ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 28 January 2023Monitorul Expres

Victorie pentru Daniel Isăilă în Emiratele Arabe Unite. Olăroiu a ratat șansa să revină pe primul loc

28 January 2023 at 06:09
By: M.Ex.

Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, a învins, vineri seara, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Khorfakkan, într-un meci din etapa a 14- a campionatului Emiratelor Arabe Unite. Golurile victoriei echipei antrenorului brașovean au fost marcate de argentinienii Nicolas Gimenez (30-pen) și Gaston Alvarez (42). Bani Yas rămâne pe locul 9 în clasament cu 18 puncte. În schimb, Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a ratat șansa de a urca pe locul 1 după ce a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Al-Ahli Dubai, în derbiul etapei a 14-a. În urma acestui rezultat, Al Sharjah rămâne pe poziția secundă în clasament, cu 28 de puncte, unul mai puțin decât Al-Ahli Duba

Articolul precedent
articolul original.
Ieri — 27 January 2023Monitorul Expres

A murit actorul brașovean Mihai Bica

27 January 2023 at 18:14
By: M.Ex.

Actorul brașovean Mihai Bica, care a slujit, din 2002, cu dăruire și scena Teatrului Sică Alexandrescu, s-a stins din viață astăzi, 27 ianuarie 2023, la doar 59 de ani. Mihai Bica a fost o perioadă directorul Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu și a contribuit la înființarea festivalului de teatru de la Sibiu.
”Teatrul Sică Alexandrescu Brașov regretă profund trecerea în neființă a actorului Mihai Bica. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” este mesajul postat pe pagina de Facebook a instituției brașovene.
Mihai Bica s-a născut în 10 decembrie 1963. Timişorean de origine, Bica fost absolvent al IATC ”IL Caragiale” București (UNATC), 1983- 1987, clasa prof. Olga Tudorache, asistenți Florian Pittiș și Florin Zamfirescu. A fost actor la Teatrul din Sibiu (1988-2000), Teatrul Național ”IL Caragiale” București, Teatrul Mic.
„Mihai Bica nu a fost orice actor. A fost elevul doamnei prof. Olga Tudorache si coleg cu Florin Pittiș și Florin Zamfirescu.La Sibiu a jucat intre 1988 si 2000. A fost directorul teatrului din Sibiu și în ultimii 20 de ani a jucat la Brașov si la București, teatru si film. A fost vocea unică a călugărului Arsenie Boca. Ar fi împlinit anul acesta…60 de ani!”, a transmis Mihai Copăceanu, psiholog.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

De mâine se schiază în Poiana Brașov

27 January 2023 at 15:50
By: M.Ex.

Sâmbătă, 28 ianuarie, se deschid pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul și cele pentru începători
„De mâine, 28 ianuarie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul, iar de săptămâna viitoare sperăm să reușim amenajarea unei trase pe pârtia Drumul Roșu, astfel încât să se poată coborî până în Poiană. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul”, spune primarul Allen Coliban, care împreună cu reprezentanții Primăriei, ai Serviciului Public Salvamont și cei ai firmei care asigură pregătirea pârtiilor, Comprest, a verificat astăzi pe teren starea pârtiilor.

„În primul rând, ne bucurăm că ninge în Poiana Brașov. Au așteptat zăpada asta cu toții de foarte mult timp. Iată că ne ajută și natura. Din păcate, cu toate eforturile supraomenești de a amenaja pârtiile, putem spune că se poate schia în partea superioară a masivului momentan în condiții decente. Este maximul pe care l-am putut face din punct de vedere al amenajării. În cifre, asta înseamnă 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială produsă în această perioadă. Semnele sunt că în zilele următoare stratul se va îmbogății din surse naturale. Prin urmare, oricine vrea să schieze în weekend-ul acesta trebuie să o facă cu mare grijă și, evident, respectând toate măsurile anunțate de către administratorii pârtiilor. O parte dintre pârtii, cele care coboară până în partea inferioară, vor fi închise. Deci se va schia în zona superioară, asta însemnând partea superioară a Drumului Roșu, Poiana Doamnei, tot ceea ce înseamnă pârtii care ajung până la telescaunul din Ruia. Ca de obicei, administratorii pârtiilor lucrează la tot ce înseamnă balizaj și organizare de linii pentru așteptarea la telescaune. Mizăm totodată pe înțelegerea turiștilor și a schiorilor, pentru că vom schia în acest weekend doar în condiții excepționale și doar cu aceste eforturi de a produce zăpadă artificială. Dacă prognoza meteo se confirmă, weekend-ul celălalt vom avea condiții de a coborî până jos. Liniile 60 și 100 vor începe să opereze în regim normal de sezon, pentru că avem cele două linii, 60-ul, care face legătura dintre parcarea din Poiana Mică și pârtii, și linia 100, acel shuttlebus, care leagă Gara Brașov de pârtiile din Poiană“, a declarat primarul Allen Coliban.

Se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia.

Tot de mâine vor fi deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Starea pârtiilor este foarte bună, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, la care s-au adăugat și precipitațiile sub formă de ninsoare. În aceste condiții, în ultimele zile s-a lucrat într-un ritm susținut pentru a fi posibilă deschiderea pârtiilor.

,,În partea superioară a domeniului avem un strat de aproximativ 25-30 de centimetri, strat în stare amenajată. În zona lacului, undeva la 20 cm, scăzând în partea inferioară către telescaunul Ruia la îmbarcare, ajungând la o medie de 15 cm. În momentul de față este în creștere din motive naturale, dar și noi, cât ne permit temperaturile, vom produce zăpadă. Zonele care sunt deschise vor fi delimitate în prima parte a dimineții, vor fi delimitate strict. Toată lumea va ști. Vor fi bannere, vor fi plase, vor fi direcționări, vom fi și noi prezenți pe pârtie, deci toată lumea va fi în siguranță. Când depășim aceste indicatoare, stratul de zăpadă va fi insuficient pentru a avea stabilitate și riscurile de accidentare sunt foarte mari”, a precizat Adrian Biriboiu, șeful Serviciului amenajare pârtii, Comprest SA.

Cu excepția ninsorii din această dimineață, pârtiile au fost amenajate exclusiv cu zăpadă artificială. Tunurile și lăncile au produs aproape 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială, astfel stratul de zăpadă bătută pe pârtiile care vor fi deschise mâine are aproximativ 25 de cm.

Intervențiile în caz de incidente sunt asigurate de Serviciul Public Salvamont, care le readuce aminte atât schiorilor, cât și turiștilor amatori de drumeții, câteva dintre regulile de bază pentru evitarea accidentelor.

„Câteva sfaturi am avea: în primul rând să nu părăsească pârtiile amenajate, pentru că fiind strat de zăpadă mic, riscă accidentări; echipamentul să fie adecvat și să îl verifice înainte să urce în telegondolă. Așteptăm cât mai multă zăpadă, să putem schia până jos în condiții cât mai bune. Riscăm să ne accidentăm și în primul rând trebuie să fim atenți. Clar, dacă părăsim pârtia, putem găsi diverse obstacole, pietre, crengi, copaci și atunci accidentarea poate să fie destul de gravă“, a explicat Nicușor Piroșcă, salvator montan la serviciul Salvamont Poiana Brașov.

Instalații pe cablu și de unde procurăm bilet

De mâine, 28 ianuarie vor fi funcționale telegondola, cabina mică (Kanzel), telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Pentru turiști va funcționa și cabina Capra Neagră. Ultima urcare va fi la ora 16.00.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Cei care doresc să își încarce cu puncte ski-pass-urile o pot face și on-line, prin intermediul aplicației pe platforma www.skibv.ro. Utilizatorul are posibilitatea să își creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont.

Valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2021-2022 NU se prelungește în acest sezon de schi.

De mâine se redeschid și liniile de transport în comun 60 – care face legătura între Park&Ride-ul din Poiana de jos și stația inferioară a telegondolei – și 100, cea care face legătura între gară și Poiana Brașov.

Tarife de transport pe cablu

Prin decizia Consiliului Local, tarifele la transportul pe cablu au fost actualizate, cu aproximativ 11%, valoarea acestei actualizării fiind sub rata inflației din luna decembrie, pentru a avea tarife convenabile pentru toate tipurile de schiori, atât turiști cât și brașoveni.

Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

Numărul punctelor anulate pentru o călătorie este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul și un punct pentru teleschiul Stadion (sistem de taxare valabil în perioada 28.01.2023–23.02.2023, indiferent de ziua săptămânii).

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Gripă aviară la ferma de curcani de la Codlea! 65.600 de păsări ar putea fi eutanasiate !!

27 January 2023 at 15:01
By: M.Ex.

Astăzi, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezența virusului gripei aviare H5N1 în probele prelevate de la o fermă de curcani, cu un efectiv de 65.626 de capete, din exploatația comercială de păsări BRAVCOD SRL – F2, de pe platforma zootehnică din localitatea Codlea, județul Brașov.
Din data 26 ianuarie, imediat de la anunțarea suspiciunii, a fost activată Unitatea Operaţională Locală din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov, care a întreprins primele măsuri pentru izolarea focarului.
Totodată, s-a activat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din judeţul Brașov şi județele limitrofe, precum și Unitatea Operaţională Centrală, condusă de președintele ANSVSA, dr. Alexandru Nicolae Bociu.
O echipă de specialiști din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de vicepreședintele Dănuț Păle, s-a deplasat la exploatația respectivă, pentru a participa la ancheta epidemiologică și a supraveghea aplicarea măsurilor procedurale, care au scopul de a împiedica răspândirea virusului.
În jurul focarului s-a delimitat o zonă de protecţie şi de supraveghere, astfel încât pe o rază de minim 10 km s-au luat măsuri de restricție severe de circulație a persoanelor, a animalelor și a mijloacelor de transport.
În zona de protecţie se află alte 9 exploataţii comerciale de păsări și în zona de supraveghere 15, care sunt monitorizate permanent prin inspecţii clinice şi recoltări de probe.
Serviciile sanitare veterinare împreună cu Inspectoratul Județean de Poliţie și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Brașov, au restricţionat drumurile de acces către ferme.
De asemenea, au fost constituite echipe mixte formate din personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brașov, Prahova, Covasna, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Harghita, Mureș şi inspectori ai Poliţiei Române, în baza Protocolului de cooperare privind efectuarea unor acţiuni comune de control privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi creşterea încrederii cetăţeanului în instituţiile publice încheiat între ANSVSA şi IGPR.
Au fost intensificate controalele în vecinătatea Punctelor de Trecere a Frontierei de stat pe rutele comerciale prin care se realizează schimburile intracomunitare cu păsări vii, carne de pasăre şi ouă de consum şi de incubaţie, între România şi alte state membre în care evoluează gripa aviară.

ANSVSA se află într-o colaborare permanentă cu Ministerul Apelor şi Pădurilor, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, cu Societatea Medicilor Veterinari în Patologie Aviară din România și cu Colegiul Medicilor Veterinari din România.

Contextul epidemiologic actual al evoluţiei gripei aviare în Europa denotă o presiune virală crescută, înregistrându-se focare, astfel: Polonia – 32, Franța – 27, Cehia – 11, Germania – 7, iar cazuri la păsările sălbatice: Germania – 40, Austria – 33, Belgia – 20, ceea ce determină intensificarea supravegherii şi monitorizării păsărilor domestice şi a celor sălbatice care reprezintă, conform legislaţiei şi a studiilor de specialitate, sursa naturală a virusului gripal aviar.

Pentru asigurarea sănătăţii publice, toate efectivele de păsări au fost şi sunt supuse programelor naţionale anuale de supraveghere a bolilor, inclusiv pentru gripa aviară, astfel încât pe piaţa din România să ajungă produse şi suproduse obţinute doar de la animale sănătoase.

La aceasta oră, situația este sub control, au fost luate toate măsurile de combatere în focar și nu există posibilitatea afectării sănătății populației.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Șmecher de Vama Buzăului ! S-a mutat pe locul pasagerului când a văzut polițiștii !

27 January 2023 at 14:04
By: M.Ex.

Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au efectuat semnal de oprire unui autovehicul care era condus pe raza comunei Vama Buzăului, din județul Brașov.
La vederea echipajului de poliție, conducătorul auto a tras de volan brusc dreapta și a oprit autovehiculul în afara părții carosabile, apoi s-a mutat pe locul din dreapta, încercând, prin aceasta, să arate că nu el a condus, deși se afla singur în autovehicul. În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul, de 46 de ani, conducător al autovehiculului, figurează cu permisul de conducere reținut și este condamnat definitiv pentru săvârșirea unei alte infracțiunii la regimul rutier.
Individul s-a ales acum cu un alt dosar, pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

FC Brașov a anulat amicalul cu Olimpic Zărnești. Dan Alexa: „Am încercat toate variantele posibile “. Trei amicale perfectate în cantonamentul din Antalya

27 January 2023 at 11:17
By: M.Ex.
FOTO: FC Brasov

FC Brașov (L2) și Olimpic Zărnești (L3) aveau programat sâmbătă un meci de pregătire, însă jocul a fost anulat. Schimbarea de program a survenit din cauza zăpezii căzute în zona Brașovului începând de noaptea trecută. Inițial, oficialii celor două echipe doreau să joace acest meci pe terenul sintetic de la Tărlungeni, însă această variantă a picat pentru că la această baza sportivă este programat un turneu de copii si juniori. Dan Alexa agrea varianta ca amicalul să se dispute vineri după amiaza, pe sinteticul de la Tărlungeni, însă Mihai Stere, antrenorul celor de la Olimpic Zărnești, nu se putea baza pe toți jucătorii, astfel că și această variantă a picat. Și varianta ca meciul să se dispute, sâmbătă, la Zărnești, a căzut din cauza stratului gros de zăpadă, astfel că cele două și-au schimbat programul de pregătire pentru vineri și sâmbătă. Până acum, cele două echipe au disputat câte un singur meci de pregătire.

FC Brașov s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Sepsi OSK 2 (L3), iar Olimpic Zărneşti a câștigat cu 10-1 amicalul cu Litoral Corbu (L5 Constanța). „Chiar nu puteam juca, la Brașov ninge neîncetat. Am încercat toate variantele posibile, dar vremea nefavorabilă ne-a dat planurile peste cap. Sâmbătă ne vom pregăti pe un teren sintetic acoperit, duminică jucătorii vor avea liber, iar luni vom pleca în Antalya unde vom avea ocazia să jucăm patru meciuri de pregătire “, a spus Dan Alexa.

Trei amicale stabilite în Antalya
FC Brașov va pleca luni în cantonament în Antalya (30 ianuarie- 10 februarie. Delegația brașoveană va fi cazată la hotelul Innvista din Belek. FC Brașov are perfectate trei jocuri de pregătire, pe 2 februarie cu Șahtior Karagandy (Kazahstan), pe 7 februarie cu Tuzla City (Bosnia) și pe 9 februarie cu Dinamo Kiev U 19. Oficialii lui FC Brașov mai caută un adversar pentru un amical pe 5 februarie.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Accident pe Valea Zizinului, azi dimineață ! 2 oameni sunt la spital !

27 January 2023 at 11:10
By: M.Ex.

În această dimineață ,în jurul orei 06.50, pe DJ 103A în zona Km 9+500 m , pe Valea Zizinului, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului Rutier Săcele, care au efectuat cercetări la fața locului, stabilind că în accident au fost implicate două autovehicule, ce circulau din direcții diferite. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a două persoane, acestea fiind preluate de echipajul medical sosit la fața locului, pentru a li se acorda sprijin de specialitate.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în care la sfârșitul cercetărilor se vor dispune măsurilor legale.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Școala începe pe 11 septembrie și se termină pe 21 iunie 2024! Structura anului școlar 2023-2024!

27 January 2023 at 10:17
By: M.Ex.

Astăzi a fost publicat, în vederea consultării publice, Proiectul de Ordin al ministrului educației privind 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟑-𝟐𝟎𝟐𝟒!
În forma actuală, proiectul prevede:
– Durata cursurilor: 36 de săptămâni
– Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023
– Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024
– Desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde” în perioada 11 septembrie 2023 – 12 aprilie 2024, la decizia unităților de învățământ.
– Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.
Proiectul integral de Ordin privind structura anului școlar 2023-2024 poate fi consultat aici: https://bit.ly/3R9J8G6

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Miniștrii de Externe din Olanda și Franța vizitează baza militară Cincu

27 January 2023 at 07:14
By: M.Ex.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Olandei, Wopke Hoekstra, şi ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Franței, Catherine Colonna vor vizita vineri Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, unde se află trupe NATO, informează newsbv.ro.

La Cincu sunt găzduiți militari francezi și olandezi, alături de cei români. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), programul deplasării miniştrilor va cuprinde întâlniri cu personalul militar, precum şi vizitarea unor facilităţi militare utilizate în comun de trupele aliate desfăşurate în România.

După vizita la Cincu, miniștrii de Externe ai României, Franței și Olandei vor discuta la București despre aderarea României la Schengen, invazia Rusiei în Ucraina, evoluțiile din Republica Moldova și cooperarea în cadrul NATO.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Poliția Brașov: Campania ”#Siguranța Online”, dedicată minorilor

27 January 2023 at 06:55
By: M.Ex.

La nivelul Județului Brașov, în perioada noiembrie 2022-februarie 2023, polițiștii Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității desfășoară activități informativ-preventive în cadrul Campaniei naționale ”#Siguranța Online” – dedicată minorilor. Aceasta își propune să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică minorilor, pentru a evita să devină victime ale fraudelor informatice, a pornografiei infantile sau atacurilor de tip malware.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Română a Băncilor și Microsoft și AttackSimulator au lansat o nouă componentă educațională pe site-ul sigurantaonline.ro, una dedicată copiilor.
Campania pune la dispoziția copiilor, părinților și cadrelor didactice două broșuri cu benzi desenate, în limba română – ”Povești cotidiene digitale” și ”Întâmplări de pe net”, prezentând întâmplări inspirate din situații reale din mediul online și modalități de protecție împotriva amenințărilor din mediul virtual.
Benzile desenate pot fi descărcate și utilizate de către cei interesați, sau pot fi direct accesate pe site. Mai mult decât atât, #SiguranțaOnline a lansat și un quiz interactiv dedicat copiilor, prin care își pot testa abilitatea de a răspunde corect la amenințările ce îi vizează.
Astfel, în cazurile în care sunt într-o situație dificilă în cotidianul din mediul virtual, elevii sunt sfătuiți să ceară ajutor la următoarele servici:
• Poliția Română, email: petitii@politiaromana.ro;
• Numărul unic de urgență pentru copii (tel.119);
• Directoratul Național de Securitate Cibernetică (tel.1911, email:ALERTS@DNSC.RO).

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Aproape 120.000 de nunți organizate în 2022 în România. În 2023 nunțile vor fi „altfel”

27 January 2023 at 06:36
By: M.Ex.

Cu aproximativ 120.000 de nunți organizate în România de-a lungul anului, sezonul 2022 a depășit nivelul celui pre-pandemic. Prin comparație, în 2019, au fost organizate aproximativ 100.000 nunți în România. Anul 2023 aduce multe noutăți și o abordare experimentală, spun organizatorii de evenimente, în centrul căreia stă nevoia invitaților de a se conecta offline, autentic și de a trăi momente și experiențe intime.

Tendințele în organizarea evenimentelor, în 2023, merg în direcția nunților ieșite din tipare, cu puțini invitați, până în 100 de persoane. Acestea arată și se simt foarte asemănător cu o nuntă mare, tradițională. Diferența o face numărul de participanți, iar mirii sunt în căutarea unei atmosfere intime, a serviciilor de calitate și a experiențelor unice, 100% personalizate. Mirii aflați în căutarea nunții „altfel”, își doresc de la event-plannerii și agențiile cărora le încredințează organizarea unora dintre cele mai importante zile din viața lor, experiență relevantă și profesionalism.

„Ca organizator de evenimente e important să anticipez tendințele care vor avea cel mai puternic impact asupra industriei. Anul acesta ne pregătim să oferim experiențe inegalabile, senzoriale și în întregime personalizate. Și pentru că Bestevent este un early adopter al noilor tendințe, va inaugura o locație exclusivistă, în mijlocul unei livezi de măslini, pe malul Mării Egee, cu o priveliște superbă către Muntele Athos. E o oportunitate extraordinară faptul că avem posibilitatea să organizăm evenimente în aer liber, până la finalul lunii octombrie, într-o livadă de măslini, pe malul mării, în Halkidiki”, declară antreprenorul Cristian-Daniel Gireadă, owner Bestevent, cu o experiență de peste 23 de ani în industria evenimentelor.

Potrivit organizatorilor de evenimente, pentru anul 2023 a crescut cererea pentru nunți organizate într-o destinație turistică. Multe cupluri vor alege să-și organizeze cununia religioasă și nunta alături de rude și prieteni apropiați, într-un cadru intim. Abordarea poate fi una nonconformistă, în ton cu personalitatea mirilor, care vor dori să aibă parte de experiențe exclusiviste: ceremonie religioasă pe malul mării, meniuri care reflectă gusturile fiecărui invitat, sunet de înaltă calitate, aranjamente florale spectaculoase, momente de entertainment cu artizani locali autentici.

La începutul anului 2023, care se anunță efervescent și nonconformist, echipa Bestevent, cu o experiență de peste 20 de ani și cu peste 3000 de evenimente în portofoliu, își îndreaptă atenția peste granițele țării, pentru a dezvolta o nouă direcție de business, care se va adresa clienților români și internaționali. Compania va inaugura, în Halkidiki, Grecia, o locație exclusivistă, pe malul mării, pentru organizarea de evenimente private și corporate, sub brandul Oliveria: nunți, aniversări, teambuildings, managers meetings, yoga retreats Bestevent oferă servicii complete pentru orice tip de eveniment, privat sau corporate.
În cazul Bestevent, retrospectiva anului 2022 arată o creștere semnificativă de aproximativ 40%, a cererii pentru petreceri, aniversări private și nunți exclusiviste, raportat la nivelul anului 2019.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Sebastian Micu, prezentat oficial la FC Argeș. Transferul a fost la un pas să pice!

27 January 2023 at 06:18
By: M.Ex.

Telenovela trecerii lui Sebastian Micu de la FC Brașov la FC Argeș s-a încheiat joi. Desi tânărul portar s-a antrenat încă de luni sub comanda lui Marius Croitoru. iar clubul brașovean anunța miercuri că fotbalistul a fost împrumutat în Trivale, transferul era să cadă joi! Nemulțumiți de faptul că actele pentru finalizarea împrumutului nu erau finalizate, șefii clubului piteștean au fost la un pas să blocheze transferul! În cele din urmă, oficialii celor două cluburi au ajuns la un acord, iar joi după amiază actele au fost finalizate astfel că Micu poate debuta în SuperLigă.

„Bine ai venit, Sebastian Micu!”

FC Argeș și FC Brașov au ajuns la un acord pentru împrumutul portarului Sebastian Micu, în vârstă de 21 ani. Goalkeeperul originar din Jimbolia (jud. Timiș) va evolua la echipa noastră până la sfârșitul acestui sezon competițional, iar dacă va confirma așteptările, FC Argeș va avea posibilitatea unui transfer definitiv. În prima parte a acestei ediții de Liga 2, Micu a fost titular în poarta brașovenilor, bifând 16 meciuri în tricoul ardelenilor.
Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă cu pregătirea portarilor la FC Brașov, echipă de la care Sebastian vine, consideră că Micu este în primii doi portari din Liga 2: ”Micu are calități de mare portar. Are forță nativă, are joc bun de picior, are anticipație, este curajos și iese bine pe centrări. Are nebunia specifică portarilor, dar este receptiv în antrenamente și muncește enorm. Părerea mea, este în primii doi portari din Liga a 2-a. Are ce să învețe și de la mine, dar și de la Dani Mutu și Mikolic, doi portari cu mare experiență.”

George Maria, antrenorul său cu portarii din perioada petrecută de Sebastian la Rapid, l-a descris ca fiind un portar cu o capacitate de concentrare foarte bună și un jucător de echipă. Sebastian are totodată o priză bună, plonjoane la sol și semi-înălțime excelente, boxează bine mingea și are „nebunia” specifică portarilor.

Sebastian Micu este poreclit ”Moro” de colegi pentru o cicatrice la nas. O amintire din copilărie. ”Am o cicatrice la nas de la vârsta de 4 ani, când am căzut. Colegii îmi spun ”Moro”, deoarece cicatricea la nas asemănătoare cu cea a lui Cătălin Moroșanu.” Este fanul lui Manuel Neuer, iar din România îl admiră pe Florin Iacob, portarul UTA-ei.

Tânărul portar bănățean este al nouălea transfer perfectat de clubul nostru în această iarnă, FC Argeș mai semnând în această perioadă de mercato cu Mario Zebic (Korona Kielce), Andrei Tîrcoveanu (FC Botoșani), Mimito Biai (Cherno More), Lucas Brendon (Ho Chi Min – Vietnam), Facundo Rizzi (Gimnasia Jujuy), Boubacar Hanne (Gil Vicente), Zorhan Bassong (CF Montreal) și David Croitoru (FCU Craiova)”, este comunicatul lui FC Argeș.
La FC Argeș. Micu se va lupta pentru un post de titular cu Cătălin Straton (33 de ani), George Micle (21 de ani) și Fabiano Bettini (16 ani).
Plecarea lui Sebastian Micu la Argeș a fost acoperită prin venirea lui Andrei Ureche (24 de ani) de la FC Botoșani. FC Brașov îl mai are în lot pe Daniel Mutu și Ștefan Dobre, ultimul venit de la Ripensia.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.
Before yesterdayMonitorul Expres

A trecut vremea pietonilor care traversează pe unde-i ”taie capul” și nu pățesc nimic?

26 January 2023 at 19:25
By: M.Ex.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov au desfășurat ieri pe raza municipiului Brașov o acțiune care a vizat prevenirea victimizării prin accidente rutiere precum și depistarea și sancționarea pietonilor care traversează strada în mod neregulamentar. În intervalul orar 09.00-12.00, în cadrul activităților desfășurate au fost
sancționați 26 de pietoni, care au fost surprinși traversând strada neregulamentar.
”Reamintim faptul că traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular cu axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lisa acestora pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic”, au transmis polițiștii brașoveni.

Foto cu caracter ilustrativ

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

1 din 4 pacienți ai clinicilor estetice din România sunt bărbați ! Ce vor bărbații??

26 January 2023 at 17:23
By: M.Ex.

Tot mai mulți bărbați apelează la tratamente și operații estetice pentru corectarea imperfecțiunilor și pentru tratamente minim invazive cu rol de întinerire. Doar în ultimul an, unul din patru pacienți ai unei clinici estetice din România au fost bărbați. Procentul este considerabil mai mare, comparativ cu situația de acum cinci ani, când doar 4% din pacienți erau de sex masculin pentru anumite intervenții.
Conform unui medic chirurg estetician, tratamentele antirid cu botox, cele pentru cearcăne și blefaroplastia se numără printre intervențiile pe care bărbații le cer de cele mai multe ori. Medicul chirurg explică în ce mod s-a schimbat comportamentul publicului masculin în ultimii ani și de ce este acum mult mai relaxat când trece pragul cliniciilor estetice.
„Mersul la medicul estetician nu mai este de mult timp considerat un tabu. Poate în urmă cu zece ani era ceva nou pentru bărbații din România, iar noi, puținii medici chiruirgi plasticieni de la acea vreme, încercam să educăm oamenii în această direcție. Bărbații de la noi aveau atunci mult mai multă reținere în a apela la tratamente de înfrumusețare, pe care le considerau un serviciu destinat doamnelor. Și nici nu erau la curent cu ce efecte pozitive au intervențiile. Mulți nici nu știau că se pot elimina ridurile cu botox, și că poți arăta mai tânăr fără să ai trăsăturile înghețate, așa cum tot citesc pe internet.
Rolul nostru, al medicilor chirurgi esteticieni, este și acela de a educa. Cu cât facem acest lucru, oamenii înțeleg ce înseamnă medicina estetică, ce înseamnă chirurgia plastică, ce înseamnă să îmbătrânești mai lent și mai frumos.
Anii au trecut, iar publicul masculin a devenit mult mai informat și mai relaxat. În 2018, spre exemplu, doar 2-3% din pacienții care au făcut blefaroplastie erau bărbați. Adică intervenția prin care se elimină pielea în exces din zona pleoapelor. În prezent, cinci ani mai târziu, am depășit 25%.
A contat mult și faptul că aceștia au văzut ce rezultate au obținut alți bărbați, au căpătat mai multă încredere să vină la control și să spună ce îi nemulțumește. Mai ales că tehnica a evoluat și că poți obține rezultate armonioase, discrete, fără operații care presupun perioade lungi de recuperare. Nu este deloc un semn de slăbiciune pentru un bărbat să se îngrijească. Este o dovadă de respect față de sine și față de cei din jur”
, spune chirurgul estetician.

Ce interveții estetice cer bărbații în 2023?

„Bărbații care apelează la noi nu vor să își schimbe radical înfățișarea. Majoritatea persoanelor care vin la noi în clinică spun că vor pur și simplu să arate mai odihniți, mai fresh. La fel și dacă vorbim despre augmentarea mamară la femei. Majoritatea vor să arate puțin mai bine, să aibă un decolteu frumos, nu neapărat un bust mare, care este mai mult decât evident. Oamenii caută doar să arate mai bine, nu să se transforme în altcineva”, declară esteticianul.

Ridurile sunt primele de care vor să scape

„Cei mai mulți bărbați, cum este și cazul doamnelor, vin la clinică, în primul rând, pentru rezolvarea problemei ridurilor de la nivelul feței. De exemplu, avem riduri la nivelul frunții care ne dau un aspect mai lăsat, mereu încruntat sau linii orizontale care se văd permanent, nu doar când ne mirăm. Din această cauză, se lasă și sprâncenele, ochii par mai triști. Bărbații au înțeles că nu au altă alternativă, dacă vor să scape de aceste riduri neplăcute, decât să facă microinjecții cu botox. În zona din colțul ochilor, acolo unde s-a format laba gâștii, pe frunte și între sprâncene. Odată ce au văzut cât de întineriți și odihniți arată după tratament, și nu au fața înghețată, așa cum credeau inițial, au căpătat și mai mare încredere și o dorință firească să aibă mai multă grijă de aspectul lor estetic”, a completat esteticianul.

Caută soluții pentru pleoapele lăsate și privirea obosită

”Majoritatea bărbaților se confruntă, după o vârstă, cu un exces de piele la nivelul pleoapelor, care le dă un aspect obosit, trist, îmbătrânit. Pandemia a făcut să fie mult mai conștienți de acest lucru, deoarece s-au privit pe ei înșiși mult mai des odată cu teleconferințele la care au participat de acasă. Considerăm că și acest lucru le-a dat mai mult curaj să caute soluții. Astfel se face că, în ultimii trei ani, cererea pentru blefaroplastie a crescut exponențial, iar acum avem un timp de așteptare de 6-7 luni pentru această intervenție estetică. Prin blefaroplastie se elimină excesul de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor, redând aspectul proaspăt și ferm al ochilor, așa cum aveam în tinerețe.
Blefaroplastia nu are o anume indicație în ceea ce privește vârsta pacientului. Peste 90% dintre pacienții care apelează la noi pentru acest tip de intervenție o fac din motive estetice, pentru a arăta mai bine. Această procedură poate să trateze însă și probleme funcționale. Odată ce îmbătrânim, pielea se lasă, iar câmpul vizual este micșorat. Am avut acum trei săptămâni la 85 de ani care și-a dorit să facă această intervenție pentru a-și recăpăta vederea periferică. Tratăm astfel și partea funcțională, dar și partea estetică. Avem pacienți de la 30-35 de ani până la 85”
, a mai spus medicul.

Vor să scape de cearcăne

”Am observat că bărbații sunt deranjați, de cele mai multe ori, de faptul că au cearcăne adânci, fie din cauză ereditară, fie că au un job solicitant, unde stau mult cu ochii în calculator. Așa se face că ne întreabă dacă există vreo soluție pentru a scăpa de ele, ideal, fără operație. În cazul de față, cearcănele adânci pot fi nivelate cu micro injecții cu acid hialuronic special conceput pentru zona sensibilă de sub ochi”, potrivit sursei citate.

Vor tratamente minim invazive care înlocuiesc bisturiul

„Bărbații sunt mult mai înclinați să aleagă orice soluție care nu presupune operație. Trend-ul actual în medicina estetică îl reprezintă tratamentele în care seringa înlocuiește bisturiul. Avem în prezent intervenții la care acum 10-15 ani nici nu visam că se vor putea face fără bisturiu. De exemplu, modelarea sânilor. Putem să injectăm grăsime proprie, substanțe naturale, pentru a mări bustul.
Avem, de asemenea, rinoplastie fără operație. Putem remodela nasul cu ajutorul substanțelor de umplere și a toxinei botulinice pentru un rezultat spectaculos. Tehnicile și aparaturile avansează permanent. Blefaroplastia o realizăm acum în 20-25 de minute și nu mai tăiem cu bisturiul, ci avem niște aparate speciale pe bază de radiofrecvență. Asta ne ajută nu doar ca pacientul să nu mai simtă durere, dar și să se recupereze mult mai repede. A doua, a treia zi, pacientul revine deja la viața lui obișnuită”
, adaugă medicul.

Vor tratamente fără perioadă de recuperare și cu rezultate pe termen lung

„Pentru că au un job solicitant, în cea mai mare parte a cazurilor, bărbații cer soluții estetice care nu presupun perioadă de recuperare îndelungată. De asemenea, se interesează și de durata efectului tratamentelor. În cazul substanțelor de umplere, durata variază de la pacient la pacient. Substanțele pe care le folosim noi sunt în mare parte naturale, astfel că se absorb în timp. Fiecare organism funcționează însă altfel. Avem produse ale căror rezultate se mențin până la 6-7 luni, dar și produse resorbabile care își mențin rezultatul 2-3 ani, uneori chiar și 4. Consultația este foarte importantă. Noi ținem foarte mult această primă etapă. O consultație poate ține până la o oră, astfel ca noi să înțelegem exact dorințele pacientului, să îi explicăm ce rezultate putem oferi, să găsim un echilibru” , a mai spuns medicul estetician.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Angajații D.R. de Drumuri și Poduri Brașov se pregătesc de ninsoare ! Chiar vine zăpada?

26 January 2023 at 16:47
By: M.Ex.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au anunțat astăzi pe pagina de socializare a instituției că centrul țării va fi acoperit de zăpadă în următoarele zile. Ca urmare, au venit cu sfaturi pentru șoferii din zona centrală a României. Iată precizările de la DRDP :

”Având în vedere valul de ninsoare care va ajunge și în centrul țării în următoarele ore, DRDP Brasov a luat toate măsurile pentru a interveni eficient în toate zonele afectate.
Peste 400 de utilaje se află în bazele noastre de deszăpezire, din care aproximativ 300 sunt autobasculante dotate cu lamă și răspânditor de sare.
Avem în depozite peste 30 de mii de tone de materiale antiderapante, gata să fie răspândite pe carosabil.
Rugăm șoferii să circule cu prudență în zonele afectate de ninsori și să adapteze stilul de condus la condițiile de trafic.
Vă rugăm să vă informați înainte de a pleca la drum și dacă pe traseul dvs. se raportează blocaje sau îngreunarea traficului, să vă amânați călătoria pentru o dată ulterioară.
Este foarte important, de asemenea, să nu blocați drumul și să nu încercați să depășiți coloanele staționate, pentru că astfel ați putea bloca și intervenția utilajelor de deszăpezire ”
, au comunicat cei de la DRDP Brașov.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

O organizație din Viena susține că Transilvania a devenit „independentă” și îl somează pe Iohannis să ”predea cheile”

26 January 2023 at 16:36
By: M.Ex.
Szokocs Laszlo

Szokocs Laszlo, președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis un document prin care declară că Transilvania a devenit „independentă”. Laszlo locuiește în acest moment la Viena, potrivit aktual24

„In fiecare an Romania sarbatoreste Marea Unire din 1918, dar cetatenii din Transilvania, Partium si Banat nu au de ce sa sarbatoreasca pentru ca din pacate, in 1920, la doi ani de la Unire, Bucurestiul ne-a luat totul. Ne-a luat autonomia, a dizolvat guvernul Transilvaniei, ne-a deposedat de toate drepturile si a instituit o constitutie si legi care nu ne servesc interesele noastre. Pe scurt, de 100 de ani, Bucurestiul refuza sa faca compromisuri cu noi”, se sustine in „declaratia de independenya”, transmisa redactiei.„Slovacii, moldovenii, bosniacii, croatii, slovenii, lituanienii, ucrainenii, letonii, estonienii – cu alte cuvinte, toate tarile din Europa Centrala si de Est si-au castigat independenta in ultimii 33 de ani, doar cetatenii din Transilvania, Partium si Banat sunt inca supuse opresiunii si exploatarii celor de la Bucuresti, si din pacate acest lucru se intampla in cadrul Uniunii Europene.

Independenta a fost visul multor tari si popoare in ultimii 1.000 de ani, cetateni ai peste 100 de tari, printre care Statele Unite, Malta, Singapore, Brazilia, Grecia, India, Maroc, Olanda, Norvegia, Cipru, Australia, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Vatican si multe alte tari care isi sarbatoresc independenta de mult timp.

(…) Credem ca avem dreptul la autodeterminare, ca avem dreptul de a forma o tara independenta si ca aceasta dorinta trebuie respectata si urmata nu doar de Romania, ci de toate tarile din lume. Nimeni nu are dreptul sa ne interzica sau sa ne impiedice sa ne decidem propriul viitor si pe cel al copiilor nostri.
Credem ca, chiar si dupa 100 de ani, cetatenii din Transilvania, Partium si Banat au dreptul de a-si exprima oricand nemultumirea si de a-si declara independenta fata de Romania in baza dreptului la autodeterminare, asa cum am facut-o cu Ungaria in 1918.

(…) Credem ca avem dreptul de a crea o noua tara in care sa le putem oferi copiilor nostri un viitor demn de secolul XXI, o tara care nu va apartine unei singure natiuni, ci tuturor natiunilor, o tara care va fi asemanatoare cu Elvetia sau chiar mai buna.

Credem ca avem dreptul de a crea o noua tara in care generatiile viitoare sa traiasca in credinta, speranta, fericire si iubire, – in care copiii nostri sa fie educati sa aiba incredere, respect si responsabilitate unii fata de altii, – in care generatiile viitoare sa creasca fara sa cunoasca cuvantul „imposibil”, – in care toti cetatenii sa poata realiza toate visele minunate care par imposibile in Transilvania, Partium si Banat de astazi”, se mai susține în declarație.

Organizația anunță că „nu mai recunoaste Guvernul Romaniei ca guvern oficial si ca Romania este obligat sa coopereze cu Guvernul Provizoriu al Transilvaniei”.

„Prin prezenta declaram public in fata lumii si a tarilor, guvernelor, organizatiilor cu statut juridic special si a tuturor cetatenilor lumii ca noi credem ca toate popoarele au dreptul la autodeterminare, prin urmare noi, romanii, maghiarii, germanii, evreii, slovacii, rromii si toti ceilalti cetateni care traiesc in Transilvania, Partium, Banat si in diaspora, ne vom declara independenta fata de Romania la 4 iunie 2023 si la 15 august 2023 ne vom separa de Romania.

Prin prezenta declaram public in fata lumii si a tarilor, guvernelor, organizatiilor cu statut juridic special si a tuturor cetatenilor lumii ca, incepand cu 25 ianuarie 2023, nu mai recunoastem Guvernul Romaniei ca guvern oficial si ca Romania este obligat sa coopereze cu Guvernul Provizoriu al Transilvaniei, Partium si Banatului si sa predea intreaga administratie pana cel tarziu la 15 iunie 2023.

Toata lumea este binevenita, pe 4 iunie 2023 la ora 11:00 vom incepe in 16 orase in acelasi timp (in toate cele 16 judete, in viitoarele cantoane, exact ca in Elvetia) – Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Cluj-Napoca, Hunedoara, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Resita, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Zalau, iar la ora 12:00, cand vor suna clopotele, ne vom declara independenta fata de Romania”, se incheie deliranta declarație.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Hoț din magazin, prins de paznici și reținut de polițiști !

26 January 2023 at 16:20
By: M.Ex.

Polițiștii brașoveni au dispus reținerea unui bărbat, de 41 de ani, și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, după ce a sustras produse dintr-un supermaket din municipiul Braşov.
Ieri, Secția 1 Poliție Brașov a fost sesizată despre faptul că agenții de pază ai unui magazin din municipiul Brașov au depistat o persoană care trecuse de linia caselor de marcat, fără a achita produsul pe care îl avea supra sa. În urma cercetărilor făcute de polițiștii deplasați la fața locului, s-a stabilit că aceeași persoană a sustras și cu câteva zile în urmă mai multe bunuri, printre care şi un laptop dintr-o cuşetă pentru bagaje.
Polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a hoțului, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Beat mort, fără permis, urmărit de poliție, a ajuns cu mașina furată într-un cap de pod

26 January 2023 at 14:56
By: M.Ex.

Ieri, polițiștii brașoveni au încercat să oprească , în trafic, un autoturism, condus pe o stradă din Apața, prin semnele legale de oprire. Șoferul și-a văzut de treabă și nu a oprit, astfel încât polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză. Din cauza vitezei cu care mașina rula, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit de un cap de pod. Polițiștii l-au imobilizat și astfel au stabilit că cel urmărit este un tânăr de 18 ani, fără permis de conducere, iar în urma efectuării unui test pentru stabilirea alcoolemiei din organism, aparatul a arătat o valoare de 1.05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai departe, polițiștii au descoperit că tânărul furase mașina pe care o conducea din fața unei case din localitatea Belin!
Individul a fost reținut pentru 24 de ore iar acum este cercetat penal pentru infracțiunie de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substațe” și ”furt calificat în scop de folosință”.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Schimbări pe liniile metropolitane ale RAT Brașov, cauzate de lucrările la noul terminal de la Gara CFR

26 January 2023 at 14:37
By: M.Ex.

De luni, 30 ianuarie a.c., autobuzele ce deservesc trei linii metropolitane, respectiv cele cu indicativele 310, 320 și 540, vor avea noi stații ca și capăt de linie în Municipiul Brașov, schimbarea fiind determinată de începerea lucrărilor la viitorul terminal din zona Gării CFR Brașov.

Modificările ce survin de la începutul săptămânii viitoare sunt :

-autobuzele de pe linia 310, Brașov – Hălchiu, vor avea capăt de linie în Brașov la peronul 1 al actualului terminal din fața Gării CFR Brașov, peron comun cu liniile 29 și 40;
-autobuzele de pe linia 320, Brașov – Feldioara, vor avea capăt de linie în Brașov în stația ”Bd. Gării”, situată pe Bulevardul Gării în sensul de deplasare spre Făget;
-autobuzele de pe linia 540, Brașov – Vama Buzăului, vor avea capăt de linie în stația ”Căprioara”, situată pe Bulevardul Gării în sensul de deplasare spre Sala Sporturilor.

”Schimbările menționate mai sus vor genera și modificări ale orarelor liniilor 320 și 540, din punct de vedere al stațiilor-capete de linie, astfel că graficele de circulație ale acestor linii vor fi reafișate în stațiile de pe traseu și pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea ”Trasee și orare”. Noile afișe vor purta mențiunea ”Valabil din 30 ianuarie 2023”. De asemenea, facem mențiunea că autobuzele de pe cele trei trasee nu vor mai staționa în capetele de linie din Municipiul Brașov”, au transmis reprezentanții RAT Brașov.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.
❌