ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 4 October 2022Tion

Loretta Lynn, o legendă a muzicii country, a murit la 90 de ani

4 October 2022 at 17:59
foto: Twitter/Loretta Lynn

Loretta Lynn, cea mai premiată cântăreață de muzică country, a murit la vârsta de 90 de ani.

Scris de Vlad Popa - Loretta Lynn, cea mai premiată cântăreață de muzică country, a murit la vârsta de 90 de ani.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Peste 40 de companii, prezente în birourile premium ale Iulius Town Timișoara

4 October 2022 at 16:24

Cea de-a patra clădire de birouri din ansamblul Iulius Town Timișoara este operațională și consolidează polul regional de business din proiectul mixed-use de regenerare urbană la suprafața totală închiriabilă de 80.000 mp și o comunitate de peste 40 de companii multinaționale, de pe trei continente. United Business Center 0 are o suprafață închiriabilă de peste 30.000 mp, ocupați de birourile a 15 companii din domeniile IT & Outsourcing, automotive și servicii.

De curând, a fost inaugurată cea de-a patra clădire office din Iulius Town Timișoara, singurul ansamblu mixed-use de regenerare urbană din vestul țării. Cu două niveluri de parcare subterană, demisol, parter, 15 etaje office și două etaje tehnice, United Business Center 0 (UBC 0) reunește, pe o suprafață totală închiriabilă de 30.000 mp, birourile a 15 companii, cu peste 4.000 de angajați. „Noua clădire reprezintă un proiect adaptat cerințelor pieței, ce răspunde unei nevoi reale pe segmentul office de spații de birouri premium, adaptate la realitatea actuală și la așteptările angajaților privind mediul de lucru. Dincolo de dotările tehnologice de ultimă generație, care creează condiții optime de lucru, și amenajări care favorizează schimbul de idei și socializarea, foarte importante sunt serviciile și facilitățile de care dispun angajații, aspecte care preocupă tot mai mult companiile. Așadar, UBC 0 este închiriată integral de companii cu planuri de expansiune sau cu prezență nouă în regiune, care se alătură comunității de business din Iulius Town Timișoara”, a spus Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.

Imobilul găzduiește, desfășurat pe două etaje, centrul de dezvoltare software Endava. Câte un etaj ocupă centrul de dezvoltare Porsche Engineering România, biroul de dezvoltare software al Cognizant Softvision și sediul Toluna România, companie specializată în cercetări și studii de piață. Totodată, comunitatea UBC 0 include biroul companiei de consultanță IT & management Infosys Consulting, centrul de dezvoltare software Haufe Group, centrul de servicii suport relații clienți Linde Global Services Romania, hub-ul tehnologic doctari group, centrul de tehnologie în traduceri Unbabel, biroul furnizorului de soluții IT în domeniul industrial IT Vizion, centrul de servicii al dezvoltatorului de tehnologii de frânare TMD Friction și biroul local al firmei de servicii profesionale PwC România.

Birouri cu grădină urbană

Noul imobil office premium beneficiază de integrarea în ansamblul mixed-use Iulius Town Timișoara, ceea ce conferă acces imediat la magazine și servicii, restaurante și cafenele tematice, food court, birouri ale instituțiilor publice, grădiniță și școală primară, cel mai mare centru de fitness din țară, cinema multiplex ce include conceptul VIP – cină și film all inclusive, servicii medicale și multiple oportunități de petrecere a timpului liber.

În plus, angajații prezenți în noul imobil și nu numai vor avea la dispoziție, la demisolul și parterul clădirii, noi restaurante tematice, dar și conceptul Shop Express, o destinaţie care include patru concept stores cu produse şi bunătăţi variate, sănătoase şi mereu fresh: La Bottega Timișoara, Meat Shop TGB, Prospero şi Bunătăţi Greceşti.

De asemenea, angajații vor beneficia de discounturi speciale prin programul de fidelizare Card Partener, la peste 100 de locații din ansamblul mixt. Birourile UBC prezintă avantajul unei grădini urbane integrate în același proiect, care permite îmbinarea activității la birou cu relaxarea în aer liber, inclusiv printr-o agendă de evenimente variată.

UBC 0 se află în proces de certificare drept clădire verde, conform strandardului internațional LEED al U.S. Green Building Council, fiind proiectată, construită și operată în conformitate cu principii internaționale de sustenabilitate, în ceea ce privește economisirea resurselor și diminuarea amprentei de carbon. Pentru confortul sporit al celor care lucrează în birourile din UBC 0, fațada este din sticlă continuă, termoizolantă, permițând expunerea la lumina naturală. Clădirea dispune de opt lifturi de mare viteză și este dotată cu sistem de gestiune tehnică și control Building Management System, cu beneficii în optimizarea mediului de lucru și eficientizarea consumului. UBC 0 are un consum de apă redus cu 40%, parametrii unei clădiri prietenoase cu mediul, iar apa pluvială este reutilizată pentru irigarea spațiilor verzi.

În consens cu strategia de sustenabilitate prin susținerea mobilității urbane cu mijloace alternative și eco-friendly, cea mai nouă clădire office din ansamblul mixed-use Iulius Town integrează dușuri și vestiare pentru cei care vin la birou cu bicicleta, precum și locuri de parcare dedicate angajaților care dețin mașini electrice, cu posibilitate de încărcare a mașinii.

Despre United Business Center

La nivel național, sub brandul UBC sunt operaționale 14 clădiri office clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de peste 182.000 mp, în principalele centre universitare din afara Capitalei – Iași (7 clădiri – 75.600 mp), Timișoara (4 clădiri – 80.000 mp) și Cluj-Napoca (3 clădiri -26.200 mp).

Adblock test (Why?)

articolul original.
Before yesterdayTion

FOTO. 11 cartiere din Timișoara, evidențiate prin Bienala Timișoreană de Arhitectură Beta 2022

3 October 2022 at 16:57

În 23 septembrie, odată cu vernisajul expoziției principale, „Another Breach in the Wall’, a avut loc deschiderea celei de-a patra ediții a Bienalei Timișorene de arhitectură – Beta 2022.

Până pe 23 octombrie, bienala aduce publicului diverse formate de evenimente, nu numai clasice, ci și experimentale: conferințe și dezbateri, workshop-uri, tururi ghidate, expoziții, seri de cinema și lansări de carte. Programul complet poate fi accesat AICI.

Tema principală din acest an a bienalei este discuția despre Oraș ca fiind un bun comun. Toate evenimentele din cadrul Beta 2022 investighează relația locuitorilor cu spațiul urban, încurajând publicul să fie un actor activ în spațiul urban și să își recâștige, în mod responsabil, dreptul la oraș.

s-a deschis pe 23 septembrie, cu

Expoziția principală, „Another Breach in the Wall’, este curatoriată de Daniel Tudor Munteanu și Davide Tommaso Ferrando. Aceasta este expusă în Palatul Ștefania (Piața Romanilor nr. 1), un spațiu abandonat în interiorul unei clădiri de patrimoniu din cartierul Fabric, recuperat de Beta 2022 ca spațiu expozițional.

„Another Breach in the Wall” reunește intervenții ce au ca scop să demonstreze cum spațiul urban (mediul în care ne întâlnim, ne jucăm, dezbatem, protestăm, colaborăm, avem grijă unii de alții) poate fi produs de oricine căruia i se oferă instrumentele și agenda potrivite. Nu numai arhitecții și urbaniștii sunt responsabili de aceste intervenții, ci oricine are o abordare creativă și critică a orașului.

„Distribuită de-a lungul unui traseu urban de 22 km prin unsprezece cartiere din Timișoara, ‘Another Breach in the Wall’ prezintă peste 140 de lucrări din întreaga lume și lucrări de: Andrés Jaque, Brad Downey, Brandlhuber+, Cindy Sherman, Dan Perjovschi, Jens Haaning, JR, Matilde Cassani, NL Architects, Pezo von Ellrichshausen, Pier Vittorio Aureli, Raumlabor Berlin sau Theo Deutinger. Multe dintre lucrările din expoziție, în special cele din spațiul public, sunt replici care vor fi oferite orașului ca un cadou, permițând cetățenilor să și le însușească după bunul plac, extinzând în același timp moștenirea bienalei dincolo de perioada sa limitată de expunere”, transmit organizatorii.

Cum bienalele au scopul de a activa orașele care le găzduiesc, expoziția va stabili relații neașteptate cu cetățenii, care o vor întâlni în mediul lor cotidian, de-a lungul traseului urban intitulat „Un arhipelag de micronațiuni”. Traseul include 19 instalații de mari dimensiuni.

În cadrul expoziției-concurs Beta 2022, 25 de lucrări și 12 eseuri fotografice vor fi expuse în spațiul public din Timișoara, în perioada 29 septembrie – 18 octombrie.

Vor avea loc tururi ghidate, indoor și outdoor, secondate de momente artistice:

  • în cartierele Fabric și Cetate,
  • zona Gării de Nord
  • în clădirea Liceului de Arte Plastice (atelier al grupului de avangardă Sigma și fost Liceu Israelit),
  • la complexul Facultății de Mecanică,
  • la Universitatea de Vest și în clădirea Colegiului Național de artă Ion Vidu.

Printre invitați se numără: jurnalistul și criticul de arhitectură Philippe Tretiack, Liam Ross – cofondator ESALA Projects și Christopher Roth, producător de film, co-autor al proiectului Architecture after Politics, arh. Vlad Gaivoronschi, vicepreședinte OAR Timiș 2022-2026, Fundația Archaeus, inițiatorii platformei de educație concepută pentru clasele de liceu vocațional, arte și arhitectură din România Arhitect’tool și autorii proiectului Triplex Confinium, ce a luat naștere în cadrul primei ediții Beta unde s-au pus bazele colaborării euroregionale între școlile de arhitectură din DKMT (zonă ce cuprinde județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara din România, județele Csongrád, Bács-Kiskun din Ungaria și provincia Vojvodina din Serbia).

Pe durata evenimentului vor avea loc și proiecții de film documentar printre care „Legenda Casei H”, despre unul dintre cele mai spectaculoase proiecte arhitecturale din România, „Fair Play Day”, ce prezintă atmosfera Campionatului de fotbal care a devenit tradiție în Fabric și o serie de filme în relație cu tema ediției curente Beta, prezentate în parteneriat cu festivalul de film UrbanEye – Arta în dialog.

În fiecare marți, până în 23 octombrie, publicul este invitat la o serie de evenimente de activare a bibliotecii Beta, în care vor fi abordate subiecte referitoare la tema bienalei și explorate în expoziția Another Breach in the Wall.

Adblock test (Why?)

articolul original.

VIDEO. Accident cu o mașină și o motocicletă, la Timișoara

2 October 2022 at 17:10

Reactualizat la:

Duminică, în jurul orei 18:30, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizați prin apel la numărul 112 cu privire la faptul că la intersecția străzilor Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale.

Scris de Vlad Popa - Duminică, în jurul orei 18:30, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizați prin apel la numărul 112 cu privire la faptul că la intersecția străzilor Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale.

Adblock test (Why?)

articolul original.

FOTO. Pasajul din Piața Victoriei va fi reabilitat

2 October 2022 at 14:25

Pasajul din Piața Victoriei are un istoric pe care timișorenii îl cunosc. Pe scurt, pasajul, cu o suprafață utilă de peste 700 de metri pătrați, a fost vândut în anul 2008 de administrația Ciuhandu unei firme pentru 195.000 de euro (la cursul valutar de atunci), plus TVA.

La finele anului 2012, fostul primar Nicolae Robu a răscumpărat acest pasaj, peste care între timp apăruse și faimosul acvariu, dând la schimb terenuri aflate în proprietatea publică a orașului în valoare de aproape 950.000 de euro, plus TVA.

Ulterior, timp de șapte ani, însă, fosta administrație nu a demarat nicio lucrare de întreținere a acestuia sau de modernizare.

Fostul edil își dorea ca pasajul existent în Piața Victoriei să devină un pasaj auto ca la Barcelona. Proiectul nu s-a concretizat în lipsa acordului Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu a județului Timiș deoarece ar fi afectat structura de rezistență a unui imobil emblematic pentru oraș, și anume Opera Națională Română.

În timp, Pasajul din Piața Victoriei s-a deteriorat tot mai mult ajungând în starea pe care o puteți vedea în fotografiile trimise de un cititor.

Foto: cititor Tion

Reprezentanții municipalității spun că situația va fi remediată.

„Încă de anul trecut, actuala administrație a lucrat pentru includerea reabilitării și transformării acestui pasaj în PNRR, în cadrul unui proiect mai amplu de punere în valoare a istoriei Timișoarei: „Traseul Revoluției”. Cu bucurie am aflat anul acesta că Traseul Revoluției este printre puținele proiecte ale României acceptate încă din start în Planul Național de Rezistență și Reziliență (PNRR). Cu sursa de finanțare asigurată, am demarat licitația pentru documentația cerută prin lege, iar la începutul lunii august a fost semnat contractul de proiectare. Cel mai probabil, lucrările la Traseul Revoluției vor începe anul viitor, iar prioritară va fi punerea în valoare a acestui pasaj, la zece ani de când a revenit în patrimoniul public.

Până atunci, chiar anul acesta vom efectua lucrări punctuale de reparații, așa cum am făcut de altfel peste vară în Piața Victoriei, lucrările continuând acum și pe strada Piatra Craiului. Am comandat deja materialele necesare și imediat ce acestea sosesc ne vom pune pe treabă. Ne dorim ca centrul Timișoarei să arate cât mai bine pentru 2023. Însă vă reamintim că împreună cu Ordinul Arhitecților din România, am demarat deja un concurs de proiecte pentru reabilitarea zonei zero a Timișoarei, împreună cu câteva străzi din vecinătate”, au declarat pentru Tion reprezentanții municipalității.

Vă reamintim că la începutul lunii august Primăria Timișoara a semnat contractul cu firma Q-GROUP PROIECT SRL din București pentru întocmirea documentației necesară obiectivului de investiție „Timișoara Capitală Europeană a Culturii: Memorialul Revoluției-decembrie 1989”. Documentația va include și traseul Revoluției din 1989 în Timișoara.

Pe aceeași temă:

Locurile „fierbinți” din decembrie 1989, reabilitate și incluse în Traseul Revoluției

Proiecte nerealizate in Timisoara, sterse din contabilitate. Printre ele, pasajul subteran auto Piata Victoriei si fantana muzicala de pe Bega

Concluzia unei dezbateri de patru ore: vom avea Pasajul Victoriei. Robu: Nu vreau alte modele, vreau modelul Barcelona

Afacerea Acvariul nu s-a incheiat: Primaria Timisoara ofera despagubiri pentru pasaj!

Ce înseamnă „Traseul Revoluției din Decembrie 1989 în Timișoara”, inclus în PNRR cu 4,5 milioane de euro

Adblock test (Why?)

articolul original.

Șofer oprit de polițiști înainte să provoace un accident. Gonea cu 142 de km/h pe un drum național din Timiș

2 October 2022 at 11:22
foto: arhivă

Inconștiența unui tânăr șofer ar fi putut avea urmări deloc de neglijat. El a rămas pieton pentru trei luni și are de achitat amenda maximă.

Scris de Vlad Popa - Inconștiența unui tânăr șofer ar fi putut avea urmări deloc de neglijat. El a rămas pieton pentru trei luni și are de achitat amenda maximă.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Accident cu trei răniți, la Giroc

2 October 2022 at 10:10
foto: arhivă

Reactualizat la:

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, altul de 67 de ani și o femeie de 71 de ani au fost răniți, duminică, într-un accident rutier care a avut loc în apropiere de Timișoara.

Scris de Vlad Popa - Un bărbat în vârstă de 42 de ani, altul de 67 de ani și o femeie de 71 de ani au fost răniți, duminică, într-un accident rutier care a avut loc în apropiere de Timișoara.

Adblock test (Why?)

articolul original.

TVR TIMIŞOARA va emite producţie proprie 24/7, din 3 octombrie

30 September 2022 at 12:58

Pe de o parte toţi aceia care, fie şi preţ de zile, luni ori ani, au lăsat sub sigla TVR Timişoara priceperea şi dedicarea lor, de cealaltă parte telespectatorii, fără de care anii aceştia ar fi fost goi şi lipsiţi de viaţă.

Pentru cele 35 de minute săptămânale pe TVR1, atât cât emitea TVR Timişoara la lansare, se muncea zi şi noapte. Minutele de emisie au crescut apoi an după an şi, până la lansarea primei emisiuni pe frecvenţă proprie în 25 ianuarie 2002, studioul televiziunii publice din vestul ţării reuşea să impună emisiuni proprii iubite şi apreciate în întreaga ţară: „Expres muzical”, „Trupa de şoc”, „Care pe care?” sau “Debut 50 plus”.

În prezent, la nivelul Uniunii Europene, TVR Timişoara este singurul Studio regional care realizează emisiuni în 9 limbi ale minorităţilor naţionale (maghiară, romani, germană, sârbă, slovacă, ucraineana, bulgară, croată, italiană).

Pe lângă producțiile dedicate minorităţilor naţionale, în grila din 3 octombrie 2022 se vor regăsi emisiunile studioului TVR Timişoara, consacrate deja:

  • „Izolaţi în România”, titlul ce a obţinut cel mai prestigios premiu internaţional al unei televiziuni din România, Marele Premiu CIRCOM şi seria de reportaje „Istorii ascunse” îşi păstrează locul şi în grila TVR1, iar tradiţia culinară a Banatului, surprinsă în emisiunea „Sarea în bucate”, se regăseşte şi în programul canalului TVR2.
  • „În prelungiri”, cel mai longeviv format de sport din România, „Drumuri aproape”, documentarul de călătorie ce te poartă în întreaga regiune, „Piper pe limbă”, talk-show-ul cultural prin excelenţă ori „Cântecul de acasă”, locul în care tradiţiile veritabile şi muzica populară sunt „acasă”, rămân miza grilei de toamnă a studioului din strada Pestalozzi.
  • Un loc important e păstrat culturii: „Cultart”, „Spirit şi credinţă”, „Prim-plan regional”, „Selfie” sau „Timişoara Capitală Culturală Europeană”, pregătind publicul pentru 2023.
  • Actualitatea rămâne unul dintre cei mai importanți piloni ai grilei de programe a TVR Timişoara, o pledoarie pentru experienţă şi curaj jurnalistic. Telejurnalelor de ştiri, traduse şi în limbaj mimico-gestual, li se adaugă formate dinamice, ancorate solid în preocupările regiunii: „Forum economic”, „Actual regional” sau „Satul meu”.

Adaptată noilor obiceiuri de consum, TVR Timişoara îşi propune să continue să testeze forme inovatoare şi pentru reţelele sociale, în uraganul de informaţii care circulă în mediul online, paginile de Facebook (peste 123k urmăritori) şi canalul de Youtube TVR Timişoara (80.000 de subscriberi, milioane de vizualizări anual şi peste 200 de milioane de minute de producție urmărite), rămân repere de credibilitate, garantate de experienţa jurnaliştilor studioulului.

Peste toate acestea însă, toamna lui 2022 aduce pentru TVR Timişoara, întâiași dată în istoria de 28 de ani o grilă de 24 de ore, cu toate provocările ei, cu toate ambițiile şi promisiunea că de acum, publicul telespectator poate găsi în postul public regional la orice oră, normalitatea.

Adblock test (Why?)

articolul original.

FOTO. Concept stores cu delicii culinare în Shop Express, cea mai nouă zonă de retail din Iulius Town

27 September 2022 at 16:51

O destinaţie care include produse şi bunătăţi variate, sănătoase şi mereu fresh, se va inaugura joi, 29 septembrie 2022, în ansamblul mixed-use Iulius Town Timişoara. Shop Express este situat la demisolul United Business Center 0 (UBC 0), cea mai modernă clădire de birouri din oraş, şi include patru concept stores ale unor antreprenori locali: La Bottega Timișoara, Meat Shop TGB, Prospero şi „Bunătăţi greceşti”.

Shop Express poate fi accesat pietonal, inclusiv de la nivelul demisol din parcarea Iulius Gardens. Clienţii Shop Express care vin la cumpărături cu maşina au la dispoziţie şi o zonă specială de parcare, cu 24 de locuri dedicate, pentru o staţionare de maximum 30 de minute.

Pe rafturile cu delicii se vor afla produse de cofetărie, brutărie, carmangerie, băcănie, spice & deli şi vinuri. În perioada 29 septembrie – 2 octombrie, zilnic, primii 100 de clienţi ai Shop Express vor primi câte un voucher pentru cumpărături viitoare la una dintre locaţii. Noua zonă de retail din Iulius Town îi aşteaptă pe timişoreni nu doar cu bunătăţi, ci şi cu distracţie.

Una dintre noutăți o reprezintă La Bottega Timișoara, locație care are la bază un concept ce combină elementele renumitelor brutării artizanale din Italia și Germania. La Bottega Timișoara aduce mai aproape de timișoreni arta panificației, îmbinată cu un concept de bucătărie gourmet. Clienții vor găsi o gamă extinsă de sortimente de pâine proaspătă și produse de patiserie, pregătite manual, după rețete autentice. Departe de a fi o brutărie clasică, locația propune și bunătăți culinare din Italia, Franța și Germania, precum și vinuri, sucuri naturale, specialități din ciocolată, ulei de măsline, paste din grâu dur sau în combinații de arome, salamuri și brânzeturi fine, majoritatea alese după principiul „mâncare făcută în casă”.

„Aducem Grecia la tine acasă!” este sloganul magazinului „Bunătăţi greceşti”, unde cei care apreciază gastronomia mediteraneană au la dispoziţie numeroase produse de pe plaiurile vechii Elade. Printre acestea se numără ulei de măsline, măsline umplute, pastă de măsline, suc de rodie, miere, brânză grecească, rahat, ceaiuri, cafea, toate 100% naturale, de la producători locali din Grecia.

O altă descoperire culinară aparte din Shop Express este şi carmangeria Meat Shop TGB, specializată în carne de vită. Cei care preferă în mod deosebit să prepare acest tip de carne vor avea posibilitatea să găsească aici celebra Ribeye Wagyu, provenită de la rasa japoneză cu acelaşi nume. Aceasta este apreciată pentru conţinutul scăzut în colesterol, gustul aromat şi frăgezime. Alte specialităţi de carne sunt: Ribeye America, tomahawk Irlanda, T-bone, Sirloin steak, Ribeye Angus, Burgeri Angus, Rump steak, coaste, Brisket, dar şi cârnaţi fresh. Nu lipsesc condimentele precum pudra cu trufă albă sau neagră, dar şi pesto, sare, ulei, paste, pesto sau brânză cu trufe.

Prospero este „brutarul tău de treabă”, unde „fiecare pâine spune o poveste”, fiind preparată din trei ingredinte simple, fără conservanți sau amelioratori: cereale, apă şi maia. Cel mai apreciat produs al noii locaţii Prospero din Shop Express este „pâinea bunicii”, însă apetisante sunt şi torturile sau prăjiturile preparate după reţete autentice, care amintesc de savorile din copilărie. Carrot cake, tort cu bezea şi nuci, Medovik, Joffre, prăjitură cu miere, cheesecake, macarons, trufe de caramel, fursecuri, biscuiţi şi cozonaci sunt delicii pe care cofetarii Prospero le pregătesc zilnic, din ingrediente 100% naturale.

Vino în zona Shop Express, din 29 septembrie, la demisolul UBC 0, să descoperi noutăți în arta culinară!

Adblock test (Why?)

articolul original.

Lucrare semnată de Ion Grigorescu, expusă la Galeria Mercy

25 September 2022 at 08:46

Lucrarea „Interior de bloc”, (original „Ziua” a fost modificat ulterior de către artist) face aluzie la realitatea trăită de un mare procentaj al populației fostului Bloc Estic, care locuia în aceste „sate verticale”.

Aceasta provine din colecția particulară a medicului Sorin Costina și este prima lucrare achiziționată de la Ion Grigorescu, în anul 1972.

Primele asemenea cămine muncitorești își fac apariția în U.R.S.S, în anii ’20, ele fiind proiectate de arhitecții constructiviști ca locuințe colective cu spații de agrement comune, menite să încurajeze socializarea între locatari, promovând un nou model de societate. O dată cu alunecarea comunismului de la utopie la distopie, aceste idealuri au fost corupte, ele ignorând natura umană, care înclina spre dorința de intimitate.

„Muzeul Național de Artă Timișoara dorește să onoreze acest valoros artist, în paralel cu Muzeul Național de Artă Contemporană din București, care în perioada 2021-2022 prezintă iubitorilor de artă o a doua ediție a retrospectivei dedicate lui Ion Grigorescu, o expoziție de mare anvergură”, au transmis reprezentanții instituției.

Aflat mereu în contradicție cu valorile promovate de arta epocii, Ion Grigorescu abordează teme tabu descurajate la momentul respectiv. Corpul uman exercită o mare fascinație asupra artistului, astfel există o paralelă între nudurile care apar în această lucrare și seriile fotografice realizate de artist în anii ’70, în care își folosește propriul corp gol pentru a-și împinge limitările în numele artei.

Potrivit reprezentanților muzeului, pe spatele tabloului este inscripționată litera „R”, deoarece aceasta lucrare a fost respinsă de Uniunea Artiștilor Plastici.

„Analizând acest însemn, ne confruntăm cu același refuz pe care Ion Grigorescu l-a trăit de nenumărate ori la începutul carierei, în „Epoca de aur”. Aceste îngrădiri l-au forțat pe artist să se retragă în intimitatea studioului său de unde a realiat scurt-metraje și performance-uri care criticau abuzurile societății românești. Singurii care puteau viziona aceste manifestații erau persoanele apropiate și colaboratorii artistului. În pofida acestor dificultăți, artistul reușește să găsească soluții inovatoare pentru a se exprima”, au mai precizat reprezentanții Muzeului Național de Artă din Timișoara.

Adblock test (Why?)

articolul original.

„Copiii nopții”, spectacolul Naționalului timișorean selectat în Festivalul Național de Teatru

24 September 2022 at 17:36

Teatrul Național din Timișoara a fost selecționat în Festivalul Național de Teatru, ediția a XXXII-a, cu spectacolul „Copiii nopții” de Andrei Radu, în regia lui Alexandru Weinberger-Bara.

Echipa de curatori ai FNT 2022, criticii de teatru Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari, au inclus spectacolul Teatrului Național în secțiunea Istorii fragile, secțiune care, așa cum precizează cei trei, „grupează spectacole care revizitează relația cu trecutul și interoghează prezentul, recitesc istorii colective și de familie din perspective subiective, chestionează episoade controversate din istoria oficială”.

Pentru Teatrul Național din Timișoara, spectacolul „Copiii nopții” reprezintă, totodată, o investiție în tinerețe, în publicul tânăr.

Spectacolul cercetează cu tandrețe și umor acest micro-univers care este căminul studențesc. „Copiii nopții” este piesa cu care tânărul actor Andrei Radu debutează ca dramaturg; Alexandru Weinberger-Bara este un foarte tânăr și talentat regizor român, format la prestigioasa Max Reinhardt Seminar din Viena, care montează cu precădere în teatre din Austria și din Germania, spectacolul „Copiii nopții” fiind al doilea text pe care îl pune în scenă în România.

De asemenea, Teatrul Național din Timișoara construiește prin acest spectacol, împreună cu regizorul Alexandru Weinberger-Bara, scenografa Corina Grămoșteanu și video-designerul Sebastian Hamburger, un spațiu al experiențelor, încrederii și sprijinului acordate viitorilor actori.

Astfel, alături de trei dintre membrii deja consacrați ai trupei Naționalului – Andrei Chifu (premiul UNITER pentru debut, 2020), Cristina König și Marin Lupanciuc (premiul pentru cel mai bun actor, Gala HOP a tânărului actor, 2021), din distribuția spectacolului fac parte Iulia-Victoria Ioana, Otniel Floruț și Alexandru Negrea, studenți masteranzi ai Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara.

„Copiii nopții” este un spectacol despre candoare și maturizare, despre acel univers unic al tinerilor, aflați încă la granița dintre realitate și fantastic.

„Singuri în lumea adulților, care începe să îi reclame, dar din care ei încă nu fac parte, se văd nevoiți să țină piept necunoscutului și spaimei doar cu armele unei adolescențe care și ea, încet-încet, îi părăsește. Intră în această înfruntare cu imaginație, cu sentimente inflamate, cu fronde, cu minciuni la fel de adevărate ca adevărul, cu realități fabricate, cu muzică și filme. Este o poveste pe care o spun șase studenți, într-o noapte în care nevoia de apropiere, despărțirea de trecut, frica de necunoscut și perspectiva vieții de adult creează situații aflate la limita realității. Un spectacol cu și despre tineri, „Copiii nopții” este piesa care a câștigat ediția din 2021 a Concursului Național de Dramaturgie, organizat de Teatrul Național din Timișoara”, precizează reprezentanții teatrului.

Ediția a XXXII-a a Festivalului Național de Teatru este programată în perioada 5–13 noiembrie 2022.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Scandal la un majorat, la Giarmata. Un tânăr a agresat trei persoane

24 September 2022 at 12:41

În noaptea de vineri pe sâmbătă, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au intervenit în localitatea Giarmata, unde ar fi avut loc o altercație între câțiva tineri ce sărbătoreau un majorat.

Scris de Vlad Popa - În noaptea de vineri pe sâmbătă, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au intervenit în localitatea Giarmata, unde ar fi avut loc o altercație între câțiva tineri ce sărbătoreau un majorat.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Vino la Iulius Town și bucură-te de un weekend cu familia! Caravana cu Jocuri – Festivalul jocurilor te așteaptă!

23 September 2022 at 07:24

Cu mic, cu mare, ne vedem în acest weekend la Iulius Town, unde Festivalul Jocurilor ne inițiază în lumea minunată a copilăriei. Caravana cu Jocuri – Festivalul jocurilor pentru toate vârstele, destinat socializării, prieteniei şi distracției revine. Tot în acest final de săptămână, tinerii de la Art Generation vor pune în scenă un moment emoționant de dans contemporan.

Scris de Vlad Popa - Cu mic, cu mare, ne vedem în acest weekend la Iulius Town, unde Festivalul Jocurilor ne inițiază în lumea minunată a copilăriei. Caravana cu Jocuri – Festivalul jocurilor pentru toate vârstele, destinat socializării, prieteniei şi distracției revine. Tot în acest final de săptămână, tinerii de la Art Generation vor pune în scenă un moment emoționant de dans contemporan.

Adblock test (Why?)

articolul original.

„Munca hibridă este noua provocare”, arată un studiu al BusinessMark

22 September 2022 at 11:30

Studiul a fost prezentat în exclusivitate de Andreea Drăgan, Managing Partner la BusinessMark, în cadrul ediției HR Uncovered, ce a avut loc în perioada 12-13 septembrie.

„Inflația și presiunea asupra costurilor a fost un factor menționat în special de companiile din România și Bulgaria – țara noastră cu 81%, iar vecinii noștri – 69%. Avem de ce, pentru că în august 2022, România avea o inflație de 13%, iar Bulgaria de 14,9%. În schimb, în Germania, problema disponibilității și a abilităților forței de muncă a ocupat locul 1. Ce măsuri sunt luate pentru păstrarea angajaților într-o organizație? 65% spun că au flexibilizat programul de muncă, în timp ce 40% au oferit compensații și beneficii”, a precizat Andreea Drăgan.

În vremuri turbulente de schimbare, când companiile se confruntă cu provocările aduse de noile procese de muncă, acestea sunt nevoite să reacționeze și să se adapteze rapid la noile circumstanțe.

Astfel, pentru a afla cum reușesc organizațiile să facă față provocărilor aduse de munca hibridă, retenția talentelor și managementul schimbării, BusinessMark, în parteneriat cu LS-S Leadership Support și Camera de Comerț și Industrie Germano-Bulgară, au demarat în această vară un studiu online de amploare, la care au participat reprezentanți din peste 250 de companii din România, Bulgaria și Germania, din 27 de industrii.

„Studiul scoate la iveală aspecte importante despre atitudinea companiilor în fața momentelor dificile pe care le traversăm. Este interesant să vedem cum companiile s-au adaptat la mediul de lucru hibrid, dar și cum țin pasul cu trendurile și tehnologia. De asemenea, este interesant să vedem perspective similare în România și Bulgaria, în cazul celor mai multe elemente studiate, dar diferite, în unele situații, în Germania. Aceste diferențe ne ajută să avem o înțelegere mai profundă, mai complexă”, a mai adăugat Andreea Drăgan.

Pandemia, factor catalizator în transformarea modului în care lucrăm

Inspirate de cât de rapid s-au adaptat angajații la mediul de lucru virtual, companiile au realizat că există multe beneficii în adoptarea unui model de muncă hibrid. Este, însă, evident că și așteptările s-au schimbat, iar retenția angajaților și atragerea de noi talente au devenit mai dificile.

Noul mediu de lucru este mai flexibil, mai hibrid, permițându-le angajaților să lucreze și să colaboreze atât în mod virtual, cât și fizic, iar organizațiilor să se adapteze mai rapid la schimbare.

Astfel, pentru companii, cele mai mari îngrijorări sunt, anul acesta: inflația sau creșterea costurilor (70%), disponibilitatea forței de muncă (49%), problemele din lanțul de aprovizionare (34%), disponibilitatea personalului angajat (30%), războiul din Ucraina (22%).

Cu toate acestea, anul 2022 a atras după sine numeroase provocări, pe care liderii sunt nevoiți să le gestioneze în acest nou model de muncă, ce este hibrid. 51% dintre respondenți spun că principala problemă adusă de munca remote este relația leadership-ului cu angajații, cât și lipsa unui sistem de evaluare.

În același timp, 38% dintre participanții la studiu sunt de părere că atitudinea managerilor față de leadership-ul hibrid reprezintă o provocare serioasă.

Conexiunea cu angajații este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă liderii, în gestionarea unui mediul de lucru hibrid. Mai mult de atât, 38% dintre respondenți sunt de părere că liderilor le lipsește viziunea pentru a conduce organizația spre un mod de lucru hibrid, în timp ce 33% susțin că liderii nici nu au skillurile sau instrumentele (25%) necesare pentru a lua astfel de măsuri.

Doar 26% dintre companii investesc în tehnologie care să încurajeze schimbarea la nivel organizațional

Dintre aceștia, doar 26% susțin că organizațiile lor au avut în derulare sau au finalizat programe pentru implementarea schimbării, în timp ce 26% susțin că organizațiile lor au planuri concrete pentru a implementa schimbarea.

Cu toate că organizațiile încep să devină conștiente de importanța instrumentelor de HR analytics/importanța datelor în departamentul de HR, doar 25% dintre respondenți spun că organizațiile au adoptat noi tehnologii, precum inteligența artificială, pentru a înțelege ce s-ar putea întâmpla în viitor.

Astfel de unelte s-ar putea dovedi utile și în atragerea de noi talente sau în strategia de retenție a angajaților, în condițiile în care 73% din organizațiile din România, Bulgaria și Germania întâmpină probleme în păstrarea angajaților, ca urmare a așteptărilor salariale din ce în ce mai mari ale acestora.

Mai mult de atât, jumătate dintre organizații consideră că atragerea de noi angajați s-a înrăutățit în acest an.

Retenția angajaților, o problemă tot mai mare

Atunci când vine vorba despre decizia de a rămâne într-o organizație, angajații au așteptări salariale mai mari, consideră 73% dintre respondenți, în timp ce 15% spun că angajații au așteptări mai mari în ceea ce privește cultura organizațională.

Tot mai multă semnificație capătă și scopul și sensul pe care angajații îl au la locul de muncă, sunt de părere 13% dintre participanții la studiu, în timp ce 19% susțin că angajații deplâng lipsa oportunităților de dezvoltare.

Aceștia își doresc mai multă flexibilitate în ceea ce privește modul în care lucrează, de unde și când, sunt de părere 65% dintre participanții la studiu, în timp ce pentru 40% spun că pentru angajații lor sunt foarte importante compensațiile și beneficiile. Oportunitățile de dezvoltare continuă sunt și ele importante pentru angajați, spun 28% dintre respondenți, în timp ce 29% precizează că angajații își doresc un work-life balance.

Părerea unanimă a respondenților români, bulgari și germani este că angajamentele de muncă flexibilă și concediile suplimentare plătite sunt factori cheie în realizarea unui echilibru muncă-viață și retenția angajaților, astfel că a crescut cu 10% numărul companiilor din Germania și România care au în vedere reducerea orelor de muncă pentru angajați, spre deosebire de companiile din Bulgaria.

Foto: BusinessMark

Adblock test (Why?)

articolul original.

Dan Radosav, director, până astăzi, al MSBT: „Adio, mândru Muzeu al Satului Bănățean!”

21 September 2022 at 16:04

Dan Radosav este de profesie jurnalist și de opt ani ocupa funcția de director al Muzeului Satului Bănățean. Înainte, a fost manager al Muzeului Național al Banatului și consilier personal al fostului președinte al Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

„Munca mea de de slujbaș al Muzeului Satului Bănățean Timișoara s-a încheiat astăzi. În cei opt ani petrecuți împreună, am avut satisfacții nenumărate. Spun asta pentru că acum voi vorbi doar despre frumos. Nu am pretenția unei estetici reușite a frumosului, dar sigur nu voi promova o estetică ironică a urâtului.

Nenumăratele satisfacții nu ar fi fost posibile fără implicarea și sprijinul oamenilor. A oamenilor vii, cu suflete curate și cu dragoste nemăsurată și nemăsurabilă față de semenii lor și față de ceea ce reprezintă o instituție de cultură, în speță un muzeu.

Pentru că am avut norocul să am alături mulți asemenea oameni, simt nevoia să le și mulțumesc.

Așa că, încep cu cei mai apropiați, colegii mei, cărora țin să le mulțumesc din suflet pentru felul în care am colaborat în această perioadă, grație cărora Muzeul Satului Bănățean Timișoara a ieșit de multă vreme în lume și nu oricum, ci la superlativ. Apoi, le mulțumesc ziariștilor care au promovat mereu muzeul nostru. Le mai mulțumesc tuturor colaboratorilor și partenerilor muzeului.

Nu în ultimul rând, le mulțumesc celor care ne-au vizitat, ne-au lăudat sau criticat.

Viață lungă, Muzeule al Satului Bănățean!

Colegilor mei (de mâine, foștilor mei colegi), succes în tot ceea ce întreprind de acum înainte! E nevoie acută de voi, dragilor, pentru a duce mai departe ceea ce cu sudoare și, de multe ori, cu mare greutate înaintașii noștri au realizat și ne-au transmis.

Și închei, parafrazându-l pe părintele Necula: „Fiți semenilor voștri tot ceea ce ei nu au!”, a scris Radosav pe pagina sa de Facebook.

Până la organizarea unui concurs, locul său va fi ocupat de un director interimar.

„Urmează să fie numită o persoană la începutul săptămânii viitoare. Va fi anunțat numele managerului interimar, după numirea oficială”, ne-a declarat, miercuri, Loredana Lungu, purtătorul de cuvânt al CJT, instituție ce are în administrare muzeul.

Adblock test (Why?)

articolul original.

VIDEO. „Colecționar de portofele”? Bărbat reținut după ce ar fi furat aproape 800 de lei de la un bătrân

21 September 2022 at 15:46
Foto: captură video

Un bărbat de 53 de ani, bănuit de furt calificat, a fost reținut de Polițiștii Secției 1 din Timișoara. Acesta ar fi furat portofelul unui bătrân de 72 de ani, aflat într-un mijloc de transport în comun din Timișoara.

Scris de Vlad Popa - Un bărbat de 53 de ani, bănuit de furt calificat, a fost reținut de Polițiștii Secției 1 din Timișoara. Acesta ar fi furat portofelul unui bătrân de 72 de ani, aflat într-un mijloc de transport în comun din Timișoara.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Trei ani de Iulius Town Timișoara, sărbătoriți cu premii, concerte, street food, stand-up comedy și surprize pentru copii

15 September 2022 at 17:00

S-a dat startul weekend-ului aniversar, la Iulius Town Timișoara. Începând de astăzi, s-au încins cuptoarele, s-au deschis grătarele, s-au ascuțit cuțitele și s-a instalat voia bună la Street FOOD Festival. Până duminică inclusiv, zeci de food truck-uri te așteaptă cu delicii mexicane, libaneze, indiene, sârbești, grecești, americane, italiene și multe alte gusturi.

Pentru gurmanzii care nu se pot decide vor fi pregătite porții de degustare cu prețul maxim de 15 lei, precum și Best of Street FOOD Tour în valoare de 79 de lei, unde ți se vor deconspira și câteva dintre secretele bucătarilor.Dacă ești pasionat, poți participa și la cooking show-uri oferite de maeștri bucătari de la Street FOOD, iar copiii sunt invitați la atelierele de gătit care se desfășoară duminică, de la ora 12.00.

Și pentru că mâncarea bună este mai savuroasă în compania muzicii de calitate, ritmurile pe toate gusturile vor răsuna în Iulius Gardens. Vineri, seara se petrece alături de JazzyBIT și C.T.C., sâmbăta va fi în compania trupelor Cuibul și Zdob și Zdub, iar duminică ne întâlnim cu Melting Dice și Irina Rimes. Și copiii au parte de distracție în zona dedicată lor, cu activități antrenante și amuzante, în intervalul 12.00 – 23.00.

Nu ți-ai luat încă invitația pentru show-ul lui Teo de stand-up comedy? Încă mai ai timp. Accesul la spectacolul de vineri, 16 septembrie, de la ora 20.00, de pe Terasa Food Court, se face în baza unei invitații pe care o poți primi de la Centrul Informațional, dacă ai peste 18 ani și dacă te prezinți cu bonuri în valoare de minimum 50 de lei, din aceeași zi, de la restaurantele din Food Court Iulius Town Timișoara.

Campania de obținere a invitațiilor se desfășoară până vineri inclusiv, iar o persoană poate primi doar una dintre cele 125 de invitații disponibile în fiecare zi. Juratul de la show-ul TV „Stand Up Revolution” e pregătit să te facă să râzi cu glume, situații incomode, întrebări și curiozități la care nu te-ai fi gândit.

Zile vesele se anunță și pentru copii, cu povești, veselie și multă distracție. Alături de marionete, cei mici vor face cunoștință, sâmbătă, de la ora 11.00, cu „Iedul cu trei capre”, iar duminică, de la aceeași oră, cu „Ursul păcălit de vulpe”.

Sursă de consumat energia și de făcut prieteni noi sunt și toboganele gonflabile gigant amplasate în interior, în zona Atrium, în intervalul 11.00 – 22.00, unde copiii au acces gratuit.

Personajele fantastice vor invada Iulius Gardens, doritoare să participe la „Picnic in my Town”, așa că sunt mari șanse să îi întâlnești în vizita ta pe Led Robots, roboții inspirați din Transformers, care au participat și la show-ul TV „Românii au talent”, precum și Silver Geisha, Trio Butterfly, Disco Headman și Giant Puppets.

Surprizele vor fi multe și se țin lanț. De vineri până duminică, între 12.00 și 23.00, găsești deschis și Tattoo Corner, iar dacă vrei o mărturie de la aniversarea celor trei ani de Iulius Town, te așteptăm la 360 Photo Booth, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 17.00 – 20.00.

La aniversarea Iulius Town Timișoara, clienții sunt cei care primesc cadouri. În perioada 16 – 18 septembrie, cei care fac cumpărături de minimum 300 de lei din magazinele Iulius Town și prezintă bonurile fiscale la Centrul de Premiere vor câștiga pe loc unul dintre cele 500 de vouchere zilnice, pentru și mai multe cumpărături. Iar cei care prezintă flyerul informațional primit în aceeași zi în cadrul acțiunilor din Iulius Gardens, la Centrul de Premiere, între orele 16.00 – 22.00, vor primi pe loc una dintre cele 500 de surprize zilnice.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Investiția în educație nu va da niciodată faliment. Trei Ordonanțe de urgență, adoptate de Guvern

15 September 2022 at 09:38

Prima se referă la creșterea numărului școlilor beneficiare în Programul „Masă caldă”, de la 300 la 350.

„Cele trei acte normative adoptate ieri în ședința Guvernului României vor avea ca efect benefic încurajarea excelenței și echității în sistemul de învățământ, impulsionând investiția directă în educație, cea mai sigură investiție, care nu va da niciodată faliment.

Mai întâi, este vorba de Ordonanța de urgență care prevede creșterea numărului școlilor beneficiare în Programul “Masă caldă”, de la 300 la 350, creștere care vine după cea de luna trecută, prin care a fost majorat numărul școlilor beneficiare de la 150 la 300, în cadrul acestui program. Noua extindere a programului prevede acoperirea a până la un milion de elevi beneficiari ai programului “Masă caldă”. – arată deputatul liberal de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea, coordonator al Comisiei de educație și cercetare a PNL.

Al doilea act normativ prezintă creșterea burselor sociale la 200 de lei pe lună. Suma aferentă burselor sociale nu se confundă cu cea alocată pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu.

„Cea de-a doua Ordonanță de urgență reașează cuantumul minim al burselor sociale la un nivel de 200 de lei pe lună (pentru toți elevii care provin din familii cu venituri reduse, sau suferă de boli cronice, au dizabilități sau sunt orfani de un părinte sau de ambii părinți). Suma aferentă burselor sociale nu se confundă cu cea alocată pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu.

Este de precizat și faptul că alocația de transport este plătită integral și în avans direct din bugetul Ministerului Educației, indiferent de distanțele parcurse între domiciliu și școală sau de costurile operatorilor locali de transport, beneficiind de transport și elevii cazați în internate, pentru patru deplasări lunare, o dublare a numărului de drumuri care erau decontate până astăzi, doar două. În plus, este de precizat faptul banii pentru transportul elevilor că nu se vor mai plăti prin primării, ci direct din bugetul Ministerului Educației”, adaugă deputatul liberal.

În plus, s-a departajat altfel valoarea burselor, astfel că bursele de studiu vor ajunge la 150 de lei pe lună, bursele de merit la 200 de lei pe lună, iar bursele de performanță la 500 de lei pe lună. Elevii de clasa a cincea vor primi burse de studiu în valoare de 150 de lei pe lună, începând cu prima zi a noului an școlar.

„Mai mult, Guvernul a reglementat valoarea diferențiată a burselor, astfel că bursele de studiu se vor situa la valoarea de 150 de lei pe lună, bursele de merit la valoarea de 200 de lei pe lună, iar bursele de performanță la valoarea de 500 de lei pe lună. Noul buget total pentru burse este de 1 332 000 000 lei (un miliard trei sute treizeci și două milioane), adică de cinci ori mai mare decât a fost până astăzi. Conform noilor decizii, elevii de clasa a cincea primesc burse de studiu începând cu prima zi a noului an școlar, adică timp de 9 luni pe an, câte 150 de lei/lună, și nu 4 luni pe an, câte 200 de lei/lună, cum se întâmpla până astăzi”, completează deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

Cea de-a treia Ordonanță de urgență crește bursele acordate elevilor participanți la olimpiadele naționale și internaționale.

„A treia hotărâre de guvern de guvern setează noi paliere pentru premiile destinate olimpicilor români care au obținut rezultate remarcabile la nivel internațional, astfel încât un medaliat cu aur absolut (punctaj maxim) va primi o recompensă în valoare de 20 000 de lei, același premiu în bani urmând să revină și școlii în care învață acel elev. Pentru elevii premiați la olimpiadele regionale, cel mai mare premiu este în valoare de 7 500 de lei pentru un elev olimpic, iar pentru premianții olimpiadelor naționale (concurenți individual), premiul întâi este de 1 000 de lei, valori care acum se apropie cu adevărat de ideea de recompensă corectă prin premii valorice, care premiază substanțial rezultatele deosebite obținute de elevii olimpici internaționali”, arată președintele Comisiei de Educație și Cercetare din PNL, deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

Pe aceeași temă:

Cresc bursele acordate elevilor care obțin premii la olimpiade

Adblock test (Why?)

articolul original.

Premiere și compoziții muzicale inedite la Eufonia Festival. Va fi și un concert aniversar

13 September 2022 at 06:10
foto: arhivă

Reactualizat la:

„Music Outside The Box” a fost titlul de anul acesta al Eufonia Festival, eveniment organizat de Filarmonica Banatul Timișoara şi Eufonia.

Scris de Vlad Popa - „Music Outside The Box” a fost titlul de anul acesta al Eufonia Festival, eveniment organizat de Filarmonica Banatul Timișoara şi Eufonia.

Adblock test (Why?)

articolul original.
❌