Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriImpact Real
 • Dispensar cu dotări de ultimă generaţie, la Mihăeşti
 •  

Dispensar cu dotări de ultimă generaţie, la Mihăeşti

În comuna Mihăeşti a fost construit de la zero unul dintre cele mai moderne dispensare din judeţ. Investiţia s-a ridicat la valoarea de 3 milioane de lei şi, în curând, oamenii vor putea fi trataţi în noul centru medical.

Aici vor fi cabinete medicale care vor fi atribuite medicilor de familie, dar şi un cabinet stomatologic. Toate sunt dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Clădirea a fost ridicată de la zero, în centrul comunei. Primarul localităţii Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu, are în vedere deschiderea noului dispensar modernizat, şi asta fiindcă lucrările la noua construcţie sunt realizate în procent de 90%: „În localitate avem proiecte care sunt în derulare. În primul rând avem lucrările la dispensarul medical, care sunt finalizate în procent de 90%. Se lucrează la interior, iar licitaţia pentru dotarea dispensarului s-a finalizat. Prin urmare, mai sunt de efectuat lucrări în exterior, şi anume de pus pavele, de montat gradul şi de amenajat parcarea exterioară a dispensarului”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.

Noul dispensar medical este realizat la cele mai înalte standarde de calitate

Centrul medical din comună va oferi atât medicilor, cât şi pacienţilor condiţii la standarde europene. Clădirea, care este amenajată în centrul comunei, are un regim de înălţime P+1, iar suprafaţa construcţiei este de 600 de metri pătraţi, aici urmând să fie amenajate cabinete medicale pentru medicii de familie, camere de tratament şi cabinete stomatologice. Noul dispensar medical este realizat la cele mai înalte standarde de calitate, cu spaţii de depozitare, sterilizare, zone de triere şi recoltare. Investiţia face parte din programul privind îmbunătăţirea serviciilor medicale, cu impact asupra stării de sănătate a populaţiei:

„Este un obiectiv extrem de important pentru comună. Realizarea dispensarului medical va duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor şi va creşte calitatea şi accesibilitatea la serviciile medicale. Este un proiect aşteptat de întreaga comunitate, şi ne bucurăm că am reuşit să accesăm banii necesari pentru realizarea acestuia. Dispensarul va fi dotat cu un RMN, un ecograf, scaune pentru serviciul stomatologic, radiologie dentară, dar şi un centru pentru sterilizare. Valoarea proiectului este de 3 milioane de lei, din această sumă un milion de lei fiind pentru dotare. Clădirea dispensarului s-a construi din temelii, în centrul localităţii”, ne-a declarat primarul din Mihăeşti.

Sală de sport pentru copiii din localitate

Totodată, administraţia locală pregăteşte construirea unei săli de sport destinată copiilor care urmează cursuri şcolare în localitatea Mihăeşti. Acesta va avea toate dotările necesare pentru ca elevii să poată practica sportul în condiţii optime.

„Pentru această sală de sport modernă toţi copiii se vor bucura. Investiţia va avea un teren multifuncţional cu o capacitate de 120 de locuri, vestiare şi toate dotările necesare desfăşurării activităţilor sportive . În cadrul proiectului este inclusă şi amenajarea unei parcări”, spune primarul.

În viitor, primăria are în plan atragerea de fondurilor pentru construirea unei grădiniţe în satul Măgura.     

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Primarul Daniel Paraschiv vă invită la Ziua Comunei Frânceşti, ediţia a IV-a
 •  

Primarul Daniel Paraschiv vă invită la Ziua Comunei Frânceşti, ediţia a IV-a

Pregătirile sunt în toi pentru „Ziua comunei Frânceşti”, evenimentul mult aşteptat de întreaga comunitate va avea loc duminică, 26 septembrie.

 Ziua comunei Frânceşti se anunţă a fi un eveniment plin de voie bună şi distracţie, aşa cum a fost în fiecare an organizată de primarul Daniel Paraschiv. Locuitorii comunei Frânceşti,  oaspeţii şi invitaţii de seamă se vor bucura de această nouă ediţie a “Sărbătorii comunei Frânceşti”: „Am stabilit ca ziua localităţii să aibă loc în fiecare an, în ultima duminică din luna septembrie. Anul trecut evenimentul nu s-a organiza din cauza pandemiei, reluăm sărbătoarea şi, aşa cum ne-a obişnuit, evenimentul se va desfăşura în centrul localităţii, în zona târgului. Invitaţii le vom lansa tuturor instituţiilor judeţene cu care noi colaborăm, dar şi colegilor primari. Dincolo de politică trebuie să facem administraţie, să conlucrăm. Sunt instituţii cu care noi avem o colaborare bună şi este un lucru benefic pentru cetăţeni faptul că putem colabora. Sperăm să fie frumos, şi cetăţenii să fie mulţumiţi de programul dedicat zilelor comunei Frânceşti”, a precizat primarul localităţii, Daniel Paraschiv

Duminică, 26 septembrie, începând cu ora 13.00, autoritățile din Frânceşti, în frunte cu primarul Daniel Paraschiv îşi vor primi așa cum se cuvine oaspeții. Alături de invitații săi, primarul va deschide oficial sărbătoarea comunei. Vor fi sărbătorite cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie și vor fi premiați elevii din comună care au obținut rezultate deosebite la învățătură.

Evenimentul va aduce pe scena din comună nume grele ale folclorului românesc

Începând cu orele 15:00, în acompaniamentul Formaţia Pleantă, vor urca pe scenă îndrăgiţi artişti de muzică populară : Mariana Ionescu Căpitănescu, Roberta Crintea, Marcela Fota, Ionela Petria,  Andreea Pleantă, Luigi.

Zilele comunei  Frânceşti se vor încheia cu un minunat foc de artificii.

Primarul Daniel Paraschiv invită toți locuitorii comunei, și nu numai,să sărbătorească, împreună, Zilele comunei Frânceşti, ediția a IV-a.

Primarul Daniel Paraschiv vă invită la Ziua Comunei Frânceşti ediţia a IVa

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • La Orleşti, cu bani din bugetul local s-au făcut extinderi la reţeaua de gaze
 •  

La Orleşti, cu bani din bugetul local s-au făcut extinderi la reţeaua de gaze

La Orleşti, în această perioadă se fac extinderi la sistemul de gaze în partea de nord a localităţii, pe DJ645, către Scundu, cu bani din bugetul local, pe o lungime de 3 kilometri. Astfel, peste 50 de gospodării au posibilitatea să se racordeze la reţea:

„Noi avem gaze din anul 2000, în parteneriat public-privat. Fac această extindere de gaze fiindcă, în această zonă, când noi introduceam în localitate sistemul nu erau case, nu se dezvoltase această zonă. La început am introdus sistemul de apă şi canalizare, iar acum am extins sistemul de gaze naturale. Am făcut acest lucru fiindcă în timp s-au construit noi gospodării, în această zonă s-au vândut foarte multe terenuri.

Localitatea s-a dezvoltat, iar cererea pentru terenuri în Orleşti este în continuă creştere

Nu întâmplător oamenii se orientează spre această aşezare. Localitatea Orleşti este recunoscută pentru proiectele ambiţioase implementate, prin faptul că, aici, administraţia locală a reuşit să câştige respectul consătenilor, fiindcă a făcut ca viaţa locuitorilor să fie mult mai uşoară, iar aceştia să se bucure de privilegii ca la oraş. Şcoli, grădiniţe şi cămine culturale moderne, străzi asfaltate, apă şi canalizare, sistem de gaze introdus din anul 2000, asistenţă medicală şi case cochete, această reuşită deplină i se datorează primarului Constantin Cîrstina, fiindcă a înţeles ce înseamnă să lucrezi în slujba cetăţeanului şi a ştiut să atragă fonduri europene şi guvernamentale.

„Astăzi, la Orleşti, metrul pătrat pentru un teren cu utilităţi poate depăşi 15 euro, însă cu greu se găseşte un teren pentru construirea unei case”, a punctat primarul.

Terenurile sunt la prețuri rezonabile, atâta timp cât cetăţeanul beneficiază de toate utilitățile, iar birocraţia la Primăria Orleşti este mult redusă când vine vorba despre obţinerea de autorizaţii de construcţie şi tot felul de avize necesare.

La Orleşti, administraţia publică locală a atras fonduri pentru un centru de zi care vine în sprijinul copiilor, iar, în prezent, în localitatea Orleşti se finalizează lucrările de construire a unui Centru de zi pentru bătrâni. Proiectul se realizează cu bani europeni atraşi, în valoare de 700 de mii de euro, căminul având o capacitate de 50 de locuri. Primarul ne informează că, aici, cei în vârstă vor servi o masă caldă, vor socializa, iar celor care solicită li se va acorda asistenţă medicală, consiliere, fizioterapie şi kinetoterapie, precum şi organizarea activităţilor de petrecere a timpului liber în mod util şi plăcut.

Primarului Constantin Cîrstina: „Mi-e drag de această localitate, îmi sunt dragi cetăţenii şi nu mă văd făcând altceva decât sa îi ajut”

„Mi-am asumat acest proiect, Centrul de zi pentru bătrâni, şi îl vom administra. Subliniez acest fapt deoarece statul nu sprijină astfel de proiecte. În localitate funcţionează şi un centru de zi pentru copii şi acest centru de zi pentru bătrâni era o activitate creionată de zece ani, pentru că eram convins că, după ce finalizez de introdus în localitate utilităţile, de modernizat şcolile şi tot ce trebuie făcut, mă voi axa pe partea socială, aceasta fiind primordială pentru mine acum. Cu toate acestea statul nu sprijină astfel de proiecte pe partea socială, bătrânii singuri şi bolnavi şi copiii din familiile defavorizate. Mi-e drag de această localitate, îmi sunt dragi cetăţenii şi nu mă văd făcând altceva decât sa îi ajut, să fiu cu ei şi în preajma lor. Eu lucrez acum mai mult la atragerea fondurilor pentru proiecte pe partea socială. Am gândit proiectul în aşa fel încât să ofer sprijin celor care sunt singuri şi nu vor să plece din casa lor. Este foarte greu de administrat, dar avem toate calculele făcute, fiindcă localitatea beneficiază de toate utilităţile, deci putem să ne axăm şi pe aceste investiţii. O dată cu acest proiect se vor crea 7 locuri de muncă, şi mai avem nevoie de medici, fizioterapeuţi şi asistenţi medicali în colaborare. Experienţa construirii căminului de bătrâni de la Scundu mi-a demonstrat că, în următorii ani situaţia va fi şi mai grea pentru seniorii noştri. Tot pe partea socială avem în localitate un centrul de zi pentru copii, unde 15 copii servesc o masă caldă în fiecare zi, îşi fac temele, au parte de atenţie din partea cadrelor didactice şi socializează până la ora 16.00”, a punctat primarul localităţii Orleşti.

Primarul ne mai spune că acest centrul de îngrijire de zi pentru copiii din familiile defavorizate, susţinut în totalitate de primărie a fost suspendat pe perioada stării de urgenţă, dar are rezultate extraordinare. Este un serviciu a cărui misiune este de a preveni abandonul şcolar prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de educaţie, recreere, de dezvoltare a deprinderilor, de orientare şcolară şi profesională pentru copii, dar şi un sprijin real pentru familiile care nu au posibilitatea de a le asigura copiilor acest minim necesar.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • La Dănicei se va construi din temelii o şcoală nouă, europeană
 •  

La Dănicei se va construi din temelii o şcoală nouă, europeană

În localitate sunt proiecte care se derulează foarte bine prin Compania Naţională de Investiţii. La proiectul pentru construirea din temelii a căminul cultural se lucrează, iar proiectul centrului medical de permanenţă va intra în comisia tehnică după finalizarea reorganizării din interiorul Companiei Naţionale de Investiţii. „Într-un timp record, adică în doi ani am obţinut finanţare pentru un cămin cultural, urmează centrul medical de permanenţă şi, pentru că în primă fază există finanţări în acest sens, suntem în stadiul de depunere a unui nou proiect, tot la CNI, pentru construirea unei noi şcoli în centrul localităţii, lângă primărie. Am luat această decizie privind construirea unei noi şcoli în localitate la propunerea consultanţilor financiari, deoarece vechile locaţii sunt mult prea vechi, iar costurile pentru repararea acestor şcoli depăşesc cu mult accesarea unui astfel de proiect”, ne-a informat secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuţ Narcis Voiman.

Prin urmare, în centrul localităţii se va construi o nouă şcoală, conform normelor educaţionale europene, modernă, echipată cu tot ceea ce este necesar şi dotată la un nivel tehnologic foarte înalt, o şcoală în care copiii se simt în siguranţă, iar activitatea educaţională va fi pe măsură. Concomitent cu acest proiect, la CNI este depus în vederea finanţării şi proiectul pentru construirea unei noi primării. Pentru branşarea localităţii la gazele naturale a fost emis certificatul de urbanism. Astfel, administraţia locală este în faza de strângere a avizelor, proiectul fiind pregătit în vederea deschiderii liniilor de finanţare

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Programul Anghel Saligny: Întâlnire de lucru cu primarii din județul Vâlcea
 •  

Programul Anghel Saligny: Întâlnire de lucru cu primarii din județul Vâlcea

Prefectul Sebastian Fârtat și subprefectul Victor Stănculescu au participat în această după-amiază, alături de secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, la o întâlnire de lucru cu primarii din județ, pe tema programelor și proiectelor Guvernului destinate administrațiilor publice locale.

”Întâlnirea a fost organizată de Instituția Prefectului – Județul Vâlcea, discuțiile axându-se în principal pe componentele Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, care se adresează atât comunităților rurale, cât și celor urbane.Programul Național „Anghel Saligny ”a fost aprobat prin Ordonanță de Urgență în ședința de Guvern din 3 septembrie și va avea alocat un buget de 50 de miliarde de lei, bani care vor putea fi folosiți în următorii șapte ani de administrațiile publice locale pentru realizarea de investiții în domenii esențiale, de la infrastructura rutieră și până la alimentarea cu apă, canalizare și sisteme de distribuție a gazelor naturale.” a declarat Instituția Prefectului Vâlcea.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Directoarea de la Mircea cel Bătrân, în vizită la Mircia Gutău
 •  

Directoarea de la Mircea cel Bătrân, în vizită la Mircia Gutău

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a menționat în ultima ședință extraordinară de Consiliu Local că doamna director Elena Drăgan a fost în vizită la primărie pentru a face o cerere. Acea cerere era pentru câteva dispozitive IT, la solicitarea colegilor din catedra de informatică.

”Am avut un referat depus de catedra de informatică de la noi din școală, în care solicitau ajutorul pentru achiziționarea unor calculatoare necesare orelor și mă rog, acele programe pe care le au dumnealor, întrucât noi mai avem niște loturi de calculatoare destul de vechi, care sunt uzate și moral și fizic. Și în urma referatului colegilor de catedră la catedra de informatică, am făcut și noi o solicitare către primăria municipiului. Domnul primar a spus că o să fie în atenția dânsului, să vadă dacă reușește la o rectificarea bugetară. Acum eu am lăsat acolo referatul și solicitarea noastră, să vedem ce se întâmplă. A fost foarte amabil.  Eu i-am explicat că încercăm și noi să facem cât putem. ” ne-a declarat directoarea Colegiului Mircea cel Bătrân, Elena Drăgan.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Alexandru Dediu: „Toate școlile și grădinițele din localitate au fost pregătite în cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar”
 •  

Alexandru Dediu: „Toate școlile și grădinițele din localitate au fost pregătite în cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar”

Primarul din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, a declarat că toate școlile și grădinițele din comună au fost pregătite în cele mai bune condiții pentru începerea noului an școlar. De asemenea, Dediu a precizat că, pe lângă aceasta, primăria a asigurat deja și lemnele pentru sezonul rece.

În același timp, primarul din Păuşeşti Măglaşi a afirmat că primăria a semnat proiectul pentru dotarea şcolilor cu table interactive, cu manuale virtuale şi cu un sistem de proiecţie ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct, pe internet, pentru ca elevii care stau acasă din diverse motive să poată asista la ele:„La Păuşeşti Măglaşi şi-au deschis porţie cele două şcoli, fără nici o problemă: Şcoala din satul Valea Cheii, şcoala din centrul localităţii şi cele două clădiri unde funcţionează grădiniţele. La fel ca în ultimii ani, în toate aceste unități de învățământ din Păuşeşti Măglaşi elevii și preșcolarii au început noul an școlar în condiții foarte bune. Clădirile unde funcţionează grădiniţa sunt racordate la reţeaua de gaze, prin urmare nu se pune problema încălzirii pentru iarnă. Şi Şcoala din satul Valea Cheii beneficiază de centrală pe gaze. Pentru şcoala din centrul localităţii am achiziţionat lemnele. Prin urmare, în ceea ce priveşte căldura, şcolile şi toate instituţiile din localitate sunt asigurate pentru iarnă. În ceea ce priveşte cadrele didactice, ţin să anunţ că sunt profesori pentru toate materiile, un lucru important. Dascălii care predau în şcolile noastre sunt cadre bine pregătite, ca dovadă este faptul că promovabilitatea a fost foarte bună, toţi copiii au trecut de examenul de capacitate în cea mai mare parte, în sensul că 90% dintre copii s-au înscris la liceu. Prin urmare, cred că, în şcolile noastre se face carte. Nici în ceea ce priveşte aprovizionarea cu materiale didactice nu sunt probleme, şi asta fiindcă toate doleanţele cadrelor didactice au fost onorate. Locaţiile sunt dotate cu echipamente IT necesare pentru desfăşurarea orelor online. Nu avem table inteligente, dar în acest sens am întocmit un proiect cu fonduri europene, proiectul este eligibil, s-a semnat contractul de finanţare și urmează licitaţia. Prin acest proiect se vor achiziționa tabele interactive, proiectoare, laptopuri şi tablete. Prin urmare, în ceea ce priveşte dotarea şcolilor cu tehnică IT vom putea asigura toate cele necesare prin acest proiect. Aceste dotări sunt extrem de necesare pentru predarea orelor online în cele mai bune condiţii. Anul acesta avem 260 de copii, iar şcolile sunt reabilitate şi modernizate, clasele sunt curate şi luminate”, a punctat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Administraţia locală din Păuşeşti Măglaşi pune mare accent pe sistemul de învăţământ

Se poate observa acest lucru începând de la infrastructura școlară. În localitate toate şcolile sunt moderne, fiind dotate corespunzător. La final de an şcolar, administraţia locală le-a făcut o surpriză elevilor premianţi. Astfel, în cadrul festivităţii, administraţia locală a oferit premii copiilor care au terminat clasa a VIII-a cu media între 9 şi 9,50, în sumă de 500 de lei şi între media 9,50 şi media 10 au fost nouă elevii care au primit drept recompensă pentru munca depusă un premiu de 1000 de lei.

La 1 octombrie se va inaugura centrul de zi pentru persoane vârstnice

Cetăţenii comunei Păuşeşti Măglaşi vor putea să beneficieze de servicii medicale de fizioterapie chiar în comună, primarul Alexandru Dediu a declarat că noul centru de recuperare pentru bătrâni va fi dat în folosință la începutul lunii octombrie.

„Centrul se va da în folosinţă pe data de 1 octombrie, s-au făcut angajări pentru un director de unitate, un medic fizioterapeut care va prescrie tratamentul şi procedurile pentru fiecare cetăţean, un asistent de fizioterapie, kinetoterapie si masaj, un terapeut și un psiholog. Este o clinică de fizioterapie și de recuperare pentru persoanele vârstnice, de psihologie. Cetăţenii sunt foarte mulțumiți de această investiţie, sunt tot timpul întrebat ce servicii medicale poate oferi această clinică şi abia aşteaptă sa vină sa se trateze”, afirmă primarul Dediu.

Primarul a precizat condiţiile în care se va face accesul la aceste servicii medicale

,Accesul la procedurile medicale se va face în baza unei trimiteri medicale care să specifice exact diagnosticul şi ce tip de proceduri trebuie făcute. „Avem inclusiv un microbuz pe care îl vom pune la depoziția persoanele mai greu deplasabile. Acest proiect este cu finanţare europeană, așa încât serviciile medicale vor fi gratuite pentru o perioada de 5 ani”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi.

Proiectul „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu” din comuna Păuşeşti Măglaşi are valoarea de 2.639.106 de lei, finanţarea fiind asigurată prin POR 2014 – 2020.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Consiliul Local Râmnicu Vâlcea: Mircia Gutău plus USR versus PNL
 •  

Consiliul Local Râmnicu Vâlcea: Mircia Gutău plus USR versus PNL

O altă ședință de Consiliu Local de proporții, din punctul de vedere al scânteilor, s-a desfășurat astăzi la Râmnicu Vâlcea. Este evident că forțele PSD/PER/USR s-au unit pentru a suprima intențiile PNL de a aproba proiecte.

A fost o ședință extraordinară, având 4 puncte pe ordinea de zi, plus încă 4 la cele suplimentare. Cu toate acestea, primarul Mircia Gutău a retras un punct, plus cele suplimentare.

La primul punct de pe ordinea de zi a fost vorba despre o aprobare de contract pentru finanțarea unui program de cadastru, care a fost aprobat fără probleme sau discuții în unanimitate.

Al doilea punct de pe ordinea de zi, aprobat de alianța USR-PSD/PER.

În proiectul de hotărâre este vorba de câteva investiții surpriză, anume în învățământ, cultură, recreere și religie, locuințe, servicii și dezvoltare publică în valoare de 93.000 de lei.

Virgil Pîrvulescu atrage atenția despre investițiile făcute în proiectele primarului, în comparație cu interesul pentru proiectele sale.

”În acest proiect de hotărâre domnul primar, deși de pe scaunul pe care îl ocupă, a clamat de atâtea ori că își dorește investiții și că este de acord ca în orașul nostru să apară investiții și faptul că Delta Parc este un proiect cu care eu m-am prezentat în fața cetățenilor, dar acum retrage finanțarea, cred că reprezintă de fapt caracterul unui om care una spune și alta face. ” a declara viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Scandalul veșnic de la Râmnicu Vâlcea

Ca în orice altă ședință de Consiliu Local, trebuie să existe rățoieli sau contraargumente încinse între consilierii locali. De data aceasta, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a sărit coarda numindu-și unul dintre viceprimari ”mincinos ordinar”. Asta nu s-a întâmplat doar o dată, ci de nenumărate ori la adresa lui Virgil Pîrvulescu. Motivul ar fi fost că viceprimarul n-a reușit să facă proiectele pe care și le-a propus încă de la începutul mandatului, însă după spusele primarului, încă n-a reușit să le îndeplinească. Discuția a mers mai departe, vorbind unul peste altul, ajungându-se la jigniri.

Președintele ședinței îl sancționează pe Virgil Pîrvulescu, dar pe primar nu

În scandalul de la ședință, Virgil Pîrvulescu a vorbit în același timp cu primarul Mircia Gutău, în timp ce primea tot felul de jigniri. Pentru acest lucru, viceprimarul a primit avertisment din partea președintelui USR de ședință, Petrișor Manda. Totuși, câteva momente mai târziu, domnul consilier Amza avea rândul la lista de vorbitori, însă primarul Mircia Gutău a vorbit înaintea acestuia fără probleme, iar președintele de ședință nu a ridicat niciun deget.

Consilier USR laudă un consilier PSD pentru ”experiența anilor din consiliul local”

Consilierul PSD, Amza Valeru, a făcut un comentariu despre un proiect de amenajare al râului Olănești, având în vedere că a lucrat în domeniu. Consilierul USR, Petrișor Manda, care este și președinte de ședință, este atins de discursul pesedistului și îl laudă pentru anii săi de experiență în administrație.

” Mulțumesc frumos domnule consilier pentru explicațiile pertinente și se dovedește că experiența dumneavoastră este de bun augur în Consiliul Local. ” a declarat consilierul USR, Petrișor Manda.

S-au ales reprezentanții și supleanții din comisia de evaluare pentru Dispensarul Medical Ostroveni

Pentru funcția de reprezentant al Consiliului Local în comisia de evaluare, au fost aleși Preoteasa Radu (PNL), Dobrete Adina (PSD), Andrei Gheorghiu (USR), iar membrii supleanți aleși sunt Popa Constantin (PNL), Mihăilescu Gheorghe (PSD) și Rădulescu Andreea (USR).

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache: „Este un an istoric pentru comuna noastră”
 •  

Primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache: „Este un an istoric pentru comuna noastră”

La Goleşti sunt în derulare lucrări care au fost prinse pe situaţii de urgenţă pentru stabilizarea tuturor zonelor afectate în urma calamităţilor din vara acestui an, când localitatea a fost măturată, pur si simplu, de ape.

„Am făcut documentaţia pe care am transmis-o către Compania Națională de Investiții şi, în cel mai scurt timp, ni s-au alocat fondurile necesare pentru remedierea situaţiei în localitate. S-au făcut licitaţiile prin CNI, iar în prezent în localitate lucrează trei firme de construcţii care realizează ziduri de sprijin, gabioane, regularizări de ape și o punte carosabilă în satul Aldeşti”, a precizat primarul Adrian Mitrache.

Toate aceste lucrări, de refacere a zonelor calamitate se execută în mai multe puncte din localitate, începând de la Tulei Câmpeni, Popeşti, Gibeşti, Blidari până în satul Aldeşti, sau, altfel spus, în toată localitatea. Termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni execuţia şi trei luni proiectarea, ambele trebuie făcute în paralel. Prin urmare, la finele lunii decembrie toate lucrările trebuie finalizate:

„Este un an istoric pentru comuna Goleşti, niciodată această localitate nu a avut atâtea lucrări. Este bine ceea ce se întâmplă, fiindcă această comună a fost uitată de toţi guvernanţii, în toţi aceşti 31 de ani. Tot timpul când se alocau fonduri localitatea Goleşti primea zero lei. Acum, cu sprijinul acestui Guvern, care este de partea noastră, au înţeles că inclusiv aceşti locuitori au drepturi, nu numai obligaţii. De când s-a schimbat guvernarea acestei ţări, din anul 2019, s-a schimbat şi atenţia acordată către localitatea noastră”, a punctat primarul.

Se asfaltează, se introduce conducta de canalizare, se extinde reţeaua de apă

Cu banii pe care i-a primit anul trecut, administraţia locală de la Golești a reuşit să asfalteze drumurile comunale pe o lungime de aproximativ 1 kilometru, dar, pe lângă asfalt, s-a introdus şi reţeaua de canalizare pe străzile respective, unde s-au făcut inclusiv branșamentele la gospodării: „Chiar dacă rețeaua de canalizare nu este în localitate, se băgă conducta de canalizare, astfel încât, în momentul în care venim cu reţeaua cea mare să nu mai intervenim pe străzile respective unde s-a turnat asfalt şi să fim nevoiţi să-l spargem. S-au asfaltat trei străduţe care dau în DN73C. Am ales aceste drumuri fiindcă, atunci când ploua, torenţii din zonă aduceau în drumul naţional tot macadamul de pe drum. Sunt 7 astfel de ieşiri în drumul naţional şi noi am reuşit să facem doar trei, dar le-am făcut pe cele unde sunt cele mai multe gospodării, dar urmează să le asfaltăm şi pe celelalte cinci, care au rămas”, spune primarul.

Tot în această perioadă se va demara și alimentarea cu apă pentru încă trei sate, reprezentând o nouă lucrare de extindere a sistemului de apă pe o lungime de 6 kilometri, în partea de nord a localităţii, pentru satele Tulei Câmpeni, Poieniţa şi Drăgăneşti. Primarul spune că rămâne satul Coasta şi cătunul Tulei fără sistem de apă, fiind două zone mai izolate, şi unde sunt puţine gospodării, dar speră ca, până la finele acestui mandat, şi acestea să beneficieze de apă la robinet.

Şcolile, în atenţia primarului din Goleşti

În localitate funcţionează o singură școală, care are autorizație de funcţionare, unde învaţă 100 de copii. În această vară, primăria a alocat fonduri pentru refacerea încălzirii centrale şi achiziţionarea unei centrale termice.

Primarul dă asigurări că anul şcolar se va desfășura în bune condiţii, mai ales că primul proiect pe care l-a iniţiat când a devenit primar, în octombrie 2020, a fost iniţierea procedurii pentru achiziţionarea întregului pachet IT care include 7 table interactive, videoproiectoare, camere de supraveghere, 73 de tablete şi 19 laptopuri pentru profesori, pentru care s-a aprobat cerea de finanţare. Proiectul se derulează cu bani europeni, prin POR, în valoare de 400 de mii de lei.

„În localitate mai avem o singură şcoală, în condiţiile în care, la începutul anilor 90 funcţionau toate şcolile din cele 11sate, adică în fiecare sat exista o şcoală.

Scăderea demografică se simte şi la noi în localitate, chiar dacă suntem la o aruncătură de băţ de Râmnic, şi asta fiindcă această aşezare a fost dată uitării de toate Guvernele, nu s-au făcut investiţii. Prin urmare, acesta este unul dintre răspunsuri: tinerii au plecat din sat, iar copiii i-au dus la şcolile din oraş. În 2020, când am fost ales primar am depus proiectul pentru achiziţionarea tabletelor, iar acum s-a aprobat cererea de finanţare. Mai mult, la CNI avem proiectul pentru reabilitarea, dotarea și extinderea şcolii. Proiectul este prins în lista de sinteză. Prin acest proiect se va face o extindere a clădirii unde se va mai amenaja încă un grup sanitar, corpul centralei, tot ce înseamnă interior şi exterior şi achiziționarea mobilierului nou. Ne dorim o şcoală modernă cu adevărat, astfel încât copiii să înveţe aici, la noi în localitate, să nu mai aibă motiv să plece. Pe lângă faptul că ne dorim să avem şcoli moderne, în planul nostru este şi infrastructura rutieră, apa, canalizarea, dar şi gazele, de care putem beneficia cu siguranţă”, a punctat primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache.

Un mandat istoric pentru Adrian Mitrache

O dată cu deschiderea programelor de finanţare, pentru primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache, prioritară este canalizarea. În cadrul acestui proiect sunt prinşi 41 de kilometri de conductă, în cele 7 sate, dintre care 36 de kilometri de conductă de canalizare gravitaţională, 4 kilometri de conducte de refulare, 26 de staţii de pompare şi o staţie a apelor uzate. Prin urmare, prioritară pentru administraţia locală este înfiinţarea reţelei de canalizare, apoi asfaltarea drumurilor comunale. La Compania Naţională de Investiţii, Adrian Mitrache a depus un proiect de asfaltare pe o lungime 8,35 kilometri, pentru care trebuie să semneze contractul de finanţare dar şi modernizarea, reabilitarea şi extinderea şcolii din satul Popeşti.

 • Primarul localităţii Goleşti Adrian Mitrache Este un an istoric pentru comuna noastră
 • Primarul localităţii Goleşti Adrian Mitrache Este un an istoric pentru comuna noastră
 • Primarul localităţii Goleşti Adrian Mitrache Este un an istoric pentru comuna noastră
 • Primarul localităţii Goleşti Adrian Mitrache Este un an istoric pentru comuna noastră

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO: Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea îl face ”Mincinos ordinar” pe viceprimar la ședința de Consiliu Local
 •  

VIDEO: Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea îl face ”Mincinos ordinar” pe viceprimar la ședința de Consiliu Local

Scandal de proporții în ședința extraordinară de Consiliu Local

Parcă în această ședință de Consiliu Local s-a țipat cel mai mult și au fost adresate câteva jigniri serioase la adresa unor consilieri locali, mai ales către viceprimarul Virgil Pîrvulescu. Scandalul a izbucnit între Mircia Gutău și viceprimarul Virgil Pîrvulescu după ce se contraargumentau pe baza atribuțiilor domnului viceprimar, care nu ar fi fost deloc îndeplinite. Acesta a fost motivul pentru care a fost numit ”Mincinos ordinar” de nenumărate ori în timpul ședinței.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Mihaela ANDREIANU: „Anul acesta intrarea în online se face doar la o rată de 6 la mia de locuitori”
 •  

Mihaela ANDREIANU: „Anul acesta intrarea în online se face doar la o rată de 6 la mia de locuitori”

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Impact real, inspectorul școlar general al județului Vâlcea, Mihaela Andreianu explică ultimele detalii legate de deschiderea anului școlar de anul acesta. Având în vedere că pandemia nu s-a sfârșit încă, școala începe cu obișnuitele deja condiții împotriva răspândirii virusului COVID-19, pe care le-am discutat în detaliu.  

Impact real: Cum credeți că va evolua situația învățământului fizic și cât de repede credeți că o să ne întoarcem la școala online?  

Mihaela ANDREIANU: Deocamdată ne întoarcem la școală în format fizic, cu toți elevii în bănci, și sperăm ca acest lucru să fie posibil cât mai mult timp. Guvernul chiar ne-a asigurat și prin ordinul comun, al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății că sunt condiții pentru ca elevii să poată rămâne în bănci. Mai mult, știți că anul trecut, undeva la o rată sub 1/1000 locuitori elevii trebuiau să intre în sistem online. Anul acesta școlar elevii vor intra în sistem online la o rată de infectare de peste 6/1000 de locuitori. Asta înseamnă c,ă dacă în școală se păstrează regulile sanitare privind purtarea măștilor, dezinfectarea mâinilor și celelalte măsuri sanitare, atunci sunt toate șansele ca elevii să fie prezenți în bănci cât mai mult timp posibil.  

Impact real: Ce credeți despre ideea că, după alegerile din 25 septembrie ale Partidului Național Liberal, orele de curs din toată țara ar putea trece în mediul online?  

Mihaela ANDREIANU: Da, legendele circulă, numai că noi trăim într-o realitate care sperăm să contrazică aceste legende. Nu se pune problema, nici un caz, așa cum se vehiculează, și vă spun și de ce: anul trecut n-au fost alegeri și, cu toate acestea, din cauza situației epidemiologice, am fost nevoiți să intrăm în online la câteva săptămâni după începerea școlii în format fizic. Anul acesta intrarea în online se face doar la o rată de 6 la mia de locuitori în localitatea respectivă, așa că sperăm ca elevii să stea în bănci mai mult timp. Șansele ca elevii să intre în online anul acesta sunt mult mai mici decât erau anul trecut, deci nu există nici o legătură cu alegerile din interiorul partidului aflat la guvernare.  

Impact real: Cum v-ați pregătit pentru începutul acestui an școlar, cu ce materiale?  

Mihaela ANDREIANU: Școlile sunt pregătite, pentru că este al treilea an când noi avem parte de învățământ în condiții de pandemie. Sunt formate traseele și acum doar s-au refăcut, și s-a făcut dezinfecția. S-au luat toate măsurile igienico-sanitare, sunt dezinfectanți în toate școlile. Am cerut stocurile la școli și sunt stocuri suficiente de dezinfectanți în școli. Am asigurat și măști, acolo unde nu au fost. Chiar acum am adus de la DSP un stoc de 312.000 de măști pe care le-am împărțit școlilor care nu au în acest început de an școlar. Cred că măsurile igienico-sanitare sunt îndeplinite. Nu mi-au fost aduse la cunoștință probleme majore în ceea ce privește începerea școlilor, toți inspectorii noștri sunt acum în teren și monitorizează, și chiar am primit vești încurajatoare în ceea ce privește pregătirea școlilor.   

Impact real: Cât de pregătite sunt împotriva unul nou val școlile din orașe, dar și din mediul rural?  

Mihaela ANDREIANU: Nu aș spune că sunt mai pregătite școlile din mediul urban și mediul rural, vă spun și de ce: atât școlile din mediul urban, cât și cele din mediul rural sunt pregătite pentru un nou val, pentru că am trecut peste un an și jumătate de pandemie. Acum, dacă este să facem o comparație între școlile din mediul urban și cele din mediul rural, în mediul urban sunt pregătiți într-adevăr, nu avem problemele pe care le avem în mediul rural. În mediul rural, dacă se păstrează condițiile sanitare, ținând cont și de faptul că numărul de elevi în clase este mult mai mic, atunci și șansele să apară cazuri de Covid sunt mai mici.  

Impact real: Sub ce condiții încep elevii școala? Cum se desfășoară orele?  

Mihaela ANDREIANU: Orele se vor desfășura în format fizic, obligatoriu cu asigurarea distanțării, cu mască de protecție, care anul acesta este obligatorie la interior, nu și la exterior și în orele de sport, până la o rată de incidență de 2 la mie în localitate. Orele se vor desfășura decent, ca în vremurile bune, în format fizic, în bănci, dar cu măsuri suplimentare de protecție. În ceea ce privește distanțarea și purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, aerisirea spațiilor, toate acestea se vor face mai mult decât înainte.  

Impact real: În Valea Mare sunt încă impuse restricțiile Instituției Prefectului pentru localitățile care au cazuri de Covid mai mult sau egal cu 3,5/1000 de locuitori. La elevi se impun restricții abia la 6/1000 de locuitori, de ce există o diferență așa mare?  

Mihaela ANDREIANU: Pentru că școlile sunt sigure. S-a dovedit faptul că școlile sunt sigure și, dacă se păstrează măsurile igienico-sanitare și distanțarea, atunci riscul ca la școală să se răspândească infecția este foarte mic, mai ales în localitățile mici, subliniez. Problema apare până la școală, ce face copilul până intră în curtea școlii și până intră în clasă. În clasă și la școală sunt măsuri suplimentare. Se păstrează măștile, se păstrează distanțarea. Există un profesor care supraveghează în permanență. În pauză există persoane care supraveghează și transportul în comun, dacă acesta se realizează cu microbuzul școlar, adică ar trebui să încercăm, după un an și jumătate, după ce am învățat totuși regulile acestea igienico-sanitare care ne protejează puțin de riscul de a ne infecta cu SARS-COV II, să ținem școlile cât mai mult deschise. Elevii sunt receptivi, au înțeles că este mult mai bine să respecte niște reguli de protecție și să stea la școală decât să stea acasă, în online, așa încât mi se pare corect și binevenită această urcare a limitei la o rată de incidență de 6 la mie. 

  

Impact real: Anul trecut, județul Vâlcea a avut cea mai mare promovabilitate la BAC din ultimii ani. Cum credeți că va fi anul acesta?  

Mihaela ANDREIANU: Așteptările sunt mari. Noi nu putem decât să ne facem datoria. Este de așteptat ca elevii noștri să învețe și să-și dorească să obțină rezultate la fel de bune ca în anii anteriori. Cert este că și anul trecut, și acum 2 ani, vorbesc despre perioada de când sunt eu la Inspectoratul Școlar Vâlcea, au fost rezultate peste media națională.  

Impact real: Mai sunt în județul nostru zone care nu au internet? Care sunt acestea?  

Mihaela ANDREIANU: Mai sunt zone în anumite localități unde, probabil din cauza caracteristicilor geografice, internetul ajunge mult mai greu sau firmele care asigură conexiunea la internet acceptă mai greu să vină, pentru că este un număr mic de populație acolo. Aveam ceva probleme în zona de nord a județului, mă refer la Țara Loviștei, dar tot așa, pe zone, în câteva cătune, unde într-adevăr, acoperirea cu internet era mai deficitară. Spre Ocnele Mari era o zonă la fel, neacoperită cu internet. Tot așa, era un cătun, deci nu avem localități care să nu fie legate la internet, în județul Vâlcea. Toate localitățile au conexiune la internet. Toate școlile din Județul Vâlcea au conexiune la internet. Sunt într-adevăr probleme cu conexiunea la internet în unele cătune sau zone mai izolate. Sper ca administrația locală să facă eforturi și să convingă operatorii să lege și zonele respective. Pe la Șirineasa, de exemplu, mai era tot așa, o zonă unde nu era acoperire.   

Impact real: Există un program de prevenire a abandonului școlar, pentru familiile defavorizate?  

Mihaela ANDREIANU: Da, există mai multe programe pentru familiile defavorizate, unele sunt derulate prin Ministerul Educației, altele sunt derulate în colaborare cu anumite organizații neguvernamentale, cum ar fi World Vision de exemplu, care, în fiecare an, a derulat proiecte în sprijinul elevilor defavorizați. Sunt burse oferite elevilor defavorizați. La noi, în Vâlcea, de exemplu, există Bursa Mitică Crăciunescu. Am avut surpriza să popularizăm acest proiect, care mie mi s-a părut un proiect foarte bun, dar să nu fie atât de mulți doritori pe cât ne-am fi dorit. Există la nivel județean integrat programul-pilot „Școala după Școală”, care se adresează elevilor în risc de abandon școlar sau elevilor care, din cauza situației pandemice, nu au reușit să parcurgă materia în anul școlar trecut.  

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Florin Verigeanu: ”Avem discuții cu mai mulți antrenori”
 •  

Florin Verigeanu: ”Avem discuții cu mai mulți antrenori”

Șeful secției de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu a anunțat că nu este mulțumit de startul de sezon și ia în calcul mutări pe banca tehnică. Fosta campioană a fost eliminată din Cupa României de către Gloria Buzău în sferturi, la aruncările de la 7 metri, după care, în campionat, a remizat acasă cu Craiova și a învins destul de greu pe CSM Deva. Site-ul arenamm.ro a scris marți despre posibilitatea ca antrenorul echipei masculine CSM Bacău, Sandu Iacob, să-l înlocuiască pe Goran Kurtes. Contactat de Handbal Mania, președintele vâlcean Florin Verigeanu a confirmat discuțiile.

”Într-adevăr, avem niște discuții, nu numai cu Sandu Iacob, ci cu mai mulți antrenori, deoarece nu suntem mulțumiți de felul în care s-a prezentat echipa în acest început de sezon. Deocamdată, nu e nimic bătut în cuie, așa că e posibil și să schimbăm și să nu să schimbăm antrenorul principal” a spus Florin Verigeanu pentru siteul Handbal Mania.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Primarul Ionel Vlădulescu: „Proiectul de aducțiune a gazului metan pentru Budeşti este în linie dreaptă
 •  

Primarul Ionel Vlădulescu: „Proiectul de aducțiune a gazului metan pentru Budeşti este în linie dreaptă

Pentru început, proiectul se va realiza pe o lungime de 25 de kilometri

Introducerea gazelor naturale este unul dintre cel mai importante obiective în acest moment atât pentru locuitori, cât şi pentru societăţile industriale care îşi desfăşoară activitatea în parcul industrial aflat pe raza comunei Budeşti.

Administraţia locală susţine că proiectul de aducţiune a gazului metan a intrat în linie dreaptă. Astfel, locuitorii vor putea beneficia în scurt timp de reţeaua de gaze naturale. Primarul a anunţat că s-a finalizat licitaţia şi a fost desemnat constructorul: „Paşii s-au făcut, licitaţiile sunt finalizate, operatorul desemnat are parte de execuţie şi de cofinanţare la proiect, deci toate lucrurile sunt în linie dreaptă şi sunt bine făcute. Prin urmare, sunt anumiţi paşi de urmat pe care nu putem să-i trecem, să-i depăşim, dar cred că este bine că suntem în punctul acesta cu proiectul. Părerea mea este că anul viitor, în primăvară vom avea gaze în localitate. Fac această precizare fiindcă sunt nişte demersuri care trebuie făcute legal, nu putem fără ele. Dacă ar fi după mine mâine aş introduce gaze până la ultima casă din Budeşti”, a precizat primarul.

În prima fază, șase sate vor fi racordate la rețeaua de gaze

Primarul Ionel Vlădulescu lucrează la proiectul de branşare a localităţii la conducta de gaze naturale din anul 2011, însă, în acest an vor începe, în final, lucrările la reţea. Primarul Ionel Vlădulescu declară că investiţia cuprinde o rețea pe o lungime de 26 de kilometri, iar satele Linia, Racoviţa, Barza, Bârseşti, Ruda şi Budeşti vor fi primele racordate la gaze naturale: „În prezent se lucrează la proiectul tehnic, proiectantul ne-a solicitat deja cereri din partea firmelor care doresc să fie branşate la reţea, în aşa fel încât să fie dimensionată la capacitatea necesară şi pentru viitor, ţinând cont că localitatea se va dezvolta. Am luat contact cu toţi reprezentaţii firmelor din localitate, cu toţi doritorii care solicită branşarea la reţeaua de gaze şi aşteptăm solicitările din partea dumnealor. Se vor estima costurile şi solicitările vor fi depuse la proiectant, în vederea dimensionării conductei. Reţeaua va fi pe toată lungimea drumului naţional 7 şi DN67, adică în satele Linia şi Racoviţa, apoi va cuprinde toate gospodăriile poziţionate pe drumul judeţean, în satele: Budeşti, Barza, Bârseşti şi Ruda. Urmează ca, după aceea, să prelungim şi să extindem sistemul şi pe sectoarele laterale”, a precizat primarul.

Cel mai important obiectiv în acest moment pentru comunitate este introducerea gazelor naturale

„Am spus-o şi o mai spun: dorinţa mea este să începem primii metri de reţea, pentru că acest lucru este cel mai important. Constructorul care a câştigat licitaţia şi are concesiune este Compania Premier Energy şi este interesat să aibă cât mai mulţi abonaţi. Este adevărat că din anul 2009 nu s-a mai finanţat nici un astfel de proiect, nu s-a mai introdus nici o reţea nouă de gaze naturale în România, au fost doar extinderi pentru reţelele existente. Noi avem acum această posibilitate, am fructificat-o şi, cu siguranţă, o vom duce la final. Am muncit foarte mult la proiectul acesta, ani buni. Fac această precizare fiindcă sunt unii oameni care comentează pe reţelele de socializare că s-au săturat de când tot spun despre acest proiect. E bine, trebuie să ştie că şi eu m-am săturat. Cu toate acestea nu o să mă dat bătut. Acest proiect este o promisiune în spatele căreia s-au făcut poteci la Bucureşti, la ministere şi stau multe nopţi nedormite. Primele documentaţii pe care le-am făcut pentru introducerea reţelei de gaze s-au realizat în anul 2009 şi, de atunci, tot insistăm pentru a face paşi importanţi în demararea acestei investiţii” , a precizat primarul localităţii Budești.

Localitatea este în mare parte asfaltată, iar după finalizarea drumului judeţean primarul are în plan modernizarea centrului civic

O problemă importantă pentru comunitate o reprezintă introducerea sistemului de canalizare pe tronsonul DJ 678, drum care se modernizează în prezent cu bani europeni. Localitatea este prinsă în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată”, propus pentru finanţare prin programul POIM 2014 – 2020, cu cel mai important tronson de extindere a reţelei de canalizare de aproximativ 8 ani. Faptul că proiectul bate pasul pe loc de foarte mult timp îl nemulţumeşte şi pe primar, dar şi pe sătenii obosiţi de atâtea promisiuni. Ionel Vlădulescu a realizat multe proiecte în mandatele de primar şi viceprimar pentru localitatea pe care o administrează, dar se arată dezamăgit de fiecare dată când vine vorba despre acest proiect prins în master planul judeţului, fiindcă nu a reuşit să-şi vadă încă visul împlinit: acela ca întreaga sa localitate să beneficieze de reţea de canalizare. În opinia sa, apa şi canalizarea sunt utilităţi minime, necesare pentru comunitate, care depind foarte mult de proiectul master planului judeţean.

Faptul că proiectul de canalizare bate pasul pe loc de foarte mult timp îl nemulţumeşte pe primar

„Canalizarea la noi în localitate este problema Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apa Vâlcea, pentru că eu i-am înştiinţat de nenumărate ori că este necesar acest proiect, că trebuie urgentat și că sunt solicitări de branșare. Acum să vedem ce soluţii se vor găsi, pentru că drumul județean se apropie de finalizare şi este o lucrare cu bani europeni unde sunt impuse nişte condiţii, iar introducerea conductei pentru canalizare cu lungimea cea mai mare va fi pe acest drum judeţean. Sunt curios cum vor interveni pe acest drum judeţean în următorii 5 ani fiindcă, potrivit condiţiilor impuse, nu au voie să umble la structura lui. Ne-au încurcat, şi-au bătut joc de noi şi acum suntem în situaţia în care nu putem să avem o reţea de canalizare în toată localitatea. Dacă ei au soluţii să şi le rezolve, şi atunci să introducă rețeaua de canalizare, nu am nimic împotrivă, dar să vedem cum o vor face, pentru că de peste 8 ani acest proiect bate pasul pe loc. Oamenii trebuie să înţeleagă că după ce canalizarea a fost prinsă în acest proiect, nu am avut voie să mai facem noi acest proiect, aceasta a fost condiţia. Prin urmare, şi-au bătut joc de noi, ne-au ţinut blocaţi şi ne ţin în continuare blocaţi, fiindcă nu putem obţine finanţări pentru acest proiect, noi, administraţia locală, independent de ei. Din păcate suntem în acest punct: zona principală a localităţii Budeşti nu are canalizare. Din acest considerent nu vom mai intra în nici o asociere, fiindcă asocierile implică anumite condiţii pe care vrei sau nu vrei, eşti obligat să le respecţi, altfel eşti bun de plată, deci se creează probleme. Toate aceste asocieri s-au dovedit ulterior că sunt în dezavantajul comunităţilor locale, aşa cum este şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubrizare”, a precizat primarul localităţii Budeşti, Ionel Vlădulescu.

27 de kilometri de reţea de canalizare la Budeşti, prin ADI Apa Vâlcea

În acest master plan al judeţului, localitatea Budeşti este prinsă cu proiectul de canalizare pe o lungime de 27 de kilometri. În tot acest timp, primarul a transmis adrese către ADI Apa Vâlcea, prin care i-a informat că trebuie să ia în calcul fonduri pentru refacerea în totalitate a carosabilului. În cei 8 ani de când proiectul de canalizare este depus, în localitate drumurile comunale au fost între timp asfaltate: „Problema nu este numai drumul judeţean, problemă sunt şi drumurile comunale, fiindcă în tot acest timp noi nu am stat cu mâinile în sân, le-am asfaltat, pentru că nu puteam să stau cu drumurile neasfaltate, să refuz fondurile pentru proiectele pe care le-am depus. Aşteptăm de atâţia ani cu speranţa ca ADI Apa Vâlcea într-un final să înceapă lucrările. Din păcate nu este în stare să promoveze şi să ducă la final un proiect, și nu mai vorbesc despre localităţile care au fost prinse în acest proiect ani de zile şi acum au fost eliminate. Eu sunt foarte supărat pe aceste două asociaţii. Noi ne îndreptăm comunităţile locale spre modernizare şi dezvoltare şi spre beneficiul cetăţeanului, acesta este dezideratul nostru”, a subliniat primarul.  

Budeştiul este una dintre comunele care face parte din master-planul judeţului, unde zeci de localităţi au depus documentaţia cu speranţa obţinerii mai rapide a unor bani europeni destinaţi alimentării cu apă şi canalizare, renunţând în schimb la investiţii finanţate din alte programe de finanţare.

Primarul localităţii este supărat, fiindcă, după 30 de ani de la Revoluţie, astăzi, în mare parte, destul de multe sate din judeţ sunt în continuare fără canalizare şi apă.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Nigerianul Kenneth întărește atacul Flacărei
 •  

Nigerianul Kenneth întărește atacul Flacărei

Flacăra Horezu și-a întărit ofensiva, semnând cu atacantul nigerian Kenneth Obananaya, care ultima dată a evoluat la Măgura Cisnădie.

Kenneth are 25 de ani și un fizic impunător, 1,89 m înălțime. În România, acesta a mai evoluat la Miroslava, Domnești și Cisnădie. În martie, nigerianul a marcat un gol pentru Cisnădie, în victoria echipei sale, 3-0 cu Flacăra, la Horezu. ”Kenneth a semnat cu Flacăra, dar are unele probleme de sănătate și va veni la pregătire când este apt. Va mai dura 2-3 săptămâni” a anunțat președintele clubului, Vali Grigorescu. Flacăra a mai adus un nigerian, pe fundașul central Ovye Monday, care a debutat la meciul cu Costești, fiind eliminat. În probe mai este și un al treilea nigerian.

În ofensiva Flacărei este așteptat și atacantul Florin Cioablă, care și-a ispășit pedeapsa cu executare primită în urma unui accident rutier. Acesta a fost eliberat recent și pentru câteva săptămâni va sta acasă, alături de familie.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • În orașul vâlcean Brezoi, va fi realizat un centru multifuncțional pentru tineret și va fi modernizat parcul central
 •  

În orașul vâlcean Brezoi, va fi realizat un centru multifuncțional pentru tineret și va fi modernizat parcul central

Oraşul Brezoi are una dintre absorbţiile cele mai mari de programe europene în ultima vreme

Prin POR 2014-2020, în orașul Brezoi, va fi realizat un centru multifuncțional pentru tineret și va fi modernizat parcul central, un proiect în valoare de 17,1 milioane de lei.

Astfel, Primăria orașului Brezoi va implementa un proiect cu două componente. Prima vizează construirea unui centru multifuncțional pentru tineret și crearea unor terenuri de sport. Centrul multifuncțional va avea bazin de înot, sală de gimnastică, punct de informare și consiliere, sală de tenis de masă și terenuri de badminton, baschet, tenis de câmp și handbal. Cea de-a doua componentă urmărește reabilitarea și modernizarea parcului central, care va avea zone de relaxare, gradene, locuri de joacă pentru copii, spațiu de fitness pentru adulți, o poieniță cu sculpturi și fântâni.

COMUNICAT DE PRESĂ

Prin intermediul proiectului Cod 125780/POR/2018/13/13.1/1/7 REGIUNI se realizează înfiinţarea unui centru multifunctional pentru tineret, cu funcţii recreative şi amenajarea spaţiilor urbane, respectiv reabilitarea şi modernizarea Parcului Central din oraşul Brezoi.

Prin înfiinţarea centrului multifunctional pentru tineret, prezentul proiect vine în sprijinul susţinerii unei vieţi active, integratoare, care să satisfacă preferinţele şi cererea viitorilor beneficiari, prin următoarele soluţii: activităţi artistice, activităţi recreative, activităţi sportive.

Centrul multifuncţional va cuprinde: bazin de înot didactic, sală de gimnastică, punct de informare şi consiliere, sală de ping pong, sală socializare cât şi construirea unor terenuri de sport în aer liber, precum teren de badminton, teren de baschet, teren de tenis, teren de hadbal, ce vor deservi populaţia oraşului Brezoi, judeţul Vâlcea, indiferent de vârstă, fără niciun fel de discriminare. Toate acestea, pe termen mediu şi lung, vor duce la creşterea bunăstării vieţii comunităţii locale şi vor crea premisele unei dezvoltări durabile.

Centrul multifuncţional cu bazin didactic reprezintă posibilitatea de practicare a unui sport sau de rafinare a învăţământului şcolar şi apropierea acestuia de viaţa reală a fiecărui individ care îşi asumă un rol social în viaţa comunităţii, indiferent de categoria socio-economică sau vârstă, ţinând cont de abilităţile şi dorinţele personale. Tocmai în acest context a fost luat în consideraţie factorul recreativ, ca o componentă socială de bază şi a fost inclus în noua investiţie, ca element definitoriu al dezvoltării sociale.

Având ȋn vedere dezvoltarea turistică ȋnregistrată de Brezoi ȋn ultimii ani, se impune ca orasul sã dezvolte puncte de interes si prin amenajarea spatiilor verzi neutilizate si oferirea de locuri de relaxare, atractie si odihna atat pentru localnici, cat si pentru turisti. Numeroase beneficii pentru oras vor fi generate prin popularizarea utilizarii elementelor de infrastructura ce vor fi realizate in cadrul proiectulu

Parcul Central Brezoi, are o suprafață de 16497mp, iar reabilitarea acestuia ȋl va transforma ȋntr-un pol de atracție principal al zonei.

Obiectivul destinat Parcului Central Brezoi din cadrul proiectului nostru se incadreaza in preocuparile actuale legate de notiunile de ‘peisaj’ in Europa. Conform Conventiei Europene a Peisajului peisajul joacă un rol important în domeniul culturii, ecologiei şi domeniul social, constituind suportul activitatii economice (protecţia, managementul şi planificarea peisajului pot contribui la crearea de noi locuri de muncă).

Suntem conştienti de faptul că peisajele contribuie la formarea culturilor locale şi că acestea constituie o componenta de bază a patrimoniului cultural şi natural al Europei, contribuind la bunăstarea umană şi consolidarea identităţii Europei. Astfel incat, prin intermediul acestei interventii răspundem nevoilor comunitatii de a savura înalta calitate a peisajelor, adoptand un rol activ în dezvoltarea lor.

Sub-obiectivele reabilitarii Parcului Central includ:

– Realizarea unei infrastructuri pietonale adecvate zonei propuse;

– Realizarea de amenajari peisagere, in ton cu legenda/istoria/flora locala;

– Realizarea unui sistem de irigatii automatizat;

– Realizarea unui sistem de drenaj de suprafata si/sau de adancime dupa caz;

– Realizarea unor spatii de sedere si socializare pt activitati in aer liber;

– Realizarea unei zone cu fantani pietonale;

– Dotarea cu mobilier specific de grădină:

– Realizarea unui sistem de iluminat eficient;

– Realizarea unui pavaj adecvat temei abordate.

Astfel, centrul multifuncţional pentru tineret cu bazin didactic şi modernizarea parcului central Brezoi se constituie într-un răspuns integrat şi eficient pentru dezvoltarea de noi modele de suport extracurricular/sportiv şi vin în întâmpinarea necesităţilor identificate pe plan local prin Strategia de Dezvoltare Durabilă a oraşului Brezoi, întrucât investiţia se regăseşte în portofoliul de proiecte, Domeniul de Intervenţie 4 „Îmbunătăţirea infrastructurii”, Obiectivul specific/operaţional 3 ”Investiţii în infrastructura educaţională”, proiect propus fiind sub titlul ”Îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraşul Brezoi, prin înfiinţarea unui centru multifuncţional pentru tineret şi prin amenajarea spaţiilor urbane”.

Proiectul se afla actualmente in etapa de evaluare tehnica a ofertelor depuse in cadrul procedurilor de achizitie. In functie de rezultatul acestor proceduri, finalizarea executiei reabilitarii Parcului Central este planificata pentru luna iunie 2022, iar a Centrului Multifunctional, data fiind complexitatea constructiei, intr-un interval de aproximativ 2 ani de la data prezentului comunicat.

BIROUL DE COMUNICARE AL PRIMĂRIEI ORAŞULUI BREZOI

În orașul vâlcean Brezoi va fi realizat un centru multifuncțional pentru tineret și va fi modernizat parcul central
În orașul vâlcean Brezoi va fi realizat un centru multifuncțional pentru tineret și va fi modernizat parcul central
 • În orașul vâlcean Brezoi va fi realizat un centru multifuncțional pentru tineret și va fi modernizat parcul central
 • În orașul vâlcean Brezoi va fi realizat un centru multifuncțional pentru tineret și va fi modernizat parcul central
 • În orașul vâlcean Brezoi va fi realizat un centru multifuncțional pentru tineret și va fi modernizat parcul central
 • În orașul vâlcean Brezoi va fi realizat un centru multifuncțional pentru tineret și va fi modernizat parcul central

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Gheorghe Dumbravă critică scandalurile în lanț prin care USR-Plus şi-a propus să dărâme Guvernul din care face parte
 •  

Gheorghe Dumbravă critică scandalurile în lanț prin care USR-Plus şi-a propus să dărâme Guvernul din care face parte

Gheorghe Dumbravă : „Neaprobarea acestui program, „Anghel Saligny” ar fi însemnat un fel de condamnare la dispariție pentru localitățile mici și izolate

Primarul comunei Stoenești critică războiul care se duce de câteva zile pe scena politică, şi asta deoarece greutatea acestei crize politice cade pe ţară şi pe noi toți.

Gheorghe Dumbravă subliniază faptul că proiectul „Anghel Saligny” a fost de fapt sămânța scandalului, deși acesta este cel puțin teoretic un program bun, de genul unui PNDL (program național de dezvoltare locală). Un astfel de program ar fi util şi aşteptat de toţi primarii pentru a finanța investiții mici în localitățile sărace din România precum asfaltări, poduri care au fost luate de ape, alimentări cu apă, canalizări, adică pentru a asigura minimul de confort pentru locuitorii comunelor mici.

În opinia lui Gheorghe Dumbravă, neaprobarea acestui program ar însemna un fel de condamnare a localităților mici și izolate la dispariție. Proiectul „Anghel Saligny”, programul guvernamental aprobat săptămâna trecută, în valoare de 10 miliarde de euro, a aruncat de fapt în aer coaliția de la guvernare, dar este salutat de administraţiile locale fiindcă, din varii motive, fondurile europene pentru aceste utilități nu se acordă pentru localități sub 2000 de locuitori şi care nu se pot plia condiţiilor draconice impuse în programele europene.

„Guvernul prin aceste programe are misiunea clară de a salva aceste comunități mici, sub 2000 de locuitori care nu au drumuri naționale, gări sau cai ferate. Eu sunt nemulţumit de situaţia care s-a creat în ultimele zile pe scena politică românească. Este inadmisibil şi nu vreau să aud, fiindcă nu pot să înţeleg cum colegii noştri de la USR se opun dezvoltării satelor care s-a dovedit prin refuzul aprobării programului „Anghel Saligny”, fiindcă de aici a plecat scandalul politic.  USR-Plus trebuie să înţeleagă că inclusiv locuitorii acestor sate au dreptul la o viaţă decentă, au dreptul la utilităţi, la apă, canalizare, asfalt pe drumurile comunale, şcoli curate şi încălzite pentru copiii acestor sate. Nimeni nu are dreptul de a sugruma dezvoltarea satelor. Guvernul acestei ţări este pentru toţi cetăţenii, şi ei plătesc impozite şi taxe. Altfel nu se mai poate, oamenii nu mai pot merge pe drumuri în cizme de cauciuc, nu mai pot căra apă cu bidoanele de la sute de kilometri, cu toţii suntem cetăţenii acestei ţări. USR-Plus nu avea voie să arunce ţara într-o astfel de criză politică, iar motivul să fie faptul că nu a fost de acord cu dezvoltarea satelor prin acest program, ştiind foarte bine că atragerea fondurilor europene pentru aceste comunităţi mici este imposibilă. Când o să mai vină în localitate, poate la viitoarea campanie, abia îi aştept pe cei de la USR-Plus, am să-i critic, nu se poate să spui aşa ceva. Orice ar fi putut invoca, dar nu condamnarea localităților mici și izolate la dispariție. Lipsa utilităților banale, cum sunt apa, canalizarea, drumurile comunale asfaltate, gazele, adică a minimului confort este motivul care determină plecarea tinerilor din sate, şi cei de la USL-Plus nu sunt de acord cu aprobarea programului, mai bine aruncă ţara în haos”, a precizat primarul Gheorghe Dumbravă.

Pentru noul program guvernamental „Anghel Saligny” primarul din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, are pregătite două proiecte .Unul dintre ele vizează branşarea localităţii la gaze naturale şi celalalt va fi depus pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 11 kilometri.

10 milioane de euro atrase în localitate

Primarul din Stoeneşti a reuşit să atragă 10 milioane de euro, bani europeni, pentru proiectele din localitate.

Acest lucru se datorează eforturilor depuse de primarul Gheorghe Dumbravă, care a atras fonduri în ultimii ani pentru nu mai puţin de cinci proiecte mari, finanţate cu fonduri externe. Este vorba despre alimentarea cu apă în satul Zmeurătu şi canalizare în satul Stoeneşti, şi de încă trei proiecte europene: construirea unei grădiniţe din temelii, extinderea şi dotarea școlii din satul Stoeneşti şi sistem de alimentare cu apă şi canalizare în Piscu Mare. Celor cinci investiţii majore li s-au adăugat şi alte proiecte mai mici, care, odată finalizate, au crescut nivelul de trai al locuitorilor din Stoeneşti. Cu toate acestea, primarul spune că nu reuşeşte să intre într-o normalitate cu problemele comunităţii din diverse motive, independente de voinţa sa.

Pentru continuarea lucrărilor, administraţia locală are nevoie de bani

La şcoala din centrul localităţii au început lucrările din primăvara acestui an.

Spre dezamăgirea primarului, constructorul a decis stoparea activităţii de aproximativ trei săptămâni, şi asta fiindcă, pentru ultimele lucrări nu i s-a mai

acordat ultima tranşă de bani. Primarul speră ca situaţia să se remedieze cât se poate de repede, iar constructorul să se reapuce de treabă. Este totuși îngrijorat, deoarece constructorul a făcut o adresă prin care specifică motivul care l-a determinat să oprească lucrările, ceea ce va duce la o penalizare a primăriei:

„Nu este corect să fie penalizată primăria fiindcă POR nu ne alocă banii la timp. În situaţia aceasta noi o să ne îndreptăm către ei. Mai mult, Ministerul Fondurilor Europene, din diverse motive, este obişnuit să aplice inclusiv corecţii financiare, ceea ce pentru noi este o mare problemă. Fac această precizare fiindcă nu am reuşit nici până acum să închidem ultima tranşă pentru proiectul cu bani europeni pentru înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare şi sursa noastră de apă, în valoare de 2,5 milioane de euro, deşi l-am luat în primire, s-a terminat recepţia”, a punctat primarul.

Primarul din Stoeneşti aşteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară anunţată de Guvern pentru următoarea perioadă

Primarul spune că aşteaptă rectificarea bugetară, sperând că aceasta ar putea fi salvarea pentru a acoperi doleanţele administraţiei locale. Altfel, este nevoit să se îndrepte către un credit în valoare de 10 miliarde de lei vechi pentru a debloca această situaţie care aduce numai dezavantaje, în primul rând fiindcă primăria are inclusiv un avans de 39,5 miliarde de la Fondul de Garantare, pentru care plăteşte comision, a plătit şi penalităţi şi pe care îl termină abia în luna octombrie. Cel mai grav este faptul că societatea constructoare presează administraţia locală să-i dea banii pentru munca prestată. Primarul spune că o soluţie salvatoare ar putea fi ordonanța de urgență promisă de Guvern, care ar fi o gura de aer, însă acum politicienii au altă treabă, se ceartă, în timp ce primarii îşi fac griji, mai ales din punct de vedere financiar.

„Ne-am gândit să facem un împrumut. Dacă ni s-ar aproba şi s-ar da drumul la acel program se poate discuta de Guvern privind posibilitatea de a ne putea împrumuta în Trezorerie. Am nevoie de 10 miliarde să deblochez această situaţie în comună, această sumă reprezentând ultima tranşă de bani pentru proiectul cu bani europeni. Al doilea lucru este că trebuie să prelungesc din nou avansul la Fondul de Garantare, pentru 39,5 miliarde luate de trei ani, pentru care plătim comision, am plătit și penalităţi, terminăm cu acest credit abia în luna octombrie. Am fost nevoit să îl prelungesc din cauza situaţiei financiare de două ori, şi orice prelungire atrage după sine penalităţi, care depășesc un miliard de lei vechi. Fondul de Garantare ne asigură pentru a putea da un avans către constructor, iar noi recuperăm acest avans la ultima tranşă, dar, că să recuperăm acest avans trebuie să am tranşa completă, să pot depune tranşa finală, adică să am şi cei 10 miliarde. Avem o solicitare la Guvern de 12,5 miliarde, dar am primit o adresă zilele trecute care nu prea m-a bucurat. Ştiu situaţia în ţară, o cunosc, dar sper să se dea drumul la acea ordonanţă promisă de Guvern pentru a sprijini primăriile care au în derulare proiecte cu bani europeni, fiindcă sunt nişte condiţii pentru alocarea unor tranşe de bani.

Nu ştiu cum este mai bine: dacă nu atrag fonduri nu aş avea astfel de probleme cu fondurile, dar nici în localitate nu s-ar mişca nimic. Noi, primarii, suntem criticaţi că nu atragem fonduri europene, eu sunt unul dintre primarii care a adus bani europeni, numai că legislaţia nu ne ajută, întâmpinăm probleme privind fondurile pe care noi, primăriile trebuie să le avem. Banii aceştia trebuie să îi am pentru a închide proiectul, deci avem nevoie de 10 miliarde”, a punctat primarul Gheorghe Dumbravă.

Primarul din Stoeneşti spune că pe cei aflaţi la putere nu îi interesează administraţiile publice locale şi acuză partidele politice de iresponsabilitate. Aşteptă programele pentru finanţarea proiectelor cu bani guvernamentali şi europeni pentru care are pregătite proiecte şi crede în proiectele propuse pe PNL care, într-un final, vor fi materializate.  

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Gheorghe GÎNGU: Le urez elevilor, cadrelor didactice, personalului auxiliar un An Nou plin de trealizări”
 •  

Gheorghe GÎNGU: Le urez elevilor, cadrelor didactice, personalului auxiliar un An Nou plin de trealizări”

Azi a sunat clopoţelul pentru prima dată în noul an şcolar 2021-2022 pentruelevii din Bujoreni. Micuţii încărcaţi de emoţie şi entuziasm au fost primiţi în clase încele mai bune condiţii, conducerea Primăriei Comunei Bujoreni preocupându-se înpermanenţă să igienizeze, să modernizeze şi să doteze cele patru unităţi de învăţământdin localitate: Şcoala Primară şi Grădiniţa din Olteni, Grădiniţa din Bogdăneşti,Grădiniţa Lunca, Şcoala gimnazială Gura Văii. Aceasta este, de fapt, normalitatea!De o zi specială au avut parte elevii şi cadrele didactice ale Şcolii cu clasele I-VIII Gura Văii, pentru că s-au mutat în “casă” nouă. Această unitate de învăţământ abeneficiat de un proiect de modernizare, extindere şi dotare, proiect finanţat prinProgramul Naţional de Dezvoltare Locală. Şcoala arată impecabil, iar bucuria de pechipul elevilor şi al profesorilor reprezintă un motiv în plus pentru conducerea PrimărieiBujoreni de a-şi intensifica eforturile în a transforma unităţile de învăţământ în şcolismart (smart school), în şcoli ale viitorului. Educaţia din România are nevoie dedezvoltare şi reformă, iar la Bujoreni se vrea performanţă! La Şcoala cu clasele I-VIIIGura Văii urmează şi alte investiţii. Se lucrează deja la un teren de sport multifuncţionalsintetic, iar pentru anul viitor pregătim construcţia unei săli de sport adaptată condiţiilordin zonă.“Şcoala a început la Bujoreni, ca-n fiecare an, în cele mai bune condiţii şiresponsabil. Prima zi de şcoală este una specială pentru copii şi de aceea am pregătitunităţile de învăţământ din comuna noastră cu cea mai mare atenţie, ţinând cont decontext, de vremurile grele pe care le trăim. Ne dorim să îi avem pe elevi cât mai multtimp la clase, iar pandemia să nu mai împiedice desfăşurarea orelor faţă în faţă. Chiardacă va fi un an <altfel>, noi suntem pregătiţi să asigurăm tot ce este necesar pentrubunul mers al activităţii şcolare. Pe primul loc este sănătatea şi de aceea trebuierespectate cu sfinţenie regulile de igienă.Deşi nu am putut să le transmit personal din cauza unor probleme medicale,aş dori totuşi, pe această cale, să le urez elevilor, cadrelor didactice, personaluluiauxiliar un An Nou şcolar plin de realizări. Copiilor le transmit să nu uite care estemisiunea lor în viaţă, să înveţe pentru a avea un viitor prosper şi plin de succes!” –primarul comunei Bujoreni, Gheorghe GÎNGU.

Gheorghe GÎNGU Le urez elevilor cadrelor didactice personalului auxiliar un An Nou plin de trealizări

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 13 septembrie – Ziua pompierilor, sărbătorită la Vâlcea
 •  

13 septembrie – Ziua pompierilor, sărbătorită la Vâlcea

Prefectul Sebastian Fârtat a participat astăzi la manifestările organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea pentru a sărbători ”Ziua Pompierilor din România”.

Cu această ocazie, reprezentantul Guvernului în Vâlcea le-a transmis pompierilor vâlceni următorul mesaj:

”Această zi, care comemorează actul de eroism al pompierilor militari din Dealul Spirii, este în primul rând despre dumneavoastră, cei care în fiecare zi vă dedicați oamenilor și comunităților din care faceți parte. Ziua de 13 septembrie este simbolul eroismului, iar dumneavoastră, prin fiecare intervenție la care ați participat, ați demonstrat că a fi pompier este mai mult decât o meserie. Este o viață dedicată vocației de a face bine, de a ajuta și de a fi în slujba celorlalți. Vă apreciez efortul și curajul tuturor și țin să vă mulțumesc pentru că ați răspuns întotdeauna prompt la toate solicitările venite din partea vâlcenilor și pentru fiecare viață salvată.Mulțumesc încă o dată și celor care în această vară au fost la misiunile de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia și au făcut să se vorbească despre profesionalismul pompierilor români la superlativ în toată Europa.La ceas aniversar, vă urez la mulți ani, multă sănătate și succes în misiunile viitoare! Sunt mândru de voi!”

Ziua de 13 septembrie a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu în bătălia din Dealul Spirii, din timpul Revoluției Române din 1848.

13 septembrie Ziua pompierilor sărbătorită la Vâlcea

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Buletin săptămânal 6 septembrie – 12 septembrie 2021
 •  

Buletin săptămânal 6 septembrie – 12 septembrie 2021

Buletinul săptămânal vă oferă cele mai recente știri din județul Vâlcea. Ascultați materialul audio pentru a fi la curent cu evenimentele acestei săptămâni.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌