ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 October 2022Tion

Tânără prinsă la volan deși nu avea permis de conducere, la Timișoara

5 October 2022 at 07:11
foto: arhivă

Reactualizat la:

Controale ale polițiștilor timișoreni în trafic, în ultimele 24 de ore. Oamenii legii cercetează penal trei șoferi, printre care și o femeie prinsă la volan deși nu avea permis de conducere. Un alt conducător auto conducea o mașină neînmatriculată care avea montate numere false.

Scris de Raoul Jurchela - Controale ale polițiștilor timișoreni în trafic, în ultimele 24 de ore. Oamenii legii cercetează penal trei șoferi, printre care și o femeie prinsă la volan deși nu avea permis de conducere. Un alt conducător auto conducea o mașină neînmatriculată care avea montate numere false.

Adblock test (Why?)

articolul original.
Before yesterdayTion

Minoră căutată de poliție după ce a plecat de la școală și a dispărut, la Timișoara

3 October 2022 at 17:27
Sursa Foto: IPJ Timiș

Anchetă a polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale, la Timișoara. Oamenii legii fac cercetări după ce o fată de 17 ani din Timișoara a plecat de la școală și a dispărut. Părinții au fost cei care au anunțat poliția.

Scris de Raoul Jurchela - Anchetă a polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale, la Timișoara. Oamenii legii fac cercetări după ce o fată de 17 ani din Timișoara a plecat de la școală și a dispărut. Părinții au fost cei care au anunțat poliția.

Adblock test (Why?)

articolul original.

UPDATE. Cod Roșu de inundații în Timiș. Pompierii din Timișoara și Lugoj se deplasează spre estul județului

27 September 2022 at 18:18

Avertizarea de tip Cod Roșu privind creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol a intrat în vigoare marți, în jurul orei 19:30, și este valabilă până miercuri dimineață în jurul orei 3. Codul vizează bazinul hidrografic al râului Gladna, iar în jurul orei 20:30 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință.

Pentru un răspuns rapid, pompierii din Timișoara au plecat spre Fârdea, județul Timiș, cu patru motopompe remorcabile, două electropompe și un generator electric. De asemenea, pompierii din Lugoj au plecat spre aceeași destinație cu un autocamion, o motopompă și un încărcător de saci cu nisip.

„La ora 20:30 a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara se deplasează cu 4 motopompe remorcabile, 2 electropompe și 1 generator electric în comuna Fârdea. Din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj se intervine cu 1 autocamion, 1 motopompă și 1 încărcător de saci cu nisip”, transmit reprezentanții ISU Banat.

Foto: ISU Banat

Avertizarea de tip Cod Roșu a fost precedată de două coduri, galben și portocaliu, care anunțau depășiri ale cotelor de inundație și atenție în bazinele hidrografice Bega și Timiș. De câteva ore, la nivelul detașamentelor de pompieri din Timișoara se verifică utilajele și accesoriile de intervenție la inundații sau fenomene meteo periculoase imediate.

De asemenea, cei de la ISU Banat au prealertat o tură de serviciu de la Stația de Pompieri Făget, au luat legătura cu administrațiile publice locale și verifică prin sondaj dacă au fost instituite serviciile de permanență. Mai mult, la nivelul Centrului Operațional Județean a fost activată grupa operativă, iar toate structurile cu atribuții în domeniul intervenției la inundații au fost alertate pentru pregătiri. Populația din zona vizată a fost deja alertată prin mesaje RoAlert.

UPDATE. Zeci de curți și case inundate în zona lacului Surduc

Intervenții ale pompierilor în Fârdea și Gladna Română, în zona lacului Surduc. Salvatorii au fost chemați să intervină după ce patru curți și o casă din Gladna Română au fost inundate.

De asemenea, 22 curți, trei case, subsolul primăriei, dar și subsolul unei pensiuni din Fârdea au fost inundate.

„În contextul fenomenelor hidrologice avertizate, 46 pompieri militari timișeni au fost solicitați și au intervenit cu 26 de mijloace tehnice (2 autocamioane cu containere de stingere, 2 autocamioane de transport materiale, 3 autospeciale de stingere, 1 autoutilitară, 1 autospecială de serviciu, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 6 motopompe remorcabile, 4 motopompe transportabile, 4 electropompe, 1 încărcător saci de nisip, 1 generator de curent) pentru: evacuarea apei din 4 curți și 1 casă în localitatea Gladna Română; evacuarea apei din 22 curți și 3 case în comuna Fârdea; evacuarea apei din subsolul Primăriei Fârdea; evacuarea apei din subsolul unei unități de cazare din comuna Fârdea.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunei Fârdea și orașului Făget au acționat pentru degajarea canalelor și podețelor colmatate în urma viiturii”. Transmit reprezentanții ISU Banat.

De asemenea, în Poieni, Fărășești, Românești, Crivina de Sus, Pietroasa, Curtea, Coșava și Homojdia au fost înregistrate deranjamente electrice.

Foto: ISU Banat

Adblock test (Why?)

articolul original.

Individ care adună fier vechi, amendat pentru că deranja timișorenii cu portavocea

27 September 2022 at 09:53
Sursa Foto: DIrecția Poliția Locală Timișoara

Amendă de 1.000 de lei pentru un individ din Ialomița, la Timișoara. El a fost amendat de polițiștii locali pentru că se plimba prin oraș cu o portavoce. Bărbatul colecta fier vechi, iar aparatul era montat pe un microbuz.

Scris de Raoul Jurchela - Amendă de 1.000 de lei pentru un individ din Ialomița, la Timișoara. El a fost amendat de polițiștii locali pentru că se plimba prin oraș cu o portavoce. Bărbatul colecta fier vechi, iar aparatul era montat pe un microbuz.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Bătrână tâlhărită în fața casei, la Timișoara. Un bărbat i-a smuls cerceii din urechi

27 September 2022 at 08:57
foto: arhivă

Dosar penal pe numele unui tânăr de 31 de ani, la Timișoara. El este cercetat penal după ce a tâlhărit o bătrână chiar în fața casei în care aceasta locuia. Individul i-a smuls victimei cerceii din urechi și a fugit.

Scris de Raoul Jurchela - Dosar penal pe numele unui tânăr de 31 de ani, la Timișoara. El este cercetat penal după ce a tâlhărit o bătrână chiar în fața casei în care aceasta locuia. Individul i-a smuls victimei cerceii din urechi și a fugit.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Șoferi drogați prinși de polițiști în trafic, la Timișoara. S-au ales cu dosare penale

26 September 2022 at 13:07
foto: arhivă

Dosare penale pe numele a trei tineri de 23, 31 și 34 de ani, la Timișoara. Ei sunt cercetați penal după ce au fost prinși la volan deși consumaseră droguri.

Scris de Raoul Jurchela - Dosare penale pe numele a trei tineri de 23, 31 și 34 de ani, la Timișoara. Ei sunt cercetați penal după ce au fost prinși la volan deși consumaseră droguri.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Șoferi băuți prinși la volan deși au băut, în Timișoara și județ. Unul dintre ei consumase și droguri

26 September 2022 at 13:04

Primul dintre șoferi, în vârstă de 55 de ani, a fost oprit sâmbătă pentru control, pe bulevardul Liviu Rebreanu din Timișoara. Mirosea a alcool, iar polițiștii l-au pus să sufle în etilotest.

„În data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 15:28, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe bulevardul Liviu Rebreanu, din municipiu, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Al doilea conducător auto, un bărbat de 45 de ani, a fost oprit în noaptea de sâmbătă spre duminică pe strada Michelangelo din Timișoara. Consumase alcool și droguri înainte de a urca la volan.

„În data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 1:00, polițiștii Serviciului Rutier orașului au oprit pentru control pe strada Michelangelo din Timișoara, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la cannabis, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spun polițiștii.

Al treilea șofer, în vârstă de 28 de ani, a fost prins tot la Timișoara. Conducea pe bulevardul General Dragalina atunci când polițiștii l-au oprit pentru control.

„În data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 1:00, polițiștii Secției 3 Timișoara au oprit pentru control pe bulevardul General Dragalina, din municipiu, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 28 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmit oamenii legii.

Ultimul dintre șoferi, în vârstă de 28 de ani, a fost oprit pentru control în județ, tot în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„În data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii municipiului Lugoj au oprit pentru control pe DJ609 A, între localitățile Paniova și Secaș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 28 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spun cei de la IPJ Timiș.

Toți cei patru șoferi s-au ales acum cu dosare pentru infracțiunile comise.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Controale ale poliției în gările din Timiș și la trecerile la nivel cu calea ferată

26 September 2022 at 08:41
Sursa Foto: IPJ Timiș

Acțiune a polițiștilor de la transporturi, în weekend, în Timiș. Oamenii legii au desfășurat controale în gări, dar și la trecerile la nivel cu calea ferată. Au dat amenzi de peste 36.000 de lei.

Scris de Raoul Jurchela - Acțiune a polițiștilor de la transporturi, în weekend, în Timiș. Oamenii legii au desfășurat controale în gări, dar și la trecerile la nivel cu calea ferată. Au dat amenzi de peste 36.000 de lei.

Adblock test (Why?)

articolul original.

FOTO. Accident cu două victime, printre care un copil, la intrare în Ghiroda

25 September 2022 at 15:15

Accident de circulație, duminică, la intrare în Ghiroda, în Calea Lugojului din Timișoara. Două persoane au ajuns la spital, printre care un copil de șase ani, după ce o șoferiță nu a acordat prioritate.

Scris de Raoul Jurchela - Accident de circulație, duminică, la intrare în Ghiroda, în Calea Lugojului din Timișoara. Două persoane au ajuns la spital, printre care un copil de șase ani, după ce o șoferiță nu a acordat prioritate.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Razie de amploare a polițiștilor de la rutieră, sâmbătă, pe principalele drumuri din județ

25 September 2022 at 10:15
Sursa Foto: IPJ Timiș

Acțiune de amploare a polițiștilor de la rutieră, sâmbătă, pe marile artere din Timiș. Oamenii legii au verificat 1200 de mașini și au făcut sute de testări cu etilotestul. În 13 dintre cazuri au întocmit chiar dosare penale, cele mai multe șoferilor băuți sau drogați.

Scris de Raoul Jurchela - Acțiune de amploare a polițiștilor de la rutieră, sâmbătă, pe marile artere din Timiș. Oamenii legii au verificat 1200 de mașini și au făcut sute de testări cu etilotestul. În 13 dintre cazuri au întocmit chiar dosare penale, cele mai multe șoferilor băuți sau drogați.

Adblock test (Why?)

articolul original.

FOTO. Pui proaspăt fătați, lăsați între câini adulți, în adăpostul Danyflor

24 September 2022 at 12:25

Control al Poliției Animalelor la adăpostul Danyflor, lângă Timișoara. Oamenii legii au făcut verificări după ce în mediul online au apărut imagini cu puii proaspăt fătați lăsați în țarc, alături de alți câini adulți. Unul dintre pui a murit, iar celălalt a fost găsit într-un bol pentru mâncare.

Scris de Raoul Jurchela - Control al Poliției Animalelor la adăpostul Danyflor, lângă Timișoara. Oamenii legii au făcut verificări după ce în mediul online au apărut imagini cu puii proaspăt fătați lăsați în țarc, alături de alți câini adulți. Unul dintre pui a murit, iar celălalt a fost găsit într-un bol pentru mâncare.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Accident cu o victimă la limita dintre Timiș și Caraș-Severin

23 September 2022 at 17:15
foto: arhivă

Reactualizat la:

Accident de circulație, vineri seară, la limita dintre Timiș și Caraș Severin. O persoană a ajuns la spital după ce un șofer a încercat să depășească un camion pe care l-a acroșat la revenirea pe bandă. În urma impactului, mașina a ieșit în afara șoselei.

Scris de Raoul Jurchela - Accident de circulație, vineri seară, la limita dintre Timiș și Caraș Severin. O persoană a ajuns la spital după ce un șofer a încercat să depășească un camion pe care l-a acroșat la revenirea pe bandă. În urma impactului, mașina a ieșit în afara șoselei.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Șofer beat implicat într-un accident de circulație, la ieșire din Șag spre Timișoara

23 September 2022 at 14:00
foto: arhivă

Reactualizat la:

Accident de circulație, vineri după-masă, la ieșire din Șag spre Timișoara. Un bărbat de 39 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a urcat băut la volan și a lovit din spate un alt autoturism. Șoferul vinovat avea o alcoolemie de peste 0.60 la mie.

Scris de Raoul Jurchela - Accident de circulație, vineri după-masă, la ieșire din Șag spre Timișoara. Un bărbat de 39 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a urcat băut la volan și a lovit din spate un alt autoturism. Șoferul vinovat avea o alcoolemie de peste 0.60 la mie.

Adblock test (Why?)

articolul original.

VIDEO. Percheziții la traficanți de droguri, în Timiș. Polițiștii au găsit un laborator pentru producerea hașișului

22 September 2022 at 07:10

Reactualizat la:

Percheziții ale polițiștilor în șase locații din județul Timiș. Oamenii legii au destructurat o rețea de traficanți de droguri care distribuia marfă în Timiș și Caraș-Severin. În timpul anchetei, oamenii legii au descoperit și un laborator în care era produs hașiș. UPDATE. Traficanții, propuși pentru arestare preventivă

Scris de Raoul Jurchela - Percheziții ale polițiștilor în șase locații din județul Timiș. Oamenii legii au destructurat o rețea de traficanți de droguri care distribuia marfă în Timiș și Caraș-Severin. În timpul anchetei, oamenii legii au descoperit și un laborator în care era produs hașiș. UPDATE. Traficanții, propuși pentru arestare preventivă

Adblock test (Why?)

articolul original.

Șoferi băuți sau drogați prinși la volan, în Timiș. Doi dintre ei nu aveau nici permise de conducere

21 September 2022 at 10:51

Primul dintre șoferi, în vârstă de 64 de ani, a fost prins marți seară pe DN6. Mirosea a alcool atunci când a fost oprit pentru control, iar polițiștii l-au pus să sufle în etilotest.

„În data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 18:40, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe DN6, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 64 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Al doilea șofer, în vârstă de 22 de ani, a fost prins la Hitiaș. Oamenii legii l-au oprit pentru control și au observat că are un comportament suspect.

„În data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 18:40, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control în localitatea Hitiaș, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 22 de ani. În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la metamfetamină”, spun polițiștii.

Mai mult, în timpul verificărilor, oamenii legii au stabilit și că tânărul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Al treilea șofer, în vârstă de 49 de ani, circula prin Sânmihaiu Român atunci când polițiștii l-au oprit pentru control. Oamenii legii au simțit imediat miros de alcool.

„În data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control în localitatea Sânmihaiu Român, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că și acest bărbat nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Toți cei trei șoferi s-au ales acum cu dosare penale pentru infracțiunile comise.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Tineri reținuți după ce au spart o casă și au furat peste 15.000 euro, la Lugoj

21 September 2022 at 10:25
Foto: arhivă

Reactualizat la:

Dosare penale pe numele a trei tineri de 22, 23 și 34 de ani, la Lugoj. Ei sunt cercetați penal pentru furt calificat după ce au spart o casă și au furat peste 15.000 euro. Hoții au fost depistați ulterior, în Timișoara și Lugoj.

Scris de Raoul Jurchela - Dosare penale pe numele a trei tineri de 22, 23 și 34 de ani, la Lugoj. Ei sunt cercetați penal pentru furt calificat după ce au spart o casă și au furat peste 15.000 euro. Hoții au fost depistați ulterior, în Timișoara și Lugoj.

Adblock test (Why?)

articolul original.

FOTO. Aproape 150 de amenzi, dar și mașini ridicate din zonele pietonale, la Timișoara

21 September 2022 at 10:20

Reactualizat la:

Continuă acțiunile polițiștilor locali în zonele pietonale din Timișoara. Oamenii legii au dat, în două săptămâni, aproape 150 de amenzi șoferilor care au parcat sau staționat acolo deși nu aveau voie. Mai mult, în 17 dintre cazuri polițiștii au ridicat mașinile care încurcau sau blocau circulația pietonilor.

Scris de Raoul Jurchela - Continuă acțiunile polițiștilor locali în zonele pietonale din Timișoara. Oamenii legii au dat, în două săptămâni, aproape 150 de amenzi șoferilor care au parcat sau staționat acolo deși nu aveau voie. Mai mult, în 17 dintre cazuri polițiștii au ridicat mașinile care încurcau sau blocau circulația pietonilor.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Apelul care anunța o bombă la liceul MIU a fost făcut de pe un telefon furat din centrul Timișoarei

20 September 2022 at 12:25

Reactualizat la:

Anchetă a polițiștilor timișoreni în cazul alertei cu bombă de luni de la liceul MIU din centrul Timișoarei. Oamenii legii au reușit să identifice numărul de telefon, dar și dispozitivul de pe care a fost făcut apelul. Telefonul a fost furat duminică de un individ, din Piața Victoriei, de la un bărbat cunoscut de timișoreni.

Scris de Raoul Jurchela - Anchetă a polițiștilor timișoreni în cazul alertei cu bombă de luni de la liceul MIU din centrul Timișoarei. Oamenii legii au reușit să identifice numărul de telefon, dar și dispozitivul de pe care a fost făcut apelul. Telefonul a fost furat duminică de un individ, din Piața Victoriei, de la un bărbat cunoscut de timișoreni.

Adblock test (Why?)

articolul original.

Copii căutați de poliție după ce au plecat dintr-un parc și au dispărut, la Timișoara

19 September 2022 at 06:48

Anchetă a polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale în cazul a doi copii de 12 și 14 ani, la Timișoara. Oamenii legii au intrat în alertă după ce minorii, care erau în grija celor de la DGASPC, au plecat dintr-un parc și au dispărut.

Scris de Raoul Jurchela - Anchetă a polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale în cazul a doi copii de 12 și 14 ani, la Timișoara. Oamenii legii au intrat în alertă după ce minorii, care erau în grija celor de la DGASPC, au plecat dintr-un parc și au dispărut.

Adblock test (Why?)

articolul original.
❌