ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 3 February 2023Monitorul Expres

Dan Alexa, după victoria cu Șahtior Karagandy: „Am arătat bine. Jucătorii au fost foarte motivaţi“

3 February 2023 at 06:14
By: M.Ex.

FC Brașov a câștigat, joi, primul amical din Antalya, scor 2-0 (0-0) cu Șahtior Karagandy, echipă din prima ligă din Kazahstan. Ambele goluri ale victoriei brașovenilor au fos marcate de portughezul Diogo Izata, cel care a marcat în minutele 81 și 83. Dan Alexa, antrenorul lui FC Brașov, este mulțumit de evoluția echipei sale în primul meci din Antalya. „Am reușit un joc bun, împotriva unei echipe bune, care joacă an de an în cupele europene. Un amical bun, un prim meci în care am dat minute tuturor jucătorilor. Toţi au răspuns foarte bine. Îmi felicit jucătorii pentru că pe lângă cele două goluri am mai avut 4-5 situaţii mari. Am arătat bine ca prim joc. Îmi pare rău pentru Tudor Saim pentru că a suferit o accidentare. Sperăm să nu fie nimic serios, el a suferit o comoţie și a trebuit să îl scot “, a spus Alexa.

Obiectiv imediat: cristalizarea primului 11

Antrenorul lui FC Brașov spune că pe jucători îi așteaptă o perioadă dificilă, iar în cele trei meciuri pe care echipa le va mai disputa în Antalya speră să cristalizeze primul 11. „Ne aşteaptă o perioadă grea, de acumulări. Mai urmează încă trei jocuri amicale. Pentru mine important este să stabilizez un prim 11 și ca jucătorii să aibă ritm. Jucătorii au fost foarte motivaţi la primul meci şi mă bucur că există concurenţă pentru că practic concurenţa te motivează mai mult decât orice. Încercăm să profităm cât mai mult de perioada asta de pregătire, pentru că este una foarte importantă. Condițiile pe care le avem aici, în Antalya, sunt bune, și mă bucur că putem juca astfel de meciuri amicale. Știm ce este în țară și ce condiții grele sunt pentru antrenamente și jocuri în această perioadă. Sper ca atunci când ne vom întoarce acasă, condițiile să fie cât de cât acceptabile “, a mai spus antrenorul brașovenilor.Următorul amical al brașovenilor în Antalya este programat duminică, 5 februarie. Elevii lui Dan Alexa se vor duela cu danezii de la BK Fremad Amager (locul 9 în liga secundă din Danemarca).

Articolul precedent
articolul original.
Ieri — 2 February 2023Monitorul Expres

Circ și demagogie în Consiliul Local…s-a votat bugetul pe anul 2023 !

2 February 2023 at 21:13
By: M.Ex.

Peste 8 ore de dezbateri sterile, câteodată parcă desprinse din filme proaste, astăzi, în Consiliul Local Brașov. Bugetul municipiului Brașov pe anul 2023 a fost supus atenției și aprobării Consiliului Local. Moment propice pentru a fi etalate grijile aleșilor față de localitate. Plus subprefectul PSD Lucian Pătrașcu, posibil candidat la poziția de primar din partea partidului menționat.Nu este foarte clar în ce calitate a venit subprefectul, care a fost consilier local în acest mandat, înainte să fie un fel de reprezentant al guvernului în județ. Pentru că reprezentant al Guvernului este prefectul.
Domnul Pătrașcu a venit cu o listă de cereri din partea PSD. Cereri pe care le-a prezentat, în mod repetat și pe rețele de socializare. A cerut gratuitate pe mijloacele de transport din Brașov pentru toată lumea. Pentru că bugetul poate să acopere 70-80 de milioane…de la noi, de la domnul Pătrașcu, gratuitate pentru toți. Dincolo de faptul că, din punct de vedere legal, acest lucru nu este posibil, RAT Brașov, fără banii din bilete, ar trebui să ia alți bani de la buget pentru mentenanța vehiculelor. Oricum, biletele nu acoperă decât 50% din cheltuielile societății. Astfel încât , noi, cetățenii Brașovului, ar trebui să acoperim 150 de milioane de lei, costurile de funcționare ale RAT ! Acum plătim doar 80 de milioane, din taxele pe care le plătim.
Domnul Pătrașcu mai vrea și un orășel al copiilor în Parcul Tractorul. Foarte frumos, doar că în parc nu mai e loc să arunci un ac. Plus că partea dinspre Biroul Pașapoarte și până la liniile de cale ferată este proprietate privată. Același domn solicită, pe bună dreptate, construirea unui pasaj în Bartolomeu. Este evident că este necesar. Subprefectul mai vrea și podul hobanat de la gară, chiar dacă brașovenii nu au fost interesați de acest proiect iar studiile au arătat că ar face mai mult rău decât bine. În fapt, o mulțime din propunerile PSD sunt cuprinse în bugetul pe 2023, așa cum a remarcat și consiliera PSD Alexandra Crivineanu. Care, la rândul ei, a venit cu un amendament la buget, respectiv tăierea fondurilor Agenției Metropolitane Brașov ( cei care se ocupă de o mulțime de proiecte de dezvoltare în municipiu și județ). Așadar, viziune este : dăm gratuitate la brașoveni pe RAT, iar dezvoltarea proiectelor nu este o prioritate pentru noi.

Intră în scenă PNL! Actor principal în acest film prost : Pamela Diaconu

După ce reprezentanții PSD au terminat cu cererile populiste ( numite amendamente), a venit rândul celor de la PNL.
Care au demonstrat că PSD-iștii din Consiliul Local sunt absolut decenți !
Grupul PNL, prin viceprimarul Sebastian Rusu a propus :
-tăierea fondurilor Clubului Sportiv Corona Brașov de la 29 de milioane la 22 de milioane. Chiar dacă Alexandru Dedu, fostul mare handbalist și președinte al clubului, care a înființat secții noi, de volei și de baschet, i-a explicat că nu poți să faci performanță cu resurse tăiate
Prin consilierul local Cătălin Anton :
-100.000 de lei pentru studiu de fezabilitate pentru înființarea unei cantine la Școala 30 din Brașov
-100.000 de lei pentru studiu de fezabilitate pentru înființarea unei cantine la Școala 13 din Brașov
-100.000 de lei pentru studiu de fezabilitate pentru înființarea unui ”parc multifuncțional” pe Dealul Melcilor
-325.000 de lei pentru studii preliminare legate de înființarea unui campus școlar pe Platforma Rulmentul
-750.000 de lei pentru creșterea valorii tichetelor Dar din Suflet pentru seniori de la 150 de lei la 200.000
Prin consilierul local Andrei Solomon :
-30.000 de lei pentru un container de depozitare la Școala 19
Tot din partea PNL a venit și propunerea de tăiere a fondurilor pentru reprezentare juridică a municipalității de la 500.000 de lei la 150.000 de lei pe an. Primăria comunei Budila are la dispoziție 40.000 de lei, prin buget, pentru reprezentare juridică… !
După care a venit rândul consilierei locale PNL Pamela Diaconu. Doamna Diaconu a fost cireașa de pe tort în acest film prost. Dânsa a venit cu propunerea să se taie 2 milioane de lei dintr-un contract aflat în derulare, ca să aibă bani pentru proiectele pe care le avea în cap. Dar, un proiect aflat în derulare nu poate fi schimbat, decât cu plată de penalități majore. Consiliera PNL a fost nemulțumită că primăria a decis să cumpere 14 toalete automate, pentru 4 milioane de lei. Dar, surpriză : tocmai consiliul local a alocat această sumă, exact pentru acest proiect. Proiect votat de consilierii locali ! Primarul nu poate să cheltuie bani pentru un astfel de proiect dacă nu are aprobarea consiliului local. Consiliera Diaconu nu a înțeles că un proiect în derulare nu poate fi modificat, astfel încât a vrut neapărat ca amendamentul ei să fie pus la vot! Să dispară 2 milioane de la toaletele automate și să facem latrine prin parcuri. Unele cu mai multe locuri !
Mai mult, Pamela Diaconu a propus și diminuarea fondurilor Fundației Monumentelor Istorice din Brașov, care se ocupă de renovarea fațadelor clădirilor istorice. În plus, de anul acesta, fundația se ocupă și de cele 10 turnuri și bastioane ale Brașovului, care trebuie să intre într-un proces de reabilitare. Deși membră în consiliul director al fundației, Diaconu crede că cei 2 angajați ai Fundației se pot ocupa și de fațade, și de proiecte pentru modernizarea și reabilitarea turnurilor și bastioanelor. Astfel încât a propus tăierea a 300.000 de lei din bugetul fundației. În proiectul de buget pentru anul acesta erau prevăzute fonduri pentru angajarea a încă 2 persoane la Fundație, pentru ca nevoile să fie acoperite. Dar aleasa poporului a decis că nu e nevoie de ei!
Cu banii economisiți de la toaletele moderne, Pamela Diaconu plănuia să rezolve probleme aleșilor pe care-i reprezintă. Astfel încât, după aberația tăierii banilor de la toalete, a venit cu propunerile proprii de amendamente:
-100.000 de lei pentru studii de fezabilitate pentru mansardarea școlii nr. 8
-100.000 pentru pentru studii de fezabilitate ”construcție sală sport” la Seminarul Teologic Dumitru Stăniloaie
-500.000 pentru modernizarea extinderea și modernizarea grădiniței nr. 5
-800.000 de lei pentru creșterea valorii trusoului pentru nou născuți de la 1.500 de lei la 2.000 de lei/nou născut

PSD Brașov, dovadă de înțelepciune, din nou !

După tot acest circ demagogic, s-a trecut la vot. Cu ajutorul PSD Brașov, inițiativele aberante ale PNL propuse de diverși consilieri au picat la vot, respectiv : tăierea cheltuielilor judiciare ale Municipalității, blocarea unui contract în derulare pentru toaletele automate și diminuarea bugetului Fundației Monumentelor Istorice. Consilierii PSD au înțeles că unele lucruri chiar nu se pot face !
Restul amendamentelor au trecut, pentru că este an pre-electoral și aleșii trebuie să se îngrijească de alegători : trusouri de 2.000 de lei, tichete valorice de 200 de lei, bani pentru studii de fezabilitate în zona de interes a unor consilierilor locali.
Au fost tăiate 7 milioane de lei de la Clubul Corona și 1,7 milioane de lei de la Agenția de Dezvoltare Metropolitană, cu promisiunea că , dacă apar proiecte la AMB și dacă echipele brașovene promovează în A, consilierii locali vor mai analiza bugetele celor 2 entități.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Scandal în familie, dis de dimineață ! Stă 5 zile la 100 de metri de nevastă !

2 February 2023 at 16:54
By: M.Ex.

Ieri dimineață în jurul orei 07.30, pe fondul unor discuții în contradictoriu, un bărbat de 41 ani, din municipiul Codlea, a agresat-o fizic pe soția sa și a amenințat-o cu acte de violență, în timp ce aceștia se aflau la domiciliul comun. Femeia a sunat la 112 și în urma completării formularului de evaluare a riscului polițiștii au constatat faptul că există un pericol iminent, astfel încât au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, prin care este obligat să păstreze o distanță de cel putin 100 de metri atât față de persoana vătămată, cât și față de locul de muncă al acesteia, respectiv unitatea de învățământ a fiicei minore.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit pentru săvârșirea infracțiunilor de “violență în familie” și ”amenințarea”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Doi jandarmi brașoveni, decorați de președinție !

2 February 2023 at 16:19
By: M.Ex.

Astăzi, doi dintre jandarmii Grupării Mobile “Burebista” Brașov au primit una dintre cele mai nobile distincții militare : Medalia Bărbăţie şi Credinţă, clasa a III-a, cu însemne militare.
Cei doi subofițeri -Plutonier adjutant Alupoae Constantin- Marius și Plutonier Țabrean Bogdan-Dimitrie – au primit această distincție pentru soluționarea unui eveniment amplu, cu implicarea mai multor persoane vătămate. Aflați în serviciu de menținere a ordinii și siguranței publice, în urma unui apel la 112, aceștia au intervenit la un eveniment unde apelantul sesiza fapte de agresivitate asupra sa și tulburarea ordinii publice. Deși cei doi jandarmi au fost puși în pericol, aceștia au intervenit cu profesionalism, reușind să salveze viața persoanei vătămate și să îl prindă pe agresor.
Meritele celor 2 jandarmi au fost răsplătite de către Președintele României, Klaus-Werner Iohannis, pentru rezultatele deosebite obţinute în exercitarea atribuţiilor şi îndeplinirea misiunilor, iar medaliile au fost înmânate de reprezentantul Jandarmeriei Române, cu ocazia desfășurării bilanțului anual.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Cu cocaina în nas, la volan ! L-a dat de gol comportamentul specific!

2 February 2023 at 15:24
By: M.Ex.

Ieri în jurul orelor 15:20, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 32 ani, care conducea un autoturism pe raza Stațiunii Râșnov, din județul Braşov.
În timp ce polițiștii efectuau controlul, au observat indicii în comportamentul conducătorului auto că s-ar afla sub influența substanțelor interzise, fapt pentru care s-a procedat la testarea sa din punct de vedere al prezenței substantelor psihoactive, iar rezultatul a fost pozitiv la substanța cocaină.
În consecință, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate prezența în organism a substanțelor psihoactive consumate.
În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se afectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Jandarmii brașoveni la raport !

2 February 2023 at 14:22
By: M.Ex.

În anul 2022 efectivele structurilor de ordine publică au executat un total de 8267 misiuni, astfel:
– 603 misiuni de asigurare a ordinii publice;
– 4111 misiuni pe linia menţinerii ordinii publice;
– 1572 acţiuni de intervenţie;
– 191 misiuni executate în cooperare cu structurile semnatare ale protocoalelor şi planurilor de cooperare/colaborare;
– 1790 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere înaintate de către instanţele de judecată din judeţul Braşov.
Pe timpul acestor acţiuni nu s-au înregistrat acte de tulburare gravă a ordinii publice care să impună intervenţia în forţă pentru restabilirea ordinii publice.

Acţiunile întreprinse pe linia asigurării măsurilor de ordine publică au avut ca scop respectarea legalităţii, prevenirea şi descurajarea unor acţiuni care vizează tulburări sociale sau manifestări de violenţă pe timpul adunărilor şi manifestaţiilor publice, activităţilor culturale şi sportive precum şi a altor manifestări cu participare numeroasă şi au constat în asigurarea climatului de normalitate pe timpul a 603 activităţi derulate în zona de responsabilitate, astfel:
– 21 manifestaţii de protest;
– 179 manifestări cultural-artistice, religioase, promoţionale;
– 168 manifestări sportive;
– 219 acţiuni de protecţie antiteroristă,
– 1 vizită oficială;
– 11 alte acţiuni desfăşurate cu ocazia unor manifestări publice spontane sau nedeclarate, acţiuni caritabile, etc..

Astfel, în anul 2022 au fost executate în total 4111 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat cu alte structuri ale ministerului. În cadrul misiunii de menţinere a ordinii publice au fost organizate şi desfăşurate:
1022 patrule mixte, din care:
– 785 în mediul urban;
– 237 în mediu rural.
3846 patrule de jandarmi, din care:
– 1386 în mediul urban;
– 669 în mediul rural;
– 1366 în zona montană;
– 425 în zona instituțiilor de învăţământ.
-612 acţiuni punctuale pe linia prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS CoV 2;
-530 acțiuni de verificare a centrelor de primire/cazare refugiați;
-14 acţiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii delictelor piscicole;
-26 acţiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii delictelor piscicole silvice, a comercializării ilegale a produselor accizabile şi a materialelor pirotehnice.

Structurile de jandarmi montane au executat misiuni în zonele de interes operativ din staţiunile montane, pe traseele turistice, zonele de agrement şi pârtiile de schi din zona acestora. Acţiunile au urmărit prevenirea incidentelor pe traseele turistice şi pe domeniul schiabil, având în vedere aglomerarea acestora în sezonul de iarnă, precum şi în perioada de vară, în special în staţiunile Poiana Braşov şi Predeal, precum şi în zonele turistice din Râşnov, Zărneşti, Bran, Vama Buzăului sau Sâmbăta. Acestea s-au concretizat prin 8 acţiuni de salvare-evacuare, pe timpul cărora a fost acordat sprijin şi acordarea primului ajutor medical de bază unui număr de 14 persoane aflate în dificultate pe traseele montane şi pârtiile de schi.

În anul 2022 au fost constatate independent, în cadrul misiunilor specifice un număr de 99 infracţiuni flagrante cu 125 făptuitori, concretizate în 84 de dosare cu actele premergătoare începerii urmăririi penale, iar în sistem integrat au fost constatate un număr de 64 infracţiuni cu 75 autori identificaţi.

Pe timpul executării misiunilor au fost aplicate un număr de 3.229 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.489.602 lei, din care 1590 avertismente scrise şi 1.639 amenzi contravenţionale.

Pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice au fost constatate 8 infracțiuni flagrante cu 14 autori și aplicate un număr de 859 sancţiuni contravenţionale în valoare de 595.000 lei. A fost ridicată şi predată în custodie cantitatea totală de 177,46 mc material lemnos.
Sistemul unic pentru apeluri de urgenţă – 112 şi-a dovedit operativitatea prin reducerea timpului de reacţie a subunităţilor de intervenţie, fiind direcţionate către jandarmerie, spre rezolvare, 314 cazuri.
Personalul compartimentului specializat a monitorizat un număr de 625 transporturi speciale, 48 transporturi de valori şi 617 transporturi de corespondență clasificată.

În domeniul pazei, monitorizării, supravegherii şi intervenţiei asupra obiectivelor din competenţă am acţionat pentru îmbunătățirea și modernizarea modului de pregătire şi desfăşurare a misiunilor, raportat la eficientizarea măsurilor de pază în scopul creşterii rolului sistemelor de protecţie şi alarmare împotriva efracţie.

În planul cooperării în domeniul ordinii publice și a situațiilor de urgență, a stat la baza schimbul permanent de informaţii şi colaborare între comenzile inspectoratului, Grupării de Jandarmi Mobile Braşov, Inspectoratului de Poliție Judeţean Brașov și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Țara Bârsei” al județului Brașov, precum şi cu alte instituţii, funcţie de evenimentele de amploare desfăşurate în zona de responsabilitate, în vederea gestionării acestora în cele mai bune condiții.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Scapi de mașina mai veche de 15 ani și primești 3000 de lei. Programul Rabla local începe în martie

2 February 2023 at 13:30
By: M.Ex.

Programul “Rabla local”, prin care pot fi casate maşini mai vechi de 15 ani fără obligaţia achiziţionării uneia noi, va începe în luna martie, iar numărul de beneficiari pe fiecare unitate administrativ-teritorială va fi stabilit în funcţie de populaţie. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, scrie economedia.ro.

Pentru acest an, programul beneficiază de o alocare de 240 milioane de lei. Programul a fost discutat de ministru în cadrul unei întâlniri avute cu primari din judeţul Bistriţa-Năsăud.

“Am discutat în mod special despre ‘Rabla local’, program care are o finanţare de 240 milioane de lei şi care va permite scoaterea din circulaţie a în jur de 100.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani. Aici ne bazăm pe sprijinul autorităţilor locale, noi vom vira banii pentru aceste subvenţii în contul primăriei în proporţie de 80%, adică 2.400 lei din 3.000 lei se vor asigura din fondurile AFM, 600 lei o să fie contribuţia primăriei şi 3.000 lei o să fie prima care se încasează de beneficiarul care casează o maşină mai veche de 15 ani. Vom stabili un număr maxim de beneficiari la nivel de UAT în funcţie de populaţia fiecărei comune, fiecărui oraş, fiecărui municipiu. Vom face, astfel, o defalcare matematică a numărului de 100.000 de autoturisme la nivelul fiecărui judeţ, fiecărui UAT şi vom porni programul în cursul lunii martie, aşa am stabilit cu autorităţile locale reprezentate de asociaţiile oraşelor, municipiilor şi comunelor”, a spus Tanczos.

Ministrul Mediului a precizat că ghidul aferent programului va fi supus consultării publice în cel târziu două săptămâni, în această perioadă urmând să fie finalizat şi sistemul informatic pentru “Rabla local”.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Directorii aeroporturilor din România au fost astăzi la Ghimbav, în ședință !

2 February 2023 at 12:50
By: M.Ex.

Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit astăzi într-o ședință de lucru organizată la Aeroportul Brașov. La întâlnire au participat și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ai Ministerului Energiei, ai companiilor care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile și ai instituțiilor de stat cu atribuții în transportul aerian (ROMATSA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Autoritatea de Investigații pentru Siguranța Aviației Civile).
Directorii au discutat despre implementarea strategiilor de dezvoltare a aeroporturilor din România, absorbția de fonduri europene, modificarea Ordinului de Ministru privind tarifele aeroportuare și colaborarea cu companiile aeriene în vederea dezvoltării rețelelor de rute ale aeroporturilor. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de problemele operaționale, de siguranță și de securitate din domeniul aviației.
Cei prezenți la întâlnire au analizat traficul aerian înregistrat în anul 2022, când peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România, și au prezentat estimări referitoare la traficul de pasageri, de marfă și mișcări aeronave ce se așteaptă a fi înregistrat în anul 2023.
David Ciceo, Președintele Asociației Aeroporturilor din România, a sintetizat: “Ne așteptăm ca în 2023 pe aeroporturile din România să înregistrăm un număr de pasageri mai mare decât cel din 2019, dar în același timp suntem conștienți că aeroporturile se confruntă cu provocări multiple, de la efectele războiului dintre Rusia și Ucraina la creșterea prețului la energie, creșterea tarifelor biletelor de avion sau competiția crescută între aeroporturi”.
Înainte de începerea discuțiilor, participanții la întâlnirea organizată de Asociația Aeroporturilor din România au efectuat o vizită în Aeroportul Internațional Brașov, care va deveni operațional la data de 15.06.2023 (în măsura în care graficul lucrărilor asumat de instituțiile abilitate va fi respectat).

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Cupa României, handbal masculin. Sporting Ghimbav a trecut de turul preliminar. Victorie cu CSU Poli Timișoara

2 February 2023 at 12:50
By: M.Ex.

Sporting Ghimbav s-a impus în confruntarea cu CSU Poli Timisoara , scor 39-27 în cadrul turului preliminar al Cupei României la handbal masculin. În continuare, în turul I al competiției, Sporting așteaptă tragerea la sorți care va avea loc vineri la sediul FRH. Sporting Ghimbav evoluează în Divizia A, a doua ligă handbalistică a țării.

Lotul echipei Sporting Ghimbav:
Talmaciu Alexandru, Diaconu Laurentiu, Apostu Razvan, Rosca George, Potera Alexandru, Dragomir Dragos, Balasz Mihaly, Cernea Darius, Kerekes Tiberiu, Dudau Robert, Dudau George, Micu Alexandru, Leoampa Andrei, Spinu Alexandru, Movileanu Dragos, Micu Alexandru

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

FRF a stabilit meciurile pentru barajul de promovare în Liga 3. Câștigătoarea Ligii a 4-a Brașov, duel cu reprezentanta județului Mureș

2 February 2023 at 12:37
By: M.Ex.

Federația Română de Fotbal (FRF) a stabilit joi, 2 februarie 2023, prin tragere la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024. Cele 41 de campioane județene și Bucureștiul au fost repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe fiecare. Pentru a promova în Liga a 3-a, campioana Ligii a 4-a Brașov urmează să se dueleze cu formația similară din județul Mureș. Duelurile din Regiunea 3 Centru sunt: Alba – Covasna, Harghita – Sibiu, Mureș – Brașov. Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul.

Luptă-n trei pentru câștigarea Ligii a 4-a Brașov
ACSM Codlea Inter Cristian și Ciucaș Tărlungeni sunt cele trei echipe care se luptă în acest sezon pentru câștigarea Ligii a 4-a Brașov. După primele 15 etape, ACSM Codlea este pe primul loc cu 38p. Podiumul este completat de Inter Cristian 35p și Ciucaș Tărlungeni 34p. Din sezonul regular mai sunt de disputat 3 etape, după care va urma un play-off pentru stabilirea campioanei Ligii a 4-a Brașov.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

5 polițiști brașoveni reținuți azi noapte de procurori !

2 February 2023 at 06:55
By: M.Ex.

5 din cei 6 polițiști din Codlea și Ghimbav care sunt suspectați că au primit mită de la șoferi pentru a nu-i amenda, au fost reținuți azi noapte de procurori, pentru 24 de ore. Audierile s-au încheiat la 3 dimineața, iar 4 agenți din Codlea și cel din Ghimbav au dormit în arestul poliției, fiind cercetați pentru acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu (nu au aplicat prevederile codului rutier). Astăzi, cei 5 vor fi prezentanți judecătorului de drepturi și libertăți, care va decide dacă cei 5 vor fi arestați pentru 30 de zile sau cercetați sub control judiciar.
Știrea inițială :

18 percheziții la polițiști din IPJ Brașov , acum ! 5 din Codlea și unul din Ghimbav !Corupție, luare de mită, trafic de influență !

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

SR Brașov, amicale cu Olimpic Zărnești și Ciucaș Tărlungeni

2 February 2023 at 06:15
By: M.Ex.

l Elevii lui Ionuț Pîrvu au programate sâmbătă si duminică primele două jocuri de pregătire ale anului, cu Olimpic Zărnești (L3) și Ciucaș Tărlungeni (L4)

Noul antrenor principal al celor de la SR Brașov, Ionuț Pîrvu, va avea ocazia de a-şi testa jucătorii în cele două partide de verificare pe care brașovenii le vor disputa sâmbătă și duminică. Astfel, sâmbătă de la ora 11.00, SR Brașov va juca la Zărnești, cu echipa locală de Liga a 3-a, Olimpic, iar duminică, de la ora 13,00, brașovenii au programat un nou test, la Tărlungeni, cu echipa locală, Ciucaș (locul 3 în Liga 4 Brașov). „La finalul acestei săptămâni începem și seria meciurilor de pregătire. În această săptămână, băieții au văzut și mingea la antrenamente. Vreau să văd în aceste două meciuri la ce capacitate de efort suntem în această perioadă“, a spus Ionuț Pîrvu.

Transferuri importante la Ciucaș Tărlungeni

Al doilea adversar din amicale al brașovenilor, Ciucaș Tărlungeni, și-a reluat miercuri seara pregătirile pentru noul sezon. La finalul sezonului de toamnă, Ciucaș
Tărlungeni se află pe locul 3 în Liga a 4-a Brașov, dar cu transferurile făcute în această iarnă echipa antrenată de Ionuț Mitroi și Marian Cristescu are planuri de promovare. „Am reușit să-i aducem în această iarnă câțiva jucători importanți din fotbalul brașovean, Cristi Burlacu, Marius, Nicodim, Ciprian Pricop, Laurențiu Capățînă și Raul Dumitrivici. Mai suntem în discuții și cu un portar, dar și cu un atacant“, a spus Ionuț Mitroi.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.
Before yesterdayMonitorul Expres

Ajutor guvernamental pentru sinistrații din Colonia 1 Mai de lângă comuna brașoveană Vulcan !

1 February 2023 at 19:33
By: M.Ex.

În satul Colonia 1 Mai, aparținând comunei Vulcan, au sosit astăzi materialele de construcții pentru refacerea imobilelor mistuite de flăcări într-un incendiu care a avut loc în data de 17 ianuarie a.c. În urma acestui incendiu, șase familii au rămas fără un acoperiș deasupra capului.
Guvernul României a aprobat marți, 31 ianuarie, propunerea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de scoatere din rezerva de stat a 30 de tone de ciment, 30 m.c. lemn și 1.917 kg tablă. Toate acestea au fost transportate astăzi în Colonia 1 mai, pentru a ajuta la refacerea celor 6 imobile.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Trei hoți din case, prinși și arestați de polițiștii brașoveni !

1 February 2023 at 18:05
By: M.Ex.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila – Postul de Poliție Șinca au reușit identificarea și prinderea autorilor a cinci infracțiuni de furt, fapte ce au fost sesizate în zona de competență.
Cercetările efectuate de polițiști în cazul furturilor reclamate, au dus la stabilirea identității persoanelor, fiind vorba despre trei tineri, domiciliați în localitatea Perșani, județul Brașov.
În luna octombrie a anului trecut, doi dintre hoți au escaladat gardul unui imobil și au fi pătruns apoi în locuință, de unde au sustras o sumă de bani și bijuterii. Cercetările au indicat faptul că tinerii ar fi sustras la sfârșitul anului trecut și începutul anului curent mai multe bunuri și din alte proprietăți, prin care au creat un prejudiciu de peste 7.500 lei.
Polițiștii au dispus continuarea cercetărilor față de persoanele bănuite, acestea fiind reținute pentru o perioadă de 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.
Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea procurorului de caz, iar la finalizarea cercetărilor va fi propusă soluția legală.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Cum vor fi amplasate terasele în Brașov începând din acest an ? Nou regulament propus de Primărie !

1 February 2023 at 17:45
By: M.Ex.

Municipalitatea a întocmid un nou regulament de ocupare a spațiului public în Brașovul vechi. „Ghidul de amplasare a teraselor sezoniere în centrul istoric“, este un document ce explică modul în care vor fi amplasate și amenajate terasele în acest an.
Ghidul face parte din documentele elaborate în cadrul proiectului Hub-In, proiect ce își propune, pe lângă identificarea problemelor cu care se confruntă centrul istoric, să vină cu o serie de recomandări și reguli de bună practică, astfel încât procesul de regenerare a centrului istoric să respecte principiile de sustenabilitate, de combatere a „turistificării”, de valorificare a patrimoniului și conservare a specificului local.
,,Chiar dacă încă suntem sub ninsori și într-o perioadă de iarnă, trebuie să pregătim orașul pentru primăvară, vară, toamnă, o perioadă în care spațiul împărțit între terase și cei care își doresc să se plimbe trebuie foarte atent reglementat. Avem acum aceste normative, aceste reguli noi. Avem un ghid de bune practici de la care să pornim tot ceea ce înseamnă proces de autorizare, pentru că e important să prioritizăm spațiul public în sensul pietonilor, în sensul cetățenilor și nevoilor lor. Avem nevoie de mai multe bănci, avem nevoie de mai mult spațiu pentru relaxare, pentru interacțiune, pentru plimbare, și în acest sens e bine să fie rezolvate niște probleme și să se clarifice niște norme aplicabile pe regulamentele actuale. Legat de respectarea normelor, sezonul trecut a fost unul cu foarte multe reclamații și intervenții ale Poliției Locale, pentru că normele actuale nu erau respectate, în sensul în care terasele erau extinse dincolo de spațiul aprobat la nivel executiv. Sunt locuri în care terasa a cucerit mult prea mult din spațiul pe care pietonii ar avea dreptul să-l aibă”, a precizat primarul Allen Coliban.
Documentul are rolul de a detalia prevederile din actualul act normativ privind terasele, dar și de a asigura o anumită predictibilitate pentru agenții economici, care să știe cum vor fi amplasate terasele, ce mese, scaune sau umbrele pot folosi, astfel încât să poată obține acordul municipalității pentru această activitate comercială.
,,Ghidul vine cu clarificări la regulamentul actual. Sunt lucruri importante, cum ar fi că mesele ar trebui strânse seara și eliberat domeniul public. Pot fi depozitate tot pe stradă, în spațiul închiriat pentru terasă, dar ar trebui strânse ca să permită accesul mașinilor de intervenție noaptea, curățenia etc. Sunt prevederi legate de felul în care pot fi inscripționate umbrelele. Ar trebui să fie redusă reclama asta în spațiul public cât mai mult și există indicații clare pentru unde și cât de mare trebuie să fie numele firmei poziționat pe umbrelă etc. Recomandările legate de relația cu mobilierul public sunt foarte importante. Mobilierul public are poziție fixă, trebuie să aibă rază de protecție de minim 3 metri pe fiecare parte. De exemplu, dacă ai o bancă, nu poți să te apropii cu terasa la mai mult de 3 metri de bancă. Și nu poți s-o muți, evident, pentru că mobilierul public e foarte important pentru persoane vârstnice, pentru persoane cu copii, sunt puncte de odihnă, sunt chiar esențiale pentru categoria de vârstă principală, de fapt, din Centrul vechi, o populație care îmbătrânește”, a explicat arhitectul Alexandru Belenyi, coordonatorul echipei care a realizat ghidul.
Totodată el a vorbit și despre situațiile care au impus elaborarea ghidului, în special cele legate de blocarea accesului mașinilor de intervenție, circulație pietonală sau de locuri de odihnă.
,,Cred că în ultimii ani a ieșit la iveală că regulamentul actual a fost poate prea vag în anumite zone și chestia asta a produs o ocupare destul de problematică a domeniului public. Au existat probleme de siguranță semnificative, mai ales pe strada Republicii, prin felul în care s-au extins terasele; treptat, a devenit imposibil să intre o mașină de pompieri, de exemplu. Deci, o dată, ghidul a răspuns la o nevoie de siguranță destul de mare: erau trasee șicanate pe strada Diaconul Coresi și pe alte străzi, nu era o linie dreaptă pe mijlocul drumului, ci trasee foarte incomode și pentru pietoni, dar și pentru toate aceste situații de urgență, pentru mașini, de pompieri, de poliție etc. A doua premisă a fost aceasta a relației cu mobilierul public. Centrul vechi e un spațiu public pentru toată lumea și mobilierul public e esențial, mai ales locurile de stat jos, suficient de multe. Acum sunt foarte, foarte puține, iar raportul e total disproporționat. Sunt aproape 4.000 de locuri la terase și, probabil, undeva maxim spre 100 de locuri pe bănci, deci undeva la 30 de bănci în zona centrală, bănci care au fost mutate constant, în ciuda plângerilor serviciului de agrement din primărie, care a făcut eforturi semnificative să le tot redistribuie. Deci, am încercat să răspundem la aceste nevoi”, a detaliat Alexandru Belenyi.
Vineri va avea loc o discuție cu proprietarii de terase, pentru a-i informa și consulta cu privire la aceste prevederi, iar apoi primăria va depune spre avizare la Direcția de Cultură documentul final.

Proiectul HUB-IN

Proiectul HUB-IN este derulat de municipalitate prin intermediul Agenției pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului și este o inițiativă finanțată prin programul „Orizont 2020“ al UE, menit să susțină procesul de regenerare a centrelor istorice, urmând principii de sustenabilitate, combaterea ,,turistificării”, valorificarea patrimoniului și conservarea specificului local.
,,Este un proiect finanțat de Comisia Europeană, pentru regenerarea centrelor istorice. Este un prim exercițiu de a ajuta orașele care se luptă cu efectele turistificării să găsească un echilibru, să fie incluzive, să răspundă și nevoilor cetățenilor, nu doar dorinței de vizitare. Și este un proiect extrem de important, pentru că beneficiază de expertiză foarte, foarte bună la un nivel înalt: are în consorțiu rețeaua orașelor «Heritage», rețeaua Energy Cities și companii de consultanță care de obicei lucrează în management de oraș. Suntem opt orașe pilot care încercăm să găsim soluții pentru ca centrul istoric să nu devină o butaforie, să nu fie părăsit, să fie un mediu plăcut și «acasă» atât pentru cei care locuiesc acolo, cât și pentru cei care vin în vizită”, a precizat Leea Mihăilă, director ABMEE.
Alături de municipiul Brașov, din grupul orașelor pilot fac parte: Angoulême (Franța), Belfast (Irlanda), Genova (Italia), Lisabona (Portugalia), Nicosia (Cipru), Slovenska Bistrica (Slovenia) și Utrecht (Olanda).
Consorțiul proiectului se bucură de prezența mai multor specialiști și experți:
• ENERGY CITIES – Asociația Europeană a Autorităților Locale aflate în Tranziție Energetică
• EAHTR – Asociația Europeană a Orașelor și Regiunilor Istorice
• CROWDFUNDING HUB – Centrul European de Expertiză în Finanțare Alternativă și Comunitară
• FUTURE CITIES CATAPULT – Centrul pentru Propulsarea Orașelor Inteligente
HUB-IN va dezvolta un cadru comun pentru stimularea transformării zonelor urbane istorice. Catalizator pentru inovare și antreprenoriat, acest cadru va viza păstrarea identității unice a zonei istorice și a valorilor sale naturale, sociale și culturale. Transformarea zonelor urbane nu se va limita la conservarea patrimoniului centrelor istorice, ci și la alinierea acestora la principiile sustenabilității.

Întregul regulament, în link-ul de mai jos.

https://www.brasovcity.ro/stiri-wp/wp-content/uploads/2023/02/230201%20Ghid%20Terase%20Brasov.pdf?fbclid=IwAR0gMs-JMebaJtAcvp-q28OGqhrUJLq81Y2G4-Puc8VDvWyXbv_qz7warjk

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Sondaj: Mircea Geoană ar câștiga alegerile prezidențiale din 2024

1 February 2023 at 17:06
By: M.Ex.

Un sondaj realizat de Atlas Intel arată că Mircea Geoană ar avea cele mai mari șanse de a câștiga alegerile prezidențiale din 2024, susținând că poate ajunge în turul doi indiferent care vor fi numele celorlalți contracandidați.Dacă totuși nu intră în cursa electorală, următorul favorit ar fi Laura Codruța Kovesi, care l-ar învinge pe Marcel Ciolacu, mai arată sondajul citat de Digi24.
Pe de altă parte, Ciolacu ar avea șanse doar dacă bătălia s-ar da alături de George Simion sau Nicolae Ciucă.În privința alegerilor parlamentare, clasamentul ar fi PSD, urmat de AUR, PNL, USR și UDMR.
Sondajul Atlas Intel a fost realizat în perioada 27-30 ianuarie, pe un eșantion de 2.000 de oameni, cu o marjă de eroare de +/- 2% și un nivel de încredere de 95%.

Trei scenarii, Geoană în frunte

Potrivit datelor sondajului, Mircea Geoană, actualul secretar adjunct NATO, este preferatul respondenților pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2024, cu 14,%, urmat de Laura Kovesi (9,6%), George Simion (8,5%), Cătălin Drulă și Emil Boc (8%).

Atlas Intel a luat în calcul trei scenarii:

Turul I, Scenariul 1
Mircea Geoană candidează cu susținerea PSD, fără să participe și Marcel Ciolacu. Ar ajunge în turul doi alături de Laura Codruța Kovesi. Pe locurile următoare în acest scenariu se situează George Simion, Cătălin Drulă, Diana Șoșoacă, Nicolae Ciucă.
Mircea Geoană – 28,5%
Laura Kovesi – 20,7%
George Simion – 13,4%
Cătălin Drulă – 10,2%
Diana Șoșoacă – 7,8%
Nicolae Ciucă – 6,2%

Turul I, Scenariul 2

În acest scenariu Marcel Ciolacu candidează din partea PSD, iar Geoană nu candidează. În această variantă, Laura Kovesi ar fi prima în opțiunile alegătorilor, inclusiv la vot afirmativ, urmată de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Cătălin Drulă.
Laura Kovesi – 20,7%
Marcel Ciolacu – 17,5%
George Simion – 14%
Nicolae Ciucă – 10,4%
Cătălin Drulă – 10%
Diana Șoșoacă – 7,7%

Turul I, Scenariul 3

Ultimul scenariu pentru turul 1 luat în calcul de sondaj este cel în care se înscriu pe liste atât Mircea Geoană, cât și Marcel Ciolacu. În această variantă, Laura Kovesi ar câștiga primul tur, urmată de Mircea Geoană, George Simion și Marcel Ciolacu.
Laura Kovesi – 22,4%
Mircea Geoană – 19,2%
George Simion – 12,9%
Marcel Ciolacu – 8,5%
Diana Șoșoacă – 7,1%
Dacian Cioloș – 6,6%

În privința turului 2 al alegerilor prezidențiale, datele sondajului îl dau pe Mircea Geoană câștigător în orice scenariu. Dacă Geoană nu ar participa, câștigătoarea ar fi Laura Codruța Kovesi. Dacă ar candida.

Cine este Atlas Intel

Atlas Intel este un institut de sondaje din Brazilia, „cea mai precisă companie de sondare a opiniei publice în alegerile prezidențiale din 2022 și în alegerile locale din 2020”, potrivit propriei prezentări. De asemenea, la alegerile prezidențiale din 2020 în SUA, Atlas Intel a fost „cea mai precisă companie de sondare, atât la nivel federal, cât și în statele cheie care au definit numărul de electori în Colegiul Electoral”. Institutul a mai realizat măsurători la alegeri în Argentina, Chile, Columbia și este singura companie de sondare a opiniei publice pe canal exclusiv digital cu nota „A” în clasamentul FiveThirtyEight, potrivit prezentării.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Accident pe Valea Bogății ! 7 răniți!

1 February 2023 at 16:10
By: M.Ex.

Un accident rutier a avut loc în această după amiază pe DN13 la iesire din localitatea Măieruș ( zona Valea Bogații).În urma accidentului au rezultat 7 victime. La fața locului s-au deplasat un echipaj pentru descarcerare, 4 echipaje SMURD, o ambulanta SAJ, o autospeciala cu apă și spumă. S-a intervenit pentru acordarea asistentei medicale tuturor victimelor. Toate cele 7 victime sunt conștiente și vor fi transportate la spital de către echipajele medicale.
Polițiștii rutieri sosiți la fața locului au stabilit că este vorba despre un autovehicul al cărui conducător a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit un cap de pod. La acest moment se efectuează verificări pentru stabilirea condițiilor în care s-a produs accidentul, întocmindu-se un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

FOTO: Olimpic Zărnești, egal spectaculos cu CS Universitatea Alba Iulia. Zărneștenii au realizat un nou transfer

1 February 2023 at 14:35
By: M.Ex.

Olimpic Zărnești a terminat la egalitate, scor 3-3 (2-2), meciul amical disputat astăzi, pe tereul sintetic de la Tg. Secuiesc, cu CS Universitatea Alba Iulia. Elevii lui Mihai Stere au fost conduși cu 2-0 și 3-2, dar au revenit de fiecare dată cu golurile marcate de Berloiu, Codreanu și Ioan Serban. Următorul meci de pregătire al celor de la Olimpic Zărneşti este programat sâmbătă, de la ora 11.00, pe teren propriu, cu SR Brașov.

Horia Ilie a revenit la Zărnești

Olimpic Zărnești continuă să se întărească. Astfel, mijlocașul Horia Ilie (23 de ani) este noul jucător al grupării antrenate de Mihai Stere. Ilie a și jucat în amicalul de astăzi de la Tg. Secuiesc cu CS Universitatea Alba Iulia. Horia Ilie a început fotbalul la grupele de juniori de la Olimpic Zărnești, de unde a plecat la Ardealul Cluj, iar la seniori a jucat la Aerostar Bacău. ”Ilie este un jucător care a început fotbalul la noi și a acceptat să revină la Zărnești să ne ajute în acest sezon “ au spus oficialii clubului zărneștean. În această iarnă, la Olimpic Zărnești au mai ajuns mijlocașii Robert Crihan (19 ani) de la ACS Kids Tâmpa, Lucian Codreanu (26 de ani) de la Bucegi Moeciu (L4 Brașov) și atacantul Bogdan Marinescu (33 de ani) de la ACS Muscelul Câmpulung Elite (L3).

Olimpic Zărneşti – CSU Alba Iulia 3-3 (2-2)
Au marcat: Berloiu, Codreanu, Șerban / Bolojan, Vasinc, Al. Bodea

Olimpic Zărnești: Botiș – Necula, Șerban, Portic, Pantauz – Codreanu, Micliș, Horia Ilie – Marinescu, Mariean, Berloiu.
Au mai jucat: Stanciu – Gavrilă , Chița, Băceanu, Năstase.

CSU Alba Iulia : Fl. Șerban – Kilyen, L. Kis, R. Popa, Cunțan – Al. Petresc, Herci – Frențiu, Bolojan, M. Toma – Vasinc

Articolul precedent
articolul original.

Atenție, s-au înmulțit hoții : din restaurant, de la jocuri de noroc, din supermarket ! 6 au dormit la beci !

1 February 2023 at 13:52
By: M.Ex.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani din județul Ialomița a fost reținut pentru 24 de ore după ce polițiștii brașoveni l-au identificat drept autorul unui furt din Poiana Brașov.
Conform investigațiilor polițienești, pe 29 ianuarie individul furat mai multe bunuri,în special băuturi, dintr-un restaurant din Stațiunea Poiana Brașov. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Poliției Stațiunii Poiana Brașov sub coordonarea procurorului de caz, iar la finalizarea cercetărilor va fi propusă soluția legală.
Polițiști brașoveni de la secția 1 de poliție Brașov au dispus reținerea a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 43 ani, și introducerea acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, după ce ar fi încercat să sustragă mai multe sume de bani din aparatele unei săli de jocuri de noroc. Ieri la ora 12:30, polițiștii au fost sesizați de un bărbat despre faptul că în incinta sălii de jocuri se aflau trei persoane suspecte de sustragerea unor sume de bani din aparatele tip slot-machine. Polițiștii au descoperit că cei 3 au încercat să sustragă sume de bani din cutiile de valori ale aparatelor de jocuri de noroc prin folosirea unor chei potrivite. Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat și complicitate la această infracțiune.
Duminică, polițiști de la Secția 4 Brașov au dispus reținerea a două persoane și introducerea acestora în arestul poliției după ce au încercat să sustragă mai multe produse dintr-un supermarket, din municipiul Brașov.
Polițiștii au fost sesizați că personalul de pază al unui supermarket din municipiu a depistat o femeie, cu vârstă de 33 ani și un tânăr de 19 ani, care ar fi încercat să sustragă mai multe bunuri din interiorul magazinului.
Profitând de neatenția personalului de serviciu, cei doi au sustras din incinta supermarketului mai multe produse din categoria textilelor și băuturilor alcoolice, cărora le-au rupt etichetele și le-au introdus într-un rucsac, furat de asemenea din magazin, bunuri pe care le-au abandonat în momentul în care au observat că sunt supravegheați.
Cei doi au dosare penale pentru tentativă de furt.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.
❌