Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Constanteanul
 • Constanța, două zile fără apă caldă, începând de luni
 •  

Constanța, două zile fără apă caldă, începând de luni

Constanța două zile fără apă caldă începând de luni

Electrocentrale Constanța SA reamintește că va efectua revizia anuală a instalației de producere a energiei termice, în vederea executării lucrărilor necesare de pregătire a sezonului rece, sens în care se va sista furnizarea agentului termic sub formă de apă caldă către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Oprirea furnizării apei calde va începe luni, 20 septembrie 2021, de la ora 00.00.

”Estimăm că lucrările planificate vor fi finalizate în după amiaza zilei de 22 septembrie, urmând a se proceda ulterior la încărcarea instalațiilor din centrală. Repornirea instalațiilor de ardere se va face după asigurarea parametrilor pe rețeaua de transport agent termic primar. Important de precizat este faptul că lucrările de mentenanță prevăzute pentru această perioadă pot fi efectuate numai cu oprirea totală a instalațiilor de producere” au precizat reprezentanții Electrocentrale Constanța prin intermediul unui comunicat de presă.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Festivalul Multietnic de Folclor al Păstoritului, la Sarighiol de Deal (județul Tulcea)
 •  

Festivalul Multietnic de Folclor al Păstoritului, la Sarighiol de Deal (județul Tulcea)

Festivalul Multietnic de Folclor al Păstoritului la Sarighiol de Deal județul Tulcea

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, la Sarighiol de Deal, s-a desfășurat deschiderea oficială a celei de a XVIII-a ediții a Festivalului Multietnic de Folclor al Păstoritului, organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Beidaud și Asociația Culturală Aromână „Dor“.

Desfășurat în perioada 17-19 septembrie 2021, Festivalul Multietnic de Folclor al Păstoritului are ca principal scop cunoașterea, conservarea și promovarea tradiției și creației culturale pastorale cu precădere din spațiul dobrogean, dar și din toate zonele folclorice ale țării.

„Festivalul Multietnic de folclor al păstoritului reprezintă singura manifestare de gen din județul nostru, care are în centrul său promovarea acestei îndeletniciri de milenii a locuitorilor din spațiul carpato-danubiano-pontic și din spațiul balcanic. De altfel, acest festival a pus pe harta culturală a județului localitatea Sarighiol de Deal, oferind unicitate și identitate zonei dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru invitația de a fi alături de voi la ceas de sărbătoare, chiar dacă în condiții speciale, dat fiind contextul sanitar pe care îl traversăm. Avem dreptul la relaxare, avem dreptul de a ne sărbători portul popular, identitatea, cultura și tradițiile strămoșești. Un gând bun din partea noastră către cei fără de care această manifestare nu ar fi fost posibilă, oameni care merită întreaga apreciere a locuitorilor localității Sarighiol de Deal și a comunei Beidaud. Domnule Primar, domnule profesor Caimacan, felicitări și sănătate!Închei prin a-mi exprima respectul pentru toți oamenii care promovează cultura acestui județ: dumneavoastră sunteți cei care, prin eforturi nemăsurate, aduceți plus valoare fiecărui eveniment cultural din județul nostru“, a declarat președintele Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, prezent la eveniment.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Compania de salubritate POLARIS angajează MĂTURĂTORI pentru Năvodari
 •  

Compania de salubritate POLARIS angajează MĂTURĂTORI pentru Năvodari

Compania de salubritate POLARIS angajează MĂTURĂTORI pentru Năvodari

Polaris M. Holding – NĂVODARI angajează MĂTURĂTORI și ÎNCĂRCĂTORI.

MĂTURĂTORICerințe:-Măturatul manual al străzilor, al aleilor, al parcărilor, al stațiilor mijloacelor de transport în comun, al locurilor de joacă pentru copii;-Îndepărtarea zăpezii și a gheții de pe domeniul public.-Curățatul rigolelor;-Descărcarea coșuletelor stradale de pe domeniul public.

ÎNCĂRCĂTORICerințe:-Asigură descărcarea deșeurilor menajere din vasele colectoare (containere, europubele) din fața imobilelor, platformelor supraterane și alte locuri publice în autogunoiere;– Salubrizează după descărcarea vaselor colectoare (containere, europubele) pe străzi și în platformele supraterane;– Respectă graficul de colectare al deșeurilor menajere și însoțește autogunoiera pe parcursul deplasării din sector până la rampa de descărcare;– Curăță zăpada și gheața de pe domeniul public, platforme supraterane, institutii publice.

Beneficii:– Tichete de masă– Ore suplimentare plătite

Informații suplimentare la 0745 705 371, de Luni-Vineri, în intervalul orar 07:00 – 15:30.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Weekend de socializare în cel mai colorat pasaj din Constanța
 •  

Weekend de socializare în cel mai colorat pasaj din Constanța

Weekend de socializare în cel mai colorat pasaj din Constanța

Asociația Creative Plus anunță 3 zile cu jocuri, artă și socializare în pasajul proaspăt renovat și pictat de lângă gara Constanța. Echipa de voluntari care a inițiat transformarea pasajului, tineri liceeni din Constanța și din alte țări, organizează vineri, sâmbătă și duminică activități pentru toate vârstele. Pentru constănțenii care nu au văzut încă noul design, este o ocazie bună să treacă prin pasaj și să cunoască oameni noi, cu care pot vorbi în română, engleza, franceză sau spaniolă.

Vineri între orele 14.00 – 16.00 vor fi organizate jocuri și se va socializa în spaniolă și engleză. Sâmbătă și duminică între 13.00 – 15.00 vor fi ateliere de artă din materiale reciclate, pentru care constănțenii sunt îndemnați să aducă dopuri de sticlă sau de pet. Iar duminică între 13.00 – 15.00 este organizată o vânătoare de comori ecologică. Sâmbăta și duminică se va socializa și în franceză cu voluntarii Creative Plus din Franța. Pentru toate cele trei zile voluntarii Creative Plus au pregătit o combinație între activități de animație și de ecologizare a zonei. Vor fi concursuri de strângerea a obiectelor reciclabile găsite in parc, dar și gimnastică în aer liber.

Evenimentele din acest sfârșit de săptămână sunt propuse și organizate de tinerii voluntari străini care se află în această perioadă în Constanța.

Weekendul de socializare este parte din proiectul Education Art – Flipping, al cărui scop este revitalizarea zonei pasajului gării prin pictură murală, muzică, artă, activități educaționale non-formale, jocuri, mișcare în aer liber și ecologizare.

Proiectul Education Art – Flipping este finanţat cu 98.400 lei prin ,,Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Galați.

Cu fiecare eveniment organizat, asociația Creative Plus își propune să asigure un spațiu plăcut pentru dezvoltare non-formală fiecărei persoane care dorește să învețe ceva nou.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Primăria Medgidia distribuie ajutoarele alimentare destinate persoanelor defavorizate
 •  

Primăria Medgidia distribuie ajutoarele alimentare destinate persoanelor defavorizate

Primăria Medgidia distribuie ajutoarele alimentare destinate persoanelor defavorizate

Primăria Municipiului Medgidia informează publicul interesat că, până pe 22 septembrie 2021, se desfășoară campania de distribuire a ajutoarelor alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane defavorizate din România, conform O.U.G Nr.84/21.05.2020 privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

O cutie cu alimente cuprinde:

1. Făină (1 kg) – 5 bucăți;2. Mălai (1 kg) – 4 bucăți;3. Paste făinoase (1 pungă 400 gr) – 2 bucăți;4. Ulei (1 litru) – 4 bucăți;5. Zahăr (1 kg) – 2 bucăți;6. Orez (1 kg) – 4 bucăți;7. Conservă carne de vită (1 cutie 300 gr) – 5 bucăți;8. Conservă carne de porc (1 cutie 300 gr) – 3 bucăți;9. Conservă pateu de ficat porc (1 cutie 200 gr) – 5 bucăți;10. Compot de fructe (1 borcan/sticlă/cutie 720 ml) – 2 bucăți.

O cutie cu produse de igienă cuprinde:

1. Periuță de dinți – 5 bucăți;2. Pastă de dinți – 300 ml;3. Săpun lichid – 500 ml;4. Șampon copii – 800 ml;5. Șampon adulți – 500 ml;6. Detergent de rufe – 2.700 gr.

Fiecare beneficiar va primi câte un pachet cu conținut identic.Categoriile beneficiare sunt persoanele deținătoare de alocație pentru susținerea familiei (titular și membrii), conform Legii 227/2010 şi persoanele deținătoare de ajutor social (titular și membrii), conform Legii 416/2001.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • RAJA: Avarie pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța
 •  

RAJA: Avarie pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța

RAJA Avarie pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, de pe bd. Tomis nr. 346 din municipiul Constanța, RAJA S.A. a întrerupt furnizarea apei potabile, astăzi – 17 septembrie 2021, în intervalul orar 09.40 – 13.00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe bd. Tomis – tronsonul delimitat de aleea Hortensiei și strada Petru Vulcan, cei arondați punctelor termice 102, 104, 122, 123, precum și cei de pe străzile Poporului, Talazului și Farului .

RAJA Constanța: Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriConstanteanul
 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice – DAPYX a continuat și în 2021: ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”
 •  

Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice – DAPYX a continuat și în 2021: ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice DAPYX a continuat și în 2021 La Medgidia eroii nu mor niciodată

În perioada 09 – 12 septembrie 2021, Primăria Municipiului Medgidia a organizat cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Jocuri și Reconstituiri Istorice ”Dapyx”, eveniment finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin proiectul “Culture in Eternity”, cod proiect RO-BG 423.

Pe parcursul a patru zile, Stadionul Municipal ”Iftimie Ilisei” s-a metamorfozat în spațiul de viață și câmpul de luptă al principalelor mari perioade istorice: Antichitate, Antichitate Târzie, Ev Mediu, Epocile Modernă și Contemporană.

Principala sursă de inspirație a evenimentui o reprezintă perioada istorică în care se face remarcat regele get Dapyx, străvechi stăpânitor și erou al ținuturilor dobrogene, care a refuzat să se predea Imperiului Roman, luptând până la moarte, în luptele geto-romane din anii 29 – 28 a. Chr.

Sub sloganul ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!” municipiul Medgidia a continuat și în acest an, să fie locul de întâlnire a iubitorilor de istorie și muzică de calitate cu membrii asociațiilor culturale și cu artiști de talie națională și internațională.

Startul festivalului a fost dat printr-o fastuoasă paradă desfășurată pe principalele artere ale municipiului cu participarea membrilor asociațiilor și grupurilor de reconstituiri istorice prezente la eveniment: Asociația Culturală Tomis, Societatea Culturală Artistică de Tineret „Concret”, Asociația Amicii Muzeului, Vulturii din Țara Călatei, Asociația Ignis Vultus, Asociația Redescoperă Istoria, Asociația Castrum Novis, Asociația Via Praetoria, Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Cavaleria Teutona, Asociația Cavalerul Danubian, Asociația Enciclopedia Dacica, Asociația Tradiții Ostășești, Asociația Regele Ferdinand, Asociația Ancient Thrace, Asociația Astra Dobrogeană, Cercetașii DAPYX din Medgidia.

Sute de daci, romani, vikingi, cavaleri templieri, medievali timpurii, otomani, gladiatori, toți membri ai Asociațiilor de Reconstituiri Istorice, au desfășurat diverse activități și au organizat concursuri de tir cu arcul, aruncare la țintă a crucii de luptă, expoziții de arme și armuri, întreceri de măiestrie, dansuri și jocuri medievale.

Importante evenimente istorice au prins viață spre încântarea publicului prezent. Printre acestea se numără: ultima luptă a regelui Dapyx, invazia barbarilor, lupta tomitanilor cu goţii, lupta de la Adrianopole între goți și legionarii târzii pentru Antichitatea Târzie sau lupta medievalilor cu otomanii pentru perioada Evului Mediu, perioada Revoluției lui Tudor Vladimirescu și a celui de-al doilea Război Mondial.

Prima seară de spectacol a fost animată de un variat program artistic aparținând ansamblurilor și trupelor de dans locale și naționale, precum și interpreților locali.

Următoarele nopți de festival au fost marcate de spectacole incendiare susținute de artiști și trupe renumite precum Pepe, Andreea Bălan, Prestige Orchestra, Inna, 5 Gang, Loredana, Andra și Orchestra Fraților Advahov, Mirabela Dauer, Aurora și Sandel Mihai, Ionuț Fulea, Uddi și Veta Biriș.

Finalul evenimentului a fost sărbătorit printr-o distractivă bătălie cu perne pe Stadionul ”Iftimie Ilisei”, în care s-au implicat atât membrii asociațiilor culturale cât și vizitatorii prezenți la eveniment.

Momentul culminant al programului a fost un magnific foc de artificii menit să încununeze toate activitățile desfășurate în cele patru zile de festival și să reamintescă tuturor participanților importanța păstrării unui climat de armonie, sunet și culoare în municipiul Medgidia.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Kaufland a deschis al 4-lea magazin din Constanța, în cartierul Palazu Mare
 •  

Kaufland a deschis al 4-lea magazin din Constanța, în cartierul Palazu Mare

Kaufland a deschis al 4lea magazin din Constanța în cartierul Palazu Mare

Kaufland România își continuă expansiunea prin deschiderea celui de-al 145-lea hipermarket din rețea, la Constanța. Noul magazin este al 4-lea din oraș și va genera mai bine de 100 de noi locuri de muncă, cu impact direct în economia locală.

Situat pe Bd. Tomis nr. 437, în cel mai proaspăt cartier al orașului, Palazu Mare, hipermarketul are o suprafață totală de peste 5100 metri pătrați, dintre care aproape 3000 metri pătrați sunt alocați spațiului de vânzare.

Noul magazin din Constanța este al patrulea Kaufland din țară care dispune de un nou concept de spațiu verde implementat de companie în România. Astfel, va avea o suprafață de 3.400 mp de spațiu verde la sol, 4.500 mp de acoperiș verde, respectiv 850 de metri pătrați de fațade verzi. În total, s-au plantat la sol 140 copaci și peste 1000 de arbuști, pe o suprafață totală de 2.000 mp.Acesta este un concept nou de spațiu verde implementat inițial în trei magazine din Capitală – Kaufland Străulești, Kaufland Sisești si Kaufland Voluntari, care va genera un consum redus de apă prin folosirea unor specii de plante cu rezistență sporită la secetă. În timp, aceste spații verzi se transformă în minigrădini urbane, cu un grad ridicat de sustenabilitate.

Magazinul și-a deschis porțile publicului joi, 16 septembrie, urmând ca programul de lucru din timpul săptămânii să înceapă de la 7:30 și până la 22:00 de luni până sâmbătă, respectiv de la 8:00 și până la 20:00, duminică.

Caravana Akademia Kinderland, școala pe roți care învață copiii cum să se hrănească sănătos, va staționa în perioada 16 – 17 septembrie, cu butaforii, fructe și legume sub formă de exponate gigant, stații de explorat, jocuri pe tabletă, informații și curiozități despre toate categoriile de alimente. Accesul este gratuit și se face în intervalul orar 10:00 – 18:00, în grupuri de maximum 5 persoane, în baza programărilor prealabile la numărul de telefon 0726.929.153 și cu respectarea tuturor rigorilor de protecție obligatorii în această perioadă.

Pe 18 septembrie, clienții sunt așteptați la proiecția filmului Singuri Acasă 2 (The Secret Life of Pets 2), ce va avea loc în parcarea magazinului, de la ora 19:30. Proiecția este realizată cu sprijinul asociației Cinemobilul, iar accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile și cu respectarea normelor de siguranță în vigoare.

Mai mult, consumatorii se vor putea bucura, tot în parcarea magazinului și de un cort de produse non alimentare la prețuri reduse.

Noul magazin Kaufland din Constanța are o parcare amplă, cu 227 locuri, din care 80 locuri au copertine de umbrire, 8 sunt alocate persoanelor cu dizabilități, respectiv 6 pentru părinți, dar și rasteluri pentru biciclete. Hipermarketul este dotat inclusiv cu două stații e-charge de încărcare rapidă a mașinilor electrice.

Clienții vor găsi în noul Kaufland 10 case de marcat standard și 2 case de marcat destinate persoanelor cu dizabilități, un raion cu pește proaspăt, raion de legume și fructe, vitrină cu servire asistată – cu o lungime de 18,95 metri, pentru a acomoda o varietate mare de produse proaspete – brutărie, raion de produse congelate, alimente de bază, dulciuri, băuturi, produse nealimentare și drogherie. În exterior, la punctul Grill, clienții sunt așteptați cu o sortimentație bogată de mici, cabanoși, cartofi prăjiți, ceafă de porc, pui la rotisor, pulpe de pui, thuringer, crispy și nuggets de pui.

În galeria comercială, consumatorii au acces la un restaurant cu mâncare gătită, o cofetărie și o farmacie. În plus, aceștia vor găsi în magazin articole regionale, specifice zonei și vor putea participa la cea mai nouă campanie Animaterra 4, Copacul Vieții.

Pentru a încuraja comportamentele ecologice în rândul clienților, cel de-al patrulea magazin Kaufland din Constanța integrează și infrastructuri de reciclare pentru clienți, oferind:Un automat de colectare tip self-service, instalat în parcare, pentru colectarea ambalajelor precum PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru), în schimbul cărora clienții primesc cupoane de reducere.

Prima infrastructură de colectare și reciclare a produselor de îngrijire personală și a locuinței este instalată la intrarea în magazin. Clienții pot depune pentru reciclare ambalajele ale produselor de îngrijire personală sau de curățenie și vor primi drept răsplată cupoane cu 50% reducere pentru cumpărarea altora noi, la alegere din produse selecționate, conform campaniei lunare. Clienții pot depune sticle goale din plastic de șampon, balsam, gel de duș, cremă de corp, de față sau de mâini, apă de gură sau de săpun lichid, dar și recipiente goale de produse de curățenie, precum detergenți de haine sau de vase, soluții de curățare a bucătăriei, băii, pardoselii sau geamurilor. Voucherele se ridică de la Biroul de Informații din magazin.

Container pentru colectarea măștilor de unică folosință pentru a fi eliminate din mediu și valorificate energetic, în cadrul unui proiect inițiat de organizația „Orașul Meu, Culorile Mele”, cu sprijinul Kaufland România. Vor putea fi colectate patru tipuri de măști: măștile de plastic de unică folosință, măștile FFP2, numite și N95, măștile FFP3 și măștile chirurgicale, dacă nu provin dintr-un mediu medical.

Magazinul oferă toate măsurile sporite de protecție și prevenție împotriva Covid-19 necesare în această perioadă. Astfel:– Toate suprafețele de contact și obiectele des utilizate de clienți și angajați, toaletele și spațiile comune sunt dezinfectate frecvent;– Magazinul este dotat cu stații cu dezinfectant de mâini gratuit;– Casele de marcat sunt dotate cu geamuri de protecție din plexiglas;– Pe podeaua din zonele de trafic sunt amplasate benzi care indică distanța de siguranță de minim 2 metri;– Toți angajații au echipamente de protecție și cunosc măsurile de prevenție, având la dispoziție și o linie telefonică specială pentru informare corectă și completă;– În magazin sunt difuzate și afișate mesaje de informare și reamintire a importanței respectării măsurilor de prevenție.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Polaris va demara un program de eliminare a vegetației parazitară
 •  

Polaris va demara un program de eliminare a vegetației parazitară

Polaris va demara un program de eliminare a vegetației parazitară

În următoarea perioadă, Polaris M Holding va demara un amplu program de eliminare a vegetației crescută la marginea carosabilului.

Ploile abundente de la începutul acestui sezon cald au determinat creșterea în exces a vegetației, inclusiv la marginea căilor publice. Astfel, începând cu această săptămână, Polaris M Holding va iniția un program de curățare a vegetației de la marginea carosabilului.

În cadrul acestui program, care se va finaliza în luna octombrie, se vor aloca resurse suplimentare, un efectiv sporit de personal și utilaje și se vor intensifica acțiunile de îndepărtare a vegetației.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • RAJA oprește apa pe mai multe străzi din localitatea Lumina
 •  

RAJA oprește apa pe mai multe străzi din localitatea Lumina

RAJA oprește apa pe mai multe străzi din localitatea Lumina

Joi, 16 septembrie 2021, în intervalul orar 09.00 – 17.00, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, în vederea racordării la sistemul centralizat de distribuție a noii conducte de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada 22 Decembrie 1989 din localitatea Lumina, județul Constanța.

Investiția face parte din Contractul de lucrări CL7 – Rețele de apă și canalizare Lumina, Corbu și Mihail Kogălniceanu, în valoare totală de aproximativ 24 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Pe timpul desfășurării lucrărilor, se sistează furnizarea apei potabile pe următoarele străzi din localitatea Lumina: 22 Decembrie 1989, Câmpului, Pelican, Rogozului, Liliacului, precum și pe cele adiacente acestora.

RAJA Constanța: Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi. Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă. Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • RAJA: Trafic îngreunat pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța
 •  

RAJA: Trafic îngreunat pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța

RAJA Trafic îngreunat pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, de la intersecția bd. Tomis cu Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA SA au fost nevoite să restricționeze traficul auto pe benzile 2 și 3 de circulație de pe bd. Aurel Vlaicu (zona Penny), pe o porțiune de aproximativ 60 m pe sensul de mers către Oborul Vechi, astăzi – 14 septembrie 2021, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată Poliția Municipiului Constanța și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

RAJA Constanța: Ne cerem scuze pentru neplăcerile create participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei în mod operativ, astfel încât zona afectată să poată fi redată circulației cât mai rapid și în cele mai bune condiții.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • CETĂȚEANUL COMAN: De ce ne amendați, băi, tot pe noi?!
 •  

CETĂȚEANUL COMAN: De ce ne amendați, băi, tot pe noi?!

CETĂȚEANUL COMAN De ce ne amendați băi tot pe noi

Citesc pe ici, pe colo, prin ce-a mai rămas din glorioasa noastră presă liberă, că instituția Garda de Mediu a amendat instituția Primăria Constanța cu 50.000 de lei, fiindcă instituția numărul doi nu asigură destul spațiu verde cetățenilor de la care tocmai se pregătește să mai stoarcă niște gologani prin intermediul tâmpeniei monumentale poreclită ”Regulamentul parcărilor”.

Ce nu înțeleg eu este: De ce mama dracului instituțiile astea din categoria Garda de Mediu, ISU, MISU, PISU, ne amendează tot pe noi, cetățenii? Fiindcă exact asta fac atunci când amendează Primăria. Că doar nu credeți că alde Chițac & Comp că vor plăti amenda cu bani de-acasă de la ei? Nu, nu, nu. Vor plăti din bugetul public, adică din taxele pe care le jupoaie de pe spinarea oamenilor. Așa că, întreb: De ce naiba 50.000 de cetățeni trebuie să plătească un leu pe cap de om o amendă care nu este din vina lor? Păi, cum, cetățenii n-au vrut să-și asigure spații verzi? Cetățenii au mințit în campania electorală că vor construi parcuri de-o să amețim de-atâta oxigen și după aia s-au făcut că plouă? Cetățenii dau autorizații pe bandă rulantă tuturor imobiliarilor din județul Constanța și, mai nou, și celor din județul Tulcea, ca să mai radă fără număr petice de iarbă pentru blocuri aducătoare de profit gras? Cetățenii au urlat pe Facebook că magazinul ăla nemțesc de la Delfinariu va fi demolat fiindcă a halit din spațiul verde? Cetățenii, mă? Sau alții?

Băi, alde Garda de Mediu, ISU, MISU, PISU, amendați-l pe primarul Chițac, pe persoană fizică, să-l usture personal fiindcă a consumat rahat dulce electoral! Amendați-i pe consilierii locali! Pe toți: galbeni, roșii, căcănii!

De ce trebuie să plătim tot noi minciunile și nemunca lor? Noi ne plătim taxele, nu-i suficient?

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ultimul weekend de plimbări cu autobuzele supraetajate CiTy TOUR
 •  

Ultimul weekend de plimbări cu autobuzele supraetajate CiTy TOUR

Ultimul weekend de plimbări cu autobuzele supraetajate CiTy TOUR

CT BUS anunță publicul călător că începând de luni, 13.09.2021, suspendă linia estivală CiTy TOUR.Profitați de vremea frumoasă și să alegeți autobuzele etajate, pentru a vă bucura de o plimbare la înălțime, pe traseul:

Gara CFR – bd. 1 Mai – Port Constanța – bd. Regina Elisabeta – str. Termele Romane – str. Traian – str. Mihai Viteazu – bd. Ferdinand – str. Mircea cel Bătrân – bd. Mamaia – Tabăra Turist.

Linia CiTy TOUR este deservită de 6 autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute, în intervalul orar:– sens Gară CFR – Tabără Turist: 09:00 – 20:40;– sens Tabără Turist – Gară CFR: 09:00 – 22:00;

Prețul unei călătorii este de 3 lei, iar biletele pot fi achiziționate de la șoferul autobuzului etajat. Principalul avantaj este posibilitatea achiziționării unui bilet de 5 lei, valabil toată ziua. Astfel, puteți întrerupe turul oricând pentru vizitarea obiectivelor de interes, apoi vă puteți relua călătoria, cu un alt autobuz etajat, fără costuri suplimentare.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Black Sea Fish Festival, singurul eveniment culinar profesional adresat preparatelor gătite cu pește din Marea Neagră
 •  

Black Sea Fish Festival, singurul eveniment culinar profesional adresat preparatelor gătite cu pește din Marea Neagră

Black Sea Fish Festival singurul eveniment culinar profesional adresat preparatelor gătite cu pește din Marea Neagră

Duminică, 3 octombrie 2021, se va desfășura Black Sea Fish Festival, un eveniment special, Foodpairing Show dedicat peștelui din Marea neagră, eveniment ce va fi găzduit de Pirates Resort Mamaia!

Black Sea Fish Festival este singurul eveniment culinar profesional adresat preparatelor gătite cu pește din Marea Neagră. Evenimentul cuprinde competiții culinare, demonstrații de plating, degustări, prezentări și tehnici noi de asociere a peștelui cu alte ingrediente în cea mai nouă versiune de FOOD PAIRING SHOW!

Black Sea Fish Festival este susținut de Organizația Patronală Mamaia Constanța.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Muzeul Cetății Histria găzduiește lansarea a trei volume dedicate istoriei, între care și numărul 53 al revistei PONTICA 53 (2020)
 •  

Muzeul Cetății Histria găzduiește lansarea a trei volume dedicate istoriei, între care și numărul 53 al revistei PONTICA 53 (2020)

Muzeul Cetății Histria găzduiește lansarea a trei volume dedicate istoriei între care și numărul 53 al revistei PONTICA 53 2020

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează astăzi, vineri, 10 septembrie 2021, ora 12.00, la Muzeul Cetății Histria, lansarea volumelor: PONTICA 53 (2020); Pierre Dupont, Ancient Lamps From Berezan. The Hermitage Collection, Supplementum VII, PONTICA 53 (2020) și Livia Buzoianu, Maria Bărbulescu, Tomis. Comentariu istoric și arheologic, Constanța, 2012 (reeditare 2021).

Numărul 53 al revistei de specialitate Pontica, publicată anual de muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, este dedicat memoriei specialiștilor plecați dintre noi în anul 2020: Alexandru Barnea, responsabil științific al șantierului dobrogean de la Adamclisi (Tropaeum Traiani), cercetător reputat în domeniul arheologiei, istoriei și epigrafiei romano-bizantine, Emilian Popescu, remarcabil epigrafist, autor al două importante corpora de inscripții greco-latine (IGLR – Inscripțiile grecești si latine din secolele IV – XIII descoperite în România, și ISM IV – Inscriptiones Scythiae Minoris. IV. TropaeumDurostorum-Axiopolis) și al unui mare număr de valoroase articole de specialitate, unele dintre ele publicate în paginile revistei constănțene, reper de bază al istoriografiei privitoare la creștinismul vestpontic și Mihail Zahariade, responsabil științific al șantierului de la Murighiol (Halmyris), cercetător al antichității târzii la Dunărea de Jos. Volumul întrunește un număr de 30 de articole grupate în mai multe categorii tematice: Historica (studii referitoare la istoria creștină a spațiului danubiano-pontic), Archaeologica (secțiune cuprinzătoare, în care sunt tratate aspecte arheologice ale spațiului dobrogean sau care au interferat într-o anumită măsură cu acesta în preistorie, perioada greacă, cea romană, bizantină sau medievală timpurie), Epigraphica (publicarea de noi inscripții și reinterpretarea, reintegrarea în context a unora deja cunoscute), Nomismata (analiza unor aspecte legate de circulația monetară), Recensiones (recenzii ale unor volume de specialitate publicate recent) și In memoriam, capitol dedicat memoriei cercetătorilor dispăruți în anul 2020.

PONTICA, volumul numărul 53 a fost tipărit în condiții grafice de calitate, întrun tiraj de 250 de exemplare, el urmând să fie disponibil și online, pe site-ul revistei sau în bazele de date din care aceasta face parte.

Revista se bucură și de un număr suplimentar, un volum de autor semnat de cercetătorul francez Pierre Dupont (ArAr Lab, Maison de l’Orient, Lyon), cu colaborarea lui Sergei Solovyov (Muzeul de Stat Ermitaj, Sankt Petersburg), care cuprinde o analiză minuțioasă a unei categorii ceramice de multe ori neglijată – opaițele ceramice cu forme deschise. Lotul analizat face parte din colecția muzeului Ermitaj și cuprinde o serie piese descoperite la Berezan, unde s-a dezvoltat în antichitate una dintre cele mai timpurii colonii grecești din nordul Mării Negre.

Al treilea volum supus atenției în cadrul evenimentului este o reeditare a unei aparții de acum 9 ani, Tomis. Comentariu istoric și arheologic, semnat de cercetătoarele Livia Buzoianu și Maria Bărbulescu. Evoluția orașului Tomis, Constanța de astăzi, în antichitate, este redată într-un mod concis și documentat într-o ediție bilingvă română-engleză, deosebit de bine primită de publicul interesat în momentul primei publicări.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • PNȚCD Constanța, OMAGIU de DESPĂRȚIRE, la înmormântarea lui ION CARAMITRU
 •  

PNȚCD Constanța, OMAGIU de DESPĂRȚIRE, la înmormântarea lui ION CARAMITRU

PNȚCD Constanța OMAGIU de DESPĂRȚIRE la înmormântarea lui ION CARAMITRU

”Organizația Județeană Constanța a Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (P.N.Ț.C.D.) aduce un pios Omagiu de Adio fostului membru al partidului, marele om de teatru și cinematografie Ion Caramitru (9 martie 1942 – 5 septembrie 2021), care a fost totodată un mare patriot și un adevărat revoluționar anticomunist, profund atașat valorilor democrației-creștine și Monarhiei-Constituționale, manifestându-se ca atare încă din însângeratul Decembrie 1989.

Ion Caramitru a fost cel care, în decembrie 1989 a ridicat primul o cruce în fața românilor, la Televiziunea Română, și primul care, în seara lui 22 decembrie, a afirmat că revoluția care se desfășura atunci nu trebuie să fie doar anticeaușistă, ci profund anticomunistă!

Membru al Alianței Civice și al P.N.Ț.C.D. încă din 1990, Ion Caramitru a fost unul dintre apropiații Seniorului politicii românești postdecembriste Corneliu Coposu, până la moartea acestuia, rămânând în partid până în anul 2006.

În calitate de țărănist, a făcut parte din guvernele conduse de Convenția Democrată din România (C.D.R.) între 1996-2000, ocupând funcția de ministru al Culturii.

Nu și-a uitat niciodată originile, în localitatea de baștină a familiei sale (el s-a născut la București), Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, personalitatea de origine aromână (care a contribuit decisiv la înființarea „Societății de Cultură Macedo-Române”) fiind declarată Cetățean-de-Onoare.

De asemenea, în 2012 a primit titul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității “Ovidius” din Constanţa.

P.N.Ț.C.D. Constanța îi spune marelui actor și fost coleg de partid: NU TE VOM UITA ÎN VECI, DRAGĂ MAESTRE!

P.N.Ț.C.D. – județul Constanța,Adrian Țapliuc, președinte”

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • RAJA: Trafic îngreunat pe strada Dezrobirii din municipiul Constanța
 •  

RAJA: Trafic îngreunat pe strada Dezrobirii din municipiul Constanța

RAJA Trafic îngreunat pe strada Dezrobirii din municipiul Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 800 mm, de pe strada Dezrobirii (bl. IS6) din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să restricționeze traficul auto pe primele două benzi de circulație de pe această stradă, pe o porțiune de 100 m, cu sensul de mers către Cora Brătianu, astăzi – 10 septembrie 2021, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată Poliția Municipiului Constanța și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

RAJA Constanța: Ne cerem scuze pentru neplăcerile create participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei în mod operativ, astfel încât zona afectată să poată fi redată circulației cât mai rapid și în cele mai bune condiții.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • CS Medgidia pregătește cu optimism noul sezon la volei
 •  

CS Medgidia pregătește cu optimism noul sezon la volei

CS Medgidia pregătește cu optimism noul sezon la volei

După un sezon spectaculos, în care a dat peste cap toate calculele hârtiei, intrând în “careul de ași” al voleiului feminin românesc și obținând în premieră calificarea în cupele europene, CS Medgidia pregătește noua ediție de campionat, propunându-și să îmbunătățească performanța atinsă în cea precedentă. Fetele lui Florin Voinea și Radu Began au depășit prima fază a pregătirii, cea mai dificilă, a acumulării din punct de vedere fizic, și au început deja să creeze noile relații de joc, integrându-le pe jucătoarele venite în această vară.

Gruparea din Medgidia a reușit o campanie spectaculoasă de transferuri, aducând voleibaliste experimentate, cu numeroase titluri de campioane și prezențe la echipa națională a României în palmares, Alexandra Trică, Ioana Baciu și Diana Ioana Calotă, dar și jucătoare în plină acensiune, Raisa Laura Ioan, Bianca Daiana Albăstroiu și Ramona Adelina Rus. Și mai important, întreg lotul este format în exclusivitate din românce, obiectiv stabilit de conducerea clubului încă de la demararea proiectului.

“De când am început acest proiect, am vrut să dăm un nou trend în ceea ce privește performanța sportivă. Ne-am dorit foarte mult să obținem aceste performanțe cu jucătoare românce, pe cât posibil autohtone. Din păcate, în primii doi ani în prima ligă, nu ne-am permis acest lucru, dar mă bucur că am reușit să atingem acest obiectiv, să avem sută la sută echipa formată din jucătoare românce și vrem ca, prin evoluția lor, să obținem performanțele dorite. Să aratăm lumii că putem forma o echipă competitivă doar din românce”, a declarat cu mândrie antrenorul Florin Voinea.

Cu gândul la podium

Obiectivul pentru noul sezon este clasarea în locurile 1-4, dar atât jucătoarele, cât și conducerea tehnică și-au propus să forțeze accederea în premieră pe podiumul primei ligi.

“Sperăm să ne batem la o medalie. Nu știu dacă să visăm la titlul, sunt echipe mai bune decât noi, dar până nu începe campionatul nu știm care este nivelul. Este un plus de experiență la echipă și ne dorim să le ajutăm pe jucătoarele mai tinere”, a spus Ioana Baciu.

“Trebuie să fim în obiectiv, locurile 1-4, dar ne dorim să realizăm și mai mult decât anul trecut”, a adăugat Mihaela Albu. “An de an, aducem jucătoare noi, dar obiectivul rămâne același. Ne dorim foarte mult să avem continuitate în cupele europene, tocmai de aceea am adus jucătoare care sunt învățate cu aerul european. Ne dorim foarte mult să creștem în evoluție de la sezon la sezon și sper să realizăm acest lucru, să ne bucurăm la final de o noua calificare europeană. Noi tot timpul ne dorim mai mult, dar trebuie să fim realiști. Campionatul este foarte puternic, sunt investiții foarte mari în rândul altor echipe. Sunt cel puțin cinci echipe cu bugete mult mai mari decât noi, dar sperăm, ca și anul trecut, să schimbăm calculul acesta statistic al bugetelor și să ne clasăm printre cele mai bune echipe. Ne dorim un loc pe podium, dar nu trebuie să creăm o presiune, trebuie doar ne bucurăm de evoluția noastră și ce putem să oferim, iar rezultatul va fi doar o consecință”, a adăugat Florin Voinea.

Cu gândul la Europa

În luna noiembrie, CS Medgidia va debuta în cupele europene, urmând să întâlnească în prima rundă a Challenge Cup învingătoarea dintre OK Kastela (Croația) și AEL Limassol (Cipru), din turul preliminar.

“Așteptăm cu nerăbdare atât startul campionatul, cât și primul meci din cupele europene. Anul trecut a fost unul atipic, în care nu am avut spectatorii alături de noi. Fetele sunt dornice să vadă cum este atmosfera la Medgidia, pentru că fiecare meci în sala noastră se joacă doar cu tribuna plină. Fetele abia așteaptă să simtă spectatorii alături de ele. Aș spune că echipa din Croația are un plus în fața cipriotelor. Rămâne să vedem la finalul perioadei de transferuri, pentru că sunt jucătoare implicate la Campionatul European, iar porțile încă sunt deschise pentru transferi. Când se va finaliza această perioadă, vom ști mai multe despre adversare, dar și despre potențialul nostru în această competiție”, a explicat antrenorul formației din Medgidia.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Avarie RAJA pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța
 •  

Avarie RAJA pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța

Avarie RAJA pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța

În vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 100 mm de pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța, RAJA SA sistează furnizarea apei potabile, astăzi – 09 septembrie 2021, în intervalul orar 13.45 – 17.00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din perimetrul delimitat de străzile: Semănătorului – Soveja – B.P. Hașdeu – Ștefăniță Vodă – Ghiocei – Semănătorului, precum și cei arondați punctelor termice din zonă.

RAJA Constanța: Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌