ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 8 February 2023Sport

Antrenorul dorit în trecut de Gigi Becali la FCSB îl susține pe Mihai Pintilii: Asta e șansa lui!

8 February 2023 at 09:49
image

FCSB și-a luat revanșa pentru înfrângerea cu Farul Constanța, 2-3, din runda trecută. În etapa a 24-a, roș-albaștrii s-au întors victorioși de pe terenul CFR-ului, 1-0, grație golului înscris de Malcom Edjouma (26 ani), în minutul 88. 

Mihai Pintilii, susținut de Ilie Poenaru în aventura de la FCSB 

Succesul de la Cluj l-a făcut pe Mihai Pintilii (38 ani) să fie desemnat de Liga Profesionistă de Fotbal „Antrenorul etapei”, chiar dacă, oficial la FCSB, Leo Strizu (55 ani) este „principal”. 

Analizând aceasă situație, Ilie Poenaru (45 ani), care a fost pe lista scurtă a lui Gigi Becali (64 ani) în trecut, a ținut să-i evidențieze meritele lui Mihai Pintilii. Tehnicianul care le-a pregătit pe UTA Arad și pe Academica Clinceni consideră că fostul închizător al roș-albaștrilor a luat decizia potrivită când și-a dat acceptul să o antreneze pe FCSB.  

„El, prin tot ceea ce se întâmplă la FCSB, a avut această şansă de a prelua din mers. Şansa lui a fost că, fiind acolo, imediat după ce a terminat şi cariera de jucător, el ştie cam tot ce se întâmplă acolo şi ştie să gestioneze lucrurile. Probabil că şansa lui mare a fost că toţi antrenorii care au trecut în această perioadă, el lucrând cu toţi, el a văzut ce s-a făcut bine, ce s-a făcut rău, ce s-a lucrat.

Poate şi relaţia pe care o are cu Gigi Becali, relaţia pe care o are cu MM, are o relaţie bună cu jucătorii şi a ştiut ce să schimbe. Asta îl ajută foarte mult. Referitor că nu are actele necesare, asta e şansa lui. Am văzut că sunt cazuri şi în Franţa şi în Portugalia şi cluburile plătesc o amendă”, a declarat Ilie Poenaru pentru as.ro

În 13 meciuri cu Mihai Pintilii pe banca tehnică, FCSB a înregistrat 9 victorii, un rezultat de egalitate și 3 înfrângeri, dintre care una cu West Ham, 0-3, în ultimul joc din grupele UEFA Conference League. 

articolul original.

Vlad Iacob: Dinamo are nevoie de un milion de euro pentru licență. Investitorii sunt pregătiți, dar cer două lucruri

8 February 2023 at 09:18

”Câinii” au nevoie de un milion de euro pentru a obține licența pentru sezonul următor și trebuie să strângă această sumă în termen de cel mult două luni.

Momentan, ca și până acum, suporterii sunt singurii care pun umărul pentru salvarea clubului, chiar dacă mai mulți oameni de afaceri s-au arătat, mai mult sau mai puțin, interesați de o venire (sau de o revenire) la Dinamo.

Acțiunea pentru redirecționarea impozitului de 3,5% pe venit către APCH a depășit borna de 5.000 de contribuabili, doar că acești bani ar urma să intre în conturile clubului abia în vară, spune Vlad Iacob.

În interviul acordat pentru SPORT.RO, administratorul special al lui Dinamo, a dezvăluit planul pus la cale de suporteri. Aceștia vor să obțină un credit în baza acestor formulare, pentru a face rost urgent de suma de care are nevoie clubul.

Oficialul dinamovist a vorbit pe larg despre mai multe aspecte din viața clubului. Dinamo va disputa, la finalul lunii februarie, primul meci oficial din 2023, în compania celor de la Unirea Constanța, pe teren propriu.

Vlad Iacob: ”Avem nevoie de niște sume foarte mari în viitorul apropiat”

Fanii au anunțat acum câteva zile că au depășit borna de 5.000 de contribuabili. Ce înseamnă asta pentru club?
Acum depinde foarte mult și de suma aferentă fiecărui formular. Pentru club e o veste foarte bună, eu înțeleg că suporterii vor încerca inclusiv să se crediteze în baza acestor formulare, pentru că banii vin abia în vară. Nu vin acum. Suporterii spun că au posibilitatea să se crediteze în baza acestor formulare și să obțină niște sume de bani pe care să le trimită către club cât mai repede. Inițiativa este lăudabilă. Eu sper să se strângă un număr cât mai mare de formulare, dar noi avem nevoie de niște sume de bani foarte mari în viitorul apropiat. Avem nevoie de ele înainte de licențiere, adică în martie-aprilie cel târziu.

La 150 de lei per contribuabil, la 5.000 de formulare, ar fi 750.000 de lei. Adică 150.000 de euro lunar pentru club. E o sumă bună?
Dacă e o sumă lunară, ar fi o sumă bună pentru club. Dar pentru noi există acest prag al licențierii, când clubul va avea nevoie, strict pentru a plăti licența, să plătească datorii de aproximativ un milion de euro. Eu țin legătura permanent cu cei din DDB, ei spun că se vor credita, că vor găsi resursele necesare ca să se crediteze, în funcție de cuantumul strâns în acele formulare. Dacă ei calculează că vor strânge un milion de euro prin intermediul acestor formulare, se vor credita de un milion de euro și vor vira banii cât mai repede către club. Eu, personal, nu știu dacă se va ajunge la un număr atât de mare de formulare. Sper ca, orice suporter dinamovist, să se ajungă. În calitate de administrator special al clubului, fac toate eforturile ca să mergem pe scenarii certe.

Din informațiile pe care le aveți, sunt șanse să strângeți această sumă?
După părerea mea, este foarte, foarte riscant să ne bazăm doar pe contribuțiile suporterilor. Sunt apreciabile, lăudabile și eu știu că ei fac toate eforturile posibile ca să strângă bani. Dacă ne vom baza doar pe asta, riscăm foarte, foarte mult. În opinia mea, singura soluție este cooptarea de urgență a unui investitor.

”Investitorii există și sunt pregătiți, dar cer două lucruri”

Sunteți din vară la club, până acum nu ați reușit nimic în acest sens. Aveți speranțe că s-ar putea reuși în următoarele două luni?
Eu am speranțe, au existat niște momente foarte importante pe parcursul mandatului meu. Au existat negocierile cu domnul Șerdean care au picat, se știe foarte bine care au fost motivele. A existat șansa obținerii unui plan de reorganizare aprobat, și acesta a picat. Investitorii există și sunt pregătiți, dar ei au cerut un lucru foarte simplu. Adică un hair-cut, acea tăiere a datoriilor. Și controlul asupra pachetului majoritar de acțiuni. Din păcate, aceste elemente nu depind de mine. Eu am administrat clubul în niște condiții foarte dificile, am identificat niște investitori care sunt gata să vină și să preia activitatea clubului imediat ce le sunt îndeplinite aceste două condiții.

Care este atmosfera în cadrul lotului, având în vedere situația actuală?
Este una OK. În momentul de față, întârzierile la salarii sunt foarte reduse, jucătorii știu la ce să se aștepte în perioada următoare, știu că trebuie să se concentreze pe planul sportiv. La Săftica au niște condiții de pregătire foarte bune din partea clubului, Dinamo mereu a avut acest avantaj în comparație cu multe alte cluburi. Atmosfera e bună în momentul ăsta, sperăm să reușim să ajungem la liman și cu situația juridică și financiară a clubului.

Pe lângă acel milion de euro de care ați pomenit, ce sumă trebuie să mai plătească Dinamo pentru a scăpa de interdicția la transferuri? Sau se încadrează în această sumă?
Nu se încadrează în această sumă, nu știu dacă mai avem timp ca să obținem acea ridicare a interdicției la transferuri. Sumele datorate către jucători nu intră în această sumă, sau ar putea intra în funcție de negocierile cu jucătorii respectivi. A fost o decizie a FIFA pe care n-am înțeles-o, unul dintre jucători a primit o sumă, din punctul meu de vedere, exorbitantă.

Mult mai mare decât salariul pe care îl avea de primit la club. Dar noi ne concentrăm pe partea sportivă, ne bazăm pe lotul actual. Cu acest lot, să nu uităm că după acel răgaz pe care l-a cerut Ovidiu Burcă și pe care l-am cerut și eu de la început, după înfrângerea de la Buzău (n.r.: 1-2), Dinamo a avut un parcurs foarte bun. Au fost niște remize în care Dinamo clar a fost echipa mai bună, din păcate nu ne-a ajutat nici soarta. În rest, au fost victorii și o singură înfrângere la Iași. Dacă vom continua să evoluăm la fel, cred că avem șanse să ne atingem obiectivul.

Mai mult ca sigur aveți alte priorități, dar v-ați gândit să mai lucrați la fan-shop? Am văzut că au rămas doar tricourile în vânzare.
Da, lucrăm pe partea asta. Directorul de marketing lucrează chiar în aceste zile la acest aspect. Acolo avem o problemă moștenită, încă de când am ajuns la club am moștenit un contract defavorabil cu cei de la Macron și niște datorii foarte mari către ei. Acesta este motivul pentru care nu am reușit să avem vânzări semnificative. Încercăm, am negociat cu cei de la Macron, am obținut o sumă destul de mică din punctul lor de vedere, dar destul de dificil de acoperit pentru noi. Datoriile către ei, lăsate în urmă de conducerea spaniolă, sunt enorme. Dacă țin bine minte, vorbim de aproximativ 200.000 de euro. Încercăm să ajungem la o soluție cu cei de la Macron, dar va trebui să plătim. Dar chiar și așa, până în prezent, în acest sezon, clubul a vândut produse cu 1.000 de euro mai puțin decât în sezonul precedent.

”Dinamo are nevoie de ajutor acum, nu când se construiește stadionul”

În ultima vreme, au apărut în spațiul public mai mulți foști investitori ai lui Dinamo care au spus că s-ar întoarce la club dacă vor intra buldozerele în Parcul Sportiv Dinamo.
Nu, am urmărit și eu foarte atent acele declarații. Au spus că se vor întoarce în momentul în care va fi construit noul stadion Dinamo. Le mulțumim frumos pentru bunele intenții, dar Dinamo are nevoie de ajutor acum, nu în momentul în care este construit un nou stadion. Deci, din punctul meu de vedere, cineva care își dorește să ajute clubul sau să salveze clubul ar trebui să vină acum. Iar veniturile aferente meciului nu sunt nicidecum niște venituri care să dubleze bugetul clubului. Puteți să discutați și cu cei de la Rapid să vedeți cu câți bani rămân din urma organizării meciurilor. 

Dintre cei care au apărut spațiul public, v-a întrebat cineva de sănătate? A dat cineva un telefon?
Am avut discuții în sens invers. Eu i-am contactat pe foștii acționari ai clubului, însă din păcate ei nu s-au arătat interesați de a susține financiar Dinamo în acest moment. Pot să-i înțeleg parțial, mulți dintre ei mi-au indicat că nu avem datoriile tăiate printr-un plan de reorganizare. Acest lucru se va efectua atunci când administratorul judiciar va reuși să aibă un plan de reorganizare aprobat. Știu că aceasta este ținta administratorului judiciar, să obțină această tăiere a datoriilor cât mai rapid.

Apropo de administratorul judiciar. Care este relația dumneavoastră cu domnul Zăvăleanu? Vă întreb pentru că au fost zvonuri cum ar fi tensiuni între dumneavoastră și dânsul.
Nu au fost tensiuni. Din punctul meu de vedere, au fost niște divergențe de opinie. S-au rezolvat lucrurile, relația este una funcțională. Amândoi lucrăm în interesul lui Dinamo.

Mai există posibilitatea să jucați pe ”Arcul de Triumf” după ce se va relua campionatul?
Ne dorim acest lucru, însă depindem de situația financiară a clubului. Un meci organizat acolo, din punctul meu de vedere, este extrem de costisitor. Este, probabil, stadionul cu cel mai mare preț per loc. În urma partidei cu Sepsi, unde am avut, dacă țin minte bine, în jur de 6.000 de spectatori, am reușit să ne scoatem costurile la limită și am ieșit cu un profit de câteva mii de lei. Din punctul meu de vedere, stadionul este foarte scump, dar dacă suporterii dinamoviști vor reuși să-l umple, putem obține un mic profit la fiecare meci disputat acolo. O să luăm legătura cu cei responsabili să vedem dacă vom reuși să jucăm acolo și în retur. Este una dintre prioritățile mele. Organizarea unui meci acolo costă destul de mult. 

Dinamo nu știe unde va juca ”acasă” în 2023

Ce alte variante mai sunt pentru meciurile lui Dinamo de ”acasă”?
Noi facem în această perioadă o evaluare a opțiunilor disponibile, sunt destul de restrânse. Sunt puține cluburi care acceptă ca noi să evoluăm acolo. Un element important este starea gazonului, ați văzut că și în Liga 1 sunt foarte puține arene care au un stadion cu un gazon de calitate. Dacă vom găsi un stadion în București care ne va primi și va avea o suprafața de joc în niște condiții acceptabile, atunci vom alege să evoluăm în București sau aproape de București. Dacă nu, pentru noi există soluția Giurgiu, care a fost o variantă foarte bună din acest punct de vedere.

Și alte soluții?
Noi am luat în calcul toate stadioanele din București. Bineînțeles, cu două excepții (n.r. - râde), Giulești și Ghencea. Am discutat cu toată lumea și, din păcate, fie nu am fost primiți pe anumite arene, iar pe altele calitatea gazonului a fost inadecvată pentru ceea ce își dorește staff-ul tehnic.

Vă mai întâlniți cu suporterii pe stradă. Ce reacții întâmpinați și care este prima întrebare pe care o primiți?
Prima întrebare e legată, bineînțeles, de finanțarea și salvarea clubului. Le spun același lucru, eu fac toate demersurile ca să-i țin pe investitori aproape, dar ei aceste două doleanțe absolut normale, din punctul de vedere. Alte întrebări sunt legate de interdicția la transferuri, de zona sportivă. Există speranțe, noi sperăm să evoluăm bine în teren, sperăm să intrăm în play-off. Există șanse reale. Dar principala noastră luptă este cea pentru finanțarea clubului.

Aveți mai bine de jumătate de an la Dinamo. Este mai greu decât v-ați fi așteptat?
Este mai greu decât m-am așteptat. M-am bazat pe niște elemente care nu țineau de mine, care nu s-au îndeplinit la timp. Nu vreau să intru în detalii acum. Nu regret, nu am regretat decizia luată, chiar dacă lucrez 'pro bono', chiar dacă a trebuit să iau foarte multe decizii dificile care țin de viața oamenilor. A trebuit să reduc numărul de locuri de muncă, a trebuit să dau afară oameni care lucrează de mult timp la club. Nu mi-a fost deloc ușor. Nu regret decizia, știu că am luat aceste decizii pentru binele clubului Dinamo.

"Am fost dezamăgit de Vali Lazăr"

Ați fost dezamăgit de atitudinea lui Vali Lazăr?
Da, bineînțeles, am fost dezamăgit. Consider că aceste gesturi nu au ce căuta într-un sport care are drept valori fair-play-ul și integritatea. Sau ar trebui să aibă. Consider că gestul lui a fost unul lipsit de respect, de bun simț. Din păcate, el așa a considerat să se manifeste. Probabil, va suferi consecințe în urma deciziei pe care o va lua Federația Română de Fotbal.

Cu toate acestea, a spus că ar mai face asta de zece ori.
E opțiunea lui Vali Lazăr, e liber să declare ce vrea. Pentru anumite gesturi, există și consecințe.

Rămâneți și din sezonul viitor la Dinamo?
Prima întrebare care se pune e dacă Dinamo va reuși să se finanțeze pentru a ajunge în sezonul viitor. Dacă va reuși, sigur, îmi doresc acest lucru. Îmi doresc să pun în aplicare tot ceea ce știu să fac pentru un club de fotbal, să ajut clubul Dinamo să-și atingă potențialul enorm pe care-l are. Pentru asta, am nevoie de resurse. Atât financiare, cât și de o echipă de management pe care mi-o doresc. Și din nou ajungem la bani, pentru că o echipă de management formată din oameni competenți costă.

Dinamo se bate la play-off. Ce dueluri au ”câinii” în ultimele trei etape

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

articolul original.

Revenirea lui Maignan se amână! Cât va mai juca Tătărușanu la AC Milan

8 February 2023 at 09:13
image

Portarul român a fost aspru contestat de fanii lui AC Milan pentru prestațiile sale din ultima perioadă, chiar dacă a fost printre cei mai buni oameni ai lui Stefano Pioli în ultimul meci, cu Inter Milano, pierdut cu 1-0.

Revenirea lui Maignan se amână! Tătărușanu va juca și în februarie

Fanii ”rossoneri” au așteptat revenirea portarului francez, doar că acesta nu va reveni în luna februarie, așa cum era stabilit. Recuperarea lui Maignan va mai dura, iar revenirea acestuia a fost amânată cu încă cel puțin două săptămâni, adică până la începutul lunii martie, scriu italienii de la Gazzetta dello Sport.

În aceste condiții, Tătărușanu va fi titular la AC Milan pentru cel puțin încă patru partide. În Serie A, milanezii vor juca împotriva celor de la Torino (acasă), Monza (deplasare) și Atalanta (acasă), iar în Champions League este programat meciul tur cu Tottenham pe 14 februarie, pe San Siro.

Tătărușanu, în lotul lui AC Milan pentru Champions League

Cluburile au fost obligate să trimită lista cu jucătorii convocați pentru meciurile din fazele eliminatorii ale UEFA Champions League. Ciprian Tătărușanu a fost inclus de Stefano Pioli, însă italienii susțin că românul va fi înlocuit de Maignan.

Zlatan Ibrahimovic, accidentat și fără meci oficial în acest sezon, nu a fost inclus pe lista lui AC Milan, deși suedezul spera să se refacă până la meciul cu Tottenham.

"Tătărușanu rămâne pe listă, dar Maignan poate fi introdus cu 24 de ore înainte de primul meci al lui AC Milan, contra lui Tottenham. La acel moment, românul va ieși, pentru că Mirante este fundamental pentru numărul de italieni din lot", a scris TMW.

Tătărușanu a jucat în 20 de meciuri pentru AC Milan în acest sezon, în toate competițiile. Doar patru dintre acestea s-au încheiat fără gol primit.

articolul original.

Drama lui Eric de Oliveira: Am intrat în depresie! Ar putea să-mi amputeze piciorul! Brazilianul e total schimbat

8 February 2023 at 08:49
image

Eric de Oliveira (37 ani) a fost un personaj marcat în istoria fotbalului românesc în utlimii 20 de ani. De altfel, brazilianul este cel mai bun marcator străin all-time din Liga 1, cu 66 de reușite. 

De-a lungul carierei, i-a bucurat pe suporterii lui Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu sau Viitorul Constanța cu driblingurile sale și plăcerea de a juca fotbal. Mai mereu cu zâmbetul pe buze, acesta mărturisește că trece prin cea mai dificilă perioadă din viața sa.

Eric de Oliveira se teme că-i poate fi amputat piciorul 

Totul a pornit de la o problemă medicală la picior, deocamdată fără rezolvare, care i-a cauzat o stare de depresie. Mai ales că există riscul ca piciorul să-i fie amputat. 

„Toată lumea îl știe pe Eric zâmbitor, dar e greu să mai fiu Eric de acum ceva vreme. Offf, s-au acumulat multe. Am intrat într-o depresie! Din cauza modului în care m-am lăsat de fotbal. Am fost surprins...Mă așteptam să merg la doctor și apoi să revin la fotbal, însă n-a fost așa. Un medic mi-a pus un stent la picior și din momentul ăla eu n-am mai putut să joc! A fost finalul. Acum, de exemplu, nu pot să fac nici măcar 50 de metri pentru că mă dor picioarele, se umflă. Când mi-am dat seama că nu voi mai putea juca fotbal am intrat în depresie!

E ciudat că medicii nu știu, îmi spun doar că am o arteră înfundată. Mi-au desfundat-o de trei ori până acum. Apoi mi s-a spus că am tromboflebită, mi se îngroașă sângele și trebuie să iau anticoagulante. Din păcate nu văd rezultate, nicio îmbunătățire. 'Du-te acolo, Eric!', 'Mergi acolo, Eric!'. Așa îmi spunea lumea. Am dat o grămadă de bani pe doctori. Plătește, plătește, plătește și eu sunt în starea asta tot mai rea! Am fost la un meci la Slobozia și brusc am simțit probleme și la piciorul drept... Trebuie să merg în străinătate la un control. Să vedem.

Dacă situația de la piciorul meu stâng se agravează în următoarea perioadă există posibilitatea să-mi fie amputat! E greu... Sunt în lumea mea și uneori cred că e mai bine să fiu singur. Merg înainte, încerc să nu mă plâng prea mult. Dumnezeu mi-a dat atâtea, iar dacă acesta este modul prin care trebuie să trec ca să revin, o să trec!”, a declarat Eric de Oliveira pentru gsp

Fostul mijlocaș de creație a depistat cauza depresiei. Modul brusc în care și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist și-a pus amprenta pe starea sa psihică. Mai mult, Eric dezvăluie că nu poate nici măcar să urmărească videoclipuri din perioada când era în activitate. 

„E din cauza fotbalului sută la sută! Eu eram Eric, cel mai mare străin din istoria României, și dintr-odată s-a terminat totul. Nu mai puteam să dau în minge, să fac ceea ce iubesc! Nu pot să mă uit la videourile mele, nu pot să mă uit la meciurile mele. Nu am stare...

Pur și simplu, simt că puteam să mai fiu încă acolo. A fost finalul brusc de carieră și asta a contat. Nu-mi doream să fie cum a fost. Îmi doream un meci de retragere, să vină lumea să mă vadă. Și n-am avut asta... Acum n-aș mai putea sta pe teren, în caz că s-ar gândi cineva la un meci de adio. M-a afectat mult!”, a mai spus Eric. 

articolul original.

14 ani de la moartea lui Marian Cozma. Petre Cozma, mesaj tulburător + Imagini impresionante cu Păsărilă

8 February 2023 at 08:48
image

Fostul mare pivot al naționalei de handbal a fost ucis în barul Patriota din Veszprem, de trei indivizi fără suflet. Petre Cozma, părintele lui Marian, a postat un mesaj sfâșieter în miez de noapte. 

Petre Cozma: "Au trecut 14 ani de când nu ți-am văzut zâmbetul"

"La ora asta au trecut 14 ani de când nu ți-am mai văzut zâmbetul. Îl mai văd în vis, dar nu este originalul. Nu mai sunt lacrimi dar storc Teiul și tot mai găsesc. Vei rămâne mereu în sufletele noastre. Stai printre Îngeri Băiatul nostru drag", a scris Petre Cozma. 

Tatăl lui Marian e nelipsit de la meciurile de handbal ale echipei Dinamo, formația la care s-a consacrat "Păsărilă", component al naționalei la Campionatul Mondial din ianuarie 2009.

Marian Cozma a fost ucis în barul Patriota, în 2009

Marian Cozma, unul dintre cei mai valoroși pivoți din istoria României, a fost înjunghiat mortal pe 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. 

Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa. Marian Cozma era format de clubul din Ștefan cel Mare și era unul dintre oamenii de bază ai naționalei. 

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. După decizia instanței din anul 2011, pedepsele celor condamnați pe viață au fost reduse la 18 ani de închisoare. Tot o reducerea a pedepsei a fost și pentru Ivan Sztojka, care din 20 de ani închisoare trebuia să mai efectueaze doar opt.

În cazul său, Curtea Supremă de Justiție din Ungaria a majorat pedeapsa, în octombrie 2012, de la opt la 13 ani de închisoare, ajungând apoi la 9 ani, dintre care el a executat doar 5.

articolul original.

România, în pericol după cutremurele din Turcia? Ce spune Mărmureanu după dezastrul din Gaziantep: Transmit românilor...

8 February 2023 at 01:00

[unable to retrieve full-text content]imagewww.protv.ro

articolul original.

Sutienul i-a jucat feste la Survivor! Carmen Grebenișan, accident vestimentar la proba cu nămol

7 February 2023 at 22:00

[unable to retrieve full-text content]imagewww.protv.ro

articolul original.

MM nu are milă: El e cu cartea! Pe ce arbitru a pus tunurile oficialul FCSB

7 February 2023 at 21:50
image

După 24 de etape, FCSB a înregistrat 44 de puncte din 72 posibile. Trupa lui Mihai Pintilii a obținut, în acest sens, 13 victorii, cinci rezultate de egalitate și șase înfrângeri în campionatul României până în acest punct.

Mihai Stoica nu are milă: „El e cu cartea!” Pe ce arbitru a pus „tunurile” oficialul FCSB

Managerul general FCSB, Mihai Stoica, a vorbit despre arbitrul care l-a supărat cel mai mult din Superligă până în clipa actuală, Andrei Chivulete. Oficialul formației „roș-albastre” a precizat că centralul ar fi trebuit să ia alte decizii în exemplele pe care le-a oferit în direct la TV.

„Mă uitam acum la reluare. Unul dintre marile benficii ale VAR-ului. UTA -Mioveni, 2022. Chivulete la centru. Florin Iacob îi dă una peste picioare lui Balaur, care juca fundaş central.

Chivulete îi dă galben. Era de penalty şi roşu. Şi aici, la Arla, e roşu. Chivulete e cu cartea. A oprit un meci cu cartea în mână. Păi, arbitrează un meci cu cartea în mână. Nu te duce să vezi VAR-ul. L-a lovit Arlauskis pe ăsta. Cum face? Vedem că Chivulete face orice”, a spus Mihai Stoica, potrivit Orange Sport.

FCSB, în perioada de mercato din iarnă

  • Antrenor - Mihai Pintilii (confirmat)

Veniri - Deian Sorescu (România / 25 de ani / mijlocaș dreapta / Rakow Czestochowa / 150.000 de euro / împrumutat), Alexandru Maxim (România / 15 ani / portar / promovat de la juniori), David Popa (România / 15 ani / extremă dreapta / promovat de la juniori)

  • Reveniri după împrumuturi - Ovidiu Perianu (România / 20 de ani / închizător / FC Botoșani), Andrei Pandele (România / 19 ani / mijlocaș central / Unirea Constanța), Adrian Niță (România / 19 ani / extremă stânga / Unirea Constanța), Ștefan Cană (România / 22 de ani / fundaș central / Unirea Constanța), Andreas Chirițoiu (România / 19 ani / atacant / Unirea Constanța)

Plecări - Andrei Dumiter (România / 23 de ani / atacant / FC Voluntari / contract reziliat), Rachid Bouhenna (Algeria, Franța / 31 de ani / fundaș central / Ionikos Nikeas / contract reziliat), Florin Achim (România / 31 de ani / fundaș dreapta / contract reziliat), Ianis Stoica (România / 20 de ani / atacant / "U" Cluj / împrumutat), Alexandru Musi (România / 18 ani / mijlocaș ofensiv / Poli Iași / împrumutat), Ovidiu Perianu (România / 20 de ani / închizător / Chindia Târgoviște / împrumutat), Robert Boboc (România / 23 de ani / fundaș dreapta / contract reziliat), Marco Dulca (România / 23 de ani / închizător / Chindia Târgoviște / contract reziliat), Bogdan Rusu (România / 32 de ani / atacant / CS Mioveni / contract reziliat), Adrian Niță (România / 19 ani / extremă stânga / Concordia Chiajna / împrumutat), Ștefan Cană (România / 22 de ani / fundaș central / Foresta Suceava / împrumutat), Răzvan Ducan (România / 21 de ani / portar / FC Botoșani / cedat în coproprietate), Andreas Chirițoiu (România / 19 ani / atacant / Oțelul Galați / împrumutat)

articolul original.

El e pariul lui Nicolae Dică! Jucătorul de la FCSB care l-a impresionat pe antrenorul lui Mioveni: Calitate extraordinară!

7 February 2023 at 21:48
image

Unul dintre aceștia este Tavi Popescu, despre care spune că este un jucător cu reale calități, care ar putea ajunge să evolueze la un nivel înalt în viitorul apropiat.

Dică, impresionat de calitățile lui Tavi Popescu

„Este un jucător de mare perspectivă, cu calitate extraordinară de la mijlocul terenului în sus, mai ales în ultimii 30 de metri, bun 1 contra 1, are ultima pasă, e și finalizator, dar trebuie să avem răbdare cu el pentru că e tânăr și nu are constanță în evoluții.

Cu cât va juca meci de meci, va deveni din ce în ce mai bun. Pentru că este bun, este un decar autentic”, a spus Nicolae Dică pentru SPORT.RO.

Tavi Popescu a făcut pasul către prima echipă a FCSB-ului în toamna anului 2020 și mai are contract cu gruparea patronată de Gigi Becali până în iunie 2024.

  • 4 milioane de euro este cota lui Octavian Popescu conform transfermarkt.com

Două goluri și șapte pase de gol a reușit fotbalistul de bandă în tricoul FCSB-ului, în acest sezon.


Dică vrea titlul în Superliga, dar nu cu FCSB! Unde ar putea ajunge dacă o salvează pe Mioveni de la retrogradare pe www.sport.ro

articolul original.

Detalii despre destinația lui Olimpiu Moruțan: Opțiunea de cumpărare va deveni obligatorie!

7 February 2023 at 21:37
image

Olimpiu Moruțan (23 ani) a avut evoluții consistente în Serie B și a fost adesea lăudat de presa italiană. În 21 de meciuri strânse până acum la Pisa, dintre care 14 ca titular, Moruțan a marcat 5 goluri și a oferit 7 pase decisive, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai formației pregătite de Luca D'Angelo.

Directorul sportiv al lui Galatasaray a oferit detalii despre situația lui Olimpiu Moruțan 

Mijlocașului român îi expiră împrumutul la Pisa la finalul sezonului, când ar trebui să revină la Galatasaray. Numai că Cenk Ergun, directorul sportiv al clubului, a mărturisit că dacă italienii promovează, clauza de cumpărare se activează automat. Însă, după înfrângerea cu Sudtirol, 0-1, din etapa cu numărul 23, Pisa a coborât pe locul 10, cu 31 de puncte, cu 20 de puncte mai puțin decât liderul Frosinone. 

„Până acum, pentru Moruţan şi Mohamed (n.r. împrumutat la Nantes) nu a venit vreo solicitare. Cluburile se uită la propriul buget, dar nu există nimic momentan.

Mă întâlnesc cu antrenorul lor şi este foarte mulţumit de el (n.r. de Moruţan). Pot spune că ambii jucători ai noştri sunt în locuri bune, acolo unde sunt împrumutaţi.

Nu am primit nicio notificare oficială până acum. Ei vor analiza situaţia. Dacă Pisa promovează, opţiunea de cumpărare va deveni obligatorie. Dacă îmi amintesc bine, această opţiune ar trebui să fie de 5,5 milioane de euro. Sa vedem, contractul lui de împrumut este până la finalul sezonului. El va fi evaluat la finalul sezonului”, a declarat Cenk Ergun pentru Fanatik.tr.

Ce a scris presa din Italia despre Olimpiu Moruțan și Adrian Rus, după înfrângerea suferită de Pisa, pe teren propriu

Sudtirol a învins-o pe Pisa, scor 1-0, grație golului marcat de Belardinelli, în minutul 11. Cu Olimpiu Moruțan și Adrian Rus titulari pentru formația gazdă, românii nu au reușit să evite înfrângerea gazdelor în runda 23 din Serie B.

Cu toate acestea, cei doi jucători români au avut evoluții apreciate de jurnaliștii italieni, fiind notați cu 6, respectiv 6.6, potrivit Tuttomercatoweb.

„Confirmă în apărare, chiar a fost cel mai periculos jucător de pe teren. Pentru doar câțiva centimetri a ratat egalarea dintr-o lovitură liberă”, a fost descrierea primită de Adrian Rus.

„Ca de obicei, a fost activ în încercarea de a răsturna scorul de pe tabela de marcaj. A fost singurul capabil să creeze anumite faze periculoase”, s-a scris și despre Olimpiu Moruțan.

articolul original.

Mai au nevoie de Messi? Rivalii lui Cristiano din Arabia Saudită fac show la Mondial. Real Madrid, următoarea pe listă

7 February 2023 at 21:18

Campioana Arabiei Saudite a învins-o pe Flamengo, scor 3-2, în semifinalele turneului care se desfășoară în aceste zile în Maroc. Salem Al-Dawsari, omul care a îngenuncheat Argentina la Mondial, a fost eroul partidei. 

Al Hilal e în finala Campionatului Mondial al Cluburilor. Istvan Kovacs a avut mult de furcă

Atacantul saudit în vârstă de 31 de ani a înscris de două ori, în minutele 4 și 45+9, ambele reușite din penalty. Al-Dawsari a semnat și un assist superb la al treilea gol al echipei sale, înscris de Luciano Vietto. Pentru brazilieni a punctat Pedro, în minutele 20 și 90.

Meciul, disputat la Tanger, a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs, care a avut mult de furcă. Centralul român a acordat două penalty-uri pentru saudiți și l-a eliminat pe brazilianul Gerson în finalul primei reprize. Sud-americanii au protestat îndelung la deciziile arbitrului din Carei.

Al Hilal va întâlni în ultimul act câștigătoarea dintre Real Madrid și Al Ahly, campioana Egiptului. Partida se va juca la Rabat, pe 11 februarie. Pentru saudiți, prezența în finală este o premieră, după ce la edițiile din 2019 și 2021 au ocupat locul al patrulea.

Trupa pregătită de argentinianul Ramón Díaz a mai jucat un meci înaintea semifinalelor, contra celor de la Wydad Casablanca. Saudiții au câștigat la loviturile de departajare, după ce scorul fusese egal, 1-1, după 120 de minute. Al Hilal a marcat golul egalizator în al patrulea minut de prelungire, printr-un penalty transformat de Kanno.

ARTICOL RECOMANDAT

Al Hilal aleargă după Leo Messi și Busquets

Al Hilal este una dintre contracandidatele la titlu ale lui Al Nassr, noua echipă a lui Cristiano Ronaldo. De altfel, Hilal visează să-l transfere pe Leo Messi, ca răspuns la mutarea făcută de rivala sa. Saudiții sunt gata să-i ofere și 300 de milioane de dolari pe an starului de la PSG.

Altfel, echipa din Riyadh studiază și alte piste. Recent, s-a aflat că bogătașii de la Hilal îl vor și pe spaniolul Sergio Busquets, care își încheie angajamentul cu Barcelona în această vară.

În acest moment, cei mai cunoscuți fotbaliști care evoluează pentru Al Hilal sunt nigerianul Odion Ighalo (fost la Manchester United), argentinianul Luciano Vietto (ex Atlético Madrid), malianul Moussa Marega (ex Porto) și peruanul André Carrillo (ex Benfica).

  • Sursă foto: Al Hilal Twitter
articolul original.
Ieri — 7 February 2023Sport

FA Cup | Sheffield United - Wrexham 3-1! Final nebun în meciul care a fost în direct pe Pro Arena VOYO

7 February 2023 at 21:53
image

Sheffield United - Wrexham 3-1

Min. 90+8 FINAL!

Min. 90+6 GOOOOL Sheffield United! McAtee îi pasează decisiv lui Berge care înfige mingea în plasa din spate a porții. 

Min. 90+4 GOOOOL Sheffield United! Gazdele marchează la ultima fază. Sharp îl învinge cu un șut plasat pe Lainton și e pe cale să aducă victoria pentru echipa sa.

Min. 71 Oaspeții beneficiază de o nouă lovitură de pedeapsă, dar Mullin ratează. 

Min. 59 GOOOOL Wrexham! Mullin restabilește egalitatea după ce fructifică dintr-o lovitură de la 11 metri. Oaspeții revin în joc.

Min. 51 GOOOOL Sheffield United! Ahmedhodzic deschide scorul după ce primește o pasă excelentă în careu. Fotbalistul îl execută fără drept de apel pe Lainton.

Min. 46 Partea a doua a început acum.

Min. 45 Pauză.

Min. 29 Ce ocazie! McAtee țâsnește spre poarta adversă, ajunge într-o poziție de unu-la-unu cu Lainton, dar ratează fenomenal. Wrexham scapă basma curată.

Min. 1 Arbitrul fluieră startul meciului.


Echipele de start!

  • Sheffield United: Davies - Ahmedhodzic, Egan, Basham - Osborn, Berge, McAtee, Coulibaly, Robinson - Sharp Ndiaye
  • Wrexham: Lainton - Forde, Lennon, Tozer, Cleworth, Jones - Young, Cannon, Dalby - Mullin, Mendy

știre inițială

Sheffield United - Wrexham, rejucare din runda a patra a Cupei Angliei, este transmis în direct de la ora 21:45 de PRO ARENA și VOYO.

Gazdele, locul 2 în Championship și cu gândul la viitorul sezon de Premier League, vin după acel 3-3 nebun de la Wrexham din 29 ianuarie, când au egalat în minutul 90+5 și au trimis înfruntarea spre o rejucare, conform regulamentului celei mai vechi competiții din lume.

Galezii sunt revelația din FA Cup, având în vedere că Wrexham AFC este o echipă din National League, adică divizia a cincea din Insulă!

articolul original.

Mihai Stoica, o nouă reacție după decizia TAS în cazul Farului Constanța. De ce compară cazul cu cel al CSA Steaua

7 February 2023 at 19:39
image

Farul Constanța trebuie acum să aștepte doar decizia celor de la UEFA cu privire la participarea echipei în competițiile europene, cum ar fi Conference League, Europa League sau Champions League.

Cum a comentat Mihai Stoica decizia TAS în cazul Farului Constanța

Managerul general FCSB, Mhai Stoica, a vorbit despre decizia TAS în privința formației de la nivelul mării, evidențiind că, în cazul în care Farul nu ar putea participa în cupele europene, atunci situația ar fi similară cu CSA Steaua, care nu are drept de calificare în primul eșalon.

„Dacă Farul nu avea dreptul să joace în cupele europene, era o chestie ca în Liga 2... cum e CSA Steaua, doar ea joacă degeaba în Liga 2, degeaba! Că nu are drept de promovare. Pentru ce să joci? Aşa e totul ok, după decizia asta.

O să fie cel mai puternic play-off, asta era singura necunoscută, asta legată de Farul. Au fost echipe care s-au prezentat degeaba în play-off şi au stricat totul”, a spus Mihai Stoica, potrivit Orangesport.

Farul Constanța a primit decizia TAS

Tribunalul Arbitral al Sportului a emis în cursul zilei de luni, decizia în cazul privind licenţa de pariticipare în competiţiile europene a clubului Farul Constanţa, iar în urma analizei argumentelor clubului şi ale FRF a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB, informează frf.ro.

În ceea ce priveşte licenţa de participare a Farului Constanţa în competiţiile europene, UEFA o va reanaliza ţinând însă cont de prevederile deciziei TAS, notează frf.ro.

Clubul nu a primit anul trecut licenţa de participare în cupele europene, după realizarea fuziunii dintre Farul şi Viitorul, iar clubul patronat de Gheorghe Hagi a contestat decizia.

Farul a făcut apel la TAS, după ce comisia UEFA a considerat că a existat o fuziune Viitorul-Farul din care a rezultat un club nou, iar acesta nu are dreptul să participe în cupele europene în primii trei ani.

articolul original.

Transferul de titlu al Universității Craiova e criticat: Nu joacă nimic! Nu are presiunea concurenței!

7 February 2023 at 19:28
image

Universitatea Craiova a fost învinsă de Farul Constanța, în runda 24 din campionat. Adrian Mazilu (17 ani), în minutul 6, și Ionuț Larie (36 ani), în minutul 34, din penalty, i-au adus lui Gică Hagi (57 ani) victoria care l-a readus pe primul loc în Superligă.

Robert Niță nu este impresionat de Alexandru Ișfan

Eugen Neagoe (55 ani) a mizat din nou pe Alexandru Ișfan (23 ani) încă din primul minut. Însă, jucătorul pe care gruparea din Bănie a plătit 650.000 de euro, chiar în această iarnă, nu s-a ridicat, deocamdată, la nivelul așteptărilor, după cum a observat și Robert Niță (45 ani).

„Nu vorbim de calități, vorbim de ultimele lui 10 meciuri. Ultimele 7-8 meciuri la Pitești a jucat doar pentru că se gândeau că îl vor vinde. Și l-au vândut! Hai să ne uităm pe cifre. E o perspectivă, de-aia s-au plătit niște bani. El d-aia și joacă. Miculescu are ghinionul că joacă Cordea. Și joacă foarte bine. La Ișfan nu joacă nimeni. Ișfan nu are presiunea concurenței”, a declarat Robert Niță pentru Fanatik

De asemenea, fostul atacant al Rapidului semnălează că Universitatea Craiova nu a emis nicio pretență contra Farului. Iar cel învinuit nu este Eugen Neagoe. 

„O echipă care nu își găsește ritmul și constanța indiferent de cine este antrenată. Craiova aseară, cel puțin în prima repriză, pare ca o echipă care s-a strâns undeva din curtea școlii. ‘Hai mă să mergem la Constanța să jucăm cu Farul’.

Nimic, la un moment dat se chinuiau săracii, și prima repriză au avut și vântul în favoarea lor, să ajungă cu mingea pe la 30 de metri. Tot încercau să aibă mingea să aibă o construcție posesivă. Nimic”, a mai spus Robert Niță. 

Alexandru Ișfan vrea titlul cu Universitatea Craiova 

La începutul anului, atacantul a mărturisit că este încântat că a sosit în Bănie și că speră că la finalul sezonului să sărbătorească titlul de campion alături de colegii săi. De asemenea, Alexandru Ișfan a precizat că un factor important al acestui transfer a fost că îi știa pe majoritatea jucătorilor de la Universitatea Craiova. 

„Sunt foarte bucuros că am venit la Universitatea Craiova. Referitor la cum mă simt ştiind că am fost dorit, au fost discuţii de mai mult de doi ani de zile şi acum mă bucur că într-un final s-au concretizat şi am semnat şi sunt foarte fericit. Ce m-a făcut să aleg Craiova? Sunt prieteni pe care îi am aici la echipă, suporterii minunaţi, stadionul şi multe chestii, nu le pot spune pe toate, dar sunt foarte fericit. Vreau să îmi ajut echipa cât mai mult, să marchez, iar la final, în vară, să ne bucurăm cu toţii şi să fim campioni.

Mă ştiam cu băieţii de la under 21, cu Markovic, Vladi Screciu, Cîmpanu, Baiaram, plus că Florescu e de la mine din oraş, ne ştim de mici, cu Nistor mă ştiu… O dată cu pasul făcut la Universitatea Craiova, e un obiectiv al meu să fac pasul şi la naţionala mare a României. Abia aştept să fiu pe 'Ion Oblemenco', să cântăm la finalul meciurilor alături de fani”, a declarat Alexandru Ișfan pentru conturile de social media ale oltenilor. 

Robert Niță, la Interviul de 10, de pe PRO Arena 

articolul original.

Gică Popescu a folosit un singur cuvânt pentru a descrie forma FCSB-ului

7 February 2023 at 18:53
image

După un start slab de sezon, FCSB s-a redresat și a ajuns să ocupe locul trei în acest moment în clasamentul Superligii. În acest sens, trupa lui Mihai Pintilii a înregistrat 44 de puncte după 24 de etape, reușind să acumuleze 13 victorii, cinci rezultate de egalitate și șase înfrângeri.

Gică Popescu a folosit un singur cuvânt pentru a descrie forma FCSB-ului

După ce Farul Constanța și-a reluat statutul de lider în campionat, Gică Popescu a vorbit, printre altele, și despre forma pe care o străbate FCSB în clipa actuală. Fostul internațional român a folosit un singur cuvânt pentru a descrie perioada prin care trece gruparea „roș-albastră”.

„FCSB trece printr-o formă incredibilă. Noi am câștigat cu șansă la București, când am marcat, în prelungiri, două goluri”, a spus Gică Popescu, potrivit Antena Sport.

Farul Constanța - Universitatea Craiova 2-1

Elevii lui Gică Hagi au intrat excelent în meci. Adrian Mazilu a deblocat tabela în minutul șase, în urma assistului provenit de la Louis Mounteanu. Ionuț Larie a transformat un penalty în minutul 34 și a majorat diferența înainte de pauză.

În partea a doua a meciului, Alexandru Ișfan l-a servit pe Dan Nistor în minutul 58 și a redus din diferență, însă tabela a rămas nemodificată până la fluierul de final al lui Andrei Chivulete, iar Farul a revenit, astfel, pe prima poziție în Superligă.

articolul original.

Va fi decizie în favoarea noastră! Adrian Mititelu, încrezător că va câștiga războiul cu clubul susținut de Guverul Ungariei

7 February 2023 at 18:53
image

Adrian Mititelu, patronul lui FCU, este încrezătoare că, în cele din urmă, decizia care se va lua va fi în favoarea echipei sale, iar meciul se va juca și dă exemplu două situații similare din fotbalul englez.

„De la 1 ianuarie 2022 până la 1 ianuarie 2023 avem de plătit 600.000 de lei către FRF, amenzi. Nu mai vorbesc de sesizări care sunt în curs. Mâine este termen. Vedem dacă se va amâna. Oricum vom ajunge la TAS.

Organizatorul este răspunzător de meci. În proporție de 99% se va da o decizie în favoarea noastră. Să găsim o soluție să rejucăm meciul. Federația, dacă a vrut să atragă atenția, a reușit.

Părerea mea că au procedat greșit. Trebuiau să termine campionatul, apoi să ne cheme la o ședință. Cu privire la acest meci, nici observatorul nu are vreo mare vină, ci organizatorul. Era o chestiune de două minute. Nu era grad de risc ridicat. Reprezentantul avea această posibilitate. Totul e la mâna organizatorului.

Observatorul vrea să vadă cine își face sau nu datoria. S-au sărit treptele, s-au ferit să ia o decizie. Acest lucru contravine legii europene. Avem două spețe din Anglia și Belgia, în care organizatorul a pierdut”, transmis Adrian Mititelu, potrivit Digisport.

Meciul dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FC U 1948 Craiova, din etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv, duminică, în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe.

În urmă cu o săptămână, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal s-a întrunit, însă a amânat judecarea cazului de la partida Sepsi Sf. Gheorghe - FCU Craiova 1948, din etapa a 23-a a Superligii.

Speţa are acum ca termen de analiză data de 8 februarie.

În cadrul şedinţei de acum o săptămână, Comisia de Disciplină a FRF a analizat incidentele petrecute în timpul partidei dintre FCU Craiova 1948 şi UTA Arad, din cadrul etapei a 22-a a Superligii, ambele formaţii fiind sancţionate cu penalitate sportivă de 5.000 de lei.

„U Craiova 1948 vs. AFC UTA Arad - Incidente - În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancţionează clubul U Craiova 1948 SA cu penalitate sportivă de 5.000 lei. În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancţionează clubul AFC UTA Arad cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, se precizează pe site-ul LPF.

articolul original.

Momentul șocant în care un avion aflat în zbor taie un taxi în două, surprins de o cameră de bord | VIDEO

7 February 2023 at 15:32

[unable to retrieve full-text content]imageCitește mai multe pe https://stirileprotv.ro/.

articolul original.

Are ceva la cap din cauza căzăturilor! Reacție dură după penalty-ul stupid comis de Arlauskis cu Farul

7 February 2023 at 15:31
image

Constănțenii conduceau cu 1-0 (Adrian Mazilu, min. 6) când portarul Giedrius Arlauskis a comis un fault stupid asupra lui Mihai Popescu, în careul de 16 metri, deși avea mingea sub control. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Ionuț Larie (min. 34).

Rică Răducanu l-a taxat pe Arlauskis

Gestul făcut de portarul oltenilor nu a trecut neobservat și a fost taxat dur de legenda rapidistă Rică Răducanu.

„El, în prima fază, era supărat, pentru că are furii din astea. În primul rând, la portar trebuie să o lași mai ușor pentru că portarii nu sunt prea sănătoși din cauza loviturilor, săriturilor, dar el din prima fază, după ce s-a sculat în mod expres s-a dus.

L-am văzut cum pleacă. Nu trebuia să dea 11 metri. Ținând cont la ce e în capul unui portar pentru că se enervează, am pățit și eu. El știe cum a gândit, dar îți spun după cum a decurs faza, el era pornit să-i tragă una lu’ ăla. În prima fază ăla l-a lovit, l-a ciupit puțin. Pe urmă el a scăpat de încă unul, a fugit, s-a dus cu dreptul și a intrat direct”, a spus Rică Răducanu, potrivit Fanatik.

Universitatea are o victorie şi două eşecuri (ambele în deplasare) în 2023, iar în următoarele partide le va întâlni pe CFR Cluj (acasă) şi FCSB (în deplasare). De partea cealaltă, Farul a înregistrat două victorii și o înfrângere în acest an.

articolul original.

Gică Popescu, sfâșiat de durere în urma tragediei din Turcia: Încă nu-mi revin! Ce a spus fostul internațional

7 February 2023 at 15:22
image

Gică Popescu, actual președinte la Farul Constanța, a evoluat de-a lungul carierei sale fotbalistice și în Turcia la Galatasaray. Fostul internațional cu peste 100 de prezențe în echipamentul reprezentativei României a fost legitimat la turci în perioada iulie 1997 - august 2001.

Gică Popescu, sfâșiat de durere în urma tragediei din Turcia: „Încă nu-mi revin!” Ce a spus fostul internațional

Legendarul fotbalist a postat un mesaj pe rețelele social media în care și-a expus suferința față de poporul turc în urma seismului care a zguduit grav Turcia. Gică Popescu a precizat că se simte la pământ și că încă nu și-a putut reveni din șocul veștilor auzite.

„Încă nu-mi revin din șocul provocat de tragedia din Turcia... A fost pentru mulți ani casa mea și mă doare teribil să văd prin ce drama trece un popor care îmi este atât de drag. Toată iubirea și compasiunea mea merg către voi”, a scris fostul internațional pe Facebook.

Turcia, afectată frecvent de cutremure

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani s-a produs în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, când peste 100 de persoane au murit.

În noiembrie 1999, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a ucis aproximativ 900 de persoane în regiunea Düzce. În luna septembrie a aceluiaşi an, un cutremur deosebit de puternic, cu magnitudinea 7,4, a ucis peste 17.100 de persoane în regiunea din jurul oraşului industrial Izmit, la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri de acesta. 

articolul original.
❌