Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriFinanciarul
 • Valentin Ionescu, ASF: City Insurance a prezentat extrase de cont false nu o dată, ci de două ori
 •  

Valentin Ionescu, ASF: City Insurance a prezentat extrase de cont false nu o dată, ci de două ori

Valentin Ionescu ASF City Insurance a prezentat extrase de cont false nu o dată ci de două ori

City Insurance a prezentat extrase de cont false nu o dată, ci de două ori, ne-a declarat, în exclusivitate, Valentin Ionescu, directorul general al Direcței Asigurări – Reasigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

În această seară, ASF a anunțat că retrage autorizația City Insurance, anunțând totodată respingerea planului de finanțare pe termen scurt și a planului de redresare, precum și constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului, arată un comunicat de presă al instituției.

ASF a arătat că a sesizat Ministerul Public, dar și alte autorități ale statului cu privire la faptele constatate la City Insurance.

Valentin Ionescu ne-a declarat că City Insurance a încercat, de două ori, să păcălească ASF și să arate că are bani în conturi, prezentând documente care s-au dovedit a fi false. Astfel, City dorea să demonstreze că îndeplinește indicatorii de lichiditate.

“După ce, în urma verificărilor, am aflat că City Insurance nu are banii pe care a spus că îi are la banca din Elveția, reprezentanții companiei au încercat să ne convingă că și-au mutat banii la o altă bancă, tot din Elveția. Și acel extras s-a dovedit a fi fals”, ne-a spus Valentin Ionescu.

ASF a aratat recent ca, in conturile City Insurance, nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, respectiv 150 de milioane euro, pentru a acoperi cerința minimă de capital (MCR). În iunie, Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat conducerea City Insurance, pentru patru luni, după cum a decis Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a dat amenzi usturătoare companiei și conducerii acesteia.

Recent, Valentin Ionescu a povestit cum a demarat verificările asupra City Insurance și cum s-au derulat.

„Primele suspiciuni cu privire la această situație mi-au fost semnalate imediat ce am preluat mandatul, în februarie. Practic, din martie am avut primele semne de întrebare cu privire la inexistența contului și a banilor. Am demarat verificările necesare, am apelat la autoritățile europene – Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA) și la Autoritatea Federală din Elveția care ne-a răspuns după mai bine de o lună și jumătate, mai precis în aprilie, după ce au făcut propriile investigații, la banca respectivă din Elveția, că nu există acel cont și nici acei bani și că nu au avut o relație cu această societate niciodată. Mai mult, ne-au indicat și alte elemente care erau pe extrasele de cont ca fiind nelalocul lor, cum ar fi adresa de email a băncii”, a declarat, pentru GÂNDUL FINANCIAR, Valentin Ionescu .

La sfârșitul anului 2020, City Insurance deținea 20,07% din piața de asigurări din România, în funcție de veniturile din primele brute subscrise. Pe RCA, City are o cota de aproximativ 45%, adica 3 milioane de clienti.

City Insurance este controlată de Vivendi International SRL – 85,23%, Nicolae Mușat – 8,9%, Fortuna Coppola – 2,37%, Cristian Pascale – 1,91% și alți acționari persoane fizice și juridice – 1,58%. Acționarul unic al Vivendi International este Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, potrivit hotnews.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ANALIZĂ KEYSFIN: PIAȚA DE DISTRIBUȚIE LOCALĂ ÎN RETAIL ȘI HORECA, NIVEL RECORD ÎN 2021
 •  

ANALIZĂ KEYSFIN: PIAȚA DE DISTRIBUȚIE LOCALĂ ÎN RETAIL ȘI HORECA, NIVEL RECORD ÎN 2021

ANALIZĂ KEYSFIN PIAȚA DE DISTRIBUȚIE LOCALĂ ÎN RETAIL ȘI HORECA NIVEL RECORD ÎN 2021

Cifra de afaceri a distribuitorilor din Retail și HORECA din România a atins nivelul record de 16,6 miliarde de lei în 2020, înregistrând o creștere cu 1,8% față de 2019 și cu 35% față de anul 2015, conform celei mai recente analize Keysfin.

Mai mult, specialiștii Keysfin estimează că piața de distribuție locală în Retail și HORECA va atinge un nou nivel record în anul 2021, de 18 miliarde de lei.

„În ciuda scăderii cu peste o treime a cifrei de afaceri din sectorul Hoteluri & Restaurante, în anul 2020, distribuitorii în Retail și HORECA au reușit să înregistreze niveluri record atât în privința veniturilor, cât și a profitabilității. Evoluția a fost susținută de investițiile din perioada pre-pandemică, de capacitatea de reorganizare și de identificare de noi oportunități și, nu în ultimul rând, de accesarea măsurilor de sprijin propuse de autorități. Pentru anul 2021, estimăm o creștere a pieței cu aproximativ 10%, la peste 18 miliarde de lei, în baza ridicării restricțiilor și a reluării graduale a activității economice, mai ales în sectoarele puternic afectate de pandemie“ a declarat Tudor Malearov, Business Development Manager KeysFin, în cadrul evenimentului „Distribuitori în Retail şi HORECA“.

Evenimentul a fost organizat la Brașov de către Modern Buyer, cu ocazia lansării celei de-a VI-a ediţii a ghidului „Distribuitori în Retail şi HORECA“, realizat în parteneriat cu Keysfin.

Ghidul îşi propune să ofere o imagine cât mai amplă a dinamicii sectorului de distribuţie, fiind astfel prezentați principalii indicatori financiari ai companiilor din distribuția FMCG din România, precum: cifra de afaceri, profitul net, productivitatea, rentabilitatea capitalului, rata rentabilității activelor, dar şi alţi indicatori-cheie, precum: evoluţia portofoliului de produse, aria şi canalele de vânzare acoperite, numărul de clienţi, suprafaţa de depozitare etc.

Analiza pieței de distribuție în Retail și HORECA a cuprins datele a 130 de companii în 2020, dintre care: 9 mari, 87 medii, 33 mici și 1 microîntreprindere. Astfel, în anul 2020, cea mai mare pondere din cifra de afaceri a fost generată de companiile medii (57% din total).

În ceea ce privește distribuția geografică, Bucureștiul a generat cea mai mare cifră de afaceri, de aproape 5,2 miliarde de lei (31,1% din total), urmată de companiile înregistrate în județele Prahova (12,1% din total), Cluj (6,8% din total), Bacău (6,6% din total) și Harghita (5,3% din total). Împreună, primele 5 județe au generat 62% din cifra de afaceri a distribuitorilor locali, în 2020.

CEI MAI MARI DISTRIBUITORI LOCALI

În anul 2020, cel mai mare distribuitor din Retail și HORECA din România a fost Aquila Group, cu o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei (9,1% din total), urmată de Interbrands Marketing & Distribution SRL, care a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei și cea mai mare creștere procentuală, de 45,4% față de anul 2017 și Luzan Logistic SRL, cu o cifră de afaceri de aproximativ 875 milioane de lei.

În continuare, clasamentul a fost ocupat de Punctual Comimpex SRL și Macromex SRL, cea din urmă înregistrând cea mai mare scădere procentuală, de 18,4%, fapt care a dus la coborârea pe poziția a 5-a.

Potrivit analiștilor Keysfin, cei mai mari 10 jucători au acumulat aproape 45% din cifra de afaceri a distribuitorilor locali în anul pandemiei.

REZULTAT NET RECORD ÎN ANUL PANDEMIEI

În anul 2020, rezultatul net (Profit net minus Pierdere netă) al distribuitorilor din sectoarele Retail și HORECA a crescut cu 14,1% față de 2019 și cu 43% față de 2015, atingând nivelul record de 424,8 milioane de lei. Totodată, dintre cele 130 de companii analizate, 122 au încheiat anul 2020 pe profit (93,8%) și numai 8 pe pierdere (6,2%).

De asemenea, companiile medii (cele care au înregistrat cea mai mare pondere din cifra de afaceri și au reprezentat cel mai important angajator) au înregistrat un rezultat net pozitiv de 247 de milioane de lei (58% din total), în anul 2020.

COMERȚUL, AVANS DE PESTE 10% ÎN 2021

În primul semestru al anului 2021, ca serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 11,6% față de aceeași perioadă a anului 2020, în timp ce cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a avut o creștere în termeni nominali de 13,2%.

Potrivit datelor preliminare de la Ministerul de Finanțe, aproximativ 214 mii de companii (28% din total) care și-au raportat rezultatele pentru 2020 au avut ca principal domeniu de activitate unul dintre codurile CAEN aferente Comerțului (cu amănuntul și cu ridicata) și au înregistrat cumulat o cifră de afaceri de 623 miliarde de lei (40% din total).

Notă: Piața de distribuție în Retail și HORECA cuprinde 130 de companii relevante care au rezultat în urma analizei calitative detaliate și care au ca domeniu principal de activitate unul dintre codurile CAEN aferente grupei: 46 Comerț cu ridicata cu excepția celui cu autovehicule (peste 97% dintre companiile analizate).

DESPRE KEYSFIN

KeysFin oferă soluții 100% digitalizate pentru verificarea mediului de business, cu date financiare și juridice, rapoarte, grafice și analize actualizate la zi despre companiile din România și din străinătate, în vederea reducerii riscului comercial.

Cu un portofoliu de peste 700 de clienți, KeysFin este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de business information din România.

KeysFin deţine şi aplicaţia KeysFinder, prin intermediul căreia utilizatorii pot accesa ușor şi rapid situaţii financiare, indicatori şi informaţii juridice de la peste 4 milioane de entități economice din România, direct de pe telefonul mobil.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Soluțiile creative și inovatoare pe care le-a oferit companiilor de-a lungul celor 14 ani de existență, a echipei Chilli Ideas,
 •  

Soluțiile creative și inovatoare pe care le-a oferit companiilor de-a lungul celor 14 ani de existență, a echipei Chilli Ideas,

Soluțiile creative și inovatoare pe care lea oferit companiilor dea lungul celor 14 ani de existență a echipei Chilli Ideas

Soluțiile creative și inovatoare pe care le-a oferit companiilor de-a lungul celor 14 ani de existență, a echipei Chilli Ideas, » Financiarul.ro

 • Home
 • Actuale
 • Soluțiile creative și inovatoare pe care le-a oferit companiilor de-a lungul celor 14 ani de existență, a echipei Chilli Ideas,
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cu active totale de peste 1,4 miliarde euro, Vista Bank finalizează achiziția Credit Agricole România
 •  

Cu active totale de peste 1,4 miliarde euro, Vista Bank finalizează achiziția Credit Agricole România

Cu active totale de peste 14 miliarde euro Vista Bank finalizează achiziția Credit Agricole România

În prezent, Vista Bank a finalizat achiziția integrală a Credit Agricole România, după aprobările Băncii Naționale a României și Consiliului Concurenței. După preluare, Vista Bank deține active totale de peste 1,4 miliarde euro și credite de 800 milioane euro.

În contextul activităţilor, după finalizarea tranzacției, va fi demarată integrarea celor două entități, proces care ar putea fi finalizat anul viitor. În perioada intermediară, Vista Bank și Crédit Agricole România vor activa independent.

“Suntem încântați de achiziția Credit Agricole România, care reprezintă un moment important în strategia noastră de consolidare a poziției pe piață. Extinderea dimensiunii business-ului nostru ne va permite să ne sporim eficientă, să accelerăm creșterea și să ne optimizăm capacitatea de a oferi servicii cu valoare adăugată și o experiență bancară îmbunătățită clienților noștri existenți și viitori”, a declarat Georgios Athanasopouos, Director General al Vista Bank.

Din punct de vedere al valorii, după fuziune, Vista Bank va deține active totale de peste 1,4 miliarde euro, credite de 800 milioane euro, depozite de 1,2 miliarde euro și peste 105 milioane euro capital CET1.

Aşadar, Vista Bank este prezența pe piața bancară din România din anul  1998, cu 31 de sucursale și 320 de angajați.

De altfel, compania a anunţat preluarea Credit Agricole România la începutul anului 2021.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dreamstime lansează concursul “Coperta Anului 2021 în România”
 •  

Dreamstime lansează concursul “Coperta Anului 2021 în România”

Dreamstime lansează concursul Coperta Anului 2021 în România

Dreamstime, cea mai mare comunitate de imagini stock din lume, alături de partenerii Cărturești si PressOne anunță lansarea concursului “Coperta Anului 2021 în România”, concurs destinat ilustrațiilor de copertă de carte. Pot participa editurile sau graficienii care au publicat cărți cu coperți originale în perioada 2020-2021. Sunt acceptate atât coperțile care folosesc materiale stock, cât și cele cu conținut exclusiv original.

Dreamstime oferă câștigătorilor atât premii financiare, cât și abonamente gratuite care permit licențierea imaginilor cu licență internațională pe viață și cu drept de folosire pentru viitoare coperți de carte în tiraj nelimitat.

Dreamstime va acorda un premiu special în valoare de 3000 de euro și alte trei premii celor mai frumoase trei coperți, după cum urmează: Locul I – 2000 de euro, Locul II – 1500 de euro, Locul III – 1000 de euro.

Mai multe detalii despre concurs

Premiul special pentru cea mai bună creație va fi acordat de un juriu alcătuit din reprezentanții partenerilor, editorii Dreamstime, reprezentanți ai editurilor din România și specialiști din domeniu care vor vota coperta preferată, iar locurile I-III vor fi alese și de comunitatea de utilizatori Dreamstime prin vot online. Votarea se poate face prin crearea unui cont gratuit pe https://www.dreamstime.com/

Cine poate participa:

Participă editurile sau orice persoană care deține drepturile de comercializare a cărții și de publicare a coperții. Designerii și graficienii freelance care au realizat coperta pot participa în locul editurii dacă au acordul acesteia sau au publicat independent.

Înscriere:

Fiecare participant, din partea unei edituri sau individual, poate înscrie maximum trei coperți de cărți deja publicate. Pot fi cărți din orice domeniu, în limba română și nu numai, cu condiția să fie publicate, în primă ediție sau re-editate, în România, în perioada 1 ianuarie 2020 – 30 septembrie 2021. Participarea este gratuită.

Cum se jurizează:

Premiul cel mare, de 3000 de euro, va fi acordat pe baza voturilor juriului specializat.

Detalii despre juriu https://www.dreamstime.com/coperta-anului-juriu.

Juriul va analiza compoziția, culorile, fonturile alese pentru autor, titlul și eventualele subtitluri, originalitatea graficii și armonia elementelor alese, legătura dintre grafică, fonturi și subiect, alte elemente (cotorul sau coperta 4 nu se vor lua în considerare, acceptăm doar coperta principală), nu în ultimul rând, caracterul comercial al cărții.

Pentru celelalte trei premii, I-III, votul e popular. Utilizatorii Dreamstime, care au cont pe site, vor vota si decide câștigătorii acestor premii.

Participanții se pot înscrie în platforma de pe site-ul Dreamstime, într-o secțiune special creată pentru acest concurs: https://www.dreamstime.com/coperta-anului#ref7703518.

“De peste 20 de ani, Dreamstime este una dintre cele mai importante surse de imagini pentru coperți de carte la nivel internațional. Aproximativ una din 50 de imagini licențiate Dreamstime ajunge să fie folosită pentru o carte. Pornim concursul nostru cu gândul și bucuria de a descoperi coperți de carte minunate, precum și pentru a aduce Dreamstime mai aproape de comunitatea designerilor de copertă de carte din România. Suntem onorați de câte ori vedem că o imagine Dreamstime ilustrează coperta unei cărți”, spune Șerban Enache, fondator și CEO Dreamstime.

Etapele concursului:

 • 15 septembrie – 30 octombrie – Start înscriere lucrări
 • 15 octombrie – 22 octombrie – Coperțile înscrise vor fi analizate, comunitatea votează. Juriul va alege câștigătorul premiului special
 • 26 octombrie – Anunțarea câștigătorilor

Regulamentul integral al concursului: https://www.dreamstime.com/coperta-anului-regulament

Toate fișierele JPG încărcate sunt evaluate de către editorii Dreamstime înainte de a fi publicate pe site în secțiunea dedicată galeriei proiectelor înscrise în concurs.

Cine este Dreamstime: Fondată în România acum 20 de ani, Dreamstime este cea mai mare comunitate de fotografie comercială și editorială, cu peste 37 milioane de utilizatori și peste 170 de milioane de imagini și clipuri video și audio. Imaginile Dreamstime pot fi folosite în numeroase scopuri precum materiale publicitare, social media, ilustrare de site-uri, prezentări, design interior, ilustrare de articole sau știri. Mai multe informații despre fotografia stock și biblioteca de imagini Dreamstime: https://www.dreamstime.com.

Mai multe detalii despre concurs: https://www.dreamstime.com/coperta-anului-prezentare

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • În Germania, grupul Iveco și Nikola au inaugurat o fabrică pentru producția de vehicule comerciale electrice
 •  

În Germania, grupul Iveco și Nikola au inaugurat o fabrică pentru producția de vehicule comerciale electrice

În Germania grupul Iveco și Nikola au inaugurat o fabrică pentru producția de vehicule comerciale electrice

În Germania, grupul Iveco și Nikola au inaugurat o fabrică pentru producția de vehicule comerciale electrice » Financiarul.ro

 • Home
 • Actuale
 • În Germania, grupul Iveco și Nikola au inaugurat o fabrică pentru producția de vehicule comerciale electrice
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Klarwin susține „Let’s do it, Romania!”
 •  

Klarwin susține „Let’s do it, Romania!”

Klarwin susține Let</div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Apa îmbuteliată, scumpiri record ca urmare a noilor prețuri la energie, ambalaje și combustibili
 •  

Apa îmbuteliată, scumpiri record ca urmare a noilor prețuri la energie, ambalaje și combustibili

Apa îmbuteliată scumpiri record ca urmare a noilor prețuri la energie ambalaje și combustibili

Producătorii de apă de izvor nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor. Scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje și combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilității afacerilor, anunță Asociația Producătorilor din Industria Apei (APRIA). Prin urmare, în această perioadă, are loc o recalibrare a nivelului de preț, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienții finali.

Membrii APRIA au fost tot timpul atenți la nevoile clienților, investind în calitate și în eficientizarea proceselor de producție pentru a oferi cea mai bună apă la cele mai bune prețuri. Din păcate, scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, așa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a prețului cu 20%, precizează reprezentanții APRIA.

De ce se scumpește apa îmbuteliată

Anul acesta producătorii de apă de izvor plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp, evoluția acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.

Membrii APRIA vor continua să investească în utilaje de ultimă generație pentru a crește gradul de eficiență și se vor orienta spre soluții inovatoare de producție și utilizare a energiei. Cu toate acestea, reprezentanții APRIA consideră ca efortul lor trebuie să fie dublat și de acțiuni ale autorităților, să sprijine companiile care produc în România și să încurajeze demersurile care își propun realizarea unor activități economice sustenabile.

Despre APRIA

Alcătuită din companii de renume din industria românească, Asociația Producătorilor din Industria Apei (APRIA) are misiunea de apăra interesele membrilor săi și de a veghea la respectarea dreptului românilor de a avea acces la cea mai importantă resursă: apa. De-a lungul timpului, APRIA s-a dovedit un partener vocal de dialog al autorităților, care a luat parte la orice schimbare legislativă, cu misiunea să întărească mediul de afaceri și să susțină un produs final corect pentru consumator.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • West Gate Studios: Cererea de spații de cazare pentru studenți a crescut cu 15% înainte de începerea noului an școlar. Tinerii caută acum locuințe mai sigure pentru sănătate pe perioada studiilor
 •  

West Gate Studios: Cererea de spații de cazare pentru studenți a crescut cu 15% înainte de începerea noului an școlar. Tinerii caută acum locuințe mai sigure pentru sănătate pe perioada studiilor

West Gate Studios Cererea de spații de cazare pentru studenți a crescut cu 15 înainte de începerea noului an școlar Tinerii caută acum locuințe mai sigure pentru sănătate pe perioada studiilor

Începerea unui nou an școlar în context pandemic îi obligă pe studenți să caute locuri mai sigure de cazare pentru perioada studiilor universitare, iar campusurile private devin în acest context o opțiune tot mai căutată. Cererea de spații de cazare în West Gate Studios, primul și cel mai mare campus privat din România cu o capacitate de cazare pentru 1.600 de studenţi şi tineri profesionişti, a crescut cu 15% înainte de începerea noului an școlar, iar gradul de ocupare este estimat să revină în perioada următoare la nivelurile înregistrate în 2019.

„Pandemia nu a fost ușoară nici pentru studenți sau pentru tinerii aflați la început de carieră. Primul an universitar după Covid-19 a schimbat modul lor de a învăța și de a socializa, iar acum, la începerea unui nou an școlar în care vor urma cursuri cu predare fizică, în sălile de clasă, tot mai mulți caută soluții pentru a-și proteja sănătatea cât timp locuiesc departe de casă. Opțiunile sunt însă subdimensionate în raport cu cererea, motiv pentru care vedem deja un val de studenți care își asigură spațiul de cazare în perspectiva începerii anului universitar și care pun tot mai mult accent pe confortul, beneficiile și siguranța pe care le oferă campusurile private”, explică Cristian Slave, General Managerul campusului West Gate Studios și unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites dezvoltate de Genesis Property.

West Gate Studios oferă atât spații de cazare moderne și confortabile, cât și opțiuni multiple pentru studiu și pentru timpul liber. Ca parte a comunității din campus, tinerii beneficiază de confortul unei locuințe complet mobilate și utilate, de siguranță sporită (monitorizare și pază 24/24), de programe și activități precum competiții sportive, petreceri tematice și workshop-uri. Mai mult, odată cu pandemia, au fost implementate protocoale suplimentare de curățenie și igienizare care vizează creșterea gradului de siguranță sanitară pentru studenți.

Campusul privat situat în West Gate Business District cuprinde 800 de garsoniere și apartamente cu o capacitate totală de 1.600 de locuri, iar studenții au acces la piscină, sală de fitness, un spațiu de evenimente, un restaurant, o bibliotecă, parcare, curățătorie sau la servicii medicale private.

“Componenta offline a vieții de student este foarte importantă în a pregăti viitorii profesioniști de pe piața muncii. Nu putem avea medici, ingineri, arhitecți sau avocați buni fără ca aceștia să aibă o experiență relevantă în viața reală, atât pe plan educațional, în stadiul de învățare și practică, dar și în plan profesional, la început de carieră. Zona online nu poate decât să completeze zona de offline, nu are cum să o înlocuiască. Tocmai de aceea, în campusul privat West Gate Studios, obiectivul nostru a fost întotdeauna să formăm o comunitate dinamică în care studenții să acumuleze experiențe pentru viitorul lor și să se dezvolte în plan personal și profesional”, a mai spus Cristian Slave.

Încă din 2015 West Gate Studios este membru al prestigioasei organizații International Houses Worldwide, formată din operatori de campusuri studenţeşti de pe toate continentele, care poartă aceeaşi denumire – International House – şi care împărtăşesc  o misiune similară, anume aceea de “a oferi studenţilor de diferite naţionalităţi şi diverse culturi oportunitatea de a trăi şi învăţa împreună, într-o comunitate a respectului reciproc, înţelegerii şi prieteniei internaţionale”.

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park și West Gate Business District din București, ocupate de chiriași importanți precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajați.

În 2020, Genesis Property a inițiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

GenesisProperty.net / LinkedIn/GenesisProperty

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • De la 1 noiembrie se va aplica legea consumatorului vulnerabil
 •  

De la 1 noiembrie se va aplica legea consumatorului vulnerabil

De la 1 noiembrie se va aplica legea consumatorului vulnerabil

Premierul României, Florin Cîţu, a informat că  pentru plafonarea preţurilor la gaze și energie electrică  se va aplica legea consumatorului vulnerabil.

„De la 1 noiembrie se va aplica legea consumatorului vulnerabil şi  va fi o lege care se va aplica în fiecare an.

În cazul celor care nu se încadrează în lege, am pregătit alte măsuri. În cazul consumatorilor casnici, vom putea compensa o parte din facturi, astfel oamenii vor plăti mai puțin bani pentru că o parte din factură va fi subvenționată de stat.(…) Pentru consumatorii non-casnici vor fi cam aceleași măsuri”, explică premierul.

Florin Cîțu nu susține plafonarea prețurilor

În viziunea sa, „Prețurile deja sunt mari, deci nu ar ajuta foarte mult. Eu ca liber niciodată nu susțin o intervenție în piața de plafonare a prețurilor. Dar dacă în UE vom vedea că sunt 10, 12, 15 țări care vom vedea că vor plafona prețurile, și sunt deja vreo șase țări, va fi complicat pentru noi. Dacă sunt deja plafonate prețurile în restul țărilor, orice creștere va fi aruncată în țările în care nu sunt plafonate prețurile și de aceea trebuie să ne uităm cum ne protejăm noi consumatorii.

Trebuie să înțelegem că dacă se ajunge la așa ceva, să se plafoneze prețurile, țările care au producție de gaze și de energie, cum e România, vor fi afectate. Producătorii vor fi afectați, vor fi afectate planurile de investiții, deci nu este o măsură care nu vine cu costuri foarte mari pentru economie. Nu este o măsură pe care o recomand, nu este ceva ce noi vrem să implementăm, dar trebuie să ne uităm atent dacă restul Europei face acest lucru.

O intervenție așa brutală în piața ar însemna o distorsionare puternică într-o țară care produce energie și vrea să producă și mai mult. Dacă s-ar întâmpla, ar fi ceva temporar, pe perioada 1 noiembrie – 31 martie. Dar nu este o soluție pe care o prefer, este o soluție extremă.

Veți vedea că țările care nu produc gaz vor merge spre plafonarea prețurilor, iar cele care produc gaz nu.” , a declarat premierul Florin Cîțu.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • România a ajuns să aibă cel mai scump combustibil din Europa, raportat la salariul mediu
 •  

România a ajuns să aibă cel mai scump combustibil din Europa, raportat la salariul mediu

România a ajuns să aibă cel mai scump combustibil din Europa raportat la salariul mediu

Specialiștii sunt îngrijorați după ce ieri, pe piețele internaționale a fost înregistrat un preț record al petrolului. Această ultimă explozie a prețurilor va face ca benzina și motorina să fie și mai scumpe în următoarea perioadă.

Preţurile carburanţilor au explodat în ultimul an, iar România a ajuns să aibă cel mai scump combustibil din Europa, raportat la salariul mediu.

La unele stații, litrul de benzină  se vinde cu 6 lei și 22 sau chiar 30 de bani. E o creștere de peste 25 de procente în comparație cu anul trecut. În iunie 2020, litrul de benzină era 4,5 lei. La un plin de benzină asta înseamnă o diferență 75 de lei pentru un rezervor de 45 de litri.

În contextul scumpirilor, datele oficiale arata ca România are cele mai mari  preţuri din Uniunea Europeană când vine vorba despre combustibil.  Acum, specialistii spun ca, în medie, o familie alocă aproximativ 10% din salarii pentru transport în fiecare lună, conform Realitatea.

Cât a ajuns să coste motorina?

În România, motorina ajuns tot aproape de 6 lei. Astfel, ţara noastră a ajuns să aibă cel mai scump combustibil din Europa, raportat la salariul mediu. Mulți șoferi din România spun că este o creștere foarte mare și nejustificată, mai ales că salariile sunt mici în timp ce prețurile cresc foarte mult.

„Sincer, au crescut foarte mult preturile, având in vedere salariile din România. Sunt foarte mari. Având în vedere că anul trecut, să dau un exemplu, undeva la 4,40 lei era litrul de motorină și acum este 6 lei si, depinde de benzină, în unele locuri chiar depășește”, spune un șofer.

În contextul actual, aceste scumpiri ar putea să îi facă pe mulți să se orienteze către mașinile electrice. Șoferii susțin însă că nu-și permit o astfel de achiziție.

Experții spun că un factor care a dus la scumpire este strâns legat de relaxarea restricţiilor.

În ultima perioadă, oamenii au început să folosească tot mai mult maşina, de aceea este o cerere tot mai mare de combustibil ceea ce determină prețul. Scumpiri sunt anticipate și în următoarea perioadă. Asta pentru că prețul barilului de petrol era 186 lei, acum a ajuns la 304 lei, deci o scumpire de 63%.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Care sunt schimbările Caselor de Pensii?
 •  

Care sunt schimbările Caselor de Pensii?

Care sunt schimbările Caselor de Pensii

Violeta Alexandru fostul ministru al Muncii anunță că în curând, Parlamentul va adopta proiectul prin care pensionarii care primesc pensia pe card vor putea opta pentru primirea talonului mov în format electronic.

Mai exact, pensionarii nu vor mai nevoiți să stea acasă pentru a aștepta talonul de pensie

„Am trecut și de Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Îmi e drag să văd lucrurile mișcându-se. Mai este puțin și se adoptă în Parlament proiectul prin care pensionarii care primesc pensia pe card vor putea opta pentru primirea talonului mov în format electronic. Nu mai trebuie să le facă poștașul program de stat în casă pentru primirea talonului”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Totodată, aceasta a mai subliniat faptul că, treptat lucrurile se schimbă, iar reformele mari care urmează să fie făcute în următoarea perioadă sunt lucruri concrete pentru toți românii.

Violeta Alexandru anunță marile reforme

Fostul ministru a mai adăugat că în cursul zilei de miercuri a primit și Raport de adoptare la Comisia de muncă, urmând ca votul final să fie dat în plenul Camerei Deputaților. Violeta Alexandru susține că PSD ar fi amânat acest lucru, inventând tot felul de motive.

Ea a lansat și un atac dur la adresa social democraților, precizând că aceștia nu sunt ”în stare să își facă propriile proiecte, dar le-ar bloca pe ale altora”.

În viziunea sa, „Mai puțini bani publici în contractul dintre Ministerul Muncii/prin Casa Națională de Pensii Publice și Poșta Română. Se pot face alte lucruri cu acești bani mai ales că sunt pensionari care știu să folosească tehnologia. Uite așa, cu pași mici, schimbăm lucrurile. Marile reforme înseamnă lucruri concrete pentru oameni.

Astăzi am primit Raport de adoptare la Comisia de muncă (comisia sesizată în fond). Urmează votul final în plenul Camerei Deputaților. L-am susținut în comisiile prin care a trecut.

PSD l-ar fi amânat. Inventase tot felul de motive, gen că în proiect ar fi bine să se introducă și alte obiective de digitalizare. Urma să stăm pe loc până rezolvam toate problemele de digitalizare ale României prin acest proiect care, de fapt, țintește rezolvarea unei probleme ce poate fi rezolvată simplu și eficient. Ei nu sunt în stare să își facă propriile proiecte dar le-ar bloca pe ale altora. Ce ușor e de dat din gură. Mai greu e cu munca efectivă. Treaba lor, noi ne vedem de lucruri concrete pentru oameni”, a mai scris Violeta Alexandru.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Viitoarea misiune ExoMars a ESA trece testul de forare la adâncime
 •  

Viitoarea misiune ExoMars a ESA trece testul de forare la adâncime

Viitoarea misiune ExoMars a ESA trece testul de forare la adâncime

Pentru viitoarea misiune „ExoMars”, replica robotului european care va decola în toamna anului 2022 pentru explorarea solului marțian, a trecut primul său test de forare la mare adâncime, a anunțat miercuri Agenția Spațială Europeană (ESA), potrivit AFP.

Pe Pământ, „geamănul” roverului Rosalind Franklin „a forat și a extras mostre adânci de la 1,7 metri”, „mult mai adânc decât orice s-a făcut vreodată pe planeta roșie”, unde recordul este de 7 centimetri, potrivit ESA.

În prezent, acest succes marchează un „prim pas promițător” pentru misiunea ExoMars, potrivit agenției. Programul spațial ruso-european, inițial planificat pentru 2020, a fost amânat până în 2022, în special din cauza pandemiei Covid.

Astfel, Rover-ul Rosalind Franklin al ESA – numit după un biolog molecular britanic – este proiectat să foreze în solul marțian până la doi metri: suficientă adâncime pentru a accesa posibilul material organic care a fost bine conservat timp de 4 miliarde de ani.

În acele zile îndepărtate, Marte semăna mai mult cu Pământul, cu condiții care ar putea adăposti viața și care dau speranță pentru descoperirea urmelor vieții microbiene antice.

Replica rover-ului ExoMars, numită „Modelul de testare a solului”, a prelevat primele probe folosind un simulator de teren marțian la sediul companiei aerospațiale Alec din Torino, Italia.

În contextul probelor, forajul s-a făcut într-un puț plin cu diverse roci, inclusiv un bloc de lut cimentat, prin descărcarea dispozitivului pentru a recrea gravitația lui Marte, mai slabă decât cea a Pământului. Eșantionul colectat a fost apoi returnat laboratorului din interiorul robotului pentru analiză, așa cum se așteaptă să se întâmple pe Marte.

„Colectarea fiabilă a probelor la adâncime este cheia principalului obiectiv științific al ExoMars: studierea compoziției chimice a solurilor care nu au fost supuse radiațiilor ionizante dăunătoare (cea a vânturilor solare și a razelor cosmice, nota editorului), și astfel detectarea de vechi semne de viață”, explică cercetătorul responsabil cu proiectul, Jorge Vago.

Adevăratul rover Rosalind Franklin se pregătește pentru decolare în aproximativ un an. Iar, prima fereastră de lansare ExoMars se va deschide pe 20 septembrie 2022.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum vrea Guvernul să rezolve criza City Insurance?
 •  

Cum vrea Guvernul să rezolve criza City Insurance?

Cum vrea Guvernul să rezolve criza City Insurance

Premierul Florin Cîțu a spus miercuri că Guvernul pregătește două Ordonanțe de Urgență, care se află la avizare și la Consiliul Concurenței, pentru cazul în care se ajunge la falimentul City Insurance, liderul pieței RCA, cu peste 3 milioane de clienți. O ordonanță se referă la prețurile RCA, iar alta la situația City pentru ca toți clienții să fie protejați și să-și poată primi banii dacă au vreun claim, a spus premierul.

„Sunt două Ordonanțe de urgență în avizare. Am discutat și astăzi cu Consiliul Concurenței, ar trebui să fie pe masa Guvernului săptămâna viitoare. O Ordonanță se referă la prețurile asigurărilor RCA, iar alta la situația City Insurance, daca se ajunge acolo pentru a asigura că nu se ajunge ca oamenii să aibă un claim și să nu poată fi plătit, deci ne asigurăm că se vor putea plăti banii de la Fondul de Garantare.”, a declarat miercuri Florin Cîțu, întrebat de HotNews.ro de situația gravă din piața asigurărilor.

Întrebat ce stipulează mai exact OUG-ul referitor la prețurile RCA, premierul a spus că nu a văzut încă proiectul, care ar fi în avizare la Consiliul Concurenței. Despre cea de-a doua ordonanță, premierul a spus că aceasta vizează măsuri ca „dacă se întâmplă ceva, toți clienții să fie protejați.”

Ce se întâmplă acum când ASF deschide procedura falimentului împotriva unui asigurător?

În prezent, potrivit legislației în vigoare, avem următorii pași la deschiderea procedurii de faliment în cazul unui asigurător:

 • Primul pas: este decizia Consiliului ASF de a retrage autorizația de funcționare a societății ca urmare a constatării stării de insolvență și promovarea în instanță a cererii de deschidere a procedurii de faliment.
 • Pasul doi: din momentul în care decizia ASF se publică în Monitorul Oficial, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate primi cereri de deschidere de dosare de daună și cereri de plată de despăgubiri.
 • Contractele clienților City Insurance: – acestea rămân valide până la expirare, denunțare din partea titularilor sau denunțare din partea lichidatorului judiciar.
 • Plata daunelor: FGA plătește despăgubirile solicitate și avizate doar după decizia definitivă în instanță privind falimentul societății de asigurări.

Prețurile RCA au crescut masiv la unii asigurători, pe fondul posibilului faliment al City Insurance: Ce trebuie să știi dacă ești client sau păgubit la acest asigurător

În ultimele 10 zile pe fondul problemelor mari în care se află liderul pieței – City Insurance, companie cu peste 3 milioane de clienți, care este aproape de procedura de faliment. Datele brokerilor consultate de HotNews.ro arată că Euroins, al doilea mare asigurător RCA, cu prețuri la fel de mici ca City, a majorat tarifele și cu 600 de lei în unele cazuri, iar alți asigurători au urmat același trend.

Aceasta în contextul în care unele service-auto revuză să mai facă reparaţii celor care prezintă poliţe RCA de la City Insurance, de teamă că un potențial faliment declarat al firmei de asigurări va face să nu-și mai recupereze banii.

Ce trebuie să știi dacă ești client sau păgubit la City Insurance, dacă ASF demarează procedura falimentului împotriva acestei societăți

Astfel, ”ASF încearcă să corecteze dezechilibre care produc instabilitate în piața asigurărilor. Va urma o ședință în care se va lua o decizie, dar momentan nu pot spune când anume va avea loc”, a declarat Daniel Apostol.

ASF a anunţat anterior că în conturile City Insurance nu au intrat cele 150 milioane de euro – pentru a atinge cerința minimă de capital necesară pentru a funcționa în continuare și că va analiza situația și va lua deciziile care se impun.De regulă, ședințele Consiliului ASF au loc miercurea, astfel că o decizie în cazul City Insurance ar putea fi anunțată chiar în cursul acestei zile.

În cel mai negru scenariu, așa cum s-a întâmplat în cazul Astra ori Carpatica, ASF poate decide să retragă autorizația de funcționare a City Insurance ca urmare a constatării stării de insolvență și să promoveze în instanță cererea de deschidere a procedurii de faliment.

Ce trebuie să știi dacă ești client City Insurance: De ce polița RCA nu este numai despre terți, ci și despre tine?

astfel, „Orice cetățean care are în acest moment o poliță încheiată cu City Insurance poate denunța absolut legal această poliță, încheind în aceeași zi o altă poliță cu un asigurator decent, fără probleme. Pierde poate în jur de 200 de lei, dar câștigă mult mai mult în momentul în care riscul unui eveniment nefericit se materializează”, a precizat marți pentru HotNews.ro reprezentantul unuia din cei mai mari brokeri din piață, care a preferat să nu își dea numele pentru că legal nu poate oferi asemenea recomandări.

Ce în lumea asta m-ar determina să denunț contractul care expiră anul viitor și eventual să plătesc din momentul curent mai mult pentru o altă poliță RCA, la alt asigurator?

Concret, clienții City Insurance trebuie să știe că orice asigurare RCA validă, indiferent de cât de puțin costă, permite despăgubiri pentru vătămări corporale și deces în limita a 6,07 milioane de euro, în timp ce pentru daunele materiale, limita de despăgubiri este în prezent de 1,22 milioane de euro.

Deci o asigurare RCA, în afara șoferului vinovat, despăgubește pe oricine suportă o daună inclusiv pe membrii de familie ai șoferului vinovat aflați cu acesta în autovehicul în momentul accidentului.

Altfel spus, în cazul unui accident, de care tu, client City Insurance, te faci vinovat, asigurarea RCA poate suporta plata acestor despăgubiri maxime. În situația tragică în care apar victime în mașina ta ori a celui pe care l-ai lovit, cheltuielile cu spitalizarea ți-ar fi greu de suportat, dacă nu ai avea o asigurare RCA.

În plus, dacă asigurătorul tău RCA este rău platnic, păgubiții te pot da și pe tine în judecată pentru recuperarea daunelor provocate.

Lucrurile se complică și mai mult în cazul de față, dacă ASF va deschide procedura de faliment la City Insurance. În acest caz, din momentul în care decizia ASF se publică în Monitorul Oficial, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) preia conducerea acestei societăți și poate primi cereri de deschidere de dosare de daună și cereri de plată de despăgubiri.

Problema cea mare este că potrivit legii actuale, FGA nu poate acorda mai mult de 450.000 de lei pe creditor de asigurare. Cu alte cuvinte, dacă instanța va declara falimentul City, polița ta nu va mai putea acoperi decât daune de maxim 90.000 de euro.

Ce trebuie să știi dacă ești păgubit City Insurance: Vei obține despăgubiri abia după ce falimentul e decis definitiv în instanță și în limita a 90.000 de euro

Dacă ASF va deschide procedura falimentului pentru City insurance, problemele cele mai mari vor apărea la șoferii care sunt loviți în trafic de o mașină asigurată la acest asigurător.

Aceștia ar trebui să facă cerere de deschidere dosar de daună la FGA și o cerere de plată bazată pe acte doveditoare (facturi etc. – fără cerere de plată, se face dosarul dar nu se poate plăti un dosar în care nu s-a cerut o despăgubire), iar după ce se analizează aceste documente, plata despăgubirilor nu va putea fi făcută decât după ce instanța decide definitiv falimentul firmei de asigurări.

Așa cum e în prezent legislația, FGA nu poate plăti decât maxim 450.000 lei pe un creditor de asigurare al unui asigurător în faliment.

Într-un proiect iniţiat, în luna mai 2021 de Ministerul de Finanţe a încercat să corecteze această situație. Astfel, potrivit acestui proiect, păgubiții care au de recuperat despăgubiri de la o firmă de asigurări intrată în faliment vor putea primi cel mult 500.000 de lei pe fiecare contract pe care îl au la o astfel de firmă în faliment.

Acum, suma maximă este de 450.000 de lei și se acordă de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) per creditor, și nu pe fiecare contract de asigurare. Mai mult, FGA va putea să ceară Poliției, spitalelor ori service-urilor auto date suplimentare pentru stabilirea exactă a despăgubirilor cuvenite. Din păcate însă, acest proiect nu a fost adoptat încă.

Aşadar, orice asigurare RCA permite despăgubiri pentru vătămări corporale și deces în limita a 6,07 milioane de euro, în timp ce pentru daunele materiale, limita de despăgubiri este în prezent de 1,22 milioane de euro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • BCR Școala de Business, în parteneriat cu ADR Nord-Est, lansează primul curs gratuit de programe de finanțare pentru antreprenori, ce poate fi accesat de toți cei interesați de contractarea finanțărilor europene
 •  

BCR Școala de Business, în parteneriat cu ADR Nord-Est, lansează primul curs gratuit de programe de finanțare pentru antreprenori, ce poate fi accesat de toți cei interesați de contractarea finanțărilor europene

BCR Școala de Business în parteneriat cu ADR NordEst lansează primul curs gratuit de programe de finanțare pentru antreprenori ce poate fi accesat de toți cei interesați de contractarea finanțărilor europene

Platforma BCR Școala de Business pune la dispoziția utilizatorilor un curs nou, gratuit, care aduce informații despre Programele de finanțare pentru antreprenori, expunând pașii de pregătire și depunere a unui proiect care are șansa să beneficieze de finanțare europeană sau națională. Cursul include 11 capitole și 12 chestionare, cu informații despre tipurile de finanțări disponibile, despre procesul de pregătire și depunere a proiectelor, dar și despre implementarea și raportarea unui proiect dezvoltat cu fonduri nerambursabile. De asemenea, cursul urmărește demontarea miturilor cu privire la accesarea fondurilor și oferă sfaturi pentru a utiliza inteligent o finanțare nerambursabilă.

„Atragerea fondurilor europene este oportunitatea României de a face trecerea către o economie sustenabilă, către un mediu de afaceri stabil și competitiv. Beneficiem acum de șansa unui ciclu economic extraordinar, în contextul în care PNRR-ul este în ultima etapă de negocieri cu Comisia Europeană, iar absorția fondurilor trebuie să fie o prioritate pentru noi toți: autorități, mediul de business și experți în finanțări și investiții. Este datoria noastră, de consultanți pentru alegeri financiare inteligente, să facilităm accesul la toate soluțiile de finanțare europene și am dezvoltat un curs dedicat, unde am concentrat toată experiența acumulată de către echipa BCR în co-finanțarea de proiecte europene în valoare de peste 2 miliarde de euro. Sperăm să fie un curs cât mai accesat, să ducă la creșterea ratei de absorție a fondurilor nerambursabile și la împlinirea acestei șanse istorice de dezvoltare rapidă”, a declarat Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanțare BCR.

Uniunea Europeană a pregătit cel mai mare pachet financiar din istorie, ca răspuns la situația economică și socială determinată de pandemia de coronavirus. În următorii 8 ani, pentru România, vor fi disponibili peste 80 de miliarde de euro doar din fonduri europene, care pot ajuta la crearea de facilități pentru mediul de business, dar și la dezvoltarea investițiilor în proiecte de infrastructură de transport, energie regenerabilă, digitalizare, sănătate și educație. Mai mult decât atât, fondurile disponibile prin POR (Programele Operaționale Regionale) pot susține continuarea reformelor și a modernizării României.

“Urmează o perioadă fundamentală în procesul de dezvoltare a României, în care vom putea beneficia de un nivel de finanțare europeană nemaiîntâlnit până în prezent. Este important să atragem și să contractăm sume cât mai ridicate pentru sectoarele strategice de dezvoltare, însă este vital ca aceste finanțări să aibă impact. De aceea, ne bucurăm că platforma de educație antreprenorială BCR Școala de Business găzduiește acest curs gratuit de programe de finanțare, care sperăm să ajute companiile și autoritățile să depună proiecte cât mai relevante și utile pentru comunitățile în care activează”, a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

Cele 11 capitole ale cursului Programe de finanțare pentru antreprenori se adresează tuturor, însă cu precădere mediului de afaceri. Cursul a fost dezvoltat pentru a facilita atragerea fondurilor europene, dar și pentru a susține cazurile de bună practică de utilizare, oferind informații complete despre totalitatea finanțărilor nerambursabile.

Temele cursului sunt:

 1. Contextul finanțărilor nerambursabile
 2. Ce este un proiect cu finanțare nerambursabilă?
 3. Oportunități de finanțare în viitor pentru un business din România
 4. Cum se obține o finanțare nerambursabilă
 5. Sursă de informare pentru oportunități de finanțare
 6. Pregătirea și depunerea proiectului
 7. Evaluarea proiectului și semnarea contractului de finanțare
 8. Implementarea proiectului
 9. Raportări cu privire la finanțarea obținută
 10. Sprijinul echipei BCR în toate fazele proiectului
 11. 10 sfaturi pentru a utiliza inteligent o finanțare nerambursabilă

Cursul a fost dezvoltat de către membrii din echipa de programe de finanțare a Băncii Comerciale Române, Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanțare, și Ștefan-Florin Corcodel, expert programe de finanțare, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR N-E).

Oana Bâra are peste 15 ani de experiență în coordonarea proiectelor finanțate din fonduri europene, fiind implicată în cel puțin 80 de proiecte, cu o valoare cumulată de peste 100 de milioane de euro, ce au avut ca obiectiv principal dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial competitiv, susținerea eforturilor antreprenoriale responsabile și dezvoltarea resurselor umane prin îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și abilități ale angajaților din diferite sectoare economice. În prezent, contribuie la implementarea fondurilor europene și guvernamentale în calitate de Coordonator al Programelor de Finanțare din cadrul Băncii Comerciale Române.

Ștefan-Florin Corcodel este absolvent în calitate de șef de promoție al Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București, atât la nivel universitar (2013), cât și studii de masterat (2015). Doctor al aceleiași universități, cu un subiect de cercetare în domeniul gestionării fondurilor structurale (2018), are șapte ani de experiență în scrierea, implementarea și coordonarea de programe și proiecte cu finanțare nerambursabilă, experiență dobândită atât în mediul privat, cât și în mediul public. Din iunie 2021, contribuie la implementarea programelor de finanțare din România din postura de expert programe finanțare în cadrul Băncii Comerciale Române.

De la lansare, din februarie 2020, platforma BCR Școala de Business a ajuns la 17.000 de utilizatori, antreprenori, manageri, liber profesioniști, profesori și studenți care doresc să se pregătească pentru o aventură în lumea businessului.

BCR Școala de Business este o platformă online cu lecții și sfaturi practice de business pentru antreprenorii aflați la început de drum, dar și pentru cei experimentați, unde aceștia pot învăța cum să își completeze abilitățile native și simțul afacerilor cu cunoștințele necesare pentru a avea un business inteligent. Platforma cuprinde în prezent 6 cursuri, ce au în total 56 de capitole, 76 de materiale video și 76 de teste.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 370 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 1.800 de echipamente, aproximativ 11.300 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Compania Amazon va lansa propriile televizoare
 •  

Compania Amazon va lansa propriile televizoare

Compania Amazon va lansa propriile televizoare

În vederea creșterii numărului de utilizatori ai serviciilor sale de streaming,  gigantul american din tehnologie, va lansa astfel, televizoare sub brandul propriu.

Astfel, compania Amazon va comercializa televizoare sub propriul brand, începând din luna octombrie, a informat Business Insider.

În contextul producţiei, noile produse vor fi vândute, doar în Statele Unite și nu se știe când  şi dacă vor fi disponibile și pe alte piețe.

Din punct de vedere al dotărilor, viitoarele televizoare Amazon vor avea rezoluții cuprinse între 55 și 75 de inch și vor fi dezvoltate de mai mulți producători terți, printre care TCL.

Totodată, televizoarele vor fi dotate cu serviciile Amazon, precum Alexa pentru comenzi vocale. De asemenea, vor fi preinstalate anumite aplicații Amazon, precum Prime Video și Prime Music.

În contextul dat, se pare că Amazon lucrează și la un televizor dezvoltat doar intern, fără ajutorul altor producători. Date despre când va fi lansat pe piață nu sunt cunoscute.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Brico Depot investiție de peste 1,6 milioane de lei pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaţilor
 •  

Brico Depot investiție de peste 1,6 milioane de lei pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaţilor

Brico Depot investiție de peste 16 milioane de lei pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaţilor

Compania Bricostore România S.A., unul dintre jucătorii de pe piața de produse destinate locuinței, va investi peste 1,6 milioane de lei pentru îmbunătățirea competențelor digitale în rândul angajaților din cadrul magazinelor Brico Depot.

Astfel, compania va implementa până în luna ianuarie 2023 un proiect co-finanțat din fonduri europene, prin care va desfășura programe de formare profesională în rândul angajaților.

În România, dezvoltarea competențelor digitale este realizată în cadrul proiectului

„Performanță prin training pentru angajații Brico Dépôt – Digital Evolution” (cod SMIS: 149873), finanțat prin Programul Operațional Capital Uman. În cadrul acestuia sunt vizați angajați care lucrează în magazinele Brico Dépôt din toată țara, cu excepția celor care au domiciliul în Regiunea București- Ilfov.

Ultimii ani ne-au arătat o tendință clară către digitalizare în toate sectoarele economiei, care s-a accentuat începând de anul trecut. În acest context, competențele digitale reprezintă un punct forte și devin cerință obligatorie în anunțurile de angajare (…)”, a punctat Adela Smeu, CEO-ul Brico Dépôt România.

Scopul proiectul, demarat din 15 iulie 2021, este îmbunătățirea nivelului de cunoștinte, competențe și aptitudini digitale ale angajaților care își desfășoară activitatea în sectorul Lemn și mobilă, sector economic cu potențial competitiv conform SNC (Strategia Națională de Competitivitate) și domeniilor de specializare inteligenta SNCDI (Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare).

Financiar, proiectul se va desfășura până la data de 14 ianuarie 2023, iar valoarea totală  este de 1.634.033,92 lei, din care 49,99% (816.854,55 lei) reprezintă finanțare nerambursabilă.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Grupul Rodbun a primit un credit de 278 mil. lei de la băncile BCR, CEC Bank, BT, Raiffeisen Bank și Banca Românească
 •  

Grupul Rodbun a primit un credit de 278 mil. lei de la băncile BCR, CEC Bank, BT, Raiffeisen Bank și Banca Românească

Grupul Rodbun a primit un credit de 278 mil lei de la băncile BCR CEC Bank BT Raiffeisen Bank și Banca Românească

Înfiinţată în anul 2002, compania Rodbun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc.

În contextul financiaro-bancar, Banca Comercială Română a aranjat un credit sindicalizat în valoare de 278 milioane de lei pentru Grupul Rodbun, una din cele mai importante companii de agribusiness din România.

În viziunea sa, “Sectorul agribusiness este unul vital pentru creșterea economiei pe baze solide și sustenabile și vom continua să finanțăm antreprenorii vizionari, care alocă resurse importante în cercetare și inovare”, afirmă Ana-Maria Samuilă, Head of Agriculture Financing BCR.

Din punct de vedere bancar, facilitatea de credit cuprinde două tranșe, o facilitate tip revolving în valoare de 249 milioane de lei și o facilitate de credit la termen, în valoare de 29 milioane de lei, care vor fi utilizate de Rodbun pentru refinanțarea facilităților existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului.

În prezent, sindicatul de bănci este format din Banca Comercială Română, în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentație, agent de facilitate și de garanții și finanțator, CEC Bank, în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator, Raiffeisen Bank, în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator, Banca Transilvania și Banca Românească în calitate de finanțatori.

În cadrul acestui credit, PCF Investment Banking România (fosta Professional Capital Finance) a acționat în calitate de consultant exclusiv al împrumutatului în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției.

Astfel,  „Deschiderea pe care băncile din România o arată, prin intermediul creditelor sindicalizate, companiilor cu capital 100% românesc, certifică o maturizare și o responsabilizare depline ale mediului de afaceri și de creditare din România. Într-un astfel de mediu performant, Rodbun are capacitatea de a continua investițiile în genetică (inclusiv cea din patrimoniul național), producerea de sămânţă adaptată regiunii și capacități logistice ultramoderne. Mai mult, compania are capacitatea de a investi în testarea unei soluții tehnologice revoluționare, care poate crește cu până la 50% rezistența cerealelor la secetă – și facem asta în contextul urgenței climatice declarate de ONU. Pentru ca România să fie mai bine pregătită pentru următoarele decenii”, afirmă Daniel Muntean, CEO Rodbun.

Aşadar,  Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci, iar Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) a acordat asistență juridică Grupului Rodbun.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Măsurile anunțate de guvernele UE pentru acoperirea prețurilor record la energie, în urma scumpirii gazelor
 •  

Măsurile anunțate de guvernele UE pentru acoperirea prețurilor record la energie, în urma scumpirii gazelor

Măsurile anunțate de guvernele UE pentru acoperirea prețurilor record la energie în urma scumpirii gazelor

Măsurile anunțate de guvernele UE pentru acoperirea prețurilor record la energie, în urma scumpirii gazelor » Financiarul.ro

 • Home
 • Actuale
 • Măsurile anunțate de guvernele UE pentru acoperirea prețurilor record la energie, în urma scumpirii gazelor
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌