Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • O fetiță cu abilități de Spiderman a devenit virală pe Twitter
 •  

O fetiță cu abilități de Spiderman a devenit virală pe Twitter

O fetiță cu abilități de Spiderman a devenit virală pe Twitter

Un videoclip în care apare o fetiță ce escaladează zidurile cu o ușurință văzută doar la Spiderman a devenit viral, după ce a fost publicat pe Twitter. În imagini se vede cum fetița se urcă pe ziduri, cu spatele la acestea. În video se aud câțiva copii care o aclamă, în timp ce ea urcă zâmbind pe zidurile dintr-o încăpere a locuinței.

Titlul videocliplui sugerează perfect abilitățile micuței – „Fiica lui Spiderman“.

Internauții care au văzut imaginile au fost uimiți. „M-am uitat la videoclip de mai bine de 20 de ori. Nu am cuvinte“, a spus o tânără.

„Pare să aibă mâini magnetice sau cu lipici. Este ciudat și incredibil“, a adăugat un alt tânăr.

O fetiță cu abilități de Spiderman a devenit virală pe Twitter

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Simptomele COVID-19 la copii. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți
 •  

Simptomele COVID-19 la copii. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

Simptomele COVID19 la copii Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre simptomele COVID-19 la copii. Primul și cel mai important semn este febra care nu scade cu antitermicele la care scădea înainte, scrie alephnews.ro.

Toate explicațiile se regăsesc pe pagina oficială de Facebook RoVaccinare. Medicul Mihai Craiu a vorbit despre simptomele COVID-19 care apar la copii. El spune că acestea „variază, în primul rând în funcție de vârstă“. Unii copii au doar manifestări digestive, fără pneumonie.

„La Primiri Urgențe ajung copii cu diaree sau cu simptome ca la orice fel de răceală. Manifestările digestive sunt specifice copiilor mici, de grădiniță. Cei mai mulți copii, indiferent de vârstă, au însă febră, restul manifestărilor nu sunt tipice“, explică Mihai Craiu.

Medicul pediatru spune care sunt semnele care ar trebui să te îngrijoreze:

„Părinții ar trebui să se uite la copiii lor exact cum o făceau înainte de pandemie – dacă acel copil este febril, refuză alimentația sau are dureri pe care nu le avea în ziua precedentă, atunci ar trebui testat antigenic, mai ales dacă merge în comunitate“.

Trebuie să știi că un copil care s-a infectat cu coronavirus „poate avea orice semn clinic, de la convulsii, la comă, existând astfel de situații la sugari. Spre deosebire de adulți, în cazul copiilor răspunsul organismului la agresiunea virală este mai general – pare că suferă și burta, și pielea, și cavitatea orală. Este importantă orice fel de schimbare pe care părinții o observă la copil – nu se mai joacă sau nu mai stă pe calculator. Imensa majoritate a copiilor au însă febră“.

CCOVID-19 la copii. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

Primul și cel mai important semn este febra care nu scade cu antitermicele la care scădea înainte. Dacă copilul primește un medicament pentru febră la care organismul copilului reacționa în mod obișnuit, iar acum nu se întâmplă asta, atunci părinții trebuie să meargă cu copilul la spital, în cea de a doua zi.

Al doilea semn este frecvența respiratorie – atunci când un copil respiră mai repede de 50 de ori pe minut. Este primul semn de afectare a căilor respiratorii.

Al treilea semn – deshidratarea. Copilul are mucoase uscate, dar nici nu mai urinează.

„Aceste trei semne ar trebui să îi determine pe părinți să meargă cu copilul la spital“, atrage atenția medicul.

Ce trebuie să faci dacă observi un semn al infecției la copii

„Soluția pentru un părinte care vrea să rezolve proactiv, și nu să aștepte până când se îmbolnăvește și bunicul cu diabet, ar fi să își cumpere teste rapide. La primele semne febrile, copilul trebuie testat COVID, mai ales dacă merge în colectivitate și sunt și alți copii în clasă care au febră. Aceste teste au o precizie mai mică față de testul PCR, dar dacă rezultatul este pozitiv, sigur este transmisibil. Din acest motiv este util un astfel de test. Pasul 2, după testul rapid pozitiv: anunțarea medicului de familie“, explică medicul.

Simptomele COVID19 la copii Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Susţinătorii legalizării canabisului în Italia au strâns 500.000 de semnături în șapte zile, pentru organizarea unui referendum
 •  

Susţinătorii legalizării canabisului în Italia au strâns 500.000 de semnături în șapte zile, pentru organizarea unui referendum

Susţinătorii legalizării canabisului în Italia au strâns 500000 de semnături în șapte zile pentru organizarea unui referendum

Susţinătorii legalizării consumului de canabis din Italia au anunţat, sâmbătă, că au strâns suficiente semnături pentru organizarea unui referendum în acest sens la începutul anului viitor, transmite Reuters, citat de news.ro.

Propunerea de referendum urmăreşte legalizarea cultivării canabisului pentru uz personal. De asemenea, reducerea sancţiunilor pentru alte infracţiuni legate de canabis. Astfel, cei care încalcă legea nu mai riscă pedepse cu închisoarea pentru vânzarea unor cantităţi mici de droguri.

Organizatorii petiţiei au adunat cele 500.000 de semnături necesare în şapte zile, mult mai repede decât de obicei. Asta datorită unei legi aprobate în iulie care permite colectarea semnăturilor online.

„Rapiditatea sprijinului arată dorinţa de schimbare pentru canabis“

Anterior, era permisă doar semnarea personală a petiţiei.”Acesta este un rezultat extraordinar, dar nu este surprinzător”, a declarat comitetul de organizare a referendumului, care este alcătuit dintr-o serie de grupuri de susţinere a canabisului.

„Rapiditatea sprijinului arată dorinţa de schimbare pentru canabis”, a adăugat comitetul într-un comunicat.

Semnăturile trebuie verificate oficial. Organizatorii au cerut oamenilor să îşi adauge numele înainte de termenul limită de la sfârşitul lunii septembrie, pentru a evita orice risc de respingere a referendumului dacă unele dintre ele sunt considerate invalide.

„Aproape jumătate dintre semnatari au vârste de sub 25 de ani“

Antonella Soldo, din grupul de presiune pentru canabis ”Better Legal”, a declarat că aproape jumătate dintre semnatari au vârste de sub 25 de ani.

Organizarea referendumurilor în Italia este mult mai uşoară prin noua lege care permite semnăturile online. O campanie pentru un vot popular pentru legalizarea eutanasiei, lansată înainte de campania pro-canabis, a adunat deja peste 900.000 de semnături. Principalele partide politice ale Italiei din guvernul de uniune naţională al premierului Mario Draghi, sunt împărţite în privinţa canabisului.

Mişcarea 5 Stele favorizează liberalizarea, căreia i se opune cu fermitate Liga de Dreapta şi Fraţii Italiei.

Partidul Democrat de centru-stânga adoptă, în general, o linie prudentă, fără angajament. Grupurile pro-canabis au primit un impuls în 2019, când cea mai înaltă instanţă de apel din Italia a decis că cultivarea canabisului pentru uz personal este legală, dar verdictul nu a fost încă reflectat în noua legislaţie, lăsând problema neclară.

Susţinătorii legalizării canabisului în Italia au strâns 500000 de semnături în șapte zile pentru organizarea unui referendum

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum e să ai COVID-19 în Turkmenistan, țară pentru care, oficial, boala nu există
 •  

Cum e să ai COVID-19 în Turkmenistan, țară pentru care, oficial, boala nu există

Cum e să ai COVID19 în Turkmenistan țară pentru care oficial boala nu există

Cum e să ai COVID-19 în Turkmenistan, una dintre puținele țări, alături de Coreea de Nord, care se declară „liberă de Covid“?. Deși datele neoficiale sugerează că se confruntă cu al treilea și posibil cel mai puternic val de Covid-19, Turkmenistanul declară că boala nu există, scrie BBC, potrivit Hotnews.

Iată o poveste cutremurătoare

Sayahat Kurbanov se sufoca. Gâfâia de parcă ar fi alergat la un maraton, iar durerea din piept era insuportabilă. Pe scurt, avea toate simptomele coronavirusului. Problema era că se afla în Turkmenistan, unde pacienții ca el nu există.

Când a chemat o ambulanță luna trecută, medicul i-a spus că are pneumonie și că ar trebui să meargă urgent la spital. Domnul Kurbanov (nu este numele său adevărat) știa că, mai nou, medicii țării se refereau la cazurile de Covid când spuneau ”pneumonie”.

În drum spre spital, dl Kurbanov a reușit să sune la clinica la care făcuse un test Covid cu câteva zile mai devreme. „Este pozitiv”, a auzit o voce liniștită spunând. „Ce este pozitiv?” a strigat el, „Am Covid?” „Da”, a venit răspunsul.

Abia mai târziu a descoperit că nu va primi niciodată o hârtie care să confirme oficial că ești pozitiv în Turkmenistan.

Primul spital la care au mers a refuzat să-l ducă pentru că era plin. „Simțeam că mor pe drum”, a spus dl Kurbanov. „Am început să lovesc fereastra ambulanței și am strigat” Te rog, oprește-te, nu mai pot respira „. Mi-au dat oxigen, dar nu a ajutat prea mult”.

Următorul spital a refuzat, de asemenea, să-l primească, pentru că le era interzis să primească pacienți care nu erau înregistrați în capitala, Ashgabat. „Am început să intru în panică. L-am întrebat pe doctor:„ Ce ar trebui să fac? O să mor aici? „

A chemat un medic pe care îl cunoștea și a cerut ajutor. După numeroase apeluri telefonice și conversații aprinse a fost în cele din urmă primit.

„Medicii ignoră în mod obișnuit pacienții, iar asistentele medicale nu trec să te vadă“

Starea lui nu s-a îmbunătățit în următoarele cinci zile. „Nu puteam respira și făceam atacuri de panică din cauza asta. Parcă m-aș fi scufundat sub apă și nu mai ieșeam la suprafață.”

A strigat după asistente medicale care să-i dea ceva pentru a-i atenua durerea.

Intrarea în spital nu este întotdeauna suficientă pentru a primi tratament în Turkmenistan, spune dl Kurbanov. Medicii ignoră în mod obișnuit pacienții, iar asistentele medicale nu trec să te vadă decât dacă cineva suspus sună persoanele potrivite.

„Asistentele spuneau povești despre pacienți care se prăbușeau și mureau în fața lor“

De asemenea, spitalul nu avea suficient personal. Erau doar câteva asistente care îngrijeau mai mult de 60 de persoane. Au fost momente femeia de serviciu administra injecții, a spus el.

Asistentele spuneau povești despre pacienți care se prăbușeau și mureau în fața lor, deoarece nu existau ventilatoare disponibile iar mașinile de oxigen nu funcționau. Medicii i-au schimbat tratamentul dlui Kurbanov de mai multe ori.

A cheltuit aproximativ 2.000 de dolari pentru medicamente și mită, o sumă imensă în Turkmenistan și a fost externat după 10 zile.

Site-ul Turkmen.news a identificat peste 60 de persoane care au murit de Covid-19 de la începutul pandemiei. Autoritățile turkmene nu raportează însă cazuri de coronavirus.

Președintele Gurbanguly Berdymukhammedov, fost dentist, folosește imaginea unei națiuni sănătoase ca nucleu al propagandei de stat. A admite că țara este afectată de pandemie ar putea submina legitimitatea regimului său.

Un diplomat turc a murit, după ce nu i s-a permis transferul din Turkmenistan

Cu toate acestea, un caz petrecut anul trecut era cât pe ce să-i strice jocurile. Un diplomat turc din Așgabat s-a îmbolnăvit. Kemal Uckun a prezentat simptome tipice ale coronavirusului: durere în piept, transpirație, febră. A fost diagnosticat cu pneumonie.

Soția sa, Guzide Uckun, a trimis radiografiile la spitalele turcești și toate au confirmat că are Covid-19. Ea a încercat cu disperare să-l aducă pe domnul Uckun în Turcia, dar autoritățile turcmene au refuzat să permită unui avion medical să-l transporte.

Permisiunea a fost acordată la câteva ore după moartea sa. Corpul domnului Uckun a fost îmbălsămat, iar experții criminalistici au spus că nu au putut găsi urme de coronavirus.

Autoritățile turkmene au introdus unele măsuri de carantină pentru a opri răspândirea bolii. Dar guvernul insistă asupra faptului că, datorită „măsurilor sale preventive”, țara rămâne liberă de Covid.

În timp ce se afla în spital, dl Kurbanov a primit un SMS de la guvern cu un avertisment adresat populației. Mesajul îndemna oamenii să poarte măști pe față din cauza ”prafului din aer”.

Oare murim de praf? se întreabă el. Mai degrabă vor lăsa oamenii să moară, decât să recunoască că au Covid”.

Cum e să ai COVID19 în Turkmenistan țară pentru care oficial boala nu există

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Ieri — 18 September 2021Gazeta de Sud
 • FCU Craiova – FCSB 0-1 / Edi Iordănescu: „Penaltiul e de necontestat!“
 •  

FCU Craiova – FCSB 0-1 / Edi Iordănescu: „Penaltiul e de necontestat!“

FCU Craiova FCSB 01 Edi Iordănescu Penaltiul e de necontestat

Antrenorul formației FCSB, Edi Iordănescu, a admis că victoria obținută în Bănie, 1-0 cu FCU Craiova, a fost muncită și meritată. El nu a dorit să comenteze atacurile lui Adrian Mutu, tehnicianul adversarilor, la adresa brigăzii de arbitri.

„A fost un teren pe care cu greu am putut construi, cu un adversar dificil. O victorie muncită. Așteptam mai multe, mai multă progresie, mai multe apariții în treimea adversarului. Însă, una peste alta, cred că e o victorie de necontestat, nu-mi aduc aminte de o ocazie a adversarului. Am avut o ocazie mare în prima repriză, la Cordea, care trebuia să finalizeze dintr-o atingere. Echipa a muncit, a dorit. Nu e ușor să vii după un 6-1, uite ce s-a întâmplat cu CFR și cu Farul. CFR a pierdut la Botoșani după ce ne-a bătut cu 4-1, Farul a pierdut cu Chindia după ce a câștigat cu Clinceni cu 5-0. Sunt două jocuri la rând fără gol primit, ceea ce e important“, a declarat Edi Iordănescu, la Digi.

„Eu nu pot să comentez ce zice Adi. E supărat. Penaltiul e de necontestat. Sunt mai multe reluări, le-am văzut și eu, se vede foarte clar că îl lovește. Chiar nu putem să vorbim despre arbitraj, cu atât mai mult despre penalti“, a completat Edi Iordănescu.

Liga 1, etapa 9

Vineri, 17 septembrie:FC Voluntari – CS Mioveni 4-0 (Costin ’63, Nemec ’81, I. Gheorghe ’83)Rapid – Gaz Metan Mediaş 1-2 (Albu ’10 / Yuri ’7, Morar ’76)Sâmbătă, 18 septembrie:Chindia Târgoviște – Farul Constanţa 2-0 (D. Popa ’40, ’84)ora 20.00: FCU Craiova – FCSB 0-1 (Keșeru ’61)Duminică, 19 septembrie:ora 13.30: Academica Clinceni – FC Argeşora 16.00: Sepsi – UTA Aradora 19.00: Dinamo – FC BotoșaniLuni, 20 septembrie:ora 21.00: CFR Cluj – Universitatea Craiova

Clasament:1.CFR Cluj 21 puncte (golaveraj 13-5)2.Rapid 17 (11-6)3.Botoşani 17 (8-5)4.Farul 15 (12-4)5.FCSB 15 (16-9)6.UTA 15 (9-5)7.Voluntari 15 (13-12)8.„U“ Craiova 13 (10-9)9.Chindia 12 (8-7)10.Argeş 10 (7-6)11.Mioveni 10 (5-11)12.FCU 8 (7-10)13.Sepsi 7 (7-9)14.Mediaş 7 (7-12)15.Dinamo 6 (6-17)16.Clinceni 2 (6-18)

FCU Craiova FCSB 01 Edi Iordănescu Penaltiul e de necontestat

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • FCU Craiova – FCSB 0-1 / Adrian Mutu: „Un arbitraj șmecheresc, o rușine!“
 •  

FCU Craiova – FCSB 0-1 / Adrian Mutu: „Un arbitraj șmecheresc, o rușine!“

FCU Craiova FCSB 01 Adrian Mutu Un arbitraj șmecheresc o rușine

FCU Craiova a pierdut meciul de sâmbătă seară, 0-1 cu FCSB, pe „Ion Oblemenco“, în fața a aproximativ 4500 de spectatori. La final, antrenorul Adrian Mutu a sărit la gâtul arbitrilor, considerându-i vinovați pentru scorul afișat pe tabela de marcaj.

„Tactic am stat bine, am închis toate culoarele. În prima repriză, FCSB nu a ajuns la poartă. Penaltiul a fost foarte ușor acordat. Arbitrajul ăsta șmecheresc îl știu și eu, am jucat fotbal atâția ani. Când dai penalti într-un asemenea moment trebuie să fie clar, nu 50-50. A fost un arbitraj șmecheresc! Ne-a tăiat toate acțiunile de atac încă de la început. Ăsta e un joc de contact, nu poți juca cu mâinile legate. Cunosc arbitrajul șmecheresc, nu am venit ieri în fotbal. Împotriva noastră au fost date foarte, foarte ușor penaltiurile. Probabil deranjăm, suntem o nou-promovată. Suntem atipici, ne place să jucăm fotbal. Recunosc aceste lucruri, recunosc acest arbitraj și mi se pare ridicol ce se întâmplă. Bine că n-a mai dat un penalti după finalul meciului, să se termine 2-0. A fost o rușine de arbitraj în seara asta. Nu meritam să câștigăm, dar un rezultat de egalitate era echitabil“, a declarat Adrian Mutu, la Digi.

Acesta nu a comentat ieșirea nevoasă a lui Sidibe înmomentul înlocuirii, când a lovit cu piciorul o sticlă de apă, apoi a aruncat tricoul pe jos: „Sidibe trebuie să fie supărat doar pe el, putea să dea mai mult“.

Liga 1, etapa 9

Vineri, 17 septembrie:FC Voluntari – CS Mioveni 4-0 (Costin ’63, Nemec ’81, I. Gheorghe ’83)Rapid – Gaz Metan Mediaş 1-2 (Albu ’10 / Yuri ’7, Morar ’76)Sâmbătă, 18 septembrie:Chindia Târgoviște – Farul Constanţa 2-0 (D. Popa ’40, ’84)ora 20.00: FCU Craiova – FCSB 0-1 (Keșeru ’61)Duminică, 19 septembrie:ora 13.30: Academica Clinceni – FC Argeşora 16.00: Sepsi – UTA Aradora 19.00: Dinamo – FC BotoșaniLuni, 20 septembrie:ora 21.00: CFR Cluj – Universitatea Craiova

Clasament:1.CFR Cluj 21 puncte (golaveraj 13-5)2.Rapid 17 (11-6)3.Botoşani 17 (8-5)4.Farul 15 (12-4)5.FCSB 15 (16-9)6.UTA 15 (9-5)7.Voluntari 15 (13-12)8.„U“ Craiova 13 (10-9)9.Chindia 12 (8-7)10.Argeş 10 (7-6)11.Mioveni 10 (5-11)12.FCU 8 (7-10)13.Sepsi 7 (7-9)14.Mediaş 7 (7-12)15.Dinamo 6 (6-17)16.Clinceni 2 (6-18)

FCU Craiova FCSB 01 Adrian Mutu Un arbitraj șmecheresc o rușine

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Liga 1 / FCU Craiova – FCSB 0-1. Doar dorință, fotbal mai deloc
 •  

Liga 1 / FCU Craiova – FCSB 0-1. Doar dorință, fotbal mai deloc

Nou promovata FCU Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida susținută sâmbătă seară, pe teren propriu, în fața echipei FCSB. Confruntarea a contat pentru etapa a 9-a din Liga 1.

Golul care a făcut diferența a fost marcat de Claudiu Keșeru (’61). Acesta a transformat cu emoții o lovitură de la 11 metri, dictată după o intrare imprudentă a lui Diallo asupra lui Crețu.

Liga 1 FCU Craiova  FCSB 01 Doar dorință fotbal mai delocLiga 1 FCU Craiova  FCSB 01 Doar dorință fotbal mai delocLiga 1 FCU Craiova  FCSB 01 Doar dorință fotbal mai deloc
Statistica: flashscore.ro

FCU Craiova: S. Mogoșanu – R. Negru, B. Diallo, D. Kovacic, S. Bușu – S. Asamoah, C. Albu, F. Marquet – T. Ondaan (’75, Vieira), Cl. Bălan (’65, Compagno), S. Sidibe (’65, Raicea).Antrenor: Adrian Mutu.

FCSB: An. Vlad – V. Crețu, P. Vinicius, A. Miron, R. Radunovic – D. Olaru, Ov. Popescu (’66, I. Cristea), Oc. Popescu – A. Cordea, Cl. Keșeru (’77, Budescu), V. Gheorghe (’66, I. Stoica).Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonașe galbene: Negru ’22, Asamoah ’55, Sidibe ’63, Campagno 90 / Ov. Popescu ’52, I. Cristea ’73, Vlad ’90+1.

Au arbitrat: Iulian Călin – Valentin Avram, Romică Bîrdeș; Andrei Antonie.

Liga 1, etapa 9

Vineri, 17 septembrie:FC Voluntari – CS Mioveni 4-0 (Costin ’63, Nemec ’81, I. Gheorghe ’83)Rapid – Gaz Metan Mediaş 1-2 (Albu ’10 / Yuri ’7, Morar ’76)Sâmbătă, 18 septembrie:Chindia Târgoviște – Farul Constanţa 2-0 (D. Popa ’40, ’84)ora 20.00: FCU Craiova – FCSB 0-1 (Keșeru ’61)Duminică, 19 septembrie:ora 13.30: Academica Clinceni – FC Argeşora 16.00: Sepsi – UTA Aradora 19.00: Dinamo – FC BotoșaniLuni, 20 septembrie:ora 21.00: CFR Cluj – Universitatea Craiova

Clasament:1.CFR Cluj 21 puncte (golaveraj 13-5)2.Rapid 17 (11-6)3.Botoşani 17 (8-5)4.Farul 15 (12-4)5.FCSB 15 (16-9)6.UTA 15 (9-5)7.Voluntari 15 (13-12)8.„U“ Craiova 13 (10-9)9.Chindia 12 (8-7)10.Argeş 10 (7-6)11.Mioveni 10 (5-11)12.FCU 8 (7-10)13.Sepsi 7 (7-9)14.Mediaş 7 (7-12)15.Dinamo 6 (6-17)16.Clinceni 2 (6-18)

Liga 1 FCU Craiova  FCSB 01 Doar dorință fotbal mai deloc

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Liga 3 / „Satelitul“ Universității Craiova a capotat în Olt
 •  

Liga 3 / „Satelitul“ Universității Craiova a capotat în Olt

Liga 3 Satelitul Universității Craiova a capotat în Olt

Echipa secundă a Universității Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida susținută sâmbătă, în deplasare, în fața formației Petrolul Potcoava. Golul care a decis punctele acestei dispute, din etapa a 4-a a Ligii 3, seria 6, a fost marcat de Gabriel Precup (’19).

Antrenorul „satelitului“ Științei, Alexandru Stoica, a început meciul cu următorii jucători: Bănuță – Olteanu, Mitran, Hrelea, Ciolacu – Sala, Croitoru, Danciu – Bană, Ricman – Dragoș Popa. Au mai intrat: Guță, Călin, Nețoiu, Domnu și Atanas Trică.

Alexandru Stoica, dezamăgit

„Am primit, din nou, un gol din fază fixă. Am făcut o primă repriză bună, trebuia să marcăm, dar nu am reușit. Am avut ocazii, o bară a Dragoș Popa… În cea de-a doua repriză au venit peste noi cu mingi lungi, i-a ajutat și vântul, că bătea din spate și le-au mai ieșit câteva ocazii, dar tot din faze fixe. Au fost foarte agresivi, cu multe atacuri întârziate, plus terenul foarte tare… Terenurile ne dezavantajează mereu pe noi, care construim, dar ăstea sunt condițiile și trebuie să ne adaptăm și să scoatem cât mai mult din fiecare joc“, a explicat antrenorul echipei secunde a Universității Craiova, Alexandru Stoica, pentru GdS.

În runda viitoare, Universitatea II Craiova va primit vizita liderului Viitorul Dăești. Partida va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 17.00, pe stadionul „Extensiv“.

Liga 3 – seria 6

Vineri, 17 septembrie: CSM Alexandria – CSM Slatina 0-2 (Cătălin Doman ’21 – penalti, Dorin Toma ’56).Sâmbătă, 18 septembrie:Sporting Roşiori – Minerul Costeşti 2-0 (Florin Cazan ’24, Alin Bugeanu ’90)CSO Filiaşi – Flacăra Horezu 0-1 (Răzvan Dinu ’80)Petrolul Potcoava – Universitatea II Craiova 1-0 (Dragoș Bârlădeanu ’81 – penalti)Viitorul Dăeşti – Vediţa Colonești 1-0 (Gabriel Precup ’19)

Clasament:1.Dăeşti 10 puncte (golaveraj 6-1)2.Slatina 8 (11-3)3.Roşiori 8 (10-5)4.Horezu 7 (3-7)5.Filiaşi 6 (6-5)6.Coloneşti 6 (6-7)7.Craiova II 3 (7-3)8.Potcoava 3 (6-12)9.Alexandria 1 (1-4)10.Costeşti 1 (2-11)

Liga 3 Satelitul Universității Craiova a capotat în Olt

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Copil de o lună, găsit mort în casă la Urzicuța
 •  

Copil de o lună, găsit mort în casă la Urzicuța

Copil de o lună găsit mort în casă la Urzicuța

Un copil de aprozimativ o lună a fost găsit mort într-o locuință din Urzicuța. O femeie de 39 de ani a sunat la 112 în urma unei solicitări de natură medicală.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Rast au fost sesizați prin apel 112 de către un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Dolj, despre faptul că, în urma unei solicitări de natură medicală, efectuată de către o femeie de 39 ani, din Urzicuța, a fost constatat decesul unui copil în vârstă de aproximativ o lună.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție legală.

Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea cauzei decesului.

Copil de o lună găsit mort în casă la Urzicuța

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Liga 3, seria 6 / CSO Filiași s-a „ars“, acasă, cu Flăcăra Horezu
 •  

Liga 3, seria 6 / CSO Filiași s-a „ars“, acasă, cu Flăcăra Horezu

Liga 3 seria 6 CSO Filiași sa ars acasă cu Flăcăra Horezu

Formația CSO Filiași a dat greș în etapa a 4-a din Liga 3, seria 6. Trupa lui Mario Găman s-a înclinat sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-1, în fața grupării vâlcene Flacăra Horezu și a irosit șansa să urce pe podium. Golul care a făcut diferența a fost marcat în minutul 80, de Răzvan Dinu.

CSO Filiași: Florin Șerban – Robert Dănescu, Eduard Dina, Cosmin Calu, Vlăduț Popa – Alin Pencea, Alex Armășelu, Viorel Vîlcică, Daniel Rogoveanu, Florin Lungu, Alex Fotescu. Au mai intrat: Alex Duriță, Ionuț Zamfie, Bubuioc, Geru.Antrenor: Mario Găman.

Flacăra Horezu: I. Sporea – Mario Diaconescu, Gabriel Vișan, Robert Burcea, George Pătulea, Ovidiu Comănescu, Andrei Dobre, Nicolae Bîrzan, Gabriel Georgescu, Ion Marian, Andrei Dobrin. Rezerve: Denis Vlădoi – Raul Nistor, Cezar Verdeș, Andrei Nuță, Raul Horumba, Răzvan Dinu, Radu Dobrescu, Daniel Mihăilă, Mondai Shedrack.Antrenor: Narcis Enăchescu.

Mario Găman: „Rezultat nedrept!“

Antrenorul formației CSO Filiași, Mario Găman, a fost dezamăgit de rezultat.

„Am jucat în nota noastră. Tot jocul pe ei, am dominat, ne-am creat câteva ocazii bune, dar nu am fost inspirați la finalizare. La gol a fost o greșeală personală, un cadou făcut adversarului. Adversarul nu ne-a pus probleme absolut deloc, dar dacă nu poți să dai gol și greșești iei bătaie. Arbitrajul a fost modest. Am avut și un penalti clar… Din 3-4 situații când putea să dea penalti, unul a fost clar. Rezultatul este nemeritat!“, a declarat Mario Găman, pentru GdS.

Liga 3 – seria 6

Vineri, 17 septembrie: CSM Alexandria – CSM Slatina 0-2 (Cătălin Doman ’21 – penalti, Dorin Toma ’56).Sâmbătă, 18 septembrie:Sporting Roşiori – Minerul Costeşti 2-0 (Florin Cazan ’24, Alin Bugeanu ’90)CSO Filiaşi – Flacăra Horezu 0-1 (Răzvan Dinu ’80)Petrolul Potcoava – Universitatea II Craiova 1-0 (Dragoș Bârlădeanu ’81 – penalti)Viitorul Dăeşti – Vediţa Colonești 1-0 (Gabriel Precup ’19)

Clasament:1.Dăeşti 10 puncte (golaveraj 6-1)2.Slatina 8 (11-3)3.Roşiori 8 (10-5)4.Horezu 7 (3-7)5.Filiaşi 6 (6-5)6.Coloneşti 6 (6-7)7.Craiova II 3 (7-3)8.Potcoava 3 (6-12)9.Alexandria 1 (1-4)10.Costeşti 1 (2-11)

Liga 3 seria 6 CSO Filiași sa ars acasă cu Flăcăra Horezu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Bărbat căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă
 •  

Bărbat căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă

Poliţiştii din Olt caută un bărbat, în vârstă de 56 ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit.

Potrivit rimelor informații oferite de reprezentanții IPJ, La data de 18 septembrie, ora 13:20, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Găneasa, au fost sesizați de un bărbat, din comuna Găneasa, cu privire la faptul că, în această dimineață, în jurul orei 08.00, tatăl său FESAN NICOLAE , în vârstă de 56 de ani, a plecat voluntar de la domiciliul său din comuna Găneasa și nu a mai revenit.

Bărbat căutat de polițiști după ce a dispărut de acasăBărbat căutat de polițiști după ce a dispărut de acasăBărbat căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă

Semnalmente: înălţime 1,70 m, constituție astenică, ochi căprui, păr cărunt, poartă mustață.

La momentul dispariţiei era îmbrăcat în pantaloni de trening de culoare neagră, pulover bleumarin cu dungi albastre, șapcă de fâș și pantofi sport de culoare neagră.

Persoanele care dețin informații ce pot ajuta la găsirea acestuia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112.

Bărbat căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Alegeri legislative în Rusia: Comisia electorală denunţă atacuri informatice din străinătate
 •  

Alegeri legislative în Rusia: Comisia electorală denunţă atacuri informatice din străinătate

Alegeri legislative în Rusia Comisia electorală denunţă atacuri informatice din străinătate

Comisia electorală rusă a denunţat sâmbătă atacuri informatice ‘din străinătate’ împotriva resurselor sale, în a doua zi a votului pentru alegerile legislative, pentru care autorităţile au pus sub presiune giganţii internetului, transmite AFP.

Scrutinul, care se desfăşoară până duminică, are loc după luni de represiuni care au avut ca ţintă mişcarea opozantului Aleksei Navalnîi şi a aliaţilor lui, care i-au chemat pe alegătorii ruşi să ‘voteze inteligent’ pentru candidaţii aflaţi în cea mai bună poziţie de a-i învinge pe cei ai puterii.

Sâmbătă, autorităţile electorale au afirmat că au fost supuse unui număr de ‘trei atacuri’ organizate ‘din ţări străine’. Potrivit unui responsabil al Comisiei electorale, Aleksandr Sokolciuk, două atacuri au vizat resursele site-ului comisiei, iar un al treilea a fost de tipul ‘blocare a accesului’.

‘Atacul a fost destul de puternic’, a afirmat Sokolciuk, citat de agenţiile de presă ruse, adăugând că alte atacuri sunt ‘în pregătire’ pentru duminică, ziua principală a votului, care se desfăşoară parţial şi online.

Responsabilul rus nu a precizat care sunt statele acuzate de atac.

Opoziţia rusă a acuzat giganţii Google şi Apple de ‘cenzură’ pentru că au cedat presiunii guvernului, retrăgând o aplicaţie electorală mobilă anti-Kremlin creată de mişcarea lui Navalnîi.

În prima zi de vot, vineri, observatorii independenţi de la organizaţia Golos au înregistrat peste 2.000 de nereguli.

Aproape niciun candidat care se opune politicii preşedintelui Vladimir Putin nu a fost autorizat să se prezinte la aceste alegeri legislative, care ar urma să fie câştigate de partidul la putere Rusia Unită, totuşi foarte impopular.

Alegeri legislative în Rusia Comisia electorală denunţă atacuri informatice din străinătate

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • CMBSU menţine obligativitatea purtării măştii pe o rază de 50 metri în jurul şcolilor
 •  

CMBSU menţine obligativitatea purtării măştii pe o rază de 50 metri în jurul şcolilor

CMBSU menţine obligativitatea purtării măştii pe o rază de 50 metri în jurul şcolilor

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de sâmbătă, să menţină obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ pentru cei care staţionează în acest perimetru.

„A rămas purtarea obligatorie a măştii pe o distanţă de 50 de metri de către persoanele care staţionează în jurul şcolilor. Suplimentar a fost specificată o normă din Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi Sănătăţii care legiferează că, la peste 2 la mie, orele de educaţie fizică vor avea loc doar în spaţiu deschis, fără purtarea măştii”, a spus subprefectul Capitalei Antonela Ghiţă, într-o declaraţie de presă.

Ea a menţionat că restul hotărârii CMBSU cuprinde prevederi din HG 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 10 septembrie.

La nivelul Municipiului Bucureşti rata de incidenţă COVID-19 cumulată la 14 zile este, sâmbătă, de 2,33 la mia de locuitori.

CMBSU menţine obligativitatea purtării măştii pe o rază de 50 metri în jurul şcolilor

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Topul județelor după raportarea de sâmbătă: București, Cluj și Timiș conduc detașat
 •  

Topul județelor după raportarea de sâmbătă: București, Cluj și Timiș conduc detașat

Capitala rămâne orașul cu cele mai multe cazuri noi, chiar dacă în ușoară scădere față de vineri: 617 cazuri noi. Clujul a urcat mult, de la 186 de cazuri noi (vineri) la 243 . Timiș e pe locul al treilea dar și el cu ușoară scădere a cazurilor noi. Cât privește rata de infectare, Satu Mare conduce în top cu 3,11 la mie, urmată de Ilfov, Bistrița-Năsăud, București, Timiș, Maramureș și Cluj, toate cu peste 2 la mie.Vezi mai jos topul județelor după numărul de cazuri noi și după rata de infectare la mia de locuitori:

Topul județelor după raportarea de sâmbătă București Cluj și Timiș conduc detașatTopul județelor după raportarea de sâmbătă București Cluj și Timiș conduc detașatTopul județelor după raportarea de sâmbătă București Cluj și Timiș conduc detașat
Topul județelor după raportarea de sâmbătă București Cluj și Timiș conduc detașatTopul județelor după raportarea de sâmbătă București Cluj și Timiș conduc detașatTopul județelor după raportarea de sâmbătă București Cluj și Timiș conduc detașat

Topul județelor după raportarea de sâmbătă București Cluj și Timiș conduc detașat

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Peste 5.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2
 •  

Peste 5.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2

Peste 5000 de cazuri noi de infectare cu SARSCoV2

Un număr de 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 52.000 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până sâmbătă, pe teritoriul României au fost confirmate 1.144.893 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus şi 1.078.434 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel naţional, până la această dată, au fost prelucrate 9.374.307 de teste RT-PCR şi 2.849.358 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 19.677 de teste RT-PCR (7.730 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 11.947 la cerere) şi 32.637 teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 497 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Peste 5000 de cazuri noi de infectare cu SARSCoV2

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Debut perfect în Divizia A! Handbaliștii Craiovei au învins-o clar pe Tg. Jiu
 •  

Debut perfect în Divizia A! Handbaliștii Craiovei au învins-o clar pe Tg. Jiu

Debut perfect în Divizia A Handbaliștii Craiovei au învinso clar pe Tg Jiu

Handbaliștii de la Universitatea Craiova au parte de un start de sezon perfect în Divizia A1! Făcând parte din Seria C, alături de echipe importante, băieții lui Popescu au trecut făcă probleme de formația Constantin Brâncuși Tg. Jiu, chir în deplasare, scor 27-19. Partida s-a disputat în ala Liceului Tehnologic, din Comuna Runcu.

Încă din prima repriză alb-albaștrii au trecut la conducerea jocului și, chiar dacă la pauză nu au avut un avantaj confortabil (12-9), victoria a venit fără doar și poate. La reluarea jocului, Ianași și compania s-au distrat pe teren, au înscris de câte ori au avut ocazia și s-au distanțat decisiv în meci. S-a încheiat la o diferență de opt goluri în favoarea Craiovei, scor 27-19.

Pentru Universitatea Craiova va urma un nou meci în deplasare, de această dată la Reșița, pe 25 septembrie.

Debut perfect în Divizia A Handbaliștii Craiovei au învinso clar pe Tg Jiu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Simona Halep: „Mai vreau să joc doi-trei ani și să ajung, din nou, în Top 10!“
 •  

Simona Halep: „Mai vreau să joc doi-trei ani și să ajung, din nou, în Top 10!“

Simona Halep Mai vreau să joc doitrei ani și să ajung din nou în Top 10

Simona Halep a declarat, vineri seară, că vrea să mai joace încă 2-3 ani deoarece consideră că poate evolua încă la nivel înalt. Totodată ea a precizat că își dorește să ajungă din nou în top 10 WTA.

„Mai vreau să joc doi-trei ani… trei ani cu puţin noroc. Să vedem cum o să fiu cu accidentările, îmi doresc tare mult să mai ajung în top 10, nu ştiu dacă se va mai întâmpla. Fac ce pot, de acum încolo ceea ce va veni este un bonus. Îmi place mult tenisul şi cred că pot să mai joc la nivel înalt. Anul viitor va fi un program încărcat, dar voi fi sută la sută pentru tenis. Anul acesta a fost greu din cauza accidentărilor, dar sper că anul viitor o să fiu sănătoasă şi o să joc tot ce îmi propun”, a afirmat ea.

Numărul 11 mondial a spus că are emoţii când se gândește la turneul Transylvania Open, acolo unde va juca din nou în faţa fanilor români.

„Am emoţii să joc din nou în faţa fanilor români la Cluj, mă tot gândesc la acest turneu. Totodată îmi va face bine pentru că acolo voi avea o susţinere foarte bună, iar eu sunt pe un fond de încredere nu foarte ridicat după acea accidentare. Dar cu meciuri mai multe eu sper să îmi revin la nivelul la care am fost. Am ales să joc la Indian Wells pentru că este „mandatory“, încă sunt acolo pe tablou, la Moscova pentru că am câştigat acolo şi am avut un sentiment plăcut să joc acolo tot timpul, iar la Cluj (n.r. – Transylvania Open) am ales să joc pentru că îmi place Clujul. E un turneu la noi în ţară, sunt oameni frumoşi care mereu mă aşteaptă cu plăcere şi mă fac să mă simt bine”, a explicat Simona.

Încredere în sine după US Open

Meciurile bune reușite la US Open i-au dat încredere mare Simonei, care recunoaște că abia aștepta să intre pe terenul de joc.

„US Open m-a ajutat foarte mult să îmi revină încrederea şi plăcerea de a fi pe teren. Pentru că în vară pe teren a fost un chin din cauza durerilor şi a tot ce s-a întâmplat. Nu credeam că voi fi aptă să joc atâtea meciuri la US Open. Dar, acele meciuri mi-au dat un ‘boost’ foarte important şi sunt bucuroasă că pot face faţă la acel nivel, chiar dacă am luat câteva luni de pauză”, a adăugat Halep.

Simona Halep Mai vreau să joc doitrei ani și să ajung din nou în Top 10

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cîțu: Nu e nevoie de vot de încredere în Parlament
 •  

Cîțu: Nu e nevoie de vot de încredere în Parlament

Cîțu Nu e nevoie de vot de încredere în Parlament

Premierul Florin Cîțu insistă că, deși se schimbă structura politică a guvernului prin ruperea coaliției cu USR PLUS, guvernul său nu trebuie să meargă în Parlament pentru un nou vot de încredere, ci doar pentru miniștrii înlocuiți. ”Eu nu îmi permit să interpretez constituția, noi o aplicăm”, a comentat sâmbătă Cîțu înaintea ședinței PNL.Cîțu a susținut din nou că, potrivit legii fundamentale, ”suntem în procedură de remaniere guvernamentală”, ceea ce înseamnă că nu se pune problema unui vot de încredere pentru întregul cabinet, ci doar de o validare a noilor miniștri ce vor ocupa portofoliile rămase vacante după plecarea USR PLUS.

”Premierul pleacă doar în cazul demisiei sau prin moțiune de cenzură. (…) Nu știu cine face această interpretare a constituției, este vorba despre miniștri, nu de un vot de încredere. Constituția spune că suntem în procedură de remaniere. Eu nu îmi permit să interpretez constituția, noi o aplicăm. Vom merge în parlament respectând constituția”, a reafirmat candidatul la președinția PNL.

Liberalul a adăugat că, în cazul în care propunerile de miniştri pe care le va face vor pica la vot în Parlament, va face alte propuneri şi nu va demisiona din funcţia de premier.

Procedura numirii miniștrilor în cazul formării guvernului sau remanierii, inclusiv cea prin care se schimbă structura guvernului sau compoziția politică este reglementată în articolul 85 din Constituție.

Până acum, în cazul în care un partid a ieșit sau a fost dat afară de la guvernare, premierii au venit în Parlament și au cerut un vot de încredere pentru noul guvern. Este cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce în 2007 a dat afară PDL din Guvern sau al lui Victor Ponta, în 2014, după ieșirea PNL de la guvernare.

ARTICOLUL 85
 • (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
 • (2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
 • (3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

Cîțu Nu e nevoie de vot de încredere în Parlament

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Sorana Cîrstea, eliminată de la Portoroz de italianca Paolini
 •  

Sorana Cîrstea, eliminată de la Portoroz de italianca Paolini

Sorana Cîrstea eliminată de la Portoroz de italianca Paolini

Sorana Cîrstea a fost învinsă de italianca Jasmine Paolini cu 6-4, 4-6, 6-1, vineri, în sferturile turneului WTA de la Portoroz (Slovenia), dotat cu premii totale de 189.708 euro. Cîrstea (31 ani, 40 WTA), a patra favorită, s-a înclinat după circa două ore de joc (2 h 06 min).

Românca a făcut un meci ciudat, fiind condusă în fiecare set cu 3-0 de adversara sa. În primul act, Cîrstea a reuşit să revină, a egalat, 3-3, au urmat trei ghemuri ”albe”, iar Paolini (26 ani, 87 WTA) a reuşit un nou break, câştigând setul cu 6-4. În setul al doilea, după 0-3 şi 3-3, Cîrstea a fost cea care s-a impus pe finalul setului (6-4). În decisiv, Paolini a avut 3-0, Cîrstea a luat un ghem, dar italianca a reuşit să lege apoi alte trei ghemuri, câştigând cu 6-1.

Cîrstea, care a comis multe erori neforţate, va primi un cec de 4.677 de euro şi 60 de puncte WTA.

În semifinale, Paolini o va înfrunta e a doua favorită a turneului, kazaha Iulia Putinţeva.

Sorana Cîrstea eliminată de la Portoroz de italianca Paolini

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌