Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriInformația de Transilvania
 • Olimpia Satu Mare transferă de la campioana CFR Cluj
 •  

Olimpia Satu Mare transferă de la campioana CFR Cluj

Olimpia Satu Mare transferă de la campioana CFR Cluj

După victoria din prima etapă, 1-0 acasă cu Energia Negrești-Oaș, Olimpia Satu Mare continuă să întărească lotul de jucători. De data aceasta este vorba despre un jucător tânăr, venit de la CFR Cluj U19.

Antonio Gnandt este un mijlocaș central format la Primavera Satu Mare, transferat în vara anului trecut de CFR Cluj pentru echipa Under19 a clubului. Olimpia a reușit să îl „repatrieze” pe tânărul sătmărean, acesta semnând un contract cu clubul sătmărean zilele trecute.

Deși are doar 18 ani, acesta l-a convis pe antrenorul Ion „Lulu” Dragomir, după ce s-a antrenat aproape două săptămâni cu galben-albaștrii. „Antonio este un copil de perspectivă. Momentan, are o mică accidentare la picior și nu vrem să forțăm nimic. Vreau să îl protejez de contacte care ar putea agrava starea. Dar se antrenează normal. La Olimpia acordăm o atenție deosebită jucătorilor tineri, încercăm să construim cadrul pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă. E un mix de mijlocaș central muncitor și tehnic, cu un plus pe partea de tehnicitate. Timpul ne va spune dacă am avut dreptate… ”, a declarant Lulu Dragomir, antrenorul principal al echipei.

Până acum, Olimpia i-a transferat pe Ryan Radwan (jucător egiptean, venit din New York USA), Evran Akman(New York USA), Ciprian Lauruk (revenire la echipă), Vlăduț Duca (revenire).

La capitolul plecări menționăm că Raul Raț a făcut un pas înainte în carieră (FC Győr – liga III Ungaria), iar portarul Alex Șugar a fost transferat de SCM Zalău (Liga III România).

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Maramureş: O mocăniţă cu peste 150 de turişti a deraiat!
 •  

Maramureş: O mocăniţă cu peste 150 de turişti a deraiat!

Maramureş O mocăniţă cu peste 150 de turişti a deraiat

O mocăniţă în care se aflau peste 150 de turişti a deraiat, ieri, în Maramureş. Circulaţia feroviară a fost blocată timp de două ore. Din primele informații se pare că unul dintre vagoane a sărit de pe şine.

Incidentul s-a petrecut la o oră după ce trenul a plecat din Vişeul de Sus. Peste 150 de turişti se aflau în mocănița formată din 7 vagoane.

Situația a creat panică printre călătorii care traversau Maramureşul cu mocănița. 25 de pasgeri au fost coborâţi din vagon. Aceştia s-au adăpostit în staţia Cozia, în timp ce angajaţii s-au chinuit să pună vagonul înapoi pe şine.

În urma evenimentului, circulaţia tuturor trenurilor a fost blocată şi reluată după două ore.Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest incident.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Primarul Emil Boc: Problema USR-ului este că partidul nu are „experiența exercițiului de guvernare”!
 •  

Primarul Emil Boc: Problema USR-ului este că partidul nu are „experiența exercițiului de guvernare”!

Primarul Emil Boc Problema USRului este că partidul nu are experiența exercițiului de guvernare

Primarul Emil Boc a discutat la o emisiune radio despre ce s-a întâmplat seara trecută în coaliție. Edilul spune că este normal ce a făcut premierul Cîțu – demiterea ministrului Justiției, pentru că acesta nu și-ar fi îndeplinit sarcinile.

Una dintre prioritățile ministrului era de a desființa Secția Specială (Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție), dar acest lucru nu s-a întâmplat:

„Aș face apel la calm și la responsabilitate. Eu aș spune că într-o guvernare în democrație revocarea unor miniștri, prin manierile guvernamentale, fac parte din meniul zilei. Nu sunt lucruri ieșite din comun. În toate democrațiile, aceste lucruri se întâmplă. Pentru un Guvern, atunci când un ministru ignoră prioritățile programului de guvernare, ignoră prioritățile României, ignoră solicitările primului ministru, acel ministru are trei alternative: fie să se conformeze programului de guvernare și priorităților stabilite de către premier și în conconrdanță cu ceea ce are nevoie România, fie să plece, fie să fie demis. În cazul de față, premierul a trebuit să procedeze la demitere pentru că primele două nu au funcționat. Aici este vorba de faptul că deși au trecut 8 luni de zile, Secția Specială pentru Judecători nu a fost desființată, deși încă din luna august, de la început, proiectul care viza modernizarea acestei țări, a spațiului rural, nu a fost avizat. Acum dimineața domnul ministru a spus „știți că n-am primit originalul”. În epoca digitalizării nu mai stăm să așteptăm originalul pe hârtie”, a explicat Emil Boc, potrivit monitorulcj.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ungaria, prima țară din UE care a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin!
 •  

Ungaria, prima țară din UE care a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin!

Ungaria prima țară din UE care a început administrarea celei dea treia doze de vaccin

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat pe 18 august că situaţia actuală nu impune necesitatea dozei 3, solicitând să fie acordată prioritate la vaccinare persoanelor din ţările vulnerabile. Cu toată acestea, mai multe naţiuni puternice, printre care Israel, Germania şi Franţa, au decis să ofere a treia doză bătrânilor şi persoanelor cu sistem imunitar slab.

În Uniunea Europeană, Ungaria este singura ţară care a început deja să administreze a treia doză şi o oferă oricui doreşte

Iată cum este situaţia în lume, la finalul lunii august:

Statele Unite ale Americii

Începând cu 20 septembrie, vor fi puse la dispoziţie mesaje pentru cei care au primit a doua doză cu cel puţin opt luni în urmă, dar autorităţile sanitare federale de sănătate intenţionează să reducă acest timp de aşteptare, pentru a încetini creşterea infecţiilor în ţară.

Uniunea Europeană

Agenţia Europeană a Medicamentului (Ema) nu s-a exprimat încă cu privire la necesitatea unei a treia doze sau la ce vârstă ar trebui recomandată deoarece, în opinia sa, nu există încă suficiente date. Prin urmare, ţările Uniunii Europene care iau decizia, se expun riscurilor legale. În ciuda acestui fapt, unele dintre cele 27 de ţări din UE au stabilit deja când vor începe să administreze a treia doză. Iar Ungaria a pornit deja!

Austria

În Austria, a treia doză va fi administrată începând cu 17 octombrie. Acest lucru a fost anunţat de ministrul sănătăţii, Wolfgang Mückstein, 10 august. Doza va fi administrată la şase până la nouă luni de la prima rundă de vaccinare rezidenţilor din casele de îngrijire medicală, celor peste 65 de ani, persoanelor fragile şi celor care au primit un vaccin Johnson & Johnson sau AstraZeneca ca primă doză. Toţi ceilalţi vor putea cere a treia doză la nouă până la 12 luni de la ultima doză. Pentru a treia doză, se vor utiliza vaccinurile BioNTech / Pfizer sau Moderna.

Belgia

Belgia a autorizat cea de-a treia doză de vaccin, în special vaccinul ARNm.

Danemarca

Danezilor cu sistem imunitar slab vor fi sfătuiţi să le fie administrată a treia doză.

Franţa

În ultimele zile, Haute Autorité de Santé (HAS) a recomandat administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid-19 tuturor celor peste 65 de ani şi celor cu imunitate scăzută. HAS a explicat că a treia doză trebuie administrată la şase luni după a doua. Persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson vor primi, de asemenea, o doză de Pfizer sau Moderna la cel puţin patru săptămâni după prima administrare. Rechemările sunt aşteptate să înceapă în septembrie.

Finlanda

Încă nu a luat o decizie, dar tema este aprins dezbătută în această ţară.

Germania

Germania va începe să administreze a treia doză de vaccin persoanelor în vârstă şi persoanelor cu risc. O va face din septembrie. Noul vaccin, cu Pfizer sau Moderna, va fi oferit şi celor care au primit deja două doze de Astrazeneca sau single-ul de la Johnson & Johnson. În Bavaria, rezervările sunt deja deschise.

Grecia

Grecia a anunţat pe 23 august că persoanelor vulnerabile li se va oferi o nouă doză cu vaccinuri ARNm, care va fi disponibilă în prima săptămână a lunii septembrie.

Marea Britanie

A treia doză de vaccin va fi administrată persoanelor fragile şi vârstnicilor din Marea Britanie din septembrie. Guvernul Johnson a fost de asemenea de acord să achiziţioneze încă 60 de milioane de doze de Pfizer / BioNTech înainte de programul posibil de rechemare, aducând comanda sa totală la 100 de milioane de doze. În Marea Britanie, populaţia a fost vaccinată cu Astrazeneca.

Italia

Italia nu şi-a definit încă planul. Dar ar putea face acest lucru în curând. „A treia doză se va face probabil pentru cei peste 80 de ani”, a declarat ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, într-un interviu.

Olanda

Guvernul olandez a cerut aviz consiliului său de sănătate şi se aşteaptă să aibă un răspuns până la jumătatea lunii septembrie.

Polonia

Polonia nu a luat încă o decizie cu privire la a treia doză. La începutul lunii august, experţii au spus că se gândesc să le ofere persoanelor vulnerabile o a treia injecţie, dar ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, a declarat că nu există încă suficiente date pentru a decide.

Republica Cehă

Guvernul ceh va oferi un vaccin de rapel COVID-19 începând cu 20 septembrie oricărei persoane vaccinate anterior.Spania

Spania este pregătită să administreze a treia doză de vaccin anti-Covid în cazul în care studiile clinice, EMA şi comisia spaniolă de experţi în vaccinuri o vor recomanda, a explicat ministrul Sănătăţii, Carolina Darias. Ministrul a adăugat că guvernul aşteaptă rezultatul acestor evaluări pentru a stabili în cele din urmă când ar putea începe administrarea celei de-a treia doze.

Suedia

Suedia a anunţat un program de rechemare pentru persoanele cu risc de boli grave, cum ar fi persoanele în vârstă. Campania de vaccinare pentru a treia doză va începe în toamnă. Cu toate acestea, Agenţia Suedeză de Sănătate Publică a declarat că se aşteaptă ca a treia doză să fie administrată majorităţii adulţilor abia începând cu anul viitor.

Ungaria

Ungaria este singura ţară din UE care a început deja să administreze a treia doză şi le oferă oricui doreşte, atât timp cât vaccinarea are loc la cel puţin patru luni după ultima doză. Guvernul a publicat un ghid oficial care oferă o abordare „mix-and-match”: cei care au primit un vaccin Oxford / AstraZeneca, Johnson & Johnson sau Sputnik V primesc acum fie un vaccin ARNm, fie un vaccin cu virus inactivat, precum Sinopharm. Cei care au avut deja un vaccin ARNm primesc acum un vaccin cu virus viral sau un vaccin cu virus inactivat pentru rapel. Ungaria continuă, de asemenea, să administreze vaccinurile ruseşti şi chineze, care nu sunt recunoscute de Uniunea Europeană.

Brazilia

Brazilienii cu sistem imunitar compromis şi persoanele în vârstă de peste 80 de ani vor primi a treia doză de vaccin, pentru a reduce creşterea infecţiilor în ţara, care are o rată de vaccinare scăzută şi cea mai mare mortalitate din lume după Statele Unite.

Cambodgia

Cambodgia oferă o doză de AstraZeneca celor care au primit vaccinuri Sinopharm şi Sinovac încă din 12 august.Canada

La sfârşitul lunii august, provincia canadiană Ontario a început să ofere a treia doză persoanelor vulnerabile.

Chile

Chile a început să administreze a treia doză celor care au primit deja vaccinul Sinovac pe 11 august, în încercarea de a consolida succesul uneia dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume.

China

A treia doză de vaccin anti-Covid-19 trebuie administrată după ce majoritatea populaţiei a terminat prima etapă de vaccinare.

Ecuador

Ecuador va administra a treia doză de vaccin persoanelor cu sistem imunitar slab şi va efectua teste pentru a determina dacă restul populaţiei are nevoie de un rapel.

Republica Dominicană

Autorităţile sanitare dominicane au început să distribuie a treia doză încă de la începutul lunii iulie.

(sursa: Mediafax)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Marcel Ciolacu: Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia!
 •  

Marcel Ciolacu: Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia!

Marcel Ciolacu Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice își dau toți demisia

Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă! PSD va depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30. Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze. În nici un caz nu vom accepta ca dorința românilor de a scăpa de acest guvern ticălos să fie folosită de USRPLUS ca obiect de șantaj între partidele din Coaliție, a spus preşedintele PSD.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că a semnat revocarea din funcția de ministru al Justiției a lui Stelian Ion (USR PLUS). El l-a propus interimar pe Lucian Bode. Președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Florin Cîțu să îl revoce din funcție pe Stelian Ion înainte de a finaliza procedura de numire a noului procuror-șef DIICOT.

Premierul a avut prima reacţie după demiterea ministrului Justiţiei, Stelian Ion. Într-o postare pe Facebook, premierul a spus că nu va păstra în Guvernul pe care îl conduce miniştri care şantajează poporul, potrivit ROMANIA TV.

Cîţu îl acuză pe Stelian Ion că a blocat activitatea Guvernului atunci când s-a opus dezvoltării comunităţilor.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Scrisoare către Dumnezeu! Viața lui Damian este în mâinile tale! Donează sau distribuie!
 •  

Scrisoare către Dumnezeu! Viața lui Damian este în mâinile tale! Donează sau distribuie!

Sunt Bianca Felder, mama lui Damian, și vreau să vă prezint povestea noastră. Ziua în care Damian a fost suspectat de atrofie musculară spinală (SMA) a fost cea mai dureroasă zi din viața mea de mamă și de atunci a început și calvarul nostru. Eram la Spitalul de Neurologie Pediatrie din Cluj-Napoca și nu știam ce va urma, nu știam nici ce înseamnă această boală, atât am știut că Damian nu prezenta mișcări ale brațelor și picioarelor ca și un bebeluș de vârsta lui, pe atunci avea doar 2 luni. Diagnosticul final l-am aflat după 3 săptămâni de la investigarea analizelor, diagnostic ce urma să ne schimbe radical viața și să ne curme fericirea: rezultatul a fost pozitiv!

Am început să mă documentez despre această boală, am cerut ajutor și îndrumare pentru a-l ține în viață pe Damian deoarece asta era prioritatea: menținerea în viață, pentru ca SMA nu se vindecă. La București la Centrul Național Clinic de Recuperare Psihomotorie “Dr. Grigore Robănescu” i-a fost administrată prima doză de Spinraza la vârsta de doar 10 săptămâni. Primele 3 doze le-a primit din 2 în 2 săptămâni, iar cea de-a 4a doză a primit-o la o lună după a3a doză.

Pentru următoarea doză de Spinraza suntem programați din nou la București, pe data de 5 septembrie. Spinraza ajută la producerea unei cantități de neuroni motorii dar nu suficienți pentru o viață normală, în unele cazuri suficienți pentru supraviețuire. Este o injecție care se administrează în coloana vertebrală, o dată la patru luni, pentru tot restul vieții. O echipă profesionistă din cadrul centrului clinic din București m-a învățat cum să îl îngrijesc pe Damian, ce anume și cum pot să fac. M-au învățat și cum să îi salvez viața dacă va fi nevoie. Cel mai urât coșmar al unui părinte, să fie nevoit să își resusciteze propriul copil. Au urmat lungi căutări în mediul online, pe grupuri și forumuri, încercări de a contacta alți părinți care se luptă cu aceeași boală și au același țel ca și noi: lupta cu SMA-1. Căutând am dat de existența unui tratament genetic numit Zolgensma, care se administrează în doză unică. Părerile asupra acestui tratament au fost împărțite atât în rândul medicilor cât și a părinților.

Ar putea fi șansa la o viață normală, să îmbunătățească starea lui Damian și să îl ajute să se recupereze, dar acest lucru nu este garantat. Recuperarea nefiind garantată 100%, fiecare pacient reacționând diferit la tratament, există riscul ca starea lui Damian să se agraveze. Inițial am refuzat, fiind într-o tensiune constantă, o presiune continuă, îmi era teamă că o să îmi pierd copilul! Ulterior, disperată fiind să îmi țin copilul în viață,mi-am ascultat instinctul matern, am ascultat de sfaturile celor apropiați și de dorința de a-l vedea trăind, de a ști că fac tot posibilul pentru el : am ales să fac Zolgensma!

Urmărind celelalte cazuri, văzând că și alții au beneficiat de Zolgensma gratuit/decontat, am început să mă interesez ce pot face și unde trebuie să ajung pentru ca Damian să primească acest tratament, știind că eu nu am cei 2,1 milioane de dolari pentru a-l achiziționa. Trebuia să fac ceva! Trebuie sa fac și acum ceva! Am aflat că Zolgensma este decontat în mai multe țări, printre care Germania, Italia, chiar și în Statele Unite. Care este următorul meu pas? E dificil, dar trebuie să-l facem pentru Damian. Trebuie să ajungem în Italia, la Institutul Neurologic “Carlo Besta” din Milano unde sunt tratați copii cu SMA din toate colțurile Europei.

Ca să ajungem acolo, avem nevoie de recomandarea doamnei doctor care ne are în evidență la București și mai e nevoie de 15.000 de euro pentru a putea închiria o locuință, pentru cheltuielile analizelor ce vor urma și pentru traiul nostru din Italia, pe durata șederii noastre acolo. Voi pune la dispoziția celor care ne ajută, acte doveditoare asupra fiecărei cheltuieli, pentru a vă asigura că fiecare bănuț este cheltuit cu săbuință în interesul și nevoia lui Damian. Etapele de dinainte de administrare pot dura 2 sau mai multe luni și constă în analize temeinice și riguroase a tuturor organelor lui Damian pentru a determina starea lui exactă și dacă totul este în regulă, tratamentul i se va administra în cel mai scurt timp de la ultima analiză.

Criteriile de acceptare nu îmi sunt cunoscute până nu ajungem acolo, dar știu că vor exista analize specifice diagnosticului și testări corespunzătoare gravității stării lui. Etapa de după administrare va fi una delicată pentru Damian deoarece nu putem ști cum va reacționa la tratament. Am nevoie să mă ajutați să îmi salvez puiul! Aș merge orbește până în pânzele albe doar să știu că e bine! Am nevoie de ajutorul vostru să putem să ajungem în Italia, pentru a putea stabili dacă Damian este viabil pentru a primi tratamentul Zolgensma, și în urma unui răspuns favorabil, să rămânem să facem tratamentul și recuperarea de după administrare. Fiind atât de mic, are doar 8 luni, reusește să se hrănească natural fără ajutorul tuburilor, greutatea lui fiind de 7.5 kg, criteriul acceptat pentru tratament fiind de 13.5 kg, am curajul să cred că va fi acceptat și tratat.

Cu ajutorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare care ne oferă un sprijin în valoare de 1.000 de euro (echivalentul în lei) vom începe demararea documentației necesare pentru dosarul lui Damian în Italia, traduceri și legalizări. Trebuie să acționăm repede pentru ca starea lui să nu se agraveze! Este o sumă mare, dar el e atât de mic și neputincios! Are nevoie de oameni cu suflet mare care să îl ajute să strangă acești bani, are nevoie de voi să participați la târg, la tombole, la donații și are nevoie de voluntari care să fie eroii lui! În continuare, am să revin cu actualizări săptămânale despre starea lui, cu orice informație ce o primesc am să v-o împărtășesc.

Vă rog să mă întelegeți, sunt disperată și uneori nu reacționez cum se cuvine, uneori nu dorm zile la rând și tresar la fiecare respirație mai profundă a lui Damian, sar la fiecare oftat și la fiecare plânset ca nu cumva să se înece sau să nu mai respire. Și el doarme foarte puțin, e iritat și sunt zile când pur și simplu nu am energie pentru nimic altceva. Vă mulțumesc fiecăruia în parte pentru fiecare gest făcut, implicare și donație, pentru timpul pe care îl investiți în noi. Vom fi veșnic recunoscători!

Pentru mai multe detalii cu privire la starea micutului Damian, tel. 0757 583 661 (Vasile Felder – tatal).

Cei care doresc sa ajute, în data de 22 august la Aushopping Satu Mare se va organiza un targ caritabil sub numele ,,Alături de Damian”, de unde cei cu suflet mare pot dona, achizitiona diferite obiecte, haine, jucarii etc. Atmosfera va fi inveselita de celebrele mascote Mickey Mouse şi Minnie Mouse!

CEI CARE DORESC SA DONEZE O POT FACE IN CONTURILE DE MAI JOS!

Scrisoare către Dumnezeu Viața lui Damian este în mâinile tale Donează sau distribuieScrisoare către Dumnezeu Viața lui Damian este în mâinile tale Donează sau distribuie

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • CORONAVIRUS | Valeriu Gheorghiță: Varianta Delta devine dominantă pe teritoriul ţării! Cifrele care ne dau fiori!
 •  

CORONAVIRUS | Valeriu Gheorghiță: Varianta Delta devine dominantă pe teritoriul ţării! Cifrele care ne dau fiori!

CORONAVIRUS Valeriu Gheorghiță Varianta Delta devine dominantă pe teritoriul ţării Cifrele care ne dau fiori

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că în săptămâna 26 iulie – 1 august s-au înregistrat peste 1.040 de noi cazuri de infecţie cu virusul SAR-CoV-2, semnificativ mai mult faţă de săptămâna anterioară, când fuseseră înregistrate 660 de cazuri. 

„E clar că ne aflăm pe un trend ascendent”, declară medicul, subliniind că în următoarele săptămâni foarte probabil varianta Delta va deveni dominantă şi în România. Estimările arată că la sfârşit de august se va ajunge la 800-900 de cazuri zilnic, iar după jumătatea lunii septembrie se pot depăşi 1.500 de cazuri zilnic.

„În momentul de faţă observăm o creştere a numărului de cazuri, pentru că în săptămâna 26 iulie – 1 august vorbim de peste 1.040 de cazuri, ceea ce înseamnă o creştere cu 60% a numărului de cazuri de la nivelul săptămânii în curs. Tocmai de aceea este foarte importat ca în perioada următoare – pentru că e clar că ne aflăm pe un trend ascendent, am plecat de la începutul lui iulie când vorbeam de o medie la 7 zile a numărului de cazuri de 40 şi am ajuns în momentul de faţă la o medie de 144 de cazuri, deci practic o creştere foarte mare a numărului de cazuri. Acesta ar fi un aspect. Al doilea aspect este legat de faptul că avem, cât se poate de clar, varianta Delta inclusiv pe teritoriul ţării. În săptămâna precedentă vorbeam deja de 127 de cazuri confirmate, dar ceea ce este important este că în ultimele opt săptămâni rata de pozitivare a testelor de secvenţiere pentru varianta Delta a crescut de cinci ori. Deci acest lucru este cel care ne îngrijorează şi faptul că în săptămâna 29, din totalul secvenţierilor, 56% au fost pozitive pentru varianta Delta. Deci acest lucru ne arată că în următoarele săptămâni foarte probabil varianta Delta va deveni dominantă şi în România, or, la acel moment, numărul de cazuri care pot să apară poate să fie substanţial crescut. Noi suntem, în acest moment, pe o creştere lentă, numărul absolut de cazuri este mic şi asta este foarte bine, însă situaţia actuală nu poate să rămână aşa la nesfârşit”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, duminică seară, la o televiziune de știri.

„Pot să vă spun categoric că suntem pe o creştere a numărului de cazuri. Or, dacă vorbim de o creştere a numărului de cazuri, se estimează, conform scenariilor noastre pe care ne uităm, că vom înregistra progresiv această creştere a numărului de cazuri. Undeva la sfârşit de august estimăm că vom ajunge la 800-900 de cazuri zilnic, iar undeva după jumătatea lunii septembrie am putea depăşi 1.500 de cazuri în fiecare zi. Dar atenţie, aici vorbim de un scenariu, iar în viaţa de zi cu zi dacă până la acel moment varianta Delta devine dominantă, s-ar putea să fie mai accelerată”, a adăugat medicul potrivit realitatea.net.

Întrebat dacă este posibil ca acesta să fie începutul celui de-al patrulea val al pandemiei, Valeriu Gheorghiţă a răspuns: „foarte probabil că da”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Satu Mare: Concurs | ,,Endurance Challenge” la Plaja Iojib, 07 august – 2021! Participarea gratuita!
 •  

Satu Mare: Concurs | ,,Endurance Challenge” la Plaja Iojib, 07 august – 2021! Participarea gratuita!

Satu Mare Concurs Endurance Challenge la Plaja Iojib 07 august 2021 Participarea gratuita

In data de 07 august intre orele 09-14 se desfasoara la Plaja Iojib concursul ,,Endurance Challenge”. La acest concurs se pot inscrie persoane dornice de miscare, care au o viata activa fizica, cu varste cuprinse intre 18 si 45 ani.

Este un concurs individual dedicat atat pentru femei cat si pentru barbati, bazat pe anduranță, constând in exercitii complexe avand la baza calitatile motrice esentiale (viteza, tehnica, rezistenta, forta, indemanare, mobilitate etc). Exercitiile care vor consta in probe de concurs vor cuprinde miscari de baza din categoria functional fitness si cross training.

 • Concursul va fi impartit in 2 categorii :1. Open femei cu varsta cuprinsa intre 18-45 ani2. Open barbati varsta cuprinsa intre 18-45 ani.Se accepta derogare din partea organizatorilor, daca persoana in cauza mai are cateva luni de zile pana sa implineasca 18 ani, sau daca a implinit varsta de 46 ani la cateva luni distanta.

Premiile vor consta in pachete cu suplimente si sume de bani oferite de sponsorul principal Decathlon (Satu Mare). Cei care doresc sa sustina participantii o pot face fara probleme, plaja dispunand de diferite ocazii de joaca si relaxare, de a petrece un moment frumos cu familia. Prin acest eveniment se doreste promovarea miscarii si sportului in judetul Satu Mare, invitand cu acesta ocazie persoanele la sansa de a incerca diferite exercitii fizice!

 • Acest eveniment este organizat de Clubul Sportiv Caiac Smile in colaborare cu Reborn Gym.

Nu uitati sa confirmati inscrierea in concurs, la unul dintre organizatori pana in data de 05.08.2021 ora 22.00, accesand linkul de mai jos.! 

Acceseaza acest link pentru inscriere -> https://fb.me/e/1BvRkpFrz

Participarea la acest concurs este gratuita.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ghețarul Scărișoara | Cel mai vechi bloc de gheaţă subterană din lume s-a redeschis!
 •  

Ghețarul Scărișoara | Cel mai vechi bloc de gheaţă subterană din lume s-a redeschis!

Ghețarul Scărișoara Cel mai vechi bloc de gheaţă subterană din lume sa redeschis

Cel mai vechi bloc de gheaţă subterană din lume si-a redeschis portile pentru turisti. Vizitat anual, cu deosebire din mai până în septembrie, de peste zece mii de turişti în medie, Gheţarul a fost închis publicului în ultimul an, din cauza faptului că scările de acces nu mai prezentau siguranţă. Pentru a fi redat circuitului turistic, autorităţile locale au demarat un proiect de înlocuire a scărilor de acces în Gheţar.

Peştera din Apuseni, în care temperatura este de minus două grade Celsius, a fost redeschisă din 1 iulie, putând fi vizitată zilnic între orele 10,00 şi 18,00. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru elevi şi studenţi şi de 13 lei pentru adulţi, potrivit Știrile TVR.

Primele menţionări despre Gheţarul Scărişoara ca obiectiv turistic au fost făcute în 1847 şi 1857, unde se menţionează echiparea cu scări de lemn a avenului de intrare în gheţar. Acest lucru dovedeşte că gheţarul era cunoscut şi explorat de moţi, care utilizau gheaţa şi apa din această zonă secetoasă cu mult timp înaintea primilor vizitatori.

Peştera are o lungime de peste 700 de metri şi o diferenţă de nivel de 105 metri. Traseul turistic este format dintr-un aven (puţ vertical) adânc de peste 50 de metri şi un diametru de 50 de metri, echipat cu scări metalice.

Gheţarul de la Scărişoara (Alba-Iulia) adăposteşte un depozit de gheaţă fosil format în urmă cu peste trei milenii şi jumătate. Blocul de gheaţă are grosimi între 11 şi 36 de metri, potrivit unor sondaje efectuate cu ajutorul unui radar pentru a se vedea care este structura gheţii în profunzime.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare!
 •  

Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare!

Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare

Florin Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare. Potrivit premierului, printre măsurile de relaxare care urmează să intre în vigoare de la începutul lunii iulie se află şi redeschiderea târgurilor şi talciocurilor din ţară.

„Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern” , a declarat Florin Cîţu la TVR.

Premierul a mai precizat că nu ar mai avea nicio problemă să se renunţe la portul măştii la interior, dacă toate persoanele sunt vaccinate.

„Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru. Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”, a mai spus Cîţu.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vremea de astăzi extrem de călduroasă și cu maxime de până la 39 de grade!
 •  

Vremea de astăzi extrem de călduroasă și cu maxime de până la 39 de grade!

Vremea de astăzi extrem de călduroasă și cu maxime de până la 39 de grade

Astazi, vremea va fi calduroasa şi cu disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a ţarii. În Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, vestul şi nord-vestul Transilvaniei, valul de caldura se va intensifica, va fi canicula şi disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, însa mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferica va fi pronunţata şi se va manifesta prin înnorari temporar accentuate, averse torenţiale şi frecvente descarcari electrice, îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, la deal şi munte. Pe arii restrânse vor fi vijelii şi caderi de grindina. Temperaturile maxime se vor încadra de la 23… 25 de grade pe litoral şi pâna la 37… 39 de grade în vest şi sud-vest.

In Bucuresti, vremea va fi calduroasa, cu disconfort termic în creştere, astfel încât indicele temperatura-umezeala (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unitaţi. Cerul va fi variabil, însa dupã-amiaza şi seara probabilitatea pentru înnorari, averse posibil torenţiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului şi condiţii de grindina va fi ridicata. Temperatura maxima va fi de 32… 33 de grade.

La munte, vremea va fi calda, dar şi în general instabila. Cerul va fi variabil, însa mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferica va fi pronunţata şi se va manifesta prin înnorari temporar accentuate, averse torenţiale şi frecvente descarcari electrice. Pe arii restrânse vor fi vijelii şi caderi de grindina. Vântul va avea uşoare intensificari la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi de Curbura. Valorile termice vor creşte uşor.

La mare, vremea va fi în general instabila. Cerul va prezenta înnorari temporar accentuate şi vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului. Vor fi condiţii de grindina. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi între 17 şi 20 de grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţa. Temperatura apei marii va fi de 20… 22 de grade.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Caravana TIFF revine la Satu Mare cu filme premiate | 18-20 iunie, ora 21:30 în pasajul Corneliu Coposu
 •  

Caravana TIFF revine la Satu Mare cu filme premiate | 18-20 iunie, ora 21:30 în pasajul Corneliu Coposu

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural G.M. Zamfirescu îi invită pe sătmăreni la o nouă ediție a Caravanei TIFF, între 18-20 iunie, începând cu ora 21:30 în pasajul Corneliu Coposu din Satu Mare. Intrarea este liberă.

Programul cuprinde filme din selecția TIFF: primul film românesc nominalizat la Oscar (Colectiv), un film românesc de dragoste cu elemente de basm (Poate mai trăiesc şi azi), scurtmetraje premiate și cel mai nou film al regizoarei maghiare multipremiate Ágnes Kocsis (Eden).

Vineri, 18 iunie, ora 21:30Kaimos (r. Sarra Tsorakidis) – 27min.Poate mai trăiesc și azi (r. Tudor Jurgiu) – 1h13minTrailer: https://youtu.be/CZJwL93SAvE

Sâmbătă, 19 iunie, ora 21:30Bucureștiul văzut de sus (r.Andrei Răuțu) – 17minEden (r.Ágnes Kocsis) – 2h33minTrailer: https://youtu.be/kQregBVqN4s

Duminică, 20 iunie, ora 21:30Corigent (r.George ve Gänæaard) – 15minColectiv (r. Alexander Nanau) – 1h50Trailer: https://youtu.be/NCiK-Z4yiiU

Caravana Filmelor TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei. Caravana este prezentată de Banca Transilvania, sponsor: Enel România.Ediția sătmăreană este organizată de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu”. Accesul la proiecții se face cu respectarea regulilor de distanțare și de prevenire a răspândirii Covid-19.

În 2015, incendiul de la clubul bucureştean Colectiv se soldează cu 27 de morţi şi 180 de răniţi. În spitale, cei internaţi cu arsuri încep să moară, deşi starea lor nu era atât de gravă. Dezvăluirile făcute de un medic unei echipe de jurnalişti vor duce la o investigaţie ce arată o imensă fraudă în sistemul medical. Şi când guvernul numeşte un nou ministru al sănătăţii, acesta oferă acces total în eforturile sale de a reforma sistemul medical corupt.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, la 4 septembrie 2019. A fost lansat în România la 28 februarie 2020 și la 20 noiembrie 2020 în alte țări, inclusiv în Marea Britanie și SUA. A primit aprecieri de la critici, precum și premii, inclusiv de la Premiile Academiei Europene de Film și Societatea Națională a Criticilor de Film. La 15 martie 2021 a fost nominalizat la categoriile Cel mai bun film străin și Cel mai bun film documentar la cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar.

Caravana TIFF revine la Satu Mare cu filme premiate 1820 iunie ora 2130 în pasajul Corneliu Coposu

Caravana TIFF revine la Satu Mare cu filme premiate 1820 iunie ora 2130 în pasajul Corneliu Coposu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Meciurile de la EURO 2021 în România! Vezi când se vor disputa! VIDEO
 •  

Meciurile de la EURO 2021 în România! Vezi când se vor disputa! VIDEO

Meciurile de la EURO 2021 în România Vezi când se vor disputa VIDEO

Meciurile care se vor juca la București sunt cele trei partide din Grupa C a Euro 2020, din care fac parte Olanda, Ucraina, Austria și Macedonia de Nord.

Vom vedea pe Arena Națională meciurile următoare:

Austria – Macedonia de Nord, pe 13 iunie 2021, de la ora 19:00, Ucraina – Macedonia de Nord, pe 17 iunie 2021, de la ora 16:00 și Ucraina – Austria, 21 iunie 2021, de la ora 19:00.

Una dintre cele mai importante meciuri de pe Arena Națională la Campionatul European va fi partida din fazele eliminatorii, meciul din optimi care aduce față în față Locul 1 din Grupa F cu Locul 3 din grupele A, B sau C. Acest meci va fi pe 28 iunie, de la ora 22:00. Finala EURO 2020 se va disputa la Londra, pe 11 iulie 2021, de la ora 22:00.

Iată grupele EURO 2020:

Grupa A

 • Turcia
 • Italia
 • Ţara Galilor
 • Elveţia

Grupa B

 • Danemarca
 • Finlanda
 • Belgia
 • Rusia

Grupa C

 • Olanda
 • Ucraina
 • Austria
 • Macedonia de Nord

Grupa D

 • Anglia
 • Croaţia
 • Scoţia
 • Cehia

Grupa E

 • Spania
 • Suedia
 • Polonia
 • Slovacia

Grupa F

 • Ungaria
 • Portugalia
 • Franţa
 • Germania
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌