile instituției, încercând să dea de Virgil Popescu.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Numerele la care pot suna timișenii dacă au diverse probleme în această iarnă

5 December 2022 at 07:35
Foto: arhivă

Din punct de vedere calendaristic, cu toate că încă nu a nins, a venit iarna. Pentru momentul în care zăpada le va face probleme șoferilor, clienților companiilor de gaz, apă-canal, electricitate, termoficare, dar și persoanelor care vor să plece din țară, autoritățile au pregătit o listă cu numele de telefon ale dispeceratelor care funcționează în județ.

Scris de Diana Lupulescu - Din punct de vedere calendaristic, cu toate că încă nu a nins, a venit iarna. Pentru momentul în care zăpada le va face probleme șoferilor, clienților companiilor de gaz, apă-canal, electricitate, termoficare, dar și persoanelor care vor să plece din țară, autoritățile au pregătit o listă cu numele de telefon ale dispeceratelor care funcționează în județ.

Adblock test (Why?)

articolul original.
Before yesterdayTion

Ce facem astăzi, 5 decembrie 2022, în Timișoara?

4 December 2022 at 22:00
By: Tion
foto: pixabay.com

Reactualizat la:

Luni, 5 decembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Voluntariatului, așa că la FITT vă așteaptă trei ateliere speciale. La UVT puteți urmări documentarul „Swamp city”, care prezintă cum arăta scena muzicală din Timișoara după căderea regimului comunist.

Scris de Tion - Luni, 5 decembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Voluntariatului, așa că la FITT vă așteaptă trei ateliere speciale. La UVT puteți urmări documentarul „Swamp city”, care prezintă cum arăta scena muzicală din Timișoara după căderea regimului comunist.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Trei incendii în același timp, în apropiere de Lugoj. Un bărbat transportat cu arsuri la spital

4 December 2022 at 18:46
Sursa Foto: ISU Banat

Reactualizat la:

Intervenții la foc automat, duminică seară, pentru pompierii din Lugoj. Salvatorii au fost chemați să intervină după ce trei incendii au izbucnit aproape în același timp în Bodo, Lugoj și Jdioara. În unul dintre cazuri un bărbat a ajuns la spital cu arsuri pe picioare.

Scris de Raoul Jurchela - Intervenții la foc automat, duminică seară, pentru pompierii din Lugoj. Salvatorii au fost chemați să intervină după ce trei incendii au izbucnit aproape în același timp în Bodo, Lugoj și Jdioara. În unul dintre cazuri un bărbat a ajuns la spital cu arsuri pe picioare.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Întreruperile de curent din Timișoara și județ, în săptămâna 5 - 11 decembrie

4 December 2022 at 18:12
By: Tion

E-Distribuție Banat transmite că a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienților.

Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și a alimenta clienții cu energie electrică în bune condiții. În perioada 5 – 11 decembrie, curentul va fi întrerupt astfel:

Luni, 5 decembrie

Brestea, Rovinita 09:00 – 16:00

Timisoara, str. Amzei (p), Calea Bogdanestilor (p), str. Stefan Nadasan (p), str. Semicerc (p), str. Bachus (p) 09:00 – 17:00

Marţi, 6 decembrie

Timisoara, Calea Torontalului 09:00 – 17:00

Ghiroda 09:00 – 17:00

Giarmata VII, str. Aleea Macilor, Sanzienelor, Zmeuris, Catinei, Fragilor, Merisor, Afinelor, Murelor, Coacazelor, Daliei, Cozia, Ardeal,Tismana, Naturii, Viticultorilor 09:00 – 17:00

Dumbravita, (langa Giarmata Vii): str.Macilor, Narciselor, Bujorilor, Bv. Ghioceilor (p), Zorelelor, Berzei, Cormoranului, Iris 09:00 – 17:00

Checea 10:00 – 14:00

LEXAN EFRATA, TIM SUIN, TOP SUIN GROUP AGROSPES 10:00 – 14:00

Carpinis, statie epurare 10:00 – 14:00

Miercuri, 7 decembrie

Denta, Padureni 09:00 – 16:00

Chisoda, fost CAP, str. Nicolae Firu (p), str. Pacii (p), Poligonului, str. Retezat (p) 09:00 – 17:00

Romanesti, Tomesti Sat 09:00 – 17:00

Jimbolia, str. Republicii bl.1C, 2A si 2B 09:00 – 17:00

Timisoara, str. Paul Morand nr 186 (R – COATING S.R.L.), str. Paul

Morand nr 5 (CONARG AG SRL), str. Rudolf Otto (p), Calea Stan Vidrighin nr 1A, nr 3, nr 4, nr 10 09:00 – 17:00

Tomesti Colonie, Statie Epurare Tomesti Colonie, Valea Lui Liman 09:00 – 17:00

Timisoara, Str.Paul Morand nr.69 (CELULOZA si OTEL SRL) 10:00 – 18:00

Joi, 8 decembrie

Timisoara, str. Soroca (p), str. Matei Basarab (p), Bd. Cetatii (p), Ion Inculet, Labirint (p), Timis (p) 09:00 – 17:00

Mosnita Veche, str. Ion Ilovici (p), Bisericii (p), Vicentiu Babes,Constructorilor 09:00 – 17:00

Tes, Brestovat, Hodos (Brestovat), SP Otelec (mal Stang) 09:00 – 17:00

Dumbravita, str. Florenta (p), str. Venetia (p), str. Paltinului (p) 09:00 – 17:00

Timisoara, Str.Labirint nr.4 11:00 – 19:00

Vineri, 9 decembrie

Parta (fost CAP), Valea lui Liman 09:00 – 17:00

Tomesti Colonie 09:00 – 17:00

Sannicolau Mare, SINAGRO 09:00 – 17:00

Jebel, Zona garii 09:00 – 17:00

Timisoara, Str.Simion Barnutiu nr.54 11:00 – 19:00

Adblock test (Why?)

articolul original.

Program de activități la Casa Tineretului, de Ziua internațională a voluntarilor

4 December 2022 at 17:00
foto: pixabay.com

Reactualizat la:

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) celebrează anul acesta Ziua internațională a voluntarilor, pe 5 decembrie, cu un program de activități care aduc laolaltă voluntari, doritori de a face voluntariat, organizații și toate persoanele interesate.

Scris de Oana Bocănici - Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) celebrează anul acesta Ziua internațională a voluntarilor, pe 5 decembrie, cu un program de activități care aduc laolaltă voluntari, doritori de a face voluntariat, organizații și toate persoanele interesate.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Program festiv și concerte de sărbători la Filarmonica Banatul Timișoara

4 December 2022 at 15:00

Primul dintre evenimentele speciale ale lunii decembrie este tradiționalul Concert Extraordinar de Colinde susținut de Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara. Evenimentul are loc joi, 22 decembrie, de la ora 19, în Sala Capitol. Colindele interpretate de corul dirijat de maestrul Iosif Todea sunt unele dintre cele mai apreciate din repertoriul românesc și internațional.

În program vor fi lucrări de: Gh. Danga, A. Stoia, V. Teodorian, Gh. Cucu, T. Popovici, N. Moldoveanu, Al. Paşcanu, I. Miclea, I. D. Chirescu, Fr. Hubic, N. Lungu, R. Georgescu, St. Olariu, M. Bîrcă, M. Wilberg, A. Adam, P. A. Yon, St. Adams.

Al doilea eveniment special al lunii decembrie îl are ca invitat pe maestrul David Crescenzi (Italia), fost colaborator al Teatrului Operei din Cairo, Egip, fost Maestru de Cor la Teatrul Carlo Felice din Genova, colaborator al Operei din Düsseldorf, al Operei Naţionale Române Timişoara, Director Artistic la Opera Națională Română din Cluj și Dirijor colaborator permanent la Opera Națională Română din Iași.

Maestrul va dirija Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, în cadrul concertului simfonic de vineri, 23 decembrie, ce va avea loc de la ora 19, în Sala Capitol. Vor fi interpretate lucrări celebre precum Suita Spărgătorul de nuci, op. 71 de P. I. Ceaikovski, Balet din opera Faust de C. Gounod, Balet din opera Macbeth de G. Verdi și Dansul orelor de A. Ponchielli.

În prag de Anul Nou, Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, alături de soliștii Narcisa Brumar – soprană, Cristian Bălășescu – tenor, v-au pregătit un program excepțional, în armonie cu atmosfera finalului de an.

În cadrul Concertului Extraordinar de Anul Nou vor fi interpretate lucrări ale compozitorilor C. M. von Weber, J. Strasuss, E. Waldteufel, B. Smetana, A. Hopkins, F. Lehar, C. Orff, G. Verdi. Dirijorul concertului va fi Radu Popa, iar dirijorul corului va fi Iosif Todea.

Biletele pot fi achiziționate online pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara AICI, de la casieria instituției sau de pe myticket.ro.

De asemenea, biletele pot fi cumpărate accesând link-urile cu trimitere directă către fiecare dintre cele trei evenimente:

Adblock test (Why?)

articolul original.

La mulți ani, Poli Timișoara! 101 ani de la înființarea celui mai iubit club de fotbal din Banat

4 December 2022 at 09:30

În 4 decembrie 1921, deci în urmă cu 101 ani, se organiza Adunarea Generală a Societății Sportive Politehnica Timișoara, aceasta fiind data oficială de naștere a celui mai iubit club de fotbal din Banat, chiar dacă bazele unui club sportiv al studenților timișoreni au fost puse încă din 1920, la îndemnul matematicianului Traian Lalescu, explică cei de la Muzeul Național al Banatului.

„Greutatea clubului studențesc nu s-a măsurat în cupe, medalii și diplome. În schimb, POLI a avut, în întreaga ei existență, acel ceva, care a făcut-o specială în peisajul general al fotbalului românesc: PASIUNEA”, mai spun cei de la Muzeul Național al Banatului.

Până în 2012, Poli a câștigat două Cupe ale României și a fost vicecampioana României de două ori.

După dispariția vechiului club, în vara anului 2012 a luat startul povestea clubului ASU Politehnica Timișoara. Actualul club este rezultatul unui parteneriat între Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria” alături de Peluza Sud Timișoara.

Încă de la înființare, ASU Politehnica Timișoara a beneficiat de susținere nu numai din partea fanilor, ci și a sponsorilor, ceea ce i-a permis să își continue activitatea.

„Politehnica Timișoara este, fără îndoială, cel mai titrat club sportiv al Timișoarei și Banatului. A obținut zeci de titluri și sute de clasări fruntașe în campionate naționale și internaționale, la sporturi pe echipă și individuale.

A avut suișuri memorabile, dar și coborâșuri dramatice. Au fost momente de bucurii și împliniri, dar și de cumpănă și dezamăgire, în primul rând datorită/din cauza fotbalului. Au fost ani în care Timișoara și Banatul trăiau și respirau sub culorile alb-violet, dar și vremuri de decepții și deziluzii.

Poli a continuat să existe și va continua să dăinuie și să performeze, în pofida tuturor greutăților inerente, a adversităților de tot felul, păstrându-și apartenența la spiritul și valorile Școlii care i-a dat identitatea și faima”, este mesajul transmis de Politehnica Timișoara.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Bal caritabil pentru copiii devaforizați din Timișoara

4 December 2022 at 08:58

Evenimentul caritabil este organizat de Asociația „Inima Îți Vorbește” în colaborare cu studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara – Specializarea Comunicare și Relații Publice și va avea loc în data de 15 decembrie, începând cu ora 18:00, la Anette Resort Covaci (la numai 6 km de Timișoara, dinspre Calea Aradului).

Balul va avea un program festiv de Crăciun: concert de colinde susținut de copiii din asociație, intrarea spectaculoasă a moșului cu sacul plin de cadouri, tombolă cu premii, invitați speciali care vor susține un program artistic cu surprize pentru copii, iar la final se va face o petrecere cu muzică, dans și voie bună, de la inimă la inimă. Intrarea se va face pe bază de invitații, care vor putea fi achiziționate atât în avans, cât și în seara evenimentului, în cuantum de 100 ron.

Cei care doresc să susțină cauza o pot face prin donație, în contul asociației: Asociația „Inima Îți Vorbește”: Cont LEI – Banca Transilvania RO49BTRLRONCRT0609339001.

„Vrem să le livrăm copiilor bucurie. Pe lângă cadourile pe care le primesc de la Moșul și de la adulții responsabili, îi învățăm pe copii ce înseamnă spiritul Crăciunului, ce înseamnă magia sărbătorilor și le creăm un mediu cald și festiv unde să se bucure de revedere, pentru că, în final, ei sunt o familie unii pentru alții, iar împreună formăm familia „Inima Îți Vorbește”. De asemenea, prin acest eveniment, ne dorim să creăm o comunitate activă în care implicăm cât mai mulți adulți responsabili și sponsori dedicați actelor caritabile.

Vă așteptăm cu mare drag și bucurie, să petreceți alături de noi și să dăruim mai departe, din inimă, copiilor încercați de viață, o seară minunată de Crăciun”, transmite Angela Drăghia, inițiator proiecte pentru copiii defavorizați și președinte Asociația „Inima Îți Vorbește”.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Au apărut bețele de Moș Nicolae în Timișoara. De unde pot fi cumpărate

4 December 2022 at 08:52

Au mai rămas doar două zile până când vom sărbători Sfântul Nicolae, iar ghetuțele copiilor sunt pregătite să fie umplute cu cadouri. Încet, încet orașul a fost împânzit de tarabe de unde pot fi cumpărate tradiționalele nuielușe. Prețurile sunt pentru toate buzunarele.

Scris de Amalia Kui - Au mai rămas doar două zile până când vom sărbători Sfântul Nicolae, iar ghetuțele copiilor sunt pregătite să fie umplute cu cadouri. Încet, încet orașul a fost împânzit de tarabe de unde pot fi cumpărate tradiționalele nuielușe. Prețurile sunt pentru toate buzunarele.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Ce facem astăzi, 4 decembrie 2022, în Timișoara?

3 December 2022 at 22:00

Târgul de Crăciun – în Piața Victoriei și Piața Libertății. Vizitatorii se pot bucura de târg până în 2 ianuarie 2023. Programul îl găsiți AICI. Accesul este gratuit.

 • la Târgul de Crăciun aveți parte de roată panoramică, patinoar, concerte, ateliere de creativitate și nelipsitele căsuțe cu decorațiuni și preparate tradiționale.

Târgul Winter in MY TOWN – la Iulius Town, în aer liber, în Parcarea UBC0. Sunt căsuțe cu bunătăți și decorațiuni, locuri tematice pentru fotografii și roată panoramică. Copiii se pot aventura într-o cursă cu mașinuțele din Autodrom sau în caruselul rotativ cu lanțuri. „Winter in my TOWN” este deschis zilnic până pe 8 ianuarie 2023, de luni până vineri, între orele 16.00 – 22.00 și sâmbătă – duminică, între orele 12.00 – 22.00.

Duminică, de la ora 11:00, este timpul pentru teatru de păpuşi. Prichindeii sunt aşteptaţi la demisol, în zona Splend’or, la piesa „Miuriel, micuţa vrăjitoare”. Spre seară, copiii care doresc să îi spună lui Moş Nicolae ce visează să primească în ghetuţe au ocazia să îl întâlnească în Atrium, în intervalul orar 16:00 – 19:00. Idei variate de cadouri pentru prima dintre cele mai aşteptate sărbători, Sf. Nicolae, pot fi găsite şi la târgul tematic organizat în zona Iulius Expo până pe 6 decembrie.

Duminică, de la ora 16:00, pe scena de la târg vor urca cei mai talentaţi prichindei de la Studioul de Balet Alexandra Coca. Alte momente muzicale şi colinde au pregătit şi Ramona Oroşanu şi elevii de la Incubatorul de Arte. Sărbătorile de iarnă înseamnă cântece şi dansuri tradiţionale, care vor fi aduse pe scena „Winter in my TOWN” de Ansamblul Akademika Banat „Tinerii de Foc”, Akademika Banat Chorus Universitatea Ştiinţele Vieţii „Regele Mihai I” din Timişoara, Mircea Cârţişorean, Theea Ploscariu şi de Grupul de Colindători din Făget. De la ora 19:00, Ingrid va încheia seara cu cele mai frumoase cover-uri şi cântece de iarnă interpretate în stil de jazz.

Harababura Vintage Fair – la Centrul de Proiecte Timișoara, până în 4 decembrie, între orele 14 și 20. Intrare liberă.

Tango-Terapie-Pentru Neuroni Sănătoși – la Casa Tineretului, până în 4 decembrie, orele 15:30-17, se vor desfășura 4 ateliere de tango-terapie pentru câțiva pacienți cu boli neurodegenerative (cu precădere Parkinson) și partenerii lor. Acces gratuit, cu înscriere online.

 • Facilitatorii vor fi Paolo Profeti şi Loredana Larionescu, care dansează tango împreună de peste 10 ani și au colaborat anterior ca facilitatori de tango-terapie pentru cupluri în situații vulnerabile (proaspeți părinți și bebelușii lor, în proiectul (m)others).

Cinema Victoria

 • 15: Crăciunul ursulețului Teddy
 • 17: Ennid
 • 20: The road and the happiness: Annapurna

Muzeul Național al Banatului

 • Expoziția permanentă „Ștefan Popa Popa’s” (Bastionul Maria Theresia);
 • Exponatul lunii decembrie: Cască de tip armet cu vizieră mobilă pentru armură de cavaler (sec. XV), (Bastionul Maria Theresia, hol);
 • Expoziția temporară „Incursiuni în istoria medicinei timișorene” (Bastionul Maria Theresia, hol);
 • Expoziția temporară „Gărâna 2022 – Atelier de Creație” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B1);
 • Expoziția temporară „Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B2);
 • Expoziția „185 DE ANI DE CÂNT CORAL AL SÂRBILOR DIN TIMIȘOARA (1836–2021)” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B2).

Muzeul Național de Artă Timișoara

 • MNArT Open View: „Presentation of the Bride/Prezentarea miresei” a artistului Belu Simion Făinaru;
 • Expoziția temporară „The Void of Silence / Vidul tăcerii”.

Muzeul Satului Bănățean Timișoara

 • Expoziția de fotografii: Personalități bănățene în spațiul european – Dositei Obradovici în Dalmația – Casa Națională;
 • Expoziția temporară „Icoane pe sticlă bănățene din colecția Muzeului Satului Bănățean Timișoara” – holul bibliotecii;
 • Pictură naivă Viorel Cristea – Sala de expoziție a muzeului;
 • Expoziții permanente: „Centre de ceramică din Banat”, „Podoabe bănățene”, „Costum popular” – Sala de expoziții a muzeului.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara

 • Spectacolul „Ghetuțele vesele”, orele 11:00 și 12:30.

Adblock test (Why?)

articolul original.
❌