ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 8 August 2022Tion

Ce facem astăzi în Timișoara?

8 August 2022 at 21:00
By: Tion
foto: pixabay.com

Reactualizat la:

Marți, 9 august, puteți participa la Casa Tineretului la un târg de brățări care are ca scop strângerea de fonduri pentru ucrainenii afectați de război.

Scris de Tion - Marți, 9 august, puteți participa la Casa Tineretului la un târg de brățări care are ca scop strângerea de fonduri pentru ucrainenii afectați de război.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Tramvai implicat într-un accident cu o victimă, la Timișoara. Vatmanul a trecut pe roșu

8 August 2022 at 17:51

Accident de circulație, luni seară, la intersecția bulevardului Regele Carol I cu strada Ion Ghica. Un șofer a ajuns la spital după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de un tramvai. Vatmanul, spun polițiștii, a trecut pe roșu.

Scris de Raoul Jurchela - Accident de circulație, luni seară, la intersecția bulevardului Regele Carol I cu strada Ion Ghica. Un șofer a ajuns la spital după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de un tramvai. Vatmanul, spun polițiștii, a trecut pe roșu.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Adolescent reținut după ce a spart contul de Instagram al unei tinere și a șantajat-o, la Timișoara

8 August 2022 at 17:33

Un tânăr de 18 ani a fost ridicat de polițiști, la Timișoara, după ce a spart contul de Instagram al unei tinere, iar apoi a șantajat-o pentru a-i reda accesul. Adolescentul a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de euro.

Scris de Raoul Jurchela - Un tânăr de 18 ani a fost ridicat de polițiști, la Timișoara, după ce a spart contul de Instagram al unei tinere, iar apoi a șantajat-o pentru a-i reda accesul. Adolescentul a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de euro.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Zeci de intervenții ale pompierii din Timiș pentru stingerea incendiilor, în prima săptămână din august

8 August 2022 at 10:44

În primele șapte zile ale lunii august, pompierii timișeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 51 de incendii, majoritatea pentru incendiile de vegetație uscată.

Astfel, au fost 43 de solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, 1 incendiu la un utilaj agricol, 1 incendiu la un autoturism, 2 incendii în apartament, 3 incendii la anexe gospodărești și 1 incendiu deșeuri plastice în grădină.

În urma incendiilor, aproximativ 160 ha de vegetație uscată și miriște au fost afectate. Printre localitățile în care s-a solicitat intervenția salvatorilor se află: Lugoj, Traian Vuia, Găvojdia, Nerău, Mașloc, Șag, Ciacova, Giulvăz, Foeni, Giroc și Timișoara.

Tot în această perioadă, pompierii au desfășurat 19 informări preventive/controale pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

„Vă informăm faptul că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este stric interzisă, dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru
prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor. Riscul producerii unui incendiu de vegetație uscată crește în perioada cu temperaturi ridicate.

Amintim cetățenilor să respecte câteva măsuri esențiale pentru a preveni acest risc:

 • NU utilizați focul deschis pe timp de secetă sau caniculă;
 • NU utilizați focul deschis pe timp de vânt;
 • NU aruncați la întâmplare resturile de țigări.

Facem apel către cetățeni să întrerupă acțiunile de igienizare a terenurilor și să respecte recomandările transmise de autorități pentru a preveni producerea unor tragedii”, transmit cei de la ISU Timiș.

Atenție! Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, se poate sancționa contravențional, de către ISU Timiș, în conformitate cu H.G.R. nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor cu amenzi cuprinse între 1000 și 2500 de lei.

Pe aceeași temă:

Adblock test (Why?)

articolul original.

Șoferi drogați sau fără permis prinși de polițiști în trafic, în Timiș

8 August 2022 at 10:35

Primul dintre șoferi, în vârstă de 30 de ani, a fost prins vineri în Calea Șagului din Timișoara. A fost oprit pentru control și avea un comportament suspect, iar oamenii legii au decis să îl testeze.

„La data de 5.08.2022, în jurul orei 2:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara, au oprit pentru control pe Calea Șagului din Timișoara, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat o valoare pozitivă la amfetamină”, transmit polițiștii.

Al doilea șofer, în vârstă de 38 de ani, a fost prins în Românești, județul Timiș. Circula la volanul unui autoturism, iar la control le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile din Canada. Oamenii legii însă și-au dat seama că șoferul nu are un permis de conducere internațional.

„La data de 6.08.2022, în jurul orei 22:30, polițiștii orașului Făget, au oprit pentru control în localitatea Românești, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, care a prezentat un permis de conducerea eliberat de statul Canada, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta nu deține permis de conducere internațional”, spun oamenii legii.

Al treilea șofer, în vârstă de 30 de ani, a fost prins la Sânnicolau Mare. A fost oprit și el pentru control, iar polițiștii și-au dat seama că este drogat.

„La data de 7.08.2022, în jurul orei 18:00, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare, au oprit pentru control în orașul Sânnicolau Mare, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 30 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat o valoare pozitivă la canabis”, spun reprezentanții IPJ Timiș.

Toți cei trei șoferi s-au ales acum cu dosare penale pentru infracțiunile comise.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Bărbat tâlhărit de 6.000 lei, la Sânnicolau Mare. Atacatorii, doi minori

8 August 2022 at 10:30
foto: arhivă

Reactualizat la:

Atac în plină stradă, în weekend, la Sânnicolau Mare. Un bărbat de 47 de ani a rămas fără portofel și 6.000 de lei după ce a fost tâlhărit în drumul spre casă. Tâlharii, ambii minori, au fost prinși câteva ore mai târziu.

Scris de Raoul Jurchela - Atac în plină stradă, în weekend, la Sânnicolau Mare. Un bărbat de 47 de ani a rămas fără portofel și 6.000 de lei după ce a fost tâlhărit în drumul spre casă. Tâlharii, ambii minori, au fost prinși câteva ore mai târziu.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Ce facem astăzi în Timișoara?

7 August 2022 at 21:00
By: Tion

Reactualizat la:

Luni, 8 august, sunteți așteptați la alergat, la ateliere tematice sau la planetariu.

Scris de Tion - Luni, 8 august, sunteți așteptați la alergat, la ateliere tematice sau la planetariu.

Adblock test (Why?)

articolul original.
Ieri — 7 August 2022Tion

Un șofer drogat și unul fără permis, prinși de polițiști la volan, în Timiș

7 August 2022 at 16:43
foto: arhivă

Reactualizat la:

Dosare penale pe numele a doi șoferi, în Timiș. Ei sunt cercetați penal după ce au fost prinși la volan deși unul dintre ei a consumat droguri, iar celălalt șofa deși nu avea permis de conducere.

Scris de Lorena Păcurar - Dosare penale pe numele a doi șoferi, în Timiș. Ei sunt cercetați penal după ce au fost prinși la volan deși unul dintre ei a consumat droguri, iar celălalt șofa deși nu avea permis de conducere.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Tânăr drogat la volan și cu „prafuri” în mașină, pe Aleea Pădurea Verde

7 August 2022 at 14:08

Duminică, în jurul orei 4:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control pe Aleea Pădurea Verde un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest au rezultat valori pozitive la canabis, amfetamină și metamfetamină.

De asemenea, după ce i-au verificat mașina, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, patru pachețele care conțineau un praf de culoare albastră/roșie, o pastilă de culoare galbenă, o pungă cu mai multe pastile de culoare mov și o pungă de aproximativ 100 de grame cu muguri de vegetație de culoare verde.

Oamenii legii i-au întocmit tânărului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive” și „deținere de droguri în vederea consumului propriu”.

În plus, la Festivalul Bipolar, unde au fost prezenţi şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timișoara, au fost constatate nouă infracțiuni de deținere de droguri în vederea consumului propriu.

Agenții au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, cinci grame de substanţe cu efect psihoactiv (cristal), patru grame de substanţe cu efect psihoactiv (pulbere albă), șapte comprimate şi fragmente ecstasy, patru grame de cannabis, un grinder cu urme de substanţe vegetale şi un gram de cocaină.

Polițiștii timişeni vor continua să desfășoare activități preventive pe toată perioada sezonului estival pentru a îndruma tinerii să își petreacă timpul liber într-un mod sănătos ca alternativă la consumul de alcool sau droguri.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Se testează variante de iluminat public în zona centrală a Timișoarei

7 August 2022 at 12:00
Foto: Primăria Timișoara

Reactualizat la:

Reprezentanții municipalității au anunțat că zona străzilor 20 Decembrie 1989 - CD. Loga - Regele Ferdinand I -16 Decembrie 1989 este una experimentală pentru variante de iluminat public.

Scris de Diana Lupulescu - Reprezentanții municipalității au anunțat că zona străzilor 20 Decembrie 1989 - CD. Loga - Regele Ferdinand I -16 Decembrie 1989 este una experimentală pentru variante de iluminat public.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Ce facem astăzi în Timișoara?

6 August 2022 at 21:00
By: Tion

Teatru de păpuși – la Iulius Gardens, de la 11. Teatrul de păpuși aduce în Iulius Town cele mai frumoase povești pentru prichindei. Cei mici sunt așteptați să descopere povești interactive, pline de veselie. Duminică faceți cunoștință cu Scufița Roșie.

Timișoara Free Tours – Turist la tine acasă – sez. 2 ed. 3 – Pe urmele germanilor din Banat, la Casa Adam Müller-Guttenbrunn, începând cu ora 18. Turul va fi focalizat pe cele trei colonizări cu germani din Banat și pe personalitățile din variatele sfere ale vieții.

 • „Turul pe care-l propunem este unul eclectic, la fel cum sunt majoritatea bijuteriilor arhitectonice din piețele istorice ale Timișoarei, unde Secession-ul se îmbină armonios cu barocul și cu neoclasicismul”, transmit organizatorii.

TM Open 2022 – Ediția XII ne adună pe toți la Timișoara în weekendul 5-7 august, începând cu ora 18. Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

 • Criterii de participare pentru liceeni: doi din cei trei membri ai unei echipe trebuie să aparțină aceluiași club de dezbateri. Toți trei trebuie să fie membri ai aceleiași regiuni. Pentru arbitri: pentru poziția de arbitru main, participantul trebuie să fi terminat liceul, iar pentru poziția de arbitru shadow participantul trebuie să fie în ultimul an de liceu.
  Fiecare club înscris trebuie să aducă minim un arbitru.
 • Vor fi 30 de echipe, iar taxa de participare: 50 RON/debater.

Picnic comunitar #2 – Sustenabil în bucătărie – în Parcul Carmen Sylva, de la 18. Întâlnirea este gândită sub forma unui picnic comunitar, astfel sunteți așteptați cu o gustare, în ambalaje reutilizabile pe cât posibil.

Music, Films & TV Shows – Trivia Night, la Pisici Cafe, de la 19. Seara în care vă încercați norocul și cunoștințele în materie de muzică, filme și emisiuni TV. 3 runde, premii și multă distracție!

Yoga, Breathwork & Tobe at Sunset, în Piața Traian, de la 20. Ședința este găzduită de Organic Movement, un Negustor de Traian de rit nou.

 • Sesiunea de Yoga va fi reprezentată de o formă de meditație prin mișcare folosind tehnici tradiționale de Hatha Yoga având la bază ideea de explorare a sinelui.
 • Practica are ca scop principal introspecția cât și actul de a te preda în totalitate momentului prezent.

Muzeul Național al Banatului – între orele 10 și 18.

 • Expoziția „150 de ani de la întemeierea Muzeului Național al Banatului”
 • Exponatul lunii august „Romul Ladea (1901-1970) – Bustul scriitorului Virgil Birou”
 • Expoziția „Patrimoniul sub Reflectoare Timișoara: Cartierul Cetate – o lume în oglindă”
 • Expoziția permanentă a Muzeului Popa Popa’s
 • Expoziția „Îndrăgostiți de amintiri”

Poster X Poem 5 Timișoara – expoziție, la Faber. Poster X Poem 5 Timișoara este o ediție locală PxP dedicată în totalitate artiștilor vizuali și poeților contemporani timișoreni. Fiecare poster propune o interpretare vizuală proprie, alături de textul poemului inițial.

 • Expoziția cuprinde și o secțiune dedicată Poster X Poem Young, unde veți putea vedea zece postere concepute în urma atelierului de poster making coordonat la începutul lunii de Ovidiu Hrin.

Sub sloganul „Punți peste oraș”, vom putea vedea câteva expoziții montate pe podurile din oraș:

 • Podul Michelangelo: expoziție Claudia Tănăsescu
 • Podul Mihai Viteazul (Prințul Turcesc): expoziție Alin Zelenco
 • Podul Badea Cârțan: expoziție Daliana Iacobescu
 • Podul Maria: expoziție Constantin Duma
 • Podul Ștefan cel Mare: expoziție Cătălin Anghel

Poftim cultură! – Expoziție de fotografie, în Piața Libertății. Cuprinde imagini reprezentative ale principalelor instituții culturale din Timișoara. Organizată în parteneriat cu Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar „Csiky Gergely”, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Muzeul Național de Artă Timișoara, Filarmonica „Banatul” și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Timișoarei, cu dragoste – Expoziție colectivă a membrilor Asociației Romul Ladea, la Galeria Rotonda.

 • „A devenit tradiție ca artiștii membri ai acestei asociații, să vină cu lucrări omagiale, în onoarea orașului nostru – vechea și totodată moderna urbe de pe Bega. Expoziția „Timișoarei, cu dragoste” cuprinde lucrări elaborate cu multă dăruire, executate în tehnici diferite: pictură, grafică, sculptură și modelaj”, declară Reghina Tîrnoveanu, grafician, membru al Asociației „Romul Ladea” și curator al expoziției.

Adblock test (Why?)

articolul original.
Before yesterdayTion

Bărbat mort după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod, în Timiș

6 August 2022 at 17:00
foto: arhivă

Reactualizat la:

Accident mortal, sâmbătă după-masă, la intrarea în Hitiaș, județul Timiș. Un șofer în vârstă de 51 de ani a pierdut controlul volanului și a intrat într-un cap de pod. În urma impactului, bărbatul a murit.

Scris de Lorena Păcurar - Accident mortal, sâmbătă după-masă, la intrarea în Hitiaș, județul Timiș. Un șofer în vârstă de 51 de ani a pierdut controlul volanului și a intrat într-un cap de pod. În urma impactului, bărbatul a murit.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Piața Mehala 2 va fi deschisă și duminica

6 August 2022 at 16:20
Foto: Piețe S.A

Reactualizat la:

Directorul general al Piețe S.A., Liviu Cocean, se declară receptiv la solicitările producătorilor agricoli. Aceștia i-au solicitat să lase deschisă și duminica Piața Mehala 2.

Scris de Diana Lupulescu - Directorul general al Piețe S.A., Liviu Cocean, se declară receptiv la solicitările producătorilor agricoli. Aceștia i-au solicitat să lase deschisă și duminica Piața Mehala 2.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Se majorează bursele elevilor, de anul viitor. Rol important în reducerea abandonului şcolar

6 August 2022 at 15:34
Foto: Facebook/Sorin Mihai Cimpeanu

Reactualizat la:

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu susţine că bursele elevilor vor reprezenta un pilon important în noile legi ale Educaţiei, mai ales pentru reducerea abandonului şcolar. Începând cu anul viitor, bugetul pentru bursele elevilor va fi de zece ori mai mare decât cel prevăzut în anul 2020.

Scris de Lorena Păcurar - Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu susţine că bursele elevilor vor reprezenta un pilon important în noile legi ale Educaţiei, mai ales pentru reducerea abandonului şcolar. Începând cu anul viitor, bugetul pentru bursele elevilor va fi de zece ori mai mare decât cel prevăzut în anul 2020.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Start vot! 13 proiecte se bat pe banii oferiți de CJT prin bugetare participativă

6 August 2022 at 13:16

Consiliul Județean Timiș pune la bătaie suma de trei milioane de lei pentru programul de bugetare participativă, care a ajuns acum la etapa votului. Începând de sâmbătă, 6 august, timișenii vor putea vota proiectele pe care le doresc puse în practică.

Este al doilea an la rând când CJT a prevăzut bani pentru bugetul participativ și încurajează cetățenii să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității. Astfel, instituția alocă banii, timișenii vin cu propuneri, iar după validarea lor de către o comisie, tot cetățenii decid, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de către instituție.

Pentru depunerea și votarea inițiativelor a fost dezvoltată o platformă. Aici, timișenii găsesc detalii despre proiecte și vor putea vota după cum consideră de cuviință.

După trierea propunerilor, 13 proiecte au intrat de sâmbătă, până pe 4 septembrie, în procesul de votare. Rezultatele vor fi afișate în 5 septembrie. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute.

Înființarea unui centru de recuperare pentru minorii cu adicții, parcuri tematice, amenajarea și marcarea traseelor turistice, realizarea unui adăpost de câini, curățenia în județ, construcția unei scene pentru acte artistice, siguranța rutieră și dezvoltarea de spații de agreement se numără printre ideile transmise.

„M-am bucurat să văd că timișenii au venit cu propuneri pertinente, că își doresc să se implice în comunitate și că avem multe proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții. Participarea la procesul de selecție este la fel de important ca propunerile. Vorbim de un demers democratic, deschis, unde decizia aparține fiecărui cetățean”, spune președintele CJ Alin Nica.

Acesta încurajează timișenii să voteze proiectele în număr cât mai mare.

Bugetul din acest an este triplu față de cel din 2021, când a fost lansat programul, inițiativă în premieră pentru Consiliul Județean Timiș.

Pe aceeași temă:

Termenul de depunere a proiectelor pe bugetul participativ, prelungit de Consiliul Județean Timiș

Încă două săptămâni în care se pot depune proiecte care să fie finanțate prin bugetul participativ al CJ Timiș

Timișenii pot depune proiecte care să fie finanțate prin bugetul participativ. 3 milioane de lei oferite de CJ Timiș

Platformă digitală la CJ Timiș, cu 3 milioane de lei. Plățile se introduc online iar documentele se arhivează electronic

Consiliul Județean propune regulamentul celei de-a doua ediții a programului de bugetare participativă

Adblock test (Why?)

articolul original.

Val de căldură şi disconfort termic ridicat până marţi inclusiv, în cea mai mare parte a ţării

6 August 2022 at 10:00
foto: pixabay.com

Reactualizat la:

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare Cod galben pentru intervalul 6 - 9 august, pentru cea mai mare parte a ţării, temperaturile urmând să ajungă la 37 de grade.

Scris de Vlad Popa - Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare Cod galben pentru intervalul 6 - 9 august, pentru cea mai mare parte a ţării, temperaturile urmând să ajungă la 37 de grade.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Amenzi de peste zece mii de lei, în urma unei razii desfășurate de polițiști în Timișoara

6 August 2022 at 09:37
Foto: IPJ Timiș

Mai mulți agenți de la Biroului Rutier, secțiile urbane din cadrul Poliției Municipiului Timișoara și polițiști locali au organizat o razie de amploare de vineri, de la ora 17 până noaptea la ora 1.

Scris de Diana Lupulescu - Mai mulți agenți de la Biroului Rutier, secțiile urbane din cadrul Poliției Municipiului Timișoara și polițiști locali au organizat o razie de amploare de vineri, de la ora 17 până noaptea la ora 1.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Ce facem astăzi în Timișoara?

5 August 2022 at 21:00
By: Tion
foto: ROD Festival

Reactualizat la:

Sâmbătă, 6 august, puteți participa la ROD Festival, la Festivalul Armenesc din Timișoara - aflat la prima ediție - sau la un concert Pyroblast & ALLjazzisOVER. Sunt doar câteva dintre evenimentele de astăzi.

Scris de Tion - Sâmbătă, 6 august, puteți participa la ROD Festival, la Festivalul Armenesc din Timișoara - aflat la prima ediție - sau la un concert Pyroblast & ALLjazzisOVER. Sunt doar câteva dintre evenimentele de astăzi.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Programul cultural din 2023 va fi făcut public în noiembrie

5 August 2022 at 17:00

Se lucrează intens la programul care va face din Timișoara 2023 o sărbătoare a unui oraș deschis spre lume.

Operatori culturali și creatori din organizații și instituții diverse imaginează, creează, construiesc, produc evenimente cuprinse în Programul Cultural Timișoara 2023 actualizat.

În acest proces, le sunt alături membrii echipei curatoriale Timișoara 2023, care țin cont de coerența artistică și coordonarea strategică a programului.

În ultimele zile, membrii echipei curatoriale Timișoara 2023 au avut sesiuni de lucru cu operatorii culturali și au discutat despre stadiul proiectelor lor, invitându-I în procesul de co-creare a conceptului evenimentului de deschidere.

Potrivit reprezentanților Centrului de Proiecte al Primăriei, în perioada 17-19 februarie 2023, se va deschide anul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Va fi o sărbătoare culturală deschisă tuturor, dintr-un capăt într-altul al orașului, în piețe, parcuri, curți interioare, în spații culturale consacrate și inedite. În cele trei zile se vor concentra spectacole, instalații luminoase, conferințe, concerte.

„Weekendul de deschidere Timișoara 2023 va fi un mesaj de solidaritate, de societate deschisă și sustenabilitate transmis unei lumi frământate de război, schimbări climatice și segregări sociale.

De asemenea, este important ca de titlul de Capitală Europeană a Culturii să se bucure întreaga regiune. Membrii echipei curatoriale Timișoara 2023 s-au întâlnit în aceste zile cu operatori culturali și reprezentanți ai instituțiilor culturale și universitare din Caraș-Severin și au vizitat spații de infrastructură culturală.

În luna noiembrie vor fi făcute publice programele detaliate ale celor 3 Capitale Europene ale Culturii în 2023: Veszprem (Ungaria), Elefsina (Grecia) și Timișoara”, au mai transmis reprezentanții Centrului de Proiecte al Primăriei Timișoara.

Pe aceeași temă:

Calendarul evenimentelor Timișoara 2023, făcut public la sfârșitul toamnei

FOTO. Muzeul de Artă din Timișoara va găzdui cea mai importantă expoziție dedicată lui Victor Brauner

Adblock test (Why?)

articolul original.
❌