ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 4 February 2023Money

Țeapă imobiliară la Cluj. Escrocii au încasat 5 milioane de euro înșelând sute de persoane. Cum au procedat

4 February 2023 at 01:02

[unable to retrieve full-text content]O metodă de înșelătorie ingenioasă a adus un prejudiciu imens la Cluj-Napoca. Sute de persoane au achitat banii în avans pentru apartamentele mult visate, iar ulterior au avut parte de o surpriză neplăcută. Înșelătorie pe piața imobiliară din Cluj. Cum au încasat niște escroci 5 milioane de euro de la sute de români Peste 500 […]

articolul original.

“Terorism culinar”, viral pe internet. Polițiștii din Japonia investighează un fenomen îngrijorător 

4 February 2023 at 01:01
image

 În filmuleţ, un adolescent linge mai multe preparate, care nu îi erau destinate, şi le pune la loc, pentru a fi consumate de alţi clienţi. Videoclipul a fost văzut de peste 40 de milioane de ori şi a fost reprodus de mai mulţi tineri,  supranumiţi în mediul online teroriştii suhi. 

articolul original.

Zelenski îi mulţumeşte lui Biden pentru asistenţa militară suplimentară anunţată de SUA: 2,2 miliarde de dolari

4 February 2023 at 01:01
image

"Îi mulţumesc preşedintelui SUA pentru noul pachet de asistenţă în domeniul apărării în valoare de 2,2 miliarde de dolari. Este important să consolidăm forţele de apărare ucrainene", a declarat Volodimir Zelenski într-un mesaj postat pe Twitter, conform cotidianului Le Monde. "Cu cât armamentul are o rază de acţiune mai mare şi cu cât trupele noastre au mai multă mobilitate, cu atât mai repede va lua sfârşit agresiunea brutală a Rusiei", a subliniat preşedintele Ucrainei.

Administraţia Joseph Biden a anunţat, vineri seară, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 2,17 miliarde de dolari, conform unor oficiali de la Washington citaţi de postul de televiziune CNN. Noul pachet include rachete de artilerie cu raze mai lungi de acţiune. Vor fi oferite rachete pentru Sistemele de artilerie mobile HIMARS, rachete Javelin, obuze de artilerie, obuze de mortieră, mitraliere cu senzori termici şi vehicule blindate pentru transportul trupelor.

"În total, Statele Unite au asumat angajamente de a furniza Ucrainei asistenţă de securitate în valoare totală de 32 de miliarde de dolari începând din 2014 şi de 29,3 miliarde de dolari de la începerea invaziei ilegale şi neprovocate a Rusiei, în urmă cu un an", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, generalul Pat Ryder.

articolul original.

Statul român, un nou control la OMV Petrom. Compania riscă să rămână fără licența de exploatare a unui zăcământ din Marea Neagră

4 February 2023 at 01:01
image

Cea mai gravă sancţiune riscată de companie, potrivit Legii Petrolului, ar fi retragerea licenţei de exploatare. Alături de Romgaz, OMV Petrom ar urma să scoată gaze din Marea Neagră.  Decizia finală de investiţie va fi luată la mijlocul acestui an. 

articolul original.
Ieri — 3 February 2023Money

Alertă pe o stradă din Arad. O femeie a amenințat că se aruncă de la etajul 8. Intervenție decisivă a negociatorilor

3 February 2023 at 01:02

[unable to retrieve full-text content]Agitație mare, joi seara, pe o stradă din municipiul Arad. O femeie urcată pe un bloc cu 8 etaje a amenințat că își pune capăt zilelor. O femeie din Arad a amenințat că se aruncă de la etajul 8. Intervenție promptă a negociatorilor poliției Din informațiile presei locale, alarma la Serviciul Unic de Urgență 112 […]

articolul original.

TikTok schimbă modul în care evaluează conturile. Cum va funcționa noul sistem

3 February 2023 at 01:01
image

Sistemul actual de evaluare a conturilor include diferite tipuri de restricţii, cum ar fi interdicţiile temporare de a posta conţinut sau trimite comentarii, pentru a preveni utilizarea abuzivă a funcţiilor platformei şi a învăţa utilizatorii cu privire la politicile TikTok, reducând astfel numărul încălcărilor viitoare. Deşi această abordare s-a dovedit eficientă în reducerea conţinutului dăunător în general, feedback-ul primit din partea creatorilor arată că uneori poate fi dificil de navigat. În plus, TikTok recunoaşte că acesta poate avea un impact disproporţionat asupra creatorilor care încalcă politicile rar şi în necunoştinţă de cauză şi poate fi mai puţin eficient în descurajarea celor care încalcă regulile în mod repetat.

Utilizatorii care încalcă regulile platformei tind să urmeze un model - analiza TikTok arată că aproape 90% dintre aceştia încalcă politicile TikTok folosind constant aceeaşi funcţie şi peste 75% încalcă aceeaşi categorie de politică în mod repetat. Prin urmare, TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor, cu scopul de a sprijini comunitatea şi a elimina creatorii care încalcă regulile platformei în repetate rânduri.

Cum va funcţiona noul sistem?

Conform noului sistem, dacă o persoană postează conţinut care încalcă una dintre Regulile Comunităţii TikTok, contul va primi un avertisment pe măsură ce conţinutul va fi eliminat. Dacă un anumit cont atinge limita de avertismente în cadrul unei funcţii disponibile (cum ar fi funcţiile LIVE sau Comentarii) sau în cadrul unei politici (cum ar fi politica de Bullying şi Hărţuire), contul respectiv va fi eliminat permanent. Pragul de avertismente poate varia în funcţie de nivelul în care o anumită încălcare poate avea efecte negative asupra membrilor comunităţii - de exemplu, poate exista o limită mai strictă pentru încălcarea politicii împotriva promovării ideologiilor motivate de ură, comparativ cu cea pentru distribuirea conţinutului de tip spam cu efect redus.

TikTok va continua să elimine permanent conturile care încalcă grav regulile platformei de la prima abatere, inclusiv glorificarea violenţei sau ameninţarea cu violenţă, afişarea sau facilitarea materialelor care conţin abuzuri sexuale asupra copiilor (CSAM - child sexual abuse material) sau prezentarea violenţei şi torturii din lumea reală. În plus, conturile care strâng un număr mare de avertismente cumulate în cazul funcţiilor şi politicilor vor fi, de asemenea, interzise permanent. Avertismentele asociate unui cont vor expira după 90 de zile.

Creatorii vor putea afla mai multe detalii despre statusul contului

Prin aceste schimbări, TikTok îşi propune să aducă comunităţii mai multă transparenţă asupra deciziilor de aplicare a politicilor platformei şi să ofere totodată o mai bună înţelegere privind Regulile Comunităţii şi respectarea acestora. De asemenea, pentru a susţine în continuare creatorii, TikTok va lansa în următoarele săptămâni noi instrumente în Centrul de Siguranţă din aplicaţie. Printre acestea se numără pagina „Statusul contului” unde creatorii pot urmări cu uşurinţă situaţia contului lor şi pagina „Raportări înregistrate” unde pot afla statusul conţinutului sau conturilor raportate de ei. Noile instrumente completează notificările pe care creatorii le primesc deja dacă încalcă politicile platformei şi posibilitatea de a contesta decizia. În plus, le oferă creatorilor posibilitatea de a solicita eliminarea avertismentelor în cazul în care contestaţia este validă. În plus, TikTok va începe să notifice creatorii dacă sunt pe punctul de a le fi eliminate conturile permanent.

articolul original.

După români, și polonezii se plâng de cerealele din Ucraina. Fermierii din Polonia, nemulțumiți de pierderile pe care le suferă din cauza importurilor

3 February 2023 at 01:01
image

Potrivit preşedintelui Camerei Agricole din oraşul polonez Lublin, numai la punctul de trecere a frontierei de la Dorohusk peste 300 de persoane protestează "pentru a atrage atenţia faţă de slaba calitate a cerealelor ucrainene" şi faţă de "lipsa controalelor de calitate" în cazul acestora, situaţie permisă de faptul că "produsele ucrainene sunt exportate conform unor reglementări diferite" de cele poloneze.

În declaraţii acordate presei, reprezentanţii agricultorilor polonezi se plâng că mărfurile venite din Ucraina "nu au densitatea şi nici calitatea" cerute producătorilor locali şi solicită efectuarea de controale la punctele de recepţie a cerealelor.

Un deputat al Partidului Agrar Polonez, Jaroslaw Rzepa, a avertizat săptămâna aceasta că aproximativ 2,5 milioane de tone de cereale poloneze sunt înmagazinate fără perspective de comercializare după ce pătrunderea liberă pe piaţă a cerealelor ucrainene a provocat prăbuşirea preţurilor. După declanşarea războiului în Ucraina, statele UE au acceptat suspendarea timp de un an a taxelor vamale şi a cotelor maxime de import pentru cerealele ucrainene.

articolul original.

Bărbatul de 44 de ani, care a violat o copilă de 17 ani din Cluj, dat în urmărire. A fost eliberat pentru că judecătorul nu a apucat să semneze mandatul de arestare

3 February 2023 at 01:01
image

Omului îi expirase cele 24 de ore și urma să primească mandatul de arestare pentru 30 de zile. Doar că judecătorul nu a apucat să semneze la timp, iar oamenii legii s-au văzut nevoiți să îl elibereze. Când în sfârșit au avut documentul la mână, bărbatul a fost de negăsit. Astfel, că acum polițiștii l-au dat în urmărire generală. 

Filmul întregului incident 

Totul a început miercuri dimineața, când polițiștii au fost anuntați despre faptul că într-o locuință din Cășeiu, un bărbat în vârstă de 44 de ani a violat o adolescentă de 17 ani. Acesta a așteptat ca iubitul fetei să meargă la muncă, iar mai apoi a intrat peste ea în casă, a bătut-o și amenințat-o, după care a violat-o. La scurt timp, polițiștii au reușit să îl identifice pe autor, iar după audieri, în jurul orei 13, au decis să îl rețină pentru 24 de ore.

Deoarece fapta era de necontestat, polițiștii și procurorul știau încă de ieri că bărbatul trebuie prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. Surse din anchetă spun că ieri au anunțat la judecătorie că joi, în jurul orei 13, va expira ordonanța de reținere, iar bărbatul trebuie dus la judecător înainte de această oră. Tocmai de aceea, ședința de judecată a fost programată la ora 9, dar estimată să înceapă la ora 13, înainte de expirarea ordonanțtei. Numai că la ora 13, judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Dej încă nu venise la muncă.

 

Violatorul a fost ținut în custodia poliției până când i-a expirat ordonanța de reținere, dar pentru că nu mai aveau baza legală să îl țină și după aceea, au fost obligați să îl elibereze. În cele din urmă, judecatorul a ajuns și a decis arestarea bărbatului pentru următoarele 30 de zile, dar violatorul era deja plecat de câteva ore. Conform minutei de la ședința de judecată, decizia a fost luată la ora 16:00, adică la trei ore după ce bărbatul plecase. Moldovan Paul Alin, zis “Mucea”, este căutat acum de polițiști, pentru că trebuie dus după gratii.

Ce spun polițiștii 

În această după-amiază, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, au demarat activități în vederea depistării unui bărbat, de 44 de ani, din comuna Cășeiu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de viol asupra unei minore de 17 ani.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus, la data de 1 februarie a.c., reținerea lui pentru 24 de ore. Fapta pentru care este cercetat a fost comisă la data de 1 februarie a.c., într-un imobilul din comuna Cășeiu.

După expirarea aceastei măsuri, pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, de către magistrații Judecătoriei Dej. La acest moment, sunt derulate activități cu efective mărite, în vederea depistării bărbatului, semnalmente acestuia fiind date în consemn la nivelul județului.

Persoanele care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze 112.

articolul original.

Modelul de iPhone care se vinde cu 50.000 de dolari la licitaţie

3 February 2023 at 01:01
image

Artistă de tatuaje cosmetice, americanca Karen Green a primit cadou versiunea de 8 GB și nu a rupt niciodată sigiliul, conform apariției sale la programul de televiziune "The Doctor & The Diva" în 2019. Un evaluator din cadrul emisiunii a evaluat telefonul la 5.000 de dolari la acel moment, relatează CNN.

De atunci, un alt iPhone nedeschis de prima generație, precum cel al lui Green, a fost scos la licitație pentru peste 39.000 de dolari într-o listă LCG Auctions care s-a închis în octombrie. LCG Auctions listează și telefonul lui Green, cu deschiderea licitației la 2.500 de dolari. Green și LCG Auctions nu au răspuns imediat solicitării CNN de comentarii.

Telefonul care a schimbat comunicarea la nivel global

iPhone-ul a schimbat modul în care miliarde de oameni din întreaga lume comunică, fac plăți, îşi fac job-ul, fac fotografii și chiar modul în care se trezesc dimineața. A ucis zeci de industrii (camere video, playere MP3, telefoane cu flip) și a dat viață multor altele.

Vorbind la expoziția anuală Macworld a Apple din 2007, șeful Apple de atunci, Steve Jobs, și-a deschis prezentarea cu: "Vom face ceva istorie împreună astăzi". Jobs a numit noul smartphone un "telefon mobil revoluționar" care va avea un iPod, o funcţie de apelare și ceea ce el a numit "un comunicator pe internet".

Pasionații Apple vor avea timp până pe 19 februarie să liciteze pentru relicva tehnologiei.

articolul original.
Before yesterdayMoney

Plafonul până la care se acordă cardul pentru plata facturilor ar putea crește. Anunțul autorităților

2 February 2023 at 01:02

[unable to retrieve full-text content]Miercuri, 1 februarie, a început la nivel național distribuţia cardurilor de energie. Proiectul a demarat în București și 6 judeţe: Alba, Argeş, Teleorman, Bacău, Bihor și Ilfov, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş. Veste bună pentru mii de români. Plafonul până la care se acordă cardul pentru plata facturilor ar putea crește În prima zi […]

articolul original.

Armata Germaniei, într-o stare deplorabilă. Războiul din Ucraina a scos la iveală slăbiciunile nemților

2 February 2023 at 01:01
image

Pentru experți și personal militar, starea sumbră a Bundeswehr-ului nu este o noutate, dar până la atacul Rusiei asupra Ucrainei, liderilor Germaniei nu le-a păsat suficient pentru a face ceva în această privință. Războiul din Europa părea de neconceput. Liderii politici au urmărit cum Bundeswehr-ul s-a ridicat la nivelul unei forțe care ar putea desfășura câteva sute de oameni pentru a ajuta la lupta în zone cu probleme internaționale, cum ar fi Afganistan sau Mali, dar și-a pierdut capacitatea de a apăra Germania și de a-și îndeplini obligațiile în cadrul NATO.

Cu un an în urmă, se părea că șocul invaziei Rusiei va forța o schimbare radicală și rapidă asupra Bundeswehr-ului. La trei zile după atac, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a semnalat lumii că țara sa este hotărâtă să aibă o armată puternică, modernă, atunci când a anunțat înființarea unui fond suplimentar de 100 miliarde de euro pentru forțele armate, de două ori bugetul anual al apărării. El a promis, de asemenea, că va îndeplini obiectivul NATO de cheltuieli pentru apărare de 2% din PIB.

După o serie de gafe, Christine Lambrecht, ministrul apărării, a demisionat pe 16 ianuarie. Ea ar fi trebuit să gestioneze o reformă profundă a forțelor armate, dar a preferat să facă pași mici. "Am pierdut un an decisiv", spune Christian Mölling de la Consiliul German pentru Relații Externe, un think-tank.

O moștenire complicată pentru noul ministru

Noul ministru al apărării moștenește o situație extrem de complicată. El trebuie să reconstruiască Bundeswehr-ul și să continue să ajute Ucraina, în timp ce îndeplinește angajamentele guvernului său în cadrul alianței nord-atlantice, explică experții. Pe 1 ianuarie, Germania a preluat conducerea Grupului operativ comun al NATO, format din 11.500 de soldați, dintre care mai mult de jumătate sunt germani. Cu toate acestea, dacă grupul ar fi fost dislocat, contingentul german ar fi trebuit să ceară echipamente de la alte unități. Din această cauză, este greu de crezut că Berlinul este pregătit să-și pregătească trupele de luptă în intervalul de 48-72 de ore cerut de standardele NATO.

Germania a promis, de asemenea, să pună la dispoziția NATO 30.000 de trupe până în 2025. Experții se îndoiesc că poate face acest lucru, întreaga sa armată este formată din aproximativ 183.000 de soldați, comparativ cu cei aproape 500.000 la sfârșitul Războiului Rece, când Germania de Vest a cheltuit aproape 3% din PIB pentru apărare. Trei decenii de subfinanțare și o birocrație din ce în ce mai umflată au avut un impact puternic. Dar mai mult decât bani sunt necesari pentru a repara Bundeswehr-ul.

articolul original.

Restricții de circulație pe DN 7 – Valea Oltului, după apariția mai multor fisuri în asfalt, în zona unde s-a surpat drumul

2 February 2023 at 01:01
image

"Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sibiu informează că pe DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, între localităţile Lazaret şi Boiţa (judeţul Sibiu), tronsonul kilometric km. 246+670 şi 246+850, traficul a fost restricţionat la o bandă şi se desfăşoară semaforizat ca urmare a apariţiei unor fisuri ale părţii carosabile şi pe acostamentul sensului Vâlcea - Sibiu", precizează IPJ Sibiu.

În zonă au apărut fisuri ale părții carosabile și pe acostamentul sensului Vâlcea - Sibiu. În aceeași zonă, în 22 ianuarie au fost impuse alte restricții, în urma unei surpări apărute în zona taluzului. Și atunci, circulația a fost dirijată de un semafor.

articolul original.

Știrile zilei, 1 februarie 2023. Victor Piţurcă a făcut primele declaraţii despre dosarul achiziţiilor ilegale în care este vizat

2 February 2023 at 01:01
image

Știrile zilei, 1 februarie 2023

1) Victor Piţurcă a făcut primele declaraţii despre dosarul achiziţiilor ilegale în care este vizat. Fostul selecţioner spune  că va contesta controlul judiciar şi că familia sa nu a vândut nicio mască.

2) Un val de aer polar vine peste România la sfârşitul acestei săptămâni. Meteorologii anunţă temperaturi chiar şi de -20 de grade Celsius.

3) Fraţii Tate vor cu orice preţ să iasă din spatele gratiilor. Britanicii au angajat-o pe celebra avocată Tina Glandian, care i-a apărat în trecut pe Mike Tyson şi Chris Brown.

4) Satele românești sunt tot mai goale, iar primarii caută soluţii pentru a nu dispărea de pe hartă. O localitate din Gorj a scos la vânzare case la 10.000 de lei, pentru a-i convinge pe tineri să se mute aici.

5) După trei săptămâni intense, autorităţile din Australia au găsit capsula radioactivă pe care o pierduseră. Obiectul periculos, de numai câţiva centimetri, a fost căutat pe o distanţă de 1.400 de kilometri.

articolul original.

America Express, 1 febriarie 2023. Andreea Bălan și Andreea Antonescu, penalizate. Bruja, momente de panică pe podul de sticlă

2 February 2023 at 01:01
image

Ultima zi din cel de-al treilea stage de la America Express a adus pentru cele trei echipe intrate în cursa pentru ultima șansă o serie de misiuni pline de adrenalină. La una dintre ele, Andreea Bălan și Andreea Antonescu au fost penalizate, fiindcă nu au respectat toate regulile impuse. Bruja, în schimb, a avut parte de momente de panică.

Andreea Bălan și Andreea Antonescu au fost penalizate la proba podului de sticlă, în ediția 12 a emisiunii America Express, de la Antena 1 După ce au căutat toate piesele păpușii prin împrejurimi și au reușit s-o construiască, fiecare dintre cele trei echipe intrare la cursa pentru ultima șansă au pornit spre un anumit hotel ce are, la etajul 14, un imens pod de sticlă. Fiecare echipă a primit sarcina de a-și lua echipamentul special de protecție și de-a traversa podul, pentru a găsi ouăle aflate tocmai la capătul celălalt al impresionantei construcții.

Cele mai încântate de această misiune au fost Andreea Bălan și Andreea Antonescu. Nici nu bine s-au echipat, că cele două au și plecat pe pod, într-un ritm destul de alert. Totuși, ulterior, cele două au aflat că primesc cinci minute de penalizare pentru faptul că nu au mers încet, ci au alergat.

„E prima oară când nu regret, senzația a fost prea tare”, au zis concurentele, încântate de senzațiile trăite.

Momente de panică pentru Bruja

Nu la fel de plăcută a fost experiența pentru Joaquin Bonilla. Apoi, mai târziu, când au ajuns la locație și Bruja și Pufeh și au descoperit ce au de făcut, cei doi au avut parte de un moment de panică.

„Am început să râd de panică”, a zis Pufeh, în ediția 12 a emisiunii America Express, din data de 1 februarie 2023.

Bruja a refuzat că meargă pe pod, așa că singurul care a făcut asta a fost Pufeh. Concurentul și-a făcut curaj și, de dragul misiunii, a pornit la drum.

Urmărește clipul video de mai sus din ediția 12 a emisiunii America Express ca să vezi ce s-a întâmplat.

articolul original.

Doliu la ISU Botoșani. Un pompier de 45 de ani s-a stins din viață: ”A luptat până în ultima clipă, dar îngerii l-au chemat”

1 February 2023 at 01:02

[unable to retrieve full-text content]Salvatorii din județul Botoșani trec prin momente extrem de dificile. Un coleg de-al lor, de doar 45 de ani, a încetat din viață în această săptămână. Destin tragic pentru un pompier din Botoșani. S-a stins la 45 de ani: ”Un tată, soț și camarad ne va veghea de sus” Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență […]

articolul original.

Momentul în care un bărbat fără picioare, în scaun cu rotile, este împușcat de trei polițiști, în SUA: “Mi-au ucis fiul”

1 February 2023 at 01:01
image

Anthony Lowe Jr, 36 de ani, a fost împușcat de cel puțin opt ori de trei polițiști la Departamentul de Poliție Huntington Park din California, SUA, joi, după ce a încercat să sară din scaunul cu rotile. Potrivit poliției, bărbatul, tată a doi copii, ar fi înjunghiat un trecător cu un cuțit și ar fi încercat să fugă de la fața locului, potrivit Mirror.

Anthony își pierduse recent jumătatea inferioară a picioarelor în urma unei alte confruntări cu poliția

Doi ofițeri l-au urmărit în timp ce imagini video îl arată pe Anthony Lowe stând în scaunul său cu rotile lângă polițiști. Bărbatul înceracă apoi să se îndepărteze de ofițeri și să fugă. Dar în 15 secunde de la sosirea celui de-al treilea ofițer la fața locului, poliţiştii au tras mai multe focuri în pieptul bărbatului, în timp ce acesta stătea întins la pământ. A fost arestat, dar a murit mai târziu din cauza rănilor grave suferite.

Huntington Park, California police officers shoot dead Anthony Lowe Jr, a double amputee man who tried to run away from them on the stumps of his legs. The cops said they were afraid Lowe would throw the knife he had at them. pic.twitter.com/y4FjqED4Hy

— Mike Sington (@MikeSington)
January 31, 2023

Suspectul a încercat să atace din nou cu cuțitul ofițerii, moment în care un ofițer l-a împușcat, a un oficial al poliției. Mama bărbatului, Dorothy Lowe, condamnă Poliția pentru actele de violență asupra fiului său. „Mi-au ucis fiul, într-un scaun cu rotile, fără picioare. Trebuie să facă ceva în privința asta”, a spus aceasta, plină de durere.

Potrivit familiei sale, Anthony își pierduse recent jumătatea inferioară a picioarelor în urma unei alte confruntări cu poliția din Texas. Verișoara lui, Ellakenyada Gorum, susține că poliția refuză să ofere familiei informații în legătură cu incidentul care i-a determinat pe polițiști să-l împuște.

Ei refuză să ne dea informațiile de care avem nevoie pentru a ști ce s-a întâmplat cu adevărat. Nu era fără adăpost, era iubit. Și este trist, într-adevăr trist, că ei scapă fără să fie pedepsiți. Era într-un scaun cu rotile. Ce putea să mai facă? Știați că viața voastră nu era în pericol.  Cât de rece ar putea să fie ei?”, a declarat verișoara lui Anthony, Ellakenyada Gorum.

O anchetă este în curs de defășurare pentru a se afla cum s-a ajuns la moartea bărbatului. 

articolul original.

“A vrut să trăiască, dar îngerii l-au chemat”. Costachi, un pompier din Botoșani, a murit la 45 de ani

1 February 2023 at 01:01
image

„A luptat până în ultima clipă ... a vrut să trăiască, dar îngerii l-au chemat în Împărăția Cerurilor, mult prea devreme ... Din această dimineață, colegul nostru plt. adj. Costachi Postăvariu, tată, soț și camarad s-a alăturat armatei pompierilor pentru a ne veghea de sus.

A murit la doar 45 de ani

Vestea trecerii sale în neființă ne-a cutremurat. S-a stins la doar 45 de ani, lăsând în urmă un mare gol. Știm că acum se află aproape de Dumnezeu și tot ce ne rămâne este doar amintirea celor 16 ani în care a fost pompier. Îl vom păstra în gând așa cum îl știam: cu firea sa optimistă și gata să vină în ajutorul semenilor, în orice moment.

În aceste clipe, îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să îl aibă în pază și să îl odihnească în pace, iar familiei sale să îi dea alinare și putere. Drum lin, dragul nostru camarad! Nu te vom uita niciodată!

Trupul neînsufleţit va fi depus mâine după - amiază, în Capela Bisericii "Sfântul Ilie" din localitatea Dealu Mare, municipiul Dorohoi. Acesta va fi condus pe ultimul drum și înmormântat cu onoruri militare sâmbătă, 4 februarie, ora 12:00”.

articolul original.

Un nou-născut, găsit abandonat într-o pădure din SUA. Magdalena a crezut că aude o pisică, dar era o fetiță: “A fost harul lui Dumnezeu”

1 February 2023 at 01:01
image

Copila a fost găsită în Mulberry, Florida, SUA, sâmbătă dimineața, de Magdalena Gregorio Ordonez, care se afla în pădure împreună cu fiica sa de 12 ani. Femeia a crezut că aude niște pisici, care se bat, și tocmai de asta a ales să meargă să vadă despre ce este vorba. A rămas șocată să găsească abandonată o fetiță nou-născută, învelită într-o pătură. Copila er lăsată afară, abandonată în pădure.

Femeia a sunat de urgență la autorități, iar bebelușul a fost transportat la spital. Din fericire, micuța a suferit doar câteva mușcături de insecte, iar cadrele medicale spun că starea ei de sănătate este stabilă.

Autoritățile străine au spus că: Nu știm dacă copilul s-a născut în pădure sau dacă a fost dus în pădure după ce s-a născut. Acest lucru este încă în curs de investigare. Dar, cu siguranță, am salvat această persoană de la o acuzație de omucidere, pentru că, cu siguranță, dacă acel copil ar fi zăcut acolo și ar fi murit, am fi vorbit despre o anchetă de crimă.

Mama bebelușului nu a fost găsită

Poliția a precizat că nou-născutul ar fi de origine hispanică și cântărea doar 2,5 kilograme. Autoritățile au încercat să o găsească pe mama copilului, însă nu au reușit.

Șeriful, Grady Judd, a declarat că ofițerii au mers din ușă în ușă pentru a încerca să afle identitatea părinților: Am căutat în toată comunitatea și nimeni nu știe cine este mama. Până acum, nimeni nu a cooperat, dacă știa ceva.

"A fost prin harul lui Dumnezeu că am găsit fetița abandonată, înainte să fie expusă la frig sau la orice animale care să-i provoace vreun rău", a spus femeia, care a găsit-o pe fetiță. "A fost lăsată într-o stare extrem de vulnerabilă, dar este o fetiță puternică și se pare că se simte foarte bine", a mai spus aceasta.

articolul original.

Oamenii din Reşiţa s-au descălţat înainte de urca în noul tramvai livrat de turci. Motivul din spatele gestului

1 February 2023 at 01:01
image

Contractul a fost semnat în 2020. "Primul tramvai turcesc a ajuns cu bine la Reșița cu un transport agabaritic, iar pe parcursul anului vor veni și celelalte 12. Acestea vor fi garate în depoul de la Renk. Valoarea unui tramvai este de circa două milioane de euro. Administrația locală spune că noile tramvaie sunt supuse testelor la firma producătoare, iar de omologarea lor pentru Europa se ocupă o firmă din Polonia", notează infocs.ro.

Într-un clip publicat de sursa citată se pot observa mai multe persoane care se descalţă înainte să intre în noul tramvai. Potrivit clubferoviar.ro, tramvaiul urma să fie vizitat de presă şi de autorităţi, iar cei care au urcat nu au vrut să murdărească noul tramvai. Tramvaiele au o capacitate maximă de 137 de persoane, au dotări la standarde europene, iar vatmanii fac o pregătire specială la Timişoara.

articolul original.
❌