Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Ziarul de Vâlcea
 • Percheziţii la persoane bănuite de fraude informatice, în şase judeţe, printre care şi Doljul, şi municipiul Bucureşti
 •  

Percheziţii la persoane bănuite de fraude informatice, în şase judeţe, printre care şi Doljul, şi municipiul Bucureşti

Percheziţii la persoane bănuite de fraude informatice în şase judeţe printre care şi Doljul şi municipiul Bucureşti

Percheziţii la persoane bănuite de fraude informatice în şase judeţe printre care şi Doljul şi municipiul BucureştiJoi dimineață, polițiștii din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii fraudelor informatice și pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, în județele Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj, Ilfov, Călărași și în municipiul București.

 Au fost efectuate 13 percheziții domiciliare și puse în executare 6 mandate de aducere. Acțiunea vizează completarea probatoriului într-o cauză penală în care este cercetată o grupare de criminalitate organizată, specializată în infracțiuni de fraudă informatică și spălarea banilor, cu ramificații transfrontaliere, o primă etapă a activităților fiind desfășurată la data de 11 noiembrie 2020. Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi modificat conturi legitime de pe portaluri de comerț online, prin alterarea unor date personale ale titularilor, vizând în principal conturile bancare asociate. Persoanele vătămate expediau sumele de bani aferente bunurilor promise/oferite spre vânzare, în conturi bancare controlate de către membrii grupării infracționale.  De asemenea, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe site-uri internaționale specializate în vânzarea de autoturisme sau închirieri imobile, și, ulterior, ar fi deschis sau intermediat deschiderea de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniți din infracțiuni, atât în România, cât și în Marea Britanie și Italia, folosindu-se de documente de identitate falsificate. Pe parcursul cercetărilor efectuate până la data de 11 noiembrie 2020, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia și Italia. Sumele de bani obținute din săvârșirea acestui gen de infracțiuni ar fi fost disimulate de către membrii grupării, fiind, în final, folosite la achiziționarea unor imobile și autoturisme de lux. În cursul anului 2021, față de cei 12 membri identificați inițial, au mai fost identificați 14 membri ai grupării infracționale organizate. Pe parcursul cercetărilor efectuate în anul 2021, au fost identificate încă 3.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia Italia și S.U.A., numărul total al acestora fiind de aproximativ 5.000 de persoane. Până în prezent, s-a conturat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro. În urma perchezițiilor, au fost ridicați 44.928 de lei, 870 de euro, 70 de lire sterline, 4 laptopuri, 5 stick-uri de memorie, 8 pliculețe care conțin o substanță pulverulentă de culoare albă, 10 telefoane mobile, un card de memorie, o tabletă, 13 cartele SIM, o unitate tip desktop, înscrisuri și 4 carduri bancare. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii de Intervenție Specială a Jandarmeriei și al echipelor de intervenție și acțiuni speciale din cadrul I.P.J. Sibiu, I.P.J. Argeș, I.P.J. Vâlcea, I.P.J. Olt, I.P.J. Dolj, I.P.J. Hunedoara, precum și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. În vederea soluționării cauzei penale, se cooperează cu autorități ale altor state, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoția, Olanda.

VIDEO:

https://youtu.be/pQzpxQa6xu0

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Percheziţii în Valcea, este vizată firma unui afacerist care exploata balastiere fără licenţă
 •  

Percheziţii în Valcea, este vizată firma unui afacerist care exploata balastiere fără licenţă

Percheziţii în Valcea este vizată firma unui afacerist care exploata balastiere fără licenţă

Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi cu sprijinul unor structuri din alte opt judeţe au descins joi, 16 septembrie 2021, la 34 adrese din nouă judeţe. Se cercetează evaziune fiscală estimată în primă fază la aproape 3 milioane lei.

Au avut loc percheziţii la sediilor unor firme din judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraş-Severin şi Teleorman, activităţile fiind desfăşurate în cadrul unui dosar penal  în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă şi continuarea activităţii după suspendarea acordului de mediu sau a autorizaţiei, respectiv a autorizaţiei integrate de mediu.  Vizat este un om de afaceri din Piatra-Olt care pe parcursul a 6 ani a continuat să exploateze balastierele deţinute deşi avea suspendat acordul de mediu.      „Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2011-2017, o societate comercială din judeţul Olt, ar fi desfăşurat activităţi miniere fără permis sau licenţă şi ar fi comercializat agregate minerale după suspendarea acordului de mediu, fără a plăti redevenţele miniere datorate. Societatea comercială este bănuită că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 2.861.215 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente“, a transmis IPJ Olt printr-un comunicat. Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice din judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraş-Severin şi Teleorman.

Citeste mai mult: adev.ro/qzil5g

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Arhiepiscopia Ramnicului: Sprijin de 11. 942 lei pentru o tânără diagnosticată cu Lupus Eritematos Sistemic
 •  

Arhiepiscopia Ramnicului: Sprijin de 11. 942 lei pentru o tânără diagnosticată cu Lupus Eritematos Sistemic

Arhiepiscopia Ramnicului Sprijin de 11 942 lei pentru o tânără diagnosticată cu Lupus Eritematos Sistemic

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului a acordat în ziua de 15 septembrie 2021 un sprijin financiar în cuantum de 11. 942 lei, necesar pentru tratamentul unei tinere mămici, diagnosticată cu Lupus Eritematos Sistemic.

„Avem mulțumirea sufletească pentru faptul că am putut aduce puțină mângâiere în sânul acestei familii, greu încercate. Împreună, ne face părtași la bucuria dăruirii, întrucât atunci când faci bine, primești în suflet bucurii care nu pot fi descrise în cuvinte, motiv pentru care Arhiepiscopia Râmnicului, prin preoți și oameni cu suflet mare, continuă să fie alături de cei în nevoi”, a precizat Viorica Adriana Iancu, Consilier social.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Prinos de cinstire Părintelui Arhimandrit Veniamin Micle și lansări de carte la Mănăstirea Bistrița
 •  

Prinos de cinstire Părintelui Arhimandrit Veniamin Micle și lansări de carte la Mănăstirea Bistrița

Prinos de cinstire Părintelui Arhimandrit Veniamin Micle și lansări de carte la Mănăstirea Bistrița

În debutul manifestărilor, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum, la finalul căreia a evocat personalitatea Părintelui Veniamin:

„Descălecând, precum odinioară voievozii cei de demult, din Maramureșul neaoș, în ținutul Olteniei de sub Munte, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Dr. Veniamin Micle rămâne farul de lumină, de credință și de cultură care va marca pentru mult timp de acum înainte istoria Bistriței vâlcene și a Bisericii Ortodoxe Române.

Călugăr cu o mare trăire duhovnicească și cărturar de o deosebită profunzime harismatică, părintele Veniamin a răspuns întru totul chemării Mântuitorului Hristos de a fi „sarea pământului” și „lumina lumii” (Matei V, 13-14), dedicându-se trup și suflet slujirii lui Dumnezeu prin rugăciune și slujirii aproapelui prin fapte bune în așa fel încât, a devenit un duhovnic apreciat și căutat nu doar de către credincioșii din apropierea mănăstirii Bistrița, ci și din întreaga țară sau din diaspora. Retragerea din lume și îmbrăcarea îngerescului chip nu a reprezentat pentru monahul Veniamin o respingere maniheică a lumii, ci încercarea de a o transforma din exterior, căci, fugind de lume, cuvintele și scrierile sale s-au întors mereu în lume, el a schimbat lumea și nu s-a lăsat schimbat de lume. Vrednic următor al călugărului bistrițean Mihail Moxa, traducătorul Pravilei de la Govora, părintele Veniamin Micle a conștientizat încă de la început importanța culturii pentru propășirea materială și spirituală a unui popor. Această pasiune pentru studiu, cercetare și documentare științificăs-a concretizat în cele peste 100 de cărți, dar și în sutele de studii și articole pe care preacuvioșia sa le-a publicat de-a lungul timpului.

Bunătatea și cumințenia părintelui sunt de natură biblică, izvorâte parcă din puterea numelui pe care îl poartă, cel al lui Veniamin, fiul Patriarhului Iacov, și cel mai tânăr dintre frații lui Iosif. Etimologic, Veniamin înseamnă „fiul durerii”, realitate pe care Părintele a experimentat-o în anii de tristă amintire ai regimului comunist, când, prin rânduiala lui Dumnezeu, a cunoscut amărăciunea pustiirii vetrelor monahale din România, în urma decretului bolşevic 410 din 1959. Lupta cu materialismul ateu a tânărului monah de atunci s-a asemănat cu o „a doua Bătălie de la Posada”, despre care el însuși a studiat atât de mult. Cunoscând îndemnul psalmistului care zice: „Să nu se învârtoşeze inimile voastre, ca în timpul cercetării, ca în ziua ispitirii în pustiu” (Psalmi XCIV, 8-9), Părintele Veniamin a rămas neclintit în credință, nădejde și dragoste, așteptând mângâierea lui Dumnezeu, așa cum frumos spune cântarea Bisericii: „cel ce seamănă în austru rele pătimiri, posturi cu lacrimi, acesta va secera snopii de bucurie ai hranei celei de viață veşnică”.

Personalitate irenică, Arhimandritul Veniamin Micle este un adevărat mărturisitor al Ortodoxiei în spațiul creștin, căci, prin pregătirea sa intelectuală și teologică, a conciliat Orientul cu Occidentul, spiritualitatea de factură ascetico-mistică a Răsăritului, cu verticalitatea rațională a Apusului. Studiind atât în Franța Sfinților Ilarie de Poitiers, Martin de Tours și Vincenţiu de Lerin, cât și în Ierusalimul Fericitului Ieronim, al Patriarhului Sofronie și al Cuviosului Sava cel Sfințit, Părintele Veniamin a armonizat cuvântul cu scrisul, gândirea cu trăirea și predica cu viețuirea.

A fost pe rând asistent universitar la Institutul Teologic din București și la Institutul Teologic din Sibiu, profesor la Seminariile Teologice din Curtea de Argeș, Craiova și director al Seminarului Teologic din București, însă Dumnezeu a rânduit ca cea mai de seamă realizare a sa fie aceea de a redeschide și rectitori Mănăstirea Bistrița –focar de cultură și spiritualitate creștină. A participat la o serie de simpozioane și congrese, unde a susținut diferite comunicări și conferințe, ce reprezintă fiecare o valoroasă și originală contribuție la clarificarea unor teme privind istoria bisericească și națională, dar mai ales în domeniul Cateheticii și Omileticii unde este și va rămâne un punct constant de referință. Preacuvioșia sa a înțeles și practicat întru totul îndemnul Sfântului Apostol Pavel: „Vorba voastră să fie totdeauna plăcută, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia” (Coloseni IV, 6)

Cărțile Părintelui Veniamin dau dovadă de o erudiție impresionantă, conținând un aparat critic uimitor și o rigurozitate științifică ce captează cititorul și îl provoacă spre cercetarea și adâncirea fiecărei teme tratate. O muncă titanică, împlinită cu o conștiinciozitate din care emană marea lui dragoste față de carte. A scris mult despre ieromonahul Macarie, renumitul tipograf cărturar al monahismului nostru, dar el însuși a devenit „un Macarie” al vremurilor noastre. Ctitorind cu trudă îndelungată o operă de literatură duhovnicească originală, durabilă, de o valoare certă pentru spațiul românesc”.

Manifestările au continuat în sala muzeală a Mănăstirii Bistrița, unde a avut loc lansarea volumelor Sfântul Grigorie Decapolitul și Peștera Sfântului Grigorie de la Bistrița, precum și numărul 1/2021 al Revistei Martyria.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a vorbit în deschiderea momentului cultural despre activitatea de cercetare a Părintelui Arhimandrit Veniamin Micle dar și despre cele două volume apărute la Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului în acest an. Prezentarea volumelor, realizată de către părintele Constantin Olariu, consilier cultural, a fost prefațată de actorii Daniela Nane și Cristian Iacob, care au lecturat fragmente din cele volume, apoi o parte din interviul Părintelui Veniamin apărut în Revista Martyria,

Alocuțiunile oamenilor de cultură au debutat cu prezentările părintelui Ion Gavrilă și ale domnului profesor Ioan St. Lazăr, care au evocat viața și activitatea cărturărească a Părintelui Arhimandrit Veniamin Micle.

În cuvântul împărtășit auditoriului, Părintele Veniamin a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie pentru tipărirea celor volume și pentru organizarea evenimentului cultural și, deopotrivă, i-a încredințat pe cei prezenți de aleasa prețuire pe care le-a împărtășit-o în toți acești ani.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Furturi de apă și racorduri ilegale depistate de Apavil la Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Nicolae Bălcescu și Horezu 
 •  

Furturi de apă și racorduri ilegale depistate de Apavil la Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Nicolae Bălcescu și Horezu 

Furturi de apă și racorduri ilegale depistate de Apavil la Râmnicu Vâlcea Drăgășani Nicolae Bălcescu și Horezu

Având în vedere că în ultima perioadă Apavil S.A a înregistrat pierderi de apă generate de avarii și furturi, operatorul regional al serviciilor de apă și de canalizare a demarat o campanie de eliminare a pierderilor de apă din sistemul public.

APAVIL SA prin Serviciul Control Clienţi – structură organizatorică în coordonarea Directorului Comercial, a desfășurat în luna august acțiuni specifice de verificare şi control a clienţilor societăţii în vederea depistării utilizatorilor cu branşamente clandestine, a utilizatorilor fără contract de furnizare, a utilizatorilor cu surse proprii de apă nedeclarate, dar care evacuează apa în reţeaua de canalizare,  de verificare a integrităţii sigiliilor la apometrele montate în căminele de branşament şi a etanşeităţii legăturilor, pentru înlăturarea pierderilor din reţea etc.

În urma acțiunilor de verificare a clienților efectuate în Drăgășani, Nicolae Bălcescu, Horezu și Rm. Vâlcea au fost depistați:

– 7 clienți cu branșamente frauduloase. S-a luat măsura eliminării branșmentelor frauduloase și sistarea furnizării alimentării cu apă până la achitarea prejudiciului si intrarea în legalitate;

– 3 utilizatori cu branșamente clandestine. S-a luat măsura blindării branșamentelor identificate, achitarea prejudiciului și dispunerea intrării în legalitate (obținere aviz ethnic, încheiere contract de furnizare cu apă, după caz);

– 3 utilizatori cu surse proprii de apă nedeclarate, dar care evacuează apa în rețeaua de canalizare;

– 3 clienți cu racorduri de canalizare nedeclarate, care deversau în rețeaua publică de canalizare fără a deține contract cu societatea pentru acest serviciu;

– O pompă stradală necontorizată care a fost dezafectată;

Atragem atenția consumatorilor că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, așa cum este prevăzut în Legea srviciilor comunitare pentru utilități publice (nr. 51/2006, cu modificările și completările ulterioare), art. 46, alin. 1: „ Constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, fapta săvârșită cu intenție privind furtul de apă din sistemul de alimentare cu apă.” De asemenea, pentru situațiile de consum clandestin, prejudiciul adus societății se stabilește conform Ordinului 29/N/1993 al MLPAT – Ordin pentru aprobarea Normativului – cadru privind contorizarea apei și a aenergiei termice la populație, instituții publice și agenți economici, facturându-se 120 mc/lunar (consum pompă cu jet continuu cf. Normativului), aplicate pe o perioadă de maxim 36 de luni anterioare depistării.

Acțiunile de verificare vor continua în toată aria de operare, pentru identificarea branșamentelor frauduloase de apă care conduc la reducerea debitului de apă și îngreunează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiții optime, fiind afectați astfel toți consumatorii.

Pentru stoparea acestor acțiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă și racordări ilegale la rețeaua de canalizare, facem un apel la locuitorii județului să anunțe reprezentanții Apavil S.A prin sesizarea oricărei situații care pare suspectă, la sediul societății din str. Carol I nr. 3-5, dispeceratul Apavil S.A – 0250820010/ 0350802160 sau pe adresa de e-mail control.clienti@apavil.ro.

COMPARTIMENTUL COMUNICARE, MASS-MEDIA AL SOCIETĂȚII APAVIL SA

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriZiarul de Vâlcea
 • Ludovic Orban câştigă! Cifrele momentului arată că suntem în grafic pentru câştigarea Congresului PNL
 •  

Ludovic Orban câştigă! Cifrele momentului arată că suntem în grafic pentru câştigarea Congresului PNL

Ludovic Orban câştigă Cifrele momentului arată că suntem în grafic pentru câştigarea Congresului PNL

Deputatul Ionel Dancă susţine, vineri seară, că cifrele momentului arată că Ludovic Orban este în grafic pentru a câştiga alegerile interne din PNL, moţiunea sa fiind susţinută de 20 de filiale care trimit peste 2.000 de membri la Congres. Dancă afirmă, de asemenea, că liderul PNL va primi numeroase voturi şi din filialele care au anunţat că susţin ambele moţiuni.

Cifrele momentului, atât de aşteptate înainte de Congresul PNL, arată că suntem în grafic pentru câştigarea Congresului PNL din 25 septembrie. Obiectivul echipei distrugătoare a fost ca Ludovic Orban să nu ajungă la Congres cu susţinerea a cel puţin 10 organizaţii. În pofida presiunilor de tot felul şi împotriva tuturor forţelor văzute şi nevăzute care au dorit să-l scoată pe Ludovic Orban din competiţie înainte de Congres, moţiunea Forţa Dreptei a preşedintelui Ludovic Orban a obţinut votul de susţinere a 20 filiale, printre care sunt filiale cu cele mai mari performanţe la ultimele alegeri locale şi parlamentare şi cu cel mai mare număr de delegaţi la Congresul PNL”, a scris, vineri seară, pe Facebook, deputatul Ionel Dancă.  Acesta afirmă că sunt peste 2.000 de delegaţi la Congres din filialele PNL care au votat moţiunea Forţa Dreptei – Ludovic Orban: Alba – 146, Arad – 128, Argeş – 103, Bihor – 191, Bistriţa – Năsăud – 98, Braşov – 128, Brăila – 67, Caraş-Severin – 113, Covasna – 22, Dâmboviţa – 111, Giurgiu – 145, Harghita – 19, Iaşi – 147, Tulcea – 82, Vâlcea – 106, Vrancea – 121, Sector 1 – 71, Sector 3 – 73, Sector 5 – 57, Diaspora – 78.  ”Mai mult, dintre filialele care îl susţin pe Ludovic Orban la Congres sunt filiale unde mai mult de 80% dintre delegaţi vor vota moţiunea Forţa Dreptei: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Iaşi, Vrancea, Sector 3, Sector 5, Diaspora. Iar dintre filialele care au votat ambele moţiuni, cele mai importante dintre ele au acordat mai multe voturi pentru Ludovic Orban (Alba, Bihor, Iaşi, Tulcea) sau cel mult au preferat o poziţionare neutră printr-un vot de egalitate, ţinând cont de susţinerea majoritară evidentă din filială pentru Ludovic Orban (Giurgiu, Vâlcea, Sector 1)”, a mai scris Dancă. Acesta susţine că în unele filiale, votul pro-Cîţu s-a dat sub presiune.  ”Nu mai vorbim de organizaţiile (fără nume) care au dat vot de susţinere sub presiune doar pentru contra-candidatul lui Ludovic Orban, deşi opţiunea delegaţilor din filialele respective sunt clare pentru Ludovic Orban. Chiar şi aşa, ştim că inclusiv o parte consistentă dintre delegaţii din filialele care au fost forţate să voteze doar moţiunea contra-candidatului lui Ludovic Orban vor vota cu cine cred ei că este cea mai bună soluţie pentru conducerea Partidului Naţional Liberal în viitor: Ludovic Orban – Forţa Dreptei! Cu o condiţie, votul la Congresul PNL să fie liber şi secret”,a mai scris Dancă.  ”Mult a fost de luptă, puţin mai este până la victorie şi vom câştiga! Ne vom bate până la capăt pentru ca votul să fie liber şi secret şi atunci cu siguranţă delegaţii vor alege ceea ce este mai bine pentru Partidul Naţional Liberal şi pentru România: Ludovic Orban”, a mai scris Dancă.

Citeste mai mult: adev.ro/qzl8eu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Caz ȘOCANT în Vâlcea: Doctoriță vaccinată anti-Covid, găsită MOARTĂ în casă. Femeia se afla în izolare la domiciliu
 •  

Caz ȘOCANT în Vâlcea: Doctoriță vaccinată anti-Covid, găsită MOARTĂ în casă. Femeia se afla în izolare la domiciliu

Caz ȘOCANT în Vâlcea Doctoriță vaccinată antiCovid găsită MOARTĂ în casă Femeia se afla în izolare la domiciliu
Caz ȘOCANT în Vâlcea Doctoriță vaccinată antiCovid găsită MOARTĂ în casă Femeia se afla în izolare la domiciliu
Anchetă poliție femeie moartă, în Vâlcea
O doctoriţă din Vâlcea a fost găsită moartă în casă. Femeia, în vârstă de 66 de ani, se afla în afla în izolare la domiciliu, după ce a fost confirmată cu Covid-19. Nu avea alte problemă de sănătate și era vaccinată cu ambele doze, relatează Realitatea PLUS.
Femeia era vaccinată cu ambele doze de la Pfizer, după cum s-a declarat în emisiunea Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu de la Antena3. VIDEO:
Doctorița Popescu Nicolița, în vârstă de 58 de ani, vaccinată cu schema completă, și-a făcut testul pe 31 august, când a descoperit că este pozitivă la Covid, moment în care a sunat la Direcția de Sănătate și a intrat la izolare în domiciliu. Femeia și-a făcut chiar și o radiografie, iar evoluția bolii a fost relativ bună, potrivit mărturiei lui Vasile Cerbu, managerul spitalului Orășenesc Brezoi, Vâlcea.
Femeia nu mai răspundea la telefon, fapt ce a alarmat pe fratele femeii să meargă să verifice ce se întâmplă cu sora sa. Alături de colegii ei, a descoperit că femeia nu mai avea suflare.
La locuința asistentei, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, zona Autogării Dacos, din Râmnicu Vâlcea, s-au deplasat miercuri seara, 15 septembrie, mai multe forțe de intervenție, transmite Vocea Vâlcii. A fost trimisă la fața locului și Descarcerarea, dar nu a mai fost nevoie de ajutorul pompierilor militari, întrucât vecinii au reușit să intre pe fereastră. Au găsit-o pe femeie moartă.
Iată ce a declarat Dr. Vasile Cerbu, managerul spitalului unde lucrase femeia:
„A fost o tragedie pentru noi a venit ca un trăsnet. Nu ne așteptam să se întâmple așa ceva. În 31 august eram la raportul de gardă și o altă colegă era puțin răcită și i-am zis să meargă să își facă testul. Și a zis că merge și ea deși nu avea niciun simptom. A făcut testul și m-a anunțat că a ieșit pozitiv. Am rămas surprins. Repetă testul și a ieșit pozitiv.
A făcut o radiografie și atunci am anunțat Direcția de Sănătate și a intrat în izolare la domiciliu. Evoluția a fost relativ bună pentru că sâmbătă am sunat-o să vedem în certare se află și dacă poate să vină pentru că marți era de gardă.
Luni ieșea din izolare. A spus că se simte mai bine, dar nu are forță ca să vină și a cerut concediu de odihnă. Ieri seară m-a sunat fratele că nu răspunde la telefon. Am sunat și eu și nu a răspuns la telefon și am trimis o asistentă care locuiește în zonă și nu a răspuns.
Atunci am sunat la 112 și au intervenit autoritățile și au găsit-o moartă în pat. Am înțeles că ultima oară a intrat pe WhatsApp duminică după amiază.
Nu avea morbidități si culmea e că era vaccinată cu ambele doze. probabil că a intrat în categoria celor 5% care chiar dacă sunt vaccinați pot să facă boala. Evoluția a fost rapidă. Probabil că s-a instalat hipoxia cerebrală, nu s-a mai putut mișca a rămas paralizată și a decedat”.
Caz ȘOCANT în Vâlcea Doctoriță vaccinată antiCovid găsită MOARTĂ în casă Femeia se afla în izolare la domiciliu
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Președinte Rotary Club Râmnicu Vâlcea, Liliana Dorina Blidaru: 500 de copii au primit ghiozdane echipate cu rechizite și dulciuri
 •  

Președinte Rotary Club Râmnicu Vâlcea, Liliana Dorina Blidaru: 500 de copii au primit ghiozdane echipate cu rechizite și dulciuri

Președinte Rotary Club Râmnicu Vâlcea Liliana Dorina Blidaru 500 de copii au primit ghiozdane echipate cu rechizite și dulciuri

Comunicat de presă

Un proiect peren, de suflet, al Rotary Club Râmnicu Vâlcea este “Ghiozdanul de școală”, aflat la a 5-a editie.În acest an, peste 500 de copii de la școlile Spiru Haret, Colonia Nuci, Ocnele Mari, Susani și Voicesti, precum și de la Fundația “Inima pentru inimă ” au primit, în perioada 14-16 septembrie, vizita membrilor Rotary Club Râmnicu Vâlcea care le-au donat ghiozdane echipate cu rechizite și dulciuri.Liliana Blidaru a ținut sa sublinieze că “scopul acestui proiect este sprijinirea procesului de educație a elevilor, contribuind astfel, într-o oarecare măsură la prevenirea abandonului școlar și la sprijinirea familiilor cu posibilități materiale reduse. Ne dorim sa aducem bucurie, să schimbăm în bine viețile semenilor noștri “La realizarea proiectului au contribuit membrii clubului, sponsorii și tinerii de la Clubul Interact Râmnicu Vâlcea care au organizat puncte de colectare pentru rechizite în câteva librarii din oraș și de colectare dulciuri în magazinele Diana.Multumiri donatorilor care au contribuit în punctele de colectare, sponsorilor principali: firmele Boromir,Topanel, Hotel Palace Govora cât și medicilor care au donat pentru acest proiect.“Să servești pentru a schimba vieți”, deviza acestui an rotarian, este un privilegiu și vom continua acest proiect și altele destinate acestui scop.

Președinte Rotary Club Râmnicu Vâlcea 2021-2022,Liliana Dorina Blidaru

Președinte Rotary Club Râmnicu Vâlcea Liliana Dorina Blidaru 500 de copii au primit ghiozdane echipate cu rechizite și dulciuri

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Tivadar Runtag își va înceta mandatul de director general al Chimcomplex începând cu mijlocul lunii martie 2022
 •  

Tivadar Runtag își va înceta mandatul de director general al Chimcomplex începând cu mijlocul lunii martie 2022

Tivadar Runtag își va înceta mandatul de director general al Chimcomplex începând cu mijlocul lunii martie 2022

București, 16 septembrie 2021. Consiliul de Administrație Chimcomplex anunță astăzi că a stabilit împreună cu Tivadar Runtag tranziția acestuia de pe poziția de CEO Chimcomplex pe o poziție nouă în cadrul grupului.

Tivadar Runtag își va înceta mandatul de director general al Chimcomplex începând cu mijlocul lunii martie 2022. Acesta urmează apoi să preia în cadrul grupului de companii Chimcomplex o nouă poziție de coordonare a proiectelor și investițiilor în eficiență energetică și reciclare, respectiv reducerea amprentei ecologice.

“În numele întregului consiliu de administrație, vreau să-i mulțumesc domnului Tivadar Runtag pentru conducerea sa într-o perioadă istorică de transformare. Am convenit cu acesta să planificăm predarea până la mijlocul lunii martie 2022. Grupul de companii Chimcomplex este într-o puternică dezvoltare, dar privește cu deosebită atenție și tratează cu mare responsabilitate tranziția către o industrie verde. Abilitățile și experiența domnului Runtag sunt în sinergie pentru a coordona această nouă direcție. Consiliul este încrezător că Chimcomplex este pe drumul cel bun. Rezistența și puterea dovedite în special în timpul pandemiei, combinate cu profit continuu și generarea de numerar oferă o bază solidă pentru viitor.”, a declarat Ștefan Vuza, președintele Consiliului de Administrație.

Tivadar Runtag: „De la preluarea mandatului de CEO Chimcomplex, principalul meu interes a fost dezvoltarea durabilă – să adaugăm valoare resurselor naturale ale României și să reducem amprenta de carbon. La început a trebuit să abordăm problemele urgente; să integrăm fluxul de producție al celor două platforme din Borzești și Râmnicu Vâlcea, să îmbunătățim rezultatele financiare ale companiei și să înfruntăm „noua realitate” declanșată de Covid-19. Am reușit această schimbare cu succes. Avem la dispoziție o echipă de conducere executivă competentă și un consiliu de administrație care o susține. Astfel că eu voi avea ocazia să mă ocup mai puțin de managementul operativ și să mă concentrez asupra celui mai important obiectiv strategic: de a integra grupul Chimcomplex în economia circulară europeană, pentru a crea valoare mai mare și a reduce amprenta ecologică. Am început deja să investim în eficiență energetică și reciclare, dar mai este un drum lung de parcurs. Va fi o călătorie frumoasă și aștept cu nerăbdare să o fac ca parte din aceste proiecte.”

Tivadar Runtag își va înceta mandatul de director general al Chimcomplex începând cu mijlocul lunii martie 2022

default

Chimcomplex Borzeşti (CHOB), este cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Pentru a doua jumătate a anului 2021, compania estimează consolidarea rezultatelor pozitive de la 30 iunie 2021 și continuarea implementării strategiei agreate.

Despre Chimcomplex

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie chimică cu o tradiție îndelungată, care dezvoltă produse de calitate pentru o viață mai bună și un viitor sustenabil. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei iar în primele 6 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1.1 miliarde lei (233 milioane de Euro).

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ana-Loredana Predescu: Atenție! Recomandarea vaccinului la copii NU înseamnă autorizare
 •  

Ana-Loredana Predescu: Atenție! Recomandarea vaccinului la copii NU înseamnă autorizare

AnaLoredana Predescu Atenție Recomandarea vaccinului la copii NU înseamnă autorizare

COMUNICAT DE PRESĂ

Ana-Loredana Predescu: Atenție! Recomandarea vaccinului la copii NU înseamnă autorizare

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU(social-liberal), afiliat grupului PSD, a trimis o interpelare către ministrul Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, pentru a solicita clarificări referitoare la ce înseamnă concret sintagma „alte acțiuni de combatere a răspândirii bolilor infecțioase în colectivitate” și eliminarea acesteia, pentru a aduce asigurări părinților asupra faptului că textul din anexele contractului educațional, nu ascunde în fapt consimțământul pentru vaccinarea propriilor copii.Membru în Comisia pentru învățământ de la Camera Deputaților, parlamentarul de Brașov a declarat: „I-am adresat această interpelare ministrului educației pentru că trebuie să știm clar ce înseamnă sintagma „alte acțiuni”.Primesc din ce în ce mai multe mesaje de la educatori, de la profesori și de la părinți care acuză că se fac presiuni instituționale și politice tot mai mari pentru ca părinții să își dea acordul pentru vaccinarea propriilor copii împotriva COVID.Vaccinarea trebuie să reprezinte un act voluntar de voință proprie exprimat liber și nu constrâns.”Deputatul de Brașov a mai adăugat:„Stella Kyriakides, Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a declarat că cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană, de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), repectiv, Pfizer, Astrazeneca, Moderna sau Johnson, au fost aprobate pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Excepție face vaccinul BioNTech/Pfizer, care a fost aprobat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste.În data de 28 mai 2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat acordarea unei prelungiri a indicației pentru a include utilizarea la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 de ani.Însă RECOMANDAREA aceasta nu înseamnă AUTORIZARE.”

AnaLoredana Predescu Atenție Recomandarea vaccinului la copii NU înseamnă autorizare

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Constantin Radulescu: Clădire modernizată pentru protecția socială din județul Vâlcea
 •  

Constantin Radulescu: Clădire modernizată pentru protecția socială din județul Vâlcea

Constantin Radulescu Clădire modernizată pentru protecția socială din județul Vâlcea

În județul Vâlcea, Consiliul Județean administrează câteva clădiri construite în perioadă comunistă, clădiri reabilitate de CJ Vâlcea, fie cu fonduri din bugetul propriu, fie cu fonduri europene.

Printre acestea se află: Școala Populară de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea, reabilitată complet în anul 2019; Căminul de la Măciuca, modernizat în anul 2020; Policlinica cu Plată, reabilitată și ea anul acesta; Complexul de Servicii Comunitare din Râmnicu Vâlcea, obiectiv de investiții inaugurat astăzi, 15 septembrie.

Aproximativ 1,6 milioane de euro, fonduri europene, au fost investite într-un spațiu modern, de care vor beneficia, anual, peste 200 de copii cu probleme speciale din județul Vâlcea.

Complexul funcționează în subordinea DGASPC Vâlcea și este destinat, în principal, furnizării de servicii sociale de îngrijire și recuperare medicală pentru copiii cu dizabilități.

Prin finalizarea acestui obiectiv de investiții, se vor putea oferi condițiile de care aceștia au nevoie, fiind un pas important pentru creșterea calității serviciilor de asistență socială.

Constantin Radulescu, presedinte Consiliul Judetean Valcea

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • După 30 de ani de la privatizare, compania VILMAR a ajuns în prezent la o situație financiară grea!
 •  

După 30 de ani de la privatizare, compania VILMAR a ajuns în prezent la o situație financiară grea!

După 30 de ani de la privatizare compania VILMAR a ajuns în prezent la o situație financiară grea

Conform situaţiilor financiare comunicate de Ministerul Finanţelor Publice, SC Vilmar SA a obținut în cursul anului 2020 o cifră de afaceri de circa 93 milioane de lei, venituri totale de peste 95 milioane de lei și pierderi record de 21,77 milioane de lei. SC Vilmar SA avea la 31 decembrie 2020 un capital social de 4,8 milioane de lei, exact 217 de salariaţi şi obiect de activitate „Fabricarea produselor metalice obţinute prin deformare plastică, metalurgia pulberilor”. La 31 decembrie 2020, SC Vilmar SA avea următoarele date financiare: active imobilizate – 67 milioane de lei, active circulante – 85 milioane de lei şi datorii totale – 68 milioane de lei. Făcând o comparație, SC Vilmar SA a realizat în cursul anului 2019 afaceri de 131,7 milioane de lei, venituri totale de peste 124,3 milioane de lei și pierderi de 9,84 milioane de lei.

SC Vilmar SA a luat fiinţă în 1991 în urma privatizării fostei Întreprinderi de Utilaj Chimic şi Forjă (IUCFOR) cu francezii de la Grupul Genoyer. SC Vilmar SA este o societate privată cu 100% capital francez, fiind cea mai importantă fabrică a companiei Genoyer SA Vitrolles din Franţa, acţionarul său principal. Anul trecut, acționarii SC Vilmar SA au decis încheierea mandatelor de membri ai consiliului de administraţie a lui Bertrand Leroy şi a lui Khelifa Guemra, dar Khelifa Guemra a rămas director general.

Grupul Genoyer are filiale industriale şi comerciale aproape în toată lumea, ceea ce asigură suportul relaţional, financiar şi logistic pentru promovarea produselor SC Vilmar SA pe toate pieţele lumii. SC Vilmar SA produce şi vinde o gamă diversificată de utilaje tehnologice şi părţi componente destinate industriei: chimice, petrochimice, petrolului şi a gazelor naturale, energetice, metalurgice, construcţiilor mecanice, prelucrării metalelor.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Primarul din Grădiștea, Ilie Boiangiu, va asfalta drumul comunal 79 A, în satul Valea Grădiștei
 •  

Primarul din Grădiștea, Ilie Boiangiu, va asfalta drumul comunal 79 A, în satul Valea Grădiștei

Primarul din Grădiștea Ilie Boiangiu va asfalta drumul comunal 79 A în satul Valea Grădiștei

Cel mai probabil, anul viitor, primarul din Grădiștea, Ilie Boiangiu, va asfalta drumul comunal 79 A, în satul Valea Grădiștei. Prin Hotărârea nr. 16/2021, Consiliul local al comunei Grădiștea a aprobat acordarea premiului ,,Aniversarea Căsătoriei – 50 de ani”, în sumă de 600 de lei/anual, pentru familiile care aniversează 50 de ani de căsătorie neîntreruptă cu domiciliul în comuna Grădiștea, județul Vâlcea. Acordarea acestora se va face pe baza unui referat întocmit de către ofițerul de stare civilă cu delegație, la care se va anexa cererea, certificatul de căsătorie și buletinul sau cartea de identitate. În acest an, primarul Ilie Boiangiu se bazează pe un buget local estimat la suma de circa 6 milioane de lei. Anul viitor, primarul Boiangiu va extinde rețeaua de canalizare în satele Turburea, Dobricea, Linia, Obislavul și Țuțurul: „Scopul nostru este să aducem acea atmosferă prielnică pentru o viață mai bună în Grădiștea, mai sănătoasă și fără probleme legate de viața socială. Cred că orice primărie din această țară trebuie să își pună la punct infrastructura de bază și mă refer la drumuri, străzi, apă, canalizare, gaz pentru că nu putem să avem o dezvoltare economică fără să avem această infrastructură bună. În ceea ce privește rețeaua de gaze, pot spune că magistrala de gaze este foarte aproape, la nici un km distanță, iar oamenii din comună au solicitat această investiție, am început studiul de fezabilitate, ridicările topo, demersurile pentru cartea funciară, avize, autorizații, etc. Așteptăm să se deschidă o linie de finanțare, cu fonduri europene, pentru acest tip de investiție, pentru a putea putea primi finanțare”. La capitolul investiții, prioritatea administrației locale a comunei Grădiștea o constituie asfaltarea tuturor drumurilor. Ilie Boiangiu spune că, pentru început, se vor asfalta 3 km de drumuri din fondul de rulment și, totodată, tot din bugetul local se va asigura cofinanțarea pentru proiectul de modernizare 10 km de drumuri.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Sparle si soparle, 16.09.2021
 •  

Sparle si soparle, 16.09.2021

Sparle si soparle 16092021
 • „Cu fundul în două luntrii”, ar zice cineva despre votul din 14 septembrie, în cadrul Comitetului Director Județean al PNL Vâlcea. CDJ a „optat” pentru una dintre moțiunile care va câștiga la Congresul din 25 septembrie 2021: „România Liberală” a premierului Florin Cîțu a primit 75 de voturi pentru, 9 voturi nule, unul împotrivă. Aceleași voturi și pentru moțiunea „Forța Dreptei” a președintelui PNL Ludovic Orban. Scorul relevă clar că părerile în filială sunt împărțite și că delegații vor vota conform propriei conștiințe. Statutul PNL din prezent e ridicol şi trebuie modificat. E total nedemocratic, spre exemplu, să reglementezi faptul că un preşedinte de filială poate lua oameni de pe stradă pe care să-i facă delegați la congres, în detrimentul unor membri de partid legitimați de muncă serioasă în campanii şi votul organizațiilor locale!
 • Miercuri, în ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, primarul Gutău a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind desemnarea viceprimarului care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului. Edilul Gutău a spus că vrea să fie echidistant și să aștepte raportul viceprimarului Pîrvulescu (peste 3 luni) și abia apoi va lua o decizie în cunoștință de cauză. Mai spunem că în data de 11 noiembrie 2020, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 262/2 au fost aleşi în funcţia de viceprimari ai municipiului Râmnicu Vâlcea Andrei Gheorghiu, consilier local din partea USR-PLUS şi Virgil Pîrvulescu, consilier local din partea PNL.
 • Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a executat lucrări ample de întreținere și siguranță rutieră pe drumul DN 64. Între Râmnicu Vâlcea și Stolniceni, au fost finalizate lucrările de așternere a covororului asfaltic, au fost așternuți peste 141.000 de mc sau, în tone, peste 18.000, adică mai mult de 900 de autocamioane. În această perioadă au loc lucrări de trasare a marcajelor rutiere, tip 2k, marcaj axial, lateral, treceri de pietoni și intersecții. Tot în această perioadă, pe acest sector de drum, au loc lucrări de montare parapete de beton, tip New Jersey, pe axul drumuri, pentru a se preveni patrunderea pe contrasens ce poate cauza evenimente rutiere grave. Au fost înființate și doua noi sensuri giratorii, care au și rol de punct de întoarcere.
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Edilul-șef Constantin Banacu lucrează la extinderea canalizării în comuna Bărbătești pe o lungime de circa 1,5 kilometri
 •  

Edilul-șef Constantin Banacu lucrează la extinderea canalizării în comuna Bărbătești pe o lungime de circa 1,5 kilometri

Edilulșef Constantin Banacu lucrează la extinderea canalizării în comuna Bărbătești pe o lungime de circa 15 kilometri

În prezent, primarul Constantin Banacu lucrează la extinderea canalizării în comuna Bărbătești pe o lungime de circa 1,5 kilometri, cu bani tot din bugetul local: „La CNI avem depus şi proiectul pentru refacerea şi consolidarea unui drumul comunal unde este o alunecare de teren. Sunt supărat, fiindcă la CNI nu se înţelege ce însemnă lucrări pe situaţii de urgenţă, adică nu se intervine rapid. Proiectul stă la CNI de trei ani, alunecarea de teren este pe drumul comunal Băltăreţ. Noi avem proiectul pentru branşarea localităţii la gaze depus din luna februarie”. Cu bani din bugetul local, primarul din Bărbătești, Constantin Banacu, reabilitează fostul dispensar, pentru a realiza un nou centru medical performant: „Dacă ar apărea programele de finanţare s-ar atrage fonduri pentru asfaltarea drumului către Mănăstirea Pătrunsa. Astfel s-ar pune în valoare una dintre cele mai spectaculoase zone turistice din judeţ. Tot pentru această zonă, de la poalele Masivul Căpăţânii, munte care domină toată Depresiunea Horezu, am în plan atragerea fondurilor pentru construirea de cabane şi amenajarea unei zone cu parcare pentru turiştii care vor să descopere una dintre cele frumoase aşezări din zona subalpină a Vâlcii”. Cu fonduri guvernamentale, primarul Constantin Banacu va moderniza întreaga rețea de iluminat public din comuna Bărbăteşti. La capitolul infrastructură rutieră în localitate mai sunt de asfaltat 2,5 kilometri, care se vor moderniza şi aceştia, cu bani din bugetul local. „Vom face această investiţie cu bani din bugetul local fiindcă nu se mai poate, i-am minţit pe oameni trei ani. Am avut acest proiect depus la Ministerul Dezvoltării, la CNI, şi de fiecare dată a fost respins. Îl fac cu bani din bugetul local, nu se mai poate. Guvernul nu are de gând să dea drumul la nici un program de finanţare, şi este grav”, a precizat primarul din Bărbăteşti. De la începutul anului, Primăria Bărbătești a concesionat terenuri, pentru dezvoltarea turistică a zonei din Valea Otăsăului.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Antreprenorul Remus Daniel Niţu şi-a dublat profitul în 2020, ajungând la peste 5 milioane lei şi afaceri de 301,9 milioane lei
 •  

Antreprenorul Remus Daniel Niţu şi-a dublat profitul în 2020, ajungând la peste 5 milioane lei şi afaceri de 301,9 milioane lei

Antreprenorul Remus Daniel Niţu şia dublat profitul în 2020 ajungând la peste 5 milioane lei şi afaceri de 3019 milioane lei
Antreprenorul Remus Daniel Niţu şia dublat profitul în 2020 ajungând la peste 5 milioane lei şi afaceri de 3019 milioane lei

Distribuitorul şi producătorul de materiale de con­strucţii Damila din Vâlcea, controlat de antre­pre­norul Remus Daniel Niţu, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 301,9 mil. lei (62,6 mil. euro), în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Com­pa­nia şi-a dublat anul trecut profitul, ajungând la aproape 5,3 mil. lei (1,1 mil. euro), de la 2,5 mil. lei (530.000 de euro) în 2019, potrivit datelor publice – anunta zf.ro. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 298 de angajaţi.

Compania deţine în judeţul Vâlcea o fabrică de ţiglă metalică, unde produce sub brandul Rodach, dar şi mai multe linii de producţie de plasă sudată şi de fier fasonat, una dintre ele aflându-se în Bucureşti.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Războiul Cîțu-Orban, s-a mutat la Valcea. Liberalii valceni au decis să-i susțină, în mod egal, la președinția partidului
 •  

Războiul Cîțu-Orban, s-a mutat la Valcea. Liberalii valceni au decis să-i susțină, în mod egal, la președinția partidului

Războiul CîțuOrban sa mutat la Valcea Liberalii valceni au decis săi susțină în mod egal la președinția partidului

Florin Cîțu și Ludovic Orban au continuat războiul declarațiilor și vineri, la conferința de alegeri a PNL Vâlcea. Premierul a povestit cum a ajuns el membru al partidului în 1990, iar președintele actual al PNL a ținut să puncteze că și el tot în acel an s-a înscris în partid. 

„Am să vă spun o poveste pe care nu am mai spus-o, dar o știu prietenii mei apropiați. În ’90 eram în clasa a 12-a și, nu știu câți dintre dvs știți unde era sediul PNL în ’90 -pe Calea lui Traian, unde este CEC acum… O căsuță mică, cu afișe cu Radu Câmpeanu, înainte de alegeri… Și în 90, cu un grup de prieteni și cu, cei care o cunoașteți pe doamna profesoară de engleză, am fost și ne-am înscris în Partidul Național Liberal. În 90, cred că era februarie-martie, înainte de alegeri. Deci atunci a început povestea mea cu Partidul Național Liberal. După ceea am plecat din țară și am reînnoit povestea în 2016, la București”, a spus Florin Cîțu.

„Și eu m-am înscris în Partidul Național Liberal în 1990, dar eu am rămas membru 30 de ani, alături de dvs”, a povestit și Ludovic Orban, în fața aceleiași audiențe.

“De fiecare dată când am intrat într-o competiţie, am câştigat-o. Pe 25 septembrie, votaţi bine şi vom guverna România cel puţin 8 ani de zile”, le-a transmis Cîţu delegaţilor aflaţi în sală.

El a arătat că această competiţie trebuie să întărească partidul, iar formaţiunea să fie reprezentată la vârf de cei mai buni.

“De fapt, această competiţie trebuie să ne întărească. De aceea îi alegem pe cei mai buni, ca de la vârf începând să fim cei mai buni pentru că în luptă suntem cu cei de la PSD. Şi lupta nu e uşoară. (…) Acesta ar trebui să fie, de fapt, obiectivul pentru 2024 – şi primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean. Şi aş vrea ca acest obiectiv să ni-l asumăm cu toţii, în toată ţara, nu doar la Râmnicu Vâlcea, să luăm toate primăriile de municipiu şi toate consiliile judeţene. Asta înseamnă să vrei să câştigi”, a spus Cîţu în discursul său.

Totodată, el a arătat că zona Olteniei, care a fost “vitregită” de resurse în ultimii ani, va beneficia de fonduri care vor fi folosite “cu cap”.

“Resursele vor veni, dar noi le vom folosi cu cap, pentru că asta facem noi ca liberali. Nu aruncăm resurse peste tot doar ca să dăm bani să se vadă că am dat. Nu! Vrem să vedem şi rezultate şi asta vrem să le arătăm oamenilor în 2024, că banii i-am folosit cu folos”, a mai spus premierul – potrivit digi24.ro

Liberalii din filiala Vâlcea au decis, marţi seară, să-i susțină, în mod egal, pe Ludovic Orban și Florin Cîțu la președinția partidului. Reprezentanții liberali au acordat acelaşi număr de voturi celor două moțiuni ale candidaților înscriși în cursă la congresul din 25 septembrie.
Războiul CîțuOrban sa mutat la Valcea Liberalii valceni au decis săi susțină în mod egal la președinția partidului

PNL Vâlcea a validat, marţi seară, ambele moţiuni înscrie în cursă la Congresul din 25 septembrie.

Comitetul Director Judeţean al PNL Valcea a acordat acelaşi număr de voturi: 75 ”pentru” şi 1 ”împotrivă”. De asemenea, s-au înregistrat, de fiecare dată, 9 voturi nule.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • AVANTAJELE UTILIZĂRII SERVICIULUI SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL (SPV)
 •  

AVANTAJELE UTILIZĂRII SERVICIULUI SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL (SPV)

AVANTAJELE UTILIZĂRII SERVICIULUI SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL SPV

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea recomandă contribuabililor vâlceni să se înregistreze în Spaţiul Privat Virtual (SPV), pentru o comunicare facilă şi eficientă cu unităţile fiscale.

Spaţiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, care oferă acces gratuit la noutăţi legislative, prin intermediul Buletinului informativ fiscal, solicitarea şi primirea cazierului fiscal,  programarea online etc.

În vederea înregistrării în SPV, se accesează site-ul www.anaf.ro, secţiunea SPV SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL/ Înregistrare în Spaţiul Privat Virtual şi se completează un formular web securizat.

Persoanele fizice se înregistrează în SPV pe bază de nume de utilizator şi parolă, contul fiind aprobat atât online, cât şi la sediu. Avantajele utilizării SPV sunt: depunerea unor formulare; transmiterea solicitărilor de informaţii/documente; efectuarea plăţii obligaţiilor fiscale direct cu cardul bancar; primirea deciziilor de impunere şi a altor acte administrative fiscale; programarea online.

Persoanele juridice se înrolează în SPV doar în baza unui certificat digital calificat, înregistrat în sistemul informatic al ANAF prin depunerea formularului 150. Beneficiile serviciului constau în: accesarea electronică a extraselor de cont pentru conturile deschise la Trezorerie; solicitarea şi primirea fişei pe plătitor; primirea de acte administrative fiscale; transmiterea solicitărilor de asistenţă în domeniul fiscal.

Totodată, reamintim prevederile punctului 10 din OG nr. 11/2021 potrivit căruia, începând cu 1 martie 2022, contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoane fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent în una dintre formele prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare, sunt obligaţi să transmită organului fiscal central cereri, înscrisuri sau orice alte documente  prin mijloace electronice de transmitere la distanţă în condiţiile art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, respectiv prin înrolarea în sistemul de comunicare electronică dezvoltat de Ministerul Finanţelor/A.N.A.F.

În situaţia în care contribuabilii/plătitorii nu îşi îndeplinesc obligaţia comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta să notifice contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vine în sprijinul facilitării îndeplinirii obligaţiilor fiscale, oferind o serie de servicii accesibile pe site-ul instituţiei, www.anaf.ro.

Pentru a beneficia de îndrumare şi asistenţă cu caracter general, în domeniul fiscal, se poate apela Call-Center-ul ANAF, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Biroul comunicare şi servicii interne

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Programul Festivalului ANNABELLA Toamna de la A la Z
 •  

Programul Festivalului ANNABELLA Toamna de la A la Z

Programul Festivalului ANNABELLA Toamna de la A la Z

În data de 16 septembrie dăm startul festivalului Toamna de la A la Z.Ia-ți întreaga familie și hai să ne distrăm împreună.  Am pus la cale multe surprize și oferte imbatabile.Desigur, așa cum te-am învățat în fiecare an, legumele și fructele de la producătorii locali te așteaptă în lădițe frumos aranjate. Te așteptăm și cu delicii Râureni. 

Program festival

Joi: 10:00 – 20:00

Vineri-Sâmbătă: 09:00 – 20:00

Duminică: 09:00 – 17:00

Programul Festivalului ANNABELLA Toamna de la A la Z

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌